INFORMATIEDOCUMENT STOK KANGRI EXPEDITIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIEDOCUMENT STOK KANGRI EXPEDITIE"

Transcriptie

1 INFORMATIEDOCUMENT STOK KANGRI EXPEDITIE Stok Kangri is met 6153 meter boven zeeniveau de hoogste berg van de Stok bergketen in de Indiase regio Ladakh en is onderdeel van het Himalaya gebergte. De berg wordt omringd door het Hemis Nationaal Park en ligt op 15km afstand van Leh, de hoofdstad van Ladakh waar je na een overstap in New Dehli aankomt op de luchthaven. De Stok Kangri is voor een 6000er relatief goed begaanbaar - de beklimming is een mentale en fysieke uitdaging, maar technisch niet ingewikkeld. De grootste uitdaging wordt gevormd door de hoogte. Acclimatisatie onder professionele begeleiding is dan ook van groot belang. Daarom bieden wij de beklimming van de Stok Kangri aan onder leiding van een Nederlandssprekende UIAGM berggids. (voor zover bekend bieden wij deze beklimming als enige Nederlandse organisatie met een UIAGM berggids aan!) Wordt begeleid door een ervaren, Nederlands sprekende UIAGM gids Krijg daarnaast persoonlijke ondersteuning van lokale gidsen: 2 of 3 deelnemers per lokale gids Beklim een prachtige 6000 er trektocht top Ontdek de cultuur en het landschap van de Himalaya Bagage vervoer op muilezels Waarom Stok Kangri Trektocht met Mountain Network? Voor je ligt het informatiedocument van de Stok Kangri trektocht. Een lijvig document waarin we proberen zo volledig mogelijk te zijn. Voordat je de diepte in gaat, alvast wat redenen om voor Mountain Network te kiezen:

2 30 jaar ervaring in de klim- en bergsport We ve been there, wij doen het al 30 jaar. Dus als je materiaal, voorbereiding, training, klimstrategie, omgaan met hoogte en hoogteziekte én veiligheid belangrijk vindt, dan is kiezen voor Mountain Network een verstandige zet! Begeleiding van Nederlands sprekende UIAGM berggids De expeditie staat onder leiding van Hans, een Oostenrijkse UIAGM berggids die vroeger in Nederland gewerkt heeft en goed Nederlands spreekt. De UIAGM is de overkoepelende organisatie van de hoogste Europese berggidsen opleidingen en wij kiezen bewust de ervaring en deskundigheid van een UIAGM berggids voor de Stok kangri trektocht. Hans kent het gebied en heeft al vaker mensen naar de top van de Stok Kangri (en heel veel andere bergen over de hele wereld) begeleid. Daarnaast heeft Hans zelf de locale gidsen opgeleid en zijn wij al jaren heel blij met onze samenwerking met Hans. Voorbereiding Bij Mountain Network nemen we het voorbereidingstraject heel serieus. Dit begint bij de informatieavond, waar je voordat je boekt al je vragen kunt stellen. Daarnaast organiseren wij een trainingsdag waar je je teamgenoten leert kennen, een stevige wandeling met bepakking maakt en we een workshop aanbieden. We checken je materiaal, vertellen je alles over de beklimming en geven we je advies over het trainen voor de Stok Kangri. Kortom: we zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat! Routekeuze Voor ieder programma kiezen wij onze routes op basis van veiligheid, mogelijkheden tot acclimatisatie en rust (we proberen de meest drukke routes waar mogelijk te vermijden). Organisatie / Communicatie Tijdens kantooruren kan je bij ons telefonisch met al je vragen terecht. Ook informeren we je uitgebreid rondom de expeditie en evalueren we iedere expeditie achteraf. Daardoor kunnen we samen met onze lokale partners - ieder jaar de kwaliteit van onze expedities verbeteren. En dat doen we ook. Overzicht Technisch niveau Benodigde conditie Wandelen of lopen op terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. Alleen tijdens de topdag wordt er gebruik gemaakt van touwen. Het kan zijn dat er kleine klauterpassages in de beklimming voorkomen. Het gebruik van stijgijzers is mogelijk. Je hebt een uitstekende conditie en je spieren flink getraind. Je kunt intensieve tochten van 10 tot 12 uur of langer maken met een zware rugzak (8-10 kg). Data september 2018 Dagen 16 (10 trekking dagen)

3 Deelnemers 6 tot 10 Begeleiding Nederlandssprekende UIAGM berggids en lokale gidsen Instroom Goede basisconditie in combinatie met Bergwandel- en hoogte-ervaring is een is een must. (Toubkal, Kilimanjaro, Alpen of vergelijkbaar) Prijs Inclusief 2.800,00 p.p. Trainingsdag in NL met alle deelnemers 16 daags reisprogramma met o.a. 10 daagse trekking, sightseeing dag in Leh, en bezoek aan klooster Volledige begeleiding van Nederlandssprekende UIAGM gids Ondersteuning van lokale gidsen en trekking crew (koks, ezel menners, assistenten) Tot 15kg bagage transport dmv ezels tijdens de trekking Alle overnachtingen: 4 hotelovernachtingen in Leh obv 2-persoonskamer, 9 overnachtingen op de berg in tweepersoonstenten Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt, avondmaaltijden en lunchpakket overdag) Ontbijt en lunch tijdens de dagen in Leh Lokaal transport Alle lokale permits, vergunningen en toeslagen Ongevallenverzekering Exclusief Vluchten Visum voor India Inentingen Fooi lokale gidsen Drank consumpties en snacks Reis- en annuleringsverzekering Kleding en overige uitrusting

4 Programma van dag tot dag Dag 1 Dag 2 Vliegreis Vlucht van Nederland naar New Delhi Aankomst Aankomst in New Dehli en tweede vlucht naar Leh. De vlucht van New Delhi naar Leh is een belevenis op zich: je vliegt over de Himalaya en hebt waanzinnig uitzicht vanuit het vliegtuig! In Leh staat er een gids op je te wachten, die je naar het hotel zal brengen. In het hotel wordt er lunch geserveerd. Op deze eerste dag in India staat ontspanning op het programma: zorg dat je rust zodat je lichaam rustig aan de hoogte kan wennen - Leh ligt op 3500 meter boven zeeniveau en je lichaam heeft tijd nodig om aan deze hoogte te wennen. Alle tijd die je doorbrengt in Leh helpt bij de acclimatisatie en vergroot je kans op een succesvolle beklimming van de Stok Kangri. s Avonds is er de mogelijkheid om met de groep in de buurt van het hotel in Leh te eten.

5 Dag 3 Dag 4 Leh Vandaag verkennen we Leh: de hoofdstad van Ladakh oogt op het eerste gezicht chaotisch, maar heeft veel bijzondere bezienswaardigheden. We bezoeken het Gonpa Soma klooster in het centrum, de bazar waar vrouwen groente uit eigen tuin verkopen en de het poloveld waar al lang voor de Britse kolonisatie polo gespeeld werd. We keren terug naar het hotel voor een warme lunch en om te rusten. Later in de middag vertrekken met de auto naar het Tsemo klooster. Vanaf daar lopen we langs groene velden, Ladakhse huizen en spelende kinderen naar het verstopte Samkhar klooster. We sluiten de dag af met een bezoek aan een Shanti-Stupa (een soort altaar), van waar we een prachtig uitzicht hebben over de stad en het Indusdal. Wederom is er de mogelijkheid om nabij het hotel op eigen gelegenheid te eten. Puja & meditatiegrot s Ochtend vroeg, nog voor het ontbijt vertrekken we naar Thikse, waar we een traditionele dagelijkse ochtend-puja (gebed) bijwonen. Daarna zullen we in Thikse ontbijten. Vanuit daar vertrekken we naar Hemis om in alle rust een van de mooiste kloosters van Ladakh te bekijken.

6 Daarna trekken we onze bergschoenen aan voor een 3-4 uur lange wandeling van en naar de eeuwenoude Hemis Gatsang meditatiegrot (3650m), waar velen op zoek naar verlichting gemediteerd hebben. Voor lunch wordt gezorgd. Later in de middag keren we terug naar onze thuisbasis in Leh. Er is de mogelijkheid om in de stad te eten. Dag 5 Start van de trektocht Vandaag gaat de tocht echt beginnen! We rijden langs de rivier naar het dorp Chilling, waar we met een kabelbaantje de rivier oversteken. Aan de overkant ontmoeten we de ezeldrijvers die onze bagage op de draagdieren binden. Vandaag lopen we ongeveer 3-4 uur naar Skiu, waar we ons kamp opslaan voor de nacht. Dag 6 Dag 7 Markha Vandaag wandelen we langs de Markha-stroom in 5-6 uur naar het grootste dorp dat we tijdens onze tocht aandoen: Markha, waar we op 3800m overnachten. Thachungtse 5-6 Uur lopen naar Thachungtse, overnachting op 4200m.

7 Dag 8 Nimaling Es De wandeling naar Nimaling Es loopt over het prachtige Nimaling Plateau, waar herders uit lager gelegen dorpen hun vee in zomer naar toe brengen om te grazen. De looptijd is ongeveer 3-4 uur, we slapen op 4800m. Dag 9 Dag 10 Chuskyurmo Een wat zwaardere trektocht-dag naar Chuskyurmo met een oversteek van de machtige Kongmaru La pas op 5200m. Looptijd ongeveer 6-7 uur, slaaphoogte Shang Phu 4-5 uur lopen naar Shang Phu, slaaphoogte 4200m.

8 Dag 11 Dag 12 Matho Phu Trekking naar Matho Phu via een 4800 meter hoge pas. Looptijd: 6-7 uur, slaaphoogte: 4300m. Base camp Vandaag trekken we in 6-7 uur naar Base Camp, 4950m. Dag 13 Dag 14 Dag 15 Dag 16 De beklimming: Stok Kangri Op deze topdag lopen we uur naar de top van de Stok kangri op 6153m. Na de beklimming dalen we af, terug naar het Base camp, waar we slapen op 4950m. Stok Vanuit het basiskamp lopen we naar de plaats Stok (4-5 uur), vanuit daar worden we met de auto terug gebracht naar Leh, waar we in ons hotel overnachten. Hallo Dehli! We vliegen terug naar New Dehli, waar eventueel tijd is voor een verkenning van de stad. s avonds/s nachts vliegen we door naar Nederland. Aankomst in Nederland

9 Begeleiding De expeditie staat onder leiding van een Nederlandstalige UIAGM berggids aangevuld met een lokale hoofdgids en assistent gidsen. Mountain Network onderscheidt zich hiermee van veel andere Stok Kangri aanbieders, die zelden met UIAGM berggidsen werken. De ervaring leert dat de expertise van de UIAGM berggids bijdraagt aan de veiligheid, de kans op hoogteziekte verkleint en de kans op het behalen van de top aanzienlijk vergroot. Onze gids neemt alle communicatie met de lokale gidsen en autoriteiten op zich. Hansjörg Pfaundler, Nederlandstalige UIAGM berggids Muilezels dragen de bagage Bagage, voedsel en tenten worden gedragen door muilezels. Deelnemers dragen zelf enkel een dagrugzak. Daarin neem je alleen het hoognodige mee voor die dag (water, regenjas en broek, zonnebril, zonnecrème, e.d.). Algemene informatie Ligging & geografie Ladakh ligt in het meest Noordelijke puntje van India aan de grens met Pakistan en Tibet. Over de exacte grenzen zijn Pakistan, China en India het niet eens, maar in de internationale gemeenschap wordt de voormalig Britse line of control aangenomen als de grens. Politiek gezien behoort Ladakh tot tot de Deelstaat Jammu en Kasjmir. Ladakh wordt ook wel klein Tibet genoemd: niet alleen heeft het gebied sterke fysische en culturele overeenkomsten met Tibet, ook wordt het in cultureel en etnisch opzicht vaak tot Tibet gerekend. In Ladakh treffen verschillende bergketens elkaar. De regio wordt begrensd door de Westelijke Himalaya in het Zuiden, en het Tibetaans Plateau in het Oosten en de Karakorum in het Noorden. Dit leidt ertoe dat de gehele regio op hoogte ligt. In de laagste dalen wonen mensen op 2900 meter boven zeeniveau en de hoogste nederzettingen met landbouwgrond bevinden zich tot op 4500 meter, waar er (weliswaar langzaam) nog gerst groeit. Zelfs op

10 grotere hoogte wonen er mensen, die als nomaden rondtrekken op zoek naar grassen voor hun vee. Geschiedenis & religie Ladakh heeft een veelbewogen geschiedenis. In vroegere eeuwen was het gebied een onafhankelijk Boeddhistisch koninkrijk. Daar kwam in 1681 een einde aan toen de vijfde Dalai Lama Ladakh probeerde in te lijven in Tibet. Met hulp van de Mongolen kregen de Ladakhi de controle over hun land terug, maar werd daarmee een vazalstaat van de Mogolkeizer Aurangzeb, die als onderdeel van het verdrag eiste dat er in Leh een moskee gebouwd werd. Rond 1830, na het uit elkaar vallen van het Mogolrijk, werd Ladakh binnengevallen door troepen van de maharadja van Kasjmir. Deze dwongen de koninklijke familie Leh te verlaten en voortaan in ballingschap in het Stok gebergte te gaan wonen. Vanaf 1847 was Ladakh onderdeel van Kasjmir. Na de onafhankelijkheid van India en Pakistan in 1947, raakten de twee nieuwe staten in oorlog over Kasjmir. Ladakh dreigde in Pakistaanse handen te vallen, maar bleef uiteindelijk bij India horen. Sindsdien is het Indiase leger duidelijk in de stad en omgeving aanwezig. De oorlog tussen China en India en het daarop volgende sluiten van de grens met Tibet bracht een einde aan de handel met Tibet. Pas sinds 1975 is Ladakh toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Sinds de Chinese machtsovername in Tibet worden er in Ladakh veel Tibetaanse ballingen opgevangen. Het grootste deel van de bevolking van Ladakh is Boeddhistisch door de lange Boeddhistische historie van het gebied. Daarnaast zijn er Moslims die oorspronkelijk uit Noord-Westelijke regio s komen - uit het voormalige Mongoolse rijk - en Christelijken die afstammen van de bekeerlingen van de Britse missionarissen. Klimaat Ladakh is een regio van extremen - van warm tot heel koud, maar meestal droog. In de zomer kan het tot 40 graden Celcius zijn in het dal, in de winter zakken temperaturen op hoogte tot -40 graden Celcius. In de periode dat wij Ladakh bezoeken bereiden we ons voor

11 op alle extremen - ook al verwachten we geen -40 graden, op grote hoogte in de wind kan de gevoelstemperatuur mogelijk daar in de buurt komen. De Ladakhi hebben geen gemakkelijk leven: een korte hete zomer met vrijwel geen neerslag en een lange koude winter. Toch is de lokale bevolking in staat om voedsel te verbouwen - in de zomer groeit er vanalles: tomaten, erwten, appels, abrikozen, tarwe. Taal In Ladakh spreekt men een Tibetaans dialect, dat zelfs voor veel Tibetanen moeilijk verstaanbaar is. Hierbij een paar gemakkelijke woorden en uitspraken om te oefenen: JUL-LEY [dju-leh] Dit is hét toverwoord in Ladakh en betekent vanalles: hallo, tot ziens, dankjewel, alsjeblieft. KHAMSANG-IN-A-LEY? [of korter: khamsang-ley?] Hoe gaat het? KHAMSANG-LEY! Het gaat goed DON-LEY! Eet alsjeblieft! Ladakhi s sporen je graag aan om (meer) te eten. MAN-LEY. Nee, dank je/u. O-LEY. Ja, graag. SHIMPO RAK-LEY! Het smaakt goed! NYERANGI-MING CHI IN-LEY? Wat is je/uw naam? NGE-MING IN-LEY. Mijn naam is NYERANG KANE IN-LEY? Waar kom je/u vandaan? NGA Holland-NE IN-LEY. Ik kom uit Holland.

12 KULE-KULE! Langzaam, alsjeblieft! NGA GO-A SUMO RAK. Ik heb hoofdpijn. NGA TODPA-A SUMO RAK. Ik heb buikpijn. LAM (plaatsnaam)-a KANE IN-LEY? Wat is de weg naar (plaatsnaam)? (LADAKH) DEMO DUK-LEY. (Ladakh) is mooi. Culturele do s & don ts In verschillende landen gelden verschillende gewoonten en omgangsvormen. Hier een paar zaken die goed zijn om te weten voordat je naar Ladakh reist: Tafels zijn tafels en geen zitbankjes - hoewel veel tafels eruit zien als lage zitbankjes is het niet de bedoeling om OP deze tafels te zitten. Ladakhi zitten meestal op de vloer. Het zitten op de tafel wordt als beledigend ervaren. Ook is het ongepast om over een tafel heen te stappen, loop er omheen. Respecteer de hiërarchie - in kloosters is het niet gepast om op de plek/zitting van Monniken of hoger in de ruimte dan monniken plaats te nemen, tenzij je een zitplaats aangeboden wordt. Stap niet over iemand(s benen) heen - mensen zitten op de grond, soms met uitgestrekte benen. Let op dat je niet over iemand benen heen stapt. Strek je benen in de juiste richting - mensen zitten op de grond, vaak in kleermakerszit. Dat is voor Westerlingen niet altijd even comfortabel. Strek gerust je benen uit terwijl je op de grond zit maar let op dat je je benen niet strekt in de richting van een andere persoon of Boeddhabeeld, dat wordt als beledigend ervaren. Stap niet over boeken heen - let op dat je niet over boeken (die op de grond liggen) heen stapt, zeker niet als dit religieuze geschriften zijn. Eet van je eigen bord - let op dat je het bestek waarmee je eet alleen gebruikt op je eigen bord en dat het niet in contact komt het eten van anderen. Van elkaar proeven is in Ladakh niet de bedoeling en opscheppen van algemene schalen gebeurt met speciaal daarvoor bestemd bestek.

13 Kleed je correct - bedek je benen (dus geen korte broeken) en schouders (dus geen tanktops) bij een bezoek aan een klooster. Buk als je een ruimte binnenstapt - veel doorgangen in Ladakh zijn laag en Nederlanders zijn lang. Het stoten van je hoofd bij het betreden van een ruimte wordt als slecht voorteken gezien. In kloosters zie je vaak een bordje mind your head, niet zozeer vanwege het hoofd van de bezoeker, maar omwille van de voorspoed van het klooster. Niet zoenen in het openbaar - knuffelen en zoenen in het openbaar wordt in Ladakh niet op prijs gesteld. Ladakhi stellen houden zelfs in het openbaar niet elkaars hand vast. Als je je vriendschap aan een Ladakhi wilt tonen kun je zijn/haar hand schudden. Omhelzen/drie zoenen geven vinden de meeste Ladakhi onprettig. Niet te dichtbij de beek/rivier wildplassen - Ladakhi geloven dat slangengeesten genaamd Ihu in het water leven. In/naast het water plassen wordt als zonde gezien, die door de geesten met ziekte bestraft zal worden. Ook als je niet in deze mythe gelooft is het beter om niet te dichtbij het water te plassen tijdens de trekking om de lokale bevolking te respecteren. De beklimming van de Stok Kangri De Stok Kangri is de meest toegankelijke 6000 er in Ladakh en daarom veel beklommen. Jaarlijks beginnen honderden mensen aan de beklimming. Velen halen de top niet. Veel mensen overschatten hun eigen capaciteiten en onderschatten de lage temperatuur en de gevolgen van inspanningen op grote hoogte. Goede begeleiding op de berg door ervaren (westerse) expeditie leiding én de juiste acclimatisatie vergroot het plezier tijdens de beklimming en is bepalend voor het veilig bereiken van de top en het dal. Hoogteziekte Hoogteziekte kan optreden vanaf hoogtes van 1500 meter, maar meestal treedt hoogteziekte op boven de 3500 meter. Zoals je eerder in dit document hebt gelezen ligt Leh op 3500 meter boven zeeniveau. Daarom doen we het de eerste dagen in Leh rustig aan. Een paar dagen simpelweg verblijven in Leh is een uitstekende acclimatisatie voor de tocht. Tot ongeveer 5500 meter hoogte treedt hoogteziekte alleen op bij onvoldoende geacclimatiseerde mensen. Doordat de luchtdruk ongeveer elke 5500 meter halveert, bevat hetzelfde volume ingeademde lucht op die hoogte de helft minder zuurstof. Het lichaam controleert echter niet direct het zuurstofniveau in het bloed. Om deze reden trekken we maar liefst 16 dagen uit voor deze reis, inclusief acclimatisering in Leh. Hierdoor krijgt het lichaam voldoende tijd om zich aan de hoogte aan te passen. Mede hierdoor is de kans op hoogteziekte tijdens onze beklimmingen klein en de kans op de top groot. Naast acclimatisatie is het van belang om rustig aan te doen - tijdens de tocht zal je langzamer lopen dan je in Nederland gewend bent. Ook is drinken van groot belang omdat je op hoogte veel meer vocht verliest. Als het lichaam te weinig vocht heeft dan zal er vocht uit de bloedbaan treden en dat kan hoogteziekte veroorzaken. Daarom moet je er op hoogte altijd voor zorgen dat je minimaal 3 liter vocht (liever meer) per dag tot je neemt. Onze gids heeft medicamenten tegen (acute) hoogteziekte bij zich en zal elke avond met de deelnemers de Lake Louise vragenlijst doornemen en de saturatie meten. Op basis van deze vragenlijst kan een goede inschatting gemaakt worden of deelnemers last hebben van

14 hoogteziekte en kan hierop geanticipeerd worden. Indien gewenst bestaat er de mogelijkheid om het medicijn Diamox te gebruiken (meer info via Je ontvangt van ons na inschrijving een lijst met persoonlijke uitrusting inclusief medicijnenlijst. Aankomst Je wordt opgehaald op het vliegveld op het door jou aangegeven tijdstip. De transfer naar het hotel is inbegrepen mits je aankomt op de dag van aankomst of - als je eerder aankomt - als je via ons een transfer hebt gereserveerd. De taxichauffeur en/of gids wacht op je met een bordje van Mountain Network. De taxi brengt je naar het hotel. Overnachtingen en Maaltijden in Leh Voor en na de beklimming overnachten de deelnemers in een comfortabel hotel in Leh. Op de dagen dat je in het hotel slaapt zijn lunch en ontbijt inbegrepen (zoals staat aangegeven in het programma van dag tot dag). Het diner is niet inbegrepen. Nabij het hotel zijn er talloze mogelijkheden om met de groep of op eigen gelegenheid wat te eten voor een paar euro. In totaal kan rekenen op ongeveer 50 Euro extra kosten voor alle niet-inbegrepen diners. Overnachtingen op de berg Op de berg wordt er overnacht in ruime 2-persoons koepeltentjes. De tentjes worden opgezet en s ochtends weer afgebroken door de lokale ezeldrijvers. Ook worden er groepstenten opgezet waar je samen eet en drinkt. Eten & Drinken Je wordt gedurende de gehele expeditie uitstekend verzorgd. Op de berg zijn zowel ontbijt als lunch als avondmaaltijd inbegrepen. Er wordt voor je gekookt door de lokale staf. De maaltijden zijn voedzaam. Neem ook tochtenvoer mee, zoals chocolade- muesli- of fruitrepen. Altijd goed om bij je te hebben voor onderweg. Kies een snack waarvan je zeker weet dat je het wegkrijgt, ook al heb je geen trek. Het gebeurt nogal eens dat de eetlust wat vermindert op hoogte, maar het is toch heel belangrijk dat je wat eet.

15 Voorbereidingsbijeenkomst Ter voorbereiding ga je met je team onder begeleiding op pad op de Veluwe. Tijdens deze wandeling (2,5 tot 3 uur) leer je je teamgenoten alvast kennen en kun je proeven aan het samen wandelen. Aansluitend vindt er bij Mountain Network Arnhem een voorbereidingsbijeenkomst plaats waar je materiaal en kleding wordt gecheckt. Je kan verder alle vragen stellen over het programma in India, je voorbereiding en praktische zaken. Data voorbereidingsbijeenkomst: 26 mei Voorbereiding & Training De Stok Kangri is geen gemakkelijke berg om te beklimmen. Met name door de grote hoogte zal de topdag het uiterste van je vragen. Deze dag ben je zo n 12 uur onderweg op een hoogte waar je minder dan 50% van de zuurstof tot je beschikking hebt tov zeeniveau. Om je hiervoor voor te bereiden is het goed om stevig te trainen. Zowel je uithoudingsvermogen als krachttraining voor benen, buik en rug zijn van belang. Bedenk: Hoe fitter je bent hoe meer je ook van de reis en de beklimming kunt genieten. Na je boeking ontvang je van ons een trainingshandleiding die je zal helpen om jezelf op de juiste manier voor te bereiden. Reis Leh is per vliegtuig via New Dehli te bereiken. Je vliegt direct vanuit Amsterdam naar New Dehli en vanuit daar door naar Leh. We raden aan om de gehele reis samen te boeken (dus niet apart de internationale en nationale vlucht afrekenen) omdat er wijzigingen het vluchtschema kunnen optreden. Het vervoer naar Leh dienen de deelnemers zelf te organiseren. In overleg met ons kun je de beste vliegtijden uitkiezen. Mountain Network verzorgt het lokale vervoer. Fooi Het geven van fooi aan de lokale staff is geen harde verplichting maar wel zeer gebruikelijk. Wanneer er geen fooi gegeven wordt zal de lokale staff denken dat de klant uiterst ontevreden is. Als je tevreden bent en je wilt fooi geven, dan kun je natuurlijk zo veel geven als je zelf wilt. Een richtlijn die wij adviseren in Ladakh is ongeveer 6 Euro per dag per deelnemer, verdeeld over de staffleden. Dus voor een reis van 16 dagen kun je uitgaan van 16 x 6 = 96 Euro fooi per persoon die kan worden verdeeld over de lokale gidsen, ezeldrijvers en chauffeurs. Het geld wordt meestal centraal verzameld en door een van de

16 deelnemers aan het einde van de tocht onder begeleiding van een dankwoord uitgedeeld aan de lokale staff. Bagage Je bagage verdeel je over: Een dagrugzak waarin je regenkleding / snacks / water / waardevolle spullen meeneemt. Een grote tas, bij voorkeur een duffel en anders een grote trekkingrugzak (60 tot 90 liter) waarin je de spullen pakt die door de muilezels worden vervoerd. Deze tas mag gepakt maximaal 15 kg wegen. Zorg ervoor dat je bagage droog blijft, ook als het gaat regenen. Dat betekent dat je je spullen altijd ook van binnenuit beschermt (vuilniszakken en/of drybags en zip-locks voor kleine spullen). Een tas (mag een flight bag of een vuilniszak zijn) waarin je spullen pakt die je achterlaat in het hotel en alleen in Leh gebruikt Visum Je hebt voor het reizen naar India een visum nodig. Sinds 2015 is het mogelijk een elektronisch toeristenvisum aan te vragen (e-tv) via indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Het visum online kost ongeveer USD 50 en is geldig voor een verblijf van 30 dagen. Betaling van het visum moet uiterlijk 4 dagen voor vertrek zijn voldaan. Het visum mag maximaal 2x per jaar aangevraagd worden en kan niet verlengd worden tenzij er een medische noodzaak is. Er worden biometrische gegevens (vingerafdrukken en gezichtsscan) afgenomen bij binnenkomst in India. Dit is verplicht. Dit kan echter alleen als je India binnen reist via een van de volgende vliegvelden: Bangalore, Chennai, Kochi, Delhi, Goa, Hyderabad, Kolkata, Mumbai, Thiruvananthapuram, Ahmedabad, Amritsar, Gaya, Jaipur, Lucknow, Trichy en Varanasi. De uitreis mag via andere vliegvelden of grensposten. Voor het aanvragen van een visum is een paspoort vereist. Let op: je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig vanaf de datum dat je uit India reist. Mocht je langer dan 30 dagen in India willen blijven, dan moet je een regulier visum aanvragen bij een van de India Visa Application Centres in Nederland, hier worden dan je biometrische gegevens afgenomen. Dit visum kost ongeveer USD 120. Valuta & Geld Let erop dat je pinpas en credit card op werelddekking staan (bij de meeste betaalpassen is dit niet standaard). De lokale valuta is de Indiase Roepie (Indian Rupee), 1 Euro is ongeveer 78 Roepies waard (januari 2018). Het is mogelijk om in Leh geld te pinnen, meestal met een maximum van of Roepies per dag. Daarnaast is het mogelijk om contante Euro s te wisselen van Roepies. Hoeveel geld heb je nodig? Zorg ervoor dat je voldoende Roepies meeneemt tijdens de tocht voor de fooi van de lokale staff. Daarnaast heb je nog wat contant geld nodig voor de maaltijden in Leh die niet inbegrepen zijn. Een simpele vegetarische maaltijd kost ongeveer 200 Roepies. Eet je liever vlees en drink je er ook graag een biertje bij? Reken dan op ongeveer 700 Roepies per maaltijd. Vaccinaties Bij het reizen naar India worden verschillende vaccinaties aanbevolen: Hepatitis A, DTP en Buiktyfus vaccinaties worden aanbevolen aan alle reizigers naar India. Advies voor vaccinaties tegen Hepatitis B, Japanse encefalitis en mazelen is persoonsgebonden, vraag na bij je huisarts of GGD of deze vaccinaties voor u relevant zijn. In India komt malaria

17 voor, maar op grote hoogte in Ladakh komen er vrijwel geen muggen voor. Wij gebruiken zelf geen malaria tabletten in Ladakh. Mocht u langere tijd in andere delen van India verblijven dan zijn malaria tabletten mogelijk wel aan te raden. Gele koorts komt niet voor in India, maar een gele koorts vaccin is wel verplicht op het moment dat je vanuit een gele koorts gebied naar India reist. Veiligheid In de grensregio tussen India, Pakistan en China kan het politiek onrustig zijn, met name in de Kasjmir-vallei. Gelukkig wordt het hoog gelegen Ladakh door het Ministerie van Buitenlandse Zaken als uitzondering bestempeld; in dit gebied is het veilig. Op de website zegt het ministerie hierover (januari 2018): Reis alleen als het noodzakelijk is naar de deelstaat Jammu en Kasjmir. Dit heeft te maken met de slechte en onvoorspelbare veiligheidssituatie. Het gaat vooral om de Kasjmir-vallei en de directe omgeving. Een uitzondering is de hoger gelegen regio Ladakh. Meer informatie vind je op deze site. Communicatie op de berg Tijdens de trektocht zal de mobiele ontvangst niet of zeer beperkt zijn. De expeditie leiding heeft een satelliettelefoon bij zich. In geval van nood staat hij/zij in contact met het dal en met Nederland en kunnen ook deelnemers hier een beroep op doen. Uitrusting Na je boeking ontvang je van ons een uitgebreide uitrustingshandleiding waarin we je uitleggen wat je waarom nodig hebt. We lichten er alvast enkele belangrijke uitrustingsstukken uit: Slaapzak met comforttemperatuur van -10 C B/C schoenen Dikke donsjas Goede ademende regenkleding Wandelbroek Goede fleece Thermokleding Muts, buff, handschoenen Dagrugzak en een duffelbag (of grote rugzak) Koplampje Een deel van de uitrusting kun je bij ons huren. In de uitrustingshandleiding die je na boeking ontvangt, staan de verhuurprijzen van o.a. dikke donsjas, stokken, slaapzak en matje. Optie plaatsen of inschrijven? Je kunt je direct inschrijven voor de expeditie via onze website. Door ons te mailen ( travel@mountain-network.nl ) kan je vrijblijvend een optie plaatsen, je optie blijft een week geldig. Reis- en Annuleringsverzekering Een reisverzekering met specifieke bergsportdekking stellen wij verplicht. Indien gewenst kan je deze kortlopende reisverzekering bij ons afsluiten. Deze

18 reisverzekering (van de Europeesche Verzekeringen) dekt afhankelijk van de gekozen dekking in ieder geval repatriëring (redding) vanaf de berg naar het dal en indien noodzakelijk naar Nederland. Een annuleringsverzekering raden wij van harte aan. Een goede annuleringsverzekering dekt ook de annuleringskosten indien je door een blessure niet meer kan deelnemen aan het programma (als je een doktersverklaring kan overleggen). Deze verzekering (ook van de Europeesche verzekeringen) kan je ook via Mountain Network afsluiten. Sluit deze verzekering binnen 7 dagen na boeking af. Sluit je de verzekering later dan deze termijn af, dan zijn bepaalde kosten niet meer gedekt. Meer informatie en online afsluiten via deze link: Kwaliteit & Veiligheid Mountain Network is lid van de RECRON, de VeBON en TüV gekeurd. De locaties van Mountain Network zijn door de NKBV erkende opleidingscentra. Wij werken tijdens al onze programma's met een team van zeer ervaren gecertificeerde tochtleiders en erkende UIAGM berggidsen. SGR Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de SGR. U kunt dit controleren via Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling valt deze reis onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Calamiteitenfonds Mountain Network Travel B.V. (K.v.K ) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds valt deze reis onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

19 (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Meer informatie vind je op de website van het calamiteitenfonds.

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

INFORMATIE TOUBKAL EXPEDITIE 2017

INFORMATIE TOUBKAL EXPEDITIE 2017 INFORMATIE TOUBKAL EXPEDITIE 2017 De Toubkal. Het is de hoogste berg van Noord-Afrika, Marokko en de Atlas. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019

INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019 INFORMATIE DOCUMENT DAMAVAND TREKKING IRAN 2019 Tijdens deze bijzondere reis door Iran combineer je een bezoek aan de moderne hoofdstad Teheran en het ontdekken van de Perzische cultuur met de trektocht

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken kan een makkie zijn je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis

Nadere informatie

Pelgrimage reis naar Ladakh 18 juni t/m 5 juli 2018

Pelgrimage reis naar Ladakh 18 juni t/m 5 juli 2018 Pelgrimage reis naar Ladakh 18 juni t/m 5 juli 2018 Tibetan Aid Project Doel: behoud van het Tibetaanse erfgoed: de verspreiding van traditionele boeken en kunst onder Tibetanen jaarlijks tijdens Mon Lam

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 Peak Lenin, of Ibn Sina of Avicenna Peak zoals de berg officieel heet in Tadzjikistan, is met 7134 meter de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en

Nadere informatie

CURSUS KLETTERSTEIGEN

CURSUS KLETTERSTEIGEN CURSUS KLETTERSTEIGEN Klettersteigen wordt in Italië Via Ferrata genoemd. Letterlijk ijzeren weg. En dat is ook precies wat het is. Een staalkabel en andere hulpmiddelen zoals ladders en bruggen maken

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network?

Waarom off-piste skitechniek cursus bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT OFF-PISTE TECHNIEK STUBAI Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Off-piste skiën staat centraal. We

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT ELBRUS EXPEDITIE 2019 De Elbrus is met 5642m de hoogste berg van Europa en daarmee één van de seven summits. Het bereiken van de top, die in Rusland bij de grens met Georgië ligt, is

Nadere informatie

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015)

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht Amsterdam-Kathmandu Dag 2, Aankomst Kathmandu Maaltijden: - Het is een bewuste keuze om uw reis in Nepal te starten. Niet alleen

Nadere informatie

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug

BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug BERLIJN maandag 18 april heen, donderdag 21 april terug Deze excursie naar Berlijn is een aanvulling op het college over Berlijn dat Paul Kurstjens geeft in het kader van de HOVO cursus over de Europese

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019

INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 INFORMATIE DOCUMENT TOUBKAL 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Toubkal trektocht. Beklim je de Toubkal met ons, dan mag je met recht spreken van een reis naar de top. Je begint in Marrakech,

Nadere informatie

MAROKKO OULAD ABOU. Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: jaar

MAROKKO OULAD ABOU. Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: jaar MAROKKO OULAD ABOU Periode: 1 15 juli 2017 Leeftijd: 18 30 jaar Marokko Oulad Abou Bouw mee aan een vrouwencentrum Periode: 1 15 juli 2017 Deelnemers: Max. 14 internationale deelnemers Leeftijd: 18 30

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC SUMMIT 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

Zijderoute Algemene Informatie FULL ADVENTURE EEN DEEL VAN DE ZIJDEROUTE RIJDEN ZIJDEROUTE PART 1 ZIJDEROUTE PART 2

Zijderoute Algemene Informatie FULL ADVENTURE EEN DEEL VAN DE ZIJDEROUTE RIJDEN ZIJDEROUTE PART 1 ZIJDEROUTE PART 2 Algemene Informatie Zijderoute 2018 FULL ADVENTURE Vertrek in Nederland op 28 mei 2018 Finish in Beijing (China) op 31 juli 2018 65 reisdagen waarvan 22 rustdagen 13 te bezoeken landen gedurende de reis

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019

INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 INFORMATIE DOCUMENT TRIGLAV TREKKING 2019 Voor je ligt het informatiedocument van de Triglav huttentocht in Slovenië. Een tocht door een bijzonder deel van de Alpen - de Juliaanse Alpen. De bergen bestaan

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Vanuit Arusha/Moshi (Tanzania) 3-daagse lodge safari full board Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara National Park Lake Natron en Ngorongoro

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Spirituele reis India ~ Namasté Himalayas & Beyond

Spirituele reis India ~ Namasté Himalayas & Beyond Spirituele reis India ~ Namasté Himalayas & Beyond Periode : 03 april - 14 april Vliegschema : 03 april Amsterdam - Delhi 14:25-01:45 14 april Delhi - Amsterdam 03:45-08:4 Stel je voor Je opent je ogen

Nadere informatie

Fjäll-wandeling: Fulufjället

Fjäll-wandeling: Fulufjället Fjäll-wandeling: Fulufjället 5-daagse wandeling in nationaalpark Fulufjället, Midden-Zweden Tijdens dit avontuur wandelen we 5 dagen over de verlaten, woeste hoogvlakte die het nationaalpark Fulufjället

Nadere informatie

CURSUS OUTDOOR VOORKLIMMEN MULTI PITCH

CURSUS OUTDOOR VOORKLIMMEN MULTI PITCH CURSUS OUTDOOR VOORKLIMMEN MULTI PITCH Tijdens de Multi Pitch cursus nemen we jou mee op jouw laatste stap naar het worden van een volwaardig, zelfstandig rotsklimmer. Met de geavanceerde technieken die

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Periode: augustus 2017 Leeftijd: jaar

Periode: augustus 2017 Leeftijd: jaar MAROKKO ASSAKA Periode: 12 26 augustus 2017 Leeftijd: 18 30 jaar Marokko Assaka Klus mee aan een waterbassin Periode: 12 26 augustus 2017 Deelnemers: Max. 14 internationale deelnemers Leeftijd: 18 30 jaar

Nadere informatie

Mae Hong Son Loop Cycling Tour

Mae Hong Son Loop Cycling Tour Fietsen op het dak van Thailand Waanzinnige begeleide fietstocht voor de sportieve en energieke fietser door de bergen van Thailand. Inclusief de beklimming van Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Wandelen over de Chinese draak

Wandelen over de Chinese draak Wandelen over de Chinese draak 10 daagse wandelreis over de Chinese muur Profiel Uitdagende wandeltocht De mooiste secties van de 6000 km lange Chinese muur Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme

7 toppen in één week Slapen boven de 4500 meter Gevarieerde tocht, goede kennismaking met verschillende kanten van het alpinisme MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter herbergt is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het gebied biedt

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

NATUURREIS NAAR INDIA: OP ZOEK NAAR HET MYTHISCHE SNEEUWLUIPAARD

NATUURREIS NAAR INDIA: OP ZOEK NAAR HET MYTHISCHE SNEEUWLUIPAARD NATUURREIS NAAR INDIA: OP ZOEK NAAR HET MYTHISCHE SNEEUWLUIPAARD 14 dagen 16 mrt 2019-29 mrt 2019 Groepsreizen Natuur Belevingsreizen Zoogdierenreizen Avontuurlijk reizen Een surrealistisch idee om een

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT PEAK LENIN EXPEDITIE 2019 Peak Lenin, of Ibn Sina of Avicenna Peak zoals de berg officieel heet in Tadzjikistan, is met 7134 meter de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Woestijnreis Marokko 2017

Woestijnreis Marokko 2017 Algemene Informatie Woestijnreis Marokko 2017 IN T KORT Vertrek in Tanger op 16 september 2017 Finish in Tanger op 1 oktober 2017 16 reisdagen waarvan 5 rustdagen Maximum van 10 deelnemende teams ZWAARTE

Nadere informatie

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9

GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen van 9 GLETSJER TRIP STUBAIER GLETSJER OOSTENRIJK 8 T/M 12 NOVEMBER 2017 Early birds broes n Stubaier gletsjer Oostenrijk Indoorskiassen 2017 1 van 9 Programma In november zullen we opnieuw afreizen naar de Stubaier

Nadere informatie

INFORMATIE ACONCAGUA EXPEDITIE 2017

INFORMATIE ACONCAGUA EXPEDITIE 2017 INFORMATIE ACONCAGUA EXPEDITIE 2017 Algemeen Aconcagua Provincial Park ligt in de Centrale Andes in het noordwesten van de provincie Mendoza in Argentinië, 180 kilometer van de stad Mendoza. Het park is

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken.

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken. 1. Definities A. Social Corporate Development (SCD): SCD maakt onderdeel uit van Stichting ImproveGhana (KvK 34349783). SCD stelt bedrijven in staat om haar professionals deel te laten nemen aan de Leadership

Nadere informatie

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network?

Waarom Monte Rosa 7-Summits bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT MONTE ROSA 7-SUMMITS Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters bovendien een waar klimparadijs. Het

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019

INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 INFORMATIE DOCUMENT OFFPISTE SKITECHNIEK STUBAIER GLETSJER 2019 Wil jij je skitechniek verbeteren? Droom jij ook van vloeiende bochten door de poeder? Dan is deze cursus iets voor jou. Offpiste skiën staat

Nadere informatie

China. - Tibet Cultuur- les 2.

China. - Tibet Cultuur- les 2. China Pagina 1 - Tibet Cultuur- les 2. Colofon Les voor groep 7/8 50 minuten Aardrijkskunde Leerkracht - handreiking Inleiding In deze les willen we ons verdiepen in de situatie van Tibet. Wat speelt daar

Nadere informatie

Volg het spoor van de Transsiberië Express

Volg het spoor van de Transsiberië Express Volg het spoor van de Transsiberië Express 34 daagse reis per eigen classic car, 4x4 of motor van Amsterdam naar Peking Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019

INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 INFORMATIE DOCUMENT ZUGSPITZE KLIMCENTRA 2019 De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie je hoeft slechts in de lift te stappen die je naar de top brengt.

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu!

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu! Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel 24 september - 2 oktober 2011 Karibu! Tour highlights: Gnoe en zebra crossing 4 personen per 4 WD 6 overnachtingen in de Masai

Nadere informatie

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012

OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 X- PLORE OVERSTEEK GROENLANDSE IJSKAP 2012 06 aug 14 sept Groenlandse ijskap 35 dagen LIVING AND CREATING ADVENTURE Groenlandse ijskap oversteek In augustus vertrekt er een bijzondere expeditie naar Groenland.

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 26 januari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. 27 januari Ochtend: groepsbijeenkomst met

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen

Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Yomads - Nieuw Zeeland, 12 dagen Code 950060 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs cabins en lodges Zie www.yomads.com

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019

INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 INFORMATIE DOCUMENT MONT BLANC EXPEDITIE 2019 De Mont Blanc, het is de hoogste berg van de Alpen én van West-Europa. De witte top, die vanuit Chamonix zo dichtbij lijkt, oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

GRIEKENLAND ANATOLI. Periode: juli 2017 Leeftijd: 18+

GRIEKENLAND ANATOLI. Periode: juli 2017 Leeftijd: 18+ GRIEKENLAND ANATOLI Periode: 10 22 juli 2017 Leeftijd: 18+ 1 Griekenland Anatoli Help mee in een Grieks nonnenklooster Periode: 10 juli 22 juli 2017 Deelnemers: max. 8 vrijwilligers Leeftijd: 18+ Project

Nadere informatie

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt

6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana. Een groots wildavontuur met luxe waarin u zelf de hoofdrol speelt Okavango Delta Trail 6 daagse (vijf nachten) wandelsafari in de Okavango Delta in Botswana Profiel Wandelen in de sporen van dieren Weg van onze moderne wereld naar de wieg van onze beschaving Het echte

Nadere informatie

SOEDAN UW SAFARI

SOEDAN UW SAFARI WWW.SEAWOLF-SAFARI.DE In Soedan, treedt je in de voetsporen van Hans Hass! Aankomst De momenteel beste verbindig is met Emirates naar Dubai en u gaat verder met FlyDubai, of met een luchtvaartmaatschappij

Nadere informatie

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013

10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het land van de draak; China 15 tot 25 februari 2013 Great Wall Skating Challenge Where the great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve/ cultuurreis naar het

Nadere informatie

Great Wall Skating Challenge 2013

Great Wall Skating Challenge 2013 Great Wall Skating Challenge 2013 Where the Great Wall meets the Yellow River Unieke schaatsmarathon op de Gele Rivier langs de Chinese Muur tussen Mongolië en China. 10 daagse sportieve cultuurreis naar

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020

INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020 INFORMATIE DOCUMENT ACONCAGUA EXPEDITIE 2020 De Aconcagua is met 6962 meter boven zeeniveau de hoogste berg van het zuidelijk halfrond en de hoogste top buiten Azië. Het is een van de iconen van de seven

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Programma. Programma:

Programma. Programma: Skitrip Stubaier Gletsjer AT 14 t/m 18 november 2018 Programma Op 14 november 2018 reizen we naar de Stubaier Gletsjer om met de echte liefhebbers de eerste bochten van het seizoen in de sneeuw te maken.

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS205 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische cursus over de voorbereiding

Nadere informatie

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent

PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015. Gent PROGRAMMA GENT 11 12 september 2015 Impressie Locatie Monaco Algemene informatie Afbeelding Algemeen is een stad gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. heeft een oppervlakte van 156,18 km²

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network?

Waarom toerskiën beginners in de Silvretta bij Mountain Network? INFORMATIEDOCUMENT TOURSKI BEGINNERS SILVRETTA De Silvretta vormt de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. Je vermaakt je deze week voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens. De glooiende hellingen

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

12 februari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj.

12 februari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. Programma 12 februari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. 13 februari Ochtend: groepsbijeenkomst met informatie over de reis en meditatie. Middag: bezoek aan Red Fort Avond:

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

China. - Tibet Cultuur- les 2.

China. - Tibet Cultuur- les 2. China Pagina 1 - Tibet Cultuur- les 2. Colofon Les voor groep 7/8 50 minuten Aardrijkskunde Leerkracht - handreiking Inleiding In deze les willen we ons verdiepen in de situatie van Tibet. Wat speelt daar

Nadere informatie

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019

INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 INFORMATIE DOCUMENT GROSSGLOCKNER 2019 De Grossglockner is met 3798 meter boven zeeniveau de hoogste berg van Oostenrijk en de Oost-Alpen. De berg dankt zijn naam aan zijn vorm, die iets weg heeft van

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

INFORMATIE MOUNT KENYA EXPEDITIE 2017

INFORMATIE MOUNT KENYA EXPEDITIE 2017 INFORMATIE MOUNT KENYA EXPEDITIE 2017 De Mount Kenya is de hoogste berg van Kenya. De hoogste top, de Batian, is alleen bereikbaar voor ervaren bergsporters. Onze route, de Mackinders route, loop door

Nadere informatie

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network?

CURSUS ALPINISME. Waarom Cursus Alpinisme bij Mountain Network? CURSUS ALPINISME De cursus Alpinisme draait om kennis en ervaring opdoen. Je leert de belangrijkste technieken en theorie zodat je alle basiskennis in huis hebt. Met deze kennis ga je aan de slag. Je leert

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie