Jaarverslag Maart 2015, Medellín Colombia.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014. Maart 2015, Medellín Colombia. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Maart 2015, Medellín Colombia

2 Inleiding Elk jaar publiceert de stichting in maart het jaarverslag met daarin een verslag over het afgelopen jaar. Deze openheid van zaken is bedoeld om een ieder een beter inzicht te geven. Hoe is er gewerkt en wat zijn de resultaten? Wat zijn de lessen van het afgelopen jaar en hoe wordt hiermee omgegaan. De stichting groeit elk jaar en ook in 2014 is de stichting gegroeid op verschillende vlakken. De inkomsten waren minder dan het jaar ervoor, maar omdat er een grote reserve was aan het eind van het jaar 2013 hebben we besloten om met de stichting door te groeien. De recreatieve en culturele projecten zijn op dezelfde voet doorgegaan, het voetbalproject is gegroeid door de wijk Bello Oriente erbij te betrekken. In de volgende pagina s meer informatie hierover. Een absoluut hoogtepunt van de stichting is de boekpresentatie op donderdag 23 oktober in de Colombiaanse Ambassade. Het boek gaat in op ons werk met de kinderen en uiteraard komen de kinderen zelf ook aan het woord. Dit is erg goed ontvangen en het aanbod van het pakket met boek, CD (muziekproject Sararé) en een pak koffie wordt zeer gewaardeerd door iedereen. 2 Dit, en nog veel meer nieuws is te lezen in het verslag. Veel leesplezier! Ed Veldhuisen Voorzitter stichting

3 Inhoudsopgave pagina Inleiding 2 Activiteiten 4 La Naranja Mecánica 5 CoCo 6 Sararé 7 Entendámonos 8 My Book Buddy 9 Artesano de mi cuerpo 10 Jaarlijks uitje 11 Conclusie 12 Interne organisatie 13 Externe contacten 15 3 Publiciteit 16 Financiën 17 Contact 20 Veel plezier met het ontdekken van ons project, Eddy Veldhuisen, voorzitter stichting, vrijwilliger vanuit Colombia

4 Activiteiten Inleiding De activiteiten zijn onder te verdelen in de gehanteerde strategieën van de stichting sport, recreatie en cultuur. Elke strategie kent z n projecten. In deze fase van de ontwikkeling van de stichting ligt de focus nog met name op het uitvoeren van projecten in fase 2 en 3 van de gehanteerde methode. Een groep jongeren komt elke week bij elkaar in een redactievergadering en werken gezamenlijk, onder leiding van Maria José Diaz, aan de straatkinderenkrant Entendámonos. Deze krant is de stem van de kinderen en een bindmiddel binnen de stichting om met elkaar één grote familie te vormen. Regelmatig worden er recreatieve activiteiten georganiseerd bij de tehuizen waardoor het contact met de kinderen intensief genoemd kan worden, een voorwaarde om het vertrouwen bij deze kinderen te winnen. De kinderen leren welke activiteiten de stichting organiseert en welke voorwaarden gelden om structureel te kunnen meedoen. De één is helemaal gek van voetbal, de ander heeft er alles voor over een muziekinstrument te kunnen bespelen. Deze passies veranderen de kinderen in personen met dromen en de stichting helpt ze om deze te verwerkelijken. 4 Er is regelmatig contact tusen de stichting en de tehuizen om op die manier goed op de hoogte te blijven over de kinderen. Hoe is het gedrag in het tehuis? Welke vorderingen maakt het kind? Waarom was het kind afwezig? Dit zijn slechts enkele vragen die voor beide partijen belangrijk zijn om op die manier optimaal invloed te hebben op het leerproces van het kind.

5 Sport Het project de voetbalschool La Naranja Mecánica (de oranje machine, de bijnaam van het Nederlandse voetbal in Latijns-Amerika) is begonnen in januari 2007 met twee teams in een officiële competitie, bestaande uit jongens en meisjes van de Colombiaanse stichting Hogares Claret. Hierna sloten andere Colombiaanse stichtingen aan en werken we sinds oktober 2012 in de marginale wijk Carambolas. Vanaf januari 2014 werkt de stichting samen me de voetbalclub Club Deportivo Bello Oriente waardoor nog meer kinderen worden betrokken bij het project. In 2014 hebben gemiddeld 60 kinderen van de diverse stichtingen en gemiddeld 150 kinderen uit de wijken Carambolas en Bello Oriente twee keer in de week getraind. In het weekend hebben vijf teams deelgenomen in een officiële competitie. 5 Activiteiten In de wijk Boston (kinderen vanuit de tehuizen) zijn drie groepen geformeerd, in de wijk Caramblolas zijn twee groepen geformeerd en in de wijk Bello Oriente zijn vier groepen geformeerd. Op elke lokatie wordt zowel s morgens en s middags gewerkt. In het weekend speelden de teams t/m 10, 12, 14, 16 en 18 jaar in de competitie Copa Atletico Nacional en tijdens vrije weekenden vriendschappelijke wedstrijden. Positieve punten: - Het uitbreiden van de voetbalschool met een samenwerking met de voetbalclub in Bello Oriente verloopt zeer positief. In de wijk is de club van 25 naar 120 kinderen gegroeid dankzij het samenwerkingsverband. Punten ter verbetering: - Niet elk weekend was het mogelijk om activiteiten te organiseren doordat het voetbaltoernooi slecht is georganiseerd. Voor het komend jaar zal een intern toernooi worden geïntroduceerd. - De coördinatie tussen accommodaties, voetbaltrainers is onvoldoende. Een aparte coördinator is gewenst, ook gezien de grootte van het project.

6 Recreatie De jaarlijkse donatie van de reisorganisatie Koning Aap maakt het mogelijk om elke twee weken het project CoCo te organiseren in één van de tehuizen waarmee de stichting een samenwerkingsverband heeft opgebouwd. De kinderen leren op een ludieke wijze wat het belang is van Co operatie en Co mmunicatie en wekt de interesse voor de andere projecten van de stichting. Activiteiten Het project CoCo wordt georganiseerd in de tehuizen Jardin de Amor, Caminos de Esperanza, El Patio Don Bosco en Poder Joven. Tijdens een activiteit in het tehuis is er gemiddelde deelname van 30 kinderen. 6 Positieve punten: - De kinderen genieten enorm en zodra een tehuis wordt bezocht wordt altijd gevraagd wanneer er weer gespeeld wordt. - Er is regelmatig contact met de kinderen. - Er is regelmatig persoonlijk contact met de werknemers van de tehuizen. Dit is cruciaal voor een goede communicatie met de tehuizen. Punten ter verbetering: - Inhoudelijk ontwikkelen meer ludieke spellen voor diverse leeftijden, ruimtes (binnen, buiten) en meer tijd uittrekken na activiteit voor evaluatie. - Betrekken meer tehuizen bij het project. - De stichting moet iemand aanstellen die verantwoordelijk is voor de activiteiten.

7 Cultuur Het muziekproject Sararé is met de leraar Dario Eraso in maart 2010 begonnen met een groep kinderen en werkt nog steeds met vrijwel dezelfde groep aangevuld met nieuwe kinderen. In november 2011 heeft de groep z n eerste concert gegeven en dit is momenteel een jaarlijks terugkerend evenement. In 2014 is de CD Amor Bonito uitgebracht met eigen werk en heeft de groep enkele keren mogen optreden tijdens publieke evenementen. Activiteiten 7 Elke maandag- en donderdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur in het tehuis El Patio Don Bosco geeft Dario muziekles aan gemiddeld 25 kinderen uit de tehuizen verdeeld in twee groepen. Zij komen op eigen gelegenheid naar het tehuis voor een les van 1,5 uur. De eerste groep zijn de beginners, de tweede groep is de muziekgroep Sararé en zijn gevorderden. In heeft de groep Sararé diverse presentaties in verschillende tehuizen gegeven en zelfs tijdens publieke evenementen. De assistent Mateo (voortkomend uit het project) bezoekt het tehuis El Patio en werkt twee uur per week extra met de kinderen als begeleider van huiswerk. Positieve punten: - Betrokkenheid van muziekleraar Dario bij de ontwikkeling van de kinderen. - Presentaties openbare evenementen. - Lancering CD Amor Bonito als product van het project. Punten ter verbetering: - Zodra kinderen het tehuis verlaten komen ze niet meer naar de muziekles. - Meer publiciteit zoeken met het project naar de buitenwereld toe. - Zoeken naar vormen om een grotere groep kinderen voor langere periode (jaren) bij het project te houden.

8 Cultuur De straatkinderenkrant Entendámonos (begrijp ons!) is in 2010 begonnen en heeft inmiddels 9 uitgaven. Elke uitgave worden er 1000 gedrukt en door de journalisten eigenhandig uitgedeeld aan de kinderen van de verschillende tehuizen. Activiteiten Elke zaterdag komen gemmiddeld 8 10 jongeren van de verschillende tehuizen elke zaterdagmiddag bij elkaar onder leiding van lerares Maria José Diaz. De kinderen krijgen gevarieerde lessen en leren alles wat nodig is om een artikel te schrijven. De kinderen in de tehuizen worden tevens betrokken bij de inhoud van de straatkinderenkrant middels de 7 brievenbussen in de tehuizen, speciaal voor artikelen van de kinderen die kunnen worden gepubliceerd. 8 Positieve punten: - Het niveau van de artikelen en het design van elke straatkinderenkrant neemt elke uitgave toe. - De journalisten vertellen de kinderen van de tehuizen hun ervaringen over het schrijven van de artikelen. Dit is leerzaam en wekt de interesse bij de kinderen om te lezen. - De grootste stichting in Medellín, Ciudad Don Bosco, bestaande uit ongeveer 250 jongeren is zelf een krant begonnen en heeft daarbij onze hulp ingeroepen. Er is nu sprake van een kindje van de straatkinderenkrant Entendámonos, de digitale versie Fortice. Punten ter verbetering: - Er is te veel verloop van jongeren. - Meer bezoek culturele evenementen om de kinderen geïnteresseerd te houden.

9 Cultuur De mobiele bibliotheek My Book Buddy staat sinds augustus 2010 in vijf verschillende tehuizen. Het is een verrijdbare kast vol met boeken voor alle leeftijden, voor alle interesses. Het project probeert de lectuur onder de kinderen van de tehuizen te stimuleren. Activiteiten 9 In het tehuis wordt elke week een activiteit georganiseerd voor gemiddeld 10 kinderen. Denk hierbij aan voorlezen, vertellen, uitbeelden, tekenen, etc. naar aanleiding van de boeken. De kinderen hebben ook de mogelijkheid om een boek te lenen. Positieve punten: - Het project functioneert heel goed in de wijk 8 de marzo en de tehuizen Poder Joven, Colombo Suiza en Caminos de Esperanza. Punten ter verbetering: - Het project functioneert niet goed in het tehuis Miraflores. Conclusie: Het project functioneert goed in enkele tehuizen, hier kunnen ze prima het project zelfstandig voortzetten. In het tehuis Miraflores stoppen we het project en we gaan in 2015 bekijken hoe het stimuleren van de lectuur onder de kinderen aan te pakken.

10 Cultuur Sinds september 2013 is de stichting begonnen met het project Artesano de mi cuerpo (moeilijk letterlijk te vertalen, maar zoiets als kunst is goed voor mijn lichaam ). Dit project bestaat uit theater-, dans- en handwerklessen voor de kinderen in de verschillende tehuizen. Activiteiten 10 Theater en dans wordt eke week gegeven in vier verschillende tehuizen met een les van 1,5 uur, net als handwerken (artesanías). Elke groep bestaat uit gemiddeld kinderen. Positieve punten: - Deelname en enthousiasme kinderen. - Eind 2014 is een theatervoorstelling gegeven in het theater Bellas Artes in het centrum van Medellín. Dit was een integratie van muziek, theater, dans en artesanías. Een groot succes dat veel belangstelling genoot. Punten ter verbetering: - De lessen passen niet altijd in het schema van de tehuizen.

11 Cultuur Het is traditie aan het eind van het jaar het jaarlijks uitje te organiseren. De kinderen die deelnemen aan de projecten zijn geselecteerd op basis van structurele deelname aan de projecten. Goed gedrag in het tehuis, het volgen van de lessen op school en een positieve bijdrage tijdens de activiteiten zijn minstens zo belangrijk om het jaarlijkse uitje te verdienen. Activiteiten Na de uitjes in 2012 en 2013 naar de hoofdstad Bogotá en de kustplaats Cartagena verwachtten de kinderen ook dit jaar weer een bijzonder uitje. De groep kinderen wordt steeds groter en dus moeilijker om een bijzondere bestemming te organiseren. Toch is het gelukt, in samenwerking met de stichting Ciudad Don Bosco die een cabaña voor 75 kinderen in Tolu aan de Caribische kust heeft en we een bus konden lenen. 11 Positieve punten: - De groep bestond uit maar liefst 75 kinderen. - De profesores hebben een diversiteit aan activiteiten aangeboden. - Kinderen van het muziekproject Sararé en de straatkinderenkrant Entendámonos zijn ook meegegaan. - We kregen van supermarktketen Makro 1 miljoen pesos (ongeveer 400 euro) om boodschappen te kopen. - De kinderen hebben alle loten verkocht van de loterij, zodat ieder kind zijn of haar bijdrage heeft geleverd. Punten ter verbetering: We zouden geen punten kunnen bedenken die beter hadden gekund.

12 Conclusies De stichting in Medellín Fundación Caminos heeft in de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd vanwege de kwaliteit van de activiteiten en de betrokkenheid bij de kinderen en de tehuizen. In de Colombiaanse cultuur duurt het altijd even, maar inmiddels hebben we een goede vertrouwensband met de tehuizen waarmee wordt samengewerkt. In tegenstelling tot eerdere jaren nemen nieuwe tehuizen contact met ons op om de activiteiten ook in hun programma op te nemen. Zeer positief is dat er meer kinderen hebben genoten van alle activiteiten van de stichting en leren dat je goed je best moet doen om iets te bereiken in het leven. Het grootste probleem van het afgelopen naar was een gebrek aan tijd om alles goed te kunnen coördineren. Zo hebben we helaas nog niet de verschillende informatieve gidsen kunnen presenteren aan de kinderen, de tehuizen en de medewerkers. Deze gidsen scheppen duidelijkheid voor alle deelnemers, zoals onder andere wat men van de stichting mag verwachten maar ook wat de stichting van de deelnemers mag verwachten. Dit staat gepland voor het komend jaar. 12 Om de communicatie te verbeteren is het nodig om voor het voetbalproject La Naranja Mecánica een coördinator aan te stellen die verantwoordelijk is voor het project. Voor de culturele projecten zal ook een coördinator worden aangesteld. Dat betekent dat de stichting meer tijd kan besteden aan de toekomst van de stichting. Allereerst is het belangrijk om de inkomstenstroom te stabiliseren of zelfs naar een hoger plan te kunnen krijgen. Dat is nodig om onze huidige ambities voor de toekomst te kunnen realiseren zoals het bieden van studie en werk voor onze kinderen.

13 Interne organisatie De stichting Club Deportivo Straatkinderen Medellín is opgericht in januari De stichting in Nederland had een éénmansbestuur en heeft dat dit jaar veranderd in een bestuur bestaande uit drie personen. Pepijn Pinkse en Emma Rotman hadden eerder als vrijwilliger gewerkt bij de stichting met de kinderen in Medellin en zijn sinds 25 februari 2013 lid van het bestuur. Tot bestuurders zijn benoemd: Eddy Veldhuisen, voorzitter Emma Rotman, secretaris Pepijn Pinkse, penningmeester De stichting in Nederland werkt nauw samen met de stichting Fundación Caminos in Medellin, opgericht in oktober Dezelfde oprichter (en tevens voorzitter), een gelijkend logo en een gezamenlijke financiële huishouding zorgt voor korte lijnen tussen de twee stichtingen met dezelfde doelstellingen. Vrijwilligers Elk jaar zijn er vrijwilligers die ter plaatse in Medellín de stichting helpen. Afhankelijk van de beschikbaarheid, niveau Spaans, interesses en motivatie wordt bepaald welke werkzaamheden worden uitgevoerd. 13 Juan van der Mast (mei augustus 2014) Juan heeft met name gewerkt als assistent van het voetbalproject en zelf regelmatig activiteiten verzorgd. Daarnaast was hij beschikbaar voor de activiteiten van het project CoCo. Oscar Keijzer (vanaf augustus 2014) Oscar werkt vanuit Nederland en houdt zich vooral bezig met evenementen van de stichting in Nederland. Gustavo Montenegro (vanaf november 2014) Gustavo was aanwezig bij de boekpresentatie van de stichting en is sindsdien vrijwilliger voor de stichting. Hij bezoekt evenementen, zoekt naar mogelijkheden voor donaties en interessante contacten.

14 Medewerkers De bestuursleden (in Nederland en Colombia) doen het werk op vrijwillige basis, de accountant en medewerkers van de projecten krijgen hiervoor een vergoeding. Team medewerkers van de stichting; Orlando Gaviria Accountant Maria José Diaz Communicator, lerares straatkinderenkrant Dario Eraso Leraar muziek John Alexander Gomez Voetbaltrainer wijk Carambolas Juan Diego Oliveros Voetbaltrainer wijk Bello Oriente Roberto Romana Mosquera Voetbaltrainer tehuizen Jovani Andres Castaño Voetbaltrainer tehuizen Walter Montoya Leraar handwerken Tatiana Lerares dans en theater 14

15 Externe contacten De stichting heeft in de loop der jaren veel contacten opgebouwd. Er is een samenwerkingsverband ontstaan tussen de stichting en tehuizen en krijgt de stichting steun van Colombiaanse en Nederlandse organisaties. - DE UNA Colombia Tours De reisorganisatie, gevestigd in Bogotá, doneert jaarlijks de stichting en wordt gekeken waaraan dit zal worden besteedt. - INDER Medellín INDER Medellín is een overheidsorganisatie die sport en recreatie stimuleert in de stad. Als officiële club sinds 30 april 2012 maakt de stichting jaarlijks kans op apoyo clubes, hulp voor clubs. In 2013 heeft de stichting hulp gekregen met 24 nieuwe voetballen voor het voetbalproject en in 2014 heeft de stichting 2,3 miljoen pesos (ongeveer 900 euro) ontvangen voor het kopen van materialen. - Alcaldia Medellín (gemeente) Binnen de gemeente kent men ons werk als stichting en zijn zeer enthousiast over de resultaten. Dit contact is belangrijk voor de toekomst, het verkrijgen van donaties voor projecten tot een acomodato (gebruikmaking van accommodatie voor tenminste 10 jaar). Een meerjaren traject Koning Aap Reisorganisatie Koning Aap doneert jaarlijks waarvan het recreatieproject CoCo wordt gefinancierd. - Sawadee De toeristen worden opgehaald vanaf het hotel en krijgen een algemeen verhaal in één van de tehuizen waarmee de stichting samenwerkt.

16 Publiciteit Als stichting is het van levensbelang om in de publiciteit te staan. Het leeft immers van donaties en daarom is het belangrijk om via publicaties de mensen te interesseren in ons werk de kinderen te helpen. Hieronder een aantal voorbeelden hoe we dit aanpakken: Nederland De Nederlandse website en de Colombiaanse website worden gemiddeld 20 tot 25 keer per dag bezocht. Via de website kun je naar de Youtube kanaal van de stichting met inmiddels 15 video s over het werk met de kinderen. In 2013 heeft de stichting de fanpage opgezet en heeft momenteel 682 likes. Regelmatig worden verhalen en foto s geplaatst zodat de betrokkenen kunnen zien wat zich afspeelt in de stichting. Het is in het Nederlands en Spaans in één pagina. Elke drie maanden wordt een nieuwskrant verstuurd aan de vrienden van de stichting. Deze groep blijft groeien en de nieuwskrant wordt momenteel naar ruim 150 adressen verstuurd. De vrienden blijven zo op de hoogte van de ontwikkelingen en blijven betrokken. De meesten doneren maandelijks tot jaarlijks om onze kinderen te helpen. 16 Colombia In Colombia wordt regelmatig een boletin verstuurd naar de aangesloten tehuizen, de gemeente, het bedrijfsleven en de media (krant, televisie). Mede hierdoor is de stichting 1,5 minuut op de nationale televisiezender RCN geweest, is een interview gehouden op de lokale televisiezender TeleMedellín als ook op enkele radiostations. Er komen regelmatig groepen toeristen vanuit Nederland en Duitsland op bezoek bij het project. De reisorganisaties Sawadee, Koning Aap (Nederland) en Studiosos (Duitsland) komen met hun groepen langs het tehuis El Patio en hier wordt verteld over ons werk.

17 Financiën Het financiële boekjaar van de stichting loopt gelijk aan het kalenderjaar. Zowel in Colombia als in Nederland wordt in november van het kalenderjaar een budget opgesteld dat vervolgens wordt besproken, indien nodig aangepast. De stichting streeft naar continuïteit en zelfs uitbreiding van de financiën door middel van het creëren van stabiele inkomsten en aanboren van nieuwe donaties. Momenteel heeft de stichting een reserve en is het streven om minimaal 6 maanden de lopende kosten te kunnen dekken. Begroting 2014 (goedgekeurd in november 2013) Administratie * 1.000,00 $ La Naranja Mecánica ** $ CoCo ** $ Sararé ** $ Entendámonos ** $ My Book Buddy ** $ Artesano de mi cuerpo $ Jaarlijks Uitje ** $ - Totaal 1.000,00 $ *Administratie; salariskosten coordinator, comunicator, algemene kosten. ** Projecten; salariskosten, transport kinderen, materialen, etc. 17 Uitgaven 2014 Administratie 1.499,90 $ Drukken boek 8.268,00 Koffie 1.707,08 La Naranja Mecánica $ CoCo $ Sararé $ Entendámonos $ My Book Buddy $ Artesano de mi cuerpo $ Jaarlijks Uitje $ Totaal ,98 $

18 Inkomsten 2014 Vrienden van de stichting Opbrengsten boek Koning Aap Jaarlijkse donatie voor recreatieproject CoCo Actie 1 procentclub Impulsis Stichting 99 % Ride 8.580, , , , , ,00 Bezoek reisorganisatie Sawadee Bezoek reisorganisatie Koning Aap Bezoek reisorganisatie Studioso (Duitsland) DE UNA Colombia Tours Bezoek groepjes toeristen Opbrengt loterij voor jaarlijks uitje Donatie Makro voor jaarlijks uitje $ $ $ $ $ $ Totaal ,38 $ Het jaar 2014 is gestart met een begroting van ,31 en $ In 2014 zijn in totaal zes internationale transacties gerealiseerd (zie details hieronder). Dit gegeven is nodig om te bepalen hoeveel er op 31 december 2014 in kas zit. Internationale transferenties jan 5.118,00 $ maart 5.068,00 $ aug 5.218,00 $ nov 5.518,00 $ nov 5.568,00 $ dec 5.568,00 $ dec ,00 $

19 Financiële situatie 31 december 2014 Saldo 31 december ,31 $ Inkomsten ,38 $ Uitgaven ,98 $ Internationale transferenties ,00 $ Saldo 31 december , , , ,00 = ,71 $ $ $ $ = $ (negatief) 19 De wisselkoers is gemiddeld 1 euro = 2500 pesos Colombianos, dan komt het saldo uit op; , ,99 = ,72 $ $ = $ ,302

20 Contact Kamer van Koophandel Van Eedenplein GW Heerhugowaard Nederland Tel: Paginaweb NIT: Calle 48, numero (apto 301) Medellín, Colombia Tel: +57 (4) Mobiel: Paginaweb fundacion@funcaminos.com 20 Bankgegevens: ABN AMRO Rek.nr NL97 ABNA Ten name van Straatkinderen Medellín BIC: ABNANL2A Adres: Middenwaard SH Heerhugowaard Bankgegevens: Bancolombia Cuenta de ahorros Fundacion CAMINOS SWIFT: COLOCOBM Adres: Carrera 48, numero 25B sur 002 Centro Comercial Complex, local 109 Envigado, Colombia Wilt u meer weten over het werk van de stichting? Wilt u onderdeel zijn van ons werk? Bent u geïnteresseerd in de nieuwskrant? Wilt u meer informatie over onze projecten? Heeft u vragen en / of opmerkingen? Aarzel niet en stuur een naar info@straatkinderenmedellin.com. De stichting zal u spoedig antwoorden. Namens onze kinderen hartelijk dank voor uw interesse!

Jaarverslag 2013. Maart 2014, Medellín Colombia. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin

Jaarverslag 2013. Maart 2014, Medellín Colombia. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Jaarverslag 2013 Maart 2014, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Elk jaar publiceert de stichting in maart het jaarverslag met daarin een

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Maart 2016, Medellín Colombia

Jaarverslag 2015 Maart 2016, Medellín Colombia Jaarverslag 2015 Maart 2016, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding In Latijns-Amerika zijn de sociale verschillen erg groot en Colombia is geen

Nadere informatie

Jaarverslag April 2017, Medellín Colombia.

Jaarverslag April 2017, Medellín Colombia. Jaarverslag 2016 April 2017, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding De stichting bestaat bijna 10 jaar, maar het begin van het project is meer

Nadere informatie

Jaarverslag Maart 2018, Medellín Colombia.

Jaarverslag Maart 2018, Medellín Colombia. Jaarverslag 2017 Maart 2018, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Vanaf 1 februari afgelopen jaar heeft de stichting een eigen accommodatie

Nadere informatie

Beleidsplan 2015. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin

Beleidsplan 2015. www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Beleidsplan 2015 www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding In Latijns-Amerika zijn de sociale verschillen erg groot en Colombia is geen uitzondering. In Medellín

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, De stichting heeft de afgelopen maanden de luxe dat er drie Nederlanders hun buitenland stage in Medellín hebben georganiseerd. Sabine kennen jullie

Nadere informatie

Beleidsplan Inleiding

Beleidsplan Inleiding Beleidsplan 2016 www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Inleiding In Latijns-Amerika zijn de sociale verschillen erg groot en Colombia is geen uitzondering. In

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Maart 2018, Medellín Colombia

Beleidsplan 2018 Maart 2018, Medellín Colombia Beleidsplan 2018 Maart 2018, Medellín Colombia www.straatkinderenmedellin.com www.facebook.com/straatkinderenmedellin Inleiding Vanaf 1 februari afgelopen jaar heeft de stichting een eigen accommodatie

Nadere informatie

Jaarverslag. April 2019, Medellín Colombia

Jaarverslag. April 2019, Medellín Colombia 2018 Jaarverslag April 2019, Medellín Colombia Inleiding Het afgelopen jaar was een enorm mooi jaar met als hoogtepunt de aankoop van de accommodatie El Paraiso. Er waren plannen om de accommodatie naast

Nadere informatie

Nieuwskrant. Een heel voorspoedig nieuwjaar gewenst namens de kinderen van de stichting!!!

Nieuwskrant. Een heel voorspoedig nieuwjaar gewenst namens de kinderen van de stichting!!! Nieuwskrant Nummer 34, december 2011 Namens ons hartelijk dank voor de steun afgelopen jaar. Dankzij de activiteiten van de stichting hebben wij de mogelijkheid te bloeien tot personen met dromen. Hopelijk

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 53 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 53 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 53 Medellín, maart 2017 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, We zijn het jaar goed begonnen en hebben ons gevestigd aan de rand van het voetbalveld van Carambolas in

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 56 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 56 Medellín, maart Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 56 Medellín, maart 2018 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Dit jaar is het team medewerkers bij de stichting verder uitgebreid. Sinds begin januari werkt de comunicadora

Nadere informatie

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 59 Medellín, december 2018 Dit is de laatste nieuwskrant van het jaar. Wat een jaar, wat is er veel gebeurd. Sinds augustus zitten

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 54 Medellín, juni 2017 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Bibliotheek My Book Buddy Vrijwillig Gregory van der Linden heeft onlangs de stichting weer eens bezocht

Nadere informatie

NIEUWSKRANT nummer 52 Medellín, december Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín,

NIEUWSKRANT nummer 52 Medellín, december Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, NIEUWSKRANT nummer 52 Medellín, december 2016 Beste vrienden van stichting Straatkinderen Medellín, Inmiddels wordt al ruim 10 jaar gewerkt met onze kinderen en elk jaar kunnen we meer betekenen voor de

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2012 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2012 DESTINO Geef een kind de toekomst! stichting WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag 2012 aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2008

Stichting Esperanza Bolivia. Jaarverslag 2008 Stichting Esperanza Bolivia Jaarverslag 2008 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wie zijn wij? 4 Doelstelling Stichting Esperanza Bolivia 4 Medewerkers Stichting Esperanza Bolivia 4 Bezoek 2008 Bolivia 5 Uypaca

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA 17 April 2014 Inhoudsopgave Inleiding Secretariaat o Lesaanbod o Wedstrijden & Evenementen o Huisvesting o Vooruitblik 2014 Technische Commissie o Kaderleden

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2017 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2017 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Naam: Stichting Lonely Lochem Kamer van Koophandel: 64795985 RSIN/fiscaal nummer: 855850668 Contactgegevens: Walsteeg 20 7241 BG Lochem Telefoon: 06-4047090 E-mailadres: info@lonelylochem.nl

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede

1. Inleiding. Wij wensen u veel leesplezier! Bestuur van Stichting Kwasa. Robert Verboon Daniëlle van der Zande Esther de Vreede Jaarverslag 2009 Inhoud 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Kwasa. Met dit document willen wij donateurs en andere geïnteresseerden inzicht bieden in de werkzaamheden en financiën van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 1 Woensdag 26 augustus 2015 Agenda Vrijdag 28 augustus Woensdag 2 september Vrijdag 4 september Woensdag 16 september Vrijdag 18 september

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid.

In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Jaarverslag 2012 1 Jaarverslag 2012 In 2012 heeft Stichting Chimding in samenwerking met organisaties in Nepal en in Nederland weer diverse activiteiten ontplooid. Samenwerkingsprojecten in Nepal OLE-Nepal

Nadere informatie

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2018 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het nieuwe beleidsplan voor 2018 van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl 1. Doelstellingen en algemeen beleid 1.1 Inleiding 1.2 Bestuursactiviteiten 1.3 Stichtingsactiviteiten 1.4 Plannen voor 2015

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan

Aanvraag ANBI-Status. Stichting MIH Beleidsplan Aanvraag ANBI-Status Stichting MIH 31-07-18 Beleidsplan Verantwoording en ANBI Zakelijke gegevens van de instelling: Naam: Stichting MIH Het RSIN/fiscaal nummer: 858828170 Het post- en vestigingsadres:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 Beste nieuwsbrief lezers, Net zoals vorig jaar ben ik afgelopen december naar Ecuador geweest!! Het was goed om iedereen weer te zien en spreken. In 2015 is er superhard gewerkt

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

STICHTING WORTEL BELEIDSPLAN

STICHTING WORTEL BELEIDSPLAN STICHTING WORTEL INHOUD Inhoud... 2 Inleiding... 3 Strategie... 4 Kernprincipes en uitgangspunten van de stichting... 4 Statutaire doelstelling... 4 Afwezigheid van winstoogmerk... 4 Bestemming liquidatiesaldo...

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2010

Jaarverslag activiteiten 2010 Jaarverslag activiteiten 2010 Na afloop van het slotconcert bij de GGzE op 6 juni; 50 leerlingen met docenten en vrijwilligers Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016

Stichting Tempel Europa. Beleidsplan 2016 Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2016 februari 2016 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Strategie... 1 2.1 Statutaire doelstellingen... 1 2.2 Afwezigheid van winstoogmerk... 1 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Jaarplan My Book Buddy 2012 Inleiding

Jaarplan My Book Buddy 2012 Inleiding Inleiding In januari 2010 is de Stichting My Book Buddy opgericht. Dit initiatief komt voort uit de grote behoefte en noodzaak om het analfabetisme en laaggeletterdheid in ontwikkelingslanden terug te

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 www.myosotis-maassluis.nl Stichting Myosotis Maassluis Burgemeester Dommisseplantsoen 22 3145ME Maassluis Email: myosotismaassluis@gmail.com Telefoon: +31610507056 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014'

Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Moeder- en kindcentrum Bij-1 Jaarverslag 2013 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Juni 2014 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 Stichting Bij-1 info@bij-1.nl

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities.

Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. N e e r, 2 6 m e i 2 0 1 0 Visie & Beleid Beste lezer, Wij vinden het erg fijn dat u geïnteresseerd bent in onze visie en ambities. Indien u opmerkingen, suggesties of vragen heeft, laat ons dit weten.

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016 Jaarverslag 2015 10 januari 2016 Kanaalweg 2, 9551 XG Sellingen, tel. 0599-322655/06-22698789 Email: info@reeenopvangwesterwolde.nl www.reeenopvangwesterwolde.nl Bankrek. nr. NL71ABNA043.66.63.600 Ingeschreven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz.

JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN. Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... blz. 2. Voorwoord... blz. JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING VRIENDEN VAN HET JEUGD- EN JONGERENCENTRUM DON BOSCO APELDOORN Inhoudsopgave Inhoudsopgave... blz. 2 Voorwoord... blz. 3 Jaarverslag... blz. 4 Ondernomen activiteiten

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014

Voorwoord. Namens het bestuur van Stichting Aangepast Actief Nederland. Marijke Smedema, Penningmeester Februari 2014 Stichting Aangepast Actief Nederland Buitenzagerij 57 1021NP Amsterdam info@aangepastactief.nl www.aangepastactief.nl KvK 57302669 RSIN 852523166 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan voor 2014 van Stichting

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Diabest Inleiding

Beleidsplan Stichting Diabest Inleiding Beleidsplan Stichting Diabest 2017-2018 Inleiding Stichting Diabest staat voor het verkennen van grenzen, ontdekken van mogelijkheden, verwezenlijken van dromen voor mensen met Diabetes. Dit doen we door

Nadere informatie

Stichting Projecten Tafelronde 123

Stichting Projecten Tafelronde 123 Stichting Projecten Tafelronde 123 Beleidsplan 2015-2020 Datum: 1 oktober 2016 Stichting Projecten Tafelronde 123 Westeinde 14 2275 AD Voorburg penningmeester@rt123projecten.nl KvK: 41157802 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s

Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020. fa ir frie n d s Beleidsplan FairFriends Foundation 2014-2020 fa ir frie n d s 1. Inleiding Dit beleidsplan is opgesteld om vast te leggen wat de toekomstvisie is van de Stichting Fairfriends Foundation. Hierin willen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn

Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Beleidsplan Stichting Historisch Vervoer Langs de Bello Lijn Bergen 20-01-2015 1-13 Inhoud 1 Visie en Missie 3 1.1 Statement: 3 1.2 Visie 3 1.3 Missie 3 2 Ervaring 3 3 Evenement 2015 4 4 Toekomst. 4 5

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan!

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan! NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 3 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 Jaargang 2 nummer 1 Het kerstfeest komt er aan! janua- INHOUD 1. Kerstfeest komt er aan! 2. La Sonrisa Naranja op Facebook

Nadere informatie

Persoonlijk Sponsorplan FC UTRECHT VROUWEN Adopteer nu uw favoriete speelster en steun het FC Utrecht vrouwenvoetbal bij haar ontwikkeling

Persoonlijk Sponsorplan FC UTRECHT VROUWEN Adopteer nu uw favoriete speelster en steun het FC Utrecht vrouwenvoetbal bij haar ontwikkeling Persoonlijk Sponsorplan FC UTRECHT VROUWEN Adopteer nu uw favoriete speelster en steun het FC Utrecht vrouwenvoetbal bij haar ontwikkeling Stichting Vrouwen Voetbal Utrecht Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Voorwoord. Maartensdijk, januari 2018

Voorwoord. Maartensdijk, januari 2018 Voorwoord Ook al voor de officiële de oprichting in 2004 van Stichting Ruiterweekend Gehandicapten is het jaarlijkse ruiterweekend georganiseerd voor een groeiend aantal deelnemers. Inmiddels zijn de bezoekersaantallen

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961

V.V. DEVO 58 KON. GOEDGEKEURD 5 JULI 1961 DEVO 58 Herman Bonpad 4 1067 SN Amsterdam Amsterdam, 2012 Betreft: Club van 58 Geachte voetballiefhebber, Hartelijk dank voor uw interesse in de Club van 58, het gezamenlijke donateurcollectief van DEVO

Nadere informatie

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein

Beleidsplan TOV 2016. Auteur: Wendy Verkerk Klein Beleidsplan TOV 2016 Auteur: Wendy Verkerk Klein Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting jij bent TOV! TOV eten en TOV boeken zijn onlosmakelijk verbonden met de stichting. Dit plan beschrijft

Nadere informatie

Oudervereniging Ashram College

Oudervereniging Ashram College 2009 2010 Oudervereniging Ashram College November 2010 Inhoud Voorwoord... 2 Bestuur... 3 Bestuurswijzigingen 2009-2010... 3 Agenda vergader data en overige activiteiten... 3 Welkomstborrel... 3 Bulletin...

Nadere informatie

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN BELEIDSPLAN 2017-2018 Een podium voor een grote variëteit aan muziekstijlen in de open lucht voor jong en oud. Een jaarlijks terugkerend muziekconcert op een unieke

Nadere informatie

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM

BEEK FM. Beleidsplan Vastgesteld op Beleidsplan Beek FM BEEK FM Beleidsplan 2018 Vastgesteld op 8-11-2018 INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de in het najaar van 2018 opgerichte stichting Beek FM. De oprichting van de stichting en het opstellen van

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Nieuwsbrief 4, 3 mei 2014 Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Secretariaat: Linge 23 5172 DP Kaatsheuvel handbalschoolbrabant@gmail.com www.handbalschoolbrabant.nl Geplande activiteiten 03-05-2014

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016

Stichting Arise and Shine Netherlands. Jaarverslag 2016 Stichting Arise and Shine Netherlands Jaarverslag 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 De bestemming van de gelden van AASN...3 Inkomsten...4 Communicatie...4 Balans...5 Staat van baten en lasten...5 De

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK:

BELEIDSPLAN Stichting Voetbal Helpt Naam: Stichting Voetbal Helpt KvK: BELEIDSPLAN 2018-2022 Naam: KvK: 71247947 Referentie Beleidsplan-2018-2022 Voetbal Helpt Datum 06-04-2018 Status Definitief Auteur(s) A.R. Nonnekes A.D. van Beijsterveldt 1. Inleiding In 2018 werd de opgericht.

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan

Stichting Vrienden van Goražde Beleidsplan STICHTING VRIENDEN VAN GORAŽDE MEIDOORNSTRAAT 65, 1505 TS ZAANDAM 06-50298575 Facebook info@vriendenvangorazde.com www.vriendenvangorazde.com OPGERICHT: 12 JUNI 2013 TE ZAANDAM KAMER VAN KOOPHANDEL : 58153128

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling

Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Jaarverslag 2014 Stichting Co-Cycling Waar de medische grenzen eindigen, fietsen wij nog een stukje verder Stichting Co-Cycling Schierstins 7 1082 TC Amsterdam E: Info@cocycling.nl I: www.cocycling.nl

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

Explorers. Begeleiding. Explorerraad

Explorers. Begeleiding. Explorerraad Explorers De oudste leden van de Graaf Ottogroep zijn lid van het speltak Explorers. Explorers zijn zelfstandige, creatieve, gezellige en nieuwsgierige jongeren die niet bang zijn iets vreemds uit te proberen.

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte lezer, Jaarverslag 2014 Honselersdijk Voorwoord Geachte lezer, Dit is het jaarverslag van de Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2014. Hierin vindt het verslag van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3

1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 JAARPLAN 2015 Inhoudsopgave 1. Over KIDS a. Doelstelling pag. 3 b. Organisatie pag. 3 2. Plannen voor 2015 a. Huisvesting en (medische) verzorging pag. 4 b. Onderwijs pag. 4 c. Sport en recreatie pag.

Nadere informatie

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School Weeskinderen Indonesië Naar School Financieel Verslag 2013 Correspondentieadres: Hockerkade2 2104AWHeemstede Tel.0622569505 Email: info@winsfoundation.com Website: www.stichtingwins.nl KvK: 34260184 Bank:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Sponsormagazine v.v. De Alblas

Sponsormagazine v.v. De Alblas Sponsormagazine v.v. De Alblas Waarom dit sponsorboek? Sponsoring is een belangrijk onderdeel in het verenigingsleven. Financiële bijdragen in de vorm van sponsoring zijn voor verenigingen belangrijk om

Nadere informatie

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016

STICHTING RESEARCH FOUNDATION LUPUS INTERNATIONAL JAARVERSLAG 2016 Presbyterian ziekenhuis is gevestigd in New York City. 6 INHOUDSOPGAVE 1 Voorwoord 3 2 Activiteiten 3 3 Publiciteit 4 4 Externe contacten 4 5 Interne organisatie 4 6 Financiële verantwoording 4/5 7 Bestuur

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep

Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep Jaarverslag 2013 Stichting Steensoep Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl 1. Over Stichting Steensoep

Nadere informatie

Het eerste jaar van ons bestaan

Het eerste jaar van ons bestaan Het eerste jaar van ons bestaan In januari 2010 is de Stichting My Book Buddy opgericht. Dit initiatief komt voort uit de grote behoefte en noodzaak om het analfabetisme en laaggeletterdheid in ontwikkelingslanden

Nadere informatie