Geachte heer De Kleijn,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte heer De Kleijn,"

Transcriptie

1 Afdeling Interconnectie en Bijzondere Toegang t.a.v. H.R. de Kleijn Postbus LK DEN HAAG Onderwerp Consultatie evaluatiemoment pricecap(?) / interconnecterende huurlijnen Van L. Muusse Doorkiesnr Lex.Muusse@essent.nl Bezoekadres Winschoterdiep AB Groningen Postadres Postbus LM Groningen Telefoon Fax Internet /LM/KH Geachte heer De Kleijn, Hierbij onze reactie op uw bovengenoemd consultatiedocument, welke reactie ik u per brief en in de vorm van een bijlage bij een bericht zal doen toekomen. Met vriendelijke groet, Essent Kabelcom b.v. Drs. L. Muusse Tariffing&Regulatory Affairs Bedrijf Essent Kabelcom B.V. Handelsregister Bank Postbank

2 Bladnummer 2 Consultatiedocument Interconnecterende huurlijnen 24 januari 2002 /IBT/2002/ Graag verneemt het college of partijen de in deze paragraaf geschetste probleemdefinitie onderschrijven. Essent Kabelcom onderschrijft de stelling van de (te) hoge tarieven gedeeltelijk. Hoewel wij hoge tarieven constateren voor de lange afstanden is dit zeker niet het geval voor afstanden korter dan 1 km. Hoewel in de voorloper van dit consultatiedocument ruim aandacht heeft besteed aan de markt van interconnecting leased lines, is er nog steeds behoefte aan een analyse van het verschil tussen wholesale en retail markten, waarbij de wholesalemarkt verder kan worden onderscheiden in trunc en terminating segmenten. 2. Graag verneemt het college of partijen de in deze paragraaf geschetste behoefte aan halve huurlijnen onderschrijven. Essent Kabelcom onderschrijft de behoefte in de Nederlandse markt aan halve huurlijnen en een adequate tariefstructuur hiervoor. 3. Graag verneemt het college of partijen onderschrijven dat ook bij het aansluiten van basisstations van ILL s gebruik kan worden gemaakt. Essent Kabelcom onderschrijft genoemde stelling. 4. Graag verneemt het college of partijen de in deze paragraaf uitgevoerde toets aan het wettelijk kader onderschrijven en, zo niet, waarom. Essent Kabelcom onderschrijft de uitgevoerde toets aan het wettelijk kader.

3 Bladnummer 3 5. Graag verneemt het college de zienswijze - en onderbouwing daarvan - van partijen ten aanzien van gebruiksrestricties. Niet alleen steunt EKc het door te berde gebrachte, maar tevens wijst zij er op dat het onder iv) gestelde ten aanzien van de beschikbaarheid hetzij duidelijk gedefinieerd moet worden, dan wel moet vervallen en KPN verplicht moet worden gesteld capaciteit daarvoor te installeren. 6. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van de capaciteiten en netvlakken waar ILL-diensten beschikbaar dienen te zijn. U wordt verzocht daarbij onderscheid maken tussen enerzijds uw visie op de aan- of afwezigheid van alternatieven ofwel de mate van concurrentie, en anderzijds uw eigen behoefte aan bepaalde diensten. Geef ten aanzien van de alternatieven aan waarom er geen haalbare alternatieven zijn. Geef ten aanzien van de behoefte concreet aan wat de plannen van uw bedrijf zijn ten aanzien van koppeling op bepaalde netvlakken indien er daar een ILL-dienst komt. Welke afname van ILL-diensten verwacht u voor uw bedrijf? Geef aan welke tariefverschillen tussen NAP, RAP, LAP-niveau voor uw bedrijf omslagpunten zijn om op bepaalde niveaus te koppelen. 1. De markt voor huurlijnen is te splitsen in 2 typen gebruikers: die voor Voice (telefonie/isdn30, GSM operators, UMTS operators) en die voor datacommunicatie (internet toegang en LAN-LAN koppelingen). Voor de eerste categorie zijn 2Mbps gestructureerd en >2Mbps gestructureerd in ieder geval op NAP en RAP-niveau nodig. In het document ontbreken capaciteiten van nx10mbps met ethernet koppelvlak. Deze categorie is de snelst groeiende categorie 2. Er is, zoals ook opgemerkt in onze reactie op het voorbereidend consultatiedocument, geen behoefte aan capaciteiten van minder dan 2Mbps. De mogelijkheden voor dit soort verbindingen zijn voldoende aanwezig in het bestaande productportfolio van KPN gecombineerd met ADSL aanbieders en WLL aanbieders. Bovendien is de verwachting dat de behoefte aan lage capaciteitsverbindingen continu zal dalen. 3. Ekc verwacht voor meer dan 50% van de doelmarkt binnen haar gebied ILL te zullen inkopen. Het gaat dan om circa 1000 ILL verbindingen.

4 Bladnummer 4 4. Essent Kabelcom is het niet eens met punt g) over PVC s. Weliswaar wordt een verbinding met vaste capaciteit gebruikt voor het produceren van PVC s, maar die vaste capaciteit is zo hoog in vergelijking tot de capaciteit van de PVC diensten zelf, dat een huurlijn met vaste capaciteit gelet op de kosten geen alternatief is. Gezien de marktgroei (zie punt 1) is Ekc van mening dat met name PVC diensten op RAP en LAP niveau, bij voorkeur in de vorm van nx10mbps/ethernet koppelvlak, beschikbaar zouden moet zijn in het ILL aanbod. 5. Een prijsverschil van 10-20% is aanleiding om op ander netvlak te koppelen. In het algemeen bedragen de kosten van backbone transport namelijk ca % van de totale kosten van de verbinding. 7. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van de interconnectielocaties. Essent Kabelcom steunt in haar visie dat voorkomen dient te worden dat de kosten door allerlei slimme, doch doorzichtige acties gaan toenemen. In herinnering zij geroepen dat juist schaal- en kostenvoordelen verwacht mochten worden door liberalisering van de telecommunicatie markt. Er doet zich in de opstelling een parallel voor met de verwerpelijke situatie rondom KPN Telecom IND2 en UDS. De verzelfstandiging van de achterliggende ISP s geeft KPN Telecom de mogelijkheid transittarieven te hanteren, met als gevolg een verliesgevende positie voor de originating Telco, dan wel een zodanige tariefstelling door Telco dat zijn concurrentiepositie schade wordt berokkend (zie ook mijn brief van 15 februari 2002 met kenmerk /LM/KH). Essent Kabelcom steunt derhalve s visie dat het ongewenst is dat ILLdiensten uitsluitend in combinatie met colocatiediensten aangeboden kunnen worden. Het is naar onze inschatting juist een zelfstandige dienst die partijen de mogelijkheid tot economische verantwoord gebruik daarvan zal bieden en impuls kan zijn voor verdere ontwikkelingen. 8. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van de interfacespecificaties. Essent Kabelcom sluit zich aan bij de visie van dat er geen reden is op voorhand de genoemde restricties op te leggen.

5 Bladnummer 5 9. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van kwaliteitsgaranties. Het college zou daarbij graag concreet uitgewerkte voorstellen omtrent kwaliteitsgaranties ontvangen. Evenals is Essent Kabelcom van mening dat op alle cruciale en meetbare prestatie-indicatoren een boetesysteem van toepassing zou moeten zijn bij onderschrijding van de contractuele afspraken. Daarnaast is het evident dat nondiscriminatie vereist dat voor derden geen andere prestatie afspraken gemaakt kunnen worden dan in geval van interne leveringen. Essent Kabelcom raadt aan haar voorstellen te ontlenen aan de internationaal ontwikkelde. 10. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van de migratiekosten. Ook in de huidige situatie, waarin als gevolg van interne verhuizing binnen een RAP van KPN Telecom kabels van Essent Kabelcom dienden te worden verlegd, is het standpunt gehuldigd dat alle kosten voor rekening zouden komen van KPN Telecom, zulks op grond van het profijtbeginsel. Hoewel het oogmerk van KPN geen verduidelijking behoeft, lijdt het geen twijfel dat de hogere kosten die separate locaties met zich brengen wederom indruisen tegen de al onder punt 7 genoemde vruchten van de liberalisatie. 11. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van forecasting. Essent Kabelcom huldigt het door ingenomen standpunt. Er zijn geen wezenlijke veranderingen in de markt opgetreden die nu om introductie van forecasting vragen. Naast de ongewenste verzwaring van administratieve lasten, leidt forecasting bovendien tot een ongewenste informatiestroom die algemeen als bedrijfsvertrouwelijk wordt aangemerkt. 12. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van de behoefte in de markt voor deze dienst en de inhoud van het aanbod.

6 Bladnummer 6 Essent Kabelcom is vooralsnog niet voornemens van deze dienst gebruik te maken en kan geen inschatting maken van de totale behoefte in de markt. 13. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van de niet in de voorgaande paragrafen behandelde aspecten. Het college verzoekt u daarbij inhoudelijke punten duidelijk te scheiden van tekstuele punten en bij alle punten zoveel mogelijk te refereren aan de paragraafnummering van het ILL-RO van KPN. Essent Kabelcom is van mening dat in een goed en toekomstgericht ILL aanbod zonder meer plaats dient te zijn voor flexibele bandbreedte-diensten (nx10mbps tot 1Gbps, ethernet koppelvlak). Dit ontbreekt in het nu voorgestelde KPN aanbod. 14. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van het in deze paragraaf behandelde. Indien partijen een van mening zijn dat een andere squeeze-toets noodzakelijk is, dan worden zij verzocht zo concreet mogelijk aan te geven hoe en dergelijke toets zou dienen plaats te vinden. Essent Kabelcom is altijd de mening toegedaan dat een redelijke marge uiteindelijk in het belang is van zowel telecomaanbieder als eindgebruiker. Essent Kabelcom hecht er daarnaast aan dat er een goede balans dient te worden gevonden tussen het modelmatig zuivere en het praktisch haalbare. 15. Graag verneemt het college de zienswijze van partijen ten aanzien van geografische tariefdifferentiatie. Hoewel in strijd met het streven de wildgroei aan tariefvarianten binnen de perken te houden, dient er wel recht te worden gedaan aan de evidente kostenverschillen die bestaan tussen de dichtbevolkte randstad met grote schaalvoordelen en de dunner bevolkte gebieden daarbuiten.

DISCUSSIEDOCUMENT TEN BEHOEVE VAN RONDE TAFEL BIJEENKOMST MCTN+

DISCUSSIEDOCUMENT TEN BEHOEVE VAN RONDE TAFEL BIJEENKOMST MCTN+ DISCUSSIEDOCUMENT TEN BEHOEVE VAN RONDE TAFEL BIJEENKOMST MCTN+ Deze tekst is opgesteld als uitgangspunt voor de bespreking tijdens de ronde tafel bijeenkomst over MCTN+ op 28 november 2003. Het hierin

Nadere informatie

Reactie OPTA Consultatie Interconnecterende huurlijnen 24 januari 2002 Ref. nr. OPTA/IBT/2002/200027

Reactie OPTA Consultatie Interconnecterende huurlijnen 24 januari 2002 Ref. nr. OPTA/IBT/2002/200027 Reactie OPTA Consultatie Interconnecterende huurlijnen 24 januari 2002 Ref. nr. OPTA/IBT/2002/200027 Casema Zakelijke Markt Datacommunicatie 26 februari 2002 1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Reactie van Casema

Nadere informatie

Bijlage: Gegevensset. Vragen aan marktpartijen

Bijlage: Gegevensset. Vragen aan marktpartijen Bijlage: Gegevensset Vragen aan Algemeen 1. Met het oog op de monitoring van de bestaande marktanalysebesluiten en de ontwikkelingen die van belang zijn voor een volgende ronde van marktanalysebesluiten:

Nadere informatie

OPTA/EGM/2003/ u00004rvb. 6 maart 2003 Beoordeling Worldline korting BIBA, BUBA, VAMO Zaaknummer E

OPTA/EGM/2003/ u00004rvb. 6 maart 2003 Beoordeling Worldline korting BIBA, BUBA, VAMO Zaaknummer E Bedrijfsvertrouwelijke passages zijn aangemerkt als: [vertrouwelijk] 2500GA30000 Koninklijke KPN N.V. De heer A.J. Scheepbouwer Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE a Postbus 90420 2509 LK Den Haag Telefoon

Nadere informatie

OPTA/EGM/2003/ U RvB 03/022 pricing. 17 april 2003 E , tariefvoorstel "Tariefpakket Extra" -

OPTA/EGM/2003/ U RvB 03/022 pricing. 17 april 2003 E , tariefvoorstel Tariefpakket Extra - Koninklijke KPN N.V. De heer A.J. Scheepbouwer Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE 2500GA30000 Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer OPTA/EGM/2003/201506 2003-U-00147-RvB 03/022 pricing

Nadere informatie

OPTA/EGM/2003/ U RvB 2003-U RvB

OPTA/EGM/2003/ U RvB 2003-U RvB Bedrijfsvertrouwelijke passages zijn aangemerkt als: [vertrouwelijk] De voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke KPN N.V. De heer A.J. Scheepbouwer Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE 2500GA30000

Nadere informatie

regulering zakelijke netwerkdiensten

regulering zakelijke netwerkdiensten Marktontwikkelingen en regulering zakelijke netwerkdiensten Gerard Boogert 12 juni 2013 Grolsche Veste Enschede Relatiedag NDIX Presentatie overzicht Autoriteit Consument & Markt algemene introductie Telecom

Nadere informatie

Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit De Hooggeleerde Heer Prof. Dr. J. Arnbak Postbus LK s Gravenhage

Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit De Hooggeleerde Heer Prof. Dr. J. Arnbak Postbus LK s Gravenhage Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit De Hooggeleerde Heer Prof. Dr. J. Arnbak Postbus 90420 2509 LK s Gravenhage Tevens per e-mail verzonden naar SecrEindgebruikersmarkt@opta.nl Den Haag,

Nadere informatie

OPTA 12 november 1999

OPTA 12 november 1999 Discussienotitie Internettoegang OPTA 12 november 1999 Discussienotitie Internettoegang OPTA 12 november 1999 1 Inleiding Internet staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. Vanuit verschillende

Nadere informatie

OPTA/IBT/2001/ A 29 juni 2001 Bijlage(n): 2 OPENBARE VERSIE. Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

OPTA/IBT/2001/ A 29 juni 2001 Bijlage(n): 2 OPENBARE VERSIE. Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit OPTA/IBT/2001/201828 A 29 juni 2001 Bijlage(n): 2 OPENBARE VERSIE Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Bepaling van de door KPN Telecom B.V. voor de periode

Nadere informatie

Besluit Openbaar vertouwelijke passages zijn aangemerkt als [bedrijfsvertouwelijk]

Besluit Openbaar vertouwelijke passages zijn aangemerkt als [bedrijfsvertouwelijk] vertouwelijke passages zijn aangemerkt als [bedrijfsvertouwelijk] Ons kenmerk: OPTA/TN/2005/202885 (openbare versie van OPTA/TN/2005/202606) Zaaknummer: T05201028 Datum: 13 september 2005 Besluit van het

Nadere informatie

Opmerkingen overeenkomstig Artikel 7(3) van Richtlijn 2002/21/EG 1

Opmerkingen overeenkomstig Artikel 7(3) van Richtlijn 2002/21/EG 1 EUROPESE COMMISSIE Brussel, 2.12.2005 SG-Greffe (2005) D/206584 Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Zurichtoren Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Ter attentie van: Mr Chris A. Fonteijn Voorzitter

Nadere informatie

Besluit Openbaar bedrijfsvertrouwelijke passages zijn weergegeven als [bedrijfsvertrouwelijk].

Besluit Openbaar bedrijfsvertrouwelijke passages zijn weergegeven als [bedrijfsvertrouwelijk]. Ons kenmerk: OPTA/EGM/2004/201729 Zaaknummer: E03209088 Datum: 30 juni 2004 van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op grond van overgangsrechtelijke bepalingen uit artikel

Nadere informatie

Verslag OPENBAAR. (070) Tariefvoorstel 088 bedrijfsnummers

Verslag OPENBAAR. (070) Tariefvoorstel 088 bedrijfsnummers Verslag OPENBAAR Datum Opgemaakt door Nummer 19 januari 2005 Frank van Berkel 070 315 35 69 Datum bespreking Plaats bespreking Bijlage(n) 6 januari 2005 OPTA Doorkiesnummer Onderwerp (070) 315 92 76 Tariefvoorstel

Nadere informatie

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, SG-Greffe (2005) D/206586

EUROPESE COMMISSIE. Brussel, SG-Greffe (2005) D/206586 EUROPESE COMMISSIE Brussel, 2.12.2005 SG-Greffe (2005) D/206586 Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit Zurichtoren Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Ter attentie van: De heer Chris A. Fonteijn

Nadere informatie

8 Consultatie ontwerpbesluit toegang en gespreksopbouw op openbare mobiele telefoonnetwerken

8 Consultatie ontwerpbesluit toegang en gespreksopbouw op openbare mobiele telefoonnetwerken 8 Consultatie ontwerpbesluit toegang en gespreksopbouw op openbare mobiele telefoonnetwerken 1. Het college heeft op 17 maart 2005 het ontwerpbesluit inzake de markt voor toegang en gespreksopbouw op openbare

Nadere informatie

Openbaar besluit. OPTA/IPB/2006/ kenmerk: Zaaknummer: W Datum: 3 februari Ons

Openbaar besluit. OPTA/IPB/2006/ kenmerk: Zaaknummer: W Datum: 3 februari Ons Ons OPTA/IPB/2006/200167 kenmerk: Zaaknummer: W.16.05 Datum: 3 februari 2006 Besluit van het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (hierna: het college) op grond van artikel

Nadere informatie

1. Niet in Besluit opgenomen tarieven

1. Niet in Besluit opgenomen tarieven 19/10/2009 OPTA referentie OPTA/AM/2008/202081 BBned referentie BBNED/PMC/MDJ091019 BBned contact Martijn de Jonge Telefoon direct +31 23 707 4357 Fax direct +31 23 565 3356 martijn.dejonge@bbned.nl E-mail

Nadere informatie

Nederlandse Mededingingsautoriteit

Nederlandse Mededingingsautoriteit Nederlandse Mededingingsautoriteit Aan Directeur-generaal Telecommunicatie en Post, plv. T.a.v. dr. G.A.A.M. Broesterhuizen Postbus 20101 2500 EC DEN HAAG Datum Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 24 mei

Nadere informatie

3 juli 2003 E , tariefvoorstel Internet Belbericht

3 juli 2003 E , tariefvoorstel Internet Belbericht Bedrijfsvertrouwelijke passages zijn aangemerkt als: [vertrouwelijk] Koninklijke KPN N.V. De heer A.J. Scheepbouwer Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE 2500GA30000 Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk

Nadere informatie

Wanadoo is van mening dat OPTA specifiek aan deze punten en in het algemeen aan de relaties tussen markten meer aandacht moet besteden.

Wanadoo is van mening dat OPTA specifiek aan deze punten en in het algemeen aan de relaties tussen markten meer aandacht moet besteden. OPTA T.a.v. de heer K. Noorlag Postbus 90420 2509 LK DEN HAAG Amsterdam, 9 september 2005 Betreft: reactie Wanadoo op marktanalyses Geachte heer Noorlag, Wanadoo maakt graag van de gelegenheid gebruik

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel van de Mededingingswet. Nummer 5551 / 63 Betreft zaak: KPN Wob-verzoek

Nadere informatie

7 februari 2003 E tariefvoorstel SMS Vast -

7 februari 2003 E tariefvoorstel SMS Vast - 2500GA30000 Koninklijke KPN N.V. De heer A.J. Scheepbouwer Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer OPTA/EGM/2003/200375 03003pricing Datum Onderwerp Bijlage(n)

Nadere informatie

Beantwoordingsmodel bij CBP-consultatie over nummeridentificatie ons kenmerk z

Beantwoordingsmodel bij CBP-consultatie over nummeridentificatie ons kenmerk z Beantwoordingsmodel bij CBP-consultatie over nummeridentificatie ons kenmerk z2003-0091 Dit beantwoordingsmodel sluit aan bij het consultatiedocument Nummeridentificatie en de bescherming van persoonsgegevens

Nadere informatie

OORDEEL VAN HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT INZAKE HET ILL+ AANBOD VAN KPN

OORDEEL VAN HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT INZAKE HET ILL+ AANBOD VAN KPN OORDEEL VAN HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT INZAKE HET ILL+ AANBOD VAN KPN OPTA/IBT/2003/204911 29 december 2003 1. INLEIDING 1. Dit document betreft het oordeel van

Nadere informatie

introductiecollege: bedrijfsmodellen telecom

introductiecollege: bedrijfsmodellen telecom colleges en werkgroepen KEUZEVAK TELECOMRECHT APRIL - MEI 2015 introductiecollege: bedrijfsmodellen telecom Gerrit-Jan Zwenne 7-10 april 2015 Dinsdag 7 april 9.15 11.00 introductie telecom & telecomrecht:

Nadere informatie

Pagina 1/8. Retailanalyse zakelijke netwerkdiensten. - vragenlijst - Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer:

Pagina 1/8. Retailanalyse zakelijke netwerkdiensten. - vragenlijst - Datum: Ons kenmerk: Zaaknummer: Retailanalyse zakelijke netwerkdiensten Pagina 1/8 - vragenlijst - T 070 722 20 00 F 070 722 23 55 info @acm.nl www.acm.nl www.consuwijzer.nl Muzenstraat 41 2511 WB Den Haag Postbus 16326 2500 BH Den Haag

Nadere informatie

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Inleiding. 2 Handhavingsverzoek. 3 Verloop van de procedure

Pagina. Besluit Openbaar. 1 Inleiding. 2 Handhavingsverzoek. 3 Verloop van de procedure Ons kenmerk: ACM/DTVP/2017/202665_OV Zaaknummer: 17.0199.53 Datum: 1 mei 2017 1 Inleiding 1. Een aantal bewoners van het buurtschap De Paauwen in Overschild te Groningen (hierna: de Bewonersgroep) heeft

Nadere informatie

Slechts het gesproken woord geldt Embargo tot 28 juni

Slechts het gesproken woord geldt Embargo tot 28 juni Slechts het gesproken woord geldt Embargo tot 28 juni 2001 11.30 NODEN EN NOODZAKEN OP DE TELECOM-MARKT Speech door J.C. Arnbak, voorzitter OPTA Nationaal Overleg Telecommunicatie, 28 Juni 2001 1 Intro

Nadere informatie

Besluit Openbaar bedrijfsvertrouwelijke passages zijn aangemerkt als [bedrijfsvertrouwelijk]

Besluit Openbaar bedrijfsvertrouwelijke passages zijn aangemerkt als [bedrijfsvertrouwelijk] Ons kenmerk: OPTA/EGM/2005/200255 [openbare versie] Zaaknummer: E04203085 Datum: 19 januari 2005 van het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op grond van de overgangsrechtelijke

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten. Nr.: 2003-20.133/47/A.20, EZ Groningen, 20 november 2003

Aan de leden van Provinciale Staten. Nr.: 2003-20.133/47/A.20, EZ Groningen, 20 november 2003 Aan de leden van Provinciale Staten Nr.: 2003-20.133/47/A.20, EZ Groningen, 20 november 2003 Behandeld door : Schouwstra, P. Telefoonnummer : (050) 3164080 Antwoord op : Bijlage : Onderwerp : digitale

Nadere informatie

Consultatiedocument Beperkingen levering FRIACO-dienst

Consultatiedocument Beperkingen levering FRIACO-dienst Consultatiedocument Beperkingen levering FRIACO-dienst OPTA 31 augustus 2001 OPTA/IBT/2001/202610 Inhoud 1 Inleiding...1 2 Voorgeschiedenis...2 3 Redenen voor de invoering van de beperkingen voor de FRIACO-dienst...4

Nadere informatie

Voorlopig oordeel inzake interconnectie

Voorlopig oordeel inzake interconnectie Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer OPTA/IBT/2003/203596 Datum Onderwerp Bijlage(n) Interconnectieplicht Voorlopig oordeel inzake interconnectie Het college van de Onafhankelijke Post

Nadere informatie

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties De heer mr D.M. Linders bureau Brandeis Apollolaan 151 1077 AR AMSTERDAM De heer H.G. van der Ree Directievoorzitter BUMA STEMRA Postbus 3080 2130 KB HOOFDDORP Postadres: Postbus 15072 1001 MB Amsterdam

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101759_8-7 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm0797-9807.htm

BESLUIT. file://e:\archief1998\besluiten\bcm\bcm0797-9807.htm pagina 1 van 6 BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Betreft: Zaak nr. 794 / Libertel-Phones

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 628387/629399 mr. Margreet Verhoef +31 (0) 35 773 77 77

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 628387/629399 mr. Margreet Verhoef +31 (0) 35 773 77 77 AANTEKENEN AVROTROS t.a.v. het bestuur p/a postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 8 juli 2014 Nevenactiviteit - toestemming cluster 7 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 628387/629399

Nadere informatie

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer KPN Corporate Legal & Regulatory De heer M.A. Prinsen Geerligs Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE 2500GA30000 Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer mw. drs. M.E. Remijnse OPTA/ACNB/2008/200612

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 10 november 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

RESULTATEN VAN DE RAADPLEGING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 4 NOVEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE STATISTISCHE OPVOLGING VAN DE ZAKELIJKE MARKT

RESULTATEN VAN DE RAADPLEGING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 4 NOVEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE STATISTISCHE OPVOLGING VAN DE ZAKELIJKE MARKT BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE RESULTATEN VAN DE RAADPLEGING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 4 NOVEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE STATISTISCHE OPVOLGING VAN DE ZAKELIJKE MARKT WERKWIJZE

Nadere informatie

Pagina. Aan marktpartijen. Den Haag, 12 augustus 2013

Pagina. Aan marktpartijen. Den Haag, 12 augustus 2013 Aan marktpartijen Den Haag, 12 augustus 2013 Ons kenmerk: ACM/DTVP/2013/203435 Contactpersoon: drs. R. Knoop Ruud.Knoop@acm.nl (070) 722 25 65 Onderwerp: Aankondigingstermijn nog te ontwikkelen aansluitnetwerken

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 19 van de Gaswet.

BESLUIT. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 19 van de Gaswet. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT. Nummer 103628/32 Betreft zaak: geschil Nuon Power Generation B.V. vs. Gas Transport Services B.V. Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit

Nadere informatie

Strategy, Legal & Regulatory Affairs Postbus BM Maastricht

Strategy, Legal & Regulatory Affairs Postbus BM Maastricht OPTA T.a.v. de heer B. Klaassens, Toezichtsmedewerker, Sector Breedband en Huurlijnen Postbus 90420 2509 LK DEN HAAG Strategy, Legal & Regulatory Affairs Postbus 1500 6201 BM Maastricht Uw ref: Reactie

Nadere informatie

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer. 13 mei 2008 Besluit inzake handhavingsverzoek verhoogde 1 acceptgirokosten KPN

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer. 13 mei 2008 Besluit inzake handhavingsverzoek verhoogde 1 acceptgirokosten KPN Consumentenbond De heer M. Wessling Postbus 1000 2500 BA 'S-GRAVENHAGE 2500BA1000 Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer mw. drs. M.E. Remijnse OPTA/ACNB/2008/200860 Datum Onderwerp Bijlage(n)

Nadere informatie

Ik heb besloten uw verzoek te honoreren en de informatie waarom u verzocht, voor zover dat niet al reeds is gebeurd, openbaar te maken.

Ik heb besloten uw verzoek te honoreren en de informatie waarom u verzocht, voor zover dat niet al reeds is gebeurd, openbaar te maken. Bits of Freedom [vertrouwelijk] Postbus 10746 1001ES AMSTERDAM Den Haag, Aantal bijlage(n): 2 Uw kenmerk: 0000277 Ons kenmerk: ACM/DTVP/2014/204789Contactpersoon: [vertrouwelijk] Onderwerp: 14.0781.51:

Nadere informatie

: Nieuw belastingstelsel

: Nieuw belastingstelsel A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 7 september 2011 Agendapunt: 7 Onderwerp : Nieuw belastingstelsel KORTE SAMENVATTING: In het Bestuursakkoord Water is overeengekomen dat de waterschappen

Nadere informatie

Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie

Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie 6 December 2002 Advies van het BIPT inzake het marktonderzoek in de context van de SMP bepaling op de markt van de huurlijnen. BIPT - Astrotoren

Nadere informatie

Pagina 1/7. Netbeheer Nederland T.a.v. de heer L. Knegt Postbus LP S-GRAVENHAGE. Den Haag, 18 september 2013

Pagina 1/7. Netbeheer Nederland T.a.v. de heer L. Knegt Postbus LP S-GRAVENHAGE. Den Haag, 18 september 2013 Netbeheer Nederland T.a.v. de heer L. Knegt Postbus 90608 2509 LP S-GRAVENHAGE Den Haag, 18 september 2013 Aantal bijlage(n): 1 Uw kenmerk: BR-13-861 Ons kenmerk: 104417/9 Contactpersoon: R. de Rooij raymond.de.rooij@acm.nl

Nadere informatie

Onderwerp: Tariefvoorstel Friact, zaaknummer E , openbare versie Ons kenmerk: OPTA/EGM/2004/ Datum: 9 april 2004

Onderwerp: Tariefvoorstel Friact, zaaknummer E , openbare versie Ons kenmerk: OPTA/EGM/2004/ Datum: 9 april 2004 Onderwerp: Tariefvoorstel Friact, zaaknummer E03209085, openbare versie Ons kenmerk: OPTA/EGM/2004/201358 Datum: 9 april 2004 Geachte heer Scheepbouwer, Bij brief van 30 maart 2004, kenmerk OPTA/EGM/2004/200676,

Nadere informatie

Dupliek. Tele2 Nederland B.V., en EspritXB B.V. op de ontwerpen voor het AANVULLEND BESLUIT MARKT- ANALYSE VASTE TELEFONIE 2008 (OPTA/AM/2011/202785)

Dupliek. Tele2 Nederland B.V., en EspritXB B.V. op de ontwerpen voor het AANVULLEND BESLUIT MARKT- ANALYSE VASTE TELEFONIE 2008 (OPTA/AM/2011/202785) Dupliek Tele2 Nederland B.V., en EspritXB B.V. op de ontwerpen voor het AANVULLEND BESLUIT MARKT- ANALYSE VASTE TELEFONIE 2008 (OPTA/AM/2011/202785) en AANVULLEND BESLUIT MARKT- ANALYSE VASTE TELEFONIE

Nadere informatie

Prijs Squeeze Test Reactie van One.Tel

Prijs Squeeze Test Reactie van One.Tel Prijs Squeeze Test Reactie van One.Tel 1 Introductie OPTA introduceert de Prijs Squeeze Test (PST), als instrument om KPN s Interconnectie-tarieven te vergelijken met KPN s Eindgebruikers-tarieven. OPTA

Nadere informatie

RICHTSNOEREN AANWIJZING AANMERKELIJKE MACHT OP DE MARKT

RICHTSNOEREN AANWIJZING AANMERKELIJKE MACHT OP DE MARKT RICHTSNOEREN AANWIJZING AANMERKELIJKE MACHT OP DE MARKT I Inleiding 1. Het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (hierna: het college) publiceert hierbij richtsnoeren die aangeven

Nadere informatie

OPENBARE VERSIE. Besluit inzake geschil G en G tussen Yarosa en O2. OPTA/IBT/2003/202119/G.77.02/G juni 2003

OPENBARE VERSIE. Besluit inzake geschil G en G tussen Yarosa en O2. OPTA/IBT/2003/202119/G.77.02/G juni 2003 Besluit inzake geschil G.77.02 en G.80.02 tussen Yarosa en O2 OPTA/IBT/2003/202119/G.77.02/G.80.02 13 juni 2003 Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op grond

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Inleiding ADVIES. Nederlandse Mededingingsautoriteit

Inleiding ADVIES. Nederlandse Mededingingsautoriteit Nederlandse Mededingingsautoriteit ADVIES Advies van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, als bedoeld in artikel 20e, derde lid, van de Elektriciteitswet 1998. Zaaknummer: 104152/15

Nadere informatie

Forum Standaardisatie. Consultatiedocument IFC. Datum 5 augustus 2011

Forum Standaardisatie. Consultatiedocument IFC. Datum 5 augustus 2011 Forum Standaardisatie Consultatiedocument IFC Datum 5 augustus 2011 Colofon Projectnaam Consultatiedocument IFC Versienummer 1.0 Locatie Organisatie Forum Standaardisatie Postbus 96810 2509 JE Den Haag

Nadere informatie

Geachte heer De Maa, Nederlandse Mededingingsautoriteit T.a.v. de heer De Maa Postbus BH DEN HAAG. TenneT TSO B.V.

Geachte heer De Maa, Nederlandse Mededingingsautoriteit T.a.v. de heer De Maa Postbus BH DEN HAAG. TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 Postbus 718 6800 AS Arnhem Telefoon 026 373 11 11 Fax 026 373 11 12 www.tennet.org Nederlandse Mededingingsautoriteit T.a.v. de heer De Maa Postbus 16326 2500 BH DEN HAAG Handelsregister

Nadere informatie

Datum verslag Opgemaakt door Doorkiesnummer. 21 juni 2005 Florens van Dal april 2005 OPTA Presentatie OPTA

Datum verslag Opgemaakt door Doorkiesnummer. 21 juni 2005 Florens van Dal april 2005 OPTA Presentatie OPTA Verslag Datum verslag Opgemaakt door Doorkiesnummer 21 juni 2005 Florens van Dal 070 315 92 85 Datum bespreking Plaats bespreking Bijlage(n) 8 april 2005 OPTA Presentatie OPTA Onderwerp Verslag bijeenkomst

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 29 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 29 september 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 4 juli 2019 Betreft Beantwoording vragen over glasvezel

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG. Datum 4 juli 2019 Betreft Beantwoording vragen over glasvezel > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Datum : 9 juli 2012 Ons kenmerk : /BoZ Betreft : wetswijzigingen WMG, WCZ en andere wetten. Geachte leden van de vaste commissie voor VWS,

Datum : 9 juli 2012 Ons kenmerk : /BoZ Betreft : wetswijzigingen WMG, WCZ en andere wetten. Geachte leden van de vaste commissie voor VWS, Aan de leden van de vaste commissie voor VWS in de Tweede Kamer der Staten-Generaal t.a.v. de heer drs. A.J.M. Teunissen, griffier Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Oudlaan 4 3515 GA Utrecht Postbus 9696

Nadere informatie

Verder klaagt verzoekster over de wijze waarop het UWV te Venlo haar klacht heeft behandeld.

Verder klaagt verzoekster over de wijze waarop het UWV te Venlo haar klacht heeft behandeld. Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat een met naam genoemde verzekeringsarts van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen te Heerlen (UWV) bij het vaststellen van de belastbaarheid

Nadere informatie

Besluit. Openbaar bedrijfsvertrouwelijke informatie is weergegeven als [vertrouwelijk] 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Besluit. Openbaar bedrijfsvertrouwelijke informatie is weergegeven als [vertrouwelijk] 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Besluit Openbaar bedrijfsvertrouwelijke informatie is weergegeven als [vertrouwelijk] Ons kenmerk: OPTA/EGM/2004/202824 Zaaknummer: E04203048 Datum: 19 augustus 2004 Besluit van het college van de Onafhankelijke

Nadere informatie

Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons kenmerk: OPTA/AM/2008/201828 Zaaknummer: 08.0159.22 Datum: Besluit van het College van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit op het verzoek tot handhaving van Tele2 Nederland B.V. van

Nadere informatie

Internetconsultatie Besluit Bekendmaking niet-financiële informatie door organisaties van openbaar belang

Internetconsultatie Besluit Bekendmaking niet-financiële informatie door organisaties van openbaar belang Ministerie van Veiligheid en Justitie Internetconsultatie Besluit Bekendmaking niet-financiële informatie door organisaties van openbaar belang Reactie van: VERENIGING VAN EFFECTENBEZITTERS Contactpersoon:

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 2351/CSS - Landis I. MELDING 1. Op 12 februari

Nadere informatie

Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure

Besluit Openbaar. 1 Samenvatting. 2 Verloop van de procedure Ons kenmerk: OPTA/AM/2010/201657 Zaaknummer: 10.0225.22 Datum: 8 juli 2010 Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (hierna: het college) op het handhavingsverzoek

Nadere informatie

Digitaal standaard / DigiStream 2048 en (City) Premium Access. Tarieven vanaf januari 2015

Digitaal standaard / DigiStream 2048 en (City) Premium Access. Tarieven vanaf januari 2015 Digitaal standaard / DigiStream 2048 en (City) Premium Access Tarieven vanaf januari 2015 Inhoud Inleiding 3 Digitaal standaard / DigiStream 2048 4 Tariefstructuur 5 Tarieven 7 (City) Premium Access 8

Nadere informatie

Betreft Amsteleiland. Geachte leden van de Raad,

Betreft Amsteleiland. Geachte leden van de Raad, Wethouder Raat gemeente@amstelveen.nl Leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de ondertekende

Nadere informatie

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27

rj) provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden Leeuwarden, 26 februari 2013 Verzonden, 27 Provinciale Staten van Fryslân Postbus 20120 8900 HM Leeuwarden provinsje fryslân provincie fryslân b postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25

Nadere informatie

5 Op grond van art 23p ROW 1995 overweegt de voorzitter van de Raad het volgende:

5 Op grond van art 23p ROW 1995 overweegt de voorzitter van de Raad het volgende: Beslissing Mw. A. - B. Per brief van 31 juli 2003 richt mw. A. (hierna A.) zich tot de Raad van Toezicht voor Octrooigemachtigden (hierna de Raad) met een klacht wegens niet geleverde diensten en het hiervoor

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Den Haag, 21 april 2017 dossiernummer: 103601 uw kenmerk: telefoonnummer: +31 (0)70 335 35 61 e-mail: m.deregt@advocatenorde.nl Betreft: consultatie

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Ref: B13.32 Betreft: Eumedion-reactie op NBA Consultatiedocument onafhankelijkheid en VGBA

Ref: B13.32 Betreft: Eumedion-reactie op NBA Consultatiedocument onafhankelijkheid en VGBA Aan de Nederlandse beroepsorganisatie van Accountants (NBA) Drs. H. Wieleman RA, voorzitter Postbus 7984 1008 AD Amsterdam Den Haag, 30 augustus 2013 Ref: B13.32 Betreft: Eumedion-reactie op NBA Consultatiedocument

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. Drs. Jur Botter, MPA. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Haarlem Haarlem Drs. Jur Botter, MPA. Wethouder Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de Commissie Samenleving

Nadere informatie

Notitie OPENBAAR. 31 januari

Notitie OPENBAAR. 31 januari OPENBAAR Aan Belanghebbende partijen Cc. Van Doorkiesnummer Frank van Berkel (070) 315 35 69 Datum 31 januari 2005 - Bijlage(n) Onderwerp Achtergrondnotitie inzake de beoordeling van het tariefvoorstel

Nadere informatie

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties

College van Toezicht collectieve beheersorganisaties Stichting Videma T.a.v. de heer R. Bakker Grotewaard 9A 4225 PA NOORDELOOS Stichtingen Groepstelevisie (STG) en Gesloten Netwerken (SGN) T.a.v. de heer mr.drs. G.J. Wolffensperger, voorzitter Tevens per

Nadere informatie

Pagina. Koninklijke KPN N.V. De heer J.F.E. Farwerck Postbus GA 'S-GRAVENHAGE. Den Haag, 28 juli 2015

Pagina. Koninklijke KPN N.V. De heer J.F.E. Farwerck Postbus GA 'S-GRAVENHAGE. Den Haag, 28 juli 2015 Koninklijke KPN N.V. De heer J.F.E. Farwerck Postbus 30000 2500 GA 'S-GRAVENHAGE Den Haag, 28 juli 2015 Aantal bijlagen: 3 Ons kenmerk: ACM/DTVP/2015/203921 Contactpersoon: drs. R. Knoop Ruud.Knoop@acm.nl

Nadere informatie

Lid Gedeputeerde Staten

Lid Gedeputeerde Staten Lid Gedeputeerde Staten H.M.C. Dwarshuis-van de Beek Contact T 070-441 6418 F 070-441 79 92 hmc.dwarshuls@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP DenHaag T 070-441 6611 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

VoIP2Connect. Zorgeloos, flexibel en kostenbesparend

VoIP2Connect. Zorgeloos, flexibel en kostenbesparend VoIP2Connect Zorgeloos, flexibel en kostenbesparend Inhoudsopgave LawyerConnect brochure 1. Telephony2Connect 1.1. VoIP2Connect Pagina 2 1. Telephony2Connect Altijd bereikbaar Telefonie biedt u vele voordelen

Nadere informatie

Inleiding. Consultatie prijssqueeze. OPTA Bekendmaking over de invoering van de prijssqueezetoets OPTA/EGM/2000/

Inleiding. Consultatie prijssqueeze. OPTA Bekendmaking over de invoering van de prijssqueezetoets OPTA/EGM/2000/ OPTA Bekendmaking over de invoering van de prijssqueezetoets OPTA/EGM/2000/203481 21 december 2000 Inleiding 1. Op 10 oktober 2000 is het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Nadere informatie

U heeft contact gezocht met het College bescherming persoonsgegevens (CBP) inzake het navolgende.

U heeft contact gezocht met het College bescherming persoonsgegevens (CBP) inzake het navolgende. = POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de Stichting Landelijk Informatiesysteem

Nadere informatie

Telecom en Toezicht. Chris Fonteijn collegevoorzitter OPTA. Nationaal Overleg Telecommunicatie, 22 juni 2006

Telecom en Toezicht. Chris Fonteijn collegevoorzitter OPTA. Nationaal Overleg Telecommunicatie, 22 juni 2006 Telecom en Toezicht Chris Fonteijn collegevoorzitter OPTA Nationaal Overleg Telecommunicatie, 22 juni 2006 Opbouw Marktontwikkelingen Bundels: hosanna? OPTA en de IJzeren Wet van Michels Marktontwikkelingen

Nadere informatie

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE RAADPLEGING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 4 NOVEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE STATISTISCHE OPVOLGING VAN DE ZAKELIJKE MARKT WERKWIJZE OM DIT DOCUMENT

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal Aan de leden van de Vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport DATUM

Tweede Kamer der Staten-Generaal Aan de leden van de Vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport DATUM Tweede Kamer der Staten-Generaal Aan de leden van de Vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport DATUM 6 juni 2019 KENMERK B20190606MD BETREFT Plenaire behandeling wetsvoorstel 35 087 Geachte

Nadere informatie

Consultatie uitgiftebeleid geografische nummers

Consultatie uitgiftebeleid geografische nummers Consultatie uitgiftebeleid geografische nummers 1 Samenvatting Het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (hierna: het college) consulteert zijn voornemen om het uitgiftebeleid

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 8

Dienstbeschrijving. Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 8 FttH Dienstbeschrijving Copyright The Voip Company 2011 Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Definities... 3 2. Dienstbeschrijving... 4 2.1. Overzicht van de FttH diensten... 4 2.2. Looptijd

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer: 1872/Dura Vermeer - Proverko I. MELDING 1.

Nadere informatie

3. Op 12 juli 2007 heeft een hoorzitting plaatsgevonden waar Vodafone en VDB hun zienswijzen mondeling naar voren hebben gebracht.

3. Op 12 juli 2007 heeft een hoorzitting plaatsgevonden waar Vodafone en VDB hun zienswijzen mondeling naar voren hebben gebracht. Ons kenmerk: OPTA/COL/2008/200007 Zaaknummer: 07.0100.22.1.01 Datum: 10 januari 2008 Besluit van het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit inhoudende de beslissing op het bezwaarschrift

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/25616 zaaknr.: Z/C/16/32727 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Verlichting fietspad Cuijk-Beers Aard : Beantwoording schriftelijke vragen Datum indiening : 4 juli 2016 Fractie : CDA

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN DE ANTWOORDEN OP DE CONSULTATIE OVER DE AANPASSINGEN AAN BRIO2001

SAMENVATTING VAN DE ANTWOORDEN OP DE CONSULTATIE OVER DE AANPASSINGEN AAN BRIO2001 SAMENVATTING VAN DE ANTWOORDEN OP DE CONSULTATIE OVER DE AANPASSINGEN AAN BRIO2001 BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE 31 JULI 2001 Pagina opzettelijk wit INHOUDSTAFEL 1 OPROEPEN NAAR

Nadere informatie

4 juli 2008 ET/TM / 8078240

4 juli 2008 ET/TM / 8078240 Aan De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Datum Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 4 juli 2008 ET/TM / 8078240 Onderwerp UD telefooncellen Hierbij wil ik

Nadere informatie

de bank ambtshalve onderzoek de bank Definitieve Bevindingen

de bank ambtshalve onderzoek de bank Definitieve Bevindingen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de bank DATUM 17 maart 2006 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

Zaak Nr COMP/M.4400 CINVEN / WARBURG PINCUS / ESSENT KABELCOM

Zaak Nr COMP/M.4400 CINVEN / WARBURG PINCUS / ESSENT KABELCOM NL Zaak Nr COMP/M.4400 CINVEN / WARBURG PINCUS / ESSENT KABELCOM Alleen de Nederlandse tekst is beschikbaar en authentiek. VERORDENING (EG) nr. 139/2004 CONCENTRATIEPROCEDURE Artikel 4 (4) datum : 19/10/2006

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018. 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018. 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat-Generaal Bestuur en Wonen Directie Woningmarkt Turfmarkt

Nadere informatie

Vereniging van Zeeuwse Gemeenten. Aan de colleges van burgemeester en wethouders van de Zeeuwse gemeenten. ledenbrief

Vereniging van Zeeuwse Gemeenten. Aan de colleges van burgemeester en wethouders van de Zeeuwse gemeenten. ledenbrief Vereniging van Zeeuwse Gemeenten Aan de colleges van burgemeester en wethouders van de Zeeuwse gemeenten ledenbrief 2016-001 status standpuntbepaling ons kenmerk BO bijlage(n) -2- contactpersoon bezoekadres

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101759_6-5 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

ir. H.R. de Kleijn OPTA/DIR/99/5553 DGTP/99/1019 070-315 35 83

ir. H.R. de Kleijn OPTA/DIR/99/5553 DGTP/99/1019 070-315 35 83 de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat mw drs. J.M. de Vries Postbus 20901 2500 EX Den Haag Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer ir. H.R. de Kleijn OPTA/DIR/99/5553 DGTP/99/1019

Nadere informatie

BESLUIT. Besluit inzake geschil als bedoeld in artikel 51 van de Elektriciteitswet 1998; Metrax N.V.

BESLUIT. Besluit inzake geschil als bedoeld in artikel 51 van de Elektriciteitswet 1998; Metrax N.V. Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Nummer: 101987/ 25 Betreft: Besluit inzake geschil als bedoeld in artikel 51 van de Elektriciteitswet 1998; Metrax N.V. I. Verloop van de procedure 1. Bij brief

Nadere informatie

betalingsregeling voor de opgelegde aanslag vennootschapsbelasting (hierna:

betalingsregeling voor de opgelegde aanslag vennootschapsbelasting (hierna: Postadres Postbus 93122 2509 AC Den Haag Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 151 2594 AG Den Haag Tel: (070) xxxxxx Fax: (070) 360 75 72 bureau@nationaleombudsman.nl www.nationaleombudsman.nl Geachte heer Datum

Nadere informatie