Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT"

Transcriptie

1 1 Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 24 november 2014 AANWEZIG: Tubbax W. voorzitter van de gemeenteraad Peetermans L. burgemeester Helsen K., Korthout R., Peeters M., Battel G., Van Thielen C. - schepenen Valgaeren E. - schepen met raadgevende stem Luyten F., Van Hove L., Van der Veken M., Verstappen K., Van Reet H., Van Herck J., Bloemmen K., Van den Wouwer M., Aerts R., Saliën T., Vangeel M., Hermans G., Van den Bulck I., Keymeulen P. - raadsleden en Anthonis E. - secretaris. Openbare zitting De voorzitter opent de zitting om uur. Fractieleider Peter Keymeulen van N-VA vraagt het woord bij het begin van de raad en stelt dat raadslid Mireille Colson zich verontschuldigd heeft voor deze raad. Ter kadering van haar afwezigheid is het haar wens dat een tekst wordt voorgelezen. Peter Keymeulen leest de volgende tekst voor: Geachte collega's, Omwille van gezondheidsredenen dien ik mij voor deze gemeenteraad te verontschuldigen. Door de ongepaste vakbondsactie aan voedingsbedrijf VACO vanaf half 5 vanmorgen met persoonlijke bedreigingen ben ik onwel geworden. De gezondheid van mezelf en mijn kind in mijn 5 maand zwangerschap primeren momenteel en de verplichte platte rust zal ik even moeten respecteren. Maar ik wil wel met aandrang mijn bedroefdheid uiten over de manier waarop wij als buurtbewoners werden behandeld, bedreigd en geprovoceerd en waarbij zowel directie en burgemeester zich verscholen achter het 'stakingsrecht'. Wel, ik ben ook pro stakingsrecht, maar persoonlijke bedreigingen aan buurtbewoners horen er daar in mijn mening niet bij. Ik heb omwille van de ernst van deze situatie aan mijn collega's gevraagd deze reden van afwezigheid in mijn te melden en zou deze ook graag integraal genotuleerd zien. Bedankt Tijdens de voorlezing van de tekst, bevindt raadslid Rita Aerts zich in de zittingszaal. Raadslid Jos Van Herck wenst het raadslid spoedige beterschap. SECRETARIAAT 001 Goedkeuring ontwerpnotulen van ( ) Situering De goedkeuring van de ontwerpnotulen van de gemeenteraad van BESLUIT eenparig: De overgelegde ontwerpnotulen van de gemeenteraad van goed te keuren, in acht genomen de (louter technische) aanpassing namens de CD&V-fractie zoals voorgelegd ter zitting.

2 2 KERKFABRIEKEN 002 Budgetten 2015 van de kerkfabrieken Sint-Servaas Herselt, Sint-Hubertus Ramsel, Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen Bergom en Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen Blauberg ( ) Situering Op werden de budgetten 2015 van de kerkfabrieken Sint-Servaas Herselt, Sint-Hubertus Ramsel, Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen Bergom en Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen Blauberg ingediend ter kennisname door de gemeenteraad. Overzicht saldogegevens: Herselt Ramsel Bergom Blauberg Expl. Ontv , , , ,00 Expl. Uitg , , , ,00 Invest. Ontv , , ,00 Invest. Uitg , , ,00 Overzicht gevraagde toelagen: Herselt Ramsel Bergom Blauberg Exploitatietoelage ,09 0,00 0, ,62 Investeringstoel , , ,00 De exploitatie- en investeringstoelagen gevraagd door de kerkfabrieken voor 2015 passen binnen het kader van de meerjarenplanningen van de kerkfabrieken die werden goedgekeurd door de gemeenteraad op In deze meerjarenplannen vroegen de kerkfabrieken voor 2015 gezamenlijk ,40 EUR exploitatietoelage. In de budgetten 2015 wordt dit verminderd tot ,71 EUR. Enkel voor kerkfabriek Bergom is er in 2015 een investeringstoelage ingeschreven die niet binnen het originele meerjarenplan past, maar die wel kadert binnen de ingediende meerjarenplanwijziging. Bovendien betreft het hier een verschuiving van de investeringstoelage van 2014 en geen echte verhoging. Wettelijke gronden Decreet van betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten. Stemmen voor: F. Luyten, L. Peetermans, K. Helsen, R. Korthout, C. Van Thielen, L. Van Hove, M. Peeters, G. Battel, H. Van Reet, K. Bloemmen, G. Hermans, W. Tubbax Onthouden zich: M. Van der Veken, K. Verstappen, J. Van Herck, M. Van den Wouwer, R. Aerts, T. Saliën, M. Vangeel, I. Van den Bulck, P. Keymeulen BESLUIT: Goedkeuring van de budgetten 2015 van kerkfabrieken Sint-Servaas Herselt, Sint-Hubertus Ramsel, Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen Bergom en Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen Blauberg met de er in opgenomen gemeentelijke toelagen.

3 3 KERKFABRIEKEN 003 Meerjarenplanwijziging ( ) van kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen Bergom ( ) Situering Op werd een meerjarenplanwijziging ingediend door kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen Bergom ter goedkeuring door de gemeenteraad. Samenvatting exploitatie- en investeringsontvangsten en uitgaven: Bergom Expl. Ontv. Expl. Uitg. Invest. Ontv. Invest. Uitg. Rekening 2012 Budget 2013 Mjpw 2014 Mjpw 2015 Mjpw 2016 Mjpw 2017 Mjpw 2018 Mjpw , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Wettelijke gronden Decreet van betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten. Toelichting en advies Overzicht gemeentelijke toelagen: Bergom Expl. Toelage Invest. toelage Rekening 2012 Budget 2013 Mjpw 2014 Mjpw 2015 Mjpw 2016 Mjpw 2017 Mjpw 2018 Mjpw , , , , , , , , , ,00 0 Tijdens het boekjaar 2014 konden de grote herstellingswerken aan het dak van de kerk niet uitgevoerd worden. Vandaar werden de bedragen opnieuw vermeld in het budget 2015 en een aanpassing van (verschuiving binnen) het meerjarenplan noodzaken. Stemmen voor: F. Luyten, L. Peetermans, K. Helsen, R. Korthout, C. Van Thielen, L. Van Hove, M. Peeters, G. Battel, H. Van Reet, K. Bloemmen, G. Hermans, W. Tubbax Onthouden zich: M. Van der Veken, K. Verstappen, J. Van Herck, M. Van den Wouwer, R. Aerts, T. Saliën, M. Vangeel, I. Van den Bulck, P. Keymeulen BESLUIT: De meerjarenplanwijziging van kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen Bergom goed te keuren.

4 4 INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN, E.A. 004 Cipal - buitengewone algemene vergadering goedkeuring agenda + vaststelling mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger ( ) Situering Buitengewone algemene vergadering van CIPAL DV op Wettelijke gronden Het Gemeentedecreet en in het bijzonder op artikel 42 inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad. Het decreet van houdende de intergemeentelijke samenwerking (hierna kortweg DIS ). Artikel 44 van het DIS bepaalt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger moet worden herhaald voor elke algemene vergadering. De laatst gecoördineerde statuten van de dienstverlenende vereniging CIPAL van (hierna kortweg CIPAL DV ). Toelichting en advies De gemeente Herselt is deelnemer van CIPAL DV. In het gemeenteraadsbesluit van inzake de aanduiding van de vertegenwoordiger van de gemeente op de algemene vergaderingen van CIPAL DV werden Louis Van Hove als vertegenwoordiger en Christiane Van Thielen als plaatsvervanger aangeduid voor de resterende duur van de legislatuur ( ). In de oproepingsbrief van tot de buitengewone algemene vergadering van CIPAL DV van werden volgende agendapunten opgesomd: 1. Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers 2. Bespreking en goedkeuring van de begroting voor het boekjaar 2015 (met inbegrip van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie) 3. Vervanging bestuurder 4. Wijziging van de zetel van de vereniging 5. Benoeming en vervanging van leden van het adviescomité 6. Rondvraag 7. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering. Bij de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering werd een toelichtende nota gevoegd. Gelet op het voorstel van de raad van bestuur van CIPAL DV. Er zijn geen redenen voorhanden om goedkeuring van de voorgelegde agendapunten te weigeren. Discussie ter zitting De fractieleider van N-VA, Peter Keymeulen dringt er op aan, in de marge van de behandeling van dit agendapunt, om de gemeentelijke vertegenwoordiger (Louis Van Hove) te laten aandringen op enige terughoudendheid in de schoot van Cipal met betrekking tot het aanbieden van business seats op voetbalwedstrijden. In het huidige economisch crisisklimaat, aldus Peter Keymeulen, is het momentum wel aan de orde om vragen te stellen hieromtrent. In tijden van noodzaak aan besparingen zou het een goed signaal zijn vanuit Cipal rond dit soort zaken enige omzichtigheid aan de dag te leggen. Hij vraagt of het aangeduide raadslid-volmachtdrager deze boodschap kan overmaken op de algemene vergadering De gemeenten zijn toch de aandeelhouders van Cipal.

5 5 De burgemeester zijnerzijds wijst op het bijzonder en dus beperkt mandaat van Louis Van Hove dat vandaag wordt verleend in het kader van de raadsbesluit. Uiteraard is het geen punt anderzijds om de hiervoor geuite bekommernis aan te kaarten op de vergadering. Peter Keymeulen stelt in antwoord enkel te zoeken naar een modaliteit om deze bekommernis te formaliseren. De burgemeester doet vervolgens het voorstel dit verzoek schriftelijk mee te delen zodat het op de agenda van de bewuste algemene vergadering kan worden geplaatst. Bijkomend vraagt Peter Keymeulen om aandacht vanuit het college voor de studiedag omtrent digitale bouwaanvragen op 16 december e.k. Uiteindelijk is de gemeenteraad het met unanimiteit van stemmen eens om het systeem van businessseats in vraag te stellen en een schriftelijke vraag hieromtrent over te maken aan Cipal DV. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: Art. 3: Art. 4: De agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van van CIPAL DV worden goedgekeurd. De gemeentelijke vertegenwoordiger wordt gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van CIPAL DV van (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform dit besluit. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan CIPAL DV, Cipalstraat 1, 2440 Geel. In naam van de raad wordt volgend schrijven overgemaakt aan (de voorzitter van) Cipal DV Gemeentebestuur Herselt Dienst secretariaat De heer Walter Schroons Voorzitter Cipal Bell-Telephonelaan 2D 2440 Geel Betreft: Buitengewone Algemene Vergadering Cipal e.k. ons kenmerk GR/ /004 3 december 2014 Mijnheer de Voorzitter, Op de gemeenteraad van j.l. was de goedkeuring van de agenda en de vaststelling van het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger (algemene vergadering Cipal) aan de orde. In de marge van de behandeling van dit agendapunt werd unaniem de bedenking onderschreven of het verder nog opportuun is - in acht genomen dat CIPAL toch werkt met gemeenschapsgeld, bezorgd door haar aandeelhouders - het systeem van business-seats nog langer aan te houden. De gemeenteraad zou het appreciëren mocht u deze bedenking willen voorleggen op de buitengewone algemene vergadering van 12 december e.k. en ons zou willen mededelen wat het besluit is hieromtrent.

6 6 INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN, E.A. 005 Finilek - buitengewone algemene vergadering op goedkeuring agenda ( ) Situering De uitnodiging bij aangetekende brief van tot de buitengewone algemene vergadering van Finilek op Wettelijke gronden Art. 42 van het Gemeentedecreet. Het decreet van houdende de intergemeentelijke samenwerking. De statuten van Finilek. Toelichting en advies De gemeente is deelnemer van de dienstverlenende vereniging Finilek. De buitengewone algemene vergadering van Finilek op heeft volgende agenda: 1 Bespreking in het kader van het artikel 44 van het decreet op de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2015 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting ECS: verkoop van de participatie 3 Wind4Flanders: opvolger van EGPF (WWE) 4 Statutaire benoemingen De inhoud van de documentatie werd met de uitnodiging meegestuurd. Er zijn geen bezwaren voorhanden om de goedkeuring van de voorgelegde agendapunten te weigeren. BESLUIT eenparig: Zijn goedkeuring te hechten aan de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van van de dienstverlenende vereniging Finilek. INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN, E.A. 006 Finilek - buitengewone algemene vergadering op volmachtdrager en plaatsvervanger ( ) Situering Buitengewone algemene vergadering van Finilek op Wettelijke gronden Het Gemeentedecreet, artikel 42. Artikel 44, 1ste alinea, van het Vlaams decreet van houdende de intergemeentelijke samenwerking, waarbij bepaald wordt dat de gemeenten-deelnemers hun vertegenwoordiger(s) voor een (buitengewone) algemene vergadering van een dienstverlenende vereniging bij gemeenteraadsbesluit moeten aanduiden uit de leden van de gemeenteraad. Artikel 24 van de statuten van Finilek. Toelichting en advies De gemeente is aangesloten bij de dienstverlenende vereniging Finilek. De algehele vernieuwing van de gemeenteraad op BESLUIT in openbare zitting met geheime stemming: 13 stemmen voor 8 stemmen tegen

7 7 Art. 1: Art. 2: Art. 3: Mevrouw Wendy Tubbax, voorzitter van de raad, aan te duiden als volmachtdrager van de gemeente om deel te nemen aan de (buitengewone) algemene vergaderingen van Finilek. Mevrouw Christiane Van Thielen, schepen, aan te duiden als plaatsvervangend volmachtdrager van de gemeente om deel te nemen aan de (buitengewone) algemene vergaderingen van Finilek. De volmachtdrager(s) van de gemeente die zal/zullen deelnemen aan de (buitengewone) algemene vergaderingen van Finilek op te dragen zijn/hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten. INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN, E.A. 007 IOK - buitengewone algemene vergadering goedkeuring agenda + vaststelling mandaat vertegenwoordiger ( ) Situering Buitengewone algemene vergadering van IOK op Wettelijke gronden Het Gemeentedecreet. Het decreet intergemeentelijke samenwerking (DIS). De statutaire bepalingen inzake de organisatie van de algemene vergadering vervat in artikelen 33 e.v. van de statuten van IOK. Artikel 44 van het DIS, waarin wordt aangegeven dat in deze buitengewone algemene vergadering de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar worden besproken en dat ook een door de raad van bestuur opgestelde begroting op de agenda staat. Toelichting en advies Overwegende dat de agenda van de buitengewone algemene vergadering van volgende agendapunten bevat: 1. Ondernemingsplan Begroting Varia De gemeenteraad neemt kennis en sluit zich aan bij het ondernemingsplan 2015 dat in zitting van werd goedgekeurd door de raad van bestuur en dat conform artikel 44 van het decreet intergemeentelijke samenwerking aan de algemene vergadering dient voorgelegd. De gemeenteraad neemt kennis en sluit zich aan bij de begroting 2015 en de hierin vervatte bijdragen die in zitting van werd goedgekeurd door de raad van bestuur en die conform artikel 44 van het decreet intergemeentelijke samenwerking aan de algemene vergadering dient voorgelegd. Volmachtdrager Hilde Van Reet en plaatsvervanger Kris Bloemmen werden in gemeenteraadszitting van reeds benoemd voor de ganse legislatuur als vertegenwoordigende mandatarissen vanuit de gemeenteraad. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: De agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IOK worden goedgekeurd. De volmachtdrager wordt gemandateerd om conform dit besluit te handelen en te beslissen op deze buitengewone algemene vergadering.

8 8 INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN, E.A. 008 IOK Afvalbeheer - buitengewone algemene vergadering goedkeuring agenda + vaststelling mandaat vertegenwoordiger ( ) Situering Buitengewone algemene vergadering van IOK Afvalbeheer op Wettelijke gronden Het Gemeentedecreet. Het Decreet Intergemeentelijke Samenwerking (=DIS). De statutaire bepalingen inzake de organisatie van de algemene vergadering vervat in artikelen 34 e.v. van de statuten van IOK Afvalbeheer. Artikel 44 van het DIS, waarin wordt aangegeven dat in deze buitengewone algemene vergadering de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar worden besproken en dat ook een door de raad van bestuur opgestelde begroting op de agenda staat. Toelichting en advies Overwegende dat de agenda van de buitengewone algemene vergadering van volgende agendapunten bevat: 4. Ondernemingsplan Begroting Varia De gemeenteraad neemt kennis en sluit zich aan bij het ondernemingsplan 2015 dat in zitting van werd goedgekeurd door de raad van bestuur en dat conform artikel 44 van het decreet intergemeentelijke samenwerking aan de algemene vergadering dient voorgelegd. De gemeenteraad neemt kennis en sluit zich aan bij de begroting 2015 en de hierin vervatte bijdragen die in zitting van werd goedgekeurd door de raad van bestuur en die conform artikel 44 van het decreet intergemeentelijke samenwerking aan de algemene vergadering dient voorgelegd. Volmachtdrager Kris Bloemmen en plaatsvervanger Hilde Van Reet werden in gemeenteraadszitting van reeds benoemd voor de ganse legislatuur als vertegenwoordigende mandatarissen vanuit de gemeenteraad. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: De agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van IOK Afvalbeheer worden goedgekeurd. De volmachtdrager wordt gemandateerd om conform dit besluit te handelen en te beslissen op deze buitengewone algemene vergadering. INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN, E.A. 009 Pidpa - buitengewone algemene vergadering goedkeuring agenda + vaststelling mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger ( ) Situering Buitengewone algemene vergadering van Pidpa die zal plaats hebben op maandag op het administratief hoofdkantoor, Desguinlei 246, 2018 Antwerpen.

9 9 Wettelijke gronden Het decreet van houdende de intergemeentelijke samenwerking. Artikel 22 van de statuten van Pidpa. De artikelen 19 tot en met 26 van het Gemeentedecreet in verband met de vergaderingen en de beraadslagingen van de gemeenteraad. De bepalingen van het Gemeentedecreet en in het bijzonder artikel 42 inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad. Toelichting en advies De gemeente is deelnemer van de opdrachthoudende vereniging Pidpa. Met de uitnodigingsbrief van heeft Pidpa de agenda van de buitengewone algemene vergadering meegedeeld. De door de Raad van Bestuur opgestelde begroting 2015 van de opdrachthoudende vereniging Pidpa en het verslag aan de buitengewone algemene vergadering, waarin de begroting en de te ontwikkelen activiteiten en de strategie m.b.t. het boekjaar 2015 worden toegelicht, werden samen met de uitnodigingsbrief aan de gemeente overgemaakt. Artikel 44 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat het mandaat van de afgevaardigde voor elke algemene vergadering dient te worden vastgesteld. Artikel 59 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat er een onverenigbaarheid bestaat tussen het mandaat van de afgevaardigde op de algemene vergadering en dat van lid van een van de andere organen. Volmachtdrager Louis Van Hove en plaatsvervanger schepen Christiane Van Thielen werden reeds aangeduid voor de ganse legislatuur in gemeenteraadszitting van als vertegenwoordigende mandatarissen vanuit de gemeente Herselt. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: Art. 3: Art. 4: Akte te nemen van de strategie en de te ontwikkelen activiteiten van Pidpa m.b.t. het boekjaar Goedkeuring te verlenen aan de door de Raad van Bestuur van Pidpa voorgelegde begroting 2015 en het toelichtend verslag. Aan de vertegenwoordiger wordt de opdracht gegeven om op de buitengewone algemene vergadering van , overeenkomstig deze beslissing te stemmen alsook de benoeming(en) goed te keuren, evenals op elke andere algemene vergadering die wordt samengeroepen ter behandeling van de agendapunten van deze vergadering. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan Pidpa, Desguinlei 246, 2018 Antwerpen. POLITIE 010 Aanvullend politiereglement: Invoeren van een snelheidsbeperking van 50 km/u - deel Madestraat ( ) Situering Er werd vastgesteld dat in de Madestraat t.h.v. Het Sportateljee maatregelen dienen getroffen te worden om de veiligheid van het verkeer op de openbare weg te verzekeren. Wettelijke gronden De Nieuwe Gemeentewet van Het Gemeentedecreet van

10 10 De wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij Koninklijk Besluit van Het decreet van betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens. Het Koninklijk Besluit van houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg. Het ministerieel besluit van waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald. Het gemeentelijk mobiliteitsplan conform verklaard op en goedgekeurd door de gemeenteraad op Het besluit van de Vlaamse Regering van betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens. Het standaardbestek 250. De omzendbrief MOB/2009/01 van Het besluit van het college van m.b.t. de invoering van een snelheidsbeperking van 50 km/u in de Madestraat. Toelichting en advies Gunstig advies. Financiële weerslag Nog te bepalen in functie van de eventueel aan te schaffen signalisatie. Argumentatie van het college leidende tot het uiteindelijke besluit De raad sluit zich aan bij het advies van het college zoals dit verder vorm werd gegeven vanuit de administratie. Discussie ter zitting Raadsdlid Jos Van Herck vraagt of de mogelijkheid niet kan worden onderzocht om bijkomend een waarschuwingssignaal aan te brengen in de gevaarlijke bocht die hier aan de orde is, bijvoorbeeld een pinklicht. De burgemeester stelt voor alvast dit besluit goed te keuren en het geformuleerde voorstel over te maken aan de verkeerscommissie. Peter Keymeulen vraagt in de toekomst beter te omschrijven wat de achtergrond is van er wordt vastgesteld, kortom graag meer duiding dan tot nu het geval is. De burgemeester bepleit het niet personaliseren van voorstellen. Concreet met dit voorstel stelt hij dat het uit verschillende hoeken kwam. BESLUIT eenparig: Art.1: Art. 2: Art. 3: In de Madestraat wordt een snelheidsbeperking van 50 km/u ingevoerd. Deze snelheidsbeperking geldt, komende van Ramsel, 40 meter voor het kruispunt met de Hamerstraat. Komende van de Aarschotsesteenweg geldt de snelheidsbeperking 40 m voor het kruispunt met de Boomgaardstraat. Deze regeling zal met de verkeersborden C43 gesignaleerd worden. De weggebruikers worden door middel van de voorgeschreven verkeerstekens van deze verkeersmaatregelen in kennis gesteld. Een afschrift van dit besluit wordt, na goedkeuring door de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale en Gelijke kansen overgemaakt aan: de heer griffier van de Rechtbank van 1 e aanleg te Turnhout de heer griffier van de politierechtbank van Turnhout de brandweercommandant, de politie Zuiderkempen de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen, cel verkeer en signalisatie, Lange Kievitstraat , bus 41, 2018 Antwerpen.

11 11 Art. 4: Art. 5: Art. 6: Dit reglement zal overeenkomstig de wettelijke bepalingen worden bekendgemaakt. Dit aanvullend reglement wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid. Het huidige reglement zal ter kennisgeving worden voorgelegd aan de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke kansen, via het Departement Mobiliteit en Openbare werken, afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Ferrarisgebouw, Koning Albert II-laan 20 bus 2, 1000 Brussel, voor wat gemeentewegen betreft. OPENBARE WERKEN 011 Aankoop bestelwagen met open laadbak, dubbele cabine en kraantje - goedkeuring lastvoorwaarden, indicatieve raming en gunningswijze ( ) Gelet op het Gemeentedecreet van , en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van , en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 EUR excl. BTW niet overschreden); Gelet op de wet van betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het Koninklijk Besluit van betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105;

12 12 Gelet op het Koninklijk Besluit van tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 2; Gelet op de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van houdende de beslissing om na onderzoek te opteren een nieuwe bestelwagen met open bak en kraan aan te kopen i.p.v. een tweedehands bestelwagen en dit dossier ter goedkeuring voor te stellen aan de gemeenteraad; Overwegende dat in het kader van de opdracht Aankoop bestelwagen met open laadbak, dubbele cabine en kraantje een bijzonder bestek met nr werd opgesteld; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 EUR (excl. BTW) of ,00 EUR (incl. 21 % BTW); Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in actie de administratieve en uitvoerende diensten voorzien van de nodige werkingsmiddelen ; BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: Art. 3: Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr en de raming voor de opdracht Aankoop bestelwagen met open laadbak, dubbele cabine en kraantje. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De indicatieve raming bedraagt ,00 EUR (excl. BTW) of ,00 EUR (incl. 21 % BTW). Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in actie de administratieve en uitvoerende diensten voorzien van de nodige werkingsmiddelen. OPENBARE WERKEN 012 Verkoop door de gemeente van een wegoverschot aan de cons. Van der Veken - verkaveling Wolfsdonksesteenweg - goedkeuring voorwaarden ( ) Raadslid Maurice Van der Veken bevindt zich bij het publiek in de raadszaal bij de behandeling van dit agendapunt Situering Goedkeuring van de verkoop van het perceel grond, gelegen te Herselt, Wolfsdonksesteenweg, eerste afdeling zonder nummer zoals aangeduid op het opmetingsplan opgesteld door studiebureau Topograhos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert), eigendom van de familie Van der Veken, groot volgens meting 4 m². Het betreft de overdracht van een perceel van de verkaveling langs de Wolfsdonksesteenweg van de gemeente met een oppervlakte van 4 m² aangeduid op het opmetingsplan als lot b. Wettelijke gronden Het Gemeentedecreet. Decreet ruimtelijke ordening. Toelichting en advies Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van kennis genomen van het schattingsverslag opgesteld door Topographos BVBA (ing. landmeter Charlotte Verhaert) in verband met verkaveling Wolfsdonksesteenweg (sectie F 519 b, 519 c, 517 c en 516 w). Het college keurde het

13 13 bedrag van 442,00 EUR goed voor de 4 m² die dient te worden afgestaan door de gemeente aan de verkavelaar zoals aangeduid op het goedgekeurde rooilijnplan van de Wolfsdonksesteenweg, goedgekeurd door de gemeenteraad van Het dossier dat werd samengesteld door notaris Bart Van Thielen en dat ter goedkeuring wordt voorgelegd, bevat volgende documenten: - de voorwaarden zoals opgenomen in de akte - het opmetingsplan opgesteld door studiebureau Topographos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert) - opzoeking kadaster - bodemattesten Het gaat hier dus om een verkoop van lot B, zoals aangeduid op het opmetingsplan opgesteld door studiebureau Topograhos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert). Er wordt geopteerd om de akte te laten verlijden voor meester Bart Van Thielen, notaris te Herselt, die als zodanig ook de administratieve opvolging van dit dossier zal verzorgen. De voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris zullen de akte van eigendomsoverdracht ondertekenen voor de gemeente Herselt. De notaris wordt hiervan op de hoogte gebracht. Financiële weerslag Alle kosten van onderhavige akte zijn ten laste van de koper. Argumentatie van de gemeenteraad leidende tot het uiteindelijke besluit De gemeenteraad sluit zich aan bij het advies/voorstel vanuit de administratie en het college. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Art. 6: Hoger omschreven perceel grond gelegen te Herselt, Wolfsdonksesteenweg - sectie F zonder nummer (lot B), zoals aangeduid op het opmetingsplan opgesteld door studiebureau Topograhos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert), groot volgens meting 4 m², te verkopen aan de familie Van de Veken voor een bedrag van 442,00 EUR. De voorwaarden zoals beschreven in de akte en de hiermee verband houdende stukken goed te keuren en van het visum van de gemeenteraad te voorzien. De akte van eigendomsoverdracht zal verleden worden ten overstaan van meester Bart Van Thielen in Herselt. De voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris te machtigen om in naam van de gemeente de akte van eigendomsoverdracht te ondertekenen. De notaris wordt hiervan op de hoogte gebracht. De hypotheekbewaarder te ontslaan van de verplichting om ambtshalve een inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte. Alle rechten en kosten van onderhavige akte worden door de kopers ten laste genomen. OPENBARE WERKEN 013 Kosteloze grondafstand i.v.m. verkaveling Wolfsdonksesteenweg - sectie F 519 b, 518 c, 517 c en 516 w - goedkeuring voorwaarden ( ) Raadslid Maurice Van der Veken bevindt zich bij het publiek in de raadszaal bij de behandeling van dit agendapunt Situering Goedkeuring van de kosteloze verwerving van de percelen grond, gelegen te Herselt, Wolfsdonksesteenweg, eerste afdeling volgens kadaster sectie F 519 b, 518 c, 517 c en 516 w zoals aangeduid op

14 14 het opmetingsplan opgesteld door studiebureau Topograhos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert), eigendom van de families Van den Brande en Van der Veken, groot volgens meting 71 m². Het betreft de overdracht van de wegenis van de verkaveling langs de Wolfsdonksesteenweg aan de gemeente met een oppervlakte van 71 m² aangeduid op het opmetingsplan als lot A. Wettelijke gronden Het Gemeentedecreet. Decreet ruimtelijke ordening. Toelichting en advies Het dossier dat werd samengesteld door notaris Bart Van Thielen en dat ter goedkeuring wordt voorgelegd, bevat volgende documenten: - de voorwaarden zoals opgenomen in de akte - het opmetingsplan opgesteld door studiebureau Topograhos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert) - opzoeking kadaster - bodemattesten - uittreksel plannenregister Het gaat hier om een kosteloze grondafstand van lot A, zoals aangeduid op het opmetingsplan opgesteld door studiebureau Topograhos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert). De eigenaars opteren ervoor deze akte te laten verlijden voor meester Bart Van Thielen, notaris te Herselt die als zodanig ook de administratieve opvolging van dit dossier zal verzorgen. De voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris zullen de akte van eigendomsoverdracht ondertekenen voor de gemeente Herselt. De notaris wordt hiervan op de hoogte gebracht. Financiële weerslag Alle kosten van onderhavige akte zijn ten laste van de overdrager. Argumentatie van de gemeenteraad leidende tot het uiteindelijke besluit De gemeenteraad sluit zich aan bij het advies/voorstel vanuit de administratie en het college. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Art. 6: Hoger omschreven percelen (deel) grond gelegen te Herselt, Wolfsdonksesteenweg - sectie F 519 b, 518 c, 517 c en 516 w (lot A) zoals aangeduid op het opmetingsplan, opgesteld door studiebureau Topograhos BVBA (landmeter-expert Paul Verhaert), groot volgens meting 71 m², kosteloos te verwerven. De voorwaarden zoals beschreven in de akte en de hiermee verband houdende stukken goed te keuren en van het visum van de gemeenteraad te voorzien. De akte van eigendomsoverdracht zal verleden worden ten overstaan van meester Bart Van Thielen in Herselt. De voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris te machtigen om in naam van de gemeente de akte van eigendomsoverdracht te ondertekenen. De notaris wordt hiervan op de hoogte gebracht. De hypotheekbewaarder te ontslaan van de verplichting om ambtshalve een inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte. Alle rechten en kosten van onderhavige akte worden door de overdragers ten laste genomen. OPENBARE WERKEN 014 Rechtzetting materiële fout kosteloze grondafstand verkaveling Watertorenweg, Immobiliënmaatschappij Joost Danneels - goedkeuring voorwaarden ( )

15 15 Situering Aan de orde is de goedkeuring van de voorwaarden zoals opgenomen in de akte Rechtzetting kosteloze grondafstand aan de gemeente in het kader van de verkaveling Watertorenweg. Kortom: dit agendapunt heeft tot doel een materiële fout recht te zetten. De gemeenteraad heeft tijdens de zitting van , de voorwaarden zoals opgenomen in de akte Kosteloze grondafstand i.v.m. de verkavelingen Watertorenweg aan de gemeente Herselt door Immobiliënmaatschappij Joost Danneels en de naamloze vennootschap Novus goedgekeurd. De raad gaf zijn goedkeuring reeds tijdens de zitting van voor het wegtracé zoals aangegeven op het verkavelingsontwerp en strekkende tot het verkavelen van gronden in acht kavels voor open bebouwing en het wijzigen van het wegtracé te Herselt, Watertorenweg (afd.2, sectie M 1305 c2). De verkavelingsvergunning werd afgeleverd door het college van burgemeester en schepenen tijdens de zitting van met o.a. volgende voorwaarde: - de voorwaarden vermeld in het besluit van de gemeenteraad van na te leven. Het opmetingsplan opgemaakt door de Heer J.L. Talboom, gezworen landmeter te Puurs op 14 december 2012 en zoals bijgevoegd bij de akte kosteloze grondafstand waarvan de voorwaarden goedgekeurd door de gemeenteraad van is verschillend van het opmetingsplan zoals bijgevoegd aan de verkavelingsvergunning zoals afgeleverd door het college van burgemeester en schepenen op Wettelijke gronden Het Gemeentedecreet goedgekeurd op en latere wijzigingen. Toelichting en advies Het is de bedoeling dat het perceel aangeduid op het verkavelingsplan wordt afgestaan en niet de oppervlakte aangeduid in een gele kleur op een plan van , opgesteld door de heer J.L. Talboom. Deze vergissing dient te worden rechtgezet. Er werd een ontwerpakte door notaris Bart Van Thielen opgemaakt in verband met de rechtzetting en die wordt ter goedkeuring voorgelegd. Deze bevat volgende documenten: - de voorwaarden zoals opgenomen in de akte - het opmetingsplan van opgemaakt door landmeter-expert J.L. Talboom Het gaat hier om een kosteloze grondverwerving om reden van algemeen nut, van het perceel gelegen sectie M deel van 1305 c2 lot A zoals aangeduid op het opmetingsplan, opgesteld door landmeterexpert J.L. Talboom. De burgemeester en de voorzitter van de gemeenteraad zullen de akte van eigendomsoverdracht ondertekenen. Financiële weerslag Overwegende dat alle rechten en kosten van onderhavige akte ten laste zijn van de overdrager. Argumentatie van de gemeenteraad leidende tot het uiteindelijke besluit De gemeenteraad sluit zich aan bij het advies/voorstel vanuit de administratie. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: De voorwaarden zoals beschreven in de akte rechtzetting kosteloze grondafstand aan de gemeente in het kader van verkaveling Watertorenweg en de hiermee verband houdende stukken goed te keuren en van het visum van de gemeenteraad te voorzien. De akte van rechtzetting zal verleden worden ten overstaan van meester Bart Van Thielen, notaris in Herselt.

16 16 Art. 3: Art. 4: Art. 5: Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad te machtigen om in naam van de gemeente de akte van eigendomsoverdracht te ondertekenen. De hypotheekbewaarder te ontslaan van de verplichting om ambtshalve een inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte. Alle rechten en kosten van onderhavige akte worden door de overdragers ten laste genomen. OPENBARE WERKEN 015 BNIP stroomschaarste - rapportering - stand van zaken ( ) KENNISNAME. Toelichting ter zitting door de burgemeester op basis van de meest recente gegevens. De burgemeester verwijst onder meer naar het veiligheidsoverleg volgende week met Hulshout en Westerlo, de andere gemeenten van de PZ. Volgende week is er desbetreffend dus nog meer duidelijkheid. Verdere rapportering volgt. OPENBARE WERKEN 016 Selectief uitschakelen openbare verlichting ( ) Situering Door het (selectief) uitschakelen van de openbare verlichting op permanente basis kan een continue besparing worden gerealiseerd. Deze actie kan bovendien ook gekaderd worden in de burgemeestersconvenant: besparing van 20 % CO 2 tegen Bovendien kan de maatregel sensibiliserend werken naar de bevolking toe in het spaarzaam omgaan met energie. Wettelijke gronden Gemeentedecreet. Collegebesluit van Toelichting en advies De brandprogramma s voor de stuurpunten van de openbare verlichting kunnen aangepast worden. Hiervoor worden geen kosten aangerekend aan de gemeente. Totaal opgesteld vermogen openbare verlichting op het grondgebied Herselt: 252,3 kw. Tarief waarmee de berekeningen werden uitgevoerd: 0,14 EUR/kwh voor de stille uren (van tot 6.00 uur) en 0,21 EUR/kwh voor de normale uren (van 6.00 tot uur). Met de enkele verlichtingspunten rond de Mixx die nu al een aangepast brandregime hebben, werd geen rekening gehouden in deze simulatie. Simulatie: Situatie nu : Brandregime Zuiver Nacht Totaal Normale Uren Stille uren Uren kwh

17 17 CO kg Brandregime D23H6WE : OV gaat aan bij duisternis, dooft omstreeks 23h00, herontsteekt om 6h00 en dooft terug bij voldoende daglicht. Tijdens het weekend blijft de OV de ganse nacht branden. Uren kwh CO kg Gerealiseerde besparing : in kwh in in CO kg Brandregime D24H5WE : OV gaat aan bij duisternis, dooft omstreeks 24h00, herontsteekt om 5h00 en dooft terug bij voldoende daglicht. Tijdens het weekend blijft de OV de ganse nacht branden. Uren kwh CO kg Gerealiseerde besparing : in kwh in in CO kg Er kan een besparing (in euro s) gerealiseerd worden van meer dan ,00 EUR op jaarbasis indien gekozen wordt voor het brandregime D23H6WE. Er kan een besparing (in euro s) gerealiseerd worden van meer dan ,00 EUR op jaarbasis indien gekozen wordt voor het brandregime D24H5WE. Eandis liet weten dat het mogelijk is om het openbaar verlichtingsnet op te splitsen in verschillende secties. Zo kan er een onderscheid in aansturing / brandregime gemaakt worden tussen twee verschillende circuits. Om dit te kunnen verwezenlijken is wel de bijplaatsing van een tweede stuursysteem in elke distributiecabine noodzakelijk. Zo kunnen gevaarlijke kruispunten en bochten apart worden aangestuurd. Eandis schat de totale kost (eenmalig) indien de interventie zou moeten gebeuren op de helft van het aantal bestaande verlichtingspalen, op ongeveer ,00 EUR (excl. BTW). Zo wordt het bijv. mogelijk om de helft van de verlichting te gaan sturen met een brandprogramma " volledige nacht de lampen aan ", en een ander segment van het net met een brandregime "doving omstreeks of uur en al dan niet herontsteking 's morgens" (afwijkend brandregime tijdens het weekend kan eveneens). Na bespreking binnen de administratie, het managementteam en het college, wordt geadviseerd om de openbare verlichting tijdens de week te doven tussen en 6.00 uur, behalve op kruispunten en andere gevaarlijke punten (bijv. bochten/holle wegen/oversteekplaatsen). Voor uur, en na 6.00 uur wordt geadviseerd alle verlichting te laten branden, rekening houdend met de veiligheid van schoolkinderen of burgers die van het werk huiswaarts keren.

18 18 Een gedetailleerde studie en kostenraming door Eandis moet worden gemaakt wanneer er een beslissing is genomen met betrekking tot het aantal verlichtingspalen / plaatsen waar een interventie noodzakelijk is en de verlichting tussen en 6.00 uur dient te blijven branden. De uitrol voor het selectief doven van de verlichting tussen en 6.00 uur kan geleidelijk gebeuren. In het weekend kan de verlichting overal blijven branden. Het is aangewezen om in parallel te bekijken op welke plaatsen er bijkomende wegmarkeringen en / of signalisatie noodzakelijk zijn. Op zijn minst moeten gevaarlijke punten (holle wegen, diepe grachten, bochten, ) voldoende gesignaleerd worden. Het is moeilijk om hiervoor een inschatting te maken wat betreft kosten. Deze zijn sterk afhankelijk van de gekozen oplossing (reflectoren, katafootpaaltjes, belijning, aanwijzende borden, ). De flankerende maatregelen dienen te worden onderzocht ter plaatse. Discussie gemeenteraad De burgemeester stelt dat het niet de bedoeling is te kiezen voor welk danig regime dan ook. Eerst dient een oefening te gebeuren met Eandis en intensief overleg te worden gepleegd. De ervaring bij en in andere gemeenten zal hierbij worden benut. Aanpassingen van het initieel ontwerpbesluit vanuit zowel N-VA als CD&V, resulteren tenslotte in het hiernavolgend aangepast besluit met drie artikelen. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: Art. 3: Principieel akkoord te gaan om de openbare verlichting tussen en 6.00 uur selectief te doven/dimmen behalve op die locaties waar dit veiligheidshalve niet aangewezen is. Het college te belasten met de praktische uitvoering van dit besluit, in acht genomen het onderzoek naar de nodige flankerende maatregelen en een selectieve uitrol, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan communicatie naar de burgers. Het lichtplan en het toe te passen lichtregime zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad. OPENBARE WERKEN 017 Werken Ramselsesteenweg - stand van zaken - kennisgeving ( ) Toelichting ter zitting Schepen van openbare werken Christiane Van Thielen licht de stand van zaken toe. Mark Van den Wouwer wijst op de opeenvolgende overschrijdingen van de deadline met betrekking tot dit werk. Schepen van openbare werken Christiane Van Thielen refereert onder meer aan de specifieke Ramselse problematiek van de ondergrond (klei) ter plekke. Raadslid Mark Van den Wouwer vraagt naar de nieuwe einddatum van de werken. De schepen stelt eind februari voorop. Mark Van den Wouwer stelt dat herhaaldelijk door specialisten werd gewezen op de ondergrondproblematiek: waarom werd niet beter geluisterd. Schepen Christiane Van Thielen stelt dat planning een ander verhaal is dan uitvoeren van plannen op het terrein. Het raadslid van N-VA stelt dat een termijnverlenging van 40 dagen meer is dan ¼ van de voorziene tijd. Schepen Erik Valgaeren van zijn kant legt accent op een andere belangrijke oorzaak van de vertraging van de werken: de vertraging van de werken bij de nutsmaatschappijen. Ook hij refereert aan de problemen qua draagkracht van de ondergrond: met name de klei zit erg hoog met alle gevolgen qua beperkte en langzame infiltratie, verdamping en afvloeien van hemelwater. Raadslid Jos Van Herck stelt anderzijds dat studiebureau s toch voorafgaandelijk zicht zouden moeten hebben (gehad) op deze specifieke Ramselse problematiek.

19 19 Raadslid Mark Van den Wouwer vraagt tenslotte om tegen de volgende raad een raming te bezorgen en een overzicht van de financiële implicaties van de verwikkelingen in dit project. KENNISNAME. PERSONEELSDIENST 018 Aanwervingsvoorwaarden gemeentesecretaris ( ) Situering en historiek 1. De gemeenteraad keurde op volgende aanwervingsvoorwaarden goed voor de toen nog wettelijke graad (nu decretale graad ) van gemeentesecretaris:

20 20

21 21 2. De rechtspositieregeling van de gemeente Herselt. Deze werd goedgekeurd door de gemeenteraad op en bevatte onder meer de volgende specifieke bepalingen voor de aanwerving van de gemeentesecretaris en de financieel beheerder van de gemeente. Zij worden voor alle duidelijkheid in het cursief weergegeven. De nieuwe rechtspositieregeling heeft een beduidende impact op aanwervingsvoorwaarden voor gemeentesecretaris anno Art. 29. Als de functie van gemeentesecretaris of van financieel beheerder door aanwerving vervuld wordt, moet de kandidaat houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau A. Art. 30. De selectie wordt uitgevoerd op basis van de selectiecriteria en met behulp van verschillende selectietechnieken. De selectiecriteria en selectietechnieken zijn afgestemd op de functiebeschrijving.

22 22 Art. 31. De selectietechnieken voor de functie van gemeentesecretaris bevatten in elk geval een test die de managements- en leiderschapscapaciteiten van de kandidaten toetst en geschieden door een erkend extern bureau. Het college stelt de raad voor om deze eerste ambtenaar van de gemeente aan te werven en dus niet bij bevordering aan te stellen. Dit betekent concreet dat zowel externe als interne kandidaten kunnen meedoen aan de selectieproeven. De volgende specifieke aanwervingsvoorwaarden en selectietechnieken worden ter goedkeuring voorgelegd aan de raad Specifieke aanwervingsvoorwaarden: 1. Houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau A: ofwel een masterdiploma, ofwel een diploma van het universitair onderwijs, ofwel een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs. 2. Minstens 2 jaar relevante beroepservaring bezitten in overeenstemming met de functiebeschrijving. 3. Slagen in een selectieprocedure. Selectieprocedure: Het college stelt de raad de volgende selectieprocedure voor: 1. Schriftelijke selectieproef (50 punten): -Grondige kennis van het gemeentedecreet en de belangrijkste bepalingen uit de Nieuwe Gemeentewet. -Gevalstudie of een andere opdracht met betrekking tot een materie die frequent aan de orde is voor een gemeentesecretaris op de werkvloer van een lokaal bestuur. 2. Mondelinge selectieproef (50 punten) : -De kandidaat wordt beoordeeld op basis van onder meer c.v., motivatie en interesse in de functie. -Tevens wordt de kandidaat geëvalueerd in zijn overeenstemming met de specifieke vereisten van de functie zoals die in de functiebeschrijving en het functieprofiel zijn weergegeven. De kandidaat kan slechts overgaan naar de tweede selectieproef nadat hij minstens 50% behaalde op het schriftelijk gedeelte. De kandidaat kan slechts overgaan naar de derde selectieproef indien hij minstens 50% haalde op het mondelinge gedeelte en 60% op het totaal van het schriftelijk en mondeling gedeelte, m.a.w. op het totaal van de eerste en tweede selectieproef. 3. Screening van de managements- en leiderschapscapaciteiten Deze screening gebeurt door een extern selectiebureau. -In het kader van deze selectietechniek, wordt de kandidaat geëvalueerd met ofwel: zeer geschikt, geschikt of ongeschikt. Om voor benoeming in aanmerking te komen, moet men minimaal geschikt worden bevonden.

23 23 Wettelijke gronden Gemeentedecreet, meer bepaald de artikelen 76 1, 83, 84, 86 tot en met 90, de artikelen 92, 96 en 97. De artikelen van het Besluit van de Vlaamse Regering van omtrent de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel bevatten specifieke bepalingen over de aanwerving van een gemeentesecretaris (zie hoger). Argumentatie van de gemeenteraad leidende tot het uiteindelijke besluit De gemeenteraad sluit zich aan bij het voorstel van het college van burgemeester en schepenen. BESLUIT eenparig: Art. 1: Art. 2: Art. 3: De raad verklaart één voltijdse statutaire betrekking van gemeentesecretaris open bij aanwerving. De kandidatuurstellingen met curriculum vitae en kopie van het vereiste diploma moeten ten laatste op de datum bepaald door het college van burgemeester en schepenen verstuurd worden aan het college van burgemeester en schepenen, Kerkstraat 1, 2230 Herselt. De datum van de poststempel geldt als datum van verzending. De raad legt voor de functie van gemeentesecretaris een wervingsreserve aan van twee jaar. De raad bepaalt de volgende specifieke aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure voor de betrekking van gemeentesecretaris: Specifieke aanwervingsvoorwaarden: 1.Houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau A: ofwel een masterdiploma, ofwel een diploma van het universitair onderwijs, ofwel een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs. 2.Minstens 2 jaar relevante beroepservaring bezitten in overeenstemming met de functiebeschrijving. 3.Slagen in een selectieprocedure. Selectieprocedure: Het college stelt de raad de volgende selectieprocedure voor: 1.Schriftelijke selectieproef (50 punten): -Grondige kennis van het gemeentedecreet en de belangrijkste bepalingen uit de Nieuwe Gemeentewet. -Gevalstudie of een andere opdracht met betrekking tot een materie die frequent aan de orde is voor een gemeentesecretaris op de werkvloer van een lokaal bestuur. 2.Mondelinge selectieproef (50 punten) : -De kandidaat wordt beoordeeld op basis van onder meer c.v., motivatie en interesse in de functie. -Tevens wordt de kandidaat geëvalueerd in zijn overeenstemming met de specifieke vereisten van de functie zoals die in de functiebeschrijving en het functieprofiel zijn weergegeven. De kandidaat kan slechts overgaan naar de tweede selectieproef nadat hij minstens 50% behaalde op het schriftelijk gedeelte. De kandidaat kan slechts overgaan naar de derde selectieproef indien hij minstens 50% haalde op het mondelinge gedeelte en 60% op het totaal van het schriftelijk en mondeling gedeelte, m.a.w. op het totaal van de eerste en tweede selectieproef.

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER Goedkeuring ontwerpnotulen van ( )

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER Goedkeuring ontwerpnotulen van ( ) 1 TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2014 SECRETARIAAT 001 Goedkeuring ontwerpnotulen van 20-10-2014 (2.075.1.077) De goedkeuring van de ontwerpnotulen van de gemeenteraad van 20-10-2014.

Nadere informatie

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 26 november 2012 AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Aerts C., Tubbax L., Van Thielen

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Zitting van 19 november Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten

Zitting van 19 november Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten SOCIAAL HUIS HERSELT Kerkstraat 1A, 2230 Herselt Provincie Antwerpen OCMW HERSELT Zitting van 19 november 2018 - Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten Aanwezig: Verontschuldigd: Erik

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07827 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10946 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 augustus 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_10025 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 21 mei 2012 AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Helsen K., Luyten F., Korthout R., Laporte

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 3 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_05675 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08640 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05975 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014 Zitting van 26 januari 2015 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Zitting van 26 november Gemeenteraad Zittingsverslag

Zitting van 26 november Gemeenteraad Zittingsverslag Provincie Antwerpen Gemeente HERSELT Zitting van 26 november 2018 - Gemeenteraad Zittingsverslag Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wendy Tubbax - Voorzitter Luc Peetermans - Burgemeester Kathleen Helsen,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 2 januari 2013 AANWEZIG: Peetermans L. burgemeester-voorzitter; Helsen K., Korthout R., Peeters M.,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_12980 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 APRIL 2016

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 APRIL 2016 PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 APRIL 2016 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks, N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07679 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_10759 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018 Raad voor maatschappelijk welzijn 23 mei 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 23 mei 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03650 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02598 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02418 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07021 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02749 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07867 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 25 mei 2016 1/11 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 mei 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door Gemeenteraad Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte Getekend door 4 Aanpassing aanvullend reglement Onze-Lieve-Vrouwestraat Samenstelling: Aanwezig: de heer Ferdi Heylen, voorzitter;

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03094 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13268 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10932 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00577 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07666 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08181 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 24 oktober 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Onze

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02972 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie