14 december Openbare zitting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "14 december Openbare zitting"

Transcriptie

1 dd. 14 december 2016 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 14 december 2016 Aanwezig: Verbeeck Paul, Burgemeester van Nijlen voorzitter Horemans Walter, Burgemeester van Berlaar Van Asch Jan, Hoofdcommissaris korpschef Van Goubergen Renatus, Nuyens Rudolf, Dillen Karina, Laurijssen Paul, De Backere Christophe, Moons Glenn, Beirinckx Marcel, Deckers Rita, Mariën André, Du Four Lien, Celis Bert, Moerenhout Jan, Van Dessel Johan, Steurs John, Issaev Artur, Politieraadsleden Vanderoost Sam, Politiesecretaris Openbare zitting Voorzitter Paul Verbeeck verwelkomt alle leden en opent de vergadering om uur. 1. Verslag vorige vergadering - goedkeuring. Het verslag van 27 oktober 2016 wordt unaniem goedgekeurd. 2. Politiebegroting 2017 goedkeuring - In het politiecollege van 17 november 2016 werd na toelichting door de bijzonder rekenplichtige beslist om de politiebegroting 2017 ter goedkeuring voor te leggen aan de politieraad. - De politiebegroting 2017 werd tevens besproken in de begrotingscommissie van 28 november 2016 in het Contactpunt te Berlaar. - De voorgestelde kredieten zijn het gevolg van regelmatig aangegane verbintenissen, ofwel noodzakelijk voor de normale werking van de politiezone. - De goedkeuring van de begroting 2017 van de politiezone Berlaar-Nijlen wordt ter kennis gebracht van het publiek via de gebruikelijke afkondiging en aanplakking. - De politiebegroting 2017 werd opgesteld aan de hand van de onderrichtingen voor de begroting 2016 aangezien er nog geen onderrichtingen gepubliceerd werden voor Het begrotingsevenwicht werd zowel voor de gewone als voor de buitengewone dienst gerespecteerd. - Er werd voor zover bekend, voldoende uitgavenkredieten ingeschreven en het totaal van de ontvangstenkredieten beantwoordt aan de verwachtingen.

2 dd. 14 december 2016 Politieraad blz. : 2 De politieraad keurt de politiebegroting 2017 unaniem goed en besluit deze als volgt vast te stellen: Gewone dienst: Uitgaven van het dienstjaar Ontvangsten van het dienstjaar Resultaat eigen dienstjaar Uitgaven vorige dienstjaren 0 Ontvangsten vorige dienstjaren 0 Resultaat vorige dienstjaren 0 Uitgaven overboekingen Ontvangsten overboekingen 0 Saldo overboekingen Geraamd resultaat v/h dienstjaar Geraamd resultaat vorig dienstjaar Geraamd algemeen begrotingsresultaat Buitengewone dienst: Uitgaven van het dienstjaar Ontvangsten van het dienstjaar Resultaat eigen dienstjaar Uitgaven vorige dienstjaren 0 Ontvangsten vorige dienstjaren Resultaat vorige dienstjaren Uitgaven overboekingen 0 Ontvangsten overboekingen Saldo overboekingen Geraamd resultaat v/h dienstjaar Geraamd resultaat vorig dienstjaar Geraamd algemeen begrotingsresultaat Toetreding Intercommunale van de Ontwikkeling van de Kempen (IOK) goedkeuring - In de vergadering van IOK op 15 december 2015, in navolging van de contacten met de politiezones in de loop van 2015, werd goedkeuring gehecht aan het principe dat politiezones en hulpverleningszones statutair deelnemer met C aandelen kunnen worden in IOK (artikel 8 van de statuten als bijlage), toen onder voorbehoud van goedkeuring van de decreetswijziging door het Vlaams Parlement. - Raad van bestuur van IOK van 17 mei 2016.

3 dd. 14 december 2016 Politieraad blz. : 3 - In het overleg tussen de politiezones en IOK over de invulling van de dienstverlening, onder meer de dienstverlening van de juridische dienst, informatieveiligheid en het faciliteren van de groepsaankopen wordt besproken dat daarnaast ook de bestaande samenwerking binnen de GiD PBW (gemeenschappelijke preventiedienst) en het ICG (intercommunale schietstand) en IVMK (interlokale vereniging milieuhandhaving Kempen) aan de orde komt; dat ook andere meer specifieke diensten vanuit IOK kunnen worden overwogen indien IOK daarom vanuit de politiezones wordt verzocht. - De shared-services van IOK zijn opgebouwd als in house opdrachten en kostendelende verlengstukken, waarbij de kostenverdeling gebeurt op basis van forfaitaire parameters. - In house doctrine betekent dat in de schoot van IOK samen met IOK personeel wordt aangeworven ten behoeve van de deelnemers; dat de capaciteit die wordt ter beschikking gesteld van de deelnemers en de kostenverdeling jaarlijks wordt bepaald door de raad van bestuur en de raden van de deelnemers in functie van de besluitvorming op de algemene vergadering. Wijziging van het decreet intergemeentelijke samenwerking (DIS) zoals goedgekeurd door het Vlaams Parlement op datum van 27 april Deze wijziging is ingegeven door een streven naar synergiewinsten en wordt voorzien in artikel 10 van het DIS dat voorziet in de mogelijke toetreding van politiezones en hulpverleningszones in een intergemeentelijk samenwerkingsverband met rechtspersoonlijkheid. Financiële gevolgen - Er wordt voorgesteld om de statutaire participatie aan IOK gepaard te laten gaan met een beperkte financiële verbintenis van 250 euro, omdat de participatie wordt beperkt tot 10 C aandelen met een nominale waarde van 25 euro, die bij uittreding ook wordt terugbetaald. - Bij de aanwending van de cijfers in functie van beleidsbeslissing en eventuele begrotingsopmaak dient men rekening te houden met een eventuele buffer van 10%. - Deze statutaire participatie houdt geen verplichting in om gebruik te maken van de betalende dienstverlening. - De zones kunnen bij individuele raadsbeslissing later uitmaken of en in welke mate, ze gebruik wensen maken van de verschillende diensten en shared-services van IOK. De politieraad besluit unaniem om toe te treden tot de dienstverlenende vereniging IOK onder de voorwaarden zoals voorgesteld aan de algemene vergadering van december 2015 wat betekent dat de politiezone 10 C aandelen verwerft met een nominale waarde van 25 euro per aandeel (onder voorbehoud en opschortend voorwaarde van goedkeuring hiervan door de algemene vergadering die over de toetreding van de nieuwe deelnemers en de modaliteiten ervan beslist).

4 dd. 14 december 2016 Politieraad blz. : 4 4. Jaarverslag 2015, jaarprogramma 2017 en begroting 2017 van de Interlokale Vereniging Milieuhandhaving Kempen goedkeuring - In de politieraad van 26 april 2012 werd beslist om deel te nemen aan de Interlokale Vereniging Milieuhandhaving Kempen (IVMK). - Brief van IVMK van 19 oktober 2016 met in bijlage het jaarverslag 2015, het jaarprogramma 2017 en de begroting In het politiecollege van 28 november 2016 werd kennis genomen van het jaarverslag 2015, het jaarprogramma 2017 en de begroting 2017 van het IVMK. - Decreet van 05 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid (hierna DABM), zoals gewijzigd, inzonderheid titel XVI toezicht, handhaving en veiligheidsmaatregelen. - Wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst gestructureerd op twee niveaus, zoals gewijzigd. - Decreet van 06 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, zoals gewijzigd. - Decreet van 21 december 2007 tot aanvulling van het decreet van 05 april 1995 met een titel XVI toezicht, handhaving en veiligheidsmaatregelen, zoals gewijzigd. - van de Vlaamse regering van 12 december 2008 tot uitvoering van titel XVI van het decreet van 05 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid (hierna Milieuhandhavingsbesluit), zoals gewijzigd. - Milieuhandhavingsdecreet van 30 april Decreet intergemeentelijke samenwerking (DIS) - Statutaire bepalingen van IVMK inzake de informatieverstrekking aan de deelnemers en de jaarlijkse evaluatie door de bevoegde raden. Het jaarverslag 2015, het jaarprogramma 2017 en de begroting 2017 dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de politieraad. De politieraad besluit unaniem om het jaarverslag 2015, het jaarprogramma 2017 en de begroting 2017 van de Interlokale Vereniging Milieuhandhaving Kempen goed te keuren.

5 dd. 14 december 2016 Politieraad blz. : 5 5. Associatie goedkeuring aangepaste raamovereenkomst en huishoudelijk reglement - Er werd een gezamenlijke nota opgesteld door de burgemeesters van de politiezones Berlaar- Nijlen, Bodukap, Heist en Lier op 08 juli 2015 inzake een mogelijke samenwerking tussen de politiezones. - In de politieraad van 29 oktober 2015 werd de gezamenlijke nota unaniem goedgekeurd. - In het politiecollege van 12 april 2016 werd voorgesteld aan de politieraad om de raamovereenkomst houdende een samenwerking tussen politiezones Berlaar-Nijlen, Bonheiden/Duffel/Sint-Katelijne-Waver/Putte (Bodukap), Heist en Lier goed te keuren. - In de politieraad van 27 april 2016 werden de raamovereenkomst en de financiële verdeelsleutel goedgekeurd. - Het raamcontract werd inmiddels aangepast. De overeenkomst heeft tot doel om een structurele samenwerking tot stand te brengen tussen de politiezones zonder dat deze hun zelfstandigheid verliezen. Hierbij wordt een aantal aangelegenheden gemeenschappelijk geregeld op een duurzame wijze. De doelstelling is steeds het realiseren van meerwaarden die bijdragen tot het beheersen van de kosten en/of het beheersen van de kwaliteit van de diensten en die een antwoord bieden op de toenemende verwachtingen. De overeenkomst wordt afgesloten voor onbepaalde duur en is uitvoerbaar na goedkeuring van de betrokken politieraden en gemeenteraden. - Wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst gestructureerd op twee niveaus (BS 05/01/1999) - Koninklijk van 30 maart 2001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten (BS 31/03/2001) - Omzendbrief PLP 27 van 04 november 2002 betreffende intensifiëring en bevordering van de interzonale samenwerking (BS 04/12/2002) Een associatie van deze zones is mogelijk de meest geschikte vorm van samenwerking. -Hierbij kunnen de beste resultaten bereikt worden en efficiëntiewinsten en kwaliteit in de dienstverlening vooropgesteld worden. Financiële gevolgen De gemeenschappelijke kosten worden tussen de zones verdeeld volgens de verhouding. Deze verhouding is gebaseerd op de KUL -norm, de minimum personeelsnorm en het bevolkingscijfer van de 4 politiezones en wordt als volgt bepaald: PZ Heist: 23.01% PZ Bodukap: 34.96% PZ Lier: 24.95% PZ Berlaar-Nijlen: 17.08% De politieraad besluit unaniem om de aangepaste raamovereenkomst en het huishoudelijk reglement betreffende de associatie goed te keuren.

6 dd. 14 december 2016 Politieraad blz. : 6 6. Huurovereenkomst kopieertoestellen goedkeuring In het politiecollege van 23 november 2012 werd de toewijzing van het contract voor de huur van 5 kopieertoestellen via het raamcontract van de federale overheid goedgekeurd voor een periode van 4 jaar. Aangezien het huurcontract op 31 januari 2017 afloopt dient er een nieuw contract afgesloten te worden. De logistieke steun van de federale overheid kan na een aanbesteding volgens de wet op de overheidsopdrachten, de huur van dergelijke kopieertoestellen aanbieden aan prijzen die nooit gehaald kunnen worden wanneer de zone een aanbesteding voor de huur van kopieertoestellen zou organiseren. Er wordt binnen het raamcontract eveneens de mogelijkheid geboden om het bestaande contract te verlengen aan aangepaste tarieven voor een maximum periode van 2 jaar. - De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26 1, 1 a (limiet van ,00 excl. Btw niet overschreden) - Koninklijk van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel Koninklijk van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel Koninklijk van 20 juli 2000 betreffende de invoering van de euro en de wijziging van bepaalde bedragen in de reglementering inzake overheidsopdrachten. Aangezien 3 van de 5 kopieertoestellen nog in zeer goede staat zijn wordt er voorgesteld om het contract met de firma Ricoh voor deze 3 toestellen te verlengen voor een periode van 2 jaar. De overige 2 toestellen worden vervangen door nieuwe toestellen via de firma Konica Minolta. Financiële gevolgen - Het bedrag voor het onderhoudcontract gedurende 2 jaar voor 3 kopieertoestellen wordt geraamd op euro inclusief btw per jaar. - Het bedrag voor contract looptijd 4 jaar voor de huur en het onderhoud van 2 kopieertoestellen wordt geraamd op euro inclusief btw per jaar. - Voor deze aankoop is er voldoende krediet voorzien in de politiebegroting. De politieraad besluit om het onderhoudscontract bij de firma Ricoh voor 3 kopieertoestellen te verlengen via het federaal raamcontract voor een periode van 2 jaar en om een huur en onderhoudscontract aan te gaan voor 2 nieuwe kopieertoestellen bij de firma Konica Minolta via het federaal raamcontract. 7. Mededelingen Commissaris Ruud Lemoine bespreekt de basisfunctionaliteit onthaal en de opleidingen geweldsbeheersing (met en zonder vuurwapen).

7 dd. 14 december 2016 Politieraad blz. : 7 De openbare zitting wordt gesloten om uur. De Politiesecretaris De voorzitter Sam Vanderoost Paul Verbeeck Burgemeester

25 april Openbare zitting

25 april Openbare zitting dd. 25 april 2018 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 25 april 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Verbeeck Paul, voorzitter - Burgemeester Nijlen Horemans Walter, Burgemeester Berlaar

Nadere informatie

04 juli Openbare zitting

04 juli Openbare zitting dd. 04 juli 2016 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 04 juli 2016 Aanwezig: Verbeeck Paul, Burgemeester van Nijlen voorzitter Horemans Walter, Burgemeester van Berlaar Van Asch

Nadere informatie

25 juni Openbare zitting

25 juni Openbare zitting dd. 25 juni 2018 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 25 juni 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Verbeeck Paul, voorzitter - Burgemeester Nijlen Horemans Walter, Burgemeester Berlaar

Nadere informatie

10 december Openbare zitting

10 december Openbare zitting dd. 10 december 2012 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 10 december 2012 Aanwezig: Verbeeck Paul, Burgemeester van Nijlen-voorzitter Horemans Walter, Burgemeester te Berlaar Van

Nadere informatie

07 december Openbare zitting

07 december Openbare zitting dd. 07 december 2011 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 07 december 2011 Aanwezig: Verbeeck Paul, Burgemeester van Nijlen-voorzitter Horemans Walter, Burgemeester te Berlaar Van

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE POLITIERAAD VAN 23-10-2017 Personeel Dienst Interventie - Eedaflegging 1. Notulen politieraad dd. 12/06/2017 Goedkeuring Overeenkomstig artikel 27/1 van de wet op de geïntegreerde

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 11/10/2017 Uw

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 5 juli 2016 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Denise De Ceulaer, Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs,

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016

Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans, burgemeester-voorzitter; de heer Jan Hendrickx, schepen; de heer Eddy

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST POLITIERAAD POLITIEZONE 5389 HAGELAND. Zitting van12 december 2018

OVERZICHTSLIJST POLITIERAAD POLITIEZONE 5389 HAGELAND. Zitting van12 december 2018 OVERZICHTSLIJST POLITIERAAD POLITIEZONE 5389 HAGELAND Zitting van12 december 2018 Aanwezig De voorzitter van het politiecollege voorzitter : Vandenberg Hans De leden van het politiecollege raadsleden :Roggen

Nadere informatie

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt goedgekeurd met algemeenheid van stemmen.

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt goedgekeurd met algemeenheid van stemmen. Zitting van 29 juni 2016 Aanwezig: Nele Geudens, voorzitster Mariette Boven, Jo Laenen, Dorien Lievens, Mark Struyf, Heidi Suls, Paula Van Hal en Cyriel Van Sweevelt, leden Peter Verryt, secretaris Verontschuldigd:

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 06.12.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Buttiens, Schuyten, Sannen, Gybels, Jacobs,

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend.

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 01.12.2015 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. De boeck burgemeester Bornem voorzitter K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

Aanwezig : 3 de punt Aankoop van twee politievoertuigen voor de politiezone Voer en Dijle via de federale dienst e-procurement DE POLITIERAAD,

Aanwezig : 3 de punt Aankoop van twee politievoertuigen voor de politiezone Voer en Dijle via de federale dienst e-procurement DE POLITIERAAD, DE NOTULEN VAN DE POLITIERAAD VAN DE POLITIEZONE VOER EN DIJLE, GEVORMD DOOR DE GEMEENTEN BERTEM, HULDENBERG, OUD-HEVERLEE EN TERVUREN, VAN DE ZITTING VAN 4 JUNI 2018 Aanwezig : Jan Spooren, Joël Vander

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs L. Pauwels en I. Van der Taelen, raadsleden

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs L. Pauwels en I. Van der Taelen, raadsleden NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 20.11.2012 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem voorzitter; F. Sarens, burgemeester Sint-Amands; D. De Winter, K. Van Ranst, S. Pintens,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 25 november 2009

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 25 november 2009 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 25 november 2009 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Marcel BELGRADO - Burgemeester-Voorzitter Leo PEETERS, Jozef DE BORGER - Politiecollegeleden Maurice VERBELEN,

Nadere informatie

Verontschuldigd: H. Cools, R. De Blaiser, E. Van de Veken, B. De Schutter, L. Van Nieuwenhuysen en I. Faes: raadsleden

Verontschuldigd: H. Cools, R. De Blaiser, E. Van de Veken, B. De Schutter, L. Van Nieuwenhuysen en I. Faes: raadsleden NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 26.06.2012 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem voorzitter; F. Sarens, burgemeester Sint-Amands; K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs;

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 23.04.2013 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 23.04.2013 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 23.04.2013 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands Aerts D., De Blaiser R., De Keersmaecker

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 22 oktober 2012 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jozef DE BORGER - Burgemeester-Voorzitter Marcel BELGRADO, Else DE WACHTER - Politiecollegeleden Alain MEERTS

Nadere informatie

POLITIERAAD 19 november 2009 Verslag

POLITIERAAD 19 november 2009 Verslag POLITIERAAD 19 november 2009 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Luc Blommaerts, burgemeester-voorzitter. Koen Snyders, Luc Vuylsteke de Laps, burgemeesters. Joost Fillet, Jos Bergmans,

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 29.04.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 29.04.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 29.04.2014 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van den Heuvel, K. burgemeester Puurs K. Van Ranst, T. De Nijn, raadsleden

Nadere informatie

POLITIEZONE MEETJESLAND CENTRUM

POLITIEZONE MEETJESLAND CENTRUM POLITIEZONE MEETJESLAND CENTRUM code 5417 POLITIERAAD Zitting van 11 december 2018 Aanwezig: Koen Loete, burgemeester-voorzitter, Filip Gijssels, burgemeester Kaprijke, Franki Van de Moere, burgemeester

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag

POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 9 oktober 2013 Verslag Aanwezig: Koen Metsu, burgemeester- voorzitter. Sophie De Wit, Erik Jacobs, Koen Volckaerts, Harry Debrabandere, burgemeesters. Bart

Nadere informatie

Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST

Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST Politiezone NOORDERKEMPEN OVERZICHTSLIJST Politieraadszitting d.d. 14 maart 2017 POLITIERAADSZITTING 14 maart 2017 OVERZICHTSLIJST POLITIEZONE NOORDERKEMPEN Zonecode 5363 Aanwezig: Tinne Rombouts, Dorien

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE maandag 23 februari 2015 van 19u. tot 19.35u. Stadhuis, Grote Markt 54 te 8500 KORTRIJK AGENDA Openbare zitting: Goedkeuring van het

Nadere informatie

2. goedkeuring notulen zitting 29.11.2011 De politieraad heeft geen opmerkingen bij de notulen van 29.11.2011. De notulen worden goedgekeurd.

2. goedkeuring notulen zitting 29.11.2011 De politieraad heeft geen opmerkingen bij de notulen van 29.11.2011. De notulen worden goedgekeurd. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 7.2.2012 ===================== Aanwezig: F. Sarens, Burgemeester Sint-Amands - voorzitter E. Van de Veken, K. Van Ranst, S. Pintens, D. Aerts, B. De Schutter, L.

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands Van den Heuvel, K. burgemeester

Nadere informatie

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, Burgemeester Puurs, R. Cuyt, raadslid. Bijzondere rekenplichtige, dhr. Wouter De Smedt, vervoegt de zitting

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, Burgemeester Puurs, R. Cuyt, raadslid. Bijzondere rekenplichtige, dhr. Wouter De Smedt, vervoegt de zitting NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 06-09-2010 ===================== Aanwezig: F. Sarens, Burgemeester Sint-Amands voorzitter L. De boeck, Burgemeester Bornem; H. Cools, E. Van de Veken, K. Van Ranst,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 07/03/2018 Uw

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

POLITIERAAD 22 november 2007 Verslag

POLITIERAAD 22 november 2007 Verslag POLITIERAAD 22 november 2007 Verslag Kontichstraat 17 2650 Edegem Aanwezig: Koen Snyders, burgemeester-voorzitter. Jef Van linden, Luc Vuylsteke de Laps, Stanny Tuyteleers, burgemeesters. Joost Fillet,

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 15.12.2011 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter politiecollege, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Van Meeuwen, Swinnen, Uyttebroek, Bellen,

Nadere informatie

POLITIERAAD 24 juni 2010 Verslag

POLITIERAAD 24 juni 2010 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 24 juni 2010 Verslag Aanwezig: Verontschuldigd: Marc van den Abeelen, burgemeester-voorzitter. Koen Snyders (vanaf punt 6), Luc Blommaerts, Luc Vuylsteke

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE LANAKEN-MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE POLITIERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de politieraad van PZ Lanaken- Maasmechelen

Nadere informatie

POLITIEZONE REGIO TIELT ZITTING VAN DE POLITIERAAD OP WOENSDAG 24 OKTOBER VERSLAG

POLITIEZONE REGIO TIELT ZITTING VAN DE POLITIERAAD OP WOENSDAG 24 OKTOBER VERSLAG POLITIEZONE REGIO TIELT ZITTING VAN DE POLITIERAAD OP WOENSDAG 24 OKTOBER 2018 - VERSLAG Aanwezig: Els De Rammelaere, burgemeester-voorzitter, Karlos Callens, Ria Beeusaert-Pattyn, Ivan Delaere Greet De

Nadere informatie

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012 Politie Lokale politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 Kester BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 25 juni 2012 Waren aanwezig : Deneyer P.: waarnemend Voorzitter Poelaert K., De

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

POLITIERAAD 16 februari 2012 Verslag

POLITIERAAD 16 februari 2012 Verslag POLITIERAAD 16 februari 2012 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Luc Vuylsteke de Laps, burgemeester- voorzitter. Koen Snyders, Luc Blommaerts, burgemeesters. Joost Fillet, Jos Bergmans,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN : 17 maart 2015 PLAATS : Administratief Centrum Maasmechelen AANWEZIG : PZ Lanaken-Maasmechelen (5853) Dr. Haubenlaan 2 3630 Maasmechelen Keulen Marino - burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD PZ Lanaken-Maasmechelen (5853) Dr. Haubenlaan 2 3630 Maasmechelen NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN : 11 februari 2014 PLAATS : Administratief Centrum Maasmechelen AANWEZIG : Keulen Marino - burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

ZITTING VAN AANWEZIG.

ZITTING VAN AANWEZIG. ZITTING VAN 15.03.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Putseys, Buttiens, Schuyten, De Dobbeleer,

Nadere informatie

POLITIERAAD POLITIEZONE ZUIDERKEMPEN (Herselt-Hulshout-Westerlo) VERGADERING VAN VEERTIEN OKTOBER TWEE DUIZEND EN TWEE

POLITIERAAD POLITIEZONE ZUIDERKEMPEN (Herselt-Hulshout-Westerlo) VERGADERING VAN VEERTIEN OKTOBER TWEE DUIZEND EN TWEE POLITIERAAD POLITIEZONE ZUIDERKEMPEN (Herselt-Hulshout-Westerlo) VERGADERING VAN VEERTIEN OKTOBER TWEE DUIZEND EN TWEE 14.10.2002 AANWEZIG: Van Hirtum G.: Burgemeester-voorzitter; Peetermans L., Verhaegen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 05 OKTOBER 2016 OM 20U00 UUR. Gelet op art. 21 en 21bis van de wet op de geïntegreerde politie;

ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 05 OKTOBER 2016 OM 20U00 UUR. Gelet op art. 21 en 21bis van de wet op de geïntegreerde politie; ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 05 OKTOBER 2016 OM 20U00 UUR Aanwezig : Denis DIERICK, voorzitter, Danny CLAEYS, Hilde CLAEYS, Agnes LANNOO-VAN WANSEELE, Antoine VAN NIEUWENHUYZE, Nadine DE STERCKE, Linda

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 26 april 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 08, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs; I. Faes en L. Pauwels, raadsleden C. Maes, secretaris;

Verontschuldigd: K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs; I. Faes en L. Pauwels, raadsleden C. Maes, secretaris; NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 7.5.2012 ===================== Aanwezig: L. De boeck, burgemeester Bornem - voorzitter F. Sarens, burgemeester Sint-Amands H. Cools, R. De Blaiser, D. De Winter,

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 2.7.2013 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem voorzitter Van den Heuvel K., burgemeester Puurs Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 08 november. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Ontslag politieraadslid intrekking besluit.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punt lokale politie Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Aanwezig : Afwezig : Rita Decock

Aanwezig : Afwezig : Rita Decock DE NOTULEN VAN DE POLITIERAAD VAN DE POLITIEZONE VOER EN DIJLE, GEVORMD DOOR DE GEMEENTEN BERTEM, HULDENBERG, OUD-HEVERLEE EN TERVUREN, VAN DE ZITTING VAN 12 JUNI 2017 Aanwezig : Danny Vangoidtsenhoven,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 Besluit GOEDGEKEURD B-punten lokale politie Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester De heer

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de politieraad van 27 februari 2018 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de politieraad van 27 februari 2018 wordt goedgekeurd. Gerechtelijk arrondissement BRUGGE PROCES-VERBAAL POLITIERAAD van 24 april 2018 Politiezone BLANKENBERGE-ZUIENKERKE - 5445 - Aanwezig: Ivan De Clerck, voorzitter; Alain De Vlieghe, Bonte Brigitte, Jeannine

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Politieraad Zitting van 22 september 2004

Politieraad Zitting van 22 september 2004 Politiezone Maasland 5383 Arrondissement Hasselt Provincie Limburg Politieraad Zitting van 22 september 2004 Verslag In openbare zitting 1. Goedkeuring verslag Politieraad van 14.04.2004 2. Bekrachtiging

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 17 december 2015

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 17 december 2015 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 17 december 2015 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Edward DE WIT - Voorzitter Jos EMMERECHTS, Jozef DE BORGER - Politiecollegeleden Veerle LANGBEEN, Else VANDEN

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 26 november 2012

BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 26 november 2012 Politie Lokale politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 Kester BEKNOPT OVERZICHT VAN DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 26 november 2012 OPENBARE ZITTING Waren aanwezig: Doomst M., Voorzitter Poelaert

Nadere informatie

POLITIERAAD 4 december 2013 Verslag

POLITIERAAD 4 december 2013 Verslag POLITIERAAD 4 december 2013 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Koen Metsu, burgemeester- voorzitter. Sophie De Wit, Erik Jacobs, Koen Volckaerts, Harry Debrabandere, burgemeesters. Rudy

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door Gemeenteraad Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte Getekend door 4 Aanpassing aanvullend reglement Onze-Lieve-Vrouwestraat Samenstelling: Aanwezig: de heer Ferdi Heylen, voorzitter;

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 8 maart 2012

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 8 maart 2012 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 8 maart 2012 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jozef DE BORGER - Burgemeester-Voorzitter Marcel BELGRADO, Else DE WACHTER - Politiecollegeleden Alain MEERTS -

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 21 november 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Niklaas

Nadere informatie

Tel Fax POLITIERAAD 31 MEI 2017

Tel Fax POLITIERAAD 31 MEI 2017 Lokale Politie KASTZE Tervuursesteenweg 295 820 STEENOKKERZEEL Tel. 02 759 78 72 Fax 02 759 69 2 POLITIERAAD 3 MEI 207 OPENBARE ZITTING. Rekening 206 Goedkeuring De Politiezone sloot op 3-2-206 haar rekening

Nadere informatie

POLITIERAAD 23 juni 2011 Verslag

POLITIERAAD 23 juni 2011 Verslag POLITIERAAD 23 juni 2011 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Luc Vuylsteke de Laps, burgemeester- voorzitter. Koen Snyders (vanaf punt 4), Luc Blommaerts, burgemeesters. Joost Fillet,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00592 Onderwerp: Begroting over het dienstjaar 2015 - Begrotingswijzigingen nr. 1 - Gewone Dienst en nr. 2 - Buitengewone

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd,

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd, Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 19 september 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

POLITIERAAD 14 maart 2013 Verslag

POLITIERAAD 14 maart 2013 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem POLITIERAAD 14 maart 2013 Verslag Aanwezig: Koen Metsu, burgemeester- voorzitter. Sophie De Wit, Erik Jacobs, Koen Volckaerts, Harry Debrabandere, burgemeesters. Bart

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Lokale Politie Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD

NOTULEN VAN DE POLITIERAAD PZ Lanaken-Maasmechelen (5853) - Dr. Haubenlaan 2-3630 Maasmechelen NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN : 21 maart 2017 PLAATS : Administratief Centrum Maasmechelen AANWEZIG : Terwingen Raf burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Aalst NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN 11 OKTOBER 2017 IN HET GEMEENTEHUIS VAN DENDERLEEUW Aanwezig: Veerle BAEYENS, Burgemeester-

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017

Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Rudy Nuyens; de heer Ronald Van Thienen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 april 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00330 Onderwerp: Politiezone Gent - Personeelsformatie van de Politiezone Gent - Wijziging.- Nieuw organogram

Nadere informatie

Politieraad. Zitting van 26 september 2006, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Zitting van 26 september 2006, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Zitting van 26 september 2006, 20 uur Agenda en verslag In openbare zitting 1. Goedkeuring verslag Politieraad van 07.06.2006 2. Eerste begrotingswijziging

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 24 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 24 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 24 juni 2016 Besluit B-punt GOEDGEKD Lokale Politie Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen Kennis,

Nadere informatie

POLITIERAAD 16 december 2010 Verslag

POLITIERAAD 16 december 2010 Verslag POLITIERAAD 16 december 2010 Verslag Prins Boudewijnlaan 43a 2650 Edegem Aanwezig: Luc Blommaerts burgemeester-waarnemend voorzitter. Koen Snyders, Luc Vuylsteke de Laps (tot en met punt 4), Stanny Tuyteleers,

Nadere informatie

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016.

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 mei 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 mei 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 mei 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD lokale politie Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie