BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie"

Transcriptie

1 BIJLAGEN Bijlage 1: Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie Bijlage 2: Volgen en lastig vallen in Vietnam december 2000 a) Foto agent werkzaam voor Koninklijk huis Bijlage 3: Bewijs stalking Gemini consulting / Capgemini a) Lijst directe collega s b) Foto s agenten bij Capgemini. Bijlage 4: Cambridge PhD-programma a) Lijst deelnemers PhD-programma van Judge Business School b) bevestigt mijn applicatie Application PhD programme c) s TOEFL i.v.m. blokkeren toegang faciliteiten d) Wijziging opzet PhD-programma Judge Business School e) Diploma MPhil Management research Bijlage 5: Warwick Business School PhD-programma a) Afwijzing PhD-diploma door de heer Michael Mol b) Selectie van academische publicaties c) Toekenning PhD-diploma Bijlage 6: Boer & Croon a) Lijst directe collega s Boer & Croon consulting b) Foto s undercover agenten bij Boer & Croon c) Managing Partner over gang stalking programma Bijlage 7: Bijlage 8: Bijlage 9: Buurt gang stalking met vaste surveillance posts 2002-heden a) Agenten per surveillance post b) Agenten volgen straat c) Lijst burgers in buurt die betrokken zijn in gang stalking d) Riolering sabotage en internet sabotage Volgen in stadsschouwburg Amsterdam a) Opening Night TV-uitzending Formele ontkenning a) Brieven Justitie b) Brief AIVD Bijlage 10: Artikel van 9/12/2000 a) Koningin vindt dat een paleis ook verwelkomend moet zijn Bijlage 11: Brede maatschappelijke betrokkenheid gang stalking a) Sociale contacten betrokken in gang stalking b) Organisaties betrokken in gang stalking

2 Bijlage 7: Buurt gang stalking met vaste surveillance posts a) Agenten per surveillance post b) Agenten volgen straat c) Lijst burgers in buurt die betrokken zijn in gang stalking d) Riolering sabotage en internet sabotage

3 Nieuwe Prinsengracht 6 (2003-heden) Het gehele huis op Nieuwe Prinsengracht 6 is ingericht als surveillance post. De agenten die verblijven in de verschillende appartementen van dit huis, zijn allen betrokken en volgen mij ook op straat of bij bezoek aan winkels of horecagelegenheden. Het gaat om het pand op de hoek van de Nieuwe Prinsengracht en de Onbekende gracht. Onderstaande twee foto s zijn genomen vanaf de Onbekende gracht.

4 Nieuwe Prinsengracht 6 (2003-heden) De jongeman in de foto s onder (donker haar), volgde mij meerdere avonden in de stadsschouwburg. Hij woont of verblijft regelmatig op de Nieuwe Prinsengracht 6.

5 Nieuwe Prinsengracht 6 (2003-heden) Deze twee foto s zijn genomen voor de woning op nummer 6 en gedateerd De agent (zwarte pet) vertrekt hierna per fiets vanaf de Nieuwe Prinsengracht 6 (benedenhuis). Dezelfde man is mij onder andere gevolgd bij het doen van boodschappen in de Spar aan de Nieuwe Kerkstraat (zie foto s onder).

6 Nieuwe Prinsengracht 6 (2003-heden) De twee agenten (boven) verblijven op de twee bovenste verdiepingen van het pand op no. 6. Deze foto is genomen op straat voor de Nieuwe Prinsengracht 4. Voor zover mij bekend, heten zij Smid en/of Valckx van de achternaam. Beide agenten zijn mij onafhankelijk van elkaar vaker gevolgd, bijvoorbeeld als ik naar buiten ga en/of een horecagelegenheid bezoek. De heer links in de blauwe blouse is door mij bovendien gezien in gezelschap van (voormalig) Koningin Beatrix op het terras van het café Graaf Floris om 19.30h. in Muiden op 17 mei 2002 en jaren later in gezelschap van de heer Pieter van Vollenhoven om 17.00h. op het terras van café Het Paleis in Amsterdam op 24 augustus De dame (donker halflang haar en krullen) is regelmatig aanwezig op de Nieuwe Prinsengracht 6. Daarnaast is zij mij gevolgd in café Koosje (zie foto s verderop in deze bijlage).

7 Nieuwe Prinsengracht hoog ( ) Tot 2012 was er een surveillance post gevestigd in het huis tegenover mijn woning aan de Nieuwe Prinsengracht onder de bedrijfsnaam Indeed. Dit is nog te zien op de foto links (derde bel van boven). Nadat ik het bedrijf Indeed noemde op mijn facebook pagina in 2012, is deze surveillance post en de organisatie Indeed opgeheven. Op de foto onder is te zien hoe nu een ander bedrijf gevestigd is op deze locatie. Op deze surveillance post heb ik herhaaldelijk gezien de heer Slobodan Mitric (Karate Bob) en een undercover agent vermoedelijk genaamd Martijn (+/- 35 jaar, lang, normaal postuur, donker kort haar). Van de heer Slobodan Mitric is vaker gezegd dat hij inlichtingenwerk gedaan heeft voor prins Bernard en Gladio. Collega s van Capgemini hebben bevestigd dat beide agenten jarenlang een centrale rol gespeeld hebben in het gang stalking programma rondom mij in de periode Ik heb Karate Bob in mijn buurt gezien in de periode Uit persoonlijke gesprekken van mijzelf met hem (2012) is gebleken dat hij wel ontkent betrokken te zijn, maar tegelijk duidelijk over inside-kennis beschikt van de werkwijze van de Beveiliging van het Koningshuis. Daarnaast ben ik tijdens een bezoek aan zijn huis door hem bedreigd, op vergelijkbare wijze als door andere deelnemers aan het stalking programma. Hij heeft mij uitgelegd, dat de intentie van het stalking programma is, om mij in een GGZ-instelling te institutionaliseren.

8 Nieuwe Achtergracht 10 (heden) Op de Nieuwe Achtergracht 10 is een surveillance post gevestigd, waar deze undercover agent verblijft (zie foto onder, man op fiets in paars poloshirt). De foto is genomen op de Onbekende gracht slechts 20 meter van mijn voordeur. De twee foto s onder laten zien hoe de undercover agent zijn fiets parkeert op de loopbrug over de Nieuwe Achtergracht en hierna met eigen sleutel het pand aan de Nieuwe Achtergracht 10 betreedt. Op 5 september 2013 achtervolgde ik hem vanaf het Waterlooplein en bleek hij naar De Dam te gaan, waarna ik hem uit het oog verloor (zie onderstaande foto, links in lichtblauw shirt).

9 Op 15 augustus 2013 sprak ik af met internet journalist Micha Kat in café De Jaren (Amsterdam). Deze agent zat om 17.30h enkele tafels verderop de krant te lezen. Aan een tafel naast hem, voor mij uit het zicht, bleek achteraf ook de heer Rob Bertholee (AIVD) te zitten. In 2002 verhuisde ik van Den Haag naar Amsterdam. Deze zelfde undercover agent deed zich destijds voor als de verhuurder van een appartement boven coffeeshop Any Day aan de Spuistraat. De uitbater van coffeeshop Any Day destijds, de heer Igor X3, zal het kunnen bevestigen. In die periode wist ik nog niet dat deze man een undercover agent was.

10 Een witte woonboot tegenover Nieuwe Prinsengracht 19 (2003/2004-heden) Onderstaande agent verblijft op de witte woonboot tegenover Nieuwe Prinsengracht 6 aan de overkant. Hij is bekend onder de naam Peter Nordhorn (uit Duitsland) en onderhield een innige vriendschap met mijn bovenbuurman de heer Charles Furstner, destijds woonachtig op Nieuwe Prinsengracht 10-1 hoog. Nadat mijn bovenbuurman wegens gezondheidsproblemen verhuisde naar een bejaardenhuis verderop aan de Amstel, is deze vriendschap spontaan opgehouden, omdat Peter Nordhorn geen belangstelling meer had.

11 Agenten volgen mij in café Koosje Omdat er opnieuw geen internet beschikbaar was in mijn woning op 10 september 2013, besloot ik te werken in een café in mijn buurt genaamd Koosje. De agente van Nieuwe Prinsengracht 6 volgde mij die dag tot in Koosje. Rechts ziet u haar weer vertrekken met de fiets. Na haar vertrek (omstreeks 10.30h) zat een kwartier later een andere agent aan de tafel naast mij bij Koosje (foto s onder). Ik herkende hem, omdat ik deze heer eens gezien had op de Nieuwe Kerkstraat (volgende pagina).

12 Hier nogmaals dezelfde undercover agent aan de Nieuwe Kerkstraat op 13 augustus Op de twee foto s onder kunt u zien hoe hij de Nieuwe Prinsengracht 6 bezoekt. Zijn fiets is herkenbaar op de foto links. Dezelfde agent belt aan op nummer 6 op de foto rechts.

13 Agenten volgen mij op straat Enkele undercover agenten volgen mij overal waar ik heenga. De heer in de gele jas volgt mij bijna altijd als ik inkopen doe in de buurt van het Waterlooplein. Hieronder een kleine selectie van foto s die ik heb kunnen verzamelen.

14 Agenten volgen mij op straat In september 2013 werd ik openlijk gevolgd door diverse agenten in uniform, die mij letterlijk de gehele dag volgden als ik buitenhuis kwam. Ik durfde mijn huis niet meer uit te komen. De buurtregisseur Fred Sterk stuurde zelfs een GGZ-psycholoog op me af, zonder mij ooit gesproken te hebben. Hieronder een briefje dat ik door mijn brievenbus kreeg. De doelstelling van dit soort stalkingsacties lijkt te zijn, om een gezonde burger door een psycholoog ziek te laten verklaren. Dat zou voor de politie een makkelijke manier zijn om van een ongewenste getuige af te komen. De waarheid is dat de politie meedoet met georganiseerde stalking. Zij hopen dat een burger uit angst of woede doordraait, met angstaanvallen of woedeaanvallen. Als dat lukt, hebben ze een excuus om in te grijpen. Op dit moment hebben ze geen reden om mij te bezoeken, behalve als slachtoffer van gang stalking en getuige van een misdrijf in Bangkok. De politie van Amsterdam heeft naar mij aangegeven niet van plan te zijn mij hiertegen te beschermen.

15 Burgers die betrokken zijn in buurt gang stalking Martijn Arts, Nieuwe Prinsengracht 10-2 hoog Mevrouw Jacobien Berends, Nieuwe Prinsengracht 12 huis Mevrouw Helena van Essen, Nieuwe Prinsengracht 16/18 huis De heer Joost Geurts, Nieuwe Prinsengracht 14-3 hoog Mevrouw Hetty Krapels, Nieuwe Prinsengracht 14 huis De heer Wim Leder, Nieuwe Prinsengracht 12-3 hoog De heer Rene Mentink, Nieuwe Prinsengracht 16/18 huis De heer Alexander Mohr, Nieuwe Prinsengracht 8-1 hoog De heer Alfred Mutsaars, Nieuwe Prinsengracht 12 huis De heer Jorm Nellensteijn, Nieuwe Prinsengracht boot t/o 10 Familie Ratering, Onbekende gracht 1 Mevrouw Maria Robbers, Nieuwe Prinsengracht 8-1 hoog De heer Olle Swets, Nieuwe Prinsengracht 10-3 hoog De heer Marc van Veelen, voorheen wonende Nieuwe Prinsengracht 12 huis De heer Jan Verhage, Nieuwe Prinsengracht 10-1 hoog De heer Joop van de Wint, Nieuwe Prinsengracht 8 huis Firma Boer & Wetering, administratiekantoor van de VVE Firma Hagenaar, vaste loodgieter van de VVE

16 Riolering sabotage en Internet sabotage Tijdens de verbouwing van mijn appartement (na de koop in 2003) is de infrastructuur in het huis keurig op orde gebracht. Sindsdien doen zich desondanks regelmatig problemen voor. Het internet is vaak niet beschikbaar voor enkele dagen aaneen. Daarnaast zijn er diverse lekkages veroorzaakt. Een aantal van de calamiteiten zal ik hieronder beschrijven. In de eerste helft van 2012 is er ingebroken in mijn kelder, om gaten te boren in het riool. Hierdoor is er langdurig een lekkage van rioolvloeistoffen geweest in de kelder. In de twee kamers aan de voorkant van het huis ontstonden er vochtproblemen en was er schimmelvorming. Omdat er al eerder een vochtprobleem was ontstaan (dankzij de gemeente) bij de trap aan de voorkant van het huis, duurde het enige tijd voor ontdekt werd dat er een tweede lekkage was. Hieronder treft u een foto aan van het riool in de kelder, welke nu afgedicht is met plakband. Op de foto kunt u 1 van de 2 lekkages zien, nu afgedicht met plakband. Verderop in deze bijlage is de correspondentie opgenomen over het dichten van de lekkage in de kelder met olie en plakband. Uit telefonisch navragen bij Waternet bleek dat de bewoners Valckx en Smid ooit contact hadden gehad met Waternet over het probleem van lekkages ter hoogte van mijn woning aan de Nieuwe Prinsengracht. Op de foto hierboven is tevens te zien hoe de hoofdaansluiting van de telefoon is doorgeknipt. Dit is gedaan in september 2013, om zowel de telefoon als het internet onbereikbaar te maken. De reparateurs van KPN zijn tot drie maal toe langs geweest. Zij hebben hetzij het euvel niet verholpen, hetzij wellicht het euvel aangebracht. Uiteindelijk heb ikzelf de hoofdaansluiting moeten repareren. Daarna werkte het internet en de telefoon wel.

17 Over een periode van 10 jaar heeft het internet regelmatig niet gewerkt, waarbij er een verband bleek te bestaan tussen de dagen dat ik thuis werkte en de dagen dat het internet toevallig niet beschikbaar was in het huis. KPN-monteurs hebben in meerdere gevallen aangegeven dat er iets aan de bedrading omgewisseld was in het centrale KPN-kastje voor mijn buurt, wat de oorzaak zou zijn van het euvel. Dit KPN-kastje is gesitueerd direct naast de voordeur van de surveillance post aan de Nieuwe Prinsengracht 6. Foto kastje KPN voor Nieuwe Prinsengracht 6 In de dagen voor de troonswisseling op 29 april 2013 had mijn huis wederom geen beschikking over internet. Mijn provider Online wist te vertellen dat er geen ontvangst was van internet over mijn hoofdaansluiting, zodat het euvel ergens buiten mijn huis veroorzaakt moest zijn. Een opmerkelijk detail is, hoe parallel aan het wegvallen van de internetverbinding er een ander onbekend internet netwerk beschikbaar was, welke onbeveiligd was (zie figuur onder). De naam van deze internetconnectie was bijna identiek aan mijn eigen internetconnectie SpeedTouch 80AAOD (die wegviel). Mocht ik minder oplettend zijn geweest, dan zou ik verbinding hebben gezocht met deze onbekende internetconnectie. Overigens was mijn internetconnectie twee dagen na 29 april 2013 weer beschikbaar. Het onbekende netwerk genaamd TpeedTouch80AA0D is sindsdien niet weer gezien.

18

19 AANGIFTE Betreft: inbraak en opzettelijke vernieling Dag en tijdstip: Eerste helft 2012 Locatie: Nieuwe Prinsengracht 10, Amsterdam Eigenaar en bewoner: G.J.M. Oortwijn Aangifte door: G.J.M. Oortwijn Datum aangifte: 19 juni 2013 Ik woon aan de Nieuwe Prinsengracht 10 huis, een begane grondwoning met een onbewoonbaar souterrain. Mijn bovenburen weten dat zij geen recht op toegang hebben tot dit souterrain, behalve dan om via een luik de hoofdkraan te bedienen, mocht dit nodig zijn. Dit souterrain is altijd zeer droog en in goede staat geweest. In de loop van 2012 kreeg ik ernstige vochtproblemen in de slaapkamer aan de voorkant van het huis. Hiervan heb ik melding gemaakt bij de VVE van de woningen (nummer 8-16) en zij beloofden dit te onderzoeken. Omdat ik eind 2011 het souterrain had geïnspecteerd, vermoedde ik eerst niet dat daar de oorzaak zou zijn. Ook de VVE zag aanvankelijk in mijn souterrain geen problemen, toen zij onderzoek deden naar de oorzaak van de vochtige muur. Begin 2013 ben ik nogmaals zelf het souterrain ingegaan, om het te onderzoeken. Het bleek dat er rondom de riolering (de hoofdleiding die de riolering van alle woningen op nummer 10 afvoert) een omvangrijke vochtplek zat. Uiteindelijk heeft ook het administratiekantoor van de VVE (Boer en Wetering, dhr. Marcel van Horssen) geconstateerd dat hier een probleem zat. Er zijn twee gaten geboord in de riolering, zodat regelmatig afvalwater mijn huis in stroomde. De gaten zijn perfect rond en dus doelbewust aangebracht. De twee gaten zijn inmiddels afgedekt met een olieoplossing, zodat het nu niet meer lekt vanuit de riolering. Ergens in 2012 heeft een partij ingebroken in mijn souterrain en twee gaten geboord in de gemeenschappelijke riolering. Eén van de bewoners van de woningen boven heeft wellicht toegang geboden via het luik, dat slechts bedoeld is voor het bereiken van de hoofdkraan. Ik kan geen enkel argument bedenken om dit te doen, behalve om opzettelijk de waarde van de woning naar beneden te halen en het woongenot te beperken. Er is schade aan: - De buitenmuur - Het houten venster van het raam op de begane grond - De binnenmuren op de begane grond - De houten vloer op de begane grond - Kleding in de kledingkast Hiervan heb ik foto s gemaakt die ik desgewenst kan overhandigen. Getekend G.J.M. Oortwijn, te Amsterdam

20 Marian van Essen CC: Marcel van Horssen Dag Maud, Eergisteren, maandag, zijn de gaten in de riolering in jouw kruipruimte gedicht met olie- en waterbestendige tape (10x omwikkeld). Opmerkelijk was dat het 2 keurige ronde gaten (3cm) waren, alsof ze zo bedoeld waren, bv om te ontluchten. Mocht dit het geval zijn geweest dan zal je dat wel merken. Laat het me dan even weten, dan moet het op een andere manier worden aangepakt. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag, Vriendelijke groet, Marian Maud Oortwijn Aan: Marian van Essen Van: Maud Oortwijn (maud_oortwijn@hotmail.com) Verzonden: zondag 5 mei :51:03 Aan: Marian van Essen (info@essiana.nl) Hier ben ik echt heel blij mee. Goed gedaan, bedankt! En nee, ik kan mij niet voorstellen dat het ontluchten op deze wijze moet plaatsvinden. Met vriendelijke groet, Kind regards, Maud Oortwijn

21 On 5 mei 2013, at 13:56, Maud Oortwijn <maud_oortwijn@hotmail.com> wrote: Ongeveer een jaar geleden zijn er kennelijk gaten geboord in de rioleringsbuis (de hoofdbuis) die door mijn kelder loopt. Wie van jullie weet hier meer van? Het lijkt me niet gebruikelijk om te ontluchten in de kelder. Bovendien zijn werkzaamheden in mijn kelder niet toegestaan zonder mijn medeweten en toestemming. Iemand? Hartelijk dank alvast voor de uitleg. Met vriendelijke groet, Kind regards, Maud Oortwijn Subject: Re: lekkages From: olle.swets@gmail.com Date: Mon, 6 May :55: CC: marts@totalactivemedia.nl; esmeee@hotmail.com To: maud_oortwijn@hotmail.com Beste Maud, Wij hebben geen veranderingen aangebracht aan de riolering of anderszins werkzaamheden laten uitvoeren in de kruipruimte. Met vriendelijke groeten, Olle Swets On 5 mei 2013, at 14:50, Martijn Arts wrote: Dag Maud, Wij hebben niets in de kruipruimte gedaan. Groetjes, Martijn Arts Managing director

BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma

BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma BIJLAGE 2: Lijst teamleden gang stalking programma A. Lijst teamleden gang stalking programma bij Boer & Croon (I) Selectie van leden gang stalking organisatie 2000 tot heden Joris Demmink (NL) - Bezocht

Nadere informatie

BIJLAGE 9: Buurt gang stalking met surveillance posts (2002-heden) A. Appartement Korte Kolksteeg boven Any Day B. Locatie surveillance posten Nieuwe

BIJLAGE 9: Buurt gang stalking met surveillance posts (2002-heden) A. Appartement Korte Kolksteeg boven Any Day B. Locatie surveillance posten Nieuwe BIJLAGE 9: Buurt gang stalking met surveillance posts (2002-heden) A. Appartement Korte Kolksteeg boven Any Day B. Locatie surveillance posten Nieuwe Prinsengracht C. Buurt surveillance posten Nieuwe Prinsengracht

Nadere informatie

BIJLAGE 10: Aantasten genot eigen woning A. Vereniging van Eigenaren Nieuwe Prinsengracht 8-16 en lijst gang stalking B. Riolering sabotage C.

BIJLAGE 10: Aantasten genot eigen woning A. Vereniging van Eigenaren Nieuwe Prinsengracht 8-16 en lijst gang stalking B. Riolering sabotage C. BIJLAGE 10: Aantasten genot eigen woning A. Vereniging van Eigenaren Nieuwe Prinsengracht 8-16 en lijst gang stalking B. Riolering sabotage C. Internet sabotage D. Aangiftes tegen buren E. Adamas op Barracuda

Nadere informatie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie BIJLAGEN Bijlage 1: Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie Bijlage 2: Volgen en lastig vallen in Vietnam december

Nadere informatie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie BIJLAGEN Bijlage 1: Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie Bijlage 2: Volgen en lastig vallen in Vietnam december

Nadere informatie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie

BIJLAGEN. Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie BIJLAGEN Bijlage 1: Correspondentie met OM over aangifte a) De aangifte b) De brief aan de Officier van Justitie c) De brief van de Officier van Justitie Bijlage 2: Volgen en lastig vallen in Vietnam december

Nadere informatie

BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met

BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met BIJLAGE 11: Volgen straat A. Edgar Jansen B. Agent X19 Zwarte pet C. Agent X2 Bart D. George Clooney E. Martijn Veldman F. Agente X24 Kerkstraat met honden G. Agent Lepelstraat & Co H. Agent 22 Met fiets

Nadere informatie

BIJLAGE 8: Boer & Croon (2007-2009) A. Lijst directe collega s Boer & Croon consulting B. Foto s undercover agenten bij Boer & Croon C.

BIJLAGE 8: Boer & Croon (2007-2009) A. Lijst directe collega s Boer & Croon consulting B. Foto s undercover agenten bij Boer & Croon C. BIJLAGE 8: Boer & Croon (2007-2009) A. Lijst directe collega s Boer & Croon consulting B. Foto s undercover agenten bij Boer & Croon C. Joris Demmink, Maurits van Vollenhoven en Bernard van Vollenhoven

Nadere informatie

BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010)

BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010) BIJLAGE 6: Volgen buitenland A. Da Lat Vietnam - na voorval Bangkok (2000) B. Syrië op vakantie na bezoek vriendin bij VN (2010) Volgen en lastig vallen in de stad Da Lat in Vietnam 2000 Onderstaande foto

Nadere informatie

BIJLAGE 2: Beschrijving betrokken personen A. Beschrijving vier uitvoerend organisatoren gang stalking programma B. Beschrijving selectie

BIJLAGE 2: Beschrijving betrokken personen A. Beschrijving vier uitvoerend organisatoren gang stalking programma B. Beschrijving selectie BIJLAGE 2: Beschrijving betrokken personen A. Beschrijving vier uitvoerend organisatoren gang stalking programma B. Beschrijving selectie leden/managers van het gang stalking programma Uitvoerend organisatoren

Nadere informatie

Het gerechtshof Amsterdam Postadres: Postbus 1312 1000 BH Amsterdam bezoekadres: IJdok 20 1013 MM Amsterdam

Het gerechtshof Amsterdam Postadres: Postbus 1312 1000 BH Amsterdam bezoekadres: IJdok 20 1013 MM Amsterdam Het gerechtshof Amsterdam Postadres: Postbus 1312 1000 BH Amsterdam bezoekadres: IJdok 20 1013 MM Amsterdam Mevrouw G.J.M. Oortwijn Nieuwe Prinsengracht 10 huis 1018 XH Amsterdam Amsterdam, 13 oktober

Nadere informatie

Het gerechtshof Amsterdam Postbus 1312 1000 BH Amsterdam bezoekadres: IJdok 20 1013 MM Amsterdam

Het gerechtshof Amsterdam Postbus 1312 1000 BH Amsterdam bezoekadres: IJdok 20 1013 MM Amsterdam Het gerechtshof Amsterdam Postbus 1312 1000 BH Amsterdam bezoekadres: IJdok 20 1013 MM Amsterdam Mevrouw G.J.M. Oortwijn Nieuwe Prinsengracht 10 huis 1018 XH Amsterdam Amsterdam, 22 november 2013 Betreft:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson

Meld. seksueel misbruik. aan de commissie-samson Meld seksueel misbruik aan de commissie-samson Help ons Mijn naam is Rieke Samson en ik wil je vragen om ons te helpen bij het onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Zelf ben ik voorzitter

Nadere informatie

U6 2013. Aan: het College van B&W, Gemeente Hellendoorn Met afschrift naar: Gemeenteraad Gemeente Hellendoorn )ORN. 13INK10810 iiiniiiiiiiiiiiiisiiii

U6 2013. Aan: het College van B&W, Gemeente Hellendoorn Met afschrift naar: Gemeenteraad Gemeente Hellendoorn )ORN. 13INK10810 iiiniiiiiiiiiiiiisiiii Aan: het College van B&W, Gemeente Hellendoorn Met afschrift naar: Gemeenteraad Gemeente Hellendoorn 'h;inh - """ )ORN - ř U6 2013 tl! i ľci \\ 1 Betreft: Rioleringsproblemen Koersendijk 13INK10810 iiiniiiiiiiiiiiiisiiii

Nadere informatie

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel REALITY REEKS Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP marian hoefnagel Een gekke naam Rudsel?? Jims mond valt open van verbazing. Is dat een naam? Hij kijkt met grote ogen naar de jongen die naast hem zit.

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Bibliotheek Mysterie

Bibliotheek Mysterie Bibliotheek Mysterie Eerste druk, 2014 2014 Nicole van Oudheusden isbn: 9789048432257 nur: 284 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Interview protocol (NL)

Interview protocol (NL) Interview protocol (NL) Protocol telefoongesprek slachtoffers Goedemorgen/middag, u spreekt met (naam) van de Universiteit van Tilburg. Wij zijn op dit moment bezig met een onderzoek naar straat- en contactverboden

Nadere informatie

RE: Verzoek informatie

RE: Verzoek informatie RE: Verzoek informatie 16-8-2012 Aan: Henk Broeders CC: Jurgen Wasser, Cindy Bres Geachte heer Broeders, Wellicht is onderstaande e-mail aan uw aandacht ontsnapt vanwege de vakanties. Gezien de ernst van

Nadere informatie

Mijn loverboy Verloren onschuld

Mijn loverboy Verloren onschuld Mijn loverboy Verloren onschuld in makkelijke taal simone schoemaker 8 Het verhaal van Lisa De dag begint goed. Ik word wakker met een blij gevoel. Yes, ik ben jarig! Ik ben zestien! Mijn moeder feliciteert

Nadere informatie

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR

VAKANTIESPECIAL BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen. genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR VAKANTIESPECIAL Ontspannen genieten van de vakantie... BEWAAREXEMPLAAR Ontspannen genieten van de vakantie... Thuiskomen na een dag werken of een welverdiende vakantie en merken dat er in uw huis is ingebroken.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207

Rapport. Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207 Rapport Datum: 3 juni 1998 Rapportnummer: 1998/207 2 Klacht Op 26 maart 1996 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw M. te Oldenzaal met een klacht over een gedraging van het regionale

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander verwerkingsopdrachten Willem-Alexander Van kind tot koning Vragen bij Stamboom van het Koninklijk huis (bladzijde 6 en 7) 1 Als je goed kijkt, zie een schild met het wapen van Nederland. Op het schild

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland.

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland. Een extra stap Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord- Nederland. Datum: 16 april 2015 Rapportnummer: 2015/076 2 Klacht Verzoeker klaagt erover

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Thuiscomfort Checklist Hoe comfortabel, veilig en toegankelijk woon ik? Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15

Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Digitaal Mediaproduct Elmar Hagen MM1A 18 mei 15 Ilost Een tijdje geleden was ik met een vriend naar België om vakantie vrienden op te zoeken. Eenmaal daar een beetje bijgepraat, gedobberd in de jacuzzi

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

In dit huishoudelijke reglement staan richtlijnen en afspraken om de woonomgeving prettig te maken en te houden.

In dit huishoudelijke reglement staan richtlijnen en afspraken om de woonomgeving prettig te maken en te houden. Voorbeeld Huishoudelijk Reglement Iedereen wil woongenot! Probeer normale leefgeluiden van elkaar te accepteren. Informeer uw buren over (incidentele) herrie. Hierdoor zal de ergernis veel minder groot

Nadere informatie

Hoofdstuk 1- oefening 21 Extra schrijfoefeningen. Temposchrijven - 5 schrijfopdrachten in 11 minuten. Opdracht 1:

Hoofdstuk 1- oefening 21 Extra schrijfoefeningen. Temposchrijven - 5 schrijfopdrachten in 11 minuten. Opdracht 1: Hoofdstuk 1- oefening 21 Extra schrijfoefeningen Opdracht 1: Temposchrijven - 5 schrijfopdrachten in 11 minuten Bij het staatsexamen is het belangrijk dat u de tijd goed verdeelt over de opdrachten. Met

Nadere informatie

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar?

Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Spel: Wat heb ik geleerd dit jaar? Inleiding Traditioneel staat de decembermaand in het teken van jaaroverzichten en top 100 of top 2000 lijstjes. Allemaal bedoeld om terug te kijken op het afgelopen jaar.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok 1 Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok Samenvatting Als Sinterklaas in Nederland aankomt, wil hij dat Piedewiet zijn paard, Americo

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Directe Hulp bij Huiselijk. U staat er niet alleen voor!

Directe Hulp bij Huiselijk. U staat er niet alleen voor! Directe Hulp bij Huiselijk Geweld U staat er niet alleen voor! U krijgt hulp Wat nu? U bent in contact geweest met de politie of u heeft zelf om hulp gevraagd. Daarom krijgt u nu Directe Hulp bij Huiselijk

Nadere informatie

employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback.

employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback. employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback. Print de feedback uit en doe die achter dit tabblad. Maak op basis van de feedback

Nadere informatie

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen.

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen. CP2 solliciteren Als u in Nederland belangstelling heeft voor een vacature, kunt u gaan solliciteren. Meestal gaat u dan praten bij een bedrijf. Soms kunt u ook telefonisch solliciteren. In cruciale praktijksituatie

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven Voorbeeld sponsorwervingsbrieven We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij jou (of je situatie) past: > Brief voor

Nadere informatie

1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's.

1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's. Advies 156 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's. 1.2. In het Pakket van Eisen Refurbished PC(*) is met betrekking

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

T W E E D E W E R E L D O O R L O G i n p e r s p e c t i e f

T W E E D E W E R E L D O O R L O G i n p e r s p e c t i e f 1 Tijdens de lessen over de Tweede Wereldoorlog heb je geleerd over Anne Frank. Een joods meisje dat met haar familie ondergedoken zat in het Achterhuis op de Prinsengracht in Amsterdam. Anne hield een

Nadere informatie

Welkom in De Laurenburg!

Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg is een eigentijdse woonvorm voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel of een spierziekte. Je woont hier zoveel

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Kindvriendelijke verhoorstudio

Kindvriendelijke verhoorstudio Het horen van kinderen door de politie HET HOREN VAN KINDEREN DOOR DE POLITIE Jannie van der Sleen Binnen een strafrechtelijk onderzoek: Doel van het verhoor is waarheidsvinding/feiten: Is er al dan niet

Nadere informatie

Doorbreek je belemmerende overtuigingen!

Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Doorbreek je belemmerende overtuigingen! Herken je het dat je soms dingen toch op dezelfde manier blijft doen, terwijl je het eigenlijk anders wilde? Dat het je niet lukt om de verandering te maken? Als

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS

OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS OP ZOEK NAAR DE VERBINDING TUSSEN PRAKTIJK, ONDERZOEK EN ONDERWIJS Susanne Smorenburg, programmamanager Ben Sajetcentrum Marjon van Rijn, docent / onderzoeker HvA / AMC Symposium HBO-V van de Toekomst

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Lesbrief nr 1. Opdracht 1. voor Groep 7 + 8 +

Lesbrief nr 1. Opdracht 1. voor Groep 7 + 8 + Lesbrief nr 1 voor Groep 7 + 8 + ad Downlo ief ook r b deze les.net am op sams Wat is Samsam? Samsam is een cross-mediale methode over mondiaal burgerschap, kinder rechten en duurzaamheid. Het doel van

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Verkeersongeluk. Misdrijf. Calamiteit. Praktisch. Slachtofferhulp Nederland Veelzijdig deskundig

Verkeersongeluk. Misdrijf. Calamiteit. Praktisch. Slachtofferhulp Nederland Veelzijdig deskundig Misdrijf Verkeersongeluk Calamiteit Juridisch Emotioneel Praktisch Veelzijdig deskundig biedt juridische, praktische en emotionele hulp aan slachtoffers van een misdrijf, calamiteit of verkeersongeluk.

Nadere informatie

Aanwijzing: Lees de verhalen op de borden boven de kist goed; er staan aanwijzingen op. Kijk goed in de kist. Valt je daar iets bijzonders op?

Aanwijzing: Lees de verhalen op de borden boven de kist goed; er staan aanwijzingen op. Kijk goed in de kist. Valt je daar iets bijzonders op? Ondergronds Opdrachten groepen 5, 6 en 7 In Ondergronds gaan kinderen aan de slag als een echte archeoloog. Ondergronds is een reconstructie van een archeologische opgraving. De leerlingen werken met echte

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk Thema Op zoek naar werk Lesbrief 8. Praten en bellen over een baantje Inleiding Deze les gaat verder over het zoeken naar werk. De vrouw,, gaat weer naar de winkel om over werk te praten. Ze wil de manager

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Beste bewoner, Voorbeeld plastic bevestigingsplaatsje:

Beste bewoner, Voorbeeld plastic bevestigingsplaatsje: Beste bewoner, Leuk dat je bij ons woont bij Sayhaey de Klieverink! Om je woongenot verder te bevorderen sturen wij je hierbij een aantal tips voor het gebruik van de woning: Sleutels - Iedere bewoner

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk Les 11. Herhaling Inleiding Deze les is een herhalingsles van de vier gesprekken van les 7 tot en met 10. Wat leert u in deze les? Vragen

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Zonder zorgen op vakantie

Zonder zorgen op vakantie 1 Zonder zorgen op vakantie Satis Beveiliging Madelief 49 Haastrecht T: 0182 765 039 E: info@satis-beveiliging.nl www.satis-beveiliging.nl De vakantie periode is voor veel inbrekers de gelegenheid om rustig

Nadere informatie

Er komt een jonge vrouw binnen. Bent u een rechercheur?, vraagt ze. Jazeker, zegt Peter. Al vijfentwintig jaar. Waarmee kan ik u van dienst zijn?

Er komt een jonge vrouw binnen. Bent u een rechercheur?, vraagt ze. Jazeker, zegt Peter. Al vijfentwintig jaar. Waarmee kan ik u van dienst zijn? Loesje de Vries Het is eerste kerstdag en Peter van Opperdoes voelt zich eenzaam. Hij mist zijn vrouw die vorig jaar is overleden. Zonder haar lijkt alles grijs en somber. Hij kijkt op zijn horloge; twee

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1

Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 Werkwoorden in uitvoering - Werkwoorden schrijven - leerboek - 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 6 2. Werkwoorden schrijven, een verhaal (1). 9 We missen iemand Werkwoorden: een begin 3. Werkwoorden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149

Rapport. Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149 Rapport Datum: 12 juli 2007 Rapportnummer: 2007/149 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (het CBR) hem onheus heeft bejegend toen hij begin mei 2006

Nadere informatie