Rijstsoort: rijst voor risotto Risotto is afkomstig uit het Noorden van Italië en kan je vandaag zowat overal ter wereld eten. De

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rijstsoort: rijst voor risotto Risotto is afkomstig uit het Noorden van Italië en kan je vandaag zowat overal ter wereld eten. De"

Transcriptie

1 Rijstsoort: rijst voor risotto Risotto is afkomstig uit het Noorden van Italië en kan je vandaag zowat overal ter wereld eten. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord riso, wat rijst betekent.. Een goede risotto bestaat uit risottorijst die droog wordt aangebakken en erna in een bouillon wordt gekookt. Tijdens dat kookproces worden smaakmakers zoals vlees, gevogelte, vis of groenten toegevoegd. Daarnaast worden verschillende kaassoorten vaak gebruikt om de risotto binding geven. Risottorijst zijn rijstsoorten met veel zetmeel die daardoor veel kookvocht kunnen opnemen. De rijstkorrels zijn rond en kunnen meer dan viermaal hun gewicht aan vocht opnemen zonder van vorm te veranderen of kapot te koken. De bekendste soort is de Arborio rijst en met deze soort kan je weinig misdoen. Wil je echter gaan voor topkwaliteit, kies dan voor Carnaloni of Vialone Nano rijst. Kenmerkend is de smeuïgheid en de bite van de rijstkorrel in het gerecht. De smeuïge textuur krijg je door een rijstkorrel te gebruiken die zetmeel loslaat en kookvocht opneemt. De rijstkorrel zelf is zacht vanbuiten (amylopectine) en ietwat hard vanbinnen (amylose). Dat geeft de bite aan het gerecht. Carnaroli (ronde korrel, kruising tussen Vialone en een Japanse rijstsoort) Zie het als de Rolls-Roys onder de risottorijst uit Piëmonte en Lombardije. Veel Italiaanse chefs zijn er fan van. De rijstkorrel absorbeert veel vocht en is daardoor ook eerder gaar. Met de carnaroli krijg je een heerlijke, romige risotto. Het is een kwaliteitsrijst die met een iets duurder prijskaartje komt. Je vindt carnaroli vooral in delicatessenzaken. Arborio (grote ronde korrel) Deze rijst is genoemd naar de stad Arborio in de Po-vlakte waar hij wordt gekweekt. De rijstkorrel neemt minder vocht op en geeft meer zetmeel af. Je krijgt dus een plakkeriger substantie. Hij wordt het vaakst gebruikt voor het maken van risotto en hij is relatief goedkoper dan de carnaroli en de vialone nano. Je vindt de Arborio bij delicatessenzaken, maar ook gewoon bij de betere supermarkt bij jou in de buurt. Vialone nano (kleine ronde korrel) Vialone nano komt uit de regio Veneto. Venetianen geven aan deze rijstkorrel dan ook de voorkeur om risotto mee te maken. Je kan de rijst vergelijken met de carnaroli. Hij neemt ook veel vocht op, maar geeft wel meer zetmeel los. Daardoor krijg je een plakkeriger risotto dan wanneer je die met carnaroli zou maken. Deze risottorijst is iets duurder dan de Arborio en vind je bij sommige supermarkten en bij de delicatessenzaak.

2 Andere minder bekende soorten zijn: Roma, Baldo, Padano, Cripto, Alpe, Europa, Loto, Ribe,... Stappen bij de bereiding van risotto: 1. Sofrito (smaakmakers). De sofrito is de smaakbasis voor je risotto. Afhankelijk van je recept stoof je hiervoor een ui en een teentje knoflook met wat olijfolie of boter in een pan of kookpot op een laag vuurtje. Geef de ingrediënten voldoende tijd om volledig door te garen tot wanneer ze glazig worden. 2. Tostatura (rijst bakken). Voor de tweede stap voeg je de risottorijst toe en zet je het vuur hoger. Bak de rijst in de sofrito gedurende een 3-tal minuten tot ook deze glazig wordt. 3. Sfumare (blussen). Blus de pan of pot met een scheut witte wijn (niet meer dan een half glas) en laat verdampen. Dit zorgt voor extra smaak en voorkomt dat er snel ingrediënten gaan aanbranden. 4. Brollo (met kookvocht garen). Dit is de belangrijkste en moeilijkste stap voor je risotto. De rijst moet immers geleidelijk aan en overal goed gegaard worden. Er zijn verschillende methodes maar de veiligste en meest gekende is het toevoegen van kleine hoeveelheden bouillon, wijn of ander kookvocht. Je kan dit bijvoorbeeld doen met een pollepel (afhankelijk van de hoeveelheid rijst) en roeren tot al het vocht is verdampt. Roeren is essentieel omdat er zo zetmeel vrijkomt waardoor je een smeuïge risotto krijgt. Risotto moet smeuïg zijn, maar zeker niet te plat en er mag nog een lekkere bite aanzitten (al dente). Blijven proeven tot je de gewenste textuur krijgt is dus de boodschap! 5. Mantecatura (afromen en afwerken). Als de rijst bijna gaar is, kan je je resterende ingrediënten toevoegen. Denk daarbij aan kaas of boter voor de smeuïgheid en extra smaakmakers zoals groenten, vlees, vis of gevogelte. Opgelet: harde ingrediënten die langer moeten garen, zoals raapjes of pompoen, moet je al eerder laten mee garen! Het is normaal niet nodig om zout toe te voegen omdat dit reeds verwerkt zit in de bouillon. Wat peper is echter wel welkom. 6. Serveren. Wanneer je risotto klaar is, moet je deze zo snel mogelijk serveren (anders gaat de smeuïgheid verloren).

3 Bijlage uit het boek 'Koken met Kennis van Eke Mariën & Jan Groenewold Hoe geconcentreerder, hoe heter Door het inkoken van vocht, bijvoorbeeld een bouillon of een saus, verdampt het water en neemt de concentratie vaste stoffen toe. De hoeveelheid water in de saus is van invloed op het kookpunt. Daarbij geldt: hoe minder water, hoe hoger het kookpunt. Dat is mooi meegenomen, want chemische reacties verlopen zowel sneller bij een hoge temperatuur als bij hogere concentratie. De combinatie van concentratie en temperatuur levert zelfs een dubbel voordeel. De moleculen die aan de reactie deelnemen (eiwitten en suikers) bewegen sneller dankzij de hogere temperatuur en komen elkaar eerder tegen, omdat ze door de hoge concentratie dichter bij elkaar zitten. Risotto, een handenbindende bezigheid 'Voeg de bouillon beetje bij beetje - al roerende - aan de rijst toe. Wij vroegen ons af of deze handenbindende bezigheid, die je in vrijwel elk risottorecept kunt lezen, echt zo onmisbaar is. De redenen die recepten opgeven voor het langzaam toevoegen van de bouillon, hebben meestal te maken met de romigheid van de risotto. Het zetmeel wordt beetje bij beetje van de rijstkorrel afgeschraapt, waardoor een romige structuur zou ontstaan. Wij testten de bereidingswijze en schotelden onze cursisten twee verschillende risotto's voor. De ene bereid met geduld en liefde - de bouillon beetje bij beetje toegevoegd. De andere nonchalant - in een keer alle bouillon toegevoegd. Het resultaat is zeer instructief. Inderdaad is er wel verschil op het gebied van de smeuïgheid; de met geduld bereide risotto was inderdaad iets smeuïger. Een significant verschil treedt echter op in de smaak. De met geduld bereide risotto heeft een veel donkerder kleur en de smaak is veel dieper. De smaak van de witte wijn, paddenstoelenbouillon en sjalotten is niet gewoon met elkaar 'vermengd', maar veel meer 'versmolten'. Het versmelten van smaken wijst op chemische reacties die de smaak verdiepen. Blijkbaar verlopen die reacties anders als we het geduld opbrengen om de bouillon beetje bij beetje toe te voegen. We hebben uitgelegd dat door inkoken reacties sneller verlopen, omdat de temperatuur stijgt en de concentratie hoger is. Dat zie je duidelijk als bijna al het water is verdampt en de ingrediënten op de bodem van de pan bruinen. Het geduld van de kok wordt dus beloond omdat je elke portie optimaal bruint. Dit inzicht strekt verder dan risotto alleen. Bij allerlei sauzen die moeten worden ingekookt kun je hetzelfde principe toepassen. Ter verdieping van de smaak strekt het tot aanbeveling de wijn, port, bouillon of welke andere in te koken vloeistof ook, beetje bij beetje toe te voegen, zodat je de smaakreacties optimaal benut.

4 Recept Yotam Ottolenghi: Risotto met aubergine en citroen Ingrediënten voor 4-6 personen: 4 middelgrote aubergines 75 ml olijfolie 1 middelgrote ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 200 g goede kwaliteit risottorijst 75 ml witte wijn 750 ml groentebouillon de geraspte schil van één citroen 1 tot 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels boter 50 g geraspte parmezaan 75 g fijngesneden basilicumblad zout en zwarte peper Bereidingswijze: Bekleed een van de ovenroosters met aluminiumfolie en schuif die vlak onder de grillbrander. Verhit de oven tot 200 C. Leg 2 aubergines op het rooster. Laat ze in de oven tot de schil is geblakerd en keer ze een uur lang elke 15 minuten om. Haal de aubergines uit de oven, snijd ze over de lengte doormidden en schep met een eetlepel het vruchtvlees eruit; hak het grof met een mes. Zet opzij. Snijd de overgebleven aubergines in middelgrote blokjes (anderhalve cm). Verhit 50 ml olijfolie in een pan en bak de aubergineblokjes goudbruin. Schud ze in een zeef en bestrooi ze met zout. Laat ze afkoelen. Smoor de ui in een pan met een dikke bodem in de overgebleven olie tot hij gaar en doorschijnend is. Smoor de knoflook nog 3 minuten mee. Draai het vuur iets hoger, roer de rijst door het oliemengsel en bak hem in 2 tot 3 minuten tot de korrels rondom vettig zijn. Doe de wijn in de man en laat hem in 2 tot 3 minuten vrijwel volledig inkoken. Draai het vuur halfhoog, voeg een opscheplepel hete bouillon toe en roer tot de vloeistof volledig door de rijst is opgenomen. Voeg wanneer nodig weer een opscheplepel bouillon toe. Ga zo door tot alle bouillon is verwerkt en neem de pan van het vuur. Doe de helft van de citroenzestes, 1 of 2 eetlepels citroensap (naar smaak), het gegrilde auberginevruchtvlees, de boter, vrijwel alle parmezaan en 3/4 theelepel zout bij de risotto.

5 Roer alles goed door elkaar en laat in de gesloten pan 5 minuten rusten. Proef, voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Serveren: schep de risotto in diepe borden. Bestrooi ze met de aubergineblokjes en de overgebleven parmezaan. Garneer met geknipt basilicum en citroenzestes. Bronnen: Levensmiddelen, Ingeborg Pils Bon Appétit, François-Régis Gaudry & zijn vrienden Food, Het grote ingrediëntenboek, Christian Teubner Koken met kennis, Eke Mariën & Jan Groenewold Carnaroli

6 Vialone Nano

Focaccia met groente

Focaccia met groente Focaccia met groente Voor 4 focaccia s heb je nodig: 450 gram bloem 250 ml water 75 ml extra vergine olijfolie 15 gram verse gist 10 gram grof zeezout 50 ml water een paar handjes vol gegrilde groente

Nadere informatie

Kookgenietschap Kookvaders, de 01 Juli 2011 bij Kookvader Jan

Kookgenietschap Kookvaders, de 01 Juli 2011 bij Kookvader Jan Menu Gegrilde pladijsfilet met jonge prei en worteltjes, gebakken langoustines en salsa van tomaat en limoen ~ Op lage temperatuur gegaard kalfshaasje met witlof en gestoomde aardappelen, licht gebakken

Nadere informatie

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen

Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Risotto van geroosterde knolselder en oesterzwammen Koken zonder vlees is makkelijker - en lekkerder - dan je denkt. We geven jou graag een duwtje in de rug met dit recept. maatweek-2017-recepten-postkaart.indd

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid.

Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Gebakken snoekbaars met een crème van trompet de la mort. Snoekbaars schoonmaken en verdelen in gelijke stukken met de huid. Ingrediënten voor de trompet saus. 3 dl vis fond 250 gram trompet de la mort

Nadere informatie

Terrine van asperges met boeren ham.

Terrine van asperges met boeren ham. Terrine van asperges met boeren ham. Nodig; Gekookte asperges Asperge gelei(1 ltr. asperge vocht op smaak met 30 gram gelatine) Dunne plakjes boerenham Bereiden van de terrine - kook de geschilde asperges

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van.

Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Vermeng alle ingredienten en roer er een glade emulsie van. Gebakken coquilles met een spinazie/ postelein salade geserveerd met citrus dressing. Ingredienten dressing; 2 eetlepel olijf olie 1 theelepel cherry azijn Sap van ½ citroen Sap van ½ sinasappel 1 teentje

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing.

Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Salade met gebakken duif geserveerd met een Afrikaanse Honeybush thee dressing. Ingredienten dressing; 3 eetlepels zonnebloem olie 1 kopje Thee sterk gezet na smaak Iets appel azijn Peper en zout Evt iets

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

TARBOT. vers opgevist door onze vissers. lieveling van de chefs

TARBOT. vers opgevist door onze vissers. lieveling van de chefs TARBOT vers opgevist door onze vissers lieveling van de chefs Een hip no-nonsense voorgerechtje! luxe bruschetta met gegrilde tarbot en groene asperges ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen

vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen vers opgevist door onze vissers sint-jakobsschelp smaakkampioen van het seizoen Licht, fris en supersnel klaar: het perfecte voorgerecht. carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje ingrediënten

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist ***

10 personen. Het menu. Witte port met tonic *** Hammousse met een twist *** 10 personen Het menu Witte port met tonic Hammousse met een twist Kalfslende besprenkeld met een lauwwarme vinaigrette van kappertjes en limoen en pompoensaus Hertenrug filet met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Qlivini, Stop Cooking!

Qlivini, Stop Cooking! Qlivini, Stop Cooking! Aperitif: Spritz! Aperol is een Italiaans aperitief dat oorspronkelijk geproduceerd werd door distilleerderij Barbieri, gevestigd in Padua wat in de regio Lombardije ligt. De ingrediënten

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese:

personal training small group training voedingsadvies lifestyle coaching Marco Meuwese: kerst MENU VERANTWOORD GENIETEN fvoorgerecht SALADE GEROOSTERDE WORTEL EN KIKKERERWTEN Gezonde start van het Kerstdiner: Geroosterde kikkererwten met paprikakruiden en curried bospenen uit de oven f 16

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2012

NierNieuws Kerstmenu 2012 NierNieuws Kerstmenu 2012 Winterprei in wittewijnsaus met een knapperig kaaslaagje ====== Tomatenrisotto met buffelmozzarella op een bedje van rucola ====== Exotische sinaasappeljelly met kardemom Alle

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Menu 168. Conchiglionihapjes. Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese. Mousse al croccante di pistacchi

Menu 168. Conchiglionihapjes. Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese. Mousse al croccante di pistacchi Menu 168. Conchiglionihapjes Brodo con frittatine di indivia Ossobuco alla milanese Risotto alla milanese Mousse al croccante di pistacchi Conchiglionihapjes Gevulde conchiglioni met pittige groentesaus

Nadere informatie

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus

Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje. Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Amuse Tartaartje van Schotse zalm op bordje met kruidensausje Voorgerecht Pasta met pittige tomatensaus Hoofdgerecht Kipfilet met kerriesaus Stampotje van andijvie Dessert Mangoparfait Frambozencoulis

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room

Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room Runderstoofpot met zilveruitjes en zure room 4 porties In 3 uur en 55 min. Mijn receptenboek.nl Lekkerder dan goed voor je is. Wat gaat er in 800 gram runderlappen 2 fijngehakte uien 2 teentjes fijngehakte

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven

De lekkerste. eigen (moes)tuin! lekkernijen uit. intratuin. kleurt je leven De lekkerste lekkernijen uit eigen (moes)tuin! RABARBERJAM met appel & munt Voor twee potten: 250 gram rabarber, gewassen en in kleine stukjes gesneden 250 gram geleisuiker 0,5 theelepel sinaasappelrasp

Nadere informatie

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch)

Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Vrolijk Pasen! Paasdagmenu 1 (voeg ontbijt en lunch samen voor een paasbrunch) Ontbijt: 1 bruine pistolet uit de oven met halvarine 1 keer halva jam of 2 plakjes rookvlees 1 glas verse sinaasappelsap 1gekookt

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

The Taste of Cooking: Basmatirijst

The Taste of Cooking: Basmatirijst The Taste of Cooking: Basmatirijst Ingrediënten 4 personen ca 4 uur Vis Aubergine terrine 3 aubergines 3 el lichte shiro-misopasta 170 ml mirin vers geraspte laos of gember naar smaak 1 el rietsuiker Basmati

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

Kookletters Het recept om jezelf te ontwikkelen Week 27 Nummer 1

Kookletters Het recept om jezelf te ontwikkelen Week 27 Nummer 1 Kookletters Het recept om jezelf te ontwikkelen 1 2 Kookletters 1 Kookletters is hét kookboek om heerlijke gerechten te bereiden. In deze editie zullen we de Italiaanse keuken ontdekken. Kookletters helpt

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives.

Zalm carpaccio. Gerookte zalmfilet (75 gram per persoon) Baby Leaf Balsamico bianca Roomkaas Panna di cucina Peper Rock Chives. Vitello Donato Kalfsmuis in dunne plakken (6 plakken per persoon) Rucola Balsamico bianca Tonijnmayonaise Atsina Cress Regendruppels Kappertjes Vers gemalen peper Leg de plakken kalfsmuis dakpansgewijs

Nadere informatie

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet puur visvariatie verse zalm in witte wijnsaus met peterselie hoofdgerecht voor 4 personen voorbereiding: 15 minuten bereiding: 10 minuten benodigdheden 600 g verse zalmfilet 600 g krieltjes 1 bosje peterselie

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel

PITTIGE PESTO. pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper. vijzel PITTIGE PESTO pijnboompitten, grana padano, basilicum, citroen knoflook, olijfolie, gedroogde peper vijzel Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Stamp een gedroogde peper fijn in de vijzel.

Nadere informatie

Het menu Villa Vredewoud

Het menu Villa Vredewoud 12 personen Het menu Villa Vredewoud Hammousse met een twist *** Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Hertenrug met zoete aardappel, gesmoorde

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Steekproducten worden steeds populairder de laatste tijd. Veel mensen hechten steeds meer waarde aan de producten die de streek waarin ze wonen te bieden heeft. Vaak heeft de eigen

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen...

INHOUD. Ham & tomaat Pesto van champignons Cheddar & chorizo...30 Prei & rauwe ham Champignons & spinazie kazen... INHOUD LASAGNE MET VLEES Bolognese...6 Gebraden kip...8 Kip & ontbijtspek...10 Pompoen & saucijs... 12 Kalkoen & kerstomaatjes... 14 Saucijs & ricotta... 16 Varkensvlees & eekhoorntjesbrood... 18 Lamsvlees

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus.

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. Bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten voor 2 personen Zo maak

Nadere informatie

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel Alternatief week 14 Maandag 1320 kcal 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel 2 paaseitjes of 1 jodenkoek 3 volkoren beschuiten met halvarine

Nadere informatie

Menu december Slaatje met gerookte eend - Pastinaaksoep - Wild ragout met bier - Ananas verrassing. Pagina 1

Menu december Slaatje met gerookte eend - Pastinaaksoep - Wild ragout met bier - Ananas verrassing. Pagina 1 Menu december 2017 Slaatje met gerookte eend Pastinaaksoep Wild ragout met bier Ananas verrassing Pagina 1 Slaatje met gerookte eendenborst De eendenborst pekelen: Pareer de eendenborst en laat ze 1 nacht

Nadere informatie

...lekkere recepten voor in de nachtdienst

...lekkere recepten voor in de nachtdienst ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Recepten die energie geven! BEROEPSORGANISATIE VOOR DE VERPLEGING EN VERZORGING Recepten die langdurende energie geven Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken

Menu 110. Skagense vissoep. Frietjes Ostendaise. Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie. Syberische Pannenkoeken Menu 110. Skagense vissoep Frietjes Ostendaise Met abrikozen, bleekselderij en munt gevulde lamsrollade met spinazie Syberische Pannenkoeken Frietjes Ostendaise Ingrediënten (4 pers) Bintjes aardappelen

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14

2 KOKEN MET SHANE FLYER.indd :14 2 KOKEN MET SHANE 40 STAP-VOOR-STAP RECEPTEN VOOR KINDEREN EN OUDERS ONTBIJT SNACKS FAMILIE ZOET 3X Shane Kluivert houdt veel van koken! Hij staat vaak in de keuken om zijn eigen favoriete gerechten te

Nadere informatie

Soepje van schorseneren met wilde champignons

Soepje van schorseneren met wilde champignons Benodigdheden : 30 g boter Soepje van schorseneren met wilde champignons 800 ml gevogeltefond 1 l kippenbouillon 1 teentje look 1 dl witte wijn 1.5 kg schorseneren 1 ui P&z 150 g wilde champignons (trompet

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

De Vetwijzer - Recepten week 6

De Vetwijzer - Recepten week 6 De Vetwijzer - Recepten week 6 Hoewel de komst van koud weer de groene smoothie misschien wat minder voor de hand liggend maakt, wil ik je ook deze laatste week de drie smoothies niet onthouden Gezonde

Nadere informatie

Griekse recepten inhoud:

Griekse recepten inhoud: Griekse recepten inhoud: voorgerechten Pag: 3. Griekse sla Pag: 4. Tzatziki Pag: 5. Gemista Pag: 6. Gegrilde rode paprika's pag: 7. Griekse auberginepuree pag: 8. Griekse courgettesla pag: 9. Kippensoep

Nadere informatie

GEZONDE DINER RECEPTEN

GEZONDE DINER RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN MISO SOEP MET DULSE ZEEWIER Voeg miso, gember, en dulse bij de kop kokend water toe. Roeren en laten trekken. Voeg deze snelle en eenvoudige miso soep aan uw dieet toe en geef uw lichaam

Nadere informatie

Recepten Oesterparel. Oestershooter ( 6 personen) 6 oesters Fines de Normandië no 3. Tomatensap ½ liter. Wodka 2 borrel glaasjes. Tabasco 5 druppels

Recepten Oesterparel. Oestershooter ( 6 personen) 6 oesters Fines de Normandië no 3. Tomatensap ½ liter. Wodka 2 borrel glaasjes. Tabasco 5 druppels Recepten Oesterparel Oestershooter ( 6 personen) 6 oesters Fines de Normandië no 3 Tomatensap ½ liter Wodka 2 borrel glaasjes Tabasco 5 druppels Worcestersaus 3 druppels Limoen 5 druppels Peper uit de

Nadere informatie

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK!

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Meesterstuk Een Neem de Tijd ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Het is een oer-hollands kaasje dat maar liefst een jaar lang op smaak komt, rustend op de houten planken in ons pakhuis. Hij

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog

vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog Zomerse rog, lekker met de frisse smaak van venkel. rog met zuiderse venkel, kaascrumble en limoen ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 25 minuten

Nadere informatie

Dit zijn de recepturen m.b.t. de wildweek van 8 tot en met 12 oktober - voorgerecht, - tussengerecht(soep), - hoofdgerecht - dessert De recepturen

Dit zijn de recepturen m.b.t. de wildweek van 8 tot en met 12 oktober - voorgerecht, - tussengerecht(soep), - hoofdgerecht - dessert De recepturen Dit zijn de recepturen m.b.t. de wildweek van 8 tot en met 12 oktober - voorgerecht, - tussengerecht(soep), - hoofdgerecht - dessert De recepturen zijn gericht op 10 couverts. Carpaccio van gerookte/licht

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie