BIJLAGE VI STROOMSCHEMA BEREKENING GEVRAAGDE SUBSIDIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE VI STROOMSCHEMA BEREKENING GEVRAAGDE SUBSIDIE"

Transcriptie

1 BIJLAGE VI STROOMSCHEMA BEREKENING GEVRAAGDE SUBSIDIE Inleiding Met de regelgeving Waddenfonds kunt u voor uiteenlopende activiteiten subsidie aanvragen. Voor verschillende activiteiten kunnen verschillende subsidiemogelijkheden en subsidiepercentages gelden. Hierna volgt een stroomschema waarmee u de verschillende subsidiemogelijkheden en bijbehorende subsidiepercentages kunt nagaan. Ook worden de belangrijkste voorwaarden genoemd. Waarvoor kan subsidie worden aangevraagd? U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten ter bevordering van minimaal één van de volgende doelen: Vergroten en versterken van de natuur- en landschapswaarden van het waddengebied; Verminderen of wegnemen van externe bedreigingen van de natuurlijke rijkdom van de Waddenzee; Duurzame economische ontwikkeling in het waddengebied en een substantiële transitie naar een duurzame energiehuishouding in het waddengebied en de direct aangrenzende gebieden; Ontwikkelen van een duurzame kennishuishouding ten aanzien van het waddengebied. De belangrijkste voorwaarden voor alle aanvragen. De aanvraag: Moet tussen 8 september en 17 oktober 2008 bij Dienst Landelijk Gebied binnen zijn; De aanvrager voldoet aan de eisen van kredietwaardigheid. Een project: Start nadat de ontvangst van de subsidieaanvraag is bevestigd, want alleen daarna gemaakte kosten komen voor subsidie in aanmerking; Stroomschema berekening gevraagde subsidie 1 Draagt bij aan de eerdergenoemde doelen in het waddengebied. Dit omvat de Waddenzee met de kustgemeenten en voor energieprojecten ook de aangrenzende gebieden; Is sluitend gefinancierd en eventuele (co)financiering ligt vast in een overeenkomst; Vormt een waardevolle aanvulling op bestaande of wettelijk verplichte activiteiten; Kan na subsidie op eigen benen staan; Kan niet zonder de gevraagde subsidie via de markt tot stand komen, bijvoorbeeld doordat het rendement te laag is. Voor de subsidiabele kosten gelden de onderstaande algemene voorwaarden: (volgens artikel 1.3 van de subsidieregeling Wet op het Waddenfonds) De kosten zijn gemaakt na indiening van het project en stoppen na de datum van afloop van de subsidieperiode. Loonkosten worden bepaald aan de hand van een uurloon, berekend op basis van het jaarloon bij een volledige dienstbetrekking volgens de loonstaat van de betrokken medewerkers, verhoogd met de wettelijke dan wel de op grond van een individuele of collectieve arbeidsovereenkomst verschuldigde opslagen voor financiële lasten. Ontvangsten of inkomsten die betrekking hebben op een project worden in mindering gebracht op de subsidiabele kosten van het project. In opdracht van:

2 SEMI-OVERHEIDSACTIVITEITEN collectieve-, (semi) overheids- of niet economische activiteiten? (volgens art. 2.1 van de subsidieregeling Wet op het Waddenfonds) Is de aanvrager: Kruis aan. Een bestuursorgaan, Een nietgouvernementele organisatie of Een particulier die geen onderneming is? bedreiging (maximaal 90% subsidie) Economie, energie (maximaal 40% subsidie) Kennismanagement (maximaal 90% subsidie) Stroomschema berekening gevraagde subsidie 2 (volgens art. 2.3 van de subsidieregeling Wet op het Waddenfonds) Loonkosten of kosten voor eigen arbeid die rechtstreeks betrekking hebben op het project. Kosten van verbruikte materialen en verbruikte hulpmiddelen. Kosten in verband met de aankoop van tweedehands materialen. Kosten van duurzame kapitaalgoederen, zoals machines en apparatuur. Kosten van aan derden uitbestede activiteiten. Kosten van grond. Eventuele BTW (indien BTW niet verrekenbaar is). Verkrijgt u voor deze kosten ook andere subsidie dan uit het Waddenfonds? Eventuele inkomsten, deze worden in mindering gebracht. S.v.p. totaal kosten vermenigvuldigen met subsidiepercentage, dit wordt de maximaal gevraagde bijdrage Waddenfonds. subs. % = % Ga door naar de volgende U kunt voor deze activiteiten geen subsidie aanvragen, maar mogelijk wel voor eventuele andere activiteiten in uw project. Ga daarvoor naar de volgende U kunt de subsidies combineren tot een totaal van maximaal 100% van de kosten. Verminder zo nodig de gevraagde subsidie Waddenfonds. Kent uw project nog andere dan (semi) overheidsactiviteiten? Ga door naar de volgende Verwerk het op deze pagina berekende maximale gevraagde bedrag in uw projectfinanciering tenzij u ook voor andere activiteiten nog Waddenfondssubsidie aanvraagt. Ga in dat geval door naar de volgende Tel uiteindelijk de bij iedere activiteit gevraagde bedragen bij elkaar op en verwerk dat bedrag in uw projectfinanciering.

3 ECONOMISCHE ACTIVITEITEN (de-minimissteun) Stroomschema berekening gevraagde subsidie 3 (volgens art. 8.2 van de subsidieregeling Wet op het Waddenfonds) Ongeacht de economische sector kan voor economische activiteiten een beperkt (de-minimis) subsidiebedrag worden aangevraagd. (volgens art. 8 van de subsidieregeling Wet op het Waddenfonds) activiteiten voor: Kruis aan: De primaire productie van landbouwproducten; De visserij- en aquacultuursector; Overige sectoren? bedreiging (maximaal 90% subsidie) Economie, energie (maximaal 40% subsidie) Kennismanagement (maximaal 90% subsidie) Loonkosten of kosten voor eigen arbeid die rechtstreeks betrekking hebben op het project. Kosten van verbruikte materialen en verbruikte hulpmiddelen. Kosten in verband met de aankoop van tweedehands materialen. Kosten van duurzame kapitaalgoederen, zoals machines en apparatuur. Kosten van aan derden uitbestede activiteiten. Kosten van grond. activiteiten voor: Eventuele BTW (indien BTW niet verrekenbaar is). De primaire productie van landbouwproducten; De visserijsector? VOORWAARDEN Maximum subsidiebedrag bedraagt per zelfstandige aanvrager: voor Landbouw voor Visserij voor Wegvervoer voor Overige Eventuele inkomsten, deze worden in mindering gebracht. S.v.p. totaal kosten vermenigvuldigen met subsidiepercentage, dit wordt de maximaal gevraagde bijdrage Waddenfonds. subs. % = % Er kan ook een hoger bedrag worden aangevraagd. Zie hiervoor de volgende pagina s. Indien van toepassing: het gevraagde subsidiebedrag dient te worden verlaagd met reeds ontvangen de-minimissteun over de afgelopen twee jaren. Niet subsidiabel zijn kosten: Voor projecten m.b.t. uitvoer van producten naar het buitenland; Voor de aanschaf van wegvervoermiddelen die vrachtvervoer voor rekening van derden uitvoeren; Voor de aankoop of bouw van vissersvaartuigen; Voor de vergroting van de vangstcapaciteit. N.B.: Het is verplicht om de bijlage Verklaring omtrent deminimissteun bij de aanvraag te voegen. Verkrijgt u voor deze kosten ook andere subsidie dan uit het Waddenfonds? Verminder de gevraagde bijdrage uit het Waddenfonds met dit subsidiebedrag. Verwerk het op deze pagina berekende maximale gevraagde bedrag in uw projectfinanciering tenzij u ook voor andere activiteiten nog Waddenfondssubsidie aanvraagt. Ga in dat geval door naar de volgende Tel uiteindelijk de bij iedere activiteit gevraagde bedragen bij elkaar op en verwerk dat bedrag in uw projectfinanciering.

4 LANDBOUWACTIVITEITEN Stroomschema berekening gevraagde subsidie 4 (volgens art. 5.4, 5.7, 5.9, 5.11 en 5.13 van de subsidieregeling) activiteiten op het gebied van de primaire productie van landbouwbedrijven? (volgens artikel 5.1 van de subsidieregeling Wet op het Waddenfonds) Er zijn verschillende activiteiten mogelijk. Kruis aan welke voor uw project van toepassing zijn. Investeringen in landbouwbedrijven m.b.t. de primaire productie van landbouwproducten. Maximaal 40% subsidie, met een maximum van per onderneming tijdens een periode van drie fiscale jaren. Instandhouding traditionele landschappen en gebouwen. Maximaal 40% subsidie, als erfgoedelementen deel uitmaken van productieve activa. Maximaal 90% subsidie, als erfgoedelementen geen deel uitmaken van productieve activa. Bouw, verwerving of verbetering van onroerende zaken; Koop of huurkoop van machines en materieel; Algemene kosten i.v.m. de bovenstaande punten. Werkelijk gemaakte kosten van investering of kapitaaluitgaven; Bij max. 90%: door landbouwer of diens werknemers verrichte werkzaamheden, met een max. van per jaar. bedreiging; Economie, energie; Kennismanagement. Verplaatsing van landbouwbedrijfsgebouwen in het algemeen belang. Maximaal 40% voor verplaatsing die gepaard gaat met verder bedrijfsvoordeel. Maximaal 90% zonder bedrijfsvoordeel. Bevordering van de productie van kwaliteitslandbouwproducten. Maximaal 40% subsidie. Werkelijk gemaakte kosten van de verplaatsing van het landbouwbedrijfsgebouw in het algemeen belang. Kosten van marktonderzoek, bedenken en vormgeven producten, aanvraag certificering overeenkomstig desbetreffende communautaire verordening. Ga door naar de volgende Voorwaarden De landbouwonderneming is economisch levensvatbaar; Onderneming is een MKB; Investering gaat verder dan bestaande communautaire of nationale normen. Technische ondersteuning. Maximaal 40% subsidie. Verkrijgt u voor deze kosten ook andere subsidie dan uit het Waddenfonds? Verminder de Verwerk het op deze pagina berekende maximale gevraagde be- gevraagde bijdrage uit drag in uw projectfinanciering het Waddenfonds met dit ten nog Waddenfondssubsidie tenzij u ook voor andere activitei- subsidiebedrag. naar de volgende aanvraagt. Ga in dat geval door Tel uiteindelijk de bij iedere activiteit gevraagde bedragen bij elkaar op en verwerk dat bedrag in uw projectfinanciering. Onderwijs- en opleidingskosten voor landbouwers; Werkelijke kosten van bedrijfsvervangingsdiensten; Door derden geleverde adviesdiensten (niet permanent, niet periodiek); Organisatie van en deelname aan fora, wedstrijden, tentoonstellingen en beurzen. Eventuele inkomsten, deze worden in mindering gebracht. S.v.p. totaal kosten vermenigvuldigen met subsidiepercentage, dit wordt de gevraagde bijdrage Waddenfonds. subs. % = %

5 VISSERICTIVITEITEN activiteiten op het gebied van de productie, verwerking of afzet van visserij- en aquacultuurproducten? Er zijn verschillende activiteiten mogelijk. Voor elke activiteit geldt een maximum van 40% subsidie. Kruis aan welke voor uw project van toepassing zijn. bedreiging; Economie, energie; Kennismanagement. Investeringen in de visserijsector. m.b.t. modernisering en uitrusting van bestaande vissersvaartuigen, m.u.v. bouw vissersvaartuigen en vergroting visruimen. Het vissersvaartuig is vijf jaar of ouder. De vangstcapaciteit neemt niet toe. Het vistuig wordt niet meer dan tweemaal vervangen per periode van vijf jaar. Kleinschalige kustvisserij. Visserij door vissersvaartuigen met een lengte van < 12 meter zonder gesleept vistuig. Subsidie wordt verleend aan vissers en eigenaren van vissersvaartuigen. Sociaal-economische maatregelen. Voor getroffen vissers door ontwikkelingen in de visserij. Investeringen in verwerking en afzet. Subsidie wordt verleend aan MKB onderneming (of onderneming met < 750 werknemers of jaaromzet van < 200 miljoen). Investering in visserijproducten heeft betrekking op menselijke consumptie. Stroomschema berekening gevraagde subsidie 5 Investeringen zijn gericht op de verbetering van de veiligheid aan boord, de arbeidsomstandigheden, de hygiëne, de productkwaliteit, energie-efficiëntie of selectiviteit en minimaal 1 van Het mogelijk maken om vangsten die niet meer mogen worden teruggegooid aan boord te houden; Gericht zijn op het beperken van het effect van de visserij op niet-commerciële soorten; Het beperken van het effect van de visserij op ecosystemen en de zeebodem; De investeringen beantwoorden, in het geval van nieuw selectiever vistuig, aan de erkende milieucriteria en praktijken en reiken verder dan de gemeenschapsrechtelijke verplichtingen. De verbetering van het beheer van en de controle op de toegangsvoorwaarden voor bepaalde visserijzones; De bevordering van de organisatie van de productie-, verwerkings- en afzetketen voor visserijproducten; Het vrijwillig verminderen van de visserij-inspanning met het oog op de instandhouding van visbestanden; Het gebruik van technologische vernieuwingen zonder de visserij-inspanning te vergroten; De verbetering van de beroepsvaardigheden en de veiligheidsopleiding. De diversificatie van activiteiten om te bevorderen dat vissers verschillende beroepsactiviteiten combineren; De verbetering van beroepsvaardigheden; De omscholing naar beroepen buiten de zeevisserij; Vervroegde uittreding uit de visserijsector, met inbegrip van vervroegde pensionering. De verbetering van de arbeidsomstandigheden; De verbetering en controle van de omstandigheden betreffende hygiëne, volksgezondheid en productkwaliteit; De productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor nichemarkten; De beperking van de negatieve gevolgen voor het milieu; Een beter gebruik van weinig benutte soorten, bijproducten en afval; De productie of afzet van nieuwe producten, toepassing van nieuwe technologieën of ontwikkeling van innovatieve productiemethoden; De afzet van producten die voornamelijk afkomstig zijn van lokale aanvoer en aquacultuur. Het is voor dit project niet mogelijk om subsidie uit het Waddenfonds te vragen. Vul op de volgende pagina het kostenschema in. Nieuwe markten en promotiecampagnes. Ter bevordering van kwaliteit en rendement van de visserij, ontwikkeling nieuwe markten en promotie voor visserijproducten. Het project is gericht op handelsmerken of er wordt verwezen naar specifieke landen of geografische gebieden. Nationale, regionale of transnationale afzetbevorderingscampagnes voor visserijproducten; De marktvoorziening met soorten waarvan er een overschot is of die onderbevist zijn, die normaliter worden teruggegooid of die geen handelswaarde hebben; De uitvoering van een kwaliteitsbeleid voor visserijproducten; De bevordering van de afzet van producten die zijn verkregen met methoden met een gering milieueffect; De bevordering van afzet van producten inzake de bescherming van geografische aanduidingen en oorsprongsbenamingen landbouwproducten en levensmiddelen; Kwaliteitscertificering, m.i.v. het creëren van etiketten en de certificering van producten die zijn gevangen of gekweekt met milieuvriendelijke productiemethoden; Campagnes ter verbetering van het imago van visserijproducten en van de visserijsector; of de uitvoering van marktonderzoeken.

6 VERVOLG VISSERICTIVITEITEN Stroomschema berekening gevraagde subsidie 6 (volgens art. 6.3 van de subsidieregeling Wet op het Waddenfonds) Loonkosten of kosten voor eigen arbeid die rechtstreeks betrekking hebben op het project. Kosten van verbruikte materialen en verbruikte hulpmiddelen. Kosten in verband met de aankoop van tweedehands materialen. Kosten van duurzame kapitaalgoederen, zoals machines en apparatuur. Kosten van aan derden uitbestede activiteiten. Kosten van grond, tot max. 10% van totale subs. kosten. Eventuele BTW (indien BTW niet verrekenbaar is). Verkrijgt u voor deze kosten ook andere subsidie dan uit het Waddenfonds? Verminder de gevraagde bijdrage uit het Waddenfonds met dit subsidiebedrag. Verwerk het op deze pagina berekende maximale gevraagde bedrag in uw projectfinanciering. Tel uiteindelijk de bij iedere activiteit gevraagde bedragen bij elkaar op en verwerk dat bedrag in uw projectfinanciering. U heeft nu alle potentiële activiteiten waarvoor subsidie uit het Waddenfonds mogelijk is doorlopen. EINDE STROOMSCHEMA Eventuele inkomsten, deze worden in mindering gebracht. S.v.p. totaal kosten vermenigvuldigen met subsidiepercentage, dit wordt de maximaal gevraagde bijdrage Waddenfonds. subs. % = 40 % N.B.: kosten van gebouwen en overige kosten in verband met huisvesting zijn niet subsidiabel.

STROOMSCHEMA SUBSIDIEREGELING WADDENFONDS Berekening gevraagde subsidie

STROOMSCHEMA SUBSIDIEREGELING WADDENFONDS Berekening gevraagde subsidie Stroomschema Subsidieregeling Waddenfonds - Berekening gevraagde subsidie 1 STROOMSCHEMA SUBSIDIEREGELING WADDENFONDS Berekening gevraagde subsidie Inleiding Met de Subsidieregeling Wet op het Waddenfonds

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Waddenfonds. Nr. 390 1 augustus 2016 Verordening van 30 juni 2016 van het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS TWEEDE TENDER

AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS TWEEDE TENDER AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS TWEEDE TENDER Projectnaam (Kies een logische aanduiding van ongeveer vijf woorden) Niet door aanvrager in te vullen! Datum ontvangst bij DLG: Paraaf ontvangst: Projectnummer:

Nadere informatie

EUROPEES FONDS VOOR MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ. Belgisch Programma voor de Visserijsector «VOORUITZIEND EN VOORTVAREND»

EUROPEES FONDS VOOR MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ. Belgisch Programma voor de Visserijsector «VOORUITZIEND EN VOORTVAREND» EUROPEES FONDS VOOR MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ Belgisch Programma voor de Visserijsector 2014-2020 «VOORUITZIEND EN VOORTVAREND» MAXIMALE STEUN PER PROJECT (enkel Vlaanderen) - derde aanpassing gecommuniceerd

Nadere informatie

Aanvraagformulier Innovatiefonds Oost Gelre

Aanvraagformulier Innovatiefonds Oost Gelre Aanvraagformulier Innovatiefonds Oost Gelre Naam project Aanvrager Looptijd project Inleiding welke gebeurtenissen zijn van invloed op het project? hoe ziet de huidige situatie eruit? wordt het project

Nadere informatie

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard!

Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! > www.vrom.nl Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender Waddenfonds 8 september tot en met 17 oktober 2008 Investeren in het waddengebied is de moeite meer dan waard! 2e Tender

Nadere informatie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0176/304. Amendement

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0176/304. Amendement 27.3.2019 A8-0176/304 304 Overweging 11 (11) Het EFMZV voor de periode na 2020 moet worden gebaseerd op een vereenvoudigde structuur zonder vooraf op een al te prescriptieve manier maatregelen of nadere

Nadere informatie

Hieronder sommen we aan de hand van een aantal topics de belangrijkste elementen op van de deminimisregel.

Hieronder sommen we aan de hand van een aantal topics de belangrijkste elementen op van de deminimisregel. Toelichtingsdocument VIS Projecten : DE DE MINIMISREGEL versie: juli 2009 1. De de minimisregel van toepassing op VIS Projecten IWT ontvangt regelmatig vragen over de Europese de minimisregel. Dit toelichtingsdocument

Nadere informatie

EUROPEES FONDS VOOR MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ. Belgisch Programma voor de Visserijsector «VOORUITZIEND EN VOORTVAREND»

EUROPEES FONDS VOOR MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ. Belgisch Programma voor de Visserijsector «VOORUITZIEND EN VOORTVAREND» EUROPEES FONDS VOOR MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ Belgisch Programma voor de Visserijsector 2014-2020 «VOORUITZIEND EN VOORTVAREND» Selectiecriteria voor acties die kunnen genieten van steun vanuit het EFMZV,

Nadere informatie

Paragraaf 3 fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers

Paragraaf 3 fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers Paragraaf 3 fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers Artikel 2.3.1 lijst van investeringen In aanvulling op artikel 1.3 stellen Gedeputeerde Staten een

Nadere informatie

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Paragraaf 2.1 Internationale Marktverkenningsactiviteiten Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Het project dient te worden uitgevoerd in de periode van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017.

Het project dient te worden uitgevoerd in de periode van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Stichting Zeldzame Huisdierrassen Directoraat-generaal Agro en Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Factuuradres

Nadere informatie

Provinciaal blad. Haarlem, 23 juni 2008. Provinciale Staten van Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland; H.C.J.L. Borghouts, voorzitter.

Provinciaal blad. Haarlem, 23 juni 2008. Provinciale Staten van Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland; H.C.J.L. Borghouts, voorzitter. Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 24 juni 2008, nr. 2008-37944 tot bekendmaking van de deelverordening klimaat Noord-Holland 2008. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme.

Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme. Uitgegeven: 2 november 2012 2012, nr. 46 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme. Gedeputeerde

Nadere informatie

DEEL III.12.A FAI LANDBOUW

DEEL III.12.A FAI LANDBOUW DEEL III.12.A FAI LANDBOUW Deel III.12 van het formulier voor de aanmelding van staatssteun houdt alleen verband met activiteiten inzake de productie, verwerking en afzet van landbouwproducten die binnen

Nadere informatie

Subsidie voor de verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur

Subsidie voor de verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 1 februari

Nadere informatie

Collectieve acties in de visketen

Collectieve acties in de visketen Collectieve acties in de visketen Periode 200 U wilt een project uitvoeren dat de samenwerkingsvormen in de visketen bevordert? Of een project dat praktijknetwerken versterkt die samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Programmaspecifieke vragen bij de digitale subsidieaanvraag

Programmaspecifieke vragen bij de digitale subsidieaanvraag E 2. Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen Voor dit programma gelden de regels: Leefbaarheid en gemeenschapsvoorzieningen. (titel 5.5) Voor alle aanvragen geldt: Voeg als bijlage een verklaring van

Nadere informatie

Colofon. Dit is een uitgave van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Colofon. Dit is een uitgave van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Colofon Dit is een uitgave van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Directie Visserij Willem Witsenplein 6 Postbus 20401 2500 EK Den Haag Den Haag, maart 2008. Foto s: Visserijnieuws,

Nadere informatie

In dit document staan de instructies voor het invullen van deze budgetsheet.

In dit document staan de instructies voor het invullen van deze budgetsheet. Instructies invullen budgetsheet deel A (PPS-toeslag) Wanneer u gaat samenwerken in een project met bedrijven, dan kunt u indienen in deel A, waarbij de subsidie zal bestaan uit PPS-toeslag voor Onderzoek

Nadere informatie

Aanvraagformulier 'subsidieregeling vulpunten duurzame brandstoffen provincie Groningen'

Aanvraagformulier 'subsidieregeling vulpunten duurzame brandstoffen provincie Groningen' Aanvraagformulier 'subsidieregeling vulpunten duurzame brandstoffen provincie Groningen' A. Algemene gegevens 1. Projectnaam: 2. Naam projectindiener... Postadres Bezoekadres Postcode en plaats Contactpersoon

Nadere informatie

Fysieke investeringen in innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen

Fysieke investeringen in innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 1 februari

Nadere informatie

Hervorming van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB)

Hervorming van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) Hervorming van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) Bouwen aan een betere toekomst voor vis en vissers Het EC-voorstel kort samengevat Maatregelen tegen overbevissing en ten gunste van duurzaam beheer

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ

EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT-GENERAAL MARITIEME ZAKEN EN VISSERIJ Brussel, 9 april 2018 KENNISGEVING AAN BELANGHEBBENDEN TERUGTREKKING VAN HET VERENIGD KONINKRIJK EN EU-REGELS VOOR VISSERIJ EN AQUACULTUUR

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT:

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT: Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gelet op: - de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; - artikel

Nadere informatie

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient.

Neem deze documenten goed door voordat u uw subsidieaanvraag indient. Factsheet POP 3 Gelderland Openstellingsbesluit Stallen van de toekomst 2018 Relevante regelgeving Openstellingsbesluit Fysieke investeringen en modernisering voor innovatie en modernisering agrarische

Nadere informatie

Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland, oktober 2018

Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland, oktober 2018 Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland, oktober 2018 Relevante regelgeving Openstellingsbesluit. In het openstellingsbesluit Verplaatsing glastuinbouwbedrijven Gelderland,

Nadere informatie

TOELICHTING CONTROLEPROTOCOL STICHTING TRANSUMO. -versie 31 mei 2007- pag. 1. 1. Inleiding

TOELICHTING CONTROLEPROTOCOL STICHTING TRANSUMO. -versie 31 mei 2007- pag. 1. 1. Inleiding -versie 31 mei 2007- pag. 1 1. Inleiding Deze toelichting heeft betrekking op het controleprotocol Stichting Transumo, versie 31 mei 2007, en heeft tot doel een nader invulling te geven aan een aantal

Nadere informatie

Innovatie in de visketen

Innovatie in de visketen Innovatie in de visketen openstelling 2009 Bent u actief in de visserij of aquacultuur? U kunt subsidie krijgen voor het uitvoeren van een innovatieproject. 1 Europees Visserijfonds: Investering in duurzame

Nadere informatie

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad

BIJLAGEN. bij. Voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad EUROPESE COMMISSIE Straatsburg, 12.6.2018 COM(2018) 390 final ANNEXES 1 to 5 BIJLAGEN bij Voorstel voor een verordening van het Europees Parlement en de Raad inzake het Europees Fonds voor maritieme zaken

Nadere informatie

Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek

Uitvoering projecten LEADER-Achterhoek Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 1 juni

Nadere informatie

Subsidieregeling Technologische Milieu Innovatie Noord-Holland 2014

Subsidieregeling Technologische Milieu Innovatie Noord-Holland 2014 Subsidieregeling Technologische Milieu Innovatie Noord-Holland 2014 Besluit van gedeputeerde staten van Noord-Holland van 21 januari 2014, nr. 252216/252217, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, C(2003)4647fin. Steunmaatregel N 274/2003 België Stichting voor duurzame visserijontwikkeling.

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, C(2003)4647fin. Steunmaatregel N 274/2003 België Stichting voor duurzame visserijontwikkeling. EUROPESE COMMISSIE Brussel, 16.12.2003 C(2003)4647fin Betreft: Steunmaatregel N 274/2003 België Stichting voor duurzame visserijontwikkeling Excellentie, 1. Procedure Bij brief van 26 juni 2003 hebben

Nadere informatie

Aanvraagformulier Circulaire Economie Subsidieregeling circulaire economie Fryslân

Aanvraagformulier Circulaire Economie Subsidieregeling circulaire economie Fryslân Aanvraagformulier Circulaire Economie Subsidieregeling circulaire economie Fryslân 2017-2018 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v.

Nadere informatie

Subsidie aanschaf elektrische auto s veelrijders. Voor meer informatie kunt u bellen met: Mevr. I. van Poppel Tel. (0492) 587848

Subsidie aanschaf elektrische auto s veelrijders. Voor meer informatie kunt u bellen met: Mevr. I. van Poppel Tel. (0492) 587848 Subsidie aanschaf e auto s veelrijders 2012 Dit formulier zenden aan: Gemeente t.a.v. SE/EC T.a.v. I. van Poppel, Postbus 950 5700 AZ Voor meer informatie kunt u bellen met: Mevr. I. van Poppel Tel. (0492)

Nadere informatie

Innovatieve concepten ten behoeve van een duurzame land- en tuinbouw Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

Innovatieve concepten ten behoeve van een duurzame land- en tuinbouw Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 1 juni

Nadere informatie

Dienst Landelijk Gebied Uitvoeringsorganisatie Waddenfonds

Dienst Landelijk Gebied Uitvoeringsorganisatie Waddenfonds Dienst Landelijk Gebied Uitvoeringsorganisatie Waddenfonds Femke Grijpstra - Jeroen van Dongen - Rudolf Feijen DLG realiseert groene plannen voor 16 miljoen Nederlanders! Waddenfonds 2010 Nieuwe Tender

Nadere informatie

Niet-productieve investeringen water KRW/EVZ (Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland)

Niet-productieve investeringen water KRW/EVZ (Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland) Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 15 augustus

Nadere informatie

Subsidieaanvraagformulier

Subsidieaanvraagformulier Subsidieregeling bodemverbetering Toelichting indienen aanvraag Volledige aanvragen moeten worden ingediend bij: Stichting Marke Haarloseveld Olden Eibergen e.o. Oude Eibergseweg 13 7273 PJ HAARLO Telefonische

Nadere informatie

gelet op het Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland ; besluiten

gelet op het Operationeel Programma EFRO Noord-Nederland ; besluiten Gedeputeerde staten van Drenthe, Fryslân en Groningen gelet op de ASV SNN 2016; gelet op artikel 25 van verordening nr. 651/2014 van de Commissie van 17 juni 2014 (gewijzigd bij verordening van 14 juni

Nadere informatie

Aanvraag van een tegemoetkoming voor maatregelen van gemeenschappelijk belang

Aanvraag van een tegemoetkoming voor maatregelen van gemeenschappelijk belang Aanvraag van een tegemoetkoming voor maatregelen van gemeenschappelijk belang Departement Landbouw en Visserij Afdeling Landbouw- en Visserijbeleid Dienst Zeevisserij Vrijhavenstraat 5, 8400 OOSTENDE Tel.

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland tot wijziging van de Verordening POP3 Subsidies Provincie Gelderland

Besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland tot wijziging van de Verordening POP3 Subsidies Provincie Gelderland Besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland tot wijziging van de Verordening POP3 Subsidies Provincie Gelderland Gedeputeerde Staten van Gelderland Gelet op artikel 4.3 van de Verordening POP3 subsidies

Nadere informatie

*Hier geeft u de naam van de Aanvrager 1 (penvoerder) van het samenwerkingsverband. relatienummer indien u zich registreert op MijnRVO.

*Hier geeft u de naam van de Aanvrager 1 (penvoerder) van het samenwerkingsverband. relatienummer indien u zich registreert op MijnRVO. Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier is bedoeld voor conceptdoeleinden. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat beschikbaar is via

Nadere informatie

Steunmaatregelen van de staten / Nederland Steunmaatregel N 246/2005 houdende wijziging van N 222/2004 Unieke Kansen Regeling en demonstratieprojecten

Steunmaatregelen van de staten / Nederland Steunmaatregel N 246/2005 houdende wijziging van N 222/2004 Unieke Kansen Regeling en demonstratieprojecten EUROPESE COMMISSIE Brussel, 01-07-2005 C (2005) 2457 Betreft: Steunmaatregelen van de staten / Nederland Steunmaatregel N 246/2005 houdende wijziging van N 222/2004 Unieke Kansen Regeling en demonstratieprojecten

Nadere informatie

Het projectplan dient te worden uitgevoerd in de periode van 3 maart tot en met 31 december 2016.

Het projectplan dient te worden uitgevoerd in de periode van 3 maart tot en met 31 december 2016. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Stichting Zeldzame Huisdierrassen Directoraat-generaal Agro en Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Factuuradres

Nadere informatie

Aanbevolen wordt om alvorens deze verklaring in te vullen eerst de toelichting in de bijlage van dit formulier te lezen!

Aanbevolen wordt om alvorens deze verklaring in te vullen eerst de toelichting in de bijlage van dit formulier te lezen! Pagina 1 van 5 VERKLARING DE-MINIMISSTEUN Aanbevolen wordt om alvorens deze verklaring in te vullen eerst de toelichting in de bijlage van dit formulier te lezen! Verklaring Hierbij verklaart ondergetekende,

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Verordening van 25 november 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Kultuer en Mienskip Fryslân.

PROVINCIAAL BLAD. Verordening van 25 november 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Kultuer en Mienskip Fryslân. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Fryslân. Nr. 788 13 februari 2015 Verordening van 25 november 2014 tot wijziging van de Subsidieregeling Kultuer en Mienskip Fryslân. Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS behorend bij subsidieregeling advieskosten waddenfonds 2018/03

AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS behorend bij subsidieregeling advieskosten waddenfonds 2018/03 AANVRAAGFORMULIER WADDENFONDS behorend bij subsidieregeling advieskosten waddenfonds 2018/03 t.b.v. tegemoetkoming in advieskosten voor volledige aanvraag op grond van subsidieregeling waddenfonds 2018/02

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Drenthe Nr. 2125 21 maart 2019 Openstellingsbesluit POP3 Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Drenthe 2019

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016

Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 Raadsvergadering : 25 februari 2016 Agendanr. : 6d Onderwerp : Algemene Subsidieverordening Bergeijk 2016 De raad der gemeente Bergeijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 januari

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN

PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Uitgegeven: 29 januari 2009 2009 no. 13 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Besluit van Provinciale Staten van Fryslân van 17 december 2008 tot vaststelling van de regeling Human Resource Management Plus 2009

Nadere informatie

Voorbereiding aanvraag Subsidie voor de suikersector 2009

Voorbereiding aanvraag Subsidie voor de suikersector 2009 Voorbereiding aanvraag Subsidie voor de suikersector 2009 Voordat u begint aan het internetformulier Subsidie voor de suiker 2009, kunt u hier lezen welke vragen u moet beantwoorden en welke bijlagen u

Nadere informatie

EUROPEES VISSERIJFONDS

EUROPEES VISSERIJFONDS EUROPEES VISSERIJFONDS voor de beoordeling van initiatieven en projecten ter uitvoering van het OP-EVF (ikv art 65 van Verordening (EG) Nr. 11982006), definitief goedgekeurd door het Comité van Toezicht,

Nadere informatie

Projectplan openstelling Fysieke Investeringen voor innovatie en modernisering agrarische ondernemingen; water POP-3 Zeeland 2019

Projectplan openstelling Fysieke Investeringen voor innovatie en modernisering agrarische ondernemingen; water POP-3 Zeeland 2019 Projectplan openstelling Fysieke Investeringen voor innovatie en modernisering agrarische ondernemingen; water POP-3 Zeeland 2019 1. Aanvrager Wie vraagt subsidie aan? Aanvrager: Toelichting op de organisatie

Nadere informatie

Projectplan openstelling Fysieke Investeringen voor innovatie en modernisering agrarische ondernemingen; niet-water POP-3 Zeeland 2019

Projectplan openstelling Fysieke Investeringen voor innovatie en modernisering agrarische ondernemingen; niet-water POP-3 Zeeland 2019 Projectplan openstelling Fysieke Investeringen voor innovatie en modernisering agrarische ondernemingen; niet-water POP-3 Zeeland 2019 1. Aanvrager Wie vraagt subsidie aan? Aanvrager: Toelichting op de

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Gelderland Nr. 1226 20 maart 2017 Wijziging Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Bekendmaking van het besluit van 14 maart 2017 zaaknummer

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Tweede wijzigingsregeling Subsidieregeling plattelandsontwikkelingsprogramma 3 Noord-Brabant 2014-2020 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

Nadere informatie

Verklaring beperkte steun

Verklaring beperkte steun Verklaring beperkte steun Verklaring in het kader van het verlenen van beperkte steunbedragen als bedoeld in punt 4.2 van de Tijdelijke communautaire kaderregeling inzake staatssteun ter stimulering van

Nadere informatie

DHK: subsidieregeling voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Kennisverwerving

DHK: subsidieregeling voor Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Kennisverwerving Subsidieregeling DHK: ondersteunt MKB ondernemingen bij export en internationalisering in 3 soorten landen De DHK-regeling staat open voor 88 landen. Afhankelijk van het land en het beschikbare budget

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Regeling uniforme kostenbegrippen en berekeningswijzen subsidies Noord- Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) - Gelet op

Nadere informatie

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016

Bijlage 2 - Model Raadsbesluit wijziging Algemene subsidieverordening update zomer 2016 Leeswijzer modelbepalingen - [datum] of [naam gemeente] = door gemeente in te vullen, zie bijvoorbeeld artikel II. - [iets] = facultatief, zie bijvoorbeeld artikel I bij artikel 9, derde de lid, onder

Nadere informatie

Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur (POP3 september 2017)

Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur (POP3 september 2017) Factsheet POP 3 Gelderland Verplaatsing van glastuinbouwbedrijven gericht op de verbetering van de landbouwinfrastructuur (POP3 september 2017) Relevante regelgeving Openstellingsbesluit Verplaatsing van

Nadere informatie

1.1 Procesverloop U heeft mij op 24 november 2017 nog aanvullende informatie bij de aanvraag gestuurd.

1.1 Procesverloop U heeft mij op 24 november 2017 nog aanvullende informatie bij de aanvraag gestuurd. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Stichting Ovoned Directoraat-generaal Agro en Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Overheidsidentificatienr

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018, PZH (DOS ) tot wijziging van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid- Holland

Besluit van Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018, PZH (DOS ) tot wijziging van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid- Holland Besluit van Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018, PZH-2018-641006755(DOS-2013-0010135) tot wijziging van de Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid- Holland Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland; Overwegende dat

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit

Nadere informatie

Projectplan trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties, Provincie Zeeland (17 april 12 juli 2019) POP3

Projectplan trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties, Provincie Zeeland (17 april 12 juli 2019) POP3 Projectplan trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties, Provincie Zeeland (17 april 12 juli 2019) POP3 Projecttitel: 1. Aanvrager Wie vraagt subsidie aan? Als u aanvraagt namens een samenwerkingsverband,

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening 2014

Algemene subsidieverordening 2014 Algemene subsidieverordening 2014 De raad van de gemeente Reimerswaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 april 2014, 14.008846, inzake de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Artikel I De Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland wordt als volgt gewijzigd:

PROVINCIAAL BLAD. Artikel I De Uitvoeringsregeling POP-3 Zuid-Holland wordt als volgt gewijzigd: PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Zuid-Holland Nr. 2047 19 maart 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van 13 maart 2018, PZH-2018-641006755(DOS-2013-0010135) tot wijziging van de Uitvoeringsregeling

Nadere informatie

vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij Financieringsinstrumenten

vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij Financieringsinstrumenten vooruitgang met financieringsinstrumenten vanuit ESI-fondsen Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij medegefinancierd door Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij zijn een duurzame en efficiënte

Nadere informatie

Datum 22 februari Betreft Beslissing op bezwaarschrift Vissubsidie: duurzame ontwikkeling van visserijgebieden Geachte

Datum 22 februari Betreft Beslissing op bezwaarschrift Vissubsidie: duurzame ontwikkeling van visserijgebieden Geachte Doc. 255 > Retouradres Postbus 40219 8004 DE Zwolle Afdeling Juridische Zaken Postbus 40219 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 Onze referentie 492-23567 Uw brief van 30 augustus 2016 Uw referentie

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage. Geachte Voorzitter, Directie Visserij De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 4 september 2008 2070828790 Viss. 2008/5042 25 september

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan)

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding en opstapbaan) gemeente Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel Wijziging Subsidieverordening Gemeente Eindhoven 2002 inzake gesubsidieerde arbeid (flexvergoeding

Nadere informatie

Projectplan POP3: Openstelling niet-productieve investeringen water Zeeland 2016

Projectplan POP3: Openstelling niet-productieve investeringen water Zeeland 2016 Projectplan POP3: Openstelling niet-productieve investeringen water Zeeland 2016 Projecttitel: 1. Aanvrager en evt Medeaanvragers Wie vragen aan en nemen eventueel deel aan het samenwerkingsverband? Beschrijf

Nadere informatie

Tijdelijke subsidieregeling innovaties duurzame binnenvaart [Regeling vervalt per ] Geldend van t/m heden

Tijdelijke subsidieregeling innovaties duurzame binnenvaart [Regeling vervalt per ] Geldend van t/m heden Tijdelijke subsidieregeling innovaties duurzame binnenvaart 2018 2019 [Regeling vervalt per 01-01-2020.] Geldend van 19-04-2019 t/m heden Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van

Nadere informatie

FAQ Subsidieregeling Jong en Oud

FAQ Subsidieregeling Jong en Oud FAQ Subsidieregeling Jong en Oud Aanvraag Vraag 1 Hoe is de aanvraagprocedure voor de subsidieregeling Jong en Oud ingericht? 2 Tot welke datum kan een aanvraag worden ingediend? 3 Kan ook voor indienstneming

Nadere informatie

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

Samenwerking voor innovaties op lokaal niveau Korte Voorzieningsketens Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland Let op: Deze PDF-versie van het aanvraagformulier geeft u inzicht in de gevraagde gegevens. U wordt verzocht voor de definitieve versie van uw aanvraag het online-formulier te gebruiken dat vanaf 15 augustus

Nadere informatie

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie Erik Boon

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie Erik Boon & Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie Erik Boon oktober 2013 SOL brengt mensen T +31 (0)318 en middelen 648 750 beweging Horaplantsoen 18 6717 LT Ede Postbus 601 6710 BP

Nadere informatie

Innovatiefonds Oost Gelre (IOG)

Innovatiefonds Oost Gelre (IOG) Innovatiefonds Oost Gelre (IOG) Inleiding In de gemeente Oost Gelre kunnen bedrijven, verenigingen, instellingen en particulieren gebruik maken van de IOG-regeling, zijnde het innovatiefonds Oost Gelre.

Nadere informatie

Pionierprogramma Thema Visserij, Waddenfonds 2012-2013

Pionierprogramma Thema Visserij, Waddenfonds 2012-2013 Pionierprogramma Thema Visserij, Waddenfonds 2012-2013 Inleiding In het Waddengebied worden verschillende vormen van visserij bedreven: garnalenvisserij, schaal- en schelpdiervisserij en in beperktere

Nadere informatie

Kosteloos innovatie: Innoveren met subsidies.

Kosteloos innovatie: Innoveren met subsidies. 1. Wat is innovatie. Kosteloos innovatie: Innoveren met subsidies. Innovatie is een ruim begrijp. Het is het vernieuwen en ontwikkelingen van nieuw producten, diensten of proces om iets nieuws waarde te

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018

Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 citeertitel: Algemene subsidieverordening gemeente Scherpenzeel 2018 vastgesteld bij besluit van: 15 februari 2018 Algemene subsidieverordening gemeente

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant

PROVINCIAAL BLAD. Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Brabant Nr. 1385 26 februari 2019 Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Leiderdorp Organisatietype Gemeente Officiële naam regeling Citeertitel Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Vastgesteld door college

Nadere informatie

Aanvraagformulier handelsmissie Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân, Paragraaf 5.1 Internationale Business Fryslân, handelsmissie & beursdeelname

Aanvraagformulier handelsmissie Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân, Paragraaf 5.1 Internationale Business Fryslân, handelsmissie & beursdeelname Aanvraagformulier handelsmissie Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie

Nadere informatie

Subsidie groene daken per gemeente 2013:

Subsidie groene daken per gemeente 2013: Subsidie groene daken per gemeente 2013: Nieuwegein: Subsidie regeling is niet gewijzigd. Deze regeling staat open van 1 maart 2010 tot en met 1 maart 2014 en aanvragen kunnen worden ingediend zolang er

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 5084 1 april 2010 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 26 maart 2010, nr. 120710, houdende

Nadere informatie

Tijdelijke Subsidieregeling Zonnepanelen

Tijdelijke Subsidieregeling Zonnepanelen Tijdelijke Subsidieregeling Zonnepanelen Wetstechnische informatie : Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Artikel 2 Doelgroep Subsidie op grond van deze openstelling kan worden aangevraagd door biologische landbouwbedrijven.

PROVINCIAAL BLAD. Artikel 2 Doelgroep Subsidie op grond van deze openstelling kan worden aangevraagd door biologische landbouwbedrijven. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Groningen Nr. 124 7 november 201 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent innovatie en modernisering Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta

Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta Aanvraagformulier voor subsidie Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap IJsseldelta Dit is het aanvraagformulier voor de subsidieregeling Uitvoeren van Uitvoeringsprogramma Nationaal Landschap.

Nadere informatie

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 11 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN

Uitgegeven: 12 februari 2010. 2010, no. 11 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Uitgegeven: 12 februari 2010 2010, no. 11 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLAN Verordening van 10 februari 2010, houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van verbetering van

Nadere informatie

VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING

VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING De raad van de gemeente Middelburg; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Middelburg; gelet op artikel

Nadere informatie

Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant;

Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant. Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant; Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Besluit Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 680 76 80 www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 Onderwerp Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel

Nadere informatie

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Provinciaal blad. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Provinciaal blad 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 17 januari 2008, nr. 2008-4492 tot bekendmaking van de subsidieverordening reserve cofinanciering Europese projecten Noord-Holland

Nadere informatie

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds, gelet op artikel 5 van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds,

Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds, gelet op artikel 5 van de gemeenschappelijke regeling Waddenfonds, 1 40 Subsidieverordening Waddenfonds 2012 Verordening van 21 september 2012 van het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds, houdende bepalingen met betrekking tot de verstrekking

Nadere informatie

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren R&D samenwerking Noord-Nederland 2019 als volgt:

besluiten: vast te stellen de Subsidieregeling MKB innovatiestimulering regio en topsectoren R&D samenwerking Noord-Nederland 2019 als volgt: Regeling van 2 april 2019 houdende regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van innovaties in het midden- en kleinbedrijf in de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen. Gedeputeerde

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Beleidsregel uniforme kostenbegrippen en berekeningswijzen provincie Drenthe

PROVINCIAAL BLAD. Beleidsregel uniforme kostenbegrippen en berekeningswijzen provincie Drenthe PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Drenthe. Nr. 6977 27 december 2016 Beleidsregel uniforme kostenbegrippen en berekeningswijzen provincie Drenthe Besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe

Nadere informatie

Datum 13 maart 2019 Betreft Uw subsidieverzoek ondersteuning projectactiviteiten SZH 2019 van 16 december 2018

Datum 13 maart 2019 Betreft Uw subsidieverzoek ondersteuning projectactiviteiten SZH 2019 van 16 december 2018 > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Stichting Zeldzame Huisdierrassen Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Overheidsidentificatienr T 070

Nadere informatie

Subsidiabele kosten. Kosten die nodig zijn om de activiteit waarvoor u subsidie aanvraagt adequaat uit te kunnen voeren. Dit zijn:

Subsidiabele kosten. Kosten die nodig zijn om de activiteit waarvoor u subsidie aanvraagt adequaat uit te kunnen voeren. Dit zijn: Subsidiabele kosten Kosten die nodig zijn om de activiteit waarvoor u subsidie aanvraagt adequaat uit te kunnen voeren. Dit zijn: a. interne loonkosten: de directe kosten per productief uur van een medewerker

Nadere informatie

STEUNMOGELIJKHEDEN IN DE VISSERIJSECTOR

STEUNMOGELIJKHEDEN IN DE VISSERIJSECTOR VLAAMSE OVERHEID Departement Landbouw en Visserij Afdeling Landbouw- en Visserijbeleid Zeevisserij Vrijhavenstraat 5 8400 Oostende tel 059/431 920 fax 059/431 922 *** STEUNMOGELIJKHEDEN IN DE VISSERIJSECTOR

Nadere informatie

Publiekssamenvatting Jaarverslag EFMZV 2017

Publiekssamenvatting Jaarverslag EFMZV 2017 Publiekssamenvatting Jaarverslag EFMZV 2017 Focus van het programma De Europese Unie en de Nederlandse overheid willen met het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) bijdragen aan de verwezenlijking

Nadere informatie