Oosterscheldekering Brouwersdam Grevelingendam Zeelandbrug Noord- Beveland Schouwen- Duiveland Goeree- Overflakkee Schouwen- Duiveland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oosterscheldekering Brouwersdam Grevelingendam Zeelandbrug Noord- Beveland Schouwen- Duiveland Goeree- Overflakkee Schouwen- Duiveland"

Transcriptie

1 De voorbije 3 seizoenen fietsten we telkens de Zeeland Classic, die door de leden erg geliefd was omwille van de vele dijken en vrije gedeeltes, en omwille van de prachtige omgeving van vooral de Oosterschelde. Dit jaar vonden wij het tijd voor iets nieuws, maar wilden wij ook de schoonheid van de vorige rit gedeeltelijk behouden. We fietsen ook nu over verschillende Zeelandse eilanden en ook een eiland in Zuid- Holland, de provincie die boven Zeeland ligt. En aangezien we van eiland naar eiland fietsen, moeten wij over dammen en bruggen. In vergelijking met de vorige Zeeland Classic vallen de Philipsdam en de Oesterdam weg, maar komen de Oosterscheldekering en de Brouwersdam erbij, alsook nog een klein stukje Grevelingendam dat wij vroeger niet deden. En natuurlijk blijven de hele Grevelingendam en vooral ook de Zeelandbrug erbij. Wij fietsen daarbij ook in de omgekeerde richting, zodat alles er weer een beetje anders zal uitzien. Wij fietsen vandaag van eiland naar eiland : van Noord- Beveland naar Schouwen- Duiveland; van daaruit naar Goeree- Overflakkee, en zo terug naar Schouwen- Duiveland en Noord- Beveland. Wij vertrekken in Kortgene dat zo n goeie 90 km van Sint- Pauwels verwijderd ligt. De beste weg is wellicht weer door de Liefkenshoektunnel, en dan verder richting Bergen- Op- Zoom. Verder aan het knooppunt Markiezaat nemen we links richting Middelburg en Vlissingen (of Goes). Verder steeds richting Goes volgen, en verder de A256 naar Zierikzee. Over de Zandkreekdam links naar Kortgene en Kamperland. We zoeken dan naar een parkeerplaats in Kortgene. Je kan in de GPS wellicht Hoofdstraat Kortgene ingeven, want Kortgene is wel een klein dorpje. Kortgene is gelegen op Noord- Beveland, en aan het Veerse Meer. Het is een belangrijk watersportcentrum, zelfs één van de grootste van het land. Wij verlaten Kortgene onmiddellijk richting het Veerse Meer, waar wij naast fietsen, al of niet op of achter de dijk. Na zo n 4- tal km verlaten we het meer binnenlands naar de polders, maar wat verder gaat het weer naar het meer toe, en na zo n 14 km fietsen wij opzij van de havengeul Kamperland binnen. Wellicht hebben wij dan aan de overkant Veere zien liggen, en er is meer dan 1 keer per dag ook een boot die de twee plaatsen met mekaar verbindt. Het is nu tijd om Noord- Beveland te verlaten, en na enkele km komen wij aan de Oosterschelde en meteen ook aan de Oosterscheldekering. De Oosterscheldekering is het grootste en beroemdste Deltawerk. Deze 9 km lange stormvloedkering sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater. Het is 1 van de 13 Deltawerken die in Nederland na de overstromingen in 1953 werden gestart. De bouw

2 ervan gebeurde tussen 1976 en km van de 9 km is afsluitbaar. Ze bestaat uit 6+5 kolossale pijlers, waartussen schuiven hangen van ongeveer 42, die een hoogte hebben tussen de 6 en de 12 m, en een gewicht tussen de 260 en 480 ton. Ze is ontworpen om een hoogwatersituatie te kunnen weerstaan die statistisch 1 keer in de 4000 jaar kan voorkomen. Ze wordt gemiddeld 1 keer per jaar gesloten, wanneer er een waterstandvoorspelling van 3 meter boven het Amsterdams Nieuw Peil is. Het sluiten gebeurt door een druk op de knop vanuit het werkeiland Neeltje Jans, waar de pijlers werden gebouwd. Het onderhoud van de kering kost ongeveer 20 miljoen euro per jaar. Na een vrij gedeelte van zo n kleine 9 km (volg steeds de pijlen naar knooppunt 70) kom je aan de overkant op Schouwen- Duiveland. We verlaten de grote weg voor Burgh- Haamstede (waar de gtr wel komt) en fietsen langs de boorden van de Oosterschelde richting Serooskerke en o.m. voorbij de Plompe Toren van Burghsluis. Hij is het enige overblijfsel van het dorpje Koudekerke, dat tijdens de bewuste overstromingen volledig door het water werd verzwolgen. Na een kleine 9 km verlaten wij de dijken en fietsen door Serooskerke en nu noordwaarts verder door de polders van het eiland, en komen dan 7 km verder in Scharendijke, dat gelegen is aan het Grevelingenmeer, en daardoor steeds meer naam krijgt als uitgelezen plek voor het beoefenen van allerlei watersporten. Even verder zijn we dan na 45 km aan de voet van de Brouwersdam, die Schouwen- Duiveland verbindt met Goeree- Overflakkee. De Brouwersdam is 6500 m lang, en is het zevende bouwwerk van de Deltawerken. Hij sluit het Brouwershavense Gat af, waardoor het Grevelingenmeer ontstond. De dam werd gebouwd tussen 1962 en Evenals bij de andere dammen werden er caissons met gaten neergelaten, waardoor de getijden tijdens de bouw van de dam door konden gaan. Halfweg de dam heb je op de Middelplaat het vakantiedorp Port Zelande. Aan de Brouwersdam worden ook vaak zeehonden gespot. Voor de snelsten onder ons wacht er hier dus weer een vrij gedeelte van 7 km en je volgt hier best de borden naar fietsknooppunt 51.

3 We verkennen nu Goeree- Overflakkee, want hier hebben wij bijna nog niet gefietst. We kiezen onmiddellijk in westelijke richting voor de kust van de Noordzee, en wat verder fietsen wij boven het dorpje Ouddorp. Hopelijk is er niet te veel wind, want het kan hier geweldig waaien. We fietsen nu gedurende wel 70 km op dit eiland, dat een echt polderland is, met veel landelijke dorpjes met oude boerderijen en verschillende molens. De meeste van de dorpjes hebben trouwens een streng protestantse inborst. Doorheen de duinen gaat het langs de Noordelijke kant van het eiland richting Stellendam en passeren wij aan de voet van de Haringvlietdam, en dichtbij liggen de Haringvliet- sluizen, de grootste sluizen ter wereld. We fietsen over het Zuiderdiep en voorbij de molen Korenlust, door het vlakke land naar de Havengeul van Dirksland. We steken de geul over en nemen dan even richting binnenland naar Middelharnis, een grotere gemeente, waar wij na zo n 95 km hopen een café te vinden om onze boterhammen op te eten. Middelharnis vormt samen met Sommelsdijk een dubbeldorp. We zetten langs de havengeul terug koers naar het Haringvliet, en langs of op de dijk zijn we 7 km verder in een dorpje met de mooie naam Stad aan t Haringvliet. Langs de molen de Korenaar gaat het naar Den Bommel, voorbij de molen de Bommelaer, en via de kade gaat het weer naar de Buitendijk aan het water. We volgen die een hele tijd en fietsen zelfs even op het deel van de Hellegatsdam dat nog op het land ligt. Daarna nog wat verder op de Buitendijk tot wij het meest Oostelijk gelegen dorpje van het eiland, Ooltgensplaat, dat aan het Volkerak ligt, langs het haventje binnenfietsen.

4 Ooltgensplaat : de haven en een luchtopname van het dorpje We trachten nu terug de dijk en het fietspad erop te zoeken, zodat wij kunnen fietsen met uitzicht op het Volkerak. Het gaat nu weer vele km s langs het water (zo n 13- tal), tot we alweer langs een havengeul het dorpje Oude- Tonge bereiken na 131 km. Dit dorpje is historisch gezien het belangrijkste van deze omgeving, en het werd in 1953 zwaar getroffen door de overstromingen. Er vielen een groot aantal doden te betreuren, wat ondermeer blijkt uit het massagraf, dat een stille herinnering is aan die donkere februaridagen.

5 Een beeld van de overstromingen van 1953 in Oude Tonge Voor het dorpje met alweer een molen de Korenbloem fietsen we door de polder naar de voet van onze volgende dam, waarvan wij vroeger een stukje aandeden in de andere richting : de Grevelingendam. De Grevelingendam is een dam tussen Schouwen- Duiveland en Goeree- Overflakkee, en het is de vierde dam van de Deltawerken. De bouw van de 6 km lange dam begon in De dam is gedeeltelijk met een kabelbaan gebouwd, die vanaf een hoogte stenen liet vallen op de plaats waar de dam moest ontstaan (zie hieronder). Door verschillende tegenslagen heeft de bouw van de dam ongeveer 7 jaar geduurd, en werd hij pas in 1965 geopend. Door de latere bouw van de Brouwersdam ontstond dus het Grevelingenmeer dat een populaire watersportplaats is geworden, voor o.m. sportduikers en beginnende zeekajakkers. Via de Grevelingensluis in Bruinisse komt de scheepvaart op het Krammer.

6 Aanleg Grevelingendam via het storten van blokken Grevelingensluizen Voor het vrij gedeelte volg je eerst de pijlen naar knooppunt 90 en verder naar knooppunt 67. We zijn dan in Bruinisse, het mosseldorp bij uitstek, zoals je aan een groot monument kan zien. Hier zijn we in vorige edities nog al geweest, en voor de rest van de weg volgen wij nu zoveel mogelijk de dijken van de Oosterschelde. Na zo n 15 km zien we reeds de Zeelandbrug voor ons opduiken, alsook de toren van het toeristische Zierikzee. Dit is een prachtig stukje fietsen, veelal op de dijken : geniet dus ten volle. Bij het begin van de Zeelandbrug blijven er nog een 20- tal km te fietsen, en er wacht je meteen een vrij gedeelte van ongeveer 9 km, eerst op het fietspad naast de grote weg, en verder op de Zeelandbrug. De Zeelandbrug werd gebouwd tussen 1963 en Ze is z022 m lang, de breedte is 8 tot 10 m, en de hoogte is tot 16 m. Ze bestaat uit 95 overspanningen. Ze verbindt Schouwen- Duiveland met Noord- Beveland.

7 Het einde van deze rit nadert nu stilaan, en omdat wij ook de km s een beetje in het oog moeten houden blijven wij de zeer brede fietsbaan naast de grote weg volgen tot aan de Zandkreekdam. De Zandkreekdam is 830 m lang en is het tweede werkstuk van de Deltawerken. Hij werd gebouwd tussen 1959 en 1960 en sluit de Oosterschelde af van het Veerse Meer. We fietsen we voor de dam rechts weg en langs de dijken van het Veerse Meer zijn we een vijftal km verder aan ons eindpunt in Kortgene na ongeveer 170 km.

8 De vrije gedeeltes 1.- De Oosterscheldekering : ongeveer 9 km 2.- De Brouwersdam : ongeveer 7 km 3.- De Grevelingendam : ongeveer 6 km 4.- De Zeelandbrug : ongeveer 9 km Wellicht zijn er in de rit nog andere mogelijkheden, die je voor de start krijgt meegedeeld.

9

10 De gr2 : verkortingen 1- Zo n 6 km na de start in Kortgene verlaten we het Veerse Meer en fietsen onmiddellijk binnenin naar Kamperland : - 3,5 km 2- Na de Brouwersdam maken wij geen ommetje langs Ouddorp en de Noordzee, maar fietsen we onder Ouddorp opzij van het Grevelingenmeer naar Stellendam : - 6 km Middageten na 85 km 3- Na het middageten in Middelharnis fietsen we onmiddellijk zuidwaarts naar Nieuwe- Tonge toe, en langs alweer het Grevelingenmeer naar het begin van de Grevelingendam : - 20,5 km. Wij maken dus vooral verkortingen op Goeree- Overflakkee. Totale afstand : 140 km De grote toeristische rit Wij volgen het parcours van de A/B- rit over de Oosterscheldekering. Gezien het beperktere aantal km. kunnen wij niet over de Brouwersdam naar het bovenste eiland. Na de Oosterscheldekering maken wij een mooi ommetje langs Westenschouwen en de bossen van Burgh- Haamstede. Je kan er luieren op het strand, maar het is ook vele natuurgebieden rijk. Door één ervan hebben wij alvast gefietst. Van hieruit gaat het langs mooie dijken naar het 5 km verder gelegen en heel toeristische Renesse. Dit ontwikkelde zich tot een levendige badplaats met allerlei attracties. Even buiten het dorp ligt het omgrachte slot Moermond.

11 Fietsen door de duinen tussen Burgh- Haamstede en Renesse, waarvan je boven het centrum ziet. Wellicht er even voorbij zoeken wij tussen km 40 en 45 iets op om te drinken. We zijn dan de voet van de Brouwersdam gepasseerd, waar wij niet over fietsen. Er voorbij volgen we de kustlijn boven Scharendijke, en verder langs het Grevelingenmeer tot in Brouwershaven waar wij na 57 km passeren. Het nu stille dorpje kende tot in de 19 e eeuw veel welvaart als overslaghaven voor Rotterdam en Dordrecht. Na de afsluiting van het Brouwershavense Gat, ging de visserij zienderogen achteruit, en kwam het toerisme in de plaats. Het dorpje heeft twee jachthavens. Het was ook de geboorteplaats van de bekende Nederlandse dichter Jacob Cats.

12 Brouwershaven : de markt met het standbeeld van Jacob Cats en één van de jachthavens. Een km of 3 voorbij Brouwershaven zoeken we terug de dijken op waar dit kan, maar het wordt nu toch vooral fietsen door de polder tot het piepkleine Sirjansland, en dan gaat het opnieuw naar de dijken opzij van natuurgebieden en vakantieparken tot aan de voet van de Grevelingendam in Bruinisse, waar zo n goede 70 km op onze teller staan. Iets zoeken in deze omgeving om te eten is altijd een probleem, maar we doen ons best. Bruinisse kreeg pas na de voltooiing van de Grevelingendam wat meer bekendheid. Daarvoor was het eigenlijk alleen belangrijk vanwege de mosselteelt. Dat het van oorsprong een echt vissersdorp is, ondervindt men vooral tijdens de visserijdagen midden juli, wanneer de uitgebreide vissersvloot die er nog altijd is feestelijk wordt bevlagd.

13 Bruinisse, het mooie vissersdorpje, met de herinnering aan de mosselteelt. Vanaf Bruinisse volgen wij nu het parcours van de A- rit waarbij we zoveel mogelijk de dijken van de Oosterschelde volgen tot opzij van Zierikzee. En hier wacht ons natuurlijk de fantastische Zeelandbrug, en hopelijk hebben jullie hier geen tegenwind. Maar dat betekent ook dat je op de Oosterscheldekering tegenwind hebt gehad. Over de Zeelandbrug gaat het naar de Zandkreekdam, waar wij rechts langs het Veerse Meer fietsen tot in ons vertrekpunt Kortgene, dat wij na ongeveer 110 km bereiken.

De Zeelandbrug werd gebouwd tussen 1963 en Ze is 5022 m lang, de breedte is 8 tot 10 m, en de hoogte is 16 m. Ze bestaat uit 95 overspanningen.

De Zeelandbrug werd gebouwd tussen 1963 en Ze is 5022 m lang, de breedte is 8 tot 10 m, en de hoogte is 16 m. Ze bestaat uit 95 overspanningen. Vorig jaar fietsten wij reeds deze mooie rit over de Zeelandse eilanden en ook een eiland in Zuid- Holland, de provincie die boven Zeeland ligt. Omdat, door omstandigheden, een deel van de gr1 wegviel

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde weekend te Renesse.

Nationaal Park Oosterschelde weekend te Renesse. Nationaal Park Oosterschelde weekend te Renesse. 21 23 september 2018 Nationaal Park Oosterschelde. Weldra trekken weer heel wat Manke Fielvrienden er op uit. Namelijk van 21 tot 23 september tuffen we

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis Watersnoodramp 1953

Werkstuk Geschiedenis Watersnoodramp 1953 Werkstuk Geschiedenis Watersnoodramp 1953 Werkstuk door een scholier 3449 woorden 18 januari 2006 6,5 158 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Hoofdstuk 1: De watersnoodramp van 1953. In de nacht van 31 januari

Nadere informatie

Noord Spuidijk LB Dirksland TE KOOP K.K.

Noord Spuidijk LB Dirksland TE KOOP K.K. Noord Spuidijk 30 3247 LB Dirksland TE KOOP 84.000 K.K. Noord Spuidijk 30 3247 LB Dirksland Inleiding Aan rustige dijk aan de rand van het dorp gelegen TUSSENWONING met zonnige tuin op het zuiden. 2 Ligging

Nadere informatie

Langstraat AL Achthuizen TE KOOP K.K.

Langstraat AL Achthuizen TE KOOP K.K. Langstraat 15 3256 AL Achthuizen TE KOOP 129.000 K.K. Langstraat 15 3256 AL Achthuizen Inleiding Aan rustige dijk in klein dorpje gelegen HALFVRIJSTAANDE WONING met tuin en royale schuur en twee garages.

Nadere informatie

Zuiddijk 61 a LV Oude-Tonge TE KOOP K.K.

Zuiddijk 61 a LV Oude-Tonge TE KOOP K.K. Zuiddijk 61 a62 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 99.500 K.K. Zuiddijk 61 a62 3255 LV Oude-Tonge Inleiding VRIJSTAANDE RECREATIEWONING met grote, rondom de woning gelegen tuin met 2 eigen parkeerplaatsen, gelegen

Nadere informatie

Stockholmweg LS Den Bommel TE KOOP K.K.

Stockholmweg LS Den Bommel TE KOOP K.K. Stockholmweg 5 3258 LS Den Bommel TE KOOP 149.000 K.K. Stockholmweg 5 3258 LS Den Bommel Inleiding In het kleine buurtschap Zuidzijde, buiten de dorpskern gelegen, VRIJSTAANDE WONING MET TWEE GARAGE'S

Nadere informatie

Langstraat AL Achthuizen TE KOOP K.K.

Langstraat AL Achthuizen TE KOOP K.K. Langstraat 15 3256 AL Achthuizen TE KOOP 149.000 K.K. Langstraat 15 3256 AL Achthuizen Inleiding Aan rustige dijk in klein dorpje gelegen HALFVRIJSTAANDE WONING met tuin en royale schuur en twee garages.

Nadere informatie

FACTSHEET GOEREE-OVERFLAKKEE

FACTSHEET GOEREE-OVERFLAKKEE FACTSHEET GOEREE-OVERFLAKKEE Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland ligt het prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Goeree-Overflakkee heeft als landelijk gebied een unieke ligging vlakbij steden als Rotterdam,

Nadere informatie

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME

V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME V.M.F. TOER 04-05 JULI RIEME Café/zaal Forty-Eight, Kanaalstraat 84 9940 Ertvelde-Rieme 10 - VMF leden 7.5 - deelname rit drink Later op prijsuitedling VMF in maart van het volgend jaar (geboduurde badge

Nadere informatie

Sint Joris Doelstraat BA Sommelsdijk TE KOOP K.K.

Sint Joris Doelstraat BA Sommelsdijk TE KOOP K.K. Sint Joris Doelstraat 20 3245 BA Sommelsdijk TE KOOP 139.500 K.K. Sint Joris Doelstraat 20 3245 BA Sommelsdijk Inleiding In het oude en nostalgische centrum van Sommelsdijk gelegen GERENOVEERDE VRIJSTAANDE

Nadere informatie

133a van MIDDELBURG naar OUDE TONGE

133a van MIDDELBURG naar OUDE TONGE maandag 10 mei 2010 133a van MIDDELBURG naar OUDE TONGE plaats en halte ritnr. 1 3 5 7 9 11 13 15 17 Middelburg, Station V 6 23 7 03 7 41 Middelburg, Nieuwe Haven 6 25 7 05 7 43 Middelburg, Koestraat 6

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie

Zuid Achterweg BG Ooltgensplaat TE KOOP K.K.

Zuid Achterweg BG Ooltgensplaat TE KOOP K.K. Zuid Achterweg 3 3257 BG Ooltgensplaat TE KOOP 119.500 K.K. Zuid Achterweg 3 3257 BG Ooltgensplaat Inleiding Vlakbij de haven en het oude raadhuis gelegen, nostalgisch en mooi gerenoveerde HOEKWONING 2

Nadere informatie

Zuid Achterweg BG Ooltgensplaat TE KOOP K.K.

Zuid Achterweg BG Ooltgensplaat TE KOOP K.K. Zuid Achterweg 3 3257 BG Ooltgensplaat TE KOOP 114.500 K.K. Zuid Achterweg 3 3257 BG Ooltgensplaat Inleiding Geheel gerenoveerde en gemoderniseerde HOEKWONING, op loopafstand van de haven gelegen en met

Nadere informatie

Kluut TC Sommelsdijk TE KOOP K.K.

Kluut TC Sommelsdijk TE KOOP K.K. Kluut 4 3245 TC Sommelsdijk TE KOOP 179.000 K.K. Kluut 4 3245 TC Sommelsdijk Inleiding In geliefde woonomgeving gelegen, zeer goed onderhouden EENGEZINSWONING met berging en geheel vrije tuin. Het totale

Nadere informatie

De ramp in 1953 waarbij grote stukken van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid- Holland overstroomden.

De ramp in 1953 waarbij grote stukken van Zeeland, Noord-Brabant en Zuid- Holland overstroomden. Meander Samenvatting groep 6 Thema 1 Water Samenvatting De watersnoodramp In 1953 braken tijdens een zware storm de dijken door in Zeeland en delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het land overstroomde.

Nadere informatie

Havendijk LH Ooltgensplaat TE KOOP K.K.

Havendijk LH Ooltgensplaat TE KOOP K.K. Havendijk 12 50 3257 LH Ooltgensplaat TE KOOP 89.000 K.K. Havendijk 12 50 3257 LH Ooltgensplaat Inleiding Zeer mooi aan het eind van het park, rondom in het groen en met onbelemmerd uitzicht, gelegen,

Nadere informatie

Schoolstraat CT Middelharnis TE KOOP K.K.

Schoolstraat CT Middelharnis TE KOOP K.K. Schoolstraat 14 3241 CT Middelharnis TE KOOP 134.000 K.K. Schoolstraat 14 3241 CT Middelharnis Inleiding Rustig gelegen, geheel in 2017 verbouwde en gerenoveerde EENGEZINSWONING met tuin op het zuiden.

Nadere informatie

Langeweg KD Ooltgensplaat TE KOOP K.K.

Langeweg KD Ooltgensplaat TE KOOP K.K. Langeweg 16 3257 KD Ooltgensplaat TE KOOP 349.000 K.K. Langeweg 16 3257 KD Ooltgensplaat Inleiding Op royale kavel van ruim 1200 m2 gelegen GROTE BUNGALOW met royale Living en 3 slaapkamers. Aangebouwde

Nadere informatie

Provincie: Zuid Holland Vanuit: Oostvoorne - Oldtimermuseum De Rijke Datum: mei 2012

Provincie: Zuid Holland Vanuit: Oostvoorne - Oldtimermuseum De Rijke Datum: mei 2012 Provincie: Zuid Holland Vanuit: Oostvoorne - Oldtimermuseum De Rijke Datum: mei 2012 Lengte: 135 Door: Peter Schoordijk & Cok van Dongen De route gaat over het eiland Voorne en Putten. Door bossen en duinpartijen

Nadere informatie

Getijdencentrale. Brouwersdam. Deltatechnologie impuls voor regionale economie

Getijdencentrale. Brouwersdam. Deltatechnologie impuls voor regionale economie Getijdencentrale Brouwersdam Deltatechnologie impuls voor regionale economie Getijdencentrale Brouwersdam De provincies Zuid-Holland en Zeeland, Rijkswater staat en de gemeenten Goeree- Overflakkee en

Nadere informatie

Grevelingenmeer BW Herkingen TE KOOP K.K.

Grevelingenmeer BW Herkingen TE KOOP K.K. Grevelingenmeer 5 3249 BW Herkingen TE KOOP 137.500 K.K. Grevelingenmeer 5 3249 BW Herkingen Inleiding Aan de rand van rustig bungalowpark en direct aan de dijk van het Grevelingenmeer gelegen, GOED ONDERHOUDEN

Nadere informatie

Lijsterbesweg BL Middelharnis TE KOOP K.K.

Lijsterbesweg BL Middelharnis TE KOOP K.K. Lijsterbesweg 67 3241 BL Middelharnis TE KOOP 189.000 K.K. Lijsterbesweg 67 3241 BL Middelharnis Inleiding In rustige straat maar vlakbij winkels gelegen GROTE HOEKWONING MET GARAGE, eigen parkeerruimte

Nadere informatie

Oost Voorgors KE Middelharnis TE KOOP K.K.

Oost Voorgors KE Middelharnis TE KOOP K.K. Oost Voorgors 68 3241 KE Middelharnis TE KOOP 379.000 K.K. Oost Voorgors 68 3241 KE Middelharnis Inleiding In rustige straat gelegen, zeer goed onderhouden VRIJSTAANDE WONING MET AANGEBOUWDE GARAGE, met

Nadere informatie

TE KOOP K.K. Dominee C.W. van de Poelstraat AE Den Bommel

TE KOOP K.K. Dominee C.W. van de Poelstraat AE Den Bommel TE KOOP 112.500 K.K. Dominee C.W. van de Poelstraat 14 3258 AE Den Bommel Ds. C.W. van de Poelstraat 14 3258 AE Den Bommel Inleiding In het rustige plaatsje Den Bommel, vlak bij het Haringvliet gelegen

Nadere informatie

Ring BN Dirksland TE KOOP K.K.

Ring BN Dirksland TE KOOP K.K. Ring 17 3247 BN Dirksland TE KOOP 369.000 K.K. Ring 17 3247 BN Dirksland Inleiding In de oude, nostalgische stijl gebouwde GROTE VILLA met een prachtig uitzicht op de "kerkgracht en met een ongekende ruimte

Nadere informatie

Boomgaardpad KB Ooltgensplaat TE KOOP K.K.

Boomgaardpad KB Ooltgensplaat TE KOOP K.K. Boomgaardpad 2 3257 KB Ooltgensplaat TE KOOP 349.000 K.K. Boomgaardpad 2 3257 KB Ooltgensplaat Inleiding Op mooi aangelegede en ruime kavel gelegen SCHITTERENDE SEMI-BUNGALOW met ongekend veel ruimte en

Nadere informatie

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 11 december 2016

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 11 december 2016 Zeeland Schouwen-Duiveland Dienstregeling 2017 Geldig vanaf 11 december 2016 Kernnet 104 Renesse - Hellevoetsluis 132 Zierikzee - Goes 133 Middelburg - Zierikzee - Oude-Tonge 134 Zierikzee - Brouwershaven

Nadere informatie

Langeweg KB Middelharnis TE KOOP K.K.

Langeweg KB Middelharnis TE KOOP K.K. Langeweg 150 3241 KB Middelharnis TE KOOP 199.000 K.K. Langeweg 150 3241 KB Middelharnis Inleiding Direct aan het begin van het dorp gelegen, goed onderhouden en RUIME DRIVE-IN WONING met royale, inpandige

Nadere informatie

Paulina van Weellaan AN Dirksland TE KOOP K.K.

Paulina van Weellaan AN Dirksland TE KOOP K.K. Paulina van Weellaan 14 3247 AN Dirksland TE KOOP 175.000 K.K. Paulina van Weellaan 14 3247 AN Dirksland Inleiding Goed onderhouden en sfeervolle TWEE ONDER EEN KAPWONING met karakter en diverse authentieke

Nadere informatie

Regels en vaargebieden voor snelle motorboten

Regels en vaargebieden voor snelle motorboten Regels en vaargebieden voor snelle motorboten Regio Zeeland Regels en vaargebieden voor snelle motorboten Regio Zeeland Wie met een snelle motorboot vaart, moet zich houden aan regels en voorschriften.

Nadere informatie

Zuid Achterweg BG Ooltgensplaat TE KOOP K.K.

Zuid Achterweg BG Ooltgensplaat TE KOOP K.K. Zuid Achterweg 14 3257 BG Ooltgensplaat TE KOOP 164.000 K.K. Zuid Achterweg 14 3257 BG Ooltgensplaat Inleiding In rustige straat, vlakbij de jachthaven en het Volkerak gelegen, in 1997 NIEUW GEBOUWDE EENGEZINSWONING

Nadere informatie

Beste Bacwalde leden,

Beste Bacwalde leden, Beste Bacwalde leden, Normaal gezien is ons jaarlijks etentje in november waar dan de fietsvakantie wordt voorgesteld. Dit jaar is het feestje uitgesteld naar februari 2017. Aangezien iedereen al volop

Nadere informatie

Menheerseplein SJ Middelharnis TE KOOP K.K.

Menheerseplein SJ Middelharnis TE KOOP K.K. Menheerseplein 17 3241 SJ Middelharnis TE KOOP 209.000 K.K. Menheerseplein 17 3241 SJ Middelharnis Inleiding Zeer mooi aan waterpartij en op 1 minuut afstand van de grote jachthaven en het Haringvlietstrand

Nadere informatie

Langeweg KB Middelharnis TE KOOP K.K.

Langeweg KB Middelharnis TE KOOP K.K. Langeweg 140 3241 KB Middelharnis TE KOOP 224.000 K.K. Langeweg 140 3241 KB Middelharnis Inleiding Aan de rand van Middelharnis gelegen, goed onderhouden GROTE EENGEZINSWONING met 6 kamers, uitgebouwd

Nadere informatie

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12 NR. 03 / 2014 fiets routes afstanden tussen 25 en 55 km Makkelijk fietsen via knooppunten FIETS LANGS EN DOOR 12 Nationale Parken 12 NATIONALE PARKEN fietsroutes Mooie natuur Fietsen in Weerribben-Wieden,

Nadere informatie

De plek waar de zee als een brede rivier het land instroomt. Al het werk dat gedaan is om het Deltaplan uit te voeren.

De plek waar de zee als een brede rivier het land instroomt. Al het werk dat gedaan is om het Deltaplan uit te voeren. Meander Samenvatting groep 6 Thema 1 Water Samenvatting De watersnoodramp In 1953 braken tijdens een zware storm de dijken door in Zeeland en delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het land overstroomde.

Nadere informatie

Vermeerstraat AP Middelharnis TE KOOP K.K.

Vermeerstraat AP Middelharnis TE KOOP K.K. Vermeerstraat 3 3241 AP Middelharnis TE KOOP 192.500 K.K. Vermeerstraat 3 3241 AP Middelharnis Inleiding In rustige woonomgeving gelegen RUIME EENGEZINSWONING met geheel vrije tuin met dubbele berging.

Nadere informatie

6,1. Werkstuk door een scholier 3216 woorden 25 februari keer beoordeeld. Aardrijkskunde

6,1. Werkstuk door een scholier 3216 woorden 25 februari keer beoordeeld. Aardrijkskunde Werkstuk door een scholier 3216 woorden 25 februari 2002 6,1 720 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inleiding. In de zomer kamperen wij vaak in Zeeland. Als wij daar heen rijden, rij je altijd over een

Nadere informatie

Fabiusstraat AJ Melissant TE KOOP K.K.

Fabiusstraat AJ Melissant TE KOOP K.K. Fabiusstraat 6 3248 AJ Melissant TE KOOP 184.000 K.K. Fabiusstraat 6 3248 AJ Melissant Inleiding In rustige straat gelegen, goed onderhouden en UITGEBOUWDE EENGEZINSWONING met veel ruimte, diverse extra's

Nadere informatie

Juliana van Stolberglaan GL Middelharnis TE KOOP K.K.

Juliana van Stolberglaan GL Middelharnis TE KOOP K.K. Juliana van Stolberglaan 8 3241 GL Middelharnis TE KOOP 189.000 K.K. Juliana van Stolberglaan 8 3241 GL Middelharnis Inleiding In rustige straat nabij het centrum en scholen gelegen RUIME UITGEBOUWDE EENGEZINSWONING

Nadere informatie

Zoekopdrachten bij Het water komt. **

Zoekopdrachten bij Het water komt. ** Module 1 De geschiedenis van de Delta. 1 Strijd tussen land en water 2 Overstromingen door de eeuwen heen 3 Oorzaken van overstromingen: de mens zelf 4 Waterbeheer. Blz. 4 Achter de duinen had je veengronden

Nadere informatie

Steigerdijk LP Ooltgensplaat TE KOOP K.K.

Steigerdijk LP Ooltgensplaat TE KOOP K.K. Steigerdijk 11 83 3257 LP Ooltgensplaat TE KOOP 169.000 K.K. Steigerdijk 11 83 3257 LP Ooltgensplaat Inleiding Aan de buitenrand van het ruim opgezette bungalowpark "De Ventjager" gelegen, mooie VRIJSTAANDE

Nadere informatie

Alsjeblieft. de delta in een oogopslag Nieuwe Waterweg Calandkanaal VAARROUTEBOEKJE. Je persoonlijk vaarrouteboekje!

Alsjeblieft. de delta in een oogopslag Nieuwe Waterweg Calandkanaal VAARROUTEBOEKJE. Je persoonlijk vaarrouteboekje! 28-09-2011 VAARROUTEBOEKJE Alsjeblieft Je persoonlijk vaarrouteboekje! Uit een keur aan routes ben je tot een keuze gekomen. Een vaarroute die leuk is als je met kinderen vaart, of een route die het predikaat

Nadere informatie

Schouwen-Duiveland. Lijn 132 Zierikzee - Goes Lijn 132 rijdt in de middagspits nog 4x per uur.

Schouwen-Duiveland. Lijn 132 Zierikzee - Goes Lijn 132 rijdt in de middagspits nog 4x per uur. Schouwen-Duiveland Lijn 132 Zierikzee - Goes Lijn 132 rijdt in de middagspits nog 4x per uur. Lijn 133 Middelburg - Zierikzee - Oude-Tonge Lijn 133 rijdt in de zomerperiode niet meer via Westenschouwen,

Nadere informatie

Maandag 19 februari 2007

Maandag 19 februari 2007 Maandag 19 februari 2007 - Sjoerd - Matthijs - Robin - Dennis - Ramon Met z n allen naar de Plompe Toren Openingstijden voor bezichtiging. Dagelijks van 10.00 17.00 uur Burghsluis Burghsluis ligt aan de

Nadere informatie

Verhuur van luxe 6 persoons recreatievilla met 3 slaapkamers in Resort Aquastaete op vakantiepark Aquadelta in Bruinisse, Zeeland

Verhuur van luxe 6 persoons recreatievilla met 3 slaapkamers in Resort Aquastaete op vakantiepark Aquadelta in Bruinisse, Zeeland Verhuur van luxe 6 persoons recreatievilla met 3 slaapkamers in Resort Aquastaete op vakantiepark Aquadelta in Bruinisse, Zeeland Dit luxe vakantiepark ligt direct aan het Grevelingenmeer met 2 stranden,

Nadere informatie

EMBARGO TOT DONDERDAG 20 MEI 2010 12.00 UUR.

EMBARGO TOT DONDERDAG 20 MEI 2010 12.00 UUR. EMBARGO TOT DONDERDAG 20 MEI 2010 12.00 UUR. Blauwe vlag locaties 2010 Stranden. = nieuw strand in 2010. Locatie Naam Strand. FRIESLAND 1. Ameland Buren 2. Ameland Nes 3. Ameland Hollum NOORD-HOLLAND 4.

Nadere informatie

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen Bron: beeldbank.rws.nl Introductie Herkingen, Stellendam en Ouddorp zijn gelegen op Goeree-Overflakkee, het meest zuidelijke eiland van de Zuid-Hollandse

Nadere informatie

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 10 december 2017

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 10 december 2017 Zeeland Schouwen-Duiveland Dienstregeling 2018 Geldig vanaf 10 december 2017 Kernnet 104 Renesse - Hellevoetsluis 132 Zierikzee - Goes 133 Middelburg - Zierikzee - Oude-Tonge 134 Zierikzee - Brouwershaven

Nadere informatie

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2

LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE OPDRACHTEN OPDRACHT 1 - MAASVLAKTE 2 NATUUR EN MILIEU LESBRIEF ONDERBOUW VOORTGEZET ONDERWIJS - VMBO - AARDRIJKSKUNDE De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip in

Nadere informatie

Veldzicht AK Achthuizen TE KOOP K.K.

Veldzicht AK Achthuizen TE KOOP K.K. Veldzicht 57 3256 AK Achthuizen TE KOOP 175.000 K.K. Veldzicht 57 3256 AK Achthuizen Inleiding Zeer mooi aan de rand van het dorp gelegen UITGEBOUWDE EENGEZINSWONING (geschakeld) schitterend uitzicht over

Nadere informatie

MOO-locaties. Noordzee Noordzee Noordzee. Waddenzee Texel 't Horntje 206 207. Rijnmond Oostvoornse meer Westvoorne 302 303. Lok-nr Lokatie X Y

MOO-locaties. Noordzee Noordzee Noordzee. Waddenzee Texel 't Horntje 206 207. Rijnmond Oostvoornse meer Westvoorne 302 303. Lok-nr Lokatie X Y MOO-locaties Lok-nr Lokatie X Y 203 204 Wrak 'Gulf op Panama' 100.73 551.73 Wrak 'Sylvia' 109.45 574.44 Noord-Holland Huisduinen 205 233 West-kapelle West-Kapelle 272 Vluchthaven 307 Kaaphoofd 110.80 553.00

Nadere informatie

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 19 augustus 2018

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 19 augustus 2018 Zeeland Schouwen-Duiveland Dienstregeling 2018 Geldig vanaf 19 augustus 2018 Kernnet 104 Renesse - Hellevoetsluis 132 Zierikzee - Goes 133 Middelburg - Zierikzee - Oude-Tonge 134 Zierikzee - Brouwershaven

Nadere informatie

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 1 maart 2015

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland. Geldig vanaf 1 maart 2015 Zeeland Schouwen-Duiveland Dienstregeling 2015 Geldig vanaf 1 maart 2015 Kernnet 132 Zierikzee - Goes 133 Middelburg - Zierikzee - Oude-Tonge 134 Zierikzee - Brouwershaven - Zierikzee 395 Zierikzee - Rotterdam

Nadere informatie

1 Het gevaar van water

1 Het gevaar van water 1 Het gevaar van water 1 a 1 Dordrecht 2 Enschede 3 Tiel 4 Eindhoven b Dordrecht Tiel 2 a 60% b Antwoord verschilt per leerling. 3 a Een door dijken omringd gebied waarbinnen de waterstand geregeld kan

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Havendijk 12 37. 3257 LH Ooltgensplaat TE KOOP - K.K.

Havendijk 12 37. 3257 LH Ooltgensplaat TE KOOP - K.K. Havendijk 12 37 3257 LH Ooltgensplaat TE KOOP - K.K. Havendijk 12 37 3257 LH Ooltgensplaat Inleiding Zeer mooi op recreatiepark Volkerak gelegen, goed onderhouden VRIJSTAANDE RECREATIEWONING met vrij uitzicht,

Nadere informatie

Zuiddijk 61 A/65. 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 104.500 K.K.

Zuiddijk 61 A/65. 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 104.500 K.K. Zuiddijk 61 A/65 3255 LV Oude-Tonge TE KOOP 104.500 K.K. Zuiddijk 61 A/65 3255 LV Oude-Tonge Inleiding Geheel in de bebossing verscholen, UITGEBOUWDE, VRIJSTAANDE RECREATIEBUNGALOW met centrale verwarming,

Nadere informatie

4318 TR Brouwershaven Vraagprijs: k.k.

4318 TR Brouwershaven Vraagprijs: k.k. da Meeuwenstein 67 4318 TR Brouwershaven Vraagprijs: 124.000 k.k. Vrijstaande recreatiewoning in de luwte van het Grevelingenmeer! Deze vrijstaande recreatiewoning met tuinhuis ligt aan de rand van het

Nadere informatie

Juliana van Stolberglaan GL Middelharnis TE KOOP K.K.

Juliana van Stolberglaan GL Middelharnis TE KOOP K.K. Juliana van Stolberglaan 26 3241 GL Middelharnis TE KOOP 249.000 K.K. Juliana van Stolberglaan 26 3241 GL Middelharnis Inleiding Mooi verbouwde en aan de achterzijde zowel boven als beneden uitgebouwde

Nadere informatie

Grutto TA Sommelsdijk TE KOOP K.K.

Grutto TA Sommelsdijk TE KOOP K.K. Grutto 10 3245 TA Sommelsdijk TE KOOP 314.000 K.K. Grutto 10 3245 TA Sommelsdijk Inleiding In rustige woonomgeving gelegen ZEER GROTE TWEE ONDER EEN KAP WONING met GARAGE, zonnepanelen en vrije en zonnige

Nadere informatie

Informatie over de versterking van de Noord-Hollandse kust Voor je spreekbeurt of werkstuk

Informatie over de versterking van de Noord-Hollandse kust Voor je spreekbeurt of werkstuk Informatie over de versterking van de Noord-Hollandse kust Voor je spreekbeurt of werkstuk De kust is (niet) veilig! De dijk aan de kust van Petten ziet er zo sterk en krachtig uit, maar toch is hij niet

Nadere informatie

Binnenweg AG Melissant TE KOOP K.K.

Binnenweg AG Melissant TE KOOP K.K. Binnenweg 44 3248 AG Melissant TE KOOP 216.000 K.K. Binnenweg 44 3248 AG Melissant Inleiding In rustige straat gelegen, geheel uitgebouwde en opgebouwde, GROTE HOEWONING MET VRIJWEL NIEUWE GARAGE en besloten

Nadere informatie

13:30-18:00 Lembeke - Wandel-Fiets-Fotozoektocht-Quiz 'Eeuwinbeeld' - Adres: Parking Sportterrein - Kermisplein achter de kerk, Lembeke

13:30-18:00 Lembeke - Wandel-Fiets-Fotozoektocht-Quiz 'Eeuwinbeeld' - Adres: Parking Sportterrein - Kermisplein achter de kerk, Lembeke Page 1 of 10 Evenementenkalender maandag 9 april 2012 08:00-14:00 Eede - 39e Natuurrally - Vrije fietstochten door het land van cadzand en het krekengebied van het Meetjesland, afstanden 30,60,90 en 120

Nadere informatie

Molendijk AM Stad aan 't Haringvliet TE KOOP K.K.

Molendijk AM Stad aan 't Haringvliet TE KOOP K.K. Molendijk 54 3243 AM Stad aan 't Haringvliet TE KOOP 345.000 K.K. Molendijk 54 3243 AM Stad aan 't Inleiding Zeer mooi aan de polders gelegen UITGEBOUWDE, MODERNE VRIJSTAANDE WONING met veel extra's waaronder

Nadere informatie

Langstraat 8 a AM Achthuizen TE KOOP K.K.

Langstraat 8 a AM Achthuizen TE KOOP K.K. Langstraat 8 a 3256 AM Achthuizen TE KOOP 359.000 K.K. Langstraat 8 a 3256 AM Achthuizen Inleiding Zeer mooi gelegen, nog jonge VRIJSTAANDE WONING met aangebouwde garage, eigen parkeerruimte en diverse

Nadere informatie

Oudelandsedijk LN Oude-Tonge TE KOOP K.K.

Oudelandsedijk LN Oude-Tonge TE KOOP K.K. Oudelandsedijk 17 3255 LN Oude-Tonge TE KOOP 798.000 K.K. Oudelandsedijk 17 3255 LN Oude-Tonge Inleiding Mooi gelegen WOONBOERDERIJ met grote aangebouwde schuur met verschillende compartimenten en diverse

Nadere informatie

Westerseweg 8 Burgh-Haamstede

Westerseweg 8 Burgh-Haamstede Westerseweg 8 Burgh-Haamstede Vraagprijs 690.000 K.K. 0111-672648 info@onswooneiland.nl www.onswooneiland.nl OMSCHRIJVING Wonen op één van de mooiste locaties van Schouwen Duiveland op loopafstand van

Nadere informatie

Nieuweweg AS Stellendam TE KOOP K.K.

Nieuweweg AS Stellendam TE KOOP K.K. Nieuweweg 53 3251 AS Stellendam TE KOOP 315.000 K.K. Nieuweweg 53 3251 AS Stellendam Inleiding Zeer mooi en landelijk gelegen en in perfecte staat verkerende UITGEBOUWDE VRIJSTAANDE WONING met diepe tuin,

Nadere informatie

Wandelen in stappen 5 Wandelingen op Goeree-Overflakkee

Wandelen in stappen 5 Wandelingen op Goeree-Overflakkee Wandelen in stappen 5 Wandelingen op Goeree-Overflakkee Waar te wandelen PLAATS AFSTAND 1 Goedereede - Kouden hoek 11 km 2 Ouddorp - Schans en schurvelingen 10 km 3 Ouddorp - De Punt 11 km 4 Goedereede

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Fietsroute 121570 Badhoevedorp, Spaarndam en Haarlem Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats winkelpolder De Ronde Venen Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt winkelpolder De Ronde

Nadere informatie

De Oosterscheldekering. Stormvloedkering in de Oosterschelde

De Oosterscheldekering. Stormvloedkering in de Oosterschelde De Oosterscheldekering Stormvloedkering in de Oosterschelde Op 1 februari 1953 veroorzaakte een combinatie van springtij en noordwesterstorm een van de grootste rampen in de vaderlandse geschiedenis. Een

Nadere informatie

Kastanjelaan BJ Middelharnis TE KOOP K.K.

Kastanjelaan BJ Middelharnis TE KOOP K.K. Kastanjelaan 50 3241 BJ Middelharnis TE KOOP 199.500 K.K. Kastanjelaan 50 3241 BJ Middelharnis Inleiding Goed onderhouden HOEKWONING met royale tuin op het westen en ruime berging. (totale perceel is 202

Nadere informatie

Ontwerplijst zwemwaterlocaties 2016 in de provincie Zeeland

Ontwerplijst zwemwaterlocaties 2016 in de provincie Zeeland Ontwerplijst zwemwaterlocaties 2016 in de provincie Zeeland (mededeling 10 februari 2016) Jaarlijks moeten Gedeputeerde Staten een officiële lijst met zwemwaterlocaties vaststellen. Op 2 februari 2016

Nadere informatie

Knooppuntentrein. Bever route - rondje Schouwen. Nederland Zuid Holland Ouddorp 74,34 km (ongeveer 4:22 u) Fietsroute (/contact?

Knooppuntentrein. Bever route - rondje Schouwen. Nederland Zuid Holland Ouddorp 74,34 km (ongeveer 4:22 u) Fietsroute (/contact? Bever route - rondje Schouwen Nederland Zuid Holland Ouddorp 74,34 (ongeveer 4:22 u) Fietsroute 971282 (/contact? routeid=undefined) 69 54 53 y 52 58 51 76 84 85 88 72 73 71 81 91 89 70 Knooppuntentrein

Nadere informatie

Dienstregeling

Dienstregeling Zeeland Schouwen-Duiveland Dienstregeling 2015-2016 Geldig vanaf 30 augustus 2015 Kernnet 132 Zierikzee - Goes 133 Middelburg - Zierikzee - Oude-Tonge 134 Zierikzee - Brouwershaven - Zierikzee 395 Zierikzee

Nadere informatie

Competentie: Leergebied: Zuid Nederland. Reflectie

Competentie: Leergebied: Zuid Nederland. Reflectie Techniekkit: Domein: Competentie: Leergebied: Zuid Nederland Constructies Reflectie Aardrijkskunde Een groot deel van Nederland ligt lager dan de zee. Daarom zijn er dijken. De dijken houden het water

Nadere informatie

Bommelsedijk LD Achthuizen TE KOOP K.K.

Bommelsedijk LD Achthuizen TE KOOP K.K. Bommelsedijk 71 3256 LD Achthuizen TE KOOP 279.000 K.K. Bommelsedijk 71 3256 LD Achthuizen Inleiding Rustig gelegen ZEER MOOI EN MODERN VERBOUWDE VRIJSTAANDE WONING met goed geïsoleerde en vrijwel nieuwe

Nadere informatie

4301 HR Zierikzee Vraagprijs: k.k.

4301 HR Zierikzee Vraagprijs: k.k. Hem 26 4301 HR Zierikzee Vraagprijs: 59.000 k.k. Bouwperceel van 177 m2 in het centrum van Zierikzee. In de autoluwe straat de Hem, bieden wij te koop aan een bouwperceel met bouwvergunning op 177 m2 eigen

Nadere informatie

De Geo. 1 th Aardrijkskunde voor de onderbouw. Antwoorden hoofdstuk 4. 1ste druk

De Geo. 1 th Aardrijkskunde voor de onderbouw. Antwoorden hoofdstuk 4.  1ste druk De Geo 1 th Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 4 www.degeo-online.nl 1ste druk De Geo, aardrijkskunde voor de onderbouw van th - Docentenhandleiding 1 TH 1 ThiemeMeulenhoff Utrecht/Zutphen,

Nadere informatie

Weg van de drukte van alledag en genieten van uw welverdiende vakantie!

Weg van de drukte van alledag en genieten van uw welverdiende vakantie! Weg van de drukte van alledag en genieten van uw welverdiende vakantie! info@klaverweide.com www.klaverweide.com Recreatiepark Klaverweide is een gastvrije camping op één van de mooiste locaties van chouwen-uiveland,

Nadere informatie

Hank is gelegen aan de Biesbosch, en wij fietsen er dan ook onmiddellijk naartoe.

Hank is gelegen aan de Biesbosch, en wij fietsen er dan ook onmiddellijk naartoe. Vandaag stellen wij jullie een heel bijzondere rit voor. Op het grootste deel van het parcours (wellicht het volledige parcours) hebben wij met de club nog niet gefietst, en bovendien is deze rit qua natuur

Nadere informatie

Port Zélande MG Ouddorp Vraagprijs: k.k.

Port Zélande MG Ouddorp Vraagprijs: k.k. Port Zélande 841 3253 MG Ouddorp Vraagprijs: 154.000 k.k. Uniek gelegen recreatiewoning met uitzicht over de jachthaven en het Grevelingenmeer! Center Parcs Port Zélande is al ruim 20 jaar een bewezen

Nadere informatie

Lesbrief. Dijken. Kijken naar dijken. www.wshd.nl/lerenoverwater. Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta

Lesbrief. Dijken. Kijken naar dijken. www.wshd.nl/lerenoverwater. Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta Lesbrief Dijken Kijken naar dijken www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta Kijken naar dijken Zonder de duinen en de dijken zou jij hier niet kunnen wonen: bijna de

Nadere informatie

Dienstregeling Connexxion in Zeeland per 1 maart 2015

Dienstregeling Connexxion in Zeeland per 1 maart 2015 Dienstregeling Connexxion in Zeeland per 1 maart 2015 De nieuwe dienstregeling van Connexxion voor heel Zeeland is bekend. Deze gaat in op 1 maart. Het nieuwe openbaar vervoersnetwerk is ontstaan uit een

Nadere informatie

Sint Joris Doelstraat BA Sommelsdijk TE KOOP K.K.

Sint Joris Doelstraat BA Sommelsdijk TE KOOP K.K. Sint Joris Doelstraat 26 3245 BA Sommelsdijk TE KOOP 159.000 K.K. Sint Joris Doelstraat 26 3245 BA Sommelsdijk Inleiding Gerenoveerde en UITGEBOUWDE KARAKTERISTIEKE EENGEZINSWONING op schitterend plekje

Nadere informatie

Halsjuk DB Sommelsdijk TE KOOP K.K.

Halsjuk DB Sommelsdijk TE KOOP K.K. Halsjuk 64 3245 DB Sommelsdijk TE KOOP 289.000 K.K. Halsjuk 64 3245 DB Sommelsdijk Inleiding Mooi en dicht bij uitvalsweg gelegen ROYALE GESCHAKELDE VRIJSTAANDE WONING met aangebouwde garage en mooi aangelegde,

Nadere informatie

Docenten handleiding. Leerlingen materiaal. Inhoud. Inleiding. Niveau

Docenten handleiding. Leerlingen materiaal. Inhoud. Inleiding. Niveau 6 Docenten handleiding Inhoud In september 2009 kwam de Nederlandse film De Storm uit. De film vertelt het verhaal van een Zeeuws meisje van 18 jaar dat tijdens de stormvloed van 1953 haar baby moet prijsgeven

Nadere informatie

Naam Brevet Club Oosterschelde duik? GSMs Vragen. Slides na de les. Ieder op zijn beurt 1 gesprek

Naam Brevet Club Oosterschelde duik? GSMs Vragen. Slides na de les. Ieder op zijn beurt 1 gesprek Voorstellen en Afspraken Naam Brevet Club Oosterschelde duik? GSMs Vragen Ieder op zijn beurt 1 gesprek Slides na de les Verwachtingen 3D WETEN Inzicht hebben in de organisatie van een duik Specifiek -

Nadere informatie

Lummen Sint- Truiden Tongeren Hasselt Lummen

Lummen Sint- Truiden Tongeren Hasselt Lummen Onze rit van vandaag gaat naar het mooie Limburg, en meer bepaald het gebied tussen Lummen, Sint- Truiden, Tongeren en Hasselt. We fietsen heel veel over knooppunten want die zijn en blijven in Limburg

Nadere informatie

waterschap Hollandse Delta

waterschap Hollandse Delta Het hanteerde tot op heden een het werkgebied van het. Concreet betekent De contactgegevens staan op: /baggeren Dordrecht 5-dagenregeling staat op: /baggeren meldingen of klachten kunt u bellen met het

Nadere informatie

INZICHT IN TOERISME SCHOUWEN-DUIVELAND. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 1 april 2019

INZICHT IN TOERISME SCHOUWEN-DUIVELAND. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 1 april 2019 INZICHT IN TOERISME SCHOUWEN-DUIVELAND Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 1 april 2019 KENNISCENTRUM KUSTTOERISME Onderdeel van HZ University of Applied

Nadere informatie

Informatiecentrum Grevelingen

Informatiecentrum Grevelingen Banquetingmap Informatiecentrum Grevelingen Staatsbosbeheer Brouwersdam Binnenzijde 25 T: 088-2848210 E: grevelingen@staatsbosbeheer.nl www.staatsbosbeheer.nl Informatiecentrum Grevelingen In het informatiecentrum

Nadere informatie

werken, verbinden en vergaderen in Stellendam

werken, verbinden en vergaderen in Stellendam werken, verbinden en vergaderen in Stellendam LOCATIE DE KORTENAER De Kortenaer is in opdracht gebouwd door de project BV (Antonie Leendert Beheer BV) van ondernemer Leon de Bonte. Inmiddels zijn er meer

Nadere informatie

Forsythia GB Dirksland TE KOOP K.K.

Forsythia GB Dirksland TE KOOP K.K. Forsythia 3 3247 GB Dirksland TE KOOP 539.000 K.K. Forsythia 3 3247 GB Dirksland Inleiding In nog jonge wijk gelegen RUIME VRIJSTAANDE WONING met slaapkamer en badkamer op de begane grond en aangebouwde

Nadere informatie

Bommelsedijk LB Den Bommel TE KOOP K.K.

Bommelsedijk LB Den Bommel TE KOOP K.K. Bommelsedijk 48 3258 LB Den Bommel TE KOOP 399.000 K.K. Bommelsedijk 48 3258 LB Den Bommel Inleiding Schitterend, rondom in de polders en zeer rustig aan rustige dijk gelegen UITGEBOUWDE EN GEMODERNISEERDE

Nadere informatie

Scharloodijk BA Herkingen TE KOOP K.K.

Scharloodijk BA Herkingen TE KOOP K.K. Scharloodijk 16 3249 BA Herkingen TE KOOP 219.000 K.K. Scharloodijk 16 3249 BA Herkingen Inleiding In het rustige centrum van het dorp, vlak bij het Grevelingenmeer en de grote jachthaven gelegen, goed

Nadere informatie

Voorstraat CD Dirksland TE KOOP K.K.

Voorstraat CD Dirksland TE KOOP K.K. Voorstraat 11 3247 CD Dirksland TE KOOP 295.000 K.K. Voorstraat 11 3247 CD Dirksland Inleiding Zeer goed onderhouden GROTE, SFEERVOLLE, KARAKTERISTIEKE HOEKWONING (MONUMENTENPAND) dat in 1985 vrijwel geheel

Nadere informatie