JAARREKENING 2014 Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 21 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARREKENING 2014 Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 21 januari 2015"

Transcriptie

1 JAARREKENING 2014 Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 21 januari 2015

2 BALANS x 1,00 Activa Materiele vaste activa 1. Gebouw Venestraat Vlottende activa 2. Debiteuren Transitorische posten Nog te ontvangen 3. Belastingdienst Overige Vooruitbetaalde kosten Totaal nog te ontvangen bedragen Liquide middelen: 6. Rekening courant rekeningen banken Kas Spaarrekening Totaal liquide middelen Totaal activa Passiva Eigen vermogen 9. Algemene reserve Bestemmingsreserves Bestemmingsfondsen Totaal eigen vermogen Lang vreemd vermogen Lening o/g Vlottende passiva 13. Nog te betalen bedragen Crediteuren Vooruitontvangen bedragen Totaal vlottende passiva Totaal passiva

3 REKENING VAN BATEN EN LASTEN werkelijk begroot werkelijk BATEN Donaties Subsidies Sponsorgelden Doel(giften) en legaten Opbrengsten Activiteiten Rente Totaal baten LASTEN 22. Activiteiten Huisvestingslasten Organisatiekosten Onvoorzien Totaal lasten Saldo baten minus lasten (operationeel) Dotatie bestemmingsreserves Dotatie bestemmingsfondsen Onttrekking bestemmingsreserves Onttrekking bestemmingsfondsen Saldo baten minus lasten ( - =nadelig)

4 TOELICHTING ALGEMEEN Verslaggevingsvoorschriften De jaarrekening is opgesteld met inachtneming van de de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving voor kleine organisaties zonder winststreven. De uitgangspunten voor 2014 zijn gelijk aan die voor In tegenstelling tot de Richtlijnen zijn vanwege de inzichtelijkheid de doelgiften/ sponsorbijdragen/subsidies/eigen middelen betreffende het gebouw Venestraat 16 rechtstreeks in de balans verwerkt en op de uitgaven daarvoor in mindering gebracht. Begrotingscijfers De in de jaarrekening ter vergelijking opgenomen begrotingscijfers zijn overeenkomstig de door het bestuur vastgestelde begroting. Fiscale positie Vennootschapsbelasting (Vpb) De stichting is vrijgesteld van vennootschapsbelasting. Omzetbelasting De stichting is omzetbelastingplichtig. Algemeen nut beogende instelling (ANBI) De stichting is voor onbepaalde tijd door de belastingdienst erkend als culturele ANBI-instelling. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Materiele vaste activa. Het gebouw Venestraat 16 is gewaardeerd tegen historische uitgaafprijs onder aftrek van de afschrijvingen. Op de uitgaven zijn de doelgiften/sponsorbijdragen/subsidies/eigen middelen rechtstreeks in mindering gebracht. Afschrijving vindt vanaf 2014 plaats conform de aflossing van de langlopende lening. De inventarisaanschaffingen in voorgaande jaren zijn in die jaren via de rekening van baten en lasten afgeboekt van de daartoe gevormde bestemmingsreserve. Overige activa en passiva Deze zijn gewaardeerd tegen nominale waarde. De baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. met uitzondering van de aanschaf van materialen winkel. Deze worden in het jaar van aanschaf verantwoord.

5 TOELICHTING BALANS ACTIVA Materiele vaste activa 1. Aankoop pand Venestraat 16 incl.aankoopkosten Kosten verbouwing, inrichting, architect en projectleiding Totaal uitgaven Af: Subsidie Provincie Schenkingen, sponsorbijdragen,eigen middelen Afschrijving Totaal inkomsten Boekwaarde Het pand is op 1 augustus 2013 in eigendom verkregen. De verbouwing en inrichting tot museum vindt momenteel nog plaats. Begin 2015 wordt de eerste expositie geopend. In najaar 2015 zal de officiele opening plaatsvinden. De uitgaven en inkomsten zijn verantwoord op kasbasis. Ultimo 2014 is nog aan Subsidie Provincie te ontvangen Op het pand met ondergrond is een hypotheek gevestigd van Debiteuren Nog te ontvangen bedragen: * Belastingdienst: betreft aangifte omzetbelasting 4e kwartaal * Overige: Rabobank rente NUON Venestraat F. van den Berg C. van 't Veld Vooruitbetaalde bedragen: Betreft de aflossing lening januari In 2014 betrof het vooruitbetaalde bestuurskosten. 6. Liquide middelen: Rekening courant rekeningen banken: Rabobank ING Kas Spaarrekening : Betreft Rabobank Doel Reserverenrekening (internetspaarrekening). Over het saldo kan op elk moment worden beschikt.

6 PASSIVA Algemene reserve Stand 1 januari 2013 resp Resultaat exploitatiejaar Stand 31 december 2013 resp Deze reserve geldt als algemeen weerstandsvermogen. Op basis van de gemeentelijke subsidierichtlijnen mag deze reserve ultimo 2014 ca bedragen (10% van de lasten). 10. Bestemmingsreserves vermeerde- verminde ringen ringen Personeelsvoorziening Educatieactiviteiten Kleine aankopen Totaal Personeelsvoorziening: de conservator is in dienst via Pflex (onderdeel Randstad). Van de mogelijkheid tot dekking van een mogelijke ontslagvergoeding is afgezien. Het bestuur heeft besloten hiervoor zelf een bestemmingsreserve te vormen. Educatieactiviteiten : Deze reserve is ontstaan vanuit doelgiften in voorgaande jaren en wordt aangewend voor het organiseren van activiteiten voor de jeugd(educatie). In 2014 heeft een onttrekking plaatsgevonden conform de begroting. Kleine aankopen: Deze reserve is bestemd voor het doen van kleine aankopen ter aanvuling van de collectie. Hieronder is tevens begrepen een in 2010 ontvangen doelgift van ontvangen voor de digitalisering van oud filmmateriaal. In 2012 is een legaat ontvangen dat het moet worden aangewend voor iets blijvends (b.v.kussenkast). De vermeerdering 2014 betreft een doelgift voor de inrichting van het nieuwe museum. 11. Bestemmingsfondsen vermeerde- verminde ringen ringen Nijkerkse Canon 2e fase Project Struikelstenen Totaal Nijkerkse Canon 2e fase Van Rabo Stimuleringsfonds is in ontvangen. In 2012 is van De Rotary ontvangen. De vermindering betreft de uren van de conservator. Project Struikelstenen In 2012 heeft een werkgroep zich ingezet om gelden te verkrijgen voor het plaatsen van zgn.struikelstenen ter nagedachtenis aan in de 2e Wereldoorlog omgekomen Nijkerkse joden en verzetstrijders. In 2012 is hiervoor ontvangen. In 2013 is hiervan de aanschaf van de struikelstenen betaald. Het resterende bedrag zal onder meer worden aangewend voor de ontwikkeling van educatiemateriaal over de Nijkerkse Joodse oorlogsslachtoffers. De vermindering betreft de hiervoor in 2014 gemaakte kosten.

7 12. Lening o/g Schuldrestant 1 januari 2014 resp Ontvangen lening per 1 augustus Af: Aflossing Schuldrestant 31 december 2014c.q Voor de aankoop van Venestraat 16 is een hypothecaire lening afgesloten bij de Rabobank. De ingangsdatum van de lening is 1 augustus De rente is 5 jaar vast 4,7% met betaling per maand achteraf. De aflossing vindt lineair plaats en bedraagt 167,00 per maand ingaande 1 januari Nog te betalen bedragen: Omzetbelasting Van Dasselaar loodgieter Rabo rente lening december Van den Tweelgroep H. Buitenwerf Randstad TNT portokosten tijdschrift 4e kwartaal Consignatiegoederen De post Omzetbelasting is voor een definitieve afwikkeling met de belastingdienst over oude jaren. 14. Crediteuren: GBLT inz. OZB Drukkerij Fokker PostNL H. Buitenwerf 0 77 USCN 0 0 Drukkerij van de Ridder 0 70 Roodbeen 0 84 Diversen, afrekening consignatieartikelen Vooruitontvangen bedragen: Damen Dredging Club van 100, bijdrage tot en met PCO Gelderse Vallei educatieprogramma 0 0 Schenkingen en sponsorbijdragen Diverse personen donaties volgend jaar De schenkingen en sponsorbijdragen betreffen de voor 2014 en deels ook voor 2015 ( 3.000) ontvangen bedragenvoor dekking van de hogere exploitatiekosten van het nieuwe museum. Daar het museum eerst in 2015 in gebruik wordt genomen en daarmee hogere exploitatielasten gaan ontstaan worden de voor 2014 bestemde bedragen aangewend voor de exploitatie 2015.

8 TOELICHTING REKENING VAN BATEN EN LASTEN BATEN werkelijk begroot werkelijk Donaties Subsidies Subsidie gemeente Subsidie Stichting Nijkerk 600 jaar Gelders Erfgoed inzake Gelderse Museumdag Sponsorgelden/Club van Zie ook de toelichting bij Post Giften Giften algemeen Doelgiften Legaten/Schenkingen De doelgiften zijn in de Reserve Kleine aankopen gestort (zie ook post 27.) 20. Opbrengsten activiteiten Opbrengsten entreegelden Opbrengsten winkel Opbrengsten activiteiten Opbrengsten educatieactiviteiten Opbrengsten stadswandelingen Opbrengsten advertenties De opbrengsten entree en activiteiten zijn in 2014 laag door minder activiteiten in 2014 vanwege de verbouwing en inrichting van het nieuwe museum. De opbrengsten advertenties zijn lager door het afhaken van diverse adverteerders. 21. Rente Betreft rente RABO Doel Reserverenrekening

9 LASTEN 22. Activiteiten: werkelijk begroot werkelijk Tijdschrift Exposities Voor- en najaarsbijeenkomst Public relations Stadswandelingen Educatieactiviteiten Overige activiteiten Kosten project struikelstenen Artikelen winkel Kleine aankopen Onderhoud collectie Totaal actviteiten De kosten voor activiteiten zijn in 2014 laag door minder activiteiten vanwege de verbouwing en inrichting van het nieuwe museum in In 2013 waren de lasten hoog vanwege de viering van Nijkerk 600 jaar. De drukkosten voor het Tijdschrift zijn vanaf 2014 verlaagd. De Kosten project struikelstenen komen ten laste van het daartoe gevormde bestemmingsfonds (zie ook post 31). 23. Huisvestingslasten: Huur Rente lening Afschrijving activa Gas/licht/water Verzekeringen/belastingen/overige heffingen Klein onderhoud en schoonmaak Dotatie onderhoudsfonds Kleine inventarisaanschaffingen Totaal huisvestingslasten Per 1 augustus 2013 is het pand Holkerstraat 6 verkocht. Tot 1 augustus 2014 wordt het pand gehuurd. Deze huurkosten zijn ten laste van het project Venestraat 16 gebracht (zie post 1.). De rente betreft de de lening o/g voor het pand Venestraat 16. De kosten Gas/licht/water en Verzekeringen c.a. betreffen deels nog beide panden. De dotatie Onderhoudsfonds is achterwege gelaten omdat de verbouwing en inrichting van Venestraat 16 in 2014 nog niet was afgerond.

10 werkelijk begroot werkelijk 24. Organisatiekosten: Bestuurskosten Kosten conservator/manager Kosten vrijwilligers Telefoon/communicatiekosten Administratiekosten Contributies/abonnementen Kosten donateursadministratie Kosten betalingsverkeer Kosten beveiliging Overige organisatiekosten Totaal organisatiekosten Bestuurskosten : het bestuur ontvangt geen vergoeding. Gemaakte kosten worden op declaratiebasis vergoed. Kosten conservator/manager: De conservator is het enige personeelslid in dienst van de stichting op basis van een contract met Randstad als payroll-organisatie. De vergoeding is gebaseerd op functiegroep 9 van de CAO Algemene Bond Uitzendorganisaties (ABU). Voor de overige arbeidsvoorwaarden wordt ook die CAO gehanteerd. De lagere kosten in 2014 houden verband met de minder inzet voor activiteiten (zie ook toelichting post 22.). Kosten vrijwilligers: hieronder zijn begrepen de kosten van het vrijwilligersuitje. 27. Dotatie bestemmingsreserves Betreft de begrote dotaties aan de Reserve semi- permanente tentoonstelling ad en de Reserve Inrichting museum ad Deze bedragen zijn, in navolging van aanwending van deze reserves in 2013 ter dekking van de verbouwings- en inrichtingskosten Venestraat 16, in 2014 rechtstreeks ten gunste van de kosten van het project Venestraat 16 gebracht. Daarnaast is een dotatie van ten laste van de exploitatie gebracht vanwege de lagere kosten in 2014 voor activiteiten en huisvesting. Een dotatie van 781 betreft een ontvangen doelgift die ten gunste van de Reserve kleine aankopen is gebracht (zie ook post 20.). 28. Dotatie bestemmingsfondsen Onttrekking bestemmingsreserves De onttrekking is conform de begroting en ten gunste van de exploitatie gebracht. 30. Onttrekking bestemmingsfondsen Zie de toelichting bij post 11.

11 31. Saldo baten minus lasten Het nadelige saldo 2014 is onttrokken aan de Algemene reserve.

JAARREKENING 2015 Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 17 februari 2016

JAARREKENING 2015 Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 17 februari 2016 JAARREKENING 2015 Vastgesteld in bestuursvergadering d.d. 17 februari 2016 BALANS x 1,00 Activa 31-12-2015 31-12-2014 Materiele vaste activa 1. Gebouw Venestraat 16 346.000 291.812 Vlottende activa 2.

Nadere informatie

Activa Materiele vaste activa 1. Gebouw Venestraat

Activa Materiele vaste activa 1. Gebouw Venestraat BALANS x 1,00 Activa 31-12-2017 31-12-2016 Materiele vaste activa 1. Gebouw Venestraat 16 342.000 344.000 2. Immateriele vaste activa 7.558 8.398 Vlottende activa 3. Debiteuren 0 16 Transitorische posten

Nadere informatie

Vereniging Genootschap "Oud Katwijk" Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2018

Vereniging Genootschap Oud Katwijk Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2018 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH JAARREKENING 2018 Katwijk, 22 mei 2019 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH INHOUDSOPGAVE pagina * Grondslagen van waardering en resultaat 1 * Balans per 31 december 2018 2

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Fokus

Jaarrekening 2017 Stichting Fokus 1/11 Inhoud Balans per 31 december 2017 Exploitatierekening 2017 Toelichting algemeen Toelichting op de balans per 31 december 2017 Bespreking van de financiële positie Toelichting op de exploitatierekening

Nadere informatie

Stichting Fokus. Jaarrekening 2016

Stichting Fokus. Jaarrekening 2016 Stichting Fokus Jaarrekening 2016 Mei 2017 Postbus 6124 9702 HC Groningen Tel. (050) 521 72 00 Fax (050) 521 72 09 2 Inhoud Financiële jaarrekening 2016 Stichting Fokus 1. Balans per 31 december 2016 4

Nadere informatie

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2012. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2012 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2011 3 Staat van baten en lasten over 2012 5 Toelichting op de balans en staat van baten en

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2018 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2014 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2015 Balans per 31 december 2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 Katwijk, 10 februari 2016

JAARREKENING 2015 Katwijk, 10 februari 2016 JAARREKENING 2015 Katwijk, 10 februari 2016 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH INHOUDSOPGAVE pagina * Grondslagen van waardering en resultaat 1 * Balans per 31 december 2015 2 * Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Cultuurkust, Harderwijk. Jaarrekening over het boekjaar 2013

Stichting Cultuurkust, Harderwijk. Jaarrekening over het boekjaar 2013 Stichting Cultuurkust, Harderwijk Jaarrekening over het boekjaar 2013 Inhoudsopgave A. Balans per 31 december 2013 B. Staat van baten en laten over het jaar 2013 C. Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Algemeen 1 Balans per 31 december 2016 2 Exploitatie-overzicht over 2016 3 Kasstroomoverzicht 2016 4 Grondslagen voor de waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Fokus. Financiële jaarrekening 2014

Stichting Fokus. Financiële jaarrekening 2014 Stichting Fokus 1 Jaarrekening 2014 Stichting Fokus Mei 2015 Postbus 6124 9702 HC Groningen Tel. (050) 521 72 00 Fax (050) 521 72 09 2 Inhoud 1. Balans per 31 december 2014 4 2. Exploitatierekening 2014

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek

Financieel verslag 2013. Stichting Tuin Laag Oorsprong. Oosterbeek Financieel verslag 2013 Stichting Tuin Laag Oorsprong Oosterbeek Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2013 3 Staat van baten en lasten over 2013 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer

Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL. KvK-nummer Het Bestuur van de Stichting Hospice IJsselThuis Batavierlaan NIEUWERKERK A/D IJSSEL KvKnummer 29050905 www.ijsselthuis.nl RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 1 BALANS STICHTING IJSSELTHUIS PER 31 DECEMBER

Nadere informatie

Stichting Fokus. Jaarrekening 2015

Stichting Fokus. Jaarrekening 2015 Stichting Fokus Jaarrekening 2015 Juni 2016 Postbus 6124 9702 HC Groningen Tel. (050) 521 72 00 Fax (050) 521 72 09 2 Inhoud 1. Balans per 31 december 2015 4 2. Exploitatierekening 2015 6 3. Toelichting

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

Stichting tot Behoud van de Culturele en Historische Collectie Brands Jaarrekening 2016

Stichting tot Behoud van de Culturele en Historische Collectie Brands Jaarrekening 2016 Inhoud 1 Algemeen 2 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 3 Exploitatie rekening 2016 4 Toelichting op de Exploitatie rekening 5 Balans per 31 december 2016 6 Toelichting op enkele balansposten

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2015 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 16 maart 2016 Balans per 31 december 2015 Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Katwijks Museum. Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2018

Stichting Katwijks Museum. Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2018 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH JAARREKENING 2018 Katwijk, 2 mei 2019 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH INHOUDSOPGAVE pagina * Grondslagen van waardering en resultaat 1 * Balans per 31 december 2018 3

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE. blz REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING blz Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten 2013 6

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2012 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2012 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 15 maart 2013 Balans per 31 december 2012 Activa 31-12-2012 31-12-2011 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018

HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM JAARREKENING 2018 HISTORISCHE KRING BUSSUM BUSSUM 1 INHOUDSOPGAVE Blz. JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2018 2 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 3 Toelichting op de balans per 31 december 2018 en de staat van

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio Rapportage 2017 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 31-12-2017 Rekening van baten en lasten over jan-dec 2017 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Volvo Klassieker Vereniging Flaas HH Den Dungen

Jaarrekening Volvo Klassieker Vereniging Flaas HH Den Dungen Jaarrekening 2017 Volvo Klassieker Vereniging Flaas 7 5275 HH Den Dungen 1 INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Pagina 1 Balans per 31 december 2017 1 2 Winst- en verliesrekening over 2017 3 3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa

Activa Materiële vaste activa Vorderingen Omzetbelasting Overige vorderingen en Overlopende activa te BALANS PER 31 DECEMBER 2012 (2011) (Na voorgestelde resultaatbestemming) Activa 2012 2011 Vaste Activa Materiële vaste activa -- -- Vlottende Activa Vorderingen Omzetbelasting 801 808 Overige vorderingen

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2016 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

Vereniging Genootschap "Oud Katwijk" Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2016

Vereniging Genootschap Oud Katwijk Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2016 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH JAARREKENING 2016 Katwijk, 23 maart 2017 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH INHOUDSOPGAVE pagina * Grondslagen van waardering en resultaat 1 * Balans per 31 december 2016

Nadere informatie

Directieverslag. Stichting Museum voor Religieuze Kunst

Directieverslag. Stichting Museum voor Religieuze Kunst Directieverslag Een uitgebreid directieverslag/activiteitenverslag ligt ter inzake ten kantore van de stichting. Uden, 9 september 2013 De Directie: 5 Balans per 31 december 2012 Vaste activa Materiële

Nadere informatie

Jaarrekening januari 2019

Jaarrekening januari 2019 Jaarrekening 2018 20 januari 2019 Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave : Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2018 3 2. Staat van Baten en Lasten over 2018 4 3. Grondslagen voor de jaarrekening 5 4.

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI

Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen. versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI Jaarrekening 2013 Stichting Bibliotheek De Kempen versie t.b.v. het voldoen aan publicatieplicht ANBI 17 maart 2014 Balans per 31 december 2013 Activa 31-12-2013 31-12-2012 Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2013

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2013 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2013 2 4 Jaarrekening 2013 5 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7 JAARREKENING 2018 Katwijk, 6 februari 2019 Pagina: 1 van 7 Jaarrekening 2018 Het verenigingsjaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 256,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken

Nadere informatie

Stichting Steun Sonshine

Stichting Steun Sonshine Rapport inzake de jaarverslaggeving 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. JAARREKENING 1.1 Balans per 31 december 2015 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2015 4 1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens 2014. Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2014 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 488.106 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 104.201 Liquide

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Onroerendgoed Inventaris Vlottende activa Voorraden

Vaste activa Materiële vaste activa Onroerendgoed Inventaris Vlottende activa Voorraden BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa Materiële vaste activa Onroerendgoed - 71.754 Inventaris 12.493 22.519 1 12.493 94.273 Vlottende activa Voorraden 2 10.246

Nadere informatie

Jaarrekening Volvo Klassieker Vereniging Flaas HH Den Dungen

Jaarrekening Volvo Klassieker Vereniging Flaas HH Den Dungen Jaarrekening 2016 Volvo Klassieker Vereniging Flaas 7 5275 HH Den Dungen INHOUDSOPGAVE Jaarrekening Pagina 1 Balans per 31 december 2016 1 2 Winst- en verliesrekening over 2016 3 3 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2014 2 4 Jaarrekening 2014 4 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2016 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2016 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting op de staat van baten

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen Financieel verslag 2017 Stichting Welzijn Vianen te Vianen Inhoud 1 Verslag 3 Jaarrekening 5 2 Balans per 31 december 2017 6 3 Staat van baten en lasten over 2017 7 4 Algemene toelichting bij de balans

Nadere informatie

Stichting Comenius Museum Naarden

Stichting Comenius Museum Naarden Stichting Comenius Museum Naarden Financieel verslag 2015 26 januari 2016 1 / 8 Stichting Comenius Museum Naarden Financieel verslag 2015 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2015 2 Exploitatierekening

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a. 2017 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 Stichting Streek- en Tuinbouwhistorie Westland

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 Stichting Streek- en Tuinbouwhistorie Westland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 Stichting Streek- en Tuinbouwhistorie Westland WESTLANDS MUSEUM Inhoudsopgave: Balans pagina 1 en 2 Exploitatierekening pagina 3 en 4 Grondslagen pagina 5 Toelichting balans

Nadere informatie

31 december Liquide middelen Saldo 31 december Totaal reserves en fondsen

31 december Liquide middelen Saldo 31 december Totaal reserves en fondsen 8 JAARREKENING 8.1 Balans per 31 december na resultaatbestemming ACTIVA 31 december 2017 Vaste activa Materiële vaste activa Collectie 1 1 Inventaris 1.696 3.040 1.697 3.041 Vlottende activa Balievoorraad

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2017

Rapport inzake de jaarrekening 2017 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2017 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2017 4 1.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving

Stichting Instandhouding Amstelhof-Neerlandia c.a publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Stichting Instandhouding AmstelhofNeerlandia c.a. 2018 publicatie gegevens inzake ANBI regelgeving Inhoudsopgave Naam... 1 RSIN / Fiscaal Nummer... 1 Contactgegevens... 2 Bestuurssamenstelling per 31 december

Nadere informatie

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed

Stichting Huis van Ontmoeting en Gebed JAARREKENING 2014 Algemeen 1. Kamer van Koophandel / ANBI De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amersfoort onder nummer 53082176. De Belastingdienst heeft de stichting aangemerkt

Nadere informatie

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2014

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg BC BILTHOVEN. Financieel verslag 2014 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Financieel verslag 2014 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Leyenseweg 115 3721 BC BILTHOVEN Jaarrapport 2014 Rapportdatum: 29 juni

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2015 2 4 Jaarrekening 2015 3 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA)

Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) Stichting Moedercentrum Roermond (MAXIMINA) 1. Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) Activa 31 december 2017 31 december 2016 Vaste activa Materiële vaste activa 4.1 40.031 3.323 Vlottende

Nadere informatie

Vereniging Genootschap "Oud Katwijk" Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2015

Vereniging Genootschap Oud Katwijk Voorstraat ER Katwijk ZH JAARREKENING 2015 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH JAARREKENING 2015 Katwijk, 29 februari 2016 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH INHOUDSOPGAVE pagina * Grondslagen van waardering en resultaat 1 * Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek 19 april 2018 Balans per 31-12-2017 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2017

Nadere informatie

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg

Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg Jaarrekening 218 van de definitief_1. Postbus 19 377 AA BARNEVELD T 88 238 5526 E info@adullamzorg.nl I www.adullamzorg.nl blad 2/14 ENKELVOUDIGE BALANS PER 31 DECEMBER 218 (na resultaatbestemming, in

Nadere informatie

Aan het Bestuur van Stichting BPN Leidseplein PT Amsterdam

Aan het Bestuur van Stichting BPN Leidseplein PT Amsterdam Aan het Bestuur van Stichting BPN Leidseplein 26 1017 PT Amsterdam Amsterdam, 30 juni 2016 Geacht Bestuur, Hierbij ontvangt u de jaarrekening van het boekjaar 2015 van de Stichting ter Bevordering van

Nadere informatie

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus AE DE BILT. Financieel verslag (t.b.v. website) 2015

Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus AE DE BILT. Financieel verslag (t.b.v. website) 2015 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus 232 3730 AE DE BILT Financieel verslag (t.b.v. website) 2015 Stichting Openbaar Museum Modelbouw Postbus 232 3730 AE DE BILT Jaarrapport 2015 Rapportdatum: 23

Nadere informatie

Vereniging Genootschap "Oud Katwijk" Voorstraat ER Katwijk ZH. concept JAARREKENING 2017

Vereniging Genootschap Oud Katwijk Voorstraat ER Katwijk ZH. concept JAARREKENING 2017 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH JAARREKENING 2017 Katwijk, 8 maart 2018 Voorstraat 46 2225 ER Katwijk ZH INHOUDSOPGAVE pagina * Grondslagen van waardering en resultaat 1 * Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK

FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK FINANCIEEL VERSLAG 2014 STG. TUIN LAAG OORSPRONG OOSTERBEEK JAARREKENING 2014 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 (na resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste

Nadere informatie

Stichting Comenius Museum Naarden

Stichting Comenius Museum Naarden Stichting Comenius Museum Naarden Financieel verslag 2016 17 februari 2017 1 / 8 Stichting Comenius Museum Naarden Financieel verslag 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016 2 Exploitatierekening

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING STADSPIJPERS VAN 's-hertogenbosch FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2 Exploitatierekening 3 Toelichting algemeen 4 Toelichting op de balans

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING CALLINGER ERFGOED CALLANTSOOG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 blad 1/14 INHOUD blad nr. Algemeen/samenstelling bestuur 2 t/m 3 Balans 2012 4 t/m 5 Winst- en verliesrekening 2012 6 t/m 7 Grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoudsopgave. Inleiding 2. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 3. Balans per 31 december

Jaarrekening Inhoudsopgave. Inleiding 2. Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 3. Balans per 31 december Jaarrekening 2015 Stichting Dudley s Heritage Foundation (Natuurhistorisch Museum de Oersprong) P/a Dwarsstraat 10-4191 WN Geldermalsen Inhoudsopgave Pagina Inleiding 2 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Domies Toen Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen

Financieel verslag 2013. Stichting Domies Toen Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen Financieel verslag 2013 Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen Balans per 31 december 2013 ACTIVA 31-12-2013 31-12-2012 Materiële vaste activa Project schuur 5.564 7.705 Project tuin 788 1.725 Overige inventaris

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING

Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Stichting Voedselbank Nijmegen INHOUDSOPGAVE REKENING EN VERANTWOORDING Voorwoord 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten 2014 6 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening mei 2018

Jaarrekening mei 2018 Jaarrekening 2017 28 mei 2018 1 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2017 3 Staat van Baten en Lasten 2017 4 Grondslagen voor de Jaarrekening 2017 5 Toelichting op de Balans per 31

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda

Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Jaarrekening 2014 Stichting Openbare Bibliotheek Gouda Datum: 17-03-2015 Balans per 31 december 2014 Vaste activa 31 december 2014 31 december 2013 Materiële vaste activa Inventaris en inrichting 753.767

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 13 april 2013

Jaarrekening 2013 13 april 2013 Jaarrekening 2013 13 april 2013 Pagina 1 van 12 Inhoudsopgave : Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2013 3 2. Staat van Baten en Lasten over 2013 4 3. Geldstroom overzicht over 2013 5 4. Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Hoeve Strobol te Sint Oedenrode. Rapport inzake de jaarrekening 2018

Stichting Hoeve Strobol te Sint Oedenrode. Rapport inzake de jaarrekening 2018 te Sint Oedenrode Rapport inzake de jaarrekening 2018 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina 1. Balans per 31 december 2018 3 2. Winst- en verliesrekening over 2018 5 3. Grondslagen voor waardering 6 4. Toelichting

Nadere informatie

Financiele gegevens Stichting Hospice Hoeksche Waard

Financiele gegevens Stichting Hospice Hoeksche Waard Financiele gegevens 2013 Stichting Hospice Hoeksche Waard BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 515.767 Vlottende activa Vorderingen en overlopende activa 43.733 Liquide

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Wijchen & Beuningen Kruisbergseweg DD WIJCHEN. Jaarrekening 2018

Stichting Voedselbank Wijchen & Beuningen Kruisbergseweg DD WIJCHEN. Jaarrekening 2018 Kruisbergseweg 54 6601DD WIJCHEN Jaarrekening 2018 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening Pagina 1.1 Balans per 31 december 2018 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2018 4 1.3 Kasstroomoverzicht over 2018 5 1.4

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Grondslagen voor de financiële vastlegging Algemeen Baten en lasten worden toegerekend aan het jaar waarop ze betrekking hebben. Winsten worden slechts opgenomen voor zover

Nadere informatie

Balans per 31 december 2012

Balans per 31 december 2012 Balans per 31 december 2012 Activa 31-12-12 31-12-11 Materiële vaste activa - Verbouwingen 14.656 17.422 - Installaties 2.007 3.311 - Inventaris en apparatuur 7.478 9.189 - Automatisering 126 460 Vlottende

Nadere informatie

PUBLICATIEBALANS 2017

PUBLICATIEBALANS 2017 PUBLICATIEBALANS 2017 Stichting Het Witte Kasteel Kasteellaan 20B 5175 BD Loon op Zand Bestuur: mevrouw F.M. Broos-Schelleman de heer C.C.J.M. de Bonth 1 INHOUDSOPGAVE 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2015 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2015 STICHTING HUIZER MUSEUM HUIZEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING STICHTING HUIZER MUSEUM INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSVERSLAG 1 Balans per 31 december 4 2 Staat van baten en lasten over 6 3 Toelichting op de balans per 31 december 7 4 Toelichting

Nadere informatie

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2016 Stichting Slinger Utrecht Het ondernemende netwerk met hart en ambitie voor de stad Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei"

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis De Boei Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei" Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening Bestuursverslag 3 1. Balans per 31 december 2016 5 2. Staat van baten en lasten 6 3. Toelichting Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel

Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel Jaarrekening Stichting Hartwacht Sint-Michielsgestel - 2017-28 februari 2018 Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Grondslagen voor de jaarrekening 3 2. Balans per 31 december 2017 4 3. Staat

Nadere informatie

Stichting Hoeve Strobol te Sint Oedenrode. Rapport inzake de jaarrekening 2017

Stichting Hoeve Strobol te Sint Oedenrode. Rapport inzake de jaarrekening 2017 te Sint Oedenrode Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina 1. Balans per 31 december 2017 3 2. Winst- en verliesrekening over 2017 5 3. Grondslagen voor waardering 6 4. Toelichting

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht

Financieel verslag Stichting Slinger Utrecht Financieel verslag 2017 Stichting Slinger Utrecht Inhoud Jaarrekening Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten 6 Overige

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE

JAARREKENING 2016 HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE JAARREKENING 2016 VAN HEEMKUNDEKRING JAN UTEN HOUTE Markt 53 4875 CC Etten-Leur 3. Algemeen a.algemeen De vereniging is opgericht op 26 april 1994 en ingeschreven in het verenigingsregister bij de kamer

Nadere informatie

JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE LEESZAAL EN BIBLIOTHEEK HENGELO

JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE LEESZAAL EN BIBLIOTHEEK HENGELO JAARRAPPORT 2017 STICHTING OPENBARE LEESZAAL EN BIBLIOTHEEK HENGELO Stichting Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo Jaarrekening 2017 1 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) Ref. 31-dec-17

Nadere informatie

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming

Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Balans per 31 december 2014, na resultaatbestemming Actief Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen 659 Liquide middelen 14.625 15.284 Baai Dellewal 2014 pagina 1 Balans per 31

Nadere informatie

Jaarrekening maart 2018

Jaarrekening maart 2018 Jaarrekening 2017 31 maart 2018 Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave : Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2017 3 2. Staat van Baten en Lasten over 2017 4 3. Grondslagen voor de jaarrekening 5 4. Toelichting

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018

Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2018 Dwarslaesie Organisatie Nederland gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Stichting Comenius Museum Naarden

Stichting Comenius Museum Naarden Stichting Comenius Museum Naarden Financieel verslag 2017 11 april 2018 1 / 8 Stichting Comenius Museum Naarden Financieel verslag 2017 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017 2 Exploitatierekening

Nadere informatie

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking.

Liquide middelen Deze worden opgenomen voor de nominale waarde en staan vrij ter beschikking. GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIELE VERSLAGGEVING Waarderingsgrondslagen Materiële vaste activa De materiële vaste activa worden gewaardeerd tegen aanschafwaarde. Op het gebouw wordt niet afgeschreven. De inventaris

Nadere informatie

Vereniging Masjid Nour, Cuijk

Vereniging Masjid Nour, Cuijk Jaarcijfers 2013 Inhoud Algemeen Fiscale positie Pagina 3 Pagina 3 Balans per 31-12-2013 Pagina 4 Winst- en verliesrekening over 2013 Pagina 5 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Pagina 6

Nadere informatie

JAARRAPPORT Stichting Vrienden van de Leonardoschool Ede e.o. De Ruyterstraat DR EDE

JAARRAPPORT Stichting Vrienden van de Leonardoschool Ede e.o. De Ruyterstraat DR EDE JAARRAPPORT 2015 De Ruyterstraat 1 6712 DR EDE INHOUDSOPGAVE Pagina Administratieverslag Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 5 Winst-en-verliesrekening over 2015 6 Grondslagen van waardering

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2013 ACTIVA 2013 2012 Materiële vaste activa Terrein 45.378 45.378 Gebouwen 638.059 638.059 Inventaris 20.070 16.946 Computers 1.210 2.167 704.717 702.550 Financiële vaste activa

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel Jaarverslag Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2016 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2016 31-12-2015

Nadere informatie

Stichting Filmhuis Gouda

Stichting Filmhuis Gouda Stichting Filmhuis Gouda Rapport inzake de jaarrekening Gouda, Dit rapport heeft 9 pagina s V.6.0222/ 0 Inhoudsopgave Rapport Balans per 31 december 2 Staat van baten en lasten over 3 Staat van herkomst

Nadere informatie

Stichting Veghel HartSave

Stichting Veghel HartSave Stichting Veghel HartSave Jaarrekening 2012 21 mei 2013 Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2012 3 2. Staat van Baten en Lasten over 2012 4 3. Geldstroom overzicht

Nadere informatie

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament

St. Fundament. Boekjaar 2015 Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 1 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 van Stichting Wooninitiatief Fundament Blad 2 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 december 2015 pagina 3 Winst- en verliesrekening 2015 5 Grondslagen financiële

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Dudley s Heritage Foundation p/a Dwarsstraat WN Geldermalsen

Jaarrekening Stichting Dudley s Heritage Foundation p/a Dwarsstraat WN Geldermalsen Jaarrekening 2014 Stichting Dudley s Heritage Foundation p/a Dwarsstraat 10 4191 WN Geldermalsen Inhoudsopgave Pagina Inleiding 3 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling 4 Balans per 31 december

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie