- Coach nodigt de leerling uit. - Duur gesprek: o 10 minuten voorbereiding o Bekijken competenties in peppels o Bekijken opgegeven huiswerk o

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- Coach nodigt de leerling uit. - Duur gesprek: o 10 minuten voorbereiding o Bekijken competenties in peppels o Bekijken opgegeven huiswerk o"

Transcriptie

1 - Coach nodigt de leerling uit. - Duur gesprek: o 10 minuten voorbereiding o Bekijken competenties in peppels o Bekijken opgegeven huiswerk o Bekijken verslagen vorige gesprek - 20 minuten gesprek (Huiswerk) o Inleiding (vragen over hobby sterke punten etc.) o Bespreken huiswerk o Bespreken gespreksdoel o Bespreken competenties o Bespreken beroeps gerichte vakken o Opgeven nieuw huiswerk - 10 minuten rapportage o Leerling schrijft een verslag

2 Gespreksdoel Jaar 1 Jaar 2 Jaar 3 Jaar 4 1 Kennismakingsgesprek 2 Waar ben ik goed in en wat vind ik moeilijk? 3 Wat is het beroep van mijn vader, moeder, broer of zus? Welke competentie past het best bij jouw? 4 Welke project vond je leuk/minder leuk? Welke beroep wil je gaan doen? 5 Kennismakingsgesprek. Wat heb je besproken met iemand, die het beroep doet dat je wilt worden? 6 Wat heb je geleerd van de bliksemstage? 7 Welke profiel/richting ga je kiezen (MVI, E&O, D&P). Welke keuzevakken passen bij jou en zou je in jaar 3 willen kiezen? 8 Wat verwacht je van je profiel/keuze deel? Verwacht je een verschil tussen de onder- en bovenbouw? 9 Kennismakingsgesprek (leerling als huiswerk een beroepentest laten maken). 10 Wat kwam uit de beroepentest? Maak een Top 3 voor vervolgopleidingen voor jouw niveau en welke open dag ga je bezoeken? 11 Hoe was het meelopen met iemand uit het beroep dat je wilt worden? 12 Hoe was de open dag op het MBO? Waar wil je volgend schooljaar stage gaan lopen. 13 Welke open dagen ga je dit jaar bezoeken? Hoe was je bliksemstage? 14 Heb je je ingeschreven? Hoe was de sollicitatietraining? Hoe ging de stage? Maak een portfolio voor je intake gesprek. 15 Oefenen intakegesprek en bekijken portfolio.

3 Naam leerling: Naam Coach: Gespreksdoel (door coach in te vullen): Verslag gesprek Algemeen (wat zijn je hobby s en interesse, sterke/zwakke punten, contacten): Huiswerk: Beroepsgericht/competentie meter: (Jezelf) Presenteren Doorzettingsvermogen en zelfstandig werken Plannen en organiseren Communiceren en omgangsvormen Samenwerken Onderzoeken Huiswerk/doelen voor de volgende keer: Vergeet je verslag niet in je digitaal portfolio te plaatsen!

4 Competenties Beoordelen: Bij de beroepsgerichte vakken speelt een beoordeling van de competenties een rol bij het bepalen van het rapportcijfer. Zoals eerder afgesproken tellen de competenties voor 20% mee van het totale cijfer. De drie belangrijkste verbeteringen bestaan uit: - nieuwe/samengevoegde competenties, - aparte beoordeling kader en basis en - duidelijkheid over het te geven cijfer. Komend schooljaar is er gekozen om met de volgende competenties te gaan werken: 1. Jezelf presenteren 2. Doorzettingsvermogen en zelfstandig werken 3. Plannen en organiseren 4. Communiceren en omgangsvormen 5. (Samenwerken) 6. (Onderzoeken) We hebben ervoor gekozen om altijd de 1 e 4 competenties te beoordelen. De overige 2 (samenwerken en onderzoeken) mogen beoordeeld worden. Het is namelijk zo dat er niet altijd met deze competenties gewerkt wordt. Bij het beoordelen moet er dan niks in magister ingevuld worden. Magister berekent automatisch het gemiddelde van de ingevulde cijfers. Iedere competentie is onderverdeeld in 5 criteria en op niveau. Bij het beoordelen is het van belang om te kijken aan hoeveel van deze criteria de leerling voldoet. Per criterium kan een leerling 2 punten behalen. Voldoet de leerling aan 4 van de 5 criteria, dan haalt de leerling dus een 8 voor deze competentie. De competentie samenwerken zal niet altijd gebruikt worden tijdens de lessen. De beoordelaar kan daarom zelf kiezen of hij wel of niet de competentie beoordeelt. Het gemiddelde cijfer van alleen de ingevulde competenties wordt berekend en meegenomen in het uiteindelijke cijfer. Voor het gemak zal er in ieder lokaal een A3 opgehangen worden met de competenties en de criteria.

5 1 Jezelf presenteren BBL KBL Ik zorg voor een goede houding en uitstraling. Ik zorg voor een goede houding en uitstraling. Ik heb een actieve houding tijdens alle lessen. Ik heb een actieve houding tijdens alle lessen. Ik hou me aan de schoolregels m.b.t. kleding en telefoongebruik. Ik gebruik mijn eigen woorden (dus niet schelden) en de Nederlandse taal. Ik kan soms overbrengen wat ik wil en houd volop rekening met de doelgroep. Ik hou me aan de schoolregels m.b.t. kleding en telefoongebruik. Ik gebruik mijn eigen woorden (dus niet schelden) en de Nederlandse taal en ga na of de informatie is overgekomen. Ik kan goed overbrengen wat ik wil en houd volop rekening met de doelgroep. 2 Doorzettingsvermogen en zelfstandig werken BBL Ik ga direct aan de slag met de opdracht die wordt gegeven. Ik ga door met mijn taak, zelfs als dit buiten de les om moet. Ik lees eerst de opdracht en dan pas vraag ik hulp. Ik heb weinig toezicht nodig. KBL Ik ga direct aan de slag met de opdracht die wordt gegeven. Ik ga door met mijn taak, zelfs als dit buiten de les om moet. Ik lees eerst de opdracht en dan pas vraag ik hulp. Ik heb geen toezicht van een docent nodig. Ik probeer niet op te geven, ook al heb ik er geen zin meer in en laat me niet afleiden door social media. Ik geef niet op, ook al heb ik er geen zin meer in en laat me niet afleiden door social media. 3 Plannen en organiseren BBL Ik werk met een agenda. KBL Ik werk met een agenda. Ik maak mijn huiswerk af. Ik maak mijn huiswerk af. Ik check mijn schoolrooster en ik heb de juiste spullen bij me. Ik check mijn schoolrooster en ik heb de juiste spullen bij me. Ik bespreek mijn planning/agenda thuis en met mijn mentor. Ik bespreek mijn planning/agenda thuis en met mijn mentor.

6 Ik werk volgens een planning. Ik werk volgens een planning en los een eventueel planningsprobleem op. Communiceren en omgangsvormen BBL Ik praat rustig en schreeuw niet. KBL Ik praat rustig en schreeuw niet. Ik laat mij aanspreken door medeleerlingen en medewerkers van de school. Ik gebruik correcte omgangsvormen die we met elkaar hebben afgesproken. Ik laat mij aanspreken door medeleerlingen en medewerkers van de school. Ik gebruik correcte omgangsvormen die we met elkaar hebben afgesproken Ik accepteer kritiek/feedback. Ik kan verschillen tussen mensen waarnemen. Ik accepteer kritiek/feedback en ik verbeter mijzelf. Ik kan verschillen tussen mensen waarnemen en kan daarop positief reageren/anticiperen. 4 Samenwerken BBL Ik luister en overleg hoe we het gaan doen. KBL Ik luister en overleg hoe we het gaan doen. Ik pas me aan de groep aan in wat men vindt. Ik pas me aan de groep aan in wat men vindt. Ik zorg niet alleen dat mijn eigen werk af is. Ik zorg niet alleen dat mijn eigen werk af is. Ik ben bereid om te overleggen, maar neem geen initiatief. Ik richt me vooral op mijn eigen opdracht. Ik ben bereid te overleggen en neem het initiatief. Ik ben niet alleen in mijn eigen opdracht geïnteresseerd, maar ik houd het groepsproces in de gaten. 5 Onderzoeken BBL Ik weet goede vragen te stellen. KBL Ik weet goede vragen te stellen

7 Ik weet welke bron (docent, klasgenoot, ICT hulpmiddelen) ik moet gebruiken om aan mijn informatie te komen. Ik vraag door en verdiep mij daardoor in het onderwerp Ik werk de gevonden informatie soms uit. Ik vind het moeilijk om een onderwerp te kiezen. Ik weet welke bron (docent, klasgenoot, ICT) ik moet gebruiken om aan mijn informatie te komen. Ik vraag door en verdiep mij daardoor in het onderwerp Ik werk de gevonden informatie uit en probeer het zoveel mogelijk in eigen woorden samen te vatten. Ik kies een onderwerp, bedenk mijn hoofd- en deelvragen.

8 Huiswerkopdrachten Om het denken bij je loopbaanleerlingen te blijven stimuleren (ook als ze geen gesprek hebben) geef je de leerlingen een huiswerkopdracht. De gemaakte opdracht bespreek je het volgende loopbaangesprek. Iedere leerling is anders en iedere leerling krijgt dus een individuele huiswerkopdracht op maat (passend bij de eigen loopbaanvraag). Hieronder een lijstje van de opdrachten die Glenn afgelopen jaar heeft gegeven aan zijn loopbaanleerlingen. Woensdag zal hij een toelichting geven: 1 Profvoetballer Club opzoeken voor een hoger niveau voetbal Training van die club bekijken 2 Zangeres Opzoeken of je ergens zangles kan krijgen. (buurthuis) 3 Marechaussee en hondenfokker Oom vragen stellen over marechaussee (krijg je wel een VOG?) Vader vragen stellen over hondenfokker. 4 Stewardess Per dag proberen om 5x minder te schreeuwen. 5 Brandweerman lees is een tijdschrift over de brandweer. 6 Schoonheidspecialist Maak eens een meisje uit de klas op. (Yljana) Loop een dag mee in een salon (via Dilara) Wordt is wat assertiever. 7 Kunstenaar Laat eens een eigen tekening zien aan de tekendocent. 8 gymleraar Zoek eens op welke opleiding je hiervoor nodig hebt. 9 persenol trainer Maak een trainingsschema voor een klasgenoot (ook uitvoeren). 10 binnenhuis architect Maak voor mij eens een ontwerp voor mijn huiskamer Verder lezen of kijken? (zeer informatieve video van ruim 8 minuten). Woensdag bekijken en bespreken we hem met de neiuwe loopbaancoaches Dit artikel wordt woensdag voor de nieuwe loopbaancoaches uitgedeeld en toegelicht.

9 PTA LOB stelle college LOB heeft als doel dat je je oriënteert op de wereld van arbeid en beroep en dat je in staat bent een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Dat doe je op basis van competenties. Deze competenties ontwikkel je tijdens de beroepsgerichte lessen en tijdens loopbaanreflectiegesprekken praat je met je LOB coach over je voortgang, over wat je gedaan hebt in het kader van LOB en welke stappen je gaat zetten. Uiteindelijk moet je een LOB dossier hebben. In het LOB dossier laat je zien wat je allemaal gedaan hebt en wat je ontdekt hebt over jezelf. Het LOB dossier maak je met behulp van een digitaal programma. Handelingsdeel Alle onderdelen zijn handelingsdelen en moeten worden afgesloten met een voldoende. Al het gemaakte werk is onderdeel van het LOB-dossier. Het LOB-dossier zal in een digitaal programma bijgehouden worden. Opdrachten Toets Leerjaar Inhoud Afname Herkansbaar T1 3 LOB opdrachten profiel deel Tijdens de Ja beroepsgerichte lessen T2 3 LOB opdrachten keuze deel (3X) Tijdens de Ja beroepsgerichte lessen T3 3 Coach gesprekken (4X) Verslag gesprek Ja plaatsen op digitaal portfolio T4 3 Bezoeken van een open dag op Verslag plaatsen op Ja het MBO digitaal portfolio T5 4 LOB opdrachten profieldeel Tijdens de Ja beroepsgerichte lessen T6 4 LOB opdrachten keuze deel Tijdens de Ja beroepsgerichte lessen T7 4 Coach gesprekken (4X) Verslag gesprek Ja plaatsen op digitaal portfolio T8 4 Bezoeken van een open dag op Verslag plaatsen op Ja het MBO en/of meeloop dag bij het MBO digitaal portfolio T9 4 Samenvatting maken van het loopbaandossier om mee te nemen naar het intake gesprek Tijdens het MBO Ja

10 Beoordeelde competenties De beoordeelde competenties zijn inzichtelijk via magister. De manier hieronder laat het zien vanuit de magister van de leerling. Stap 1: Klik op cijferoverzicht Stap 2: Om te zien welk cijfer bij welke competentie staat moet de kolomweergave aangepast worden in kolomkop. Dit moet eenmalig, in het vervolg zal het op kolomkop blijven staan. Stap 3: De beoordeelde competenties zullen nu zichtbaar zijn. De competenties zijn beoordeeld bij het vak beroepsgericht.

11 Ingeleverde verslag bekijken Om het ingeleverde verslag in te zien zijn de volgende stappen nodig. Stap 1: Klik op ELO Stap 2: Klik op opdrachten Stap 3: Voor iedere groep staat er een opdracht klaar. Ben je coach van meerdere klassen dan zullen er meerdere opdrachten klaarstaan. Klik op de juiste groep. Stap 4: Na het selecteren van de juiste groep moet je het tabblad groep klikken om de leerlingen te zien. Stap 5: Aan het icoontje links is te zien dat de leerling wat heeft ingeleverd. Rechtsonder staat het ingeleverde bestand.

12 Stappenplan: Leerling het verslag inleveren Van het coach gesprek moeten de leerlingen een verslag schrijven. Dit verslag moet in het digitaal portfolio (magister) bewaard worden. De volgende stappen laten zien hoe een leerling dat in zijn eigen magister kan plaatsen. Stap1: Op het beginscherm van de leerling drukt hij/zij via ELO op opdrachten. Stap 2: De opdracht zal klaarstaan. De leerling moet dubbel klikken op de opdracht. Stap 3: Als bijlage staat het format van het coachverslag. De bijlage moeten de leerlingen downloaden om erin te kunnen werken.

13 Stap 4: Nadat de leerlingen het verslag hebben geschreven en hebben OPGESLAGEN op hun eigen schijf. Moeten ze het verslag weer in magister plaatsen. Dat doen ze door op inleveren te klikken. Stap 5: Op het volgende scherm kunnen de leerlingen het verslag toevoegen (let op: de leerlingen moeten het dus eerst op hun eigen schijf opslaan). De leerling drukt op bestand toevoegen en kan zijn verslag dan uploaden. Stap 6: Nadat de leerling het verslag heeft toegevoegd moet hij het alleen nog verzenden.

Loopbaanpaspoort Rivierenland. Naam: vo-school

Loopbaanpaspoort Rivierenland. Naam: vo-school Loopbaanpaspoort Rivierenland Naam: vo-school Doel van het loopbaanpaspoort Rivierenland Het loopbaanpaspoort Rivierenland is een samenvatting van je vmbo-portfolio. Het paspoort geeft weer welke persoonlijke

Nadere informatie

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken.

via Cijfers kan je zien welke resultaten je hebt behaald. via Aanwezigheid kan je je aanwezigheid en absentie bekijken. Handleiding voor leerlingen Magister Op het Erasmus College gebruiken we sinds dit schooljaar het programma Magister als ELO in plaats van Fronter. Daarmee kunnen zowel jij, als leerling, als jouw ouders

Nadere informatie

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula Welkom bij de informatieavond leerjaar 3 Frank van der Meeren Teamleider bovenbouw mrn@huygenscollege.nl 19.00 uur Opening en schoolreis Londen 19.10 uur Beroepskeuze

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO

VOORTGEZET ONDERWIJS MBO DOORSTROOMDOSSIER VOORTGEZET ONDERWIJS MBO 2007-2008 Achternaam: Adres: Woonplaats: Mobiel nummer: Voornaam: Postcode: Tel. nummer: E-mail: Gewenste opleiding: Crebonummer: Naam college: Instroom leerjaar:

Nadere informatie

Criteria. Doel. Leerlingen leren kiezen en nemen steeds meer de regie in handen, hetgeen het eigenaarschap en de motivatie bij leerlingen vergroot.

Criteria. Doel. Leerlingen leren kiezen en nemen steeds meer de regie in handen, hetgeen het eigenaarschap en de motivatie bij leerlingen vergroot. Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Om bij Magister in te loggen ga je naar de website (www.metzocollege.nl) en klik je op ELO.

Om bij Magister in te loggen ga je naar de website (www.metzocollege.nl) en klik je op ELO. Magister 6 Om bij Magister in te loggen ga je naar de website (www.metzocollege.nl) en klik je op ELO. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in. En klik op Inloggen Hierna verschijnt het volgende scherm.

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor leerlingen, de basis.

Handleiding Magister 6 voor leerlingen, de basis. Handleiding Magister 6 voor leerlingen, de basis. Leerlingen hebben via internet toegang tot Magister 6. Magister 6 werkt op PC, tablet of smartphone. In Magister 6 heb je toegang tot: - Vandaag, je overzicht

Nadere informatie

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS

HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS HANDLEIDING MAGISTER VOOR: Naam KLAS Open de Internet browser en ga naar het volgende adres: http://www.metzocollege.nl/ Klik op het volgende logo: Bij de eerste keer inloggen word je gevraagd om een Silverlight

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Criteria. De beroepencarrousel

Criteria. De beroepencarrousel Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI

PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI PRESENTATIE BEROEPENSTAGE MVI Naam Klas Inleiding In de week van 13 februari ga je je klas vertellen en laten zien waar je stage hebt gelopen en hoe je dit hebt ervaren. Deze presentatie met powerpoint

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 11 september 2018 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Alles over de examens De weg naar een vervolgopleiding Het

Nadere informatie

Voor het beoordelen en het becijferen van de modules en projecten wordt door de docenten een scoringsformulier van competenties ingevuld.

Voor het beoordelen en het becijferen van de modules en projecten wordt door de docenten een scoringsformulier van competenties ingevuld. PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vak: Innovatieve Techniek Inleiding Innovatieve Techniek is een vak waarbij je een brede oriëntatie op techniek krijgen. Je werkt in de vorm van modules en projecten,

Nadere informatie

L O O P B A A N L E R E N & C O M P E T E N T I E S

L O O P B A A N L E R E N & C O M P E T E N T I E S 3 L O O P B A A N L E R E N & C O M P E T E N T I E S i n h o u d 2 Loopbaanleren Wat zijn competenties? Waarom competenties? De competenties De werkwijze Wat is de winst? 4 Zelfstandig werken competentie

Nadere informatie

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10

Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Van: Klas: 1 Inhoud: Handleiding Portfolio pag. 3 Deel 1. Dit ben ik pag. 6 Deel 2. Gevolgd onderwijs pag. 9 2.1 onderwijs op dit moment pag. 10 Deel 3. Ervaringen pag. 11 3.1 stage (binnen schooltijd)

Nadere informatie

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren.

- Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt geschreven. - Je hebt aanmoediging nodig om je huiswerk te noteren. Schoolse competenties Competentie 1: Agendagebruik - Je schrijft je huiswerk in je agenda als dit wordt opgegeven. - Je agenda ziet er verzorgd uit. - Een docent controleert of jij je huiswerk op hebt

Nadere informatie

LOB-dossier. handleiding

LOB-dossier. handleiding LOB-dossier handleiding versie 2015 Doel van dit document In dit document wordt uitgelegd: Wat het LOB-dossier is. pagina 3 Welke voorbereidingen een school moet treffen om met het dossier te werken. pagina

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Inleiding De Atletiekunie heeft geprobeerd haar leeromgeving, de Atletiek Academie, zo eenvoudig mogelijk in te richten. Toch zal niet voor iedereen meteen duidelijk zijn

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2017 VMBO Basis/Kader: +/- 370 leerlingen Profielen: Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Magister 6 handleiding

Magister 6 handleiding Magister 6 handleiding Voor leerlingen en ouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerling en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 4 Mijn gegevens... 5 Agenda... 6

Nadere informatie

Magister 6 handleiding GGCA. Voor leerlingen en ouders

Magister 6 handleiding GGCA. Voor leerlingen en ouders Magister 6 handleiding GGCA Voor leerlingen en ouders 1. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Magister voor leerlingen en ouders... 3 Inloggen... 3 Vandaagscherm... 3 Mijn gegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders van het

Magister 6 handleiding. Voor leerlingen en ouders van het Magister 6 handleiding Voor leerlingen en ouders van het Introductie In Magister 6 is alle belangrijke informatie te vinden, zoals cijfers, rooster, aanwezigheid en digitale leeromgeving. Deze handleiding

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 door te stromen naar Havo-4 op het Hoeksch Lyceum. De overstap

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Een bezoek aan een Open Dag van het MBO

Een bezoek aan een Open Dag van het MBO Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB) Leerjaar 3 BBL, KBL en GL/TL (Mavo) In verband met de keuze voor een passende en geschikte MBO-vervolgopleiding na deze school, is het belangrijk om je alvast zo

Nadere informatie

HANDLEIDING PLUSDOCUMENT. Naam leerling:

HANDLEIDING PLUSDOCUMENT. Naam leerling: HANDLEIDING PLUSDOCUMENT Naam leerling: Beste leerling, Vanaf vandaag ga jij werken aan jouw persoonlijk plusdocument. Het plusdocument is een bijlage bij jouw diploma aan het eind van je schoollooopbaan.

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar ST3. Saenredam College

Programma van toetsing en afsluiting Schooljaar ST3. Saenredam College Schooljaar 2018-2019 ST3 Saenredam College Studie: ST3 Vak: aardrijkskunde EIND Eindcijfer op helen S300 Eindgemiddelde cijfer leerjaar 3 van alle toetsen en SO's Eindgemiddelde cijfer leerjaar 3 van alle

Nadere informatie

Van Mavo-4 naar Havo-4

Van Mavo-4 naar Havo-4 Van Mavo-4 naar Havo-4 Doorstromen naar havo-4 met een mavodiploma. Een leerling kan er voor kiezen om na het behalen van het mavodiploma 1 Havoo-4 op het Hoeksch Lyceum. door te stromen naar De overstap

Nadere informatie

Benodigdheden: Bijlage bij deze opdracht Uitgeprinte tabel voor iedere jongere

Benodigdheden: Bijlage bij deze opdracht Uitgeprinte tabel voor iedere jongere Criteria Sector vmbo basis vmbo kader / theoretisch havo / vwo mbo niveau 1-2 mbo niveau 3-4 Fase van de opleiding begin van de opleiding tijdens de opleiding einde van de opleiding Loopbaancompetentie

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Magister. Handleiding voor leerlingen. Kandinsky College. Inhoud: Inhoud

Magister. Handleiding voor leerlingen. Kandinsky College. Inhoud: Inhoud Magister Handleiding voor leerlingen Kandinsky College Inhoud: Inhoud 1. Wat is Magister?... 2 2. Inloggen en starten... 2 3. Het Vandaagscherm... 3 4. Agenda... 4 5. Cijfers... 5 6. Aanwezigheid... 7

Nadere informatie

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn

Voordat begonnen kan worden met de praktische voorbereiding voor de lessen moet er eerst een schoolvisie op het nieuwe programma zijn Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Recentelijk werd de vraag gesteld door docenten of er een stappenplan is van zaken die geregeld moeten zijn voor je van start kunt gaan

Nadere informatie

Huiswerk plannen in Magister

Huiswerk plannen in Magister Huiswerk plannen in Magister Op het Montessori College Twente werken we met de digitale agenda in Magister. Je kan de digitale agenda van Magister op twee manieren benaderen: 1. Via het internet en dan

Nadere informatie

Toelatingscode Havo. Van Mavo 4 naar Havo 4

Toelatingscode Havo. Van Mavo 4 naar Havo 4 Toelatingscode Havo Van Mavo 4 naar Havo 4 2015-2016 1 Toelatingscode Havo Amersfoort, september 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerling, Voor u/je ligt de toelatingscode Havo zoals wij gebruiken

Nadere informatie

Rode Draad: Wat is Maatschappijleer?

Rode Draad: Wat is Maatschappijleer? Rode Draad: Wat is Maatschappijleer? MVE Fioretti College Inhoudsopgave... 0 Inleiding... 2 Planning en toetsing... 2 Hoe maak ik de rode draad-opdracht?... 2 Beoordeling... 3 Keuze-opdrachten... 3 Eisen

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO)

Handleiding ELO. Handleiding. Electronische Leeromgeving (ELO) Handleiding ELO Handleiding Electronische Leeromgeving (ELO) 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Opbouw van de ELO... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal... 6 2.2.1 Ondersteunende

Nadere informatie

Lambrecht Spijkerboer 12 oktober 17

Lambrecht Spijkerboer 12 oktober 17 Lambrecht Spijkerboer STA@Lambrechtspijkerboer.nl 12 oktober 17 De leerling in beeld Waarom eigenlijk toetsen? Wat wil je van de leerlingen weten? En wat willen de leerlingen van jou weten?... 4 vragen

Nadere informatie

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept.

BPV werkboek. Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: BPV-werkboek 25262/versie sept. BPV werkboek Technicus elektrotechnische industriële installaties en systemen niveau 4 BBL Crebonummer: 25262 Naam student: BPV-werkboek 25262/versie sept. 16 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3 1.1 Begin en

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2018 VMBO Basis/Kader: +/- 330 leerlingen Profielen: Diensverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College HAARLEM COLLEGE Welkom Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3 dinsdag 25 september 2018 Informatie over: 1. Vakkenpakket Nieuw VMBO en MAVO 2. Loopbaan oriëntatie LOB 3. Algemene uitleg Schoolexamen (SE) en

Nadere informatie

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo

Stappenplan invoering vernieuwing beroepsgerichte programma s vmbo Stappenplan invoering vernieuwing programma s vmbo Regelmatig wordt de vraag gesteld of er een stappenplan is waarin zaken staan die geregeld moeten zijn voor de nieuwe examenprogramma s in school van

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 12: Het vinden van werk Praktijkkern c: Kiezen en solliciteren naar passende stageplek Thema Praktijkkern 12. Het vinden

Nadere informatie

Inhoud De Tour... - 1 -

Inhoud De Tour... - 1 - Inhoud De Tour... - 1 - Vandaagscherm... 2 Agenda... 3 Aanwezigheid... 4 Cijferoverzicht... 5 Weergave cijferoverzicht... 7 Berichten... 8 ELO... 9 ELO > Studiewijzers... 11 Onderdelen... 11 Bijlagen...

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Overgangsnormen bovenbouw Singelland VHS

Overgangsnormen bovenbouw Singelland VHS Overgangsnormen bovenbouw Singelland VHS Alle in klas drie afgenomen toetsen behoren tot het PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting). De toetsen die in het PTA staan beschreven, zijn geldig voor het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Speciaal voor jou! De leergierige scholier Huiswerk tips! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela tel: 06-10318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl

Nadere informatie

Meesterproef. Dienstverlening & Commercie. Pleincollege Nuenen

Meesterproef. Dienstverlening & Commercie. Pleincollege Nuenen Meesterproef Dienstverlening & Commercie Pleincollege Nuenen Schooljaar 2015/2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Werkomschrijvingen... 4 Algemene eisen... 4 Specifieke eisen... 5 Handel & Administratie...

Nadere informatie

SECTORWERKSTUK 2013-2014

SECTORWERKSTUK 2013-2014 SECTORWERKSTUK 2013-2014 1 HET SECTORWERKSTUK Het sectorwerkstuk is een verplicht onderdeel voor alle leerlingen uit het Mavo. Het maken van een sectorwerkstuk is een manier waarop je, als eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Klas 4. Informatie bovenbouw

Klas 4. Informatie bovenbouw Klas 4 Informatie bovenbouw Inhoud Mentor Absentie Magister PTA Uitslag examen Studie-uren Gang van zaken bij toetsen Rol van de Mentor aanspreekpunt voor leerling en ouder controleren en bespreken van

Nadere informatie

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO euzedossier ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO Op elf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd. Wanneer de werkboeken op school blijven,

Nadere informatie

PTA Nederlands vmbo leerjaar 4 kbl en bbl E&O/ MVI/ D&P/ ZW Periode Magistercode Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen

PTA Nederlands vmbo leerjaar 4 kbl en bbl E&O/ MVI/ D&P/ ZW Periode Magistercode Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen PTA Nederlands vmbo leerjaar 4 kbl en bbl E&O/ MVI/ D&P/ ZW 2018-2019 Periode Magistercode Eindtermen: wat moet je kennen en kunnen Inhoud onderwijsprogramma Toetsvorm Herkansing Weging Leerjaar 4 199

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2.

Hoofdstuk 1 Agenda. Hoofdstuk 2 Lesdashboard. Index. 2.1 Algemeen. 2.2 Huiswerk. 2.3 Aantekening. 2.4 Aanwezigheid. 2.5 Opdracht. 2. Hoofdstuk 1 Agenda Hoofdstuk 2 3 9 2.1 Algemeen 10 2.2 Huiswerk 10 2.3 Aantekening 14 2.4 Aanwezigheid 14 2.5 Opdracht 17 2.6 Studiewijzer 17 2.7 Historie 18 2.8 Opgaven 18 Index 19 Hoofdstuk I Agenda

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl

Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl Leerlingenhandleiding Portfolio-site.nl Inhoud Inleiding Portfolio-site.nl... 2 Wat zijn competenties en indicatoren... 2 Waarom Taken... 2 Portfolio-site.nl... 2 Aan de slag... 3 Inloggen met Entree schoolaccount...

Nadere informatie

Handleiding Atletiek Academie

Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie Handleiding Atletiek Academie 07-02-2013-1 - Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2 Opbouw van de Atletiek Academie... 5 2.1 Je bent ingelogd, wat nu?... 5 2.2 Klaslokaal...

Nadere informatie

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11

1. Inleiding blz Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz Handleiding Magister 6 blz. 11 1 2 1. Inleiding blz. 5 2. Algemeen ( mijnheem-account, wachtwoord instellen en WIFI) blz. 7 3. Handleiding Magister 6 blz. 11 4. Handleiding Office 365 (inclusief OneDrive & Outlook) blz. 19 5. Handige

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Handleiding Magister 6 voor leerlingen

Handleiding Magister 6 voor leerlingen Inloggen Magister Magister is het leerlingenadministratiesysteem dat door het Strabrecht College wordt gebruikt om je voortgang te kunnen registreren. Als leerling heb je ook toegang tot Magister om bijvoorbeeld

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas

Tessenderlandt. Puberbrein als innovatiekans. Project puberbrein Kompas Tessenderlandt Puberbrein als innovatiekans Project puberbrein Kompas Product presentatie Kompas Van PSL naar activerend onderwijs. Kompas heeft in de loop der jaren het bestaande stage programma omgebouwd

Nadere informatie

Rapporten & overgangsnormeringen

Rapporten & overgangsnormeringen Rapporten & overgangsnormeringen 2016-2017 Haarlem College 2016-2017 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Overgangsnormeringen 3 Rapporten 9 Haarlem College 2016-2017 2 OVERGANGSNORMERINGEN 2016-2017 De overgangsnormering

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): [NAAM DOCENT] Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van

Nadere informatie

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst!

Hallo, Als je vragen hebt tijdens het invullen, vraag die dan aan jouw docent(e). Bedankt voor het invullen van de vragenlijst! Datum: School: Klas: Naam docent(e): Code (optioneel): Hallo, Deze vragenlijst gaat over het leerklimaat in jouw klas en hoe je het vindt op school. Hierbij gaat het om wat jij vindt van jouw docent(e),

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen

Informatieboekje leerjaar 2. Vakkenpakket TL 3 kiezen 2017-2018 Vakkenpakket TL 3 kiezen Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Het vmbo 3 Vakkenkeuze voor de 3 e klas vmbo-tl.4 De gevolgen van je keuze..5 Doorstroom van 4 vmbo -tl

Nadere informatie

- omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders

- omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders Waarom kiezen we voor magister in plaats van de planner? - omdat door de docent voor elke les huiswerk in maestro/magister wordt gezet ontstaat er een overzicht over leerlingen en ouders - De docent moet

Nadere informatie

Digitaal proceslogboek handleiding docenten

Digitaal proceslogboek handleiding docenten Digitaal proceslogboek handleiding docenten Welkom bij het digitaal proceslogboek. Het proceslogboek is een onderdeel van de leerlijn informatievaardigheden zoals die sinds het schooljaar 2008/2009 op

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

Loopbaandossier Surrounded by Talent. Proielvakken Biologie

Loopbaandossier Surrounded by Talent. Proielvakken Biologie Qompas vmbo/mavo De LOB-methode voor vmbo/mavo Loopbaandossier Surrounded by Talent Surrounded by Talent College Algemene gegevens leerling Naam: Voorbeeld leerling School: Voorbeeld school Klas: Voorbeeld

Nadere informatie

Dyslexieprotocol Pallas Athene College

Dyslexieprotocol Pallas Athene College Dyslexieprotocol Pallas Athene College 1. Inleiding Doel en uitgangspunten Het Pallas Athene College wil alle leerlingen met dyslexie die ondersteuning en begeleiding bieden die zij nodig hebben om de

Nadere informatie

Schoolse competenties

Schoolse competenties Schoolse competenties Competenties gericht op organiseren Competentie 1: Organiseren (boeken)tas - Je pakt je (gym/lunch)tas in zonder - Je hebt de juiste spullen bij je die je nodig hebt op een schooldag.

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn

Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn Inhoud Programma voor Toetsing & Afsluiting SG Newton, Hoorn... 1 Inhoud... 1 A. Algemeen deel... 1 1 Inleiding... 1 2 Examens... 2 2.1 Schoolexamen

Nadere informatie

Inhoud van Edu4all LOB-projecten in het demo-account

Inhoud van Edu4all LOB-projecten in het demo-account Inhoud van Edu4all LOB-projecten in het demo-account Uit Ik Verken! Project 3 Ik verken het D&P-profiel A Het profiel Dienstverlening en Producten (D&P) is een breed oriënterend profiel. Dit profiel biedt

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 3

Exameninformatie Klas 3 Exameninformatie Klas 3 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 3 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

Profielwerkstuk. Kandinsky College. locatie Jorismavo

Profielwerkstuk. Kandinsky College. locatie Jorismavo Profielwerkstuk Kandinsky College locatie Jorismavo schooljaar 2018-2019 1 Wat is het profielwerkstuk? Het profielwerkstuk is een werkstuk dat je maakt in klas vier over het door jou gekozen profiel. In

Nadere informatie

Voorlichtingsavond LOB 27 september 2016

Voorlichtingsavond LOB 27 september 2016 Voorlichtingsavond LOB 27 september 2016 LoopbaanOriëntatie en Begeleiding, mentor & werkweek Klas 3 VMBO Theoretische Leerweg 3T1-3T2-3T3-3T4-3T5 Opzet avond: 19.30-20.00 uur : uitleg loopbaankeuzes en

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

Exameninformatie Klas 4

Exameninformatie Klas 4 Exameninformatie Klas 4 2018-2019 Inhoudsopgave Exameninformatie voor 4 e klassen Examencijfers, rapporten, herkansingen en dossiers Informatie over praktische opdrachten Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo 1 Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Inhoud Qompas: het LOB programma dat leerlingen helpt bij het maken van loopbaankeuzes Kiezen: welk profiel en welke vakken? Qompas https://vmbo.qompas.nl

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Welkom. 21 september Team VMBO BB/KB

Welkom. 21 september Team VMBO BB/KB Welkom 21 september 2017 18:30 Algemene informatie 19.00 Samen met de coach 19.45 Afsluiting even voorstellen Peter Derks (DRK) pederks@ogvo.nl coaches 4BBA: 4BBB: 4KAA: 4KAB: 4KAC: Mevr. L. vd Bool Dhr.

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Portfolio-opdracht 1 O 2 Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 2 Ondernemend gedrag Niveau 2-dossiers Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

LOB excursie opdracht

LOB excursie opdracht LOB excursie opdracht VMBO Groen Kesteren Naam: Klas: Opdracht excursie Inleiding In het LOB-programma gaat het er vooral om een beeld te geven van de mogelijkheden voor het vervolg van je studie na VMBO

Nadere informatie