NieuwsBrief nr. , 2010 Naar Binnen. Beste lezer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NieuwsBrief nr. , 2010 Naar Binnen. Beste lezer,"

Transcriptie

1 NieuwsBrief nr. Beste lezer,, 2010 Naar Binnen nr.1, 20 Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen. Ze is nog heel pril en vers. Nog even geniet ik van de rust, van even nog niets hoeven. Ik weet dat ik in no time weer in het ritme van het drukke leven zit. Maar nu mag ik nog even genieten. Een nieuw jaar met nieuwe wensen. Wat zal er allemaal gaan gebeuren in 2010? Ik weet in ieder geval dat ik per 1 maart twee dagen bij Jeugdhulp Friesland ga werken (zie de laatste nieuwtjes). Ik heb me voorgenomen om me minder druk te maken om alles wat er kan gebeuren. En dus meer te genieten van wat er nu is. Het is net als met de tak op de foto. Mooie sneeuwkristallen hebben zich er op gevormd. Het zijn ware kunstwerkjes die aan de tak groeien. Maar morgen kunnen ze al weer weg zijn. Daarom wil ik ze nu zien, wil ik er nu van genieten. Wensen voor jezelf of voor een ander. Ze zitten ook in de nieuwtjes en de geplande workshops, bijvoorbeeld de CoachCadeau, de cadeaubon van Naar Binnen en de W.I.N.T.E.R.-check. Tot slot gaat de tekst om stil te staan over de winter in het leven. Ik wens je een nieuw jaar waarin veel mooie dingen mogen groeien. Geniet van de bijzondere momenten!

2 Laatste nieuwtjes: - Zoek je een bijzonder cadeau? Geef de ander eens aandacht en tijd voor zichzelf. Geef een CoachCadeau! Sinds kort is het mogelijk om iemand de cadeaubon van praktijk Naar Binnen te geven. Je kunt hem of haar een workshop (cadeaubon van 25) geven, een wandelgesprek ( 50) of een individueel gesprek ( 75). Wil je meer weten of een CoachCadeau bestellen, bel of of mail naar info@praktijknaarbinnen.nl - Vanaf 1 maart heb ik een baan als geestelijk verzorger voor 16 uur in de week bij Jeugdhulp Friesland. Twee dagen ga ik op allerlei locaties in de provincie Friesland kinderen en jongeren begeleiden, medewerkers trainen (hoe herken je levensvragen bij jezelf en bij cliënten?) en thema-avonden en gespreksgroepen organiseren. De andere vijf dagen ben ik gewoon in Utrecht. Ik heb er veel zin in! - Spelen in de spiegeltuin. Op de site van 24hrscoach.nl staat een tuin met spiegels. Er wonen 7 engeltjes, die je vragen stellen. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over ontspanning, relaties, werk, loslaten en verwerken. Achter de engeltjes, vind je een test of een opdracht die je zelf kunt doen. Enkele voorbeelden zijn: Maak een stresstekening, Vul de checklist met tijdvreters in, Maak een overzicht welke mensen jou helpen, Schrijf op wat voor jou van belang is om een gelukkig leven te kunnen leiden. Het zijn eenvoudige opdrachten, maar ze zetten je wel aan het denken. Hoe doe ik dat? Wat wil ik eventueel anders? Wil je jezelf wat beter leren kennen, ga dan in gesprek met de engeltjes en ontdek! Ik wens je er veel plezier! Klik hier om direct naar De spiegeltuin te gaan. Je vindt de banner van de spiegeltuin ook op de site

3 Geplande workshops: - Op zoek naar gezondheid en inspiratie? Maak een goed begin in 2010! In januari en februari kun je 2 bijzondere tests laten doen. De Gezondheidscheck bij Marianne Smit, Klassiek Homeopaat en de W.I.N.T.E.R.-check bij Marieke Verkerk, Praktijk Naar Binnen. Doe de W.I.N.T.E.R.-check en ontdek je verborgen kwaliteiten: W ens(en), IN spiratie, T alenten, E igen antwoorden, R uimte. In minuten gaan we op zoek naar wat je (mogelijk anders) wilt, wat je kwaliteiten zijn en hoe je die kunt inzetten. Bovendien krijg je in januari en februari ook nog een bijzonder extraatje! Kosten: 35 per check (mogelijk vergoed door uw zorgverkering) en met U-pas 30. Voor meer informatie en/of opgave bel Marianne of Marieke , of kijk op de sites en - Vanaf maart zijn de workshops rondom de eigen levenslijn er weer. Steeds op een andere manier kijken we naar de eigen levenslijn. Kies wat je leuk vindt en geef je op voor bijvoorbeeld het levenspanorama, de levenslijn in het ganzenbord, de vier seizoenen, spiegelingen en ritmen, beelden in onze levenslijn en de speciale pelgrimage-wandeling met het thema lente. Ben je nieuwsgierig? Kom schatgraven in je eigen biografie! Plaats: Naar Binnen. Praktijk voor Levensvragen van Kinderen en Volwassenen, Nachtegaalstraat 51a, Utrecht (ingang via Natuurwinkel!). Kosten: 25 per keer en met U-pas 20. Check de website voor de precieze data en onderwerpen. - Vooraankondiging: Filosoferen voor kinderen. April is de maand van de filosofie en ook praktijk Naar Binnen doet hieraan mee. Elke donderdagmiddag is er van 4 tot 5 een uur filosoferen voor kinderen van 9 tot 11 jaar. Mocht je de nieuwsbrief niet willen ontvangen, mail me dan op info@praktijknaarbinnen.nl Ken je anderen voor wie de nieuwsbrief interessant kan zijn? Stuur hem gerust door! Wil je meer informatie hebben over de workshops, de CoachCadeau of de W.I.N.T.E.R.-check? Wil je een reactie geven of heb je vragen n.a.v. deze nieuwsbrief? Je kunt mailen naar info@praktijknaarbinnen.nl of bellen op of Met vriendelijke groeten, Marieke Verkerk

4 Humanistisch geestelijk raadsvrouw Naar Binnen. Praktijk voor Levensvragen van Kinderen en Volwassenen Vreuchdenberchdreef HK Utrecht / info@praktijknaarbinnen.nl PS. De eerste fotograaf noemt zich Ritaengilbert op de site. Meer informatie is te vinden op: De tweede fotograaf is Terracidus. Meer informatie is te vinden op: De derde fotograaf ben ik zelf. De foto is gemaakt in mijn tuin. En de vierde fotograaf noemt zich Judy**. Meer informatie vind je op: De winter in het leven In de workshop De vier seizoenen kijken we op welke manieren de vier seizoenen in je levenslijn terugkomen. Dit kan door in het nu te kijken. Waar zit je nu qua seizoen? Dit hoeft namelijk niet synchroon te lopen met nu de winter in de natuur. Maar je kunt ook terugkijken op je hele leven. Wanneer was de winter in je leven aanwezig. Eerder kwam de lente al voorbij en in deze nieuwsbrief gaan we ons wat meer verdiepen in de winter. De winter wordt ook wel de tijd van inkeer, van verstilling genoemd. Het lijkt alsof de natuur stil staat. Maar als je goed kijkt, zie je ook in de winter de voorbode van de kracht en groei die in de lente los zal barsten. De dagen worden weer langer en elke dag is er een beetje meer licht. Er zijn bomen en planten die kaal en dor lijken, maar nu al knoppen hebben, wachtend op het moment dat ze uit mogen breken. En het duurt niet lang of de eerste sneeuwklokjes laten zich zien. In de winter kunnen details ineens opvallen en je verrassen, zoals deze mees die recht in mijn camera lijkt te kijken.

5 Als je naar het gedrag van mensen in de winter kijkt, kunnen de volgende dingen opvallen: - Mensen (en ook dieren) zitten graag warm binnen. Lekker bij de kachel of de open haard. Met erwtensoep of warme chocolademelk. - De maand december is vol met rituelen. Sinterklaas met pakjes, surprises of gedichten. Kerstmis met kerstkransen, een kerstboom vol ballen en slingers en een kerststal. Er zijn volop lichtjes en kaarsen. Oud jaar eindigen we veelal met oliebollen en vuurwerk. - De feestdagen brengen we vaak bij familie door, bij mensen die ons dierbaar zijn. We eten samen, hebben tijd voor elkaar en geven elkaar wensen. - Of we mijden juist al die poespas, blijven thuis of gaan lekker weg: op wintersport of juist (overwinteren) naar een warm land. - En als het gesneeuwd heeft, gaan we wandelen in de sneeuw, sleetje rijden met de kinderen. We maken sneeuwpoppen en gooien sneeuwballen. En als het echt goed gevroren heeft, gaan we massaal schaatsen, het liefst natuurlijk op natuurijs. Op allerlei manieren kun je op zoek gaan naar de winter in jezelf. Welk stukje winter herken jij in jezelf? Dit kan in grote dingen zitten, maar ook in hele kleine dingen die voor jou de winter in je leven aangeven. Hier zijn wat voorbeelden van winter-vragen. Het zijn mogelijkheden van hoe je naar de winter in je eigen leven kunt kijken: Wat moet je loslaten? Wat wil je vernieuwen? Wat heeft rust nodig? Als je terugkijkt, hoe waardeer je de afgelopen tijd? Wat geeft jou rust? Hoe verzamel jij je krachten weer? Welk spoor volg je? Hoe ziet jouw sterretje eruit? We hebben onszelf net vergeleken met de winter, zoals in de natuur te zien is. Er zijn echter veel meer manieren om naar de seizoenen te kijken. Voor wie wil, geef ik tenslotte nog drie andere voorbeelden van hoe je naar de winter kunt kijken. Wat herken je van deze winters in jezelf? Wanneer je naar het ritme van dag en nacht kijkt, wordt de winter vergeleken met de nacht. Welke plaats heeft de nacht in je leven? Wanneer je naar het hele leven van een mens kijkt, wordt de winter vaak vergeleken met het ouder worden, het sterven. Welk aandeel hebben het ouder worden en het (af)sterven in je leven? Wanneer je naar de vier elementen (aarde, water, lucht en vuur) kijkt, wordt de winter vergeleken met het element aarde. Wat herken je van het element aarde in je leven?

het thema is de lente

het thema is de lente NieuwsBrief nr.2, 2009 Naar Binnen Beste lezer, Het is lente! Je ruikt bijna de lente door de foto. Bomen laten hun bloesems zien. De natuur toont zichzelf uitbundig met al haar pracht. Tulpen in allerlei

Nadere informatie

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer,

Naar Binnen. wsbrief. NieuwsBr. ief nr.4, Beste lezer, NieuwsBr wsbrief ief nr.4, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Dit jaar heeft wel een heel bijzonder start van de herfst gekregen. Het was heerlijk warm weer. Ik heb volop genoten van de laatste warme dagen.

Nadere informatie

NieuwsBrief nr. , 2010 Naar Binnen. Beste lezer,

NieuwsBrief nr. , 2010 Naar Binnen. Beste lezer, NieuwsBrief nr. Beste lezer,, 2010 Naar Binnen nr.4, 20 Het is herfst. Veel mensen worden somber wanneer de herfst zich aandient. De dagen worden korter en de avonden langer. Het is meer donker dan licht.

Nadere informatie

Ik wens je dat de zaden met jouw ideeën en intenties (net als die van mij 5 jaar geleden) tot volle bloei mogen komen!

Ik wens je dat de zaden met jouw ideeën en intenties (net als die van mij 5 jaar geleden) tot volle bloei mogen komen! NieuwsBrief nr.2, 2012 Naar Binnen Beste lezer, Feest!!! Praktijk Naar Binnen bestaat 5 jaar. Vanaf 1 mei 2007 huur ik officieel mijn praktijkruimte aan de Nachtegaalstraat. Daarmee bestaat de Praktijk

Nadere informatie

NieuwsBrief nr.2, 2014 Naar Binnen. Beste lezer,

NieuwsBrief nr.2, 2014 Naar Binnen. Beste lezer, NieuwsBrief nr.2, 2014 Naar Binnen Beste lezer, Het thema van deze nieuwsbrief is: je verlangen de ruimte geven. Wat is jouw verlangen, jouw wens? Wat kun je doen om dat zaadje te laten groeien? Hoe kun

Nadere informatie

zomer Vakantie zomer

zomer Vakantie zomer NieuwsBrief nr.3, 2011 Naar Binnen Beste lezer, Het is weer tijd voor de zomer. In het midden van Nederland is afgelopen week de zomervakantie begonnen. De kinderen hebben zes weken geen school. Zes weken

Nadere informatie

nr.4, 2013 Naar Binnen

nr.4, 2013 Naar Binnen NieuwsBr wsbrief Beste lezer, ief nr.4, 201 nr.4, 2013 Naar Binnen De herfst is een tijd van loslaten en oogsten. De oogst uit mijn tuin (op het noorden) is dit jaar: een aantal komkommers, rucola, bieslook,

Nadere informatie

Beste lezer, Ik wens je een kleurrijk voorjaar!

Beste lezer, Ik wens je een kleurrijk voorjaar! NieuwsBrief nr.2, 2010 Naar Binnen Beste lezer, Het is eindelijk lente! Omdat het zo lang koud is geweest, komen allerlei bollen bijna tegelijk op. Het is een kleurenpracht van narcissen, tulpen en blauw

Nadere informatie

Jouw gratis weggever maken

Jouw gratis weggever maken a Jouw gratis weggever maken Deel waardevolle kennis en help meer mensen. Cliënten aantrekken met e-mailmarketing Opdracht 1: Onderwerp en opzet van jouw gratis weggever Vul antwoord in op de onderstaande

Nadere informatie

Nieuwsbrief ZonneZieltjes & Zon voor de Ziel

Nieuwsbrief ZonneZieltjes & Zon voor de Ziel Nieuwsbrief ZonneZieltjes & Zon voor de Ziel Voorjaar 2018 Spring Flowers in the Light of Sun Hallo volgers, vrienden en cliënten. Er staat weer een nieuwsbrief op jouw scherm vol nieuwe activiteiten,

Nadere informatie

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN Zondag 3: Maandag 4 Pup-up kaarten maken Woensdag 6 Gloeilamp versieren Donderdag 7 Pup-up kaarten maken Informatiebijeenkomst van Angela de diëtiste (avond) Zondag 10:

Nadere informatie

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E MEER GASTEN NAAR JE CAMPING VIA EEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E VERSIE 2.0 I N H O U D S O P G A V E Warm welkom Goede website Gouden website Ons verhaal A U T E U R Johanna Bruggeman

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

NieuwsBrief nr.1, 2013 Naar Binnen

NieuwsBrief nr.1, 2013 Naar Binnen NieuwsBrief nr.1, 2013 Naar Binnen Beste lezer, Het thema van deze nieuwsbrief is je eigen plekje vinden in de wereld. Het kan zijn dat het nog niet helder is wat jouw plekje is. Het kan voelen alsof je

Nadere informatie

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Kind, Ik blijf altijd bij je

Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie. Kind, Ik blijf altijd bij je Voorbereiding op de Eerste Heilige Communie Kind, Ik blijf altijd bij je Eerste Communieproject 2 DIT BEN IK De volgende bladzijde gaat over jou! Vraag aan papa of mama een foto van jezelf. Je mag ook

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief januari Uitje van de maand januari Nieuwsbrief januari 2017 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van december, maar ook informatie over het uitje van de maand januari. Marianne zal zich voorstellen in deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Kareltje. Sjonnie. van pepernoot tot oliebol. Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz

Kareltje. Sjonnie. van pepernoot tot oliebol. Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz Kareltje en Sjonnie van pepernoot tot oliebol Te kst en za ng Job Schuring Illustraties Eva Poppink Muziek Paul Hock en Ronald Schmitz Inhoud Intro De intocht December is de allermooiste maand Joachim

Nadere informatie

NieuwsBrief nr.1, 2014 Naar Binnen

NieuwsBrief nr.1, 2014 Naar Binnen NieuwsBrief nr.1, 2014 Naar Binnen Beste lezer, Het thema van deze nieuwsbrief is verbinding. De winter is de tijd om het donker weer met het licht te verbinden. Er komt letterlijk meer licht. In verbinding

Nadere informatie

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5

Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Hallo ouder(s)/ verzorger(s) van de kinderen van groep 5 Het is kerstvakantie. De gezellige tijd van kerst, lichtjes en feestdagen komt eraan. In de klas hebben we het ook gezellig gemaakt. De kerstboom

Nadere informatie

1. Een bocht. 2. Spiegelen

1. Een bocht. 2. Spiegelen Werkblad 1 en op de buitenplaats (bij les 3) Print deze opdrachten en knip ze in strookjes. Maak groepjes van 2 of 3 leerlingen. Verdeel de opdrachten onder deze groepjes. Een opdracht kan door meerdere

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 4 Eigenwaarde Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 4 Eigenwaarde Inhoud 2 1. Hoe zit het met je gevoel van eigenwaarde? 3 2. Welke talenten van jezelf ken je al? 4 3. Verborgen talenten & bewondering 6 4. Verborgen talenten & feedback

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH

WERKBOEK DE OVERVLOED CHALLENGE 8 DANKBARE DAGEN GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH WERKBOEK DE GEPASSIONEERD ONDERNEMER TRANSPERSONAL LIFE & BUSINESS COACH 1 Hartelijk welkom bij De Overvloed Challenge. Ik nodig je uit om alle opdrachten in dit werkboek te maken. Maak aantekeningen en

Nadere informatie

Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey.

Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey. Het hebben van een dagboek kan je leven veranderen. Het bijhouden van een dagboek zal je leven absoluut veranderen op een manier zoals je nooit hebt gedacht. - Oprah Winfrey. Je hebt verschillende soorten

Nadere informatie

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit?

Waar zie je de bijzondere vogel en hoe ziet hij eruit? Les 1: Een verhaal schrijven Voor je gaat schrijven: een schema maken Je hebt net een verhaal bedacht. Schrijf alles wat je hebt bedacht kort op in het schema hieronder. Zijn er vragen waar je nog niet

Nadere informatie

DE 5 VRAGEN VOOR GROEI

DE 5 VRAGEN VOOR GROEI DE 5 VRAGEN VOOR GROEI JEZELF ZIEN EN GEZIEN WORDEN Je wilt een blik werpen op jezelf. Je wilt groeien. Deze vijf vragen bieden perspectief in je relaties, je job, je persoonlijkheid, je happiness, je

Nadere informatie

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Relatiemanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Relatiemanagement Relatiemanagement, investeren in zakelijke relaties Relaties; de mens kan niet zonder. Of het privé is of werk gerelateerd, relaties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven.

Nadere informatie

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN

SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN cursus SAMEN-WERKEN MET DE MENSEN OM JOU HEEN Samen-Werk-Boek.. www.zozijn.nl/zozijnschool Inhoudsopgave Samen-werken met de mensen om jou heen.... 3 Wat gaan we doen in deze cursus?... 4 Jezelf voorstellen...

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander Werkboek Creëer je leukste leven Met Laura & Alexander Copyright 2017 - www.humanconnectionacademy.nl Week 1 - Week van het begin van de rest van jouw leven Hoi, je hebt onze kick-off video gezien. Je

Nadere informatie

8-stappen ONTDEK-JEZELF

8-stappen ONTDEK-JEZELF 8-stappen ONTDEK-JEZELF SCHATKAART #rust #richting #route VOORWOORD Als klein jongetje droomde ik al van het avontuur. Dat ik in mijn avonturenmobiel niet alleen de wereld, maar vooral mezelf zou ontdekken.

Nadere informatie

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies

THEMAONTMOETINGEN. Er zijn ontmoetingen rondom vier thema s: Waardevol opvoeden Zelfbewust zijn Investeren in je relatie Leven met verlies THEMAONTMOETINGEN Ieder mens heeft weleens vragen die hij niet zomaar kan beantwoorden. Bijvoorbeeld over wie je bent of wilt zijn, hoe je je relatie kunt versterken, hoe je omgaat met verlies of over

Nadere informatie

Het ontwikkelen van een zelfbeeld

Het ontwikkelen van een zelfbeeld H.4 KEN JIJ JEZELF?! Het ontwikkelen van een zelfbeeld Je zelfbeeld geeft weer hoe jij over jezelf denkt. Dit zelfbeeld ontwikkel je door naar jezelf te kijken en door de manier waarop anderen naar jou

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kaatsheuvel

Nieuwsbrief Kaatsheuvel Nieuwsbrief Kaatsheuvel Februari 2013 Terugblikken en vooruitblikken Oudercommissie Hier is hij dan, de eerste nieuwsbrief van 2013. We blikken terug op een jaar vol leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen Jouw doelgroep kiezen voor je praktijk! Het kiezen van een doelgroep is cruciaal voor het succes van je praktijk. Vaak is jouw doelgroep een groep mensen waar jij affiniteit mee hebt. Het zijn mensen met

Nadere informatie

WORKSHOP 4. MENTAAL GOED IN JE VEL.

WORKSHOP 4. MENTAAL GOED IN JE VEL. WORKSHOP 4. MENTAAL GOED IN JE VEL. DE BETEKENIS VAN ERVARINGEN/PRIKKELS EN RELATIES MET ANDEREN Simone van der Horst IZO Twente 09-04-2019 WELKOM! Simone van der Horst Gedragswetenschapper Mijn grootste

Nadere informatie

Docent HET HOUTEN HUIS

Docent HET HOUTEN HUIS HET HOUTEN HUIS Docent IN DE KLAS Muziek van beneden Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden. Jullie gaan onze theatervoorstelling Muziek van Beneden bezoeken. Dit is een

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 06-07 WAT DOEN WE IN DE HERFST? De vakantie is weer voorbij en het nieuwe schooljaar is net begonnen. Alle nieuwe tafels en stoelen, vloeren, gordijnen en frisse muren stonden klaar zodat jullie

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

Meervoudige intelligentie test

Meervoudige intelligentie test Meervoudige intelligentie test Hieronder zie je een meervoudige intelligentie test (Gardner). In totaal beantwoord je 64 stellingen in met of jij vindt dat die stelling bij jou past. Er zijn geen goede

Nadere informatie

E E N É C H T G E L U K K I G

E E N É C H T G E L U K K I G E E N É C H T G E L U K K I G 2019 W E R K B O E K Miriam Jager www.geluksjager.nl INLEIDING Werkboek geluk Ian Schneider on Unsplash MIRIAM JAGER Je kunt niet beïnvloeden wat je in je leven meemaakt maar

Nadere informatie

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken:

januari 2018 De herinneringen die je later wilt hebben moet je nu maken Mooie herinneringen potje maken: januari 2018 Mooie herinneringen potje maken: Maak samen met je kinderen een mooi potje of doosje. Schilder, versier Stop er een memo blokje in en maak er een potlood aan vast. Alle mooie momenten van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Doel: Je onderzoekt hoe jij jouw talenten kunt inzetten in je werk (nu en later). Je gaat een activiteit buiten school onderzoeken. Dit kan zijn: a.

Nadere informatie

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij? Welke kleur kies jij? Eerst even dit... Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of de kleur van je lievelingsjurk. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden overbodig

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING BIJ DEZE SPECIALE EDTIE Je herkent het vast:

Nadere informatie

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN -

- 21 INSPIRERENDE QUOTES VOOR LEERKRACHTEN - Beste collega, Ik houd van quotes. Zoals je misschien wel weet, plaats ik dagelijks waardevolle tips, verhalen, video s en quotes op mijn Facebookpagina: www.fb.com/positiefleren.nl Ik merk dat ik veel

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015

Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 Met Elkaar in 2015 Jaarplan ASVZ 2015 eenvoudige versie Met elkaar in 2015! Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2015 gaan doen, en wat beter of anders kan

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS

EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS EDITIE NOVEMBER 2018 NIEUWSBRIEF STICHTING FOCUS MIND Vlak voor de zomer organiseerden we de MIND Poëziewedstrijd onder het motto #openup. Er kwamen maar liefst 167 gedichten binnen! De jury heeft alle

Nadere informatie

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het Werkbladen Uitdaging! Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het één ten koste van het ander? Waar word jij gelukkig van? De uitdaging van deze tool is dat je je eigen antwoorden bepaalt. We raden

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Wat word er allemaal van gemaakt? bakstenen - beelden - dakpannen - servies

Wat word er allemaal van gemaakt? bakstenen - beelden - dakpannen - servies klei opdracht : testen van verschillende soorten grond en welke invloeden hebben de weersomstandigheden. doel : inzicht krijgen in materiaal klei kerndoelen: 44-55 ontwikkeld door : José Fijnaut, beeldend

Nadere informatie

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden.

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit ebook te kopiëren, verkopen of verdelen! Dit ebook hoor je te krijgen van www.emotivo.nl of een andere

Nadere informatie

het gendringse bos kerst speciaal nummer de 3 ECHTE vrienden!

het gendringse bos kerst speciaal nummer de 3 ECHTE vrienden! het gendringse bos kerst speciaal nummer de 3 ECHTE vrienden! met daarin:de winnaar van de sinterklaas wedstrijd!-een nieuwe ben je slim?- sneeuw in het bos!-foto s van kerstbomen!-en nog veel meer! welkom

Nadere informatie

Blij ben ik om het grote nieuws te kunnen verkondigen: Ons (e)-boek Wegwijzer bij conflicten. Hoe ontwikkel je jezelf in een conflict? is klaar!

Blij ben ik om het grote nieuws te kunnen verkondigen: Ons (e)-boek Wegwijzer bij conflicten. Hoe ontwikkel je jezelf in een conflict? is klaar! Nieuwsbrief december 2011 Speciaal voor de feestdagen een extra lange! Karin Smith (http://www.kjsmith.nl) Wegwijzer bij conflicten. Hoe ontwikkel je jezelf in een conflict? Blij ben ik om het grote nieuws

Nadere informatie

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig.

Dwerggras 30, Rotterdam. 1. Schrijf tijdens het kijken dingen op die jou belangrijk lijken. Je hebt dit later nodig. Les 1: Een Wikitekst schrijven Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje over koningin Beatrix op www.nieuwsbegrip.nl 1. Schrijf tijdens het

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

1. Waarom? 2. Hoe? Beantwoord de volgende vragen en vul in bij je digitale paspoort:

1. Waarom? 2. Hoe? Beantwoord de volgende vragen en vul in bij je digitale paspoort: Beantwoord de volgende vragen en vul in bij je digitale paspoort: 1. Waarom? Waarom is het voor jou belangrijk om slim naar reclame te kijken en je niet zomaar te laten beïnvloeden door reclame trucjes?

Nadere informatie

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag.

Mocht je na het lezen van deze brochure nog vragen hebben, aarzel dan niet om mij te bellen of te mailen! Ik help je graag. Lieve dame, Wat fijn dat ik je deze brochure mocht toesturen. Het zegt me dat je graag inzicht zou willen krijgen in wie je bent. Dat je in balans wil komen. En dat je er klaar voor bent om dit te gaan

Nadere informatie

... plezier op de BSO

... plezier op de BSO ... plezier op de BSO Jaarprogramma Zo op het Groene Hart 2018-2019 Zo op het Groene Hart is gevestigd in basisschool De Biezenhof en biedt ook opvang aan kinderen van basisschool de Rode Schouw en De

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Hoe ben jij KNAP??? >> Doe nu de test! Ga naar de 'Vragenlijst' Howard Gardner

Hoe ben jij KNAP??? >> Doe nu de test! Ga naar de 'Vragenlijst' Howard Gardner Hoe ben jij KNAP??? Je zou talent kunnen omschrijven als ergens heel goed in zijn. Elk mens heeft zo z n eigen talenten. Zelfs de grootste luilak die heeft namelijk een slaaptalent en een lui op de bank

Nadere informatie

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen.

Kopieer dit e-boek en stuur het door naar anderen. Lente groep 3/4 inhoud blz Lente 3 1 Langer licht 4 2 Bollen 5 3 Wakker worden 6 4 Frisse blaadjes 7 5 Kikkerdril 8 6 Op reis 9 7 In de wei 10 8 Er op uit! 11 9 Filmpjes 12 Werkblad winter 13 Schrijf je

Nadere informatie

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl

PLATTEGROND. Je neemt de trap tot halverwege, gaat linksaf en volgt de pijl Lieve kinderen? In heel veel schilderijen en beelden van het Bonnefantenmuseum staan kinderen afgebeeld: kleine, grote, mooie, witte, eenzame en gezellige kinderen. Sterker nog, de naam van het museum

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

Gespreksvragen bij Podcastserie

Gespreksvragen bij Podcastserie 1.1.1 Inhoud 1 Podcast: Mieke en Claudia over Tinie... 2 2 Podcast: Afscheid... 4 3 Podcast: Dieren... 4 4 Podcast: Gedicht van Marinus van den Berg... 5 5 Podcast: Harpmuziek... 5 6 Podcast: Koning...

Nadere informatie

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L

V O L G E R S F A C E B O O K / D E D R E S S C O A C H W W W. G L A N C Y. N L SIMPEL STAPPENPLAN VAN JE PASSIE JE WERK MAKEN 3.278 VOLGERS FACEBOOK/DEDRESSCOACH WWW.GLANCY.NL Mijn reis: van passie naar ondernemer Gefeliciteerd! Je hebt een eerste stap gezet. Wat fantastisch dat

Nadere informatie

Vragen die je kunnen helpen

Vragen die je kunnen helpen Vragen die je kunnen helpen 1. Jij hebt het voor het zeggen, maar... je hebt wel een serieuze taak. Jij mag een nieuwe school bedenken. Wat heeft deze school absoluut wel en wat absoluut niet 2. Als je

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

Hoe gaat het met onze pensioenpaarden?

Hoe gaat het met onze pensioenpaarden? Nieuws maart 2018 Hoe gaat het met onze pensioenpaarden? Zoals jullie op de foto wel kunnen zien gaat het goed met de pensioenpaarden. Eigenlijk hadden we een 'making off' filmpje moeten maken want we

Nadere informatie

Kalender. Voor iedere gelegenheid altijd een passende orchidee! DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES DIE TOT RESPECT VOOR HET MILIEU AANZETTEN

Kalender. Voor iedere gelegenheid altijd een passende orchidee! DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES DIE TOT RESPECT VOOR HET MILIEU AANZETTEN CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE Kalender Voor iedere gelegenheid altijd een passende orchidee! DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES DIE TOT RESPECT VOOR HET MILIEU AANZETTEN januari

Nadere informatie

Wandelcoach Winand Kissels: De Natuur is mijn Tweede Huis

Wandelcoach Winand Kissels: De Natuur is mijn Tweede Huis Wandelcoach Winand Kissels: De Natuur is mijn Tweede Huis Als dierenarts miste Winand Kissels het werken in een team en stapte hij over naar het bedrijfsleven. Hij werd verandermanager en begeleidde fusies,

Nadere informatie

Gedichtendag 2012 Stroom. Naar aanleiding van de gedichtendag op 26 januari 2012. Leerkracht: Cara Figoureux Nederlands

Gedichtendag 2012 Stroom. Naar aanleiding van de gedichtendag op 26 januari 2012. Leerkracht: Cara Figoureux Nederlands Gedichtendag 2012 Stroom Naar aanleiding van de gedichtendag op 26 januari 2012 Leerkracht: Cara Figoureux Nederlands Vooropdracht Open het internet en ga naar google 1. Open google afbeeldingen en zoek

Nadere informatie

die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas

die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas Klassenregels die werken! Checklist & voorbeelden uit de klas Dit is een korte samenvatting van de workshop: 3 tips voor simpele klassenregels die werken Het is een checklist met de tips uit de film, en

Nadere informatie

5 sleutels voor volop werkplezier!

5 sleutels voor volop werkplezier! 5 sleutels voor volop werkplezier! www.weerwerkenmetplezier.nl Inhoud Volop werkplezier is meer dan je vermaken 3 Voordelen van bevlogenheid 4 Bevlogenheid versterkt zichzelf 6 5 Sleutels voor volop werkplezier

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Situationeel leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Situationeel leidinggeven Situationeel leidinggeven, krachtig in iedere situatie Als leidinggevende probeer jij het beste uit je medewerkers te halen. Daar profiteert de organisatie van, maar

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND

DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Tussen JOU en MIJ SCHRIJF- EN DOEBOEK VOOR OUDER EN KIND Janneke van Bockel Tussen en Begonnen op 20 Herinneringen die je later wil hebben moet je NU maken 4 Ma-ham, luister je wel? zegt ze streng. Ja

Nadere informatie

LESBRIEF. Leg bovenstaande begrippen uit aan de hand van het voorbeeld hieronder. Schrijf met grote letters op het bord:

LESBRIEF. Leg bovenstaande begrippen uit aan de hand van het voorbeeld hieronder. Schrijf met grote letters op het bord: Vrijdag 19 december 2014 rtikelen: lle artikelen - 7ays week 49,50, Inhoud: e leerlingen leren om kritisch te kijken naar verschillende artikelen in 7ays. e leerlingen leren om verschillende stellingen

Nadere informatie

FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET

FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET FOTO S MAKEN MET JE TELEFOON OF TABLET Met dit werkblad oefen je met het maken van foto s met je telefoon of tablet. Opdracht 1 Camera Welk icoon staat er op jouw

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Workshop passie en missie, meer energie en motivatie Iedereen heeft iets, of meerdere dingen, waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Wanneer jij weet wat jouw passie en missie

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Luisteren. Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden.

Luisteren. Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden. Luisteren Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden. Voor meer informatie Vida Niazian Karakteroloog, HeartMath Resilient Educator 06 215

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie