Nieuwsbrief 61. Vereniging. Februari Maart April Mei - Juni Beste vrienden van Les Cajoutiers!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 61. Vereniging. Februari Maart April Mei - Juni Beste vrienden van Les Cajoutiers!"

Transcriptie

1 Vereniging Nieuwsbrief 61 Februari Maart April Mei - Juni 2018 Beste vrienden van Les Cajoutiers! Ik begin met me te verontschuldigen bij onze "vertrouwde lezers" voor de vertraging van deze editie! In feite haalde de tijd ons in aan hetzelfde tempo als elders en liep ikzelf dit keer ook in de val... Hier zijn we dan met het nieuws van de afgelopen 5 maanden en wensen jullie een GOEDE lektuur! Op het niveau van de administratie van de Schoolgroep «Les Cajoutiers» (onze ruggengraat), zijn er na enkele maanden hard werken aanzienlijke veranderingen op touw gezet wat betreft het professionaliseren van onze structuur. Na al die jaren zijn we niet langer de kleine school die door 1 of 2 vrijwilligers beheerd wordt. Daarom ook nam Dhr. Devinne de uitdaging aan om de volgende veranderingen door te voeren : meer nauwgezetheid en respect voor het werk en een betere organisatie van de verschillende bestanddelen, variërend van de kleine snacks voor de kinderen (via de kantien tijdens de speeltijd), het schooltransport, de tuin, het internaat en een betere taakomschrijving waarin de 45 medewerkers zich gemakkelijker kunnen terugvinden. We hebben ook een schoolcomité (CE) opgericht waarin de verschillende entiteiten van de schoolgroep vertegenwoordigd zijn. Het doel van dit CE is om de dagdagelijkse schoolzaken te beheren. Les Cajoutiers shop. De shop Les Cajoutiers (geopend in januari 2018) is een succes (bevestigd door de maandelijkse financiële balans). Patrice, een jonge dove die de shop beheert, neemt zijn werk zeer ter harte. Tijdens het weekend wordt hij geholpen door oudere internen van het "Foyer des Cajous", dat zich achter de shop bevindt, om enkele basisprincipes te leren van verkoop en beheer. Het bilan van de verkoop wordt beheerd door Ludo Kennes, lid van de vereniging (dank U Ludo!). De voorwerpen die door onze dove leerlingen worden gemaakt, worden door de bezoekers zeer gewaardeerd en bestaan o.m. uit: handtassen, mutsen, aardewerk en voorwerpen uit recuperatiemateriaal versierd met parels.

2 We verkopen ook Artemisia, een nuttige plant die enorm veel succes heft door de vele deugdzame krachten in zijn bezit: hij beschermt tegen en behandelt malaria, koorts, hoofd-pijn enz. en is een krachtige antioxidant. Spaanse Carrousel Dit spaanse team bracht een week lang animo in het leven van onze kinderen. Met een mobiele carrousel kwam deze kleine groep uit Spanje en veroverde onze harten! Magische momenten voor onze dove kinderen, die vrolijk genoten van het carrousel en van de circusartiesten en acrobaten. We trachten dit jaar een project met hen op te zetten voor de bouw van een carrousel, in samenwerking met onze dove leer-lingen. Uiteraard heeft dit een prijs (het onderhoud van de groep, aankoop van materialen enz.). Als U hieraan wil deelnemen, hartelijk welkom! Acrobatie, jongleren, clownvoorstellingen, make-up... kortom alles om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen!

3 Opbouw van het carrousel, met belangstelling en medewerking van de dove jongens. Alles wordt gemaakt met gerecycleerd materiaal en de carrousel draait met behulp van een fiets, wat het geheel volledig ecologisch en aantrekkelijk maakt! Bezoek van de jonge doven aan het project Beersheba Beersheba is een agro-ecologisch project en tegelijkertijd een opleidingscentrum voor jonge mensen die biologische landbouw en veeteelt willen leren. Wij bezochten deze onderneming om stapsgewijze elke dove student, na zijn opleiding, in vakkennis te oriënteren en te begeleiden. We zijn op Les Cajoutiers ook actief gestart met een agro-ecologische workshop, met als eerste doelstelling biologische groenten te kweken voor onze schoolkantien! Ontdekking van het Bandia Dierenpark Dankzij de actie van de "Ecole des deux Coupoles" (contact via onze samenwerking met de vereniging "fétiche" Amitiés Solidaires, konden 180 leerlingen profiteren van een mini-safari in het dierenpark van BANDIA.

4 Een uitstap die in het geheugen zal blijven nazinderen! Bezoek van de laatstejaars aan het beroemde Gorée slaveneiland De kennis van de slavenhandel maakt deel uit van het CM2-schoolprogramma. In deze pedagogische context bezoeken onze leerlingen (dove en horende) elk jaar het eiland Goré en het Slavenhuis (historisch gebouw), van waaruit Afrikanen per boot naar verschillende continenten werden verscheept. De Stage van Marie et Charlotte Deze twee stagiairs kozen de Lagere Basisschool "Les Cajoutiers" om hun stage van het laatste jaar af te ronden. Succes op alle niveau s: integratie, aanpassing, betrokkenheid en realisatie van de doelstellingen. Hun inzet werd bekroond met een uitstekend stageverslag.

5 De QUIZZ voor de leerkrachten Dit initiatief van Stephan Corynen (hier papy genoemd) was een uiterst interessante primeur, zowel wat betreft inhoud als team work. Ondermeer werden vragen gesteld over algemene cultuur, Senegal, sport, wiskunde, logica enz.... Een leuke en ontspannen avond en beslist voor herhaling vatbaar!!! Oudleerlingen dag Zoals elk jaar, werd er een oudleerlingen dag georganiseerd. Een belangrijk moment voor deze jonge tieners, die inmiddels goede resultaten behalen op de middelbare school. Hun vroegere leraren en leraressen waren één en al oor en aarzelden niet om hen te adviseren en te sensibiliseren. De toespraken werden gevolgd door een quiz voor onze laatstejaars en de oudleerlingen, een voetbalwedstrijd, een dansshow (voorbereid door de meisjes oudleerlingen), een breakdance door onze doven en, om te besluiten, een smakelijke maaltijd voorbereid door Marie-Jeanne.

6 Project SEN Egal 2 Het SEN-égal project, onder leiding van Fatima Bogtob, had als doel dit jaar een watertoren met zonneenergie te installeren in onze moestuin. Deze set van materialen werd verzonden vanuit Frankrijk en was het resultaat van een samenwerking tussen 7 Franse en 7 Senegalese studenten, onder toezicht van 3 Franse leraren. Leuke samenwerking! Gefeliciteerd en nogmaals bedankt! Occasionele verkoop in «Foyer des Cajous» Deze occasionele verkoop van voorwerpen die in de school niet gebruikt kunnen worden (spellen, kleding en schoenen voor volwassenen), werden voor en door de dove internen in Warang verkocht. De opbrengst heeft hun eindejaarsfeest van Foyer des Cajous, waar de ouders ook op uitgenodigd waren, gefinancierd. Presentatie van de eindejaarsresultaten door Dhr. Bernard SARR Beste ouders van de leerlingen van de schoolgroep Les Cajoutiers van Warang, Beste Meters en Peters, We hebben het einde van het schooljaar 2017/2018 bereikt. Bedankt voor het vertrouwen dat U in ons heeft gesteld hebt om ons uw meest dierbare bezit, uw dochters, zonen en petekinderen, toe te vertrouwen. Het verheugt ons U op de hoogte te kunnen stellen van informatie over de statistieken en de schoolresultaten, wetende dat u later de uitslag van uw petekind per zult ontvangen. We noteerden dit jaar een falingspercentage van minder dan 10%, vanaf het eerste tot het vijfde leerjaar, wat betekent dat meer dan 90% kunnen overgaan naar een hogere klas. Het percentage van uitgesloten leerlingen ligt onder de 1%. Deze uitsluiting is met name het gevolg van ondermaatse resultaten en herhaaldelijk dubbelen. Voor deze gevallen stellen we, helaas, een tekort aan ouderlijke steun en begeleiding vast, die oorzaak zijn van het gebrek aan inzet, leergierigheid en houding.

7 We hebben 59 kandidaten voorgesteld voor het bekomen van het staatscertificaat en ter voltooiing van het lagere basisonderwijs (CFEE). 51 leerlingen behaalden dit certificaat, hetzij 86,44%. Deze resultaten zijn aanvaardbaar, vergeleken met de resultaten van de collectieve scholengemeenschap waarvan we deel uitmaken. Ter vergelijking : het percentage van de officiële school in Warang bedraagt 15%. Wij danken U, lieve ouders, meters en peters, voor het hernieuwen van uw vertrouwen voor verdere uitdagingen. Uw betrokkenheid is onze reden van bestaan. Bernard SARR Pedagogisch Directeur We danken vooral de peters en meters, waarvan het petekind van het laatste jaar de school verlaat. Gefeliciteerd voor uw vrijgevigheid en steun voor de scholing van dit kansarme kind! Zonder uw p(m)eterschap zou de leerling zijn studie aan het college niet kunnen voortzetten, indien hij/zij dat wenst. In die zin blijft Les Cajoutiers beschikbaar voor advies of begeleiding. Als u tevreden bent met ons werk en de behaalde resultaten, kan uw p(m)eterschap worden voortgezet voor een andere leerling, waarvan Brigitte U automatisch de identificatiegegevens zal sturen. Als dit niet het geval zou zijn, graag een seintje!! Het eindejaarsfeest van de «Foyer des Cajous» Het einde van het jaar. Een geschikt moment om de balans op te maken met de ouders of, tenminste, met de ouders die de moeite hebben gedaan om te komen... De sensibilisering van het beleid was vooral gericht naar het valoriseren van de dove kinderen en het belang om hen te steunen en te stimuleren, in plaats van ze aan hun lot over te laten en ze te marginaliseren. Het feest bestond uit liedjes, theater, dans en een modeshow, gevolgd door de distributie van een aantal geschenken om hulpverlenende personen te danken, en uit een goede familiemaaltijd.

8 MOOI RESULTAAT! DANK aan de FDC ploeg voor het geduld en de liefde die deze jeugd zo nodig heeft Bezoek van p(m)eters Philippe en Valérie - Michel en Isabelle (B) kwamen naar Warang om hun p(m)etekinderen te bezoeken. Ze maakten gebruik van deze mooie ontdekkingsreis om nuttige materialen en medicijnen mee te brengen DANK U! Het vrolijke meisjesteam kwam ons terug bezoeken: Sylvine (meter), Liesbeth (meter), Amina, Khadija en Soraya die hun hele hart in de klassen van de kleintjes legden en die actief deelnamen aan het leven in de school. Het jaarlijkse bezoek van Florence (meter) begeleid door Sandrine en Nathalie. Bedankt voor het materiaal, uw deelname, uw steun en uw aanwezigheid! Voor diegenen die twijfelen om ons te komen bezoeken, geven we graag enkele tips voor een originele vakantieformule, die het nuttige aan het aangename kan koppelen: bezoeken aan Les Cajoutiers, toeristische excursies, rit met paard en kar om verschillende etnische groepen te leren kennen, ontspanning aan de stranden, gedachtenwisseling rond een glaasje Senegalese thee op het terras van de herberg Le Kenkeni, waar je voor een bescheiden prijs kan verblijven (partners krijgen automatisch 10% korting), dit alles georganiseerd naar wens...

9 Staat dit U aan? Neem dan uw vliegticket naar Senegal - Blaise Diagne (nieuwe luchthaven) en wij zorgen voor de rest en voor een onvergetelijk verblijf! Andere bedankingen voor deze periode Aan de vereniging Caluna (B), voor hun bezoek en permanente steun aan "Graines de Cajou" en hun leden Luc en Régine die ons van nabij volgen. Met dank aan Eric Gittard (F), echtgenoot van onze dierbare penningmeester Brigitte en Excel-expert, die een groot deel van zijn vakantie besteed heeft aan het aanleren en het gebruik van Excel aan de verschillende ambtenaren, ten voordele van de boekhouding. Bedankt Eric! Aan Philippe Jakus (B), die reeds lang en vrijwillig onze database heeft opgezet en beheerd, en die de rapporten en de nieuwsbrieven van de leerlingen naar onze sponsors en p(m)eters verstuurt. Aan Jill Harris (UK) die in de privé wiskunde doceert, waarvan de inkomsten bestemd zijn voor Les Cajoutiers. Dit jaar namen Alex, Archie, Alice, Angus, Beatrice, Charlie, Chessie, Dom, Ellie-Mae, Evan, George, Julia, Lottie, Molly, Molly, Phoebe, Rosie, Sofia en Vera deel aan deze prijzenpot. BEDANKT aan deze studenten en hun ouders! Aan Angela Bednarczyk voor haar educatieve betrokkenheid bij "Graines de Cajou", haar deskundig advies en haar bijdrage om het niveau van lesgeven voortdurend te verbeteren. Aan allen die de oproep tot hulp aan Aissatou, moeder van 5 meisjes, waarvan de jongste lijdt aan het syndroom van Down en die in de steek gelaten werd door haar echtgenoot, hebben beantwoord. Met het ingezamelde geld kon een 2de slaapkamer, de installatie van 2 lampen, een stopcontact en de aanschaf van 2 bedden en een kledingkast worden gerealiseerd. DANK JE WEL!!!

10 Aan Helma & Jellie (Nl) voor al de energie die werd besteed aan de inzameling van didactisch materiaal, kleding, en voor hun actieve hulp aan de kleine klassen van de doven kinderen. Aan Wies, voor haar 2-wekelijkse breien naailessen en haar betrokkenheid bij "Graines de Cajou" en aan Ludo, voor de supervisie van de winkel en alle doe-het-zelf klusjes die het hele jaar door in de school plaats vonden. Hartelijk dank voor uw steun aan onze doelstellingen! Aan jullie allen een mooie zomer toegewenst en tot het volgende schooljaar voor nieuwe avonturen! Met genegen vriendschap, Sophie ONZE BANKREKENINGEN : België: BNP-Parisbas-Fortis n IBAN : BE OF SWIFT : GEBABEBB LZG (LERAARS ZONDER GRENZEN) voor fiskaal voordeel (45%) IBAN BE BIC TRIOBEBB Met vermelding GIFT Les Cajoutiers + UW NAAM Met dank voor het vermelden van uw adres om U te kunnen bedanken. Sénégal : SGBS Les Cajoutiers Mbour - IBAN SN BIC/SWIFT SGSNSNDA

11

Oktober2014. Hello Meters, Peters, Partners envrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Sénégal. Einde van de bouw van de kleuterschool.

Oktober2014. Hello Meters, Peters, Partners envrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Sénégal. Einde van de bouw van de kleuterschool. Niewsbrief45 Vereniging Oktober2014 Hello Meters, Peters, Partners envrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Sénégal Einde van de bouw van de kleuterschool. De bouw van de eerste verdieping

Nadere informatie

Bij de start van dit schooljaar brengen we U de laatste nieuwsjes van onze schoolgroep Les Cajoutiers.

Bij de start van dit schooljaar brengen we U de laatste nieuwsjes van onze schoolgroep Les Cajoutiers. Vereniging Nieuwsbrief 62 September October 2018 Hallo allemaal! Bij de start van dit schooljaar brengen we U de laatste nieuwsjes van onze schoolgroep Les Cajoutiers. Uitslagen van de CM2 examen. Ook

Nadere informatie

Welkom Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal

Welkom Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal Nieuwsbrief 52 Februari Maart April 2016 Vereniging Welkom Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal Sorry voor de lange stilte, maar onze bezigheden op

Nadere informatie

Bij deze illustreren we met veel genoegen de prestaties en de activiteiten van "Les Cajoutiers" gedurende de afgelopen twee maanden. Veel leesgenot!

Bij deze illustreren we met veel genoegen de prestaties en de activiteiten van Les Cajoutiers gedurende de afgelopen twee maanden. Veel leesgenot! Vereniging Nieuwsbrief 58 Mei - Juni 2017 Hallo lieve Vrienden, Hopelijk is de zomer voor jullie goed begonnen ;-) Bij de aanvang van deze schoolvakantie blijft de administratie van Les Cajoutiers in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 37 Juni- Juli 2013

Nieuwsbrief 37 Juni- Juli 2013 Vereniging Nieuwsbrief 37 Juni- Juli 2013 Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers de Warang in Sénégal Hier zijn we weer met het nieuws van het einde van het schooljaar

Nadere informatie

Installatie van zonnepanelen door Electrabel-GDF Suez

Installatie van zonnepanelen door Electrabel-GDF Suez Vereniging Newsletter 54 September- October 2016 Hallo Meters, Peters, Sponsors, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang, Senegal Na de rustige maanden juli en augustus hebben we

Nadere informatie

Hallo Meters, Sponsors, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal

Hallo Meters, Sponsors, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal Nieuwsbrief 42 Vereniging Maart, April, Mei 2014 Hallo Meters, Sponsors, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal Brigitte en ik verontschuldigen ons jullie zo lang zonder

Nadere informatie

Met onze waardering aan alle Meters, Peters, Partners et vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers de Warang in Sénégal

Met onze waardering aan alle Meters, Peters, Partners et vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers de Warang in Sénégal Nieuwsbrief 41 Vereniging Januari - Februari 2014 Met onze waardering aan alle Meters, Peters, Partners et vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers de Warang in Sénégal In het begin van dit jaar is er

Nadere informatie

Newsletter 21 Novembre 2011

Newsletter 21 Novembre 2011 Newsletter 21 Novembre 2011 Hallo Meters, Peters, Partners en vrienden van Les Cajoutiers, We beginnen deze maand met het ontbrekende nieuws van de maand oktober :de presentatie van het personeel en vooral

Nadere informatie

Hallo meters, peters, sponsors en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers in Warang, Senegal. Nieuwe Raad van Bestuur

Hallo meters, peters, sponsors en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers in Warang, Senegal. Nieuwe Raad van Bestuur Nieuwsbrief 47 Januari-Februari 2015 Vereniging Hallo meters, peters, sponsors en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers in Warang, Senegal Nieuwe Raad van Bestuur Op 20 februari werd de Raad van Bestuur

Nadere informatie

Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal

Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal Nieuwsbrief 51 December 2015 Januari 2016 Vereniging Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Les Cajoutiers te Warang in Senegal Voor de vereniging Les Cajoutiers : Namens alle leden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 29. Beste vrienden, Partners, Peters en Meters!

Nieuwsbrief 20 29. Beste vrienden, Partners, Peters en Meters! Nieuwsbrief 20 29 Beste vrienden, Partners, Peters en Meters! Na deze lange winterperiode (regenseizoen in Senegal) zijn we hier weer met de laatste nieuwsjes van de vereniging en van de school «Les Cajoutiers».

Nadere informatie

Nieuwsbrief 56. Vereniging. November - December 2016 Januari Beste Vrienden,

Nieuwsbrief 56. Vereniging. November - December 2016 Januari Beste Vrienden, Vereniging Nieuwsbrief 56 November - December 2016 Januari 2017 Beste Vrienden, Allereerst en vanwege het ganse team "Les Cajoutiers", wensen wij u een goed gevuld en gezond 2017! Hier volgt dan het laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 April 2013

Nieuwsbrief 35 April 2013 Vereniging Nieuwsbrief 35 April 2013 Welkom Meters, Peters, Partners en vrienden van de vereniging «Les Cajoutiers de Warang» Met eigen rythme en vertrouwen gaat het senegalese leven hier haar eigen gang...

Nadere informatie

Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging «Les Cajoutiers» te Warang in Sénégal

Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging «Les Cajoutiers» te Warang in Sénégal Vereniging Nieuwsbrief 38 Augustus September - October 2013 Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging «Les Cajoutiers» te Warang in Sénégal Bij de aanvang van dit nieuwe schooljaar 2013-2014

Nadere informatie

Hier zijn we weer met veel nieuws van de afgelopen 3 maanden en beginnen met belangrijke structurele zaken...

Hier zijn we weer met veel nieuws van de afgelopen 3 maanden en beginnen met belangrijke structurele zaken... Nieuwsbrief 57 Februari Maart April 2017 Vereniging Beste vrienden, Hier zijn we weer met veel nieuws van de afgelopen 3 maanden en beginnen met belangrijke structurele zaken... Samenvatting van de Algemene

Nadere informatie

Lieve vrienden, partners, peters & meters! In de hoop dat jullie allen in een uitstekende gezondheid verkeren, ben ik blij U het

Lieve vrienden, partners, peters & meters! In de hoop dat jullie allen in een uitstekende gezondheid verkeren, ben ik blij U het Lieve vrienden, partners, peters & meters! In de hoop dat jullie allen in een uitstekende gezondheid verkeren, ben ik blij U het zeer bevredigend en heuglijk nieuws van de maand oktober te kunnen mededelen.

Nadere informatie

Welkom vrienden, partners, peters en meters!

Welkom vrienden, partners, peters en meters! Welkom vrienden, partners, peters en meters! Mei, de maand van de moeders onvervangbare moeders, de fiere vrouwen, de moedige echtgenotes, de harde maar tevens tedere harten van de families, de trouwe

Nadere informatie

WE ZIJN WEER GESTART!

WE ZIJN WEER GESTART! BASISSCHOOL DE TWIJN AUGUSTUS 2018 Professor Zeemanstraat 216 4532 JM Terneuzen 0115-613041 www.de-twijn.nl twijn@ogperspecto.nl Dinsdag en donderdag zijn onze fruitdagen. Wilt u uw zoon of dochter op

Nadere informatie

OVER STICHTING DAVOR:

OVER STICHTING DAVOR: pagina 1 van 6 Beste lezer voornaam achternaam, OVER STICHTING DAVOR: o Stichting Davor ondersteunt financieel een tehuis in Cornatel, Roemenië, voor verstoten en verwaarloosde kinderen. o Op dit moment

Nadere informatie

Voorstelling vzw. Students for Energy in Africa

Voorstelling vzw. Students for Energy in Africa Voorstelling vzw Students for Energy in Africa Students for Energy in Africa Students Energy in Africa Ontstaan Toekomst Doelstellingen (Duurzame) Energie in Afrika (Duurzame) Energie in Afrika (Duurzame)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1. Beste mensen,

NIEUWSBRIEF 1. Beste mensen, NIEUWSBRIEF 1. Beste mensen, De afgelopen weken bracht ik in Senegal door om er ons project Keur Tippi Senegal (het huis van het kind van Afrika) verder uit te werken. De hoofddoelstelling van ons project

Nadere informatie

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

Bram Rumbaut (voorzitter), Bieke Thys (penningmeester), Eline Cauwenberghs (secretaris)

Bram Rumbaut (voorzitter), Bieke Thys (penningmeester), Eline Cauwenberghs (secretaris) Bollé Bollé vzw Kleinschalige en duurzame en ontwikkelingsprojecten in Tanzania Gevolgd door Donorinfo sinds: 2010 Project info Doelstelling Bollé Bollé werft fondsen voor duurzame en kleinschalige ontwikkelingsprojecten

Nadere informatie

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa NIEUWSBRIEF MOLENWIEK CBS de Molenwiek Weekbrief 1 5 september Nieuw op de Molenwiek : WELKOM OP SCHOOL Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte Groep 2: Kian Groep 3: Pablo, Lucas Groep 4:

Nadere informatie

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking.

De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. Wat is de vzw Kids for Uganda? De vzw Kids for Uganda is een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp en ontwikkelingssamenwerking. De Oegandese kinderen werden als doelgroep uitgekozen, omdat het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 Janvier 2013

Nieuwsbrief 33 Janvier 2013 Association Nieuwsbrief 33 Janvier 2013 Hallo Meters, Peters, Partners en vrienden van Les Cajoutiers de Warang Deze nieuwsbrief wordt gewijd aan een groot project dat net werd goedgekeurd door de bestuursleden

Nadere informatie

Alle handen van de cursisten van de cursus Permaculture in januari 2018

Alle handen van de cursisten van de cursus Permaculture in januari 2018 Jaarverslag 2017 /2018 Alle handen van de cursisten van de cursus Permaculture in januari 2018 www.greenschoolhaiti.com IBAN: NL82 TRIO 0198308078, BIC: TRIONL2U, KVK: 37164533 Pagina 1 Hartelijk dank!

Nadere informatie

Destiny School and Orphanage Home Centre

Destiny School and Orphanage Home Centre Destiny School and Orphanage Home Centre DESTINY School and Orphanage Home Centre is een school- en woonproject gesitueerd in een klein dorpje net buiten de stad Arusha, Tanzania. Het dorpje heet Maji

Nadere informatie

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar!

Stichting Kans op Toekomst bestaat 10 jaar! NIEUWSBRIEF, april 2018, nummer 11 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Nr juni 2017 ALGEMEEN

Nr juni 2017 ALGEMEEN Nr. 20 30 juni 2017 ALGEMEEN Wat is het schooljaar weer voorbij gevlogen! We kijken terug op een fijn jaar waarin we o.a. gestart zijn met Engels vanaf groep 1, de workshops talentontwikkeling zeer succesvol

Nadere informatie

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019

Weilustwekker. Schooljaar Nr april 2019 Weilustwekker Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 18 april 2019 BIJLAGE 30-01 Informatie over Zomerkampen Breda 2019 30-02 Informatie over Op Reis met Petrus & Paulus VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, We

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 Vereniging

Nieuwsbrief 30 Vereniging Nieuwsbrief 30 Vereniging October 2012 Hello Meters, Peters, Partners en vrienden van de Vereniging Met genoegen nemen we, na een korte vakantiepauze, weer contact met U op. Wij hebben tijdens de vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 11 september 2014

Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Van de directie Studiedag Donderdag 18 september vindt de eerste studiedag van dit schooljaar plaats. Dit betekent dat alle leerlingen die dag vrij zijn. De leerkrachten

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 7: 16.10.2015 Belangrijke data: 16 oktober oud papier 22 oktober fietsverlichtingscontrole 23 oktober studiedag 26-30 oktober herfstvakantie 2 november vanaf deze week start schoolfruit

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar

Nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief schooljaar 2019-2020 Waarom deze Nieuwsbrief In Nieuwegein, IJsselstein en Houten begeleiden 30 thuismentoren wekelijks 34 (brugklas)leerlingen. Eens per jaar laten we met een Nieuwsbrief graag

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Nieuwe Intern Begeleider op de Julianaschool. PCBS Julianaschool 9 mei 2018

Nieuwe leerlingen. Nieuwe Intern Begeleider op de Julianaschool. PCBS Julianaschool 9 mei 2018 PCBS Julianaschool 9 mei 2018 Nieuwe leerlingen Na de meivakantie zijn de volgende leerlingen gestart in de Vlinderklas: Julia Verhagen, Suus Coremans, Youri Jongejan, Charlotte Vermeulen, Noor Jansen

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2012

Nieuwsbrief maart 2012 Nieuwsbrief maart 2012 Beste nieuwsbrief lezers, Het is weer een tijd geleden dat er een nieuwsbrief is verschenen, excuses daarvoor! Het is een hectische tijd geweest, waarin onder andere het vijf jarig

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma

Nieuwsbrief Titus Brandsma Nieuwsbrief Titus Brandsma 14-09-2018 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl De kop is er af! Na 2 weken school hebben de meeste kinderen

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERRAAD

HANDLEIDING OUDERRAAD HANDLEIDING OUDERRAAD INLEIDING De Handleiding ouderraad is opgemaakt om leden en toekomstige leden, directie en leerkrachten een toelichting te geven over de doelstellingen en structuur van de ouderraad

Nadere informatie

Jaarverslag stichting Zuiver Afrikaans Water 2012

Jaarverslag stichting Zuiver Afrikaans Water 2012 Jaarverslag stichting Zuiver Afrikaans Water 2012 Bijlage: financieel jaarverslag 2012 Versie 0.1 Inleiding Als bestuur van de stichting Zuiver Afrikaans Water zijn wij blij met de resultaten die wij in

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING

18 juli 2014 Agenda TEAMSCHOLING 18 juli 2014 Zo vlak voor de vakantie wordt de grote tegenstelling tussen leuke dingen en vreselijke dingen weer eens benadrukt. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun familie die nu een vreselijke

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 07. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2018-2019 Nr. 07 Studiedag 01 oktober Op maandag 01 oktober heeft het team een studiedag. Alle leerlingen zijn op die dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. Kinderpostzegelactie Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Enquête voor ouders. De enquête is anoniem en uw antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Enquête voor ouders. De enquête is anoniem en uw antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld. Enquête voor ouders Uw zoon of dochter is tijdens de middelbare schoolperiode begeleid om een keuze te maken voor een vervolgstudie en op dit moment is hij/zij bezig met een vervolgstudie. We willen graag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

Maandbrief februari 2016

Maandbrief februari 2016 OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief februari 2016 Nieuwe leerlingen in groep 1, 3 en 6 Nilay en Jelske starten in februari als nieuwe leerlingen op onze school

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Stichting Kafountine INLEIDING

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Stichting Kafountine INLEIDING JAARVERSLAG 2018 INLEIDING Het bestuur van Stichting Kafountine doet hierbij verslag van haar activiteiten in 2017 ter ondersteuning van de vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine, Senegal. In het

Nadere informatie

Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018

Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018 Jaargang 6 nummer 6 12 juli 2018 Algemeen nieuws In deze laatste nieuwsbrief van dit schooljaar kunt u informatie lezen over diverse activiteiten die in de eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar plaatsvinden.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn. Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn

Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn. Jaarverslag Stichting Hart voor Hoorn Jaarverslag 2016 Stichting Hart voor Hoorn 1. Inleiding In 2013 werd de Stichting Hart voor Hoorn opgericht op initiatief van Christengemeente De Hoorn. Het verlangen was om door middel van deze stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLAN**GAS!FABRIEK* 1*

BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLAN**GAS!FABRIEK* 1* BELEIDSPLAN 2015-2020 BELEIDSPLANGASFABRIEK 1 Inhoudsopgave 1 VOORWOORD 3 2 SAMENVATTING 3 3 VISIEENMISSIE 4 4 ORGANISATIE 4 5 AANBODENFACILITEITEN 6 6 PARTNERS 7 7 PLANVANAANPAK 7 8 TEKENINGEN 9 StichtingBehoudGASFabriek

Nadere informatie

KINDERRECHTEN IN UW KLAS?

KINDERRECHTEN IN UW KLAS? KINDERRECHTEN IN UW KLAS? Doe een beroep op UNICEF België voor gratis lesmateriaal, thematische gastlessen en concrete acties over kinderrechtenen ontwikkelingseducatie. Over UNICEF België UNICEF (het

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 3 - november 2018 Agenda NOVEMBER 1. OV 2. Groep 2 vrij 12. GMR 15. Schoolfotograaf

Nadere informatie

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN!

DEZE WEEK: Beste ouders en kinderen, HET WAREN TWEE GEWELDIGE WEKEN! Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen Jaargang 24 No. 35 5 juni 2015 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl E-mail: directie@paulus-school.nl inforedactie@paulus-school.nl

Nadere informatie

Landelijk 2016 Ouders 7,83 7,62 7,61 Kinderen 8,58 8,39 8,08

Landelijk 2016 Ouders 7,83 7,62 7,61 Kinderen 8,58 8,39 8,08 Inhoud Beste ouders,- verzorgers, Hier is alweer de Springlevend van de maand juni van het jaar 2016. De uitslag van de ouder- en leerling-enquête is binnen. Wij danken iedereen voor deelname. De uitslag

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014'

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Juni 2014 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 Stichting Bij-1 info@bij-1.nl

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité)

Het BaBoc Krantje. een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt. (Basisschool Boekt oudercomité) Het BaBoc Krantje (Basisschool Boekt oudercomité) editie 1 (schooljaar 2012-2013) een krantje over de werking van het oudercomité van de vrije Basisschool van Boekt Beste ouders Het schooljaar is ondertussen

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

Opvoeden en opgroeien doen we samen

Opvoeden en opgroeien doen we samen s a m e n met ouders Opvoeden en opgroeien doen we samen Dé brede taalschool Het Kompas Het Kompas vindt het belangrijk dat de kinderen zich welkom, veilig, gesteund en gewaardeerd voelen. Op iedere basisschool

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2015

NIEUWSBRIEF MAART 2015 NIEUWSBRIEF MAART 2015 Beste nieuwsbrief lezers, Afgelopen december ben ik naar Ecuador geweest en heb ik de stichting bezocht!! In deze nieuwsbrief staan veel foto s zien die ik gemaakt heb tijdens mijn

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017

KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 KJS- nieuwsbrief 14 Schooljaar 2016-2017 23 maart 2017 *Volgende nieuwsbrief 6 april 2017 Onze school is geen eiland Deze week krijgen we bewoners van Midden Inn op bezoek. In de hal zullen zij koffie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer

Nieuwsbrief. Peuteropvang Etten. In dit nummer 1 JAARGANG 2014/2015 NUMMER 11 Nieuwsbrief 27 maart 2015 In dit nummer Peuteropvang Etten 1 Peuteropvang Etten 2 Kivada 3 Spamfilter 4 Sponsortocht AOC 5 Verkeersouder gezocht! 6 Verkiezing MR 7 Paasviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11. Belangrijke data: Algemene informatie:

Nieuwsbrief 11. Belangrijke data: Algemene informatie: Nieuwsbrief 11 08 maart 2018 Belangrijke data: 15 maart Studiedag (kinderen zijn vrij) 16 maart Teamdag (kinderen zijn vrij) 28 maart info avond entreetoets groep 7 van 19.00-20.00u Algemene informatie:

Nadere informatie

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning

September Onderwijs en Leerling-ondersteuning September 2017 Agenda 02-10 t/m 08-10 Week van de opvoeding 05-10 Stakingsdag PO in actie 10-10 en 12-10 OPP gesprekken 11-10 Voorlichting V(S)O 14-10 Sportmarkt 17-10 Ouderavond met workshops 23-10 t/m

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com Maak het verschil Stage in Ghana www.one-love-foundation.com Inhoud Wie zijn wij? Wie zijn wij? Hoe wij werken Behoefte Gezondheidszorg Algemeen Kliniek Educatie Algemeen Lesgeven stages Stages gezondheidszorg

Nadere informatie

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1

Beleidsplan. Beleidsplan Orissa Zal Leven pag. 1 Beleidsplan Stichting ORISSA ZAL LEVEN! Spelt-oord 18 3991 XH Houten Telefoon: 030-6343167 Website: www.orissazalleven.nl Emailadres: info@orissazalleven.nl Kamer van Koophandel: 51405229 Bankrekeningnr:

Nadere informatie

C.1 Delen en deelnemen

C.1 Delen en deelnemen COLLEGIALE SAMENWERKING C.1 Delen en deelnemen De leraar levert een oplossingsgericht bijdrage aan algemene taken in het team en aan de onderwijskundige en pedagogische ontwikkeling van de school. De leraar

Nadere informatie

ZOETERMEER e.o. Nieuwsbrief 2017 nr. 6. Gezocht: deelnemers onderzoek. Misverstanden over parkinson. Oproep copy. In dit nummer:

ZOETERMEER e.o. Nieuwsbrief 2017 nr. 6. Gezocht: deelnemers onderzoek. Misverstanden over parkinson. Oproep copy. In dit nummer: Redactie: Debby de Wal en Jacques de Roos E-mail en adreswijzigingen sturen naar: peecafezoetermeer@ziggo.nl www.parkinsoncafezoetermeer.nl Nieuwsbrief 2017 nr. 6 In dit nummer: Parkinson en mantelzorg

Nadere informatie

WIJCKPRAAT FEBRUARI Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam T:

WIJCKPRAAT FEBRUARI Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam   T: WIJCKPRAAT FEBRUARI 2019 Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam www.aschvanwijck.nl T: 010-4363836 Mijn liefste wens opnieuw geloven in de mens, niet altijd wijzen op zijn falen maar duizend malen weer

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief leest u nieuws, oproepjes en weetjes van onze school.

In deze nieuwsbrief leest u nieuws, oproepjes en weetjes van onze school. Jaargang 2, nummer 6 2014 Juliana van Stolbergschool De laatste lootjes en dan is het zover. zomervakantie. In deze nieuwsbrief informeren we u als ouder over de groepsbezetting van volgend schooljaar.

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

Op weg naar het Kerstfeest.

Op weg naar het Kerstfeest. Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief 0 8 1 0-12 - 2015.. activiteiten commissie, alle hulpouder(s), leerlingen en leerkrachten voor alle hulp tijdens de Sinterklaas ochtend en middag! Zonder jullie hadden

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND

JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND JAARVERSLAG 2012 VICTORY HOPE NEDERLAND Inhoud 1. Inleiding 2. Financiële verantwoording 2.1 Balans per 31-12-2013 2.2 Staat van baten en lasten 2012 2.3 Toelichting 2.4 Kascontrole 3. Activiteiten 3.1

Nadere informatie

Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten!

Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten! Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten! samen voor kinderen 2 2 Waarom is het belangrijk om leerlingen en leerkrachten te sensibiliseren over de Rechten van het Kind?

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de OR

Nieuwsbrief van de OR Pleiadenplantsoen 63 1973 BS IJmuiden tel. 0255-511233 info@pleiaden.nl Nieuwsbrief van de OR 31-10-2016 Week 44 In deze nieuwsbrief Verslag van de penningmeester o Inkomsten/uitgaven o Hoogte ouderbijdrage

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 05. Januari CBS De Adelaar Locatieadres: Heerenveenseweg 36 Wolvega

Nieuwsbrief nr. 05. Januari CBS De Adelaar Locatieadres: Heerenveenseweg 36 Wolvega Nieuwsbrief 2017-2018 nr. 05 Januari 2018 Van de directie, Deze week zijn de citotoetsen gestart. Dit kan voor kinderen (en ouders) een spannende tijd zijn. Graag wil ik nog eens benadrukken dat we trots

Nadere informatie

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief

Chitimba. Foundation. Nieuwsbrief Chitimba Foundation Nieuwsbrief No: 9 September 2014 Van een bestuurslid: Hier onze negende nieuwsbrief alweer van de Chitimba Foundation. Het gaat goed met de Chitimba Foundation. Ook dit keer hebben

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2015-2016 Augustus 2016 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

Your way of life! Goede doelen lidmaatschap adverteren

Your way of life! Goede doelen lidmaatschap adverteren Your way of life! LivelyLives is een maatschappelijk betrokken platform voor vrouwen van vandaag. Samen maken we de wereld een stukje mooier. Doe je mee? Goede doelen lidmaatschap adverteren Welkom lezer

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Voorwoord. Willy Kimpen directeur

Voorwoord. Willy Kimpen directeur Voorwoord Het is de opdracht van elke school om de hen toevertrouwde leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden in hun ontwikkeling. Onze basisschool De Zevensprong heeft hiervan een prioriteit gemaakt

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Word nu bedrijfsvriend van de Kinderboerderij! Stichting Vrienden van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Bloemendaalseweg

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site :

Jaarverslag 2018 VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK. Telefoon : (0226) Site : VERENIGING ISLAMITISCHE CULTUUR LANGEDIJK Jaarverslag 2018 Telefoon : (0226) 341 863 Site : www.moskeelangedijk.nl E-mail : info@moskeelangedijk.nl Potjesdam 2a 1722 XN Zuid-Scharwoude Voorwoord: De vereniging

Nadere informatie

Imani Belgium vzw. Doelstelling. Activiteiten. Concrete noden. Financiële steun. Vrijwilligers in België

Imani Belgium vzw. Doelstelling. Activiteiten. Concrete noden. Financiële steun. Vrijwilligers in België Hulp aan ontwikkelingslanden Gevolgd door Donorinfo sinds: 2011 014/41 72 05 info@imanibelgium.org www.imanibelgium.org PDF versie Doe een gift Project info Doelstelling De vzw heeft tot doel om in ontwikkelingslanden

Nadere informatie

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee.

jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis Buiten is rennen oké. Binnen is lopen een goed idee. Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 19, nummer 16 8 juni 2018 Belangrijke data! 12 juni Schoolreis Groepen 5, 6 en 7 13 juni Zeester vrij 14 juni Schoolreis Kleuters, Groepen

Nadere informatie