BIJLAGENBUNDEL BESTEMMINGSPLAN LEEFGOED DE OLIFANT, HITLAND

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGENBUNDEL BESTEMMINGSPLAN LEEFGOED DE OLIFANT, HITLAND"

Transcriptie

1 BIJLAGENBUNDEL BESTEMMINGSPLAN LEEFGOED DE OLIFANT, HITLAND

2

3 INHOUDSOPGAVE Bijlage 1 Geluid - Verkennend Bodemonderzoek (AV consulting B.V., 9 juni 2011) Bijlage 2 Archeologie - Archeologisch onderzoek (Econsultancy, 26 april 2011) Bijlage 3 Ecologie - Quickscan (Adviesbureau ECOlogisch, 14 juli 2011) Bijlage 4 Verkeer - Aantrekkende werking gemotoriseerd verkeer (Linea architecten, 29 maart 2011)

4

5 L15 RABO rkvk Gouda Lid INCE NAG ABAV Ti-Kviv Rapport AV juni 2011 VERKENNEND BODEMONDERZOEK Groenendijk 321 Nieuwerkerk aan den lissel NL B.01 AKOESTIEK TRILLINGEN MILIEU- VERGUNNINGEN LUCHTONDERZOEK BEZWAAR EN BEROEP Opdrachtgever Stichting Leefgoed de Olifant Mw. A.S.C. Kraaijeveld Groenendijk BB Nieuwerkerk aan den LIssel Adviseur Dhr. M.R.T. Hooghof Opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd volgens onze voorwaarden zoals op de achterzijde afgedrukt, alsmede de "regeling van de verhouding tussen opdrachtgever en adviserend ingenieur" (R.V.0.1., 2001) gedeponeerd ter griffie van de arrondissementsrechtbank te Den Haag. Orders are accepted and carried out according to our regulations as printed on the backside and the "regulation of the relation between principal and consultant-engineer" (R.V.0.1., 2001)filed at the office of the district-court of The Hague (the Netherlands). Zuid - Holland Noord - Brabant Postbus 705 Postbus AS Gouda 4930 AC Geertruidenberg

6 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: ii AV Consulting BV, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, opgeslagen in een geautomatiseerd bestand en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch of anderszins zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van de uitgever.

7 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: iii Inhoudsopgave 1 INLEIDING ALGEMEEN AANLEIDING DOELSTELLING UITVOERING WERKZAAMHEDEN LIGGING LOCATIE LUCHTFOTO ONDERZOEKSLOCATIE VOORONDERZOEK CONFORM NEN INLEIDING VOORMALIG BODEMGEBRUIK HUIDIG BODEMGEBRUIK TOEKOMSTIG BODEMGEBRUIK BODEMOPBOUW / GEOHYDROLOGIE (FINANCIEEL) JURIDISCHE SITUATIE CONCLUSIE VOORONDERZOEK HYPOTHESE WERKOPZET VERRICHTE WERKZAAMHEDEN VELDWERKZAAMHEDEN MONSTERSAMENSTELLING ONDERZOEKSRESULTATEN ZINTUIGLIJKE WAARNEMINGEN TOETSINGSKADER RESULTATEN CHEMISCH ONDERZOEK CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN CONCLUSIES AANBEVELING BETROUWBAARHEID VAN HET ONDERZOEK BIJLAGEN: 1. Locatie, ligging object 2. Situatietekening 2.1 bovengrond 2.2 ondergrond 2.3 grondwater 3. Profielbeschrijvingen 4. Analysecertificaat grond 5. Analysecertificaat grondwater 6. Toetsingstabel (VROM) 7. Informatiebronnen

8 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 1 1 INLEIDING 1.1 Algemeen In opdracht van Stichting Leefgoed de Olifant te Nieuwerkerk aan den IJssel is, door milieuadviesbureau AV Consulting BV te Gouda, een VERKENNEND BODEMONDERZOEK uitgevoerd ter plaatse van Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Onder verwijzing naar de verplichte functiescheiding tussen opdrachtgever en adviseur zoals bedoeld in de Kwalibo-regeling (zie verklaren wij hierbij dat tussen AV Consulting BV en de opdrachtgever, geen sprake is van enige relatie die de onafhankelijkheid en integriteit van de werkzaamheden van AV Consulting BV zou kunnen beïnvloeden. 1.2 Aanleiding Aanleiding voor het onderzoek is de voorgenomen ontwikkeling van het leefgoed De olifant op de percelen. 1.3 Doelstelling Doel van het bodemonderzoek is het door middel van een steekproef, conform de NEN (onderzoeksstrategie voor verkennend bodemonderzoek), nagaan of de aanwezige bodemkwaliteit past bij het huidige of toekomstige gebruik van die bodem en/of deze optimaal op elkaar kunnen worden afgestemd. Als uitgangspunt geldt dat eventuele aanwezige bodemverontreiniging geen onaanvaardbaar risico oplevert voor de gebruikers van de bodem en dat de bodemkwaliteit niet verslechtert door grondverzet (bijvoorbeeld graafwerkzaamheden). Dit is het zogenaamde stand stillbeginsel. Het onderzoek is niet bedoeld om de exacte aard en omvang van een eventuele verontreiniging aan te geven. 1.4 Uitvoering werkzaamheden Het veldwerk en het laboratoriumonderzoek zijn uitgevoerd conform de protocollen NEN 5740, inclusief vooronderzoek conform NEN , zoals uitgegeven door het Nederlands Normalisatie Instituut te Delft. De veldwerkzaamheden zijn uitgevoerd op 27 januari De grondwatermonstername heeft plaatsgevonden op 3 februari In dit rapport wordt verslag gedaan van de verrichte werkzaamheden en worden de resultaten van het uitgevoerde onderzoek gepresenteerd. 1 Bodem Landbodem Strategie voor het uitvoeren van verkennend onderzoek Onderzoek naar de milieuhygiënische kwaliteit van bodem en grond (NEN, Delft, januari 2009) 2 Bodem Landbodem Strategie voor het uitvoeren van vooronderzoek bij verkennend en nader onderzoek(nen, Delft, januari 2009)

9 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: Ligging locatie De te onderzoeken percelen staan kadastraal bekend als: Gemeente : Nieuwerkerk aan den IJssel Sectie : E Nummer(s) : 489, , 1005, 1006, 1007 en 1008 RD-coördinaten : , De onderzoekslocatie is gelegen aan de Groenendijk, buiten de bebouwde kom van Nieuwerkerk aan den IJssel. Het perceel beslaat een totale oppervlakte van ca. 2,4 ha, waarvan ca. 1.0 ha bebouwd is. Op de onderzoekslocatie zijn klinkers als verharding aanwezig. De ligging van de locatie is weergegeven op bijlage 1. In bijlage 2 is een situatietekening toegevoegd. 1.6 Luchtfoto onderzoekslocatie (bron: Google Earth)

10 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 3 2 VOORONDERZOEK CONFORM NEN Inleiding Het vooronderzoek (archiefonderzoek/interview/locatie-inspectie) is uitgevoerd voorafgaand aan het feitelijk onderzoek (veld- en laboratoriumonderzoek) van de bodem. Doel van het vooronderzoek is het vormen van een totaalbeeld van mogelijke bodembedreigende activiteiten die op het perceel hebben plaatsgevonden of nog plaatsvinden. De bij dit vooronderzoek verzamelde informatie zal worden gebruikt voor het verkrijgen van een adequate invulling van het veld- en laboratoriumonderzoek, en draagt bij aan de verklaring van de resultaten van het bodemonderzoek. Vooralsnog beperkt de NEN 5725 zich tot het vooronderzoek dat gerelateerd is aan het retrospectieve bodemonderzoek. In dit hoofdstuk wordt verslag gedaan van de verrichte werkzaamheden en wordt de ingewonnen informatie van het uitgevoerde vooronderzoek gepresenteerd. Voor de geraadpleegde bronnen zie bijlage Voormalig bodemgebruik Voor 1900 waren er steenovens langs de dijk gesitueerd. Tot 1917 hebben deze werkzaamheden plaats gevonden. Vanaf de jaren 60 is er een veehouderij op de onderzoekslocatie aanwezig geweest. In de jaren 70 zijn de stallen welke gebruikt werden door de veehouderij gesloopt. In 1972 is de fabriek verbouwd tot woonhuis. De huidige schuren op de onderzoekslocatie zijn rond 1978 gebouwd. Het dijkhuis, Groenendijk 321, is herbouwd in Topografische Militaire Kaart (bron: Bonneblad - Kleur uit 1907)

11 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 4 Uit informatie van de milieu- en bouwdossiers van de Milieudienst Midden-Holland en de opdrachtgever blijkt de navolgende informatie bekend te zijn: Groenendijk 311 te Nieuwerdijk a/d IJssel: - Vanaf 1973 is er op de locatie een bovengrondse l. huisbrandolie tank aanwezig. Groenendijk 321 te Nieuwerdijk a/d IJssel: - Vanaf 1977 is er op de locatie een bovengrondse l. huisbrandolie tank aanwezig. Uit gesprekken met de opdrachtgever blijkt dat beide tanks inpandig zijn opgesteld op een betonvloer De brandstof tanks zullen in de loop van 2011 buiten gebruik worden gesteld. 2.3 Huidig bodemgebruik De Groendijk ligt ten zuiden van de onderzoekslocatie. Het perceel is in gebruik als woonbestemming. De locatie wordt tevens gebruikt voor expositieruimte en fotolocatie. huis win de met tuin. Ten westen, noorden en zuiden zijn agrarische bedrijven gelegen. Ten zuiden ligt de Hollandse IJssel Naar aanleiding van de gevonden informatie zijn de verwachtingswaarden van de onderstaande parameters opgesteld: verwachtingswaarde aantreffen van: Laag Gemiddeld Hoog asbestresten in gebouwen en/of grond x archeologische waarden x niet gesprongen explosieven x 2.4 Toekomstig bodemgebruik De aanleiding van dit onderzoek is ontwikkeling van het leefgoed De olifant, hiermee zal de bestemming in de toekomst worden gewijzigd Er is bij de gemeente Zuidplas geen informatie bekend over ingrijpende bouwplannen, welke van invloed zijn op de onderzoekslocatie. 2.5 Bodemopbouw / Geohydrologie De gegevens met betrekking tot de geohydrologische situatie zijn ontleend aan de grondwaterkaart van Nederland, Dienst Grondwaterverkenning TNO.

12 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 5 Regionaal Dikte (in meters) Samenstelling Geohydrologische eenheid Ca. 20 m Holocene afzettingen: De kustafzettingen (Fm. van Naaldwijk) bestaan uit schelp- en kalkhoudende kleien en zeer fijne tot matig grove zanden. In de Fm. van Nieuwkoop is al het veen samengenomen dat in de rivier- en kustafzettingen is ingeschakeld Deklaag Ca. 25 m Ca. 60 m Formaties Formatie van Kreftenheye: Zand, matig fijn tot uiterst grof, grijs tot bruin, kalkhoudend tot kalkloos, grindhoudend en grind. Plaatselijk komen zandige tot zwak siltige kleilagen voor. In of op deze klei kunnen zich lokaal dunne veenlagen bevinden.. Formaties van Peize en Waalre Peize (Noord-Nederland): Zand, matig grof tot uiterst grof, kwartsrijk en lichtgrijs tot wit van kleur. Plaatselijk grindhoudend, bovenin komen lokaal stenen voor. In het onderste deel van de eenheid kunnen donkergrijze tot bruine kleilagen ingeschakeld zijn. Waalre (Zuid-Nederland): Zand, matig fijn tot uiterst grof, grijs en glimmerhoudend, in het onderste deel van de formatie vaak sterk grindhoudend. De zanden worden afgewisseld met blauwgrijze vaak sterk sideriethoudende kleilagen. Lokaal kan veen in de kleien ingeschakeld zijn. Eerste watervoerende pakket De regionale grondwaterstroming in het eerste watervoerende pakket is volgens de grondwaterkaart (TNO/DGV) overwegend noordelijk gericht. De verwachting is dat het freatisch grondwater zich op een diepte tussen 0,5 1,0 m-mv bevindt. In het onderzoeksgebied komt geen brak/zout freatisch grondwater voor. Ten zuiden van de onderzoekslocatie ligt de Hollandse IJssel tevens zijn er op en rondom de onderzoekslocatie zijn diverse ontwateringsloten aanwezig. De onderzoekslocatie bevindt zich niet in een grondwaterbeschermingsgebied. 2.6 (financieel) juridische situatie Uit gegevens van het kadaster blijkt dat de volgende eigenaren van de percelen geregistreerd staan Gemeente sectie Nummer Eigenaar Nieuwerkerk aan den IJssel E 489 E.M. Sipkema Nieuwerkerk aan den IJssel E 878 E.M. Sipkema Nieuwerkerk aan den IJssel E 1004 J.S. Sipkema Nieuwerkerk aan den IJssel E 1005 J.S. Sipkema Nieuwerkerk aan den IJssel E 1006 E.M. Sipkema Nieuwerkerk aan den IJssel E 1007 E.M. Sipkema Nieuwerkerk aan den IJssel E 1008 E.M. Sipkema Uit informatie van de gemeente de Milieudienst Midden-Holland, blijkt dat er in het verleden geen bodemrelevante calamiteiten hebben plaatsgevonden.

13 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: Conclusie vooronderzoek De onderzoekslocatie is gelegen aan de Groenendijk, buiten de bebouwde kom van Nieuwerkerk aan den IJssel. Het perceel beslaat een totale oppervlakte van ca. 2,4. ha, waarvan ca. 1,0 ha bebouwd is. Aanleiding voor het onderzoek is de voorgenomen ontwikkeling van het leefgoed De olifant op de percelen. De voorgenomen ontwikkeling heeft vooral betrekking op het achter terrein van het leefgoed. In het verleden zijn op de onderzoekslocatie bakstenen gebakken. Het is mogelijk dat hierdoor de in de bovengrond hogere waarden voor metalen kunnen worden aangetroffen. Tijdens het vooronderzoek zijn, buiten de aanwezigheid van twee bovengrondse brandstoftanks, geen aanwijzingen gevonden, welke duiden op een potentiële verdachte locatie. Op de onderzoekslocatie zijn 2 bovengrondse brandstoftanks aanwezig. Beide tanks zijn inpandig geplaatst. De 10 m³ bovengrondse HBO-tank is in de kelder van de steenoven geplaatst. De 3 m³ bovengrondse HBO-tank bevindt zich in een afgesloten ruimte naast de bijkeuken van het dijkhuis Groenendijk 321. De brandstoftanks staat op een betonvloer, welke als vloeistof kerend kan worden aangemerkt. Door de inpandige opstelling hebben de weerselementen geen invloed op de conditie van de tanks. Visueel zijn er geen aanwijzingen aangetroffen welke duiden op de aanwezigheid van een verontreiniging in de bodem. Hierdoor kunnen deze verdachte locaties als onverdacht worden aangemerkt. Naar aanleiding van het vooronderzoek kan geconcludeerd worden dat de onderzoekslocatie als onverdacht beschouwd kan worden. 2.8 Hypothese Op basis van de verzamelde gegevens kan verondersteld worden dat de onderzoekslocatie als onverdacht terrein (ONV) beschouwd mag worden. Analyse van grond en grondwater dient plaats te vinden op het Standaardpakket (STAP), grond inclusief lutum en humus. 2.9 Werkopzet Ten behoeve van het bodemonderzoek is voor de onderzoekslocatie een onderzoeksstrategie gekozen conform de NEN 5740 voor een onverdacht terrein (grootschalig).voor het bepalen van het aantal boringen en analyses voor het onderzoek, dient de oppervlakte van de onderzoeklocatie conform het protocol worden afgrond op hele getallen. De oppervlakte van de onderzoekslocatie bedraagt ca. 2,4 ha, dit houdt in dat conform tabel 4 van de NEN5740 de navolgende aantal boringen en analyses moeten worde verricht. Oppervlakte locatie ha Aantal boringen tot 0,5m En tot 2m En met peilbuis Aantal te onderzoeken (meng)monsters Grond Grondwater 0-0,5m 0,5-2,0m

14 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 7 De grond- en grondwatermonsters zijn op de volgende parameters geanalyseerd: STAP-grond Droge stof % Organisch stof % Lutum % Barium Cadmium Chroom Kobalt Koper Kwik Lood Molybdeen Nikkel Zink PAK s totaal (som 10) PCB s (som 7) Minerale olie STAP-grondwater Geleidbaarheid ph Barium Cadmium Chroom Kobalt Koper Kwik Lood Molybdeen Nikkel Zink Benzeen Ethylbenzeen Tolueen o- xyleen p- en m- xyleen Xylenen (som) Styreen (vinylbenzeen) Naftaleen VOCL (uitgebreide reeks) Minerale olie Grond en grondwater dienen te worden behandeld conform AS3000. In de NEN5740 worden geen specifieke richtlijnen omschreven voor het voorkomen van asbest in de bodem. Indien tijdens de veldwerkzaamheden op het maaiveld of in de bodem zintuiglijk asbestverdachte materialen zijn waargenomen, is dit vermeld in paragraven 3.1 Afwijkingen van de werkopzet en 4.1 Zintuigelijke waarnemingen en zijn indien van toepassing aanvullende werkzaamheden verricht.

15 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 8 3 VERRICHTE WERKZAAMHEDEN 3.1 Veldwerkzaamheden Alle boringen zijn uitgevoerd conform NPR De opgeboorde grond is in het veld geclassificeerd en beoordeeld op eventuele zintuiglijke afwijkingen. Per halve meter zijn ten behoeve van het laboratoriumonderzoek monsters samengesteld en deze zijn op de onderzoekslocatie en tijdens transport gekoeld bewaard, volgens NEN De locaties van de uitgevoerde boringen zijn opgenomen in bijlage 2. De veldwerkzaamheden zijn uitgevoerd door dhr. N. Havermans van het veldwerkbedrijf Moerdijk Bodemsanering BV. De werkzaamheden zijn, voor zover van toepassing, uitgevoerd conform BRL SIKB 2000 (Beoordelingsrichtlijn voor het SIKB procescertificaat Veldwerk bij milieuhygiënisch bodemonderzoek) en de daarbij behorende protocollen. Onder verwijzing naar de verplichte functiescheiding tussen opdrachtgever en adviseur zoals bedoeld in de Kwalibo-regeling (zie verklaren wij hierbij dat Moerdijk Bodemsanering niet de eigenaar is van de onderzoekslocatie danwel anderszins belanghebbende is met betrekking tot de uitslag van het onderzoek. De onafhankelijkheid van het onderzoek is derhalve gewaarborgd. De veldwerkgegevens worden door ons bewaard en zijn door u opvraagbaar tot 5 jaar na uitvoering. De boringen worden gelijkmatig over de locatie verdeeld. Er is gekozen voor een random monsternemingspatroon. De boringen die afgewerkt worden met een peilbuis, wordt (conform de NEN) rekening gehouden worden met de grondwaterstromingsrichting (plaatsing van de peilbuizen zowel boven- en benedenstrooms) Tijdens de veldwerkzaamheden is globaal het volgende bodemprofiel aangetroffen: 0,00-0,50 m-mv: Klei, matig siltig, matig humeus Donkerbruin 0,50-1,00 m-mv: Klei, matig siltig, matig humeus Donkerbruin 1,00-1,50 m-mv: Klei, sterk siltig Bruin 1,50-2,50 m-mv: Klei, sterk siltig, matig humeus Donker grijs 2,50 3,00 m-mv: Mineraalarm veen Donkerbruin/Donkerzwart Peilbuisnr. Diepte grondwater (m-mv) Zuurgraad (ph) Elektrisch geleidingsvermogen (Ec (µs/cm)) P1 1,05 7, P2 0,97 7,1 700 P3 1,10 7, Het elektrische geleidingsvermogen (Ec) is hoger dan de natuurlijke achtergrondwaarde (Ec tussen de 300 en 500 µs/cm); - De gemeten zuurgraad (ph) voldoet aan de natuurlijke achtergrondwaarde (ph 5,5-8).

16 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: Monstersamenstelling De grond- en grondwatermonsters zijn analytisch onderzocht door Alcontrol Laboratories BV te Hoogvliet. Dit laboratorium is RvA geaccrediteerd. Voor het grondonderzoek zijn de volgende (meng)monsters samengesteld: MM bovengrond G3.1+G4.1+G5.1+G6.1+G7.1+G9.1+G10.1+G20.1+P2.1+P3.1 MMBG1 G1.1+G8.1+G11.1+G13.1+G14.1+G15.1+G16.1+G17.1+G18.1+G19.1 MMBG2 MM ondergrond G2.3+G4.3+P1.3+P2.3 MMOG G3.4+P3.4 MMOG Voor het laboratoriumonderzoek zijn tevens watermonsters genomen uit peilbuizen P1, P2 en P3.

17 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 10 4 ONDERZOEKSRESULTATEN 4.1 Zintuiglijke waarnemingen In de grondboringen zijn de volgende bijmengingen waargenomen. In de grond van boring G2 is het navolgende waargenomen: 0,00-1,0 m-mv zwak puinhoudend In de grond van boring G4 is het navolgende waargenomen: 0,00-0,50 m-mv matig puinhoudend In de grond van boring G5 is het navolgende waargenomen: 0,00-0,50 m-mv zwak puinhoudend In de grond van boring G6 is het navolgende waargenomen: 0,00-0,50 m-mv matig puinhoudend In de grond van boring G7 is het navolgende waargenomen: 0,00-0,50 m-mv zwak puinhoudend In de grond van boring G12 is het navolgende waargenomen: 0,00-0,50 m-mv zwak puinhoudend Op het maaiveld rondom en in de grond in de van de boringen is visueel geen asbestverdacht materiaal aangetroffen. Van de uitgevoerde grondboringen zijn profielbeschrijvingen gemaakt en als bijlage bijgevoegd (zie bijlage 3). 4.2 Toetsingskader De analysecertificaten van het laboratoriumonderzoek zijn weergegeven in de toetsingstabellen, zoals opgenomen in bijlage 4 en 5. De resultaten zijn voor de interventiewaarde getoetst aan de toetsingswaarden zoals vermeld in de Circulaire Bodemsanering 2009, (Staatscourant 67, 7 d.d. april 2009) en voor de achtergrondwaarden aan het Besluit Bodemkwaliteit, (Staatscourant 20 d.d. december 2007,) Nr Tevens zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd: De gewijzigde grenswaarden van een aantal OCB (per ) ( en de wijziging in de Staatscourant 67 van 7 april 2009.

18 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 11 De richtwaarden zijn: - achtergrondwaarde (AW2000): De gehalten (grond) waarbij sprake is van een duurzame bodemkwaliteit (multifunctioneel) en komt overeen met de "gemiddelde" achtergrondconcentratie, die bij de verschillende bodemtypen in Nederland kan voorkomen. Ook wel de som van de concentraties van natuurlijke- en antropogene achtergrondwaarde. - Streefwaarde De gehalten (grondwater) waarbij sprake is van een duurzame bodemkwaliteit (multifunctioneel), die bij de verschillende bodemtypen in Nederland kan voorkomen. Ook wel de som van de concentraties van natuurlijke- en antropogene achtergrondwaarde. - tussenwaarde (T) ½(achtergrond- + interventiewaarde) -interventiewaarde (I): Overschrijding van het gemiddelde van achtergrondwaarde/ streefwaarde en interventiewaarde geeft aanleiding tot het instellen van een nader onderzoek naar de ernst en omvang van de aangetroffen verontreiniging. Concentratie van verontreinigende stoffen, die deze waarden overschrijden geven aanleiding om een onderzoek in te stellen naar de saneringsnoodzaak en -urgentie en zonodig sanerende maatregelen te nemen. In de navolgende tabellen wordt een overzicht gegeven van de analyseresultaten die zijn getoetst aan het Besluit bodemkwaliteit (generieke kader). Voor het toetsen aan de lokale achtergrondwaarden, is de onderzoekslocatie opgezocht op de bodemkwaliteitskaart van de gemeente Zuidplas. De onderzoekslocatie bevindt zich in een niet gesondeerd gebied. De resultaten zijn derhalve alleen getoetst aan het generiek kader.

19 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: Resultaten chemisch onderzoek Grond Tabel: Analyseresultaten grond (as3000) monsters (gehalten in mg/kgds, tenzij anders aangegeven) Monstercode MMBG1 AW 1/2(AW+I) I AS3000 droge stof(gew.-%) 72,6 -- gewicht artefacten(g) <1 -- aard van de artefacten(g) Geen -- organische stof (gloeiverlies)(% vd DS) 6,2 -- KORRELGROOTTEVERDELING lutum (bodem)(% vd DS) METALEN barium cadmium 0,4 0,49 5,6 11 0,49 kobalt 8, koper kwik 0,13 0, ,13 lood 78 * molybdeen <1,5 1, ,5 nikkel zink 160 * POLYCYCLISCHE AROMATISCHE KOOLWATERSTOFFEN naftaleen <0,01 -- fenantreen 0,03 -- antraceen <0,01 -- fluoranteen 0,07 -- benzo(a)antraceen 0,05 -- chryseen 0,05 -- benzo(k)fluoranteen 0,03 -- benzo(a)pyreen 0,05 -- benzo(ghi)peryleen 0,04 -- indeno(1,2,3-cd)pyreen 0,04 -- pak-totaal (10 van VROM) (0.7 factor) 0,37 1, ,0 POLYCHLOORBIFENYLEN (PCB) PCB 28(µg/kgds) <1 -- PCB 52(µg/kgds) <1 -- PCB 101(µg/kgds) <1 -- PCB 118(µg/kgds) <1 -- PCB 138(µg/kgds) <1 -- PCB 153(µg/kgds) <1 -- PCB 180(µg/kgds) <1 -- som PCB (7) (0.7 factor)(µg/kgds) 4, MINERALE OLIE fractie C10 - C12 <5 -- fractie C12 - C22 <5 -- fractie C22 - C30 <5 -- fractie C30 - C40 <5 -- totaal olie C10 - C40 < De bovengrond (MMBG1) is licht verontreinigd lood en zink

20 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 13 Tabel: Analyseresultaten grond (as3000) monsters (gehalten in mg/kgds, tenzij anders aangegeven) Monstercode MMBG2 AW 1/2(AW+I) I AS3000 droge stof(gew.-%) 72,8 -- gewicht artefacten(g) <1 -- aard van de artefacten(g) Geen -- organische stof (gloeiverlies)(% vd DS) 4,0 -- KORRELGROOTTEVERDELING lutum (bodem)(% vd DS) METALEN barium cadmium <0,35 0,44 5,0 9,5 0,44 kobalt 6,8 9, ,4 koper kwik 0,12 0, ,12 lood 48 * molybdeen <1,5 1, ,5 nikkel zink 110 * POLYCYCLISCHE AROMATISCHE KOOLWATERSTOFFEN naftaleen <0,01 -- fenantreen 0,10 -- antraceen 0,03 -- fluoranteen 0,22 -- benzo(a)antraceen 0,12 -- chryseen 0,10 -- benzo(k)fluoranteen 0,06 -- benzo(a)pyreen 0,10 -- benzo(ghi)peryleen 0,07 -- indeno(1,2,3-cd)pyreen 0,07 -- pak-totaal (10 van VROM) (0.7 factor) 0,86 1, ,0 POLYCHLOORBIFENYLEN (PCB) PCB 28(µg/kgds) <1 -- PCB 52(µg/kgds) <1 -- PCB 101(µg/kgds) <1 -- PCB 118(µg/kgds) <1 -- PCB 138(µg/kgds) <1 -- PCB 153(µg/kgds) <1 -- PCB 180(µg/kgds) <1 -- som PCB (7) (0.7 factor)(µg/kgds) 4,9 8, MINERALE OLIE fractie C10 - C12 <5 -- fractie C12 - C22 <5 -- fractie C22 - C30 <5 -- fractie C30 - C40 <5 -- totaal olie C10 - C40 < De bovengrond (MMBG2) is licht verontreinigd lood en zink

21 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 14 Tabel: Analyseresultaten grond (as3000) monsters (gehalten in mg/kgds, tenzij anders aangegeven) Monstercode MMOG1 AW 1/2(AW+I) I AS3000 droge stof(gew.-%) 76,6 -- gewicht artefacten(g) <1 -- aard van de artefacten(g) Geen -- organische stof (gloeiverlies)(% vd DS) 1,9 -- KORRELGROOTTEVERDELING lutum (bodem)(% vd DS) METALEN barium cadmium <0,35 0,44 5,0 9,6 0,44 kobalt koper kwik 0,14 * 0, ,13 lood molybdeen <1,5 1, ,5 nikkel zink POLYCYCLISCHE AROMATISCHE KOOLWATERSTOFFEN naftaleen <0,01 -- fenantreen <0,01 -- antraceen <0,01 -- fluoranteen 0,02 -- benzo(a)antraceen <0,01 -- chryseen <0,01 -- benzo(k)fluoranteen <0,01 -- benzo(a)pyreen <0,01 -- benzo(ghi)peryleen <0,01 -- indeno(1,2,3-cd)pyreen <0,01 -- pak-totaal (10 van VROM) (0.7 factor) 0,08 1, ,0 POLYCHLOORBIFENYLEN (PCB) PCB 28(µg/kgds) <1 -- PCB 52(µg/kgds) <1 -- PCB 101(µg/kgds) <1 -- PCB 118(µg/kgds) <1 -- PCB 138(µg/kgds) <1 -- PCB 153(µg/kgds) <1 -- PCB 180(µg/kgds) <1 -- som PCB (7) (0.7 factor)(µg/kgds) 4,9 a 4, ,8 MINERALE OLIE fractie C10 - C12 <5 -- fractie C12 - C22 <5 -- fractie C22 - C30 <5 -- fractie C30 - C40 <5 -- totaal olie C10 - C40 < De ondergrond (MMOG1) is licht verontreinigd met kwik

22 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 15 Tabel: Analyseresultaten grond (as3000) monsters (gehalten in mg/kgds, tenzij anders aangegeven) Monstercode MMOG2 AW 1/2(AW+I) I AS3000 droge stof(gew.-%) 19,2 -- gewicht artefacten(g) <1 -- aard van de artefacten(g) Geen -- organische stof (gloeiverlies)(% vd DS) 53,1 -- KORRELGROOTTEVERDELING lutum (bodem)(% vd DS) METALEN barium cadmium <0,35 1, ,3 kobalt 5, koper < kwik <0,15 # 0, ,20 lood < molybdeen 1,7 * 1, ,5 nikkel zink POLYCYCLISCHE AROMATISCHE KOOLWATERSTOFFEN naftaleen 0,03 -- fenantreen 0,06 -- antraceen <0,02 --# fluoranteen 0,04 -- benzo(a)antraceen 0,04 -- chryseen <0,03 --# benzo(k)fluoranteen <0,03 --# benzo(a)pyreen <0,02 --# benzo(ghi)peryleen <0,02 --# indeno(1,2,3-cd)pyreen <0,03 --# pak-totaal (10 van VROM) (0.7 factor) 0,27 4, ,2 POLYCHLOORBIFENYLEN (PCB) PCB 28(µg/kgds) <1,8 --# PCB 52(µg/kgds) <2,0 --# PCB 101(µg/kgds) <1,7 --# PCB 118(µg/kgds) <1,9 --# PCB 138(µg/kgds) <1,8 --# PCB 153(µg/kgds) <1,3 --# PCB 180(µg/kgds) <1,8 --# som PCB (7) (0.7 factor)(µg/kgds) 8, MINERALE OLIE fractie C10 - C fractie C12 - C fractie C22 - C fractie C30 - C totaal olie C10 - C De ondergrond (MMOG2) is licht verontreinigd met molybdeen

23 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 16 Grondwater Tabel: Analyseresultaten grondwater (as3000) monsters (gehalten in µg/l, tenzij anders aangegeven) Monstercode P1 S 1/2(S+I) I AS3000 METALEN barium 95 * cadmium <0,8 a 0,40 3,2 6,0 0,80 kobalt < koper < kwik <0,05 0,050 0,18 0,30 0,050 lood < molybdeen 5,9 * 5, ,0 nikkel < zink < VLUCHTIGE AROMATEN benzeen <0,2 0, ,20 tolueen 0,58 7, ,0 ethylbenzeen 0,30 4, ,0 o-xyleen 0,48 -- p- en m-xyleen 1,3 -- xylenen (0.7 factor) 1,8 * 0, ,21 styreen <0,2 6, ,0 naftaleen <0,60 *# b 0, ,050 GEHALOGENEERDE KOOLWATERSTOFFEN 1,1-dichloorethaan <0,6 7, ,0 1,2-dichloorethaan <0,6 7, ,0 1,1-dichlooretheen <0,1 a 0,01 5,0 10 0,10 cis-1,2-dichlooretheen <0,1 -- trans-1,2-dichlooretheen <0,1 -- som (cis,trans) 1,2- dichloorethenen (0.7 factor) 0,14 a 0, ,20 dichloormethaan <0,2 a 0, ,20 1,1-dichloorpropaan <0, ,2-dichloorpropaan <0, ,3-dichloorpropaan <0,25 -- som dichloorpropanen (0.7 factor) 0,53 0, ,52 tetrachlooretheen <0,1 a 0, ,10 tetrachloormethaan <0,1 a 0,01 5,0 10 0,10 1,1,1-trichloorethaan <0,1 a 0, ,10 1,1,2-trichloorethaan <0,1 a 0, ,10 trichlooretheen <0, chloroform <0,6 6, ,0 vinylchloride <0,1 a 0,01 2,5 5,0 0,20 tribroommethaan <0, ,0 MINERALE OLIE fractie C10 - C12 <25 -- fractie C12 - C22 <25 -- fractie C22 - C30 <25 -- fractie C30 - C40 <25 -- totaal olie C10 - C40 <100 a Het grondwater (P1) is licht verontreinigd barium, molybdeen en xylenen (0,7 factor)

24 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 17 Tabel: Analyseresultaten grondwater (as3000) monsters (gehalten in µg/l, tenzij anders aangegeven) Monstercode P2 S 1/2(S+I) I AS3000 METALEN barium 110 * cadmium <0,8 a 0,40 3,2 6,0 0,80 kobalt < koper < kwik <0,05 0,050 0,18 0,30 0,050 lood < molybdeen <3,6 5, ,0 nikkel < zink < VLUCHTIGE AROMATEN benzeen <0,2 0, ,20 tolueen 1,2 7, ,0 ethylbenzeen <0,2 4, ,0 o-xyleen 0,28 -- p- en m-xyleen 0,90 -- xylenen (0.7 factor) 1,2 * 0, ,21 styreen <0,2 6, ,0 naftaleen <0,05 a 0, ,050 GEHALOGENEERDE KOOLWATERSTOFFEN 1,1-dichloorethaan <0,6 7, ,0 1,2-dichloorethaan <0,6 7, ,0 1,1-dichlooretheen <0,1 a 0,01 5,0 10 0,10 cis-1,2-dichlooretheen <0,1 -- trans-1,2-dichlooretheen <0,1 -- som (cis,trans) 1,2- dichloorethenen (0.7 factor) 0,14 a 0, ,20 dichloormethaan <0,2 a 0, ,20 1,1-dichloorpropaan <0, ,2-dichloorpropaan <0, ,3-dichloorpropaan <0,25 -- som dichloorpropanen (0.7 factor) 0,53 0, ,52 tetrachlooretheen <0,1 a 0, ,10 tetrachloormethaan <0,1 a 0,01 5,0 10 0,10 1,1,1-trichloorethaan <0,1 a 0, ,10 1,1,2-trichloorethaan <0,1 a 0, ,10 trichlooretheen <0, chloroform <0,6 6, ,0 vinylchloride <0,1 a 0,01 2,5 5,0 0,20 tribroommethaan <0, ,0 MINERALE OLIE fractie C10 - C12 <25 -- fractie C12 - C22 <25 -- fractie C22 - C30 <25 -- fractie C30 - C40 <25 -- totaal olie C10 - C40 <100 a Het grondwater (P2) is licht verontreinigd barium en xylenen (0,7 factor)

25 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 18 Tabel: Analyseresultaten grondwater (as3000) monsters (gehalten in µg/l, tenzij anders aangegeven) Monstercode P3 S 1/2(S+I) I AS3000 METALEN barium 150 * cadmium <0,8 a 0,40 3,2 6,0 0,80 kobalt < koper < kwik <0,05 0,050 0,18 0,30 0,050 lood < molybdeen <3,6 5, ,0 nikkel < zink < VLUCHTIGE AROMATEN benzeen <0,2 0, ,20 tolueen 1,6 7, ,0 ethylbenzeen 0,23 4, ,0 o-xyleen 0,33 -- p- en m-xyleen 1,1 -- xylenen (0.7 factor) 1,5 * 0, ,21 styreen <0,2 6, ,0 naftaleen <0,05 a 0, ,050 GEHALOGENEERDE KOOLWATERSTOFFEN 1,1-dichloorethaan <0,6 7, ,0 1,2-dichloorethaan <0,6 7, ,0 1,1-dichlooretheen <0,1 a 0,01 5,0 10 0,10 cis-1,2-dichlooretheen <0,1 -- trans-1,2-dichlooretheen <0,1 -- som (cis,trans) 1,2- dichloorethenen (0.7 factor) 0,14 a 0, ,20 dichloormethaan <0,2 a 0, ,20 1,1-dichloorpropaan <0, ,2-dichloorpropaan <0, ,3-dichloorpropaan <0,25 -- som dichloorpropanen (0.7 factor) 0,53 0, ,52 tetrachlooretheen <0,1 a 0, ,10 tetrachloormethaan <0,1 a 0,01 5,0 10 0,10 1,1,1-trichloorethaan <0,1 a 0, ,10 1,1,2-trichloorethaan <0,1 a 0, ,10 trichlooretheen <0, chloroform <0,6 6, ,0 vinylchloride <0,1 a 0,01 2,5 5,0 0,20 tribroommethaan <0, ,0 MINERALE OLIE fractie C10 - C12 <25 -- fractie C12 - C22 <25 -- fractie C22 - C30 <25 -- fractie C30 - C40 <25 -- totaal olie C10 - C40 <100 a Het grondwater (P3) is licht verontreinigd barium en xylenen (0,7 factor)

26 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 19 5 CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN In opdracht van Stichting Leefgoed de Olifant te Nieuwerkerk aan den IJssel is, door milieuadviesbureau AV Consulting BV te Gouda, een VERKENNEND BODEMONDERZOEK uitgevoerd ter plaatse van Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Aanleiding voor het onderzoek is de voorgenomen ontwikkeling van het leefgoed De olifant op de percelen. 5.1 Conclusies Op basis van de onderzoeksresultaten kan het volgende worden geconcludeerd: De hypothese onverdacht terrein dient formeel, op basis van de gemeten concentraties in de grond en grondwater, verworpen te worden. In de bovengrond is een achtergrondwaarde-overschrijding aangetroffen voor de parameters lood en zink. In de ondergrond is een achtergrondwaarde-overschrijding aangetroffen voor de parameters kwik en molybdeen. In het grondwater zijn streefwaarde-overschrijdingen voor de parameters barium, Molbdeen en xylenen (0,7 factor). Formeel gezien kan de bodem van de onderzoekslocatie niet als multifunctioneel worden beschouwd. De gemeten concentraties zijn echter van dien aard dat er volgens de Wet bodembescherming geen nader bodemonderzoek noodzakelijk is. De gemeten concentraties vormen geen gevaar voor de volksgezondheid. Indien grond van deze locatie wordt afgevoerd, is bij hergebruik elders het Besluit bodemkwaliteit van toepassing. Voor toepassing van de grond elders dient toestemming te worden verkregen van het bevoegd gezag en kan onderzoek conform Besluit bodemkwaliteit (partijkeuring) gevraagd worden 5.2 Aanbeveling Op basis van de onderzoeksresultaten is er géén nader onderzoek noodzakelijk en bestaan er vanuit milieuhygiënisch oogpunt géén belemmeringen voor het huidige gebruik en de voorgenomen bestemmingsplanwijziging. Wel zal contact moeten worden opgenomen met het bevoegd gezag, binnen welk specifiek gebied de grond toegepast kan worden.

27 datum: 9 juni 2011 Kenmerk: NEN.02 pagina: 20 6 BETROUWBAARHEID VAN HET ONDERZOEK Volgens het algemeen gebruikelijke inzichten en methoden is het in dit rapport beschreven onderzoek op zorgvuldige wijze verricht. AV Consulting BV streeft bij elk onderzoek naar een optimale representativiteit. Hoewel het bodemonderzoek op zorgvuldige wijze is voorbereid en uitgevoerd, kan niet worden uitgesloten dat er in werkelijkheid afwijkingen optreden ten opzichte van de in dit rapport gepresenteerde gegevens. Immers, elk bodemonderzoek is gebaseerd op het nemen van een aantal steekmonsters, welke representatief worden geacht voor het onderzochte gebied, maar waarbij (lokale) afwijkingen niet volledig kunnen worden uitgesloten. AV Consulting BV is voor de hieruit voortvloeiende schade of gevolgen, van welke aard dan ook, niet aansprakelijk. Het uitgevoerde bodemonderzoek is een momentopname. Beïnvloeding van grond- en grondwaterkwaliteit kan ook plaatsvinden na uitvoering van dit onderzoek (bijv. bouwrijp maken/aanvoer grond van elders). Er dient meer voorzichtigheid/reserves te worden betracht bij het hanteren van de onderzoeksresultaten, naarmate er een langere tijd verlopen is na uitvoering van het onderzoek.

28 BIJLAGE 1 Locatie, ligging object datum: 9 juni 2011 Kenmerk:: NEN.02 Bijlage - 1 -

29 = Ligging locatie

30 BIJLAGE 2 Situatietekening(en) datum: 9 juni 2011 Kenmerk:: NEN.02 Bijlage - 2 -

31

32

33

34 BIJLAGE 3 Profielbeschrijvingen datum: 9 juni 2011 Kenmerk:: NEN.02 Bijlage - 3 -

35 SMART Boorstatenlegenda Classificaties volgens de (Lutum+Silt)-Zand-Grind-driehoek Grind Grind, siltig Classificaties volgens de Lutum-Silt-Zand-driehoek Klei Klei, zwak siltig Grind, zwak zandig Grind, matig zandig Grind, sterk zandig Klei, matig siltig Klei, sterk siltig Klei, uiterst siltig Grind, uiterst zandig Grind als toevoeging zwak grindig matig grindig sterk grindig Klei, zwak zandig Klei, matig zandig Klei, sterk zandig Zand Zand, kleiig Classificaties volgens de OS-Lutum-(Silt+Zand)-driehoek Veen Mineraalarm veen Veen, zwak kleiig Veen, sterk kleiig Veen, zwak zandig Veen, sterk zandig Veen als toevoeging zwak humeus matig humeus sterk humeus Zand, zwak siltig Zand, matig siltig Leem Leem, zwak zandig Leem, sterk zandig Bijzondere lagen Grind Asfalt Granulaat Slakken Tegel Peilbuizen mv.+10cm Hoogte boven het maaiveld. Peilbuis Bentoniet Casing Bentoniet Filter Grondwaterstand Bestrating ~ ~ Water Slib Anders Monsters Geroerd grondmonster Steekbus Detectie Olie/water-reactie 1 = zwak 2 = matig 3 = sterk 4 = uiterst PID waarden < 0,2 ppm 0,2-1,0 ppm 1,0-2,0 ppm 2,0-10 ppm > 10 ppm getekend volgens NEN 5104

36 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring P1 (250cm) datum: :37 mv.+50cm Maaiveld Tuin (1:25) 1 Zand, matig siltig, matig humeus.donkerbruin. Klei brokjes. Edelmanboor -- 50cm 2 Zand, matig siltig.bruin. Edelmanboor cm 3 Klei, zwak zandig.grijs. Edelmanboor cm 4 150cm Klei, sterk siltig.grijs. Edelmanboor cm Klei, sterk siltig.grijs. Edelmanboor cm 250cm Boring P2 (250cm) datum: :39 mv.+50cm Maaiveld Weiland (1:25) 1 Klei, zwak zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm 2 Klei, sterk siltig.bruin. Edelmanboor cm 3 Klei, sterk siltig.bruin. Edelmanboor cm 4 150cm Klei, sterk siltig, matig humeus.donkergrijs. Edelmanboor cm Klei, sterk siltig.donkergrijs. Edelmanboor cm 250cm projectnummer blad 1/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

37 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring P3 (300cm) datum: :42 Maaiveld (1:50) 50cm Tuin 1 2 Klei, zwak zandig, zwak humeus.donkergrijs. Edelmanboor Klei, matig siltig.donkergrijs. Edelmanboor mv.+50cm 100cm 150cm 200cm 4 5 Klei, matig siltig.donkergrijs. Edelmanboor Veen, sterk kleiig.donkerbruin/donkerzwart. Edelmanboor Mineraalarm veen.donkerbruin/donkerzwart. Edelmanboor cm 250cm Mineraalarm veen.donkerbruin/donkerzwart. Edelmanboor cm 300cm Boring G1 (200cm) datum: :44 (1:25) 1 Klei, matig zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm 2 Klei, matig siltig, zwak humeus.bruin. Edelmanboor cm 3 Zand, sterk siltig.donkergrijs. Edelmanboor cm 4 Zand, sterk siltig.donkergrijs. Edelmanboor cm projectnummer blad 2/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

38 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring G2 (200cm) datum: :48 (1:25) 1 Zand, matig siltig, sterk humeus.donkerbruin. Klei brokjes. Edelmanboor Puin zwak. 50cm 2 Klei, zwak zandig.donkerbruin. Edelmanboor Puin zwak. 100cm 3 Klei, sterk siltig.bruin/donkergrijs. Edelmanboor cm 4 Klei, matig zandig.donkergrijs. Edelmanboor cm Boring G3 (200cm) datum: :50 (1:25) 1 Klei, matig siltig, zwak humeus.bruin. Edelmanboor -- 50cm 2 Mineraalarm veen.donkerbruin/donkerzwart. Edelmanboor cm 3 Mineraalarm veen.donkerbruin/donkerzwart. Edelmanboor cm 4 Mineraalarm veen.donkerbruin/donkerzwart. Edelmanboor cm projectnummer blad 3/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

39 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring G4 (200cm) datum: :51 (1:25) 1 Klei, matig siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor Puin matig. 50cm 2 Klei, matig siltig.donkerbruin. Edelmanboor cm 3 Klei, zwak zandig.donkerbruin/donkergrijs. Edelmanboor cm 4 Klei, matig siltig.donkergrijs. Edelmanboor cm Boring G5 (50cm) datum: :52 (1:25) 1 Klei, matig siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor Puin zwak. 50cm Boring G6 (50cm) datum: :53 (1:25) 1 Klei, zwak zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor Puin matig. 50cm projectnummer blad 4/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

40 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring G7 (50cm) datum: :54 (1:25) 1 Klei, matig siltig, zwak humeus.donkerbruin. Edelmanboor Puin zwak. 50cm Boring G8 (50cm) datum: :54 (1:25) 1 Klei, sterk siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G9 (50cm) datum: :55 (1:25) 1 Klei, sterk siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G10 (50cm) datum: :55 (1:25) 1 Klei, zwak zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm projectnummer blad 5/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

41 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring G11 (50cm) datum: :56 (1:25) 1 Klei, matig zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G12 (50cm) datum: :56 (1:25) 1 Klei, matig siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor Puin zwak. 50cm Boring G13 (50cm) datum: :57 (1:25) 1 Klei, matig siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G14 (50cm) datum: :57 (1:25) 1 Klei, matig siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm projectnummer blad 6/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

42 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring G15 (50cm) datum: :58 (1:25) 1 Klei, matig zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G16 (50cm) datum: :58 (1:25) 1 Klei, matig zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G17 (50cm) datum: :58 (1:25) 1 Klei, matig siltig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G18 (50cm) datum: :59 (1:25) 1 Klei, sterk zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm projectnummer blad 7/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

43 boorstaten Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel Boring G19 (50cm) datum: :59 (1:25) 1 Klei, sterk zandig, matig humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G20 (50cm) datum: :59 (1:25) 1 Klei, zwak zandig, sterk humeus.donkerbruin. Edelmanboor -- 50cm Boring G21 (50cm) datum: :00 (1:25) 1 Zand, matig siltig.bruin. Edelmanboor -- 50cm projectnummer blad 8/ locatie Groenendijk 321 Nieuwerkerk a/d IJssel opdrachtgever locatieadres postcode/plaats bureau MBS land getekend volgens NEN 5104

44 BIJLAGE 4 Analysecertificaat grond datum: 9 juni 2011 Kenmerk:: NEN.02 Bijlage - 4 -

45 ALcontrol B.V. Steenhouwerstraat AG Rotterdam Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) Analyserapport AMITEC B.V. Maarten Hooghof Hurk LD UDEN Blad 1 van 7 Uw projectnaam : Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de IJssel Uw projectnummer : ALcontrol rapportnummer : , versie nummer: 1 Rapport verificatie nummer : PVPYLFU5 Rotterdam, Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u de analyse resultaten van het laboratoriumonderzoek ten behoeve van uw project Het onderzoek werd uitgevoerd conform uw opdracht. De gerapporteerde resultaten hebben uitsluitend betrekking op de geteste monsters. De door u aangegeven omschrijvingen voor de monsters en het project zijn overgenomen in dit analyserapport. Het onderzoek is, met uitzondering van eventueel door derden uitgevoerd onderzoek, uitgevoerd door ALcontrol Laboratories, gevestigd aan de Steenhouwerstraat 15 in Rotterdam (NL). Dit analyserapport bestaat inclusief bijlagen uit 7 pagina's. In geval van een versienummer van '2' of hoger vervallen de voorgaande versies. Alle bijlagen maken onlosmakelijk onderdeel uit van het rapport. Alleen vermenigvuldiging van het hele rapport is toegestaan. Uitgebreide informatie over de door ons gehanteerde analysemethoden kunt u terugvinden in onze informatiegids. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit rapport, bijvoorbeeld als u nadere informatie nodig heeft over de meetonzekerheid van de analyseresultaten in dit rapport, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de afdeling Customer Support. Wij vertrouwen er op u met deze informatie van dienst te zijn. Hoogachtend, R. van Duin Laboratory Manager ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

46 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 2 van 7 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de IJssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid Q droge stof gew.-% S gewicht artefacten g S <1 <1 <1 <1 aard van de artefacten g S geen geen geen geen organische stof (gloeiverlies) % vd DS S KORRELGROOTTEVERDELING lutum (bodem) % vd DS S METALEN barium mg/kgds S cadmium mg/kgds S 0.4 <0.35 <0.35 <0.35 kobalt mg/kgds S koper mg/kgds S <10 kwik mg/kgds S <0.15 2) lood mg/kgds S <13 molybdeen mg/kgds S <1.5 <1.5 < nikkel mg/kgds S zink mg/kgds S POLYCYCLISCHE AROMATISCHE KOOLWATERSTOFFEN naftaleen mg/kgds S <0.01 <0.01 < fenantreen mg/kgds S < antraceen mg/kgds S < <0.01 <0.02 2) fluoranteen mg/kgds S benzo(a)antraceen mg/kgds S < chryseen mg/kgds S <0.01 <0.03 2) benzo(k)fluoranteen mg/kgds S <0.01 <0.03 2) benzo(a)pyreen mg/kgds S <0.01 <0.02 2) benzo(ghi)peryleen mg/kgds S <0.01 <0.02 2) indeno(1,2,3-cd)pyreen mg/kgds S <0.01 <0.03 2) pak-totaal (10 van VROM) (0.7 factor) mg/kgds S ) ) ) ) POLYCHLOORBIFENYLEN (PCB) PCB 28 µg/kgds S <1 <1 <1 <1.8 2) PCB 52 µg/kgds S <1 <1 <1 <2.0 2) PCB 101 µg/kgds S <1 <1 <1 <1.7 2) PCB 118 µg/kgds S <1 <1 <1 <1.9 2) De met S gemerkte analyses zijn geaccrediteerd en vallen onder de AS3000 erkenning. Overige accreditaties zijn gemerkt met een Q. Nummer Monstersoort Monsterspecificatie Grond (AS3000) Grond (AS3000) Grond (AS3000) Grond (AS3000) MMBG1: G3.1+G4.1+G5.1+G6.1+G7.1+G9.1+G10.1+G20.1+P2.1+P3.1 (0-0,5 m-mv) MMBG2: G1.1+G8.1+G11.1+G13.1+G14.1+G15.1+G16.1+G17.1+G18.1+G19.1 (0-0,5 m-mv) MMOG1: G2.3+G4.3+P1.3+P2.3 (1,0-1,5 m-mv) MMOG2: G3.4+P3.4 (1,5-2,0 m-mv) Paraaf : ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

47 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 3 van 7 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de IJssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid Q PCB 138 µg/kgds S <1 <1 <1 <1.8 2) PCB 153 µg/kgds S <1 <1 <1 <1.3 2) PCB 180 µg/kgds S <1 <1 <1 <1.8 2) som PCB (7) (0.7 factor) µg/kgds S 4.9 1) 4.9 1) 4.9 1) 8.6 1) MINERALE OLIE fractie C10 - C12 mg/kgds <5 <5 <5 61 fractie C12 - C22 mg/kgds <5 <5 <5 56 fractie C22 - C30 mg/kgds <5 <5 <5 38 fractie C30 - C40 mg/kgds <5 <5 <5 25 totaal olie C10 - C40 mg/kgds S <20 <20 < De met S gemerkte analyses zijn geaccrediteerd en vallen onder de AS3000 erkenning. Overige accreditaties zijn gemerkt met een Q. Nummer Monstersoort Monsterspecificatie Grond (AS3000) Grond (AS3000) Grond (AS3000) Grond (AS3000) MMBG1: G3.1+G4.1+G5.1+G6.1+G7.1+G9.1+G10.1+G20.1+P2.1+P3.1 (0-0,5 m-mv) MMBG2: G1.1+G8.1+G11.1+G13.1+G14.1+G15.1+G16.1+G17.1+G18.1+G19.1 (0-0,5 m-mv) MMOG1: G2.3+G4.3+P1.3+P2.3 (1,0-1,5 m-mv) MMOG2: G3.4+P3.4 (1,5-2,0 m-mv) Paraaf : ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

48 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 4 van 7 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de IJssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Monster beschrijvingen 001 * De monstervoorbehandeling en analyses zijn uitgevoerd conform Accreditatieschema AS3000, dit geldt alleen voor de analyses die worden gerapporteerd met het "S" kenmerk. 002 * De monstervoorbehandeling en analyses zijn uitgevoerd conform Accreditatieschema AS3000, dit geldt alleen voor de analyses die worden gerapporteerd met het "S" kenmerk. 003 * De monstervoorbehandeling en analyses zijn uitgevoerd conform Accreditatieschema AS3000, dit geldt alleen voor de analyses die worden gerapporteerd met het "S" kenmerk. 004 * De monstervoorbehandeling en analyses zijn uitgevoerd conform Accreditatieschema AS3000, dit geldt alleen voor de analyses die worden gerapporteerd met het "S" kenmerk. Voetnoten 1 De sommatie na verrekening van de 0.7 factor conform AS Verhoogde rapportagegrens i.v.m. lage droge stof. ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

49 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 5 van 7 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de IJssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Analyse Monstersoort Relatie tot norm droge stof Grond (AS3000) Grond: gelijkwaardig aan NEN-ISO 11465, conform OVAM-methode CMA 2/II/A.1 Grond (AS3000): conform AS gewicht artefacten Grond (AS3000) Conform AS3000, NEN 5709 aard van de artefacten Grond (AS3000) Idem organische stof (gloeiverlies) Grond (AS3000) Grond/Puin: gelijkwaardig aan NEN Grond (AS3000): conform AS3010 lutum (bodem) Grond (AS3000) Grond: eigen methode. Grond (AS3000): conform AS barium Grond (AS3000) Conform AS3010-5, NEN 6961 (ontsluiting) en NEN 6966 (meting) cadmium Grond (AS3000) Idem kobalt Grond (AS3000) Idem koper Grond (AS3000) Idem kwik Grond (AS3000) Conform AS3010-5, NEN 6961 (ontsluiting) en NEN-ISO (meting) lood Grond (AS3000) Conform AS3010-5, NEN 6961 (ontsluiting) en NEN 6966 (meting) molybdeen Grond (AS3000) Idem nikkel Grond (AS3000) Idem zink Grond (AS3000) Idem naftaleen Grond (AS3000) Conform AS fenantreen Grond (AS3000) Idem antraceen Grond (AS3000) Idem fluoranteen Grond (AS3000) Idem benzo(a)antraceen Grond (AS3000) Idem chryseen Grond (AS3000) Idem benzo(k)fluoranteen Grond (AS3000) Idem benzo(a)pyreen Grond (AS3000) Idem benzo(ghi)peryleen Grond (AS3000) Idem indeno(1,2,3-cd)pyreen Grond (AS3000) Idem pak-totaal (10 van VROM) (0.7 factor) Grond (AS3000) PCB 28 Grond (AS3000) Conform AS Idem PCB 52 Grond (AS3000) Idem PCB 101 Grond (AS3000) Idem PCB 118 Grond (AS3000) Idem PCB 138 Grond (AS3000) Idem PCB 153 Grond (AS3000) Idem PCB 180 Grond (AS3000) Idem som PCB (7) (0.7 factor) Grond (AS3000) Idem totaal olie C10 - C40 Grond (AS3000) Conform AS Monster Barcode Aanlevering Monstername Verpakking ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC201 ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

50 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 6 van 7 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de IJssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Monster Barcode Aanlevering Monstername Verpakking ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC ALC201 ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

51 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 7 van 7 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de IJssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Monsternummer: Monster beschrijvingen 004 MMOG2: G3.4+P3.4 (1,5-2,0 m-mv) Karakterisering naar alkaantraject benzine kerosine en petroleum diesel en gasolie motorolie stookolie C9-C14 C10-C16 C10-C28 C20-C36 C10-C36 De C10 en C40 pieken zijn toegevoegd door het laboratorium en worden gebruikt als interne standaard. ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

52 BIJLAGE 5 Analysecertificaat grondwater datum: 9 juni 2011 Kenmerk:: NEN.02 Bijlage - 5 -

53 ALcontrol B.V. Steenhouwerstraat AG Rotterdam Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) Analyserapport AMITEC B.V. Maarten Hooghof Hurk LD UDEN Blad 1 van 6 Uw projectnaam : Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de ijssel Uw projectnummer : ALcontrol rapportnummer : , versie nummer: 1 Rapport verificatie nummer : BKBLYQX3 Rotterdam, Geachte heer/mevrouw, Hierbij ontvangt u de analyse resultaten van het laboratoriumonderzoek ten behoeve van uw project Het onderzoek werd uitgevoerd conform uw opdracht. De gerapporteerde resultaten hebben uitsluitend betrekking op de geteste monsters. De door u aangegeven omschrijvingen voor de monsters en het project zijn overgenomen in dit analyserapport. Het onderzoek is, met uitzondering van eventueel door derden uitgevoerd onderzoek, uitgevoerd door ALcontrol Laboratories, gevestigd aan de Steenhouwerstraat 15 in Rotterdam (NL). Dit analyserapport bestaat inclusief bijlagen uit 6 pagina's. In geval van een versienummer van '2' of hoger vervallen de voorgaande versies. Alle bijlagen maken onlosmakelijk onderdeel uit van het rapport. Alleen vermenigvuldiging van het hele rapport is toegestaan. Uitgebreide informatie over de door ons gehanteerde analysemethoden kunt u terugvinden in onze informatiegids. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit rapport, bijvoorbeeld als u nadere informatie nodig heeft over de meetonzekerheid van de analyseresultaten in dit rapport, dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met de afdeling Customer Support. Wij vertrouwen er op u met deze informatie van dienst te zijn. Hoogachtend, R. van Duin Laboratory Manager ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

54 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 2 van 6 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de ijssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid Q METALEN barium µg/l S cadmium µg/l S <0.8 <0.8 <0.8 kobalt µg/l S <5 <5 <5 koper µg/l S <15 <15 <15 kwik µg/l S <0.05 <0.05 <0.05 lood µg/l S <15 <15 <15 molybdeen µg/l S 5.9 <3.6 <3.6 nikkel µg/l S <15 <15 <15 zink µg/l S <60 <60 <60 VLUCHTIGE AROMATEN benzeen µg/l S <0.2 <0.2 <0.2 tolueen µg/l S ethylbenzeen µg/l S 0.30 < o-xyleen µg/l S p- en m-xyleen µg/l S xylenen (0.7 factor) µg/l S styreen µg/l S <0.2 <0.2 <0.2 naftaleen µg/l S <0.60 1) <0.05 <0.05 GEHALOGENEERDE KOOLWATERSTOFFEN 1,1-dichloorethaan µg/l S <0.6 <0.6 <0.6 1,2-dichloorethaan µg/l S <0.6 <0.6 <0.6 1,1-dichlooretheen µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 cis-1,2-dichlooretheen µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 trans-1,2-dichlooretheen µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 som (cis,trans) 1,2- dichloorethenen (0.7 factor) µg/l S dichloormethaan µg/l S <0.2 <0.2 <0.2 1,1-dichloorpropaan µg/l S <0.25 <0.25 <0.25 1,2-dichloorpropaan µg/l S <0.25 <0.25 <0.25 1,3-dichloorpropaan µg/l S <0.25 <0.25 <0.25 som dichloorpropanen (0.7 factor) µg/l S tetrachlooretheen µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 tetrachloormethaan µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 1,1,1-trichloorethaan µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 1,1,2-trichloorethaan µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 trichlooretheen µg/l S <0.6 <0.6 <0.6 De met S gemerkte analyses zijn geaccrediteerd en vallen onder de AS3000 erkenning. Overige accreditaties zijn gemerkt met een Q. Nummer Monstersoort Monsterspecificatie Grondwater (AS3000) Grondwater (AS3000) Grondwater (AS3000) P1 P2 P3 ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

55 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 3 van 6 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de ijssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Analyse Eenheid Q chloroform µg/l S <0.6 <0.6 <0.6 vinylchloride µg/l S <0.1 <0.1 <0.1 tribroommethaan µg/l S <0.2 <0.2 <0.2 MINERALE OLIE fractie C10 - C12 µg/l <25 <25 <25 fractie C12 - C22 µg/l <25 <25 <25 fractie C22 - C30 µg/l <25 <25 <25 fractie C30 - C40 µg/l <25 <25 <25 totaal olie C10 - C40 µg/l S <100 <100 <100 De met S gemerkte analyses zijn geaccrediteerd en vallen onder de AS3000 erkenning. Overige accreditaties zijn gemerkt met een Q. Nummer Monstersoort Monsterspecificatie Grondwater (AS3000) Grondwater (AS3000) Grondwater (AS3000) P1 P2 P3 ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

56 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 4 van 6 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de ijssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Monster beschrijvingen 001 * De monstervoorbehandeling en analyses zijn uitgevoerd conform Accreditatieschema AS3000, dit geldt alleen voor de analyses die worden gerapporteerd met het "S" kenmerk. 002 * De monstervoorbehandeling en analyses zijn uitgevoerd conform Accreditatieschema AS3000, dit geldt alleen voor de analyses die worden gerapporteerd met het "S" kenmerk. 003 * De monstervoorbehandeling en analyses zijn uitgevoerd conform Accreditatieschema AS3000, dit geldt alleen voor de analyses die worden gerapporteerd met het "S" kenmerk. Voetnoten 1 Verhoogde rapportagegrens i.v.m. storende matrix. ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

57 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 5 van 6 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de ijssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Analyse Monstersoort Relatie tot norm barium Grondwater (AS3000) Conform AS en Conform NEN 6966 (meting conform NEN-EN-ISO 11885) cadmium Grondwater (AS3000) Idem kobalt Grondwater (AS3000) Idem koper Grondwater (AS3000) Idem kwik Grondwater (AS3000) Conform AS en conform NEN-EN-ISO lood Grondwater (AS3000) Conform AS en Conform NEN 6966 (meting conform NEN-EN-ISO 11885) molybdeen Grondwater (AS3000) Idem nikkel Grondwater (AS3000) Idem zink Grondwater (AS3000) Idem benzeen Grondwater (AS3000) Conform AS tolueen Grondwater (AS3000) Idem ethylbenzeen Grondwater (AS3000) Idem o-xyleen Grondwater (AS3000) Idem p- en m-xyleen Grondwater (AS3000) Idem xylenen (0.7 factor) Grondwater (AS3000) Conform AS styreen Grondwater (AS3000) Conform AS naftaleen Grondwater (AS3000) Idem 1,1-dichloorethaan Grondwater (AS3000) Idem 1,2-dichloorethaan Grondwater (AS3000) Idem 1,1-dichlooretheen Grondwater (AS3000) Idem cis-1,2-dichlooretheen Grondwater (AS3000) Idem trans-1,2-dichlooretheen Grondwater (AS3000) Idem som (cis,trans) 1,2- dichloorethenen (0.7 factor) Grondwater (AS3000) Idem dichloormethaan Grondwater (AS3000) Idem 1,1-dichloorpropaan Grondwater (AS3000) Idem 1,2-dichloorpropaan Grondwater (AS3000) Idem 1,3-dichloorpropaan Grondwater (AS3000) Idem som dichloorpropanen (0.7 factor) Grondwater (AS3000) Idem tetrachlooretheen Grondwater (AS3000) Idem tetrachloormethaan Grondwater (AS3000) Idem 1,1,1-trichloorethaan Grondwater (AS3000) Idem 1,1,2-trichloorethaan Grondwater (AS3000) Idem trichlooretheen Grondwater (AS3000) Idem chloroform Grondwater (AS3000) Idem vinylchloride Grondwater (AS3000) Idem tribroommethaan Grondwater (AS3000) Idem totaal olie C10 - C40 Grondwater (AS3000) Conform AS Monster Barcode Aanlevering Monstername Verpakking 001 B ALC G ALC G ALC B ALC G ALC G ALC B ALC G ALC236 ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

58 AMITEC B.V. Maarten Hooghof Analyserapport Blad 6 van 6 Projectnaam Projectnummer Rapportnummer Groenendijk 321 te Nieuwerkerk aan de ijssel Orderdatum Startdatum Rapportagedatum Monster Barcode Aanlevering Monstername Verpakking 003 G ALC236 ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR. L 028 Paraaf : AL ONZE WERKZAAMHEDEN WORDEN UITGEVOERD ONDER DE ALGEMENE VOORWAARDEN GEDEPONEERD BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL EN FABRIEKEN TE ROTTERDAM INSCHRIJVING HANDELSREGISTER: KVK ROTTERDAM

Bijlage 1 Topografische ligging Onderzoekslocatie locatie Winkelcentrum De Vlieger te Zoetermeer projectnummer 10.10.3079.2243 schaal n.v.t datum november-10 Bijlage 2 Situatietekening Bijlage 3 Boorstaten

Nadere informatie

BIJLAGEN Analyserapport ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0)10 231 47 00 Fax: +31 (0)10 416 30 34 www.alcontrol.nl VERHOEVEN MILIEUTECHN.BV H. van

Nadere informatie

Bijlage 1 Topografische ligging Onderzoekslocatie locatie Aalmarkt 11-16 te Leiden projectnummer 10.10.3003.2187 schaal n.v.t. datum juli-10 Bijlage 2 Situatietekening Bijlage 3 Boorstaten Boring: Pb1

Nadere informatie

Deellocatie: toekomstige watergang noordzijde Deellocatie: toekomstige watergang noordzijde 33 329 327 326 331 325 324 322 321 332 Deellocatie: bekledingsgrond zuidzijde 32 319 318 317 316 315 314 313

Nadere informatie

Bijlage 8 Boorprofielen

Bijlage 8 Boorprofielen Bijlage 8 Boorprofielen Documentnummer: 120105 Legenda (conform NEN 5104) grind klei geur Grind, siltig Klei, zwak siltig geen geur zwakke geur Grind, zwak zandig Klei, matig siltig matige geur sterke

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM14134

Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM14134 Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM434 )RWR )RWR )RWR )RWR Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk 64 Oud Beijerland / AM434 Verkennend bodemonderzoek Beneden-Oostdijk

Nadere informatie

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE

DHV B.V. Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE DHV B.V. BIJLAGE 1 Regionale tekening Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat te Voorthuizen bijlage 1 MD-DE21259-1 - DHV B.V. BIJLAGE 2 Situatietekening met boringen en peilbuis Woningstichting Barneveld/Apeldoornsestraat

Nadere informatie

Ons kenmerk : Uw Kenmerk: 2 juli 2014 Datum : 2 juli 2014 Contactpersoon : F.Lutz

Ons kenmerk : Uw Kenmerk: 2 juli 2014 Datum : 2 juli 2014 Contactpersoon : F.Lutz MOS Milieu B.V. Kleidijk 35, 3161 EK Rhoon Postbus 801, 3160 AA Rhoon Telefoon 0548-634780 Telefax 0548-521342 KvK 59424249 BTW-nummer NL853476408B01 ABN Amro 505525917 E-Mail info@mosmilieu.nl Mos Grondmechanica

Nadere informatie

BIJLAGEN Analyserapport ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 5 394 AG Rotterdam Tel.: +3 () 23 47 Fax: +3 () 46 3 34 www.alcontrol.nl VERHOEVEN MILIEUTECHN.BV C. Seekles Postbus 2225

Nadere informatie

Bijlage 1 - Bodem- en funderingsonderzoek. Geonius Milieu / ALcontrol Laboratories, 28 maart 2013

Bijlage 1 - Bodem- en funderingsonderzoek. Geonius Milieu / ALcontrol Laboratories, 28 maart 2013 Bijlage 1 - Bodem- en funderingsonderzoek Geonius Milieu / ALcontrol Laboratories, 28 maart 2013 ALcontrol B.V. Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0)10 231 47 00 Fax: +31 (0)10 416 30 34

Nadere informatie

(conform. NEN 5725) dhr. P.L. Giele

(conform. NEN 5725) dhr. P.L. Giele bezoekadres: Hobostraat 1 E 5402 CB Uden postadres: Hurk 303 5403 LD Uden T. 0413-269091 F. 0413-252513 E. info@amitec.nl I. www.amitec.nl ABN-AMRO nr. 40.84.88.735 K.v.K. nr. 16058413 Amitec bv is gecertificeerd

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK BAANDERVROUWENLAAN 263 TE BOXTEL (ALFA MAKELAARDIJ B.V.)

VERKENNEND BODEMONDERZOEK BAANDERVROUWENLAAN 263 TE BOXTEL (ALFA MAKELAARDIJ B.V.) VERKENNEND BODEMONDERZOEK BAANDERVROUWENLAAN 263 TE BOXTEL (ALFA MAKELAARDIJ B.V.) rapport nr. CV13354VBO (V1.) Van Vleuten Consult bv Staarten 23 5281 PK Boxtel Tel: 411-633314 Fax: 411-63174 e-mail:

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Europa-Allee te Kampen Definitief Gemeente Kampen Grontmij Nederland B.V. Arnhem, 11 oktober 211 GM-3651 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Algemeen... 4 1.2 Aanleiding en doelstelling...

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN DEN HOEK 1 TE CROMVOIRT (DE HEER B. KEMPS)

VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN DEN HOEK 1 TE CROMVOIRT (DE HEER B. KEMPS) VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN DEN HOEK 1 TE CROMVOIRT (DE HEER B. KEMPS) rapport nr. CV14403vbo Van Vleuten Consult bv Staarten 23 5281 PK Boxtel Tel: 0411-633314 Fax: 0411-631740 e-mail: bodem@vanvleutenconsult.nl

Nadere informatie

Horsterweg 239 te Ermelo

Horsterweg 239 te Ermelo Horsterweg 239 te Ermelo Verkennend bodemonderzoek Opdrachtgever Contactpersoon dhr. G. de Vries Horsterweg 239 3853 JD ERMELO dhr. G. de Vries Projectnummer P2013-1171 - versie 1 Auteur I. van der Burgh

Nadere informatie

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR ALcontrol B.V. Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0) 231 47 00 Fax: +31 (0) 416 30 34 www.alcontrol.nl M&A milieu adviesbureau Koolweg 64 5759 PZ HELENAVEEN Blad 1 van 4 Uw projectnaam :

Nadere informatie

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie -

BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - BIJLAGE 1 - Onderzoekslocatie - Omgevingskaart Klantreferentie: bo14347 m 125 m 625 m Deze kaart is noordgericht. Schaal 1: 125 Hier bevindt zich Kadastraal object SOEST G 9311 Nieuweweg 6A, SOEST CC-BY

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Locatie Dr. H.J. Postlaan te Bergentheim Gegevens opdrachtgever Van Dijk Bouw B.V. Postbus 120 7770 AC Hardenberg Contactpersoon: De heer T. Zwartjens CSO Adviesbureau Postbus

Nadere informatie

Regionale ligging. Bijlage 1. Middelweg 1 Vierpolders (nieuwbouwlocatie) Onderzoekslocatie

Regionale ligging. Bijlage 1. Middelweg 1 Vierpolders (nieuwbouwlocatie) Onderzoekslocatie Onderzoekslocatie Bijlage 1 Regionale ligging Locatie Middelweg 1 Vierpolders (nieuwbouwlocatie) Datum 27 februari 2018 Formaat A4 Projectnummer 514363.001 Schaal 1 : 50.000 BIJLAGE 2 BIJLAGE 3 Boring:

Nadere informatie

Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik

Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik van het gehele rapport is toegestaan. Alle bijlagen maken

Nadere informatie

Roermond : 19 maart 2012 Behandeld door : Gé Reuver Ons kenmerk : AM11393 Betreft : Aanvullend bodemonderzoek De Gagelrijzen 4 te St.

Roermond : 19 maart 2012 Behandeld door : Gé Reuver Ons kenmerk : AM11393 Betreft : Aanvullend bodemonderzoek De Gagelrijzen 4 te St. Ordito Gilze B.V. t.a.v. dhr. C. van Kuijk Postbus 94 56 ZH Gilze Roermond : 9 maart Behandeld door : Gé Reuver Ons kenmerk : AM393 Betreft : Aanvullend bodemonderzoek De Gagelrijzen 4 te St. Willebrord

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. Kleermakerstraat te Velserbroek. projectnummer 121760. de heer H. Groeneweg Postbus 527 1981 EH SANTPOORT-NOORD

Verkennend bodemonderzoek. Kleermakerstraat te Velserbroek. projectnummer 121760. de heer H. Groeneweg Postbus 527 1981 EH SANTPOORT-NOORD Verkennend bodemonderzoek Kleermakerstraat te Velserbroek projectnummer 12176 Opdrachtgever: Groeneweg Projekten B.V. de heer H. Groeneweg Postbus 527 1981 EH SANTPOORT-NOORD Versienummer: 1.1 Plaats,

Nadere informatie

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught.

Hierbij doen wij u de resultaten toekomen van het nader bodemonderzoek op het sportpark De Koepel te Vught. Gemeente Vught T.a.v. heer R. Agterdenbos Postbus 10100 5260 GA VUGHT Heeswijk, 15 juni 2009 Behandeld door : BER Onze ref. : 54161/256445.2 Betreft : Nader bodemonderzoek sportpark De Koepel te Vught

Nadere informatie

Ons kenmerk: Uw kenmerk: Datum: CV16217NBO-BRF (v1.0) - 10 oktober 2016

Ons kenmerk: Uw kenmerk: Datum: CV16217NBO-BRF (v1.0) - 10 oktober 2016 Plasmans Vastgoedontwikkeling BV T.a.v. de heer M. Plasmans Prunuslaan 6 5691 CM Son en Breugel Ons kenmerk: Uw kenmerk: Datum: CV16217NBO-BRF (v1.) - 1 oktober 216 Onderwerp: Briefrapportage nader bodemonderzoek

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK BIESSTRAAT (ONG.) TE HEYTHUYSEN GEMEENTE LEUDAL

VERKENNEND BODEMONDERZOEK BIESSTRAAT (ONG.) TE HEYTHUYSEN GEMEENTE LEUDAL VERKENNEND BODEMONDERZOEK BIESSTRAAT (ONG.) TE HEYTHUYSEN GEMEENTE LEUDAL Verkennend bodemonderzoek Biesstraat (ong.) te Heythuysen in de gemeente Leudal Opdrachtgever BRO Tegelen Industriestraat 94 5931

Nadere informatie

- CONCEPT - Stichting Eerbied voor het Leven t.a.v. mevrouw. M. Wijen p/a Tungeler Dorpsstraat 50 6005 RK Weert

- CONCEPT - Stichting Eerbied voor het Leven t.a.v. mevrouw. M. Wijen p/a Tungeler Dorpsstraat 50 6005 RK Weert Postadres: Postbus 1015 6040 KA Roermond Bezoekadres: Zuidhoven 9m 6042 PB Roermond telefoon 0475 32 00 00 - fax 0475 32 19 67 - email info@aeres-milieu.nl - internet www.aeres-milieu.nl IBAN NL70 INGB

Nadere informatie

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0)10 31 47 00 Fax: +31 (0)10 416 30 34 www.alcontrol.nl Geijzerstraat 3-9 5753 RP DEURNE Blad 1 van 7 Uw projectnaam

Nadere informatie

BIJLAGEN Analyserapport ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 5 394 AG Rotterdam Tel.: +3 () 23 47 Fax: +3 () 46 3 34 www.alcontrol.nl VERHOEVEN MILIEUTECHN.BV H. van der Donk Postbus

Nadere informatie

Het doel van het aanvullend onderzoek is het verkrijgen van aanvullende informatie over de verontreiniging.

Het doel van het aanvullend onderzoek is het verkrijgen van aanvullende informatie over de verontreiniging. Vos & Teeuwissen BV T.a.v. de weledele mevrouw J. van Wanrooij Postbus 259 1270 AG HUIZEN Heeswijk, 24 december 2008 Behandeld door : WGE Onze ref. : 258555.1 Projectnaam : Kuijer Plataanlaan te Baarn

Nadere informatie

B i j l a g e 4 : B o d e m o n d e r z o e k

B i j l a g e 4 : B o d e m o n d e r z o e k B i j l a g e 4 : B o d e m o n d e r z o e k Inhoudsopgave Inleiding 3 2 Vooronderzoek 5 2. Beschrijving van de locatie 5 2.2 Historische gegevens 5 2.3 Regionale bodemopbouw en geohydrologie 5 2.4 Hypothese

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. Haarensteijnstraat te Haaren projectnummer 132107. de heer S. Putters Postbus 62 5070 AB Udenhout. Versienummer: 1.

Verkennend bodemonderzoek. Haarensteijnstraat te Haaren projectnummer 132107. de heer S. Putters Postbus 62 5070 AB Udenhout. Versienummer: 1. Verkennend bodemonderzoek projectnummer 13217 Opdrachtgever: Woningbouwvereniging 't Heem de heer S. Putters Postbus 62 57 AB Udenhout Versienummer: 1.1 Plaats, datum: Udenhout, 18 augustus 213 Auteur:

Nadere informatie

Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik

Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik Het is toegestaan dit rapport te verveelvoudigen en/of openbaar te maken onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat alleen vermenigvuldiging en gebruik van het gehele rapport is toegestaan. Alle bijlagen maken

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. Euterpeplein 1 te Amersfoort projectnummer 131667. de heer I.M. Dias Postbus 854, 2700 AW Zoetermeer. Versienummer: 1.

Verkennend bodemonderzoek. Euterpeplein 1 te Amersfoort projectnummer 131667. de heer I.M. Dias Postbus 854, 2700 AW Zoetermeer. Versienummer: 1. Verkennend bodemonderzoek projectnummer 131667 Opdrachtgever: Mees Ruimte & Milieu de heer I.M. Dias Postbus 854, 2700 AW Zoetermeer Versienummer: 1.0 Plaats, datum: Houten, 29 mei 2013 Auteur: mr. V.

Nadere informatie

Indicatieve keuring grond. Brabantpark te Rijen. projectnummer 131739. mevrouw P. Roos Postbus 73 5120 AB Rijen. Versienummer: 1.0

Indicatieve keuring grond. Brabantpark te Rijen. projectnummer 131739. mevrouw P. Roos Postbus 73 5120 AB Rijen. Versienummer: 1.0 Indicatieve keuring grond projectnummer 131739 Opdrachtgever: Gemeente Gilze en Rijen mevrouw P. Roos Postbus 73 5120 AB Rijen Versienummer: 1.0 Plaats, datum: Udenhout, 22 mei 2013 Auteur: C.F. Mathijssen

Nadere informatie

Opdrachtnummer: Datum rapport: 6 november 2013

Opdrachtnummer: Datum rapport: 6 november 2013 Opdrachtgever: Eelerwoude Postbus 53 747 AB Goor Opdrachtnummer: 66173 Status rapport: Definitief Datum rapport: 6 november 213 Rapport Verkennend bodemonderzoek Achterstraat 5 en 52 te Nistelrode Lankelma

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. Waterrijk, kamer 11b te Eindhoven projectnummer 144693

Verkennend bodemonderzoek. Waterrijk, kamer 11b te Eindhoven projectnummer 144693 Verkennend bodemonderzoek Waterrijk, kamer 11b te Eindhoven projectnummer 144693 Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven Afdeling Verkeer & Milieu de heer G. Mentink Postbus 915 56 RB Eindhoven Versienummer:

Nadere informatie

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR ALcontrol B.V. Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0)10 231 47 00 Fax: +31 (0)10 416 30 34 www.alcontrol.nl Postbus 2205 5001 CE TILBURG Blad 1 van 6 Uw projectnaam : Uw projectnummer : ALcontrol

Nadere informatie

Gemeente Woensdrecht. Bestemmingsplan. Partiële herz. Buitengeb. 1998 OLV ter Duinenlaan 199-203. Onderzoeksrapporten

Gemeente Woensdrecht. Bestemmingsplan. Partiële herz. Buitengeb. 1998 OLV ter Duinenlaan 199-203. Onderzoeksrapporten Gemeente Woensdrecht Bestemmingsplan Partiële herz. Buitengeb. 1998 OLV ter Duinenlaan 199203 Onderzoeksrapporten datum: maart 2011 projectnummer: 00461.101 referentie: 00461.101bp14 Inhoudsopgave Verkennend

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen

Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen Postadres Postbus 5076 6802 EB ARNHEM t 026-7513300 f 026-7513818 www.syncera.nl bezoekadres Westervoortsedijk 50 6827 AT ARNHEM Verkennend bodemonderzoek Jonasweg 6a/6 te Vaassen Definitief In opdracht

Nadere informatie

Bijlage A, verkennend bodemonderzoek

Bijlage A, verkennend bodemonderzoek Bijlage A, verkennend bodemonderzoek COLOFON Kwaliteitszorg Econsultancy is lid van de Vereniging Kwaliteitsborging Bodembeheer (VKB). De VKB is een vereniging van bodemadvies en onderzoeksbureaus en

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK LAAGRIEBROEKSEWEG 26 TE LEUNEN GEMEENTE VENRAY

VERKENNEND BODEMONDERZOEK LAAGRIEBROEKSEWEG 26 TE LEUNEN GEMEENTE VENRAY VERKENNEND BODEMONDERZOEK LAAGRIEBROEKSEWEG 26 TE LEUNEN GEMEENTE VENRAY Verkennend bodemonderzoek Laagriebroekseweg 26 te Leunen in de gemeente Venray Opdrachtgever Kinderdagverblijf De Mukkenstal Laagriebroekseweg

Nadere informatie

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0)10 231 47 00 Fax: +31 (0)10 416 30 34 www.alcontrol.nl HB Adviesbureau Postbus 9230 1800 GE ALKMAAR Blad 1 van 6

Nadere informatie

Actualiserend onderzoek

Actualiserend onderzoek Actualiserend onderzoek Locatie Burgemeester Fockema Andreaelaan 15 te Utrecht Gegevens opdrachtgever SSH Plometorengracht 9 Postbus 8542 358 AA Utrecht Contactpersoon: De heer A. Nieuwendijk Contactpersoon

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland)

Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland) Verkennend bodemonderzoek Pakopseweg 1 en 1a te Didam (gemeente Montferland) Opdrachtgever: Familie R.A.A. Derksen en familie J. Verbücheln Projectnummer: P1740.01 Datum: 14 januari 2010 Rapporteur: S.

Nadere informatie

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN

Bureau Schmidt T.a.v. de heer R. Schmidt Westersingel CK LEEUWARDEN WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bureau Schmidt T.a.v. de heer

Nadere informatie

Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) 19454-BEATRIXSTRAAT 2 416751. Metalen ICP-AES. Minerale olie. Sommaties. Sommaties

Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) 19454-BEATRIXSTRAAT 2 416751. Metalen ICP-AES. Minerale olie. Sommaties. Sommaties Project Certificaten Toetsversie 19454BEATRIXSTRAAT 2 416751 versie 5.10 24 Toetsing aan de Wet Bodembescherming (Wbb) Toetsdatum : 02072012 Monsterreferentie Monsteromschrijving 2627285 MM8 01 (1560)

Nadere informatie

Geerts Makelaars-Taxateurs. Project: Doonheide 7&9 te Gemert

Geerts Makelaars-Taxateurs. Project: Doonheide 7&9 te Gemert bezoekadres: Hobostraat 1 E 5402 CB Uden postadres: Hurk 303 5403 LD Uden T. 0413-269091 F. 0413-252513 E. info@amitec.nl I. www.amitec.nl IBAN NL90ABNA0408488735 K.v.K. nr. 16058413 Amitec bv is gecertificeerd

Nadere informatie

BIJLAGEN Analyserapport ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 ()1 231 47 Fax: +31 ()1 416 3 34 www.alcontrol.nl VERHOEVEN MILIEUTECHN.BV M. Verschoor Postbus

Nadere informatie

ⱱ* ⱱ* NOTITIE. Norm Veld 3 Veld 4 Mengselnorm. Consumentennorm. Speelgoed. Bouwstoffenbesluit RÏVM

ⱱ* ⱱ* NOTITIE. Norm Veld 3 Veld 4 Mengselnorm. Consumentennorm. Speelgoed. Bouwstoffenbesluit RÏVM NOTITIE Datum 6 februari 2017 Onderwerp Onderzoek SBR rubber gemeente Maasdriel Projectnummer 17NW33601 Ons kenmerk 170206 17NW33601 In opdracht van de gemeente Maasdriel heeft Newæ onderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR

Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer T. Offringa Grote Hornstweg 19 D 9261 VW EASTERMAR WMR Rinsumageest B.V. Postbus 5 9104 ZG DAMWÂLD Van Aylvawei 40 9105 KT RINSUMAGEAST Tel. (0511) 42 50 50 Fax (0511) 42 41 84 Internet : www.wmr.nl E-mail : milieu@wmr.nl Bouwbedrijf Swart T.a.v. de heer

Nadere informatie

Project 424WRT/11/R4 d.d

Project 424WRT/11/R4 d.d Project 424WRT/11/R4 d.d. 28 10 2015 ALcontrol B.V. Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0)10 231 47 00 Fax: +31 (0)10 416 30 34 www.alcontrol.nl Analyserapport MIL.TECH.ADV.BUREAU HEEL

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN KRAAIJEVEN TE GEFFEN (BRO BOXTEL)

VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN KRAAIJEVEN TE GEFFEN (BRO BOXTEL) VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN KRAAIJEVEN TE GEFFEN (BRO BOXTEL) rapport nr. CV08711VBO-RAP Van Vleuten Consult bv Staarten 23 5281 PK Boxtel Postbus 79 5298 ZH Liempde Tel: 0411-633314 Fax: 0411-631740

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN DEN HOEK 1 TE CROMVOIRT (Dhr. B. Kemps)

VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN DEN HOEK 1 TE CROMVOIRT (Dhr. B. Kemps) VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN DEN HOEK 1 TE CROMVOIRT (Dhr. B. Kemps) rapport nr. CV14034VBO (v1.0) Van Vleuten Consult bv Staarten 23 5281 PK Boxtel Tel: 0411-633314 Fax: 0411-631740 e-mail: bodem@vleuten-milieu.nl

Nadere informatie

: Van Luyk Loenen Vastgoed bv : De heer E. Loenen : Postbus 40 : 1230 AA Loosdrecht

: Van Luyk Loenen Vastgoed bv : De heer E. Loenen : Postbus 40 : 1230 AA Loosdrecht RAPPORT betreffende een verkennend bodemonderzoek Rading 154 te Loosdrecht Datum : 3 oktober 2013 Kenmerk : 1305F421/RKO/rap1 Auteur : De heer R. Kok Vrijgave : De heer B.C.R. Willems :. Opdrachtgever

Nadere informatie

Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser. Geachte heer Plegt,

Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser. Geachte heer Plegt, Deventerstraat 10 7575 EM Oldenzaal Retouradres: Postbus 336, 7570 AH Oldenzaal Gemeente Losser T.a.v. de heer H. Plegt Raadhuisplein 1 7581 AG Losser telefoon 0541 57 07 30 telefax 0541 57 07 31 e-mail

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. De Lind 11 te Oisterwijk projectnummer De heer E. Clout De Lind 13a 5061 HS Oisterwijk. Versienummer: 1.

Verkennend bodemonderzoek. De Lind 11 te Oisterwijk projectnummer De heer E. Clout De Lind 13a 5061 HS Oisterwijk. Versienummer: 1. Verkennend bodemonderzoek De Lind 11 te Oisterwijk projectnummer 131683 Opdrachtgever: Dok Vast B.V. De heer E. Clout De Lind 13a 5061 HS Oisterwijk Versienummer: 1.0 Plaats, datum: Udenhout, 6 mei 2013

Nadere informatie

Opdrachtnummer: Datum rapport: 24 juni 2013

Opdrachtnummer: Datum rapport: 24 juni 2013 Opdrachtgever: gemeente Valkenswaard De Hofnar 15 5554 DA Valkenswaard Opdrachtnummer: 66277 Status rapport: Definitief Datum rapport: 24 juni 213 Rapport Verkennend bodemonderzoek Dragonder ong. te Valkenswaard

Nadere informatie

Aanvullend milieuhygiënisch grondonderzoek Winthontlaan 4 te Utrecht. Datum 2 april 2012 Referentie

Aanvullend milieuhygiënisch grondonderzoek Winthontlaan 4 te Utrecht. Datum 2 april 2012 Referentie Aanvullend milieuhygiënisch grondonderzoek Winthontlaan 4 te Utrecht Datum 2 april 2012 Referentie 20112555-03 Referentie 20112555-03 Rapporttitel Aanvullend milieuhygiënisch grondonderzoek Winthontlaan

Nadere informatie

Bijlagen bij de Toelichting bestemmingsplan Hof van Bernardus. Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0744.BPhofvanbernardus-VS01

Bijlagen bij de Toelichting bestemmingsplan Hof van Bernardus. Datum: Plan identificatie: NL.IMRO.0744.BPhofvanbernardus-VS01 Bijlagen bij de Toelichting bestemmingsplan Hof van Bernardus Planstatus: vastgesteld Datum: 2015-01-27 Plan identificatie: NL.IMRO.0744.BPhofvanbernardus-VS01 Schoenmakers Advies Achtmaal BV 1. Archeologisch

Nadere informatie

Recreatieplas Cattenbroek en Natuurplas Breeveld

Recreatieplas Cattenbroek en Natuurplas Breeveld Recreatieplas Cattenbroek en Natuurplas Breeveld Inhoudsopgave Bijlagen bij toelichting 3 Bijlage 1 Bodemonderzoek 4 Bijlage 2 Onderzoek flora en fauna 82 Bijlage 3 Archeologisch vooronderzoek: een bureau-

Nadere informatie

Rapport Mw. T. Revet Plataanstraat SW Gouda. Historisch bodemonderzoek. Burgermeester Smitweg 40 Hazerswoude-Dorp

Rapport Mw. T. Revet Plataanstraat SW Gouda. Historisch bodemonderzoek. Burgermeester Smitweg 40 Hazerswoude-Dorp Rapport 15.723 Historisch bodemonderzoek Burgermeester Smitweg 40 Hazerswoude-Dorp Opdrachtgever CT vision Mw. T. Revet Plataanstraat 14 2803 SW Gouda Adviseur Dhr. M.R.T. Hooghof pagina: ii Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bijlage 10: Bodemonderzoeken

Bijlage 10: Bodemonderzoeken Bijlage 10: Bodemonderzoeken VERKENNEND

Nadere informatie

Rapport. Hoogheemraadschap Delfland. Ackerdijkse bos, Zuidpolder Delfgauw. Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740

Rapport. Hoogheemraadschap Delfland. Ackerdijkse bos, Zuidpolder Delfgauw. Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Rapport Hoogheemraadschap Delfland Ackerdijkse bos, Zuidpolder Delfgauw Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 1 2 Vooronderzoek conform NEN 5725... 3

Nadere informatie

Opdrachtnummer: Datum rapport: 5 februari 2016

Opdrachtnummer: Datum rapport: 5 februari 2016 Opdrachtgever: Van Dun Advies BV Dorpsstraat 54 5113 TE Ulicoten Opdrachtnummer: 67591 Status rapport: Definitief Datum rapport: 5 februari 216 Rapport Verkennend bodemonderzoek Oirschotseweg 49 te Moergestel

Nadere informatie

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR

ALCONTROL B.V. IS GEACCREDITEERD VOLGENS DE DOOR DE RAAD VOOR ACCREDITATIE GESTELDE CRITERIA VOOR TESTLABORATORIA CONFORM ISO/IEC 17025:2005 ONDER NR ALcontrol B.V. Correspondentieadres Steenhouwerstraat 15 3194 AG Rotterdam Tel.: +31 (0)10 231 47 00 Fax: +31 (0)10 416 30 34 www.alcontrol.nl Antonie van Leeuwenhoeklaan 9 3721 MA BILTHOVEN Blad 1 van

Nadere informatie

Opdrachtnummer: Datum rapport: 1 juli 2014

Opdrachtnummer: Datum rapport: 1 juli 2014 Opdrachtgever: dhr. G. van de Wiel Julianalaan 227 3722 GL Bilthoven Opdrachtnummer: 66846 Status rapport: Definitief Datum rapport: 1 juli 214 Rapport Verkennend bodemonderzoek Sint-Michielsgestelseweg

Nadere informatie

Bijlage 11: Bodemonderzoek

Bijlage 11: Bodemonderzoek Bijlage 11: Bodemonderzoek !! " #$%&!'( ') * )+, -.!/' & 1 2 3 1 4 ' %! 1!"#$%& %#$%& '('$'%)% *'+,--'-.--- (%%(%% !, 8 '!! $ *! ( 6$, 8 '! $, 6#,!! ' 6'!#, 2!1!!+,, % +,$ &!!!+, ( 6 6'!+,, 2 ' 9,$ :!

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. Willem de Zwijgerstraat 2 en 2a te Langerak

Verkennend bodemonderzoek. Willem de Zwijgerstraat 2 en 2a te Langerak Verkennend bodemonderzoek Willem de Zwijgerstraat 2 en 2a te Langerak Verkennend bodemonderzoek Willem de Zwijgerstraat 2 en 2a te Langerak Opdrachtgever Gemeente Molenwaard De heer R. Ho-Sam-Sooi Postbus

Nadere informatie

Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen

Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen Titel VO Engelenweide - Cuneraweg te Rhenen Projectnummer 76310 Opdrachtgever Ingenious Vastgoed B.V. Auteur(s) De heer J. Rosenkamp Paraaf Datum Kwaliteitscontrole De heer J. Ros Paraaf Datum Ons kenmerk

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK Locatie : Boerhaavelaan 1-5 te Zoetermeer Opdrachtgever : Breevast B.V. Projectnummer : 250126.1 Datum : 18 mei 2010 Onderzoeksgegevens Soort onderzoek Verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

Verkennend milieukundig bodemonderzoek

Verkennend milieukundig bodemonderzoek VN-51989-1 Verkennend milieukundig bodemonderzoek verricht op het perceel gelegen Kapelstraat 65 en een groenstrook aan de overzijde van Kapelstraat 65 te Emmen Opdrachtnummer VN-51989-1 (Uw projectnummer:

Nadere informatie

Opdrachtnummer: Datum rapport: 23 mei 2013

Opdrachtnummer: Datum rapport: 23 mei 2013 Opdrachtgever: Van Dun Advies BV Dorpsstraat 54 5113 TE Ulicoten Opdrachtnummer: 6625 Status rapport: Definitief Datum rapport: 23 mei 213 Rapport Verkennend bodemonderzoek Hongarijesedijk 12 te Bergeijk

Nadere informatie

Bijlagen: Topografische overzichtskaart. Toetsing Wet bodembescherming

Bijlagen: Topografische overzichtskaart. Toetsing Wet bodembescherming INHOUDSOPGAVE: 1 INLEIDING... 1 2 VOORONDERZOEK (NEN 5725)... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Geraadpleegde bronnen... 2 2.3 Situering onderzoekslocatie... 2 2.4 Archiefonderzoek... 3 2.5 Terreininspectie / locatiebezoek

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. Meerweg 47-III te Berkel en Rodenrijs

Verkennend bodemonderzoek. Meerweg 47-III te Berkel en Rodenrijs Verkennend bodemonderzoek Meerweg 47-III te Berkel en Rodenrijs Milieutechniek Rouwmaat Groenlo bv Postbus 74 Den Sliem 93 7140 AB Groenlo 7141 JG Groenlo TEL. 0544-474040 FAX. 0544-474049 TITELBLAD Projectnaam

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BIJLAGEN

INHOUDSOPGAVE BIJLAGEN RAPPORT H3-45-O Verkennend en aanvullend bodemonderzoek ter plaatse van de Lieve Vrouwegracht 2 te Montfoort. Amersfoort, 2 januari 24 CAPELLE A/D IJSSEL Essebaan 7 298 LJ Capelle a/d IJssel Postbus 333

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BIJLAGEN

INHOUDSOPGAVE BIJLAGEN RAPPORT C4--O Verkennend bodemonderzoek ter plaatse van een locatie ten oosten van de Tulpstraat te Moordrecht (Oostpoldererf). Capelle aan den IJssel, 7 maart 24 CAPELLE A/D IJSSEL Essebaan 7 298 LJ Capelle

Nadere informatie

Wematech Bodem Adviseurs B.V.

Wematech Bodem Adviseurs B.V. Wematech Bodem Adviseurs B.V. Ontwikkelingscombinatie NBU / Maas-Jacobs B.V. T.a.v. de heer J. Stoutjesdijk Postbus 110 4870 AC Etten-Leur Oud Gastel, 12 augustus 2016 Verzonden: 12 augustus 2016 Contactpersoon:

Nadere informatie

Actualisatie bodemkwaliteitskaart Gemeente Eersel

Actualisatie bodemkwaliteitskaart Gemeente Eersel Actualisatie bodemkwaliteitskaart Gemeente Eersel Actualisatie bodemkwaliteitskaart Gemeente Eersel In opdracht van Opgesteld door Auteur Gecontroleerd Gemeente Eersel SRE Milieudienst Keizer Karel V Singel

Nadere informatie

Wematech Bodem Adviseurs B.V.

Wematech Bodem Adviseurs B.V. Wematech Bodem Adviseurs B.V. Ontwikkelingscombinatie NBU / Maas-Jacobs B.V. T.a.v. de heer J. Stoutjesdijk Postbus 110 4870 AC Etten-Leur Oud Gastel, 12 augustus 2016 Verzonden: 12 augustus 2016 Contactpersoon:

Nadere informatie

Opdrachtnummer: Datum rapport: 28 mei 2015

Opdrachtnummer: Datum rapport: 28 mei 2015 Opdrachtgever: dhr. Cees Donkers Krijtestraat 46 5066 BH Moergestel Opdrachtnummer: 67261 Status rapport: Definitief Datum rapport: 28 mei 2015 Rapport Verkennend bodemonderzoek Krijtestraat 46 te Moergestel

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK WATERWEG 212-214 TE DE BILT

VERKENNEND BODEMONDERZOEK WATERWEG 212-214 TE DE BILT VERKENNEND BODEMONDERZOEK WATERWEG 212-214 TE DE BILT Rapportnummer: 08-P-074-I Verkennend bodemonderzoek Waterweg 212-214 te De Bilt Opdrachtgever: Witte Makelaars B.V. Postbus 577 4000 AN Tiel HOPMAN

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Bijlage 1: Verkennend bodemonderzoek Ruimtelijke onderbouwing 'Fietsenstalling gemeentehuis' NL.IMRO.1640.PB10HyWalk2a-VG01 Projectbesluit 10B339.R003.XR.LK 21 september 2010 Pagina 18 Verkennend bodemonderzoek

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

Rapport. dhr. j. van rijt. Perceel aan de Napoleonsweg te Neer, gemeente Leudal. Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740

Rapport. dhr. j. van rijt. Perceel aan de Napoleonsweg te Neer, gemeente Leudal. Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Rapport dhr. j. van rijt Perceel aan de Napoleonsweg te Neer, gemeente Leudal Verkennend bodemonderzoek conform NEN 5740 Dhr. J. Van rijt Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Vooronderzoek conform

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK SOESTDIJKERWEG 2 TE DEN DOLDER. -landgoed Prinsenhoeve-

VERKENNEND BODEMONDERZOEK SOESTDIJKERWEG 2 TE DEN DOLDER. -landgoed Prinsenhoeve- VERKENNEND BODEMONDERZOEK SOESTDIJKERWEG 2 TE DEN DOLDER -landgoed Prinsenhoeve- Rapportnummer: 14-P-358 Verkennend bodemonderzoek Soestdijkerweg 2 te Den Dolder landgoed Prinsenhoeve- Opdrachtgever: Eelerwoude

Nadere informatie

VERKENNEND BODEMONDERZOEK ACHTERZEEDIJK 57 BARENDRECHT

VERKENNEND BODEMONDERZOEK ACHTERZEEDIJK 57 BARENDRECHT VERKENNEND BODEMONDERZOEK ACHTERZEEDIJK 57 BARENDRECHT (UITBREIDING DEELLOCATIE 2) BRL2001 + BRL2002 Uitgevoerd door: rapportnummer: Milieutechnisch adviesbureau RSK - EMN 511702.002 Pottenbakkerstraat

Nadere informatie

Verkennend en nader Bodemonderzoek

Verkennend en nader Bodemonderzoek Verkennend en nader Bodemonderzoek ALDI Borger Definitief Aldi Ommen B.V. Postbus 65 773 AB Ommen Grontmij Nederland B.V. Assen, 5 juli 2 397-BO, revisie Inhoudsopgave Inleiding... 4. Algemeen... 4.2

Nadere informatie

J. Verhulst B.V. Project: Rijksweg 179 te Dorst

J. Verhulst B.V. Project: Rijksweg 179 te Dorst bezoekadres: Hobostraat 1 E 5402 CB Uden postadres: Hurk 303 5403 LD Uden T. 0413-269091 F. 0413-252513 E. info@amitec.nl I. www.amitec.nl ABN-AMRO nr. 40.84.88.735 ING nr. 424 598 K.v.K. nr. 16058413

Nadere informatie

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK

RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK RAPPORT VERKENNEND BODEMONDERZOEK Locatie: Vrijheidstraat (naast Kruidvat) Raamsdonksveer Opdrachtgever: Gemeente Geertruidenberg Postbus 10001 4940 GA Raamsdonksveer Document nr.: VB/821121-1 Project

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BIJLAGEN:

INHOUDSOPGAVE BIJLAGEN: COLOFON Kwaliteitszorg Econsultancy is lid van de Vereniging Kwaliteitsborging Bodembeheer (VKB). De VKB is een vereniging van bodemadvies en onderzoeksbureaus en heeft als doel kwaliteitsborging en continue

Nadere informatie

BIJLAGE 1. Rapportage bodem

BIJLAGE 1. Rapportage bodem BIJLAGEN BIJLAGE 1 Rapportage bodem VERKENNEND BODEMONDERZOEK AAN ZITTARD 24 TE VELDHOVEN (GEMEENTE VELDHOVEN) rapport nr. CV12083vbo Van Vleuten Consult bv Staarten 23 5281 PK Boxtel Postbuss 79 5298

Nadere informatie

RAPPORT C O. Verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de De Ruyterstraat 15 te Capelle aan den IJssel. Capelle aan den IJssel, 13 januari 2014

RAPPORT C O. Verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de De Ruyterstraat 15 te Capelle aan den IJssel. Capelle aan den IJssel, 13 januari 2014 RAPPORT C13-218-O Verkennend bodemonderzoek ter plaatse van de De Ruyterstraat 15 te Capelle aan den IJssel. Capelle aan den IJssel, 13 januari 2014 CAPELLE A/D IJSSEL Essebaan 7 2908 LJ Capelle a/d IJssel

Nadere informatie

Bijlage 1: Verkennend bodemonderzoek

Bijlage 1: Verkennend bodemonderzoek Bijlage(n) Bijlage 1: Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Commandeurstraat 13/ Willem Barentszkade 14 te West-Terschelling Gegevens opdrachtgever Zeelen Haven West Willem Barentszkade 15

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn

Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn Verkennend bodemonderzoek Beulakerweg 54 Giethoorn Opdrachtgever: SAB Arnhem B.V. Projectnummer: P1854.01 Datum: 18 november 2010 Rapporteur: ing. J.A. Slotboom-van Vliet Autorisatie: J. Geerdink M.Sc.

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek

Verkennend bodemonderzoek Verkennend bodemonderzoek Veldmansweg (ongenummerd) te Noardburgum Gegevens opdrachtgever Zeldenrust VROM-advies Projectmanagement Fûgelleane 18 8702 CD Bolsward Contactpersoon: De heer C. Zeldenrust CSO-Milfac

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek en verkennend bodemonderzoek asbest. Hoek Kerkstraat 2 - Dorpstraat 60 te Wagenberg. projectnummer 141442

Verkennend bodemonderzoek en verkennend bodemonderzoek asbest. Hoek Kerkstraat 2 - Dorpstraat 60 te Wagenberg. projectnummer 141442 Verkennend bodemonderzoek en verkennend bodemonderzoek asbest Hoek Kerkstraat 2 - Dorpstraat 60 te Wagenberg projectnummer 141442 Opdrachtgever: Woningstichting Volksbelang Ad Caron Postbus 87 4920 AB

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN LUISSEL 19. ontwerp

WIJZIGINGSPLAN LUISSEL 19. ontwerp WIJZIGINGSPLAN LUISSEL 19 ontwerp Luissel 19 Inhoudsopgave Bijlagen 3 Bijlage 1 Landschapsinpassingsplan 4 Bijlage 2 Verkennend bodemonderzoek 12 (ontwerp) Luissel 19 NL.IMRO.0757.WZ02Luissel19-OTW1 2-53

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek. Oude Lievelderweg 2 te Lievelde

Verkennend bodemonderzoek. Oude Lievelderweg 2 te Lievelde Verkennend bodemonderzoek Oude Lievelderweg 2 te Lievelde Milieutechniek Rouwmaat Groenlo bv Postbus 74 Den Sliem 93 7140 AB Groenlo 7141 JG Groenlo TEL. 0544-474040 FAX. 0544-474049 TITELBLAD Projectnaam

Nadere informatie

Kybys De heer B. Bongers Postbus AJ BOXTEL

Kybys De heer B. Bongers Postbus AJ BOXTEL Kybys De heer B. Bongers Postbus 371 5280 AJ BOXTEL -/- 20160950_a1BRF.docx Indicatief onderzoek funderingszand Bavoorsteweg 27 te Leusden 20153415/JLIN 6 juni 2016 De heer J.A.C. Linders BASc. j.linders@geofoxx.nl

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Eindhovensebaan 25 Veldhoven

Verkennend bodemonderzoek Eindhovensebaan 25 Veldhoven Verkennend bodemonderzoek Eindhovensebaan 25 Veldhoven Deze rapportage is afgedrukt op cradle to cradle papier documentnummer: 37/7/TB-, versie SAMENVATTING In opdracht van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant

Nadere informatie