WE HAVE THE POWER TO SERVE YOU. planmatig, innovatief én economisch verantwoord

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WE HAVE THE POWER TO SERVE YOU. planmatig, innovatief én economisch verantwoord"

Transcriptie

1 WE HAVE THE POWER TO SERVE YOU planmatig, innovatief én economisch verantwoord

2

3 RECO has the Power to serve you! Het leveren van tijdelijke stroom en verlichting is een discipline waarin RECO bij uitstek een totaaloplossing kan bieden. Compleet en bedrijfszeker Laatst sprak ik een relatie, die regelmatig in India is voor zaken. We hadden het over tijdelijke stroom. Nou, dan moet je in India zijn. Daar heeft elke onderneming een noodstroomvoorziening, want de vaste stroom valt een aantal malen per dag volledig weg. Ik had het vaker gehoord. Dat zijn gelukkig taferelen die hier onbekend zijn. Maar het feit dat de stroom hier maar zelden uitvalt, neemt niet weg dat er ook in Europa elke dag behoefte is aan tijdelijke stroom en verlichting. Of het nu een bouwproject, een evenement of het onderhoud van een energiecentrale betreft: steeds is een tijdelijke voorziening noodzakelijk. Als leverancier van huurmaterieel krijgen wij regelmatig de vraag of we tevens voorzien in dit type noodstroom of -verlichting. Die vraag kunnen we nu positief beantwoorden. En we pakken het aan op de RECO manier: planmatig, innovatief én economisch verantwoord. In deze brochure krijgt u een globale indruk van ons concept: compleet en bedrijfszeker! Met hartelijke groet, Rob Reigwein Algemeen Directeur

4 Power, Power, Power en nog eens Power het is nuttig eerst onderscheid te maken in vier deelgebieden. RECO noemt deze gebieden Power Scan, Power Products, Power Install en Power Maintenance. Het leveren van tijdelijke stroom en verlichting is een discipline waarin RECO bij uitstek een totaaloplossing kan bieden. Om een zorgvuldige afweging te maken, met daarin zowel bedrijfsmatige als economische aspecten, maar ook eisen vanuit de wet en regelgeving rondom veiligheid en milieu, is het nuttig eerst onderscheid te maken in vier deelgebieden. RECO noemt deze gebieden: Power Scan, Power Products, Power Install en Power Maintenance. De onderdelen geven inzicht in de vragen: wat is mijn energiebehoefte, welk materieel moet ik inzetten, hoe krijg ik het werkend en hoe houd ik het werkend? Hiermee wordt het vraagstuk niet versimpeld, maar wel overzichtelijker en er ontstaat een mogelijkheid om objectief en neutraal een analyse te maken. Vervolgens ligt er een adequaat inzicht in de keuzemogelijkheden en hoe die het beste kunnen worden ingevuld.

5

6

7 Peter Schaap is senior-projectmanager bij A-Lanes A15, in dit project wordt de snelweg tussen de Maasvlakte en het Vaanplein over een lengte van 37,5 km verbreed en verbeterd. Naast de vervanging van de Botlekbrug worden twee tunnels en 36 viaducten gerenoveerd én twaalf nieuwe viaducten gebouwd. Peter is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de crossings : de over- en onderdoorgangen van de snelweg. Met veertig jaar ervaring in de aannemerij gaat Peter geen zee te hoog, maar dit is toch wel een project waar hij zijn handen vol aan heeft. Achteraf blijkt het dan dertig procent duurder! Als je eens in de buurt bent zal het je opvallen dat de bouwactiviteiten overdag betrekkelijk gering zijn. We willen het aantal voertuigverliesuren namelijk tot een minimum beperken. Om het werken s nachts mogelijk te maken is tijdelijke verlichting noodzakelijk. Op dit project verzorgt RECO de tijdelijke verlichting met zeventig Mobilight lichtmasten. Over het algemeen wordt in dit type projecten simpelweg een rijstrook of weggedeelte afgesloten gedurende de werkzaamheden. Wij pakken dat anders aan. Zo maken we bijvoorbeeld geen gebruik van gele wegmarkeringen en gele verkeersborden, bij ons blijven de borden blauw en de strepen op de weg wit. Door de werkzaamheden s nachts uit te voeren, wordt verkeershinder maximaal gereduceerd. Geen verrassingen Al jaren heeft Peter ervaring met de medewerkers van RECO. Bij A-Lanes doet hij momenteel voornamelijk zaken met RECO s adviseur Hans Geijtenbeek. Hans weet precies wat ik als projectmanager van hem verlang; erg belangrijk als het gaat om zo n enorme klus. De recente expansie van RECO Materieel ziet Peter als een groot voordeel. Hun aanbod aan tijdelijke verlichting en tijdelijke stroom is grondig uitgebreid, zowel kwantitatief als kwalitatief. Daarnaast is het een partij die altijd met een onderbouwd plan komt én een transparant aanbod presenteert. Peter ziet tegenwoordig helaas ook veel opportunistische aanbiedingen voorbij komen. Achteraf blijkt daarvan regelmatig de rekening wel dertig procent hoger uit te vallen. RECO is op dit punt gelukkig een uitzondering! Ridder te voet Dat RECO een totaalaanpak kan bieden, dus een betrouwbare Power Scan kan uitvoeren, over upto-date materieel beschikt, zélf de installatie en het onderhoud doet, is voor Peter een voorwaarde. Anders ben je ridder te voet. Ik wil volledig ontzorgd worden, maar wel tegen een marktconforme prijs uiteraard. Ik moet het geheel goed kunnen blijven overzien en me volledig kunnen focussen op de samenwerkende partijen én de 22 stakeholders die bij dit immense project betrokken zijn.

8 Power Scan RECO kan ogenblikkelijk ruim voldoende power leveren voor elk project. En natuurlijk kunnen wij continuïteit garanderen door bijvoorbeeld simpelweg een parallelconfiguratie te plaatsen. Maar slimmer, voordeliger en milieuvriendelijker is een betere optie. RECO adviseert daarom de Power Scan. Bij zo n Power Scan wordt eerst met de klant een analyse gemaakt van de energiebehoefte voor een specifiek project. Vervolgens worden de gegevens verwerkt in een beproefd rekenmodel. Op basis van de uitkomsten toetst RECO de opties in de praktijk op haalbaarheid. Ten slotte biedt RECO een advies aan de klant. De Power Scan geeft nauwkeurig inzicht in de verwachte stroombehoefte van minuut tot minuut gedurende de gehele looptijd van het project. Op basis van deze doorrekeningen en inzichten kunnen de juiste keuzes gemaakt worden voor wat betreft de mix van vaste en tijdelijke stroom, de mogelijkheden voor dag- en nachttarief én een optimale configuratie van het materieel. Dat alles uiteraard uitgezet in de tijd, waarbij RECO rekening houdt met aanvraagtijden, de veranderende energiebehoefte gedurende het project en/of verplaatsing van het project zelf (denk aan wegenbouw). Uitgangspunt voor elke Power Scan: de klant een oplossing bieden voor tijdelijke stroom en verlichting die perfect voldoet aan de behoefte. Niet te weinig, maar zeker niet te veel. Milieuvriendelijk, maar óók economisch verantwoord. En bovenal: een oplossing die garant staat voor continuïteit in het project.

9

10

11 Hans Geijtenbeek is een welbespraakte collega. En dat komt goed van pas, want Hans is als adviseur bij RECO werkzaam en neemt met klanten, vaak als eerste, hun behoefte aan tijdelijke stroom door. Basis voor verdere besprekingen vormt de zogenoemde Power Scan: een gedetailleerde analyse van de stroombehoefte van een bepaald project. Als ik bij klanten kom probeer ik mij een beeld te vormen van de stroombehoefte. Daarvoor is het noodzakelijk dat ik zoveel mogelijk informatie verzamel over het te verwachten energieverbruik. Uiteraard heb ik daar in de loop der tijd een techniek voor ontwikkeld. Hans heeft een systematische manier van werken. Hij maakt allereerst een inventarisatie van alle energievragende objecten op het project. Ook zet hij de energiebehoefte af in de tijd, zodat aspecten als de hoeveelheid daglicht en het verloop in de gemiddelde dagtemperatuur meegewogen kunnen worden. Alle gegevens verwerkt hij in een rekenmodel. Uiteindelijk ligt er dan een nauwkeurig inzicht in de energievraag. Tja en dan wordt het pas interessant natuurlijk, want het is van groot belang wie op welke wijze in deze behoefte kan voorzien. Soms levert een dubbeltarief een voordeel op, maar in een ander geval kan het juist weer voordelig zijn een deel van de behoefte te splitsen over vaste stroom en tijdelijke stroom. Alles wikkend en Mijn berekeningen vormen een prima basis voor besluitvorming wegend, maar ook navragend en onderhandeld bij energieleveranciers, komt Hans uiteindelijk met een ideaalplaatje voor de specifieke situatie die de klant aangeeft. Uiteindelijk is het de klant die bepaalt en mijn berekeningen kunnen daarbij een prima hulpmiddel vormen, geeft Hans aan. Het gesprek valt dood Vroeger werkte dat wel anders, weet Hans als geen ander. Ik ben wel eens op een projectlocatie geweest waar ik even moest bellen via de vaste lijn in de directiekeet. Ik zie me nog staan. Vanuit een ooghoek zie ik dat de torenkraan ter plekke in stelling wordt gebracht en op hetzelfde moment valt het gesprek dood: de stroomvoorziening voor de bouwketen ligt er uit. Het opvallendste is nog dat iedereen op de bouwplek dit voor vanzelfsprekend en onvermijdelijk aannam. Dat zijn inmiddels verhalen uit een voorbij verleden. Tegenwoordig wordt maatwerk geleverd, zeker door RECO. De gedetailleerde analyse van Hans maakt het mogelijk een materieelconfiguratie op te stellen die exact aansluit bij de specifieke behoefte van de klant. We zetten nu nieuwe technieken in, zoals het synchroniseren van aggregaten. Dit noemen we ook wel load sharing. Hierbij is het mogelijk om lage energiebehoeftes tegen een laag tarief te leveren, maar tegelijkertijd toch berekend te zijn op plotselinge piekbelastingen. Voor elke denkbeeldige vraag hebben we zo een prima én betaalbare oplossing, is de conclusie van Hans.

12 Power Products De medewerkers bij RECO denken innovatief. En dat is niet toevallig. Om aan de veeleisende en vaak zeer specifieke verwachtingen van klanten te voldoen, zoeken de medewerkers voortdurend naar betere oplossingen. Altijd zijn dit oplossingen die bijdragen aan een effectievere en economischer inzet van middelen: een optimale balans tussen huur-, brandstof-, transport- en onderhoudskosten. RECO kan tijdelijke stroom direct leveren vanuit een uitgebreide vloot aan aggregaten. Door inzet van innovatieve technieken zijn echter ook verschillende aggregaten met elkaar te combineren. Hierdoor kan RECO precisie maatwerk leveren voor elk project. Zo is het mogelijk tegen geringe (energie)kosten een keet- en bouwplaats van stroom te voorzien, met de optie toch razendsnel op te kunnen schalen naar een piekstroom (voor bijvoorbeeld een torenkraan). Middels eigen intelligente besturing kunnen tot zestien aggregaten gekoppeld worden: nooit teveel én nooit te weinig. RECO heeft ook de tijdelijke verlichting ingrijpend vernieuwd. Door de inzet van LED armaturen in mobiele lichtmasten wordt een energiebesparing van maar liefst zeventig procent gerealiseerd. Tegelijkertijd wordt de geboden lichtkwaliteit alom gewaardeerd: helder en contrastrijk.

13

14

15 Cor Pijper is een allround RECO man van het eerste uur. Op zijn visitekaartje staat adviseur bouwplaatsinrichting & verwarming. Terecht, want dat is zeker een specialisme. Maar Cor weet en doet meer. Met onze Mobilights schuiven we mee met het werk Nee, voetbalstadion de Kuip van noodverlichting voorzien bij een belangrijke wedstrijd is geen optie. Cor legt uit dat het verlichten van een voetbalveld een geheel zelfstandige discipline is, maar dat RECO in geval van nood wél de stroom voor de lichtmasten en de rest van het stadion zou kunnen verzorgen. Momenteel ben ik intensief betrokken bij het project A-lanes A15. Waar Cor op doelt, is een publiek-private samenwerking tussen Rijkswaterstaat en A-lanes, waarin de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt verbreed. Dit project heeft een zogenoemd A label voor wat betreft veiligheid, duurzaamheid, kwaliteit, maximale beschikbaarheid en minimale hinder voor gebruikers en omgeving. Cor: RECO voorziet dit project van water, stroom en verlichting. Erg interessant is het gegeven dat de werkzaamheden zich voortdurend verplaatsen. In dat opzicht is het een schoolvoorbeeld van een mobiele bouwplaats. We zetten hier onze Mobilights in, een perfecte oplossing in deze situatie. Voor wat betreft het milieu zijn we goed bezig Cor heeft in de loop der jaren de ontwikkeling in materieel van dichtbij meegemaakt. Er is natuurlijk al veel verbeterd, zeker ook voor wat betreft uitstoot van diesel- en benzinemotoren. De regelgeving vanuit de overheid is hier een sturende kracht, neem bijvoorbeeld het verbod op het gebruik van rode diesel in aggregaten. Tegelijkertijd wil Cor toch ook wel relativering aanbrengen voor wat betreft het tempo van de veranderingen en de proporties. Natuurlijk is het goed roetfilters aan te brengen op de dieselaggregaten, maar er valt nog veel meer winst te behalen. Overigens associëren mensen milieuvriendelijkheid van aggregaten vaak onverkort met de uitstoot van uitlaatgassen, terwijl het geluidsaspect in veel gevallen minstens zo belangrijk is. Cor: We beschikken tegenwoordig ook over units met de veelzeggende naam supersilence. Bij deze apparatuur spreken we niet meer over waardes van 85 db(a), zoals voor kort nog heel normaal was, maar kunnen we waardes realiseren van slechts 68 db(a). Hierdoor wordt ook de toepasbaarheid van noodstroom in belangrijke mate verruimd. Tot slot wil Cor toch ook nog wel enkele leuke evenementen noemen waar tijdelijke stroom van RECO uitkomst biedt. Al jaren zijn we nauw betrokken bij enkele grote zeilevenementen, zoals de Stellendam Regatta en de Ronde van Texel. Maar ook ontbreken we niet op het tennistoernooi van Rosmalen. En laat ik de Trekkertrek in Koudekerk a/d Rijn, waar onze hoofdvesting staat, niet vergeten uiteraard, lacht Cor.

16 Power Install Of het nu noodstroom of tijdelijke verlichting is, RECO levert snel. Of het nu noodstroom of tijdelijke verlichting is, RECO levert snel. In dringende gevallen zelfs razendsnel; binnen een paar uur. Maar RECO beschikt niet alleen over de installaties die de klant nodig heeft. RECO beschikt eveneens over eigen monteurs, eigen chauffeurs en eigen transportmiddelen. Verder wordt de gehele installatie werkend opgeleverd, inclusief de montage van alle kabels, verdeelkasten, verdeelborden en wat er maar nodig is. RECO noemt dat ontzorgen. Of de klanten nu actief zijn in infrastructuur, civiele techniek, transport, evenementen of op welk terrein dan ook, één ding hebben ze zeker gemeen: ze willen zich kunnen focussen op hun core-business. RECO draagt daarin significant bij door volledig autonoom de gewenste equipment te bezorgen, te installeren en werkend op te leveren.

17

18

19 Avenue 2 is een project om de bereikbaarheid van Maastricht en doorstroming op de A2 te verbeteren, maar ook om de leefbaarheid en verkeersveiligheid van met name Maastricht Oost te vergroten. Kern van het project is de bouw van een 2,5 km lange tunnel met daarin een verdieping. Op de verdieping komen 2 maal 2 rijstroken en op de begane grond ook. Maar liefst tachtig procent van het huidige verkeer verdwijnt daarmee ondergronds. Bovenop de tunnelbak komt een woonerfsituatie in een parkachtige sfeer. Vandaar dat het project ook wel de groene loper wordt genoemd. Al loopt Machiel al enige jaren mee op dit project, hij blijft geïmponeerd door de geweldige omvang ervan. Als je boven aan die immense bouwput staat en je kijkt naar beneden dan lijken de vele rondrijdende dumpers niet groter dan Dinky Toys. Ongelooflijk! Geen licht aan het einde van de tunnel Dit project is zo immens groot, de dumpers lijken wel Dinky Toys Machiel van Veen is als RECO werkvoorbereider betrokken bij een van de grootste wegenbouwprojecten van dit moment: Avenue2. Voorheen was Machiel als medewerker van Strukton ook al aan dit project verbonden. Na de gedeeltelijke overname van de activiteiten van Strukton Materieel door RECO/BUKO in 2011 kon dit zo blijven. RECO verzorgt in dit project onder meer de tijdelijke verlichting. Gedurende ruim drie jaar zorgt RECO ervoor dat er voldoende oriëntatie- en noodverlichting is in de tunnelbakken. We plaatsen elke zestien strekkende meter een LED tubelight. En dat komt dus in dit geval neer op zevenhonderd stuks! Door te kiezen voor LED kunnen wij de energiekosten zodanig reduceren, dat de investering in deze armaturen zich binnen de looptijd van het project volledig terugverdient. Maar ook de betrouwbaarheid van de LED verlichting speelt een belangrijke rol. Ze zeggen wel eens er is licht aan het einde van de tunnel. Dat licht komt bij deze tunnel pas in zicht als de tunnel al gereed is. Tot dat moment moet je er aan dezelfde kant uit als je erin bent gekomen. Dat gegeven alleen al stelt extra hoge veiligheidseisen. Een perfect werkende noodverlichting is dus een voorwaarde. Trots Machiel is wekelijks op de bouwlocatie. Een dergelijk groot project heeft een heel eigen dynamiek. Niet alles kan bijvoorbeeld vooraf volledig worden voorzien. Soms valt het mee, maar soms ook valt het tegen uiteraard. Dat maakt het werk juist extra boeiend, vind ik. En als je je af en toe realiseert welke enorme klus je samen klaart, dan ben ik toch wel trots dat we daarin een bijdrage kunnen leveren.

20 Power Maintenance Gebruik van goede materialen, in combinatie met een programma van preventief onderhoud, kenmerken een betrouwbare RECO-installatie. Onafhankelijk daarvan voert RECO periodiek keuringen uit, waarbij de actuele normeringen als minimum worden gehanteerd. Desondanks kunnen er storingen optreden, waarbij accurate herstelling of vervanging noodzakelijk is. De meest voorkomende storingen zijn overigens het gevolg van onzorgvuldig bewaken van de vloeistof- en brandstofniveaus. Kenmerkend voor dit type storing is dat de frequentie toeneemt naarmate het project langer duurt. Ook op dit onderdeel zet RECO innovatie in: sensoren die de brandstofniveaus bewaken en een SMS uit laten gaan zodra een kritische waarde wordt bereikt. RECO kan ook hier volledige service bieden door het gehele dagelijks onderhoud, al dan niet met inbegrip van brandstoflevering, voor de klant uit te voeren.

21

22

23 Een lege brandstoftank is de meest voorkomende storing André Los is een van de business unit managers van RECO. Vanuit de vestiging op industrieterrein Lageweide, dat ingeklemd ligt tussen Maarssen en Utrecht, is hij verantwoordelijk voor de Unit Tijdelijke Stroom & Verlichting. Het woord innovatie schrijft André met hoofdletters. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om meer kwaliteit te bieden. Momenteel zijn we in de eindfase van een proef met een geautomatiseerd meldsysteem voor de vloeistofniveaus van onze aggregaten. Als je beseft dat alleen al tien procent van de storingsmeldingen een lege brandstoftank betreft, dan begrijp je dat daar winst te halen valt. André doelt hiermee op een geavanceerd systeem van sensoren die de vloeistofniveaus van olie, koelmiddel en brandstof bewaakt en per SMS een melding doorgeeft aan de verantwoordelijk monteur zodra ingrijpen noodzakelijk wordt. Dat is een reductie van zeventig procent op het brandstof verbruik André stond ook aan de wieg van de energiezuinige mobiele LED lichtmasten. We hebben een bestaande lichtmast als uitgangspunt genomen en zijn die ingrijpend gaan modificeren. Zo hebben we de conventionele armaturen vervangen door LED units. Behalve dat LED verlichting buitengewoon duurzaam is en een helder, rustig en contrastrijk licht oplevert, is het ook nog eens zeer energiezuinig. We konden daarom de bestaande benzinemotoren vervangen door aanmerkelijk energiezuiniger uitvoeringen. Het verbruik daalde hiermee van 1,8 liter per uur naar 0,5 liter, dat is toch een reductie van zeventig procent! En minder verbruik betekent ook minder uitstoot. Daar komt nog eens bij dat onze nieuwe motoren op de veel schonere benzine Aspen 4 lopen, dus dat is driedubbel winst. Niets is te gek, we leveren altijd! Het woord onmogelijk is in André s woordenboek heel slecht te vinden. Nee verkopen we eigenlijk niet. We zien altijd wel een oplossing voor ieder noodstroom- of noodverlichtingsvraagstuk. Het is in dit opzicht absoluut een voordeel dat RECO een heel breed materieelaanbod heeft, beschikt over eigen transportmiddelen en ook nog eens meerdere vestigingen heeft, zelfs over de grenzen. Toch is dat op zichzelf niet voldoende, weet André, het is minstens zo belangrijk dat je aandacht hebt voor de klant. Die moet er volledig op kunnen vertrouwen een meedenkende partner te hebben voor zijn project.

24 Algemene contactgegevens T F E Hoofdvestiging Hoogewaard 187 Postbus ZH Koudekerk a/d Rijn Nederland RECO is al meer dan 60 jaar uw partner in materieel voor de Industrie & Installatie, Bouw & Renovatie, Civiele en Maritieme markt, Evenementen & Calamiteiten en Zorg & Onderwijs. Daarbij beperken wij ons niet alleen tot materieel en terreininrichting, maar realiseren ook moeiteloos tijdelijke accommodaties en noodliften. Met behulp van maatwerk of standaardoplossingen. Bij RECO kunt u zonder meer rekenen op duurzaamheid, betrouwbaarheid en kostenefficiency. Vanuit onze vestigingen in Koudekerk aan den Rijn, Andelst, Bodegraven, Utrecht en Emmerich am Rhein bedienen we de totale Europese markt. Ervaren adviseurs zorgen in samenwerking met de opdrachtgever, en in een nauwe samenwerking met ons bedrijfsbureau en logistieke afdeling, voor een succesvol project. U belt, en we gaan meteen voor u aan de slag. Dat vertaalt zich in projecten die soepel en zonder vertraging verlopen. Kortom: RECO. De beste start van elk project!

http://enquete.groenepeiler.nl/admin/statistics.aspx?inquiry=47 1 van 13 5-7-2011 17:03

http://enquete.groenepeiler.nl/admin/statistics.aspx?inquiry=47 1 van 13 5-7-2011 17:03 1 van 13 5-7-2011 17:03 Enquête Enquête beheer Ingelogd als: aqpfadmin Uitloggen Enquête sta s eken Enquête beheer > De Klimaat Enquête van het Noorden > Statistieken Algemene statistieken: Aantal respondenten

Nadere informatie

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies

Vaillant & rendement. Technisch Project Advies Vaillant & rendement Technisch Project Advies meer rendement van uw project? Begin bij Vaillant Technisch Project Advies tijdige inschakeling TPA Uw winst Hoe blijven we samen aan de voortdurend aangescherpte

Nadere informatie

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer Uw samenwerking met HVL Service, Onderhoud en Beheer kan in verschillende contractvormen worden vastgelegd. Samen stellen wij een gedetailleerd onderhoudsplan op en formuleren wij een overeenkomst op maat,

Nadere informatie

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 )

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 ) Juli 2017 Extern Sinds november 2013 beschikt Pilkes over een CO2-bewust certificaat. In eerste instantie op niveau 3 van de ladder en vanaf januari 2015 is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder.

Nadere informatie

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD

LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! LICHT & KRACHT DATA & TELECOM SERVICE & ONDERHOUD Focus op perfectie! Iedere dag scherp Elektropartners. Kennis. Kunde. Kwaliteit. Elektropartners is een elektrotechnisch installatiebedrijf

Nadere informatie

De Led2-lamp. gestandaardiseerd betrouwbaar economisch

De Led2-lamp. gestandaardiseerd betrouwbaar economisch De Led2-lamp gestandaardiseerd betrouwbaar economisch Na de eerste generatie ledlampen is er nu een tweede generatie op de markt: de Led2. Het is een gestandaardiseerde ledlamp die in principe overal toepasbaar

Nadere informatie

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl blauw is het nieuwe groen meer besparen met minderwatt dit is minderwatt minderwatt is een businessunit van het gerenommeerde Maas & Hagoort Lampen. Met een

Nadere informatie

1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% Er is helemaal geen klimaatprobleem. Weet niet / geen mening

1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% Er is helemaal geen klimaatprobleem. Weet niet / geen mening 1. Hoe dringend vindt u het klimaatprobleem? Helemaal niet dringend, we 1% kunnen wel even wachten met grote maatregelen 17% 1 Een beetje dringend, we kunnen nog wel even wachten met grote maatregelen,

Nadere informatie

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen

30% is de gemiddelde potentie aan energiebesparing bij het optimaliseren van technische gebouwsystemen NovoCon IoT servomotor voor HVAC Maak uw gebouw slimmer, efficiënter en waardevoller en verminder daarbij uw investering en jaarlijkse kosten Maak kennis met NovoCon, de innovatieve, digitale servomotor

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.2

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.2 Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

Feeding the world with solar power.

Feeding the world with solar power. Feeding the world with solar power. inteqnion-solar.com Zonne-energie. Duurzame energiebron van de toekomst. De markt voor energievoorziening is volop in beweging. Fossiele brandstoffen als gas en olie

Nadere informatie

uw portaal voor technisch facilitair management unica online

uw portaal voor technisch facilitair management unica online uw portaal voor technisch facilitair management unica online , Altijd en overal inzicht in uw technische installaties Snel en eenvoudig een storing melden? Inzicht in het energiegebruik van uw installaties?

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan 2016

Energiemanagement actieplan 2016 Energiemanagement actieplan 2016 September 2016 Energie Management Actieplan 2015-2020 (versie 3.0) Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Bedrijfsdoelstelling 4 2.2 Scope

Nadere informatie

Geheel door SDMO zelf ontwikkeld, worden de "NEXYS", "TELYS" en "KERYS" panelen als basis of als optie op onze producten aangeboden. Dankzij deze panelen is de besturing van uw stroomaggregaat eenvoudig

Nadere informatie

CO 2 Reductie doelstellingen

CO 2 Reductie doelstellingen CO 2 Reductie doelstellingen Gebr. Griekspoor BV Innovatief Proactief Duurzaam Betrokken Nieuw-Vennep 5 november 2013 Dilia van der Want. Afdeling KAM Akkoord directie: Datum: Handtekening: 0.0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Plan van Aanpak CO2-footprint conform ISO 14064-1, CO2-reductiedoelen en CO2-reductiemaatregelen Energie audit verslag

Plan van Aanpak CO2-footprint conform ISO 14064-1, CO2-reductiedoelen en CO2-reductiemaatregelen Energie audit verslag Projectdossier CO2: Plan van Aanpak CO2-footprint conform ISO 14064-1, CO2-reductiedoelen en CO2-reductiemaatregelen Energie audit verslag : Koninklijke Bammens B.V. Wegenbouwbedrijf J. Rutte B.V. Maarssen,

Nadere informatie

Onderzoek Week van de Energierekening Gfk i.o. Milieu Centraal oktober 2012

Onderzoek Week van de Energierekening Gfk i.o. Milieu Centraal oktober 2012 Onderzoek Week van de Energierekening Gfk i.o. Milieu Centraal oktober 2012 Achtergrond bij onderzoek In het onderzoek is gebruik gemaakt van een aselecte steekproef van 1.038 huishoudens. Deze steekproef

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling energieverbruik 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig De Hydro-Unit drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio.

DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. DICHTBIJ EN BETROUWBAAR Een betrouwbaar, milieubewust en innovatief datacentrum bij u in de regio. EEN UITERST MODERN EN KLANTVRIENDELIJK DATACENTRUM. Gelegen op een perfecte locatie tussen Groningen en

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen

Review CO2 reductiedoelstellingen Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 13-01-2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 Voortgang subdoelstelling kantoren, magazijn en onderhoud

Nadere informatie

Chubb Excellence. Uw noodverlichting in optimale staat voor één vast bedrag! NOODVERLICHTING. Noodverlichting

Chubb Excellence. Uw noodverlichting in optimale staat voor één vast bedrag! NOODVERLICHTING. Noodverlichting Chubb Excellence Noodverlichting Uw noodverlichting in optimale staat voor één vast bedrag! NOODVERLICHTING Waarom onderhoud aan noodverlichting? Stroomstoring. Hopelijk krijgt u er nooit mee te maken.

Nadere informatie

Energie Reductie Plan. Reduceer uw kosten en verbeter uw lichtkwaliteit, zonder verhoging van uw huidige budget.

Energie Reductie Plan. Reduceer uw kosten en verbeter uw lichtkwaliteit, zonder verhoging van uw huidige budget. Energie Reductie Plan Reduceer uw kosten en verbeter uw lichtkwaliteit, zonder verhoging van uw huidige budget. 1 Garantie op energiereductie, onderhoudsreductie en CO2 reductie Lichtvormgevers helpt u,

Nadere informatie

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer

Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK. koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten... KOUDETECHNIEK koudetechniek procestechniek cellenbouw airconditioning service en beheer Het optimale klimaat voor uw gasten? Onze zorg! Voor de beheersing van het

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2

Review CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2. Voortgang subdoelstelling

Nadere informatie

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties

de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties de dynamiek van water premium line compacte drukverhogingsinstallaties 2 compact hydro-unit en veilig Drukverhogingsinstallaties zijn optimaal inzetbaar voor verschillende doeleinden, zoals hotels, ziekenhuizen

Nadere informatie

Graag informeren wij u over de behaalde resultaten van 2013 inzake de CO 2 -prestatieladder.

Graag informeren wij u over de behaalde resultaten van 2013 inzake de CO 2 -prestatieladder. MDB B.V. 5 Memo Onderwerp CO2-prestatieladder Graag informeren wij u over de behaalde resultaten van 2013 inzake de CO 2 -prestatieladder. Scope 1, directe CO 2-emissies door aardgas, diesel en benzine

Nadere informatie

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw.

Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra, Diepgeworteld in de tuinbouw. Westland Infra heeft al meer dan 40 jaar haar wortels in de tuinbouw. Als netbeheerder zijn we verantwoordelijk voor aanleg, onderhoud en beheer van energienetten

Nadere informatie

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.

Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2. Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Itho centrale ventilatieunit CVE ECO-fan 2 Voor een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat. Energiezuinig door toepassing gelijkstroommotoren. Een Centrale Ventilatie-Eenheid die ruim 83% minder energie

Nadere informatie

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand?

De waarde van stadswarmte. Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte Hoe komt de prijs tot stand? De waarde van stadswarmte 3 Hoe komt de prijs tot stand? De energierekening is voor vrijwel iedereen een belangrijk onderdeel van de maandelijkse

Nadere informatie

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING nieuwsbrief Februari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het. Deze peiling ging over de zondagsopenstelling. De gemeenteraad

Nadere informatie

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering?

Ons antwoord op de meest gestelde vragen Zit ik vast aan de slimme meter? Over Oxxio Welkom bij Oxxio! Wanneer start Oxxio met de energielevering? Welkom bij Oxxio! Uw overstap naar Oxxio: een slimme keuze Welkom bij Oxxio. Net als u hebben al vele particuliere en zakelijke klanten inmiddels ontdekt dat overstappen naar Oxxio een slimme keuze is.

Nadere informatie

2012/2013. [3.B.2_1 Energiereductieprogramma] CO2-prestatieladder Niv. 3. CO2 prestatieladder niv. 3. Struyk Verwo Aqua

2012/2013. [3.B.2_1 Energiereductieprogramma] CO2-prestatieladder Niv. 3. CO2 prestatieladder niv. 3. Struyk Verwo Aqua 2012/2013 CO2 prestatieladder niv. 3 Struyk Verwo Aqua [3.B.2_1 Energiereductieprogramma] CO2-prestatieladder Niv. 3 3.B.2_1 Energiereductieprogramma 1. ALGEMEEN... 3 1.1 ENERGIEREDUCTIEDOELSTELLING...

Nadere informatie

U en Oxxio: een goede zaak

U en Oxxio: een goede zaak U en Oxxio: een goede zaak Uw perfecte partner voor duurzame energie U doet graag zaken met professionele partners. Want u wilt ervan opaan kunnen dat ze doen wat ze beloven en een toegevoegde waarde leveren.

Nadere informatie

Abird Continu energie & verlichting

Abird Continu energie & verlichting Abird Continu energie & verlichting Abird is georganiseerd naar specialisme Zo behouden we de kennis, daadkracht en flexibiliteit om u optimaal van dienst te zijn. We hechten waarde aan de specialistische

Nadere informatie

Het comfort van complete logistieke dienstverlening

Het comfort van complete logistieke dienstverlening Het comfort van complete logistieke dienstverlening Wij bieden maatwerk voor iedere opdrachtgever, voor de beste prijs. Wij zijn Montrieurs. Montrieurs is de complete logistieke dienstverlener die zorgt

Nadere informatie

De brug naar Duurzame techniek

De brug naar Duurzame techniek ar duurzame tech a n g u niek r b e d Samenleving Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is de ondernemingsstrategie waarbij aandacht voor de samenleving, de aarde en de onderneming in balans is. Steeds

Nadere informatie

Scope 1 & 2 doelstellingen Pilkes. Pilkes wil in 2015 ten opzichte van % minder CO2 uitstoten

Scope 1 & 2 doelstellingen Pilkes. Pilkes wil in 2015 ten opzichte van % minder CO2 uitstoten Juli 216 Extern Vanaf januari is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de -Prestatieladder. Dit is het hoogste niveau op de ladder. Inmiddels is er een nieuwe versie van de norm, de -Prestatieladder

Nadere informatie

Dé bus. Voor onze klanten. Die bus van jullie kom je echt overal tegen. Wij horen het steeds vaker. En eerlijk gezegd kunnen

Dé bus. Voor onze klanten. Die bus van jullie kom je echt overal tegen. Wij horen het steeds vaker. En eerlijk gezegd kunnen Even voorstellen. Dé bus. Die bus van jullie kom je echt overal tegen. Wij horen het steeds vaker. En eerlijk gezegd kunnen we er geen genoeg van krijgen. Het onderstreept dat we doen wat we beloven en

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen

Review CO2 reductiedoelstellingen Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.2 3.B.1_2 Review CO 2 reductiedoelstellingen 23-09-2014 1/10 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1.

Nadere informatie

Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen

Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen Utrechtse Energie! Duurzaam Lage Weide Een bedrijventerrein vol kansen Verbeter de werel Lage Weide op de kaart zetten als duurzaam bedrijventerrein dat wilt u toch ook? Een milieubewuste benadering van

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen

Review CO2 reductiedoelstellingen 5.B.1_1 Review CO2 Datum: Projectnummer Cofely: 160140 Review CO2 Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO2- Datum: Projectnummer Cofely: 160140 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang

Nadere informatie

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring

Alles Over Verbranding. KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring Alles Over Verbranding KARA heeft de techniek, de kennis en ervaring 100 JAAR ERVARING Verbranden mag dan eenvoudig lijken, maar thermische conversie van biomassa is een complex proces. Voor een optimale

Nadere informatie

Experiment toepassen zonne-energie Castellum in Oudheusden

Experiment toepassen zonne-energie Castellum in Oudheusden College Onderwerp Experiment toepassen zonne-energie Castellum in Oudheusden OORJV004 Collegevoorstel Inleiding In Oudheusden ontwikkelt Woonveste samen met de gemeente Heusden het plan Castellum. Er worden

Nadere informatie

CO-2 Rapportage 2014. Inhoudsopgave. Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078

CO-2 Rapportage 2014. Inhoudsopgave. Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 CO-2 Rapportage 2014 Electrotechnische Industrie ETI bv Vierde Broekdijk 16 7122 JD Aalten Kamer van koophandel Arnhem 09080078 Aalten 28-04-2015 Versie 2.2 J.Nannings Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Advies zonnepanelen. John van Veen senior adviseur Woonbond Kennis- en Adviescentrum oktober 2013

Advies zonnepanelen. John van Veen senior adviseur Woonbond Kennis- en Adviescentrum oktober 2013 John van Veen senior adviseur Woonbond Kennis- en Adviescentrum oktober 2013 Advies zonnepanelen Inleiding p 3 september 2013 is de eerste Huurders Advies Groep (HAG) van Acantus in Winschoten van start

Nadere informatie

De maatregelen bestaan in hoofdlijnen uit: Betrekken medewerkers bij reduceren energieverbruik en reduceren CO2-uitstoot

De maatregelen bestaan in hoofdlijnen uit: Betrekken medewerkers bij reduceren energieverbruik en reduceren CO2-uitstoot Beleidsverklaring Co2 Deze beleidsverklaring met betrekking tot de CO2 uitstoot is onderdeel van het door M, van der Spek Hoveniersbedrijf B.V. gevoerde milieubeleid. M. van der Spek Hoveniersbedrijf B.V.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief:

In deze nieuwsbrief: Nr. 66-5 maart 2010 In deze nieuwsbrief: Onderzoek naar glazen overkapping deel A27 Het verkeer over de A27 neemt toe en een deel van de snelweg zal in de toekomst worden verbreed. Omdat meer verkeer ook

Nadere informatie

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN?

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? Een Grundfos pump audit creëert duidelijkheid Is duurzaamheid één van de doelstellingen in uw organisatie? Steeds meer bedrijven en (semi-)

Nadere informatie

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek

de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek de dynamiek van water producten en diensten voor installatietechniek 2 compleet en duurzaam Duijvelaar Pompen biedt een breed assortiment aan schoon- en vuilwaterpompen en installaties. Producten die in

Nadere informatie

TRAJECT CONTROLE. Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland

TRAJECT CONTROLE. Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland TRAJECT CONTROLE Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland MEER VERKEER MINDER LAWAAI & VERVUILING De belangrijkste verkeersader tussen het noorden en het zuiden van Nederland is de A2 tussen Amsterdam

Nadere informatie

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra.

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra. POST KOGEKO Uw klanten willen hun bestelling op tijd en in perfecte staat ontvangen. Of het nu gaat om een volle vracht of om een enkele pallet of colli. Post-Kogeko Logistics maakt dat voor u waar. Wij

Nadere informatie

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl Installateur Win tijd met Draka www.wintijdmetdraka.nl samen meters maken Win tijd met Draka Producten en diensten die direct het resultaat van uw project verbeteren In projecten is de druk om te presteren

Nadere informatie

Diesel roterende UPS systemen. Ride Through systemen. Aggregaten. PDF documentatie

Diesel roterende UPS systemen. Ride Through systemen. Aggregaten. PDF documentatie PDF documentatie Diesel roterende UPS systemen Ride Through systemen Aggregaten Algemeen AA Energy Services verhuurt Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen en stroomvoorzieningen. Onze huurvloot omvat

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1

Voortgang CO2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Voortgang CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2. Voortgang

Nadere informatie

www.begreenenergy.nl

www.begreenenergy.nl www.begreenenergy.nl Fueling the future Steeds meer consumenten en ondernemers zijn zich ervan bewust dat het tegengaan van klimaatverandering een verantwoordelijkheid is voor iedereen. De wereldwijde

Nadere informatie

25/09/2015. Lokhorst Bouw en Ontwikkeling B.V.

25/09/2015. Lokhorst Bouw en Ontwikkeling B.V. Voortgangsrapport jan -jun 2015 25/09/2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Basisgegevens... 3 2.1. Beschrijving van de organisatie... 3 2.2. Verantwoordelijkheden... 3 2.3. Basisjaar...

Nadere informatie

01/06/2015. Lokhorst Bouw en Ontwikkeling B.V.

01/06/2015. Lokhorst Bouw en Ontwikkeling B.V. Voortgangsrapport jan-mrt 2015 01/06/2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Basisgegevens... 3 2.1. Beschrijving van de organisatie... 3 2.2. Verantwoordelijkheden... 3 2.3. Basisjaar...

Nadere informatie

Graag informeren wij u over de behaalde resultaten in 2014 inzake de CO 2 -prestatieladder.

Graag informeren wij u over de behaalde resultaten in 2014 inzake de CO 2 -prestatieladder. MDB B.V. 5 Memo Onderwerp CO 2 prestatieladder nieuwsbrief MDB en SSC Graag informeren wij u over de behaalde resultaten in 2014 inzake de CO 2 prestatieladder. Scope 1, directe CO 2emissies door aardgas,

Nadere informatie

Technical Safety Services Safety is our middle name. Technical Safety Services 1

Technical Safety Services Safety is our middle name. Technical Safety Services 1 Technical Safety Services Safety is our middle name Technical Safety Services 1 Technical Safety Services Slimmer en efficiënter met inspecties Al die inspecties, al die herstelposten. Kan dat niet slimmer

Nadere informatie

Voortgang CO 2 Reductie doelstellingen

Voortgang CO 2 Reductie doelstellingen Voortgang CO 2 Reductie doelstellingen M. van der Spek Hoveniers BV Benthuizen 30-10-2015 Hendrik-Jan Konijn Akkoord directie: Datum: Handtekening: 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoud 1.0 Inleiding 2.0 Referentie

Nadere informatie

Installatie, Service en Dakwerk. Breman. Samen bijzonder

Installatie, Service en Dakwerk. Breman. Samen bijzonder Installatie, Service en Dakwerk Breman. Samen bijzonder Samen bijzonder Met een groot aantal zelfstandige bedrijven en in totaal zo n 1500 uitstekend opgeleide en sterk gespecialiseerde vakmensen is de

Nadere informatie

Tijdelijk beheer Pandcontrole Tijdelijke verhuur

Tijdelijk beheer Pandcontrole Tijdelijke verhuur Tijdelijk beheer Pandcontrole Tijdelijke verhuur Zekerheid door tijdelijk beheer Leegstaande kantoorpanden, scholen, winkelruimten, bedrijfspanden en woningen? Door het plaatsen van tijdelijke bewoners

Nadere informatie

SCHENK. een sterk staaltje werk. perscontainer zamelt men afval in, uit zowel ondergrondse als bovengrondse containers. Snel en efficiënt.

SCHENK. een sterk staaltje werk. perscontainer zamelt men afval in, uit zowel ondergrondse als bovengrondse containers. Snel en efficiënt. SCHENK een sterk staaltje werk Cor Schenk, eigenaar en directeur van SCHENK en SCHENK Verhuur, heeft op 1 oktober 1970 het startsein gegeven voor zijn eenmanszaak Jachtbouw C. SCHENK te Hernen. Een voormalig

Nadere informatie

Scope 1 doelstelling Scope 2 doelstelling Scope 1 en 2 gecombineerd 5% CO 2- reductie. 30% CO 2- reductie in 2016 6% CO 2 -reductie in 2016 ten

Scope 1 doelstelling Scope 2 doelstelling Scope 1 en 2 gecombineerd 5% CO 2- reductie. 30% CO 2- reductie in 2016 6% CO 2 -reductie in 2016 ten B. Kwantitatieve doelstellingen & beleid 1 INLEIDING Verhoef wil concreet en aantoonbaar maken dat we ons inspannen om CO 2 te reduceren. Daarvoor hebben wij dit reductiebeleid opgesteld. 2 HET CO 2 REDUCTIE

Nadere informatie

Voortgangsrapport jan-okt 2015

Voortgangsrapport jan-okt 2015 06-11-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Basisgegevens... 3 2.1. Beschrijving van de organisatie... 3 2.2. Verantwoordelijkheden... 3 2.3. Basisjaar... 3 2.4. Rapportageperiode...

Nadere informatie

+HUIS renovatie. Het beste energieneutraal renovatieconcept voor de Sparrenhoeven

+HUIS renovatie. Het beste energieneutraal renovatieconcept voor de Sparrenhoeven +HUIS renovatie Het beste energieneutraal renovatieconcept voor de Sparrenhoeven Dirk de Vroome Door Zon en Wind Atelier 10/15 Zehnder J.E.StorkAir GeoEnergie Datum: 11 november 2013 1 +HUIS renovatie

Nadere informatie

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1)

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Directie: K.J. de Jong Handtekening: KAM-Coördinator: D.T. de Jong Handtekening: Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Het CO 2 -reductiebeleid van

Nadere informatie

MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT. op afstand bedienen

MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT. op afstand bedienen MAGAZINE VOOR MEDEWERKERS VAN RIJKSWATERSTAAT DECEMBER 2015 Bruggen en sluizen op afstand bedienen 01-KRACHT_Cover.indd 1 23-11-15 11:35 REPORTAGE Blauwe golf door ritsend bedienen Buiten timmert de aannemer

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingenvoestalpine WBN. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO2 reductiedoelstellingenvoestalpine WBN. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO2 reductiedoelstellingenvoestalpine WBN Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 4 2.2.

Nadere informatie

CO 2 Reductie doelstellingen

CO 2 Reductie doelstellingen CO 2 Reductie doelstellingen Gebr. Griekspoor BV Innovatief Proactief Duurzaam Betrokken Nieuw-Vennep 09 oktober 2014 Dilia van der Want. Afdeling KAM Akkoord directie: Datum: Handtekening: 0.0 Inhoudsopgave

Nadere informatie

CO2 reductiedoelstellingen 2020. Conform de CO2-prestatieladder 2.2

CO2 reductiedoelstellingen 2020. Conform de CO2-prestatieladder 2.2 CO2 reductiedoelstellingen 2020 Conform de CO2-prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 2 Subdoelstellingen 4 2.1. Subdoelstelling kantoren 4 2.2. Subdoelstelling lease-auto

Nadere informatie

CO2 reductie Scope 1 & 2 (%)

CO2 reductie Scope 1 & 2 (%) CO2 reductie in procenten O Oktober 2016 Extern Vanaf januari 2015 is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder. Dit is het hoogste niveau op de ladder. Inmiddels is er een nieuwe

Nadere informatie

Energie Management Rapportage 2016

Energie Management Rapportage 2016 Energie Management Rapportage 2016 Inhoud: Energie beleidsverklaring Reductiedoelstellingen Uitstoot door vervoer Uitstoot door werken Uitstoot door kantoor Energiebeleidsverklaring A. Jansen B. V. streeft

Nadere informatie

Rekenkamer Metropool Amsterdam T.a.v. de heer J. de Ridder Postbus 202 1000 AE Amsterdam

Rekenkamer Metropool Amsterdam T.a.v. de heer J. de Ridder Postbus 202 1000 AE Amsterdam pagina 1 / 5 Rekenkamer Metropool Amsterdam T.a.v. de heer J. de Ridder Postbus 202 1000 AE Amsterdam Datum: 15 maart 2016 Kenmerk: 201/0007, JvdV Archiefnummer: 5.90/3 Betreft: Bestuurlijke Reactie op

Nadere informatie

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. AB-QM: Perfectie in regeltechniek. Regelen én balanceren met één afsluiter MAKING MODERN LIVING POSSIBLE : Perfectie in regeltechniek Regelen én balanceren met één afsluiter » De toekomst begint nu Het doel van een klimaatinstallatie is duidelijk: een aangenaam binnenklimaat

Nadere informatie

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te

We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te Aanbevelingen Rekenkamer t.a.v. Drukte Amsterdam december 2016 Aanbevelingen We doen zeven aanbevelingen om de aanpak van drukte en de leefbaarheid te verbeteren. Vier aanbevelingen hebben betrekking op

Nadere informatie

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController Controle over openbare verlichting Altijd en overal met de TeleController 2 Met de TeleController van Ziut bedient u snel, betaalbaar en veilig iedere lichtmast op afstand Controle over openbare verlichting

Nadere informatie

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper

Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Voortaan heeft u zèlf de controle over uw energiekosten! Dezelfde energie goedkoper Een innovatie van Oxxio: de revolutie in energiemeting! Als u kiest voor energie van Oxxio, kiest u voor de goedkoopste

Nadere informatie

Werfkast als alternatief

Werfkast als alternatief Werfkast als alternatief Duurzame energievoorziening op de set Waarom een alternatief - Analyse: hoeveel stroom hebben we echt nodig? Technische aspecten set, dag/nacht, logistiek,. - Dag per dag analyse

Nadere informatie

Energie meetplan 2013-2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1

Energie meetplan 2013-2015. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Energie meetplan 2013-2015 Conform niveau 3 op de -prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doelstellingen... 4 3 Planning meetmomenten... 5 3.1. Vestiging Koudekerk aan de Rijn... 5 Scope

Nadere informatie

Niet zómaar een servicebedrijf

Niet zómaar een servicebedrijf eenoorde ntw vera keuze Niet zómaar een servicebedrijf Horos Service kan met alle luchtbehan delings technieken overweg: verwarming, Horos Service heeft een breed assortiment aan spare parts voor alle

Nadere informatie

BIJLAGE 3 TOELICHTING ENERGIEVERBRUIK EN ENERGIEBESPARINGSOPTIES

BIJLAGE 3 TOELICHTING ENERGIEVERBRUIK EN ENERGIEBESPARINGSOPTIES BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 3 TOELICHTING ENERGIEVERBRUIK EN ENERGIEBESPARINGSOPTIES Bijlage 3 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van 12 INHOUDSOPGAVE 1 TOELICHTING

Nadere informatie

Figuur 1: Uitstoot CO

Figuur 1: Uitstoot CO Amfors neemt eerste maatregelen nemen om CO 2 - uitstoot te reduceren Energiebeleid Amfors wil de uitstoot van CO 2 en het verbruik van schaarse middelen (brandstoffen) ten gevolge van de productie en

Nadere informatie

CO2 reductiedoelstellingen niveau 5

CO2 reductiedoelstellingen niveau 5 CO2 reductiedoelstellingen niveau 5 Aannemingsbedrijf van der Meer B.V. Benthuizen 19 november 2014 J. van der Meer. Afdeling KAM Akkoord directie: Datum: Handtekening: 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoud 1.0

Nadere informatie

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor.

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. www.absgroup.com The ABS EffeX range complies fully with Een geheel nieuwe benadering

Nadere informatie

Het schaatsseizoen gaat weer van start: Van Sochi naar Nijmegen!

Het schaatsseizoen gaat weer van start: Van Sochi naar Nijmegen! Het schaatsseizoen gaat weer van start: Van Sochi naar Nijmegen! Vorig jaar was het voor onze schaatsers de meest succesvolle olympische winterspelen ooit. Ondertussen is al weer bijna een jaar voorbij

Nadere informatie

LED VERLICHTING & VvE s

LED VERLICHTING & VvE s LED VERLICHTING & VvE s LED s make a difference in the world! Energiezuinig wonen De ontwikkelingen gaan snel anno 2015! Een snel groeiend aantal VvE s ontdekt: 1. De hoge besparingsresultaten. Gebruik

Nadere informatie

Energie beoordelingsverslag 2015 11-02-2016

Energie beoordelingsverslag 2015 11-02-2016 Energie beoordelingsverslag 2015 11-02-2016 Energie Beoordelingsverslag 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bedrijf 4 2.1 Activiteiten 4 2.2 Bedrijfsonderdelen 4 2.3 Factoren die het energieverbruik beïnvloeden

Nadere informatie

Water, wij halen eruit wat erin zit

Water, wij halen eruit wat erin zit Water, wij halen eruit wat erin zit U ziet papier......wij zien water Samen met u... Als uw afvalwaterzuiveringsinstallatie aan vernieuwing toe is, staat u voor belangrijke keuzes. Strategische, operationele

Nadere informatie

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM

Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Laat uw Energie efficiënter werken. Bewaking en besturing van PV-systemen met Solar-Log TM Solar-Log TM bewaakt en bestuurt uw PV-systeem Slijtage en schade komen bij alle technische apparaten voor; vandaar

Nadere informatie

Ondernemend in waterbeheer

Ondernemend in waterbeheer Ondernemend in waterbeheer Nederland is onlosmakelijk verbonden met water. Het zit in ons DNA. Al dat water moeten we optimaal beheren. Daar weet u alles van. Van der Linden Pomptechniek is specia list

Nadere informatie

VRAGENLIJST OMGEVINGSMONITOR BOUWPROJECTEN

VRAGENLIJST OMGEVINGSMONITOR BOUWPROJECTEN VRAGENLIJST OMGEVINGSMONITOR BOUWPROJECTEN Toelichting Deze vragenlijst is ontwikkeld binnen Geo-Impuls, en is bedoeld om door middel van interviews te meten hoe de omgeving van een bouwproject aankijkt

Nadere informatie

BPZ SUPPORTPAKKET. Want goed onderhoud aan de draaiende delen is de sleutel tot functionaliteit van uw vastgoedproject op de lange termijn.

BPZ SUPPORTPAKKET. Want goed onderhoud aan de draaiende delen is de sleutel tot functionaliteit van uw vastgoedproject op de lange termijn. BPZ SUPPORTPAKKET Want goed onderhoud aan de draaiende delen is de sleutel tot functionaliteit van uw vastgoedproject op de lange termijn. Wij denken deur. Professionele partner 1 Vooruitstrevend en toonaangevend

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen 27-03-2014. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO2 reductiedoelstellingen 27-03-2014. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO2 reductiedoelstellingen 27-03-2014 Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling brandstofverbruik

Nadere informatie

ENERGIEBEOORDELING 2012 H1

ENERGIEBEOORDELING 2012 H1 Versie 1.0 Datum: 4 OKTOBER 2012 ELEKTROTECHNISCHE INSTALLATIES - AANDRIJFSYSTEMEN - TECHNISCHE AUTOMATISERING PANELENBOUW - SERVICE EN ONDERHOUD - PLAATWERK - TECHNISCHE DIENSTVERLENING DOMOTICA - ENERGIEMANAGEMENT

Nadere informatie

NOW! LED NOW! Licht, dat zich vanzelf betaalt. vergoeding

NOW! LED NOW! Licht, dat zich vanzelf betaalt. vergoeding NOW! Licht, dat zich vanzelf betaalt. Conventioneel Winst NOW! vergoeding LED Armaturen kopen hoeft niet meer Met NOW! bieden we u licht aan in de vorm van een service. U krijgt het beste licht voor uw

Nadere informatie

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid

Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid Resultaten van ons duurzaamheidsbeleid In 2013 zijn we van start gegaan met de implementatie van ons duurzaamheidsbeleid en onderstaand ziet u de doelstellingen uit onze duurzaamheidsverklaring en de behaalde

Nadere informatie

WERKWIJZE WERKTERREIN

WERKWIJZE WERKTERREIN Het merendeel van de bedrijfsgebouwen stamt uit een tijd dat we ons nog geen zorgen maakten over energieverbruik. De kosten waren laag en investeren in energiebesparing was niet of nauwelijks rendabel.

Nadere informatie