Asbestverwachtingenkaart. Gemeente Soest. Gegevens opdrachtgever: Gemeente Soest Postbuus CA Soest. Contactpersoon: dhr. A.C.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Asbestverwachtingenkaart. Gemeente Soest. Gegevens opdrachtgever: Gemeente Soest Postbuus 2000 3760 CA Soest. Contactpersoon: dhr. A.C."

Transcriptie

1 Asbestverwachtingenkaart Gemeente Soest Gegevens opdrachtgever: Gemeente Soest Postbuus CA Soest Contactpersoon: dhr. A.C. de Jong CSO Adviesbureau Regulierenring LB Bunnik Tel Fax Contactpersonen: dhr. H.D. Langemeijer Projectcode: Rapportnummer: -2 Versiedatum: 4 januari 2010 Status:

2

3 Inhoudsopgave 1 Inleiding Aanleiding Doelstellingen Reikwijdte project Leeswijzer Uitgevoerde werkzaamheden Resultaten Inventarisatie Inleiding Asbestverdachte bedrijven Gesloopte woningen Slootdempingen, ophogingen en stortplaatsen Oeverbeschoeiingen Asbestwegen Asbestbranden Evaluatie uitgevoerd bodemonderzoek Conclusies en aanbevelingen Conclusies Aanbevelingen... 9 Geraadpleegde bronnen Bijlagen 1. Locaties met verhoogde kans op aantreffen asbest 2. lijst met bedrijven met UBI codes die mogelijk kan duiden op asbestproducten

4 1 Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Soest is bezig met het afronden van het in beeld brengen van de vervolgacties van het nationale project landsdekkend beeld Asbest is een stof die bij de huidige inventarisatie nog niet volledig is meegenomen. De gemeente Soest wil alsnog een indruk krijgen van de omvang van de asbestverontreiniging in de bodem binnen haar gemeentegrenzen. Om deze redenen heeft de gemeente Soest CSO adviesbureau gevraagd om een inventarisatie uit te voeren naar gebieden waar asbest op of in de bodem is aangetroffen of waar een verhoogde kans bestaat dat asbest hier aanwezig is. 1.2 Doelstellingen Doelstelling van de asbestverwachtingenkaart is om een globaal beeld te krijgen van plaatsen waar asbest binnen de gemeente kan voorkomen. De asbestverwachtingenenkaart kan gebruikt worden voor: het krijgen van een beter inzicht in de asbestproblematiek; het voorbereiden van projecten; het formuleren van gemeentelijk bodembeleid, ten aanzien van bodemonderzoek en hergebruik van grond. 1.3 Reikwijdte project De asbestverwachtingenkaart geeft een beeld van het voorkomen van asbest in de bodem op gemeentelijk niveau. De kaart betreft geen volledig historisch onderzoek voor asbest op elke locatie. Ook geeft de kaart geen volledig beeld van gebouwen en objecten binnen de gemeente waarin asbest is verwerkt. Het is dus niet de bedoeling om de kaart te gebruiken voor het bepalen van asbest in individuele gebouwen of objecten met als doel op locatieschaal asbestsanering of sloop voor te bereiden. 1.4 Leeswijzer In hoofdstuk 2 is zijn de uitgevoerde werkzaamheden beschreven. In hoofdstuk 3 zijn de resultaten van de inventarisatie weergegeven. In hoofdstuk 4 is een evaluatie opgenomen van uitgevoerde bodemonderzoeken die zijn opgenomen in het gemeentelijk bodeminformatiesysteem. In hoofdstuk 5 zijn conclusies en aanbevelingen opgenomen.

5 2 Uitgevoerde werkzaamheden Door het Historisch Onderzoeksbureau ReGister is een methode ontwikkeld voor het opstellen van een asbestkansenkaart (10 maart 2006). Deze methode is vrij arbeidsintensief omdat veel archiefwerk moet worden uitgevoerd om de asbestverontreiniging binnen de gemeente in kaart te brengen. Bovendien wordt binnen de gemeente Soest slechts incidenteel asbest aangetroffen. Mede gezien het feit dat de gemeente een zeer goed gevuld bodeminformatiesysteem heeft, is voor een alternatieve aanpak gekozen. Hierbij is gebruik gemaakt van de gegevens in het bodeminformatiesysteem van de gemeente Soest. Als aanvulling zijn gegevens verzameld via interviews en een beperkt archiefonderzoek. Omdat er buiten het defensie terrein en het industrieterrein Soesdijk geen (grootschalige) gebieden zijn met een verhoogde kans op het aantreffen van asbest en een relatief klein deel van het bodemonderzoek is uitgevoerd conform de NEN5707, kan de kans dat asbest in een gebied wordt aangetroffen niet worden gekwantificeerd. Om deze redenen wordt alleen een asbestverwachtingenkaart kaart opgesteld en geen asbestkansenkaart. Wel is er een evaluatie uitgevoerd van uitgevoerde bodemonderzoeken in Nazca. Ten behoeve van de asbestverwachtingenkaart is een inventarisatie uitgevoerd. De inventarisatie heeft zich gericht op: bedrijven, waarbij (mogelijk) asbest is geproduceerd; bedrijven, waarbij (mogelijk) asbest is toegepast in de producten slootdempingen en ophogingen met (mogelijk asbesthoudend) puin; stortplaatsen; puinpaden en puinfunderingen; gesloopte gebouwen en woningen; asbesthoudende oeverbeschoeiingen; asbestbranden In de bodem wordt asbest vaak samen met puin aangetroffen. Dit komt omdat in het verleden onzorgvuldig werd gesloopt en ongesorteerd bouw- en sloopafval vaak in of op de bodem terecht is gekomen. Vooral in de periode vanaf 1955 is veel asbest in gebouwen toegepast [lit. 3]. Vanaf 1993 is de verspreiding van asbest in de bodem sterk teruggedrongen door verscherpte controle op o.a. de sloop van gebouwen. Vooral puin dat in de periode tussen 1955 en 1993 in de grond terecht gekomen is, is daarom verdacht op het voorkomen van asbest. Het onderzoek heeft zich daarom (voor zover mogelijk) vooral op deze categorie puin gericht. De inventarisatie is uitgevoerd door: selecties binnen het bodeminformatiesysteem; raadplegen gemeenteambtenaren (door CSO en de heer De Jong van de gemeente Soest) ; bestuderen van beschikbare rapporten en archieven.

6 3 Resultaten Inventarisatie 3.1 Inleiding Hieronder zijn de resultaten van de asbestinventarisatie opgenomen. De resultaten zijn tevens op kaart aangegeven. In kaartbijlage 1 zijn de objecten en activiteiten aangegeven, waarbij een (lokaal) verhoogde kans op asbest in de bodem aanwezig is. Deze kaart geeft dus niet aan of er daadwerkelijk asbest boven de restconcentratienorm van 100 mg/kg voorkomt. Dit laatste kan alleen door middel van bodemonderzoek worden vastgesteld. 3.2 Asbestverdachte bedrijven In het rapport asbest in kaart (Register, 10 maart 2006) is een overzicht opgenomen van bedrijven die potentieel verdacht zijn voor asbest. Dit is gedaan op basis van zogenaamde UBI-codes. In het rapport wordt onderscheid gemaakt tussen: producenten en verwerkers van asbesthoudende materialen; producenten en verwerkers van materialen, waar mogelijk asbest in zit; bedrijven die asbest in het productieproces toepassen. De eerste groep bestaat uit asbestcementwarenfabrieken, asbestzagerij etc. In de tweede groep komen bedrijven voor die producten maken waar in sommige specifieke situaties asbest is verwerkt (bijvoorbeeld asbesthoudende vloerzeilen en dakbedekkingen). Bij sommige bedrijven is niet direct af te leiden of deze asbest hebben verwerkt. Dit zijn bijvoorbeeld een verffabriek, lijn- en plakmiddelenfabriek en rubberproductenindustrie [lit. 3]. De bedrijven in Soest zijn gecheckt op basis van het historisch bestand (het HBB bestand). De hieruit naar voren gekomen lijst met bedrijven zijn: een asbestcementwarenfabriek; een lijm en plakmiddelenfabriek; diverse rubberproducenten. Een overzichtslijst is opgenomen in bijlage 2. Deze bedrijven zijn door de heer A.C. de Jong doorgelopen op basis van milieuvergunningen. De resultaten hiervan zijn ook in bijlage 3 opgenomen. Op de locatie aan Molenstraat worden o.a. strijkplanken gemaakt. Volgens een hier uitgevoerd onderzoek [lit. 14] was hier een asbestruimte aanwezig. Mogelijk werd het asbest voor de onderdekken van de strijkplanken gebruikt. Voor de overige bedrijven zijn geen concrete aanwijzingen voor de productie of verwerking van asbesthoudend materiaal geconstateerd, zodat de locaties niet zijn aangemerkt als locaties waar een verhoogde kans op asbest in de bodem aanwezig is Er zijn verschillende bedrijven die asbest in het productieproces gebruiken. In de nota Asbest in kaart worden diverse typen bedrijven genoemd, waaronder defensieterreinen. Binnen de gemeente Soest zijn twee defensieterreinen aanwezig (bijlage 1). Het terrein in het zuidwesten betreft de voormalige vliegbasis. Op dit terrein heeft een verkennend en nader

7 bodemonderzoek plaatsgevonden [lit. 5]. Bij dit onderzoek is zintuiglijk puin en asbest verdacht materiaal aangetroffen. Er zijn echter geen grondmonsters op asbest geanalyseerd. Er is ook een inspectie uitgevoerd naar asbest in gebouwen [lit. 6]. Hieruit blijkt ook dat ook bovengronds op diverse plaatsen asbest aanwezig is. Naast de vliegbasis is ook nog een gebied in het zuidoosten van Soest, dat nog als defensieterein in gebruik is. Hiervan zijn geen bodemonderzoeken beschikbaar. In verband met de beperkte informatie en het feit dat geen asbestonderzoek van de bodem beschikbaar is, zijn in kaartbijlage 1 de defensieterreinen als gebieden met een verhoogde kans op asbest aangemerkt. Ook het industrieterrein Soesdijk is als asbestverdacht aangemerkt. Hier bevinden zich verschillende gebouwen uit de periode van 1955 tot Een deel hiervan is inmiddels gesloopt. In het gebied zijn ook veel slootdempingen aanwezig (zie kaartbijlage 1). Naast de bovengenoemde terreinen zijn tijdens interviews de volgende bedrijfstypen naar voren gekomen waar mogelijk relatief veel asbest is gebruikt: agrarische bedrijven (erfverhardingen met asbesthoudend bouw- en slopafval); grootschalige kippenhouderijen (met veel toepassing van asbest o.a. in de daken); glastuinbouwbedrijven (toepassing van asbestcement en asbesthoudende kit); autowrakkenterreinen (met asbest in auto-onderdelen, waaronder remschijven en isolatiekabels). Deze bedrijven zijn in kaart gebracht en opgenomen in kaartbijlage 1. De erfverhardingen waren reeds geïnventariseerd in het kader van het landsdekkend beeld. De grootschalige kippenhouderijen zijn tijdens het interview met de heer H. Gerth aangewezen. De overige terreinen zijn afkomstig uit het HBB bestand. 3.3 Gesloopte woningen Uit het archief van sloopvergunningen blijkt dat in de periode tussen 1945 en 1980 ca. 200 panden gesloopt zijn. In deze periode werd asbest niet separaat uit gebouwen verwijderd. Het materiaal kan samen met sloopresten op de bodem terecht zijn gekomen. Vervolgens kan dit afval tijdens het bouwrijp zijn vermengd met de bovengrond. Het slooparchief is echter niet volledig maar er zijn ook woningtellingen uitgevoerd in de gemeente. Hiermee kan toch nog een deel van de gesloopte gebouwen worden getraceerd. De kans dat in een gewone woning veel asbest is verwerkt en dat dit bij een sloop in de bodem terecht is gekomen is overigens kleiner in vergelijking met de in paragraaf 3.2 genoemde bedrijven. Mede gezien het feit dat er geen volledig en makkelijk toegankelijk bestand van woningen beschikbaar is, zijn locaties waar in het verleden woningen zijn gesloopt niet nader in beeld gebracht. 3.4 Slootdempingen, ophogingen en stortplaatsen In het kader van het landsdekkend beeld is in opdracht van de provincie Utrecht een studie uitgevoerd naar ophogingen, dempingen en stortplaatsen (Register, project d.d. 22 november 2004). Bij deze studie zijn historische kaarten en luchtfoto s gebruikt. Uit navraag

8 bij de onderzoekers blijkt dat de dempingen en storten vooral zijn geïdentificeerd door luchtfoto s van 2003 met luchtfoto s van na de tweede wereldoorlog ( ) te vergelijken. Deze periode komt overeen met de periode waarin relatief veel asbest is gebruikt. Een overzicht van de locaties is opgenomen in kaartbijlage 1. Het betreffen: 241 gedempte sloten; 52 gebieden, gedempt met onbekend materiaal of bouw- en sloopafval; 23 stortplaatsen Onder de huidige wijk Overhees zijn ook nog opgehoogde terreinen aangetroffen. Deze zijn opgehoogd met grond en niet verdacht op asbest en daarom niet op kaartbijlage 1 aangegeven. 3.5 Oeverbeschoeiingen Tijdens de interviews zijn geen oeverbeschoeiingen met asbest naar voren gekomen. Het kan zijn dat deze incidenteel toch aanwezig zijn. Verwacht wordt dat zij niet op grote schaal in Soest voorkomen. 3.6 Asbestwegen Binnen de gemeente Soest zijn relatief weinig puinpaden aanwezig. Wel zijn er asfaltwegen met een puinhoudende fundering aanwezig. De heer A.C. de Jong heeft intern navraag gedaan naar mogelijk asbesthoudende puinfunderingen en open puinverhardingen. Hieruit zijn enkele wegen naar voren gekomen die mogelijk asbesthoudend puin bevatten. Deze wegen zijn aangegeven in kaartbijlage 1. Er is echter geen concrete aanwijzing voor asbest in deze wegen. 3.7 Asbestbranden Er is informatie over asbestbranden verzameld via de heer Tolboom van de brandweer en brandrapporten. Er zijn 6 incidenten door de brandweer gemeld. Het betreffen branden van schuren en tuinhuisjes. In deze gevallen is opgetreden door de gemeente, waarbij zo nodig asbestrestanten zijn verwijderd. In deze gevallen wordt de kans klein geacht dat deze incidenten een ernstige bodemverontreiniging hebben veroorzaakt. Bij de inventarisatie zijn ook brandrapporten bestudeerd. Deze rapporten leveren nauwelijks informatie over asbest. Op basis van de aard en de kwaliteit van de gegevens was het niet mogelijk om voormalige brandhaarden aan te wijzen met een verhoogde kans op asbest in de bodem.

9 4 Evaluatie uitgevoerd bodemonderzoek Er heeft een evaluatie plaatsgevonden van uitgevoerde onderzoek in de gemeente Soest. Hierbij is gebruik gemaakt van het bodeminformatiesysteem Nazca. Volgens Nazca zouden er in Soest 42 locaties zijn onderzocht volgens de NEN5707. Tevens zouden er in 10 bodemonderzoeken zintuiglijk asbest zijn aangetoond. De onderzoeken die op deze locatie zijn uitgevoerd zijn op 3 december 2009 nader bekeken. Uit deze studie bleek dat alleen locaties zijn onderzocht waar zintuiglijk asbest is aangetroffen. Een groot aantal locaties, waaronder veel ISV onderzoeken in 2007, waren ten onrechte in het databestand aangemerkt als onderzocht conform de NEN5707. In totaal zijn 6 locaties in Soest onderzocht, waarbij asbest is aangetroffen en/of volgens de NEN5707 onderzoek is uitgevoerd naar asbest in de bodem. De gegevens zijn opgenomen in de onderstaande tabel. Adres Amersfoortsestraatweg 97 Beaufortlaan 28 Soort onderzoek Jaartal opmerking VBO 2005 Asbest aan maaiveld aangetroffen,, (nog)_ geen vervolgonderzoek op asbest in de grond Diverse onderzoeken en saneringsplan 2007/2008 Asbest/puin aangetroffen en uitgekarteerd volgens de NEN5707. Hierbij is een ernstige verontreiniging aangetroffen, waarvoor een saneringsplan is opgesteld en een sanering is uitgevoerd. Dolderseweg 13 VBO 2008/2009 Asbest/puin aangetroffen en nader onderzocht in de bodem volgens NEN5707 Lange Brinkweg 15 OO 2007 Asbest aangetroffen. (nog) geen vervolgonderzoek op asbest uitgevoerd. Van Marenplein NO en evaluatie 2008 Asbest aan maaiveld aangetroffen en uitgekarteerd volgends NEN570. Asbest in de bodem onder restconcentratienorm. Hillhorstweg NO 2007 Asbest aan maaiveld aangetroffen. Bij onderzoek conform NEN5707 geen asbest in onderliggende bodem geconstateerd. Tabel 4.1. Asbestonderzoek in Soest Uit de bovenstaande tabel blijkt op 4 van de 6 locaties waar zintuiglijk asbest is aangetroffen een asbestonderzoek is uitgevoerd. Op de resterende twee locaties heeft dit onderzoek (nog ) niet plaatsgevonden. De onderzoeken dateren vanaf Voor 2003 was nog relatief weinig

10 aandacht voor asbest in de bodem omdat toen nog geen uitgewerkt landelijk beleid voor asbest in bodem was. Er zijn dan ook geen asbestonderzoeken van voor deze datum in Soest uitgevoerd. De afgelopen jaren zijn op jaarbasis zijn 0 tot 3 bodemonderzoeken op asbest uitgevoerd. Dit komt overeen met het aantal onderzoeken dat de Milieudienst Zuidoost Utrecht jaarlijks uitvoert voor vergelijkbare individuele gemeenten (bron: Maarten Jansen, telefonisch geraadpleegd d.d. 14 december 2009). De Milieudienst adviseert gemeenten niet alleen bij visueel aantreffen van asbest de bodem op asbest te onderzoeken maar ook in gevallen waar (mogelijk asbesthoudend) puin wordt aangetroffen. In de praktijk wordt vooral actie ondernomen bij visueel aantreffen van asbest. Het aantal jaarlijks uitgevoerde bodemonderzoeken in Soest is wel laag ten opzichte van het totaal aantal locaties met een verhoogde kans op aantreffen van asbest. De vraag is wat de kans op aantreffen van een ernstige bodemverontreiniging met asbest op deze locaties is.

11 5 Conclusies en aanbevelingen 5.1 Conclusies Door middel van een inventarisatie is een beeld gevormd van de locaties waar mogelijk asbest in de bodem terecht is gekomen. Op veel locaties is geen directe aanwijzing voor de aanwezigheid van asbest. Het zijn daarom locaties met een verhoogde kans op aantreffen van asbest. De grootste groepen van locaties met een verhoogde kans op aantreffen met asbest zijn: slootdempingen; ophooglagen; en erfverhardingen. Daarnaast komen nog enkele relatief grote terreinen voor waar een verhoogde kans op asbest aanwezig is. Dit betreffen het defensieterrein en het industrieterrein Soesdijk. Volgens de methodiek van het LIB zijn een beperkt aantal soorten bedrijfsactiviteiten als spoedeisend voor asbest aan te merken. Het betreffen isolatiemateriaalfabrieken, asbestcementwarenfabrieken en asbestverwerkende bedrijven. Ter plaatse van Molenstraat 142 was een bedrijf waar met asbest werd gewerkt. Voor de overige bedrijven zijn op basis van de beschikbare historische informatie geen concrete aanwijzingen dat er met asbest werd gewerkt, zodat deze niet zijn aangegeven als terreinen met een verhoogde kans op aantreffen van asbest in de bodem. Binnen Soest zijn op 6 locaties visueel asbest aangetroffen, waarvan 4 zijn onderzocht op asbest volgens de NEN5707. De resterende twee locaties zijn, voor zover bekend, nog niet onderzocht volgens dit protocol. Het aantal op asbest onderzochte locaties is relatief gering ten opzichte van het aantal locaties waar een verhoogd risico is op het voorkomen van asbest, opgenomen in kaartbijlage 1. Op dit moment is niet duidelijk in hoeveel van deze gevallen daadwerkelijk asbest boven de restconcentratienorm/interventiewaarde aanwezig is. Er zijn namelijk te weinig onderzoeken voorhanden om statistiek te kunnen bedrijven. Dit is de reden waarom op dit moment nog geen kansenkaart kan worden opgesteld, waarbij de kans op asbest in een gebied wordt uitgedrukt in een percentage. Het aantal bodemonderzoeken op asbest is echter wel vergelijkbaar met het aantal bodemonderzoeken in andere vergelijkbare gemeenten in de regio.

12 5.2 Aanbevelingen Wij bevelen aan om het bodeminformatiesysteem te corrigeren zodat alleen locaties waar daadwerkelijk asbestonderzoek conform de NEN5707 is uitgevoerd als zodanig zijn aangegeven. Verder bevelen wij aan om de komende twee jaar onderzoek op asbest in bodem uit te voeren als: de locatie een verhoogde kans heeft op aantreffen van asbest conform kaartbijlage 1 en/of visueel asbest op of onder het maaiveld is aangetroffen; matig of veel puin in de bodem wordt geconstateerd. Tevens wordt aanbevolen de resultaten van het onderzoek te registreren in Nazca. Aan het eind van deze periode kan vervolgens een evaluatie worden gedaan, waarbij vastgesteld wordt: hoeveel locaties onderzocht verdacht zijn op asbest; hoeveel van deze locaties volgens de NEN5707 onderzocht zijn op asbest; in hoeveel van deze situaties asbest boven de interventiewaarde is aangetroffen; welk percentage van deze gevallen asbest en puin visueel zijn aangetroffen. Op basis van deze evaluatie kan worden vastgesteld in hoeverre deze aanpak heeft geleid tot het identificeren van gevallen met een ernstige verontreiniging met asbest en of deze het bovengenoemde criterium voor asbestonderzoek moet worden bijgesteld. Tenslotte bevelen we aan om de asbestverwachtingenkaart op de nemen in het bodeminformatiesysteem van Soest dat door derden via internet kan worden geraadpleegd.

13 Geraadpleegde bronnen 1. Bodeminformatiesysteem gemeente Soest 2. HBB-bestand gemeente Soest 3. Asbest in kaart, historisch onderzoek Asbestgebruik. Methode kansenkaart. Register, rapportage d.d. 10 maart 2006; 4. Eindraportage Inventarisatie ophogingen, dempingen en storten, Provincie Utrecht, Register, projectnummer 04036, rapportage d.d. 22 november Geofox, project /JABO d.d. 30 januari overzicht van defensie ARS470R-Vindplaatsen gebouwen werken/terreinen 7. dhr. H. de Jong, technisch beleidsmedewerker milieu 8. dhr. A. Tolboom, brandweer Soest 9. dhr Gerth, vrijwilliger archief Soest 10. bouwarchief: sloopvergunningen brandrapporten Asbest in Kaart. Historisch onderzoek Asbestgebruik. Methode kansenkaart. Re3gister., 10 maart Methode Werkaanpak Lucht en Massa. LIB-werkgroep Lucht en Massa, 3 mei Rapport beperkt oriënterend onderzoek Molenstraat 142, Soest. Geofox-Lexmond, rapport P6610/SBU/rwi d.d. 19 april 2001.

14

15 Bijlage 2: lijst met bedrijven met UBI codes die mogelijk kan duiden op asbestproducten BEDRIJFSNM STRAAT HUISN R HUISL T HUISNR 2 POSTCOD E PLAATS OMSCHR_1 OMSCHR_2 WINTER GEBR. DE MOLENSTRAAT -2 SOEST asbestcementwarenfabriek metaalwarenfabriek KELLER NEDERLAND N.V. POSTWEG BX SOESTERBER G rubberproductenindustrie benzinepompinstallatie J.M. KABALT H O BERGHOFF AMERSFOORTSESTRAAT 68 B 3769AL SOESTERBER G rubberproductenindustrie T.B.S. SOEST BV BECKERINGHSTRAAT EV SOEST rubberproductenindustrie ijzergieterij EUROTAPE B.V. ZUIDERGRACHT LS SOEST lijm- en plakmiddelenfabriek FIERET A. DORRESTEINWEG KK SOEST rubberproductenindustrie RUBBER INDUSTRIE SOESTDIJK INDUSTRIEWEG -7 SOEST rubberproductenindustrie F.H.C. NAUWELAERS DE AGE INDUSTRIEWEG EG SOEST rubberproductenindustrie IPACS RUBBER INDUSTRIEWEG EG SOEST rubberproductenindustrie IPACS TECHNISCH RUBBER KOSTVERLORENWEG 3 C 3762EM SOEST rubberproductenindustrie IPACS NIEUWEGRACHT LP SOEST rubberproductenindustrie OKAY COLOR GRAPHICS BV AMERSFOORTSESTRAAT 68 C 3769AL SOESTERBER G rubberproductenindustrie PEARLE LAAN BLUSSE V OUD ALBLAS AT SOESTERBER G rubberproductenindustrie LAAN BLUSSE V OUD SOESTERBER DE TUIN HOME DECORATION TERPO-RUBBER ALBLAS AT LAAN BLUSSE V OUD ALBLAS AT KELLER NEDERLAND N.V. POSTWEG BX G SOESTERBER G SOESTERBER G rubberproductenindustrie rubberproductenindustrie rubberproductenindustrie hijs-, hef- en andere transportmiddelenindustrie

16 Bijlage 3: dossieronderzoek gemeente Soest Molenstraat 142: Gebr. De Winter In hbb staat nummer 2. Vermoedelijk betreft het een typefout daar nr 142 een bestaande locatie is. Hinderwetvergunning is afgegeven op 22 mei 1958 voor het oprichten en in werking houden van een metaalwarenfabriek. In de aangeduide asbestafdeling (6 bij 6 m) staan in de aanvraag/vergunning: standsmachine (bedoeld wordt stans) voormachine schoppers (functioneren onbekend) pers slagschaar. In het dossier worden ook koperslagerij en het vervaardigen van huishoudelijke artikelen genoemd. Gemeentewerken stelt verder dat er zeer veel moderne strijkplanken worden vervaardigd, alsmede zitbankjes, trapjes, tafeltjes enz. Amersfoortsestraat 68: Noricum Hinderwetvergunning afgegeven op 1 juli 1969 voor een steenhouwerij en -zagerij. Dossier geeft verder geen enkele relevante informatie. Beckeringhstraat 23 (voorheen nummer 16): Snelwegerfabriek Olland NV Hinderwetvergunning afgegeven op 21 februari 1967 voor metaalbewerking incl. spuiten en moffelen. Verder geen bijzonderheden. Dorresteinweg 58: Fieret Hinderwetvergunning afgegeven voor de fabricage van rubberartikelen. Lijkt kleinschalig want: waterpomp wals stoomketel slijpkop draaibank hydraulische pers autoclaaf Geen bijzonderheden. Laan Blussé van Oud Alblas: Terpo Rubber Hinderwetvergunning verleend op 2 september 1974 voor het vervaardigen van diverse producten. Machines: snijmachines heater drytumbler snijmachines Geen bijzonderheden.

17 Postweg 38: Keller Hinderwetvergunning afgegeven 23 november 1961 voor een inrichting tot het verwerken door menging van bitumineuze en synthetische producten met vulstoffen en oplosmiddelen incl. anti-dreun en anticorrosieve producten. In 1961 geeft de NV een toelichting op de bedrijfsvoering t.b.v. de aanvraag. Hierin wordt al vulstof leisteenpoeder, krijt e.d. aangegeven. Asbest wordt niet genoemd. In het dossier wordt ook verwezen naar het moederbedrijf in Walliseilen in Zwitserland. Daar worden oplossingen van bitumen of teer in organische opllossingen of emulsies gemaakt. Sommige producten worden verwerkt tot dikkere pasta s door toevoegen van chinaclay of asbest. In die vestiging in Zwitserland werd dus wel gewerkt met asbest. Industrieweg 18: Rubberbedrijf Op 21 oktober 1955 is er een Hinderwetvergunning verleend voor het oprichten, in werking brengen en houden van een inrichting voor de fabricage van rubberartikelen. Op locatie waren volgens tekening aanwezig: waterpomp wals stoomketel slijpkop draaibank autoclaaf hydraulische pers. Geen enkele vermelding van asbest. Op 20 maart 1956 is er een uitbreidingsvergunning verleend voor extra motoren en een mengtafel. Ook hier geen vermelding van asbest. Er is ook een aanvraag Hinderwetvergunning van maart Asbest wordt niet genoemd. Wel gat het om relatief grote hoeveelheden vulstoffen (de doorzet is 20 ton per jaar). Deze aanvraag is niet doorgezet omdat het bedrijf in 1984 heeft aangegeven te willen vertrekken wat in 1985 is gebeurd.

RAPPORT C11-091-H. Capelle a/d IJssel, 8 juni 2011. Rapportage:

RAPPORT C11-091-H. Capelle a/d IJssel, 8 juni 2011. Rapportage: RAPPORT C11-091-H Historisch bodemonderzoek Driemanssteeweg achter nr. 60, Rotterdam (perceel C 3119). Capelle a/d IJssel, 8 juni 2011 Opdrachtgever: HD Projectrealisatie B.V. T.a.v. de heer L. Buteijn

Nadere informatie

Bodemrapportage. Lisdoddeweg 36 LELYSTAD. HBB-locaties

Bodemrapportage. Lisdoddeweg 36 LELYSTAD. HBB-locaties Bodemrapportage Lisdoddeweg 36 LELYSTAD WBB-locaties Geselecteerd gebied HBB-locaties Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) middelpunt: X 168521 Y 500544 buffer: 250 meter Datum rapportage: 20-03-2013

Nadere informatie

Bodemrapportage. Dynamisch Rapport - 27-08-2014. Legenda. Bodemlocaties

Bodemrapportage. Dynamisch Rapport - 27-08-2014. Legenda. Bodemlocaties Bodemrapportage Dynamisch Rapport - 27-08-2014 Legenda Geselecteerd gebied 25-meter buffer Bodemonderzoeken Historisch Bodembestand (HBB) Bodemlocaties Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) Middelpunt:

Nadere informatie

Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo

Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo Notitie Contactpersoon Dennis van den Berge Datum 30 september 2014 Kenmerk N031-1222119DSB-bdv-V02-NL Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo 1 Inleiding In opdracht van de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Aanvraag bodeminformatie

Aanvraag bodeminformatie Aanvraag bodeminformatie Ordernummer 563325 Datum 08-12-2014 Uw bedrijfsgegevens 1 Naam bedrijf/organisatie/stichting 1 KvK-nummer 1 Straat 1 1 1 Postcode/Plaats 1 1 Contactpersoon 2 Naam 1 1 1 Geslacht

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE PLANGEBIED ODIJK-WEST

ASBESTINVENTARISATIE PLANGEBIED ODIJK-WEST Dit is een rapportage van een asbestinventarisatie op basis van inschattingen vanaf luchtfoto s met een veldinspectie vanaf de openbare weg. Er zijn geen percelen betreden en er heeft geen monstername

Nadere informatie

Bodemrapportage. Pascallaan 15 Lelystad. HBB-locaties

Bodemrapportage. Pascallaan 15 Lelystad. HBB-locaties Bodemrapportage Pascallaan 15 Lelystad WBB-locaties Geselecteerd gebied HBB-locaties Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) middelpunt: X 162746 Y 498700 buffer: 250 meter Datum rapportage: 27-03-2015

Nadere informatie

Historisch onderzoek in het kader van modificatie 3 project "waterstof symbiose Zeeuws Vlaanderen" (S-917 en A-128 incl. HDD) Projectcode: 17F403HO

Historisch onderzoek in het kader van modificatie 3 project waterstof symbiose Zeeuws Vlaanderen (S-917 en A-128 incl. HDD) Projectcode: 17F403HO Historisch onderzoek in het kader van modificatie 3 project "waterstof symbiose Zeeuws Vlaanderen" (S-917 en A-128 incl. HDD) Projectcode: 17F403HO Historisch onderzoek in het kader van modificatie 3 project

Nadere informatie

Bodem- en historische informatie

Bodem- en historische informatie Bodem- en historische informatie Auke Jansstrjitte 12 (BROEKSTERWALD) Legenda Locatie-ID Getoonde informatie in rapportage Onderzoek Verontreinigingscontour Saneringscontour Zorgmaatregel Slootdempingen

Nadere informatie

Bodeminformatie. SOE00 (Soest) K HBB Bedrijven

Bodeminformatie. SOE00 (Soest) K HBB Bedrijven Bodeminformatie SOE00 (Soest) K 2383 Geselecteerde locatie 25-meter contour percelen gebouwen overig HBB Tankenbestand HBB Overig Onderzoeken Locaties Tanks HBB Bedrijven Gemeente Soest - Pagina 1 van

Nadere informatie

Bodeminformatie. Vreijenpolderstraat 4 te Oostdijk. Legenda. Overzicht aanwezige ondergrondse tanks. Onderzoeken

Bodeminformatie. Vreijenpolderstraat 4 te Oostdijk. Legenda. Overzicht aanwezige ondergrondse tanks. Onderzoeken Vreijenpolderstraat 4 te Oostdijk Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 25-meter straal Perceelgrenzen Locaties Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Historisch Bodembestand (HBB) Overzicht

Nadere informatie

Rapport bodeminformatie

Rapport bodeminformatie Rapport bodeminformatie Rapport bodeminformatie Percelen Perceelnummers Geselecteerd gebied Locatiegegevens Locatienaam Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) middelpunt: x 258014.8 y 492124.2

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp Opdrachtgever : Bart Boon Barneveld BV Adres : Barnseweg 124 Postcode, plaats : 3771 RP Barneveld Contactpersoon : Dhr. H. van Grootheest Telefoonnummer

Nadere informatie

Eindrapportage Asbest signaleringsonderzoek Provincie Noord-Holland

Eindrapportage Asbest signaleringsonderzoek Provincie Noord-Holland Postadres Syncera Rijnsburgstraat 9-11 1059 AT AMSTERDAM t 020-7514300 f 020-7514600 www.syncera.nl Postadres ReGister Lucasbolwerk 7 3512 EG UTRECHT t 030-2613854 f 030-2614754 www.ho-register.nl Eindrapportage

Nadere informatie

omgevingsrapportage Thorbeckestraat 84 Omgevingsrapportage

omgevingsrapportage Thorbeckestraat 84 Omgevingsrapportage omgevingsrapportage Thorbeckestraat 84 Omgevingsrapportage Pagina 1 van 11-19-04-2017 Inhoudsopgave Voorblad Inhoudsopgave Inleiding Thorbeckestraat 88 Thorbeckestraat 80-82 Thorbeckestraat 84 Thorbeckestraat

Nadere informatie

datum 22 oktober 2015 uw kenmerk 0253419 ons kenmerk 406032 onderwerp Briefrapport historisch vooronderzoek Laan van Romen 25 te Berkel en Rodenrijs

datum 22 oktober 2015 uw kenmerk 0253419 ons kenmerk 406032 onderwerp Briefrapport historisch vooronderzoek Laan van Romen 25 te Berkel en Rodenrijs CroonenBuro5 Postbus 40 4900 AA Oosterhout Beneluxweg 125 Postbus 40 4900 AA Oosterhout T 0162-487000 F 0162-451141 www.anteagroup.nl datum 22 oktober 2015 uw kenmerk 0253419 ons kenmerk 406032 onderwerp

Nadere informatie

Bouwcombinatie Kralingseweg De heer P.H. Wielaard p/a Ringvaartweg AC ROTTERDAM. Zoetermeer, 26 november Geachte heer Wielaard,

Bouwcombinatie Kralingseweg De heer P.H. Wielaard p/a Ringvaartweg AC ROTTERDAM. Zoetermeer, 26 november Geachte heer Wielaard, Bouwcombinatie Kralingseweg De heer P.H. Wielaard p/a Ringvaartweg 171 3065 AC ROTTERDAM Zoetermeer, 26 november 2013 betreft: Rapportage aanvullend historisch onderzoek project: Achter s-gravenweg 28

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Twee Kernen - 2012. Voorontwerp. Bijlage 5 - Historisch bodemonderzoek Lithoijen

Bestemmingsplan. Twee Kernen - 2012. Voorontwerp. Bijlage 5 - Historisch bodemonderzoek Lithoijen Bestemmingsplan Twee Kernen - 2012 Bijlage 5 - Historisch bodemonderzoek Lithoijen Voorontwerp HISTORISCH BODEMONDERZOEK KERN LITHOIJEN TBV BESTEMMINGSPLAN TWEE KERNENPLAN 2011 LITH EN LITHOIJEN GEMEENTE

Nadere informatie

Actualiserend historisch onderzoek Park Triangel Waddinxveen

Actualiserend historisch onderzoek Park Triangel Waddinxveen aan t.a.v. kopie van Omgevingsdienst Midden-Holland Mw. P. Wolswijk-de Groot GEM Park Triangel, Dhr. C. van Walsem F. van der Sterre datum 17 december 2014 projectnr. kenmerk onderwerp NC14200300-HO N147/NC14200300

Nadere informatie

Historisch bodemonderzoek conform NEN5725 tevens vooronderzoek naar asbest. voor een perceel gelegen aan

Historisch bodemonderzoek conform NEN5725 tevens vooronderzoek naar asbest. voor een perceel gelegen aan Historisch bodemonderzoek conform NEN5725 tevens vooronderzoek naar asbest voor een perceel gelegen aan Schweibergerweg 49, te Mechelen, gemeente Gulpen-Wittem (hotel De Mechelse Herder) Kadastraal: Sectie

Nadere informatie

Historisch vooronderzoek

Historisch vooronderzoek GRONDVITAAL Historisch vooronderzoek Locatie Adres: Haarwal 3 Postcode, Plaats 6709 PC Wageningen Opdrachtgever Naam: C. van Valstuin Beheer BV Adres: Postbus 31 Postcode, plaats: 6744 ZG Ederveen Projectgegevens

Nadere informatie

Rapport Historisch onderzoek Sportpark Van den Wildenberg te Goirle

Rapport Historisch onderzoek Sportpark Van den Wildenberg te Goirle Rapport Historisch onderzoek Sportpark Van den Wildenberg te Goirle projectnr. 196264 revisie 01 december 2009 Auteur M. de Jong Opdrachtgever Afdeling Ontwikkeling Postbus 17 5050 AA GOIRLE datum vrijgave

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk ehv.344.N001rev1 24 mei 2011 cab. Betreft Historisch onderzoek perceel S 539 te Someren

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk ehv.344.N001rev1 24 mei 2011 cab. Betreft Historisch onderzoek perceel S 539 te Someren Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 24 mei 2011 cab Betreft Historisch onderzoek perceel S 539 te Someren 1 Inleiding Naar aanleiding van de voorgenomen wijziging van de bestemming van perceel S 539

Nadere informatie

VOORONDERZOEK. conform NEN Bocholterweg ong., Weert. Datum : 25 mei 2018

VOORONDERZOEK. conform NEN Bocholterweg ong., Weert. Datum : 25 mei 2018 VOORONDERZOEK conform NEN 5725 Datum : 25 mei 2018 Rapportnummer : 218-WBo-ho-v1 Koolweg 64 5759 PZ Helenaveen Tel: 0493-539803 E-mail: mena@m-en-a.nl NL37 INGB 0007735391 KvK: 67445322 Type onderzoek

Nadere informatie

2. DOELSTELLING PROTOCOL GRONDVERZET

2. DOELSTELLING PROTOCOL GRONDVERZET Onderdelen van het protocol grondverzet zijn de in de bijlage opgenomen asbeststappenplan (bijlage I), asbestkansenkaart (bijlage II) en checklist vooronderzoek asbest (bijlage III). 2. DOELSTELLING PROTOCOL

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ BRIEF (MET ALS KENMERK: ) Opdrachtgever: Project: Gemeente Nijkerk Historisch onderzoek aan de Stoutenburgerlaan Amersfoort/

BIJLAGE BIJ BRIEF (MET ALS KENMERK: ) Opdrachtgever: Project: Gemeente Nijkerk Historisch onderzoek aan de Stoutenburgerlaan Amersfoort/ BIJLAGE BIJ BRIEF (MET ALS KENMERK: 110301.001725) Opdrachtgever: Project: Gemeente Nijkerk Historisch onderzoek aan de Stoutenburgerlaan Amersfoort/ Nijkerk Het betreft het plangebied voor het toekomstige

Nadere informatie

Bodeminformatie. Gijsbrecht van Amstelstraat 92 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven

Bodeminformatie. Gijsbrecht van Amstelstraat 92 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven Bodeminformatie Gijsbrecht van Amstelstraat 92 te Hilversum Legenda Geselecteerde locatie 50-meter straal Percelen Onderzoeken Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen Wet milieubeheer bedrijven

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven

Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven 28 maart 2012 Verkennend bodemonderzoek Weideveld te Bodegraven Kenmerk MDMH: RC4-201209504 Kenmerk R001-1207269IAG-kmi-V01-NL Verantwoording Titel Verkennend

Nadere informatie

Informatie over bodemgesteldheid

Informatie over bodemgesteldheid gemeente Zaanstad Klantcontact Vergunningen DLA Piper Nederland N.V. T.H.R. Holslag-Broek Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam 1070 AG Amsterdam Telefoon 14 075 antwoord@zaanstad.nl

Nadere informatie

Milieuadvies Odijk- West Gemeente Bunnik

Milieuadvies Odijk- West Gemeente Bunnik Milieuadvies Odijk- West Gemeente Bunnik Definitief Milieudienst Zuidoost-Utrecht Juli 2009 BUN10007/ 3591 opgesteld door Beoordeeld door J.M. Krol D. van de Belt akkoord 5. Bodem In dit historisch onderzoek

Nadere informatie

Bijlage 3. Quickscan bodemkwaliteit

Bijlage 3. Quickscan bodemkwaliteit Bijlage 3 Quickscan bodemkwaliteit AGEL adviseurs Hoevestein 20b Postbus 4156 4900 CD Oosterhout tel.: 0162-456481 fax.: 0162-435588 email: info@ageladviseurs.nl internet: www.ageladviseurs.nl Memo Datum

Nadere informatie

Vooronderzoek asbest in bodem

Vooronderzoek asbest in bodem Vooronderzoek asbest in bodem Een complexe materie Edwin de Baat Open De complexe materie toegelicht Diverse normen zijn gewijzigd Wat is er gewijzigd in het proces van vooronderzoek? Wat is er gewijzigd

Nadere informatie

PRESENTATIE PLATFORMDAG VOOR TOEZICHTHOUDERS BODEM EN GROND

PRESENTATIE PLATFORMDAG VOOR TOEZICHTHOUDERS BODEM EN GROND PRESENTATIE PLATFORMDAG VOOR TOEZICHTHOUDERS BODEM EN GROND HOE KOMEN DE MEETWAARDEN VAN ASBEST IN GROND TOT STAND EN HOE BETROUWBAAR ZIJN DEZE MEETWAARDEN? JAAP VAN DER BOM DIRECTEUR/SECRETARIS BRANCHEVERENIGING

Nadere informatie

Bodemrapportage. Persduiker Almere Poort. HBB-locaties

Bodemrapportage. Persduiker Almere Poort. HBB-locaties Bodemrapportage Persduiker Almere Poort WBB-locaties Geselecteerd gebied HBB-locaties Coördinaten volgens RDM (Rijksdriehoeksmeting) middelpunt: X 138765 Y 483550 buffer: 500 meter Datum rapportage: 21-07-2015

Nadere informatie

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld)

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld) In het kader van de herontwikkeling van de locatie Boerderij Groot Krakhort aan de Bolderikhof 18 te Leusden is eens het volgende bodemonderzoek beoordeeld: Titel : Verkennend Bodemonderzoek en Asbest

Nadere informatie

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bodem

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bodem Milieudienst West-Holland Bestemmingsplan Limes Resultaten onderzoek bodem 10 mei 2011 Algemene bodemkwaliteit Voor de Steekterweg en het dorpskern Zwammerdam is een nieuwe inventarisatie gemaakt van de

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 Post UIT - 32630 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 Post UIT - 32630 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 2 Feitenrelaas behorend bij schrijven d.d. 20 maart 2017, kenmerk ZA.17-43542/DU.17-32630

Nadere informatie

Bodeminformatie. Blokhoeve 1 (Nieuwegein) Legenda. Bodemonderzoeken en saneringsrapporten

Bodeminformatie. Blokhoeve 1 (Nieuwegein) Legenda. Bodemonderzoeken en saneringsrapporten Blokhoeve 1 (Nieuwegein) Bodeminformatie Legenda Geselecteerd perceel 50-meter contour Wegen Oppervlaktewater Bebouwing Overige Boomgaarden Asbestkansenkaart Bodemonderzoeken en saneringsrapporten Wbb-locaties

Nadere informatie

Bodeminformatie. Boomberglaan 63 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven

Bodeminformatie. Boomberglaan 63 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven Boomberglaan 63 te Hilversum Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 50-meter straal Percelen Onderzoeken Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen Wet milieubeheer bedrijven Brandstoftanks

Nadere informatie

Aan: GZ Beheer en exploitatiemaatschappij B.V. T.a.v. de heer H. Stok Postbus DB Oudewater. Geachte heer Stok,

Aan: GZ Beheer en exploitatiemaatschappij B.V. T.a.v. de heer H. Stok Postbus DB Oudewater. Geachte heer Stok, Dienst Water en Milieu Aan: GZ Beheer en exploitatiemaatschappij B.V. T.a.v. de heer H. Stok Postbus 3 3420 DB Oudewater Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN

MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN MELDINGENFORMULIER NADER ONDERZOEK EN/OF SANERINGSPLAN Algemeen 1. Gegevens locatie Locatienaam 2. Melding betreft Nader onderzoek (art. 29 in samenhang met art. 37) Saneringsplan (art. 28/39) Deelsaneringsplan

Nadere informatie

Bodeminformatie. Vaartweg 123A te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven

Bodeminformatie. Vaartweg 123A te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven Vaartweg 123A te Hilversum Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 50-meter straal Percelen Onderzoeken Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen Wet milieubeheer bedrijven Brandstoftanks

Nadere informatie

Bijlage 3. Bodemonderzoek

Bijlage 3. Bodemonderzoek Bijlage 3 Bodemonderzoek Notitie Contactpersoon Hette David Verhave Datum 26 november 2012 Kenmerk N001-4821748HVR-ege-V03-NL Inventarisatie bodemonderzoek Oostland Lansingerland In het kader van de m.e.r.

Nadere informatie

Prins. Milieu Consultancy. Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad. op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek

Prins. Milieu Consultancy. Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad. op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek Prins Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek Milieu Consultancy Asbest- en bodemonderzoek Saneringsbegeleiding Schimmelpennincklaan

Nadere informatie

ADDENDUM Verkennend bodemonderzoek Kanaalweg (ong.) Griendtsveen AM11219-3

ADDENDUM Verkennend bodemonderzoek Kanaalweg (ong.) Griendtsveen AM11219-3 ADDENDUM Verkennend bodemonderzoek Kanaalweg (ong.) Griendtsveen AM11219-3 Opdrachtgever BRO Industriestraat 94 5931 PK TEGELEN Projectnummer Aeres Milieu projectnummer AM11219-3 Status rapport Definitief

Nadere informatie

Postcode/woonplaats :... Te realiseren bouwwerk :. Postcode/woonplaats :... Kadastrale gegevens: sectie:... nr(s):...

Postcode/woonplaats :... Te realiseren bouwwerk :. Postcode/woonplaats :... Kadastrale gegevens: sectie:... nr(s):... Vragenlijst beperkt vooronderzoek bodemtoets (behorend bij bouwvergunningsaanvraag) nderstaande vragen zijn opgesteld om een zo goed mogelijk inzicht te verkrijgen in de bodemkwaliteit ter plaatse van

Nadere informatie

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht

Nader bodemonderzoek. Amazonedreef 110 te Utrecht Nader bodemonderzoek Amazonedreef 110 te Utrecht 18 juni 2009 Kenmerk R002-4641958MLY-agv-V01-NL Verantwoording Titel Amazonedreef 110 te Utrecht Opdrachtgever Witkamp Projectontwikkeling B.V. Projectleider

Nadere informatie

1 Inleiding. Ministerie van Defensie Dienst Vastgoed Defensie (vml. DGW&T) T.a.v. de heer J. van Heemskerk Postbus RA UTRECHT

1 Inleiding. Ministerie van Defensie Dienst Vastgoed Defensie (vml. DGW&T) T.a.v. de heer J. van Heemskerk Postbus RA UTRECHT Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Ministerie van Defensie Dienst Vastgoed Defensie (vml. DGW&T) T.a.v. de heer J. van Heemskerk Postbus 8002 3503 RA UTRECHT Tel. 030-2589111

Nadere informatie

HISTORISCH BODEMONDERZOEK AAN HET JULIALAANTJE 28 TE RIJSWIJK

HISTORISCH BODEMONDERZOEK AAN HET JULIALAANTJE 28 TE RIJSWIJK HISTORISCH BODEMONDERZOEK AAN HET JULIALAANTJE 28 TE RIJSWIJK Bron: google.nl Opdrachtgever: Plaats: Gemeente Rijswijk Rijswijk Adviesbureau: VanderHelm Milieubeheer B.V. Plaats Berkel en Rodenrijs Projectcode:

Nadere informatie

Atlas Rapportage. Adres: Fazantstraat 40 Alphen aan den Rijn. Kaartlagen

Atlas Rapportage. Adres: Fazantstraat 40 Alphen aan den Rijn. Kaartlagen Atlas Rapportage Adres: Fazantstraat 40 Alphen aan den Rijn Kaartlagen 1. Bodemonderzoeksrapport 2. Ondergrondse brandstoftanks 3. Meldingen Besluit bodemkwaliteit Afdrukdatum: 28-6-2017 Bodemonderzoeksrapport

Nadere informatie

Oranjelaan 7 te Hilversum. Bodeminformatie. Legenda Geselecteerde locatie

Oranjelaan 7 te Hilversum. Bodeminformatie. Legenda Geselecteerde locatie Oranjelaan 7 te Hilversum Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 50-meter contour Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen Percelen (c) 2010 Gemeente Hilversum - Pagina 1 van 7-13-12-2012

Nadere informatie

Historisch bodemonderzoek

Historisch bodemonderzoek Historisch bodemonderzoek Vooronderzoek conform NEN 5725 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Locatiebezoek: Dhr. J.P.G.M. van Rozendaal Dhr. R. van Meurs Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Opdrachtgever:

Nadere informatie

Logistiek Park Moerdijk

Logistiek Park Moerdijk Logistiek Park Moerdijk Opname betreft raming sloopkosten woningen en bedrijven Definitief Opdrachtgever: Provincie Noord-Brabant, mede namens Gemeente Moerdijk en Het Rijk Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch

Nadere informatie

Historisch onderzoek Hoofddorp Noord. Bodemkwaliteit in relatie tot bestemmingsplan

Historisch onderzoek Hoofddorp Noord. Bodemkwaliteit in relatie tot bestemmingsplan Historisch onderzoek Hoofddorp Noord Bodemkwaliteit in relatie tot bestemmingsplan Cluster Beheer en Onderhoud Team Bodemkwaliteit en Gegevensbeheer Oktober 2012 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1: Inleiding...

Nadere informatie

ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG

ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG ASBEST-BODEMONDERZOEK SLINGELANDSEWEG 17 GIESSENBURG opdrachtgever dhr Ab van der Ham Grotewaard 41 4221 SL Noordeloos projectnummer 09-2199 versie: 1 datum: 19 november 2010 LINGE MILIEU BV BODEMONDERZOEK

Nadere informatie

Omgevingsrapport. Benedenkerkstraat 1 te Waspik. bodembedreigende activiteiten. Overzicht aanwezige ondergrondse tanks. Overzicht locatiegegevens

Omgevingsrapport. Benedenkerkstraat 1 te Waspik. bodembedreigende activiteiten. Overzicht aanwezige ondergrondse tanks. Overzicht locatiegegevens Omgevingsrapport Benedenkerkstraat 1 te Waspik Geselecteerd perceel 25-meter buffer Perceelgrenzen Overzicht onderzoekgegevens Overzicht historische bodembedreigende activiteiten Overzicht aanwezige ondergrondse

Nadere informatie

Bodemrapportage. Bodemrapportage_Burg._Willemstraat_te_Hoensbroek. Geselecteerde locatie. Bodemlocaties

Bodemrapportage. Bodemrapportage_Burg._Willemstraat_te_Hoensbroek. Geselecteerde locatie. Bodemlocaties Bodemrapportage Bodemrapportage_Burg._Willemstraat_te_Hoensbroek Geselecteerde locatie 25-meter contour Bodemlocaties Onderzoek Adreslocaties Tanks Gemeente Heerlen - Pagina 1 van 10-01-06-2016 Welke informatie

Nadere informatie

Verklarende woordenlijst

Verklarende woordenlijst Verklarende woordenlijst Locatienaam: Onder dit nummer zijn de onderzoeksrapporten opgeslagen bij de gemeente Eindhoven. Indien aanvullende informatie wordt opgevraagd bij de gemeente, dat dient dit nummer

Nadere informatie

Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg JH Velddriel. Doetinchem, 7 oktober 2016

Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg JH Velddriel. Doetinchem, 7 oktober 2016 Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg 40 5334 JH Velddriel Doetinchem, 7 oktober 2016 Betreft: addendum op rapportage verkennend bodemonderzoek Status: definitief, versie D1 Project: 1272.001

Nadere informatie

Geachte heer Pluijmackers,

Geachte heer Pluijmackers, Aan: Hydron Midden-Nederland NV T.a.v. de heer J. Pluijmackers Postbus 40205 3504 AA UTRECHT Datum 1 maart 2005 Sector MKT/MBS Nummer 2005WEM000918i Referentie Drs. A. Pasop Uw brief van - Doorkiesnummer

Nadere informatie

Asbest in de bodem. Beleidsnotitie. September 2004. Pagina 1 van 6. Beleidsnotitie asbest in de bodem

Asbest in de bodem. Beleidsnotitie. September 2004. Pagina 1 van 6. Beleidsnotitie asbest in de bodem Beleidsnotitie Asbest in de bodem September 2004 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Aanleiding notitie Asbest in de bodem... 3 2. Wat is asbest?... 3 3. Hoe komt asbest in de bodem?... 3 4. Asbest in de bodem,

Nadere informatie

ACTUALISEREND BODEMONDERZOEK PEULENSTRAAT-ZUID 47-53 TE HARDINXVELD-GIESSENDAM MAART 2013

ACTUALISEREND BODEMONDERZOEK PEULENSTRAAT-ZUID 47-53 TE HARDINXVELD-GIESSENDAM MAART 2013 ACTUALISEREND BODEMONDERZOEK PEULENSTRAAT-ZUID 47-53 TE HARDINXVELD-GIESSENDAM MAART 2013 OPDRACHTGEVER: De Jong Beheer BV Dok 11 3371 EX Hardinxveld-Giessendam Contactpersoon: de heer P. de Jong ADVIESBUREAU:

Nadere informatie

Notitie Historisch bodemonderzoek ontwikkellocaties Woonvisie

Notitie Historisch bodemonderzoek ontwikkellocaties Woonvisie Datum: 22 februari 2016 Versie: 3 Bijlagen: 1 Opgesteld door: Advies Ruimte, Cluster Milieu 1. Aanleiding Gemeente Ridderkerk heeft bij akte van 31 oktober 1994 een groot aantal woningen overgedragen aan

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst Regionaal bodembeleid Voorne-Putten

Voorlichtingsbijeenkomst Regionaal bodembeleid Voorne-Putten Voorlichtingsbijeenkomst Regionaal bodembeleid Voorne-Putten 3 juni 2014 Gijsbert Schuur Aanleiding voorlichting December 2011: afronding Impuls Lokaal Bodembeheer December 2012: definitief rapport regionale

Nadere informatie

Basisinformatie Onroerend Goed

Basisinformatie Onroerend Goed Basisinformatie Onroerend Goed SdeB Aanmaakdatum: 27-12-2016 Pagina: 01 Informatie onroerend goed Algemeen Adres: Waachshaven 1 Postcode: 9001AC Plaats: Grou Gebruiksdoel (BAG): winkelfunctie Status: Verblijfsobject

Nadere informatie

Informatie over bodemgesteldheid

Informatie over bodemgesteldheid gemeente Zaanstad Klantcontact Vergunningen CMS Derks Star Busmann T.a.v. B.C. van Gent-de Graaff Newtonlan 203 3508 AG Utrecht Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14

Nadere informatie

Uittreksel bodeminformatie

Uittreksel bodeminformatie Uittreksel bodeminformatie Hyacinthenlaan 62 te Bennebroek Geselecteerd perceel 25-meter buffer Perceelgrenzen Locatiecontouren Hbb locaties Ondergrondse tanks Saneringscontour Verontreinigingscontour

Nadere informatie

Het UBI-model: historie en perspectief. De opdracht April 2008: zeven jaar UBI-model Aanpassingen Ontwikkelingen

Het UBI-model: historie en perspectief. De opdracht April 2008: zeven jaar UBI-model Aanpassingen Ontwikkelingen Het UBI-model: historie en perspectief De opdracht April 2008: zeven jaar UBI-model Aanpassingen Ontwikkelingen De opdracht Het opstellen van een model, dat per activiteit een indruk geeft van de kans

Nadere informatie

Laan van Heemstede 56 A 3297AJ PUTTERSHOEK

Laan van Heemstede 56 A 3297AJ PUTTERSHOEK Laan van Heemstede 56 A 3297AJ PUTTERSHOEK Referentienummer 1196568534 21 mei 2012 Datum 21 mei 2012 Makelaardij de Jong B.V. te PUTTERSHOEK I N H O U D Inhoud Leeswijzer 1 Object 1.1 Kadastrale kenmerken

Nadere informatie

Historisch bodemonderzoek

Historisch bodemonderzoek Historisch bodemonderzoek Vooronderzoek conform NEN 5725 Auteur: Dhr. Ing. T.M.W. van Breugel Controle: Dhr. Mr. Ing. O.L.H. Verhagen Opdrachtgever: Kuiper Compagnons T.a.v. Dhr. R. Klijn Postbus 13060

Nadere informatie

Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren

Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren Aanvullend onderzoek demping Zahnstraat 19 te Angeren Opdrachtgever: De heer A. Schuring Projectcode: CIW00310 Project: Demping Zahnstraat 19 Angeren Datum: maandag 20 september 2010 Status: Definitief

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015 Minervum 7002, 4817 ZL, Breda T +31 880 23 57 00 W www.rps.nl E asbest.advies@rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00 Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard

Nadere informatie

1. definitie voor asbestverontreiniging ( besmetting )

1. definitie voor asbestverontreiniging ( besmetting ) 1. definitie voor asbestverontreiniging ( besmetting ) Asbestverontreiniging ( besmetting *): het aantreffen van visueel zichtbare restanten asbesthoudend materiaal en/of het aanwezig zijn van asbestvezels

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008

INHOUDSOPGAVE Buitengebied Noord, deelplan Noorderhoofddiep in Nieuweroord Vastgesteld bij collegebesluit d.d. 17 juni 2008 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Bestaande situatie...3 3. Gewenste ontwikkeling...5 4. Ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit...5 5. Milieu...5 6. Economische uitvoerbaarheid...7 7. Planbeschrijving...8

Nadere informatie

Meldingsformulier A Wet bodembescherming

Meldingsformulier A Wet bodembescherming Meldingsformulier A Wet bodembescherming Onderzoeks- en verontreinigingsgegevens Dit formulier volledig* ingevuld, ondertekend en met de gevraagde formulieren en bijlagen in tweevoud toezenden aan: Gedeputeerde

Nadere informatie

Bodeminformatie. Elzenlaan 8 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven

Bodeminformatie. Elzenlaan 8 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven Elzenlaan 8 te Hilversum Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 50-meter straal Percelen Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen (c) 2013 Gemeente Hilversum - Pagina 1 van 7-14-04-2017

Nadere informatie

Historisch bodemonderzoek IJsselzone (loswal) en De Enk

Historisch bodemonderzoek IJsselzone (loswal) en De Enk Notitie Contactpersoon Floris Eenink Datum 2 juni 2010 Kenmerk N011-4632FEE-evp-V01-NL Historisch bodemonderzoek IJsselzone (loswal) en De Enk Inleiding Voor het historisch bodemonderzoek heeft navraag

Nadere informatie

Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda

Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda *OMWB524761* Postbus 75 5000 AB Tilburg 013 206 01 00 info@omwb.nl http://www.omwb.nl Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda Vooronderzoek

Nadere informatie

Bodeminformatie. UWP_Vrouwenpolder. Legenda Geselecteerd perceel. Hbb-locaties. Onderzoeken (ID)

Bodeminformatie. UWP_Vrouwenpolder. Legenda Geselecteerd perceel. Hbb-locaties. Onderzoeken (ID) Bodeminformatie UWP_Vrouwenpolder Legenda Geselecteerd perceel GBKN Locaties Tanks Hbb-locaties Zorgmaatregelen Onderzoeken (ID) (c) 2010 Gemeente Barendrecht - Pagina 1 van 7-13-03-2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Bodeminformatie. Lindenheuvel 12A te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven

Bodeminformatie. Lindenheuvel 12A te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven Lindenheuvel 12A te Hilversum Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 50-meter straal Percelen Onderzoeken Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen Wet milieubeheer bedrijven Brandstoftanks

Nadere informatie

Historisch onderzoek Fazantlaan 4 te Ermelo

Historisch onderzoek Fazantlaan 4 te Ermelo Notitie Contactpersoon Dennis van den Berge Datum 23 april 2014 Kenmerk N030-1222119DSB-bdv-V01-NL 1 Inleiding In opdracht van gemeente Ermelo heeft Tauw een historisch onderzoek uitgevoerd op de locatie

Nadere informatie

Toelichting bodeminformatiekaart

Toelichting bodeminformatiekaart Toelichting bodeminformatiekaart Algemeen De informatie die wordt getoond is afkomstig uit het bodeminformatiesysteem Bis4All van gemeente Leeuwarden. Er worden meerdere soorten gegevens op de kaart getoond.

Nadere informatie

Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN. Geachte heer Looye,

Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN. Geachte heer Looye, Dienst Water en Milieu Aan: Janssen de Jong Vastgoed B.V. T.a.v. de heer J.A.R. Looye Postbus 86 2410 AB BODEGRAVEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Meldingsformulier A Wet bodembescherming

Meldingsformulier A Wet bodembescherming Meldingsformulier A Wet bodembescherming Onderzoeks- en verontreinigingsgegevens Dit formulier volledig ingevuld, ondertekend en met de gevraagde formulieren en bijlagen toevoegen aan uw zaak. 1a. Ligging

Nadere informatie

Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven

Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: VvE Diensten Nederland Eindhoven BV VvE Hoofdsplitsing Het Slot te Bunnik T.a.v. de heer T. van Gurp Verdunplein 2 5627 SZ Eindhoven Pythagoraslaan 101 Postbus 80300

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden over bodemverontreiniging

Vragen & Antwoorden over bodemverontreiniging Vragen & Antwoorden over bodemverontreiniging Hieronder staan veel gestelde vragen en antwoorden over bodemverontreiniging en spoedlocaties. Het gaat om algemene vragen en vragen over de specifieke Rotterdamse

Nadere informatie

Referentie : BRF Betreft : Bodemgeschiktheidsverklaring Sionsweg 24 (deellocatie 1) te Rijswijk

Referentie : BRF Betreft : Bodemgeschiktheidsverklaring Sionsweg 24 (deellocatie 1) te Rijswijk G.A.M. van Leeuwen Beheer B.V. T.a.v. dhr. ing. J.W.G. van Leeuwen Noordhoornseweg 6 2635 GB Den Hoorn Naaldwijk, 13 februari 2014 Referentie : BRF.2013.0166.1 Betreft : Bodemgeschiktheidsverklaring Sionsweg

Nadere informatie

Vooronderzoek land- en waterbodem (quick scan) Ruimte voor de Vecht

Vooronderzoek land- en waterbodem (quick scan) Ruimte voor de Vecht Vooronderzoek land- en waterbodem (quick scan) Ruimte voor de Vecht Provincie Overijssel 19 november 2014 Rapport BD3765-R001 HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. PLANNING & STRATEGY Chopinlaan 12 Postbus 8064

Nadere informatie

RUIMTE GEBOUWEN ONDERNEMEN

RUIMTE GEBOUWEN ONDERNEMEN Vooronderzoek ter plaatse van: Noordlandweg (een perceel ten westen van nr. 2) te Midsland projectnummer 151014 RUIMTE GEBOUWEN ONDERNEMEN VERANTWOORDING RAPPORT Type onderzoek : Vooronderzoek Locatie

Nadere informatie

A. Locatie/onderzoeksgegevens. Locatie (adres) :Klein Oord Kadastraal nummer :

A. Locatie/onderzoeksgegevens. Locatie (adres) :Klein Oord Kadastraal nummer : Bodemgeschiktheidsbepaling in het kader van wabo-aanvraag aspect bouwen Datum: 29-11-2016 Aanvrager beoordeling: Ginette Mengers Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) Beoordeeld door: Petra de Wild / Carla

Nadere informatie

vooronderzoek Eindhovensebaan 9c te Nederweert

vooronderzoek Eindhovensebaan 9c te Nederweert Rapport vooronderzoek Eindhovensebaan 9c te Nederweert Bezoekadres Jekschotstraat 12 Postcode en plaats 5465 PG Veghel Telefoon 0413 287068 e-mail info@bodem-inzicht.nl internet www.bodem-inzicht.nl Projectnaam

Nadere informatie

Deelrapportage Asbest. Gezondheidskundige risicobeoordeling POMS-site Brunssum. Unit Medische Milieukunde, GGD Zuid Limburg, Geleen, juni 2015

Deelrapportage Asbest. Gezondheidskundige risicobeoordeling POMS-site Brunssum. Unit Medische Milieukunde, GGD Zuid Limburg, Geleen, juni 2015 Deelrapportage Asbest Gezondheidskundige risicobeoordeling POMS-site Brunssum Unit Medische Milieukunde, GGD Zuid Limburg, Geleen, juni 2015 Seksuele Gezondheid, Infectieziekten en Milieu GGD Zuid Limburg

Nadere informatie

VOORONDERZOEK. conform NEN Reyndersstraat 9, Baexem. Datum : 21 april 2017

VOORONDERZOEK. conform NEN Reyndersstraat 9, Baexem. Datum : 21 april 2017 VOORONDERZOEK conform NEN 5725 Datum : 21 april 2017 Rapportnummer : 217-BRe9-ho-v1 Koolweg 64 5759 PZ Helenaveen Tel: 0493-539803 E-mail: mena@m-en-a.nl NL48 INGB 0007735391 KvK: 17095577 Type onderzoek

Nadere informatie

ACTUALISEREND HISTORISCH

ACTUALISEREND HISTORISCH ACTUALISEREND HISTORISCH VOORONDERZOEK DUINGEEST (GEDEELTELIJK) TE MONSTER M I L I E U B E H E E R ACTUALISEREND HISTORISCH VOORONDERZOEK DUINGEEST (GEDEELTELIJK) TE MONSTER Colofon Opdrachtgever: BPD

Nadere informatie

HISTORISCH BODEMONDERZOEK WISSELSTRAAT 6 TE VOLKEL

HISTORISCH BODEMONDERZOEK WISSELSTRAAT 6 TE VOLKEL HISTORISCH BODEMONDERZOEK WISSELSTRAAT 6 TE VOLKEL historisch bodemonderzoek Wisselstraat 6 te Volkel Opdrachtgever Dhr. W. Vloet Eeuwsels 39 5408 AJ Volkel Rapportnummer 3724.001 Versienummer Status D1

Nadere informatie

Bodeminformatie. Albertus Perkstraat 109 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven

Bodeminformatie. Albertus Perkstraat 109 te Hilversum. Legenda. Wet milieubeheer bedrijven Albertus Perkstraat 109 te Hilversum Bodeminformatie Legenda Geselecteerde locatie 50-meter straal Percelen Onderzoeken Verontreinigingscontouren Saneringscontouren Gebouwen Wet milieubeheer bedrijven

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN

PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN In opdracht van: Naam : Gemeente Castricum Postadres : Postbus 3101 Postcode + plaats : 1900 BH Castricum

Nadere informatie

Vervolg onderzoek locatie Bredeweg 69 te Randwijk; aanvulling verkennend bodemonderzoek.

Vervolg onderzoek locatie Bredeweg 69 te Randwijk; aanvulling verkennend bodemonderzoek. Adviesbureau voo r Grond verb etering en Wate rhuishoud ing Weverstraat 116 6 862 DS Ooste rbee k Vervolg onderzoek locatie Bredeweg 69 te Randwijk; aanvulling verkennend bodemonderzoek. Oosterbeek 19

Nadere informatie

Bodeminformatie. Nieuwegein Gebiedsrapportage. Legenda. Geselecteerd perceel. Bodemonderzoeken en saneringsrapporten.

Bodeminformatie. Nieuwegein Gebiedsrapportage. Legenda. Geselecteerd perceel. Bodemonderzoeken en saneringsrapporten. Nieuwegein Gebiedsrapportage Bodeminformatie Legenda Geselecteerd perceel Boomgaarden Wegen Bebouwing Oppervlaktewater Overige Boerderij-locaties Bodemonderzoeken en saneringsrapporten Wbb-locaties Hbb-locaties

Nadere informatie