SUMMER READERS-CATALOGUS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SUMMER READERS-CATALOGUS"

Transcriptie

1

2 SUMMER READERS-CATALOGUS Met Summer Readers duik je tijdens de lange zomerdagen van het ene avontuur in het andere. Kids&Us biedt je een volledige collectie boeken en spelletjes aan zodat je deze zomer ook buiten het klaslokaal in contact kan blijven met de Engelse taal. Bij Kids&Us wordt het aanleren van een taal immers op een integrale manier opgevat die zich niet tot onze centra beperkt. Daarom ontwikkelt onze pedagogische afdeling niet alleen cursussen maar ook een hele reeks boeken en spelletjes. Deze vormen een perfecte aanvulling op het leerproces. Bovendien is het de ideale manier om de geziene leerstof op te frissen en bij te houden tijdens de zomervakantie. Een universum vol prikkels, 100% in het Engels voor alle leeftijden Summer Readers biedt spel- en leesplezier voor alle leeftijden vanaf 9 maanden tot 13 jaar, met nieuwe unieke verhalen en avonturen, allemaal in het Engels. - Babies (0-2 jaar) - Kids (2-10 jaar) - Tweens&Teens (+8 jaar) Met Summer Readers wordt de Engelse taal een deel van de dagelijkse routine van het gezin.

3 BABIES (0-2 JAAR) Het materiaal van Kids&Us maakt deel uit van de leerervaring. De boekencollectie Baby Book en de spelletjes Play&Learn werden ontwikkeld op basis van de kleuren en het soort afbeeldingen die tot de verbeelding spreken van onze allerkleinsten. We willen dat de kinderen zich al op een heel vroege leeftijd tussen 9 en 24 maanden aangetrokken voelen tot het Engels. Dit proberen we te bereiken met hulpmiddelen die hun nieuwsgierigheid prikkelen en bevredigen. We zijn ervan overtuigd dat onze kleurrijke spelletjes en boeken, die bovendien een aangename lay-out hebben, ook de allerkleinsten onder ons kunnen stimuleren en hun passie en interesse voor de Engelse taal aanwakkeren.

4 Play&Learn with Colours Play&Learn with Colours biedt een overzicht van de kleuren en andere woordenschat op maat van kinderen tussen 9 en 24 maanden oud. Hoewel het Baby Book met of zonder Talking Pen kan worden gebruikt, raden wij het gebruik met de Talking Pen heel erg aan. Ten eerste komt het kind op die manier in contact met foutloos gesproken Engels. Ten tweede worden ouders zo aangemoedigd deel te nemen aan de activiteiten uit het boek, ook al zijn ze niet zeker over hun uitspraak in het Engels.

5 Play&Learn with Numbers Play&Learn with Colours biedt een overzicht van de cijfers van 1 tot 10 en andere woordenschat zoals FOX, BEE, FLOWERS, STARS... Geheel op maat van kinderen tussen 9 en 24 maanden oud. Hoewel het Baby Book met of zonder Talking Pen kan worden gebruikt, raden wij het gebruik met de Talking Pen heel erg aan. Ten eerste komt het kind op die manier in contact met foutloos gesproken Engels en ten tweede worden de ouders zo aangemoedigd deel te nemen aan de activiteiten uit het boek, ook al zijn ze niet zeker over hun uitspraak in het Engels.

6 Bedtime&Bathtime Puzzle Dankzij het Bedtime&Bathtime-puzzelspel leren kinderen van 9 tot 24 maanden oud al luisterend typische bad- en slaapkamerspullen benoemen. Het gezelschapsspel bestaat eigenlijk uit twee aparte denkspelletjes, want alle puzzelstukjes zijn tweezijdig. Afhankelijk van de zijde die naar je toe ligt, zal de Talking Pen het object benoemen en beschrijven of zie je een scène afgebeeld waarmee je verder kan puzzelen.

7 KIDS (2-10 JAAR) Bij Kids&Us weten we dat je kind op een toegankelijke en spontane manier aan de Engelse taal moet worden blootgesteld om goede taalkundige vaardigheden in deze vreemde taal te kunnen opbouwen. Tegelijkertijd willen we je gezin de nodige middelen aanbieden om dit avontuur aan te gaan. Je betrokkenheid is namelijk heel erg belangrijk in het leerproces van je kind! - Betty the Black Sheep (2-4 jaar) - Many Monsters (3-5 jaar) - Gina Ginger (5-7 jaar) - Listen&Play (3-10 jaar) - Talking Pen (1-10 jaar)

8 Betty the Black Sheep (2-4 jaar) In de reeks met het schaapje Betty worden de verhalen vergezeld van eenvoudige, duidelijke afbeeldingen, die de kinderen helpen om de inhoud te begrijpen. We volgen Betty terwijl ze de wereld om haar heen ontdekt met de hulp van haar vriendin Catty. De concepten en situaties die voorkomen in de verhalen, komen onze kleine lezertjes maar al te bekend voor, wat hen helpt om de Engelse woorden en zinnetjes makkelijker te onthouden.

9 Betty the Black Sheep - Seasons In dit boek ontdekken de kinderen samen met Betty dat het bos van kleur verandert doorheen het jaar en dat de dieren die er wonen hun gewoontes aanpassen aan het weer. Bovendien bevat dit verhaal - zoals de meeste producten uit deze reeks - verrassende geluiden voor extra leesplezier. In het nieuwe verhaal van Betty the Black Sheep komen de kinderen in contact met woordenschat over de seizoenen en het dagelijkse leven van de dieren, waarbij ook de structuren met betrekking tot het weer en de temperatuur worden herhaald.

10 Betty the Black Sheep - Colours Betty is het enige zwarte schaapje in haar familie; de rest is allemaal wit. Hoe is dat mogelijk? Zijn niet alle schaapjes wit? Met de hulp van haar vriendin Catty ontdekt Betty dat de dingen die ons omringen verschillende kleuren hebben en dat dit zorgt voor een heel kleurrijke wereld. Betty Sheep Colours biedt een overzicht van de woordenschat rond het thema 'kleuren' en andere thema's op maat van kinderen tussen 2 en 4 jaar oud. De simpele zinnen zorgen ervoor dat je ze als ouder moeiteloos kan voorlezen en dat de kinderen de leerstof makkelijker opnemen en onthouden.

11 Betty the Black Sheep - Numbers In dit verhaal gaan Betty en Catty op onderzoek uit en ontdekken ze dat er ook op een regenachtige dag heel wat leuke dingen te doen zijn. Aan de hand van deze ontdekkingstocht komen de cijfers van 1 tot 10 aan bod, samen met Engelse woordenschat rond het thema 'regen'.

12 Betty the Black Sheep - Family In het nieuwe verhaal Betty's Family and Other Animals wil Betty Catty voorstellen aan een heel speciaal iemand. Bij wie gaan ze op bezoek? Ga mee met Betty en Catty en ontdek wie ze onderweg tegenkomen. In dit boek leren de kinderen de nieuwe vrienden van Betty kennen en worden ze herenigd met enkele bekende personages uit de voorgaande verhalen. Bovendien geeft dit verhaal hen de kans om enkele voorzetsels in hun context te zien. In dit verhaal van Betty the Black Sheep leren de kinderen woordenschat rond het thema 'familie' en de eenvoudige

13 Betty s Card Games We willen dat ouders en kinderen samen spelletjes spelen in het Engels en dat deze taal een belangrijke rol speelt in bepaalde aspecten van het gezinsleven. We zijn er ons van bewust dat steeds meer ouders op zoek zijn naar een passende, leuke en educatieve manier om hun kinderen Engels te leren. Daarom hebben we deze nieuwe spelcollectie in het leven geroepen, geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar.

14 Many Monsters (3-5 jaar) De Many Monsters-reeks is ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 5 jaar oud en bestaat uit verschillende geïllustreerde verhalen met telkens een ander monstertje als hoofdpersonage, het ene nóg leuker dan het andere. Omdat elk personage unieke eigenschappen heeft, komen er verschillende thema s aan bod waardoor de kinderen hun woordenschat in het Engels kunnen uitbreiden.

15 Nori Nosy Nori Nosy is een heel nieuwsgierig monstertje dat met haar onafscheidbare vergrootglas alle verloren voorwerpen kan terugvinden. Voordat het gezin van de kleine Nori naar een verjaardagsfeestje kan gaan, moeten de lezers haar helpen om alle verloren spullen te vinden. Samen met Nori moeten de kinderen instructies volgen om de verborgen elementen op de pagina s terug te vinden. Zo maken ze kennis met woorden die te maken hebben met kleuren, kledij, familie en het dagelijkse leven (vrije tijd, huishouden).

16 Wesley Wimp De kleine Wesley Wimp is bang in het donker. Door zijn levendige verbeelding denkt hij dat er allerlei monsters verstopt zitten in het donker. Samen met de lezer komt hij er op een dag achter dat de nacht heel wat wonderbaarlijke verrassingen in petto heeft en dat deze helemaal niet angstaanjagend blijken te zijn. Samen met Wesley moeten de kinderen opdrachten uitvoeren om de verschillende objecten op elke pagina terug te vinden. Op deze manier leren ze woordenschat over het huishouden, dieren en alledaagse plaatsen.

17 Frankie Fickle Frankie Fickle is een kapper die zijn werk supergraag doet. Maar soms vindt hij het ook eens leuk om zich in te beelden hoe zijn leven eruit zou zien met een ander beroep. Er zijn oneindig veel mogelijkheden: brandweerman, astronaut, rockster, hondenuitlater of zelfs tuinman. De lezer vergezelt Frankie op zijn zoektocht naar de ideale job. Met het vergrootglas, dat inbegrepen zit in het boek, kunnen de lezers op zoek gaan naar de objecten die verstopt zitten op elke pagina. Het boek bevat ook dertig stickers met afbeeldingen van objecten die bij het juiste beroep moeten worden geplakt. Op die manier leren de kinderen woordenschat over verschillende beroepen en de objecten die bij elk beroep horen.

18 Gina Ginger (5-7 jaar) In de Gina Ginger-reeks gaan we mee op avontuur met een roodharig meisje. Gina maakt altijd vanalles mee en heeft dan ook wel eens pech gelukkig zijn er nog de feetjes die haar vaak helpen de problemen op te lossen of ze soms nog erger maken! Je kinderen zullen zich zeker kunnen vinden in de verhalen van Gina Ginger die even oud is als hen en dus dezelfde emoties en frustraties ervaart.

19 Gina Ginger and Charlie Chives: The Perfect Pet In dit nieuwe verhaal gaat Charlie, die even oud is als Gina, in het huis naast Gina wonen. Gina stelt hem voor aan haar huisdieren, een kat en een hond, maar klaagt dat ze haar veel werk bezorgen. Daarop zegt Charlie dat hij het perfecte huisdier heeft: een kameleon! Om Gina te helpen, beslist een fee Gina's huisdieren een beetje te veranderen, maar zal dit werken? Samen met Gina en Charlie leren de kinderen woorden rond het thema 'huisdieren' en wat ze moeten doen om ze te verzorgen. Ook wordt de woordenschat rond de verschillende gemoedstoestanden opgefrist.

20 Gina Ginger and Charlie Chives: The Fancy Dress Dilemma In dit nieuwe verhaal willen Gina en Charlie meedoen aan een verkleedwedstrijd op school, maar ze raken het maar niet eens over hun kostuum. Gelukkig heeft de fee tal van leuke ideeën, maar ook zij heeft het moeilijk om de perfecte verkleedoutfit te vinden die ze allebei leuk vinden. Vind jij de ideale oplossing voor het te laat is? Samen met Gina en Charlie leren de kinderen woordenschat over de verschillende kostuums die in het verhaal voorkomen.

21 Gina Ginger and the Colour Fairy Op een dag kijkt Gina in de spiegel en besluit ze dat ze geen rood haar meer wil. Ze maakt zich kwaad en zegt luidop dat ze een andere haarkleur wil. The Colour Fairy willigt haar wens in, maar Gina had nooit gedacht dat de verandering zulke gevolgen zou hebben! In Gina Ginger and the Colour Fairy worden de kleuren herhaald en de woordenschat waarmee je wensen en gevolgen uitdrukt of vergelijkingen maakt zoals zo groen als gras. Het verhaal biedt ook de mogelijkheid om te oefenen met de structuur ik vind x niet leuk.

22 Gina Ginger and the Food Fairy Zoals de meeste kinderen is Gina soms een moeilijke eter. In dit nieuwe verhaal klaagt Gina tegen de Food Fairy over haar 'saaie' eten. De Food Fairy speelt met Gina en legt haar uit dat verschillende smaken een gerecht juist leuk maken. Met Gina en de Food Fairy leren de kinderen woordenschat rond het thema 'eten en koken'.

23 Gina Ginger and her Sleep Fairy De moeder van Gina is heel bezorgd, want haar dochter valt overal in slaap. De reden waarom Gina zo moe is? Een klein, ondeugend feetje: the Sleep Fairy. Hoe zullen ze erin slagen om Gina alleen te doen slapen als het bedtijd is? Met het verhaal Gina Ginger and her Sleep Fairy oefenen de kinderen woordenschat rond dagelijkse thema's, zoals uitdrukkingen die te maken hebben met bedtijd.

24 Listen&Play Collection (3-10 jaar) Listen&Play is een reeks boeken met spelletjes die ontwikkeld werden met het oog op het gebruik van de Talking Pen. Deze boeken worden namelijk gedrukt in een speciale soort inkt, waardoor ze via een innovatief systeem veranderen in interactieve audioboeken met voorgeprogrammeerde spelletjes. De Talking Pen-technologie laat je kind toe om te luisteren en te spelen in het Engels, alleen of in je gezelschap.

25 Listen&Touch Books (3-8 jaar) Van 3 tot 8 jaar ontwikkelen kinderen volop hun vaardigheden waardoor ze veel nieuwe spelletjes kunnen ontdekken. Met de Listen&Touch-collectie wordt het observatievermogen en de capaciteit om objecten en handelingen te benoemen op een speelse manier gestimuleerd. Het is een interactief boek dat aangeeft wanneer het kind juist of fout antwoordt met als doel hem of haar spelenderwijs de geziene stof te doen onthouden.

26 Listen&Read Book (7-10 jaar) Het Listen&Read-boek ligt in de lijn van de Listen&Touchboekenreeks, maar bevat ook lees- en schrijfoefeningen. Met dit boek worden kinderen van 7 tot 10 jaar aangemoedigd om simpele zinnen of vragen te beluisteren en de antwoorden te ontdekken door de Talking Pen op de juiste afbeelding te plaatsen. Listen&Read is een interactief boek dat aangeeft wanneer het kind juist of fout antwoordt met als doel hem of haar spelenderwijs de geziene stof te doen onthouden.

27 Superkids Comic (8-10 jaar) De strip bestaat uit drie verhalen waarin de lezers ontdekken hoe Holly en Billy veranderen in superhelden en hun krachten gebruiken om de ondeugende schurken te stoppen. In het boek komen de kinderen telkens verschillende oefeningen tegen. De leerlingen zullen zo de geziene woordenschat en grammatica van het voorbije jaar opfrissen en beter onthouden. Bovendien geeft deze strip hen de mogelijkheid om zich op een leuke, aangename manier volledig in de Engelse taal te verdiepen.

28 Talking Pen (1-10 jaar) De Talking Pen is een digitaal potlood waarmee de kinderen de juiste Engelse uitspraak kunnen horen. De Talking Pen leest de tekst voor en doet de verschillende personages en objecten tot leven komen met elk hun eigen stem. Het beschikt over een geheugen van 4 GB en een usbkabel om de batterij op te laden en de audiofragmenten te downloaden vanop de website. Dankzij de Talking Pen kunnen alle ouders, ook zij die niet zo goed Engels kunnen, elk verhaal voorlezen met een juiste uitspraak, intonatie en dictie. Je houdt het potlood gewoon boven de pagina in kwestie en hij zal de tekst voorlezen.

29 T&T (+8 JAAR) Vanaf 8 jaar kunnen onze leerlingen goed lezen en zijn ze dus klaar om een stapje verder te gaan met de boeken uit de Readers-reeks. Daarin geven we hen de kans om de hoofdrolspelers te zijn van deze spannende, leuke verhalen in het Engels. Bij Kids&Us benaderen we de leesvaardigheid van de kinderen op een unieke manier en vinden we het zeer belangrijk dat de teksten volledig aansluiten bij hun niveau.

30 The Red Jungle Mystery (9-11 jaar) Dit verhaal is geschikt voor kinderen van 9 tot 11 jaar. In dit boek worden de lezers omgetoverd tot de hoofdpersonages van het verhaal en beleven ze een reis vol plezier en avonturen. De studenten ontdekken nieuwe landen en personages en het boek bevat ook leuke activiteiten om het brein te stimuleren, zoals puzzels, labyrinten, hersenbrekers, woordenzoekers en kruiswoordraadsels.

31 Night at the Funfair (10-12 jaar) Dit boek is geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar en gaat over vier vrienden die samen naar de kermis gaan. In dit leuke avontuur gaat de vriendengroep voor het eerst alleen naar de kermis waar ze terechtkomen in een parallelle wereld met heksen, tovenaars en vampieren. Het boek bevat ook leuke activiteiten om het brein te stimuleren, zoals puzzels, labyrinten, hersenbrekers, woordenzoekers en kruiswoordraadsels.

32 Three Little Pigs (11-13 jaar) Dit boek is een moderne en aantrekkelijke versie van De Drie Biggetjes, geschikt voor kinderen van 11 tot 13 jaar. De drie broers van de familie Trotter moeten hun krachten bundelen om de plannen van Kay Nine te dwarsbomen. Zullen ze erin slagen?

33 U kunt al deze producten vinden in uw Kids&Us-centrum.

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters

OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS. 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters OPVOEDTIPS VOOR JONGE OUDERS 10 handige tips voor ouders van baby s en peuters Leuk dat je ons e-book hebt gedownload! In dit e-book vertellen we je graag meer over opvoeden. Want het opvoeden van je kind(eren)

Nadere informatie

Leerdoelen Spraaktaal Kids

Leerdoelen Spraaktaal Kids Leerdoelen Spraaktaal Kids Ik ben ik! kent het onderscheid tussen voor- en achternaam, roepnaam en troetelnaam kan benoemen wanneer en waar hij/zij geboren is kan aan iemand die niet kan zien uitleggen

Nadere informatie

Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op

Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op onze website: www.usborne.com Baby s eerste speel- en

Nadere informatie

De KERNCURSUS opbouw, doelstellingen, inhoud, lesmateriaal

De KERNCURSUS opbouw, doelstellingen, inhoud, lesmateriaal LESPROGRAMMA - TALEN VOOR KINDEREN EN TIENERS De KERNCURSUS opbouw, doelstellingen, inhoud, lesmateriaal - 1 : introductiemodule - 2 / 3 / 4 : basiscursus - 5 / 6 / 7 : zilveren cursus - 8 / 9 / 10 : gouden

Nadere informatie

OOST WEST THUIS BEST

OOST WEST THUIS BEST Lesmateriaal horend bij de theatrale dansvoorstelling OOST WEST THUIS BEST van Rauher Engel Foto: Kees van Putten Rauher Engel Concept & idee: Dagmar Chittka Auteur: Marleen Weijman 5 nov 09 Inleiding

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

PUBERTEIT & SOCIAL MEDIA

PUBERTEIT & SOCIAL MEDIA PUBERTEIT & SOCIAL MEDIA PUBERTEIT JE VOET IS DE KLUTS KWIJT Deze oefening laat zien dat je niet altijd de baas bent over jouw brein. Wat is er aan de hand? Ledematen aan dezelfde kant van je lichaam zijn

Nadere informatie

Ken jezelf en de ander

Ken jezelf en de ander Ken jezelf en de ander Codificatie Verwantschapsleutel Doel kat die zichzelf in de spiegel ziet als leeuw we zien onszelf graag anders dan we zijn Uitwisseling over wie we zijn en hoe we de ander denken

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Superhelden, zijn jullie er klaar voor?

Superhelden, zijn jullie er klaar voor? Themaweken zomer 18 2-6 juli Superhelden, zijn jullie er klaar voor? Klaar voor een superfantastische week? Ja? Dan gaan we zelf onze superhelden kostuums ontwerpen (maken) en ontdekken welke superhelden

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 2 Je Gedachten Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 2 Je Gedachten Inhoud 2 1. Onderzoek je zelfbeeld: welke negatieve gedachten heb je? 3 2. Oefen jezelf in gedachten veranderen 4 3. Oefen jezelf in gedachten loslaten 5 4. Bouw aan je

Nadere informatie

Bob Hartman. Beste ouders en verzorgers,

Bob Hartman. Beste ouders en verzorgers, Inhoud Brief aan de ouders 1 Het wordt licht 2 De hemel 4 De aarde 6 Zon, maan en sterren: wauw! 8 Gespetter en gekwetter 10 Naar Gods beeld 12 Uitrusten 14 De sluwe slang 16 Veilig in de storm 18 Beloofd

Nadere informatie

Go 100. Leer 100 Chinese karakters. Handleiding Go 100

Go 100. Leer 100 Chinese karakters. Handleiding Go 100 Go 100 Leer 100 Chinese karakters Handleiding Go 100 Go 100 is samen met de website www.go-malmberg.nl een volledig geïntegreerde Chinese taalmethode die een eenvoudige, aanstekelijke en effectieve leerervaring

Nadere informatie

Studiehandleiding. Italiaans voor beginners

Studiehandleiding. Italiaans voor beginners Studiehandleiding Italiaans voor beginners Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk, november 2012 001204549 2012, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Hoe leer je Pools? Goede technieken = goed geheugen. Hoe leer je Pools? E-book

Hoe leer je Pools? Goede technieken = goed geheugen. Hoe leer je Pools? E-book Hoe leer je Pools? Goede technieken = goed geheugen Hoe leer je Pools? E-book 1 Voordat je met een cursus Pools begint, ontwikkel je eigen methode om Pools te leren. Wat is jouw doel? Op welke wijze wil

Nadere informatie

Handleiding Leesclub voor Laaggeletterden

Handleiding Leesclub voor Laaggeletterden Handleiding Leesclub voor Laaggeletterden Tips en suggesties voor het opzetten van een leesclub voor laaggeletterden Inleiding Ontspannen de krant lezen en op de hoogte blijven van het nieuws van de dag.

Nadere informatie

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz.

*Tijdens dit thema leren de kinderen verschillende plaatsen te benoemen bijv. op de kast, in het bedje, onder de tafel enz. WELKOM PUK!!! Van week 35 t/m 40 gaan wij van start met het thema Welkom Puk. De vakantie is weer voorbij, dat betekent dat er nieuwe baby s en kinderen bij ons op De Boerderij komen. Zo wordt ook Puk

Nadere informatie

Dit boek kan je helpen Dit boek kan je helpen als bij jou

Dit boek kan je helpen Dit boek kan je helpen als bij jou INLEIDING Is het een uitdaging voor jou om je klaar te maken voor school? Vind je het moeilijk om aandachtig te zijn op school? Vind je het moeilijk om stil te zitten of om op één plaats te blijven? Worstel

Nadere informatie

TASKFORCE VLUCHTELINGEN

TASKFORCE VLUCHTELINGEN TASKFORCE VLUCHTELINGEN Provincie West-Vlaanderen LESPAKKETTEN 1 1 Personalia Je leert iemand groeten. Je leert jezelf voorstellen. Je leert zeggen waar je vandaan komt. Je leert vertellen over je familie.

Nadere informatie

Samenlezen: leuk en leerzaam tegelijk!

Samenlezen: leuk en leerzaam tegelijk! Lesbrief Samenlezen: leuk en leerzaam tegelijk! Met samenleesboeken kunt u uw leerlingen op een andere manier laten lezen in de klas. Het belangrijkste kenmerk van een samenleesboek is, dat het een verhaal

Nadere informatie

Docent HET HOUTEN HUIS

Docent HET HOUTEN HUIS HET HOUTEN HUIS Docent IN DE KLAS Muziek van beneden Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. Jullie gaan onze theatervoorstelling Muziek van Beneden bezoeken. Dit is een

Nadere informatie

het Officiële Boek Help je kinderen leren programmeren! Marina Umaschi Bers en Mitchel Resnick

het Officiële Boek Help je kinderen leren programmeren! Marina Umaschi Bers en Mitchel Resnick het Officiële Boek Help je kinderen leren programmeren! Marina Umaschi Bers en Mitchel Resnick inhoud in het kort voorwoord...xi Een inleiding tot ScratchJr... 1 Hoofdstuk 1: Aan de slag... 7 Hoofdstuk

Nadere informatie

4-6 EEN GOEDE START. NOG VOOR DAT ZE LEREN SCHRIJVEN: Zo ontdekt uw kleuter spelenderwijs de juiste schrijfhouding en de eerste basisbewegingen.

4-6 EEN GOEDE START. NOG VOOR DAT ZE LEREN SCHRIJVEN: Zo ontdekt uw kleuter spelenderwijs de juiste schrijfhouding en de eerste basisbewegingen. DE EERSTE INTERACTIEVE LEER SET VOOR SCHRIJFMOTORIEK DE PERFECTE VOORBEREIDING VOOR KLEUTERS OP HUN WEG NAAR LEREN SCHRIJVEN EEN GOEDE START 4-6 NOG VOOR DAT ZE LEREN SCHRIJVEN: Zo ontdekt uw kleuter spelenderwijs

Nadere informatie

Naam leerlingen. Groep BBL1 Engels. Verdiepend arrangement. Basisarrange ment. Leertijd; 3 keer per week 45 minuten werken aan de basisdoelen.

Naam leerlingen. Groep BBL1 Engels. Verdiepend arrangement. Basisarrange ment. Leertijd; 3 keer per week 45 minuten werken aan de basisdoelen. Verdiepend Basisarrange ment Naam leerlingen Groep BBL1 Engels Leertijd; 3 keer per week 45 minuten werken aan de basisdoelen. - 3 keer per week 45 minuten basisdoelen toepassen in verdiepende contexten.

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

LESMATERIAAL ONDERBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 1-

LESMATERIAAL ONDERBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 1- LESMATERIAAL ONDERBOUW Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect Vo or 4 Groep 1- ACTIVITEIT 1: AANGENAAM KENNIS TE MAKEN In deze handleiding staat de activiteitenbeschrijving voor groep 1-4. Hier

Nadere informatie

Doe-tips bij Pauline Oud prentenboeken

Doe-tips bij Pauline Oud prentenboeken Doe-tips bij Pauline Oud prentenboeken Wat leuk dat je aan de slag wil met de prentenboeken van Pauline! In deze brief vind je volop inspiratie bij 'Kamperen met Fien en Milo'. Veel plezier! Breng het

Nadere informatie

Alles over. Our Discovery Island. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Our Discovery Island. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Nieuwe woorden correct kunnen schrijven, kunnen vertalen van N-F en van F-N en kunnen gebruiken in mondelinge en schriftelijke zinnen.

Nieuwe woorden correct kunnen schrijven, kunnen vertalen van N-F en van F-N en kunnen gebruiken in mondelinge en schriftelijke zinnen. Vaktips Frans 1. D O E L S T E L L I N G E N De Franse taal leren verstaan, lezen, spreken en schrijven. Om dit te bereiken, moet je: Nieuwe woorden correct kunnen schrijven, kunnen vertalen van N-F en

Nadere informatie

+ + Leaseprijs robotkist 599,- p/m incl. leerplannen Aanschafwaarde robots euro

+ + Leaseprijs robotkist 599,- p/m incl. leerplannen Aanschafwaarde robots euro ECHT ROBOTKIST i.s.m. Expertise Centrum Het Talentenhuis + + Leaseprijs robotkist 599,- p/m incl. leerplannen Aanschafwaarde robots 14.000 euro ECHT ROBOTKIST de nieuwste robots in 1 leskist Over de Robotkist

Nadere informatie

Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een kat in huis haalt, dan moet je dus bereid zijn om er een hele tijd voor te zorgen.

Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een kat in huis haalt, dan moet je dus bereid zijn om er een hele tijd voor te zorgen. Katten Katten Katten Katten jagen erg graag op speeltjes. Het zijn echte speelvogels! Ook krabpalen vinden we geweldig: zo kunnen we onze nagels uittesten. Katten kunnen 15 tot 20 jaar worden! Als je een

Nadere informatie

Tiny : al 50 jaar een bestseller

Tiny : al 50 jaar een bestseller Tiny : al 50 jaar een bestseller Een gevestigde waarde in de uitgeverswereld Reeds vanaf het eerste album «Tiny op de boerderij», uitgegeven door Casterman in 1954, is Tiny een gevestigde waarde op het

Nadere informatie

LESBRIEF. Er ligt een krokodil onder mijn bed

LESBRIEF. Er ligt een krokodil onder mijn bed LESBRIEF Er ligt een krokodil onder mijn bed Beste Leerkracht, U gaat met uw leerlingen naar de voorstelling Er ligt een krokodil onder mijn bed Van Theatergroep De Jonge Honden. Deze lesbrief is gemaakt

Nadere informatie

Dag 1 Puntje, komma, streepje Af!

Dag 1 Puntje, komma, streepje Af! Dag 1 Puntje, komma, streepje Af! 1 VOORBEREIDING > Denk na over de groepsverdeling (groepjes van 3 à 4 leerlingen). Zet taalgevoelige en minder taalgevoelige leerlingen samen in een groep zodat ze elkaar

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Competent talent in de praktijk

Competent talent in de praktijk Competent talent in de praktijk Competent talent in DE PRAKTIJK CURSISTENBOEK Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten Competent talent in de praktijk Cursistenboek Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Hoogbegaafd en gevoelig

Hoogbegaafd en gevoelig Hoogbegaafd en gevoelig Kazimierz Dabrowski Hoogbegaafd zijn is meer dan slim zijn. Hoogbegaafde mensen zijn vaak ook veel gevoeliger dan andere mensen. Daardoor ervaar je situaties soms intenser dan andere

Nadere informatie

BLPA Curriculum. - Waarom we ons op romantisch vlak voelen aangetrokken tot iets wat we zelf niet zijn.

BLPA Curriculum. - Waarom we ons op romantisch vlak voelen aangetrokken tot iets wat we zelf niet zijn. BLPA Curriculum Module #1 - Waarom we ons op romantisch vlak voelen aangetrokken tot iets wat we zelf niet zijn. - Waarom we niet in een gelijkwaardige wereld leven, wanneer het op mannelijke of vrouwelijke

Nadere informatie

Logopraxis Dorp 31/0002 9185 Wachtebeke 09/345 81 46 0486/ 61 31 97 www.logopraxis.be info@logopraxis.be

Logopraxis Dorp 31/0002 9185 Wachtebeke 09/345 81 46 0486/ 61 31 97 www.logopraxis.be info@logopraxis.be Logopraxis Dorp 31/0002 9185 Wachtebeke 09/345 81 46 0486/ 61 31 97 www.logopraxis.be info@logopraxis.be Tips & tricks Om het lezen voor uw kind zo aangenaam mogelijk te maken, zijn er een aantal handige

Nadere informatie

Reader voor pedagogisch medewerkers

Reader voor pedagogisch medewerkers Reader voor pedagogisch medewerkers Module 1: Taalaanbod Wat zeg je en hoe zeg je het Rijk taalaanbod Er is veel verschil in taalaanbod: rijke of arme taal en alles daar tussenin. Het is van belang te

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maask Boekverslag door L. 1423 woorden 5 januari 2017 4,4 5 keer beoordeeld Auteur Genre Laura Maask Biografie Eerste uitgave 2014 Vak Nederlands Titel: LEEF Auteur:

Nadere informatie

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND

VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND - TAALREIS - VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND VERBLIJF IN EEN GEZIN IN IERLAND - TAALREIS - Dit is een unieke gelegenheid om de Ierse cultuur te leren kennen. Met dit programma volg je geen taallessen,

Nadere informatie

Lestip 'Meester Frank en de draak'

Lestip 'Meester Frank en de draak' Lestip 'Meester Frank en de draak' Over het boek Senne heeft een draak in z n hoofd. Die rommelt als hij sommen moet maken en zorgt ervoor dat het goede antwoord dat in Senne s hoofd zit, niet uit z n

Nadere informatie

Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling

Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling Tussendoelen Taal: Spraak- Taalontwikkeling 0 1;6 2 2;6 3 3,6 4 4;6 1. Praat in één-woordzinnen ( bal? betekent bijvoorbeeld: ik wil de bal hebben). 2. Kent de betekenis van ongeveer 70 3. Kan woorden

Nadere informatie

Workshop Vertellen. Workshop Vertellen

Workshop Vertellen. Workshop Vertellen Workshop Vertellen Er is om ons heen veel aandacht voor het (voor)lezen, maar veel minder voor het vertellen vanuit eigen verbeeldingskracht. Verhalenverteller en theatermaker Adrie Gloudemans geeft in

Nadere informatie

Vrolijke boeken met gedetailleerde en grappige illustraties, volledig in kleur, die kunnen worden aangevuld met de bijbehorende stickers.

Vrolijke boeken met gedetailleerde en grappige illustraties, volledig in kleur, die kunnen worden aangevuld met de bijbehorende stickers. Stickerboeken Usborne stickerboeken Vrolijke boeken met gedetailleerde en grappige illustraties, volledig in kleur, die kunnen worden aangevuld met de bijbehorende stickers. paperback, 24 blz. + 10 stickervellen

Nadere informatie

Ontdek de stem van het kind

Ontdek de stem van het kind Ontdek de stem van het kind Introductie www.eiskjeclason.nl info@eiskjeclason.nl @Babypraat Communiceren met kinderen Attitude van volwassene: respect en bescheidenheid 1 1. inzicht in ontwikkeling van

Nadere informatie

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan.

Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Interactive Grammar Interactive Grammar leert de belangrijkste regels van de Engelste spelling en grammatica aan. Doelgroep Interactive Grammar Het programma is bedoeld voor leerlingen in de brugklas van

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering

Activiteit Doel Beschrijving doel Planning Uitvoering Hier vind je een overzicht van de lesdoelen die worden aangeboden in dit project. Houd er rekening mee dat je tijdens de uitvoering van de lessen waarschijnlijk met méér doelen bezig zult zijn, voortkomend

Nadere informatie

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips VoorleesExpress Samen met ouders aan de slag Praktische tips Samen met ouders aan de slag Ouders betrekken bij het voorlezen Je gaat straks via de VoorleesExpress twintig weken voorlezen bij een of meerdere

Nadere informatie

Animals 1 - Describe your Pet

Animals 1 - Describe your Pet Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Gonnie de Vries 27 October 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/67811 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen

Nieuws uit CBS Het Kompas. Toetsen Nieuws uit CBS Het Kompas Voor iedereen, die ik nog niet persoonlijk gezien heb, nog de beste wensen voor 2014! Toetsen Wij zijn alweer ruim drie weken aan het werk in de klassen. Hier op school heerste

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Hoe maak je een mindmap? 2

Hoofdstuk 1: Hoe maak je een mindmap? 2 Inhoud Brief van Tony Hoofdstuk 1: Hoe maak je een mindmap? 2 Wat is een mindmap? 4 Hoe komt het dat mindmappen echt werkt? 5 Je les leren Stel je eens voor Mindmap van jouw huis Hoe maak je een mindmap?

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind?

Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Tips voor Taal Hoe stimuleer je de taalontwikkeling van je kind? Ga op ooghoogte met je kind zitten Door op ooghoogte te gaan zitten tijdens

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Studiehandleiding. Duits voor beginners

Studiehandleiding. Duits voor beginners Studiehandleiding Duits voor beginners Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk, november 2012 001204546 2012, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Mindfulness voor je kids. oefeningen

Mindfulness voor je kids. oefeningen Mindfulness voor je kids oefeningen David Dewulf Mindfulness voor je kids oefeningen Wil je meer weten over Mindfulness voor je kids? Ontvang de nieuwsbrief van I AM met maandelijks nieuwe tips. Mail

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni 2009 6,2 609 keer beoordeeld Auteur Genre Joyce Pool Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands B.1 Tijdens een schooluitstap in Londen raken Jamal

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleid buitenschoolse opvang maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten 1.4 Pedagogische doelen 1.4.1. Emotionele en lichamelijke veiligheid

Nadere informatie

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen...

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Gefeliciteerd met jullie baby! Gefeliciteerd! Jullie hebben net een baby gekregen. Jim en Nora hebben ook een baby

Nadere informatie

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Op reis naar toekomstvaardige leerlingen! Visiedocument Samenwerkingsschool de Nijewier Tjalleberd Datum: 25 maart 2019 Versie: vastgesteld Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus,

Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10: Gemeente van Christus, Ruimte voor God - thema 1: Eén ding is nodig! Preek over Lukas 10:38-42 Gemeente van Christus, Het gaat vanmorgen over Jezus. Dat zal je waarschijnlijk ook niet verrassen. Maar als het gaat over Jezus,

Nadere informatie

BIJLAGE bij de Website voor Groep 6, 7, 8

BIJLAGE bij de Website voor Groep 6, 7, 8 Zoals u wellicht weet wordt er ieder jaar in oktober de KINDERBOEKENWEEK georganiseerd. Op de meeste scholen worden er dan ook Voorleeswedstrijden gehouden, en gaat de aandacht speciaal uit naar de PROMOTIE

Nadere informatie

Alles over. Holmwoods. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Holmwoods. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

De leerlingen kleuren prenten in aan de hand van informatie waarover de andere leerling beschikt.

De leerlingen kleuren prenten in aan de hand van informatie waarover de andere leerling beschikt. VOORBEELDMATERIAAL HOEKENBOX LEERJAAR 3 TAAL P. 02-03 Luisteroefeningen KLEURENDICTEE De leerlingen kleuren prenten in aan de hand van informatie waarover de andere leerling beschikt. P. 04-05 Leesoefeningen

Nadere informatie

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1

s Speelbrief ZO LEES IK PIPPO PIPPO-thema prentenboeken JULI 2017 Speelbrief - Juli p1 THEMA: OP VAKANTIE MET DE ALLERKLEINSTEN! s Speelbrief JULI 2017 Aapje Pippo gaat met de trein op reis. Bruintje Beer en peuter Max spelen aan de waterkant en nijntje logeert bij haar opa en oma. Allemaal

Nadere informatie

Vormingskalender Samen bouwen aan kinderkansen

Vormingskalender Samen bouwen aan kinderkansen skalender Samen bouwen aan kinderkansen Januari 2016 Peuters lief, maar soms lastig Praatavond over peuterpuberteit donderdag 28 januari 2016 van 19u15 tot 21u30 Ouders met kinderen tussen 18 Februari

Nadere informatie

Spot 2+ La Baracca (Italië)

Spot 2+ La Baracca (Italië) l e s b ri ef Spot 2+ La Baracca (Italië) 4811 TL Breda +31 (0)76-515 49 84 F facebook.com/ stiltefestival techniek@destilte.nl Nieuwe Huizen 41 E info@destilte.nl +31(0)6-11 62 32 91 afdeling educatie

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

1. ONDERZOEK. Voorwaarden bij onderzoek:

1. ONDERZOEK. Voorwaarden bij onderzoek: Charter voor onderzoek en behandeling van spraak-, taal- en communicatieproblemen bij de ziekte van Huntington Versie voor zorgmedewerkers, mantelzorgers en patiënten 1. ONDERZOEK Voorwaarden bij onderzoek:

Nadere informatie

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk)

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Mevrouw Bea Voorbeeld Adviseur: De heer Administrator de Beheerder Datum: 19 juni 2015 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op alle afgeronde onderdelen.

Nadere informatie

Bloos je van bloot? Benodigheden. Lesdoelen. Begrippen. Bloot, naakt, privé, persoonlijk, cultuur, grenzen aangeven, respect, meisjes, jongens

Bloos je van bloot? Benodigheden. Lesdoelen. Begrippen. Bloot, naakt, privé, persoonlijk, cultuur, grenzen aangeven, respect, meisjes, jongens Kriebels in je buik Bloos je van bloot? 1 Bloos je van bloot? Groep 6 120 min Begrippen Bloot, naakt, privé, persoonlijk, cultuur, grenzen aangeven, respect, meisjes, jongens Benodigheden Knutselmateriaal

Nadere informatie

Hoorspel deel A. Algemene handleiding

Hoorspel deel A. Algemene handleiding Algemene handleiding 1 Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Achtergrond... 6 3.1 De vaardigheid van het begrijpend luisteren... 6 3.2 Het belang van begrijpend luisteren... 6 4. Doelgroep...

Nadere informatie

Spanning aanbrengen STAP 8

Spanning aanbrengen STAP 8 Spanning aanbrengen Waarnemen en beschrijven STAP 8 159 Stap 8 SCHRIJFOEFENING 8A Wat is het grootste verlangen van je hoofdpersonage? Gelukkig worden? Rijk worden? Gezond worden? Een probleem oplossen?

Nadere informatie

Leerdoelen Spraaktaal Kids

Leerdoelen Spraaktaal Kids Leerdoelen Spraaktaal Kids Ik ben ik! kent eigen voor- en achternaam en namen van ouders kan benoemen hoe hij/zij eruitziet weet op welke dag in welk jaar hij/zij is geboren kan benoemen wat er in/aan

Nadere informatie

Waarom Wetenschap en Techniek W&T2015

Waarom Wetenschap en Techniek W&T2015 Waarom Wetenschap en Techniek W&T2015 In het leven van alle dag speelt Wetenschap en Techniek (W&T) een grote rol. We staan er vaak maar weinig bij stil, maar zonder de vele uitvindingen in de wereld van

Nadere informatie

En action 5. Woordtrainer. Salut! Ga naar www.vanin.be/apps voor meer informatie.

En action 5. Woordtrainer. Salut! Ga naar www.vanin.be/apps voor meer informatie. Salut! Voor het eerst leer je een nieuwe taal, Frans. Dat is best spannend. Misschien denk je ook dat het moeilijk is, maar dat valt best mee. En dit groeiboek maakt Frans leren niet alleen makkelijker,

Nadere informatie

De cliënt vult dit eventueel samen met de jobcoach in Maak er werk van

De cliënt vult dit eventueel samen met de jobcoach in Maak er werk van Wat? Voor wie? Soort tool? Hoe gebruiken? Bron? Dit document peilt naar de moeilijkheden die de cliënt ervaart op vlak van sociale interactie en communicatie, flexibiliteit in denken en handelen en de

Nadere informatie

Stellingen en uitleg over talentgerichte ontwikkeling op de basisschool

Stellingen en uitleg over talentgerichte ontwikkeling op de basisschool Stellingen en uitleg over talentgerichte ontwikkeling op de basisschool Stellingen Het begrip Talent zegt vooral iets over de capaciteiten van een leerling. Sommige leerlingen hebben meer talent dan anderen.

Nadere informatie

Kwispellezen Beestachtig goed lezen met een hond.

Kwispellezen Beestachtig goed lezen met een hond. Kwispellezen Beestachtig goed lezen met een hond. Met een frisse blik Landelijke studiedag MLP en 4you! 07 juni 2018 Utrecht Demi van der A www.kwispellezen.nl Kwispellezen Kinderen lezen voor aan een

Nadere informatie

Inleiding. Drie taalvormen

Inleiding. Drie taalvormen Inleiding Uw kind gaat binnenkort naar of zit inmiddels op de basisschool. Vaak horen wij van ouders: Tja, mijn kind zit nu in groep 1 of 2. Het stempelt daar met letters en het bekijkt en luistert naar

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Early Adolescent Temperament Questionnaire Revised (kindversie) Original author: Ellis & Rothbart Translated by: Rothbart & Hartmann Date version:

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken.

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Visie kleuterschool Beste ouders, Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Daarom geven we graag wat meer informatie over hoe we werken in onze klas/school.

Nadere informatie

Inleiding 8 DEEL Les 1 - ik ben, jij bent 14 A1 - Ik kan het werkwoord zijn goed gebruiken. Ik kan vertellen wie ik ben en waar ik ben.

Inleiding 8 DEEL Les 1 - ik ben, jij bent 14 A1 - Ik kan het werkwoord zijn goed gebruiken. Ik kan vertellen wie ik ben en waar ik ben. INHOUD Inleiding 8 DEEL 1 13 Les 1 - ik ben, jij bent 14 A1 - Ik kan het werkwoord zijn goed gebruiken. Ik kan vertellen wie ik ben en waar ik ben. Les 2 - Wie is het? 19 A1 - Ik kan de persoonsnamen gebruiken.

Nadere informatie

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust

Lekker slapen. Tips voor een goede (nacht)rust Lekker slapen Tips voor een goede (nacht)rust Slaap: onmisbaar voor lichaam en geest. We hebben rust nodig om te herstellen van de dag. Bij kinderen is slapen daarnaast belangrijk voor een goede groei.

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Boekverslag Voor jou 10 anderen

Boekverslag Voor jou 10 anderen Boekverslag Voor jou 10 anderen Door Bob van der Grint 4D Inhoud 1.Voorpagina 2.Inleiding 3.Personages 4.Samenvatting 5.Verklaring van de Titel 6.Mening 2.inleiding Dit boek gaat over een meisje genaamd

Nadere informatie

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 1 HANDLEIDING LESSUGGESTIES MONDRIAAN TOT DUTCH KLEURENPALET De leerlingen kunnen de

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD VVE 2018-2019 INHOUDSOPGAVE Inleiding 1 Beeldende kunst 2 Dans 3 Muziek 4 Bestellen 5 Inschrijfformulier 6 KUNSTCENTRALE GROTE VERWONDERINGEN Welkom in onze

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie