BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met"

Transcriptie

1 BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met honden G. Agent Lepelstraat & Co H. Agent 22 Met fiets I. Agent 23 Blonde Piet J. Agent Stadsschouwburg K. Volgen met auto s

2 Edgar Jansen Edgar Jansen werkte zowel voor Capgemini als voor Boer & Croon, beide ten tijde van het werknemerschap van Maud Oortwijn voor deze twee organisaties. Achteraf blijkt dat hij werkte voor het gang stalking team. Hij woont bovendien vlakbij klaagster in Amsterdam, zodat hij Oortwijn ook kan volgen bij het doen van inkopen bij winkels rondom het Waterlooplein. Onderstaande foto s zijn door Maud Oortwijn genomen in de Albert Heijn aan het Waterlooplein (2013). Edgar Jansen is klaagster vaker gevolgd in de stad, als zij inkopen deed rondom het Waterlooplein. Hij woont in een apartementencomplex achter de Albert Heijn aan de Nieuwe Uilenburgerstraat.

3 12/2006: A portrait by Edgar of Dr. A. Rinooy Kan is on the cover of financial magazine "De Nieuwe Brug" Edgar Jansen heeft in het verleden een portret mogen maken van Rinooy Kan. Hiermee staat vast dat hij connecties heeft en bekend is in politiek Den Haag. De heer Rinooy Kan is jarenlang voorzitter geweest van VNO-NCW en daarna lid van de SER. Uit zijn nevenfuncties blijkt dat Rinooy Kan een hechte band heeft met het Koningshuis. Rinooy Kan is onder andere voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Lezen & Schrijven, een stichting die in 2004 is opgericht door Prinses Laurentien. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

4 Agent X19 - Zwarte pet (Nieuwe Prinsengracht 6) Agent X19 volgde klaagster bij het doen van boodschappen in de Spar aan de Nieuwe Kerkstraat (zie foto s onder). Hij probeerde hierbij klaagster te intimideren, door continue op agressieve wijze oogcontact te zoeken. Agent X19 met pet verblijft/werkt aan de surveillance post Nieuwe Prinsengracht 6 beneden (bijlage 9). Op de foto rechts boven is te zien hoe hij de fietsenmaker begroet (zij kennen elkaaar). Hij kent ook agente X24.

5 Agent X2 Bart Agent Bart is een agent die Oortwijn al meerdere de jaren volgt, zowel in de werkomgeving (Capgemini), de woonomgeving (Korte Kolksteeg en Nieuwe Prinsengracht) als horecagelegenheden (Amstel Hotel en café De Jaren). Hij is vanaf het allereerste begin betrokken in het gang stalking programma. Onderstaande foto s laten zien hoe hij Oortwijn volgt op straat, als zij boodschappen doet of ergens heengaat. Bovenstaande foto is genomen als klaagster 4 oktober 2013 boodschappen gaat doen aan de Vijzelgracht. Drie foto s op de fiets en 1x bij het op slot doen.

6 Oortwijn volgde agent Bart vanaf het Waterlooplein tot De Dam op 5 september 2013, om te zien waar hij heen zou gaan. Op De Dam raakte zij hem uit het oog. Op 5 september 2013 zag Oortwijn agent Bart lopen op De Dam. Hij liep richting de gravenstraat.

7 In bovenstaande foto volgt agent Bart klaagster over de Weesperstraat (31 januari 2014).

8 George Clooney George Clooney is Oortwijn de afgelopen jaren (sinds januari 1998) gevolgd, in haar werkomgeving, rondom haar woonomgeving en in horecagelegenheden. Onderstaande foto s hebben betrekking op straat surveillance. Op 1 augustus 2013 zag Oortwijn een donkere Audi met chauffeur kort stoppen ter hoogte van de Nieuwe Prinsengracht 8 (bij de afslag naar de Onbekende gracht). De agent met de zwarte pet (agent X19) stond buiten te wachten en stapte onmiddelijk in. Klaagster herkende George Clooney. Oortwijn wist een foto te maken. Bij analyse van de foto bleek het gezicht van de chauffeur zichtbaar te zijn in de autoruit. Fotoanalyse zal dit uitwijzen.

9 De auto met nummerbord 67-XR-JR rijdt weg over de Nieuwe Prinsengracht, rechtsaf de Weesperstraat op. Ongeveer een week hiervoor had Oortwijn haar buurman Joop van de Wint in dezelfde auto zien instappen. Helaas heeft zij geen foto s van dat moment.

10 George Clooney - De Nieuwe Vaart Links: Een undercover identiteit van George Clooney hield kantoor o.a. in een apartement aan de Nieuwe Vaart, naast het gebouw de Pelikaan. Dit gebouw is in eigendom van Stichting de Alliantie, een Woningbouw corporatie. Foto midden: Op 30 mei 2013 zag Oortwijn Clooney incognito in Amsterdam aan de Nieuwe Herengracht. Zij volgende hem tot hij de Nieuwe Vaart opliep (foto onder laat de brug over de Nieuwe Herengracht zien).

11 George Clooney Keizersgracht Oortwijn bezocht een bekende van haar aan de Keizersgracht 131 in Amsterdam op 27 mei George Clooney en enkele van zijn teamleden waren haar gevolgd. Zij lieten blijken vantevoren te weten wie zij zou bezoeken, hoewel Maud via telefoon of internet geen contact met de desbetreffende kennis had opgenomen om een afspraak te maken. George Clooney laat hier twee hondjes uit aan de Keizersgracht te Amsterdam.De foto is genomen ter hoogte van de Keizersgracht 131.

12 Martijn Veldman Martijn Veldman (lang, gespierd/normaal gebouwd, blank, donker haar, +/-40 jaar) heeft mij jarenlang ( ) gevolgd op straat, in horecagelegenheden en bij oud-werkgever Capgemini. Daarnaast was hij regelmatig aanwezig in het pand Nieuwe Prinsengracht 33-35, waar hij kennelijk samen met Karate Bob opereerde. Karakterisend aan hem is zijn grote pas en snelle tred. Op 8 mei 2013 zag Oortwijn hoe deze zelfde jongeman haar opnieuw volgde bij het doen van boodschappen. Hij volgde haar achtereenvolgens op het Frederiksplein (AH-winkel), de Achtergracht, langs de Amstel en over de Magere Brug, todat zij weer bij haar huis was. Hierna besloot Oortwijn op haar beurt deze Martijn Veldman te volgen. Ze zag hoe hij liep van de Nieuwe Prinsengracht tot het Amstel Hotel. Hij liep tot aan het Amstel Hotel en sprak kort (slechts enkele seconden) de portier aan, waarna hij door liep. Vervolgens zij hij iets tegen surveillant Junkie, die op dat moment voor het Amstel Hotel rondhing (zie ook verderop in deze bijlage). Oortijn had sterk de indruk dat Martijn Veldman op weg was naar het Amstel Hotel, maar niet naar binnen ging omdat hij door haar werd gevolgd. Opvallend was verder dat Martijn Veldman slechts een T-shirt droeg, hoewel het weer een zomerjas vergde. Daarom vermoedt Oortwijn dat Veldman snel naar buiten is gelopen, toen hij zag dat Oortwijn rondliep in de buurt. Martijn Veldman volgde Oortwijn tot haar huis en liep daarna terug naar het Amstel Hotel.

13 Martijn Veldman loopt richting de ingang van het Amstel Hotel Veldman was tevens betrokken bij één van de vergiftigingspogingen van klaagster door een agent in De Ysbreeker. De volgende ochtend zag Oortwijn de heer Veldman beneden bij de Nieuwe Prinsengracht de voordeur van klaagster in de gaten houden, terwijl hij samen met Karate Bob- een sigaret rookte. Karate Bob en Martijn Veldman leken samen te werken. Zij keken zeer verrast en tegelijkertijd geamuseerd lachend toen bleek dat Oortwijn gewoon op de fiets stapte die ochtend. Op dat moment zag Oortwijn dat ook George Clooney zich bij het gezelschap voegde.

14 Agente X24 - Kerkstraat met honden Deze agent woont/werkt aan de Kerkstraat 378. Dit is een pand zonder huisnummer of naamplaat, niet ver van de Amstel en de Utrechtsestraat in Amsterdam. Op onderstaande foto is te zien hoe deze mevrouw in gesprek is met één van de agenten van de surveillance post op Nieuwe Prinsengracht 6. Agent X19 repareert op dat moment zijn fiets. Verder is op deze foto te zien dat agent X19 chirurgen handschoenen draagt om zijn fiets te repareren. Dergelijke handschoenen zijn te koop voor particulieren, maar worden met name gebruikt door medici én in de beveiligingsbranche.

15 Deze dame is continue op pad om honden uit te laten. Zij volgt Oortwijn bijna overal op straat in de buurt rondom de Hermitage/Kerkstraat. Behalve volgen, is zij nooit betrokken geweest bij enige hinderlijke stalking actie. Links agente X24 op de fiets op de Weesperstraat. Rechts agente X24 overstekend richting Nieuwe Prinsengracht. Links op de Magere Brug. Rechts op de Roeterstraat. Links op de Nieuwe Prinsengracht. Rechts langs de Amstel Links Weesperstraat. Rechts langs Amstel.

16 Agent X20 - Man van de lepelstraat & Co De man in de gele jas volgt Oortwijn bijna altijd als zij inkopen doet in de buurt van het Waterlooplein. Hieronder een kleine selectie van de (vele) foto s die zij heeft kunnen verzamelen.

17

18 Agent X20 werkt vaak samen met de surveillant junkie Hier surveilleren agent X20 en de man in de rode blouse samen voor de LIDL aan de Stadshouderskade. Op de drie foto s boven is te zien hoe zij samen voor de LIDL staan, vlakbij de Stadhouderskade/Hemonylaan (31 juli 2014, Amsterdam) De twee foto s onder laten zien hoe hij samen met agent junkie op een bankje zit bij het metrostation aan de Sarphatistraat (27 augustus 2014, Amsterdam).

19 Agent X20 surveilleert ook vaak samen met agent X21 perf Agent X21 (blauw T-shirt en bril) volgde klaagster meerdere malen op straat, in de buurt van de Nieuwmarkt/Waterlooplein. Hieronder vier foto s van een gezamenlijke surveillance bij het Waterlooplein. Op 6 september 2013, Jodenbreestraat Amsterdam Rechts agent X21. Op de achtergrond zit agent X20 op het bankje achter het kledingrek.

20 Agent X29 Man met baard Klaagster merkte dat agent X29 haar volgde terwijl zij huiswaarts liep na het doen van boodschappen. Vervolgens zag klaagster dezelfde agent aanbellen bij de surveillance post van Nieuwe Prinsengracht 18. Op de onderste foto is te zien hoe de agent met de baard terug loopt van de Nieuwe Prinsengracht 18 (de geluidsdrempel is exact voor de voordeur van Nieuwe Prinsengracht 18). Oortwijn heeft een close-up foto kunnen maken van deze agent. Op de foto rechts is zichtbaar hoe hij een camera heeft bevestigd aan zijn riem, waarbij de lens van de camera is vastgemaakt aan zijn pols. Hierdoor kan hij ongemerkt opnames maken. mei 2013.

21 Agent 22 met de fiets De agent met de fiets volgde Maud Oortwijn in de Nieuwe Kerkstraat te Amsterdam op 13 augustus Vanwege de regen schuilden beiden tijdelijk onder de loopbrug bij de Weesperstraat. Agent 22 volgde klaagster ook in café Koosje, zeer waarschijnlijk op verzoek van agent Valckx. De dag daaarna is hij door klaagster gezien bij de surveillance post Nieuwe Prinsengracht 6 (benedenwoning), wellicht om verslag te doen. Nadat klaagster hier foto s van heeft gemaakt, is agent 22 niet meer gezien. De foto s hiervan zijn opgenomen in de bijlage over het volgen in horecagelegenheden (bijlage 11). Agent 22 negeert klaagster aanvankelijk. Maar begint dan dreigend te kijken. Daarna besloot klaagster foto s van agent 22 te maken.

22 Agent X23 Blonde Piet Deze agent werkt in één van de gemeentepanden aan de Weesperstraat. Op 5 augustus 2013 sprak Oortwijn af met iemand, die zij kent van facebook. Agent (blauw shirt, zwart backpack) loopt langs het terras (waar Oortwijn en haar gast zitten) richting de Singel. Voor Oortwijn en haar gast op het terras waren gaan zitten, was haar deze zelfde man al opgevallen bij de wandeling door het centrum van Amsterdam. Dit zou toeval kunnen zijn geweest, ware het niet dat deze zelfde persoon in de maanden hierna vaker met Oortwijn is meegelopen in haar buurt rondom de Nieuwe Prinsengracht. Hieronder zijn enkele foto s weergegeven die dit laten zien. 5 september 2013, Nieuwe Prinsengracht Amsterdam

23 . Gedateerd 5 september, 7 september, 27 september 2013 Nieuwe Prinsengracht, Amsterdam. Op 17 januari 2014 zag klaagster hoe deze man de woning aan de Nieuwe Prinsengracht 19 bezocht. De woning op nummer 19 is in het verleden (gedeeltelijk) ook gebruikt als surveillance post.

24 Agent Stadsschouwburg bibliotheek OBA Om haar zaak te kunnen onderzoeken is Maud Oortwijn enkele malen naar de OBA geweest in Amsterdam. Zij werd op 30 mei 2013 in OBA o.a. gevolgd door dezelfde jongeman die haar ook regelmatig volgde in de Stadsschouwburg Amsterdam. Op onderstaande foto had hij zojuist Oortwijn gevolgd de roltrap op, maar loopt hij snel weg als zij een foto probeert te maken.

25 Volgen met de auto : VW Nieuwmarkt Onderstaande twee foto s zijn genomen op de Nieuwmarkt te Amsterdam in 2011, vanuit de vestiging van de Rabobank. Oortwijn bemerkte opnieuw gevolgd te worden door ditmaal een grijze Volkwagen.

26 Volgen met de auto : Opel Nieuwe Prinsengracht Onderstaande Opel is door Oortwijn op de foto gezet in 2010/2011, terwijl deze geparkeerd stond voor haar huis. De man die de wagen bestuurde bleef in de auto zitten. Het gaat om een Groene Opel Vectra (uit 2003?) met kenteken 26-NX-LV. De bestuurder is een corpulente blanke man van ongeveer 60 jaar oud met grijs haar. Deze foto is genomen voor de woning van Oortwijn aan de Nieuwe Prinsengracht. Enkele maanden later zag Oortwijn dezelfde man in dezelfde auto opnieuw in Amsterdam. Naast hem op de passagiersstoel zat een donkere man van ongeveer jaar, met Surinaams uiterlijk en nette kleding. Oortwijn maakt op dat moment een rondje langs diverse autodealers, om haar Mazda MX5 te verkopen. Het viel haar op hoe zij niet alleen gevolgd werd, maar iedere keer als zij met een autodealer in gesprek was over de verkoopprijs van de wagen, de sales persoon een telefoontje kreeg, waarna de aankoopprijs die zij voor de wagen wilden bieden naar beneden ging tot een voor Oortwijn onacceptabele verkoopprijs. De Mazda MX5 is uiteindelijk pas verkocht in 2011 voor ,- hoewel de aanschafwaarde (nieuw) in ,- was. Desgewenst kan Oortwijn de gegevens van de autodealers overhandigen. Oortwijn heeft hierdoor financiële schade geleden, omdat de wagen in goede staat was en weinig kilometers had gereden.

BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010)

BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010) BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010) Volgen en lastig vallen in de stad Da Lat in Vietnam 2000 Onderstaande foto

Nadere informatie

BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma

BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma A. Lijst teamleden gang stalking programma bij Boer & Croon (I) Selectie van leden gang stalking organisatie 2000 tot heden Joris Demmink (NL) - Bezocht

Nadere informatie

BIJLAGE 9: Buurt gang stalking met surveillance posts (2002-heden) A. Appartement Korte Kolksteeg boven Any Day B. Locatie surveillance posten Nieuwe

BIJLAGE 9: Buurt gang stalking met surveillance posts (2002-heden) A. Appartement Korte Kolksteeg boven Any Day B. Locatie surveillance posten Nieuwe BIJLAGE 9: Buurt gang stalking met surveillance posts (2002-heden) A. Appartement Korte Kolksteeg boven Any Day B. Locatie surveillance posten Nieuwe Prinsengracht C. Buurt surveillance posten Nieuwe Prinsengracht

Nadere informatie

BIJLAGE 2: Beschrijving betrokken personen A. Beschrijving vier uitvoerend organisatoren gang stalking programma B. Beschrijving selectie

BIJLAGE 2: Beschrijving betrokken personen A. Beschrijving vier uitvoerend organisatoren gang stalking programma B. Beschrijving selectie BIJLAGE 2: Beschrijving betrokken personen A. Beschrijving vier uitvoerend organisatoren gang stalking programma B. Beschrijving selectie leden/managers van het gang stalking programma Uitvoerend organisatoren

Nadere informatie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie BIJLAGEN Bijlage 1: Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie Bijlage 2: Volgen en lastig vallen in Vietnam december

Nadere informatie

BIJLAGE 8: Boer & Croon (2007-2009) A. Lijst directe collega s Boer & Croon consulting B. Foto s undercover agenten bij Boer & Croon C.

BIJLAGE 8: Boer & Croon (2007-2009) A. Lijst directe collega s Boer & Croon consulting B. Foto s undercover agenten bij Boer & Croon C. BIJLAGE 8: Boer & Croon (2007-2009) A. Lijst directe collega s Boer & Croon consulting B. Foto s undercover agenten bij Boer & Croon C. Joris Demmink, Maurits van Vollenhoven en Bernard van Vollenhoven

Nadere informatie

Wandeltocht door Joods Amsterdam

Wandeltocht door Joods Amsterdam Wandeltocht door Joods Amsterdam Frederiksplein - Amstel - Nieuwe Grachten - Utrechtsestraat - Frederiksplein. Deze wandeltocht hoort bij de website www.joodsamsterdam.nl. Op deze website staat zoveel

Nadere informatie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie SPREEKBEURT POLITIE Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie Wat doet een politieagent? WELKOM DE POLITIEPRAKTIJK helpen bij een ongeluk pak de winkeldief! bekeuren en aanhouden

Nadere informatie

Parkeeractie 3e tranche

Parkeeractie 3e tranche Parkeeractie 3e tranche Utrechtsestraat e.o. Afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving 08 maart 2017 Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Gebiedsoverzicht... 2 2 Controles per jaar... 3 3 Controles per maand...

Nadere informatie

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam.

Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Begin jaren 90 was er een uitwisseling tussen Dart Club Sport en één Engels dartsteam. Gezellig met ongeveer 15 personen naar Engeland om daar een lang weekend tegen elkaar te gaan darten en uiteraard

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

het jongetje en he t onverwachte beeld

het jongetje en he t onverwachte beeld het jongetje en he t onverwachte beeld Jan Willem ten Dam Eigenlijk wilde ik opschrijven dat ik terug zat te denken aan de vrijdag waarop wij Insel Hombroich hebben bezocht. Maar ik bedenk me. Ik probeerde

Nadere informatie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie BIJLAGEN Bijlage 1: Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie Bijlage 2: Volgen en lastig vallen in Vietnam december

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

- VIOLET - Ninja Paap-Luijten

- VIOLET - Ninja Paap-Luijten - VIOLET - Ninja Paap-Luijten Violet zat voor haar raam en keek naar buiten, zoals ze dat iedere dag deed. Ze keek naar de polderweg, waar vier auto s per dag overheen reden op een drukke dag. Aan de andere

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal Max van Olden DE JUISTE MAN in makkelijke taal 3 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen DEEL 1 1996 Vrijdagvond, zeven uur. De cursus van vandaag is afgelopen. Oscar doet zijn schrijfblok dicht. Hij

Nadere informatie

BJÖRN PEETERS. Editie: 2016 ISBN:

BJÖRN PEETERS. Editie: 2016 ISBN: BJÖRN PEETERS Editie: 2016 ISBN: 9789082568752 NUR: 340 D/2016/13,960/06 www.ateliers-claudine.be Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Het afscheid_125x200 20140811 10:28 Pagina 3. Jenna Blum & Sarah McCoy. Het afscheid

Het afscheid_125x200 20140811 10:28 Pagina 3. Jenna Blum & Sarah McCoy. Het afscheid Het afscheid_125x200 20140811 10:28 Pagina 3 Jenna Blum & Sarah McCoy Het afscheid Het afscheid_125x200 20140811 10:28 Pagina 6 Voor mijn vader Het afscheid_125x200 20140811 10:28 Pagina 9 1 Het was eind

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

BIJLAGE 8: Activiteiten van Politie Amsterdam A. Nacht in cel en optreden politie B. Verzoek gesprek GGD via politie C. Selectie volgfoto s politie

BIJLAGE 8: Activiteiten van Politie Amsterdam A. Nacht in cel en optreden politie B. Verzoek gesprek GGD via politie C. Selectie volgfoto s politie BIJLAGE 8: Activiteiten van Politie Amsterdam A. Nacht in cel en optreden politie B. Verzoek gesprek GGD via politie C. Selectie volgfoto s politie BIJLAGE 8: A. Nacht in cel en optreden politie De politie

Nadere informatie

Goodwood Pressday. 3 e Jaargang, extra editie. Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts. In deze aflevering:

Goodwood Pressday. 3 e Jaargang, extra editie. Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts. In deze aflevering: Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts 3 e Jaargang, extra editie In deze aflevering: Goodwood Pressday Tekst: Jacques van den Bergh, Foto s: Renske en Jacques

Nadere informatie

Fietstocht door Joods Amsterdam

Fietstocht door Joods Amsterdam Fietstocht door Joods Amsterdam Waterlooplein - Amstel - Ouderkerk aan de Amstel. Ca. 2 uur. Deze fietstocht hoort bij de website www.joodsamsterdam.nl. Op deze website staat zoveel mogelijk informatie

Nadere informatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie

10 Voorbeelden van slechte communicatie 10 Voorbeelden van slechte communicatie Naam: Zoë Tabak Vak: Digital Art Leraar: Leon Kranenburg Datum: 2 Oktober 2014 Afbeelding 1 Deze kiosk staat in station Utrecht Centraal. Hetgeen dat hier fout mee

Nadere informatie

OPDRACHT 3: PLAN VAN AANPAK

OPDRACHT 3: PLAN VAN AANPAK OPDRACHT 3: PLAN VAN AANPAK Let op: U heeft 90 minuten voor het maken van onderstaande vragen. Geef beknopt antwoord. Overbodige, irrelevante informatie leidt tot maximaal 5 punten aftrek. U mag niet meer

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan.

Vertel de kinderen, of praat met hen over het verschil tussen film, tv kijken of naar het theater gaan. LESBRIEF Binnenkort gaan jullie met jullie groep naar de voorstelling Biggels en Tuiten Hieronder een aantal tips over hoe je de groep goed kan voorbereiden op de voorstelling. VOOR DE VOORSTELLING Vertel

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo Nieuwsbrief, 8 januari 2013 Beste PyrPlezier vrienden en vriendinnetjes, Allemaal natuurlijk de beste wensen voor 2013! Dat het maar een Pyr-gezellig jaar mag worden! In ieder geval gaan wij hiervoor ons

Nadere informatie

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal...

2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... 2 15 kilometerwedstrijden, maar toch niet helemaal... Alweer een tijdje geleden, maar vanwege de drukte nog geen verslag, maar zondag 16 november jongstleden liep ik mijn eerste Zevenheuvelenloop in Nijmegen.

Nadere informatie

Klacht Verzoeker klaagt over een gedraging van de gemeente Zwolle, toezicht en handhaving.

Klacht Verzoeker klaagt over een gedraging van de gemeente Zwolle, toezicht en handhaving. Dossiernummer 2014 016 Rapport Verzoeker De heer B. H. te Zwolle, hierna genoemd: verzoeker. Datum verzoekschrift De Overijsselse Ombudsman ontving het verzoekschrift op 3 maart 2014. Klacht Verzoeker

Nadere informatie

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige.

Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Burn out Verslag van een ervaringsdeskundige. Nu GAP-deskundige. Ik was al een tijd druk met mijn werk en mijn gezin. Het viel mij zwaar, maar ik moest dit van mezelf doen om aan de omgeving te laten zien

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam Hans Kuyper F-Side Story Tekeningen Annet Schaap leopold / amsterdam De eerste woorden Naomi was geen bang meisje. Nou ja, meestal niet. Extreem grote spinnen ging ze liever uit de weg, en al te opdringerige

Nadere informatie

Mannetje Jas. Maar op een dag kon hij er niet meer tegen. Hij wilde het eindelijk eens warm hebben. Hij kleedde zich dik aan en ging de deur uit

Mannetje Jas. Maar op een dag kon hij er niet meer tegen. Hij wilde het eindelijk eens warm hebben. Hij kleedde zich dik aan en ging de deur uit SIEB POSTHUMA Mannetje Jas Er was eens een mannetje dat het altijd koud had. In de herfst, in de winter, in de lente, en zelfs in de zomer, als buiten de zon scheen. Altijd zat hij in zijn huisje naast

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

Prijslijst maart 2015

Prijslijst maart 2015 Bussum Amsterdam Zuid Amsterdam Singel Utrecht 's- Hertogenbosch Singel 456 1017 AW Amsterdam Adriaen van Ostadelaan 43 3583 AB Utrecht Vlietlaan 50a 1404 CD Bussum Hinthamerstraat 220 5211 MX 's-hertogenbosch

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

Het wakende oog. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Battle of Concepts ProRail battle

Het wakende oog. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Battle of Concepts ProRail battle 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 25 2325 1455 Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Battle of Concepts ProRail battle van de schooljufvrouw 4024 Het was een mooie dag, echt een

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Geschiedenis van de Zeedijk. Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer

Voor ondernemers, bewoners en bezoekers. Geschiedenis van de Zeedijk. Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer 2 Welkom op de Zeedijk Buurtverbetering door sociaal beheer Wie vandaag de dag over de Zeedijk loopt, kan zich bijna niet voorstellen dat deze straat nog niet zo lang geleden volledig verpauperd was. Dat

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Een tien met een griffel

Een tien met een griffel DE WAAL & BAANTJER Een tien met een griffel GROTE LETTER BIBLIOTHEEK deventer 1 Peter van Opperdoes sloot de deur van zijn woning aan de Brouwersgracht, haalde diep adem en glimlachte. De Jordaan rook

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

DE ROMEINEN KOMEN!! Groep 5 en 6. Vragenlijst Museumzaal Thermenmuseum. 1. Namen leerlingen: Naam van de school: Te:

DE ROMEINEN KOMEN!! Groep 5 en 6. Vragenlijst Museumzaal Thermenmuseum. 1. Namen leerlingen: Naam van de school: Te: DE ROMEINEN KOMEN!! Groep 5 en 6 Vragenlijst Museumzaal Thermenmuseum 1. Namen leerlingen: Naam van de school: Te: 1 In de museumzaal hangen banieren met tekst. Een banier is een soort vlag. Er staan ook

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ BARON GEENWEGGE VAN TERUG

OP BEZOEK BIJ BARON GEENWEGGE VAN TERUG ar pla xce m Gr ati se OP BEZOEK BIJ BARON GEENWEGGE VAN TERUG OP BEZOEK BIJ BARON GEENWEGGE VAN TERUG WIL JIJ HET HELE (VOORLEES) VERHAAL GRAAG LEZEN? Je krijgt Op bezoek bij baron Geenwegge van Terug

Nadere informatie

School Lesbrief 2015

School Lesbrief 2015 School Lesbrief 2015 Weer naar School Na zes weken vrij weer naar school! Weer vroeg opstaan, ontbijten en aankleden En dan naar school: wel op een veilige manier! Hoe zorg je ervoor dat je in het verkeer

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Ik moet Claire nu niet aankijken. Wij kennen elkaar te goed. Mijn ogen zouden me verraden.

Ik moet Claire nu niet aankijken. Wij kennen elkaar te goed. Mijn ogen zouden me verraden. 1. We gaan eten in een restaurant. Serge heeft gereserveerd; dat doet híj altijd. Het is zo n restaurant waar je drie maanden van tevoren moet bellen. Of nog langer. Serge belt nooit drie maanden van tevoren.

Nadere informatie

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde Visdag in Leidsche Rijn Terwijde 25-02-2017 Nog geen twee weken geleden was de doodaas visdag in Utrecht in de sneeuw en vandaag stond er weer een dagje vissen in Utrecht gepland. Gelukkig was het warmer

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Penisjes uit New York. José Vleeming

Penisjes uit New York. José Vleeming Sjabloon Penisjes uit New York José Vleeming Ze zijn al redelijk op leeftijd, maar worden nog steeds zo lekker dik, in de soep dan, die pasta penisjes uit New York. Samen met het peperdure vintagetasje

Nadere informatie

LES 10. Sluipaanval. Doe Lees 1 Samuël 24.

LES 10. Sluipaanval. Doe Lees 1 Samuël 24. LES Sluipaanval Ben je wel eens gepest? Is er iemand die altijd vervelend tegen jou doet? Heb je ooit geprobeerd om die persoon terug te pakken? (Zie 1 Samuël 24; Patriarchen en Profeten, blz. 603-615)

Nadere informatie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie BIJLAGEN Bijlage 1: Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie Bijlage 2: Volgen en lastig vallen in Vietnam december

Nadere informatie

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6

Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 Alles over de ambulance Lesboekje voor groep 5 & 6 1 1 Colofon Dit lesboekje is uitgegeven door: Ambulancezorg Nederland Veerallee 68 Postbus 489 8000 AL Zwolle T 038 422 57 72 F 038 422 26 47 info@ambulancezorg.nl

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

www.queridokinderboeken.nl

www.queridokinderboeken.nl www.queridokinderboeken.nl Copyright 2013 Joke van Leeuwen Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt, in enige vorm of op welke wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Nederlandse omnibus-series

Nederlandse omnibus-series Nederlandse omnibus-series Het Britse koningshuis heeft dit jaar twee memorabele gebeurtenissen meegemaakt. Allereerst de dood van Koningin-moeder Elizabeth, die op 101-jarige leeftijd overleed. Daarnaast

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

Wijzer. door het verkeer

Wijzer. door het verkeer 3 antwoordenboek Wijzer door het verkeer loop je goed? plaats op de weg kleur de stoep grijs. waar hoort roos? trek een lijn. roos 2 kleur het fiets-pad rood. waar hoort sil? trek een lijn. sil 3 kleur

Nadere informatie

Hotel Zilven (1930-1945)

Hotel Zilven (1930-1945) Hotel Zilven (1930-1945) Hotel Zilven voor 1940 Dit verhaal is opgetekend door de kleindochter naar informatie van Ina Hermina Peeters, geboren op 5 december 1928 Sumatra, Indonesia en rond 1930 naar Nederland

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

Tekstbegrip. Man vast in machine. Zwemmer gered door kokkelvisser. Postbode te mager. Woordenschat 1F 2F

Tekstbegrip. Man vast in machine. Zwemmer gered door kokkelvisser. Postbode te mager. Woordenschat 1F 2F Tekstbegrip Woordenschat 1F 2F Man vast in machine - HAARLEM - Een machinebediende van het bedrijf Nederland- Haarlem kwam gisteren met zijn hand en onderarm in de machine vast te zitten. De man raakte

Nadere informatie

Manoeuvreren in Mokum in 2016

Manoeuvreren in Mokum in 2016 Manoeuvreren in Mokum in 2016 Met dank aan Jos Karsten Zomer 2016 Inleiding Vorig jaar zomer heeft de SP vijf winkelstraten in verschillende delen van Amsterdam onderzocht op toegankelijkheid. Immers,

Nadere informatie

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 Inhoudsopgave Pagina: 1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 3.1. 9 september: Huisduinen, Donkere Duinen 4 3.2. 20 september: Donkere Duinen 5 3.3. 27

Nadere informatie

Klachtenoverzicht Horeca Procesunit, Directie Toezicht en Handhaving

Klachtenoverzicht Horeca Procesunit, Directie Toezicht en Handhaving Klachtenoverzicht Horeca 2012 Procesunit, Directie Toezicht en Handhaving Vooraf Deze rapportage biedt een overzicht van klachten over horecabedrijven de in het jaar 2012 bij het stadsdeel Centrum zijn

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag door een scholier 2262 woorden 3 november 2003 6,2 114 keer beoordeeld Auteur Joseph Bruchac Eerste uitgave 2001 Vak Engels H 1 Op 2

Nadere informatie

Deel 3: Oefeningen voor de Loopgroep. Redactie:

Deel 3: Oefeningen voor de Loopgroep. Redactie: Deel 3: Oefeningen voor de Loopgroep Redactie: Robin den Blanken Remco Fiege student Fysiotherapie student Fysiotherapie Juni 2008 Hogeschool van Amsterdam Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Inleiding:...

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 8 Openbaar vervoer

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 8 Openbaar vervoer Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 8 Openbaar vervoer 1 Woorden 1 de agent 2 de auto 3 de bestuurder 4 de bus 5 de fiets 6 het hek 7 de herfst 8 de lente 9 de rails 1 10 de stad 11 de step 12 het stoplicht

Nadere informatie

Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts

Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts Verzamelde oude en nieuwe verhalen / verslagen van Regio West door Gerard Neijts Derde jaargang Nr. 8 In deze aflevering: Walhalla van klassieke auto s Tekst: Luna Andrea Foto s: Gerard Neijts Pagina 2

Nadere informatie

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019

Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Maartse buien op de halve marathon van Hapert 2019 Na enkele zeer zonnige en warme weken in februari kwamen de maartse buien. Dit jaar wel echte strontdagen met veel wind, stortregen en hagel en droevige

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland.

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland. Een extra stap Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland. Datum: 16 april 2015 Rapportnummer: 2015/076 2 Klacht Verzoeker klaagt erover

Nadere informatie

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek.

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Pakhuis In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Nummer 37 staat leeg. Al meer dan een jaar. De ramen

Nadere informatie

Kastelen in Nederland

Kastelen in Nederland Kastelen in Nederland J In ons land staan veel kastelen. Meer dan honderd. De meeste van die kastelen staan in het water. Bijvoorbeeld midden in een meer of een heel grote vijver. Als er geen water was,

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Kleuren Inleiding Hallo allemaal. Ik hou mijn spreekbeurt over kleuren omdat ik het een leuk en interessant onderwerp vind en ook omdat kinderen er niet zo snel op komen denk ik. Ik heb mijn spreekbeurt

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

geven, wat hij op de display van zijn toestel controleerde. Dank u, ik bel u zo meteen terug. Hetgeen hij deed nadat hij het telefoonnummer had

geven, wat hij op de display van zijn toestel controleerde. Dank u, ik bel u zo meteen terug. Hetgeen hij deed nadat hij het telefoonnummer had Hoofdstuk 2 Daan van Tellingen, zei de rechercheur door de telefoon nadat hij eerst op de klok had gekeken. Het was zondagochtend nog voor negen uur in de morgen. Het gebeurde nooit dat hij rond dit vroege

Nadere informatie

Verre vrıenden. nieuwe pennen en penselen. in de jeugdliteratuur. samengebracht door Michael De Cock & Gerda Dendooven

Verre vrıenden. nieuwe pennen en penselen. in de jeugdliteratuur. samengebracht door Michael De Cock & Gerda Dendooven samengebracht door Michael De Cock & Gerda Dendooven Verre vrıenden nieuwe pennen en penselen in de jeugdliteratuur binnenwerk.indd 1 20/09/13 08:22 Inhoud 6 Liene Bouwen 9 Michael De Cock paraplu 12 Sarah

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

OP EEN MOOIE LENTEOCHTEND

OP EEN MOOIE LENTEOCHTEND W akkere M uis OP EEN MOOIE Het was een mooie ochtend in de lente. Er hingen jonge groene blaadjes aan de bomen, op de takken zaten vogeltjes die een vrolijk deuntje floten en als je de lucht opsnoof rook

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Wat zie je er leuk uit!

Wat zie je er leuk uit! 89 89 HOOFDSTUK 6 Wat zie je er leuk uit! WOORDEN 1 Kies uit: kort paars steil krullen kapper 1 Het haar van de vrouw is niet zwart. Het is! 2 Gisteren ben ik bij de geweest. 3 Mijn zoon heeft in zijn

Nadere informatie

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen

Foto 1: krotten langs de wegen. Foto 3: Wat een drukte op de straten. Foto 4: Kraampjes en straatverkopers langs de wegen Dag 1: Lange reis en eerste indrukken Nadat we afscheid hadden genomen van onze familie en vrienden stapten we in het vliegtuig op Schiphol naar Mumbai. Donderdag 12 februari 's ochtends om 07.00 kwamen

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie