NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juni/ Juli 2013 Algemeen Huidige situatie kinderopvang Zoals u bijna dagelijks in de krant kunt lezen heeft de kinderopvang te maken met forse vraaguitval. De Brancheorganisatie Kinderopvang maakt melding van 10 à 15 % vraaguitval in 2012 en zelfs 9 % in het eerste kwartaal van Het aantal faillissementen en ontslagen neemt toe. Verre van rooskleurige berichten, in de laatste nieuwsbrief van de organisatie bent u geïnformeerd over de stand van zaken bij kinderopvang Haarlem. Ook hebben onze locaties Pippeloen, nso de Flierefluiters en nso Jan Dobber last van vraaguitval. De bezetting daalt, wachtlijsten nemen af en er is nog geen zicht op herstel van de kinderopvangmarkt. Omdat we een onderdeel zijn van een grote kinderopvangorganisatie hebben we de crisis in de kinderopvang goed op kunnen vangen en is 2012 afgesloten met een positief resultaat. Een resultaat dat te danken is aan het tijdig treffen van bezuinigingsmaatregelen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit van de opvang én de zorgvuldige wijze waarop de personeelsformatie wordt afgestemd op de lagere kind bezetting. Door de dalende kind bezetting neemt het risico van een teveel aan medewerkers toe. Met name op de woensdag en vrijdag - dagen waarop traditioneel minder kinderen naar de opvang gaan - is dat risico aanwezig. Tot nu toe kunnen we deze boventallige medewerkers via onze eigen invalpool vaak op een andere groep of locatie inzetten waar anders inval nodig zou zijn. Maar als de kind bezetting nog verder daalt gaat dat op enig moment niet meer lukken. Dat betekent dat we terughoudend te werk moet gaan als tijdelijke contracten aflopen en soms afscheid moeten nemen van goede medewerkers. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om de organisatie financieel gezond te houden. Wij beseffen dat deze maatregelen gevolgen kunnen hebben voor de samenstelling van het team en proberen de interne verschuivingen tot een minimum te beperken zodat de kinderen daar zo min mogelijk hinder van ondervinden. Op ons cluster hebben we op dit moment op de maandag en dinsdag op Pippeloen 1 medewerker boventallig, zij wordt nu ingezet via de invalpool. Voor de nso geldt dat op woensdag en vrijdag 1 medewerker van de Flierefluiters naar nso Jan Dobber gaat. GGD inspectie Zowel Pippeloen als nso Jan Dobber heeft er afgelopen maand een ggd inspectie plaats gevonden. Beide locaties waren in orde, de rapporten kunt u ter inzage vinden in de ouderhoek.

2 Vakantieopvang 2013 voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar Omdat de meeste ouders van schoolgaande kinderen in de zomer op vakantie gaan, is de Naschoolse Opvang in de zomer 2 weken gesloten. De zomersluiting van de Naschoolse Opvang in 2013 is van maandag 22 juli tot en met vrijdag 2 augustus. Voor ouders die tijdens deze 2 sluitingsweken toch opvang nodig hebben, organiseert Kinderopvang Haarlem Vakantieopvang. Wij bieden dan een gevarieerd vakantieprogramma met veel activiteiten en uitstapjes in Haarlem en omgeving. Ouders van kinderen die bij Kinderopvang Haarlem naar de Naschoolse Opvang gaan, kunnen van de vakantieopvang gebruik maken. De vakantieopvang wordt geboden vanuit de nso s Kleef & Co en Sportiv-O. Deze 2 accommodaties, gelegen aan de Randweg ter hoogte van de Kleverlaan, zijn vanwege hun centrale ligging goed bereikbaar voor ouders. Voor kinderen zijn deze locaties extra aantrekkelijk vanwege de aangrenzende sportvelden die volop spelmogelijkheden bieden. Ook in de directe omgeving is veel te beleven. Op loopafstand ligt speeltuin Burcht ter Cleeff, de bowlingbaan, de Kennemersporthal en de Stadskweektuin. Iets verder ligt het Wed, het duinmeer in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Genoeg mogelijkheden om gezellige vakantie uitstapjes te maken. Ook binnen is er veel te doen: de kinderen kunnen koken en bakken, aan de slag met knutselmateriaal, schilderen etc. Ook worden er dans- of theaterdagen georganiseerd. De vakantieopvang is open van uur tot uur. U kunt kiezen voor 1 of meerdere hele dagen. Het tarief voor een hele dag bedraagt 63,02. Dit komt neer op 6,00 per uur. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 1 juli Het inschrijfformulier vindt u op de website (onder het kopje plaatsing -> inschrijven). Pedagogisch werkplan Het pedagogisch werkplan van Pippeloen, nso Jan Dobber en de Flierefluiters, is na afstemming met de oudercommissie definitief vastgesteld en geplaatst op de website. De belangrijkste wijzigingen zijn: hoofdstuk 4 stamgroep. In hoofdstuk 2 is groepsdoorbroken werken aangepast aan de Landelijke term opendeuren. Het pedagogisch werkplan voldoet aan het nieuwe convenant. Traject Pedagogische verdieping Om de pedagogisch medewerkers te ondersteunen wordt er gebruik gemaakt van videobeelden (VIB) die gemaakt zijn in de groepen. Voor het komende werkoverleg van Pippeloen zal vaardigheid 3: Structuren en grenzen stellen (Wij zijn duidelijk in onze verwachtingen naar kinderen) aan de orde komen. Voor nso Jdc en flierefluiters hebben we een formulier waarop alle 6 de vaardigheden genoemd staan. Er wordt een moment van de dag uitgekozen door de pm s, waarop ze kijken en invullen wat ze werkelijk zien en doen en welke vaardigheid er gebruikt wordt. Het team is zich hierdoor meer bewust van de 6 interactieve vaardigheden, waardoor ze de kinderen nog beter kunnen begeleiden. Ook in de nso s wordt gefilmd. De films en vaardigheden komen in het werkoverleg aan de orde.

3 Kinderdagverblijf Pippeloen Muziek op schoot gaat door! Zoals u weet zijn we begin dit jaar gestart met muziek op schoot. De planning was om dit voor een half jaar in te zetten. Wegens het grote succes van muziek op schoot onder de kinderen hebben we besloten muziek op schoot het hele jaar door aan te bieden op Pippeloen. Open dag Pippeloen Vrijdag 7 juni was er open dag op Pippeloen. Deborah (zij geeft muziek op schoot) was uiteraard ook van de partij. De open dag heeft 1 nieuwe klant opgeleverd.

4 Activiteiten Thema bloemen We hebben deze maand allemaal mooie bloemen geknutseld. Tulpen, hyacinten en nog meer bloemen. Maar ook hebben we bloemen gezaaid. Op de zakjes konden we zien wat voor bloemen er uit de zaadjes zou komen. Elke dag hebben we water gegeven en de bakjes goed in de zon gezet. En op een morgen zagen we de eerste groene sprietjes uit de aarde komen. Onze bloemen waren aan het groeien. Nu zijn het alleen nog maar groene sprietjes, maar over een tijdje hebben wij mooie bloemen in onze potten groeien. Buiten peutergym Elke week gymen we bij de peuters en bij mooi weer doen we dat buiten. Met voor elk kind een ronde blauwe mat gaan we naar het gras. Zo springen we als kikkers van mat tot mat en doen leuke spelletjes. In de frisse buitenlucht is gymen nog leuker.

5 NSO s Nieuwe flyer en poster Voor beide nso s hebben we een nieuwe flyer en poster. We zijn er enorm trots op, de flyers en posters kunt u zien op de locaties. Mocht u een plek hebben, bv op uw werk of sportvereniging, om 1 van onze posters op te hangen of flyers neer te leggen horen wij dit graag! De flyers zijn ook verspreid onder de scholen in Schalkwijk. NSO Jan Dobber In de maand mei zijn we gestart met twee sportieve workshops. Zumba en buikdansen, beide voor de 7+ kinderen. De workshops worden gegeven door Chantal, zij werkt ook voor kinderopvang Haarlem, op een peutergroep. De zumba workshops zijn inmiddels afgelopen en waren een succes. De buikdans workshops lopen over twee weken af, deze workshop is een nog groter succes mede doordat de kinderen de attributen zoals de buikdanssetjes en sjaaltjes fantastisch vinden. Nso de Flierefluiters In de afgelopen maand was het thema vervoer en uiteraard de koningsdag en de meivakantie. We hebben met een stel kinderen een reuze leuk schilderij gemaakt, dit schilderij gaf onze kijk op vrijheid. De boodschap hierbij was: Wij zijn blij dat we kunnen spelen en niet bang hoeven te zijn en lol durven te hebben. Dat hebben we proberen uit te drukken in het schilderij. Alle nso s van koh hebben een kunstwerk gemaakt en deze werden tentoongesteld op bevrijdingspop. Het schilderij hangt nu in het knutsellokaal boven een tafel. In de mei vakantie zijn we naar het Linnaeushof en ook naar IJmuiden "de veilige haven" geweest. Twee fantastische speeltuinen waar de kinderen naar hartenlust gespeeld hebben. Ook het Molenplaspark was deze vakantie weer een heerlijke plek om te vertoeven zeker als de zon scheen. Op de thuisbasis knutselende we helikopters, vliegtuigjes en locomotieven. De tijd vloog voorbij.

6 Personeelsinformatie Algemeen: Kdv Pippeloen: Esmeralda werkt op dit moment op de woensdag en donderdagochtend boventallig. Na haar vakantie, in juli, gaat Esmeralda woensdag de hele dag en donderdagochtend boventallig werken. Nso Jan Dobber: geen bijzonderheden Nso Flierefluiters: Serpil werkt 3 korte middagen boventallig op de groep, dat is het meest haalbare op dit moment. Agenda juni/ juli 2013 Thema s Kdv en Nso Kdv Pippeloen juni/ juli Nso Flier juni/ juli Nso JDC Juni/ juli margedagen Molenwiek (Montessori) Margedagen Molenwiek (Dalton) Margedagen de Meer Margedagen De Brandaris Thema: Sprookjes, peutergym, muziek op schoot en vakantie Strandjutten en zomervakantie Wereldkeuken, sprookjes en beroepen 5 juli VERGEET NIET IN TE SCHRIJVEN! 5 juli VERGEET NIET IN TE SCHRIJVEN! 17 juni VERGEET NIET IN TE SCHRIJVEN! 18 juni VERGEET NIET IN TE SCHRIJVEN!

7 Even voorstellen: Hallo allemaal, Recent ben ik OC-lid en penningmeester geworden, dus zou ik mij graag willen voorstellen. Mijn naam is Mark Hofland, ik ben getrouwd en ben de vader van Florian en Sofia. Zij gaan 2 dagen per week naar de kinderopvang op de locatie Pippeloen. Ik wil graag betrokken zijn bij belangrijke onderwerpen die de kinderopvang betreffen en ik wil graag nuttige inbreng geven, zodat zowel kinderen als ouders een fijn gevoel bij de opvang hebben. Hallo, ik ben Gerlande Huisman, partner van Ronald Baar, moeder van Abe (11 jaar) en Silke ( 3 jaar). Abe zit bij de NSO de Flierefluiters en Silke bij het KDV Pippeloen. Ik ben eind 2010 in de oudercommissie gegaan omdat ik het leuk en belangrijk vind om betrokken te zijn bij de opvang van mijn kinderen. Inmiddels ben ik voorzitter. Spreek mij gerust aan als u opmerkingen, leuke ideeën of vragen heeft. Mijn naam is Janske Pluimers en ik ben de moeder van Tessa en Nora Licher. Tessa gaat al jaren met plezier naar NSO Jan Dobbercentrum en Nora start daar op 15 juni. Daarvoor is ze altijd naar kinderdagverblijf Jan Dobber en vanaf februari naar Pippeloen gegaan. Als jullie vragen, ideeën of andere zaken willen bespreken met de Oudercommissie dan kunnen jullie mij aanspreken!

8 Dag, ik ben Kim van Velzen en Marcel en ik zijn de ouders van Olivia van Raad. Zij is 2 jaar en zit al vanaf de babygroep bij Pippeloen. Vanaf die tijd zit ik bij de OC omdat ik het leuk vind om inhoudelijk betrokken te zijn bij het kinderdagverblijf. Natuurlijk kan je ook mailen, ocwerkeenheidjandobber@gmail.com Bereikbaarheid Management Telefoonnummer kantoor cluster Jan Dobbercentrum jdc@kinderopvanghaarlem.nl Adjunct clustermanager Anja Brillemans: werkdagen ma, di,wo, Clustermanager Lisa Sohl: werkdagen ma, di, do Website:

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters 2013 Algemeen Onlangs is het decentrale informatieboekje van de cluster Jan Dobber aangepast. Er zijn een aantal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters September 2013 Algemeen De leveringsvoorwaarden van Kinderopvang Haarlem wijzigen per 1 oktober 2013. Dit is

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers,

Beste ouders, verzorgers, Beste ouders, verzorgers, Na alle kou gaan we lekker weer genieten van het mooie weer! De lentekriebels zijn overal voelbaar, bij de kinderen, maar ook bij ons! We kunnen weer regelmatig op stap met de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor november 2012. Algemeen Brandoefening In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juli 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor juli 2012. Vanaf deze week is eindelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Augustus 2013 Algemeen Samenvoegen van groepen. Wanneer er veel kinderen worden afgemeld (dit komt regelmatig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 Algemeen Onderzoek naar de pedagogische kwaliteit bij Kinderopvang Haarlem Zoals u weet zet Kinderopvang Haarlem

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus

Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus Beste ouders/verzorgers, Voor u de nieuwsbrief vol met handige informatie over de toeslag, activiteiten en nso locaties van Cluster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Februari 2013 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief van februari met nieuws en plannen voor de komende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor 2012. Weet u dat u ons tegenwoordig kunt volgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters. Algemeen. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters. Algemeen. Beste ouders, NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juni 2014 Algemeen Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van juni 2014. De laatste nieuwsbrief was in maart,

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni 2013

Nieuwsbrief mei/juni 2013 Nieuwsbrief mei/juni 2013 Beste ouders/verzorgers van NSO Zeester en Neptunus, Voor u ligt de nieuwe Nieuwsbrief van NSO Zeester en NSO Neptunus met daarin informatie over de locaties, samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest. Mei/juni 2013. Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest. Mei/juni 2013. Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest Mei/juni 2013 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf en de naschoolse opvang van De Velden met informatie over onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters / april 2013 Algemeen Medezeggenschapsreglement Medio 2012 verlangde afdeling Handhaving van de Gemeente

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November / December 2013 Algemeen Risico en veiligheid Jaarlijks worden de risico s ten aanzien van de veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2016

NIEUWSBRIEF juni 2016 NIEUWSBRIEF juni 2016 Algemeen Beste ouders, De zomervakantie staat voor de deur. Enkelen van u hebben al kunnen Genieten van een heerlijke vakantie, anderen gaan nog op vakantie. Wij Wensen u alvast een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari 2017 Algemeen Steeds meer nieuwe ouders zoeken een opvanglocatie, of juist ons kinderdagverblijf/buitenschoolse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kameleon juni 2016

Nieuwsbrief Kameleon juni 2016 Nieuwsbrief Kameleon juni 2016 Onderzoek naar de pedagogische kwaliteit bij Kinderopvang Haarlem Zoals u weet zet Kinderopvang Haarlem zich voortdurend in om de pedagogische kwaliteit hoog te houden. Hiervoor

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE RONDOM DE VAKANTIE EN OPVANG:

BELANGRIJKE INFORMATIE RONDOM DE VAKANTIE EN OPVANG: BELANGRIJKE INFORMATIE RONDOM DE VAKANTIE EN OPVANG: Aanmelden en afmelden. In verband met de vakantieplanning en personeelsrooster vragen wij u uw kind(eren) op het aanmeldingsformulier aan- of af te

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016 Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de BSO locaties van Cluster Pepijn. Nieuw klimrek bij de Octopus De wilgenhoek heeft met

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en locatie de Apenrots. Manager Kinderopvang Onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje April 2013 Wat zal het gek zijn om van Koninginnedag naar Koningsdag te gaan. Zolang ik me kan herinneren waren we vrij op 30 april en nu opeens wordt dat allemaal

Nadere informatie

Beste ouders van de BSO,

Beste ouders van de BSO, Beste ouders van de BSO, In deze nieuwsbrief vindt u o.a. het programma voor de kerstvakantie, de sluitingsdagen, de GGD controle, de klantevaluaties en een oproep vanuit de oudercommissie voor nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters maart 2014 Algemeen Beste ouders, Wat een prachtig weer! Dat wordt lekker genieten en veel buiten spelen. Maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 Mei 2014

Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Nieuwsbrief 15 Mei 2014 Inleiding In deze nieuwsbrief geven we een terugblik op de afgelopen periode, over de uitstapjes in de meivakantie, het voorstellen van de nieuwe gezichten op de BSO en diverse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2017 Nr. 30 Inleiding Hallo allemaal, De zomer is in aantocht en gelukkig hebben we veel van het mooie en warme kunnen genieten. Onze zwembadjes zijn al veelvuldig gebruikt

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Inleiding Hallo allemaal, Heerlijk om weer meer buiten te zijn en te genieten van de lente die in volle gang is. Het ouder tevredenheidonderzoek is bijgevoegd

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2013

Nieuwsbrief juli 2013 kinderdagverblijf & bso ZieZaZo Nieuwsbrief juli 2013 In deze nieuwsbrief: algemeen (kdv + bso) * herindeling ZieZaZo en tuin * personeelsnieuws * kinderopvangtoeslag: indexering maximum uurtarieven kinderopvang

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kikkerpad juni - juli - augustus 2015

Nieuwsbrief Kikkerpad juni - juli - augustus 2015 Nieuwsbrief Kikkerpad juni - juli - augustus 2015 De zomer is weer begonnen en de zomervakantie komt er al weer aan. De pedagogisch medewerkers van de NSO zijn druk bezig met de voorbereidingen van de

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Zomervakantie: Studio Zus en Zo!

Zomervakantie: Studio Zus en Zo! Programma zomervakantie 2013 Move-It en Terra Zomervakantie: Studio Zus en Zo! Voor de zomervakantie (22 juli t/m 30 augustus) hebben wij ons laten inspireren door het thema: Film. Wij gaan in Studio Zus

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO S Zeester en Neptunus Juni 2017

Nieuwsbrief BSO S Zeester en Neptunus Juni 2017 Nieuwsbrief BSO S Zeester en Neptunus Juni 2017 Beste ouders/verzorgers, Dagje strand In deze nieuwsbrief vindt u informatie en vooral veel foto s van activiteiten van BSO de Zeester en de Neptunus. Algemeen

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinder Service Hotels

Nieuwsbrief Kinder Service Hotels VOOR OUDERS/VERZORGE RS Januari 2016 Volgnummer 1 Nieuwsbrief Kinder Service Hotels Alweer 2 jaar! KSH de Zwaluw is alweer 2 jaar gevestigd in basisschool de Zwaluw. Het afgelopen jaar is de samenwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief OJO September

Nieuwsbrief OJO September Hallo! Mijn naam is Madieke Wapperom, ik ben 23 jaar en volg de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Stenden. Ik zit in het vierde jaar en zal de komende 10 maanden stage gaan lopen bij het

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Beer bodoni t Lieveheersbeestje Locomotief Februari 2014 Voorleesontbijt op Beer Bodoni In je pyjama, onder een dekentje op de bank met een broodje; Voorleesontbijt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Nso de Velden

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Nso de Velden NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Nso de Velden Augustus/ september 2014 Algemeen Op onze website onder locaties fotoalbum, worden regelmatig foto s van de Velden en de Rozentuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 18 september 2013

Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Twaalf augustus tweeduizenddertien. Wat hebben wij allemaal wel gezien. De lange mooie zomervakantie is opnieuw voorbij. De kinderen met rugzak gezadeld staan weer in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs)

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs) KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015

Weekbrief. 26 juni 3 juli 2015 Afscheid meneer Ruud Beste ouders / verzorgers, Zoals u al heeft kunnen opmerken, is juffrouw Petra Berentsen al weer geruime tijd op school bezig met haar werkzaamheden als directeur. Heel fijn dat het

Nadere informatie

Op de Velden is het een gezellige fijne vakantie periode geweest. Veel mooi weer en daar is goed van geprofiteerd.

Op de Velden is het een gezellige fijne vakantie periode geweest. Veel mooi weer en daar is goed van geprofiteerd. Nieuwsbrief KDV de Velden en NSO Uilennest September en oktober 2013 Beste ouders en verzorgers, Helaas voor de meeste van ons zit de vakantie er weer op! We hopen dat iedereen een leuke vakantie heeft

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013

Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013 Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf Pepijn met informatie over onder andere onze themamaanden, personele

Nadere informatie

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval

goede en frisse moed tegenaan! Voor actuele zaken en de laatste foto s kunt u onze pagina liken op Facebook en Instagram. Team De Zoete Inval Nieuwsbrief Kinderdagverblijf Kinderd blijf januari 2019 Nr. 36 Inleiding Beste ouders/ verzorgers, We willen jullie allemaal een heel fijn 2019 wensen! De feestdagen zijn inmiddels voorbij en de winter

Nadere informatie

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013 Voorwoord van de Clustermanager Het schooljaar is al weer in volle gang en de eerste vakantie staat al weer voor de deur. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat de planning en het thema van deze vakantie

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Beer bodoni t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief Maart April 2015 Schip ahoy op Beer Bodoni Pasen op t Lieveheersbeestje Maandagenda. De nieuwe planning van de thema

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Zomervakantie: Studio Zus en Zo!

Zomervakantie: Studio Zus en Zo! Programma 8+ zomervakantie 2013 Lansingerland Zomervakantie: Studio Zus en Zo! Voor de zomervakantie (22 juli t/m 30 augustus) hebben wij ons laten inspireren door het thema: Film. Wij gaan in Studio Zus

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV Pepijn mei 2014

Nieuwsbrief KDV Pepijn mei 2014 Nieuwsbrief KDV Pepijn mei 2014 Beste ouders/verzorgers, We hebben al een aantal heerlijk zonnige dagen achter de rug. De kinderen lopen hier rond met rode blosjes en bruine gezichtjes. Er wordt dan ook

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en Vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kameleon juni - juli - augustus 2015

Nieuwsbrief Kameleon juni - juli - augustus 2015 Nieuwsbrief Kameleon juni - juli - augustus 2015 De zomer is weer begonnen en de zomervakantie komt er al weer aan. De pedagogisch medewerkers van de NSO zijn druk bezig met de voorbereidingen van de activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5

NIEUWSBRIEF JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 JAARGANG 4, NUMMER 5 1/5 Woord van de Directie Beste ouders, Het laatste kwartaal 2012 heeft alweer zijn intrede gedaan. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd voor het kinderdagverblijf en er staat ons

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Onderwerpen ZomerWereldWeken 2016 BSO tijdens studiedagen 29 en 30 september Kids Active Rosmalen Bericht over Karen van der Valk Nieuws van de OC De Musketiers en de Narretjes

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528

Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528 Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Leidschendam-Voorburg Datum

Nadere informatie

Zomerfeest NSO De Boomhut van afgelopen vrijdag!

Zomerfeest NSO De Boomhut van afgelopen vrijdag! Geachte ouders, verzorgers van de NSO Pipoka en NSO Boomhut We hopen dat jullie allemaal een fijne zomervakantie hebben gehad en de kinderen inmiddels alweer een beetje gewend zijn aan school en de NSO.

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Nieuwsbrief augustus 2017 Hierbij ontvangen jullie de vierde nieuwsbrief van dit jaar! In deze nieuwsbrief: Voor in de agenda ZieZaZo tuinfeest Personeelsnieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Bezoek aan het Baafje Ouderportaal

Bezoek aan het Baafje Ouderportaal Juli en augustus 2015 Bezoek aan het Baafje Ouderportaal School app voor smartphones Gebruik van foto s Bericht van juf Mireille Naschoolse wetenschap- en tecniekcursus Afscheid groep 8 Villa Lilla Nieuwe

Nadere informatie

Juni 2015 SKH het Spectrum

Juni 2015 SKH het Spectrum Juni 2015 SKH het Spectrum Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2015 Personele bezetting Wij als teamleden van SKH het Spectrum hebben sinds 15 juni 2015, het genoegen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn Juni 2016

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn Juni 2016 Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn Juni 2016 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de BSO locaties van Cluster Pepijn. Onder andere informatie over ons nieuwe activiteitenbeleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda

Discussieavond. 27-06-2014 Agenda 27-06-2014 Agenda Discussieavond 30-06 doorschuifmiddag 30-06 schoomaakavond 01-07 afscheid groep 8 02-07 afscheid juf Houkje 04-07 laatste schooldag 05-07 t/m 17-08 ZOMERVAKANTIE Zoon voor juf Bianca!

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kikkerpad oktober 2015

Nieuwsbrief Kikkerpad oktober 2015 Nieuwsbrief Kikkerpad oktober 2015 Zomerfeest en 10-jarig bestaan Kikkerpad Op zaterdag 27 juni hebben we het zomerfeest en 10-jarig bestaan gevierd op het Kikkerpad. Het was prachtig weer en super gezellig!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: - 25 januari MR-vergadering - 29 januari groep 1-2 vrij. - Schoolzwemkampioenschappen

In deze nieuwsbrief: Agenda: - 25 januari MR-vergadering - 29 januari groep 1-2 vrij. - Schoolzwemkampioenschappen In deze nieuwsbrief: Agenda: - 25 januari MR-vergadering - 29 januari groep 1-2 vrij - Schoolzwemkampioenschappen - Hulp gezocht - Thema Reuzen en Kabouters bij de peuteropvang - Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

BSO-nieuwsbrief nr. 1 17 oktober 2013

BSO-nieuwsbrief nr. 1 17 oktober 2013 BSO-nieuwsbrief nr. 1 17 oktober 2013 Inleiding: Dit is de eerste BSO-nieuwsbrief van dit schooljaar. Sinds de vorige nieuwsbrief is er veel gebeurd zoals; vier weken zomervakantieopvang, start van nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Nieuwsbrief - december 2013 Thema s en bijzonderheden De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Het jaar 2013 is bijna weer voorbij. Sint Maarten en Sinterklaas hebben we afgesloten. We hebben een leuk Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Naam van het kind:... Geboortedatum:...-...-... Email adres:.

Naam van het kind:... Geboortedatum:...-...-... Email adres:. Aanmeldingsformulier VAKANTIE opvang Naast de buitenschoolse opvang is voor kinderen van 4 tot 13 jaar vakantieopvang aan te vragen. De vakantie- en de buitenschoolse opvang worden per maand verrekend.

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Zonneroosje. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di, Do, en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Zonneroosje Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Vakantierooster & studiedagen komend cursusjaar Hieronder ziet u het vastgestelde vakantierooster voor komend cursusjaar 2016-2017: Nr 16:

Vakantierooster & studiedagen komend cursusjaar Hieronder ziet u het vastgestelde vakantierooster voor komend cursusjaar 2016-2017: Nr 16: Nr 16: 17 juni 2016 Inleiding De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de voorbereidingen voor volgend cursusjaar. In deze nieuwsbrief krijgt u daar dan ook veel informatie over. Onder andere het

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

NSO Pipoka-Programma Zomervakantie. 2014 Week 1

NSO Pipoka-Programma Zomervakantie. 2014 Week 1 Nieuwsbrief nso Boomhut en Pipoka Over enkele dagen is het al zover dan is het weer zomervakantie! Dit betekent dat de kinderen tijdens de eerste, tweede, vijfde en zesde week van de zomervakantie hele

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers van Kinderdagverblijf Pimpernel

Beste ouders en verzorgers van Kinderdagverblijf Pimpernel Beste ouders en verzorgers van Kinderdagverblijf Pimpernel Wij hopen dat iedereen flink heeft kunnen genieten van de zomervakantie want wat heeft de zon zich veel laten zien in deze zomer! Er is daarom

Nadere informatie

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren.

Koningsdag Onze koning is bijna jarig en dat betekent feest! We gaan met de kinderen van het KDV en BSO leuke spelletjes doen om deze dag te vieren. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie