Schets voor plan Aarde-Werk op De Stegge te Winterswijk-Kotten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schets voor plan Aarde-Werk op De Stegge te Winterswijk-Kotten"

Transcriptie

1 Schets voor plan Aarde-Werk op De Stegge te Winterswijk-Kotten Aanleiding: Het Westen van Nederland wordt steeds voller. Mensen staan onder druk door de beperkte recreatiemogelijkheden, kinderen kennen het agrarische leven niet meer. Veel mensen zijn op zoek naar momenten van echte rust en ontspanning. Het Oosten van Nederland kent (nog) deze rust en stilte. De Achterhoek behoort tot de stilste en s nachts donkerste plekken van Nederland. Vanuit eigen ervaring, komend uit het Westen van Nederland, willen de nieuwe (sinds eind april 2006) eigenaren van De Stegge met een aantal medestanders op deze latente, maar vaak ook specifieke vraag inspelen. Het gaat daarbij om het aangaan van een leerproces. Leren van de natuur, van de ervaringen met het verbouwen van eigen voedsel, wat ook in de Achterhoek op steeds minder plaatsen nog gebeurt. Bij dat leerproces worden bezoekers, cursisten (door de nauwe band met Aarde-Werk den Haag zullen dat logischerwijs vaak mensen zijn uit het Westen van Nederland, op zoek naar rust en stilte) en vrijwilligers nauw betrokken. Het is de bedoeling sterk in te zetten op ambachtelijkheid, waarbij het de bedoeling is ook de oorspronkelijke bewoners van de Achterhoek daadwerkelijk te betrekken. Veel lokale kennis dreigt verloren te gaan. Kennis die teruggaat op eeuwen ervaring, overgedragen van generatie op generatie, is nu nog op te diepen in deze streek waar het merendeel van de huidige bewoners al generaties lang boert op dezelfde akkers: de bekende Achterhoekse potstal-es. Doelen : Hoofddoel: bijdragen aan de vitalisering van de Achterhoek en verhoging van de kwaliteit van het eigen bedrijfsterrein en de uitstraling daarvan op de directe en wijdere omgeving. Dit hoofddoel bereiken met een aantal subdoelen: aanbieden van kleinschalige recreatieve activiteiten en accommodatie (kleinschalige logiesvoorziening, (openlucht) concerten, leerzame en recreatieve activiteiten voor particulieren en het bedrijfsleven en kleinschalige kampeergelegenheid) (bijlage 1) Vergroting natuurwaarde van het terrein door een natuurlijker herinrichting, met o.a. aanleg amfibiepoel, herstel van bekendellen en aanplant hoogstamfruitbomen (bijlage 2) Vergroten kennis en aandacht voor natuur, gebruikmakend van oude kennis aanwezig in de streek zelf. Aansluiten bij de waarden van het naoberschap. Omschakeling naar biologische productie van groente, fruit en diverse eindproducten. De aanvraag naar SKAL is uitgestuurd. Creëren van een samenwerkingsverband tussen natuur- en milieu educatie-organisaties uit zowel de Randstad en de Achterhoek Creëren van een economisch gezonde werkplek voor een drie generatie gezinssituatie en aantrekkelijk vrijwilligers- en betaald werk. (Bijlage 2)

2 Middelen die worden ingezet: 1. Impuls geven aan de vitalisering van dit deel van de Achterhoek. Door de ontwikkeling van een aparte vestiging van Aarde-Werk in Oost-Nederland met een educatief programma gericht op mensen uit het westen die op zoek zijn naar stilte, ontspanning en natuurbeleving. 2. Woonboerderij geschikt gemaakt voor huisconcerten. 3. Radschuur omgebouwd tot kleinschalige logies- accommodatie 4. Grote schuur omgebouwd tot een ecologisch gebouwde en energiebesparende cursusruimte en verblijfsaccommodatie voor cursisten, een voorbeeld van duurzaam verbouwen en inrichten van een oorspronkelijke schoppe. 5. Kleine berging met dak voor zonnepanelen tbv duurzame energievoorziening. 6. Het 1,8 ha grote terrein kwalitatief sterk verbeterd tot biologische moestuin, boomgaard en bloemrijk grasland, recreatie-locatie (kamperen) en natuurbelevingsplek. 7. Aanleg van een amfibiepoel en herstel van het oorspronkelijke bekendel op het perceel draagt bij aan de wens van het Waterschap Rijn en IJssel om regenwater in het gebied langer vast te houden bij de bron. De rijkdom aan wilde flora en fauna langs de oorspronkelijke sloot zal hierdoor eveneens vergroot worden. De diversificatie van de landbouwactiviteiten op het terrein wordt zo vergroot. 7. Aanleg van een klein openlucht-amfitheater voor 25 personen om kleinschalige openlucht-pianoconcerten te kunnen laten geven door de nieuwe eigenaar-pianist van de boerderij. 8. Herstel en aanplant van houthakbosjes en houtwallen langs de erfscheiding. 9. Realisering van een waterzuivering met behulp van helofytenfilter, eventueel gecombineerd met regenwateropvang, tbv eigen watergebruik en grijswaterzuivering. 10. De geproduceerde groenten opnemen in het bestaande aanbod van streekgebonden biologische producten, het Achterhoek-pakket. 11. Opbouw van de mogelijkheid de geproduceerde streekproducten kleinschalig te verwerken en te verkopen. (Huisverkoop). Te denken valt aan jams, sappen en eventueel paddestoelen-kweek en verwerking. (Bijlage 3) Meer informatie: Aarde-Werk, p/ a Hugo de Grootstraat 8, 2518 ED Den Haag ( ) of Geessinkweg 3, 7107 AR Winterswijk. Informatie: Gea Boessenkool(directeur Aarde-Werk) of Sjors van der Meer (projectmedewerker Aarde-Werk-Oost ( ).

3 De percelen 8782, 8783 en 9650 omvatten samen een oppervlakte van 1,79.20 ha. De gebouwen staan alle op perceel 9650, te weten: de boerderij, (in rood),de radschuur en de schoppe (grote houten schuur), niet ingetekend.

4

5 Bijlage 1: Kleinschalige energiezuinige verblijfsaccomodatie tbv educatieve en recreatieve activiteiten: Aarde-Werk werkt vanuit Den Haag al sinds 1994 met een educatief aanbod aan cursussen, kookworkshops, trainingen, concerten en lezingen. De huidige schuur (schoppe) is in vervallen staat. Door deze grondig te verbouwen en een nieuwe bestemming te geven, wordt bijgedragen aan een kwalitatieve verbetering van het gehele terrein/ de Geessinkweg. Met het realiseren van een verblijfsaccommodatie in de voormalige schuur, worden nieuwe perspectieven geopend die tot nu toe in de stedelijke omgeving moeilijk te realiseren waren: Langduriger trainingsprocessen kunnen worden aangegaan met cursisten, doordat een groep langer bijeen blijft. Naast het educatieve aspect kan een groter accent gegeven worden aan natuurbeleving en de waarneming van het landschap. Praktische werkzaamheden in de moestuin of op het erf hebben eveneens een leer-ervaring in zich. Zo kan de educatie zowel verdiept als verbreed worden. Mensen uit de stad kunnen verblijven in een landelijke omgeving en komen tot rust en stilte in een deel van Nederland dat hen wellicht nog weinig bekend is: de mooie Achterhoek. Aarde-Werk wil graag de educatie praktisch maken en direct toegepast laten zien in zijn werking. Dat geldt zowel voor de wijze van omgaan met het erf (biologische teelt, verhoging natuurwaarde op het terrein) als voor de duurzame toepassing van bouwmaterialen in de te realiseren verblijfsruimte. Daarom hebben wij contact gezocht met een architect die veel ervaring heeft met duurzaam bouwen, dhr. Fritz Griffin en andere technici, zoals een (afval-) waterdeskundige, dhr. Gerrit Brox van Kilian Water. Ook willen wij een innovatieve energievoorziening aan de accommodatie toevoegen met warmte/koude-opslag en (passieve en actieve) zonne-energie opwekking. Al deze uitgangspunten worden meegenomen in de terrein- en opstal- plannen. De verbouwing van de schuur tot verblijfsruimte maakt de nieuwbouw van een kleine schuur/fietsenberging elders op het terrein noodzakelijk. Hiervoor hebben wij een goede locatie uitgezocht die geheel uit het zicht ligt vanaf de weg en een gunstige noord/zuid oriëntatie heeft voor de toepassing van extra zonnepanelen. De realisering van een klein amfitheater-tje in de zuidhelling van het terrein, maakt het mogelijk de talenten van pianist-eigenaar Jan-Willem van de Velde voor een klein publiek in de buitenlucht ten gehore te brengen. Als het weer dit niet toelaat, is in de boerderij de mogelijkheid voorzien een binnen-concert te geven.

6 Bijlage 2: In samenwerking met het Waterschap moet gekeken worden naar de waterhuishouding op het terrein. Daarbij bepleiten wij eveneens het zoveel mogelijk vasthouden en reinigen van het water op het terrein zelf met wellicht enkele experimentele voorzieningen die, bij succes, ook elders kunnen worden toegepast. Het Waterschap heeft voor dit gebied (Achterhoek Oost) al enkele doelstellingen hiervoor geformuleerd. Ook is er rekening te houden met de nabijgelegen Ecologische hoofdstructuur. Verhoging van de natuurwaarde op het terrein kan daarmee een bredere werking hebben dan uitsluitend op het terrein zelf, denk aan migratie van amfibieën en wilde plantensoorten die mogelijk terugkomen door het gedeeltelijk uitgraven van de huidige schapenweide. Om de waterkwaliteit op het terrein te verhogen zijn 2 maatregelen nodig: De afwatering vanuit de keuken laten filteren door een zogenoemd helofyten-filter met een uitgebalanceerde beplanting, de opvang van het regenwater dat van de daken afstroomt opvangen, wellicht in de oude gierkelder als deze daarvoor geschikt is gemaakt, waarmee een groot reservoir ontstaat voor diverse doeleinden, als spoeling van toiletten, wasmachinetoevoer en bevloeiing van de moestuin en de weide, voorzover nodig. kleinschalig kamperen op eigen terrein

7 Door diverse bijzondere toepassingen als duurzaam bouwen, waterbeheer en verhoging van natuurwaarde, ontstaat een aantrekkelijk aanbod voor bedrijfsuitjes, excursies e.d. Ook dit brengt werk met zich mee. Na een tweetal aanloopjaren verwachten wij dan ook voor 1-2 huishoudens een jaarinkomen te kunnen genereren aangevuld met seizoensarbeid en vrijwilligerswerk. De gedeeltelijke verplaatsing van bureau Aarde-Werk naar Winterswijk en daarmee een uitbouw van haar werkzaamheden naar de provincie Gelderland, zal zeker ook een extra arbeidsplaats kunnen opleveren.

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Toekomst agrarisch natuur- en landschapsbeheer rond Winterswijk. Jan Stronks

Toekomst agrarisch natuur- en landschapsbeheer rond Winterswijk. Jan Stronks Toekomst agrarisch natuur- en landschapsbeheer rond Winterswijk Jan Stronks Stand van zaken huidig landschap Bos en natuur in de plus! Agrarisch cultuurlandschap sterk in de min: Natuurwaarde holt achteruit

Nadere informatie

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken

Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Een tak, die niet meebuigt met de wind, zal breken Inhoudsopgave 1. Locatie 1 2. Omgeving 1 3. Park 2 3.1 Sfeer 2 3.2 Ecologische verbindingszone 2 3.3 Vakantiewoningen 3 3.4 Plattegrond 3 3.5 Wandelbrug

Nadere informatie

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit Erik Mol Duurzaamheidscoördinator gemeente Bronckhorst Solarpark De Kwekerij te Hengelo Gld. 18 november 2015 Solarpark De Kwekerij Aanleiding/randvoorwaarden:

Nadere informatie

BENSCHOP (Polsbroekerdam), Benedeneind ZZ 437

BENSCHOP (Polsbroekerdam), Benedeneind ZZ 437 BENSCHOP (Polsbroekerdam), Benedeneind ZZ 437 De Fredrik Hoeve bj. 1917 1. Woonboerderij, ca. 545m² schuurruimte, ondergrond en erf 4.465m². 2. Boomgaard 1.446m². 3. Diverse percelen grasland met water

Nadere informatie

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 Groenschets Ten behoeve van nieuwbouw woning Familie Soberjé P/A Venrayseweg 115 5961 AE Horst Locatie woning Lindweg langs nummer 7 077-3981683 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 1.

Nadere informatie

Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld

Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld 1 INHOUDSOPGAVE 1. Ligging projectgebied 2. Locatie projectgebied 3. Foto s huidige situatie 4. Bestemmingsplan binnen projectgebied 5. Vlekkenplan

Nadere informatie

Solarpark Hengelo. NLGreenlabel. NL Greenlabel

Solarpark Hengelo. NLGreenlabel. NL Greenlabel Solarpark Hengelo NL Greenlabel Solarpark Hengelo _ introductie Locatie: Partners: Zutphen IJssel Hengelo (GLD) Doetinchem Solarpark _ Nieuw? Combineren! NL Greenlabel Solarpark Het NL Greenlabel Solarpark

Nadere informatie

Stichting De Boomgaard. Een nieuwe invulling voor economisch en ecologisch evenwicht.

Stichting De Boomgaard. Een nieuwe invulling voor economisch en ecologisch evenwicht. Stichting De Boomgaard Een nieuwe invulling voor economisch en ecologisch evenwicht. Mei 2013 Betrokkenheid biedt een nieuwe horizon voor Ridderkerk. Stichting De Boomgaard Stichting De Boomgaard 2 Locatie

Nadere informatie

Bevordering van natuurbeleving in Moerenburg

Bevordering van natuurbeleving in Moerenburg Bevordering van natuurbeleving in Moerenburg Bakkers, S. & Bloemberg, M.S., s-hertogenbosch, 26 juni 2015 Eindrapportage afstudeeropdracht, opleiding Toegepast Biologie Bee-o-topen Moerenburg-Piushaven

Nadere informatie

Toekomstvisie: Fort Beneden Lent

Toekomstvisie: Fort Beneden Lent Toekomstvisie: Fort Beneden Lent 2016-2021 Stichting Fort Beneden Lent De aankomende veranderingen in het Hof van Holland zullen van grote invloed zijn op de toekomst van het Fort Beneden Lent. Wij vinden

Nadere informatie

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE Te huur: De Maalderij, Schoolstraat 6 in Orvelte Stichting Het Drentse Landschap zoekt een huurder voor de in 2006 geheel gerenoveerde woonboerderij

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Zaakkenmerk: 1651975 Raadscommissie 26 mei 2016 Documentkenmerk: 1651983 B. en W. 10 mei 2016 Behandeld door: dhr. W.G.J. Sauer E-mail: Werner.Sauer@ommen-hardenberg.nl Onderwerp:

Nadere informatie

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners.

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Erve Oostermaet. Niet voor niets een gemeentelijk monument. Jarenlang al bepaalt de boerderij het beeld van deze prachtige omgeving. Drie partijen gaan Erve Oostermaet in ere herstellen. Maar wel met een

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan en inrichtingsplan Moleneind 25 Loon op zand + 1900 Bron topotijdreis.nl + 1937 Bron topotijdreis.nl Opgesteld door: + 1999 Bron topotijdreis.nl Inleiding Voor het perceel van Moleneind

Nadere informatie

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10

Quickscan. Een. Projectnummer 018. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Scholtenhagenweg 10 Quickscan natuuronderzoek ivm bestemmingsplan en ontwikkelingen Bellersweg 13 Hengelo Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Haaksbergen 9 juli 2013 Rapportnummer 0128 Projectnummer 018 Opdrachtgever

Nadere informatie

Groenschets. Ten behoeve van Nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas Februari 2013

Groenschets. Ten behoeve van Nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas Februari 2013 Groenschets Ten behoeve van Nieuwbouw woning Familie Scheepers P/A Lindweg 2c Horst aan de Maas Locatie woning Lindweg tussen 2C en 4 06-46320081 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas Februari 2013 1.

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw mts Vroege te Dalen INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doel en intenties 3 Landschap 4 Huidige erf en zijn rol 5 De

Nadere informatie

Zonnepark HVS Goes ENECO Landschappelijke inpassing identificatie Planstatus projectnummer: datum: status: 040550.20160211.00 08-12- 2016 definitief opdrachtleider: Ir J.J. van den Berg auteur: Ir. J.J.

Nadere informatie

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl

Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen. Bron: beeldbank.rws.nl Goeree-Overflakkee: Ouddorp, Stellendam en Herkingen Bron: beeldbank.rws.nl Introductie Herkingen, Stellendam en Ouddorp zijn gelegen op Goeree-Overflakkee, het meest zuidelijke eiland van de Zuid-Hollandse

Nadere informatie

kappen bomen 2x, staan niet op bomenlijst, vergunningsvrij bestaand achterhuis 12.41x11.36 m, 141 m2 sloop en nieuwbouw woongedeelte

kappen bomen 2x, staan niet op bomenlijst, vergunningsvrij bestaand achterhuis 12.41x11.36 m, 141 m2 sloop en nieuwbouw woongedeelte 3941 bestaande droogschuur 31.17x11.50 m, 364 m2 sloop en nieuwbouw schuur vlgs sloopbonus regeling 1926 Bergweg deel renovatie bestaand huuske 10.96x9.55 m, 105 m2 deels renovatie (72 m2) en deels slopen

Nadere informatie

Landscahppelijk inpassingsplan woonboerderij fam. Timmermans. Joep Gordijn ontwerp & aanleg

Landscahppelijk inpassingsplan woonboerderij fam. Timmermans. Joep Gordijn ontwerp & aanleg Landscahppelijk inpassingsplan woonboerderij fam. Timmermans Joep Gordijn ontwerp & aanleg Colofon Opdrachtgever: Fam. Timmermans Donte 8 5491 RK Sint-Oedenrode Opdrachtnemer: Joep Gordijn ontwerp & aanleg

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN LANDGOED STIPHORST GEMEENTE VEGHEL

BEELDKWALITEITPLAN LANDGOED STIPHORST GEMEENTE VEGHEL BEELDKWALITEITPLAN GEMEENTE VEGHEL 2 INLEIDING Voor u ligt het beeldkwaliteitplan voor het nieuwe Landgoed Stiphorst, gelegen in de gemeente Veghel. Met dit document kan het ontwerp voor het langoed op

Nadere informatie

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld LIGGING Recreatiebedrijf Landgoed Moerslag 32 is gesitueerd ten zuiden van de kern Moerslag. Zie de markering in de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. topografische kaart ligging in

Nadere informatie

Adviescommissie toerisme en recreatie t.a.v. J.H.A.M Jansen Postbus AM Tilburg. de secretaris, J.H.A.M. Jansen

Adviescommissie toerisme en recreatie t.a.v. J.H.A.M Jansen Postbus AM Tilburg. de secretaris, J.H.A.M. Jansen secretariaat: Adviescommissie toerisme en recreatie t.a.v. J.H.A.M Jansen Postbus 512 5000 AM Tilburg Email: jhjansen@brabant.nl Datum 10 mei 2010 Namens de commissie de secretaris, J.H.A.M. Jansen Advies

Nadere informatie

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg 37 6999 DP Hummelo Opdrachtnemer: Agrarische Natuurvereniging t Onderholt G.J. de

Nadere informatie

Bijlage: Green Deal Sun Share Breda

Bijlage: Green Deal Sun Share Breda 1. Breda DuurSaam Breda DuurSaam is een onafhankelijke coöperatie die projecten opzet, begeleidt en uitvoert die bijdragen aan een volhoudbare, leefbare en gezonde Bredase samenleving. Deze projecten richten

Nadere informatie

TE KOOP: Leeuwarderweg 64 9005 XK Wergea 495.000 K.K. VRIJE TITEL. AgriTeam Fryslân B.V.

TE KOOP: Leeuwarderweg 64 9005 XK Wergea 495.000 K.K. VRIJE TITEL. AgriTeam Fryslân B.V. TE KOOP: Leeuwarderweg 64 9005 XK Wergea 495.000 K.K. VRIJE TITEL AgriTeam Fryslân B.V. 2 agriteam.nl VRIJE TITEL Dit is een vrij in te vullen tekst 3 agriteam.nl VRIJE TITEL Dit is een vrij in te vullen

Nadere informatie

Subsidies voor landschap & natuur

Subsidies voor landschap & natuur Gemeente Aalten Subsidies voor landschap & natuur Versterking landschap De provincie Gelderland en de gemeente Aalten streven naar een gevarieerder, aantrekkelijker en beter beleefbaar landschap. Vandaar

Nadere informatie

STAD IN ZICHT 0-99. in de buurt van geluk

STAD IN ZICHT 0-99. in de buurt van geluk in de buurt van geluk wie zijn wij? STAD Jeroen van der Zant Johan Vlug Menno Vergunst Henk Schuitemaker Narda Beunders Lidewij Lenders communicatie-adviseur, bewoner IJburg landschapsarchitect VLUGP,

Nadere informatie

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH ruimtelijke onderbouwing TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH datum 21 april 2015 projectnummer 14013039B Inleiding Het perceel Baarschot 6 te Esch betreft een ruim woonperceel met een woonboerderij en twee

Nadere informatie

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding.

NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni Aanleiding. NOTITIE aanbouw aan monument t Dorp 133, Heesch d.d. 15 juni 2015 Aanleiding. De eigenaar van de percelen tussen en t Vijfeiken, kadastrale nrs. 6500, 6637, 6638 en 5475, Muller- Wagemakers, heeft het

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSPLAN LANDSCHAPPELIJKE ELEMENTEN. Gemeente Someren. Project 3: Beekdal van de Aa ten oosten van de Zuid Willemsvaart

ONTWIKKELINGSPLAN LANDSCHAPPELIJKE ELEMENTEN. Gemeente Someren. Project 3: Beekdal van de Aa ten oosten van de Zuid Willemsvaart ONTWIKKELINGSPLAN LANDSCHAPPELIJKE ELEMENTEN Gemeente Someren Datum: 9 november 2001 Project: 119-4 Status: Definitief Opdrachtgever: Gemeente Someren VOORWOORD Door het college van Burgemeester & Wethouders

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

Tytsjerksteradiel (Hardegarijp) (Bron: stadsregioleeuwarden.nl)

Tytsjerksteradiel (Hardegarijp) (Bron: stadsregioleeuwarden.nl) Tytsjerksteradiel (Hardegarijp) (Bron: stadsregioleeuwarden.nl) Introductie De Friese gemeente Tytsjerksteradiel ligt pal ten oosten van de provinciehoofdstad Leeuwarden. De gemeente bestaat uit 17 kernen;

Nadere informatie

Kavelpaspoort de Winding Kavel H35 t/m H43 Oostindie - De Hoven fase 2B

Kavelpaspoort de Winding Kavel H35 t/m H43 Oostindie - De Hoven fase 2B Kavelpaspoort de Winding Kavel H35 t/m H43 Oostindie - De Hoven fase 2B Kavelpaspoort De Hoofdstructuur De Hoven; het stedenbouwkundig ontwerp Het stedenbouwkundig ontwerp van De Hoven vloeit voort uit

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bouw schaapskooi Haarweg 16 in Ruurlo

Ruimtelijke onderbouwing bouw schaapskooi Haarweg 16 in Ruurlo Ruimtelijke onderbouwing bouw schaapskooi Haarweg 16 in Ruurlo Inlichtingen: Gemeente Berkelland Afdeling Technisch Ontwerp en Realisatie Telefoon: 0545-250 325 Borculo, juli 2009 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies

GEBIED IN 360o. Geschreven en vormgegeven door: Nicole de Waal - De Waalster communicatie en advies o GEBIED IN 360o Naar aanleiding van de sessie Gezamenlijk toekomstbeeld Haarlemmer Kweektuin, met de leden van de voorbereidingscommissie is de volgende toekomstvisie opgesteld. Letterlijk aan de hand

Nadere informatie

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl)

Etten-Leur. (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Etten-Leur (Bron: www. nederland-in-beeld.nl) Introductie Etten-Leur is een middelgrote gemeente in Brabant, gelegen ten westen van Breda. De gemeente bestaat uit één kern van ruim 40.000 inwoners. Door

Nadere informatie

OUD EN NIEUW VERENIGD IN DEZE SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ BRUGGENWEG 8 DOETINCHEM

OUD EN NIEUW VERENIGD IN DEZE SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ BRUGGENWEG 8 DOETINCHEM OUD EN NIEUW VERENIGD IN DEZE SFEERVOLLE WOONBOERDERIJ BRUGGENWEG 8 DOETINCHEM IN 2002 GEHEEL NIEUW OPGETROKKEN WOONBOERDERIJ OP EEN PERCEEL VAN 6.719M2. BIJ DE NIEUWBOUW IS GEBRUIK GEMAAKT VAN ZORGVULDIG

Nadere informatie

PRESENTATIEMAP Melkgeitenbuurderij De Stolpen

PRESENTATIEMAP Melkgeitenbuurderij De Stolpen PRESENTATIEMAP Melkgeitenbuurderij De Stolpen juni 2012 Biologische melkgeitenbuurderij De Stolpen Zomerkade 299 2032 ZH Haarlem 023 5247270/06-51324000 pstolp@planet.nl - melkgeiten - zuivelproductie

Nadere informatie

Kookworkshops op de gemengde boerderij

Kookworkshops op de gemengde boerderij Battle of Concepts Taskforce Multifunctionele Landbouw Augustus 2010 Kookworkshops op de gemengde boerderij Inleiding Het Taskforce Multifunctionele Landbouw is op zoek naar een vernieuwend concept voor

Nadere informatie

OPEN HUIS U kunt deze woning zonder afspraak bezichtigen tijdens het Open Huis op woensdag 28 november a.s. tussen 14:00uur en 16:00uur.

OPEN HUIS U kunt deze woning zonder afspraak bezichtigen tijdens het Open Huis op woensdag 28 november a.s. tussen 14:00uur en 16:00uur. Op Landgoed de Velhorst te Lochem wordt door Natuurmonumenten te huur aangeboden: de Rijksmonumentale tuinmanswoning met berging, gedeeltelijk gebruik van de schuur, garage en tuin. Indeling Begane grond:

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Kollenburgweg 3 Didam Dhr. G.J. Hageman

Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Kollenburgweg 3 Didam Dhr. G.J. Hageman Landschappelijke inpassing ten behoeve van aanvraag functieverandering Kollenburgweg 3 idam hr. G.J. Hageman atum 14-03-2013 (aangepaste versie na gemeentelijk overleg) Getekend door ing. J.Collou anleiding

Nadere informatie

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg Landschapsvisie De Danenberg presentatie dorpsraad Slijk-Ewijk 12-12-2017 V.o.f. De Brouwerij Partners: Inhoudsopgave Historie Gebied Het plan Beheer en onderhoud Boerderij De Danenberg Historie 2002:

Nadere informatie

MONTFOORT, Waardsedijk 18

MONTFOORT, Waardsedijk 18 MONTFOORT, Waardsedijk 18 Oosteinde 32 3466 LB Waarder (ZH) T 0348 50 22 24 F 0348 50 13 34 info@koningwitzier.nl www.koningwitzier.nl Melkveehouderijbedrijf Woonboerderij Ligboxenstal (1978) 80 gve Jongveestal

Nadere informatie

Hackfort Zorg voor mens, landschap en cultuur

Hackfort Zorg voor mens, landschap en cultuur Hackfort Zorg voor mens, landschap en cultuur Hackfort, het landgoed Het landgoed Hackfort, eigendom van Natuurmonumenten, ligt ten westen van Vorden. Het kent een grote diversiteit aan natuur en agrarische

Nadere informatie

Inventarisatie van ecologische waarden van het agrarisch natuurbeheer in Zeeland juni 2014

Inventarisatie van ecologische waarden van het agrarisch natuurbeheer in Zeeland juni 2014 Inventarisatie van ecologische waarden van het agrarisch natuurbeheer in Zeeland juni 2014 Stichting Landschapsbeheer Zeeland Lucien Calle Sandra Dobbelaar Alex Wieland 15 juli 2014 1 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Wijziging Verordening Romte Fryslân 2014

Wijziging Verordening Romte Fryslân 2014 Wijziging Verordening Romte Fryslân 2014 De Verordening Romte Fryslân 2014, zoals vastgesteld op 24 juni 2014, en in werking getreden op 1 augustus 2014, en laatstelijk gewijzigd op 18 februari 2015 wordt

Nadere informatie

TE KOOP. Woonboerderij met diverse bijgebouwen, erf, siertuin, boomgaard en weide op een ruim perceel van circa 2.240 m².

TE KOOP. Woonboerderij met diverse bijgebouwen, erf, siertuin, boomgaard en weide op een ruim perceel van circa 2.240 m². TE KOOP Woonboerderij met diverse bijgebouwen, erf, siertuin, boomgaard en weide op een ruim perceel van circa 2.240 m². Oostrumsdijkje 3 3994 MG Houten Voor informatie: Breeschoten & Vernooij B.V. Zeisterweg

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Mariaburg ) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Mariaburg ) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7215040 B&W verg. : 13 september 2017 Onderwerp: Voorontwerp bestemmingsplan Mariaburg 2017 1) Status Dit stuk wordt u aangeboden in het kader van de voorbereiding van het

Nadere informatie

Zit je straks gezellig te lezen in de daktuin van de bib?

Zit je straks gezellig te lezen in de daktuin van de bib? Page 1 of 6 Bib Couwelaar in Deurne heeft volop plannen om hun grote dak om te toveren in een daktuin voor de bib bezoekers. Hiervoor gaan ze samen met Stadslab2050 de uitdaging aan om hun dak-dromen een

Nadere informatie

Landelijk Gebied - Dalweg 12

Landelijk Gebied - Dalweg 12 Landelijk Gebied - Dalweg 12 blz. 2 blz. 3 Toelichting blz. 4 blz. 5 1. Inleiding Momenteel is aan de Dalweg 12 een kleinschalige kinderopvang, in de vorm van een gastouderopvang, gevestigd. Het perceel

Nadere informatie

Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7

Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7 1 2 Inhoud Cluster A Verbeteren leefbaarheid en economie (nieuwe vormen van wonen en werken)... 7... 7 Splitsen bouwkavel woning in een locatie voor 3 starterswoningen en 2 seniorenwoningen.... 7 Initiatief

Nadere informatie

Woesterbergweg 5. Omvormingsplan. Aanpassing agrarische bestemming. Ruimte voor Advies - R. Harleman Deventerstraat 179, 8171 NS Vaassen

Woesterbergweg 5. Omvormingsplan. Aanpassing agrarische bestemming. Ruimte voor Advies - R. Harleman Deventerstraat 179, 8171 NS Vaassen Omvormingsplan Woesterbergweg 5 Aanpassing agrarische bestemming Uitvoering Locatie Ruimte voor Advies - R. Harleman Deventerstraat 179, 8171 NS Vaassen Woesterbergweg 5, Emst Datum 07 oktober 2015 1 PLANBESCHRIJVING

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan Van der Waaij. Nieuwe woning Haanwijk 27 Harmelen

Landschappelijk inpassingsplan Van der Waaij. Nieuwe woning Haanwijk 27 Harmelen Landschappelijk inpassingsplan Van der Waaij Nieuwe woning Haanwijk 27 Harmelen De Bilt, 16 juli 2012, versie 2 Lennart in t Veld Landschap Erfgoed Utrecht Postbus 121 3730 AC De Bilt t 030 220 55 34 f

Nadere informatie

NATUURSCHOONWET LANDGOED HET WITBREUK

NATUURSCHOONWET LANDGOED HET WITBREUK NATUURSCHOONWET LANDGOED HET WITBREUK Geachte commissie, Natuurschoonwet Landgoed Het Witbreuk draagt zorg voor natuur, landschap en cultuurhistorie. De bewoners de familie Witbreuk zijn rechtstreekse

Nadere informatie

AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES

AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES De provincies willen waardevolle landbouwgebieden en natuurterreinen verder ontwikkelen. Staring Advies kan eigenaren van agrarische bedrijven en

Nadere informatie

HUSET. Groen woonerf in Ooster wold

HUSET. Groen woonerf in Ooster wold HUSET Groen woonerf in Ooster wold Oosterwold: Groen en agrarisch Het gebied waarin woonerf HUSET komt heet Oosterwold en ligt in gemeente Almere. Dit landelijke gebied met weide, akkers en boerderijen

Nadere informatie

Landschappelijk advies. Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse

Landschappelijk advies. Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse Landschappelijk advies Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse Landschapsbeheer Zuid-Holland Landschappelijke Advies ontwikkeling Waddinxveen, 12 september 2011 Opdrachtgever : Familie Bergman Tekst : Pieter

Nadere informatie

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk beeldkwaliteitplan mei 2013 nieuw erf Nieuw-Dijk colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T

Nadere informatie

Duurzame daken Groen of Blauw

Duurzame daken Groen of Blauw Droge voeten en schoon water Duurzame daken Groen of Blauw Een visie op de inzet van daken in het waterbeheer Agnes van Zoelen 23-04-15 Intro Intro Daadkracht en Samenwerken De meerwaarde van duurzame

Nadere informatie

Kavelpaspoort De Hoofdstructuur Kavels H 5 t/m H 7 Oostindie - De Hoven

Kavelpaspoort De Hoofdstructuur Kavels H 5 t/m H 7 Oostindie - De Hoven Kavelpaspoort De Hoofdstructuur Kavels H 5 t/m H 7 Oostindie - De Hoven Kavelpaspoort De Hoofdstructuur De Hoven; het stedenbouwkundig ontwerp Het stedenbouwkundig ontwerp van De Hoven vloeit voort uit

Nadere informatie

Inrichtingsconcept: Kosten in controle

Inrichtingsconcept: Kosten in controle Inrichtingsconcept: Kosten in controle Stichting Het Groene Spoor is een burgerinitiatief die een samenwerking zoekt met de gemeente Amersfoort voor het vergroten van (stedelijke) biodiversiteit door groene

Nadere informatie

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap.

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap. Revisie advies landschappelijke inpassing van de (zorg)boerderij gelegen aan de Rollestraat 7, te Wapse, gemeente Westerveld. Opdrachtgever: Dhr. H. Hessels, Februari 201, Landschapsbeheer Drenth Projectgebied.

Nadere informatie

concept- beleidsuitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied 2015

concept- beleidsuitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied 2015 concept- beleidsuitgangspunten bestemmingsplan Buitengebied 2015 25 mei 2015 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Beleidsuitgangspunten... 6 2.1 Landbouw... 6 2.2 Bestaande woningen... 9 2.3 Nieuwe woningen... 10

Nadere informatie

Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering

Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering Notitie gevolgen inrichting natuur en landschap voor agrarische bedrijfsvoering Pina Dekker Gemeente Ooststellingwerf, beleidsmedewerker en ondersteunend lid van de werkgroep Es van Tronde. Deze notitie

Nadere informatie

Theehuis Tuin van Noord

Theehuis Tuin van Noord 1 2 0 1 2 5 m 3 Tuin Van Noord is een kleinschalige buurtonderneming en ontmoetingspunt met een bijzonder, sociaal programma dat met een beperkt budget is gerealiseerd in het Noorderpark in Leiden Noord.

Nadere informatie

Landschapsplan Rondweg Hummelo, definitief ontwerp

Landschapsplan Rondweg Hummelo, definitief ontwerp N O T I T I E Betreft: Landschapsplan Rondweg Hummelo, definitief ontwerp Datum: 1 december 2009 Opgesteld door: In opdracht van: Odin Landschapsontwerpers, i.s.m. ARCADIS Provincie Gelderland 1. Aanleiding

Nadere informatie

B&W voorstel Nr. : Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61. 1) Status

B&W voorstel Nr. : Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61. 1) Status B&W voorstel Nr. : Reg.nr. : 5154753 B&W verg. : 20 januari 2016 Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61 1) Status De voorliggende ruimtelijke onderbouwing betreft een concept waarvoor

Nadere informatie

Economie. Gekwalificeerd personeel voor het bedrijfsleven

Economie. Gekwalificeerd personeel voor het bedrijfsleven Economie Versterking van de onderscheidende duurzame economische positie van met name de agrarische, toeristische en maritieme sector. Hoofddoel thema Bekendheid van de regio AV op internationaal, nationaal

Nadere informatie

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 14 januari 2016 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 14 januari 2016 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie 2015 Datum: 14 januari 2016 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, Toekomstvisie 2015 Doel van de VISIE Voor de bewoners van

Nadere informatie

Toelichting op projectresultaten. Op weg naar streekbeheer in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Toelichting op projectresultaten. Op weg naar streekbeheer in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Presentatie 15 oktober Toelichting op projectresultaten Op weg naar streekbeheer in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa Bert Dijkstra Aanleiding en uitgangspunten Het esdorpenlandschap/landschapsvisie

Nadere informatie

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder.

Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Onderwerp: Verplaatsing afvalverwerkingsbedrijf Vliko: verkenning mogelijkheden verplaatsing Vliko naar de Munnikenpolder. Over de Munnikenpolder bestaan de nodige afspraken c.q. ligt beleid vast, waarmee

Nadere informatie

(Ontwerp) Ruimtelijke Onderbouwing. Afwijking bestemmingsplan. Tolhuisweg 49 Midlaren. Herbouw schuur

(Ontwerp) Ruimtelijke Onderbouwing. Afwijking bestemmingsplan. Tolhuisweg 49 Midlaren. Herbouw schuur (Ontwerp) Ruimtelijke Onderbouwing Afwijking bestemmingsplan Tolhuisweg 49 Midlaren Herbouw schuur Gemeente Tynaarlo April 2011 NL.IMRO.1730.ABTolhuisweg49-0301 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Ruimtelijke

Nadere informatie

Cultuur en ontspanning. Bestemmingsomschrijving

Cultuur en ontspanning. Bestemmingsomschrijving Artikel: Cultuur en ontspanning Bestemmingsomschrijving De voor 'Cultuur en ontspanning' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. gebouwen en overkappingen ten behoeve van culturele en sociaal-culturele

Nadere informatie

Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving

Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving Bijlage 5: Onderbouwing cultuurhistorische waarden woonboerderij Esp 9/9a te Bakel en de omgeving De woonboerderij op de locatie Esp 9/9a te Bakel welke volgens de site Bagviewer is gebouwd in 1832 is

Nadere informatie

Toelichting. vastgesteld 23 februari Meeuwisdijk 9

Toelichting. vastgesteld 23 februari Meeuwisdijk 9 Toelichting vastgesteld 23 februari 2016 Meeuwisdijk 9 Hoofdstuk 1 Inleiding Het perceel Meeuwisdijk 9 in het noordelijk buitengebied van Etten-Leur heeft in het geldende bestemmingsplan Buitengebied (2013)

Nadere informatie

milieuvoorlichting voor en door bewoners van multiculturele wijken

milieuvoorlichting voor en door bewoners van multiculturele wijken milieuvoorlichting voor en door bewoners van multiculturele wijken Voor informatie en bestellen van de folder over het project Leve Leven!: Projectbureau Aarde-werk Hugo de Grootstraat 8 2518 ED Den Haag

Nadere informatie

Analyse landschappelijke inpassing Recreatiecentrum Zandpol

Analyse landschappelijke inpassing Recreatiecentrum Zandpol Analyse landschappelijke inpassing Recreatiecentrum Zandpol Drs. Ing. L.M. Scholtens in opdracht van: Gemeente Emmen, Dienst Beleid Afdeling Fysiek Ruimtelijke Ontwikkeling December 2009 Het landschap

Nadere informatie

TE KOOP. Woonboerderij met (voormalige agrarische) opstallen. Langbroekerdijk B36 Langbroek

TE KOOP. Woonboerderij met (voormalige agrarische) opstallen. Langbroekerdijk B36 Langbroek TE KOOP Woonboerderij met (voormalige agrarische) opstallen Langbroekerdijk B36 Langbroek Voor informatie: Breeschoten & Vernooij B.V. Zeisterweg 21 3984 NH Odijk tel: 030 677 73 30 e-mail: info@breeschotenenvernooij.nl

Nadere informatie

LarenEnergie. Een werkgroep van. Wakker Laorne

LarenEnergie. Een werkgroep van. Wakker Laorne LarenEnergie Een werkgroep van Wakker Laorne agenda 20.15 Opening door JanWesseldijk, voorzitter van Wakker Loarne 20.25 Plannen werkgroeplarenenergiedoor Paul de Koning 20.55 Pauze 21.10 Maatwerkadvies

Nadere informatie

Natuurcamping De Klashorst I N R I C H T I N G S S C H E T S V O O R E E N N A T U U R L I J K E C A M P I N G. Landschapsarchitectuur

Natuurcamping De Klashorst I N R I C H T I N G S S C H E T S V O O R E E N N A T U U R L I J K E C A M P I N G. Landschapsarchitectuur Natuurcamping De Klashorst NATUURCAMPING DE KLASHORST I N R I C H T I N G S S C H E T S V O O R E E N N A T U U R L I J K E C A M P I N G Natuurcamping De Klashorst Martin & Herma Overweg Rheezerweg 123

Nadere informatie

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 2 december 2015 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 2 december 2015 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie 2015 Datum: 2 december 2015 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, Toekomstvisie 2015 Doel van de VISIE Voor de bewoners van

Nadere informatie

Water in Eindhoven. Studiedag Lokaal waterbeleid water in balans. 28 september Water in Eindhoven - Studiedag Lokaal waterbeleid, Antwerpen

Water in Eindhoven. Studiedag Lokaal waterbeleid water in balans. 28 september Water in Eindhoven - Studiedag Lokaal waterbeleid, Antwerpen Water in Eindhoven Studiedag Lokaal waterbeleid water in balans 28 september 2010 Aanleiding voor de stedelijke wateropgaven Maatregelen Effecten van maatregelen Omgaan met nieuwe extremen 1835 1921 2004

Nadere informatie

Geworteld Wonen. Rijswijk

Geworteld Wonen. Rijswijk Geworteld Wonen Rijswijk 01 Geworteld Wonen, Rijswijk Het klinkt als een droom. In de drukke Randstad op een landgoed wonen met een hectare grond, waar je zelf je eigen groenten en fruit verbouwt. Dat

Nadere informatie

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand SEPTEMBER 2014 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand Opdrachtgever: de heer Ekkel en mevrouw Wessels Vosseboerweg 12

Nadere informatie

Iedereen kan Vergroenen

Iedereen kan Vergroenen Iedereen kan Vergroenen Voorop in de Vergroening Prijsvraag 2013 Aanleiding Lentiz LIFE College is een school voor VMBO en MBO (AOC), in een sterk geürbaniseerde omgeving (Schiedam). Met een AOC midden

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING BOUW VAN EEN VELDSCHUUR AAN DE MOLENWEI TE BEMMEL

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING BOUW VAN EEN VELDSCHUUR AAN DE MOLENWEI TE BEMMEL RUIMTELIJKE ONDERBOUWING BOUW VAN EEN VELDSCHUUR AAN DE MOLENWEI TE BEMMEL december 2013 1 Inhoudsopgave pag. nr. 1. Inleiding 3 2. Aanleiding 4 3. Plangebied 3.1 Situering plangebied 5 3.2 Vigerend bestemmingsplan

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 11 augustus 2015 Nummer voorstel: 2015/61 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt:

Nadere informatie

Welkom. Duurzaamheidsbeleid stad Peer. Historiek

Welkom. Duurzaamheidsbeleid stad Peer. Historiek Welkom Historiek Milieuconvenant 2000-2001 Optie 7 (duurzaam gemeentelijk beleid) in 2001 Aanwerving duurzaamheidambtenaar in 2001 Ondertekening samenwerkingsovereenkomst 2002-2004 Niveau 1 van de cluster

Nadere informatie

Unieke, voormalige papierfabriek Willemstraat 3-5, Alphen aan den Rijn (1914)

Unieke, voormalige papierfabriek Willemstraat 3-5, Alphen aan den Rijn (1914) Unieke, voormalige papierfabriek Willemstraat 3-5, Alphen aan den Rijn (1914) Algemeen Aan de Willemstraat 3-5 staat een unieke,voormalige papierfabriek te koop. Het pand is verdeeld over twee verdiepingen

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten opdrachtgever: Boerstaete Makelaardij B.V. 8 oktober 2014 amer / ruimtelijke ontwikkeling Driestweg plangebied ligging plangebied Driestweg 14 Inhoud Inleiding 4

Nadere informatie

DELFGAUW, Zuideindseweg 80

DELFGAUW, Zuideindseweg 80 DELFGAUW, Zuideindseweg 80 Oosteinde 32, 3466 LB Waarder Tel. 0348 50 22 24, Fax 0348 50 13 34 info@koningwitzier.nl www.koningwitzier.nl Deze herenboerderij is aangewezen als gemeentelijk monument door

Nadere informatie

TE KOOP. Vrijstaande woning met garage en schuur op een royaal perceel van 1.76.80 ha. Koppeldijk 11 Houten

TE KOOP. Vrijstaande woning met garage en schuur op een royaal perceel van 1.76.80 ha. Koppeldijk 11 Houten TE KOOP Vrijstaande woning met garage en schuur op een royaal perceel van 1.76.80 ha. Koppeldijk 11 Houten Voor informatie: Breeschoten & Vernooij B.V. Zeisterweg 21 3984 NH Odijk tel: 030 677 73 30 e-mail:

Nadere informatie

Duurzaamheid, Energie en Milieu

Duurzaamheid, Energie en Milieu Duurzaamheid, Energie en Milieu In de uitvoeringsagenda duurzaamheid van de gemeente staat: Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van huidige generaties zonder de mogelijkheden

Nadere informatie

Het werken met groene vrijwilligers in Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Het werken met groene vrijwilligers in Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Het werken met groene vrijwilligers in Zeeland Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Contactdag Erfgoed en Ruimte, 25 april 2018 Opbouw presentatie Kennismaking SLZ Vrijwilligersgroepen

Nadere informatie