Jaarverslag 2014 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel. Tel: Rekening NL60 RBRB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2014 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel. Tel: Rekening NL60 RBRB"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel Tel: Rekening NL60 RBRB

2 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Doelstelling: Het opvangcentrum heeft als doel beschermde inheemse dieren die door ziekte, verwonding of verwezing, door direct of indirect menselijk handelen of nalaten, niet zelfstandig in de vrije natuur kunnen overleven, tijdelijk op te vangen, te verzorgen en te revalideren. Organisatie: Sinds heeft het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij onze organisatie een vergunning tot wederopzegging verleent, voor de categorie B vogels, d.w.z. roofvogels en uilen. In 1999 heeft het opvangcentrum de status van Erkend vogelasiel mogen ontvangen van de vogelbescherming Nederland. Op heeft de organisatie besloten Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem in het leven te roepen. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers en heeft de ANBI status. Contact: Roofvogel Opvangcentrum Barchem Schoneveldsdijk RP Barchem Tel roofvogelopvang@kpnmail.nl Overige gegevens: Bestuursleden: J. Holtslag-Bokstart voorzitter H. Haitink penningmeester/ secretaris W. Vruggink bestuurslid Ingeschreven bij de KvK onder nr Beschikking Algemeen Nut Beogende Instelling. Door Vogelbescherming Nederland de status Erkend Vogelasiel.

3 Jaarverslag Inleiding Een nieuw werkjaar ligt voor ons. We pakken onze gebruikelijke taken weer op, het werk gaat immers door. Met zijn allen, vrijwilligers van de opvang, de mensen van de ambulances, collega opvangen en een ieder die de opvang van wilde inheemse dieren een warm hart toedragen, maken dat we terug kunnen kijken op een levend jaar. Het levend houden van de opvang betekent niet alleen het opvangen en verzorgen van dieren die dat nodig zijn, maar ook nadenken over de toekomst. Een hele uitdaging, maar ook mooi om aan te werken. Voor u ligt het jaarverslag van Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem. In dit verslag wordt een weergave gegeven van de werkzaamheden en activiteiten 2014 en de toekomstplannen die ze heeft vastgelegd. De gestelde doelen voor 2014 zijn gehaald. Financiële middelen waren mede bepalend, hoe en welke zaken werden gerealiseerd. Door actieve fondsenwerving, giften en donaties van organisaties en mensen die Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem een warm hart toedragen, is er veel tijd, geld en energie gestoken in het verder professionaliseren van de opvang. Onze dank gaat uit naar een ieder die ons heeft geholpen dit mogelijk te maken. Als elke vrijwilliger Een ster kreeg Werd het nooit meer donker. Loesje

4 2.Opvang, verzorging en revalidatie. Afhankelijk van de lengte, vorst en sneeuw periode kent de winter periode de nodige slachtoffers. Zo kent elk seizoen zijn eigen soort slachtoffers. Het was dit jaar een zachte winter, waardoor er relatief weinig hongerslachtoffers in de opvang zijn gebracht. Dat gaf ons de mogelijkheid om extra onderhoudsklussen op te pakken. De drukste periode in de opvang is natuurlijk de lente en de zomer. Ook dit jaar was dat het geval. Dan komen massaal jonge dieren binnen. Het is een periode waarin de vrijwilligers de handen flink uit de mouwen moeten steken. Niet alleen het verzorgen en voeren van de dieren vraagt de nodige tijd en aandacht, maar ook het schoonmaken vergt het nodige. De maand november/december stond in het teken van de vogelgriep. Een zeer besmettelijke virusziekte. Het ministerie heeft na een uitbraak op een kippenhouderrij, maatregelen uitgevaardigd. Een van die maatregelen was dat er geen vogels opgenomen mochten worden in de opvang en niet uitgezet. Door de extra hygiëne maatregelen zou worden voorkomen dat verdere verspreiding plaatsvindt. Een goede en hygiënische verzorging en behandeling van de dieren is van groot belang. De vogelgriep valt onder de categorie zoönosen en daarom overdraagbaar op de mens was het jaar van de jonge uilen, in al zijn soorten en maten. Jonge ransuilen. Op 3 april zijn deze jonge uilskuikens bij ons gebracht. We konden geen letsel constateren. Het was wel duidelijk dat ze voor de leeftijd in onder gewicht waren. Om aan te sluiten bij hun behoeften hebben we ze in een nest in een van de volieres geplaatst. Het nest wordt voorzien van boomschors en dennengroen. Door de zachte winter en het mooie voorjaar in combinatie met een ruim voedsel aanbod van muizen waren het aantal jongen in de nesten groter dan voorgaande jaren. Het aantal jonge uilen dat bij ons binnen gebracht werd was dan ook inherent. De uilenwerkgroepen uit de regio spraken regelmatig nesten te hebben gecontroleerd met soms wel 7 tot 9 uilskuikens. Met name bij de kerkuilen was er zelf in een groot aantal gevallen sprake van een 2 de broedsel. In oktober werden nog jonge kerkuilen binnen gebracht die onze zorg nodig hadden.

5 De kerkuil. Deze kerkuil werd door de ambulance Doetinchem, Winterswijk e.o. binnen gebracht in het vroege voorjaar. Aan de rechtervleugel was ze ernstig verwond. Tijdens het jagen op muizen is het mis gegaan. Met haar vleugel is ze verward geraakt in een stuk prikkeldraad. Na bijna 8 weken was de vleugel hersteld en kon ze terug geplaatst worden in haar eigen territorium. Jonge bosuil. Op 17 maart zijn deze jonge uilskuikens door een los lopende hond bij het baasje gebracht. Er werden geen verwondingen geconstateerd tijdens het onderzoek. Ze lieten wel merken dat het tijd werd om wat te eten te krijgen. Dat bleek ook wel want binnen afzienbare tijd waren de aangeboden muizen verslonden De steenuil. De kleinste uil in Nederland. In de achterhoek een relatief veel voorkomende uil, in tegenstelling tot andere delen in Nederland. Ze werden gevonden door de boer op de grond in een kapschuur. Het lukte ons niet om ze terug te plaatsen in het nest. Na 9 weken konden ze weer terug geplaatst worden in hun eigen biotoop.

6 Om er voor te zorgen dat elk dier de juiste verzorging krijgt hebben we een handboek samengesteld. Het is bedoeld als naslagwerk, waarin informatie te vinden is over, wat wanneer, en hoe te handelen bij de opvang van de gewonde en zieke dieren. Naast ons hoofddoel het opvangen, behandelen, verzorgen en revalideren van de gewonde en verzwakte dieren, geven we: - Informatie - Voorlichting - Tips en adviezen - Verzorgen gastlessen - Streven naar een constructieve samenwerking met andere opvangcentra om wederzijdse kennis en kunde te vergroten, met als doel nog betere resultaten met de opvang en revalidatie van de beschermde inheemse dieren te bereiken 2.1 Huisvesting. We hebben het afgelopen jaar vooral aandacht besteedt aan onderhoud en details. Volieres meer aangepast en ingericht op de soort. Rust en huisvesting zijn naast een goede verzorging een belangrijk onderdeel in het slagen van het revalidatie proces en het welzijn van het dier. De slechtvalk. Een binnenvaart schipper die in Lochem aan wal lag belde avonds om uur op met de mededeling dat hij een vreemde passagier aan boord had. Het bleek een jonge slechtvalk te zijn die nog niet vliegen kon. (een takkeling) Waarschijnlijk is hij die dag door de stormachtige wind van zijn nestplaats gewaaid. Na ruim 1 week oefenen in een van onze grote volieres (12 bij 25 meter) kon hij terug geplaatst worden bij zijn familie leden. De slechtvalk is een charismatige vogel die aan populatie wint. Het is de snelste vogel ter wereld. Dankzij het plaatsen van nestkasten groeit het aantal in ons land.

7 3.Samenwerking, overdracht van kennis en kunde, informatie en educatie. Goede samenwerking met collega opvangen is een win-win situatie voor alle dieren, die gewond en ziek in een opvang verblijven. Het is voor ons belangrijk dat mensen, jong en oud, weten en begrijpen, wat we doen en welke rol we willen spelen in de kwetsbare en mooie natuur die we kennen. We willen graag duidelijk maken welke rol zij daar in kunnen nemen. We hebben geprobeerd daar invulling aan te geven door een nauwe, samenwerking met Stichting Noach in Halle, Stichting Vogelopvang Utrecht, Vogelopvang Gouda, Vogelopvang Soest en Dierensteunpunt Oost Twente. Verspreid over het jaar lezingen en gastlessen te geven. In het voor en najaar trainingsavonden verzorgd voor de dierenambulance in de regio. We hebben dit jaar 4 stagiaires begeleid. En kinderen van de basisschool geholpen met informatie en materialen voor een spreekbeurt. In 2014 hebben we samen met de erkende vogelopvangcentra in Nederland nog meer gestalte gegeven aan het verhogen van de kwaliteit van de opvangcentra. Samen hebben we de Stichting Belangenbehartiging van Vogelopvangcentra Nederland opgericht. De uitgangspunten zijn dat de kennis, die er bij individuen en op de centra afzonderlijk is, gedeeld kan worden. Er is een webplatform en een webdatabase. Er worden bijeenkomsten voor beheerders georganiseerd, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. (Bij)scholing kunnen daabij ook aan de orde komen. Samenwerking betekend ook dat we dieren van collega opvangcentra onderdak bieden. Veelal zijn het roofvogels die een langere periode van revalidatie nodig zijn. Afgelopen jaar hadden we wel een heel bijzonder verzoek van Stichting AAP. De ambulance medewerkers van regio Arnhem hadden een Genetkat ingevangen. Stichting AAP had opdat moment niet de gelegenheid het dier onder haar hoede te nemen. We kregen het verzoek dit te doen. De eigenaar melde zich binnen een week. De kat is enkele dagen in onze opvang geweest. De Genetkat werd in een vervoersbenche bij ons gebracht. Stichting DierenLot biedt tijdens de landelijke DierenLot dagen, de opvangcentra 2 maal per jaar een accommodatie aan om elkaar te ontmoeten en kennis te delen. Van deze mogelijkheid wordt volop gebruik gemaakt om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met collega s. Elke keer weer een moment om naar uit te kijken. Daarnaast organiseert Stichting Dieren Lot op deze dagen interessante workshops.

8 4. Bekostiging en beheer financiën. Het is elk jaar weer een uitdaging om de financiële middelen voor de opvang en verzorging bijeen te brengen. Voor ons is het ook merkbaar dat er meer tijd, inspanning en creativiteit aan de dag gelegd moet worden om gelden binnen te krijgen. Van wie mochten we dan wel de nodige ondersteuning verwachten. Van de Dierenbescherming afdeling OverGelder, ontvangen we een financiële ondersteuning in de directe dagelijkse kosten zoals; voer, medicatie, schoonmaakmiddelen etc. Voor projecten hebben we financiële ondersteuning mogen ontvangen van o.a.: Stichting DierenLot. Vogelwerkgroep Borculo, Neede en Eibergen. Particuliere giften en donaties. Opbrengsten uit acties, markten, lezingen en kaartverkoop. Om gelden te ontvangen heeft de Stichting een bankrekening bij de Regio Bank in Ruurlo, onder rekening nr. NL 60 RBRB Gestelde doelen voor 2014: Aanleg van een ventilatie systeem in de ziekenboeg Aanschaf daglicht lampen. Plannen voor de aanleg van verlichting en beplanting in en om de volieres. Met dit project hebben we vorig jaar een start gemaakt. Uitbreiding samenwerkingsovereenkomsten met opvang centra die beschikken over de nieuwe ontheffing. De sperwer In de vuur van zijn jacht op prooi is hij tegen het raam gevlogen, zoals veel van zijn soortgenoten ook gebeurt. Het aantal sperwers dat zich tegen een ruit dood vliegt is niet gering. Een advies van ons aan mensen is vaak: Plak stickers op uw ramen/windscherm en plaats het voerhuisje voor de tuinvogels verder weg van uw ramen. De tuinvogels komen er massaal op af. Op de sperwer werkt deze goed gevulde dis als een magneet, met alle gevolgen van dien.

9 5.Toekomstplannen Inleiding In het beleidsplan heeft de stichting een toekomst perspectief geschilderd. Dat betekend dat er voor het komende jaar nog een aantal aanpassingen en uitbreidingen op de rol staan, die het welzijn en de kwaliteit van de opvang van de gewonde en zieke dieren op een nog hoger plan brengen. Dat vraagt van ons als vrijwilligers, dat we het komend jaar de handen weer uit de mouwen steken. Niet alleen om de benodigde financiële middelen te genereren, maar ook als klusjesman bij te springen waar mogelijk. 5.1 Financiële ondersteuning. We hopen dat we met de creatieve inzet van onze vrijwilligers, giften en donaties het komend jaar een aantal van onze wensen en plannen weten te realiseren. Een korte samenvatting van de plannen voor 2015 zijn: Plaatsen van een volière. Beplanting en verlichting in en om te bouwen volière. Onderhoudswerkzaamheden aan bestaande ruimtes en gebouwen. Uitbreiding samenwerking met opvang centra die beschikken over de nieuwe ontheffing. Aanpassingen van de website. 7. Tot slot. We willen iedereen, die onze organisatie heeft geholpen dit jaar weer tot een succes te maken dan ook hartelijk danken namens de dieren. Samen hebben we weer een groot aantal gewonde dieren kunnen opvangen en een tweede kans geboden. We kunnen niet genoeg benadrukken dat de realisatie valt of staat met de vrijwilligers, mensen en organisaties die de Stichting Roofvogel Opvangcentrum een warm hart toedragen. We hopen het komende jaar ook weer op een goede en prettige samenwerking, met als doel een zo n optimaal mogelijke opvang, verzorging en revalidatie te bieden aan de dieren die ons worden toevertrouwd.

10 Aantal 2014 nog aanwezig 2014 in vrijheid gesteld dood doorverwezen aantal ontvangen in 2014 nog aanwezig 2014 in vrijheid gesteld dood doorverwezen Overzicht opgevangen dieren in 2014 Roofvogels/uilen konijnen Hazen Anderen TOTAAL Roofvogels/uilen 7% 73% 20% Konijnen 1% 65% 34% Hazen 61% 39% Anderen 30% 43% 27%

Jaarverslag 2015 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel. Tel: Rekening NL60 RBRB

Jaarverslag 2015 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel. Tel: Rekening NL60 RBRB Jaarverslag 2015 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel Tel: 0573-251977 Rekening NL60 RBRB 0947556451 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Doelstelling: Het opvangcentrum heeft

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel. Tel: Rekening NL60 RBRB

Jaarverslag 2012 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel. Tel: Rekening NL60 RBRB Jaarverslag 2012 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Erkend vogelasiel Tel: 0573-251977 Rekening NL60 RBRB 0947556451 Stichting Roofvogel Opvangcentrum Barchem Doelstelling: Het opvangcentrum heeft

Nadere informatie

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper

JAARVERSLAG. L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 2012 JAARVERSLAG L. Heijselaar Vogelopvang de strandloper 1-6-2012 1 Inleiding In dit document wordt verslag gedaan van de werkzaamheden van onze organisatie over 2012. Tevens wordt ingegaan op de doelstellingen

Nadere informatie

2018/2019 Beleidsplan Vogelasiel De Paddestoel 2018/ 2019

2018/2019 Beleidsplan Vogelasiel De Paddestoel 2018/ 2019 2018/2019 Beleidsplan Vogelasiel De Paddestoel 2018/ 2019 Adres: Jan Verfailleweg 620A 1783 BW Den Helder Postadres: Postbus 336 1780 AH Den Helder Telefoon: 0223 620 586 of 06 57 07 25 75 E-mail: info@vogelasieldepaddestoel.nl

Nadere informatie

Samen met gemeenten. 1

Samen met gemeenten. 1 Samen met gemeenten. 1 Over ons Wetgeving Ontwikkelingen Samenwerking Ambitie Inhoud 2 Wat zijn onze doelstellingen? Hulp en opvang voor beschermde wilde vogels die door diverse oorzaken (tijdelijk!) niet

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten Datum besluit : 4 augustus 2017 Onderwerp : Wet natuurbescherming 2017-005748

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2 E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Doelstelling van de stichting

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE

BELEIDSPLAN. Stichting MAGO CARE BELEIDSPLAN Stichting MAGO CARE april 2013 Stichting Mago Care Magocare.org E-mail: info@magocare.org Bank: 60.25.06.492 Mago Care is erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

Nationaal Park Hoge Kempen

Nationaal Park Hoge Kempen !! Nationaal Park Hoge Kempen Wat is een vogel? Wat is het verschil tussen roofvogels en uilen? Zijn er grote verschillen tussen roofvogels? Hoe kan ik roofvogels herkennen? Wat is de grootste roofvogel?

Nadere informatie

Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013

Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013 Stichting Al wat leeft onder de Regenboog. Vogelopvang Onder de Regenboog, Eck en Wiel (Betuwe) Jaarverslag 2013 Eck en Wiel, 25 mei 2014 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland

Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland Beleidsplan Stichting DierenZorg Eemland 2015 t/m 2020 Vogelopvang Soest, Eemweg 2E, Soest Dierentehuis t Hart, Eemweg 2D, Soest Dierenambulance Eemland Inhoud: - Vestiging - Werkzaamheden / onderdelen

Nadere informatie

Contactgegevens: Stichting Kattendorp Anne Kooistrahof WG Amsterdam Telefoonnummer:

Contactgegevens: Stichting Kattendorp Anne Kooistrahof WG Amsterdam Telefoonnummer: Stichting KattenDorp Harfsen BELEIDSPLAN 2019-2022 Stichting Kattendorp RSIN Nummer: 004119824 KvK 41203435 Contactgegevens: Stichting Kattendorp Anne Kooistrahof 47 1106 WG Amsterdam Telefoonnummer: 020

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Hoofdstuk 3, ontheffing soorten Artikel 3.3 lid 1 (Vogelrichtlijnsoorten), artikel 3.8 lid 1 (Habitatrichtlijnsoorten en Verdragen

Nadere informatie

!" #$% & $'' (& ) ! " " #$ % #$ " &

! #$% & $'' (& ) !   #$ % #$  & ! #$ & & $'' (& )! #$ #$ & World of Birds Foundation Bestuursverslag 2016 Algemene gegevens Het bestuur van Stichting World of Birds Foundation: Michel Hendrik Gerrit van der Plas, Voorzitter Aukje Francisca

Nadere informatie

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o.

Beleidsplan DAW Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. Beleidsplan van Stichting Dierenambulance Woudenberg e.o. 1 STICHTING DIERENAMBULANCE WOUDENBERG EN OMSTREKEN Doornheg 11 3931 AS Woudenberg Tel: 0654928928 info@dierenambulancewoudenberg.nl www.dierenambulancewoudenberg.nl

Nadere informatie

Uilen. Inleiding. Zintuigen van de uil. De jonkies van een uil. Soorten uilen

Uilen. Inleiding. Zintuigen van de uil. De jonkies van een uil. Soorten uilen Uilen Inleiding Ik wil mijn spreekbeurt houden over de uil, omdat ik het een leuk dier vind en ik vind de uil altijd heel wijs kijken. Uilen zijn nachtdieren. Daarom zie je ze zelden. Er leven 134 soorten

Nadere informatie

Kruiswoordpuzzel Uilen van Nederland Wat weet jij over deze bijzondere dieren?

Kruiswoordpuzzel Uilen van Nederland Wat weet jij over deze bijzondere dieren? Kruiswoordpuzzel Uilen van Nederland Wat weet jij over deze bijzondere dieren? Groep Dit werkblad is geschikt voor kinderen uit de groepen 7 en 8. Introductie en instructie voor de leerkracht Middels deze

Nadere informatie

Stichting Dogtrailing

Stichting Dogtrailing Stichting Dogtrailing Beleidsplan 2016 2020 Een vermist huisdier is in Nederland voor velen net zo emotioneel en ingrijpend als bij een vermist persoon. Bij het missen van een mens staan er allerlei instanties

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Beleidsplan Stichting Dierenambulance Brabant Noord-Oost Beleidsplan Stichting Dierenambulance Brabant Noord-Oost 2017-19 Inhoudsopgave 1. Gegevens Stichting Dierenambulance Brabant Noord-Oost 1.1 NAW gegevens stichting 1.2 Gegevens bestuursleden 2. Doelstelling

Nadere informatie

Van ei tot vogel. Rekenen met eieren. 24, 33 & 40 kerndoel. voor de leerkracht. Instructie & Introductie. Opwarmopdracht. Junior.

Van ei tot vogel. Rekenen met eieren. 24, 33 & 40 kerndoel. voor de leerkracht. Instructie & Introductie. Opwarmopdracht. Junior. Rekenen met eieren, & 0 kerndoel Instructie & Introductie Het proces van ei tot zelfstandige, volwassen vogel is heel anders dan het volwassen worden van mensen; het gaat veel sneller. Het broedseizoen

Nadere informatie

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wet natuurbescherming hoofdstuk 3, ontheffing soorten Datum besluit : 2 oktober 2017 Onderwerp : Wet natuurbescherming - 2017-004839

Nadere informatie

Steenuilenwerkgroep Noord-Holland

Steenuilenwerkgroep Noord-Holland Steenuilenwerkgroep Noord-Holland Bescherm de steenuil met behulp van de steenuilenwerkgroep Noord-Holland De steenuil is een kleine bruine uil met een wit vlekkenpatroon. Zoals op de foto te zien is,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk

Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk 4 e jaargang 2014 Editie steenuil Nieuwsbrief Vogelwerkgroep IVN Oisterwijk Inhoud: * Verslag broedseizoen 2014 * Broedresultaten steenuil 2014 * Terugmeldingen geringde vogels * Oorkonde vijf jaar broeden

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00485266 ODH-2017-00068451 1 1 JULI 2017 Beschikking soortenbescherming Wet natuurbescherming omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus

Nadere informatie

KLARA DE KIKKER. OPDRACHT: Sommige kikkers kunnen tot 20 keer hun eigen lichaamslengte springen. Hoe ver kan jij springen?

KLARA DE KIKKER. OPDRACHT: Sommige kikkers kunnen tot 20 keer hun eigen lichaamslengte springen. Hoe ver kan jij springen? Edo van Uchelen KLARA DE KIKKER Kikkers zijn amfibieën, net als padden en salamanders. Ze leven zowel op het land als in het water. In poelen en beken leggen ze eitjes. Reigers en andere dieren eten graag

Nadere informatie

Jaarverslag Gegevens Stichting NestkastLIVE. Verslag van het bestuur

Jaarverslag Gegevens Stichting NestkastLIVE. Verslag van het bestuur Jaarverslag 2014 Gegevens Stichting NestkastLIVE Stichting NestkastLIVE Als stichting opgericht op: 21 maart 2014 Preludeweg 504 2402HR Alphen aan den Rijn KvK-nummer: 60283610 IBAN: NL08 RABO 0180 7759

Nadere informatie

Verder ben ik niet bevoegd om een beslissing te nemen op uw aanvraag voor de klapmuts, ringelrob en zadelrob.

Verder ben ik niet bevoegd om een beslissing te nemen op uw aanvraag voor de klapmuts, ringelrob en zadelrob. > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Stichting A Seal Centrum voor Zeezoogdieren J.D. Wolters Haringvlietplein 3A 3251 LD STELLENDAM Rijksdienst voor Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl

Nadere informatie

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s

Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren. Publicatieplicht voor ANBI s Stichting Flappus Voor opvang en herplaatsing van dieren Publicatieplicht voor ANBI s De naam van de instelling; Stichting Flappus Het RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)/fiscaalnummer;

Nadere informatie

STICHTING HUIS VAN LIEFDE BELEIDSPLAN

STICHTING HUIS VAN LIEFDE BELEIDSPLAN STICHTING HUIS VAN LIEFDE BELEIDSPLAN 2018-2020 1. Inleiding 1.1 Algemeen 1.2 Gegevens Stichting 2. Kernwaarden en identiteit 3. Beleid 3.1 Huisvesting 3.2 Levensonderhoud 3.3 Aandacht en ondersteuning

Nadere informatie

Werkgroep Stadsvogels Werkgroep Vogels Werkgroep Weidevogelbescherming Werkgroep Boeiende Bermen

Werkgroep Stadsvogels Werkgroep Vogels Werkgroep Weidevogelbescherming Werkgroep Boeiende Bermen Werkgroep Stadsvogels De werkgroep houdt zich zeer actief bezig met het creëren van nestgelegenheid voor stadsvogels. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente en Salland Wonen. Zowel bij renovatie

Nadere informatie

Meer over de steenuilen. Even voorstellen. Hier wonen ze

Meer over de steenuilen. Even voorstellen. Hier wonen ze Overname en dupliceren van dit materiaal is alleen toegestaan voor educatieve en niet-commerciële doeleinden en alleen als het materiaal is voorzien van een bronvermelding. Vogelbescherming Nederland,

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016

Beleidsplan 2015-2016 Beleidsplan 2015-2016 Vertelt onder de volken zijn heerlijkheid, onder alle natiën zijn wonderen. Psalm 96:3 Beleidsplan Strijen, juni 2015 Inhoudsopgave Voorwoord...1 1 Stichting Hope 4 the Nations...2

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00487909 ODH-2017-00078990 1 h AUG. 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2015 Versie 10/5/2016 JAARVERSLAG 2015 dd 10/05/2016 Doelstelling van de stichting Het ondersteunen (in de ruimste zins des woord) van de opvang van

Nadere informatie

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken

Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Stichting Dierenambulance Amersfoort en Omstreken Beleidsdocument 2014 2019 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Statutaire Doelstellingen van de stichting slide 3 2. Huidige organisatiestructuur slide 4 3. Thema

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010.

J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. J A A R V E R S L A G 2014 Stichting van katoen (kledingbank) Stichting van Katoen is bij notariële akte opgesteld in 2010. Stichting van Katoen stelt als doel bruikbare kleding geven aan mensen die het

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2015

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2015 Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2015 Verslag uitgeoefende activiteiten Dierenhulpcentrum 2015 Konijnenopvang. In het jaar 2015 zijn bij het Dierenhulpcentrum 339 konijnen opgevangen. Van 292

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2013 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen In maart 2010 hebben wij Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) opgericht. Stichting SZR is zowel actief in Nederland

Nadere informatie

Van ei tot vogel. Rekenen met eieren. 24, 33 & 40 kerndoel. voor de leerkracht. Instructie & Introductie. Opwarmopdracht. Junior.

Van ei tot vogel. Rekenen met eieren. 24, 33 & 40 kerndoel. voor de leerkracht. Instructie & Introductie. Opwarmopdracht. Junior. groep /6 Rekenen met eieren, & 0 kerndoel Instructie & Introductie Het proces van ei tot zelfstandige, volwassen vogel is heel anders dan het volwassen worden van mensen; het gaat veel sneller. Het broedseizoen

Nadere informatie

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016

Stichting Reeënopvang Westerwolde. Jaarverslag 2015. 10 januari 2016 Jaarverslag 2015 10 januari 2016 Kanaalweg 2, 9551 XG Sellingen, tel. 0599-322655/06-22698789 Email: info@reeenopvangwesterwolde.nl www.reeenopvangwesterwolde.nl Bankrek. nr. NL71ABNA043.66.63.600 Ingeschreven

Nadere informatie

Beleidsregels kwaliteit opvang diersoorten Geldend van t/m heden

Beleidsregels kwaliteit opvang diersoorten Geldend van t/m heden Bijlage 2 Beleidsregels kwaliteit opvang diersoorten Geldend van 01-01-2017 t/m heden Bijlage Protocol opvang niet aangewezen diersoorten en beschermde diersoorten Paragraaf 1. Algemeen Artikel 1. Definities

Nadere informatie

Werkstuk Biologie De Sneeuwuil

Werkstuk Biologie De Sneeuwuil Werkstuk Biologie De Sneeuwuil Werkstuk door Rikaatje 1148 woorden 25 juni 2018 0 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Biologie voor jou De Sneeuwuil Gemaakt door: Rika van Breemen 1HVC 2017 Inleiding

Nadere informatie

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag 2015-2016-2017 BSN/RSIN 8545.13.309 Postadres: Rietdijk 20, 3233 KE Oostvoorne. 1 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Amersfoort, 30 november T E W

BELEIDSPLAN Amersfoort, 30 november T E W BELEIDSPLAN 2018 Amersfoort, 30 november 2017 Stichting Tienermoederfonds Nederland Postbus 60 2800 AB GOUDA T 085-130 1570 E info@tienermoederfonds.nl W www.tienermoederfonds.nl KvK 69061939 IBAN: NL17

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Richtlijnen Dierplaagbeheersing laatst bijgewerkt: 14-4-2009

Richtlijnen Dierplaagbeheersing laatst bijgewerkt: 14-4-2009 Kip (Gallus gallus domesticus) Ontwikkelingssnelheid Afhankelijk van menselijk voeren Afhankelijk van zwerfvuil Risico om ziek te worden Schadelijk gedrag Samenvattend werkprotocol voor beheerder Bij Kippenoverlast

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2011 Vastgesteld te Rijsenhout, 16 mei 2012 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2011 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 22 februari 2017 tot en met 21 februari Hieronder vindt u de redenen voor mijn besluit.

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 22 februari 2017 tot en met 21 februari Hieronder vindt u de redenen voor mijn besluit. > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Egelopvang Stein H.J. Wijnans-Delsing Smeetsstraat 76 6171 VD STEIN Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39 ffwet@rvo.nl

Nadere informatie

Bevorderen dat inheemse dieren zelfstandig kunnen leven in een natuurlijke omgeving middels de opvang en revalidatie van dieren en natuureducatie.

Bevorderen dat inheemse dieren zelfstandig kunnen leven in een natuurlijke omgeving middels de opvang en revalidatie van dieren en natuureducatie. BELEIDSPLAN STICHTING VOGELREVALIDATIECENTRUM ZUNDERT Dit beleidsplan van stichting Vogelrevalidatiecentrum Zundert (VRC) is opgesteld door het bestuur voor de periode 2018-2022. Beschreven is waar het

Nadere informatie

EEN GEWONDE STADSVOGEL, HELPEN OF LATEN LIGGEN?

EEN GEWONDE STADSVOGEL, HELPEN OF LATEN LIGGEN? EEN GEWONDE STADSVOGEL, HELPEN OF LATEN LIGGEN? Ook in uw gemeente komen wilde vogels voor. Wilde vogels trekken steeds meer de stedelijke gebieden in, reden hiervoor zijn onder andere de iets hogere temperaturen,

Nadere informatie

Stichting SOS Dolfijn E. Everaarts Valkhof LL NIJKERK. Datum 29 juni 2017 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet

Stichting SOS Dolfijn E. Everaarts Valkhof LL NIJKERK. Datum 29 juni 2017 Betreft Beslissing aanvraag Art. 75 Flora- en faunawet > Retouradres Postbus 19530, 2500 CM Den Haag Stichting SOS Dolfijn E. Everaarts Valkhof 61 3862 LL NIJKERK Rijksdienst voor Postbus 19530, 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378 61 39

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Vogels in Berkelland

Vogels in Berkelland Speciale uitgave Vogels in Berkelland van de Vogelwerkgroep Verslag over Zwaluwen, Uilen en Weidevogels in Borculo - Ruurlo - Eibergen - Neede Huiszwaluw Steenuil met jong Kievit De broedresultaten van

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië

Jaaroverzicht 2014. Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië Jaaroverzicht 2014 Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië 1. Algemeen Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië (SZR) is zowel actief in Nederland als in Roemenië. In Nederland vragen wij de aandacht

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

PROJECTPLAN BLESSED HOME 2016

PROJECTPLAN BLESSED HOME 2016 PROJECTPLAN BLESSED HOME 2016 Stichting Blessed Home NIJKERK - GHANA mei 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 3 2.1 Hoofddoel... 3 2.2 Subdoelen... 3 2.2.1. Onderdak bieden aan stagiaires...

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 62 31 maart 2009 Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 20 maart 2009, nr. TRCJZ/2009/620,

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2018

Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2018 Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2018 Maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene gegevens... 2 Voorwoord... 3 Over stichting mosterdzaadje... 3 Projectreis 2018... 4 Aanvullende werkzaamheden

Nadere informatie

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN

Jaarverslag. Dierenbescherming HAAGLANDEN Jaarverslag 2012 Dierenbescherming HAAGLANDEN Het jaar 2012: één Dierenbescherming voor alle dieren in Haaglanden 2012 was een enerverend jaar voor de Dierenbescherming! Na jaren van voorbereiding ontstond

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Jan Ide van Helden Voorzitter

Jan Ide van Helden Voorzitter Jaarverslag 2017 Hoewel met de grootst mogelijke nauwkeurigheid samengesteld kunnen in dit jaarverslag onvolkomenheden voorkomen. Aan dit verslag kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Jaarverslag

Nadere informatie

Beleidsplan. van het. Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o.

Beleidsplan. van het. Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. 2012-2017 Beleidsplan van het Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. HEEMSKERK, VERSIE D.D. 1 MAART 2012 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Inleiding... 2 3. Missie, visie en ambitie... 3 4. Doelstellingen... 3 5.

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde

JAARREKENING Stichting Esperanza Verde JAARREKENING 2018 Stichting Esperanza Verde Prattenburg 9-3452NN Vleuten - info@esperanzaverdeperu.com 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 Inschrijving handelsregister... 3 Samenstelling bestuur... 3 Doel

Nadere informatie

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer

Nico van Dijk, voorzitter; Janny van de Werfhorst-Mulder, secretaris; Martin van Dorp, penningmeester; Wim Balfoort; Fenna Frens en Jan-Paul Timmer ANBI informatie Stichting Protestant Christelijk Hospice De Regenboog Hospice is door de belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor wie geld aan Stichting wil nalaten

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015

Elkie Stichting Nieuws Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Voorwoord: 2015 was weer een mooi, bijzonder en soms ook emotioneel jaar. In dit jaarverslag willen we u op de hoogte brengen van een aantal bijzondere gebeurtenissen binnen de Elkie stichting.

Nadere informatie

Jaarverslag Vogelopvang Utrecht

Jaarverslag Vogelopvang Utrecht 2016 Jaarverslag Vogelopvang Utrecht Utrecht, juli 2017 2 Algemene informatie Stichting Vogelopvang Utrecht (VOU) Doelstellingen (uit statuten) 1. Het opvangcentrum heeft als doel vogels behorend tot een

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2015 t/m 2018 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2015-2018 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun

Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun Schenken & Nalaten Zeehondencentrum Pieterburen is meer dan een ziekenhuis voor zeehonden in nood. Naast opvang en rehabilitatie willen wij de zeehonden in hun leefomgeving zo veel mogelijk beschermen.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ

BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ Vakantieweek voor meervoudig gehandicapten Regio West Brabant BELEIDSPLAN STICHTING HAPPYNEZZ 2016-2021 Datum 28-02-2016 Stichting Happynezz Parallelweg 101 4621 JV Bergen op Zoom e-mail: secretaris@happynezz-wb.nl

Nadere informatie

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 15 maart 2016 tot 1 juli Hieronder vindt u de redenen voor mijn besluit.

Ik verleen u deze ontheffing voor de periode van 15 maart 2016 tot 1 juli Hieronder vindt u de redenen voor mijn besluit. > Retouradres Postbus 19530 2500 CM Den Haag Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta A. Godlieb Rechtewalsterweg 3 9943 TD NIEUW SCHEEMDA Postbus 19530 2500 CM Den Haag mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 F 070 378

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010 STICHTING DIERENAMBULANCE REGIO S-HERTOGENBOSCH

JAARVERSLAG 2010 STICHTING DIERENAMBULANCE REGIO S-HERTOGENBOSCH JAARVERSLAG 2010 STICHTING DIERENAMBULANCE REGIO S-HERTOGENBOSCH Met genoegen presenteren wij het jaarverslag 2010. De Stichting Dierenambulance regio s-hertogenbosch is niet gehouden aan het schrijven

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2016

Beleidsplan 2012-2016 Beleidsplan 2012-2016 Website: www.straatkindghana.org 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...Pagina 2 2. Oprichting....Pagina 3 3. Doelstelling Pagina 3 4. Werving van fondsen.....pagina 4 5. Beheer van fondsen...

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

De steenuil Een bijzonder tuingast die angstvallig wordt beschermd.

De steenuil Een bijzonder tuingast die angstvallig wordt beschermd. De steenuil Een bijzonder tuingast die angstvallig wordt beschermd. 1. Paspoort Athena noctua vidalii (Godin van de nacht) Vanuit de Griekse mythologie verwijzend naar Athene (de godin van de wijsheid).

Nadere informatie

Wildlife Taxi Team Staat klaar voor wilde dieren in nood!

Wildlife Taxi Team Staat klaar voor wilde dieren in nood! Wildlife Taxi Team Staat klaar voor wilde dieren in nood! Heb jij een hart voor wilde dieren en wil je graag noodlijdende wilde dieren helpen? Dan is vrijwilliger worden bij het Wildlife Taxi Team iets

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2020 Stichting Flowerkids Foundation Kruisweg 613 2132NB Hoofddorp info@flowerkids.org www.flowerkidsfoundation.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Stichting Flowerkids Foundation... 4 2. Huidige

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN

BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN BELEIDSPLAN STICHTING HAARWENSEN 2015 2018 Stichting Haarwensen Industrieweg 15 3641 RK Mijdrecht 0297-745300 www.haarwensen.nl info@haarwensen.nl KvK 34290369 Inleiding In dit beleidsplan beschrijft Stichting

Nadere informatie

Veel leesplezier, Henk Post, voorzitter. Nieuwsbrief 1/2016 van. Den Helder, februari Best lid van onze vereniging,

Veel leesplezier, Henk Post, voorzitter. Nieuwsbrief 1/2016 van. Den Helder, februari Best lid van onze vereniging, Nieuwsbrief 1/2016 van Den Helder, februari 2016 16 februari 2016 Windmolenvereniging De Eendragt u.a. en Vogelwerkgroep Den Helder e.o. organiseren in Cinema Zevenskoop een filmavond met de van de TV

Nadere informatie

Holenduif. Zes eieren

Holenduif. Zes eieren Weer nieuwe kasten In februari is er weer een aantal nieuwe kasten opgehangen. Ook is er een aantal kasten vervangen omdat ze van ouderdom uit elkaar vielen. Tevens zijn enkele kasten verhangen omdat de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen

Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen Beleidsplan Stichting Kledingbank Nieuwleusen 2014 tot 2017 Inhoud: Inleiding Over de Stichting Kledingbank Nieuwleusen Missie Visie Bestuurssamenstelling Contactgegevens Doelstelling Doelgroep Werkwijze

Nadere informatie

Meerjarig Beleidsplan

Meerjarig Beleidsplan Meerjarig Beleidsplan 2014-2018 1.Voorwoord In dit meerjarige beleidsplan schetsen we de doelstelling, werkwijze en financiële organisatie van zeilstichting Aeolus. Hiermee voldoen we aan de eisen die

Nadere informatie

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012

Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek e.o. JAARVERSLAG 2012 Krommenie 11 april 2013 1 01. Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 01. Inhoudsopgave 2 02. Inleiding 3 03. Algemeen 3 04. Dieren 05. Donateurs 3

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van PURE! Foundation 2015. Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we met het bestuur een belangrijke basis gelegd voor de toekomst

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl

Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl Beleidsplan Stichting Enjoyinglife.nl 1. Doelstellingen en algemeen beleid 1.1 Inleiding 1.2 Bestuursactiviteiten 1.3 Stichtingsactiviteiten 1.4 Plannen voor 2015

Nadere informatie

PROJECTPLAN BLESSED HOME

PROJECTPLAN BLESSED HOME PROJECTPLAN BLESSED HOME Stichting Blessed Home NIJKERK - GHANA mei 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 3 2.1 Hoofddoel... 3 2.2 Subdoelen... 3 2.2.1. Onderdak bieden aan stagiaires...

Nadere informatie

Jaarrekening en jaarverslag Stichting Alert

Jaarrekening en jaarverslag Stichting Alert Jaarrekening en jaarverslag Stichting Alert Inhoud Inleiding p. 2 Jaarverslag p. 3 Jaarplan 2016 p. 5 Resultaten p. 7 Balansmutaties p. 8 Begroting 2016 p. 9 pagina 1 / 9 Print dd. 2952016 21:51 Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017

Beleidsplan Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Beleidsplan 2017-2020 Opgesteld door Stichting Vogelasiel Delft Januari 2017 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOELSTELLINGEN 2017-2020... 5 ACTIEPLAN PER DOELSTELLING... 6 1. VERKRIJGEN VAN EEN NIEUWE ONTHEFFING

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2014

Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2014 Jaarverslag Stichting Dierenhulpencentrum 2014 Verslag uitgeoefende activiteiten Dierenhulpcentrum 2014 Konijnenopvang. In het jaar 2014 zijn bij het Dierenhulpcentrum 329 konijnen opgevangen. Van 297

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS KYOGA

STICHTING STEUNFONDS KYOGA Stichting Steunfonds Kyoga beleidsplan 2019 t/m 2021 1 STICHTING STEUNFONDS KYOGA Beleidsplan 2019-2021 Stichting Steunfonds Kyoga Gevestigd te Doorn Opgericht 27 november 2006 Secretariaat: Bergweg 5,

Nadere informatie