NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters 2013 Algemeen Onlangs is het decentrale informatieboekje van de cluster Jan Dobber aangepast. Er zijn een aantal zaken toegevoegd en nader omschreven. Het betreft: Vier-ogen principe Inzet stagiaires Verklaring Omtrent gedrag, VOG Meldcode kindermishandeling en huiselijke geweld Heeft u behoefte aan nadere informatie omtrent de toevoegingen aan het decentrale informatieboekje kijk dan op de website van Kinderopvang Haarlem, en ga dan naar het kopje locaties. Kinderdagverblijf Pippeloen Het vierogenprincipe in het kort. Het vierogenprincipe houdt in dat er altijd iemand moet kunnen meekijken of meeluisteren in het kader van de veiligheid; de beroepskracht of beroepskracht in opleiding kan de werkzaamheden uitsluitend verrichten terwijl hij gezien en/of gehoord kan worden door een andere volwassene. Dit vierogenprincipe is van toepassing voor alle kinderopvangorganisaties die dagopvang aanbieden. In de gewijzigde ministeriële regeling die op 30 oktober 2012 gepubliceerd is, is aangegeven dat deze ondernemers per 1 juli 2013 moeten voldoen aan het vierogenprincipe. Convenantpartijen vinden het belangrijk dat ouders en oudercommissies betrokken worden bij het invulling geven aan het vierogenprincipe. Hoe zit dat bij ons op Pippeloen? Voor een deel hebben wij een transparant gebouw waarbij de ruimtes (groepsruimte en badkamer) door middel van glazen deuren, wanden met elkaar in verbinding staan. In de grote slaapkamer hebben we tussen de middag een slaapwacht en staat de babyfoon aan. De babyslaapkamers hebben beide babyfoons. Door middel van een beeldscherm is het mogelijk om bij elkaar op de groep te kijken en de peuter wc-tjes op de gang te kunnen zien. Zo ook bij pauze en het begin en einde van de dag. Op deze manier voldoen alle ruimtes aan de eisen. Op 26 maart is het vierogenprincipe besproken met de oudercommissie.

2 Open dag 7 juni Vrijdag 7 juni is er een open dag op Pippeloen van uur. Deborah de Liever zal op deze middag op de babygroep en de peutergroep een les muziek op schoot geven. Zo zal ook IKK sport peutergym aanbieden op deze middag. Behalve deze activiteiten zal het team zelf ook activiteiten aanbieden zoals u van ons gewend bent. We hopen met deze open dag nieuwe klanten aan te trekken. Tuinieren De afgelopen weken zijn we met de kinderen aan het zaaien geweest. We hebben kleine emmertjes gevuld met aarde, vervolgens heeft elk kind gekozen wat hij/zij wilde planten. Er was keus uit sperziebonen, bieten, wortels, radijs, sla en bloemen. De kinderen hebben de gekozen zaadjes in hun emmertje gezaaid. Vervolgens hebben we ze voor het raam opgehangen, regelmatig water gegeven en al binnen 2 weken groeiden er plantjes. Omdat we ook dit jaar weer met een groentetuintje willen starten, hebben we alvast in kasjes mais, rucola, bietjes, lente-ui, sperziebonen, dahlia s, wortels en vergeet-menietjes gezaaid. Binnen een halve week zagen we al resultaat. De rucola, de wortels en radijsjes schoten uit de grond. Nu kunnen we over een aantal weken de stekjes over planten naar onze vierkante meter groentetuin. Ook thuis zijn er kinderen aan het zaaien geweest. Zo hebben we van Nora een bonenplant gekregen, waar gele bonen aan zullen groeien. Dus als het goed gaat kunnen we over een tijdje de eerste groenten uit eigen tuin eten.

3 NSO s Andere schooltijden op de basisschool Molenwiek Dalton afdeling 2013/2014 Vanaf schooljaar stappen veertien locaties/scholen van het Spaarnesant over op vijf gelijke schooldagen, waaronder ook de Molenwiek afdeling Dalton. Wat betekent dat voor uw contract met de Kinderopvang Haarlem, op de Flierefluiters? Kinderopvang Haarlem berekent voor elk kind de exacte opvangtijd op basis van zijn/haar schoolrooster. U betaald dus voor de opvangtijd die uw kind kan afnemen. Op de website van Kinderopvang, vindt u de gespecificeerde prijswijzer Wij verzorgen dus opvang vanaf het moment dat uw kind van school komt zoals u van ons gewend bent. Mocht u behoefte hebben aan de overbrugging van tot uur op een andere dag dan u al op contract heeft, ligt er op de flierefluiters een overbruggingsformulier dat u kunt invullen. Het is dus ook mogelijk om structureel alleen van tot uur af te nemen. Nieuwe flyer en poster Voor beide nso s zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe flyer en poster. Er zijn talloze foto s gemaakt en uiteindelijk hebben we de leukste uitgekozen. We zijn blij om te merken dat alle betreffende ouders toestemming hebben gegeven voor het gebruiken van deze foto s. Bedankt hiervoor! NSO Jan Dobber Start pilotproject Kinderraad NSO Jan Dobber centrum. In maart 2013 zijn we op onze nso gestart met een heuse kinderraad. Eind 2012 hebben alle 8+ kinderen een kinderenquête ingevuld met daarin de vraag of ze in een kinderraad zouden willen zitten. Op basis daarvan is er een kinderraad opgezet van maximaal 9 kinderen, onder leiding van pedagogisch medewerker Renate. Ons doel voor het opzetten van de kinderraad is meer betrokkenheid van de 8+ kinderen te ontwikkelen en in samenspraak een gevarieerde en uitdagende activiteiten aan te bieden. Wij vergaderen vijf keer per jaar op dinsdags onder nso tijd. In maart 2014 gaan we het project evalueren en bij succes wordt het verlengd. Inmiddels hebben we de eerste vergadering gehad waarin alle kinderraadleden de belofte hebben uitgesproken, die erbij hoort en officieel zijn toegetreden tot de kinderraad. Belofte 1. Wij zullen ons niet laten omkopen 2. Wij zullen niet alleen aan onszelf denken, maar komen op voor alle kinderen van nso jan dobber centrum. 3. We houden ons goed aan de regels en zullen goed ons best doen in de kinderraad. Wordt vervolgd..

4 Personeelsinformatie Algemeen: Kdv Pippeloen: Esmeralda werkt inmiddels een ochtend boventallig op de peutergroep. Nso Jan Dobber: geen bijzonderheden Nso Flierefluiters: Serpil werkt inmiddels 3 korte middagen boventallig op de groep.. Agenda mei 2013 Thema s Kdv en Nso Kdv Pippeloen Nso Flier Nso JDC margedagen Molenwiek (Montessori) Thema: Bloemen, peutergym en muziek op schoot Vervoer Schoolvakantie 29 april t/m 10 mei. NSO gesloten op 30 april, 9 en 10 mei. Sport Schoolvakantie 29 april t/m 10 mei. NSO gesloten op 30 april, 9 en 10 mei. 27 mei 2013 groep 1 t/m 4 VERGEET NIET IN TE SCHRIJVEN!

5 Oudercommissie Cluster Jan Dobber: Oudercommissie zoekt nieuw talent! Wil jij meedenken over hoe het gaat en/of hoe beter kan bij het kinderdagverblijf of de naschoolse opvang (NSO) van jouw kind? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zoeken ouders die samen met ons actief willen meedenken op een kritische oplossingsgerichte manier. Ook ouders die mee willen helpen bij activiteiten of over bepaalde onderwerpen willen meedenken zijn meer dan welkom. Wil je onze oudercommissie versterken of een keer aanschuiven bij de vergadering? Dat kan op dinsdag 14 mei om uur bij NSO Jan Dobbercentrum, Haya van Somerenpad 1A.! Je kan één van ons aanspreken, het aan de leiding doorgeven of mailen naar Eén oudercommissie voor drie locaties Sinds het samenvoegen van kinderdagverblijven Jan Dobbercentrum en Pippeloen op 1 februari 2013 zijn ook de twee oudercommissies samengevoegd. Er is nu één oudercommissie (OC) voor het kinderdagverblijf Pippeloen en de twee NSO s de Flierefluiters en het Jan Dobbercentrum. Als OC proberen we op een positief kritische manier onze rol te vervullen. We komen gemiddeld vijf tot zes keer per jaar bij elkaar om lopende zaken en punten die vanuit de ouders naar voren komen met de leiding te bespreken. Ook geven wij (gevraagd en ongevraagd) advies aan het bestuur in haar keuzes met betrekking tot kwaliteitsbeleid, pedagogisch beleid, voeding, veiligheid en gezondheid, klachtenbehandeling, openingstijden en prijsstelling. We zorgen tevens namens de kinderen voor een verjaardagscadeau voor de pedagogisch medewerkers en voor een presentje op de dag van de leidsters. En we organiseren samen met de pedagogisch medewerksters minimaal één keer per jaar een feest voor de kinderen, zoals onlangs het welkomstfeest bij Pippeloen. Ouderbijdrage van 5 euro per kind Verder willen we jullie graag herinneren aan de vrijwillige ouderbijdrage. Jullie bijdrage wordt besteed aan bijvoorbeeld een gezamenlijke activiteit zoals bijvoorbeeld het welkomstfeest, cadeautjes voor de pedagogisch medewerkers, dag van de leidsters en het (na)zomerfeest. De ouderbijdrage is voor 2013 vastgesteld op 5 euro per kind. Dit kan overgemaakt worden op gironummer ten name van ouderraad Kinderdagverblijf Jan Dobber. Voor de ouders die hun bijdrage al gedaan hebben hartelijk dank! Gerlande Huisman, moeder van Abe (NSO de Flierefluiter) en Silke (Kinderdagverblijf Pippeloen) Kim van Velzen, moeder van Olivia (Kinderdagverblijf Pippeloen) Janske Pluimers, moeder van Tessa (NSO Jan Dobbercentrum) en Nora (Kinderdagverblijf Pippeloen) Oudercommissie kinderdagverblijf Pippeloen, NSO de Flierefluiters en NSO Jan Dobbercentrum ocwerkeenheidjandobber@gmail.com Bereikbaarheid Management Telefoonnummer kantoor cluster Jan Dobbercentrum jdc@kinderopvanghaarlem.nl Adjunct clustermanager Anja Brillemans: werkdagen ma, di,wo, Clustermanager Lisa Sohl: werkdagen ma, di, do Website:

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Augustus 2013 Algemeen Samenvoegen van groepen. Wanneer er veel kinderen worden afgemeld (dit komt regelmatig

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters September 2013 Algemeen De leveringsvoorwaarden van Kinderopvang Haarlem wijzigen per 1 oktober 2013. Dit is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juni/ Juli 2013 Algemeen Huidige situatie kinderopvang Zoals u bijna dagelijks in de krant kunt lezen heeft

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor november 2012. Algemeen Brandoefening In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Februari 2013 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief van februari met nieuws en plannen voor de komende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor 2012. Weet u dat u ons tegenwoordig kunt volgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juli 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor juli 2012. Vanaf deze week is eindelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest. Mei/juni 2013. Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest. Mei/juni 2013. Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest Mei/juni 2013 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf en de naschoolse opvang van De Velden met informatie over onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters. Algemeen. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters. Algemeen. Beste ouders, NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juni 2014 Algemeen Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van juni 2014. De laatste nieuwsbrief was in maart,

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje April 2013 Wat zal het gek zijn om van Koninginnedag naar Koningsdag te gaan. Zolang ik me kan herinneren waren we vrij op 30 april en nu opeens wordt dat allemaal

Nadere informatie

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go

Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Afspraken rondom vierogen principe KDV KieKeBoe en BSO Kids & Go Vier-ogen principe Naar aanleiding van een zedenzaak bij een kinderdagverblijf in Amsterdam heeft de commissie Gunning in haar onderzoeksrapport

Nadere informatie

juni 2015 Inhoudsopgave

juni 2015 Inhoudsopgave Vier-ogen principe kinderdagverblijf De Speelhaven Schuitevoerderslaan 16 1671 JZ Medemblik juni 2015 Inhoudsopgave 1. Waarom het vier ogen principe 2. Wie wordt betrokken bij het beleid 3. Van principe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters / april 2013 Algemeen Medezeggenschapsreglement Medio 2012 verlangde afdeling Handhaving van de Gemeente

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November / December 2013 Algemeen Risico en veiligheid Jaarlijks worden de risico s ten aanzien van de veiligheid

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

Algemeen Er staan weer nieuwe foto s op onze website van de Rozentuin en de Velden! Kijkt u onder fotoalbum van uw locatie?

Algemeen Er staan weer nieuwe foto s op onze website van de Rozentuin en de Velden! Kijkt u onder fotoalbum van uw locatie? NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Nso de Velden Augustus/ september 2015 Algemeen Er staan weer nieuwe foto s op onze website van de Rozentuin en de Velden! Kijkt u onder fotoalbum

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Update februari 2018

Update februari 2018 4 ogen beleid Inhoud 1. Inleiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Achtergrondinformatie...3 Advies oudercommissie...3 Het vierogenprincipe binnen KDV De Groene Weide...4 2. Toezicht...4 Transparantie...4

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg 4 353 HX Utrecht 030-943995 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Van der Kest Wittensstraat

Locatiebeschrijving Van der Kest Wittensstraat Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Van der Kest Wittensstraat Algemene gegevens Okidoki locatie Van der Kest Wittensstraat

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier BSO Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie de Violier... 3 2.1. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Maasbree...

Nadere informatie

Uit al deze ideeën kwam niet een eenduidige oplossing, maar wel handreikingen waarvan KDV De Groene Weide dit vierogenprotocol heeft kunnen maken.

Uit al deze ideeën kwam niet een eenduidige oplossing, maar wel handreikingen waarvan KDV De Groene Weide dit vierogenprotocol heeft kunnen maken. 4 ogen beleid Vier-ogenbeleid Inhoud 1. Inleiding... 3 Achtergrondinformatie... 3 Advies oudercommissie... 3 Het vierogenprincipe binnen KDV De Groene Weide... 3 2. Toezicht... 4 Transparantie... 4 Haal-

Nadere informatie

Vierogenprincipe: invulling per locatie

Vierogenprincipe: invulling per locatie Vierogenprincipe: invulling per locatie Met ingang van 1 juli 2013 dienen alle kinderopvangorganisaties in Nederland te voldoen aan het zogenaamde vierogenprincipe. Het vierogenprincipe wordt daarbij als

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Van der Kest Wittensstraat

Locatiebeschrijving Van der Kest Wittensstraat Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Van der Kest Wittensstraat Algemene gegevens Okidoki locatie Van der Kest Wittensstraat Van

Nadere informatie

KDV Peuteropvang BSO. Kindercentrum de Torteltuin. 0-4 jaar 2-4 jaar 4-12 jaar. Het 4-ogen principe.

KDV Peuteropvang BSO. Kindercentrum de Torteltuin. 0-4 jaar 2-4 jaar 4-12 jaar. Het 4-ogen principe. Het 4-ogen principe Het vier-ogen principe op de Torteltuin (0-4 jaar) Waarom het vier-ogen principe? Naar aanleiding van een zedenzaak bij een kinderdagverblijf in Amsterdam heeft de commissie Gunning

Nadere informatie

Vierogenprincipe: invulling per locatie

Vierogenprincipe: invulling per locatie Vierogenprincipe: invulling per locatie Met ingang van 1 juli 2013 dienen alle kinderopvangorganisaties in Nederland te voldoen aan het zogenaamde vierogenprincipe. Het vierogenprincipe wordt daarbij als

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November 2014 Beste ouders, Iedereen heeft inmiddels het bericht onvangen van de sluiting van kinderdagverblijf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Nso de Velden

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Nso de Velden NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Nso de Velden Augustus/ september 2014 Algemeen Op onze website onder locaties fotoalbum, worden regelmatig foto s van de Velden en de Rozentuin

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters maart 2014 Algemeen Beste ouders, Wat een prachtig weer! Dat wordt lekker genieten en veel buiten spelen. Maar

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kindcentrum De Bongerd_BSO Datum: 7 januari 2018

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Dag- en Peuteropvang Wagenmakerstraat

Locatiebeschrijving Dag- en Peuteropvang Wagenmakerstraat Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Algemene gegevens Locatiebeschrijving Dag- en Peuteropvang Wagenmakerstraat Okidoki locatie Dag- en Peuteropvang

Nadere informatie

4 ogen beleid Kinderopvang t Hummelhuis KDV locaties Laatste wijzigingen:

4 ogen beleid Kinderopvang t Hummelhuis KDV locaties Laatste wijzigingen: 4 ogen beleid KDV locaties 2 Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 1. De verschillende KDV locaties 4 1.1 KDV locatie de Rhijnsberg 4 1.2 KDV locatie de Heerd 4 2 Haal- en brengtijden en pauzes 4 3 Het werken

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag Openingstijden De Wegwijzer Ma, Di, Do en vrijdag Openingstijden

Nadere informatie

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar

Welkom. in de wereld van kinderdam. Een fijne plek voor kinderen, zekerheid voor ouders. Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Welkom Buitenschoolse opvang 4 tot 13 jaar Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je daarna niets liever dan je heerlijk ontspannen of samen met leeftijdgenootjes spelen. Dat kan allemaal in de

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Beer bodoni t Lieveheersbeestje Locomotief Februari 2014 Voorleesontbijt op Beer Bodoni In je pyjama, onder een dekentje op de bank met een broodje; Voorleesontbijt

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Kindcentrum Koningin Emma

Kindcentrum Koningin Emma Kindcentrum Koningin Emma Graaf Florislaan 2 1405 BT Bussum 035-2062020 Koppeling aan scholen Kindcentrum Koningin Emma is er voor kinderen van basisschool Koningin Emma. Openingstijden Schooldagen Vakanties

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Waarom het vier-ogen principe? meekijken meeluisteren Wie wordt betrokken bij het beleid? Van principe naar praktijk Mijn Kinderopvang alleen

Waarom het vier-ogen principe? meekijken meeluisteren Wie wordt betrokken bij het beleid? Van principe naar praktijk Mijn Kinderopvang alleen Vier-ogen principe Waarom het vier-ogen principe? Naar aanleiding van een zedenzaak bij een kinderdagverblijf in Amsterdam heeft de commissie Gunning in haar onderzoeksrapport geadviseerd bij kinderdagverblijven

Nadere informatie

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht

Kinderdagverblijf De Tuinkabouter. Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf De Tuinkabouter Professor van Bemmelenlaan 51c 3571 EL Utrecht 3-85 98 35 tuinkabouter@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 Algemeen Onderzoek naar de pedagogische kwaliteit bij Kinderopvang Haarlem Zoals u weet zet Kinderopvang Haarlem

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari Algemeen NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden december/ januari 2017 Algemeen Steeds meer nieuwe ouders zoeken een opvanglocatie, of juist ons kinderdagverblijf/buitenschoolse

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

BSO de Talamander. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO de Talamander. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO de Talamander Minister A.S. Talmalaan 2 035-6926699 Koppeling aan scholen BSO de Talamander is er voor kinderen van de volgende basisscholen: - De Hoeksteen - Juliana Dalton school - De Zonnewijzer

Nadere informatie

BSO de Talamander. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO de Talamander. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO de Talamander Minister A.S. Talmalaan 2 035-6926699 Koppeling aan scholen BSO de Talamander is er voor kinderen van de volgende basisscholen: - De Hoeksteen - Juliana Dalton school - De Zonnewijzer

Nadere informatie

HKZ Kinderopvang - BIJLAGEN

HKZ Kinderopvang - BIJLAGEN 30-12-2015 Versie: 2 Pagina 1 van 7 Bijlage Vierogenbeleid Inleiding In 2010 is bij een kinderdagverblijf in Amsterdam een zedendelict gepleegd. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Speelleerplein De Fonkeling Ingevuld door: Trees

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen

Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen Villa Okidoki Pieter van der Plasstraat Wateringen (0174) 44 15 10 info@villaokidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Pieter van der Plasstraat 22, 2291 SE Wateringen Algemene gegevens

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Bakkershof 140, 2291 DE Wateringen

Locatiebeschrijving Bakkershof 140, 2291 DE Wateringen Okidoki Bakkershof Bakkershof 140 2291 DE Wateringen (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Bakkershof 140, 2291 DE Wateringen Algemene gegevens 140 2291 DE Wateringen

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kindcentrum De Bongerd Dagopvang Datum: 7 januari

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID Observatiemethode en kind-volg-systeem We gebruiken het kind-volg-systeem van Korein Kinderplein. We zijn in ontwikkeling om Looqin te introduceren en te leren. 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage

Nadere informatie

Leidraad. Toezicht en handhaving op het vierogenprincipe in de dagopvang. Inleiding

Leidraad. Toezicht en handhaving op het vierogenprincipe in de dagopvang. Inleiding Leidraad Toezicht en handhaving op het vierogenprincipe in de dagopvang Inleiding In 2011 heeft de commissie Gunning in haar rapport naar aanleiding van de zedenzaak in Amsterdam het vierogenprincipe geïntroduceerd.

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Hoera Panningen. Locatie Kinderdrôme

Informatiebrochure BSO Hoera Panningen. Locatie Kinderdrôme Informatiebrochure BSO Hoera Panningen Locatie Kinderdrôme Inhoudsopgave 1. BSO Hoera Panningen 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera. 3 3. Stamgroepen bij BSO Hoera 4 4. Zwemlessen... 4 5. Openingstijden.

Nadere informatie

BSO Michaël. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur. Koppeling aan scholen BSO Michaël is er voor kinderen van De Vrije School Michaël.

BSO Michaël. Openingstijden van einde schooltijd tot 18:30 uur. Koppeling aan scholen BSO Michaël is er voor kinderen van De Vrije School Michaël. BSO Michaël E. de Boer van Rijkaan 24 1403 GD Bussum (035) 693 83 08 Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur -18:30 uur Koppeling aan scholen BSO

Nadere informatie

Protocol 4-ogen en oren principe KDV Babbeloes 0-4 jaar/ BSO 4-12 jaar

Protocol 4-ogen en oren principe KDV Babbeloes 0-4 jaar/ BSO 4-12 jaar Protocol 4-ogen en oren principe KDV Babbeloes 0-4 jaar/ BSO 4-12 jaar 2017-2018. Inleiding: Naar aanleiding van de zedenzaak is de commissie Gunning ingesteld om onderzoek te doen naar de toedracht van

Nadere informatie

Bijlage 4 Het vierogenprincipe in PSZ de Boemeltrein (Kindercentrum t Rovertje)

Bijlage 4 Het vierogenprincipe in PSZ de Boemeltrein (Kindercentrum t Rovertje) Bijlage 4 Het vierogenprincipe in PSZ de Boemeltrein (Kindercentrum t Rovertje) Het vierogenprincipe wordt per 1 juli 2015 (wettelijke regelgeving volgens Regeling Kwaliteit Kinderopvang en Peuterspeelzalen)

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Boerderij (KDV) Oosterstraat 66 9502EE STADSKANAAL Registratienummer 195505025

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Boerderij (KDV) Oosterstraat 66 9502EE STADSKANAAL Registratienummer 195505025 Inspectierapport Kinderdagverblijf De Boerderij (KDV) Oosterstraat 66 9502EE STADSKANAAL Registratienummer 195505025 Toezichthouder: GGD Groningen In opdracht van gemeente: Stadskanaal Datum inspectie:

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

Inspectierapport De Bereboot (KDV) Zandbergsweg 111 6432CC HOENSBROEK Registratienummer 647168315

Inspectierapport De Bereboot (KDV) Zandbergsweg 111 6432CC HOENSBROEK Registratienummer 647168315 Inspectierapport De Bereboot (KDV) Zandbergsweg 111 6432CC HOENSBROEK Registratienummer 647168315 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: HEERLEN Datum inspectie: 07-11-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Pieter vd Plas

Locatiebeschrijving Pieter vd Plas Okidoki adres plaats (0174) 44 15 10 info@villaokidoki-kdv.nl www.villaokidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Pieter vd Plas Algemene gegevens Locatie Villa Okidoki Pieter van der Plas Pieter van der Plasstraat

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: - Terug uit Canada - Herinnering ouderbijdrage - GLOW Nieuws vanuit Little Jungle

In deze nieuwsbrief: Agenda: - Terug uit Canada - Herinnering ouderbijdrage - GLOW Nieuws vanuit Little Jungle Agenda: - 5-12 Sinterklaasfeest - 6-12 Studiedag; alle leerlingen zijn vrij! - 13-12 Volgende nieuwsbrief In deze nieuwsbrief: - Terug uit Canada - Herinnering ouderbijdrage - GLOW 2017 - Nieuws vanuit

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Bijlage 3: Het vierogenprincipe in Kindercentrum t Rovertje

Bijlage 3: Het vierogenprincipe in Kindercentrum t Rovertje Bijlage 3: Het vierogenprincipe in Kindercentrum t Rovertje Het vierogenprincipe is per 1 juli 2013 (wettelijke regelgeving volgens Regeling Kwaliteit Kinderopvang en Peuterspeelzalen) ingevoerd in de

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-8 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum PoesPas Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Protocol 4-ogen en oren principe KDV Babbeloes 0-4 jaar/ BSO 4-12 jaar, werkplan 3 uurs regeling.

Protocol 4-ogen en oren principe KDV Babbeloes 0-4 jaar/ BSO 4-12 jaar, werkplan 3 uurs regeling. Protocol 4-ogen en oren principe KDV Babbeloes 0-4 jaar/ BSO 4-12 jaar, werkplan 3 uurs regeling. Inleiding: Naar aanleiding van de zedenzaak is de commissie Gunning ingesteld om onderzoek te doen naar

Nadere informatie

Kwaliteit in de kinderopvang

Kwaliteit in de kinderopvang Kwaliteit in de kinderopvang Er is nog nooit zoveel gesproken over veiligheid, vertrouwen en kwaliteit van kinderopvang als nu. Er zijn nog nooit zoveel mensen zo bezorgd geweest, voor het welzijn van

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op www.sportimpuls.eu

Kijk voor meer informatie op www.sportimpuls.eu Beter weer dus nog meer naar buiten! Het is de enige tijd mooi weer in Nederland. Dus voor Sportstuif is het heerlijk om met de kinderen naar buiten te gaan. Mocht het straks erg warm worden dan zal Sportstuif

Nadere informatie

Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid

Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid Inleiding Het algemeen pedagogisch beleid van Norlandia kinderopvang B.V. (hierna te noemen Norlandia)bevat een overzicht waar Norlandia voor staat als het

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum klik in de hoek van de pagina om door deze wegwijzer te bladeren Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5

Nadere informatie

Vier ogen(- en oren) principe Onderdeel pedagogisch beleid; veilige leefomgeving

Vier ogen(- en oren) principe Onderdeel pedagogisch beleid; veilige leefomgeving Vier ogen(- en oren) principe Onderdeel pedagogisch beleid; veilige leefomgeving Aanleiding: De Commissie Gunning 1 heeft een aantal aanbevelingen gedaan om misbruik in kinderdagverblijven zoveel mogelijk

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 6 dagelijks contact

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe Naam locatie: Ingevuld door: Dorien Hooijman Datum: 13 augustus

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016

Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 Nieuwsbrief SWW Kinderopvang Nr. 1, maart 2016 kinderopvang 0-4 en buitenschoolse opvang Beste ouder(s)/verzorger(s), De lente is begonnen!!! Bij de kinderopvang is de lente 1 van de favoriete thema s

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:bso De Schakel Ingevuld door:lorette Hildebrand Datum:19 december 2017 Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID

1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 BIJLAGE BIJ PEDAGOGISCH BELEID 1.2 Bijlage bij Pedagogisch beleid inclusief VVE, locatie specifieke deel Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie