Voor zover toepasbaar gelden deze punten ook bij vervoer en gebruik van ons materiaal elders, b.v. bij wedstrijden en toertochten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor zover toepasbaar gelden deze punten ook bij vervoer en gebruik van ons materiaal elders, b.v. bij wedstrijden en toertochten."

Transcriptie

1 Huisregels (Reglement van Orde) Amenophis Roeivereniging Zeewolde Algemeen Onze vereniging kenmerkt zich door een sportieve, open en gemoedelijke sfeer met zoveel mogelijk ruimte voor ieders sportieve wensen en ambities. Daar zijn we met elkaar verantwoordelijk voor. Spreek elkaar persoonlijk en respectvol aan als er iets niet goed gaat. Probeer mogelijke conflicten zoveel mogelijk zelf op te lossen en gebruik in het algemeen gewoon je gezond verstand. We gunnen iedereen een plezierige sportbeleving binnen de vereniging. Onderstaand toch een aantal gedragsregels, wensen en afspraken op een rijtje, zodat over een aantal zaken geen misverstanden kunnen bestaan, verdeeld over de volgende vier thema s. Hoofdstuk 1 : Gebruik boten en materiaal Hoofdstuk 2 : De Verenigingslocatie Hoofdstuk 3 : Omgangsvormen Hoofdstuk 4 : Algemene bepalingen en Aansprakelijkheid Hoofdstuk 1 Gebruik van boten en materiaal Voor zover toepasbaar gelden deze punten ook bij vervoer en gebruik van ons materiaal elders, b.v. bij wedstrijden en toertochten. Artikel 1 Het gebruik van boten 1. Ieder lid mag van het botenmateriaal gebruik maken overeenkomstig de bevoegdheid die hij/zij heeft gekregen. Boten mogen niet met meer personen bemand worden dan waartoe zij zijn ingericht. Er mogen geen andere dan voor de boot bestemde riemen of bankjes gebruikt worden, behoudens met toestemming van de materiaalcommissie. 2. Het in- en uitbrengen van een boot gebeurt onder commando van de stuurman, de overige bemanningsleden dienen zijn bevelen op te volgen. Alle boten moeten worden gedragen, horizontaal in het water worden gelegd en uit het water worden getild, uitgezonderd C-boten die voorzien zijn van een kielbescherming. Deze mogen ook op een karretje worden vervoerd en over de kiel in en uit het water worden geschoven. 3. Na het uitbrengen van een boot dient men zo snel mogelijk te vertrekken. Voor vertrek en na aankomst worden de riembladen met het logo omhoog op het vlot gelegd. Voor vertrek en na aankomst blijft minstens één bemanningslid bij de boot tot deze is binnengebracht. De tijd tussen aankomst en binnenbrengen, en tussen tewaterlating en vertrek, dient zo kort mogelijk te blijven. 4. Na gebruik moeten de boten en riemen worden schoongemaakt, gedroogd en op hun vaste plaats worden teruggelegd c.q. gehangen. De handgrepen en bladen van de riemen dienen schoongemaakt te worden met schoon kraanwater. 5. De Materiaalcommissie kan het gebruik van een boot of van het overige materiaal verbieden als deze/dit in reparatie is of slechts voor een beperkt doel beschikbaar is. 6. Er mag geen gebruik van het roeimateriaal worden gemaakt als niet is voldaan aan de voorwaarden in het veiligheidsreglement.

2 Artikel 2 Uitschrijving van boten. 1. Bij ieder gebruik van een boot dient het afschrijfboek zowel bij vertrek als bij aankomst volledig te worden ingevuld. Noteer naam van de boot en de namen van de roeiers en de stuurman. Tijd van vertrek, vaarrichting en bij terugkomst de tijd van aankomst. Artikel 3 Onze vaarregels op het water 1. Bij het afvaren vanaf het vlot dient men voorrang te verlenen aan passerende boten en boten die aankomen. 2. Wanneer tijdens het geven van instructie of het afnemen van roei- en/of stuurexamens het vlot gebruikt wordt, fungeren de leden van de examencommissie of instructeurs als vlotcommissaris en dienen hun aanwijzingen te worden opgevolgd. 3. In gladde boten mag niet op het water van plaats worden gewisseld. 4. Beroeps-scheepvaartverkeer mag nimmer last ondervinden van onze roeiboten. Houd zoveel mogelijk stuurboordwal aan; alleen als de omstandigheden (b.v. wind, golfslag, veel vissers) het wenselijk maken, en mits andere scheepvaart voldoende zicht op de situatie houdt, mag de bakboordwal worden aangehouden. Blijf zover mogelijk uit de buurt van grote schepen. 5. Houdt je aan het vaarreglement en breng de boot en zijn bemanning niet in gevaar. 6. Op ons roeiwater is het dragen van opzichtige, fluorescerende hesjes of T-shirts verplicht voor het voorste bemanningslid. Wanneer er aan roei-evenementen elders wordt deelgenomen, wordt de Amenophis clubkleding voorgeschreven. Artikel 4 Het reserveren van boten (-wagen) 1. Op de vastgestelde roeimomenten dienen alle boten beschikbaar te zijn en wordt door de roeiers onderling bepaald wie in welke boot roeit. Het van tevoren reserveren van een boot is niet mogelijk, tenzij bedoeld voor instructie, wedstrijd of een tocht. Zo nodig moet tevoren contact worden opgenomen met de materiaalcommissie. 2. Wanneer je de botenwagen wilt reserveren, dien je contact op te nemen met de materiaalcommissie. Artikel 5 Schade. 1. Indien voorafgaand een belangrijke beschadiging of gebrek wordt geconstateerd, mag de boot niet worden gebruikt, tenzij de materiaalcommissie daartoe toestemming heeft gegeven. 2. In alle gevallen dienen geconstateerde of opgelopen schades gemeld te worden in het afschrijfboek, mèt vermelding van je naam. Indien tijdens het roeien schade ontstaat, dient men meteen naar de loods terug te keren. Grote schades dienen direct aan de materiaalcommissie te worden gemeld. 3. Verantwoordelijk voor de invulling en/of de melding is de stuurman, de skiffeur of (bij een ongestuurde boot) de boegroeier. 4. Kosten van reparatie van materiaalschade worden in rekening gebracht aan de gebruiker(s) van het materiaal. Een beslissing over verhaal van kosten van materiaalschade, en over het mogelijk te verhalen bedrag, wordt genomen door de materiaalcommissie en het bestuur. 5. Schade ontstaan bij gebruik van materiaal in strijd met de geldende bevoegdheden wordt in elk geval op betrokkene(n) verhaald. Er zal dan aanspraak gedaan worden op de WA-verzekering van het betreffende lid.

3 Hoofdstuk 2 De verenigingslocatie Artikel 1 Orde en netheid 1. Iedereen is verantwoordelijk voor het netjes houden van het verenigingsterrein en de gebouwen. Gebreken dienen zo snel mogelijk aan de locatiebeheerder te worden gemeld. Artikel 2 Natte ruimten 1. De toiletten, de douche en wasbakken dienen schoon te worden achtergelaten. De douche dient zoveel mogelijk drooggemaakt te worden na gebruik. 2. Warm water is beschikbaar in de douche en het keukentje in de loods. Hiervoor moet eerst de gaskraan van de gasfles geopend te worden. Vergeet deze na gebruik niet weer af te sluiten. Artikel 3 Regelmatig onderhoud 1. Op regelmatige basis wordt een corveerooster gepubliceerd. Alle leden worden hierbij ingedeeld om een specifieke week te zorgen voor de schoonmaak en het overige regelmatig onderhoud. Als je op de ingedeelde datum/week niet kunt, dien je zelf vervanging te regelen of te ruilen. Artikel 4 Vlot 1. Iedereen wordt geacht om te helpen bij het in- of uitbrengen van de boten 2. De roeiers in een boot zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het in en uitbrengen van de boot. 3. Alleen roeiers en instructeurs mogen op het vlot zijn, tijdens het aanleggen of wegvaren. Artikel 5 Bar 1. De vereniging kent geen bediende bar. Er bestaat echter wel de mogelijkheid om consumpties te gebruiken. Deze worden bereid door de aanwezige leden zelf. 2. De genoten consumpties worden genoteerd op de aanwezige afschrijflijst en worden eens per kwartaal geïncasseerd. 3. Koffie en thee zijn gratis voor leden die op dat moment als vrijwilliger bij de vereniging bezig zijn. 4. Alcohol wordt niet geschonken aan personen onder de 18 jaar. Iedere aanwezige dient hierop toe te zien. 5. Doe de verwarming in de keet alleen aan als er iemand in de keet aanwezig is en ramen en deuren gesloten zijn. Artikel 6 Toegang 1. De toegang tot de vereniging is geregeld via sleutelkastjes. Ieder lid is in het bezit van de code van de sleutelkastjes. Beide sleutelkastjes hebben dezelfde code. 2. De code van de sleutelkastjes wordt af en toe gewijzigd. De code mag alleen gedeeld worden met leden. 3. (Dreigend) misbruikt van de locatie dient onmiddellijk aan de locatiebeheerder gemeld te worden. 4. Zorg dat de code van het sleutelkastje niet in beeld blijft staan, ook al zijn er leden bij de vereniging. Artikel 7 Afsluiten 1. Let bij het afsluiten op dat de binnen verlichting in de loods en de keet uit is. 2. Zorg dat er geen stroomgebruikers meer aanstaan (Denk aan de kachels in de keet, de waterkoker, het koffiezet apparaat, etc.) 3. Zorg dat alle kranen dicht zijn, ook die aan de slang om de boten af te spuiten. Bij voorspelde aanhoudende vorst dient het water zoveel mogelijk afgesloten te zijn. 4. Zorg dat kussens, servies, etc. van het terras weer naar binnen gebracht zijn en/of in de vaatwasser zijn gezet. 5. Controleer bij het afsluiten of de deuren en de poort ook daadwerkelijk op slot zijn.

4 Artikel 8 Alcohol, roken en drugs 1. Het verenigingsterrein is niet toegankelijk voor personen die onder invloed zijn van drugs en/of in beschonken toestand verkeren. 2. Het is niet toegestaan op het verenigingsterrein, in verenigingsverband of tijdens het roeien drugs te gebruiken of te verhandelen. 3. Roken is alleen buiten toegestaan, daar waar andere leden er geen last van hebben. Roken is niet toegestaan op het vlot en bij eventueel buiten liggende boten. 4. Voor aanwezigen vanaf 18 jaar is het nuttigen van alcohol toegestaan, echter alleen na het roeien. Artikel 9 Zwemmen Er mag op eigen risico in de hoge vaart gezwommen worden. Hierbij mag absoluut NIET gedoken worden vanaf het vlot, i.v.m. een betonnen beschoeiing onderwater. Artikel 10 Parkeren 1. Auto s dienen op het terrein geparkeerd te worden. Tijdens roeimomenten alleen tegen het hek aan de Baardmeesweg. Niet voor de botenwagen parkeren s.v.p. 2. Fietsen kunnen gestald worden bij de botenwagen of bij de keet. Niet in de loods, met uitzondering van de verenigingsfiets. Artikel 11 Fitness toestellen 1. Fitness op de verenigingslocatie, met de verenigingstoestellen is op eigen risico. De vereniging is niet verantwoordelijk voor eventueel letsel of blessures. 2. De fitness toestellen mogen door alle leden bij de vereniging gebruikt worden. 3. Voor het in of uitbrengen van de boten maken de fitness ers ruimte. 4. Na gebruik wordt alles weer netjes opgeruimd 5. Defecten aan de fitness apparatuur worden vermeld in het afschrijfboek Artikel 12 Overige 1. Het is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van de locatiebeheerder spullen te schenken aan, of te stallen bij de vereniging. 2. Huisdieren mogen alleen aangelijnd op het terrein komen. Huisdieren zijn niet toegestaan in de gebouwen of op het vlot. Het is niet toegestaan om huisdieren hun behoefte te laten doen op het verenigingsterrein. 3. Iedereen is verantwoordelijk voor het schoonhouden van het terrein. Ruim (zwerf)afval zoveel mogelijk direct op. 4. Gereedschappen en aanwezige materialen zijn verenigingseigendom en dienen alleen voor verenigingsdoeleinden gebruikt te worden.

5 Hoofdstuk 3 Omgangsnormen Artikel 1 (seksuele) intimidatie 1. Hou rekening met de grenzen die de ander aangeeft (ook tijdens roeien) 2. Maak op geen enkele wijze misbruik van je machtspositie 3. Kom niet ongewenst te dichtbij en raak de ander niet tegen zijn of haar wil aan 4. Geef de ander geen ongewenste seksueel getinte aandacht Artikel 2 Pesten 1. Scheld niet 2. Maak geen gemene grappen of opmerkingen over anderen 3. Doe niet mee aan pesten Artikel 3 Bedreiging, mishandeling 1. Vecht niet 2. Gebruik geen geweld 3. Bedreig de ander niet 4. Berokken de ander geen schade 5. Respecteer andermans eigendommen Artikel 4 Discriminatie, belediging 1. Accepteer en respecteer de ander zoals hij/zij is. Iedereen telt mee binnen onze roeivereniging. 2. Respecteer dat iemand aangeeft niet over een bepaald onderwerp te willen praten. Artikel 5 Overige 1. Spreek iemand eerst zelf aan op ongewenst gedrag. Als dat niet helpt, kun je een ander om hulp vragen. Lukt dit niet neem contact op met de vertrouwenscontactpersoon of meldt dit aan het bestuur van onze roeivereniging. 2. Aan begeleiders van jeugd, gehandicapten en vertrouwenscontactpersoon kan het bestuur een VOG (=Verklaring Omtrent Gedrag) vragen. Hoofdstuk 4 Algemene bepalingen en Aansprakelijkheid Artikel 1 Gebruik van boten en materiaal Indien een lid aan de vastgestelde vaardigheden voldoet en wanneer dat door de examencommissie is vastgesteld in de vorm van een bevoegdheid/certificaat, kan hij de hem vrijgegeven boten en materialen gebruiken, mits hij de huisregels opvolgt. Artikel 2 Intrekken van bevoegdheden Het bestuur is gerechtigd verleende bevoegdheden op ieder moment in te trekken, mits deze beslissing gemotiveerd, schriftelijk, is kenbaar gemaakt. Artikel 3 Afschrijfboek Het bestuur ziet erop toe dat er in de botenloods steeds een afschrijfboek aanwezig is en dat de huisregels voor iedereen te vinden zijn, via de website. Artikel 4 Aanpassingen Het bestuur is ten alle tijden bevoegd de huisregels aan te passen.

Reglement van Orde. voor het gebruik van. roeiboten der KNZ&RV

Reglement van Orde. voor het gebruik van. roeiboten der KNZ&RV Reglement van Orde voor het gebruik van roeiboten der KNZ&RV Versie: D1.0 20150819 art.1 Reservering van het materiaal. 1. Iedere boot dient voor het uitbrengen in het reserveringssysteem Myfleet te worden

Nadere informatie

Welkom bij onze vereniging! Omgangsregels

Welkom bij onze vereniging! Omgangsregels Welkom bij onze vereniging! Omgangsregels Iedereen die Muziekvereniging Soli bezoekt onderschrijft de doelstellingen en het huishoudelijk reglement van de vereniging en houdt zich aan de omgangsregels

Nadere informatie

Afspraken Roeiafdeling Watersportvereniging De Helling Vastgesteld 12 november 2014

Afspraken Roeiafdeling Watersportvereniging De Helling Vastgesteld 12 november 2014 AFSPRAKEN ROEIAFDELING WATERSPORTVERENIGING DE HELLING De Roeiafdeling van Watersportvereniging De Helling heeft als doel het stimuleren en faciliteren van roeien (scullen en boordroeien) in Culemborg

Nadere informatie

Handboek Veiligheid Veilig sporten in een veilige omgeving

Handboek Veiligheid Veilig sporten in een veilige omgeving Handboek Veiligheid Veilig sporten in een veilige omgeving Onderwerpen Waarom handboek Veiligheid? Doel / werkwijze handboek Preventieve maatregelen Omgangsregels Z&PC DIO Gedragsregels Z&PC DIO Waarom

Nadere informatie

Huisregels. Algemene gedragsregels

Huisregels. Algemene gedragsregels Huisregels Artikel 1 Reikwijdte 1. Ter handhaving van de goede gang van zaken binnen All-Inn gelden huisregels. De huisregels zijn van toepassing op studenten, medewerkers en andere personen, die zich

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS en Omgangsregels

GEDRAGSREGELS en Omgangsregels GEDRAGSREGELS en Omgangsregels Gedragsregels Omgangsregels algemeen Omgangsregels pesten Bestuur Redding Brigade Rosmalen (RBR) Vastgesteld 3 april 2018 O. Inleiding Het bestuur wil de zaken binnen de

Nadere informatie

PREVENTIEF BELEID GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG ZV DE GELENBERG

PREVENTIEF BELEID GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG ZV DE GELENBERG PREVENTIEF BELEID GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG ZV DE GELENBERG Vastgesteld door het bestuur d.d. 01 augustus 2018 Preventief beleid grensoverschrijdend gedrag ZV de Gelenberg d.d. 01-08-2018 Definitief Pagina

Nadere informatie

Theorievragen mei 2015

Theorievragen mei 2015 Theorievragen mei 2015 DEZE VRAGEN WORDEN REGELMATIG HERZIEN. DE WEBSITE BEVAT DE MEEST RECENTE VERSIE HEBT. EVENTUEEL ROULERENDE VERSIES VAN ANTWOORDEN OP DEZE EXAMENVRAGEN ZIJN NIET DOOR DE EXAMENCOMMISSIE

Nadere informatie

Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving.

Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Iedereen die sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Het is van belang dat iedereen die op enigerlei manier betrokken is bij ZV De Vennen zich veilig en vertrouwd voelt. Dit betekent niet alleen

Nadere informatie

EXAMEN-EISEN en ROEI-BEVOEGDHEDEN RV Aengwirden April 2011

EXAMEN-EISEN en ROEI-BEVOEGDHEDEN RV Aengwirden April 2011 EXAMEN-EISEN en ROEI-BEVOEGDHEDEN RV Aengwirden April 2011 Doel van de examens Het verkrijgen van bevoegdheden voor roeien of sturen waarbij een beoordeling plaatsvindt van de in de exameneisen omschreven

Nadere informatie

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen

Algemene gedragscode. 1. Inleiding. 2. Algemeen 1. Inleiding Zwemmen Rotterdam-Zuid (verder ZRZ) wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen zwemmen en zich blijven ontwikkelen. Om er voor te zorgen dat we normaal met elkaar omgaan, spreken

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Het ROEIEN en de vaarregels

Het ROEIEN en de vaarregels Het ROEIEN en de vaarregels Net als op de openbare weg gelden op het openbare water verkeersregels. En dus ook varend met de roeiboten van de K.W.V.L. moeten we ons daar aan houden. Veel van de regelgeving

Nadere informatie

Aanmeldformulier vrijwilligers

Aanmeldformulier vrijwilligers Pasfoto Aanmeldformulier vrijwilligers Datum aanmelding: -------------------------------------------------------------------------- Persoonsgegevens: Naam: Voornaam: Roepnaam: Adres: Postcode + Woonplaats:

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE

Vrijwilligersbeleid RSC ALLIANCE RSC ALLIANCE Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Hoe betrokken bent u?...4 3. Aanmeldprocedure...5 4. Aan de slag!...6 5. Gedragsregels vrijwilligers...7 6. Vertrouwenscontactpersoon (VCP)...8 Pagina 2 1.

Nadere informatie

Veiligheid van kinderen preventie seksueel misbruik

Veiligheid van kinderen preventie seksueel misbruik Veiligheid van kinderen preventie seksueel misbruik Even voorstellen Marijke Lammers, MOVISIE Adviseur, trainer en auteur bejegeningsvraagstukken en preventie & aanpak seksueel en huiselijk geweld. Veel

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen. VSK Seminar NBB, 7 september 2013

Seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen. VSK Seminar NBB, 7 september 2013 Seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen VSK Seminar NBB, 7 september 2013 ? Petra Vervoort Vertrouwenscontactpersoon NBB Eigenaar van De Vertrouwenspersoon, gespecialiseerd in advies, begeleiding,

Nadere informatie

Dioscuri 94 en Dioscuri missie en beleid. Bestuursdocument 2018

Dioscuri 94 en Dioscuri missie en beleid. Bestuursdocument 2018 Dioscuri 94 en Dioscuri missie en beleid Bestuursdocument 2018 Doelstelling / missie De missie van Dioscuri 94 en Dioscuri is om kinderen en jongvolwassenen uit Sint-Oedenrode en omgeving gezamenlijk plezier

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017

SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 SVHA GEDRAGSREGELS V1.5 DEFINITIEF, 9 FEBRUARI 2017 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

Alle kinderen mogen zich in onze vereniging veilig voelen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Alle kinderen mogen zich in onze vereniging veilig voelen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Pestprotocol. Dit pestprotocol heeft als doel: Alle kinderen mogen zich in onze vereniging veilig voelen, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Door regels en afspraken zichtbaar te maken kunnen kinderen

Nadere informatie

IN VEILIGE HANDEN. IVN-afdeling Vecht en Plassengebied

IN VEILIGE HANDEN. IVN-afdeling Vecht en Plassengebied IN VEILIGE HANDEN Beleid ter voorkoming van seksueel misbruik en ander ongewenst gedrag IVN-afdeling Vecht en Plassengebied Inleiding IVN-afdeling Vecht en Plassengebied wil de vrijwilligers en de deelnemers

Nadere informatie

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016

SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 SVHA GEDRAGSREGELS V1.4 DEFINITIEF, 13 OKTOBER 2016 Sportvereniging Herveld-Andelst, de Zandakkers 43, 6674 DH Herveld 0488-452909 info@svha.nl www.svha.nl Inhoud 1 Gedragsregels... 2 1.1 Algemene verenigingsafspraken...

Nadere informatie

Wij wensen u een prettige voorstelling!

Wij wensen u een prettige voorstelling! Huisregels Bij AnnexCinema is een avondje film een avondje uitgaan. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en geniet van een goede sfeer. Om die reden hanteren we de volgende punten:

Nadere informatie

Theorieavond. URV Viking - 1 -

Theorieavond. URV Viking - 1 - Theorieavond URV Viking - 1 - Opzet instructie Viking Fase 1 Fase 2 Fase 3 Fase 4-2 - Instructie Fase 1 st1 (wherry) sc1 (wherry/c4x+) centraal geregeld/data bekend afsluiting: pannenkoekentocht en ploegvorming

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Gedragscode Binnen de HSV Ons Genoegen-Almere wordt de onderstaande gedragscode gehanteerd:

Gedragscode Binnen de HSV Ons Genoegen-Almere wordt de onderstaande gedragscode gehanteerd: Postbus 30208 1303 AE Almere advies@hsvog.nl Inleiding: Het doel van onze hengelsportvereniging is het bevorderen van de hengelsport. Van belang hierbij is dat iedereen altijd respectvol en verantwoordelijk

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Huisregels voor patiënten en naastbetrokkenen Afspraken Deze huisregels zijn opgesteld om het verblijf binnen de kliniek voor iedereen zo

Nadere informatie

Protocol tegen seksuele intimidatie binnen BV Volharding

Protocol tegen seksuele intimidatie binnen BV Volharding Protocol tegen seksuele intimidatie binnen BV Volharding - Omgangsregels BV Volharding - Gedragsregels begeleiders in de sport - Vertrouwenspersoon (VCP) - Klachtenprocedure - Aanstellen van vrijwilligers

Nadere informatie

Alleen roken op de plaatsen waar dat is toegestaan. Dus niet in de kantine en/of kleedlokalen.

Alleen roken op de plaatsen waar dat is toegestaan. Dus niet in de kantine en/of kleedlokalen. KV Viking Venlo: Vrijwilligers verwachtingen 15-11-2016 Dit document is opgesteld ter verduidelijking van de verwachtingen, rechten en plichten van de vrijwilligers van KV Viking Venlo. Het document is

Nadere informatie

LDODK. Een veilige sportvereniging

LDODK. Een veilige sportvereniging LDODK Een veilige sportvereniging Korfbalvereniging LDODK wil een veilige korfbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier korfbalt of vrijwilligerswerk doet en waar iedereen zich thuis voelt. Dat betekent

Nadere informatie

Wintercursus materiaal

Wintercursus materiaal Wintercursus materiaal Programma 1. Geschiedenis van de roeisport 2. Soorten roeiboten, bouwwijzen en kosten 3. De vloot van de Geeuw 4. Onderdelen van de boot, afstellen, onderhoud en in en uit de loods

Nadere informatie

Algemene huisregels Rijnstate

Algemene huisregels Rijnstate Algemene huisregels Rijnstate Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Inleiding Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich prettig voelt in ons ziekenhuis. Een prettige omgeving

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V.

6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V. 6.21. Gedragscode THUIS met zorg Zaanstreek B.V. Inleiding Wij willen graag dat de cliënten van THUIS met zorg Zaanstreek thuiszorg tevreden zijn over de zorg die aan hen wordt geboden. Ook vinden we het

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

Gedragscode Bernardusschool Den Haag

Gedragscode Bernardusschool Den Haag Gedragscode Bernardusschool Den Haag Ruychrocklaan 340 2597 EE Den Haag Wat is een gedragscode? Een belangrijk onderdeel van veiligheidsbeleid is het opstellen van regels voor het sociale verkeer op school.

Nadere informatie

Gedragsregels. Skeelervereniging Sliedrecht

Gedragsregels. Skeelervereniging Sliedrecht Gedragsregels De (SvS) vindt het belangrijk dat al haar leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden zijn daarbij van belang. SvS wil actief werken aan de bewustwording

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

ARC Roei-instructeur/Coach Workshop. Veiligheid

ARC Roei-instructeur/Coach Workshop. Veiligheid ARC Roei-instructeur/Coach Workshop Veiligheid VEILIG ROEIEN: WAT IEDEREEN MOET WETEN Saurus-acht verdwijnt bij storm in de golven Eigenlijk gold er een vaarverbod. Maar een Saurus-acht besloot toch de

Nadere informatie

(dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ)

(dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ) Gedragscode BOBOZ (dit document behoort mede als bijlage bij het lidmaatschaps-inschrijfformulier van BOBOZ) INHOUD: 1. Inleiding 2. Algemeen 3. Algemene gedragsregels 4. Gedragsregels 5. Gedragsregels

Nadere informatie

Richtlijnen Van spelen naar sporten Vrijwilligers

Richtlijnen Van spelen naar sporten Vrijwilligers Richtlijnen 2017-2018 Van spelen naar sporten Vrijwilligers Algemene informatie Van spelen naar sporten wordt gegeven aan jongvolwassen /volwassen van 16 t/m 60 jaar met een beperking. Zij zullen worden

Nadere informatie

Reglement ongewenste omgangsvormen

Reglement ongewenste omgangsvormen Utrechtse Roeivereniging "Viking" Reglement ongewenste omgangsvormen vastgesteld door de algemene vergadering op 19 maart 2012 INLEIDING De Utrechtse Roeivereniging "Viking" (U.R.V. Viking) rekent de zorg

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Amenophis Roeivereniging Zeewolde Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 De Vereniging Blz. 2 1.1. De kleuren Blz. 2 1.2. Officiële roeitenue Blz. 2 1.3. Het riemblad Blz. 2 1.4. De vlag Blz.

Nadere informatie

Beleid Veilig Sportklimaat Hockey Club Etten- Leur HCEL

Beleid Veilig Sportklimaat Hockey Club Etten- Leur HCEL Beleid Veilig Sportklimaat Hockey Club Etten- Leur HCEL Het bestuur van HCEL wil een actief en preventief beleid voeren, zodat de vereniging een sociaal veilige sportomgeving en een goede begeleiding kan

Nadere informatie

Inspiratie voor huisregels

Inspiratie voor huisregels Overal heb je te maken met afspraken en regels. Dit is nodig om een goede sfeer te krijgen en te behouden met elkaar. Deze regels zijn eigenlijk heel vanzelfsprekend en zijn ervoor om te zorgen dat iedereen

Nadere informatie

Roeireglement Roeivereniging Jason

Roeireglement Roeivereniging Jason Dit Roeireglement is vastgesteld in de Algemene Vergaderingen van 14 november 2008 en 17 april 2009, gewijzigd in de Algemene Vergadering van 10 november 201, gewijzigd in de Algemene Vergadering van 26

Nadere informatie

gerekend en op een bord in het clubhuis worden kenbaar gemaakt.

gerekend en op een bord in het clubhuis worden kenbaar gemaakt. Bestuursreglement Drank- en horeca wetgeving. Dit bestuursreglement is opgesteld om onder andere te voldoen aan de nationale wetgeving en de gemeentelijke verordening voor het verkrijgen van de vergunning

Nadere informatie

Reglement: Veilig roeien bij HRV De Compagnie

Reglement: Veilig roeien bij HRV De Compagnie Reglement: Veilig roeien bij HRV De Compagnie Ondanks het feit dat roeien een veilige sport is zijn er wel degelijk risico's. Het belangrijkste risico is verdrinking ten gevolge van onderkoeling bij kou

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Tenue 3 Artikel 1 Orde 3

Hoofdstuk 2 Tenue 3 Artikel 1 Orde 3 Roei- en kanovereniging De Geeuw Reglement van orde Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Leden 3 Artikel 1 Kennismaking van buitenstaanders met de vereniging 3 Artikel 2 Te gebruiken boten bij kennismaking 3 Artikel

Nadere informatie

HUISREGLEMENT ADVENTUREDOME

HUISREGLEMENT ADVENTUREDOME HUISREGLEMENT ADVENTUREDOME Wij heten u van harte welkom bij het family entertainment center. Ons streven is om samen met u veilig, verantwoord en leuk te kunnen spelen. Samen met de algemene voorwaarden,

Nadere informatie

De examinator houdt een voorgesprek met de kandidaten. De examinator maakt duidelijk wat wordt verwacht van de kandidaten en waarop wordt gelet.

De examinator houdt een voorgesprek met de kandidaten. De examinator maakt duidelijk wat wordt verwacht van de kandidaten en waarop wordt gelet. Roei- en stuur examens U.R.V. Viking Eisen en uitvoering van de examens URV Viking kent de volgende examens waarvoor exameneisen zijn opgesteld: Sturen 1 (St1)...2 Sturen 2 (St2)...2 Sturen 3 (St3)...3

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie

Protocol Ongewenste Omgangsvormen

Protocol Ongewenste Omgangsvormen Protocol Ongewenste Omgangsvormen 1. Uitgangspunten Om een veilig sociaal sportklimaat te waarborgen wordt van ieder lid, trainer, vrijwilliger, ouder of gast bij de vereniging (nader samenvattend genoemd:

Nadere informatie

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend:

In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: ALGEMENE BEZOEKERSVOORWAARDEN Service Bioscoop Zien B.V. Algemeen In deze bezoekersvoorwaarden worden aan de onderstaande termen de volgende betekenis toegekend: Service bioscoop Service Bioscoop Zien

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM

STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM STUURLIEDENINSTRUCTIE SPAARNE LENTERACE 4,5 KM Geen Stuurliedenvergadering 2 Let op: er is geen stuurliedenvergadering. De stuurman/-vrouw en tenminste één van de roeiers voor ongestuurde nummers worden

Nadere informatie

Algemeen: Roeicommando s, pg. 1/7

Algemeen: Roeicommando s, pg. 1/7 Beste leerlingen, bijgaand de belangrijkste bevelen bij het sturen: Probeer je bij het lezen van onderstaande in te denken dat je daadwerkelijk is de boot zit, zodat je de bevelen kan visualiseren. Algemeen:

Nadere informatie

Voorzitter en Sportkanjers

Voorzitter en Sportkanjers Voorzitter en Sportkanjers Doel: Dit mag nooit meer gebeuren en bij Veensche Boys kan het niet gebeuren omdat.. We praten over Sportief én opvoedkundig klimaat bij Veensche Boys Het is van groot belang

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

Reglement van Orde DDS

Reglement van Orde DDS Reglement van Orde DDS INHOUDSOPGAVE ROEIREGELS... 2 MATERIAAL... 4 WEDSTRIJDREGELS... 4 LOODSREGELS... 6 Reglement van Orde De Delftsche Sport 13 mei 2017 pagina 1 van 6 ROEIREGELS Artikel 1. Reserveren

Nadere informatie

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg

CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG. Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg CHRISTELIJKE GYMNASTIEKVERENIGING EXCELSIOR - ROZENBURG Gedragsregels C.G.V. Excelsior Rozenburg februari 2017 1. De sporter: IS OPEN: Wanneer je iets wordt gevraagd, iets te doen wat tegen je eigen gevoel,

Nadere informatie

De modulaire methode Theorievragen

De modulaire methode Theorievragen De modulaire methode Theorievragen Roeivereniging Naarden Jeroen Brinkman De modulaire methode Theorievragen 1 Inhoud Ten geleide... 3 De modulaire methode... 4 1. Theorievragen voor de roeier... 5 2.

Nadere informatie

Statuut. Normen & Waarden. voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN

Statuut. Normen & Waarden. voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN Statuut Normen & Waarden voetbalvereniging DE JONGE SPARTAAN Versie: 1.1 (definitief) September 2017 1 Doelstelling van het statuut Helaas valt niet meer te ontkennen, dat er op en rondom de voetbalvelden

Nadere informatie

Huisregels Medisch Centrum Leeuwarden

Huisregels Medisch Centrum Leeuwarden Het ziekenhuis is open, toegankelijk, patiëntvriendelijk en gastvrij. Net als overal in de samenleving mag het MCL van patiënten, familieleden of andere betrokkenen een coöperatieve houding en gedrag volgens

Nadere informatie

PROTOCOL VOORKOMEN VAN MISSTANDEN BINNEN DE VERENIGING

PROTOCOL VOORKOMEN VAN MISSTANDEN BINNEN DE VERENIGING Korfbalvereniging Dubbel Zes PROTOCOL VOORKOMEN VAN MISSTANDEN BINNEN DE VERENIGING OMGANGSREGELS DUBBEL ZES GEDRAGSREGELS BEGELEIDERS IN DE SPORT VERTROUWENSCONTACTPERSOON (VCP) KLACHTENPROCEDURE AANSTELLEN

Nadere informatie

===Gedragsprotocol Primates Outdoor en Survivalrun===

===Gedragsprotocol Primates Outdoor en Survivalrun=== Inleiding: ===Gedragsprotocol Primates Outdoor en Survivalrun=== Om onduidelijkheden omtrent de regels, acceptabel gedrag en andere afspraken te voorkomen is het gedragsprotocol opgesteld. Tijdens de activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK Pagina 1 van 6 Huishoudelijk reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruiksovereenkomsten en geldt

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Samuëlschool ( mei 2013)

GEDRAGSCODE Samuëlschool ( mei 2013) GEDRAGSCODE Samuëlschool ( mei 2013) Deze gedragscode is opgesteld omdat de Samuelschool een veilige school wil zijn. Een school waarin de identiteit en het unieke van iedere persoon uitgangspunt is van

Nadere informatie

Algemene criteria examens / exameneisen

Algemene criteria examens / exameneisen RV JASON Algemene criteria examens / exameneisen Enkele algemene criteria, geldend voor ieder examen. Goed en beheerst met het roeimateriaal omgaan. Goede en beheerste roeitechniek, passend bij het boottype

Nadere informatie

Huisregels en gedragsregels

Huisregels en gedragsregels Huisregels en gedragsregels Inhoud Roken 3 Vrijhouden van in- en uitgangen 3 Foto en video-opnames 3 Alcohol en drugs 4 Extra huisregels bij Opname op Verpleegafdeling 4 Bezoektijden 4 Toiletten 4 Ramen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1

HUISREGELS Het ziekenhuis bezoeken Aansprakelijkheid en parkeren Aanwijzingen 1 Huisregels HUISREGELS Wij maken uw verblijf in ons ziekenhuis graag zo aangenaam mogelijk. Daar hebben wij echter ook uw hulp bij nodig. Om te zorgen dat alles in het KG zoveel mogelijk naar wens verloopt,

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

PARKEREN FIETSEN Er wordt in principe alleen geroeid bij gunstig weer; zie hieronder paragraaf 4.3 uit het Rijnlandboek:

PARKEREN FIETSEN Er wordt in principe alleen geroeid bij gunstig weer; zie hieronder paragraaf 4.3 uit het Rijnlandboek: aan: Gemeente Leidschendam-Voorburg van: Roeivereniging Rijnland bouwcommissie datum: 22 augustus 2018 bijlage 1: OLO 3815151 ref: Roeivereniging Rijnland, Leidschendam PARKEREN De roeivereniging Rijnland

Nadere informatie

De Budoschool waar sportiviteit en plezier bovenaan staan!

De Budoschool waar sportiviteit en plezier bovenaan staan! INSCHRIJFFORMULIER Sport: Judo Tai Jitsu Zelfverdediging / Weerbaarheid Budo Fit / Suspension Locatie: Edam Volendam Middenbeemster Naam : Voorletters : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Geboorteplaats

Nadere informatie

RESPECTVOL OMGAAN MET ELKAAR. Sint-Janslyceum s-hertogenbosch

RESPECTVOL OMGAAN MET ELKAAR. Sint-Janslyceum s-hertogenbosch RESPECTVOL OMGAAN MET ELKAAR Sint-Janslyceum s-hertogenbosch 1: Vooraf Op het Sint-Janslyceum zien we graag dat mensen respectvol met elkaar omgaan. Dat betekent: - mensen in hun waarde laten - mensen

Nadere informatie

Veilig Sportklimaat Unihockey en Floorball Club Groningen

Veilig Sportklimaat Unihockey en Floorball Club Groningen Vastgesteld: ALV 16 november 2017 Veilig Sportklimaat Unihockey en Floorball Club Groningen Het bestuur van UFC Groningen wil een actief en preventief beleid voeren, zodat de vereniging een sociaal veilige

Nadere informatie

Huisregels vakantiehuis Ons Petit Paradis

Huisregels vakantiehuis Ons Petit Paradis Huisregels vakantiehuis Ons Petit Paradis Algemene reserverings- en huurvoorwaarden Om iedereen tevreden te houden hebben we een aantal regels bedacht. Om misverstanden te voorkomen, is het verstandig

Nadere informatie

Veilig Jeugdwerk 25 november Geranda Arina Toon Frank Linda

Veilig Jeugdwerk 25 november Geranda Arina Toon Frank Linda Veilig Jeugdwerk 25 november 2015 Geranda Arina Toon Frank Linda Welkom & kennismaking Het VJ Team: Geranda Broskij, Arina Zijlmans, Frank Gjaltema, Toon van Veelen (JO) en Linda van Dongen (JO) Het onderwerp:

Nadere informatie

Leef je uit, maar nooit op een ander!

Leef je uit, maar nooit op een ander! Leef je uit, maar nooit op een ander! Verbeter je eigen leefomgeving De filosoof Epictetus deelde 2000 jaren geleden al de volgende wijsheid met zijn leerlingen die nog steeds van toepassing is: "Iedereen

Nadere informatie

De overlevingstijd in roeikleding ligt waarschijnlijk tussen die van Gekleed en Zwemkleding in.

De overlevingstijd in roeikleding ligt waarschijnlijk tussen die van Gekleed en Zwemkleding in. Bijlage G: Koudwaterprotocol 1. De noodzaak Dit protocol is opgesteld om de kans dat roeiers in de risicoperiode (15 november tot 1 mei) te water raken te minimaliseren en om hun overlevingskansen bij

Nadere informatie

Roeiboek Bijlage D. de C4* beoordeling door 2 examinatoren (instructeur of coach op stuur-niveau) Aandachtspunten:

Roeiboek Bijlage D. de C4* beoordeling door 2 examinatoren (instructeur of coach op stuur-niveau) Aandachtspunten: Examenspecificaties De leden van afroeicommissie beoordelen de vaardigheid waarmee iemand roeit en/of stuurt. Het afroeien voor een brevet wordt door twee leden van de afroeicommissie afgenomen. Bij MWC

Nadere informatie

- Bij jeugdleden zullen de ouders op de hoogte gebracht worden.

- Bij jeugdleden zullen de ouders op de hoogte gebracht worden. NORMEN EN WAARDEN - OMGANGSVORMEN Aan de leden, Normen en waarden hebben alles te maken met het hebben van respect voor elkaar en voor het werk dat men doet. Er is in toenemende mate sprake van onrechtmatig

Nadere informatie

Uitleg en regelingen omtrent het digitale vaarverbod

Uitleg en regelingen omtrent het digitale vaarverbod Uitleg en regelingen omtrent het digitale vaarverbod 24102013/AS 1. Inleiding Het systeem waarmee tot op heden wordt aangegeven of een vaarverbod geldt is het welbekende bordje in de loods. In de afgelopen

Nadere informatie

GEDRAGSCODE STICHTING WIFINN

GEDRAGSCODE STICHTING WIFINN GEDRAGSCODE STICHTING WIFINN Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Voor wie geldt deze gedragscode?... 3 1.2 Waarom deze gedragscode?... 3 1.3 De doelen van deze gedragscode... 3 2 Houding en gedrag... 4

Nadere informatie

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD

Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Vertrouwenspersoon op Koninklijke UD Op aanraden van NOC*NSF gaan veel sportverenigingen over op het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Voor Koninklijke UD is dit Lars Stempher. Wat houdt deze vertrouwenspersoon

Nadere informatie

Huisreglement / Algemene voorwaarden Let s Airsoft.

Huisreglement / Algemene voorwaarden Let s Airsoft. Huisreglement / Algemene voorwaarden Let s Airsoft. \Artikel 1 Reservering 1.1 Reserveren kan tot uiterlijk 2 uur voor aanvang worden gedaan. Artikel 2 Betaling 2.1 Betaling worden bij Let s Paintball

Nadere informatie

Gedragscode Raad & Daad Den Haag

Gedragscode Raad & Daad Den Haag Gedragscode Raad & Daad Den Haag Inleiding Wij willen graag dat de cliënten aan wie Raad & Daad Den Haag thuiszorg verleent, daarover tevreden zijn. Ook vinden we het belangrijk dat onze medewerkers met

Nadere informatie

INLEIDING Wat verstaan we onder ongewenst gedrag en seksueel misbruik?

INLEIDING Wat verstaan we onder ongewenst gedrag en seksueel misbruik? In Veilige Handen - Het voorkómen van seksueel misbruik en ander ongewenst gedrag INLEIDING IVN-activiteiten worden door beroepskrachten en vrijwilligers uitgevoerd. Natuurlijk moet dat in een plezierige

Nadere informatie

4. Agressie en geweld Agressie en geweld kunnen op verschillende manieren plaatsvinden:

4. Agressie en geweld Agressie en geweld kunnen op verschillende manieren plaatsvinden: Grensoverschrijdend gedrag binnen de sportclub. Inhoud: Vormen van grensoverschrijdend gedrag Uitgangspunten Meldingen van (vermoeden) van ongewenst gedrag Vertrouwenspersoon Gedragsregels Omgangsregels

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Kantinereglement. Artikel 1. Bardienst

Kantinereglement. Artikel 1. Bardienst Versie: December 2011 Kantinereglement Artikel 1 Bardienst 1.1 Elk lid van 16 jaar en ouder aan het begin van het betreffende seizoen, dient per seizoen ten minste één maal bardienst te hebben gedraaid.

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie