Beste ouders, verzorgers,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders, verzorgers,"

Transcriptie

1 Beste ouders, verzorgers, Na alle kou gaan we lekker weer genieten van het mooie weer! De lentekriebels zijn overal voelbaar, bij de kinderen, maar ook bij ons! We kunnen weer regelmatig op stap met de bolderkarren of zoals de kinderen hier laatst riepen: we gaan met de kolderbar!! Zomerfeest Pimpernel Ook dit jaar gaan we weer een zomerfeest organiseren en wel op donderdag 27 juni! Zet deze datum maar alvast in uw agenda. Wij gaan samen met de oudercommissie alvast beginnen met de organisatie..u hoort nog van ons. Fotograaf op Pimpernel Op dinsdag 23 april en 25 april was fotograaf Ton bij Pimpernel. Inmiddels zijn de fotomapjes binnen en hopen we dat u tevreden bent over het kiekje van uw kind en de groepsfoto. 10 minuten-gesprekken op Pimpernel De jaarlijkse 10 minutengesprekken zijn weer gevoerd en die van de Middengroep worden op dit moment gehouden. Gelukkig hebben weer veel ouders positief gereageerd op de uitnodiging en zijn er met bijna alle ouders gesprekken gevoerd. Naast de dagelijkse overdracht waar vaak alleen de dingen van de dag worden besproken is het goed om wat langer de tijd te nemen voor de verschillende ontwikkelingsgebieden. Daarnaast vinden wij het uitwisselen van ervaringen, eventuele zorgen bespreken, feedback krijgen en afspraken bijstellen heel erg waardevol. Dus dank voor de goede opkomst.

2 Thema s op Pimpernel In maart en april is er volop aandacht besteed aan het thema Lente en Pasen. Er is veel gesproken over dingen die met de lente te maken hebben zoals; vogels, kuikentjes, schapen, eieren. Wat gebeurt er met de bomen en de planten. Er zijn ook zaadjes geplant, schaapjes geplakt, en vele lenteliedjes gezongen. Ook zijn er eieren beschilderd en natuurlijk had de paashaas in de tuin heerlijke chocolade-eieren verstopt.

3 Het thema Koninginnedag was dit jaar toch wel erg speciaal, het afscheid van een koningin en de inhuldiging van onze nieuwe koning Willem Alexander en zijn prachtige Maxima. Er zijn prachtige oranje mutsen geknutseld en er waren wel heel veel prinsen en prinsessen op Pimpernel opeens! Het heeft toch iets magisch om je te kunnen verkleden als een mooie prinses of prins. Het volgende thema is het thema huis. Een huis is een belangrijke en veilige plek voor een kind en is veel over te vertellen, de verschillende kamers in het huis en wat je daar doet. Er zijn in de wereld verschillende huizen waar kinderen in wonen zoals bijvoorbeeld een iglo, een tipi, een kasteel of een rijtjeshuis of een flat. Ook zullen we verschillende knutselwerkjes maken rondom dit thema. De oproep is dan ook van het team, wat dit thema organiseert, om kinderen een foto mee te laten nemen van hun eigen huis of kamer. Huidige situatie kinderopvang Zoals u bijna dagelijks in de krant kunt lezen heeft de kinderopvang te maken met forse vraaguitval. De Brancheorganisatie Kinderopvang maakt melding van 10 à 15 % vraaguitval in 2012 en zelfs 9 % in het eerste kwartaal van Het aantal faillissementen en ontslagen neemt toe. Verre van rooskleurige berichten, in de laatste nieuwsbrief van de organisatie bent u geïnformeerd over de stand van zaken bij kinderopvang Haarlem. Ook Pipoka en Pimpernel hebben last van vraaguitval. De bezetting daalt, wachtlijsten nemen af en er is nog geen zicht op herstel van de kinderopvangmarkt.

4 Omdat we een onderdeel zijn van een grote kinderopvangorganisatie hebben we de crisis in de kinderopvang goed op kunnen vangen en is 2012 afgesloten met een positief resultaat. Een resultaat dat te danken is aan het tijdig treffen van bezuinigingsmaatregelen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de kwaliteit van de opvang én de zorgvuldige wijze waarop de personeelsformatie wordt afgestemd op de lagere kind bezetting. Door de dalende kin bezetting neemt het risico van een teveel aan medewerkers toe. Met name op de woensdag en vrijdag - dagen waarop traditioneel minder kinderen naar de opvang gaan - is dat risico aanwezig. Tot nu toe kunnen we deze boventallige medewerkers via onze eigen invalpool vaak op een andere groep of locatie inzetten waar anders inval nodig zou zijn. Maar als de kind bezetting nog verder daalt gaat dat op enig moment niet meer lukken. Dat betekent dat we terughoudend te werk moet gaan als tijdelijke contracten aflopen en soms afscheid moeten nemen men van goede tijdelijke medewerkers. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om de organisatie financieel gezond te houden. Wij beseffen dat deze maatregelen gevolgen kunnen hebben voor de samenstelling van het team en proberen de interne verschuivingen tot een minimum te beperken zodat de kinderen daar zo min mogelijk hinder van ondervinden. Inventarisatie zomervakantie I.v.m. aanvraag van extra dagen of ruildagen en het rond krijgen van de werkroosters op de groepen vragen wij u alvast de aanwezigheid van uw kinderen tijdens de zomerperiode van juli t/m september 2013 door te geven. Op deze manier kunnen wij kijken op welke groepen het in de zomerperiode rustig is, zodat wij zoveel mogelijk aan de vakantiewensen van de pedagogisch medewerkers kunnen voldoen en op zoek kunnen gaan naar vaste invalmedewerkers en eventueel op bepaalde dagen groepen te laten samenvoegen. Op de groepen hangt een lijst waarop u aan kunt geven wanneer u op vakantie gaat. Wilt u het ook melden, indien u geen vakantieplannen heeft?

5 Vakantieopvang 2013 voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar Omdat de meeste ouders van schoolgaande kinderen in de zomer op vakantie gaan, is de naschoolse opvang in de zomer 2 weken gesloten. De zomersluiting van de naschoolse opvang in 2013 is van maandag 22 juli tot en met vrijdag 2 augustus. Voor ouders die tijdens deze 2 sluitingsweken toch opvang nodig hebben, organiseert Kinderopvang Haarlem vakantieopvang. Wij bieden dan een gevarieerd vakantieprogramma met veel activiteiten en uitstapjes in Haarlem en omgeving. Ouders van kinderen die bij Kinderopvang Haarlem naar de naschoolse opvang gaan, kunnen van de vakantieopvang gebruik maken. De vakantieopvang wordt geboden vanuit de nso s Kleef & Co en Sportiv-O. Deze 2 accommodaties, gelegen aan de Randweg ter hoogte van de Kleverlaan, zijn vanwege hun centrale ligging goed bereikbaar voor ouders. Voor kinderen zijn deze locaties extra aantrekkelijk vanwege de aangrenzende sportvelden die volop spelmogelijkheden bieden. Ook in de directe omgeving is veel te beleven. Op loopafstand ligt speeltuin Burcht ter Cleeff, de bowlingbaan, de Kennemersporthal en de Stadskweektuin. Iets verder ligt het Wed, het duinmeer in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Genoeg mogelijkheden om gezellige vakantie uitstapjes te maken. Ook binnen is er veel te doen: de kinderen kunnen koken en bakken, aan de slag met knutselmateriaal, schilderen etc. Ook worden er dans- of theaterdagen georganiseerd. De vakantieopvang is open van uur tot uur. U kunt kiezen voor 1 of meerdere hele dagen. Het tarief voor een hele dag bedraagt 63,02. Dit komt neer op 6,00 per uur. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 1 juli Het inschrijfformulier vindt u op de website (onder het kopje plaatsing -> inschrijven). Voor meer informatie kunt u van maandag tot en met vrijdag bellen met nso Kleef & Co via tel Ook kunt u ons bereiken via kleefenco@kinderopvanghaarlem.nl. Toevoegingen decentrale informatieboekje en het pedagogisch werkplan Onlangs is het decentrale informatieboekje en het pedagogisch werkplan van de cluster Pipoka aangepast. Er zijn een aantal toevoegingen gedaan en een aantal zaken zijn uitgebreider omschreven. Het betreft: Vier-ogenprincipe Inzet stagiaires Verklaring Omtrent Gedrag, VOG Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld Ruilen van dagen en incidentele opvang Groepssamenstelling en stamgroepen 3 uurs regeling Convenant Kinderopvang en leidster-kind ratio Achterwacht Nieuwsgierig? Lees meer op de website van Kinderopvang Haarlem: en ga dan naar het kopje locaties.

6 Ruilen van dagen Er blijkt nog onduidelijkheid te bestaan over de mogelijkheid om dagen te ruilen: om ouders tegemoet te komen wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van een reguliere opvangdag hanteert Kinderopvang Haarlem de centrale regel dat de gemiste opvangdag in een andere week en/ of op een andere dag zonder extra kosten afgenomen kan worden. Voorwaarde is dat op de dag van ruiling de groepsgrootte niet overschreden wordt en dat de dag van ruiling 3 weken voorafgaand aan -of 3 weken na- de structurele dag van opvang is. U kunt met u vraag over een eventuele ruildag terecht bij de pedagogisch medewerkers van de groep. U vindt deze informatie ook op onze website in ons decentraal (gewijzigde) informatieboekje. Medezeggenschapsreglement Medio 2012 verlangde de afdeling Handhaving van de gemeente Haarlem dat het medezeggenschapsreglement door Kinderopvang Haarlem zou worden aangepast. Niet omdat de adviesbevoegdheden van de oudercommissies en de COR niet goed geregeld zouden zijn, deze zijn conform de wet kinderopvang - maar omdat in het reglement ook enkele bepalingen zijn opgenomen over de werkwijze van de de oudercommissies en de COR. Onder druk van meerdere dwangsommen werd geëist dat deze bepalingen - het betreft de artikelen 9,10,11,12,15 en 16 - uit het medezeggenschapsreglement werden gehaald. Indien dit niet zou gebeuren zou volgens de Gemeente Haarlem de veiligheid van het kind in het gedrang kunnen komen. Bureaucratische handhaving dat niets met de kwaliteit van de opvang of de veiligheid van de kinderen te maken heeft. De directie van Kinderopvang Haarlem en de COR wilden niet zwichten voor deze ambtelijke dwang mede omdat de gewraakte bepalingen op verzoek van de oudercommissies en de COR juist in het medezeggenschapsreglement waren opgenomen in het belang van een goed functionerende medezeggenschap. Uiteindelijk besloot afdeling Handhaving de opgelegde dwangsommen in te trekken en van handhaving af te zien. Niet voor niets, want de wettelijke adviesbevoegdheden zijn goed geregeld in het medezeggenschapsreglement. Het zou dan ook fijn zijn als de GGD in haar inspectierapporten met deze besluitvorming rekening houdt en niet de indruk wekt dat het medezeggenschapsreglement niet aan de wettelijke normen voldoet. Bevrijdingspop Kinderopvang Haarlem was dit jaar voor het eerst sponsor van Bevrijdingsdag en we waren deze dag te vinden in de knutselstraat. De kinderen van alle naschoolse opvanglocaties hadden een kunstwerk gemaakt en tentoongesteld. Was u er ook?...op de site van KOH bij de nieuwsberichten staan nog meer leuke foto s.

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Juni/ Juli 2013 Algemeen Huidige situatie kinderopvang Zoals u bijna dagelijks in de krant kunt lezen heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus

Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus Nieuwsbrief februari/maart 2015 NSO s Neptunus, Zeester en de Octopus Beste ouders/verzorgers, Voor u de nieuwsbrief vol met handige informatie over de toeslag, activiteiten en nso locaties van Cluster

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016

NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 NIEUWSBRIEF CLUSTER Rozentuin Kdv Rozentuin / kdv de Velden / Bso de Velden Mei/ juni 2016 Algemeen Onderzoek naar de pedagogische kwaliteit bij Kinderopvang Haarlem Zoals u weet zet Kinderopvang Haarlem

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest. Mei/juni 2013. Beste ouders en verzorgers,

NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest. Mei/juni 2013. Beste ouders en verzorgers, NIEUWSBRIEF KDV de Velden en NSO Uilennest Mei/juni 2013 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf en de naschoolse opvang van De Velden met informatie over onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari/Maart

Nieuwsbrief Februari/Maart Nieuwsbrief Februari/Maart KDV de Velden, NSO Octopus en NSO het Uilennest Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf en de naschoolse opvang De Velden en de Octopus

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni 2013

Nieuwsbrief mei/juni 2013 Nieuwsbrief mei/juni 2013 Beste ouders/verzorgers van NSO Zeester en Neptunus, Voor u ligt de nieuwe Nieuwsbrief van NSO Zeester en NSO Neptunus met daarin informatie over de locaties, samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers van Kinderdagverblijf Pimpernel

Beste ouders en verzorgers van Kinderdagverblijf Pimpernel Beste ouders en verzorgers van Kinderdagverblijf Pimpernel Wij hopen dat iedereen flink heeft kunnen genieten van de zomervakantie want wat heeft de zon zich veel laten zien in deze zomer! Er is daarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Beer bodoni t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief Maart April 2015 Schip ahoy op Beer Bodoni Pasen op t Lieveheersbeestje Maandagenda. De nieuwe planning van de thema

Nadere informatie

Kindcentrum Koningin Emma

Kindcentrum Koningin Emma Kindcentrum Koningin Emma Graaf Florislaan 2 1405 BT Bussum 035-2062020 Koppeling aan scholen Kindcentrum Koningin Emma is er voor kinderen van basisschool Koningin Emma. Openingstijden Schooldagen Vakanties

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Beer bodoni t Lieveheersbeestje Locomotief Februari 2014 Voorleesontbijt op Beer Bodoni In je pyjama, onder een dekentje op de bank met een broodje; Voorleesontbijt

Nadere informatie

Beste ouders van de BSO,

Beste ouders van de BSO, Beste ouders van de BSO, In deze nieuwsbrief vindt u o.a. het programma voor de kerstvakantie, de sluitingsdagen, de GGD controle, de klantevaluaties en een oproep vanuit de oudercommissie voor nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2016

NIEUWSBRIEF juni 2016 NIEUWSBRIEF juni 2016 Algemeen Beste ouders, De zomervakantie staat voor de deur. Enkelen van u hebben al kunnen Genieten van een heerlijke vakantie, anderen gaan nog op vakantie. Wij Wensen u alvast een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kameleon juni 2016

Nieuwsbrief Kameleon juni 2016 Nieuwsbrief Kameleon juni 2016 Onderzoek naar de pedagogische kwaliteit bij Kinderopvang Haarlem Zoals u weet zet Kinderopvang Haarlem zich voortdurend in om de pedagogische kwaliteit hoog te houden. Hiervoor

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Kiplinglaan, Teenz Datum: Augustus 2018 Ingevuld door: Elke Pijnenburg Onderwerp Algemeen

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie:bso Sportkidz Datum: 22 december 2017/22-02-2018 Ingevuld door: Lorette Hildebrand Onderwerp

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Spinel 2

Locatiebeschrijving Spinel 2 Langestraat 132 2691 BK s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Spinel 2 Algemene gegevens Okidoki locatie Spinel 2 Spinel 2 2691 TM s-gravenzande T. KDV:

Nadere informatie

Inspectierapport Aja Kabaja (KDV) Cordell Hullplaats 1 3068VA ROTTERDAM Registratienummer 231064676

Inspectierapport Aja Kabaja (KDV) Cordell Hullplaats 1 3068VA ROTTERDAM Registratienummer 231064676 Inspectierapport Aja Kabaja (KDV) Cordell Hullplaats 1 3068VA ROTTERDAM Registratienummer 231064676 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: ROTTERDAM Datum inspectie: 07-02-2014

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 27 oktober 2017 Versie 1.1 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016

Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016 Nieuwsbrief BSO S Cluster Pepijn maart 2016 Beste ouders/verzorgers, In deze nieuwsbrief vindt u informatie over de BSO locaties van Cluster Pepijn. Nieuw klimrek bij de Octopus De wilgenhoek heeft met

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2015

KindeRdam PakketWijzer 2015 KindeRdam PakketWijzer 2015 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en buitenschoolse opvang, tarieven, nieuwe tijden BSO, opvang op schoolsluitingsdagen, regels rondom ruilen,

Nadere informatie

NSO Pipoka-Programma Zomervakantie. 2014 Week 1

NSO Pipoka-Programma Zomervakantie. 2014 Week 1 Nieuwsbrief nso Boomhut en Pipoka Over enkele dagen is het al zover dan is het weer zomervakantie! Dit betekent dat de kinderen tijdens de eerste, tweede, vijfde en zesde week van de zomervakantie hele

Nadere informatie

Op dinsdag 4 oktober en woensdag 5 oktober viert de peutergroep het Michaëls feest, het feest van de herfst.

Op dinsdag 4 oktober en woensdag 5 oktober viert de peutergroep het Michaëls feest, het feest van de herfst. Aan alle ouders van kinderen van De Morgenster, 30-9-2016 Langzaam wordt het herfst. De zon verliest haar kracht, de dagen worden korter. Overal zien we de spinnetjes en in de tuin verdorren de bladeren.

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur

BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur BSO & VSO de Kwartel Boomkleverlaan 5 035-6910389 kwartel@skbnm.nl Openingstijden Schooldagen Vakanties en studiedagen VSO van 7.30-8.30 uur BSO van einde schooltijd tot 18:30 uur 08:00 uur - 18:30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief kdv Pepijn

Nieuwsbrief kdv Pepijn Nieuwsbrief kdv Pepijn Januari/Februari/Maart Beste ouders/verzorgers van KDV Pepijn, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf Pepijn met informatie over onder andere onze lentethema- activiteiten,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters Augustus 2013 Algemeen Samenvoegen van groepen. Wanneer er veel kinderen worden afgemeld (dit komt regelmatig

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2013 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM KdvPippeloen/ Kdv&Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters November 2012 Beste ouders/verzorgers, Hierbij de nieuwsbrief voor november 2012. Algemeen Brandoefening In

Nadere informatie

werkplan kinderdagverblijf

werkplan kinderdagverblijf werkplan kinderdagverblijf Locatie: KDV Het Kleine Woud Datum: 11-12-2017 agogisch beleidsplan Doomijn Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben

Nadere informatie

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg)

Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Dresdenweg 1 2692 AA s-gravenzande (0174) 44 15 10 info@okidoki-kdv.nl www.okidoki-kdv.nl Locatiebeschrijving Boelhouwerstraat (Heenweg) Algemene gegevens Okidoki locatie Boelhouwerstraat Boelhouwerstraat

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2016

KindeRdam PakketWijzer 2016 KindeRdam PakketWijzer 2016 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en Buitenschoolse opvang (BSO) overzichtelijk voor u op een rij. De informatie in deze PakketWijzer geldt

Nadere informatie

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Natureluur biedt verschillende pakketten aan met bijbehorende tarieven. In deze tarieven is geen rekening gehouden met de tegemoetkoming van de Belastingdienst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kameleon juni - juli - augustus 2015

Nieuwsbrief Kameleon juni - juli - augustus 2015 Nieuwsbrief Kameleon juni - juli - augustus 2015 De zomer is weer begonnen en de zomervakantie komt er al weer aan. De pedagogisch medewerkers van de NSO zijn druk bezig met de voorbereidingen van de activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013

Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013 Nieuwsbrief kinderdagverblijf Pepijn September /Oktober 2013 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf Pepijn met informatie over onder andere onze themamaanden, personele

Nadere informatie

Informatieboekje NSO Het Schoolplein

Informatieboekje NSO Het Schoolplein Informatieboekje NSO Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Anton Mauvestraat 10a 6717 JA Ede 0318 633310 www.nsohetschoolplein.nl Onderdeel van: Kinderdagverblijf Het Vlinderbos Bennekomseweg 32

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws juni 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel Hieronder

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Nieuw hekwerk + bestrating Pinkstervakantie Baby s Bezoek GGD Vier ogen principe en meldcode kindermishandeling Verjaardagen Vakantie

Nieuw hekwerk + bestrating Pinkstervakantie Baby s Bezoek GGD Vier ogen principe en meldcode kindermishandeling Verjaardagen Vakantie Info van Thuishuis Nummer 4 juli 2013 In deze nieuwsbrief: Nieuw hekwerk + bestrating Pinkstervakantie Baby s Bezoek GGD Vier ogen principe en meldcode kindermishandeling Verjaardagen Vakantie Nieuw hekwerk

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2012 Voorschoolse opvang (start bij minimaal 3 aanmeldingen) Naschoolse opvang Vakantieopvang Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, Beste ouders/verzorgers, Inleiding Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en locatie de Apenrots. Manager Kinderopvang Onze

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang

Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Huishoudelijk reglement van KOK kinderopvang Ingangsdatum 1 november 2017 Laatste wijzigingsdatum: 9 november 2017 Versie 1.2 Inhoudsopgave Aanvullingen op Algemene Voorwaarden Brancheorganisatie Kinderopvang...

Nadere informatie

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk

Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Bijlage 1. Een goed begin is het halve werk Kinderen laten wennen op de opvang Wennen is belangrijk voor kinderen om ze een gevoel van vertrouwen en veiligheid te geven. In de wenperiode krijgt het kind

Nadere informatie

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang

Kinderopvang 0-4 en peuteropvang Wet- en regelgeving opvang in groepen De Wet Kinderopvang stelt eisen aan de kinderopvang voor wat betreft het opvangen van kinderen in stamgroepen/basisgroepen. U vindt hier de tekst uit de Beleidsregels

Nadere informatie

1 1 1. 2. 3. 4. 1. 2 2. 3. 1 2 3 3 2 De locatie Basisgroepen en pedagogisch medewerkers Verlaten van de basisgroep Beroepskracht-kind-ratio (BKR) Voertaal Incidenteel en structureel afnemen van extra

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website.

Aanmelding Kinderen kunnen worden aangemeld via het inschrijfformulier welke je kunt verkrijgen op onze locatie en op onze website. De SPEELregels van Juffies SPEELopvang Juffies SPEELopvang is een kleinschalige organisatie waar we er naar streven om in goed overleg met de ouder verzorger te komen tot goede en heldere afspraken. Toch

Nadere informatie

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Kindercentrum Harkelein (BSO) Fugelkamp 10a 9281 MA HARKEMA Registratienummer 994631443

Inspectierapport Buitenschoolse opvang Kindercentrum Harkelein (BSO) Fugelkamp 10a 9281 MA HARKEMA Registratienummer 994631443 Inspectierapport Buitenschoolse opvang Kindercentrum Harkelein (BSO) Fugelkamp 10a 9281 MA HARKEMA Registratienummer 994631443 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: ACHTKARSPELEN Datum

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws augustus 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij de ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Personeel

Nadere informatie

OPVANG IN STAMGROEPEN

OPVANG IN STAMGROEPEN 11/5/2017 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE OPVANG IN STAMGROEPEN Stamgroepen binnen Kinderdagverblijf Het Boerderijtje In de wet- en regelgeving staat vermeld dat een kind in de dagopvang en de buitenschoolse

Nadere informatie

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids

Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids Info voor u vanuit Kindercentrum WiekenKids versie: juli 2013 Info over het kindercentrum...wiekenkids Startjaar van centrum: November 2006 Adres: De Wildestraat 65 Postcode/Plaats: 3119 LP Schiedam 1.

Nadere informatie

Juni 2015 SKH het Spectrum

Juni 2015 SKH het Spectrum Juni 2015 SKH het Spectrum Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2015 Personele bezetting Wij als teamleden van SKH het Spectrum hebben sinds 15 juni 2015, het genoegen

Nadere informatie

Pedagogisch Beleid Groepsbijlage Lieve Luitjes bso. Bambino Christelijke Kindercentra Dordrecht

Pedagogisch Beleid Groepsbijlage Lieve Luitjes bso. Bambino Christelijke Kindercentra Dordrecht Pedagogisch Beleid Groepsbijlage Lieve Luitjes bso Bambino Christelijke Kindercentra Dordrecht Welkom Bambino heet u van harte welkom op de bso van locatie Lieve Luitjes. In deze bijlage delen we locatie

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Kiekeboe Putten (KDV) Boekweitstraat GN PUTTEN Registratienummer

Inspectierapport Stichting Kinderopvang Kiekeboe Putten (KDV) Boekweitstraat GN PUTTEN Registratienummer Inspectierapport Stichting Kinderopvang Kiekeboe Putten (KDV) Boekweitstraat 20 3882GN PUTTEN Registratienummer 186247898 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: PUTTEN Datum

Nadere informatie

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies OC NIEUWSBRIEF Nieuwe opzet nieuwsbrief Voor alle leden van de oudercommissies Voor Kindercentrum WereldKids is 014 een bijzonder jaar; we bestaan 10 jaar. Wij zijn trots dat wij dit met elkaar hebben

Nadere informatie

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool

Informatieboekje. Naschoolse Opvang. Het Schoolplein. Locatie Oranje Nassauschool Informatieboekje Naschoolse Opvang Het Schoolplein Locatie Oranje Nassauschool Onderdeel van Kdv Het Vlinderbos Anton Mauvestraat 10, 6717 JA Ede info@nsohetschoolplein.nl www.nsohetschoolplein.nl 06-10437612

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen.

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Tarieven en toeslagen SWW Kinderopvang Met ingang van 1 januari 2019 hebben wij nieuwe tarieven. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor: Kinderopvang Buitenschoolse opvang Voorschoolse opvang Peuteropvang

Nadere informatie

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek.

Werkplan. Buitenschoolse opvang De Driehoek. Werkplan L Buitenschoolse opvang De Driehoek. Locatie: De Driehoek Datum: 21-12-2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Johannes (KDV) Hercules Seghersstraat 1 8932 DG LEEUWARDEN Registratienummer 830519324

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Johannes (KDV) Hercules Seghersstraat 1 8932 DG LEEUWARDEN Registratienummer 830519324 Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kleine Johannes (KDV) Hercules Seghersstraat 1 8932 DG LEEUWARDEN Registratienummer 830519324 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Leeuwarden Datum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kikkerpad juni - juli - augustus 2015

Nieuwsbrief Kikkerpad juni - juli - augustus 2015 Nieuwsbrief Kikkerpad juni - juli - augustus 2015 De zomer is weer begonnen en de zomervakantie komt er al weer aan. De pedagogisch medewerkers van de NSO zijn druk bezig met de voorbereidingen van de

Nadere informatie

Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528

Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528 Inspectierapport Stichting Crèche Hermelijntje (KDV) Frans Cobellaan 11 2273CL VOORBURG Registratienummer 380054528 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Leidschendam-Voorburg Datum

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid

Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid Aanvulling bij het algemeen pedagogisch beleid Inleiding Het algemeen pedagogisch beleid van Norlandia kinderopvang B.V. (hierna te noemen Norlandia)bevat een overzicht waar Norlandia voor staat als het

Nadere informatie

Inspectierapport Lisa Dak Hyacinthweg (BSO) Hyacinthweg RE 's-gravenhage

Inspectierapport Lisa Dak Hyacinthweg (BSO) Hyacinthweg RE 's-gravenhage Inspectierapport Lisa Dak Hyacinthweg (BSO) Hyacinthweg 1 2565 RE 's-gravenhage Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: 's-gravenhage Datum inspectie: 11-12-2015 Type onderzoek : Onderzoek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters 2013 Algemeen Onlangs is het decentrale informatieboekje van de cluster Jan Dobber aangepast. Er zijn een aantal

Nadere informatie

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop

Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Klantwijzer Stichting Kinderopvang Op Kop Stichting Kinderopvang Op Kop, Postbus 2225, 8355 ZJ Giethoorn tel 0521-362520 In deze uitgave vindt u ons dienstenaanbod en onze huisregels, sluitingsdagen, schoolvrije

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Visnet (PSZ) De Spijlen EK ELST UT

Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Visnet (PSZ) De Spijlen EK ELST UT Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Visnet (PSZ) De Spijlen 5 3921EK ELST UT Toezichthouder: GGD Midden-Nederland In opdracht van gemeente: RHENEN Datum inspectiebezoek: 31-05-2013 Type onderzoek: Nader

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond

DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond DIENSTENAANBOD BUITENSCHOOLSE OPVANG 2013 Locatie Hulshoeve Helmond Algemeen Buitenschoolse opvang (BSO) is opvang buiten schooltijd. Het betreft opvang voor en na schooltijd, opvang tijdens studiedagen,

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp PEDAGOGISCH WERKPLAN Thea en Priscilla Pompert Boterzwin 3435 1788 WH Julianadorp Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. 1. Inleiding 2. 2. Visie 3. 3. Algemene informatie 4. 3.1 Groepssamenstelling 4. 3.2 Dagritme

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO t Kraaiennest Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO t Kraaiennest 't Kraaiennest

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang

werkplan buitenschoolse opvang werkplan L buitenschoolse opvang Locatie: BSO De Diamant Beemte Datum: 20 december 2017 gl Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nso locaties Octopus, Neptunus en de Zeester november 2015

Nieuwsbrief nso locaties Octopus, Neptunus en de Zeester november 2015 Nieuwsbrief nso locaties Octopus, Neptunus en de Zeester november 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u de nieuwsbrief van november, vol met leuke foto s, nieuwtjes en belangrijke data s om te onthouden.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters September 2013 Algemeen De leveringsvoorwaarden van Kinderopvang Haarlem wijzigen per 1 oktober 2013. Dit is

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag klachten 2016. Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk

Openbaar jaarverslag klachten 2016. Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk Openbaar jaarverslag klachten 2016 Kinderdagverblijf Buitenpret B.V. Prinses Margrietstraat 5 4023AD Rijswijk Peuterspeel-leergroep Pim&Pom BSO De Lispeltuut Kochpad 12 4111LD Zoelmond Peuterspeel-leergroep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF

NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF NIEUWSBRIEF SPORTSTUIF Beste ouders/verzorgers en kinderen van, Voor jullie ligt de nieuwsbrief van de zomer van 2016. We hebben een jaar achter de rug met veel veranderingen die een positieve invloed

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Kweenie Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Kweenie p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5

Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Nieuwsbrief 15 januari 2018 Nr. 5 Beste wensen Misschien wat laat, want het jaar 2018 is al twee weken jong, maar voor u allen alsnog een goed en gezond 2018 gewenst! Kijkmiddag op Basisschool EigenWijs

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015

Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Aanbod & Tarieven Buitenschoolse opvang 2015 Voorschoolse opvang Naschoolse opvang Vakantieopvang Opvang tijdens studiedagen www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters

NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters NIEUWSBRIEF CLUSTER JAN DOBBERCENTRUM Kdv Pippeloen / Kdv & Nso Jan Dobber / Nso de Flierefluiters / april 2013 Algemeen Medezeggenschapsreglement Medio 2012 verlangde afdeling Handhaving van de Gemeente

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Inspectierapport De Kopakker (BSO) Dijkgraafhof EB ZWOLLE Registratienummer

Inspectierapport De Kopakker (BSO) Dijkgraafhof EB ZWOLLE Registratienummer Inspectierapport De Kopakker (BSO) Dijkgraafhof 2 8043EB ZWOLLE Registratienummer 165634923 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: ZWOLLE Datum inspectie: 27-11-2014 Type onderzoek: Regulier

Nadere informatie

Afwegingsoverzicht kinderopvang en peuterspeelzaalwerk 2016

Afwegingsoverzicht kinderopvang en peuterspeelzaalwerk 2016 Afwegingsoverzicht kinderopvang en peuterspeelzaalwerk 2016 Domein en voorwaarden Ouderrecht Houder heeft een oudercommissie ingesteld. Bij het ontbreken van een oudercommissie pleegt de houder voldoende

Nadere informatie

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje

Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje Nieuwsbrief cluster t Lieveheersbeestje April 2013 Wat zal het gek zijn om van Koninginnedag naar Koningsdag te gaan. Zolang ik me kan herinneren waren we vrij op 30 april en nu opeens wordt dat allemaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs)

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs) KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen

Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Klanttevredenheidsonderzoek 2016 Buitenschoolse opvang (BSO) Resultaten & Aanbevelingen Inhoudsopgave Inleiding Blz. 2 Vragenlijsten klanttevredenheidsonderzoek 2016. Blz. 4 Totaal beoordeling Kindercentrum

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie