Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT"

Transcriptie

1 Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 26 november 2012 AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Aerts C., Tubbax L., Van Thielen C., Van Hove L., Peeters F., Verstappen K., Van Thielen V., Braes J., Battel G., Tubbax W., Van Reet H., Van Herck J., Raets E., Bloemmen K. en Van Aelst F. - raadsleden; VERONTSCHULDIGD: Laporte E., Moykens K. Openbare zitting SECRETARIAAT 001 Goedkeuring ontwerpnotulen van ( ) BESLUIT: De ontwerpnotulen van worden goedgekeurd met dien verstande dat in punt 015 Dagvaarding betreffende Vaco (1.777) in de openbare zitting de dagvaarding wordt toegevoegd mits schrapping van alle persoonsgegevens. Tijdens de stemming wordt opgemerkt dat de voorzitter van de gemeenteraad te vroeg stemt, aangezien deze slechts als laatste kan stemmen. AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Aerts C., Tubbax L., Van de Kerkhof A., Van Thielen C., Van Hove L., Peeters F., Verstappen K., Van Thielen V., Braes J., Battel G., Tubbax W., Van Reet H., Van Herck J., Raets E., Bloemmen K. en Van Aelst F. - raadsleden; SECRETARIAAT 002 Goedkeuring ontwerpnotulen van ( ) BESLUIT: De notulen van de gemeenteraad van worden goedgekeurd met dien verstande dat punt 001. Goedkeuring ontwerpnotulen van ( ) wordt gewijzigd zoals hieronder weergegeven. De goedkeuring van de ontwerpnotulen van de geheime zitting van oktober wordt verwezen naar de geheime zitting.

2 Initieel punt 001: Situering Aan de orde is: de goedkeuring van de ontwerpnotulen van de gemeenteraad van Advies secretaris De secretaris stelt omtrent een mogelijke aanpassing van de notulen (op voorstel van de voorzitter van de raad: opname in de notulen van de dagvaarding in kwestie) die werden opgemaakt met betrekking tot de geheime zitting, (met name onder agendapunt dagvaarding betreffende Vaco (1.777)) dat deze mogelijke aanpassing in geheime zitting dient besproken /goedgekeurd te worden. Argumentatie van de raad leidend tot het besluit Verwijzing naar de geheime zitting, van de goedkeuring van de notulen van met betrekking tot de geheime zitting van (met name agendapunt dagvaarding betreffende Vaco (1.777)). De overgelegde ontwerpnotulen van de gemeenteraad van goed te keuren met uitzondering van de ontwerpnotulen van de geheime zitting (agendapunt dagvaarding betreffende Vaco (1.777)). De goedkeuring van de notulen van de geheime zitting van de raad van (met name het besluit onder agendapunt dagvaarding betreffende Vaco (1.777)) te verwijzen naar de geheime zitting. WORDT: Situering Aan de orde is: de goedkeuring van de ontwerpnotulen van de gemeenteraad van Advies secretaris De secretaris stelt omtrent een mogelijke aanpassing van de notulen (op voorstel van de voorzitter van de raad: opname in de notulen van de dagvaarding in kwestie) die werden opgemaakt met betrekking tot de geheime zitting, (met name onder agendapunt dagvaarding betreffende Vaco (1.777)) dat deze mogelijke aanpassing in geheime zitting dient besproken /goedgekeurd te worden. Argumentatie van de raad leidend tot het besluit Verwijzing naar de geheime zitting, van de goedkeuring van de notulen van Wegens onenigheid over het al dan niet opnemen van de integrale dagvaarding in de notulen wordt de goedkeuring van de ontwerpnotulen besproken op vorige raad verwezen naar de geheime zitting, gezien het privacygevoelige karakter van deze materie. REKENDIENST 003 Aankoop BBC software (Beleids- en beheerscyclus): beleidsplanning (Olympus) en beleidsuitvoering/boekhoudprogramma (Mercurius) ( (3))

3 De gemeenteraad gaat akkoord met de gunningsprocedure (onderhandeling zonder bekendmaking) voor de aankoop van BBC software. Aan het schepencollege wordt toelating verleend om hierover te onderhandelen met DV intercommunale Cipal. De kosten voor de aankoop van BBC software worden geraamd op ,00 EUR excl. BTW ( EUR incl. BTW). Deze kosten dienen aangerekend te worden op art. nr /742/53 van het budget AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Aerts C., Tubbax L., Van de Kerkhof A., Van Thielen C., Van Hove L., Peeters F., Verstappen K., Van Thielen V., Braes J., Battel G., Tubbax W., Van Reet H., Raets E., Bloemmen K. en Van Aelst F. - raadsleden; REKENDIENST 004 Verplichte toelagen (gewone en buitengewone) aan politiezone Zuiderkempen - dienstjaar 2013 ( (2)) De verplichte toelage (gewone dienst) van de gemeente Herselt aan de politiezone Zuiderkempen dienstjaar 2013 ten bedrage van ,00 EUR goed te keuren. De toelage (buitengewone dienst) van de gemeente Herselt aan de politiezone Zuiderkempen dienstjaar 2013 ten bedrage van ,00 EUR goed te keuren. Dit besluit vervolgens over te maken aan de bevoegde hogere overheid (overheden) conform de vigerende regelgeving ter zake. KERKFABRIEKEN 005 Budget 2013 kerkfabrieken Herselt ( ) BESLUIT: Aktename van de budgetten 2013 van kerkfabriek Sint-Servaas Herselt, Sint-Hubertus Ramsel, Onze- Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen Bergom en Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen Blauberg. AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Aerts C., Van de Kerkhof A., Van Thielen C., Van Hove L., Peeters F., Verstappen K., Van Thielen V., Braes J., Battel G., Tubbax W., Van Reet H., Raets E., Bloemmen K. en Van Aelst F. - raadsleden; 006 IOK - algemene vergadering agenda ( )

4 De gemeenteraad neemt akte van het document Evaluatie beleidsplan dat door de raad van bestuur aan de algemene vergadering wordt voorgelegd. De gemeenteraad sluit zich aan bij de overwegingen en conclusies van het beleidsplan 2013, goedgekeurd door de raad van bestuur. De gemeenteraad sluit zich aan bij de overwegingen en de conclusies van de begroting 2013 en de hierin vervatte bijdragen, goedgekeurd door de raad van bestuur. 007 IOK - algemene vergadering aanduiding volmachtdrager ( ) Art.1: Viviane Van Thielen te benoemen als volmachtdrager van de gemeente in de algemene vergadering van IOK op Viviane Van Thielen te mandateren om op deze vergadering te handelen en te beslissen conform de besluiten die door de gemeenteraad zijn genomen over de agendapunten van de algemene vergadering van IOK van IOK Afvalbeheer - algemene vergadering agenda ( ) De gemeenteraad neemt akte van het document Evaluatie beleidsplan dat door de raad van bestuur aan de algemene vergadering wordt voorgelegd. De gemeenteraad sluit zich aan bij de overwegingen en conclusies van het beleidsplan 2013, goedgekeurd door de raad van bestuur. De gemeenteraad sluit zich aan bij de overwegingen en de conclusies van de begroting 2013 en de hierin vervatte bijdragen, goedgekeurd door de raad van bestuur. 009 IOK Afvalbeheer - algemene vergadering aanduiding volmachtdrager ( ) BESLUIT: Gerda Battel te benoemen als volmachtdrager van de gemeente in de algemene vergadering van IOK Afvalbeheer op Gerda Battel te mandateren om op deze vergadering te handelen en te beslissen conform de besluiten die door de gemeenteraad zijn genomen over de agendapunten van de algemene vergadering van IOK Afvalbeheer van AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter;

5 Aerts C., Van de Kerkhof A., Van Thielen C., Van Hove L., Peeters F., Verstappen K., Van Thielen V., Braes J., Battel G., Tubbax W., Van Reet H., Van Herck J., Raets E., Bloemmen K. en Van Aelst F. - raadsleden; 010 Iverlek - buitengewone algemene vergadering goedkeuring agenda en aanduiding van gemeentelijke vertegenwoordiger ( ) Art. 4: Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering in buitengewone zitting te houden op : 1. Bespreking in het kader van artikel 44 van het Vlaams decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2013 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting Volmachtverlening inzake bestellingen van Iverlek aan Eandis Bekrachtiging. 3. Statutaire benoemingen. 4. Statutaire mededelingen. De heer Louis Van Hove aan te duiden als vertegenwoordiger van de gemeente om deel te nemen aan de algemene vergadering in buitengewone zitting van IVERLEK op De heer Frans Peeters aan te duiden als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente om deel te nemen aan de algemene vergadering in buitengewone zitting van IVERLEK op Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging IVERLEK, ter attentie van het secretariaat p/a, Brusselsesteenweg 199, 9090 Melle. 011 Cipal: buitengewone algemene vergadering aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger ( ) Op basis van de bekomen documenten en de toelichtende nota worden de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Cipal van en de in dat verband door de raad van bestuur van de dienstverlenende vereniging Cipal voorgestelde beslissingen, zoals overgemaakt per oproepingsbrief van , goedgekeurd. Als vertegenwoordiger van de gemeente voor de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Cipal van wordt aangewezen: Louis Van Hove, gemeenteraadslid, Wolfsdonksesteenweg 144, 2230 Herselt T 014/ met als plaatsvervanger Christiane Van Thielen, gemeenteraadslid, Begijnendijksesteenweg 81, 2230 Herselt T 016/ Bovengenoemde vertegenwoordiger [of bij belet bovengenoemde plaatsvervanger(s)] wordt (worden) gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Cipal van (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad zijn genomen over de agendapunten en de daaronder te nemen beslissingen van de buitengewone algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging

6 Art. 4: Cipal van en verder al het nodige te doen voor de afwerking van de volledige agenda. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan de dienstverlenende vereniging Cipal, Cipalstraat 1, 2440 Geel. 012 Finilek - agenda buitengewone algemene vergadering ( ) Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van deze buitengewone algemene vergadering en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de volgende agendapunten: 1. Bespreking in het kader van het artikel 44 van het decreet op de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2013 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting Goedkeuring wijziging van het reglement voor het beheer van de participatie in Publigas. 3. Statutaire benoemingen. 013 Finilek - aanduiding van een volmachtdrager voor de buitengewone algemene vergadering ( ) De heer Frans Peeters, raadslid, aan te wijzen als volmachtdrager van de gemeente om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van Finilek op De heer Louis Van Hove, raadslid, aan te wijzen als plaatsvervangend volmachtdrager van de gemeente om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering van Finilek op De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Finilek van op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten. 014 Pidpa: benoeming en vaststelling van het mandaat van afgevaardigde voor de buitengewone algemene vergadering van ( ) Akte te nemen van de strategie en de te ontwikkelen activiteiten van Pidpa m.b.t. het boekjaar Goedkeuring te verlenen aan de door de Raad van Bestuur van Pidpa voorgelegde begroting 2013 en het toelichtend verslag. Als gemeentelijke vertegenwoordiger voor de buitengewone algemene vergadering wordt aangewezen : mevrouw Christiane Van Thielen met als vervanger mijnheer Louis Van Hove.

7 Art. 4: Art. 5: Aan bovengenoemde vertegenwoordiger wordt de opdracht gegeven om op de buitengewone algemene vergadering van , overeenkomstig deze beslissing te stemmen, evenals op elke andere algemene vergadering die wordt samengeroepen ter behandeling van de agendapunten van deze buitengewone algemene vergadering. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en zal onverwijld een afschrift van deze beslissing bezorgen aan Pidpa, Desguinlei 246, 2018 Antwerpen. AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Aerts C., Tubbax L., Van de Kerkhof A., Van Thielen C., Van Hove L., Peeters F., Verstappen K., Van Thielen V., Braes J., Battel G., Tubbax W., Van Reet H., Van Herck J., Raets E., Bloemmen K. en Van Aelst F. - raadsleden; POLITIE 015 Politiereglement: Tonnagebeperking - Vest zwaar vervoer ( ) Gemeenteraadsbeslissing van m.b.t. tonnagebeperking in Dieperstraat en Limberg komt te vervallen. Gemeenteraadsbeslissing van m.b.t. een tonnagebeperking in een gedeelte van Vest komt ook te vervallen. Uitbreiding van de huidige zone verbod op vervoer van zaken van meer dan 5 t, uitgezonderd plaatselijke bediening en landbouwvoertuigen. Kerkstraat, St.-Servaasweg, Vest, Maria Gorettistraat, en het eerste deel van Limberg dat grenst aan de Herentalsesteenweg worden toegevoegd. Art. 4: De weggebruikers worden door middel van de voorgeschreven verkeerstekens van deze verkeersmaatregelen in kennis gesteld. Art. 5: Een afschrift van dit besluit wordt, na goedkeuring door de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale en Gelijke kansen overgemaakt aan: de heer griffier van de Rechtbank van 1 aanleg te Turnhout de heer griffier van de politierechtbank van Turnhout de brandweercommandant, de politie Zuiderkempen de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen, cel verkeer en signalisatie, Lange Kievitstraat , bus 41, 2018 Antwerpen. Art. 6: Dit reglement zal overeenkomstig de wettelijke bepalingen worden bekendgemaakt. Art. 7: Dit aanvullend reglement wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid. Art. 8: Het huidige reglement zal ter kennisgeving worden voorgelegd aan de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke kansen, via het Departement Mobiliteit en Openbare werken, afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Ferrarisgebouw, Koning Albert IIlaan 20 bus 2, 1000 Brussel, voor wat gemeentewegen betreft. POLITIE 016 Politiereglement: invoeren éénrichtingsverkeer - Maria Gorettistraat ( )

8 Invoeren van éénrichtingsverkeer uitgezonderd fietsers en bromfietsers klasse A in Maria Gorettistraat. Het vervoer komende van Limberg wordt niet toegelaten. Deze regeling zal met verbodsbord C1 (verboden richting voor iedere bestuurder) met onderbord M3 (verbod geldt niet voor fietsers noch voor bromfietsers klasse A) en gebodsbord F19 (openbare weg met éénrichtingsverkeer) met onderbord M5 (fietsers en bromfietsers klasse A toegelaten in beide richtingen) gesignaleerd worden. Art. 4: De weggebruikers worden door middel van de voorgeschreven verkeerstekens van deze verkeersmaatregelen in kennis gesteld. Art. 5: Invoeren vanaf vrijdag Art. 6: De buurtbewoners zullen hierover geïnformeerd worden. Art. 7: Een afschrift van dit besluit wordt, na goedkeuring door de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale en Gelijke kansen overgemaakt aan: de heer griffier van de Rechtbank van 1 aanleg te Turnhout de heer griffier van de politierechtbank van Turnhout de brandweercommandant, de politie Zuiderkempen de afdeling Wegen en Verkeer Antwerpen, cel verkeer en signalisatie, Lange Kievitstraat , bus 41, 2018 Antwerpen. Art. 8: Dit reglement zal overeenkomstig de wettelijke bepalingen worden bekendgemaakt. Art. 9: Dit aanvullend reglement wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid. Art. 10: Het huidige reglement zal ter kennisgeving worden voorgelegd aan de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke kansen, via het Departement Mobiliteit en Openbare werken, afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Ferrarisgebouw, Koning Albert IIlaan 20 bus 2, 1000 Brussel, voor wat gemeentewegen betreft. CULTUUR 017 Aanpassing reglement projectsubsidie (1.854(1)) Art. 4: Art. 5: De gemeenteraad volgt het advies van het bestuur van de cultuurraad en is akkoord met de wijziging van het reglement projectsubsidie, onderdeel van het cultuurbeleidsplan Binnen de perken van de begroting en onder de voorwaarden in dit reglement bepaald, kan het gemeentebestuur Herselt een subsidie verlenen van maximum 2.500,00 EUR voor de organisatie van één of meerdere activiteiten in het kader van een bijzonder project. Enkel de verenigingen of organisaties die hun vestiging en werking hebben in de gemeente Herselt komen in aanmerking voor de subsidie. Het gemeentebestuur wenst inwoners aan te zetten tot cultuurparticipatie en artistieke creativiteit. Daarom biedt zij ondersteuning bij projecten die de bevolking laten kennismaken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Om van de subsidie te kunnen genieten, moet het project voldoen aan volgende voorwaarden: a. cultuur en gemeenschapsvorming als thema centraal stellen b. vernieuwend zijn vanuit het oogpunt van het culturele leven binnen de gemeente c. een zelfstandige identiteit vertonen of binnen een groter organisatorisch geheel een eigen profiel en/of originaliteit hebben d. gericht zijn op een breed publiek, ruimer dan de eigen leden e. een uitstraling hebben die verder reikt dan de grenzen van de verschillende deelgemeenten en parochies binnen de gemeente Herselt f. in de gemeente Herselt plaatsvinden

9 Art. 6: Art. 7: Art. 8: Art. 9: g. een afgebakende tijdspanne hebben h. andere culturele of socio-culturele verenigingen uit Herselt betrekken bij de organisatie en / of uitvoering i. de toegang voldoende laagdrempelig houden j. geen commerciële doeleinden hebben Komen niet in aanmerking voor de in dit reglement bedoelde subsidie: a. uitgaven voor recepties, feestjes, fuiven en catering b. kosten ingevolge aankoop van prijzen c. uitgaven voor attenties voor medewerkers d. vergoedingen, onder welke vorm ook, voor eigen vrijwilligers van de vereniging e. kosten voor prospectie De projectsubsidie heeft tot doel gemeenschapsvorming te stimuleren. De subsidie kan geheel of gedeeltelijk worden toegekend: a. maximum 1.000,00 EUR wordt toegekend aan projecten die voldoen aan de voorwaarden vermeld in artikel 75 b. maximum 1.000,00 EUR extra wordt toegekend indien minstens 3 van de volgende disciplines aan bod komen: Muziek: pop en rock, klassiek, jazz, wereldmuziek Letteren: literaire voordrachten, poëzie, signeersessies Podiumkunsten: theater, dans, circus Beeldende kunst: schilderen, beeldhouwen, fotografie, film, nieuwe media, webdesign, architectuur Cultuuruitingen: erfgoed en volkscultuur, circus, processies en stoeten, markten, rondleidingen en wandelingen Vorming: cursussen en workshops, lezingen en voordrachten c. maximum 500,00 EUR extra wordt toegekend voor de inspanningen die geleverd worden om inwoners, die niet aangesloten zijn bij een vereniging, te betrekken bij de organisatie en / of de uitvoering van het project. De aanvrager dient uiterlijk twee maanden vóór de begindatum van het project waarvoor subsidie wordt gevraagd, schriftelijk een aanvraag in bij de cultuurdienst, Kerkstraat 1, 2230 Herselt. De cultuurdienst stelt hiervoor een aanvraagformulier ter beschikking. Art. 10: Alle bijkomende gevraagde bescheiden en/of inlichtingen die noodzakelijk worden geacht voor de beslissing over het al dan niet toekennen van het subsidiebedrag, dienen op eenvoudig verzoek verstrekt te worden. Art. 11: De uitkering geschiedt door overschrijving op de door de vereniging in de aanvraag opgegeven rekeningnummer na ontvangst van een financiële eindafrekening. Hierbij dienen kopies van de betalingsbewijzen gevoegd te worden ter waarde van het subsidiebedrag. Het subsidiebedrag kan niet hoger zijn dan de bewezen onkosten. Art. 12: De steun van het gemeentebestuur die de aanvrager in toepassing van dit reglement geniet, moet kenbaar gemaakt worden op de publiciteit door op een zichtbare plaats te vermelden: (naam van het project) komt tot stand met de medewerking van de gemeente Herselt Art. 13: Wanneer wijzigingen in het project naar het oordeel van het schepencollege een invloed hebben op het subsidiebedrag in het nadeel van de aanvrager, wordt het voorwaardelijk goedgekeurde subsidiebedrag dienovereenkomstig aangepast. Art. 14: Indien door de aanvrager onjuiste gegevens worden meegedeeld of indien voor de bepaling van het subsidiebedrag noodzakelijke gegevens niet of laattijdig worden meegedeeld of wanneer één of meerdere bepalingen van dit reglement niet worden nageleefd, kan het schepencollege één of meer van volgende maatregelen nemen: a. de gehele of gedeeltelijke terugvordering van de verleende subsidie b. de uitsluiting van de aanvrager en/of medeorganisatoren van het project van subsidiëring op basis van huidig reglement gedurende een nader te bepalen periode. MILIEUDIENST

10 018 Dossier Greenenergy (1.777) BESLUIT eenparig (afwezig bij besluit: Erwin Raets): De raad vraagt om een nota op te stellen met antwoorden op de vragen gesteld omtrent de bouw- en milieuvergunning vanuit de diensten en deze te agenderen op de gemeenteraad van december. De raad vraagt om bovendien een brief te sturen naar milieuinspectie en ook deze in de toelichting op de gemeenteraad op te nemen. OPENBARE WERKEN 019 Renovatie verwarmingsinstallatie gemeenschapslokalen Verbrand Goor ( (2)) Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr en de raming voor de opdracht Renovatie verwarmingsinstallatie Gemeenschapslokalen Verbrand Goor, opgesteld door de gemeentelijke administratieve technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,00 EUR (excl. BTW) of ,00 EUR (incl. 21 % BTW). Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het budget van 2012, op art. nr / van de buitengewone dienst. Geheime zitting.. Aldus gedaan te Herselt in bovenstaande zitting. Namens de gemeenteraad: In opdracht: De secretaris, get. E. ANTHONIS. De burgemeester-voorzitter, get. L. PEETERMANS.

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 21 mei 2012 AANWEZIG: Peetermans L. - burgemeester-voorzitter; Helsen K., Luyten F., Korthout R., Laporte

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

Zitting van 19 november Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten

Zitting van 19 november Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten SOCIAAL HUIS HERSELT Kerkstraat 1A, 2230 Herselt Provincie Antwerpen OCMW HERSELT Zitting van 19 november 2018 - Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst besluiten Aanwezig: Verontschuldigd: Erik

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 24 oktober 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Onze

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Aanwezigen : Hofmans L. - Burgemeester Vermeesch R. - Voorzitter Muyshondt T., Verhaegen J., Damen N., De Pooter S., De Schutter S. - schepenen Janssens

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Stad Eeklo Cultuurdienst Molenstraat 36 9900 EEKLO T 09 218 27 31 F 09 378 40 49 info@stad.eeklo.be SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENSCHAPSVORMENDE CULTURELE PROJECTEN Gelet op het decreet van 12 juli 2012 betreffende

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

Zitting van 26 november Gemeenteraad Zittingsverslag

Zitting van 26 november Gemeenteraad Zittingsverslag Provincie Antwerpen Gemeente HERSELT Zitting van 26 november 2018 - Gemeenteraad Zittingsverslag Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wendy Tubbax - Voorzitter Luc Peetermans - Burgemeester Kathleen Helsen,

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT 1 Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 24 november 2014 AANWEZIG: Tubbax W. voorzitter van de gemeenteraad Peetermans L. burgemeester Helsen

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

01. Goedkeuring verslag vorige vergadering De gemeenteraad van Vorselaar, Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 7 november 2016 goed.

01. Goedkeuring verslag vorige vergadering De gemeenteraad van Vorselaar, Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 7 november 2016 goed. Verslag aan provincie gemeenteraad 5 december 2016 OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 7 november 2016 goed. 02. Kennisname verslagen

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies

Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Reglement van 22 december 2015 voor toekenning en verdeling van projectsubsidies Artikel 1 Dit reglement is enkel van toepassing op aanvragen voor het verkrijgen van een projectsubsidie uitgaande van verenigingen

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Zitting van 28 mei Gemeenteraad

Zitting van 28 mei Gemeenteraad Provincie Antwerpen Gemeente HERSELT Zitting van 28 mei 2018 - Gemeenteraad Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wendy Tubbax - Voorzitter Luc Peetermans - Burgemeester Kathleen Helsen, Ronan Korthout,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente MAASMECHELEN Provincie LIMBURG Arrondissement TONGEREN ZITTING VAN : 19 februari 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Pieters Andy - voorzitter Terwingen Raf - Burgemeester Lenssen Georges, Kortleven

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14059 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte

Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking gemeentebestuur Zulte Subsidiereglement Ontwikkelingssamenwerking Gemeente Zulte (goedgekeurd in de gemeenteraadszitting van 25 juni 2009) Dit subsidiereglement omvat: 1. Werkingstoelagen voor verenigingen aangesloten bij de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 2 januari 2013 AANWEZIG: Peetermans L. burgemeester-voorzitter; Helsen K., Korthout R., Peeters M.,

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT Zoutleeuw, 21 november 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

NOTULEN raad voor maatschappelijk welzijn - zitting van 27 mei 2019

NOTULEN raad voor maatschappelijk welzijn - zitting van 27 mei 2019 Openbaar NOTULEN raad voor maatschappelijk welzijn - zitting van 27 mei 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wim De Visscher, Voorzitter Dorien Cuylaerts, voorzitter van het vast bureau Bob Van den

Nadere informatie

zitting van dinsdag 25 april 2017

zitting van dinsdag 25 april 2017 zitting van dinsdag 25 april 2017 Openbare zitting 01 Kennisname ontslag OCMW raadslid - Inneke Lermusieau De voorzitter deelt mee dat mevr. Inneke Lermusieau ontslag heeft genomen als OCMW-raadslid per

Nadere informatie