Informatie klas 3 v

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie klas 3 v"

Transcriptie

1 Informatie klas 3 v Belangrijke data 0 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 3 3 okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toetsweek/projectweek 05 nov 4 nov e belronde 5 nov inhalen toetsen nov herkansing toetsweek/projectweek 6 nov 30 nov oudergesprekken jan e afname periode rekentoets F 7 jan 3 jan e toetsweek/projectweek 5 jan inhalen toetsen 07 feb herkansing toestsweek/projectweek mrt e afname periode rekentoets F 05 mrt opleidingenmanifestatie (LOB) 8 mrt mrt oudergesprekken 7 mrt 0 apr 3 e toetsweek/projectweek 05 apr inhalen toetsen 08 apr 7 apr e belronde apr herkansing toetsweek/projectweek 3 4 juni 8 juni 4 e toetsweek/projectweek 04 juli herkansing toetsweek/projectweek 4

2 Beste leerlingen en ouders/verzorgers van 3 vwo, Voor het derde leerjaar vwo van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt over de manier van toetsen, de zwaarte van de toetsen, het berekenen van de (eind)cijfers en de overgangsnormen voor de bevordering naar klas 4 vwo. Een belangrijke deel van deze afspraken staan vind je hieronder. In klas 3 vwo wordt de leerlingen leerstof aangeboden op vwo niveau. Voor elk gegeven vak staat achterin een overzicht van de te behandelen leerstof in de vorm van een leerplanbeschrijving en/of een Programma van Toetsing van de Onderbouw (P.T.O.). Verder wordt in het derde leerjaar een handelingsdeel uitgevoerd in de vorm van een stage en een bijbehorend stageverslag. In deze map vinden jullie/u achtereenvolgend informatie m.b.t. : cijfergeving en rapportage overgangsnormen klas 3 vwo belangrijke data leerplanomschrijvingen (of PTO) van de vakken in klas 3 Deze informatie staat binnenkort ook op de schoolsite (zie bij kopje: informatie per klas ). H.E. Wever leerlingcoördinator bovenbouw, DNV Hardenberg.

3 Cijfergeving en rapportage In klas 3 vwo worden alle toetsen op één niveau afgenomen. Voor de rapportage geldt het voortschrijdend gemiddelde van alle behaalde resultaten op overhoringen, proefwerken e.d. De mate waarin het cijfer voor de verschillende soorten toetsen meetelt in het voortschrijdend gemiddelde, wordt aangegeven met de wegingsfactor. Het schooljaar is opgedeeld in 4 perioden. In de vorige jaren kreeg de leerling aan het eind van elke periode een tussenrapport mee naar huis met daarop vermeld het voortschrijdend gemiddelde voor de verschillende vakken aan het eind van de betreffende periode. Omdat de leerling/ouders/verzorgers nu via de schoolsite te allen tijd inzage hebben in het voorschrijdende gemiddelde, wordt er geen schriftelijk tussenrapport meer mee naar huis gegeven. Na elke cijferperiode vindt er een docentenvergadering plaats waarbij de docenten de leerlingresultaten bespreken. Op basis van deze docentenvergadering wordt besloten of het wenselijk is dat de mentor contact opneemt met de ouders/verzorgers. Na de eerste periode en de derde periode is er een ouderavond op school,waarop u de gelegenheid krijgt om te spreken met de mentor en/of vakdocent(en). Ouders /verzorgers zijn natuurlijk vrij om ook op andere momenten contact op te nemen met de mentor of een vakdocent. Bevorderingsnormen leerjaar 3 vwo De beoordeling voor de overgang wordt gebaseerd op afgeronde hele eindcijfers. De afronding naar hele eindcijfers geschiedt als volgt: is de eerste decimaal 5 of hoger, dan wordt er afgerond naar het naasthogere getal. Is de decimaal 4 of lager, dan wordt er afgerond naar het naastlagere getal. De leerling wordt bevorderd naar klas 4-vwo indien op het eindrapport: het gemiddelde van de eindcijfers hoger of gelijk is aan 6,0; voor de drie kernvakken Ne, En en wi maximaal één 5, rest kernvakken voldoende; het gemiddelde van de 7 (of 8) gekozen eindexamenvakken moet minstens 5,5 zijn; het gemiddelde cijfer van de overige vakken, 5,5 of hoger is; maximaal drie minpunten (3x een 5, of x een 5 en x een 4). Een leerling is een zgn. bespreekgeval indien: de leerling meer dan minpunt heeft op de kernvakken; de leerling 4 of 5 minpunten heeft; de leerling gemiddeld een 5,9, 5,8 of 5,7 voor alle vakken heeft. Leerlingen, die niet aan de overgangsnormen voldoen, blijven zitten of worden, indien mogelijk, bevorderd naar het hogere leerjaar van een lagere stroom. In uitzonderlijke gevallen kunnen prestaties van leerling leiden tot een andere uitkomst dan bovenstaand. In alle gevallen wordt in de rapportvergadering de beslissing genomen. De uitkomst van deze beslissing is bindend.

4 Stage in klas 3: Uiteraard willen wij, De Nieuwe Veste Hardenberg, graag een zinvolle invulling van de stage in klas 3. De leerling moet er wat aan hebben in zijn of haar keuzeproces. Het opdoen van één of meerdere ervaringen moet leerlingen meer zicht geven op wat er speelt in de wereld van arbeid en beroep. Om dit te bevorderen hebben we de stage flexibeler gemaakt in de uitvoering en de omvang. Daarom: willen we leerlingen de mogelijkheid bieden meerdere ervaringen op te doen via korte stages. Dit kan, maar moet niet. kan de leerling in het proces van zijn loopbaankeuzes op zijn eigen moment de stage (s) gaan doen. Vanaf het schooljaar maken we verschil tussen de beroepsstage/snuffelstage voor de leerlingen uit basis, kader en gl en de snuffelstage voor de leerlingen uit mavo, havo en vwo. Klas 3 mavo, havo en vwo De organisatie van de stage in m, h en v is in handen van de coaches van betreffende leerlingen en de decaan. Om deze stage flexibeler te maken hebben we op school de volgende lijn uitgezet: De leerling loopt minimaal 30 uur stage. Dit hoeft niet allemaal bij dezelfde instelling. De leerling loopt stage op een moment dat goed past in zijn keuzeproces. Wel moet de stage voor het eind van het 3 e leerjaar zijn afgerond. Er vindt reflectie plaats door de leerling. Hiervoor staat een format klaar in dnvph.dedecaan.net. Deze reflectie wordt besproken met de coach. De lessen gaan gewoon verder als een leerling stage loopt. Er kan ook stage gelopen worden in weekenden en vakanties. In het loopbaandossier worden alle LOB-activiteiten bijgehouden. We doen dit in het programma voor LOB dedecaan.net. ( De leerling vindt hier ook de organisatievorm, het contractformulier, het beoordelingsformulier en het evaluatieformulier. De coach monitort de gemaakte stage uren, maar de leerling is en blijft verantwoordelijk voor het aantal uren. De stage is voor de vmbo-leerlingen weggeschreven in het PTA, Programma van Toetsing en Afsluiting, en daardoor ook voor alle leerlingen verplicht. De leerling bespreekt de stage vooraf met de coach. De volgende afspraken zijn leidend: a. De leerling is zelf verantwoordelijk voor het behalen van de leerdoelen van de gemiste lessen. b. Een toets op de dag aansluitend aan een stagedag moet gemaakt worden. c. Voor gemiste toetsen is de leerling zelf verantwoordelijk voor het maken van een afspraak met de vakdocent voor het inhalen van een toets.

5 d. De leerling zoekt zelf naar stageadressen. De coach controleert en stimuleert. e. Voor november moet in ieder geval het eerste stageadres vastgelegd zijn. Aanbeveling: Leerlingen kunnen bij het zoeken van een stageadres gebruik maken van de sites: ; (studenten>stageplek vinden> stagemarkt.nl) Verzekering. De school heeft een aansprakelijkheidsverzekering, maar in de eerste plaats wordt er bij schade die ontstaat door een leerling gekeken naar de Aansprakelijkheid Verzekering Particulieren van de ouders. De school heeft een contract gemaakt, die door de leerling meegenomen moet worden naar de stageplek (of van tevoren worden g d).

6 Stageformulier Naam: Klas: Datum: Gemaakte uren: Coach op school: Stageadres naam: Adres: Telefoon: Begeleider op stageadres: Omschrijf je dag(en): Wat heeft het je opgeleverd: Voeg foto s toe:

7 Feedback stagegever: Vraag aan je stagebegeleider of hij /zij dit formulier wil invullen. Dit formulier moet je uitprinten, in laten vullen en dan weer digitaal toevoegen. Uitvoering en houding t.o.v. het werk. De leerling voert de opgedragen werkzaamheden uit. goed redelijk goed matig anders, namelijk: De leerling verricht de werkzaamheden: met veel plezier met plezier met weinig plezier met tegenzin De leerling: toont veel initiatief toont soms initiatief toont weinig initiatief anders, namelijk: Wat kunt u zeggen over de volgende onderwerpen? Werktempo Stiptheid Netheid Verzuim Vlug Keurig op tijd Keurig Geen Normaal Soms te laat Slordig Gering Langzaam Vaak te laat Wisselend Vaak Hebt u opmerkingen m.b.t. de uitvoering van en de houding t.o.v. het werk? Handtekening begeleider:..

8 Vak : aardrijkskunde Klas : 3 vwo Methode : De Geo 3 h/vwo Periode Inhoud/Stofomschrijving Toets- Vorm Werktijd Samenwerking Arm en Rijk HS : p. & + verrijking so 30 min n HS : p.,, 3, 4 + verrijking pw 60 min n Ruimteschip Aarde HS : p. & + verrijking so 30 min n HS : p.,, 3, 4 + verrijking pw 60 min n 3 4 Nederland verandert HS 5: p. & + verrijking so 30 min n HS 5: p.,, 3, 4 + verrijking pw 60 min n Practische opdracht nvt 0 min ja Europa in beweging HS 3: p. & + verrijking so 30 min n HS 3: p.,, 3, 4 + verrijking pw 60 min n Toetsvorm PW = Proefwerk SO = Schriftelijke overhoring PO = Practische opdracht

9 Vak: Duits Klas: 3 VWO Methode: Neue Kontakte Periode Inhoud/Stofomschrijving Toets- Vorm Werktijd Samenwerking H: Hilfe! 3 - Wortschatz - Grammatik - Sprachmittel Leestoets H & H3: An die Arbeit! en Abschalten - Wortschatz - Grammatik - Sprachmittel Luistertoets H4 & H5: Gesund und glücklich en Lebenswelten - Wortschatz - Grammatik - Sprachmittel PW 60 min. n.v.t. 3 S 45 min. n.v.t. PW 60 min. n.v.t. 3 S 60 min. n.v.t. PW 60 min. n.v.t. 3 4 Praktische opdracht / spreken H6: Fernweh - Wortschatz - Grammatik - Sprachmittel PO n.v.t. n.v.t. PW 60 min. n.v.t. 3 / brief schrijven S 30 min. n.v.t. Differentiatie: De leerstof wordt in een studie & huiswerkplanner aangeboden, opgesplitst in basisherhalingsstof. Iedere leerling werkt de basisstof door en kiest zelf voor herhaling en extra opgaven Toetsing en beoordeling: Per hoofdstuk wordt een proefwerk op havo- en vwo-niveau afgenomen.

10 Vak : economie Klas Methode : 3 VWO : Economisch bekeken Periode Inhoud/Stofomschrijving Toetsvorm Werktijd Herkansing? Cijfer Lesbrief Kopen en werken: Hoofdstuk SO 30 min nee Toetsweek Hoofdstuk en S 45 min nee 3 Hoofdstuk 3 SO 30 min nee Hoofdstuk 3 en 4 S 45 min nee 3 Hoofdstuk t/m 4 S 60 min nee 3 Toetsweek 3 Toetsweek Hoofdstuk 5 en 6 S 45 min nee 3 Hoofdstuk 7 en 8 S 45 min nee 3 4 Hoofdstuk 7 t/m 9 S 45 min nee 3 Lesbrief de Samenleving: Toetsweek Hoofdstuk t/m 3 S 60 min nee 3 Legenda: Toetsvorm PW = Proefwerk SO = Schriftelijke overhoring PO = Pratische opdracht

11 Vak : Engels Klas : 3V Methode : New Interface Periode Inhoud/Stofomschrijving Toets- Vorm Werktijd PW theme PW 60 min. 3 Vaardigheidstoets lezen/luisteren PW 60 min. PW theme PW 60 min. 3 PW theme PW 60 min. 3 Vaardigheidstoets lezen/luisteren PW 60 min. Praktische opdracht PO n.v.t. PW theme PW 60 min. 3 3 PW theme PW 60 min. 3 Vaardigheidstoets lezen/luisteren PW 60 min. PW theme PW 60 min. 3 4 Vaardigheidstoets lezen/luisteren PW 60 min. Praktische opdracht PO n.v.t. Toetsvorm PO = Praktische opdracht = weging x W = Werkstuk = weging x PW = Proefwerk 3 = weging 3x SO =Schriftelijke overhoring V = voldoende afsluiten MO = Mondelinge overhoring Opdr. = Opdracht

12 Vak : Frans Klas Methode : 3V : Grandes Lignes 5 e editie Periode Inhoud/Stofomschrijving Toets- Vorm Werktijd Samenwerking PW ch + être/avoir* PW 60 nee 3 Lees- en luistervaardigheid 45 nee PW ch + aller/prendre* PW 60 nee 3 PW ch3 + pouvoir/vouloir* PW 60 nee 3 Portfoliogesprek (boek A) Opdr. 0 nee Vold. Lees- en luistervaardigheid 45 nee 3 PW ch5 + faire* PW 60 nee 3 Vocabulaire (gem. MO s t/m per. 3)** MO nvt nee PW ch6* PW 60 nee 3 4 Spreekvaardigheid (presentatie) PO 5 ja Schrijftoets 60 nee * Proefwerken gaan over vocabulaire, phrases-clés, grammaire, lezen en luisteren van het betreffende hoofdstuk. Bij elk proefwerk dienen er ook onregelmatige werkwoorden (tt en passé composé) geleerd te worden. ** De MO s over vocabulaire zijn afhankelijk per docent en deze zijn facultatief. Als een docent ervoor kiest om MO s af te nemen en te becijferen, telt het gemiddelde cijfer van het hele jaar x mee in periode 4. Legenda: Toetsvorm P = Practicum W = Werkstuk PW = Proefwerk SO =Schriftelijke overhoring MO = Mondelinge overhoring Opdr. = Opdracht

13 Vak: geschiedenis Klas: 3 vwo Methode: Feniks 3h/v Periode Inhoud/Stofomschrijving Toets- Vorm Werktijd Samenwerking 3 4 H. Op weg naar democratie H3. De Eerste Wereldoorlog t/m 4 (beide hoofdstukken) SO 30 min Nee t/m 4 (beide hoofdstukken) PW 60 min Nee Oorlogsgedichten (samenwerking met Nederlands) PO 4 uur Nee H4. Rusland wordt communistisch H5. Van Golden Age naar Great Depression t/m 4 (beide hoofdstukken) SO 30 Nee t/m 4 (beide hoofdstukken) PW 60 Nee H6. Nationaal-socialisme en WO H7. De wereld onder hoogspanning t/m 4 (beide hoofdstukken) SO 30 Nee t/m 4 (beide hoofdstukken) PW 60 Nee H8. De lange weg naar gelijkheid H0. Twitter, deocratie en terrorisme t/m 4 (beide hoofdstukken) PW 60 Nee Presentatie film PO 8 uur Ja 3 Toetsvorm PW = Proefwerk SO = Schriftelijke overhoring PO = Practische opdracht

14 Vak : natuurkunde en scheikunde Klas : 3V Methode : Periode Inhoud/Stofomschrijving SO Scheikunde H Scheikunde practicum periode O/V/G Toetsweek Proefwerk Natuurkunde H SO Natuurkunde H Natuurkunde practicum periode O/V/G Toetsweek Proefwerk Scheikunde H + H3. en 3. uit boek vwo 3 SO Scheikunde H3 3 Scheikunde practicum periode 3 O/V/G Toetsweek 3 Proefwerk Natuurkunde H5 4 SO Natuurkunde H6 4 Natuurkunde practicum periode 4 O/V/G Toetsweek 4 Proefwerk scheikunde H4 + H5 SO: 30 min tijdens instructieles PW: 60 min tijdens toetsweek Practica: beoordeling O/V/G

15 Vak : Nederlands Klas Methode : 3 vwo : Leswijs Nederlands via Learnbeat Periode Inhoud/Stofomschrijving Toets- Vorm Werktijd Samenwerking 3 4 Spelling* Grammatica* Schrijven Lezen Fictie/poëzie Lezen Schrijven Mondelinge taalvaardigheid (MTV) TO 30 min. n.v.t. TO 30 min. n.v.t. Opdr. n.v.t. n.v.t. TO 60 min. n.v.t. Opdr. n.v.t. n.v.t. TO 60 min. n.v.t. Opdr. n.v.t. n.v.t. Opdr. n.v.t. ja * Spelling en grammatica zijn onderdelen die één cijfer krijgen in SOM. Dit cijfer is een gemiddelde van meerdere deeltoetsen die gedurende het gehele jaar gegeven worden. Dit cijfer verandert dus in de loop van het jaar. In overleg met de sectie kan worden afgeweken van dit PTO. Legenda: Toetsvorm P = Practicum W = Werkstuk PW = Proefwerk SO =Schriftelijke overhoring MO = Mondelinge overhoring Opdr. = Opdracht T = W/MO/Opdr

16 Vak : tekenen Klas : 3V Periode Inhoud/stof omschrijving Code* Toetsvorm Werk/ inlevertijd Herkansing? Beoordeling cijfers ONTWERP EEN SCHOOLTAS GRIJSWAARDEN + GEOMETRISCHE VORMEN ZELFBEELD: Me, Myself and I ATMOSFERISCH PERSPECTIEF. TOEKOMST NB PO 4 weken ja NB PO 4 weken ja NB PO 4 weken ja NB PO 4 weken ja NB PO 4 weken ja 3 ONTWERP IN TWEETALLEN EEN POSTER VOOR EEN CONCERT EN OF FESTIVAL NB PO 4 weken ja 4 Eindopdracht TWISTED cultuur of natuurlandschappen NB PO 8 weken ja Code* VT = voortgangtoets; ED = examendossier ( telt mee voor schoolexamencijfer). NB Alle cijfer tellen mee voor de overgang.

17 Vak : wiksunde Klas : 3 V Methode : Getal en ruimte 3 vwo editie 00 Periode Inhoud/Stofomschrijving Toets- Toets- Cijfer vorm tijd H Lineaire problemen S 60 min Toetsweek H Berekenen en bewijzen S 60 min H3 Kwadratische problemen S 60 min Toetsweek H4 Statistiek en procenten S 60 min 3 H7 Ongelijkheden en parabolen S 60 min Toetsweek H6 Goniometrie S 60 min 4 H8 Allerlei verbanden S 60 min Toetsweek H9 Statistiek S 60 min

Informatie klas 3 v. Naam :..

Informatie klas 3 v. Naam :.. Informatie klas v 07 08 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van vwo, Voor het derde leerjaar vwo van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt over de manier van toetsen,

Nadere informatie

Informatie klas 3 h. Belangrijke data

Informatie klas 3 h. Belangrijke data Informatie klas 3 h 018 019 Belangrijke data 0 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 3 31 okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov 1 e toetsweek/projectweek 05 nov 14 nov 1 e belronde 15 nov inhalen

Nadere informatie

Informatie klas 3 v Naam :..

Informatie klas 3 v Naam :.. Informatie klas v 06-07 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van vwo, Voor het derde leerjaar vwo van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt over de manier van toetsen,

Nadere informatie

Informatie klas 3 h. Naam :..

Informatie klas 3 h. Naam :.. Informatie klas h 07 08 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van havo, Voor het derde leerjaar van de havo van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt over de manier van

Nadere informatie

Informatie klas 3 h Naam :..

Informatie klas 3 h Naam :.. Informatie klas h 06-07 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van havo, Voor het derde leerjaar van de havo van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt over de manier van

Nadere informatie

Informatiemap klas 3 m

Informatiemap klas 3 m Informatiemap klas 3 m 208 209 Belangrijke data 20 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 3 3 okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toetsweek/projectweek 05 nov 4 nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Informatiemap klas 3 m

Informatiemap klas 3 m Informatiemap klas 3 m 07-08 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 mavo, Voor het derde leerjaar van de mavo (= vmbo tl ) van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt

Nadere informatie

Informatie klas 1 V

Informatie klas 1 V Informatie klas V 06-07 Belangrijke data sep Voorlichtingsavond klas 0 nov 09 nov Toetsweek nov Einde e periode 4 nov Algemene ouderavond Eind dec Huisbezoek wordt gepland in okt, nov, dec. 7 jan Busdag

Nadere informatie

locatie Piet Heinstraat, Hardenberg. Naam :..

locatie Piet Heinstraat, Hardenberg. Naam :.. locatie Piet Heinstraat, Hardenberg. Naam :.. Schooljaar 2013-2014 1 Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 havo, Voor het derde leerjaar van de havo van de Nieuwe Veste Hardenberg zijn er een

Nadere informatie

Informatie klas 4 v Naam :..

Informatie klas 4 v Naam :.. Informatie klas 4 v 207-208 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van 4 vwo, Voor het vierde leerjaar vwo van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt over de manier van toetsen,

Nadere informatie

Informatie klas 4 v. 17 jan 23 jan 2 e toetsweek/projectweek 25 jan inhalen toetsen 07 feb herkansing toestsweek/projectweek 2

Informatie klas 4 v. 17 jan 23 jan 2 e toetsweek/projectweek 25 jan inhalen toetsen 07 feb herkansing toestsweek/projectweek 2 Informatie klas 4 v 208 209 Belangrijke data 20 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 4 3 okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toetsweek/projectweek 5 nov inhalen toetsen 22 nov herkansing

Nadere informatie

locatie Piet Heinstraat, Hardenberg. Naam :..

locatie Piet Heinstraat, Hardenberg. Naam :.. locatie Piet Heinstraat, Hardenberg. Naam :.. Schooljaar 0-05 Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 havo, Voor het derde leerjaar van de havo van de Nieuwe Veste Hardenberg zijn er een aantal

Nadere informatie

Informatiemap klas 3 BK

Informatiemap klas 3 BK Informatiemap klas 3 BK 08 09 Belangrijke data 0 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 3 3 okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toetsweek/projectweek 05 nov 4 nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Informatiemap klas 3 m

Informatiemap klas 3 m Informatiemap klas m 06-07 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas mavo, Voor het derde leerjaar van de mavo (= vmbo tl ) van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt

Nadere informatie

Informatie klas 1 BK

Informatie klas 1 BK Informatie klas BK 206-207 Belangrijke data 2 sep Voorlichtingsavond klas 03 nov 09 nov Toetsweek nov Einde e periode 24 nov Algemene ouderavond Eind dec Huisbezoek wordt gepland in okt, nov, dec. 7 jan

Nadere informatie

Informatie klas 1 HV

Informatie klas 1 HV Informatie klas HV 07 08 Belangrijke data 8 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 nov- 08 nov e 0 nov inhalen toetsen 7 nov einde e periode nov algemene ouderavond 7 nov dec oudergesprekken

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 2016-2017 De Nieuwe Veste Hardenberg 5 Havo: PTA 2016-2017, De Nieuwe Veste, Hardenberg 1 Programma s van toetsing en afsluiting per vak Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Informatie klas 1 HV

Informatie klas 1 HV Informatie klas HV 06-07 Belangrijke data sep Voorlichtingsavond klas 0 nov 09 nov Toetsweek nov Einde e periode nov Algemene ouderavond Eind dec Huisbezoek wordt gepland in okt, nov, dec. 7 jan Busdag

Nadere informatie

Informatie klas 1 HV

Informatie klas 1 HV Informatie klas HV 08 09 Belangrijke data 7 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 okt speeddate okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toets/projectweek 05 nov nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Informatiemap klas 3 BK

Informatiemap klas 3 BK Informatiemap klas 3 BK 07-08 Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 BK Voor het derde leerjaar vmbo van De Nieuwe Veste Hardenberg is er een aantal afspraken gemaakt over de manier van toetsen,

Nadere informatie

Informatiemap klas 3 gl

Informatiemap klas 3 gl Informatiemap klas 3 gl 07-08 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 vmbo-gl, Voor het derde leerjaar van vmbo-gl (gemengde leerweg) van de Nieuwe Veste Hardenberg zijn er een aantal

Nadere informatie

Informatie klas 1 MH

Informatie klas 1 MH Informatie klas MH 08 09 Belangrijke data 7 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 okt speeddate okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toets/projectweek 05 nov nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Informatie klas 1 MH

Informatie klas 1 MH Informatie klas MH 06-07 Belangrijke data sep Voorlichtingsavond klas 0 nov 09 nov Toetsweek nov Einde e periode nov Algemene ouderavond Eind dec Huisbezoek wordt gepland in okt, nov, dec. 7 jan Busdag

Nadere informatie

Informatie klas 1 KM

Informatie klas 1 KM Informatie klas KM 07 08 Belangrijke data 8 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 nov- 08 nov e 0 nov inhalen toetsen 7 nov einde e periode nov algemene ouderavond 7 nov dec oudergesprekken

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) mavo 4 GL. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) mavo 4 GL. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 07-08 4 mavo 4 GL De Nieuwe Veste Hardenberg 4M: PTA 07-08, De Nieuwe Veste Hardenberg Programma s van toetsing en afsluiting per vak Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Informatie klas 2 HV

Informatie klas 2 HV Informatie klas HV 06-07 Belangrijke data sep Voorlichtingsavond klas 5 okt Speeddate 0 nov- 09 nov Toetsweek nov Einde e periode 4 nov Algemene ouderavond 7 jan Busdag 8 jan Doemiddag 6 jan 0 feb Toetsweek

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 2016-2017 De Nieuwe Veste Hardenberg ; 2016-2017: PTA, De Nieuwe Veste, Hardenberg 1 Bevorderingsnormen De beoordeling voor de overgang wordt gebaseerd op afgeronde

Nadere informatie

Informatie klas 2 BK

Informatie klas 2 BK Informatie klas BK 08 09 Belangrijke data 7 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 okt speeddate okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toets/projectweek 05 nov nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 08-09 De Nieuwe Veste Hardenberg 5 Havo: PTA 08-09, De Nieuwe Veste, Hardenberg Programma s van toetsing en afsluiting per vak Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Informatie klas 1 KM

Informatie klas 1 KM Informatie klas KM 206-207 Belangrijke data 2 sep Voorlichtingsavond klas 0 nov 09 nov Toetsweek nov Einde e periode 24 nov Algemene ouderavond Eind dec Huisbezoek wordt gepland in okt, nov, dec. 7 jan

Nadere informatie

Informatie klas 2 MH

Informatie klas 2 MH Informatie klas MH 08 09 Belangrijke data 7 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 okt speeddate okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toets/projectweek 05 nov nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Informatiemap klas 4 gl

Informatiemap klas 4 gl Informatiemap klas 4 gl 08 09 Belangrijke data 0 sept voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 4 okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toetsweek/projectweek 5 nov inhalen toetsen nov herkansing toetsweek/projectweek

Nadere informatie

Informatie klas 1 BK

Informatie klas 1 BK Informatie klas BK 08 09 Belangrijke data 7 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 okt speeddate okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toets/projectweek 05 nov nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Informatie klas 2 HV

Informatie klas 2 HV Informatie klas HV 08 09 Belangrijke data 7 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 okt speeddate okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toets/projectweek 05 nov nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

Programmaboekje klas 3 vwo Informatie over programma en toetsing

Programmaboekje klas 3 vwo Informatie over programma en toetsing Programmaboekje klas vwo Informatie over programma en toetsing Inhoudsopgave oorwoord Nederlands Engels 5 Frans 6 Duits 7 Geschiedenis 8 Aardrijkskunde 9 Wiskunde 0 Natuurkunde Scheikunde Economie oorwoord

Nadere informatie

Informatiemap klas 4 bk

Informatiemap klas 4 bk Informatiemap klas 4 bk 08 09 Belangrijke data 0 sept voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 4 okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toetsweek/projectweek 5 nov inhalen toetsen nov herkansing toetsweek/projectweek

Nadere informatie

Informatie klas 2 KM

Informatie klas 2 KM Informatie klas KM 08 09 Belangrijke data 7 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 okt speeddate okt algemene ouderavond 05 nov- 09 nov e toets/projectweek 05 nov nov e belronde 5 nov inhalen

Nadere informatie

2014-2015 Data uitreiking rapporten, ouderspreekavonden enz.:

2014-2015 Data uitreiking rapporten, ouderspreekavonden enz.: 2014-2015 Data uitreiking rapporten, ouderspreekavonden enz.: 09-09 Voorlichtingsavond klas 1 31-10 Einde 1 e periode. 07-11 Rapport 1 e periode staat klaar in Som. 17-11 Ouderspreekavond klas 1 t/m 5

Nadere informatie

Informatiemap klas 3 gl

Informatiemap klas 3 gl Informatiemap klas 3 gl 06-07 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 vmbo-gl, Voor het derde leerjaar van vmbo-gl (gemengde leerweg) van de Nieuwe Veste Hardenberg zijn er een aantal

Nadere informatie

2015-2016. Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 vmbo-gl,

2015-2016. Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 vmbo-gl, 05-06 Naam :.. Beste leerlingen en ouders/verzorgers van klas 3 vmbo-gl, Voor het derde leerjaar van vmbo-gl (gemengde leerweg) van de Nieuwe Veste Hardenberg zijn er een aantal afspraken gemaakt over

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 017-018 De Nieuwe Veste Hardenberg ; 017-018: PTA, De Nieuwe Veste, Hardenberg 1 Bevorderingsnormen De beoordeling voor de overgang wordt gebaseerd op afgeronde

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 2015-2016 De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 2015-2016 De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 05-06 De Nieuwe Veste Hardenberg 5 Havo: PTA 05-06, De Nieuwe Veste, Hardenberg Programma s van toetsing en afsluiting per vak Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Informatie klas 2 BK

Informatie klas 2 BK Informatie klas BK 07-08 Belangrijke data 8 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 nov- 08 nov e 0 nov inhalen toetsen 7 nov einde e periode nov algemene ouderavond 7 nov dec oudergesprekken

Nadere informatie

Informatie klas 1 BK

Informatie klas 1 BK Informatie klas BK 07 08 Belangrijke data 8 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 nov- 08 nov e 0 nov inhalen toetsen 7 nov einde e periode nov algemene ouderavond 7 nov dec oudergesprekken

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO)

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 HAVO 3 Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een overzicht

Nadere informatie

Programmaboekje klas 3 Informatie over programma en toetsing

Programmaboekje klas 3 Informatie over programma en toetsing Programmaboekje klas Informatie over programma en toetsing Inhoudsopgave oorwoord Nederlands Engels 5 Frans 6 Duits 7 Geschiedenis 8 Aardrijkskunde 9 Wiskunde 0 Natuurkunde Scheikunde Economie oorwoord

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 017-018 De Nieuwe Veste Hardenberg 5 Havo: PTA 017-018, De Nieuwe Veste, Hardenberg 1 Programma s van toetsing en afsluiting per vak Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) havo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 018-019 havo De Nieuwe Veste Hardenberg havo; 018-019: PTA, De Nieuwe Veste, Hardenberg 1 Bevorderingsnormen havo (zie ook artikel 8, RTA) De cijfers aan het

Nadere informatie

Informatie klas 2 V

Informatie klas 2 V Informatie klas V 06-07 Belangrijke data sep Voorlichtingsavond klas 5 okt Speeddate 0 nov- 09 nov Toetsweek nov Einde e periode 4 nov Algemene ouderavond 7 jan Busdag 8 jan Doemiddag 6 jan 0 feb Toetsweek

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) mavo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) mavo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 06-07 4 mavo De Nieuwe Veste Hardenberg Programma s van toetsing en afsluiting per vak 4M: PTA 06-07, De Nieuwe Veste Hardenberg Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Studieprogramma V3

Studieprogramma V3 Studieprogramma 2018-2019V3 ProgrammavoorToetsingOnderbouw Bevorderingsnormen Studieprogramma Beste leerling, Je kijkt nu naar het studieprogramma van V3, afgekort het PTO (Programma van Toetsing Onderbouw).

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) HAVO 3 TTO

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) HAVO 3 TTO Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 HAVO 3 TTO Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een

Nadere informatie

Informatie klas 2 MH

Informatie klas 2 MH Informatie klas MH 06-07 Belangrijke data sep Voorlichtingsavond klas 5 okt Speeddate 0 nov- 09 nov Toetsweek nov Einde e periode 4 nov Algemene ouderavond 7 jan Busdag 8 jan Doemiddag 6 jan 0 feb Toetsweek

Nadere informatie

Informatie klas 2 BK

Informatie klas 2 BK Informatie klas BK 016-017 Belangrijke data 1 sep Voorlichtingsavond klas 5 okt Speeddate 0 nov- 09 nov Toetsweek 11 nov Einde 1 e periode 4 nov Algemene ouderavond 17 jan Busdag 18 jan Doemiddag 6 jan

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO)

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 VWO 3 Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een overzicht

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO.

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO. PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 016 017 Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO mavo 3 Beste leerling, geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is het programma

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO.

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO. PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 05 06 Voor de leerlingen van mavo 3 en als kennisgeving aan de ouder(s)/verzorger(s) PTO mavo 3 Beste leerling, geachte ouders/verzorgers, Dit is het programma van toetsing

Nadere informatie

Informatie klas 2 MHV

Informatie klas 2 MHV Informatie klas MHV 07 08 Belangrijke data 8 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 nov- 08 nov e 0 nov inhalen toetsen 7 nov einde e periode nov algemene ouderavond 7 nov dec oudergesprekken

Nadere informatie

Studieprogramma H3

Studieprogramma H3 Studieprogramma 2018-2019H3 ProgrammavoorToetsingOnderbouw Bevorderingsnormen Studieprogramma Beste leerling, Je kijkt nu naar het studieprogramma van H3, afgekort het PTO (Programma van Toetsing Onderbouw).

Nadere informatie

PTO HAVO-4 cursus

PTO HAVO-4 cursus PTO HAVO-4 cursus 07-08 Beste leerling, In dit programma van toetsing en overgang (PTO) vind je een overzicht van de toetsen die in het 4e leerjaar op het programma staan. Je kunt hieruit onder andere

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) vwo. De Nieuwe Veste Hardenberg

Programma van toetsing en afsluiting (PTA) vwo. De Nieuwe Veste Hardenberg Programma van toetsing en afsluiting (PTA) 208-209 5 vwo De Nieuwe Veste Hardenberg 5 VWO: PTA 208-209, De Nieuwe Veste, Hardenberg Programma s van toetsing en afsluiting per vak Hieronder worden de betekenissen

Nadere informatie

Informatie klas 2 KM

Informatie klas 2 KM Informatie klas KM 07 08 Belangrijke data 8 sept. voorlichtingsavond ouders/verzorgers klas 0 nov- 08 nov e toetsweek 0 nov inhalen toetsen 7 nov einde e periode nov algemene ouderavond 7 nov dec oudergesprekken

Nadere informatie

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1

1 Rapporten en. bevorderingsnormen. Schooljaar Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 1 Rapporten en bevorderingsnormen Schooljaar 2018-2019 Rapporten en bevorderingsnormen pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Rapportage 3 Bevorderingsnormen 3 2 ONDERBOUW Klas 1 4 Klas 1: naar mavo 2 (vanuit

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2018-2019 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO)

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 HAVO 1 Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een overzicht

Nadere informatie

Programma Toetsing Onderbouw Leerjaar: 3 havo

Programma Toetsing Onderbouw Leerjaar: 3 havo Programma Toetsing Onderbouw 2016-2017 Leerjaar: 3 havo Inleiding Op Scholengemeenschap Reigersbos willen we dat je (als leerling) actief betrokken bent bij je eigen leerproces. Om tot goede resultaten

Nadere informatie

Bevorderingsnormen 2015-2016

Bevorderingsnormen 2015-2016 Visser t Hooft Lyceum Bevorderingsnormen 2015-2016 Leiden, Leiderdorp, Rijnsburg september 2015 INHOUD BEVORDERINGSNORMEN 2015-2016...3 Termen en begrippen...3 Rapportcijfers en bevordering...3 BEVORDERING

Nadere informatie

HAVO Leerjaar 3 Twello Programma van Toetsing Onderbouw

HAVO Leerjaar 3 Twello Programma van Toetsing Onderbouw HAVO Leerjaar 3 Twello 2018-2019 Programma van Toetsing Onderbouw 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Uitleg PTO... 4 Algemeen... 4 Regels rondom inhaalmomenten... 4 4 Overgangsnormen

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) HAVO 2 TTO

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) HAVO 2 TTO Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 HAVO 2 TTO Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een

Nadere informatie

Bogerman PT onderbouw 3 SHVTECH 2015-2016

Bogerman PT onderbouw 3 SHVTECH 2015-2016 Bogerman PT onderbouw 3 SHVTECH 2015-2016 PT onderbouw 2015-2016 kolomnr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 500 AK aardrijkskunde 27,00% 27,00% 27,00% 19,00% 100,00% DU Duitse taal 10,00%

Nadere informatie

PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 2 2015-2016

PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 2 2015-2016 PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 015-016 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Aardrijkskunde blz. 4 Biologie blz. 5 Duits blz. 6 Engels blz. 7 Frans blz. 8 Geschiedenis blz. 9 Lichamelijke opvoeding blz. 10 Nask

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG PTO Klas 2

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG PTO Klas 2 PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 09 00 PTO Klas Beste leerling, geachte ouders/verzorgers, Dit is het programma van toetsing en overgang (PTO) van dit schooljaar. In het PTO staat welke cijfers je dit

Nadere informatie

Bonaventuracollege. Bevorderingsnormen onderbouw. Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september Ingangsdatum 1 oktober 2018.

Bonaventuracollege. Bevorderingsnormen onderbouw. Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september Ingangsdatum 1 oktober 2018. Bonaventuracollege Bevorderingsnormen onderbouw Instemming door de Medezeggenschapsraad op 27 september 2018. Ingangsdatum 1 oktober 2018. Uitgangspunten 1. De bevorderingsnormen vormen met de kwaliteit

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 3. vmbo. Leerweg: T

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 3. vmbo. Leerweg: T Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2018-2019 Klas 3 vmbo Leerweg: T 0 Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Duits Frans Wiskunde Aardrijkskunde Geschiedenis Maatschappijleer

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2016-2017 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS

PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 016-017 Inhoudsopgave Voorwoord blz. Aardrijkskunde blz. Biologie blz. 5 Duits blz. 6 Engels blz. 7 Frans blz. 8 Geschiedenis blz. 9 Lichamelijke opvoeding blz. 10 Nask blz.

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Gemengde Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Gemengde Leerweg 's-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing en Afsluiting

Nadere informatie

weging Duur in minuten Schriftelijke overhoring H1 p S Vanaf 5 Vanaf Repetitie H1 en H2 p S

weging Duur in minuten Schriftelijke overhoring H1 p S Vanaf 5 Vanaf Repetitie H1 en H2 p S PTO aardrijkskunde 2 MAVO schooljaar 2018 2019 opleiding MAVO vak Aardrijkskunde methode De Geo 9 de 2 vmbo KGT vakdocent LEEK en ZEWR omschrijving soort wijze school week kalender week weging Duur in

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg. Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2016 2017 Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg 1-Jarig PTA s-hertogenbosch Vak : Nederlands Dit vak wordt afgesloten met een

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2014-2015 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

Toetsprotocol VSO de Sprong Maarsbergen

Toetsprotocol VSO de Sprong Maarsbergen Toetsprotocol VSO de Sprong Maarsbergen Versie: 2.0 (herziene versie van bestaand beleid) INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 TOETSING... 4 2.1 Doel van de toetsing... 4 2.2 Toetsvormen

Nadere informatie

Programma Toetsing Onderbouw Leerjaar: 3 Havo

Programma Toetsing Onderbouw Leerjaar: 3 Havo Programma Toetsing Onderbouw 2017-2018 Leerjaar: 3 Havo Inleiding Op Scholengemeenschap Reigersbos willen we dat je (als leerling) actief betrokken bent bij je eigen leerproces. Om tot goede resultaten

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte Leerweg. s-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte Leerweg. s-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2018 2019 Kaderberoepsgerichte Leerweg s-hertogenbosch Beste examenkandidaat en ouders/verzorgers, Voor je ligt het 1-jarig Programma van Toetsing

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2016-2017 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 1 juni 2016 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Programma van Toetsing klas 2 havo vwo met O&O

Programma van Toetsing klas 2 havo vwo met O&O Programma van Toetsing klas havo vwo met O&O 014-015 oktober 014 Beste leerlingen, geachte ouders, Voor jullie ligt het Programma van Toetsing zoals dat voor dit schooljaar is vastgesteld. Je kunt daarin

Nadere informatie

Studieprogramma VX3

Studieprogramma VX3 Studieprogramma 2018-2019VX3 ProgrammavoorToetsingOnderbouw Bevorderingsnormen Studieprogramma Beste leerling, Je kijkt nu naar het studieprogramma van VX3, afgekort het PTO (Programma van Toetsing Onderbouw).

Nadere informatie

Havo 3. van havo 3, schooljaar. je zien in je. M. Hofstee

Havo 3. van havo 3, schooljaar. je zien in je. M. Hofstee Programma van Toetsing en Doorstroom havo 3 Programma van toetsing en doorstroom Havo 3 06 07 Beste leerlingen van havo 3, Dit is het programma van toetsing en doorstroom voor havo 3. Hierin vind je per

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 27 mei 2015 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) VWO 1 TTO

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) VWO 1 TTO Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 VWO 1 TTO Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een

Nadere informatie

Programma Toetsing Onderbouw Leerjaar: 3 Havo

Programma Toetsing Onderbouw Leerjaar: 3 Havo Programma Toetsing Onderbouw 2018-2019 Havo Inleiding Op Ir. Lely Lyceum willen we dat je (als leerling) actief betrokken bent bij je eigen leerproces. Om tot goede resultaten te komen, is het belangrijk

Nadere informatie

Bevorderingsnormen

Bevorderingsnormen Bevorderingsnormen 2017-2018 A. Inleiding B. Begrippen 1. Afronden 2. Tekorten 3. Voldoende en Goed 4. Voortschrijdend gemiddelde. 5. Categorie I en II C. Rapporten D. Algemeen E. Bevorderingsnormen klas

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw. Leerjaar 3Havo. Grotius College. Schooljaar

Programma van Toetsing Onderbouw. Leerjaar 3Havo. Grotius College. Schooljaar Programma van Toetsing Onderbouw Leerjaar 3Havo Grotius College Schooljaar 2016-2017 GROTIUS COLLEGE DELFT 2016-2017 Vak: Aardrijkskunde Methode: De Geo Leerweg: havo 1 Selectie leerstof/ paragrafen uit

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO)

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 Havo 2 Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een overzicht

Nadere informatie

makl Programma Toetsing & Afsluiting Atheneum 4 2015-2016

makl Programma Toetsing & Afsluiting Atheneum 4 2015-2016 makl Programma Toetsing & Afsluiting Atheneum 4 2015-2016 PTA VWO 4 Franse Taal en Letterkunde Cohort 2015-2018 Leerjaar 2015-2016 Stofaanduiding Toetsvorm Gewicht rapport Gewicht Opmerkingen Gedurende

Nadere informatie

Bogerman PT onderbouw 3 SVWTECH

Bogerman PT onderbouw 3 SVWTECH Bogerman PT onderbouw 3 SVWTECH 2016-2017 PTA SVWTECH 3 BOGERMAN 2016-2017 AK aardrijkskunde DU Duitse taal EC economie EN Engelse taal FA Franse taal GDS godsdienst GS geschiedenis LO lichamelijke opvoeding

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) VWO 2 TTO

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) VWO 2 TTO Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 VWO 2 TTO Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord blz. 3. Aardrijkskunde blz. 4. Biologie blz. 5. Duits blz. 6. Economie blz. 7. Engels blz. 8. Frans blz.

Inhoudsopgave. Voorwoord blz. 3. Aardrijkskunde blz. 4. Biologie blz. 5. Duits blz. 6. Economie blz. 7. Engels blz. 8. Frans blz. PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 3 05-06 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Aardrijkskunde blz. 4 Biologie blz. 5 Duits blz. 6 Economie blz. 7 Engels blz. 8 Frans blz. 9 Geschiedenis blz. 0 Lichamelijke opvoeding

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG PTO Klas 2

PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG PTO Klas 2 PROGRAMMA VAN TOETSING EN OVERGANG 018 019 PTO Klas 1 Beste leerling, geachte ouders/verzorgers, Dit is het programma van toetsing en overgang (PTO) van dit schooljaar. In het PTO staat welke cijfers je

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 4. vmbo. Leerweg: T

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) Klas 4. vmbo. Leerweg: T Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) 2018-2019 Klas 4 vmbo Leerweg: T 0 Het PTA omvat de volgende vakken Herkansingsregeling Nederlands Engels Duits Frans Wiskunde Aardrijkskunde Geschiedenis Maatschappijleer

Nadere informatie