Nieuwsbrief 7 16 mei Huldiging veldkampioenen. Indeling van de breedteteams

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 7 16 mei Huldiging veldkampioenen. Indeling van de breedteteams"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 7 16 mei 2019 We zitten op de kruising van het oude en nieuwe seizoen. Nog een paar wedstrijden te gaan en dan zijn we al toe aan de huldigingen, toernooien en de laatste gezellige teamuitjes met het huidige team. Maar we kijken ook al vooruit naar het nieuwe seizoen, want de lijncoördinatoren zijn alweer hard aan het werk om de teams voor volgend seizoen te formeren, de selectietrainingen worden voorbereid door de tophockeycommissie en de kennismakingsavonden staan alweer bijna op stapel. Kortom een bomvolle nieuwsbrief met dingen die je weten moet voor nu en het komende seizoen. Opkomst trainingen We zien dat in de laatste weken, vooral bij veel breedteteams, de opkomst bij de trainingen terugloopt. Ook in de breedtesport is het trainen verplicht. Je hebt bewust gekozen om aan een teamsport deel te nemen en bij een teamsport op Leonidas hoort ook dat je twee keer per week komt trainen. Natuurlijk kan het zo zijn dat je een enkele keer in de knoop komt met je huiswerkplanning, maar over het algemeen moet het toch zo zijn dat je gewoon komt trainen en niet je teamleden laat zitten. Mochten er minder dan 8 junioren op een training aanwezig zijn, dan zullen wij kijken of we teams kunnen samenvoegen. Is dit niet het geval, zal de training afgezegd worden. Huldiging veldkampioenen Op zaterdag 25 mei is het weer feest bij Leonidas, want dan huldigen we onze junioren veldkampioenen en worden een aantal mensen extra in het zonnetje gezet. Van de C- en D-teams worden de nummers 1,2 en 3 gehuldigd, van de A- en B-teams enkel de nummers 1. Zet 25 mei vanaf uur dus vast in je agenda, het wordt ongetwijfeld weer een gezellig party. Indeling van de breedteteams Als leidraad voor de indeling van de breedteteams gelden de vaardigheden van de spelers, zoals beoordeeld door de coaches en trainers. Ook worden de vriendjesformulieren meegenomen bij de teamindeling. De breedteteams worden ingedeeld door de lijncoördinatoren die onderdeel zijn van de jeugdcommissie, met eventueel advies van de technische coördinatoren of andere leden van de jeugdcommissie. De teamindeling voor de breedteteams wordt op woensdag 26 juni in Mijn Leo/ De Leo-app gepubliceerd. De handleiding teamindeling en het beoordelingsformulier kun je als naslagwerk raadplegen via de website. Ze staan bij Junioren-Documenten.

2 Indeling van de keepers De keepers van Leonidas krijgen een aparte beoordeling van de keepersschool GoalieWorks. Daarnaast worden zij beoordeeld door hun eigen coach en onze keeperscoördinator. Op basis van deze beoordelingen geeft de keeperscoördinator, een advies af voor het selectie- en opleidingsteam en voor de indeling in de breedteteams. De tophockeycommissie bepaalt uiteindelijk, op basis van de adviezen, welke keepers worden uitgenodigd voor de selectietrainingen. Indeling van de selectieteams Eerdaags zal er een aparte nieuwsbrief verschijnen met uitgebreide informatie over de teamindeling en selectieprocedure van de selectieteams. Deze nieuwsbrief zullen alle junioren en jongste jeugdleden ontvangen. Tafeltjesavond breedteteams Nadat de indeling van alle breedteteams bekend is gemaakt, biedt de jeugdcommissie tijdens de tafeltjesavond nog de mogelijkheid om van gedachten te wisselen over deze indeling. De tafeltjesavond zal zijn op dinsdag 2 juli. Opgeven kan tegen die tijd bij de betreffende lijncoördinator. Tijdens de tafeltjesavond kan een speler met de lijncoördinator een gesprek hebben over de indeling en kijken naar eventuele andere mogelijkheden. Garanties kunnen er echter nooit worden gegeven. Na de tafeltjesavond is het in principe niet meer mogelijk wijzigingen in de teamindeling door te voeren. Het gesprek is met de speler, ouders kunnen meekomen als begeleider. Tafeltjesavond selectieteams Voor spelers die zijn afgevallen voor de selectieteams, wordt de mogelijkheid geboden om uitleg te vragen over de beweegredenen. Dit zal worden gecoördineerd door de tophockeycommissie. Spelers kunnen een gesprek aanvragen met de technisch coördinatoren via carolina@leonidas.nl Kennismakingsavonden Nadat de nieuwe teams bekend zijn gemaakt op woensdag 26 juni via de Leo App/Mijn Leo, volgen de kennismakingsavonden voor de breedteteams. A-lijn op woensdag 10 juli van uur tot uur. B-lijn op woensdag 10 juli van uur tot uur. C-lijn op donderdag 11 juli van uur tot uur. D-lijn op donderdag 11 juli van uur tot uur. Het is de bedoeling dat de spelers uiteraard aanwezig zijn bij deze kennismakingsavonden, maar ook zeker de ouders, omdat er belangrijke afspraken voor het komende seizoen moeten worden gemaakt. Dus ook bij de oudere kinderen wordt verwacht dat ouders meekomen naar de kennismakingsavond!

3 Familietoernooi Op Hemelvaartsdag, 30 mei, vindt het traditionele familietoernooi plaats op Leonidas! Doet jouw familie dit jaar ook mee aan het gezelligste toernooi van het jaar? Schrijf je in! Het gaat hard met de aanmeldingen, dus wacht niet te lang met inschrijven! Nieuw beleid scheidsrechters Ook komend seizoen zullen alle teams tijdens de kennismakingsavond weer per team 2 volwassen scheidsrechters moeten aanwijzen die namens het team thuiswedstrijden van de A- en B-teams willen fluiten. Als elk team 2 volwassen scheidsrechters levert, betekent dit ongeveer 5 wedstrijden per seizoen. Dit kunnen ouders zijn die al een scheidsrechterskaart hebben, maar het mogen ook ouders zijn die de kaart nog moeten halen. Leonidas biedt de online cursus en het examen gratis aan in samenwerking met de KNHB. Meestal lukt het teams wel om ouders enthousiast te krijgen te (gaan) fluiten. Tenslotte is fluiten ook hartstikke leuk. Maar mocht dat vóór 1 september bij een team niet lukken, dan zal Leonidas met ingang van komend seizoen het team hiervoor een boete opleggen. Opzeggen moet vóór 1 juni Opzeggen als lid voor seizoen doe je bij de ledenadministratie (ledenadm@leonidas.nl) Tot 1 juni 2019 kan dit kosteloos. Bij verlate opzegging, dus na 31 mei, brengt Leonidas de contributie voor in rekening in dezelfde categorie als in het voorgaande jaar. Dan plotseling switchen naar een goedkopere categorie is niet toegestaan. Vanzelfsprekend hebben we begrip voor iedere opzegging en danken we je voor jouw inzet voor onze vereniging. We stellen op prijs wanneer je bij je opzegging de reden(en) van opzegging aangeeft, omdat wij zo een goed beeld hebben en ook hiervan kunnen leren. De boete bedraagt 140,- per niet geleverde scheidsrechter en zal geïnd worden door onze penningmeester bij de betreffende teammanager. De boete zal evenredig over de spelers van het team worden verdeeld. We moeten deze nieuwe maatregel nemen, zodat Leonidas iedere week voldoende gekwalificeerde scheidsrechters op het veld kan garanderen. Uiteindelijk moeten alle wedstrijden gespeeld kunnen worden onder begeleiding van gediplomeerde scheidsrechters.

4 Laatste trainingen De laatste trainingen van dit seizoen voor de breedteteams zijn voor de A- en B-teams in de week van mei. De C- en D-teams hebben de week erna nog een competitiewedstrijd, dus hun laatste trainingen zijn in de week van 27 mei-2 juni. Voor de zomervakantie kunnen teams nog wel zelf trainingen organiseren met eigen begeleiding. Hiervoor kunnen ze een veld en tijd aanvragen via De selectietrainingen zullen zijn van dinsdag 11 juni t/m zaterdag 29 juni. Trainingen nieuwe seizoen De trainingen voor de breedteteams in het nieuwe seizoen starten weer op maandag 2 september met een tijdelijk trainingsschema, waarbij de teams allemaal één keer trainen. De teammanagers ontvangen hierover te zijner tijd een mail. Als alle school/studieroosters van de trainers bekend zijn, kan het definitieve trainingsschema worden gemaakt. Het definitieve trainingsschema zal rond 9 september (en indien mogelijk eerder) in de app/website komen te staan. Zodra deze is gepubliceerd krijgen de managers en de trainers hierover een mail. Daarnaast mag ieder team natuurlijk in augustus zelf een training verzorgen, met een eigen trainer, waarbij de velden wel dienen te worden afgestemd met Carolina via carolina@leonidas.nl. Rotterdampashouders opgelet! Wanneer je in het bezit bent van een Rotterdampas ontvang je 25 korting op je contributie voor seizoen 2019/20! Geef het nummer van de Rotterdampas samen met de naam van de pashouder door aan penningmeester via penningmeester@leonidas.nl. Dit kan nog tot 29 februari LET OP: als je voor seizoen 2018/19 je nummer hebt doorgegeven, dan geldt dit niet automatisch voor het volgende seizoen; je moet voor seizoen 2019/2020 opnieuw een mail sturen! Inleveren keepersmaterialen Voor teams waar geen vaste keeper is, geldt dat de tas VOORZIEN VAN TEAM altijd moet worden ingeleverd, ook als de coach/manager volgend jaar weer doorgaat. Wisselende keepers of keepers die stoppen of naar de senioren gaan kunnen hun spullen inleveren op: - Maandag 3 juni tussen 19:00-20:00; - Donderdag 6 juni tussen 18:30-19:00. Mocht een team nog wedstrijden of toernooien hebben dan maken we een inleverafspraak op een latere datum. Dit graag zsm aangeven bij Erna van der Kloet. Laat van tevoren even weten op welk moment je komt via evdkloet@shirtpaleis.nl LET OP: Vaste keepers hebben via de teammanager een mail ontvangen met het verzoek voor 15 mei te reageren. Erna gaat ervan uit dat alles in orde is als je geen mail hebt gestuurd. Tijdens het seizoen zullen de middelen heel erg beperkt zijn om spullen te vervangen. Bron Luijke Toernooi C en D Het Bron Luijke toernooi is al jaren een vast evenement op de toernooikalender van RHV Leonidas. Ooit gestart door twee zeer toegewijde mannen, de heren Bron en Luijke, is dit toernooi uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar teams vanuit heel Nederland op af komen!

5 D-toernooi Dit jaar vindt het Bron Luijke D-toernooi plaats op zondag 16 juni 2019, een toernooi voor de D-jeugd, recreatief (3e, 4e, 5e en 6e klasse). Het toernooi start om uur met de eerste wedstrijden. Ieder team speelt minimaal 4 wedstrijden van 25 minuten, daarnaast worden meerdere andere leuke activiteiten georganiseerd! Uiteraard wordt een lekkere lunch in de middag en een gezellige maaltijd op het Foodplein verzorgd. Let op: Wij gaan er van uit dat ieder team een eigen scheidsrechter meeneemt. Leonidas goes Jeugdvakantieland We zijn op zoek naar enthousiaste Leonieden die willen komen helpen tijdens Jeugdvakantieland. In de eerste week van de zomervakantie (22 juli t/m 26 juli) zal Leonidas met een veld aanwezig zijn op het grootste speelplein van Nederland in Ahoy. Met een aantal simpele hockeyoefeningen en een wedstrijdje willen we geïnteresseerde kinderen kennis laten maken met de hockeysport én Leonidas, de gezelligste hockeyclub van Rotterdam! C-toernooi Dit jaar vindt het Bron Luijke C-toernooi plaats op zaterdag 22 juni 2019, een toernooi voor de C-jeugd, recreatief (1e, 2e, 3e en 4e klasse). Het toernooi start om uur met de eerste wedstrijden en duurt tot uur. Ieder team speelt minimaal 4 wedstrijden van 25 minuten, daarnaast worden meerdere andere leuke activiteiten georganiseerd! Uiteraard worden snacks in de middag en een gezellige maaltijd op het Foodplein verzorgd. Let op: Wij gaan er van uit dat ieder team een eigen scheidsrechter meeneemt. Tarieven Deelname aan het Bron Luijke toernooi kost 235,- per team. Een team bestaat uit maximaal 13 personen en 2 begeleiders. Extra deelnemers kosten 15,- per persoon. Extra kaartjes voor het diner op het Foodplein zijn los verkrijgbaar voor slechts 10,- per persoon. Kijk voor meer informatie en aanmelden in de app of op de Leonidas website bij toernooien. Kom jij ons helpen in Ahoy? We hebben per dagdeel (3,5 uur) 6 begeleiders nodig, waarvan 3 volwassenen en 3 junioren. Ouders en kinderen die komen helpen, kunnen de rest van de dag gratis rondstruinen op het grootste speelplein van Nederland en krijgen een lunch aangeboden. Best een nuttig én leuk uitstapje dus tijdens die lange zomervakantie. We denken dat tweedejaars D- en de C- spelers het het leukste zullen vinden om te helpen, maar oudere kinderen zijn ook van harte welkom om zich op te geven. Aanmelden Komen jullie helpen? Gezellig samen met één van je ouders of een vriend of vriendin? Ouders en kinderen kunnen aangeven op welke dag/dagen ze willen komen helpen op juli en of dan de ochtend (10-13) of de middag (13-16) de voorkeur heeft. Opgeven doe je via een mail aan jeugd@leonidas.nl We horen graag zo snel mogelijk of je ons kan komen helpen!

6 Nieuwe lidmaatschappen Leonidas biedt twee nieuwe soorten lidmaatschap aan vanaf komend seizoen, die mogelijk interessant zijn voor ouders die wel weer willen gaan hockeyen, maar die geen zin hebben om iedere zondag op het veld te staan: **Sevens by Leo! Sevens sluit aan bij de visie 'een leven lang hockeyen' en is perfect voor senioren die liever niet willen hockeyen in het weekend. Een lagere contributie, minder verplichtingen én een gezellige vrijdagavond invulling. Voor wie is Sevens? Leden en niet-leden in de leeftijdscategorie 30+ met hockeyervaring. Sevens is perfect voor hockeyers die wél willen blijven hockeyen, maar meer vrije tijd in het weekend willen. Wat is Sevens by Leo? Sevens is een 7 vs. 7 competitie op vrijdagavond. Tijdens deze competitie speel je op een half hockeyveld 2 wedstrijden van 30 minuten in de vorm van een drieluik. Bij Sevens speel je zonder keeper en scheidsrechter. Om de week speel je wedstrijden, op de andere vrijdagavonden is er de mogelijkheid om met alle teams te trainen. Wat doe je nog meer? Veel gezelligheid op de vrijdagavond! Zoals bijvoorbeeld een gezellige borrel na de wedstrijden in het clubhuis of op het terras met een 'tuintje', minimaal 2 x per seizoenshelft een DJ of andere act of voorafgaand aan de wedstrijd eten met je team op de club. **Duo-lidmaatschap veteranen Vanaf seizoen 2019/2020 start RHV Leonidas met een twee jaar durende pilot van het Duo-lidmaatschap voor veteranen. Met het Duo-lidmaatschap is het voor 2 Duo-leden mogelijk om samen als één volwaardig lid in een veteranen competitieteam te spelen. Om in aanmerking te komen voor het Duolidmaatschap, dient aan enkele voorwaarden voldaan te worden: Een Duo-lidmaatschap is enkel mogelijk bij veteranen teams Een veteranen team moet uit minimaal 14 'fulltime' spelers bestaan Een Duo dient zich gelijktijdig aan te melden en aan elkaar gekoppeld te zijn Voorafgaand aan ieder hockeyseizoen dient een Duo-lidmaatschap opnieuw te worden samengesteld Het Duo bepaalt onderling hoeveel wedstrijden per Duo-lid worden gespeeld. Enige voorwaarde is dat dit tezamen 100% van de officiële wedstrijden is. De contributie voor seizoen 2019/2020 bedraagt 265,- per Duolid De contributie wordt in één keer betaald bij aanvang van het seizoen Het minimum aantal duo's is 2 per team, zodat een team uit minstens 16 'full time' spelers bestaat Er is geen maximum voor het aantal Duo's per team Wat gaat het kosten? - De contributie per seizoen is 180,-; - Geen inschrijfgeld als je je inschrijft voor het Sevens seizoen ; - De Rotterdampas-korting van 25,- is van toepassing!

7

8 Voor in de agenda: Zo 19 mei Za 25 mei Za 25 mei Do 30 mei Za 1 juni Za 1 juni Ma 3 juni Woe 5 juni Do 6 juni Di 11 juni t/m 29 juni Ma 10 juni Vr 14 juni Zo 16 juni Za 22 juni Zo 23 juni Woe 26 juni Di 2 juli Woe 10 juli Woe 10 juli Do 11 juli Do 11 juli Ma 22 juli- vr 26 juli Ma 12 augustus Ma 19 augustus Ma 19 augustus Za 24 augustus Ma 26 augustus Ma 26 augustus Za 31 augustus Za 31 augustus Ma 2 september Za 7 september Za 7 september Za 14 september SuperSunday Dames 1(12.45) Heren1(14.45). Kom allemaal aanmoedigen! Laatste competitiedag voor A en B Huldiging kampioenen alle juniorenteams uur Familietoernooi Laatste competitiedag voor C en D Voor 1 juni lidmaatschap opzeggen Inleveren keepersspullen uur Van E naar D presentatie om uur Inleveren keepersspullen uur Selectietrainingen Districtskampioenschappen Shoot-out en Scoop in Pijnacker Vrijwilligersfeest Bron Luijke D-toernooi op Leonidas Bron Luijke C-toernooi op Leonidas NK Shoot-out en Scoop in Amsterdam Teamindeling breedteteams in Mijn Leo of in de Leo App Tafeltjesavond voor breedteteams Kennismaking A-teams uur Kennismaking B-teams uur Kennismaking C-teams uur Kennismaking D- teams uur Leonidas bij Jeugdvakantieland in Ahoy Start topweek A1 en B1 Start trainingen eerste teams Start topweek C1 en D1 Top Opwarmtoernooi voor eerste C/D teams Start trainingen opleidingsteams (tweede teams) C en D NSK kamp Desiderius oefenwedstrijden D2 t/m D9 Bitjes happen in clubhuis Start trainingen overige juniorenteams Start competitie Bitjes happen in clubhuis Start hockeyschool Kijk nu op de website voor een compact en handig spelregelboekje voor de junioren. Handig en leuk voor spelers, ouders en coaches. Je vindt het spelregelboekje bij junioren-documenten. De volgende junioren nieuwsbrief verschijnt op donderdag 11 juli!

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Van E naar D Informatieavond ouders 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Doel van de avond / Agenda Wat er verandert voor jullie kinderen Hoe de teamindeling tot stand komt Aangepast technisch beleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 19 april 2019

Nieuwsbrief 6 19 april 2019 Nieuwsbrief 6 19 april 2019 De meivakantie staat voor de deur. Dus de competitie en de trainingen liggen even stil. Maar dat wil niet zeggen dat er niks te doen is op Leonidas in de meivakantie. Lees er

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en zin heeft in een nieuw hockeyseizoen. De jeugdcommissie in ieder geval wel! Laten we er met elkaar een gezellig en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 11 juli 2019

Nieuwsbrief 8 11 juli 2019 Nieuwsbrief 8 11 juli 2019 Beste junioren, De zomervakantie staat voor de deur. De komende weken verdwijnen hockey en school voor een paar weekjes naar de achtergrond en is er volop tijd om leuke dingen

Nadere informatie

P A A L P I E P E R seizoen nummer 19

P A A L P I E P E R seizoen nummer 19 P A A L P I E P E R seizoen 2018-2019 - nummer 19 e s t. 4 f e b r u a r i 1 9 3 4 - L X X V - 1 7 e L u s t r u m LEONIDAS AGENDA 25 mei: Kampioenen huldiging van Junioren 30 mei: Familietoernooi Into

Nadere informatie

SEIZOEN Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019

SEIZOEN Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 SEIZOEN 2019-2020 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Beste spelers en ouders, We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft (gehad) en binnenkort weer uitgerust aan het nieuwe schooljaar en hockeyseizoen

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams

Seizoen Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Seizoen 2019-2020 Samenstelling ABCD breedte- en selectieteams Hoe gaan we dat doen? De technische staf en de ABCD-commissie informeren alle ouders van de ABCD jeugd graag over de manier waarop we de teams

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

P A A L P I E P E R seizoen nummer 18

P A A L P I E P E R seizoen nummer 18 P A A L P I E P E R seizoen 2018-2019 - nummer 18 e s t. 4 f e b r u a r i 1 9 3 4 - L X X V - 1 7 e L u s t r u m LEONIDAS AGENDA 19 mei: Dames 1 & Heren 1 spelen thuis - Titanen Sponsor borrel 25 mei:

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

P A A L P I E P E R seizoen nummer 15

P A A L P I E P E R seizoen nummer 15 P A A L P I E P E R seizoen 2018-2019 - nummer 15 e s t. 4 f e b r u a r i 1 9 3 4 - L X X V - 1 7 e L u s t r u m LEONIDAS AGENDA 1 & 2 mei: BP College presenteert: BP TOP Hockeykamp 1 t/m 3 mei: NSK

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 6 september Aangenaam kennis te maken! De kop is eraf

Nieuwsbrief 2 6 september Aangenaam kennis te maken! De kop is eraf Nieuwsbrief 2 6 september 2018 De kop is eraf De eerste (oefen)wedstrijden zijn gespeeld, de scheidsrechter-, managersen coachavond zijn achter de rug. Aanstaande zaterdag gaat dan voor alle juniorenteams

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015 Zaalhockey Commissie: De zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het zaalhockey programma bij OHC Bully. Haar taak is het verzorgen van alle voorwaarden om te komen tot een aantrekkelijk

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018

Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 Welkom op de informatieavond 29 augustus 2018 UNO in vogelvlucht - mrt 2015 Start project trainingen op Hercules (naam UWHC) - Aug 2015 UNO officieel opgericht + nieuw tenue - Sept 2015 Trainingen Hercules

Nadere informatie

Selectie- en indelingsproces veld

Selectie- en indelingsproces veld Selectie- en indelingsproces veld In dit document wordt de procedure volledig beschreven zoals die van toepassing is op de jeugd. Voor senioren gelden enkele specifieke bepalingen. Ook wordt separaat ingegaan

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar

Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 15 jaar 4 Nr. 5 mei 9 INHOUDSOPGAVE NIEUWSBRIEF... 4. 5. 6. 7. 8. Voorwoord Beëindiging lidmaatschap Vacature Van de jeugdbestuurstafel Vrouwenvoetbal nieuws Vrouwenvoetbal 5 jaar AED Jeugdkamp 4 5 Voorwoord Het

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS Algemeen De organisatie van de junioren is onderverdeeld in Jeugd (A t/m D) en Jongste Jeugd (E en jonger). De Technische Zaken Jeugdcommissie ("de Jeugdcommissie

Nadere informatie

Managersavond. RHV Leonidas Junioren 5 september 2018

Managersavond. RHV Leonidas Junioren 5 september 2018 Managersavond RHV Leonidas Junioren 5 september 2018 Doelen van de avond Uitleggen wat de taken van de manager zijn Kennismaken Nieuwste ontwikkelingen Waar gaan we het over hebben? Ontvangst, voorstellen

Nadere informatie

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer,

Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, Welkom bij de Mixed Hockeyclub Boxmeer, In deze informatiebrochure vindt u allerlei wetenswaardigheden over het hockeyen als (Jongste)- Jeugdlid bij MHC Boxmeer. Heeft u een vraag, dan is deze brochure

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 14 februari Eerste Coachcafé op 19 maart Binnen Leonidas gaan we in 2019 starten met een nieuw initiatief: coachcafés.

Nieuwsbrief 5 14 februari Eerste Coachcafé op 19 maart Binnen Leonidas gaan we in 2019 starten met een nieuw initiatief: coachcafés. Nieuwsbrief 5 14 februari 2019 Na de voorjaarsvakantie beginnen we weer met de veldcompetitie. Een goed moment om in deze nieuwsbrief dus vast even vooruit te blikken naar wat er de komende weken op het

Nadere informatie

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via:

Kortom, alles wat je als coach nodig hebt! Op naar een mooi seizoen! Mis je nog iets op deze pagina? Laat het ons weten via: Het nieuwe seizoen gaat weer beginnen! Zaterdag 27 augustus trappen we af met de Kick-Off voor de jeugd.tijd voor coaches en teammanagers om wat zaken te gaan regelen bijvoorbeeld voor de georganiseerde

Nadere informatie

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 16

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 16 D E P A A L P I E P E R seizoen 2017-2018 - nummer 16 R O T T E R D A M S E H O C K E Y V E R E N I G I N G L E O N I D A S 4 F E B R U A R I 1 9 3 4 MANAGER VAN HET JAAR SPREEKT Wat leuk om thuis te komen

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd

Titelstijl van model bewerken. Startavond jeugd Titelstijl van model bewerken Startavond jeugd 2017-2018 Waar Titelstijl gaan van we model het bewerken over In Veilige Handen Vertrouwenscommissie Teambegeleiding Materiaal Fluiten Bardiensten Vrijwilligers

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! 4 september 2019

Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey door de jaren heen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco!

Roomburg. Seizoen Manager en Coach avond. Voor vragen mail je lijnco! Roomburg Manager en Coach avond Seizoen 2018-2019 Voor vragen mail je lijnco! Interactief Van elkaar leren Managers Coaches Lijncoördinatoren Specialisten Agenda Uitgangspunten en doelstellingen LHC Roomburg

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

SV Baarn Technische Commissie. Selectieprocedure

SV Baarn Technische Commissie. Selectieprocedure SV Baarn Technische Commissie Selectieprocedure 2018-2019 Uitgave: SV Baarn - Technische Commissie / maart 2018 1 Inleiding Uit een enquête van eind seizoen 2016-2017 is naar voren gekomen dat wij als

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

De overige teams worden ingedeeld op basis van hockeysterkte. Waar mogelijk

De overige teams worden ingedeeld op basis van hockeysterkte. Waar mogelijk Selectiebeleid/teamindeling Jeugd 2018-2019 Mei 2018, jeugd@hgc.nl Inleiding HGC streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij

Nadere informatie

TEAMINDELINGSBELEID. Hockeyclub Montfoort

TEAMINDELINGSBELEID. Hockeyclub Montfoort TEAMINDELINGSBELEID Hockeyclub Montfoort Mei 2016 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE ACHTERGROND VAN DIT DOCUMENT 3 WAT ZIJN ONZE INTENTIES? 3 ROL VAN DE TECHNISCHE COMMISSIE 4 TEAMINDELINGSCRITERIA 4 LEEFTIJD 4 HET

Nadere informatie

Selectiebeleid HV Myra Jeugd

Selectiebeleid HV Myra Jeugd Selectiebeleid HV Myra Jeugd 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het selectiebeleid van Myra uit te leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. 2. Uitgangspunten teamindelingen Voor het opstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 6 september 2019 SEIZOEN

Nieuwsbrief 2 6 september 2019 SEIZOEN SEIZOEN 2019-2020 Nieuwsbrief 2 6 september 2019 Beste junioren en ouders, De scheidsrechters-, teammanagers- en coachavond zijn deze week gehouden. Het was een drukke week op Leo. Dank aan alle vrijwilligers

Nadere informatie

LHC Roomburg Notitie Arbitrage augustus 2018

LHC Roomburg Notitie Arbitrage augustus 2018 Introductie arbitrage 2018-2019 (toelichting op arbitragereglement) Scheidsrechters op de kaart Wie kennis heeft genomen van het jaarverslag van de scheidsrechterscommissie over het seizoen 2017-2018 kan

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd

Selectiebeleid/teamindeling Jeugd Selectiebeleid/teamindeling Jeugd 2017-2018 02 jun 2017 Inleiding HGC streeft ernaar om de teamindelingen in de jeugd transparant, eerlijk en objectief te laten verlopen. De doelstelling hierbij is dat

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Selectieplan MHC Purmerend. Versie 0.9

Selectieplan MHC Purmerend. Versie 0.9 Selectieplan 2015 MHC Purmerend Versie 0.9 Versiebeheer Seizoen 2006-2007 1 e versie: 27 maart 2007 Seizoen 2007-2008 Herziene versie: 26 februari 2008 Seizoen 2008-2009 Herziene versie: 15 april 2009

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Richtlijnen indelingen en selecties jeugdteams MOP seizoen 2010-2011

Richtlijnen indelingen en selecties jeugdteams MOP seizoen 2010-2011 Richtlijnen indelingen en selecties jeugdteams MOP seizoen 2010-2011 Inleiding De indeling van de jeugdteams is een jaarlijkse taak van de Jeugdcommissie (JC) en de TOP Hockey Commissie (THC). De Jeugdcommisie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019

Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019 Nieuwsbrief nummer 5 4 maart 2019 Het zaal- en schaatsseizoen zit er weer op en wat kunnen we vol trots terug kijken op een mooie zaalperiode. Geweldig dat alle jongste jeugdteams dit seizoen elke week

Nadere informatie

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden.

Lid worden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier, te vinden op de homepage van de site onder de blauwe knop Lid worden. Algemeen Ik ben mijn inloggegevens voor Lisa kwijt, hoe kan ik dit aanvragen? Stuur een mail naar ledenadministratie@schc.nl, dan ontvang je je lidnummer en wachtwoord. Is er een AED (defibrillator) beschikbaar?

Nadere informatie

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018

Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Teamindeling Jeugd HCIJ Seizoen 2017/2018 Beste ouders en spelers, Met dit schrijven willen we helderheid verschaffen rondom de te volgen teamindelingsprocedure en data van de jeugd voor het seizoen 2017/2018.

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Welkom managers van onze jongste jeugd

Welkom managers van onze jongste jeugd Welkom managers van onze jongste jeugd Agenda Jongste-jeugd commissie en hockeyclub Leonidas Taken teammanager (jaar)planning en andere activiteiten Leonidas app Visie jongste jeugd Op onze vereniging

Nadere informatie

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID

2. ALGEMEEN SCHEIDSRECHTERSBELEID Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen maart 2019 INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013

Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013 Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013 Hierbij brengen wij iedereen graag op de hoogte van de uitgangspunten en procedures bij de teamindelingen en teamselecties voor de diverse jeugdcategorieën

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE. WFHC locatie Hoorn -

WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE. WFHC locatie Hoorn - WFHC-CLUB OUDERINFORMATIE WFHC locatie Hoorn - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in groep 2 van

Nadere informatie

P A A L P I E P E R seizoen nummer 20

P A A L P I E P E R seizoen nummer 20 P A A L P I E P E R seizoen 2018-2019 - nummer 20 LEONIDAS AGENDA 2 juni: LTD Kampioenen Festival met Phalerieau en The Bonaparties 4 juni: Informatie avond (jongste jeugd) 5 juni: Kennismakingsavond "Jongste

Nadere informatie

Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012

Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012 Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012 pagina 1 van 6 Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012 Inleiding Ieder jaar weer staat de commissie Hockey

Nadere informatie

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013

Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 Beleidsplan Arbitrage VMHC Spitsbergen juni 2013 1. INLEIDING Voor u ligt het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van hockeyvereniging Spitsbergen. Dit plan beschrijft het beleid voor de arbitrage binnen de

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2016/2017 April 2016 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces seizoen 2016/2017 Uitgangspunten: De Technisch Directeur 1, ondersteund door de Technische Commissie (TC), is verantwoordelijk voor de indeling

Nadere informatie

Coachavond Junioren. 18 februari 2014

Coachavond Junioren. 18 februari 2014 Coachavond Junioren 18 februari 2014 AGENDA Deel I Informa-e: Algemene punten TC punten Deel II Interac-e Deel III Rondvraag & afspraken WELKOM! Voorstelrondje Wie ben ik? Wat doe ik binnen HC Scoop? Wat

Nadere informatie

Agenda Technische Zaken Jeugd seizoen

Agenda Technische Zaken Jeugd seizoen 2012 Opstarten nieuwe seizoen Technische Zaken Jeugd Augustus ma 20 Start trainingen Jeugd teams Trainingscoördinator ma 20 Lijnco overleg Elftallen Technische Zaken Jeugd ma 20 Voorlichting Spelbegeleider

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick

Selectiebeleid HHC Quick Stick Selectiebeleid HHC Quick Stick 2017-2018 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren 1) Jeugdelftallen Doelstelling van Quick Stick is

Nadere informatie

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016

Zaalhockey RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Zaalhockey 2016-2017 RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 november 2016 Waar gaan we het over hebben? Zaalhockey Trainingen Wedstrijden Materialen Niet over speltechnieken: Coachavond op 28 nov 20.00u

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9 DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 9 Zaalclinic C/D Jeugd Leonidas Heren1 P.2 Zaalclinic C/D jeugd door Leonidas H1 P.3 Weer 28 geslaagden voor scheidsrechtersexamen P.4 Mini s van de week genieten

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN MICHELLE Hoi, ik ben Michelle Lichtendahl. Ik ben de moeder van Pepijn en ben gevraagd voor de jeugdcommissie van BC Inside.

EVEN VOORSTELLEN MICHELLE Hoi, ik ben Michelle Lichtendahl. Ik ben de moeder van Pepijn en ben gevraagd voor de jeugdcommissie van BC Inside. NIEUWSBRIEF JEUGD MAART APRIL 19 VAN DE VOORZITTER VINCENT Na 19 jaar trouwe dienst in de jeugdcommissie, waarvan de afgelopen vier jaar als voorzitter heb ik besloten er na dit seizoen een punt achter

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugd Doelstelling van Quick Stick is dat elk lid

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Selectieprocedure & Teamindeling

Selectieprocedure & Teamindeling Selectieprocedure & Teamindeling Jeugd 2016-2020 MHC Bennebroek Versie 2016-1 Bestuur Technische zaken jeugd Beleid Teamindeling en Selectieprocedure Aan het einde van het lopende seizoen worden de teamindelingen

Nadere informatie

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3)

MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) Spel- en gedragsregels voor de MINI-HOCKEY F-jeugd (3 tegen 3) NB: De onderstaande tekst en afbeeldingen is een compilatie van publicaties van de KNHB. Voorwoord In het hockey sta je er niet alleen voor.

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Kick ff Seizoen

Kick ff Seizoen Kick ff Seizoen 2015-2016 Programma Kick Off 18.30-19.30 uur ontvangst en buffet 19.30-20.00 uur presentatie visie en voorstelronde 20.00-21.00 uur onderlinge afstemming 21.00-21.15 uur conclusies 21.15-22.00

Nadere informatie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie

Jaarplanning Als bijlage is de jaarplanning bijgevoegd. Er zijn een paar kleine aanpassingen. Grote clubactie Nieuwsbrief nummer 3 14 november 2018 Grote clubactie Onze jongste jeugdleden zijn bezig met het verkopen van loten, zodat Leonidas van het opgehaalde geld prachtige 3D-skills trainingsmatten kan kopen.

Nadere informatie

Nieuwsflits Biënto 26 februari

Nieuwsflits Biënto 26 februari -------------- Nieuwsflits Biënto 26 februari 2017 ------------- Beste leden, Met de voorjaarsvakantie in zicht, zijn we met de eerste uitgave van de nieuwsbrief voor het jaar 2017. Er zijn weer volop

Nadere informatie

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully Zaalhockey Commissie: De zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het zaalhockey programma bij OHC Bully. Haar taak is het verzorgen van alle voorwaarden om te komen tot een aantrekkelijk

Nadere informatie

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 17

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 17 D E P A A L P I E P E R seizoen 2017-2018 - nummer 17 R O T T E R D A M S E H O C K E Y V E R E N I G I N G L E O N I D A S 4 F E B R U A R I 1 9 3 4 LEONIDAS AGENDA 23 juni: Bron Luijke D-toernooi 24

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015

Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Nikantes Tussendoortje Seizoen 2014-2015 Zondag 13-06-2015 Het was goed toeven op het Nikantes Schutterstoernooi van zaterdag 13-06-2015. Er zijn ongeveer 500 foto s gemaakt door onze fotograven Aad Kraaijenbrink

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Teamindeling algemeen

1. Inleiding. 2. Teamindeling algemeen 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het jeugdbeleid van HV Myra beter uit te kunnen leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. Het document is onderdeel van een serie nog te verschijnen beleidsdocumenten

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA Laatste update: Commissie Wedstrijdzaken - Juventa '12 te Wierden

TRAININGSSCHEMA Laatste update: Commissie Wedstrijdzaken - Juventa '12 te Wierden Laatste update: 16-08-2019 - Commissie Wedstrijdzaken - Juventa '12 te Wierden 1. De trainer met sleutel die als eerst aanwezig is op het complex zorgt voor het openen van de kleedkamers, het ballenhok

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie