Hieronder een handleiding en enkelen tips om zoveel mogelijk bezoekers, prospects en toekomstige werknemers aan te trekken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hieronder een handleiding en enkelen tips om zoveel mogelijk bezoekers, prospects en toekomstige werknemers aan te trekken."

Transcriptie

1 Wat is Linkedin? LinkedIn is een zeer succesvol zakelijk netwerk dat zich profileert voornamelijk als Social Media tool voor professionals en bedrijven. Je kunt het voor heel veel dingen gebruiken zoals: Je eigen dynamische online visitekaartje Oud collega s terug vinden Belagrijke contacten vinden Vragen stellen Aansluiten bij groepen in jouw vakgebied Je leveranciers aanbevelen en etc.. Hieronder een handleiding en enkelen tips om zoveel mogelijk bezoekers, prospects en toekomstige werknemers aan te trekken. Voor wie is LinkedIn? LinkedIn kan van waarde als u opzoek bent naar: Klanten, werk, opdrachten, nieuwe collega s, zakelijke partners, een stageopdracht of afstudeeropdracht, sprekers en voor het digitaliseren van vistitekaartjes. LinkedIn is dus HET online zakelijke professionele netwerk voor ondernemende mensen en netwerkers. Bij LinkedIn draait het om 3 dingen: 1 e graads netwerk iedereen die rechtstreeks met je verbonden is 2 e graads netwerk iedereen die verbonden is met iemand uit je 1e graads netwerk, dus geen rechtstreekse verbinding 3 e graads netwerk iedereen die verbonden is met iemand uit je 2 e graads netwerk. Als je LinkedIn gebruikt kun je in je profiel ook precies zien tot hoeveel mensen jij toegang hebt in maar 2 stappen. Dit is overigens ook het deel wat LinkedIn voor de gebruikers ontsluit. Aanmelden Ga naar LinkedIn vul bij Join Linkedin Today je gegevens in klik op de groene Join Now knop Vul de gegevens in. Klik op Continue. Step 2 of 6 : Kijk wie je al kent op Linkedin, zoek in je mailcontacten naar bekenden:

2 Meerdere adressen Door alle adressen die je gebruikt in te vullen kunnen bekenden makkelijker met jou verbinden. Via de knop Settings (rechtsboven scherm) kun je meerdere adressen toevoegen Profiel Voeg een foto toe aan je profiel Laat zien wie je bent. Met een foto maak je een linkedin-profiel persoonlijker. Het toevoegen van een foto is bovendien handig als je geen unieke naam hebt. Zorg wel voor een professionele foto. Klik in het menu Profile op Add Photo. Maak je profiel compleet Je profiel kun je dus compleet maken door: Een samenvatting (résumé) te importeren zodat de bezoeker snel kan zien wat je doet en wat je voor anderen kunt betekenen Een positie (position) toe te voegen: je huidige baan en alle functies die je vervuld hebt Je opleiding (education) toe te voegen: alle opleidingen die van toepassing zijn Jouw specialiteiten (specialities): een korte opsomming van je talenten Vraag naar een aanbeveling (recommendation) van iemand in je netwerk: het helpt als je zelf eerst een aanbeveling geeft aan degene van wie je een aanbeveling wilt ontvangen Netwerk opbouwen Je gaat beginnen contact te zoeken met alle mensen die je al kent. Waarom? 1. Introductie bij mensen die voor jou van waarde kunnen zijn: Als je in contact wilt komen met andereprofessionals (bijvoorbeeld voor werving van personeel) laat LinkedIn zien hoe je het beste in contact kunt komen. 2. Vind professionals die je vrienden aanbevelen: In plaats van zoeken in Google naar professionals, waarom geen professionals vinden die door jouw vrienden wordt aanbevolen?

3 3. Op de hoogte blijven waar vrienden en collega s aan werken: Via LinkedInkun je zien wanneer iemand zijn profiel bijgewerkt heeft, een nieuwe baan heeft, of aan bezig is met een bepaald een project. 4. Ontdek kansen: Je ziet kansen voorbij komen in de groepen waar je lid van bent en interessante discussies en Answers van anderen. 5. Bouw aan je relaties: Als een connectie van vraagt ze aan iemand voor te stellen, bouw je aan je de relatie als je hierbij kunt helpen. Er zijn in Linkedin meerdere mogelijkheden om in contact te komen met je bekenden. Bijvoorbeeld via het menu Home Gebruik je Gmail, Hotmail of een ander online mailoplossing? Maak gebruik van je eigen contactgegevens: Vul je adres en wachtwoord in, het wachtwoord wordt niet opgeslagen(dit wordt alleen gebruikt om je contacten in dat mail programma uit te lezen). Iedereen die een blauw logo met In achter haar/zijn naam heeft staan is gevonden in LinkedIn. Nodig deze personen uit. Het is beter de personen waar niets achter staat geen uitnodiging te sturen. Het kan heel goed zijn dat deze persoon al in LinkedIn staat met een ander adres. >> Let op: er zijn meerder manieren om mensen in je pagina op Linkedin toe te voegen. Verbind alleen met mensen die je ook werkelijk kent. Onderaan de homepage zie je ook een overzicht van mensen die je mogelijk kent. Dit zijn mensen die recent gelinkt zijn met één of meerdere van jouw contacten of dezelfde werkgever hebben ingevuld.

4 Klik op de naam van het bedrijf of school en je krijgt een volgend overzicht; Tips succesvol netwerken in LinkedIn Profiel: Met het profiel laat je de wereld zien wie je bent en waarvoor men bij jou (en jouw connecties) terecht kan. Laat het netwerk voor jou werken, voeg daarom vooral mensen toe met een ander referentiekader en beperk jezelf niet tot de eigen vertouwde kring of branche. Professional Headline Een belangrijke positie welke je zorgvuldig moet invullen is Professional Headline. Let op, Linkedin verplicht je niet om deze in te vullen maar doe dit altijd! Het is het gedeelte dat mensen zien als ze jouw profiel gevonden hebben. Het blauwe gedeelte is eigenlijk een soort digitaal DNA. Wie ben je? Kijk hierbij door de ogen van de anderen. Welk probleem kun jij oplossen voor de ander, of hoe kun je hen helpen met het delen van contacten? Tip: Gebruik hierbij trefwoorden en verwijs naar een website. Tip: Gebruik een URL in de verkorte versie. Status Update Het witte gedeelte onder Professional Headline is de Status Update: What are you working on? Wat je hier invult, verschijnt bij de eerstegraads contacten. Wees hierbij altijd concreet, dus hoe specifieker de vraag, hoe gerichter de antwoorden. Creëer je eigen dienst-of Productpagina s LinkedIn biedt de mogelijkheid om een aparte product- of dienstenpagina te maken. Hierbij heb je de mogelijkheid om het product of de dienst te beschrijven, een afbeelding toe te voegen, de belangrijkste kenmerken te beschrijven etc. Een andere interessante optie is de mogelijkheid om een slider in te stellen op je profielpagina. Op die manier kun je op 1 pagina links plaatsen naar verschillende landing pages. Ook is het mogelijk om special offers en vouchers aan te bieden via je product- of dienstenpagina s.

5 Vraag naar recommendations Je kunt om recommendations (aanbevelingen) vragen bij je klanten door een eenvoudig, een vooraf opgesteld mailtje te sturen. De recommendations (of reviews) worden vervolgens geplaatst onder de bedrijfsinformatie van het bedrijfsprofiel, op die manier kun je dus aan digitale mond-tot-mond reclame doen en uiteindelijk je sales verhogen. Het reviewsysteem is al lang ingeburgerd bij web shops en blijkt een enorm succes te zijn. Pas content aan de doelgroep aan Hoe efficiënter je je doelgroep bereikt, hoe meer die zich zal aangesproken voelen en hoe groter de kans op reactie en conversie. Het team achter LinkedIn heeft hier duidelijk over nagedacht,zo is het mogelijk om de presentatie van je producten en/of diensten aan te passen naargelang de doelgroep waartoe de internetgebruiker behoort. De implementatie hiervan gebeurt zeer eenvoudig via de Audiences tool van LinkedIn. Adwords en Analytics op Linkedin? LinkedIn gebruikt een advertentiesysteem dat gelijkaardig functioneert als Google Adwords: kies je doelgroep, bepaal je budget en je CPC/CPM, beheer je campagnes, Daarbij biedt LinkedIn ook een analysesysteem waarmee je kunt nagaan hoeveel views je profielpagina heeft gekregen, het aantal clicks op de verschillende productpagina s, het aantal followers, Bovendien kun je jouw gegevens vergelijken met die van concurrenten binnen dezelfde industrietak. Communicatie en interactie Creëer een company group en ga conversaties aan op LinkedIn Answers. Probeer te antwoorden en te helpen waar mogelijk, neem deel aan discussies die jouw industrietak betreffen, Op die manier bewijs je je expertise en creëer je meer online aanwezigheid op sociale media. Natuurlijk moeten je antwoorden professionneel en correct zijn, anders bestaat de kans dat je je reputatie schaadt. Goed nadenken voordat je iets zegt dus. Company Buzz Brand monitoring is een belangrijk onderdeel van social media marketing. Ga na wat internetgebruikers over je merk, diensten of producten zeggen en haak waar nodig in op gesprekken of berichten. Op die manier kun je je positieve imago opkrikken en een negatieve impact op je merk vermijden. LinkedIn gebruikt hiervoor zijn eigen tool, namelijk Company Buzz. Deze tool zoekt binnen LinkedIn zelf, maar ook in Twitter. Natuurlijk bestaan er nog andere (gratis) web tools die net hetzelfde doen. Als je eenmaal al deze tips hebt toegepast op je LinkedIn bedrijfsprofiel zul je meer bezoekers aantrekken. Meer bezoekers betekent mogelijk meer geïnteresseerde klanten, meer prospects, meer conversies en een betere online aanwezigheid. Hier LinkedIn in plain english: Bron:

INLEIDING... - 2 - ACCOUNT AANMAKEN...

INLEIDING... - 2 - ACCOUNT AANMAKEN... INDEX INLEIDING... - 2 - ACCOUNT AANMAKEN... - 3 - STAP 1: BASIS REGISTRATIE... - 3 - STAP 2: KIJK WIE JE AL KENT OP LINKEDIN... - 3 - STAP 3: BEVESTIG JE MAILADRES... - 4 - Meerdere e-mailadressen...

Nadere informatie

Aanmelden bij LinkedIn

Aanmelden bij LinkedIn Aanmelden bij LinkedIn Wat is LinkedIn? In de vorige les hebben jullie kennisgemaakt met Facebook: een sociaal netwerk waarop je contact kan onderhouden met vrienden. LinkedIn is ook een sociaal netwerk

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Beginnen op LinkedIn Een online netwerk opbouwen

Beginnen op LinkedIn Een online netwerk opbouwen Beginnen op LinkedIn Een online netwerk opbouwen Erno Hannink legde in 2009 de basis voor dit artikel. Deze update werd gemaakt door Rob Beckers in 2010. Rob Beckers 2010 juli Beginnen op LinkedIn een

Nadere informatie

Netwerken met Linkedin

Netwerken met Linkedin Netwerken met Linkedin Linkedin is het standaardplatform voor zakelijk online netwerken geworden in Nederland. Per week komen er duizenden mensen bij. De kracht van Linkedin is het delen van netwerken,

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

Het belang van een LinkedIn profiel creëren

Het belang van een LinkedIn profiel creëren Het belang van een LinkedIn profiel creëren Of je nu een zakelijke betrekking hebt, ondernemer, student of werkzoekend bent, voor iedereen geldt dat een goed LinkedIn profiel heel belangrijk is. Het is

Nadere informatie

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom & introductie van de workshop Voorstellen Doel en belang van LinkedIn Aanmaken van een profiel Jobrotary en Jobrunners Evaluatieformulier Netwerken is belangrijk

Nadere informatie

Kennissessie: LinkedIn

Kennissessie: LinkedIn Kennissessie: LinkedIn Spreker: Fennard Drenth Directeur Introductie Fennard Drenth Drendabel LinkedIn acquisitie specialist Online marketing specialist Wat kun je met LinkedIn doen? Connecten Berichten

Nadere informatie

LinkedIn handleiding

LinkedIn handleiding LinkedIn handleiding Inhoud 3 Aanmelden en inloggen 4 Instellingen 6 Profielfoto 7 Algemene gegevens 8 Uw Public Profile 10 Summary (Samenvatting) 11 Experience 13 Skills & Endorsements 15 Additional info

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een goed

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

LINKEDIN Handleiding

LINKEDIN Handleiding LINKEDIN Handleiding Inhoud 3.. Aanmelden en inloggen 4.. Taal 5.. Activiteiten broadcast 6.. E-mail adressen 7.. Profielfoto 9.. Profiel in twee talen opstellen 10.. Basisgegevens 12.. Je openbare profiel

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Doe mee in de LinkedIn-groep van Werkzaak Rivierenland! Voorwoord Dit document bevat de instructie voor het aanmaken

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

LinkedIn handleiding voor de Groenteman

LinkedIn handleiding voor de Groenteman LinkedIn handleiding voor de Groenteman In deze speciale LinkedIn handleiding voor de groenteman leest u informatie wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist LinkedIn

Nadere informatie

Aan de slag met Linkedin

Aan de slag met Linkedin Aan de slag met Linkedin titel Aan de slag met Linkedin eerste druk augustus 2012 auteur Videoproduction zetwerk Fred Beumer Fred Beumer Digitaal Leerplein Twitter: @fred_beumer Facebook: facebook.com/digitaalleerplein

Nadere informatie

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 22 maart 2017 Over dit boekje Dit boekje is voor starters met LinkedIn en met name voor deelnemers aan mijn cursussen of individuele workshops,

Nadere informatie

Werkmans en Social Media

Werkmans en Social Media Werkmans en Social Media Handleiding aanmelden social media, 2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Aanmelden LinkedIn... 3 Aanmelden Twitter... 7 Aanmelden Facebook... 9 1 VOORWOORD Voor u ligt de handleiding

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

Netwerken en solliciteren met LinkedIn

Netwerken en solliciteren met LinkedIn Methusalemlaan 88 7339 HE Ugchelen M 06 4777 6035 T 055 7074269 E info@hartebaan.nl W www.hartebaan.nl KvK 08159509 BTW NL1158.07.706.B02 ING 514 0226 Netwerken en solliciteren met LinkedIn Snel en effectief

Nadere informatie

In dit hoofdstuk wordt de basis aanmelding voor LinkedIn beschreven. Heb je al een LinkedIn profiel? Ga dan verder naar hoofdstuk 2.

In dit hoofdstuk wordt de basis aanmelding voor LinkedIn beschreven. Heb je al een LinkedIn profiel? Ga dan verder naar hoofdstuk 2. Wat is LinkedIn? LinkedIn is een zakelijk sociaal medium. Sociale media zijn online platforms waarop mensen zelf inhoud plaatsen. Het is een nieuwe manier van zelf nieuws maken, delen wat je zelf interessant

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx

Workshop Werk vinden met Social Media. WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Workshop Werk vinden met Social Media WiFi-netwerk: COLOR BC Wachtwoord: akvt33rx Programma 13.00 Start 13.15 Wat is Social Media Waarom is Social Media belangrijk bij het vinden van een baan? 13.30 Linkedin

Nadere informatie

3.5 Kopregel. Voorwoord

3.5 Kopregel. Voorwoord Voorwoord De tijd van massacommunicatie is voorbij. Anno 2017 leven we in een netwerkmaatschappij en spelen socialmediakanalen en interactieve medianetwerken een steeds grotere grote rol als het gaat om

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

LinkedInhandboek Algemeen Groepen Aan de slag

LinkedInhandboek Algemeen Groepen Aan de slag LinkedInhandboek Dit handboek is geschreven voor een ieder die kennis wil maken met het medium LinkedIn. Op dit moment staat LinkedIn vooral bekend als een online cv, maar er zijn nog meer mogelijkheden

Nadere informatie

Hoe maak je een. profiel. aan?

Hoe maak je een. profiel. aan? Hoe maak je een aan? profiel Je hebt je aangemeld voor deze online training en m.b.v. de volgende video s gaan we aan de slag met jouw LinkedIn profiel. Heb je deze nog niet aangemaakt? Dan biedt deze

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Checklist. Je eigen perfecte LinkedIn Profiel. Henk van der Duim

Checklist. Je eigen perfecte LinkedIn Profiel. Henk van der Duim Checklist Je eigen perfecte LinkedIn Profiel Henk van der Duim Je eigen perfecte LinkedIn profiel Met deze LinkedIn checklist kun je op een snelle, overzichtelijke manier een professioneel en pakkend LinkedIn

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Social Media Workshop. YM consulting

Social Media Workshop. YM consulting Social Media Workshop YM consulting Even voorstellen Patrick Ariëns Erik Jobse Robin Koster Ipetje op / Ipetje af Verwachtingen? Wat verstaan we onder netwerken? Netwerken is het offline en online leggen

Nadere informatie

Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel

Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel In dit artikel wordt uitgelegd hoe je voor je winkel een eigen Google+ pagina aan kunt maken. Let op: je moet een Google+ profiel hebben om een Google Pagina

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN De Marinier 10:11:13 LinkedIn 500.000 LinkedIn leden wereldwijd, 7 miljoen LinkedIn leden in Nederland, 0.4 miljoen leden gebruiken LinkedIn dagelijks in Nederland:

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

20 MINUTES OF NETWORK ENHANCEMENT

20 MINUTES OF NETWORK ENHANCEMENT PERSONAL BRANDING 20 MINUTES OF NETWORK ENHANCEMENT 12 9 3 6 Begin je dag heel ontspannen met een kopje koffie of thee... en 20 minuten LinkedIn. 20 minuten is natuurlijk een gemiddelde; op drukke dagen

Nadere informatie

Introductie: Wat is Yammer?

Introductie: Wat is Yammer? Introductie: Wat is Yammer? Yammer is een middel om te communiceren, kennis te delen en van elkaar op de hoogte te blijven door het uitwisselen van korte berichten. Deze berichten komen in een berichtenlijst

Nadere informatie

LINKEDIN TRAINING. Solliciteren via LinkedIn

LINKEDIN TRAINING. Solliciteren via LinkedIn LINKEDIN TRAINING Solliciteren via LinkedIn Filmpje: LinkedIn Hyperlink Bron: www.recruitingroundtable.nl 1. Wat is jouw missie? 2. Profiel optimaliseren 3. Interesses en groepen 4. Actief netwerken 5.

Nadere informatie

6 maart Deventer Schouwburg. Ferdi Soetekouw Innovata.nl E.: ferdi@innovata.nl T.: 06 23 32 29 48

6 maart Deventer Schouwburg. Ferdi Soetekouw Innovata.nl E.: ferdi@innovata.nl T.: 06 23 32 29 48 6 maart Deventer Schouwburg Ferdi Soetekouw Innovata.nl E.: ferdi@innovata.nl T.: 06 23 32 29 48 Wie ben ik? Lid sinds 4 november 2008 nl/linkedin.com/in/ferdisoetekouw Wat doe ik? SOCIAL MEDIA Strategie

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN STARTERSGIDS VOOR KAPSALONS Tijd nodig om op te richten 3/5 Het is redelijk eenvoudig om een pagina aan te maken, maar vlieg niet door de verschillende stappen. Neem voldoende

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. How To

Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. How To Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken How To Over LinkedIn Met een eigen LinkedIn bedrijfspagina bereikt je potentieel 4,2 miljoen Nederlandse gebruikers. DTG legt stapsgewijs uit hoe je een eigen bedrijfspagina

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

Social recruitment ½ DAG. Antal de Waij. Internet sinds Engagement Media Digitalcontentmarketing.nl E-Academy.nl

Social recruitment ½ DAG. Antal de Waij. Internet sinds Engagement Media Digitalcontentmarketing.nl E-Academy.nl Social recruitment ½ DAG Antal de Waij Antal de Waij 30 jaar B.G. Internet sinds 1994 Engagement Media Digitalcontentmarketing.nl E-Academy.nl 2 1 3 4 2 Een aantal vragen wellicht dat ik meer leer op het

Nadere informatie

Vind een nieuwe baan met LinkedIn

Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vergroot jouw kans op een (nieuwe) baan en positioneer jezelf als een expert in jouw vakgebied met onze LinkedIn tips! Het is niet toegestaan de inhoud van dit document

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL

IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL In 7 stappen naar een professioneel LinkedIn profiel! Om je positie op de (arbeids)markt te behouden en te versterken is online zichtbaarheid erg belangrijk.

Nadere informatie

Richt je LinkedIn-profiel in voor de lezer

Richt je LinkedIn-profiel in voor de lezer Richt je LinkedIn-profiel in voor de lezer Algemene vragen Wat wil je van je zakelijke (persoonlijke) netwerk? Wat vind je belangrijk dat mensen van jou en over jou weten? Wat wil je laten zien over je

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken 3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken www.entopic.com 2 Over mij: HR & Communicatie achtergrond 5 jaar werkzaam in Recruitment Internationaal georiënteerd Geboren netwerker Ik geloof in wie goed

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Stap 1: Breng je doelgroep in beeld Stap 2: Richt je Social Media accounts in Stap 3: Van

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina.

Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina. Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina. Stap 1 Na het registreren ontvang je een email met een inlogkode. Klik op de link in de email, of ga naar www.sign2sign.nl naar de knop log in Vul

Nadere informatie

Praktische tips voor Google+ Vertrouwelijk en eigendom van Google

Praktische tips voor Google+ Vertrouwelijk en eigendom van Google Praktische tips voor Google+ Vertrouwelijk en eigendom van Google Inhoud Jezelf presenteren op Google+ Een persoonlijk Google+ profiel maken Een +Pagina maken Je +Pagina personaliseren Aangepaste URL's

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Werken met de Portal AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

Werken met de Portal AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN Werken met de Portal HOE WERK IK MET DE PORTAL? Met deze opdrachten leer je hoe je met de Portal van s Heeren Loo werkt. Je kunt deze opdrachten alleen of met anderen doen. Opdracht 1 Bedenk zoveel mogelijk

Nadere informatie

Welkom. Internetmarketing. Tom van Nunen Mike Faber

Welkom. Internetmarketing. Tom van Nunen Mike Faber Welkom Internetmarketing Tom van Nunen Mike Faber Welkom Tom van Nunen Amerika freak CRM Manager Teamleider Klantenadvies Ondernemer Lid van BNI Chapter Quatre Bras Welkom Mike Faber Marketeer VJ Vinyl

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Studio Voetbal: op de hoogte zijn van laatste nieuws/kennis op je vakgebied. Corien Harder MZO RN Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid

Studio Voetbal: op de hoogte zijn van laatste nieuws/kennis op je vakgebied. Corien Harder MZO RN Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid Studio Voetbal: op de hoogte zijn van laatste nieuws/kennis op je vakgebied Corien Harder MZO RN Fontys Hogeschool Mens & Gezondheid Welkom bij Studio Voetbal Nieuws, ontwikkelingen en kennis: Hoe blijf

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding

Handleiding HOW TO. Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding Handleiding HOW TO Een Google Post plaatsen in je Google Mijn Bedrijf vermelding In deze handleiding leggen we jou precies uit hoe je een Google Post toevoegt aan je Google Mijn Bedrijf vermelding. Zo

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

SWELP - Swipe for Help

SWELP - Swipe for Help SWELP - Swipe for Help SWELP is een ideale manier voor professionals en cliënten om elkaar te vinden. Met deze app kun je een profiel aanmaken en op zoek gaan naar een hulpverlener met bepaalde kennis

Nadere informatie

Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel

Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel Haal meer uit je Linkedin bedrijfsprofiel In 10 jaar tijd is het online zakelijke netwerk LinkedIn gegroeid tot meer dan 200 miljoen gebruikers. Ook in Nederland is het een populair netwerk. Zakelijke

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 1 Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten 1 Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 3 Stand naam en

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

LinkedIn wat kan ik ermee? Een korte samenvatting over netwerken met LinkedIn.

LinkedIn wat kan ik ermee? Een korte samenvatting over netwerken met LinkedIn. LinkedIn wat kan ik ermee? Een korte samenvatting over netwerken met LinkedIn. Astrid van der Windt 20-09-2013 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 LINKEDIN WAT KAN IK ERMEE?...2 LINKEDIN PROFIEL AANMAKEN...3

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie