Auteur: Jacco Valkenburg Datum: 30 November

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Auteur: Jacco Valkenburg Datum: 30 November"

Transcriptie

1 Auteur: Jacco Valkenburg Datum: 30 November 2009

2 LinkedIn: Talent Advantage LinkedIn heeft voor recruiters en (recruitment) organisaties een reeks van oplossingen waarmee men een marktaandeel wil krijgen in de mediamix bij de werving van personeel. Deze producten zijn tot nu toe relatief onbekend en weinig gebruikt in Nederland. De oorzaak hiervan ligt mogelijk in het feit dat men (nog) geen verkooporganisatie heeft in Nederland en men je alleen terug belt vanuit de USA of UK als je tenminste US$ hebt te besteden. Dat laatste gaat op 1 januari 2010 veranderen met een eigen verkooporganisatie in Amsterdam met 10 personen. Een andere nieuwe ontwikkeling is dat de verschillende producten, op aanvraag, los verkrijgbaar zullen zijn. Voorheen werd je verplicht om een compleet Corporate Recruiting Solutions pakket aan te schaffen van ruim US$. Ook pril is dat LinkedIn overweegt (!) dat intermediairs deze producten kunnen aanschaffen en het aanbod aangepast zal worden aan de Nederlandse situatie. De verzamelnaam van het aanbod voor een geïntegreerde recruitment campagne via LinkedIn heet LinkedIn Talent Advantage en bestaat uit de volgende onderdelen: Search: LinkedIn Recruiter Referrals: LinkedIn TalentDirect Advertisements: LinkedIn Recruitment Advertising Postings: LinkedIn Jobs Network Branding: LinkedIn Custom Company Profiles Hieronder volgt een korte uitleg van elk product plus enkele bestaande en goedkope alternatieven. Search: LinkedIn Recruiter Met LinkedIn Recruiter koop je toegang tot de gehele database van LinkedIn profielen met inmiddels ruim 45 miljoen leden waarvan 1,2 miljoen uit Nederland. Met een speciale login krijg je toegang tot een Recruiter dashboard waarmee het zoeken en bekijken van volledige profielen eenvoudiger wordt. De omvang van het persoonlijke netwerk van de Recruiter is dankzij dit product niet meer van belang en je hebt extra opties om zoekresultaten te filteren. Je kunt alle profielen direct volledig bekijken en word hierin niet beperkt tot openbare resultaten binnen je derdegraads netwerk. Als Recruiter heb je de mogelijkheid om kandidaat folders aan te maken, zoekopdrachten te bewaren (CV alerts) en notities te maken bij profielen. Het grote voordeel is dat al de informatie en historie zichtbaar blijft voor de organisatie waar de

3 Recruiter werkt dus ook als hij/zij de organisatie heeft verlaten. Men krijgt standaard de beschikking over 50 Inmails per maand. Een Inmail is een bericht dat per wordt verstuurd EN in de inbox van de LinkedIn gebruiker blijft totdat hier actie op is ondernomen. Een erg effectief middel dus om je bericht gelezen te krijgen. Het lezen van een InMail gebeurt in 44% van de gevallen binnen 7 dagen. Indien een Inmail toch onbeantwoord blijft binnen een week, dan krijgt men deze credit terug en kan men deze opnieuw gebruiken. De gemiddelde InMail reactie ratio is 30% met uitschieters tot 60%. Alternatieven: CV alerts via Saved Searches. Zoeken via Google om volledige profielen te bekijken en namen te achterhalen. Inmails los kopen voor 10 US$ per stuk. Referrals: LinkedIn TalentDirect Als Recruiter maak je optimaal gebruik van bestaande sociale netwerken als je van iedereen bij de eigen organisatie kunt betrekken bij de werving van personeel. Bovendien, de kracht van online sociale media zit in het netwerk van je netwerk. LinkedIn heeft dit goed begrepen en heeft het product TalentDirect in ontwikkeling dat een boost kan geven aan Employee Referrals. Vodafone adverteert al banen met een Referral bonus. Alternatief: social media tips geven via bestaand Employee Referral Programma.

4 Advertisements: LinkedIn Recruitment Advertising Het is mogelijk om met bannercampagnes aandacht te vragen voor je vacatures of bedrijf. Nadeel is dat deze banners pas zichtbaar zijn zodra iemand inlogt. Voordeel is wel dat deze campagnes zeer specifiek op bepaalde doelgroepen gericht kunnen worden. Er is ook maar een plek waar deze banners getoond worden dus veel concurrentie om aandacht is er niet en dat is terug te zien in de bovengemiddelde klikratio (van de campagnes die ik gezien heb). Ongeveer 60% van de Nederlandse gebruikers logt minimaal een keer elke 2 weken in. Alternatief: via LinkedIn DirectAds kan iedereen zelf een tekstbanner plus logo maken en kiezen voor een CPC of CPM afrekenmodel (vergelijkbaar met Google Adwords).

5 Postings: LinkedIn Jobs Network Vanzelfsprekend heeft LinkedIn een jobboard gedeelte op de website waar je vacatures kunt plaatsen. Alleen betaalde job postings, per stuk of als onderdeel van een pakket, worden hier getoond en zijn vindbaar door gebruikers. Standaard krijgen klanten met dit product 5 tot 10 slots die men kan gebruiken om vacatures te adverteren. Grote aantallen vacatures plaatsen tegelijkertijd adverteren is dus NIET mogelijk.

6 Groot nadeel is dat vrijwel niemand deze vacatures zal zien totdat men a) actief gaat zoeken in deze jobboard of b) men een jobsmodule inricht op de eigen homepage. Hiermee bereik je dus slechts alleen de actieve banenzoekers en dat is jammer want daarvoor hebben we genoeg traditionele alternatieven. Reken dus niet op veel resultaat van deze jobboard ondanks dat LinkedIn gemiddeld 27 sollicitanten per vacature claimt. Er is wel aardige functionaliteit om een jobposting heen gebouwd zoals: Automated talent matching (Q4-2009): tot 50 geschikte profielen ontvangen na het plaatsen van een vacature. LinkedIn TalentDirect (Q4-2009): de eerdere beschreven referral module Koppeling naar eigen sollicitatieformulier of ATS is mogelijk Voor LinkedIn gebruikers: mogelijkheid tot introductie via een netwerk-connectie (inside connections). Ook krijgt men suggesties te zien van personen in het netwerk die mogelijk voldoen aan de criteria (auto-matching).

7 Alternatief: ad-hoc job postings kopen voor 195 US$ per stuk. Creditcard gebruik is wel een vereiste. Branding: LinkedIn Custom Company Profiles Met dit product krijg je een carrièrepagina op LinkedIn onder het bestaande bedrijfsprofiel (LinkedIn Company Profile). Hier kun je wervende teksten plaatsen voor specifieke doelgroepen, profielen plaatsen van recruiters en medewerkers, videos, polls, links en natuurlijk geadverteerde vacatures tonen. De functionaliteit van LinkedIn Custom Company Profile zit goed in elkaar: Bedrijfsinformatie kan op elk gewenst moment bewerkt worden De inhoud past zich dynamisch aan de doelgroep(en), gebaseerd op industrie, functie, locatie en senioriteit. Bijvoorbeeld Engineers zien specifieke content dat voor hen van toepassing is terwijl Sales Professionals andere berichten en informatie zien. Een tweede tabblad verschijnt boven de Company page: Careers met eigen een unieke URL. Recruitment berichten plaatsen.

8 Testimonials van medewerkers plaatsen (Employee Spotlight). Integratie van LinkedIn Polls module om meer interactie met bezoekers te krijgen. Video clips module om de Corporate cultuur te tonen. Recruiter Profiles kunnen getoond worden zodat kandidaten weten met wie ze contact kunnen opnemen Overzicht van vacatures die via LinkedIn worden geadverteerd. Links naar de eigen Corporate carrièresite. Statistiek rapportages inclusief demografische informatie. Alternatief: een eigen carrièresite Tenslotte Elk product dat hierboven kort is beschreven bevat innovatieve functionaliteit voor recruiters waarover goed is nagedacht door LinkedIn. Hiermee heb je een tool in handen dat goed gebruik maakt van sociale netwerken, geavanceerde matching en pro-actieve zoekmogelijkheden in een grote pool van latent werkzoekenden (40% van alle gebruikers). Een groot verschil met jobboards waar simpelweg alleen vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht. Gebruikers van LinkedIn worden tevens enigszins, maar niet helemaal, beschermd tegen een veelvoud van ongewenste berichten. Inmiddels maken 40% van de Fortune 100 bedrijven gebruik van LinkedIn corporate recruiting solutions. De extra functionaliteit die men krijgt t.o.v. de bestaande alternatieven zijn een interessante optie voor een geïntegreerde campagne via LinkedIn.

9 IPRC Over ons Als specialist in Recruitment en Talentmanagement oplossingen is IPRC (International Professional Recruitment Consultancy) in staat om organisaties te ondersteunen in het verbeteren of uit handen nemen van het gehele werving- en selectieproces. We doen dit op een innovatieve manier door slim gebruik te maken van nieuwe technologieën, arbeidsmarktcommunicatie en onze jarenlange expertise. We bieden flexibele diensten aan: van individuele specialisten voor het complementeren van uw team, een project team voor een specifieke doelstelling, tot een volledig operationeel team voor bijvoorbeeld de opzet van een nieuwe onderneming. Enkele van onze initiatieven: Recruit2: een totaal oplossing voor referral recruitment Recruiter University: trainingen, workshops en presentaties Boeken: Recruitment via LinkedIn & Solliciteren via LinkedIn Blog: Recruiting Roundtable Op lees je het laatste nieuws, vacatures, trainingen en tips voor recruiters. Een kennisblog over arbeidsmarktcommunicatie, werving en selectie. De berichten komen van alle bekende recruitment blogs en nieuws websites.

10 Aangeboden door IPRC, specialisten in recruitment RecruiterUniversity.nl Recruit2.nl 2009 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Mobillion B.V. Het is toegestaan overeenkomstig artikel 15a Auteurswet 1912 gegevens uit deze uitgave te citeren in artikelen, scripties en boeken, mits de bron op duidelijke wijze wordt vermeld, alsmede de aanduiding van de auteurs.

Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 3 december 2009 Versie : 2. www.iprc.nl

Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 3 december 2009 Versie : 2. www.iprc.nl Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 3 december 2009 Versie : 2 LinkedIn: Talent Advantage LinkedIn heeft voor recruiters en (recruitment) organisaties een reeks van oplossingen waarmee men een marktaandeel

Nadere informatie

Social Media Recruitment. Een strategisch en praktisch adviesrapport. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3

Social Media Recruitment. Een strategisch en praktisch adviesrapport. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3 Social Media Recruitment Een strategisch en praktisch adviesrapport Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 18 april 2010 Versie : 3 2 Inhoud: Social Media Recruitment...3 Enorm bereik, feiten en cijfers...fout!bladwijzer

Nadere informatie

Recruitment Process Outsourcing

Recruitment Process Outsourcing Recruitment Process Outsourcing Whitepaper : Recruitment Process Outsourcing Auteur : Jacco Valkenburg RPO: Recruitment Process Outsourcing Nu organisaties weer aan groei durven denken kan het aantrekkelijk

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties Media Pack Over ons IT Job Board werd in 2002 opgericht in Engeland en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende specialisten in de werving en selectie van IT-personeel in Europa. Met gemiddeld rond

Nadere informatie

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties

Media Pack. Over ons. Gemiddelde statistieken. Waarom kiezen voor IT Job Board? Referenties Media Pack Over ons IT Job Board werd in 2002 opgericht in Engeland en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende specialisten in de werving en selectie van IT-personeel in Europa. Met gemiddeld ruim

Nadere informatie

Adverteren op Linkedin

Adverteren op Linkedin Adverteren op Linkedin Linkedin heeft op iedere profiel en persoonlijke startpagina een positie gereserveerd voor advertenties. Dit kan een reguliere banner, Linkedin promo of een tekstadvertentie zijn

Nadere informatie

Aantrekken. All Features Checklist. Employer Branding. Talent Sourcing

Aantrekken. All Features Checklist. Employer Branding. Talent Sourcing Aantrekken Employer Branding Werken Bij Pagina Editor Creëer een krachtige carrièrepagina met onze gemakkelijke drag en drop editor. Mobiel-Geoptimaliseerd Optimaliseer jouw carrièrepagina voor mensen

Nadere informatie

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011 Samenwerken bij mobiliteit en recruitment Jan van Goch 20 mei 2011 Agenda Voorstellen Inleiding Ontwikkelingen/innovaties Voorbeelden samenwerkingsverbanden Vragen Voorstellen Jan van Goch 2001 heden Connexys

Nadere informatie

StepStone. Onze producten en tarieven

StepStone. Onze producten en tarieven StepStone Onze producten en tarieven Vacatures Onderstaande services zijn standaard inbegrepen in de tarieven van de vacatures: KWALITATIEVE KANDIDATEN MEER DAN 45 PARTNERS Uw vacature wordt gratis gepubliceerd

Nadere informatie

oplossingen van Jobat.bE marc van de woestijne online development manager

oplossingen van Jobat.bE marc van de woestijne online development manager DE OPLOSSINGEN VAN JOBAT.BE marc VAN DE WOESTIJNE Online Development Manager Jobat.be groeide de laatste maanden uit tot de online referentie in zijn segment. Onze jobsite tekent een opvallende groei op.

Nadere informatie

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu Met inbound recruitment win je de war for talent Arbeidmarktcommunicatie anno nu Het veranderen van baan is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis In veel sectoren werkt alleen een vacature

Nadere informatie

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017 Hireserve recruitmentsoftware Brochure 2017 Wie we zijn en wat we doen Over Hireserve Hireserve is leverancier van recruitment software. We maken, onderhouden en verkopen een gebruiksvriendelijk en veilig

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN INHOUD 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. Dit is een een uitgave van: BlackBoxPublishers In opdracht van: Fitbrand 08. Auteurs: Nick Boer, Peter van der Steege Copyright 2019: BlackBoxPublishers

Nadere informatie

De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR

De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR De kracht van LinkedIn voor de afdeling HR Jacco Valkenburg Binnen een paar klikken een lijst met potentiële kandidaten voor je vacatures vinden. En met nog een extra filter een selectie krijgen van je

Nadere informatie

mobile recruitment solutions

mobile recruitment solutions mobile recruitment solutions 1OP DE 5 zoekt via een smartphone naar een nieuwe baan. Bent u klaar voor de mobiele sollicitant? Wat krijgt uw kandidaat te zien als hij of zij deze op een smartphone bekijkt?

Nadere informatie

Vind een nieuwe baan met LinkedIn

Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vergroot jouw kans op een (nieuwe) baan en positioneer jezelf als een expert in jouw vakgebied met onze LinkedIn tips! Het is niet toegestaan de inhoud van dit document

Nadere informatie

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net

W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215. E: info@techniekvacatures.net W: www.techniekvacatures.net T: 050 3050 215 E: info@techniekvacatures.net Waarom techniekvacatures.net? Dè techniek vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met engineers en technisch specialisten?

Nadere informatie

PINK ELEPHANT De volgende stap in recruitment We believe that People and IT are the strategic assets of tomorrow s leading companies Welke weg hebben we bewandeld? Recruitment tool Webinar LinkedIn Collega

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com Dè online marketing vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten? Dan bent

Nadere informatie

LINKEDIN SOCIAL SELLING

LINKEDIN SOCIAL SELLING LINKEDIN SOCIAL SELLING MEER VERKOPEN MET LINKEDIN INHOUD WAAROM SOCIAL SELLING RADARMARKETING EN SOCIAL SELLING DE REIS VAN DE KLANT WAAROM LINKEDIN JOUW SALES PROFIEL SAMEN NETWERKEN SAMENDELEN VIND

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

Als aanvulling op het bovenstaande, zijn er ook een aantal basis elementen als het gaat om vacatures, om in gedachten te houden:

Als aanvulling op het bovenstaande, zijn er ook een aantal basis elementen als het gaat om vacatures, om in gedachten te houden: Deze whitepaper biedt inzicht in een aantal succesverhalen van Werkenbij-sites Het is geschreven voor Werkgevers en HR professionals die begrijpen dat de online presentatie noodzakelijk is om kandidaten

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com De online marketing gespecialiseerde vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten?

Nadere informatie

StepStone. Onze rekruteringsoplossingen en prijslijst

StepStone. Onze rekruteringsoplossingen en prijslijst StepStone Onze rekruteringsoplossingen en prijslijst Inhoudstafel 03 De Perfecte Match 04 Vacatures: standaarddiensten inbegrepen 05 Vacatures: standaard en gepersonaliseerde jobaanbiedingen 06 Vacatures:

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Welkom. Engineer Your Career 12 mei 2011 Je nieuwe baan via LinkedIn

Welkom. Engineer Your Career 12 mei 2011 Je nieuwe baan via LinkedIn Welkom Practicum Linkedin Bas Westland Engineer Your Career 12 mei 2011 Je nieuwe baan via LinkedIn Programma >Hoe word ik vindbaar met mijn LinkedIn profiel? >Hoe zoek ik relevante recruiters en hiring

Nadere informatie

Recruit2. LinkedIn checklist. Deze whitepaper wordt aangeboden door. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 17 juli 2013 Versie : 2013-3. www.recruit2.

Recruit2. LinkedIn checklist. Deze whitepaper wordt aangeboden door. Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 17 juli 2013 Versie : 2013-3. www.recruit2. LinkedIn checklist Recruit2 Deze whitepaper wordt aangeboden door Auteur : Jacco Valkenburg Datum : 17 juli 2013 Versie : 2013-3 Deze LinkedIn checklist bevat veel tips om de 20 belangrijkste onderdelen

Nadere informatie

DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE

DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE DE RECRUITMENT ENGINEER VOOR DE MAAKINDUSTRIE MISSIE Als Recruitment Engineer hebben wij de missie de maak- en procesindustrie in Zuid- Nederland en Vlaanderen te voorzien in goed technisch talent op het

Nadere informatie

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit

Voorjaar 2016. Al 10 jaar welkom. Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit Voorjaar 2016 Al 10 jaar welkom Trainingen arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit INHOUD DATUM P. Al 10 jaar welkom 3 Arbeidsmarktcommunicatie Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie 4+5 februari

Nadere informatie

Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject?

Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject? Zet u Social Media recruitment in voor uw wervingstraject? Facebook pagina LinkedIn bedrijfspagina Google+ pagina Social Media Totaalpakket Uw eigen Facebook Uitgebreide service- en Cover image. bedrijfsgegevens.

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

WERKGEVERSPRESENTATIES, TARGET INGS, VACATURES, BUSINESS COURSES, CV SEARCH, AFSTUDEEROPDRACHTEN, TRAINEESHIPS, INHOUSEDAGEN, STAGES,

WERKGEVERSPRESENTATIES, TARGET  INGS, VACATURES, BUSINESS COURSES, CV SEARCH, AFSTUDEEROPDRACHTEN, TRAINEESHIPS, INHOUSEDAGEN, STAGES, WERKGEVERSPRESENTATIES, TARGET EMAILINGS, VACATURES, BUSINESS COURSES, CV SEARCH, AFSTUDEEROPDRACHTEN, TRAINEESHIPS, INHOUSEDAGEN, STAGES, ADVERTORIALS, BANNERING Jobnet is dé carrièreportal voor hoogopgeleide

Nadere informatie

NationaleVacaturebank en Tweakers & Computable IT banen. De sterkste combinatie van merken om ICT ers te werven in Nederland

NationaleVacaturebank en Tweakers & Computable IT banen. De sterkste combinatie van merken om ICT ers te werven in Nederland NationaleVacaturebank en Tweakers & Computable IT banen De sterkste combinatie van merken om ICT ers te werven in Nederland Het grootste bereik onder ICT ers Krapte op de ICT markt ICT ers zijn belangrijk

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Social Medi lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Highlights Workshopdag Online werven 29 juni 2010

Highlights Workshopdag Online werven 29 juni 2010 Highlights Workshopdag Online werven 29 juni 2010 A&O Provincies Programma Online werving, de stand van zaken Carmelcollege: Van traditioneel naar online werven De eigen werken bij -website Break-out ronde

Nadere informatie

Behoefte aan een dienst die nog niet in het klikx menu staat? Wij sparren graag met je om deze dienst samen te ontwikkelen!

Behoefte aan een dienst die nog niet in het klikx menu staat? Wij sparren graag met je om deze dienst samen te ontwikkelen! MENU Introductie KLIKX Wij hebben goed naar onze klanten geluisterd. We hebben vaak gehoord: We willen niet van die forse tarieven betalen. Nu hebben wij altijd het credo gehad, eerste klas dienstverlening

Nadere informatie

Qandidate.com integratie met eigen Recruitmentsite. Mei 2014 Qandidate.com product information

Qandidate.com integratie met eigen Recruitmentsite. Mei 2014 Qandidate.com product information Qandidate.com integratie met eigen Recruitmentsite Mei 2014 Qandidate.com product information Inhoud Introductie... 3 3 manier om te koppelen met uw eigen (recruitment)website... 4 Externe integratie switch...

Nadere informatie

Zorgspecialist in de Arbeidsmarkt Arbeidsmarktspecialist in de Zorg. MedischeBanenbank.nl

Zorgspecialist in de Arbeidsmarkt Arbeidsmarktspecialist in de Zorg. MedischeBanenbank.nl Zorgspecialist in de Arbeidsmarkt Arbeidsmarktspecialist in de Zorg MedischeBanenbank.nl de voordelen 1. Specifiek bereik gehele gezondheidszorg 2. Hoge conversie 3. Betere vindbaarheid van uw vacatures

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Waarvoor staat ADMB HR Services?

Waarvoor staat ADMB HR Services? Waarvoor staat ADMB HR Services? HR-partner voor alle bedrijven, social profit en openbare besturen Actief in Vlaanderen, Brussel en Wallonië Team van 50 vaste HR-professionals en diverse freelancers Aandacht

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

StepStone in cijfers September 2015

StepStone in cijfers September 2015 StepStone in cijfers September 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.077.987 Aantal bezoeken 384.782 Unieke bezoekers 275.829 Aantal vacatures

Nadere informatie

DIGITALE MEDIAKIT 2018/2019 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2017/ juni 2018) SOCIAL MEDIA (maart 2018)

DIGITALE MEDIAKIT 2018/2019 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2017/ juni 2018) SOCIAL MEDIA (maart 2018) DIGITALE MEDIAKIT 2018/2019 OVER SCHAATSEN.NL Schaatsen.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Schaatsen.nl is hét platform voor alle schaatsliefhebbers. Van

Nadere informatie

Arbeidsmarktsituatie

Arbeidsmarktsituatie Informatiebrochure Arbeidsmarktsituatie De arbeidsmarkt kent een aantal bekende complexe vraagstukken, waaronder een oplopende werkloosheid, scholing en pensionering. Daarnaast heeft de arbeidsmarkt een

Nadere informatie

Wij zijn er klaar voor!

Wij zijn er klaar voor! www.arbeidsmarktcommunicatie.eu Voorjaar 2015 Wij zijn er klaar voor! Trainingen arbeidsmarktcommunicatie en recruitment Wij zijn er klaar voor! Ronald van Driel en Marieke van Heek Docenten Wij zijn er

Nadere informatie

StepStone. Onze rekruteringsoplossingen en prijslijst

StepStone. Onze rekruteringsoplossingen en prijslijst StepStone Onze rekruteringsoplossingen en prijslijst Inhoudstafel 03 De Perfecte Match 04 Vacatures: standaarddiensten inbegrepen 05 Vacatures: standaard en gepersonaliseerde jobaanbiedingen 06 Vacatures:

Nadere informatie

geen dag zonder een goed CV White Label

geen dag zonder een goed CV White Label White Label Als intermediair, detacheringorganisatie of uitzendbureau bestaat uw core business uit het verzamelen, beoordelen en herlabelen van CV s. Met name het herlabelen van CV s is een van de punten

Nadere informatie

Handboek divers talent

Handboek divers talent Talent Solutions Handboek divers talent Het vinden, aantrekken en behouden van talent in vele vormen talent.linkedin.com 1 Inhoudsopgave Inleiding 03 03 Kandidaten aantrekken 10 01 Draagvlak creëren 04

Nadere informatie

StepStone in cijfers Juni 2015

StepStone in cijfers Juni 2015 StepStone in cijfers Juni 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.120.283 Aantal bezoeken 425.093 Unieke bezoekers 304.291 Aantal vacatures 1172

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

HET WORK-LIFE PLATFORM VOOR HOOGOPGELEIDEN

HET WORK-LIFE PLATFORM VOOR HOOGOPGELEIDEN HET WORK-LIFE PLATFORM VOOR HOOGOPGELEIDEN ONTDEK HET NIEUWE INTERMEDIAIR Werk en privé lopen steeds meer door elkaar. Daarom is Intermediair vernieuwd én verbreed. Want als eerste work-life platform voor

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Sara Geris Communication Manager

Sara Geris Communication Manager Sara Geris Communication Manager 1 2 100% familiebedrijf 3 Sites 11 Landen 32 Locaties 16 sites in België Bedienden Arbeiders Chauffeurs +3.700 collega s 4 Social Media bij H.Essers? SEO/ SEA Social Media

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! Marketing voor makelaars: 5 kansen die je niet mag missen Online marketing heeft de laatste jaren zijn waarde wel bewezen. Maar hoe kun je dit nu inzetten

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Facility-info.com De vacaturebank voor de facility professional

Facility-info.com De vacaturebank voor de facility professional Facility-info.com De vacaturebank voor de facility professional Profiel Facility-info.com Een zeer goed bezochte website op het gebied van facility management met 100.000 bezoekers en 850.000 pageviews

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

Nederlandse versie PREMIUM

Nederlandse versie PREMIUM Nederlandse versie PREMIUM 2 CompanyMatch CompanyMatch identificeert, typeert en matcht werkgevers en werkzoekenden op basis van Cultural Fit. CompanyMatch maakt uw Employer Brand interactief CompanyMatch

Nadere informatie

Google AdWords (SEA)

Google AdWords (SEA) Door op de juiste zoekwoorden te adverteren met Google Adwords kunt u uw business en enorme boost geven! In 9 pagina s wat Google AdWords is en waarom het zo belangrijk is. Inhoudsopgave Voorblad. Pagina

Nadere informatie

Hieronder een handleiding en enkelen tips om zoveel mogelijk bezoekers, prospects en toekomstige werknemers aan te trekken.

Hieronder een handleiding en enkelen tips om zoveel mogelijk bezoekers, prospects en toekomstige werknemers aan te trekken. Wat is Linkedin? LinkedIn is een zeer succesvol zakelijk netwerk dat zich profileert voornamelijk als Social Media tool voor professionals en bedrijven. Je kunt het voor heel veel dingen gebruiken zoals:

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Klikwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5 1/5 Clixmaster Studio R4.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit exact werkt, kunt u

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Leerwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E-mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden Als uw bedrijf groeit of als één van uw werknemers het bedrijf verlaat, heeft u nieuw personeel nodig. U heeft echter zelf niet de tijd en/of de kennis

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN De Marinier 10:11:13 LinkedIn 500.000 LinkedIn leden wereldwijd, 7 miljoen LinkedIn leden in Nederland, 0.4 miljoen leden gebruiken LinkedIn dagelijks in Nederland:

Nadere informatie

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS

WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS WAT ADVISEERT TOP 500 ADVERTEERSERS Wat zou je bedrijven aanraden die nog niet adverteren op social media? #SMAONDERZOEK Inhoud JUNI 2013 Kansen en mogelijkheden om FACEBOOK ADVERTEREN doelgroepen met

Nadere informatie

de juiste kandidaat Voor iedere vacature

de juiste kandidaat Voor iedere vacature Voor iedere vacature de juiste kandidaat NationaleVacaturebank is de nummer 1 vacaturesite van Nederland. Hét online platform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden. U vindt de beste kandidaat

Nadere informatie

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011

Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook. 14 november 2011 Social Media? Aan de slag met Twitter en Facebook 14 november 2011 Kennismaken Esther Kroes KroesKontrol ons aanbod binnen online communicatie en marketing 1. Werving en selectie 2. Workshops & presentaties

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer)

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen

Nadere informatie

StepStone. Onze producten en tarieven

StepStone. Onze producten en tarieven StepStone Onze producten en tarieven Vacatures Onderstaande services zijn standaard inbegrepen in de tarieven van de vacatures: KWALITATIEVE KANDIDATEN MEER DAN 45 PARTNERS Uw vacature wordt gratis gepubliceerd

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

Affiliate marketing. Jan Pons

Affiliate marketing. Jan Pons Affiliate marketing Jan Pons Affiliate marketing Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de website (adverteerder of merchant) de affiliate (uitgever/webmaster) betaalt voor elke

Nadere informatie

Recruit. HelloFlex. HelloFlex. enjoy intelligent tools

Recruit. HelloFlex. HelloFlex. enjoy intelligent tools HelloFlex enjoy intelligent tools HelloFlex Recruit Met een paar muisklikken maak je zelf je eigen vacaturesite. Slimme features om makkelijker te solliciteren en te matchen zorgen dat je binnenkomende

Nadere informatie

Handleiding Recruitr Werkgever

Handleiding Recruitr Werkgever Handleiding Recruitr Werkgever 1. Introductie Uw medewerkers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de werving van nieuwe medewerkers voor uw organisatie. Zij beschikken namelijk over een waardevol

Nadere informatie

Toegang tot beschikbaar talent. Een blik in de toekomst #DWW14 Geert-Jan Waasdorp (@waasdorpigi) www.intelligence-group.nl 11 december 2014

Toegang tot beschikbaar talent. Een blik in de toekomst #DWW14 Geert-Jan Waasdorp (@waasdorpigi) www.intelligence-group.nl 11 december 2014 Toegang tot beschikbaar talent Een blik in de toekomst #DWW14 Geert-Jan Waasdorp (@waasdorpigi) www.intelligence-group.nl 11 december 2014 Toegang tot beschikbaar talent Een situatieschets intern Flex

Nadere informatie

ICT & Tech Event 14 mei 2014. Jan Walter Rozema. Van employer branding tot funnel optimalisatie. Waar staat u in de Funnel Optimalisatie Matrix?

ICT & Tech Event 14 mei 2014. Jan Walter Rozema. Van employer branding tot funnel optimalisatie. Waar staat u in de Funnel Optimalisatie Matrix? ICT & Tech Event 14 mei 2014 Jan Walter Rozema Van employer branding tot funnel optimalisatie Waar staat u in de Funnel Optimalisatie Matrix? Recruitment Funnel 1.0 KENNIS - HOUDING (IMAGO) - GEDRAG 1.

Nadere informatie

EISEN. recruitmentsysteem. aan het. van vandaag

EISEN. recruitmentsysteem. aan het. van vandaag 10 EISEN aan het recruitmentsysteem van vandaag Inhoudsopgave Robuuste technologie 1. Beveiligd op het hoogste niveau 2. Slimme matching technologie 3. Intuïtieve techniek 4. ATS ook beschikbaar via tablet

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp

Nieuwsbrieven versturen met MailChimp Nieuwsbrieven versturen met MailChimp 2014 Captise 17-3-2014 2014 Captise, Tweede Bloksweg 4, 2742 KJ Waddinxveen Versie: 1.0, maart 2014 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

DIGITALE MEDIAKIT 2019/2020 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2018/ juni 2019) SOCIAL MEDIA (juli 2019)

DIGITALE MEDIAKIT 2019/2020 OVER SCHAATSEN.NL ALGEMENE CIJFERS. WEBSITE SCHAATSEN.NL (juli 2018/ juni 2019) SOCIAL MEDIA (juli 2019) DIGITALE MEDIAKIT 2019/2020 OVER SCHAATSEN.NL Schaatsen.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Schaatsen.nl is hét platform voor alle schaatsliefhebbers. Van

Nadere informatie

Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel

Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel In 10 jaar tijd is het online zakelijke netwerk LinkedIn gegroeid tot meer dan 200 miljoen gebruikers. Ook in Nederland is het een populair netwerk. Zakelijke

Nadere informatie

StepStone in cijfers Maart 2015

StepStone in cijfers Maart 2015 StepStone in cijfers Maart 2015 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 1.294.915 Aantal bezoeken 469.907 Unieke bezoekers 324.103 Aantal vacatures 1.040

Nadere informatie

Handleiding Registratie

Handleiding Registratie Handleiding Registratie Registratie Als werkgever of werving & selectie intermediair heeft u de mogelijkheid vacatures te plaatsen binnen het Linkwell netwerk. Met behulp van dit document wordt u stap

Nadere informatie

Explore the universe of social media

Explore the universe of social media Explore the universe of social media Agenda CIJFERS SOCIAL MEDIA HOE WERKT SOCIAL MEDIA? WAT WEET SOCIAL MEDIA? HOE KAN IK GEBRUIK MAKEN VAN SOCIAL MEDIA? VOORBEELDEN Guus van de Mond HBO Informatica,

Nadere informatie