Werken met het medicijnwiel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werken met het medicijnwiel."

Transcriptie

1 Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Werken met het medicijnwiel. De cirkel of het wiel is een verklarend systeem voor de wereld of een deel van de wereld. Het staat symbool voor de steeds terugkerende beweging die het Leven is en symboliseert, tevens de weerkerende kringloop van het aardse leven. Daarnaast spiegelt het wiel een deel van de universele wetten en oerkrachten waaruit deze realiteit is opgebouwd. Die krachten en universele wetten kunnen zich in het wiel manifesteren en worden daardoor tastbaar, bereikbaar. Het wiel vormt een fysieke en energetische ontmoetingsplaats voor ons om deze wetten en krachten te ontmoeten. We vinden het beeld van het wiel terug in vele spirituele tradities, onder andere bij de joden, de katholieken, de Kelten, maar het meest bekende en het meest verspreide wiel bij ons is het wiel van de Noord-Amerikaanse Indianen. Zij hebben een nog levende traditie van het wiel. De indianen noemen dit wiel het medicijnwiel omdat medicijn voor hen alles is dat terug Heel maakt, dat de mens terug verbindt met de Bron. Vanuit de Indiaanse traditie hebben we dit wiel jaren lang onderzocht, en daarom gebruiken we in deze tekst als benaming: het medicijnwiel. 1. Mogelijkheden van werken met het medicijnwiel. We kunnen dit wiel gebruiken om de realiteit of een deel daarvan, af te lezen en te begrijpen. * Hoe is die realiteit? * Welke processen spelen er een rol in? * Wat zijn de wetmatigheden? Daarnaast kunnen we het wiel gebruiken om de krachten te ontmoeten die met het wiel verbonden zijn. Dit laat toe om ze te onderzoeken en ze te leren kennen. * Wie zijn die krachten? * Welke krachten kunnen me helpen? * Welke krachten heb ik nu nodig? Bertho Bastiaens St-Geertruistraat Tongeren bertho.bastiaens@pandora.be BE

2 Werken met het medicijnwiel Via het wiel kunnen we ervaren. We kunnen onze patronen, gewoonten, belevingen ervaren doorheen het werken met het wiel. Van daaruit kunnen we ze evalueren en bijsturen. Deze bijgestuurde realiteit kan ik terug ervaren, onderzoeken en indien ze constructief aanvoelt kan ik ze ook integreren doorheen het werken met het wiel. * Ik verander een gewoonte om beslissingen te nemen * Ik integreer een nieuwe manier van denken. 2. De basis van het medicijnwiel: De basis van het wiel dat we hier gebruiken wordt gevormd door twee systemen die door elkaar geweven zijn. Ze steunen elkaar en houden mekaar in evenwicht. Het eerste systeem wordt gevormd door de vier richtingen: Noord, Oost, Zuid en West. Dit zijn de vier steunpunten van de cirkel. Het zijn krachten die stabiliteit in zich dragen, ze brengen rust en evenwicht. De vier richtingen bieden door hun stabiliteit en eigenschappen de mogelijkheid voor het geestelijke om zich uit te drukken in de materie, om er vorm aan te geven. Ze bieden houvast. Noorden: Dit is de plaats van rust, van aanwezigheid in de geest. Je kunt het vergelijken met de nacht als er in de buitenwereld de rust overheerst, de inactiviteit. Het leven verloopt binnenin en het is de plaats van inkeer, herbronning, van contact met het essentiële. Oosten: Dit is de plaats van het jonge leven dat vorm krijgt in de materie en dat zich aan het ontwikkelen is. Je kunt het vergelijken met de ochtend waarin de warmte, de zon en de activiteit zich langzaam ontplooit. Het is de plaats van het nieuwe licht, het nieuwe leven. Zuiden: Dit is de plaats van de volle activiteit, het leven is op zijn volle kracht en de levenskracht zet zich volop neer in de vorm. Je kunt het vergelijken met de middag als de zon op zijn hoogste punt staat en zijn warmte en groeikracht voluit aan de aarde geeft. Westen: Dit is de plaats waarin de activiteit verminderd is in de buitenwereld, de plaats van wijsheid en heling. Je kunt het vergelijken met de avond waarin de groeikracht afgenomen is en waarin men de dag overschouwt. Het tweede systeem wordt gevormd door de vier tussenrichtingen: Noordoost, Zuidoost, Zuidwest, Noordwest. Dit zijn de vier krachten die beweging brengen. Ze geven de impuls naar verandering. Ze stimuleren de overgang van de ene vorm in de andere. Ze laten door hun impuls tot bewegen, evolutie en groei toe. Noordoosten: Deze tussenrichting herbergt de kracht van de incarnatie. De geest laat zich verleiden door de materie. Het is het moment van zonsopgang, waarin de zon terug zichtbaar wordt en de nieuwe dag geboren wordt. Het leven ontwaakt. Zuidoosten: Deze tussenrichting geeft de aanzet om van het nieuwe begin naar de volle ontplooiing te gaan. De potentie om op volle kracht te bestaan roept om vervulling. Het is de voormiddag waarin de zon haar volle kracht aan de aarde schenkt.

3 Werken met het medicijnwiel Zuidwesten: Deze tussenrichting draagt de kracht van integratie. Het afronden van de incarnatie. Het is de richting waarin de integratie zich aandient die reiniging en heling in zich draagt. Je kunt ze plaatsen in het dagritme op de late namiddag als de kracht van de zon afneemt en we stilaan de avond ingaan. We zijn het werk aan het afronden. Noordwesten: Deze tussenrichting draagt de impuls om zich terug te trekken uit de vorm die de ervaring heeft gebracht. Het is het moment van de zonsondergang als de avond valt en de zonnekracht verdwijnt. We bevinden ons in de beweging naar binnen. Deze twee systemen vormen de basis van dit wiel en kunnen niet zonder elkaar: *Als er alleen maar stabiliteit is ontstaat er verstarring, inertie en de onmogelijkheid om te veranderen omdat elke impuls tot verandering ontbreekt. *Als er alleen maar beweging is en verandering, dan zal die vlug ontaarden in chaos en waanzin omdat elk houvast en elke structuur ontbreekt. Daarom horen deze twee systemen samen te werken, wil er een evolutie plaatsvinden die leidt naar meer harmonie, vrede en een grotere volheid van leven. 3. Methoden van weken met het medicijnwiel. Het medicijnwiel draagt de kracht van Heling in zich. Die kracht kan je aanboren door op verschillende manieren met dit wiel te werken Helen door inzicht. Inzicht kan een krachtig instrument zijn voor heling. De realiteit aflezen ( zowel de realiteit buiten je als je eigen innerlijke realiteit ) werkt helend en is de basis om je leven in handen te nemen. Dit inzicht kan je opdoen via de kennis die je verworven hebt over het wiel: je gaat kijken naar jezelf of de situatie vanuit de kennis van het wiel, en je observeert wat je herkent. Gebruik je intuïtie om te voelen welk deeltje van je kennis nu bovendrijft. Je kunt ook werken met een focus. Je zet duidelijk een focus neer: vb. ik vraag duidelijkheid over mijn moeilijkheid. Daarna ga je intuïtief op een plaats in het wiel staan en je leest af wat in je er gebeurt, wat er tot leven komt. Dan koppel je die innerlijke informatie eventueel aan de kennis die je in je hoofd hebt van het wiel. Inzicht opdoen op deze wijze vraagt dan een samengaan van kennis en intuïtie. Het samenwerken van mannelijk (weten) en vrouwelijk (intuïtie). * Wanneer we inzicht hebben in een situatie of in onze beleving, zien we hoe er groei mogelijk is naar meer heelheid. Indien we inzicht krijgen in een situatie, kunnen we die aanvaarden of veranderen door ons te richten op het stapje van vandaag dat haalbaar is. Vb. ik blijf hangen in emoties, en ga me richten op de andere aspecten van mij. Vb. De groep waar ik in zit is alleen gericht op actie en ik ervaar een gemis aan contemplatie, dus heb ik een groep te zoeken die hieraan tegemoet komt. Vb. Onze relatie zit in een overgangsfase, dus is er geen duidelijkheid mogelijk en aanvaard ik dat voor nu.

4 Werken met het medicijnwiel Die herkenning kan er komen door de spiegeling met het medicijnwiel. * Je kunt kijken naar een patroon of een functioneren in jezelf, en onderzoeken wat je hiervan herkent op het wiel. Ook hier kan je intuïtief werken. Wat mis je nog en laat je nooit aan bod komen? Vb. Je gaat nooit naar het oosten en je beluistert je intuïtie nooit. Doordat je niet luistert naar de impulsen van je kern (je gelooft er niet in) krijg je geen input van je wezenlijke aspect! * Je kunt kijken op welke richting of tussenrichting je gesitueerd bent in een bepaald aspect. Dit is onontbeerlijk om je in je realiteit te zetten. Vb. je zit in je groeiproces op de tussenrichting van het Z-W, je bent een ervaring aan het integreren. Het is dan nu zeker niet het moment om je in een nieuwe actie op dit terrein te storten, want je hebt na het integreren nog even tijd nodig om naar jezelf te luisteren en om naar je kern te gaan. * Als je inzicht krijgt in de universele ordening, kan je jezelf gemakkelijker inschakelen in het grote geheel. Onderzoek van de wereld vanuit het medicijnwiel biedt kansen tot inzicht Helen door kracht op te doen. Het medicijnwiel is een krachtplaats doordat de krachten in een fysiek voorwerp (vb. een steen) en op een fysieke plaats (het oosten) gemanifesteerd zijn. Je kunt nu gaan tanken door je te verbinden met het concrete van het wiel. Die verbinding kan zowel fysiek als energetisch zijn. Dit doe je concreet door bij het medicijnwiel te gaan zitten of erin te gaan staan en te bewegen, en je open te stellen voor het geheel van de krachten van het wiel of een bepaalde richting of tussenrichting. Je kan het intuïtief doen, of als je weet welke kracht je nodig hebt om geheeld te worden, kun je naar die plaats op het wiel gaan en je daarmee verbinden. Wees er je in ieder geval van bewust dat het geen spelletje in en dat je hiermee dingen in beweging kan zetten waarvan je de gevolgen niet altijd volledig kan overzien. Goed luisteren naar jezelf en je grenzen respecteren is onmisbaar. Bescherm je ook door goed je grenzen aan te geven eer je begint en doe dat ev. onder begeleiding van een betrouwbaar en ervaren leraar Helen door ervaring. Het wiel is een manifestatie van de kosmos of een deel ervan. Door je fysiek in het wiel te bewegen kun je jezelf of jezelf-in-een-situatie ervaren in die kosmos. Je ervaart alles, dus zowel je mogelijkheden, maar ook je grenzen. Je ervaart emoties, weerstanden, verlangens en impulsen van alle facetten van je persoon. Door te ervaren ga je zoals bij elke ervaring, je emotionele aspect, je lichaam, je wezen en je mentale aspect een grotere ruimte bieden dan als je alleen maar nadenkt over iets. Je voelt en ervaart nu in een afgebakende en bekende structuur, en je kunt hierdoor gericht aflezen.

5 Werken met het medicijnwiel Helen door verandering. Als je bewust wordt van wat je beleeft en wat je bij te sturen hebt, dan kun je ev. het wiel gebruiken om deze verandering op te starten, te voeden en te integreren. * De eerste stap is dat je het oude patroon kan herkennen op het wiel. Ook het nieuwe patroon of functioneren dat je wilt integreren of voeden moet je op het wiel kunnen plaatsen. * De volgende stap is dat je het oude patroon repetitief gaat lopen, terwijl je met je bewustzijn meegaat, totdat je helemaal in dat oude patroon gedoken bent. Vb. Je vergeet het oosten in je beslissingen in te bouwen. Dan ga je telkens N; Z en W lopen terwijl je jezelf bewust in dat functioneren plaatst, ev. a.h.v. een concreet voorbeeld uit je leven. * Dan stop je en je zet je helemaal in de beslissing om hierin verandering te brengen. * Nu ga je het nieuwe patroon lopen terwijl je heel bewust iedere stap zet, en je tegelijk met je bewustzijn in het nieuwe patroon duikt. Vb. Je gaat nu telkens N; O; Z; W lopen totdat je zover als mogelijk voor vandaag in dat nieuwe patroon gedoken bent. Ook hier gebruik je ev. een concreet beeld uit je leven van hoe het anders gaat zijn. Dan laat je het los, en indien nodig doe je dat nog enkele keren in de komende tijd. Dit werk kan helpend zijn doordat je het onderbewuste mee gaat programmeren en doordat je een patroon gaat verankeren in je lichaam en energetisch systeem. Tips: * Zorg dat je een medicijnwiel hebt dat je geïntegreerd hebt, dat klopt voor jou en waar je een goede verbinding mee hebt. * Het wiel dat je concreet vorm gegeven hebt (in je tuin of binnen) moet verbonden zijn met de krachten. Doe dat eventueel via een ritueel. Een wiel dat niet verbonden is, is een lege doos en de oefeningen doen met een leeg wiel zal weinig vruchten dragen. * Ga op een rituele wijze om met het wiel en de krachten die het vertegenwoordigt. Het wiel is geen dood voorwerp, maar een manifestatie van bewuste krachten. * Laat je inwijden door een leraar als je dat nodig voelt. Werken met rituelen, krachtvoorwerpen en krachtplaatsen vraagt een bewustzijn dat daarop afgestemd is en vaardigheden en technieken om het ritueel en je beleving goed te beheren.

Het wiel van de persoonlijkheid.

Het wiel van de persoonlijkheid. Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Het wiel van de persoonlijkheid. De cirkel of het wiel is een verklarend systeem voor de wereld of een deel van de wereld. Het wiel staat symbool voor de steeds terugkerende

Nadere informatie

Het wiel van de evolutie.

Het wiel van de evolutie. Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Het wiel van de evolutie. De cirkel of het wiel is een verklarend systeem voor de wereld of een deel van de wereld. Het wiel staat symbool voor de steeds terugkerende

Nadere informatie

Leren leven met jezelf

Leren leven met jezelf Leren leven met jezelf 1 2 Leren leven met jezelf Zin en onzin in het groeiproces Bertho Bastiaens 3 Leren leven met jezelf Bertho Bastiaens Coverontwerp: Bertho Bastiaens ISBN: 9789463187053 Uitgegeven

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Module 1. Bewustwording.

Module 1. Bewustwording. Module 1. Bewustwording. Dag 3. Visioning Ontdek wat jouw ziel te zeggen heeft over jouw bestemming en werk. Je staat op het punt om te gaan luisteren naar de wijsheid van je ziel als het gaat over jouw

Nadere informatie

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Module 3. Aanleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 3. Aanleren. Dag 18. Je nieuwe geest neurologisch. Zoals je gisteren al las gaan we de komende 11 dagen de energie van je nieuwe geest opbouwen. Gisteren ben je hiermee begonnen door de emotionele

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Op weg naar 2012. Groeicursus in het Nieuwe Bewustzijn

Op weg naar 2012. Groeicursus in het Nieuwe Bewustzijn Op weg naar 2012 Groeicursus in het Nieuwe Bewustzijn 29 oktober 2011 tot 21 december 2012 De mensheid en Moeder Aarde staan aan de vooravond van een enorme sprong in de evolutie. Het Aquariustijdperk

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen

Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? 1 Advies is vaak iets anders

Nadere informatie

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN

TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN TRAINING POSITIEVER DENKEN, LEVEN, WERKEN INHOUD De training is gebaseerd op 7 hoofdonderwerpen. De 7 sleutels tot positieve verandering: 1. Bevorder je positieve emoties 2. Denk positiever 3. Waardeer

Nadere informatie

De Inner Child meditatie

De Inner Child meditatie De Inner Child meditatie copyright Indra T. Preiss volgens Indra Torsten Preiss copyright Indra T. Preiss Het innerlijke kind Veel mensen zitten met onvervulde verlangens die hun oorsprong hebben in hun

Nadere informatie

Benadering van je innerlijke wereld via het lichaam

Benadering van je innerlijke wereld via het lichaam Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Benadering van je innerlijke wereld via het lichaam In deze tekst beschrijf ik het benaderen van de innerlijke wereld, waarbij het lichaam als ingangspoort gebruikt

Nadere informatie

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE

OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE OP PAD MET MARIA MAGDALENA naar ZELFLIEFDE ZIELSVERBINDING MANIFESTATIE Het Pad van Maria Magdalena bestaat uit twee 2-daagse Workshops in Nederland. In Spanje kun je onze verdiepende Retreats beleven.

Nadere informatie

Affirmaties, welke passen bij mij?

Affirmaties, welke passen bij mij? Affirmaties, welke passen bij mij? Veel mensen maken gebruik van affirmaties, om hun gevoel, zelfbeeld en gedachten positief te beïnvloeden. Regelmatig hoor ik van cliënten, dat hoe vaak ze ook affirmeren,

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Leven in vrijheid, vreugde en onschuld. ik ben resultaat rol essentie plannen, verbeelden en uitvoeren rollen potentie te communiceren

Leven in vrijheid, vreugde en onschuld. ik ben resultaat rol essentie plannen, verbeelden en uitvoeren rollen potentie te communiceren Leven in vrijheid, vreugde en onschuld. We beginnen de cursus met het zetten van een intentie. Een intentie is een korte zin met de woorden ik er in en het resultaat wat jij wil bereiken in deze intensive

Nadere informatie

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2

Cursus Spirituele en Mediamieke Ontwikkeling 2 NIEUWSBRIEF 14 februari 2015 1 Lieve mensen, Iedere dag is een dag van de liefde, om degenen om je heen te vertellen hoeveel je van ze houdt, het leven in je hart te koesteren en te genieten van de grote

Nadere informatie

Module 2. Afleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Module 2. Afleren. Tekstboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 2. Afleren. Dag 11. Het immuunsysteem van je geest. Vandaag leer je hoe je beperkende overtuigingen uit je systeem kunt opruimen door een lang vergeten vriend weer op te zoeken en te omarmen. Deze

Nadere informatie

COACH OPLEIDINGEN bij DE KLEINE JOHANNES

COACH OPLEIDINGEN bij DE KLEINE JOHANNES COACH OPLEIDINGEN bij DE KLEINE JOHANNES Dat we begeleiding en therapie kunnen geven via het beeld, de kleur en de vorm zal een belangrijk gegeven zijn in de toekomst. Mensen redeneren in cirkeltjes en

Nadere informatie

WIJ zijn hier gekomen niet alleen om jullie en alle anderen hier te

WIJ zijn hier gekomen niet alleen om jullie en alle anderen hier te SAMENVATTING VAN DE REDEVOERINGEN GEHOUDEN VOOR DE JEUGD IN SURINAME EN DE NEDERLANDSE ANTILLEN Willemstad, 19 oktober 1955, Oranjestad, 22 oktober 1955. Paramaribo, 5 november t 955 WIJ zijn hier gekomen

Nadere informatie

QUINTA ESSENTIA. 3-daagse workshop. rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk

QUINTA ESSENTIA. 3-daagse workshop. rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk QUINTA ESSENTIA 3-daagse workshop rond persoonlijke vervulling, gezondheid en geluk DE KERN VAN DE ZAAK Alleen geluk en welzijn zijn echt. Al het andere verbleekt. De ware juwelen van vervulling, geluk

Nadere informatie

Witte Buffelvrouw. Ik ben een met de natuur. Ik ben afgestemd op de krachten van het universum

Witte Buffelvrouw. Ik ben een met de natuur. Ik ben afgestemd op de krachten van het universum Witte Buffelvrouw Ik ben een met de natuur. Ik ben afgestemd op de krachten van het universum Ik heb vrije toegang tot de wijsheid en de kennis van de voorouders die voor mij op deze aarde waren. Ganesha

Nadere informatie

Heling in de nieuwe tijd

Heling in de nieuwe tijd Heling in de nieuwe tijd Op zoek naar jouw ware zelf Zoals we hier bij elkaar zijn, zijn we allemaal lichtwezens. We zijn in ons diepste wezen allemaal al heel. Door het proces van de dualiteit wat we

Nadere informatie

DE KRACHT VAN JE ADEM tijdens de zwangerschap en als bevallingsmethode

DE KRACHT VAN JE ADEM tijdens de zwangerschap en als bevallingsmethode DE KRACHT VAN JE ADEM tijdens de zwangerschap en als bevallingsmethode The Mysticus DE KRACHT VAN JE ADEM, tijdens de zwangerschap en als bevallingsmethode Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is Transformational

Nadere informatie

Mindful opvoeden Hoe doe je dat?

Mindful opvoeden Hoe doe je dat? Mindful opvoeden Hoe doe je dat? 1. Opvoeden als uitdaging Opvoeden? een hels avontuur een lange reis een zoektocht een roeping een topsport De innerlijke ervaring van opvoeden = eigen beleving De innerlijke

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Bertho Bastiaens. Omtrent inwijdingen.

Bertho Bastiaens. Omtrent inwijdingen. Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Omtrent inwijdingen. Inwijdingsrituelen en inwijdingen zijn oeroud, zo getuigen archeologische vondsten van rituele voorwerpen en geschriften van soms tienduizenden

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het valt mij steeds weer op: Wil je iets begrijpen van het evangelie van Matteüs, dan moet je het Oude Testament er bij houden. Op belangrijke momenten

Nadere informatie

Onze Veertien Lichamen

Onze Veertien Lichamen Onze Veertien Lichamen We bestaan uit de volgende 14 lichamen: 11: Cel Lichaam 10: DNA Lichaam 9: Universeel Lichaam 8: Sterre Lichaam 7: Kosmisch Lichaam 6: Spiritueel Lichaam 5: Gezamenlijk Lichaam 4:

Nadere informatie

Het snelle anti stress plan met 7 gemakkelijke tips voor meer balans

Het snelle anti stress plan met 7 gemakkelijke tips voor meer balans E-book Het snelle anti stress plan met 7 gemakkelijke tips voor meer balans Van stress en vermoeidheid naar rust en vitaliteit Léonne Meijs 1-1-2013 Inleiding Dank je je interesse in jouw vitaliteit en

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Het lichaam: een algemeen beeld.

Het lichaam: een algemeen beeld. Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Het lichaam: een algemeen beeld. Het lichaam wordt in onze westerse wereld vooral gezien als een fysiek/biologische realiteit op zich. Als zodanig is het diepgaand

Nadere informatie

Je doel behalen met NLP.

Je doel behalen met NLP. Je doel behalen met NLP. NLP werkt het beste als al je neurologische niveaus congruent zijn. Met andere woorden: congruent zijn betekent wanneer je acties en woorden op 1 lijn zijn met je doelen, overtuigingen,

Nadere informatie

Je energie in balans-kursus

Je energie in balans-kursus Je energie in balans-kursus 10:00 start 10:10/ 10:45 voorstelrondje -Hoe heet je -wat doe je in het dagelijks leven -wat hoop je hier te leren tijdens de cursus, waarom volg je deze cursus? 10:45/11:00

Nadere informatie

Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut

Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Bertho Bastiaens Ontspanningstherapeut Behoeften en verwachtingen. De mens is een wezen dat in grote mate gestuurd wordt door behoeften en verwachtingen. In het zich manifesteren van behoeften en de daaraan

Nadere informatie

Een Bekrachtigende Tijd van Ziele-Overgang voor Iedereen

Een Bekrachtigende Tijd van Ziele-Overgang voor Iedereen Een Bekrachtigende Tijd van Ziele-Overgang voor Iedereen Geschreven door auteur Geen Reacties Gepubliceerd: december 28th, 2013 Natalie Glasson Aartsengel Metatron, met Natalie Glasson Binnenin jouw wezen

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt..

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt.. WERKBOEK Durf te doen wat je raakt.. Dag 1 what makes you happy Wat is jouw happy list? Waar word je blij van? Waardoor vergeet je de tijd? Wanneer voel je de sprankel in je buik? Wat is je droom, je wens

Nadere informatie

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans.

Gratis online training. Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Gratis online training Show up & Shine! Voel je weer licht, vol plezier, energiek en in balans. Show up & Shine Welkom bij deze online training. In 3 delen neem ik je mee op reis naar een lichtere manier

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven.

Het GROW-model. Deze onderdelen worden hieronder toegelicht. Per onderdeel worden er voorbeeldvragen aangegeven. Het GROW-model Een ontwikkelingsgesprek is het meest effectief als je de vragen in een bepaalde structuur stelt. Het GROW-model biedt deze structuur. (Whitmore, 1995) Het GROW model bestaat uit de volgende

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie.

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie. Doelen Bereiken Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen Inleiding: - Doelen Bereiken Van Wens Naar Doel En Van Doel Naar Realiteit In 6 Stappen. In dit programma zal ik je verschillende

Nadere informatie

Oefening buikademhaling

Oefening buikademhaling Omgaan met stress Oefening buikademhaling Adem langzaam in gedurende drie tellen (door je neus) Adem langzaam uit gedurende vijf tellen (door je mond) Leg je hand op je buik om te voelen of je buik beweegt:

Nadere informatie

Jaar Werkboek 4 weken Challenge

Jaar Werkboek 4 weken Challenge Coach jezelf naar succes Jaar Werkboek 4 weken Challenge 10 Focus Sociaal zijn, jezelf kunnen wegcijferen en altijd klaar staan voor anderen zijn mooie eigenschappen, en... Jij bent ook belangrijk Hij

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie?

Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? Wat is Keuzeloos Gewaarzijn ofwel Meditatie? door Nathan Wennegers Trefwoord: zelfkennis / meditatie 2015 Non2.nl Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever mag niets uit deze uitgave

Nadere informatie

E-book Piekeren. Inleiding

E-book Piekeren. Inleiding E-book Piekeren Inleiding... 1 Wat is piekeren nu eigenlijk?... 2 Piekertest... 2 De hersenen doen waar ze goed in zijn... 3 Zelfkritiek, een bijzondere vorm van piekeren... 4 Stoppen met piekeren... 5

Nadere informatie

Luisteren is: erkenning geven

Luisteren is: erkenning geven enuit nuit Luisteren is: erkenning geven it Luisteren is: erkenning geven Onze dagen zitten vol prikkels. Waar vinden we de ruimte om stil te zijn en rustig te luisteren naar wat er in ons omgaat? En als

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka Hoera het is vandaag! Een training voor ieder die wil leren hoe je in de waan van de dag de innerlijke rust en balans kunt bewaren. Warm welkom Hoera het is vandaag! Mijn naam is en in mijn dagelijks leven

Nadere informatie

de Beste Studiekeuze Aanpak

de Beste Studiekeuze Aanpak de Beste Studiekeuze Aanpak Welk pad kies jij? Zelkennis is vaag pagina 3,4 Waar sta jij nu? Ontdek jouw volgende stap pagina 5,6 Hoe kom ik erachter wat ik wil? 3 bronnen voor zelfkennis pagina 7 Concreet

Nadere informatie

Uitkomst onderzoek EFFECTEN ZELFREALISATIE

Uitkomst onderzoek EFFECTEN ZELFREALISATIE Uitkomst onderzoek We geven in dit verslag een aantal samenvattende uitkomsten weer van het onderzoek onder de deelnemers die in de periode 2012-2015 hebben deelgenomen aan de zesdaagse Zelfrealisatie.

Nadere informatie

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. a. Inleiding Veel christenen verlangen ernaar hun leven met elkaar en met hun omgeving te delen met hun buren,

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten Susanne Hühn Het innerlijke kind angst loslaten Inhoud Inleiding 7 Hoe ontstaat angst? 11 Wegen uit de angst 19 Het bange innerlijke kind leren kennen 35 Meditatie Het bange innerlijke kind leren kennen

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

Inner Child meditatie

Inner Child meditatie De Inner Child meditatie Uit: Je Relatie Helen Een nieuwe weg naar heling van je relatievaardigheid Indra Torsten Preiss De Inner Child meditatie De Inner Child-meditatie is de meditatie bij uitstek om

Nadere informatie

Les 1. DE "Grote Lente Schoonmaak" van OSiB/Zelfzeker Leiderschap.

Les 1. DE Grote Lente Schoonmaak van OSiB/Zelfzeker Leiderschap. Les 1 DE "Grote Lente Schoonmaak" van OSiB/Zelfzeker Leiderschap. LEVEN IS ENERGIE. Om gelukkig te kunnen zijn is het van belang dat de Levens energie vlot doorheen je lichaam stoomt. Als mens ben je een

Nadere informatie

Contact maken, verbinding houden Auteur: Lidy Evertsen

Contact maken, verbinding houden Auteur: Lidy Evertsen 1 Contact maken, verbinding houden Auteur: Lidy Evertsen Contact maken, verbinding hebben: we praten er vaak over, net als over liefhebben en houden van. Maar, voor velen van ons is het niet altijd eenvoudig

Nadere informatie

70 Zegenspreuken. om aandachtig en dankbaar te leven. Kick Bras tekst Anke Bras - van Oord - schilderijen

70 Zegenspreuken. om aandachtig en dankbaar te leven. Kick Bras tekst Anke Bras - van Oord - schilderijen 70 Zegenspreuken om aandachtig en dankbaar te leven Kick Bras tekst Anke Bras - van Oord - schilderijen Inleiding In dit boekje vind je 35 kaartjes met elk twee zegenspreuken. De kaartjes kunnen uit het

Nadere informatie

Praktische tips voor een goed en succesvol leven

Praktische tips voor een goed en succesvol leven Lekker Uitwaaien Praktische tips voor een goed en succesvol leven Robert S. Benninga Beyond 2. Ambitie: Rationeel Moeten of Emotioneel Willen. Ambitie is mogelijk het antwoord op vragen zoals: Waar kom

Nadere informatie

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl

Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl Verbonden in Vrijheid Leonie Linssen www.veranderjewereld.nl 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 1 IS HET MOGELIJK? 04-11-2009 Leonie Linssen, Verander je Wereld 2 DE MYTHE 04-11-2009 Leonie

Nadere informatie

Over Manifestatie. 'Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren' Goethe

Over Manifestatie. 'Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren' Goethe Over Manifestatie Visies die je voor jezelf hebt, zijn een duidelijke voorbode van wat je voor jezelf kunt creëren. Je mag er van uitgaan dat je precies de juiste talenten in huis hebt en dat je precies

Nadere informatie

IEP NLP MASTERS OPLEIDING 2004

IEP NLP MASTERS OPLEIDING 2004 `PRESENTEREN VANUIT EEN ENERGIEVELD VAN RUST` IEP NLP MASTERS OPLEIDING 2004 Waarom heb ik dit gemodelleerd? Ik ben nu ruim 6 jaar werkzaam als sporttrainer, tijdens dit werk sta ik veel voor groepen mensen

Nadere informatie

Waar de hemel de aarde raakt daar wordt de mens bewogen...

Waar de hemel de aarde raakt daar wordt de mens bewogen... Waar de hemel de aarde raakt daar wordt de mens bewogen... Ton Schulten Woord vooraf Al van jongs af heeft Ton Schulten zich aangetrokken gevoeld tot schilderkunst en vormgeving. Op 53-jarige leeftijd

Nadere informatie

Inwijdingswegen volgens de Inka's

Inwijdingswegen volgens de Inka's Inwijdingswegen volgens de Inka's Op de voorkant van de Prana van december 2008/januari 2009 pronkt een prachtige foto van Machu Picchu met als titel 'Inwijdingswegen'. Vlak daarvoor kreeg ik het idee

Nadere informatie

Kiezelsteenmeditatie voor een beginnersgeest Een oefening voor kinderen van alle leeftijden

Kiezelsteenmeditatie voor een beginnersgeest Een oefening voor kinderen van alle leeftijden Kiezelsteenmeditatie voor een beginnersgeest Een oefening voor kinderen van alle leeftijden door Thich Nhat Hanh Ik wil jullie vragen om het liedje te zingen over de bloem, de berg, het water en de ruimte.

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus van elke viering een belangrijke betekenis en functie. De afstand die in het dagelijkse leven tussen God en mens is

Nadere informatie

Module 7. Oefening 22

Module 7. Oefening 22 Module 7 Volgende sleutels uit deel II van het boek Dit ben je écht! staan hiermee in verbinding: Sleutel 9: Jij bent machtig. Blz. 64 Sleutel 10: Je bent hier en nu aanwezig Blz. 68 Sleutel 11, B: Wat

Nadere informatie

DINSDAG 20 MAART - KIBBOETS TE HARDUF. Openbare voordracht in het Engels. Verwelkoming door Nele Mordohovich-Broucke

DINSDAG 20 MAART - KIBBOETS TE HARDUF. Openbare voordracht in het Engels. Verwelkoming door Nele Mordohovich-Broucke DINSDAG 20 MAART - KIBBOETS TE HARDUF Openbare voordracht in het Engels. Verwelkoming door Nele Mordohovich-Broucke Het verschaft mij heel veel vreugde dat we met onze groep de eerste dagen van onze reis

Nadere informatie

Leiderschap is van iedereen

Leiderschap is van iedereen Leiderschap is van iedereen Eddy Karrenbelt Als u het wenkend perspectief leest in het boekje mensenzorg voor de transitie in de Langdurige Zorg. Dan vindt u het streefbeeld gedreven professionals. In

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2010

Nieuwsbrief April 2010 DE ROBIJN Nieuwsbrief April 2010 Lieve cursisten Ik wens jullie via deze weg allemaal fijne paasdagen toe! Reiki Ryoho Foundation De Robijn is vanaf maart aangesloten bij de beroepsvereniging Reiki Ryoho

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Meelezen, meeleven: Mijn HealingArt-orakelboek..

Meelezen, meeleven: Mijn HealingArt-orakelboek.. WantToKnow.nl Meelezen, meeleven: Mijn HealingArt-orakelboek.. 25 februari 2014 Door GuidoJ. Aanbevelen Vanaf haar vroegste jeugd heeft Willeke Hendrik via haar ouders, de passie voor kunst en spiritualiteit

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Positief Huishouden met Kinderen

Positief Huishouden met Kinderen Positief Huishouden met Kinderen Deel 3: Opruimen met kinderen Dit werkboek is van: Datum: 1 Copyright Drukke Moeders Marijke Minten Welkom Dit is een werkboek dat hoort bij de videotraining Positief Huishouden

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

Tekstboek Module 1. Bewustwording

Tekstboek Module 1. Bewustwording Tekstboek Module 1. Bewustwording Dag 1. Doe Het Zelf Werkelijkheid. Daar gaan we! Vandaag start je met dag 1 van module 1: bewustwording. Deze module vormt het fundament van de cursus. Je ontdekt tijdens

Nadere informatie

Leer hoe je effectiever kunt communiceren

Leer hoe je effectiever kunt communiceren Leer hoe je effectiever kunt communiceren De kracht van geweldloze communicatie Hoe vaak kom je in een gesprek terecht waarin je merkt dat je niet meer zegt wat je wilt zeggen; dat je iets doet wat de

Nadere informatie

Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013

Oasemoment De Heer is mijn herder Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Oasemoment "De Heer is mijn herder" Parochie Sint-Willibrord - woensdag 22 mei 2013 Lezing (uit de Nieuwe Bijbelvertaling) Psalm 23 Een psalm van David. De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

Nadere informatie

Welkom op de ouderavond!

Welkom op de ouderavond! Welkom op de ouderavond! ROTS & WATER Heiloo, 20 januari 2016 Mary van Doorn Rots en Water trainer HVO-leerkracht obs Meander Programma Rots & Water 20.10 20.30 Opening: Wie ben ik? Wat doe ik? 20.10 20.30

Nadere informatie

INLEIDING. Inleiding

INLEIDING. Inleiding INLEIDING 13 Inleiding Je hebt besloten dit boek te lezen. Waarschijnlijk heb je op dit moment een relatie. En waarschijnlijk ben je benieuwd hoe je je relatie kunt verbeteren: je begrijpt je partner niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid

Inhoudsopgave Voorwoord 1. Inleiding en leeswijzer 2. Energie Psychologie 3. Gedachten jouw jouw 4. Verantwoordelijkheid Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Inleiding en leeswijzer 3 2. Energie Psychologie 7 3. Gedachten 10 Het zijn jouw gedachten die jouw wereld creëren 11 4. Verantwoordelijkheid 13 5. Persoonlijk Plan, jouw blauwdruk

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

Het ontstaan van Breathfulness

Het ontstaan van Breathfulness Het ontstaan van Breathfulness Het is een intensieve reis om deze nieuwe weg in te slaan, alles mag er zijn om de weg van Breathfulness te realiseren: een weg naar een verruimd leven. Een weg om de harmonie

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken,

Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken, Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken, moet je beslissingen nemen. Een onderdeel van de cirkel, 1 / 15 wordt hierdoor

Nadere informatie

Kiezen voor coaching als managementstijl

Kiezen voor coaching als managementstijl Kiezen voor coaching als managementstijl Druk, druk druk! Bijna iedere manager kent wel dit gevoel. Beter leren delegeren dus! Om te kunnen delegeren heb je echter verantwoordelijke en zelfsturende medewerkers

Nadere informatie