PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Poort Vrieselhof - fort van Oelegem Ranst en Schilde definitieve vaststelling. Goedkeuring. 1. Procesverloop Op 18 december 2008 gunde de provincieraad volgende opdracht aan het studiebureau D+A Consult: a. Voorstudie: de opmaak van een structuurvisie voor het provinciaal domein Vrieselhof en haar omgeving. b. De opmaak van een plan-mer. c. De opmaak van een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Poort Vrieselhof fort van Oelegem. a. Voorstudie - Op 9 februari 2012 keurde de deputatie de definitieve structuurvisie voor het gebied goed. Deze werd opgemaakt in samenspraak met onder andere de interne provinciale diensten, de Vlaamse administraties en de betrokken gemeenten. b. Plan-MER-procedure - Op 28 juni 2012 werd de kennisgevingsnota voorgelegd aan de deputatie. - Op 19 oktober 2012 werd de kennisgevingsnota aan Dienst Mer bezorgd. - Dienst Mer legde de kennisgevingsnota ter inzage van 28 november 2012 tot 9 januari Op 22 januari 2013 vond de richtlijnenvergadering plaats. - Op 10 juli 2013 vond de ontwerptekstbespreking plaats. - Op 6 januari 2014 werd het definitieve plan-mer goedgekeurd door Dienst Mer. c. PRUP-procedure - Op 2 mei 2013 ging de deputatie akkoord met de uitgangsprincipes voor het PRUP. - Op 23 mei 2013 nam de deputatie kennis van het voorontwerp van het PRUP. - Op 1 juli 2013 vond de plenaire vergadering plaats. - Op 22 mei 2014 werd het plan voorlopig vastgesteld door de provincieraad. - Het openbaar onderzoek werd gehouden van 1 augustus 2014 tot en met 29 september Naar aanleiding van dit openbaar onderzoek ontving de PROCORO 5 ontvankelijke adviezen en 20 ontvankelijke bezwaren. Het departement Ruimte Vlaanderen bracht een gunstig advies uit.

2 - Op 25 november heeft de PROCORO de ingediende bezwaren en adviezen gebundeld en verwerkt (zie bijlage) en advies uitgebracht. De PROCORO stelt voor om het plan op bepaalde punten aan te passen op basis van een aantal adviezen en bezwaren die werden uitgebracht tijdens het openbaar onderzoek en op basis van haar eigen adviesbevoegdheid. Andere bezwaren en/of adviezen worden weerlegd.

3 2. Inhoud van het plan 2.1. Situering plangebied Het plangebied is grotendeels gelegen in de gemeente Ranst. Een kleine zone (de Dobbelhoeve) bevindt zich in de gemeente Schilde. SCHILDE SCHILDE Fort van Oelegem Oelegemsesteenweg/ Schildesteenweg RANST kasteel Vrieselhof RANST fig.1: situering plangebied (blauwe contour) fig.2: huidige gewestplanbestemming Binnen het plangebied bevinden zich onder andere het Provinciaal Groendomein Vrieselhof, het fort van Oelegem aan de Antitankgracht, de boerderij Dobbelhoeve, een aantal zonevreemde woningen en een gebied waar het zeer zeldzame blauwgrasland voorkomt Inhoud PRUP De uitgangsprincipes voor het PRUP zijn: behoud en versterking van de natuurlijke, landschappelijke en erfgoedwaarde; verbinding creëren tussen Provinciaal Groendomein Vrieselhof en het fort van Oelegem. De combinatie van beide elementen is in het project Fortengordels rond Antwerpen geselecteerd als poort; een beter beheer van het provinciaal domein mogelijk maken; in het kasteel publieksgerichte functies onderbrengen die een link hebben met de omgeving. Ook de conciërgewoning en het huidige bezoekerscentrum kunnen ondergebracht worden in het kasteel; in het fort beperkte mogelijkheden openhouden voor educatie, naast behoud van de erfgoed- en natuurwaarde.

4 Deze uitgangsprincipes zijn vertaald in het grafisch plan en de stedenbouwkundige voorschriften van het PRUP: 6: Dobbelhoeve 5: Zone voor landbouw, met ecologisch belang 4: Fort 3: Natuur 1: Park Vrieselhof a. Kasteel 2: Grasland b. Remise c. Parking d. zone voor werkmanshuizen e. Speelbos fig.3. Grafisch plan Onderstaand een overzicht van de belangrijkste onderdelen van het PRUP: 1. Park Vrieselhof In deze zone worden meer mogelijkheden opengelaten dan een zuivere natuurbestemming. Binnen de parkzone worden volgende zones afgebakend: a. Kasteel: In het kasteel worden publieksgerichte functies toegelaten die een link hebben met de omgeving (onthaal, het huidige bezoekerscentrum, natuurhuis, educatief centrum, informatieverstrekking, ). Daarnaast kan ook de conciërgewoning worden ondergebracht in het kasteel. Het huidige gebruik als ceremoniële locatie door de gemeenteraad van Ranst blijft mogelijk. b. Remise: De taverne kan blijven bestaan. Uitbreiding van de capaciteit wordt niet toegelaten gezien de kwetsbaarheid van de omgeving. Uitbreiding om te voldoen aan de huidige wetgeving is wel mogelijk.

5 c. Parking: Op dit moment zijn er twee parkeerzones in het provinciaal domein. Met het PRUP wordt één parkeerzone voor ± 150 parkeerplaatsen voorzien aan de taverne Remise. d. Zone voor werkmanshuizen: Een betere organisatie van de bestaande werkmanshuizen en loodsen wordt mogelijk. e. Herlocatie van de speelbossen. 2. Grasland Links en rechts van de toegangsdreef tot het park wordt open weiland voorzien. Hierdoor wordt een duidelijke toegang tot het domein gecreëerd. Bij grotere evenementen zoals het provinciale Vuurfeest kan het weiland tijdelijk worden ingericht als parking. Dit wordt beperkt tot 4 keren per jaar. 3. Natuur De centrale zone behoudt de bestemming natuurgebied. 4. Fort Het fort is een belangrijke overwinteringsplaats voor verschillende soorten vleermuizen. De natuurwaarden worden in het PRUP beschermd. Daarnaast maakt het fort deel uit van de onthaalpoort tot de fortengordels. Om deze reden worden in de voorste delen van het fort, onder strikte voorwaarden, beperkte mogelijkheden voor educatie voorzien. Het glacis (schootsveld rond het fort) moet open gehouden worden om wille van de landschap- en erfgoedwaarde. Landbouw wordt toegelaten als beheervorm. 5. Zone voor landbouw, met ecologisch belang De bestaande gewestplanbestemming agrarisch gebied met ecologisch belang wordt in het PRUP verfijnd. In deze zone is landbouw mogelijk op voorwaarde dat ze de natuurwaarde van de aangrenzende waardevolle natuurpercelen niet schaadt. 6. Dobbelhoeve De Dobbelhoeve kan ingeschakeld worden in het toeristisch recreatief netwerk. Kleinschalige horeca, informatie over fiets- en wandelroutes, educatie over landbouw en dergelijke kunnen hier een plaats krijgen. Landbouw blijft mogelijk. Tevens is er de mogelijkheid gelaten voor kleinschalige hotelfunctie. Naast bovenstaande zonering zijn volgende element van belang: - Zonevreemde functies: Binnen het plangebied blijven de bepalingen over zonevreemdheid van toepassing zoals voorzien in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. - Voorkooprecht: In het PRUP is een voorkooprecht opgenomen in art.10 Natuur, art.11 - Zone voor landbouw, met ecologisch belang en ten zuiden van de toegangsweg tot het provinciaal domein (rood omrande zones op het grafisch plan) Inhoud plan-mer en doorvertaling naar PRUP Dienst Mer keurde op 6 januari 2014 het plan-mer goed. De conclusie is grotendeels positief: er worden geen belangrijke negatieve effecten verwacht door het PRUP. Er werden geen grote aanpassingen gevraagd aan het plan. De belangrijkst voorgestelde milderende maatregelen op planniveau zijn de volgende: 1. de voorschriften moeten garantie geven op de bescherming van het aanwezige erfgoed. Het gaat onder andere over de aanwezige bunkers en het verbeteren van de visuele buffering tussen de aan te leggen parking en het kasteel Vrieselhof; 2. de voorschriften moeten garanties geven op de bescherming van vleermuizen:

6 a. duidelijker beperken van de toegelaten verlichting rond het fort; b. vleermuizen aanwezig in de gebouwen moeten nestplaatsen behouden in die gebouwen; c. het toegankelijk maken van de eerste meters van het fort is enkel mogelijk als aangetoond kan worden dat er geen schade is voor natuur en erfgoed. Tevens zijn er milderende maatregelen op projectniveau voorgesteld. Deze gaan voornamelijk over tijdstip en uitvoering van de natuurverbeterende maatregelen (maaibeheer, hoe afgraven, ). Deze maatregelen kunnen echter niet doorvertaald worden in het PRUP. 3. Decretale basis voor de definitieve vaststelling De volgende stap in de goedkeuringsprocedure is de definitieve vaststelling van het PRUP Poort Vrieselhof - fort van Oelegem door de provincieraad op 26 februari Art van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 20 augustus 2009, stelt dat de provincieraad het ontwerp van PRUP definitief dient vast te stellen. Bij de definitieve vaststelling van het plan kunnen ten opzichte van het voorlopig vastgestelde plan slechts wijzigingen worden aangebracht die gebaseerd zijn op of voortvloeien uit de tijdens het openbaar onderzoek geformuleerde bezwaren en opmerkingen, de adviezen uitgebracht door de aangeduide administraties en overheden of het advies van de PROCORO. In overeenstemming met dat artikel zal het PRUP definitief worden vastgesteld door de provincieraad op 26 februari In voormeld artikel is nog opgenomen dat, wanneer de definitieve vaststelling niet is gebeurd binnen de hiervoor voorziene termijnen, het plan vervalt. De termijn voor de definitieve vaststelling komt op 180 dagen na het einde van het openbaar onderzoek. 4. Verdere timing Na de definitieve vaststelling wordt het PRUP samen met het besluit van de provincieraad en het advies van de PROCORO ter goedkeuring opgestuurd aan de Vlaamse regering. De Vlaamse Regering neemt een beslissing binnen de 60 dagen na ontvangst van het dossier. Als de Vlaamse Regering nalaat een beslissing te nemen binnen deze termijn, kan, voor wat het PRUP betreft, de deputatie de Vlaamse Regering rappelleren binnen de 30 dagen na het verstrijken van de termijn. Indien de Vlaamse Regering geen beslissing heeft verstuurd binnen de 35 dagen nadat de rappelbrief verstuurd is, wordt het door de provincieraad definitief vastgestelde plan geacht te zijn goedgekeurd. Volgens art van de vermelde Codex treedt het definitief PRUP in werking 14 dagen na de bekendmaking van het goedkeuringsbesluit van de Vlaamse Regering bij uittreksel in het Belgisch Staatsblad. De deputatie meldt de Vlaamse regering dat dit uittreksel voor bekendmaking werd verzonden en stuurt een afschrift naar elke gemeente waarbinnen het plan van toepassing is en waar de documenten kunnen worden ingezien.

7 5. Wijzigingen aan het plan op basis van het advies van de PROCORO en de tijdens het openbaar onderzoek ingediende adviezen en bezwaren In zitting van 22 januari 2015 heeft de deputatie kennis genomen van de resultaten van het openbaar onderzoek en het advies van de PROCORO. In diezelfde zitting werd ook goedkeuring gegeven om een aantal wijzigingen aan het plan aan te brengen alvorens het plan definitief te laten vaststellen door de provincieraad. In wat volgt wordt telkens weergegeven wat de bezwaren of adviezen zijn en welk advies de PROCORO hierover uitbracht. Telkens wordt omkaderd weergegeven hoe met het advies van de PROCORO wordt omgegaan. Belangrijkste bezwaren en adviezen a) Vraag om de bescherming van de natuurwaarde op een aantal punten verder te verstrengen. De PROCORO stelt voor om volgende aanpassingen door te voeren: - de beperkte toegankelijkheid van het fort voor bezoekers verder verduidelijken in de stedenbouwkundige voorschriften: enkel voorste zone van het fort en enkel in periode waarin kans op verstoring vleermuizen het kleinst is; - in de voorschriften opnemen dat de instandhoudingsdoelstellingen het uitgangspunt zijn bij maatregelen voor behoud en versterking van de vleermuispopulaties; - in de voorschriften opnemen dat geen aanplanting met invasieve soorten wordt toegelaten. b) Vraag om een fietsenstalling te verplichten in het provinciaal domein. De PROCORO stelt voor om een fietsenstalling te verplichten binnen de zone voor parking. Deze mag al dan niet overdekt zijn en moet passen in de omgeving. c) Art.9 Grasland kan max.4 keer per jaar aangewend worden voor de organisatie van een activiteit in functie van het provinciaal domein. Vraag om dit te beperken in de tijd. De PROCORO stelt voor om het aantal (4 keer) te behouden, maar de duurtijd vast te leggen op maximaal 4 dagen. d) Opmerking dat de term zone voor ecologische landbouw van artikel 11 niet correct is en voor verwarring zorgt. De PROCORO stelt voor om de naam van art. 11 te vervangen door zone voor landbouw, met ecologisch belang. Hierdoor wordt verduidelijkt dat dit artikel een verfijning is van de huidige gewestplanbestemming agrarisch gebied met ecologisch belang.

8 Bezwaren en adviezen van eerder technische aard De overige bezwaren en adviezen betreffen eerder technische of minder fundamentele opmerkingen. De PROCORO treedt een aantal van deze opmerkingen bij. - Verduidelijking ingang termijn voorkooprecht: 14 dagen na publicatie in Belgisch Staatsblad; - definitie schuilhokken aanpassen aan geldende wetgeving; - inrichting van de buffer tussen woningen en toegangsweg verduidelijken; - benaming art.12.4 ontsluiting fort vervangen door wegenis om te verduidelijken dat dit de bestaande Goorstraat betreft; - verduidelijking begrippen vergund geacht en donkere corridor ; - toelichtend opnemen dat de impact op natuurwaarde afgewogen wordt via het geëigend instrumentarium; - de arceringen op het grafisch plan en in de legende verduidelijken; - enkele aanvullingen en rechtzettingen van formuleringen doorvoeren in het dossier. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de documenten in bijlage. 6. Zaken die niet hebben geleid tot wijzigingen aan het plan op basis van het advies van de PROCORO en de tijdens het openbaar onderzoek ingediende adviezen en bezwaren Onderstaand een overzicht van de bezwaren en adviezen die door de PROCORO weerlegt zijn. Belangrijkste bezwaren en adviezen e) Vraag om het voorkooprecht uit het PRUP te halen voor een aantal percelen aan de Goorstraat. De PROCORO adviseert het voorkooprecht te behouden. Er is een voorkooprecht opgenomen om de provincie of het Vlaams Gewest de mogelijkheid te bieden om percelen aan te kopen i.f.v. de uitbouw van het provinciaal domein en i.f.v het verbeteren van de natuurwaarden. f) Vraag om een voorkooprecht op te nemen voor het fort en om de bestemmingscategorie van het fort te wijzigen omdat voor onvoldoende bescherming van de natuurwaarde wordt gevreesd. De PROCORO adviseert hier geen gevolg aan te geven. In het PRUP wordt om twee redenen een voorkooprecht ingesteld: de uitbouw van het provinciaal domein en het verwerven in functie van het beschermen en vergroten van de natuurwaarde. Een voorkooprecht voor het fort zou voor geen van beide redenen een meerwaarde vormen. De voorschriften voor het fort zijn van die aard dat ze bescherming van de natuurwaarde garanderen. Een aanpassing van de bestemmingscategorie zou hiervoor geen meerwaarde bieden.

9 g) Vraag om de beperkingen in de landbouwzone in functie van de natuurwaarde aan te passen. Er werd zowel bezwaar ingediend met de vraag om de beperkingen op te heffen als om de beperkingen te verstrengen. De PROCORO adviseert hier geen gevolg aan te geven. De bestemming in het PRUP zone voor landbouw, met ecologisch belang is een verfijning van de huidige bestemming volgens het gewestplan agrarisch gebied met ecologisch belang en sluit hier nauw bij aan. Het PRUP concretiseert deze bestemming en de bijhorende inrichting en het beheer. De huidige formulering kwam er na grondige afweging en na overleg met het departement Landbouw & Visserij en het agentschap voor Natuur en Bos. h) Vraag om geen parking te voorzien aan de taverne. De PROCORO motiveert dat uit onderzoek blijkt dat de combinatie van de huidige parking aan de Schildesteenweg en deze aan de taverne overgedimensioneerd is en dat de combinatie van twee parkings voor zoekverkeer in het provinciaal domein zorgt. Er werd daarom gekozen om slechts één kleinere parking te voorzien. De locatie van de parking werd gekozen op basis van de reeds aanwezige infrastructuur, de nabijheid van het kasteel en de taverne, in een zone met een kleinere biologische en ecologische waarde. Dit werd onder andere onderzocht in het plan-mer. i) Vraag om de overnachtingscapaciteit in de Dobbelhoeve op te trekken en om parking te voorzien aan het fort. De PROCORO adviseert hier geen gevolg aan te geven. De overnachtingscapaciteit werd beperkt tot 8 kamers, 32 bedden. Dit aantal volgt uit randvoorwaarden van de MER die stelt dat een te hoge dynamiek niet gewenst is op deze locatie. Een parking aan het fort is noch ruimtelijk, noch wat betreft dynamiek wenselijk. Het fort blijft bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Parkeren is mogelijk aan de Dobbelhoeve en aan de taverne, van daaruit wordt het fort te voet bereikbaar. j) Een aantal bezwaren bevatten opmerkingen over - onvoldoende behandeling natuurwaarde; - onvoldoende bescherming erfgoed; - ongerustheid over gewenste dynamiek en toegankelijkheid van het hele plangebied in het algemeen en van het fort in het bijzonder; - ongerustheid over het begrip zonevreemdheid; De PROCORO verduidelijkt deze elementen in haar advies of verduidelijkt waar deze in het dossier aan bod komen. Er worden geen aanpassingen aan het PRUP voorgesteld.

10 Bezwaren en adviezen van eerder technische aard De overige opmerkingen betreffen eerder technische of minder fundamentele opmerkingen. De PROCORO weerlegt en/of beantwoordt deze opmerkingen. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de documenten in bijlage. 7. Advies PROCORO op basis van eigen adviesbevoegdheid Op basis van haar eigen adviesbevoegdheid geeft de PROCORO enkel een aantal technische opmerkingen: - aanpassen documenten aan nieuwe huisstijl provincie; - corrigeren benaming onderlegger grafisch plan. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de documenten in bijlage. Dit verslag werd door de deputatie goedgekeurd op 22 januari De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 20 augustus 2009, inzonderheid artikelen tot ; Gelet op het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid van 5 april 1995 (met wijzigingen), kortweg MER-decreet genoemd; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 12 oktober 2007 betreffende de milieueffectrapportage over plannen en programma s; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 september 1997 houdende de definitieve vaststelling van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, bekrachtigd bij het decreet van 17 december 1997 wat de bindende bepalingen betreft; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 12 december 2003 houdende de definitieve vaststelling van een eerste herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, bekrachtigd bij het decreet van 19 maart 2004 wat de bindende bepalingen betreft; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 17 december 2010 houdende de definitieve vaststelling van een tweede herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, bekrachtigd bij het decreet van 25 februari 2011 wat de bindende bepalingen betreft; Gelet op het ministerieel besluit van 10 juli 2001 houdende de goedkeuring van het ruimtelijk structuurplan voor de provincie Antwerpen; Gelet op het ministerieel besluit van 4 mei 2011 houdende de goedkeuring van een partiële herziening van het ruimtelijk structuurplan voor de provincie Antwerpen;

11 Gelet op het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid (en latere wijzigingen), inzonderheid artikel 8, 1 en 2; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 (en latere wijzigingen) tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets, inzonderheid de artikelen 2 en 4; Gelet op de bij besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 (en latere wijzigingen) tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets in bijlage 1 opgenomen kaarten; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 11 mei 2001 (en latere wijzigingen) tot aanwijzing van de instellingen en administraties die adviseren over voorontwerpen van ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 11 april 2008 tot vaststelling van de nadere regels m.b.t. de vorm en inhoud van ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op de beslissing van 6 januari 2014 waarbij het plan-mer werd goedgekeurd door de bevoegde administratie. Gelet op het verslag van de plenaire vergadering van 1 juli 2013 omtrent het voorontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem en de in het kader hiervan uitgebrachte mondelinge en schriftelijke adviezen; Gelet op het provincieraadsbesluit van 22 mei 2014 houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem ; Gelet op het openbaar onderzoek omtrent het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof fort van Oelegem en het plan-mer dat werd georganiseerd van 1 augustus 2014 tot en met 29 september 2014; gelet op de publicatie in het Belgisch Staatsblad en 3 verschillende dagbladen; gelet op de 5 ontvankelijke adviezen en 20 ontvankelijke bezwaren die werden ingediend; Gelet op het besluit van het departement Ruimte Vlaanderen van 29 september 2014 houdende advies over het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem ; Gelet op de bezwaren en adviezen die werden uitgebracht naar aanleiding van het openbaar onderzoek over het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem en het plan-mer; Gelet op het advies van de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening van 25 november 2014 en in het bijzonder de ruimtelijke argumentatie die het advies aanvoert om de bezwaren en opmerkingen te verwerpen of om het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem aan te passen; Overwegende dat de planopties van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem beantwoorden aan de principes van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen; Overwegende dat de inhoud van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem in overeenstemming is met het richtinggevend en het bindend gedeelte van het ruimtelijk structuurplan voor de provincie Antwerpen;

12 Overwegend dat de binnenste en buitenste fortengordel in het Ruimtelijk Structuurplan Antwerpen bindend geselecteerd zijn als bakenreeksen; dat bindend is opgenomen dat voor de Antwerpse Gordel een kaderplan zal worden opgemaakt; dat dit betekent dat de provincie een bovenlokale visie ontwikkelt rond deze fortengordels en dat de provincie voor de verschillende forten en ter uitvoering van deze visie ruimtelijke uitvoeringsplannen kan opmaken; Overwegende dat volgens artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 en latere wijzigingen betreffende het integraal waterbeleid het plan onderworpen dient te worden aan de watertoets; dat het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 en latere wijzigingen nadere regels vaststelt voor de toepassing van de watertoets, dat het plan werd getoetst aan de kenmerken van het watersysteem en aan de relevante doelstellingen en beginselen van artikel 5, 6 en 7 van het decreet integraal waterbeleid; dat er in het planmilieueffectrapport een toetsing is gebeurd van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan poort Vrieselhof - fort van Oelegem ten aanzien van het watersysteem; dat delen van het plangebied gelegen zijn in mogelijk en effectief overstromingsgevoelig gebied; dat in deze overstromingsgevoelige gebieden bijkomende bebouwing verboden is in de bestemming natuur en Park Vrieselhof en beperkt is tot kleinschalige schuilhokken voor dieren in de zone voor ecologische landbouw ; dat in de overstromingsgevoelige zones bijkomende verharding mogelijk is in de vorm van paden en in functie van waterhuishouding en beheer; dat er algemene en specifieke voorschriften zijn opgenomen om in voorkomend geval, het schadelijk effect dat ontstaat ten gevolge van de vergunningsplichtige activiteit te voorkomen, te beperken, te herstellen of in geval van vermindering van de infiltratie van hemelwater of de vermindering van de ruimte voor het watersysteem te compenseren; dat hierdoor in alle redelijkheid kan worden geoordeeld dat het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan poort Vrieselhof - fort van Oelegem verenigbaar is met het watersysteem en geen schadelijk effect op de waterhuishouding veroorzaakt; Overwegende dat overeenkomstig art van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (B.S ), een aantal conclusies m.b.t. de plan-mer-procedure weergegeven worden; dat op 19 oktober 2012 een kennisgevingsdossier werd overgemaakt aan de dienst Mer, hetwelk op 20 november 2012 volledig verklaard werd; dat dit dossier vervolgens ter inzage werd gelegd van het publiek; dat door de dienst Mer op 5 februari 2013 een richtlijnennota werd opgemaakt op basis waarvan een plan-mer, inclusief passende beoordeling, werd opgesteld dat door de dienst Mer op 6 januari 2014 werd goedgekeurd; dat bijgevolg voldaan werd aan art e.v. van het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid van 5 april 1995 (met wijzigingen), kortweg MER-decreet genoemd; Overwegende dat, ingevolge voormeld artikel en ingevolge art DABM, rekening werd gehouden met het MER-rapport, inclusief passende beoordeling; dat de milderende maatregelen op planniveau doorvertaald werden in het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan; Overwegende dat, naar aanleiding van de bezwaren en adviezen en het advies van de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening, onderstaande wijzigingen worden aangebracht aan het voorlopig vastgestelde provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem : In de stedenbouwkundige voorschriften: - Art.1 Begripsomschrijvingen: toevoegen van definitie voor vergund geacht gebouw ; - Art.2.7 Plantmateriaal: aanvullen met Hierbij mag geen gebruik gemaakt worden van invasieve soorten ;

13 - Art.5.2 Inrichting: toevoegen van het zinsdeel bestaande uit aanplantingen en onderhoud van boom- struik- en kruidensoorten in de derde alinea; - Art Inrichting Zone A: aanpassen van het zinsdeel binnen deze zone mag een overdekte fietsenstalling worden ingericht, naar binnen deze zone moet een fietsenstalling, al dan niet overdekt, worden ingericht, ; - Art Inrichting Inrichting rond kasteel: aanpassen van de zin rond het kasteel (Art.8.2) moet de openheid behouden blijven d.m.v. een inrichting met gras- en hooilanden naar rond het kasteel (Art.8.2) moet de openheid behouden blijven d.m.v. een inrichting met graslanden ; - Art Beheer: aanpassen titel Gras- en hooilanden rondom kasteel naar Graslanden rondom kasteel en aanpassen zin deze gras- en hooilanden krijgen een ecologisch beheer naar deze graslanden krijgen een ecologisch beheer ; - Art.9.1 Bestemming: aanvulling met het zinsdeel en dit telkens gedurende maximaal 4 dagen in de laatste alinea; - Art.11: aanpassen benaming Zone voor ecologische landbouw naar Zone voor landbouw, met ecologisch belang ; - Art Inrichting constructies: aanpassen van de zin schuilhokken voor dieren met een maximale dimensie van 6 x 4 m en maximaal 1 per perceel; naar schuilhokken voor dieren met houten wanden, een maximale oppervlakte van 20 m², een maximale hoogte van 3 m en minstens één volledig open zijde. Er mag slechts één schuilhok worden ingericht per begraasde door een raster afgebakende zone. ; - Art Inrichting Natuurbehoud en ontwikkeling: toevoegen van het zinsdeel waarbij de instandhoudingsdoelstellingen voor vleermuizen als uitgangspunt worden genomen in de tweede alinea; - Art Inrichting Zacht recreatief medegebruik: toevoegen van het zinsdeel Geleide educatieve natuur- en historische wandelingen zijn enkel toegelaten in de periode waarin de kans op verstoring van de vleermuizen het kleinst is en in de delen die niet in gebruik zijn door vleermuizen in zomerverblijf in de eerste alinea en aanpassen van de tweede alinea van maatregelen en inrichtingen ter vergroting van de belevingswaarde van het fort voor passanten zijn toegelaten op voorwaarde dat ze de veiligheid, de erfgoedwaarde en het habitat van de vleermuizen niet aantasten bij vergunningsaanvraag dient dit aangetoond te worden naar maatregelen en inrichtingen ter vergroting van de belevingswaarde van het fort voor passanten zijn toegelaten in de eerste meters van het keelfront op voorwaarde dat ze de veiligheid, de erfgoedwaarde en het habitat van de vleermuizen niet aantasten bij vergunningsaanvraag dient dit aangetoond te worden ; - Art.12.4: aanpassen benaming ontsluiting fort (overdruk) naar wegenis (overdruk) ; In de stedenbouwkundige voorschriften, toelichtende kolom: - in de toelichtende kolom wordt aangevuld dat het voorkooprecht begint te lopen bij de inwerkingtreding van het PRUP, 14 dagen na de publicatie van het PRUP in het Belgisch Staatsblad; - bij art.2.6: schrappen van de zin Oppervlakkige afgravingen van teelaarde zullen in de meeste gevallen niet aanschouwd worden als aanzienlijk. ; - bij art , art. 10.2, art , art , art : toevoegen van de zin Bij elke vergunningsaanvraag dient de impact op de natuurwaarde waaronder de vleermuizenpopulatie beoordeeld te worden via het geijkt instrumentarium, met name de voortoets en de passende beoordeling. ; - bij art Zacht recreatief medegebruik: aanvullen eerste alinea met het zinsdeel Momenteel vinden er occasioneel geleide wandelingen plaats in het fort, ;

14 - bij art.12.4: toevoegen van de zin De donkere corridor dient de migratie van vleermuizen tussen het fort en het provinciaal domein te bevorderen. ; In de memorie van toelichting: - aanpassen van de benaming art.11 van Zone voor ecologische landbouw naar Zone voor landbouw, met ecologisch belang ; - aanpassen benaming art.12.4 van ontsluiting fort (overdruk) naar wegenis (overdruk) ; - p. 58: corrigeren van de naam van de plaatselijke natuurvereniging van Natura 2000 naar Natuur 2000 ; - p.105 aanpassen van het woord wordt naar worden in de zin De landschappelijke en historische waarde en de erfgoedwaarde van het glacis worden maximaal behouden en versterkt. ; - p. 121: aanpassen van het woord functie naar functies en van het zinsdeel toegelaten, ze naar toegelaten. Ze in de laatste alinea van hoofdstuk D; Op het grafisch plan: - aanpassen benaming art.11 van Zone voor ecologische landbouw naar Zone voor landbouw, met ecologisch belang ; - aanpassen benaming art.12.4 van ontsluiting fort (overdruk) naar wegenis (overdruk) ; - in de legende bij alle overdrukken aangeduid met een arcering de kleur van de onderliggende bestemming toevoegen aan de legende; - de gele arcering voor ontsluiting fort breder weergeven; - de benaming van de onderlegger corrigeren; In de kaartenbundel: - aanpassen van de benaming art.11 van Zone voor ecologische landbouw naar Zone voor landbouw, met ecologisch belang ; - aanpassen benaming art.12.4 van ontsluiting fort (overdruk) naar wegenis (overdruk) ; - op kaart 7 en kaart 12 het vleermuizenreservaat weergegeven. In alle documenten: - Aanpassen van voorpagina s aan nieuwe huisstijl provincie; Overwegende dat de provincieraad zich uitdrukkelijk aansluit bij het advies van de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening; Op voorstel van de deputatie, BESLUIT: Enig artikel: Het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Poort Vrieselhof - fort van Oelegem te Ranst en Schilde wordt definitief vastgesteld.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 6 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Hof Van Eeden - 't Heultje Westerlo

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Heist-op-den-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Averegten Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 oktober 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Sunparks Mol voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA: PRUP Het Leeg - Rietbeemden Brasschaat

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Uitvoering RSPA : PRUP Kerselaarlaan Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/6 Uitvoering RSPA : PRUP Langveld Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 maart 2011 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Koen Helsen Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/7 Uitvoering RSPA : PRUP Kievermont Geel voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 13 december 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/6 Uitvoering RSPA : PRUP Stadrandbos Greesbos

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Uitvoering RSPA : PRUP Het Spek Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Planologisch attest Rijmenants nv te Wuustwezel

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/5 Uitvoering RSPA : PRUP Kleinhandelsconcentratie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Heist-op-den-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Rondweg Baarle bis Baarle-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Pinken

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Rondweg Baarle bis Baarle-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 13 december 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/5 Uitvoering RSPA : PRUP Stedelijk Woongebied

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Wortel-Kolonie en omgeving

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Het Leeg - Rietbeemden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/6 Uitvoering RSPA : PRUP Kleinhandelsconcentratie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Herentals,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 april 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Nota Ruimte. Ontwerp Nota Ruimte. Goedkeuring.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Uitvoering RSPA : PRUP Kerselaarlaan Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 13 december 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Uitvoering RSPA : PRUP Laagland Herentals voorlopige

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Uitvoering RSPA : PRUP Het Spek Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Aarschotseweg Herentals

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtegebieden Beneden-Nete DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 14.11.2011 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 68251 VLAAMSE OVERHEID N. 2011 2948 [C 2011/35922] 14 OKTOBER 2011. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 maart 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Beerse, Brecht, Malle, Merksplas,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 maart 2011 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Koen Helsen Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/9 Uitvoering RSPA : PRUP Regionale ontsluiting Geel

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/8 Uitvoering RSPA : PRUP Sunparks Mol definitieve

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Kustpolders tussen Oudenburg, Jabbeke en Stalhille' DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505760 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zwalm - provinciaal RUP Reconversie verblijfsrecreatie Rekegemstraat Definitieve vaststelling.

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 november 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Ooievaarsnest Puurs

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n de R U P s V r o e

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 59.744/1/V van 10 augustus 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, artikel , gewijzigd bij het decreet van 18 november 2011;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, artikel , gewijzigd bij het decreet van 18 november 2011; Besluit van de Vlaamse Regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Gewestelijk RUP - Duffel, Lier en Sint-Katelijne-Waver

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2014/0524 van 5 augustus 2014 in de zaak 1213/0539/A/2/0507 In zake: de heer Marc ALLOING verzoekende partij tegen: de deputatie van de provincieraad van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP Sint-Pietersmolenwijk

RUP Sint-Pietersmolenwijk RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR NOORD RUP Sint-Pietersmolenwijk BEREK 19/06/2017 ifv definitieve vaststelling door GR Situering en bedoeling RUP 1 situering huidige bestemming Gewestplan Verfijnd / gewijzigd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur regio Waasland gebieden van het geactualiseerd Sigmaplan Durmevallei Bijlage II: stedenbouwkundige

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 3 e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL RUP 'MUSEUMSITE VELZEKE' TE ZOTTEGEM Definitieve vaststelling de heer Marc De Buck De Provincieraad,

Nadere informatie

BETREFT: plan MER screening

BETREFT: plan MER screening Vlaamse overheid Adviezen en Vergunningen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 63 2018 ANTWERPEN T 03 224 63 14 aves.ant.anb@lne.vlaanderen.be Stad Antwerpen Bedrijfseenheid Stadsontwikkeling Francis

Nadere informatie

PRUP site Braem nv Handel in/van onderdelen en tweedehandsvrachtwagens te Handzame (Kortemark)

PRUP site Braem nv Handel in/van onderdelen en tweedehandsvrachtwagens te Handzame (Kortemark) Toelichting ontwerp PRUP site Braem nv Handel in/van onderdelen en tweedehandsvrachtwagens te Handzame (Kortemark) Infoavond 13 december 2016 Algemene toelichting i.k.v. voorlopige vaststelling door provincieraad

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gevangenis Beveren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Amendementen. op het ontwerp van decreet

Amendementen. op het ontwerp van decreet ingediend op 687 (2015-2016) Nr. 2 23 mei 2016 (2015-2016) Amendementen op het ontwerp van decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage

Nadere informatie

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

Bijlage IV: Register van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van toepassing kan zijn

Bijlage IV: Register van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van toepassing kan zijn Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Vergo bvba : Register van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van toepassing kan

Nadere informatie

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus VR 2018 1409 DOC.1020/5BIS Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften Bijlage II Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

A R R E S T. nr van 22 december 2017 in de zaak A /X tegen :

A R R E S T. nr van 22 december 2017 in de zaak A /X tegen : RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Xe KAMER A R R E S T nr. 240.286 van 22 december 2017 in de zaak A. 218.777/X-16.559. In zake : het VLAAMSE GEWEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

VR DOC.0003/2

VR DOC.0003/2 VR 2019 1101 DOC.0003/2 Besluit van de Vlaamse Regering inzake de herziening of de opheffing van stedenbouwkundige voorschriften van algemene en bijzondere plannen van aanleg en gemeentelijke ruimtelijke

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven AFBAKENING GEBIEDEN NATUURLIJKE EN AGRARISCHE STRUCTUUR REGIO HASPENGOUW - VOEREN gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Kelsbeek Nieuwenhoven startvergadering 31 maart 2015 1 agenda startvergadering kennismaking

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

adviezen n.a.v. planmer-screening

adviezen n.a.v. planmer-screening adviezen n.a.v. planmer-screening RUP nr. 6 Kragenwiel gemeente Bornem september 2012 ADVIES ONTWERPER colofon project: RUP Kragenwiel opdrachtgever: GEMEENTE BORNEM opdrachtnemer: OMGEVING cvba uitbreidingstraat

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Brouwerij Lindemans te Sint-Pieters-Leeuw Verslag plenaire vergadering 29 juni 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden

Nadere informatie

Spoorweginfrastructuur en natuurpark Oude Landen te Ekeren

Spoorweginfrastructuur en natuurpark Oude Landen te Ekeren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Spoorweginfrastructuur en natuurpark Oude Landen te Ekeren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Spoorweginfrastructuur

Nadere informatie

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101

Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt. Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 91/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Geosted bvba 92/101 Toelichtingsnota RUP Reppel te Bocholt Bijlage 1: advies van ANB van 6 december 2011

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN " Afbakening kleinstedelijk gebied Waregem op het grondgebied Zulte " Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2012 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Procesnota Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Gaspar Bosteels Ruimtelijk

Nadere informatie

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving VR 2019 0103 DOC.0301/19 RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 65.245/1 van 19 februari 2019 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1108205 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze - definitieve

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Colofon. Opdrachtgever: Provincie Antwerpen Dienst Ruimtelijke Planning Koningin Elisabethlei 22, 2000 Antwerpen tel.: fax:

Colofon. Opdrachtgever: Provincie Antwerpen Dienst Ruimtelijke Planning Koningin Elisabethlei 22, 2000 Antwerpen tel.: fax: Colofon Opdrachtgever: Provincie Antwerpen Dienst Ruimtelijke Planning Koningin Elisabethlei 22, 2000 Antwerpen tel.: 03 240 66 00 fax: 03 240 66 79 contactpersonen: Els Stevens Els.stevens@admin.provant.be

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 3e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie