Onderzoek naar opvoeden en opgroeien

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek naar opvoeden en opgroeien"

Transcriptie

1 Onderzoek naar opvoeden en opgroeien Ruim gezinnen in West-Brabant ontvangen een uitnodiging in de bus voor deelname aan een nieuw onderzoek van de GGD West-Brabant naar opvoeden en opgroeien van de jeugd in de gemeente. Hebt u een onderzoek ontvangen? Dan hoort u tot de willekeurige selectie van ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar die in de regio West-Brabant wonen. Dit onderzoek geeft antwoord op vragen als: welke kopzorgen hebben ouders/verzorgers bij de opvoeding en ontwikkeling van hun kind? hoe ervaren ouders/verzorgers de opvoeding van hun kind? - hoe worden ouders/verzorgers bij de opvoeding ondersteund door mensen uit de eigen omgeving en/of professionals? De GGD overhandigt eind 2015 de onderzoeksresultaten aan de gemeenten, zodat zij deze kunnen gebruiken bij het organiseren van de jeugdhulp. Ook als alles goed gaat met de opvoeding en ontwikkeling van uw kind, is het van belang om mee te doen aan het onderzoek. Online en anoniem De ouders/verzorgers die een brief ontvangen, krijgen toegang tot de digitale vragenlijst. De GGD verwerkt de resultaten anoniem. De privacy is dus gegarandeerd. Hoe meer ouders/verzorgers de vragenlijst invullen, hoe beter de gemeenten inzicht hebben in het opvoeden en opgroeien van de jeugd. Wie deelneemt aan het onderzoek, maakt kans op een cadeaubon ter waarde van 100 euro.

2 Uw persoonsgegevens in de basisregistratie personen (BRP) Alle gemeenten bewaren de actuele relevante gegevens van haar inwoners in de basisregistratie personen (BRP). Wilt u niet dat bepaalde instanties uw persoonsgegevens bij de gemeente kunnen opvragen? Dan kunt u verzoeken om geheimhouding van uw persoonsgegevens in de BRP. Hiervoor moet u minstens 16 jaar oud zijn. Voor kinderen onder de 16 jaar moeten ouders, gezaghouders of verzorgers een verzoek doen. Ook een curator kan een verzoek doen. Voor wie geldt de geheimhouding? De gemeente zal uw verzoek tot geheimhouding altijd inwilligen. Maar deze geheimhouding is voor een aantal instanties niet geldig. Om te bepalen wie wel en wie niet informatie over u mag ontvangen, wordt onderscheid gemaakt tussen overheidsinstellingen, verplichte derden, vrije derden en kerkelijke ledenadministraties. Overheidsinstellingen De gemeente is verplicht uw gegevens te verstrekken aan (semi- )overheidsinstellingen zoals andere gemeenten, de Belastingdienst, pensioenfondsen, politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Hiervoor kunt u dus geen geheimhouding vragen. Verplichte derden Sommige instanties of personen hebben voor de uitvoering van wettelijke taken de juiste persoonsgegeven nodig. U kunt dan denken aan advocaten. Dit zijn de verplichte derden. Vraagt een verplichte derde uw persoonsgegevens op, dan moet de gemeente een afweging maken tussen uw belangen en die van de verzoeker. De gemeente kan besluiten om wel gegevens over u te verstrekken -ook als u om geheimhouding heeft verzocht- maar moet dan vooraf uw mening vragen. Vrije derden De gemeente kan persoonsgegevens verstrekken aan instanties en personen die deze informatie gebruiken voor een publiek doel. U kunt dan denken aan woningbouwverenigingen en vakorganisaties. Als u om geheimhouding verzoekt, wijst de gemeente elk verzoek om deze informatie te geven zonder meer af.

3 Kerkelijke ledenadministraties De gemeente kan persoonsgegevens doorgeven aan de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA). Dit samenwerkingsverband van kerkgenootschappen houdt gegevens bij voor de ledenadministratie van de aangesloten kerken. Als u om geheimhouding verzoekt, wijst de gemeente elk verzoek om deze informatie te geven zonder meer af. Wat moet u doen voor geheimhouding? Dien een verzoek tot geheimhouding in bij de gemeente Oosterhout. Dit kan aan de balie met uw geldige legitimatiebewijs of schriftelijk (met kopie geldig legitimatiebewijs) of via het digitale loket van de gemeente Oosterhout op (met Digi-D). Het aanvragen van de geheimhouding is gratis. De gemeente Oosterhout verwerkt de geheimhouding binnen vier weken. Uw verzoek tot geheimhouding blijft geldig totdat u zelf bij de gemeente vraagt om intrekking. Wilt u dat ook uw vorige woongemeente geen gegevens verstrekt? Dan moet u bij die gemeente een apart verzoek indienen. Inzagerecht Wilt u weten aan wie de gemeente Oosterhout in het afgelopen jaar gegevens over u heeft verstrekt uit de BRP, dan kunt u daarvan (kosteloos) een overzicht opvragen. Dit heet inzagerecht. Correctierecht Ook hebt u het recht om uw gegevens in de basisregistratie personen, indien deze onjuist, onvolledig of veranderd zijn, te laten corrigeren of aan te vullen. U zult dan (met behulp van bewijsstukken) moeten aantonen dat de betreffende gegevens inderdaad onjuist, onvolledig of veranderd zijn. Wie kan een verzoek tot inzagerecht/correctierecht doen? Om een verzoek tot inzage/correctie te doen, moet u minstens 16 jaar oud zijn. Voor kinderen onder de 16 jaar moeten ouders, gezaghouders of verzorgers een verzoek doen. Ook een curator kan een verzoek doen. Wat moet u doen voor verzoek tot inzagerecht/correctierecht? Dien een verzoek tot inzage/correctie in bij de gemeente Oosterhout. Dit kan aan de balie met een geldig legitimatiebewijs of schriftelijk met een kopie van uw geldige legitimatiebewijs. De gemeente Oosterhout laat u binnen vier weken weten hoe uw verzoek afgehandeld wordt.

4 Vragen? Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Informatie- en Servicecentrum, unit Burgerzaken & Zorg via het telefoonnummer

5 Archief Sint Paulusabdij naar gemeente Op 10 september 2015 hebben de paters Benedictijnen hun archief geschonken aan de gemeente Oosterhout. Wethouder Jan Peters was ter plaatse voor de formele ontvangst en heeft een handtekening gezet om zo de bijhorende verantwoordelijkheden te aanvaarden. Hiermee heeft de gemeente zich ontfermd over een deel van de Oosterhoutse historie, namelijk die van de Sint Paulus Abdij. De paters hebben vanaf het moment dat ze zich in Oosterhout vestigden, hun hele levensloop gedocumenteerd en gearchiveerd. Onze wethouder was zich bewust van de historie en het belang van dit archief en we zijn dan ook trots dat we het archief van de Sint Paulus Abdij mogen beheren. Het archief is op te vragen bij het Regionaal Archief Tilburg. Foto-onderschrift: Ondertekening van de overeenkomst door de Administrator van de St. Pauluscommuniteit, dhr. R. Van den Heuvel en wethouder Jan Peters onder toeziend oog van Yvonne Welings, gemeentearchivaris.

6 Vanaf maandag 21 september Start laatste fase reconstructie Leijsenhoek Op maandag 21 september start de laatste fase van de reconstructiewerkzaamheden aan het wegdek van de Leijsenhoek. In deze fase komt het gedeelte tussen het busstation tot en met de afbuiging richting Mathildastraat aan de beurt. Ook vinden er nu nog werkzaamheden plaats op het gedeelte tussen de aansluiting op het kruispunt Abdis van Thornstraat en de aansluiting met de Sint Vincentiusstraat. Bovenstaande werkzaamheden zijn -naar verwachtingop vrijdag 16 oktober afgerond. De bereikbaarheid van het tussenliggende deel van de Leijsenhoek met (basisschool) de Touwbaan is in deze periode mogelijk; Vanuit het noorden via Strijenstraat-Donkerstraat-Hoefakker; Vanuit het zuiden via Catharinastraat-Sint-Josephstraat. Hiervoor wordt het eenrichtingsverkeer in deze periode opgeheven in het gedeelte van de Sint Josephstraat tussen de Touwbaan en de Catharinastraat. Aan het eind van de werkzaamheden, in de week van 12 tot en met 16 oktober, krijgt het asfalt een toplaag en belijning. Hiervoor wordt de gehele Leijsenhoek -tussen de Abdis van Thornstraat en Mathildastraat- twee dagen volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vragen? Alle informatie over de reconstructie van de Leijsenhoek inclusief bijbehorende omleidingsplannen kunt u vinden op via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten 2015 > herinrichting Leijsenhoek.

7 Herhaalbericht; 14 september t/m 4 oktober Werkzaamheden Industrieweg Vanaf maandag 14 september tot en met zondag 4 oktober 2015 vinden er reconstructiewerkzaamheden plaats aan het asfalt op de Industrieweg en de aansluiting met de Koopvaardijweg. Deze werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Fase 1 is van Koopvaardijweg tot en met kruising Logistiekweg (week 38 met mogelijk enkele dagen doorloop in week 39). Fase 2 is van kruising Logistiekweg tot Energieweg (week 39 en 40). Deze werkzaamheden zijn nodig omdat de weg het einde van de technische levensduur heeft bereikt. Omleidingsroutes Tijdens de werkzaamheden komen omleidingsroutes voor het verkeer. Deze worden via verkeersborden aangegeven. In fase 1 wordt het verkeer omgeleid via het rangeerterrein van Prorail komend van en richting Rederijweg. Ter plaatse van de in-/uitrit van Janus Vaten komt een verkeersregelinstallatie. Tijdens piekmomenten in het verkeer zullen verkeersregelaars zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. Kanttekening De planning is gebaseerd op het tijdig ontvangen van de benodigde vergunningen van het waterschap om te mogen werken in de waterkering (Industrieweg is gelegen in een waterkering). Als de aangevraagde vergunningen niet tijdig binnen zijn, moeten de werkzaamheden uitgesteld worden tot een nader te bepalen tijdstip.

8 Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Op woensdag 30 september houdt de gemeente haar inmiddels traditionele open huis voor alle ondernemers in Oosterhout. Vanaf uur is de publiekshal van het stadhuis geopend voor alle bedrijven die onder het genot van een hapje en een drankje, kennis willen maken met elkaar en met bestuurders, raadsleden en ambtenaren. Alle Oosterhoutse ondernemers zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig, een visitekaartje fungeert als toegangsbewijs. Het thema dit jaar is ZomerOndernemer, een project waar de gemeente Oosterhout dit jaar voor het eerst aan deelneemt. ZomerOndernemer is een project waarbij jongeren deze zomervakantie kennis konden maken met alle aspecten van het ondernemerschap. Naast een aantal deelnemende jongeren wordt een Oosterhouts bedrijf geïnterviewd dat voor begeleiding heeft gezorgd. Elders in het land zijn goede resultaten bereikt, tijdens het open huis hoort u of dat voor Oosterhout ook het geval is! De gemeente Oosterhout vindt het belangrijk om in gesprek te zijn en te blijven met de in de gemeente gevestigde bedrijven en houdt daarom ieder jaar in september een open huis. Tijdens het open huis kunnen ondernemers met elkaar en de gemeente kennismaken en informatie uitwisselen. Open huis: woensdag 30 september Locatie: publiekshal stadhuis, Slotjesveld 1 Tijd: van uur tot uur

9 18 september Rondje Oosterhout: Maak kennis met de (gast)vrijheid van het ov! Gemeente Oosterhout organiseert speciaal voor inwoners van 65 jaar en ouder op 18 september het Rondje Oosterhout. Op deze dag kunt u op een ontspannen manier (opnieuw) kennis maken met het openbaar vervoer. U reist gratis en onder begeleiding van mobiliteitsconsulenten met de bus vanaf een halte bij u in de buurt. Rondje Oosterhout brengt u langs de Ark, Slotjesveste en de Bunthoef. Op elke locatie krijgt u informatie op het gebied van openbaar vervoer, zoals over de buslijnen in Oosterhout en de dienstregeling, (vervolg)reizen met de trein en de OV-chipkaart. Ook kunt u op deze dag gratis een OV-chipkaart aanvragen en gelden er speciale kortingsacties op verschillende abonnementen. En bij iedere etappe zorgen we voor de inwendige mens. Aanmelden Op 18 september maken we twee keer een Rondje Oosterhout; u kunt zelf kiezen of u wilt deelnemen in de ochtend (van uur) of in de middag (van uur). Deelname is gratis! U dient zich hiervoor wel aan te melden. Aanmelden kan door online het inschrijfformulier in te vullen op of stuur een naar wmo@dtvconsultants.nl of telefonisch op telefoonnummer (076) Rondje Oosterhout is een onderdeel van het programma 'aanpak toegankelijkheid' van de regio West-Brabant.

10 Komt u een Broodje Brandweer eten? Doe mee aan de lunch met tips en adviezen brandveiligheid De brandweer in Brabant en Zeeland organiseert in oktober een gratis lunch voor zelfstandig wonende ouderen waarbij men tips en adviezen krijgt voor een brandveilige woonomgeving. Behoort u tot deze doelgroep of zorgt u voor een zelfstandig wonende oudere? Doe dan mee aan deze (gratis) lunch en kom een broodje bij de brandweer eten! U kunt zich opgeven op of telefonisch op (0162) U kunt kiezen voor deelname bij de brandweerkazerne in Oosterhout op 3 oktober, in Den Hout op 24 oktober of in Dorst op 10 oktober. De lunch bij de kazernes duurt van tot uur. Voorkomen van brand Het voorkomen van brand is één van de belangrijkste pijlers van de brandweer. De brandweer gaat hiervoor steeds meer de wijk in. Tijdens de lunch kunt u dan ook, samen met uw wijkgenoten, meer te weten komen over de brandweer in uw wijk en al uw vragen stellen over het voorkomen van brand. Want weet ú wat de meest voorkomende brandoorzaken zijn? Weet u wat u moet doen als er brand is? Hebt u een rookmelder in uw woning en weet u waar u deze het beste op kunt hangen? Waarom kan een blusdeken handig zijn? Weet u hoe u veilig uw woning uitkomt? Broodje Brandweer biedt u de mogelijkheid al uw vragen rechtstreeks aan de brandweer te stellen. Tijdens de lunch geeft de brandweer tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan. De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en het op de standby-knop laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten. Langer zelfstandig Nederland kent jaarlijks woningbranden met 600 gewonden tot gevolg. Omdat de levensverwachting toeneemt en mensen steeds langer thuis blijven wonen, is de verwachting dat het aantal slachtoffers bij brand de komende jaren stijgt. Daarom is er dit jaar tijdens de Nationale Brandpreventieweken in oktober extra aandacht voor de zelfstandig wonende senioren.

11 In de week van maandag 21 september Herstraat afgesloten voor motorvoertuigen Vanaf begin week 39 (de week van maandag 21 september) wordt de Herstraat tussen de Hoge Akker en het Karrespoor afgesloten voor motorvoertuigen. Vanuit de Contreie komt steeds meer verkeer richting de rijksweg A59 via Den Hout. Op de smalle Herstraat ontstaan daardoor onveilige verkeerssituaties en overlast. De gemeente heeft daarom besloten om hier een toegangsverbod voor motorvoertuigen in te stellen. Het verbod geldt voor regulier verkeer én bouwverkeer. Het verbod geldt niet voor landbouwverkeer. In de Contreie wordt druk gebouwd. Er zijn nog enkele jaren nodig om deze wijk helemaal af te bouwen. Om de overlast voor nieuwe bewoners zoveel mogelijk te beperken, kan bouwverkeer op twee punten de wijk in rijden: via de Bronstijd en via de Heijligerweg/het Karrespoor. Aan de westzijde van de Contreie liggen diverse landbouwgronden. Deze worden ontsloten via de Herstraat en het Karrespoor. Het Karrespoor mag momenteel alleen worden gebruikt door bouw- en landbouwverkeer. Regulier verkeer mag hiervan geen gebruik maken. Steeds meer verkeer via Den Hout Vanuit de Contreie komt steeds meer verkeer richting de rijksweg A59 via Den Hout. Dat zorgt met name op de smalle Herstraat voor onveilige verkeerssituaties en overlast. Ook bouwverkeer rijdt regelmatig via de Herstraat/Den Hout, in plaats van via de daarvoor bedoelde routes (Bronstijd en Heiligerweg/Karrespoor). Dit laatste zorgt voor onveilige situaties, maar ook voor geluids- en trilling overlast. Leefbaarheidswerkgroep Den Hout heeft de gemeente gevraagd voor effectieve maatregelen om het sluitverkeer tegen te gaan. De gemeente heeft besloten om de Herstraat tussen Hoge Akker en Karrespoor af te sluiten voor motorvoertuigen. De bebording wordt begin week 39 geplaatst. Het verbod geldt dus voor motorvoertuigen (ook voor bouwverkeer), maar niet voor landbouwverkeer. Op het nieuw ingestelde toegangsverbod zal actief worden gehandhaafd. Tijdelijke maatregel De maatregel is tijdelijk van aard. Op het moment dat Contreie helemaal klaar is, wordt het toegangsverbod op de Herstraat weer opgeheven en volgt er een permanente afsluiting aan het einde van de

12 IJzertijd. Alleen fietsers zullen straks vanuit de IJzertijd richting de Herstraat kunnen rijden, via een fietsdoorsteek in de ecologische verbindingszone.

13 Smsje als paspoort/id/rijbewijs klaarligt Sms-service gemeente Oosterhout Voortaan kunnen inwoners die een paspoort/id of rijbewijs aanvragen, een smsje van de gemeente ontvangen als het document klaarligt en dus opgehaald kan worden. Wilt u gebruik maken van deze sms-service? Geef dan even uw mobiele telefoonnummer door aan de balie bij Burgerzaken tijdens uw aanvraag van paspoort/id of rijbewijs. Hierna krijgt u binnen enkele dagen een smsje dat uw document klaarligt.

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 22 september 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 22 september 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 22 september 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150397 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150395 en BI.0150396 Notulen

Nadere informatie

Aanvragen subsidies 2016

Aanvragen subsidies 2016 Aanvragen subsidies 2016 Vrijwilligersorganisaties waaronder onder andere sportverenigingen, kunnen bij de gemeente Oosterhout voor 2016 subsidie aanvragen. Het subsidieportaal van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Op woensdag 30 september houdt de gemeente haar inmiddels traditionele open huis voor alle ondernemers in Oosterhout. Vanaf 16.30 uur is de publiekshal

Nadere informatie

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/ Bekendmakingen via e-mail ontvangen? Wist u dat u de bekendmakingen op deze pagina ook wekelijks per e- mail kunt ontvangen? U kunt zelf bepalen welke bekendmakingen u wenst te ontvangen, door een postcodegebied

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Hoe herkent u losloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en gebied verboden voor honden?

Hoe herkent u losloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en gebied verboden voor honden? Hondenbeleid- en regels in Oosterhout Honden zijn heel belangrijk voor hun baasjes. Alleen het plezier van de een mag niet ontaarden in overlast voor de ander. Daarom heeft de gemeente regels opgesteld

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

De Basisregistratie Personen:

De Basisregistratie Personen: De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 2 De Basisregistratie Personen: voor de overheid en voor u Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer 00466002. Onderwerp Informatiemarkt en rookmeldercampagne voor zelfstandigwonende 65+

Collegevoorstel. Zaaknummer 00466002. Onderwerp Informatiemarkt en rookmeldercampagne voor zelfstandigwonende 65+ Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Nederlandse zelfstandig wondende ouderen (65+) blijven steeds langer zelfstandig wonen. Met ouderdom worden ook de risico s van het vergeten van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Q&A Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Aan welk gedeelte van de Groene Kruisweg wordt gewerkt? Het gedeelte tussen het kruispunt ter hoogte van de Oude Singel / Stationssingel in Geervliet en de kruising

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA In september duidelijkheid over voormalig UWV-gebouw Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA Vanwege de dalende vluchtelingeninstroom heroverweegt het COA de behoefte aan opvanglocaties

Nadere informatie

Geboortedatum M V Woonadres

Geboortedatum M V Woonadres Aanvraagformulier Kinderopvangbijdrage In te vullen door medewerker gemeente Eindhoven In te vullen door medewerker gemeente Eindhoven Behorende bij aanvraagnummer Cliëntnummer Datum Behandelaar 1. Persoonsgegevens

Nadere informatie

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder

Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Verkeershinder A59 Zonzeel-Hooipolder Rijkswaterstaat voert tussen vrijdag 9 september en maandag 19 september werkzaamheden uit aan de A59 tussen knooppunt Zonzeel en Hooipolder. In verband met de werkzaamheden

Nadere informatie

TEGEMOETKOMING LEERLINGENVERVOER AANVRAGEN SCHOOLJAAR 2015-2016

TEGEMOETKOMING LEERLINGENVERVOER AANVRAGEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Gemeente Veghel Afdeling KlantContactCentrum Antwoordnummer 52 5460 VB Veghel TEGEMOETKOMING LEERLINGENVERVOER AANVRAGEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Om uw aanvraag zo goed mogelijk te kunnen behandelen is dit

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar een zelfhulpcursus voor uw veerkracht en welbevinden Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw persoonlijke ontwikkeling een impuls te geven?

Nadere informatie

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden.

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden. Aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen In februari 2013 wordt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen door de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verstuurd.

Nadere informatie

Bekostiging leerlingenvervoer Aanvraag 2016/2017

Bekostiging leerlingenvervoer Aanvraag 2016/2017 Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Fontanusplein 1 Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Loket Samenleving telefoonnummer (0341) 359 646 Bekostiging leerlingenvervoer Aanvraag 2016/2017

Nadere informatie

Leerlingenvervoer Aanvraag 2019/2020

Leerlingenvervoer Aanvraag 2019/2020 Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Fontanusplein 1 Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Servicebalie telefoonnummer (0341) 359 611 Leerlingenvervoer Aanvraag 2019/2020 Let op: Uw

Nadere informatie

Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger

Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger Regelingen en voorzieningen CODE 6.2.6.4 Basisregistratie personen: voor de overheid en voor de burger brochure bronnen Brochure ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, juni 2009 Gemeentelijke

Nadere informatie

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september wordt de riolering vervangen in de Spechtstraat ter hoogte van huisnummers 22 tot en met 46 (even) en 23 tot en met 45 (oneven).

Nadere informatie

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken

BELEIDSREGELS. Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken BELEIDSREGELS Gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken Juli 2012 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING...4 DOEL...4 BELEIDSREGELS...5 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALING...5 ARTIKEL 2 AANVRAAG GERESERVEERDE GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer, schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer, schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer, schooljaar 2016-2017 Algemeen Het volledig ingevulde aanvraagformulier met de bijbehorende verklaringen kunt u opsturen naar: Gemeente Boxmeer T.a.v.: Afdeling Welzijn

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Wat mag u van onze service verwachten?

Wat mag u van onze service verwachten? [kwaliteitshandvest, versie 9 juli 2008] Wat mag u van onze service verwachten? De dienstverlening van de gemeente Hengelo Samen Zichtbaar Beter Beste klant, Wat mag u van onze service verwachten? De gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan 20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan Vanaf maandag 20 augustus worden de oversteekplaatsen (zebrapaden) op de Burgemeester Holtroplaan aangepast. Bij alle zebrapaden wordt in het wegdek

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer, schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer, schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer, schooljaar 2017-2018 Algemeen Het volledig ingevulde aanvraagformulier met de bijbehorende verklaringen kunt u opsturen naar: Gemeente Sint Anthonis T.a.v.: Afdeling

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

Brugproat. Nieuwsbrief nr. 11 (3 17 febr.) Schooljaar 2015 2016

Brugproat. Nieuwsbrief nr. 11 (3 17 febr.) Schooljaar 2015 2016 Brugproat Nieuwsbrief nr. 11 (3 17 febr.) Schooljaar 2015 2016 Agenda Donderdag 4 febr. 19.00 u. Teamvergadering Dinsdag 9 febr. 19.30 u. Vergadering MR / OAC Woensdag 10 febr. 12.45 u. Teamvergadering

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sociaal-culturele bijdrage voor de minima 2016

Aanvraagformulier Sociaal-culturele bijdrage voor de minima 2016 Aanvraagformulier Sociaal-culturele bijdrage voor de minima 2016 Gemeente Steenbergen Gemeente Woensdrecht Gemeente Bergen op Zoom Melding: Melding: Melding: Ontvangst: Ontvangst: Ontvangst: Klant nummer:

Nadere informatie

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029.

Wilt u telefonisch informatie over de bezwaarschriftprocedure dan kan dat tijdens kantooruren via de telefoonnummers: 045 560 3998 of 045 560 4029. Toelichting bij bezwaarschrift indienen Bezwaar maken Wanneer kunt u bezwaar maken? (hyperlink naar bijbehorende tekstblokje) Wanneer kunt u geen bezwaar maken? Hoe maakt u bezwaar, waar en wanneer? In

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Het ingevulde formulier stuurt u via email naar: info@meierijstad.nl Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Wilt u gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren? Vul dan eerst

Nadere informatie

Bus en trein op één lijn. Buslijn 88 en de Valleilijn-trein

Bus en trein op één lijn. Buslijn 88 en de Valleilijn-trein Bus en trein op één lijn Buslijn 88 en de Valleilijn-trein Dienstregeling geldig per 14 december 2014 Beste reiziger, Vanaf 14 december 2014 rijden de bussen van yntus Gelderland volgens een nieuwe dienstregeling.

Nadere informatie

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt Dinsdag 9 augustus Start Eneco Tour op de Markt Op dinsdag 9 augustus vertrekt de wielerwedstrijd Eneco Tour rond 12.00 uur vanaf de Markt in Oosterhout naar Rucphen. Vanaf maandagnacht 8 augustus 24.00

Nadere informatie

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof

Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof Inloopbijeenkomst Afkoppelproject Basielhof - Lavendelhof De gemeente Oosterhout organiseert op woensdag 22 september aanstaande een inloopbijeenkomst over het afkoppelen van het regenwater van het gemengde

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Uw verzoek wordt behandeld door het Klantcontactcentrum. Zijn de gegevens volledig en correct, dan ontvangt u zo snel mogelijk

Nadere informatie

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2

Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Beleidsregels ontheffingen parkeerschijfzones Centrum Sectie 1 en Breukelen zuid Sectie 2 Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel; Gelet op het bepaalde in artikel 1.3, vierde lid van de Algemene

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Het ingevulde formulier stuurt u via email naar: info@meierijstad.nl Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Wilt u gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren?

Nadere informatie

Verhuizing binnen de gemeente De Marne. De volgende personen verhuizen mee van hetzelfde oude adres naar het nieuwe adres (zie toelichting 4)

Verhuizing binnen de gemeente De Marne. De volgende personen verhuizen mee van hetzelfde oude adres naar het nieuwe adres (zie toelichting 4) Verhuisaangifte Lees voor het invullen eerst de toelichting! Aangifte van Verhuizing binnen de gemeente De Marne Vestiging in de gemeente De Marne vanuit een andere Nederlandse gemeente Emigratie Gegevens

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Kost het u vanwege beperkingen door ziekte, handicap of ouderdom steeds meer moeite om uw woning schoon te maken? Dan kunt u bij de gemeente via de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Bruikleenformulier Probeer een E-bike Najaarsactie

Bruikleenformulier Probeer een E-bike Najaarsactie Pagina 1 van 3 Bruikleenformulier Probeer een E-bike Najaarsactie Vul dit bruikleenformulier volledig in. U vindt alle gegevens in de bevestigingsmail. Print het formulier uit, onderteken het formulier

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Mailen naar: info@meierijstad.nl Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Wilt u gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren? Vul dan eerst samen deze verklaring

Nadere informatie

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Gemeente Maasdriel

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Gemeente Maasdriel Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Gemeente Maasdriel Aanstaande partner 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, -land 5, postcode en woonplaats 6 Nationaliteit(en)

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Gooi- en Vechtstreek connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Servicenormen gemeente Korendijk

Servicenormen gemeente Korendijk KNDK/2010/4238 Servicenormen gemeente Korendijk Algemeen 1. Indien degene met wie u telefonisch contact zoekt op dat moment niet telefonisch bereikbaar is, bieden wij u altijd aan om u terug te bellen

Nadere informatie

Aanmeldformulier basisonderwijs

Aanmeldformulier basisonderwijs Aanmeldformulier basisonderwijs Beste ouder(s) / verzorger(s), Het verheugt ons dat u uw kind wilt aanmelden op Montessori kindcentrum de Plotter. Met dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van

Nadere informatie

Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens Eerste inschrijving in de Nederlandse bevolkingsadministratie De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 1 Inleiding 3 2 Waarom een basisadministratie persoonsgegevens? 3 3 Hoe werkt de basisadministratie

Nadere informatie

Buurtpreventieteams in de spotlight

Buurtpreventieteams in de spotlight Buurtpreventieteams in de spotlight In dorpen, wijken en buurten maken mensen de stad. Buurtcoördinatoren van de gemeente werken samen met tal van bewoners en instanties. Dit keer in het licht: De buurtpreventieteams!

Nadere informatie

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits De raad van de gemeente Oostzaan; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet Aanvraagformulier Drank- en Horecawet model B Aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf door een paracommerciële

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM)

Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Informatie voor nieuwe patiënten kindertandheelkunde 1 Met uw kind(eren)

Nadere informatie

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht

Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht Jij in @risk Wat betekent dit? Jij staat sinds kort in @risk, de verwijsindex risico s jeugdigen Utrecht. Waarom is dat? Wat betekent dit? En wat gebeurt er met

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus

Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus Meer weten over lokale politiek? Doe mee aan gratis cursus In november en december vindt in Oosterhout voor het eerst de cursus Politiek Actief plaats. Inwoners die geïnteresseerd zijn in hoe de lokale

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs:

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs: Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016 Wij verzoeken u dit formulier volledig in te vullen en het vakje aankruisen indien van toepassing. Uw aanvraag wordt voor de aanvang van het schooljaar

Nadere informatie

Aanvraagformulier 2016

Aanvraagformulier 2016 Aanvraagformulier 2016 Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap Let op! Aan deze aanvraag zijn kosten verbonden. Lees pagina 10 van de folder Parkeervoorzieningen voor mensen met een handicap.

Nadere informatie

Leerlingenvervoer Aanvraag 2018/2019

Leerlingenvervoer Aanvraag 2018/2019 Dit formulier is bestemd voor: Gemeente Putten Fontanusplein 1 Postbus 400, 3880 AK Putten Voor inlichtingen: Servicebalie telefoonnummer (0341) 359 611 Leerlingenvervoer Aanvraag 2018/2019 Let op: Uw

Nadere informatie

Dienstregeling. Lingewaard / Overbetuwe. vanaf 15 december 2013

Dienstregeling. Lingewaard / Overbetuwe. vanaf 15 december 2013 Dienstregeling 2014 Geldig Lingewaard / Overbetuwe Denk aan het milieu: bewaar deze folder goed! vanaf 15 december 2013 Lijn Bestemmingen 14 Arnhem Elden Elst Nijmegen Centraal Station Nijmegen Heijendaal

Nadere informatie

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar U kunt dit formulier (digitaal) invullen, uitprinten en opsturen

Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar U kunt dit formulier (digitaal) invullen, uitprinten en opsturen Aanvraagformulier Leerlingenvervoer schooljaar 2016-2017 U kunt dit formulier (digitaal) invullen, uitprinten en opsturen Dit gedeelte niet invullen Datum ontvangst Wmo-consulent GWS-code Cliëntnummer

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2018/2019 Ten Boer

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2018/2019 Ten Boer Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2018/2019 Ten Boer Wij vragen u, voordat u dit formulier invult, de toelichting goed te lezen. Ook vragen wij u het formulier volledig in te vullen, aan te kruisen wat

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet Model B (paracommerciële bedrijven)

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet Model B (paracommerciële bedrijven) Aanvraagformulier Drank- en Horecawet Model B (paracommerciële bedrijven) Gemeente Molenlanden Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf Dit formulier bestaat uit 5 pagina s en moet in zijn geheel worden ingeleverd!

Nadere informatie

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet

Aanvraagformulier Drank- en Horecawet Aanvraagformulier Drank- en Horecawet model A Aanvraag ter verkrijging van een vergunning het horecabedrijf of slijtersbedrijf uit te oefenen (art. 3, lid 1 van de Drank- en Horecawet) bestemd voor natuurlijke

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Overzicht veel gestelde vragen. Antwoorden staan op de volgende pagina s. 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS DE GOUW

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS DE GOUW STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS DE GOUW Beleid Informatieverstrekking gescheiden ouders Inleiding In de dagelijkse praktijk hebben scholen vaak te maken met gescheiden ouders en blijkt dat scholen verschillend

Nadere informatie

Aanvraagformulier Maatschappelijke bijdrageregeling 2016

Aanvraagformulier Maatschappelijke bijdrageregeling 2016 In te vullen door de Sociale Dienst Veluwerand Cliëntnummer: Aanvraagformulier Maatschappelijke bijdrageregeling 2016 Aanvraagnummer: Datum ontvangst: Uw inkomen mag in de afgelopen 24 maanden (Harderwijk)

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V.

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V. Streekdienst Brabant-West LIJN 400 h van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. LIJN 401 h van BREDA naar UTRECHT V.V. Ingangsdatum 13 februari 2005 BR05-W07 Busdiensten tijdens vakantieperiodes Een aantal ritten

Nadere informatie

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement:

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement: Evenementen-/tijdelijke gebruiksvergunning Aanvraagformulier 1. Gegevens aanvrager Naam organisatie: Adres secretariaat: Contactpersoon: m/v Adres: Postcode / Woonplaats: Telefoon: Mobiel nummer: E-mailadres:

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

Privacy Reglement NOMAC PRIVACYREGLEMENT Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs

Privacy Reglement NOMAC PRIVACYREGLEMENT Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs Privacy Reglement NOMAC PRIVACYREGLEMENT Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs Het bestuur van de Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs acht het, gelet op de aan de orde zijnde grondrechten en wettelijke

Nadere informatie

Patiënteninformatieblad voor deelname monitoren Zorgprogramma Kanker Versie 1.0 juli 2012

Patiënteninformatieblad voor deelname monitoren Zorgprogramma Kanker Versie 1.0 juli 2012 Patiënteninformatieblad voor deelname monitoren Zorgprogramma Kanker Versie 1.0 juli 2012 Onderzoek naar de antroposofische zorg die verleend wordt aan patiënten met kanker en het effect van de zorg. Geachte

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Uw verzoek wordt behandeld door het Klantcontactcentrum. Zijn de gegevens volledig en correct, dan ontvangt u zo snel mogelijk hiervan een bevestiging.

Nadere informatie

School voor Kunst, Cultuur & Media

School voor Kunst, Cultuur & Media infovoor ouders verzorgers School voor Kunst, Cultuur & Media welkom bij de School voor Kunst, Cultuur & Media Beste ouders/verzorgers, Welkom op onze school. We hopen dat uw zoon of dochter een prettige

Nadere informatie

Wat u moet weten van de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens

Wat u moet weten van de Nederlandse bevolkingsadministratie. De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens Wat u moet weten van de Nederlandse bevolkingsadministratie De Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens 1 Inleiding 3 2 Waarom een basisadministratie persoonsgegevens? 4 3 Hoe werkt de basisadministratie

Nadere informatie

OpGroeieN. OpGroeieN. DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien

OpGroeieN. OpGroeieN. DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien OpGroeieN OpGroeieN DaT doen We in Best SaMen! DaT doen We in Best SaMen! Beste Betsy geeft antwoord op al je vragen over opvoeden en opgroeien Beste Betsy is het Centrum voor Jeugd en Gezin in Best. Niet

Nadere informatie

Dienstregeling. Nijmegen Wijchen / Grave - Uden

Dienstregeling. Nijmegen Wijchen / Grave - Uden Dienstregeling 2014 Geldig vanaf 15 december 2013 Nijmegen Wijchen / Grave - Uden Lijn Bestemmingen 7 Nijmegen Centraal Station Bijsterhuizen Wijchen 9 Nijmegen Centraal Station Grave 13 Oosterhout Wijchen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN.

Nieuwsbrief. PGB WMO en ZIN. Nieuwsbrief PGB WMO en ZIN. De afgelopen maanden is er veel te doen geweest rondom de AWBZ zorg. Dit is het potje met geld waaruit ook de begeleiding bij Hoeve de Kaolder door wordt gefinancierd. De AWBZ

Nadere informatie

Voorlichting. in het kader van Brandveilig Leven. Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy

Voorlichting. in het kader van Brandveilig Leven. Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy Voorlichting in het kader van Brandveilig Leven Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy Programma I. De brandweer II. III. IV. Brandveilig Leven De praktijk: het woningbezoek 1.

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2018/2019 GRONINGEN

Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2018/2019 GRONINGEN Aanvraagformulier leerlingenvervoer 2018/2019 GRONINGEN Wij vragen u, voordat u dit formulier invult, de toelichting goed te lezen. Ook vragen wij u het formulier volledig in te vullen, aan te kruisen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER MINIMAREGELINGEN

AANVRAAGFORMULIER MINIMAREGELINGEN AANVRAAGFORMULIER MINIMAREGELINGEN 2014 Invullen door administratie gemeente Utrechtse Heuvelrug Voor personen die een WWB-uitkering ontvangen. Team: Cliëntnummer: 1. Persoonsgegevens 1.a Vul hieronder

Nadere informatie

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht

1. Begrippen. 2. Doel van het Cameratoezicht Protocol cameratoezicht Stichting Stadgenoot Dit protocol is van toepassing op alle persoonsgegevens, verkregen door middel van het gebruik van videocamera s door stichting Stadgenoot (Sarphatistraat 370

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Privacyreglement Gegevensverstrekking Basisregistratie Personen 2015 :

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Privacyreglement Gegevensverstrekking Basisregistratie Personen 2015 : Privacyreglement Gegevensverstrekking Basisregistratie Personen : Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; gelet op artikel 3.8 en 3.9 van de Wet Basisregistratie Personen

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

SBO Mozaik (02 XG) 013-5230690 Willem de Zwijgerlaan 63 info.sbomozaik@stgboom.nl 5061 TB Oisterwijk www.sbomozaik.nl

SBO Mozaik (02 XG) 013-5230690 Willem de Zwijgerlaan 63 info.sbomozaik@stgboom.nl 5061 TB Oisterwijk www.sbomozaik.nl SBO Mozaik (02 XG) 013-5230690 Willem de Zwijgerlaan 63 info.sbomozaik@stgboom.nl 5061 TB Oisterwijk www.sbomozaik.nl Procedure aanmelding leerling Beste ouder(s)/ verzorger(s), We vinden het fijn dat

Nadere informatie

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De gemeente Terneuzen wil graag goed contact met haar klanten. Het is daarbij belangrijk dat u weet welke kwaliteit u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie