Onderzoek naar producten en concurrentie Shop till you drop

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek naar producten en concurrentie Shop till you drop"

Transcriptie

1 Onderzoek naar producten en concurrentie Shop till you drop Als je op de website komt is het meteen zichtbaar dat het over nagelprinters gaat. Buiten dat je allerlei foto s met nagels ziet zijn er ook veel afbeeldingen te zien met printers. De informatie is duidelijk, helder en kort. Ook de sitemap is goed, mensen kunnen direct zien hoe ze op de site kunnen navigeren. Alle pagina s van de website zijn op google te vinden en de pagina s hebben allemaal de zelfde title tag. Ook de pagina s hebben aparte metatags en daardoor is de website makkelijk te vinden. Alle URL S zijn zoekmachine vriendelijk. Op de website wordt ook gebruik gemaakt met javascript, ook in de navigatie. Er wordt hier gebruik gemaakt van een Hover effect met een uitrollend menu. De teksten die er op de website staan zijn uitsluitend over nagels en nagelprinters en er wordt dus niet om heen gedraaid. De doelgroep die Pimpter wil aantrekken zijn voornamelijk vrouwen. In de website zie je voornamelijk roze terug en andere kleuren waarbij mannen zich niet zo snel aangetrokken voelen. Echter ziet de website er wel heel verzorgd uit en mooi. Het is erg modern en schoon. Het ziet er betrouwbaar en professioneel uit. Er is een huisstijl aanwezig, het roze komt overal in terug. Ook zit het er gebalanceerd uit, het is rustig en er is gebruik gemaakt van een goed evenwicht tussen afbeeldingen en teksten. Ze hebben een duidelijk lettertype gekozen. Naast afbeeldingen gebruiken ze geen andere multimedia. Er zijn geen fouten te vinden op de website. Behalve dat verhaaltje over de verouderde layout van de webshop. Qua lay out is de website wel helemaal goed voor alle doelgroepen. Het is makkelijk te begrijpen en makkelijk te overzien. Handig voor bijvoorbeeld de 65+ doelgroep. De navigatie is heel handig alleen wordt je overgeswitched naar een verouderde website als je naar de webshop gaat. Ook zijn er geen breadcrums. Als je wilt kan je PIMPTER ook contacteren door middel van telefoon en een contactformulier. Ook staat er een adres voor post. Je kunt ook faxen. Veel manieren dus om PIMPTER te kunnen bereiken, wat heel handig is. De website voldoet aan de W3C standaarden en hij ondersteund alle belangerijke browsers. (Firefox, Internet Explorer, Chrome en Safari). De website laad in iedere browser ook gewoon snel.

2 Als ik op deze website kom dan valt het me als aller eerste heel erg op dat de website een zooitje is. Er staan veel afbeeldingen en alles staat door elkaar. Ook is de website opgesplits in twee delen, Gadgets en nagels. Ik vind dat persoonlijk een gekke combi aangezien de website heet. Het is echter wel duidelijk dat je er ook gadgets kan kopen. De informatie op de home pagina is niet duidelijk, het laat niet weten waar je bent beland. Er staan heel veel producten, maar dat is het. Qua teksten is het ook allemaal een chaos. Alles staat door elkaar en er is weinig overzicht. Ook is er geen duidelijke sitemap. De layout vind ik persoonlijk niet overzichtelijk en je vind er niet zo snel dingen. Doordat ze geen goede navigatie hebben en geen breadcrums gebruiken wordt het allen maar erger. Naar mijn mening heeft de website dus geen professionele uitstraling en zou ik als klant twijfelen of het betrouwbaar is. De balans tussen teksten en foto s is er ook niet. Naast foto s worden er geen andere multimedia gebruikt. Alles staat dicht op elkaar en alles staat vol. Ook zie ik geen huisstijl terug, behalve de banner die hetzelfde blijft op elke pagina. Het lettertype is simpel en goed leesbaar. Nail ID is te vinden op google, maar dan alleen de index. Ik heb verder gezocht maar ik krijg geen links naar de subpagina s als ik er op google. Wel hebben de pagina s aparte title tags. De metatags zijn op elke pagina het zelfde, wat in mijn ogen raar is aangezien er ook een deel van de website over gadgets gaat. De URL s zijn lang en niet zoekmachine vriendelijk. Javascript is aanwezig op de site, ook in de navigatie. Er zijn twee navigatiebalken op de website, één daar van heeft een simpel hovereffect en de ander heeft een klein beetje javascript. De teksten op de website komen goed overeen met de zoekwoorden, alleen de stukken over de gadgets absoluut niet. Aangezien er twee diverse onderwerpen op één website te vinden is trekt het wel meer doelgroepen aan. Zowel mannen als vrouwen. Dat is een groot voordeel. Qua conversatieproces zit de site wel gewoon goed in elkaar. Je kan je eventueel registreren en/of contact opnemen met de website. De website voldoet wel aan de W3C standaarden, er wordt keurig gebruik gemaakt van <!DOCTYPE> etc. De website is ook op elke browser goed te zien en goed te gebruiken. Ook laad de website snel. De site heeft weinig fouten en werkt prima.

3 gift maple nail printer with touch screen free shippingcost to CANADAGerman Asia/ html Deze website is niet zo zeer op nagelprinters gericht maar het is een soort Ebay, een website waar je van alles kan kopen. Het is duidelijk dat er meer dingen dan nagelprinters te koop zijn en dat ze een breed assoirtiment hebben. Op de homepage zie je dat ook duidelijk. De informatie op de website is ook duidelijk, de teksten die er zijn zijn van belang, want die leggen uit wat er te koop is. Er is geen huisstijl aanwezig en de website oogt heel kil. De sitemap is niet erg overzichtelijk maar dat is logisch met zo veel producten. Ook de lay out is niet zo overzichterlijk. De navigatie is ook niet heel er fijn. Je hebt wel een handige zoekmachine. Ook kan je makkelijk contact opnemen met het bedrijf. De website is niet goed geïndexeerd door google. Ik heb veel dingen geprobeerd te zoeken, maar ik vond de website niet terug. De titels en metatags zijn wel aanwezig. Elke pagina heeft gewoon de zelfde titel: NL.AliExpress.com Aliexpress. Ook de metatags zijn op elke pagina het zelfde. De URL S zijn lang en niet zoekmachine vriendelijk. In het menu en in de zoekbalk is gebruik gemaakt van Javascript en CSS. De website is heel breed, zoals ik al eerder aangaf. Daarom is er voor iedereen wat te vinden. Alle doelgroepen kunnen hier terecht voor een item wat ze willen. Van hoge hakken tot pluche knuffelbeesten. De website ziet er professioneel uit maar het lijkt op de een of andere manier niet betrouwbaar. Dit komt door alle stunt acties op de pagina. Er zijn ook veel afbeeldingen op de pagina, in combinatie met tekst wordt dit een drukke boel (ondanks dat de typografie prima is). Ook wordt er veel gebruik gemaakt van video. De website maakt wel gebruik van de W3C standaarden en voldoed daar aan. Alle belangerijke browsers worden ook prima ondersteund. De website is snel en werkt goed. De taal op de site is vertaald naar Nederlands en daarom zitten er heel veel spellingsfouten in, dat is een verbeterpunt. Zo ver ik zie zijn de links up to date.

4 nagelprinters c 773.html?osCsid=1qi84ic8fjprn1m3ph39eth9s7 Als je op de website komt weet je meteen dat het over nagels gaat. In mijn ogen is dat een breed begrip. Maar het thema nagels komt erg goed naar voren op deze website. De layout is duidelijk en een basic design, alleen het menu is rommelig en een beetje onduidelijk. Wel is er een duidelijke huisstijl aanwezig. Ook word er niet gebruik gemaakt van breadcrums. De informatie die er is, is duidelijk en recht voor z n raap. Ze zetten niet veel teksten neer waardoor de webshop goed zichtbaar is. De teksten die er staan is handig voor de producten, het bevat goede info en het heeft een duidelijk typografie. Er is ook een sitemap aanwezig die overzichtelijk is. Als ik de website wil indexeren met de zoektermen: Nagellak, nagels, beauty, webshop, online, krijg ik de website niet op de eerste twee pagina s, jammer genoeg. Als ik naar de metatags en titels kijk zie ik dat er geen titel is ingevoerd tussen de titletags. Ook de metatags zijn alleen te vinden op de homepage. De pagina URL S zijn wel zoekmachine vriendelijk, ze zijn heel erg duidelijk. Op deze website wordt maar één doelgroep aangesproken, vrouwen tussen de 16 en 60 jaar. Naast nagelartikelen zijn er geen andere producten verkrijgbaar. De doelgroep kan makkelijk contact opnemen door naar het menu contact te gaan. Daar staat een telefoonnummer, adres en een adres. De site heeft verder een goede uitstraling, alleen niet zo heel erg betrouwbaar doordat de foto s wat amateuristisch zijn. Er wordt veel met foto s gewerkt op de website dus dat gaat storen. Wel is er een goede verhouding tussen tekst en foto s. De website voldoet aan de W3C standaarden en alle belangrijke browsers ondersteunen de website goed. De website is snel en dingen zijn snel geladen. Weinig fouten in de website en geen foutieve links.

5 printers.html Als je op deze website komt weet je direct dat het een website is, gebaseerd op nagels. Er is een slideshow te vinden met allemaal nail art werk. De layout van de website is heel overzichtelijk en duidelijk en er is een huisstijl aanwezig. Het balans tussen tekst en fotografie is erg goed. De informatie op de website is ook duidelijk, informatief en helder. Op de website is geen sitemap te vinden. De navigatie is duidelijk, alleen wordt er geen gebruik gemaakt van breadcrums. De website van Salonique is te vinden op google als je: Salonique nails intikt. Elke pagina heeft ook een aparte titel. De metatags zijn op elke pagina het zelfde. Er is gebruik gemaakt van Javascript in de slider maar in het menu kan het net zo goed CSS zijn. De teksten komen goed overeen met de zoekwoorden. De enige doelgroep die goed wordt benadert zijn de vrouwen van 18 tot 20 jaar. Geen andere producten dan beautyproducten worden er namelijk verkocht. Deze doelgroep kan de website ook gemakkelijk bereiken onder het kopje contacts. Hier vind je 1 adres, 2 telefoon nummers, 1 faxnummer en een adres. Geen contactformulier. De uitstraling van de website is erg netjes en professioneel. Hierdoor ziet het er ook betrouwbaar uit. Zoals ik al eerder zei wordt er goed gebruik gemaakt van foto s en teksten, naast foto s gebruiken ze slideshows als multimedia. Ook is de typografie duidelijk, netjes en strak. De website voldoed aan de W3C standaarden en de website wordt goed ondersteund door verschillende browsers. De website laad goed op elke browser en de website is betrouwbaar. Ook zijn er geen foutieve links aanwezig.

6 detail/nail printer for computer_ html?s=p Dit is ook weer een website waarbij je niet alleen nagelprinters, maar ook andere producten, kunt vinden. De informatie op de homepagina laat ook zien dat er een breed aanbod is in producten. Er is geen sitemap aanwezig. De website heeft geen vaste huisstijl, het is een saaie boel. Het oranje uit het logo komt wel terug. De website is vindbaar op google en is geindexeerd in google. De pagina heeft geen title tags maar wel aparte meta tags. De URL S zijn niet zoekmachine vriendelijk. Per product zijn ze erg lang en niet te lezen. Er wordt op de website gebruik gemaakt van javascript. (Denk aan sliders etc) De teksten op de website komen overeen met de juiste zoektermen op google. Alle doelgroepen die deze website bezoeken worden goed bediend. Er is namelijk niet een klein assoirtiment, maar een groot assoirtiment aanwezig. De layout is druk en niet overzichtelijk. Er staat veel tekst en links. Dit zorgt er voor dat de navigatie ook een stuk lastiger wordt. Als je contact wilt met een medewerker is er wel veel keus. Er is iemand die 24 uur per dag beschikbaar is voor vragen en er is een forum aanwezig. Ook kan je chatten met medewerkers. De website heeft niet echt een betrouwbaar uiterlijk. Dit komt door de goedkope foto s en de aanzienlijk lage prijzen. Er is ook weinig weinig ruimte op de website waardoor de website een goedkope look krijgt. De teksten op de website zijn wel in een duidelijk lettertype. Naast afbeeldingen op de website wordt er ook gebruik gemaakt van video. De website voldoed aan de W3C standaarden en werkt goed op elke belangerijke browser. De website laad ook snel, dat is heel fijn. De website werkt betrouwbaar en voor zover ik kon zien stonden er geen foutive links op de website.

7 De site van bol.com is al erg bekend onder de mensen. Maar bol.com laat ook zien op de eerste oogopslag dat ze van alles hebben. Het menu op de homepage geeft veel keuzes weer en ook het menu is weer opgedeeld in subcategorieën. De informatie op de website is relevant en informatief. Er is geen sitemap aanwezig. Veel van de pagina s op bol.com zijn geïndexeerd door google en geen enkele pagina heeft een titel. Wel heeft elke pagina aparte metatags. Bij babyspullen zijn er metatags die op baby s zijn gericht. En bij Auto s metatags die te maken hebben met auto s. De url s op de website zijn kort en zoekmachinevriendelijk. Er wordt geen gebruik gemaakt van javascript in de menu s. De teksten die op de website staan die zijn op de zoektermen geoptimaliseerd. Verschillende doelgroepen worden bediend op bol.com. Omdat het zo een diverse website is en er zo veel dingen worden verkocht is er wat voor iedereen te vinden op de website. De layout is overzichtelijk en rustig, het heeft een duidelijke navigatie en de doelgroepen kunnen bol.com makkelijk bereiken via contact. Zowel via mail als via telefoon. De uitstraling van de website is erg verzorgd en professioneel, ook ziet het er betrouwbaar uit. Het samenspel tussen foto en tekst is ook heel mooi gedaan, het is goed in evenwicht met elkaar, het lettertype is netjes. Naast foto s wordt er ook gebruik gemaakt van slideshows en video s. Bol.com heeft niet echt een huisstijl, maar ze laten wel overal het donkerblauwe uit het logo terug komen. De website voldoet aan de w3c standaarden en de website werkt goed op elke belangrijke browser. Ook laad de website snel. De site werkt zonder fouten en de links doen het allemaal.

8 Op de website van Intertoys wordt je meteen al overladen met speelgoed, het is dan ook een speelgoedwinkel, wat je ook merkt. De informatie komt snel aan bij je. De informatie die op de website staat is dan ook duidelijk en informatief. Er is een duidelijke sitemap met zoekfunctie aanwezig. De pagina s van de website zijn geïndexeerd door google en hebben metatags. Deze metatags zijn op elke pagina het zelfde. De url s zijn zoekmachine vriendelijk. In het menu wordt geen javascript gebruikt of flash. De teksten zijn op de zoektermen geoptimaliseerd. Op de website wordt maar één doelgroep juist bediend, en dat is de doelgroep kinderen. Speelgoed is namelijk iets waar meestal alleen kinderen mee spelen, dus daarom richt de Intertoys zich daar op. De layout is overzichtelijk en alles is makkelijk te vinden. Er is wel veel keus. De navigatie is daardoor wel heel groot. Er wordt geen gebruik gemaakt van breadcrums Je kan als je wilt de Intertoys contacteren door te bellen of te mailen, dit zijn de conversiepunten. De website zelf heeft een professionele uitstraling en het is verzorgd. Er zit een goed balans tussen teksten en plaatjes. Naast plaatjes wordt er ook gebruik gemaakt van video s als multimedia. Er is een huisstijl aanwezig op de website, namelijk geel met de olifant. Dit is echt de signature van de Intertoys. De website voldoet aan de W3C standaarden en de website werkt op alle belangrijke browsers. De website laad snel en is betrouwbaar. Ook de linken werken.

9 Op de website van Douglas is het in een oogopslag gericht op vrouwen die van geurtjes en make up houden. De informatie op de website is to the point en is meteen gericht op de doelgroep. De informatie is ook relevant en informatief. Op de website is een handige sitemap aanwezig waar je een overzicht kan vinden. Verschillende pagina s van de webshop zijn geïndexeerd door google en alle pagina s hebben andere metatags. Er zijn geen verschillende titels aanwezig. De URL S op de website zijn zoekmachine vriendelijk en in het menu wordt geen gebruik gemaakt van flash of javascript. De teksten op de website zijn op de juiste zoektermen geoptimaliseerd. Niet alle doelgroepen worden bediend op de website, alleen de vrouwen doelgroep, aangezien ze alleen maar make up en geurtjes verkopen. Ook de mannen is een kleine doelgroep, maar die zal je er niet snel vinden. De layout van de website is overzichtelijk en je kan er makkelijk dingen vinden. Er wordt gebruik gemaakt van breadcrums, wat heel handig is. Ook kan je het bedrijf contacteren op de contact pagina, hier staat een telefoonnummer en een adres. De website heeft een betrouwbare uitstraling en ziet er professioneel uit en er is een goede balans gevonden tussen tekst en foto s. Er is een huisstijl aanwezig met de ijzig blauwe kleur van het logo. Naast foto s wordt er ook gebruik gemaakt van video. Het lettertype op de website is goed en duidelijk. De website voldoet aan de w3c standaarden en de website werkt goed op alle belangrijke websites. De website laad snel en is betrouwbaar, werkt zonder fouten. Ook zijn er geen foutieve links aanwezig.

10 De website van iamsterdamgifts zijn voornamelijk souvenirs en als je op de website komt is dat meteen duidelijk. De informatie op de pagina is duidelijk en to the point. Ook is de informatie relevant en informatief. Er is geen sitemap op de website. De verschillende pagina s zijn geïndexeerd door google en de pagina s hebben allemaal de zelfde metatags. De pagina s hebben geen titel. De URL S zijn zoekmachinevriendelijk. In het menu wordt niet gebruik gemaakt van flash of javascript. De teksten zijn ook op de juiste zoektermen geoptimaliseerd. Verschillende doelgroepen worden bediend in deze webshop, omdat het een souvenirshop is. Iedereen kan er wat vinden. De layout is simpel en duidelijk en veel rode kleuren komen terug in de webshop als huisstijl. De navigatie van de webshop is ook heel duidelijk en simpel. Als je contact wilt met de webshop of het bedrijf kan je naar de contactpagina. Hier staan telefoonnummers en adressen. De site heeft een betrouwbare uitstraling en is erg verzorgd. De balans tussen tekst en foto s zijn ook heel goed. Er is een huisstijl aanwezig. Naast foto s wordt er ook gebruik gemaakt van video als multimedia. De typografie is duidelijk. De website voldoet aan de W3C standaarden, en de website is te zien op alle belangrijke browsers. De pagina s laden snel en is betrouwbaar. Ook zijn er geen foutieve links.

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google?

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google? PIMPTER WEBSHOP http://www.nailsprinter.com http://www.pimpter.com/ http://www.salonique.com/nail-printers.html http://www.nagelstudiocenc.nl/shop.php http://www.yournail.nl/webwinkel-category-1127889/nagelprinter.html

Nadere informatie

Project Webshop Goodnails Onderzoek

Project Webshop Goodnails Onderzoek Project Webshop Goodnails Onderzoek Introductie Ik heb onderzoek gedaan naar product en de concurrentie. Hier onder vind u een analyse van verschillende webshops die een nagelprinter aanbieden met daaronder

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

Concurrentieanalyse http://www.syntra-mvl.be/ Kenmerk: Homepage 3/5 Design 3/5 Navigatie 4/5 Inhoud 4/5 Interactie 3/5 Leesbaarheid 5/5 Technische kwaliteit 4/5 Totaalindruk 4/5 Beschrijving website: De

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32

Documentatie WD32. Christine van Woensel M32 Documentatie WD32 Christine van Woensel M32 Ontwerpkeuzes per device resolutie Desktop (1025 1600px & 769 1024px): Tablet (481 768px): Smartphone (321 480px & tot 320px): Algemeen: Alle ontwerpen voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Inhoudsopgave. Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Inhoudsopgave Stappen 1 Ervaringen 2 Wireframes 3 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B PORTFOLIO 1 - STAPPEN Stappen INTRODUCTIE Voordat ik over mijn stappen vertel, wil ik kort toelichten dat ik eerder een

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Het is duidelijk waar je bent en waar je naartoe kunt gaan als je een link aanklikt.

Het is duidelijk waar je bent en waar je naartoe kunt gaan als je een link aanklikt. 1. Webshop Bol.com 1. Herkenbaarheid De site is duidelijk, je ziet linksboven Bol.com staan en er staan ook de speciaal geselecteerde spullen en de aanbiedingen. Je kan alleen niet zien van wie de website

Nadere informatie

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s.

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s. Analyse van een website (Opdracht 1a.) EricRyanAnderson.com De vormgeefaspecten Het doel van de website is om het werk van Eric Ryan Anderson te laten zien en daarmee klanten te overtuigen om gebruik te

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057 Claim Your Aim Vragenlijst Websites, Social Media, SEO & Beveiliging Opdrachtgever Opdrachtnemer Bedrijf: Claim Your Aim B.V. Contactpersoon: Msc. S.J.A. Bloo E-mail: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Concurrentie- analyse

Concurrentie- analyse Concurrentie- analyse EventMakers, Outstanding Events en Windshift zijn de grootste concurrenten van Summit Sports. Zij zijn gevestigd rond de omgeving van Amsterdam. Ook voeren de bedrijven gelijke activiteiten

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Beïnvloedings-analyse

Beïnvloedings-analyse Beïnvloedingsanalyse Hoe kunnen doelgroepen beïnvloed worden? Er zijn een aantal verschillende principes waarmee de KRO de doelgroep kan beïnvloeden. Deze principes zijn in verschillende onderdelen op

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Homepagina - Logo en favicon plaatsen

Homepagina - Logo en favicon plaatsen Homepagina - Logo en favicon plaatsen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een logo kunt plaatsen - Hoe je een favicon kunt plaatsen - Hoe je tekst kunt aanpassen in de tabbladen van je browser Inleiding

Nadere informatie

User Experience Design

User Experience Design User Experience Design vraag: Internetadres: http://www.school.mahamedgiire.nl/litoro/ Tagline: Uw wensen, ons werk. Paginatitels: Home, About en Contact Navigatiebalken: Altijd bovenin te vinden. Niet

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

FLASHBAY

FLASHBAY FLASHBAY www.flashbay.nl Vindbaar 1. Staat bovenaan in Google 2. Gebruik nu ons offerteformulier. We reageren binnen 15min. Micro-USB 10k+ vertrouwen ons merk 8 std kleuren 3000mAh -Reageren binnen 15min.

Nadere informatie

Website rapport zazoutotaal.nl

Website rapport zazoutotaal.nl Website rapport zazoutotaal.nl ZazouTotaal Full Service Mediabureau Webdesign ZazouTotaal Full Service Mediabureau. De Webdesigner met 10 jaar ervaring. Voor betaalbare websites en webwinkels. Voor alle

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Complete checklist Stijl

Complete checklist Stijl Complete checklist Stijl Checklist uitgevoerd door: Website naam: Van toepassing design + bouw + oplevering Header Staat er een telefoonnummer of e-mailadres? Is alle informatie van de klant (telnr. en

Nadere informatie

Handleiding: Whitelabel Customersite

Handleiding: Whitelabel Customersite ARGEWEB B.V. Handleiding: Whitelabel Customersite Controlportal.nl Argeweb Support 8-1-2009 Handleiding voor het gebruik maken van de Whitelabel Customersite op controlportal.nl, door Resellers van Argeweb.

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675

Versie 2. Opdracht deel B 07-12-2014. Inhoud. Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Versie 2 07-12-2014 Opdracht deel B Inhoud Raoul Vos Hogeschool Leiden Studentnummer: 1088675 Inhoudsopgave: Inleiding:... 3 Opdracht deel A Analyse... 3 Opdracht deel B Inhoud... 3 Opdracht deel C Website...

Nadere informatie

Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk

Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk Uw website gebruiksvriendelijk, vindbaar en toegankelijk! Training PGOsupport!! 14 april 2014! Jaap van de Putte Programma 10.00-12.30 Kennismaking Usability / Findability / Accessibility 13.15-16.30 Van

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

OMSCHRIJVING SEO FIT MONITOR RAPPORTAGE. Online propositie voor zoekmachines (VOORBEELD)

OMSCHRIJVING SEO FIT MONITOR RAPPORTAGE. Online propositie voor zoekmachines (VOORBEELD) OMSCHRIJVING SEO FIT MONITOR Online propositie voor zoekmachines & RAPPORTAGE (VOORBEELD) SEO FIT TEST EN CONCURRENTIE ANALYSE Met de SEO Fit Monitor brengen wij uw off en online propositie met elkaar

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

SEO analyse De Zwinwachter

SEO analyse De Zwinwachter SEO analyse De Zwinwachter De Zwinwachter is een vrijstaande bungalow in het Zwin (Zeeuws- Vlaanderen), vandaar dan ook de naam. Het is een vakantiebungalow die in de maanden juli en augustus wordt verhuurd.

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

(de derde is van Firefox) Safari wordt meestal alleen in combinatie met Ipads en andere Apple-computers gebruikt.

(de derde is van Firefox) Safari wordt meestal alleen in combinatie met Ipads en andere Apple-computers gebruikt. Nieuwe Mail: 13 augustus 2012 Pagina 1 van 5 Opmerkingen vooraf: Lees de volgende info even, nou ja even., goed door. Ik heb geprobeerd zo duidelijk mogelijk te zijn, zodat je snel goed goed kunt gebruiken

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

zeven stappen NAAR JOUW PERFECTE WEBSITE

zeven stappen NAAR JOUW PERFECTE WEBSITE IN zeven stappen NAAR JOUW PERFECTE WEBSITE Oké een (nieuwe) website! Maar waar moet je beginnen? Je wil natuurlijk dat je website jouw product of dienst goed verkoopt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

Informatieopslag van websites

Informatieopslag van websites Informatieopslag van websites Inleiding Tijdens je project raadpleeg je veel websites. Vaak is het lastig om achteraf te achterhalen wat het adres en bijbehorende inhoud van de desbetreffende pagina was.

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website Offerte website Aan Van Betreft Datum Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website 4 februari Achtergrond Taal & talent is niet tevreden over de huidige website. De Wordpress

Nadere informatie

DESIGNBIBLE. 4 Visuele families (inspiratie) Afbeeldingroepen die inspiratie zullen bieden voor mijn vorm geving. 1 De websites van de sportbonden

DESIGNBIBLE. 4 Visuele families (inspiratie) Afbeeldingroepen die inspiratie zullen bieden voor mijn vorm geving. 1 De websites van de sportbonden DESIGNBIBLE 1 De websites van de sportbonden Kleuren Beeld 2 Design Tekenstijlen Trends 3 Storytelling websites Websites die inspiratie vormen voor de vorm waarin ik de infographic moet gaan maken en het

Nadere informatie

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK

SEO IS SIMPEL SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK SEARCH ENGINE OPTIMIZATION E-BOOK VERSIE: 1.0 DATUM: APRIL 2009 AUTEUR: ERWIN SIGTERMAN WEBSITE: WWW.SIGGYVOLGT.NL E-MAIL: ERWIN@SIGTERMAN.COM INHOUDSOPGAVE 1 Search engine optimalization... 3 URL aanmelden

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

ONLINE RESULTAATVERHOGERS

ONLINE RESULTAATVERHOGERS van online bezoekers klanten maken 25 ONLINE RESULTAATVERHOGERS 25 praktische tips om het resultaat van je webshop/website te verhogen Een praktisch handboek voor ondernemers en MKB organisaties MARCO

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof

De eerste stappen van je webshop. Leon Bothof De eerste stappen van je webshop Leon Bothof 1. INTRODUCTIE: EERST IETS OVER GRATISWEBSHOPBEGINNEN Gefeliciteerd met je nieuwe webshop, we zijn erg blij dat je gekozen hebt voor Gratis Webshop Beginnen!

Nadere informatie

Website voor een kunstenaar

Website voor een kunstenaar Website voor een kunstenaar Enkele bedenkingen als je wil starten met een kunstenaarswebsite www.websitesvoorkunstenaars.be e-mail: info@websitesvoorkunstenaars.be Inhoud 1. Inleiding 2. Planning 3. Domeinnaam

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734

Indesign. Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing. Photoshop - Achtergrond - Toepassing. Vincent Damen 11034734 Indesign Vincent Damen 11034734 Pencil - Achtergrond - Visie - Keuzes - Onderbouwing - Toepassing Photoshop - Achtergrond - Toepassing Pencil Achtergrond Ik had voor deze week nog nooit van het programma

Nadere informatie

Het Geheim Van Google..

Het Geheim Van Google.. Het Geheim Van Google.. Wat is en doet Google? Hoe word ik online goed gevonden? SEO + SEA = SEM Het Geheim Van Google.. 1996 1996 Standford studenten: Sergey Brin & Larry Page BackRub 40 Gb Meer dan

Nadere informatie

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO

Visual design. Naam: Rob Dekker. Studentnummer: Vak: MMIO Visual design Naam: Rob Dekker Studentnummer: 11020067 Vak: MMIO Datum: 02-03-2016 Wireframes desktop Maak visual designs van een homepage en product pagina van een sportmerk. Werk deze uit voor gebruik

Nadere informatie

1. De Myer Briggs Type Indicator

1. De Myer Briggs Type Indicator Inhoudsopgave 1. De Meyer Briggs Type Indicator 3 1.1 Competitieve bezoeker 1.2 Spontane bezoeker 1.3 Methodische bezoeker 1.4 Humanistische bezoeker 2. Analyse homepagina 4 2.1 Competitieve bezoeker 2.2

Nadere informatie

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan?

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? Checklist Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? 1 1. DOEL Een goede website maakt geïntegreerd deel uit van de communicatie van het bedrijf. :: Doelstellingen. Wat zijn op heden de belangrijkste doelstellingen

Nadere informatie

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle Schrijven voor SEO Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website SEO Zwolle Even voorstellen Conversie Doel van je website? Wat weten jullie over SEO? Waarom SEO? Content marketing

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Een weblog maken voor je klas

Een weblog maken voor je klas Een weblog maken voor je klas Voor deze Handleiding is gebruik gemaakt van http://www.web-log.nl Deze online weblogdienst is gratis. Stap 1: Surf naar www.web-log.nl en klik op de optie weblog aanmaken

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek

Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek 1 Schrijven voor het web 1.1 Sheets met vragen De workshopbegeleider kan je de presentatie met vragen doormailen. Je kan hem bereiken via ossdenbosch@ptcc.nl

Nadere informatie

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN

VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN VERBETER JE WEBSITE IN TIEN EENVOUDIGE STAPPEN www.re-freshed.nl facebook.com/refreshednl twitter.com/ Handig ebook vol tips, trucs en concrete stappen om zelf je website te verbeteren! Inleiding Je website.

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Inhoud! Taak 1.3.6 Joomla en zo Door Paul van der Linden. Taak 1.3.6 Joomla en zo

Inhoud! Taak 1.3.6 Joomla en zo Door Paul van der Linden. Taak 1.3.6 Joomla en zo Inhoud! Taak 1.3.6 Joomla en zo Inhoud!... 1 Voorwoord... 2 Joomla 1.5...3 Website...4 Menu s...5 Artikelen...6 Componenten...7 Extensies...8 Tools...9 Conclusie... 10 Bronvermelding... 11 1 Voorwoord

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage

8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage 8. Een nieuwe dia/slider plaatsen op je homepage Deze instructie is geschreven voor het plaatsen van een afbeelding in de diapresentatie op je homepage! De slider heeft een afmeting van 1000 x 417 pixels.

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Schrijven geoptimaliseerde teksten

Schrijven geoptimaliseerde teksten Schrijven geoptimaliseerde teksten Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Title Tag... 4 2. Metatag Description... 4 3. Paginatekst... 5 Woordenlijst... 7 Deze handleiding wordt u aangeboden door, specialist

Nadere informatie

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites

INSPIRATION & IDEAS. RESULTS! Not just websites Onderwerpen Lang leve de credietcrisis Marketing wordt ANDERS Introductie Online Marketing Verkoop Service Zoekmachine Marketing (SEM) Hoe werkt Google The Magic Word Zoekwoorden Zoekmachine Optimalisatie

Nadere informatie

Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen

Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen Wél scoren met je webshop Waardevolle Website & Shop Weetjes: Tips en valkuilen Ronald Otto ( ) en Peter Kolster ( ) hebben naar aanleiding van hun presentatie dit document geschreven waarin heel puntsgewijs

Nadere informatie

Leereenheid Webdesign

Leereenheid Webdesign Leereenheid Webdesign INLEIDING Deze leereenheid leert je een eenvoudige website opbouwen. Vervolgens passen we dit toe op webquest. VOORKENNIS Elementaire kennis van Web 2.0 is vereist. LEERDOELEN LEERDOELEN

Nadere informatie

Handleiding Winkelwidget

Handleiding Winkelwidget Handleiding Winkelwidget Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe kan ik de winkelwidget het beste inzetten?... 3 Hoe de winkelwidget te gebruiken?... 4 Stap 1: Menu-items maken en artikelen toevoegen... 4 Stap

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Mixed Emotions Digitaal Functioneel ontwerp Datum: 3 april 2014 - Onze referentie: MEO.001-01 - Versie: v1.0

Mixed Emotions Digitaal Functioneel ontwerp Datum: 3 april 2014 - Onze referentie: MEO.001-01 - Versie: v1.0 Mixed Emotions Digitaal Functioneel ontwerp Datum: 3 april 2014 - Onze referentie: MEO.001-01 - Versie: v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding 2 3 1. Achtergrond 4 2. Structuur 5 3. Inhoud Mixed Emotions

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Zet een informatieve intro op je homepage

Zet een informatieve intro op je homepage VERLEIDEN OP INTERNET HOE MAAK JE EEN WEBSITE ONWEERSTAANBAAR? MUST-HAVE AARTJAN VAN ERKEL verleiden op internet 1 Zeg nooit welkom Zet een informatieve intro op je homepage Het kopje Welkom op een homepage

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie