BIJLAGE 8: Activiteiten van Politie Amsterdam A. Nacht in cel en optreden politie B. Verzoek gesprek GGD via politie C. Selectie volgfoto s politie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE 8: Activiteiten van Politie Amsterdam A. Nacht in cel en optreden politie B. Verzoek gesprek GGD via politie C. Selectie volgfoto s politie"

Transcriptie

1 BIJLAGE 8: Activiteiten van Politie Amsterdam A. Nacht in cel en optreden politie B. Verzoek gesprek GGD via politie C. Selectie volgfoto s politie

2 BIJLAGE 8: A. Nacht in cel en optreden politie De politie erkent dat zij klaagster hebben opgepakt en een nacht in de cel opgesloten vanwege verhoor over de mogelijke vernieling van een kerstboom (zie de aan klaagster toegezonden brief gedateerd 16 juli 2012, bijlage 1). Onderstaande blog doet verslag van wat er gebeurd is. Achteraf blijkt dat een buurman aan de Nieuwe Prinsengracht de politie gebeld heeft over een denneboom die om half 1 s nachts uit de voorgeveltuin zou zijn gerukt. Deze denneboom heeft in december 2011 als kerstboom gefungeerd binnenshuis en is daarna met kluit buiten in de gezamenlijke voorgeveltuin gezet. Kennelijk was de denneboom niet goed geworteld. De volgende dag zag ik deze met kluit en al op de stoep liggen (geheel intact). De heer Joop vd Wint had die nacht gezien dat de boom buiten de plantenbak lag en besloot deze niet terug in de aarde te zetten, maar de politie te bellen en de politie via zijn achtertuin enkele uren toegang te verlenen tot de achtertuin van klaagster. Wat was het resultaat? De achtertuin van klaagster is vernield, doordat de politie hier 1 á 2 uur lang (zonder toestemming) in heeft rondgelopen met een team van vier agenten, omdat zij op zoek waren naar klaagster (die op dat moment sliep). Klaagster is uiteindelijk om 3.00h in de nacht van haar bed gehaald, om verhoord te worden op het bureau. Het verhoor vond plaats de volgende dag (na een nacht in de cel), zonder dat klaagster wist waarvoor zij was meegenomen. De politie weigerde hier informatie over te verschaffen. Ook tijdens het verhoor is niet duidelijk geworden wat de aanklacht tegen klaagster zou zijn. Het heeft niet tot een aanklacht tegen klaagster geleid. Er is klaagster geen vergoeding geboden voor de schade aan haar tuin en de nacht in de cel. Hieronder volgt een kopie van een blog dat hierover geschreven is. De politie, de buurman, de grens. (deel 1) Posted on 6 August, 2013by maudoortwijn De politie. Die zijn er als je ze nodig hebt, voor sommige mensen (lees: mijn buurman, die informant is). Zelf spendeer ik een nacht in de cel vanwege: een struikje. En mijn arrestatieteam kost de gemeenschap weer een fortuin. Ga boeven vangen! Naast mij woont een lastige man (een van mijn stalkers) en hij is advocaat. Gezien de historie van spullen lenen uit mijn tuin ; door hem gesnoeide beplanting in mijn tuin (nee, niet die vlakbij de erfgrens) en fysiek stalkerig gedrag, besloot ik in 2009 dat het tijd was voor een hogere schutting. Ik zocht uit bij het kadaster waar de erfgrens loopt en concludeerde dat de oude schutting volledig op mijn grondgebied stond. Voor de aardigheid heb ik nog geconsulteerd bij de lastige buurman, of hij wellicht nog voorkeuren had, waarmee ik eventueel rekening zou kunnen houden, bij het vervangen van mijn schutting. Vanaf dat moment gaat het mis.

3 Jij gaat in je hele tuin niets veranderen, totdat ik zeg dat het goed is! (???) Als ik aan de schutting begin te werken, belt meneer de politie. Ze komen langs. De politieman concludeert dat het geen politiezaak is. Wanneer ik twee dagen later weer aan de schutting werk, doet hij melding bij de politie van een verwarde vrouw, wat een walgelijke wijze is van met mensen omgaan. Meneer is zelf in de war, want hij had de politie gezegd dat ik met een bijl zijn schutting aan het afbreken was. Nu bezit ik geen bijl en een klauw is veel handiger om de planken van mijn eigen schutting los te wrikken. Bovendien had hij mij die ochtend juist bedreigd, dat als ik ook maar iets in de tuin zou doen, dat er dan rake klappen zouden vallen. Dat gold ook, als ik iets anders zou veranderen aan mijn tuin, al was het 4 meter van de erfgrens, aldus Joop. Dat is een rare opmerking voor een jurist. De bedreiging van hem naar mij wil de politie niet opnemen. Ik ben uberhaupt verbaasd dat de politie tot twee maal toe langskomt voor een schutting, wanneer deze buurman hen opbelt. Om een lang verhaal kort te maken, het ging van kwaad tot erger Bedreiging van mijn werkmannen, zodat ik die letterlijk moest tegenhouden om geen fysiek gevecht te beginnen met mijn buurman. Ik heb mijn werkmannen naar huis gestuurd (met geld, zonder gewerkt te hebben), omdat de buurman geweldadig gedrag bij hen opriep. Dat is de bedoeling: jarenlang agressief zijn, zodat je iets terug doet. Lastercampagnes in de buurt, vanwege mijn vreselijke gedrag rondom de schutting. De vriendin van de buurman heeft krijsend in de tuin gestaan. En nogmaals: ik had tot op dat moment nog nooit iets verkeerd gedaan naar hen. Een derde keer politie bellen, nu om 1.00h s nachts, vanwege beschadiging aan zijn voorgeveltuin. Dus: 2 politie-auto s, die 2 uur lang voor mijn deur stonden, terwijl de politie mijn achtertuin platgewalste, omdat ze me wilden spreken! Ik ben die nacht van mijn bed gehaald en meegenomen voor verhoor. Het verhoor kon echter pas de volgende ochtend plaatsvinden, zodat ik een nacht in de cel verbleef. Ja, het gaat over een mogelijke beschadiging aan een struikje in de voorgeveltuin (ik zag niet eens schade), wat in dit geval voldoende reden was om a) mijn achtertuin plat te lopen (de politie betreedde die zonder mijn toestemming via de achtertuin van buurman) en b) mij een nacht op te sluiten. En nee, ik had nog nooit een politiebureau van binnen gezien, voor dit gebeuren plaatsvond. Hierna eiste de politie dat ik niets aan mijn hele tuin zou veranderen, zo lang het onderzoek loopt. Ik heb de rommel enkele dagen laten liggen, mochten ze langs willen komen voor forensisch onderzoek. Daarna heb ik de voic s van de buurtregisseur genegeerd: Het was te belachelijk! Een maand lang niets in mijn tuin mogen doen!

4 Uiteindelijk moest ook de buurman toegeven dat het kadaster leidend is. Volgens het kadasterkaartje stond de schutting inderdaad op mijn grondgebied (wat ik al wist). Links de rotzooi. rechts hoe het nu is. Dit is niet normaal. De politie die tot drie maal toe langskomt, om een altijd lastige buurman genoegdoening te geven. Ze zijn s nachts twee uur bezig vanwege een struikje in een geveltuin. Om mij van mijn bed te ligten, vernielen ze mijn tuin en houden ze de buurt een halve nacht wakker (met twee politie-auto s en een team van minimaal 4 mensen). Ik moet mee voor verhoor en word daartoe een nacht opgesloten! Dan heb je een andere agenda dan gebruikelijk. Het is bedoeld als intimidatie. En het werkt even, want de meeste mensen -ik ook- luisteren naar politie. Dat kun je beter niet doen, lijkt het. p.s. Naar aanleiding van de in scene gezette aanhouding voor de vernieling van een struikje in de voorgeveltuin van de genoemde buurman (ik heb geen schade gezien), ben ik volgens de politie opgenomen in hun HKS (Herkenningsdienst Systeem). Hierin worden verdachten opgenomen, zodat ze snel door de politie herkend kunnen worden. Belachelijk! Als de criteria voor opname in dat systeem echt zo simplistisch zijn, dan kan je iedere Nederlander in dat systeem stoppen, en mijn buren als eerste.

5 BIJLAGE 8: B. Verzoek gesprek GGD via politie Mevrouw Inez Heeremans is de partner van Oortwijn s (voormalig) bovenbuurman Martijn Arts. Ik wil geen contact met hen, omdat Martijn Arts al jarenlang betrokken is in gang stalking tegen mij. De heer Martijn Arts is een goede vriend van agent X8 (destijds werkzaam bij Boer & Croon, zie bijlage 2). Daarnaast heeft de heer Martijn Arts vanuit zijn bedrijf Total Active Media opdrachten gedaan voor de heer Jan-Peter Balkenende ten tijde van zijn premierschap. Een lijst met agenten is opgenomen in bijlage 2. Hoewel ik geen contact wil, blijven deze bovenburen met mij contact zoeken. Uiteindelijk belden ze zelfs de politie, als zij notabene dankzij eigen toedoen- en glaasje water over zich heenkrijgt. Zij besloten de politie te bellen, omdat de buurtregisseur Fred Sterk hen heeft gevraagd om bij het minste of geringste contact op te nemen, zodat hij in actie kan komen tegen mij. Vanwege het glaasje water is de buurtregisseur aldus meerdere malen aan mijn deur geweest (ik deed niet open) en stuurde hij zelfs een GGD psycholoog bij mij langs. Hiertoe had de heer Fred Sterk besloten zonder ooit met mij gesproken te hebben en met het verhaal van Inez Heeremans over een glaasje water als reden. Hieronder treft u een kopie aan van twee blogs die hierover geschreven zijn. Zij eisen een watertje en bellen dan de politie Posted on 21 August, 2013by maudoortwijn Ik heb een week geleden mijn bovenburen uiterst beleefd laten weten geen enkel contact met ze te willen. Vanaf dat moment heb ik hen genegeerd, zonder ook maar iets te zeggen of ook maar op te kijken als ze langslopen. Dat zint ze niet! Zij wil persee wél contact! Vandaag vertelde de buurvrouw me, dat ze het niet accepteert dat ik hen negeer. Ik probeerde dat natuurlijk te negeren, maar ze hield niet op. Toen heb ik gezegd, dat als ze verder contact zou zoeken, dit stalking is. Daar had ze geen boodschap aan en moest er hartelijk om lachen. Links de verwaterde buurvrouw. Rechts het gebroken servies (met haar vingerafdrukken).

6 Toen ik naar buiten wilde lopen om de planten water te geven, dacht ik -eerlijk toegeven- dat als ze nu vervelend zou doen, ik tenminste water zou kunnen gooien (of daarmee dreigen). Wat gebeurde er? De dame in kwestie (ze zat op het trapje voor mijn deur) pakte de schaal met water uit mijn hand, kreeg het water over zich heen (vervelend!) en gooide de schaal stuk tegen mijn voordeur. De enige reden dat ikzelf geen servies naar mijn hoofd kreeg, was omdat ik de voordeur snel dicht deed. Ze belde inderdaad de politie. Ik hoorde haar letterlijk zeggen dat het probleem was dat ik haar uitgescholden had en ze water over zich heen had gekregen. Aangezien de politie niet komt opdagen als iemand in mijn huis inbreekt en schade aanricht van meer dan ,- (ja, geen thuis bij de gendarmerie) was ik verbaasd (maar niet echt) dat er voor dit enorme drama gelijk twee politie-agenten met auto voor de deur staan, die deze dame een uur lang emotioneel bijstaan. Na een uur babbelen met de bovenburen, belden ze bij mij aan. Mijn huisgenoot (een Italiaan) was wat verbaasd over de gang van zaken, omdat de politie-agent gelijk aan hem vroeg Is she a crazy person?. Dat is natuurlijk een belediging en op niets gebaseerd. Gelukkig gaf mijn slimme huisgenoot dat keurig aan This is offensive! No!. Ook hij vond de situatie uiterst bevreemdend en wilde de politie-agenten (zonder bevel) niet binnenlaten. Het gaat nergens over. Mijn situatie is wel serieus: gang stalking en de zoveelste vernieling. Toen ikzelf aan de deur kwam, heb ik gewoon uitgelegd hoe ik het zag. Maar na 2 minuten concludeerden de dames al dat ik wellicht psychische problemen had en verplicht met een psycholoog zou moeten praten.

7 [Volgens mij stalken zij mij en was het duidelijk dat zij mijn servies/schaal stuk hebben gegooid] Ook vonden de politie-agentes dat de buurtregisseur maar eens langs moest komen. Nou, nou, het is me wat. Wie heeft zoveel geld en zoveel macht om de politie middelen hieraan te besteden? Ga boeven vangen! En mijn buurvrouw moet me gewoon met rust laten. Fred S. Buurtregisseur. Zorgt dat het rustig blijft in mijn buurt, of niet. Posted on 11 September, 2013by maudoortwijn Wie is er nu gek? Even een kort chronologisch overzicht. Ik heb mijn bovenburen beleefd laten weten geen contact met ze te willen (4 aug. jl.). Bovenbuurvrouw Inez geeft 21 augustus aan persee wél contact te willen en uit dit dan in een bipolaire relatie met een glasje water. De politie wordt gebeld en zij staan Inez een uur emotioneel bij. De agentes bellen vervolgens de buurtregisseur (dat hoorde ik). Daarna gaan ze kort een gesprek aan met eerst mijn huisgenoot en vervolgens twee minuten met mij. Op basis van deze 2 minuten concludeert de agente dat ik met een psycholoog moet praten (dit is natuurlijk puur gebaseerd op de coaching van de buurtregisseur, want ik gaf geen enkele aanleiding). Enkele dagen later staat de buurtregisseur agressief bonkend en bellend voor mijn deur. Er wordt zelfs herhaaldelijk geroepen dat zij mijn deur open gaan maken. Dit is geen normale handelingswijze voor een buurtregisseur, dus ik begrijp dat ze weinig goeds van plan zijn. Zonder formeel papiertje met uitleg, is dit een vreemde handelingswijze. De volgende dag wordt er weer agressief gebeld en gebonkt een half uur lang. Daarna ligt er een berichtje van een GGD hulpverlener. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand ooit iets gehad heeft aan een geestelijk raadsman, die niet in staat is gewoon aan te bellen en die ook geen keurige formele brief stuurt met onderbouwing. Dit negeer ik, want ik ben volgens mij psychologisch beter onderlegd dan dit heerschap.

8 Ik krijg ondertussen reacties van Fred S. de buurtregisseur op het blog (link dada 2013). Hij gaat het blijven proberen. Omdat het voor mij duidelijk is wie hem gestuurd heeft en er psychologisch niets mis met me is, weet ik dat ik dit moet negeren. Een rechter hecht namelijk waarde aan het oordeel van een hulpverlener, hoe die zich ook gedraagt. In mijn situatie moet je uit de buurt van de - per definitie- partijdige hulpverleners blijven. Nadat ik enkele dagen door Fred S. en zijn kompanen ben achtervolgd op straat (stiekem volgen), reageert agent Fred S. nu ook anoniem op mijn site onder de naam dada. Hier zijn de reacties (link dada 2013). Allemaal met hetzelfde IP adres. Als ik hem dan eindelijk tegenkom in mijn straat, 10 meter bij mijn voordeur vandaan (dank buren, voor het snel bellen dat ik eraan kom, fijne mensen!), dan gebeurt er iets bijzonders. Agent Fred probeert gewoon als een leuke buurtregisseur met me in gesprek te komen: Zullen we mekaar nu eindelijk eens een hand geven? Ik probeer gewoon een gesprek met je te hebben. Ik ben bang dat er nette burgers zijn die er wél zouden intrappen. Vanwege de vreemde voorgeschiedenis besloot ik niet in gesprek te gaan. Foto 1 (boven) is de heer Fred Sterk die bij Oortwijn thuis langs fietst. Foto 2 is het briefje van de GGD.

9 BIJLAGE 8: C. Selectie van volgfoto s politie De politie volgde klaagster ook regelmatig openlijk, zonder dat ooit duidelijk werd wat de motivatie was/is. Hieronder volgt een selectie van de vele volgfoto s die klaagster in haar bezit heeft. 3 september 2013, Amsterdam Op 3 september 2013 is klaagster slechts 15 minuten de deur uit geweest om in de Utrechtsestraat inkopen te doen. Direct wanneer zij het huis verlaat, komen twee agenten haar al tegemoet lopen op de brug van de Nieuwe Prinsengracht met de Amstel. De foto s boven laten zien hoe beide agenten op de brug staan te wachten. Hoewel klaagster deze beide agenten nog niet gesproken had, herkenden zij haar wel. Nadat klaagster hen 10 meter gepaseerd was, hoorde zij de politieman zeggen mevrouw Oortwijn, ja, we kennen u wel. Beide agenten bleven vervolgens nog 5 minuten op de brug staan wachten, om te zien waar Oortwijn heenging. De foto links is genomen vanaf de Magere Brug over de Amstel.

10 Op de terugweg van de Utrechtsestraat naar huis werd klaagster weer gevolgd en ditmaal door twee motormuizen. Zij bleven enkele minuten rondom klaagster rondjes rijden, maar spraken haar niet aan. Daarna is klaagster huiswaarts gegaan.

11 5 september 2013, Amsterdam In de avond is klaagster slechts 10 minuten buiten geweest om met de fiets naar een vergadering te gaan, hierbij is zij continue gevolgd door politie. Hieronder volgen enkele foto s die klaagster in die 10 minuten heeft kunnen maken. De eerste foto is genomen op de Nieuwe Prinsengracht ter hoogte van de Weesperstraat. De tweede foto is genomen op de Nieuwe Prinsengracht ter hoogte van de Roeterstraat. Daarna reed klaagster de sarphatistraat uit tot de Zeeburgerstraat, waar zij opnieuw politie tegenkwam.

12 5 september 2013, Amsterdam Als klaagster die dag de voordeur uitloop, ziet zij al drie heren aan het eind van de straat haar kant op kijken. Ze besluit daarom een blokje om te lopen, om te zien wat er gebeurt. Op de Weesperstraat word klaagster langzaam ingehaald door een politie-auto die rechtsaf de Nieuwe Achtergracht inslaat. Deze politieauto met een politieagente als bestuurder volgt haar gedurende 10 minuten.

13 Wanneer zij rechtsaf de Nieuwe Achtergracht inloop, maakt dezelfde politieauto een rondje over de Nieuwe Achtergracht en wacht daarna op de hoek met de Weesperstraat om te zien waar klaagster heenga. De politieagente rijdt enkele meters op de stoep, zodat ze zicht op mij blijft houden. In de foto hierboven staat de agente te wachten op het kruispunt Nieuwe Achtergracht Weesperstraat.

14 Wanneer klaagster (voor de agent uit het zicht verdwijnt) wanneer zij de roeterstraat oploopt, staat er al een jongeman klaar met een scooter om haar te volgen tot café Koosje. De rest van de dag is klaagster gevolgd door agenten incognito. Desgewenst kan klaagster meer foto s doen toekomen.

15

16 Intimidatie politiehelikopters na publicatie rom Dag Licht Juli-augustus 2011 Op 18 juli 2011 verzond klaagster haar roman Dag Licht naar kennissen en contactpersonen in politiek Den Haag. Een dag later werd zij gevolgd door helikopters, die intimiderend dichtbij kwamen. Het leek zelfs alsof zij wilden landen op het dak van het pand waar klaagster woont. Dit bevestigt het verhaal van klaagster, welke zij op dat moment nog slechts als fictie bracht. Iemand had zich in het boek herkend en besloot hierop haar/zijn macht en middelen te gebruiken om klaagster maandenlang te intimideren met helikopters. Op twitter zijn in die periode vele opmerkingen gemaakt over de helikopters die boven dit deel van de stad vlogen. Royalty watcher Marc van der Linden heeft er zelfs over getweet destijds (zie tweet vd Linden): Wat al die helikopters de laatste tijd toch in Amsterdam doen? Femke Halsema -die vlakbij klaagster woont- probeerde de aanhoudende helikopterplaag te down-playen door te beginnen over de Hells Angels (zie tweets Halsema). Wat zij schreef klopte niet, omdat de motorclub volgens het nieuws juist de dag erop door Amsterdam zijn gereden. Op de foto boven volgt een helikopter Oortwijn als zij door de stad fietst. De helikopter is te zien boven het donkere grachtenpand met 3 ramen per verdieping. De onderste foto is genomen vanuit de voordeur van Oortwijn. Een helikopter vliegt links van de boom ter hoogte van de wolk. In de zomer van 2011 werd Oortwijn maandenlang intimiderend gevolgd door helikopters.

17 Foto 1: Een helikopter komt aanvliegen vanachter het pand 105A aan de Weesperstraat, wanneer Oortwijn net vanuit de Nieuwe Prinsengracht de Weesperstraat oploopt. Foto 2: De foto is genomen vanaf de veranda van Oortwijn s woning. De helikopter hangt in de lucht achter haar huis en kan zo haar woning inkijken. De helikopter bleef daar rond hangen. Foto 3: De foto s is genomen aan de Amstel op de brug over de Nieuwe Prinsengracht. Als Oortwijn haar huis verlaat en loopt richting de Amstel, verschijnt er opnieuw een helikopter. Klaagster kan desgewenst vele vergelijkbare foto s overhandigen.

Respons op Proces-Verbaal bevindingen vermeende historie Oortwijn. Administratief onderzoek registraties bedrijsfprocessensysteem

Respons op Proces-Verbaal bevindingen vermeende historie Oortwijn. Administratief onderzoek registraties bedrijsfprocessensysteem Respons op Proces-Verbaal bevindingen vermeende historie Oortwijn Proces-verbaalnummer: Betreft: Verbalisant: Datum proces-verbaal: PL 1300-20155251055-5 (pagina 38) Administratief onderzoek registraties

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen?

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Vooraf Oud en nieuw is leuk en gezellig: oliebollen eten, spelletjes doen, televisie kijken, met zijn allen aftellen tot twaalf uur en vuurwerk afsteken.

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

LYRICS EP1 BEGRIJP ME NIET VERKEERD

LYRICS EP1 BEGRIJP ME NIET VERKEERD LYRICS EP1 BEGRIJP ME NIET VERKEERD Ik ken je tranen en je wensen En je drift om door te gaan Ik ken je afgunst en je twijfel En wat je denkt als je ontwaakt Ik ken je lelijkste momenten Zo donker vol

Nadere informatie

BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met

BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met honden G. Agent Lepelstraat & Co H. Agent 22 Met fiets

Nadere informatie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie

SPREEKBEURT POLITIE. Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie SPREEKBEURT POLITIE Ga een dagje op stap met politieagent Arjan en leer meer over de politie Wat doet een politieagent? WELKOM DE POLITIEPRAKTIJK helpen bij een ongeluk pak de winkeldief! bekeuren en aanhouden

Nadere informatie

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal Max van Olden DE JUISTE MAN in makkelijke taal 3 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen DEEL 1 1996 Vrijdagvond, zeven uur. De cursus van vandaag is afgelopen. Oscar doet zijn schrijfblok dicht. Hij

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Dagboekverhaal van Christina Geusens

Dagboekverhaal van Christina Geusens Dagboekverhaal van Christina Geusens (derde prijs GO! verhalenwedstrijd Geen muren geen grenzen, allemaal buren en unieke mensen ) 17 november 2007 Ik heb vandaag weer ruzie met Elia gemaakt, omdat hij

Nadere informatie

Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat.

Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat. Naam: 1 Let op dat je het goet schrijft!! Of foud!! Goetfoud is een site die over geweld gaat. Het is een leuke website die over minder leuke dingen gaat. Die minder leuke dingen zijn: - huiselijk geweld

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart Rapportnummer: 2011/099

Rapport. Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart Rapportnummer: 2011/099 Rapport Rapport betreffende een klacht over het regionale politiekorps Noord-Holland Noord. Datum: 21 maart 2011 Rapportnummer: 2011/099 2 Klacht Op 24 juni 2009 verhoorden twee politieambtenaren van het

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf.

De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. De moeilijkste verkoop in je leven, is het verkopen van jezelf aan jezelf. Verkopen staat gelijk aan inkomen Iedere dag ben je bezig met verkopen je verkoopt aan; jezelf familieleden je omgeving je partner

Nadere informatie

1. Tussen de schoenen

1. Tussen de schoenen 1. Tussen de schoenen Man, kijk uit! John schrikt zich wild. Eigenlijk mag het niet, maar hij rijdt op de stoep. Plotseling komt er een kind aanrennen, recht voor zijn scooter. Hij kan niet op tijd remmen,

Nadere informatie

Ehh... dit klopt niet mevrouw... wat u me hier geeft. U hebt een kaartje met

Ehh... dit klopt niet mevrouw... wat u me hier geeft. U hebt een kaartje met Hoofdstuk 31 Audioscripts TAAK 31.2 Opdracht 2 Proces-verbaal 1 Dames en heren, uw vervoersbewijs alstublieft. Ja, dank u wel. Oké... in orde meneer... ja, bedankt. Alstublieft. Ehh... dit klopt niet mevrouw...

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland.

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland. Een extra stap Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland. Datum: 16 april 2015 Rapportnummer: 2015/076 2 Klacht Verzoeker klaagt erover

Nadere informatie

Wat is hij nou onhandig! Eindelijk krijgt hij een lucifer aan.

Wat is hij nou onhandig! Eindelijk krijgt hij een lucifer aan. Ogen in het bos Nick is bang. Maar hij weet niet goed waarom. Hij is nooit bang in het donker. Maar nu De takken kraken in de wind. Nick voelt dat er iets is. Een mens of een dier. Niet ver weg. Het kijkt

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

Onderzoek Leraren en pesten

Onderzoek Leraren en pesten Onderzoek Leraren en pesten 8 oktober 2015 Over het onderzoek Dit online onderzoek, in samenwerking met 7Days, werd gehouden van 29 september tot en met 6 oktober. Er deden 912 middelbare scholieren mee.

Nadere informatie

De kippendief. door Nellie de Kok

De kippendief. door Nellie de Kok door Nellie de Kok 1 door Nellie de Kok samenvatting In de bibliotheek staan allerlei mooie boeken. Aan de kinderen wordt gevraagd wat voor boeken je daar allemaal kunt lenen. Kaatje werkt in de bibliotheek

Nadere informatie

Schuld Mel Wallis de Vries

Schuld Mel Wallis de Vries Schuld Mel Wallis de Vries Gemaakt door: Daniëlle Star Datum: 4 maart 2019 Het Boek schuld heeft de genre Jeugdthriller omdat er heel erg veel spanning in terugkomt en er woorden in het boek schuld moorden

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle?

Lelijke griet. Dino is nog steeds te verbaasd om iets normaals te zeggen. Het enige dat hij kan bedenken is: Heet je echt Belle? Rolstoeltaxi Dino, wil jij even helpen? Dino reageert niet. Hij is ingespannen bezig met zijn tekening. De opdracht is om het bovenaanzicht van de school te maken. En dat valt niet mee. Dino, vraagt de

Nadere informatie

De gestolen Juwelen. maarten stevens

De gestolen Juwelen.  maarten stevens De gestolen Juwelen www.uwmoordspel.nl maarten stevens Rollen: is al jaren in dienst bij van Brettelsgaan tot Bovensbergen. Ze doet de huishouding en haalt de boodschappen voor mevrouw. Niemand kan voorstellen

Nadere informatie

Verslag Nederlands Bloemlezing

Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag door Hilde 1031 woorden 26 maart 2018 0 keer beoordeeld Vak Nederlands ZIE BIJLAGE VOOR AFBEELDINGEN. Inhoud 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Nadere informatie

NEGATIEF IMAGO VAN HET CLB

NEGATIEF IMAGO VAN HET CLB NEGATIEF IMAGO VAN HET CLB Getuigenissen van een ouder Ik weet eigenlijk niet goed waarvoor ik allemaal op het CLB terecht kan. Als ik het woord CLB hoor, dan begint het lampje problemen direct te knipperen.

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Tom & Senne 24-10-08 jaargang 3 nr. 7 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com Het aapje en de sleutels Er was eens een man en die had de sleutels

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

DE VURIGE HOUTHAKKER

DE VURIGE HOUTHAKKER DE VURIGE HOUTHAKKER Het kinderverhaal De vurige houthakker is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE). Alle informatie is te vinden op de website

Nadere informatie

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden.

Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen. Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut. www.huiselijkgeweldhollandsmidden. Hulp en informatie om huiselijk geweld te stoppen Help jezelf. Help de ander. 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut www.huiselijkgeweldhollandsmidden.nl Huiselijk geweld stopt nooit vanzelf Misschien wil je

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klager ervaart al jaren overlast van buren. Er komt

Nadere informatie

Mijn loverboy Verloren onschuld

Mijn loverboy Verloren onschuld Mijn loverboy Verloren onschuld in makkelijke taal simone schoemaker 8 Het verhaal van Lisa De dag begint goed. Ik word wakker met een blij gevoel. Yes, ik ben jarig! Ik ben zestien! Mijn moeder feliciteert

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Interview protocol (NL)

Interview protocol (NL) Interview protocol (NL) Protocol telefoongesprek slachtoffers Goedemorgen/middag, u spreekt met (naam) van de Universiteit van Tilburg. Wij zijn op dit moment bezig met een onderzoek naar straat- en contactverboden

Nadere informatie

BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma

BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma A. Lijst teamleden gang stalking programma bij Boer & Croon (I) Selectie van leden gang stalking organisatie 2000 tot heden Joris Demmink (NL) - Bezocht

Nadere informatie

Een onderzoek naar het vorderen van een identiteitsbewijs door de politie.

Een onderzoek naar het vorderen van een identiteitsbewijs door de politie. Rapport Een onderzoek naar het vorderen van een identiteitsbewijs door de politie. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over de politiechef van de regionale eenheid Oost-Brabant gegrond.

Nadere informatie

Boekverslag Engels The curious incident of the dog in the night-time door Mark Haddon

Boekverslag Engels The curious incident of the dog in the night-time door Mark Haddon Boekverslag Engels The curious incident of the dog in the night-time door Mark Haddon Boekverslag door M. 1845 woorden 1 februari 2012 6,5 155 keer beoordeeld Auteur Genre Mark Haddon Psychologische roman,

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Robin. en het geheim van Dee en Aa

Robin. en het geheim van Dee en Aa Robin en het geheim van Dee en Aa Het geheim van Dee en Aa In dit kinderboek volgen we Robin die op zoek gaat naar de dief die haar fiets heeft gestolen. Met behulp van een forensisch expert komt ze achter

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Gedwongen opname met een IBS of RM *

Gedwongen opname met een IBS of RM * Gedwongen opname met een IBS of RM * Informatie voor cliënten Onderdeel van Arkin Inleiding In deze folder staat kort beschreven wat er gebeurt als u gedwongen wordt opgenomen. De folder bevat belangrijke

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Vivian den Hollander Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Opgepast! Mam, heb je mijn rugtas gezien? roept Spekkie. Ze zit op haar bed

Nadere informatie

Directe Hulp bij Huiselijk. U staat er niet alleen voor!

Directe Hulp bij Huiselijk. U staat er niet alleen voor! Directe Hulp bij Huiselijk Geweld U staat er niet alleen voor! U krijgt hulp Wat nu? U bent in contact geweest met de politie of u heeft zelf om hulp gevraagd. Daarom krijgt u nu Directe Hulp bij Huiselijk

Nadere informatie

het jongetje en he t onverwachte beeld

het jongetje en he t onverwachte beeld het jongetje en he t onverwachte beeld Jan Willem ten Dam Eigenlijk wilde ik opschrijven dat ik terug zat te denken aan de vrijdag waarop wij Insel Hombroich hebben bezocht. Maar ik bedenk me. Ik probeerde

Nadere informatie

»05« Het marktplein. Nog nooit had hij zijn boterham zo snel opgegeten. Mam, Erika en Lien hadden hem verbaasd aangekeken.

»05« Het marktplein. Nog nooit had hij zijn boterham zo snel opgegeten. Mam, Erika en Lien hadden hem verbaasd aangekeken. »05«Het marktplein Nog nooit had hij zijn boterham zo snel opgegeten. Mam, Erika en Lien hadden hem verbaasd aangekeken. Goed dat je vandaag zo vroeg vertrekt, zei mam. Door dat slechte weer zit het verkeer

Nadere informatie

Laten we om te beginnen de eerste waarnemingen waarover wij schreven, herhalen:

Laten we om te beginnen de eerste waarnemingen waarover wij schreven, herhalen: Wanneer één of misschien twee mensen vreemde geluiden horen in de lucht, dan is er misschien nog twijfel over of daar werkelijk iets vreemds aan de hand is. Echter, na ons artikel enkele dagen geleden

Nadere informatie

Sammie is kwijt Sascha Duif Groep 3C van OBS t Hout in Helmond

Sammie is kwijt Sascha Duif Groep 3C van OBS t Hout in Helmond Sammie is kwijt Sammie is kwijt 2015 Sascha Duif Groep 3C van OBS t Hout in Helmond Het is een hele warme zomerdag. In een klein dorpje hier ver vandaan is de kleine Sam in de tuin aan het spelen met

Nadere informatie

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek.

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Pakhuis In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Nummer 37 staat leeg. Al meer dan een jaar. De ramen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

Rapport. Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149

Rapport. Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149 Rapport Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (het CBR) hem onheus heeft bejegend toen hij begin mei 2006

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands J avais douze ans, j ai pris mon vélo et je suis partie à l école door Sabine Dardenne

Boekverslag Nederlands J avais douze ans, j ai pris mon vélo et je suis partie à l école door Sabine Dardenne Boekverslag Nederlands J avais douze ans, j ai pris mon vélo et je suis partie à l école door Sabine Dardenne Boekverslag door een scholier 1767 woorden 13 jaar geleden 7,5 21 keer beoordeeld Auteur Genre

Nadere informatie

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac

Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag Engels The skeleton man door Joseph Bruchac Boekverslag door een scholier 2262 woorden 3 november 2003 6,2 114 keer beoordeeld Auteur Joseph Bruchac Eerste uitgave 2001 Vak Engels H 1 Op 2

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 Rapport Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Limburg-Noord: - niet hebben gereageerd op een melding van verzoekers

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39

Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer 112 gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 39 NOODNUMMER Heeft u in de afgelopen 5 jaar wel eens het noodnummer gebeld om de POLITIE te bereiken? Nee... ga verder naar vraag 5 pagina 9 De volgende vragen gaan over de LAATSTE keer dat u belde om de

Nadere informatie

1 Sam. 13 preek NGKO 12 juli 2015

1 Sam. 13 preek NGKO 12 juli 2015 1 Sam. 13 preek NGKO 12 juli 2015 Persoonlijk aangesproken! (Geloven in Generaties 1) Tekst: 1 Samuël 13 Mijn geloof in mijn kerk Deze week vroeg ik me af wanneer ik eigenlijk zélf tot geloof gekomen ben?

Nadere informatie

Vieze handen. Je hoeft niet zo n gezicht te trekken. Het is elke keer hetzelfde met jou. Kijk nou hoe je eruitziet!

Vieze handen. Je hoeft niet zo n gezicht te trekken. Het is elke keer hetzelfde met jou. Kijk nou hoe je eruitziet! Vieze handen Wat zie jij eruit! Marts vader kijkt naar hem alsof hij een en al viezigheid is. Mart werpt een blik op zijn handen. Daar zit nog smeer op, dat is waar. Maar als je een motorblok uit elkaar

Nadere informatie

1 Sam. 13 preek NGKE 4 sept. 2016

1 Sam. 13 preek NGKE 4 sept. 2016 1 1 Sam. 13 preek NGKE 4 sept. 2016 2 Persoonlijk aangesproken! (Geloven in Generaties 1) Mijn geloof in mijn kerk Deze week vroeg ik me af wanneer ik eigenlijk zélf tot geloof gekomen ben? En ik weet

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam

Hans Kuyper. F-Side Story. Tekeningen Annet Schaap. leopold / amsterdam Hans Kuyper F-Side Story Tekeningen Annet Schaap leopold / amsterdam De eerste woorden Naomi was geen bang meisje. Nou ja, meestal niet. Extreem grote spinnen ging ze liever uit de weg, en al te opdringerige

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Een spannend spel loopt verkeerd af

Een spannend spel loopt verkeerd af De strafzaak Een spannend spel loopt verkeerd af Algemene informatie over de rechtszaak in het simulatiespel Ben, Najib en Roos, drie vmbo leerlingen van 15 jaar, hebben de laatste lesuren vrij van school

Nadere informatie

Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies?

Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies? Module 10: Afwijzing Afwijzing Wat gebeurt er precies als je wordt afgewezen? Laten we eens inzoomen op het proces van afwijzing. Wat gebeurt er precies? Als eerste vindt er een bepaalde gebeurtenis plaats.

Nadere informatie

BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010)

BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010) BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010) Volgen en lastig vallen in de stad Da Lat in Vietnam 2000 Onderstaande foto

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands

6,2. Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni keer beoordeeld. Eerste uitgave 2007 Nederlands Boekverslag door een scholier 1587 woorden 16 juni 2009 6,2 609 keer beoordeeld Auteur Genre Joyce Pool Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands B.1 Tijdens een schooluitstap in Londen raken Jamal

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis, omdat steeds meer kinderen hierin terecht komen. En daarom wilde ik daar wat over vertellen.

Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis, omdat steeds meer kinderen hierin terecht komen. En daarom wilde ik daar wat over vertellen. Jeugdgevangenis Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis Hoofdstuk 1: Waarom? Ik houd mijn spreekbeurt over de jeugdgevangenis, omdat steeds meer kinderen hierin terecht komen. En daarom wilde

Nadere informatie

Boekverslag Engels The outsiders door Susan Eloise Hinton

Boekverslag Engels The outsiders door Susan Eloise Hinton Boekverslag Engels The outsiders door Susan Eloise Hinton Boekverslag door L. 1411 woorden 10 december 2016 6,5 111 keer beoordeeld Auteur Susan Eloise Hinton Eerste uitgave 1967 Vak Methode Engels Stepping

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

De gebroeders Leeuwenhart

De gebroeders Leeuwenhart Astrid Lindgren De gebroeders Leeuwenhart vertaald door Rita Törnqvist-Verschuur met tekeningen van Ilon Wikland Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Hoofdstuk 1 Wat ik nu ga vertellen gaat over mijn broer. Over

Nadere informatie

Taboe. Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden.

Taboe. Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden. Taboe Door mijn verhaal te vertellen wil ik graag het taboe verbreken, dat heerst over mensen die getraumatiseerd zijn door hun verleden. Sommigen hebben er angst-, dwangmatige of psychische stoornissen

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Als Jasmijn weer eens verliefd is, komt ze meteen naar Lonnie toe.

Als Jasmijn weer eens verliefd is, komt ze meteen naar Lonnie toe. Nieuwe buren Er zijn nieuwe buren bij ons in de straat komen wonen. Jasmijn hijgt van het harde fietsen. Ze wil het nieuwtje zo gauw mogelijk aan haar vriendin vertellen. En?, vraagt Lonnie lachend. Leuke

Nadere informatie

Boekverslag Duits Die Einbahnstrasse door Klaus Kordon

Boekverslag Duits Die Einbahnstrasse door Klaus Kordon Boekverslag Duits Die Einbahnstrasse door Klaus Kordon Boekverslag door een scholier 1735 woorden 9 januari 2003 8,2 484 keer beoordeeld Auteur Klaus Kordon Eerste uitgave 1979 Vak Duits Hoofdrolspelers

Nadere informatie

Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik

Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Het Drakenfeestje Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Voor Rune s vijfde verjaardag. Voor hem, zijn vriendjes en zijn klasgenootjes

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Het Drakenfeestje. Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik

Het Drakenfeestje. Tekst Mathias Dellaert Illustraties Siri Austvik Lies is een speciaal el e: door een ongeluk in haar jeugd kan ze niet vliegen en toveren. Toch houdt Lies van avonturen. Het Drakenfeestje Maar wat kan ze doen als er plotseling een draak in Bosopdeheuvel

Nadere informatie

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport.

Zie onder bevindingen of volledige tekst voor de volledige tekst van het rapport. Rapport 2 h2>klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt erover dat de politie Amsterdam-Amstelland op 20 maart 2007 ter aanhouding van een huisgenoot rond middernacht, zonder

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Obsessive Relational Intrusion Original author: Spitzberg & Cupach Translated by: De Smet & Buysse (2008) Date version: 1997 Language: Dutch

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels

Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag Nederlands Met mijn ogen dicht door Maren Stoffels Boekverslag door J. 1301 woorden 29 oktober 2016 5,2 31 keer beoordeeld Auteur Genre Maren Stoffels Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands

Nadere informatie

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje

Geschreven voor Ivy en Tess. met hun woordje Brompeltje De wensfles Geschreven voor Ivy en Tess met hun woordje Brompeltje Ivy en Tess gingen graag naar het strand en waren er bijna elke dag te vinden. Maar deze dag zouden ze nooit meer vergeten. Die dag schitterde

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Brainwash door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Brainwash door Carry Slee Boekverslag Nederlands Brainwash door Carry Slee Boekverslag door S. 1562 woorden 4 jaar geleden 6,7 35 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Roman Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands

Nadere informatie

Die bus heeft hij van zijn vader gekregen, waar hij heel goed mee kan opschieten.

Die bus heeft hij van zijn vader gekregen, waar hij heel goed mee kan opschieten. Boekverslag door B. 1451 woorden 11 maart 2014 5,6 6 keer beoordeeld Auteur Carry Slee Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2003 Vak Nederlands Samenvatting De vader van Paco heeft een garage met allemaal oldtimers.

Nadere informatie

ADVIES. inzake de klacht van: [klaagster], [woonplaats], ouder van [de leerling], tegen

ADVIES. inzake de klacht van: [klaagster], [woonplaats], ouder van [de leerling], tegen 108463 - De directeur handelde zorgvuldig in een geval waarin gescheiden ouders een conflict hadden over het ophalen van hun dochter door de vader. Wel had de directeur aan de moeder een terugkoppeling

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN KATRIN

HET VERHAAL VAN KATRIN HET VERHAAL VAN KATRIN Katrin begon heroïne te gebruiken toen ze ongeveer 12 was. In het begin deed ze dat nog af en toe. We hadden er niet genoeg geld voor. Door een ingrijpende gebeurtenis ging ze steeds

Nadere informatie

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt Lieveling Kim van Kooten naar het verhaal van Pauline Barendregt in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst vanaf pagina 94. Dit boek heeft het keurmerk

Nadere informatie

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook

te gaan. Geen tv, grote gezinnen en ook de dochters liepen er al op jonge leeftijd nogal eigenaardig bij. Die leken door die truttige kleding ook Fixed price. Bij de volgende klant, een alleenstaande oudere vrouw ergens in de regio, is het de bedoeling om de Amberboom in de voortuin en nog een aantal heesters in de borders te snoeien. Verder nog

Nadere informatie

De handen vol; geen tijd om het feest van de Heer te vieren. We gaan niet En wat ze toen wel deden, dat heet in de bijbel: moord.

De handen vol; geen tijd om het feest van de Heer te vieren. We gaan niet En wat ze toen wel deden, dat heet in de bijbel: moord. Bijna nergens meer is het echt donker. Er zijn altijd wel lichten in de buurt, verkeer. Daarom gaan wij op zoek naar plekken waar het nog donker is. Gisteravond was het de Nacht van de Nacht Dan kun je

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie