Nieuwsbrief 8 11 juli 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 8 11 juli 2019"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 8 11 juli 2019 Beste junioren, De zomervakantie staat voor de deur. De komende weken verdwijnen hockey en school voor een paar weekjes naar de achtergrond en is er volop tijd om leuke dingen met familie en vrienden te doen. Probeer tijdens de vakantie, behalve lekker uit te rusten, ook fit te blijven! Dat verkleint namelijk de kans op blessures bij de start van het hockeyseizoen. Ga bijvoorbeeld vaak zwemmen, trommel je ouders op om een rondje te gaan hardlopen of ga lekker voetvolleyen op het strand! Het maakt niet zo veel uit wat je doet, als je maar lekker actief bent! We kijken uit naar volgend seizoen, maar voor nu: een hele fijne vakantie! Met sportieve groeten, De Jeugdcommissie Aanvraag velden augustus Als een team vast wil starten met trainen in augustus, dan kan dat! Je dient dan wel zelf voor een trainer te zorgen. Een veld kun je aanvragen bij Carolina via carolina@leonidas.nl Reserveer snel, want de velden lopen ook voor augustus alweer aardig snel vol. Oefenwedstrijden op 31 augustus In het laatste weekend van de zomervakantie, op zaterdag 31 augustus, zijn er voor alle teams (behalve de eerste teams) oefenwedstrijden. HOUD DEZE DAG IN DE VAKANTIE DUS VRIJ! De teams zullen een drieluik spelen of één gehele wedstrijd. Dit kan uit of thuis zijn. Ieder team dient zelf een scheidsrechter mee te nemen. Meer informatie hierover volgt eind augustus via de teammanagers. Start competitie De competitie voor de breedteteams start op zaterdag 7 september. Het wedstrijdschema zal eind augustus door de KNHB worden gepubliceerd via de Leo-app. Zelf oefenwedstrijden plannen Wil je ter voorbereiding op het nieuwe seizoen zelf nog een extra oefenwedstrijd plannen tegen een andere club? Dat kan! De teammanager kan hiervoor een andere club benaderen of op Facebook lid worden van de groep: Hockey oefenwedstrijden en toernooien. Wil je een oefenwedstrijd thuis spelen, overleg dan met Carolina of er een veld beschikbaar is via carolina@leonidas.nl

2 Start trainingen De breedteteams trainen in de week van 2 september allemaal één keer. De teammanagers ontvangen hiervoor eind augustus het schema. In de eerste (school)week maakt de technisch coördinator vervolgens op basis van de school/studieroosters van de ongeveer 250 trainers het definitieve trainingsschema. Het trainingsschema zal rond 7 september (en indien mogelijk eerder) in de app/website komen te staan. Zodra deze is gepubliceerd krijgen de managers en de trainers hierover een mail. Alle materialen ingeleverd? De aanvoerdersbanden, ballen en hesjes dienen bij Carolina ingeleverd te worden en de teampassen bij de bar. Dit kan weer vanaf augustus. Tenue en sponsoring teams Er zijn strikte afspraken over het tenue en eventuele extra sponsoring door derden. Hartstikke leuk natuurlijk als een ouder, een buurvrouw of een opa het team wil sponsoren met een jas of een trainingspak, maar om teleurstellingen achteraf te voorkomen, is het handig eerst even de regels omtrent tenue en sponsoring te raadplegen (op de website onder De Club-Tenue.) Heb je er nog vragen over, mail dan naar onze verenigingscoördinator Jorien Gast via info@leonidas.nl Bitjes happen Op 31 augustus en 7 september is er de gelegenheid om een afdruk te laten maken voor een professionele gebitsbeschermer. SPTL is in het clubhuis aanwezig van uur. Aanmelden kan op: Coachavond en coachcafé Woensdag 4 september om uur is de coachavond met als onderwerp: algemene tactiek en opstelling. Heren-1 trainer-coach, Bas Dirks, gaat deze avond met de coaches aan de slag. Op woensdag 25 september vanaf uur zal er een coachcafé zijn waarbij ervaren en minder-ervaren coaches met elkaar in gesprek gaan. Meer informatie hierover volgt later. Scheidsrechtersavond De scheidsrechteravond is op maandag 2 september om uur. De KNHB heeft spelregelwijzigingen aangekondigd, deze zullen uiteraard behandeld worden. Ook wordt de regelkennis opgefrist, met filmpjes als ondersteuning. Managersavond en -café Dinsdag 3 september om uur zal de Jeugdcommissie de teammanagers bijpraten over de laatste ontwikkelingen binnen de jeugdcommissie, de taken en verantwoordelijkheden van een teammanager en de plannen voor komend seizoen. Nieuw onderdeel van de bijeenkomst zal ook een managerscafé zijn, waarin de teammanagers met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen.

3 Klasse-indeling teams Ieder jaar krijg de Jeugdcommissie weer veel vragen over de gang van zaken omtrent de klasse-indeling van de teams. Want wie bepaalt dat nu eigenlijk in welke klasse een team gaat spelen? We zullen het hier kort proberen uit te leggen: De zogenoemde rating per team komt tot stand op basis van de teamresultaten uit de reguliere competitie Deze rating wordt uitgerekend door de KNHB. De rating is samengesteld op basis van de categorie/klasse/poule waarin werd gespeeld, de eindstand, het aantal punten en het doelsaldo. Bij aanvang van het nieuwe seizoen neemt elke individuele speler dit resultaat mee naar zijn nieuwe team. Het gemiddelde van al deze resultaten zal de rating worden van het nieuw samengestelde team. Bij de herindeling (na de eerste competitieronde) zal de teamrating behaald in de voorgaande periode van toepassing zijn. Hockeyschool De Hockeyschool is een speelse kennismaking met hockey voor kinderen van 4 tot 12 jaar (peildatum 1 oktober). Na 5 weken kun je kiezen om lid te worden. De eerstvolgende hockeyschool zal plaatsvinden op 14, 21 en 28 september, 5 en 12 oktober Kinderen van 4 en 5 jaar trainen op zaterdagochtend Funkeyhockey van uur. Kinderen van 6-12 jaar trainen op zaterdagochtend van uur. Wanneer je vragen hebt, kun je mailen naar jongstejeugd@leonidas.nl Bij de D-jeugd ligt het iets anders, daar zal bij aanvang van het seizoen de opgegeven klasse leidend zijn. Bij de herindeling D-jeugd zal de teamrating behaald in de voorgaande periode gaan gelden. Opgelet: Het is niet mogelijk om de klasse-indeling van de laatste competitieperiode van het voorgaande seizoen één-op-één te vergelijken met de klasse-indeling van periode 1. Indien een speler overgaat naar een volgende categorie bijv. van de C 2e klasse naar de B, zal deze als 1e jaars een lagere rating krijgen dan een speler welke als 2e jaars in de B 2e klasse blijft. Immers een 1e jaars heeft een andere achtergrond dan een 2e jaars. Als vuistregel kun je aanhouden dat een 1e jaars in rating vaak een klasse lager uitkomt dan een 2e jaars. Nieuw: een heel seizoen Voetbal&Hockey Twijfelt je zoon of dochter tussen voetbal of hockey? Waarom niet beide? Vanaf september gaan wij op woensdagmiddag Voetbal&Hockey aanbieden.

4 Tijdens deze training wordt er 30 minuten aandacht besteed aan hockey en 30 minuten aan voetbal. Het is het hele seizoen, 25 weken lang van uur tot uur op woensdag. Kinderen van 4 tot en met 7 jaar kunnen meedoen. Na het seizoen kunnen zij dan een keuze maken of ze door willen gaan met hockey en doorstromen naar een team of nog een jaartje Voetbal&Hockey eraan vastplakken. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website. Heb je nog vragen? Mail dan naar tom@leonidas.nl Trainers gezocht Wij zijn op zoek naar jeugdleden (vanaf de C-leeftijd) die het leuk vinden om training te geven aan de (jongste) jeugd. Vanaf komend seizoen zullen de jeugdtrainers extra begeleid worden door de veldcoördinatoren én tijdens een aantal sessies uitleg krijgen hoe je een echte LEO-Trainer wordt! 3 sporten in één Laat broertjes, buurmeisjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes weten over de start van Voetbal&Hockey bij Leonidas. Een unieke kans om kennis te maken met beide sporten. En in de winter kun je nog gratis schaatsen ook! Dus eigenlijk zijn het 3 sporten in één! Wil jij ook graag deel gaan uitmaken van het Leonidastrainersteam en begeleid worden om een TOP-LEO-TRAINER te worden? Meld je dan nu nog vóór de zomervakantie aan door een mail te sturen aan tom@leonidas.nl als je de jongste jeugd of hockeyschool training wil geven. En als je B-speler bent en training wil geven aan de D-jeugd of als je A-speler bent en training wil geven aan aan de D- of C-junioren, meld je dan aan bij carolina@leonidas.nl De trainingen voor de jongste jeugd zijn op vrijdagmiddag en op zaterdagochtend. Geef bij je aanmelding aan naar welke dag je voorkeur uitgaat! De trainingsdagen voor de C- en D- teams worden na de vakantie bekend en je wordt dan ingedeeld rekening houdende met jouw schoolrooster en in overleg met Carolina.

5 Uiteraard ontvang je een vergoeding voor het geven van de training. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je leeftijd. Een les van een half uur kost bij Rob 27,50 en een les van 3 kwartier 37,50. Het tarief van Daniël is 45,- excl. BTW per 45 minuten. Temmanagers kunnen contact opnemen met Rob via robluns@kpnmail.nl en met Daniel via danielblinker83@gmail.com Spelregeluitleg D-teams Tijdens de voorcompetitieperiode (die duurt tot aan de herfstvakantie) zal de Jeugdcommissie de kinderen uit de D- teams uitnodigen voor een leuke en interactieve bijeenkomst over de spelregels op het grote veld. Zeker voor de kinderen die voor het eerst op het hele veld gaan spelen, is er veel te leren over de spelregels. Maar ook voor de kids die al een jaartje hebben meegedraaid in de D, zijn er altijd weer nieuwe dingen te weten. De uitnodigingen voor deze bijeenkomsten worden verstuurd, zodra het trainingsschema bekend is. In de zomervakantie kunnen ouders en kinderen die dat leuk vinden, zich vast inlezen in de spelregels! We hebben daarvoor een leuk en leesbaar boekje gemaakt die je kunt vinden op onze website onder junioren-documenten. Vast tarief looptraining Veel breedteteams binnen Leonidas regelen zelf, naast de reguliere hockeytrainingen, ook een wekelijkse looptraining van een half uur of van 3 kwartier. De teammanager plant deze hardlooptraining in overleg met een van de zelfstandige hardlooptrainers die bij Leonidas actief zijn. Vanaf komend seizoen is er een vast tarief afgesproken met de looptrainers, zodat alle teams hetzelfde bedrag betalen. Kom je ook even langs bij Leo op Jeugdvakantieland? De zomervakantie staat bijna voor de deur, maar in de eerste week van de zomervakantie is RHV Leonidas juist nog heel actief! Met een flinke groep vrijwilligers staat een aantal leden van de jongste jeugd- en jeugdcommissie een week lang op Jeugdvakantieland in Ahoy. Het is een leuk en gezellig uitje, dus kom even gedag zeggen op ons grote hockeyveld! We staan in de hal met alle sporten. Enne vertel het ook meteen aan vrienden en vriendinnen dat Leo er is! Nieuwe team-instagram pagina s Nieuwe teams betekenen ook weer nieuwe team-instagrampagina s. Hartstikke leuk natuurlijk om jullie zo te kunnen volgen. De eerste nieuwe accounts zijn al aangemaakt zagen we! Een paar tips:! Als het lukt om het account van het vorige team over te nemen, doe dat! Zo ontstaat er geen wildgroei aan Leonidas accounts.!maak je wel een nieuw account aan, zet er dan duidelijk bij dat het om het team gaat.!het is altijd leuk om in de omschrijving de voornamen van de spelers te noemen.!als jullie een open account maken (hoeft niet) ook jullie belevenissen makkelijk delen via ons algemene account.

6 BP Week Academy Tijdens het BP Week Academy kamp op 29 juli t/m 2 augustus dompelen wij onze deelnemers onder in de wereld van een echte hockeyinternational! Je traint niet alleen zoals de spelers van Nederlands Elftal, maar ook mét! Topsport staat tijdens deze 5 dagen centraal. Onze BP Trainers gaan jou meenemen in de wereld van presteren. Bij BP College richten wij ons op de persoonlijke begeleiding van onze deelnemers. Het draait hier om jou en jouw prestaties! Nationale Sportkampen In de zomervakantie (22 t/m 26 juli en 26 t/m 30 augustus) worden de Nationale Sportkampen georganiseerd bij ons op de club voor kinderen van 4 t/m 16 jaar. Het programma is helemaal geschreven voor jou. Naast de enthousiaste en kundige trainers, komt een Jong Oranje speler een Masterclass geven! De kampen starten dagelijks om uur en zijn om uur weer afgelopen. Eerder brengen of later ophalen is geen probleem. Lunch, tussendoortjes en drinken worden verzorgd door Nationale Sportkampen. Kijk voor meer informatie op de website van Leonidas. Alle oefeningen en activiteiten zijn geschreven door onszelf, Billy en Mirco, en staan in het teken van persoonlijke en technische ontwikkeling! Scoren is een belangrijk onderdeel en een vak apart. Het unieke van dit zomerkamp is dat jij tijdens dit kamp alle geoefende tips en tricks direct op de keepers van Goalieworks in de praktijk mag én kan brengen. Een unieke combinatie die ervoor zal zorgen dat elke deelnemer binnen korte termijn progressie gaat boeken. Leeftijd: 8 tot 16 jaar. Kijk voor meer informatie op de Leonidas Website

7 DANK aan alle coaches, teammanagers, scheidsrechters, commissieleden en andere vrijwilligers voor jullie inzet in het afgelopen seizoen. Dit wordt heel erg gewaardeerd! We hopen dan ook weer op jullie te kunnen rekenen volgend seizoen! Zonder enthousiaste vrijwilligers, geen Leonidas Voor in de agenda: Ma 22 juli- vr 26 juli Leonidas bij Jeugdvakantieland in Ahoy Ma 22 juli - vr 26 juli Nationale sportkampen op Leonidas Ma 29 juli-vr 2 augustus BP hockey en keepers kamp Di 13 augustus Start topweek A1 en B1 Di 20 augustus Start topweek C1 en D1 Do 22 augustus Verschijnen juniorennieuwsbrief 1 Za 24 augustus Bron Luijke Top Opwarmtoernooi voor eerste C/D teams Ma 26 augustus Start trainingen opleidingsteams (tweede teams) C en D Ma 26 augustus-vr 30 augustus Nationale sportkampen op Leonidas Za 31 augustus Start topklasse jeugdcompetitie Za 31 augustus Verplichte oefenwedstrijden voor alle teams (behalve eerste) LET OP: LAATSTE WEEKEND VAN DE VAKANTIE Za 31 augustus Bitjes happen in clubhuis Ma 2 september Start trainingen overige juniorenteams Ma 2 september Scheidsrechtersavond junioren, uur Di 3 september Managersavond en managerscafé, uur Woe 4 september Coachavond olv Bas Dirks, uur Do 5 september Verschijnen juniorennieuwsbrief 2 Za 7 september Start reguliere competitie Za 7 september Bitjes happen in clubhuis Za 7 september Definitieve trainingsschema bekend Za 14 september Start hockeyschool Woe 25 september Coachcafé (jongste jeugd en junioren) De volgende junioren nieuwsbrief verschijnt op donderdag 22 augustus! Voor nu een hele fijne vakantie.

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en zin heeft in een nieuw hockeyseizoen. De jeugdcommissie in ieder geval wel! Laten we er met elkaar een gezellig en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 16 mei Huldiging veldkampioenen. Indeling van de breedteteams

Nieuwsbrief 7 16 mei Huldiging veldkampioenen. Indeling van de breedteteams Nieuwsbrief 7 16 mei 2019 We zitten op de kruising van het oude en nieuwe seizoen. Nog een paar wedstrijden te gaan en dan zijn we al toe aan de huldigingen, toernooien en de laatste gezellige teamuitjes

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Van E naar D Informatieavond ouders 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Doel van de avond / Agenda Wat er verandert voor jullie kinderen Hoe de teamindeling tot stand komt Aangepast technisch beleid

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 6 september Aangenaam kennis te maken! De kop is eraf

Nieuwsbrief 2 6 september Aangenaam kennis te maken! De kop is eraf Nieuwsbrief 2 6 september 2018 De kop is eraf De eerste (oefen)wedstrijden zijn gespeeld, de scheidsrechter-, managersen coachavond zijn achter de rug. Aanstaande zaterdag gaat dan voor alle juniorenteams

Nadere informatie

Indelingsregeling Jeugd District Zuid-Holland Seizoen

Indelingsregeling Jeugd District Zuid-Holland Seizoen Indelingsregeling algemeen Rating De indeling zal overwegend op basis van de rating plaats vinden. Uitzonderingen hierop staan hieronder bij de resp. categorieën vermeld. De rating komt tot stand op basis

Nadere informatie

P A A L P I E P E R seizoen nummer 19

P A A L P I E P E R seizoen nummer 19 P A A L P I E P E R seizoen 2018-2019 - nummer 19 e s t. 4 f e b r u a r i 1 9 3 4 - L X X V - 1 7 e L u s t r u m LEONIDAS AGENDA 25 mei: Kampioenen huldiging van Junioren 30 mei: Familietoernooi Into

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 14 februari Eerste Coachcafé op 19 maart Binnen Leonidas gaan we in 2019 starten met een nieuw initiatief: coachcafés.

Nieuwsbrief 5 14 februari Eerste Coachcafé op 19 maart Binnen Leonidas gaan we in 2019 starten met een nieuw initiatief: coachcafés. Nieuwsbrief 5 14 februari 2019 Na de voorjaarsvakantie beginnen we weer met de veldcompetitie. Een goed moment om in deze nieuwsbrief dus vast even vooruit te blikken naar wat er de komende weken op het

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie Nieuwsbrief nummer 3 14 november 2018 Grote clubactie Onze jongste jeugdleden zijn bezig met het verkopen van loten, zodat Leonidas van het opgehaalde geld prachtige 3D-skills trainingsmatten kan kopen.

Nadere informatie

Agenda Technische Zaken Jeugd seizoen

Agenda Technische Zaken Jeugd seizoen 2012 Opstarten nieuwe seizoen Technische Zaken Jeugd Augustus ma 20 Start trainingen Jeugd teams Trainingscoördinator ma 20 Lijnco overleg Elftallen Technische Zaken Jeugd ma 20 Voorlichting Spelbegeleider

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Informatie over het combi-lidmaatschap

Informatie over het combi-lidmaatschap Informatie over het combi-lidmaatschap Rood kinderen kunnen met een gecombineerd lidmaatschap zo vaak mogelijk lessen als ze willen (een, twee, drie, of vier keer per week). Voor Oranje, Groen en Geel

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5 DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 13 P.3 MB1 neemt de handschoen op P.3 ME1: Toppers in de dop P.4 D2 moe maar voldaan terug uit Lissabon Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Coachavond Junioren. 18 februari 2014

Coachavond Junioren. 18 februari 2014 Coachavond Junioren 18 februari 2014 AGENDA Deel I Informa-e: Algemene punten TC punten Deel II Interac-e Deel III Rondvraag & afspraken WELKOM! Voorstelrondje Wie ben ik? Wat doe ik binnen HC Scoop? Wat

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Managersavond. RHV Leonidas Junioren 5 september 2018

Managersavond. RHV Leonidas Junioren 5 september 2018 Managersavond RHV Leonidas Junioren 5 september 2018 Doelen van de avond Uitleggen wat de taken van de manager zijn Kennismaken Nieuwste ontwikkelingen Waar gaan we het over hebben? Ontvangst, voorstellen

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco!

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco! Roomburg Manager en Coach avond Seizoen 2018-2019 Voor vragen mail je lijnco! Interactief Van elkaar leren Managers Coaches Lijncoördinatoren Specialisten Agenda Uitgangspunten en doelstellingen LHC Roomburg

Nadere informatie

Welkom nieuwe ouders op RHV Leonidas

Welkom nieuwe ouders op RHV Leonidas Welkom nieuwe ouders op RHV Leonidas Agenda Jongste-jeugd commissie en hockeyclub Leonidas Wat verwachten we van ouders? Leonidas app RHV Leonidas Opgericht in 1934 Nu ruim 2400 leden, enorme groei in

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Algemene informatie E en F categorie

Algemene informatie E en F categorie Algemene informatie E en F categorie 7-jarigen spelen in de F-categorie. Je speelt in een vast team van 8 meisjes of jongens. Er is 1 keer per week training (meestal op woensdag) en 1 keer per week een

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 4 21 MAART 2018 Beste ouders/verzorgers, Deze nieuwsbrief heeft wat langer op zich laten wachten dan u van ons gewend bent. Hij staat weer vol met allerlei interessante

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Per competitie word het wedstrijdschema op de DES site gepubliceerd. De rust is ongeveer 5 tot 10 minuten. Ditjes en Datjes voor (nieuwe ) coaches Onderwerp Plezier met leren hockeyen Spelbegeleiders / Scheidsrechters Wedstrijdschema Spelduur wedstrijden Toelichting Minihockey is bedoeld om kinderen op een

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club

5 september tot 2 oktober: Actieperiode Scoren voor de Club TVC Breda, NIEUWSBRIEF nr. 1, augustus 2016 Beste jeugdleden van TVC Breda, Na de vakantie gaat het nieuwe voetbalseizoen weer beginnen. We hopen dat het weer een succesvol, sportief en vooral gezellig

Nadere informatie

Witte Rook Sessies 7 juli Wat kun je komend seizoen verwachten?

Witte Rook Sessies 7 juli Wat kun je komend seizoen verwachten? Witte Rook Sessies 7 juli 2018 Wat kun je komend seizoen verwachten? Agenda Welkom / even voorstellen Doel van de Witte Rook sessie Hockeyen bij MHC Amstelveen Jeugdinformatie over komend seizoen per categorie

Nadere informatie

Welkom managers van onze jongste jeugd

Welkom managers van onze jongste jeugd Welkom managers van onze jongste jeugd Agenda Jongste-jeugd commissie en hockeyclub Leonidas Taken teammanager (jaar)planning en andere activiteiten Leonidas app Visie jongste jeugd Op onze vereniging

Nadere informatie

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Beste ouders en spelers, Met dit schrijven willen we helderheid verschaffen rondom de te volgen teamindelingsprocedure en data van de jeugd voor het seizoen 2017/2018.

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019

Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019 Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019 Het zaal- en schaatsseizoen zit er weer op en wat kunnen we vol trots terug kijken op een mooie zaalperiode. Geweldig dat alle jongste jeugdteams dit seizoen elke week

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015

Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Informatieboekje T.V. Frankrijk Jeugd 2015 Voorwoord Hallo jeugdlid van T.V. Frankrijk, Leuk dat jij in 2015 gaat tennissen bij onze vereniging T.V. Frankrijk. Een vereniging die al lang bestaat en waar

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Seizoen 2019-2020 Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Hoe gaan we dat doen? De technische staf en de ABCD-commissie informeren alle ouders van de ABCD jeugd graag over de manier waarop we de teams

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN MICHELLE Hoi, ik ben Michelle Lichtendahl. Ik ben de moeder van Pepijn en ben gevraagd voor de jeugdcommissie van BC Inside.

EVEN VOORSTELLEN MICHELLE Hoi, ik ben Michelle Lichtendahl. Ik ben de moeder van Pepijn en ben gevraagd voor de jeugdcommissie van BC Inside. NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 19 VAN DE VOORZITTER VINCENT Na 19 jaar trouwe dienst in de jeugdcommissie, waarvan de afgelopen vier jaar als voorzitter heb ik besloten er na dit seizoen een punt achter

Nadere informatie

OVERLIJDENSBERICHT. Overlijdensbericht Ben van de Velden

OVERLIJDENSBERICHT. Overlijdensbericht Ben van de Velden OVERLIJDENSBERICHT Overlijdensbericht Ben van de Velden Op zondag 10 februari jl. is ons Jeu de Boules-lid Ben van de Velden op 74-jarige leeftijd overleden. Naast het jeu de boulen kwam hij ook regelmatig

Nadere informatie

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3)

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) Spel- en gedragsregels voor de MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) NB: De onderstaande tekst en afbeeldingen is een compilatie van publicaties van de KNHB. Voorwoord In het hockey sta je er niet alleen voor.

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9 DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 9 Zaalclinic C/D Jeugd Leonidas Heren1 P.2 Zaalclinic C/D jeugd door Leonidas H1 P.3 Weer 28 geslaagden voor scheidsrechtersexamen P.4 Mini s van de week genieten

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Voor u ligt alweer een extra nieuwsbrief van de Jongste Jeugd van Roomburg! Het is tevens de laatste nieuwsbrief van dit seizoen.

Voor u ligt alweer een extra nieuwsbrief van de Jongste Jeugd van Roomburg! Het is tevens de laatste nieuwsbrief van dit seizoen. Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter EXTRA NIEUWSBRIEF ROOMBURG Jongste Jeugd Commissie nr 9, 20 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018

Welkom! Coachavond Zaalhockey. 13 november 2018 Welkom! Coachavond Zaalhockey 13 november 2018 van Copyright druk, fotokopie, 2018. Alle microfilm, rechten voorbehouden. digitaal, internet Niets of op uit welke deze uitgave wijze dan mag ook worden

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 22 november 2018

Nieuwsbrief 4 22 november 2018 Nieuwsbrief 4 22 november 2018 Beste junioren en ouders, Het zaalhockeyseizoen komt eraan. Alle juniorenteams en de F-, E6- en E8- teams gaan zaalhockey spelen. Net als voorgaande jaren hebben wij een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle

Gebruikershandleiding EMMA. Mixed Hockeyclub Goirle Gebruikershandleiding EMMA Mixed Hockeyclub Goirle Oktober 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Leden Informatie Systeem 2 De Website 2 Het ledengedeelte (EMMA) 2 Individuele instellingen 3 BAS 3 MATS 3

Nadere informatie

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden.

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden. Algemeen Ik ben mijn inloggegevens voor Lisa kwijt, hoe kan ik dit aanvragen? Stuur een mail naar ledenadministratie@schc.nl, dan ontvang je je lidnummer en wachtwoord. Is er een AED (defibrillator) beschikbaar?

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas

Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop. Peter Genefaas Wedstrijdsecretariaat Hockey Geldrop Peter Genefaas Waar gaan we t over hebben: Verantwoordelijkheden Communicatie Website Wedstrijden Logistiek Wedstrijdformulieren Scheidsrechters Verantwoordelijk voor

Nadere informatie

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni.

- Er wordt tussen en uur getraind. De training duurt ongeveer 1 uur. - Het trainingsseizoen loopt van medio augustus tot eind juni. BLAUW-WIT WELKOM! Onderwerpen Trainingen Korfbal competitie Wedstrijdkleding Wat vinden wij belangrijk? Wat verwachten wij van ouders? Communicatie Wat doen we verder nog voor leuks? TRAININGEN - Elk team

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE. WFHC locatie Hoorn -

WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE. WFHC locatie Hoorn - WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE WFHC locatie Hoorn - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in groep 2 van

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

Coachavond Jongste Jeugd 17 maart 2014. Van harte welkom

Coachavond Jongste Jeugd 17 maart 2014. Van harte welkom Coachavond Jongste Jeugd 17 maart 2014 Van harte welkom Jongste Jeugd Commissie agenda Teamindeling seizoen 2014 2015 Doel Indelingscriteria Prognose aantal teams Procedure Van E8-tal naar D-elftal Van

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10

NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10 NIEUWSBRIEF MHCW 2016 nr. 10 In deze nieuwsbrief onder andere: Kabouterhockey; Opbrengst lotenverkoop opening buitenseizoen; Noodkreet; Wijziging contributie Agenda 1 oktober Start Grote Clubactie; 25

Nadere informatie

FCG, MEER DAN VOETBAL ALLEEN!

FCG, MEER DAN VOETBAL ALLEEN! JEUGD Football Club Gullegem Stamnummer K.B.V.B.: 9512 Website: www.fcgullegem.be E-mail: infojeugd@fcgullegem.be Rekening nummer jeugd: BE95 0015 4548 7458 NIEUWSBRIEF 3 Gullegem, November/December 2014

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Welkom bij ATC Wijhe

Welkom bij ATC Wijhe Welkom bij ATC Wijhe Wij zijn Ace en Love en wij vinden het superleuk dat je lid bent geworden van onze vereniging! Wij zijn de mascottes van Tenniskids, het tennisprogramma voor kinderen tot en met 12

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

5DE UPWARD. augustus 2017 BASECAMP JB1 MC2 MA1 MB1 MD2 MD1 JD1 MD3 MC1 JD2 JC1 MB2 PROGRAMMABOEKJE. JA1

5DE UPWARD. augustus 2017 BASECAMP JB1 MC2 MA1 MB1 MD2 MD1 JD1 MD3 MC1 JD2 JC1 MB2 PROGRAMMABOEKJE. JA1 5DE UPWARD augustus 2017 BASECAMP MA1 JB1 MC2 MD1 MB1 MD2 MD3 MC1 JD1 JC1 JD2 PROGRAMMABOEKJE MB2 JA1 basecamp@upward.nl VOORWOORD 5 de UPWARD BASECAMP 2017 Upward is met meer dan 1.000 leden één van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IJSBAAN

NIEUWSBRIEF IJSBAAN NIEUWSBRIEF 01-2012 IJSBAAN Velen van u zullen er geweest zijn, of het gehoord hebben maar voor de genen die het niet weten, onze tennisbaan is 2 weken lang een IJsbaan geweest. Het was een groot succes

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017 April 2016 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces seizoen 2016/2017 Uitgangspunten: De Technisch Directeur 1, ondersteund door de Technische Commissie (TC), is verantwoordelijk voor de indeling

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

Dank aan de vrijwilligers. Klussers gezocht. Nieuwsbrief nummer 3-4 oktober 2018

Dank aan de vrijwilligers. Klussers gezocht. Nieuwsbrief nummer 3-4 oktober 2018 Nieuwsbrief nummer 3-4 oktober 2018 Dank aan de vrijwilligers De jeugdcommissie wil haar dank uitspreken aan alle vrijwilligers die de afgelopen weken weer de handen uit de mouwen hebben gestoken voor

Nadere informatie

Schoolkorfbaltoernooi gemeente Arnhem

Schoolkorfbaltoernooi gemeente Arnhem Schoolkorfbaltoernooi gemeente Arnhem Jaren lang is er bij Oost-Arnhem het schoolkorfbaltoernooi georganiseerd voor drie scholen in de omgeving. De groepen 3 t/m 5 speelden op deze dag wedstrijdjes tegen

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Van de activiteitencommissie Algemeen Programma Kampregels. Informatiegids

Inhoudsopgave. Van de activiteitencommissie Algemeen Programma Kampregels. Informatiegids Jeugdhockeykamp 23 en 24 Juni 2017 Inhoudsopgave Van de activiteitencommissie Algemeen Programma Kampregels Van de activiteitencommissie Jazeker, daar is het dan! Het kampboekje voor het Hockeykamp van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT

NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 18 VAN DE VOORZITTER VINCENT De periode tot aan de zomervakantie zal worden ingevuld met o.a. de trainingen, externe toernooien, de clubkampioenschappen, een ouder-kind toernooi

Nadere informatie

Selectiebeleid Upward Topteams

Selectiebeleid Upward Topteams Selectiebeleid Upward Topteams 1. Inleiding Dit beleidsstuk zet in paragraaf 2 de doelstellingen van het jeugdbeleid uiteen. Paragraaf 3 geeft een toelichting op de teamindelingen. Tot slot behandelt paragraaf

Nadere informatie

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom

Hockeyen op Cartouche. Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche. Welkom Hockeyen op Cartouche Welkom Zondag Jeugd Hockey Hockeyen op Cartouche Algemeen Cartouche is een familieclub voor breedte en topsport in de gemeente Leidschendam-Voorburg, die draait op vrijwilligers.

Nadere informatie

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018

Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Welkom bij het SchoolStreetBall toernooi 2018 Met veel plezier organiseert Basketbalvereniging Forwodians en De Combibrug het streetballtoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 2 juni 2018 in de

Nadere informatie