NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL"

Transcriptie

1 4 NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL muziek kijk samen ik reken doe V VRAGEN I IK E EXPERIMENTEREN/ ERVAREN R RESULTAAT/REFLECTIE natuur techniek taal Volgende thema s Groepen 1-2 Titel: Winkel Vraag: Wat gebeurt er allemaal in een winkel? Waar kunnen ouders en kinderen mee helpen? Iedere groep maakt een winkel in de klas. Daar krijgt u nog een mail over van uw klassenouder maar er zijn al twee winkels bekend. Groep 1-2 a de Glaswinkel, daarvoor hebben zij glazen, borden, potjes etc. nodig om te beschilderen, groep 1-2 d maakt een sieradenwinkel, daarvoor zijn nodig, kralen, draad, slotjes, leuke gekke dingen om tussen de kralen te hangen etc. En wat je verder in een winkel nodig hebt zoals, kassa, inpakpapier, doosjes etc etc. Groep 3 Titel: Theater Vragen 1. Wat is een theater en wat kun je er doen? 2. Wie werken er in een theater? 3. Hoe gedraag je je als je een theatervoorstelling bezoekt? Waar kunnen ouders en kinderen mee helpen? Alle dingen die met theater te maken hebben. Groep 4 Titel: Oma s tijd Vragen: 1. Hoe zag een dag eruit in de tijd van opa en oma? 2. Welke apparaten van nu hadden ze toen en hoe zagen deze eruit? 3. Wat zijn de verschillen tussen de school van nu en die van opa en oma

2 Waar kunnen ouders en kinderen mee helpen? We zouden het leuk vinden als er spullen zijn van vroeger die de kinderen mee kunnen nemen. Ook zijn er misschien wel opa s en oma s die zich willen laten interviewen. Groep 5 en 6. Titel:De Middeleeuwen Vragen: 1 Wanneer en waarom werden er in de Middeleeuwen steden gebouwd en hoe zagen deze steden eruit? 2 Wie waren de baas in de stad en hoe werd de stad bestuurd? 3 Leg uit wat er met gilde, Staten-Generaal en Hanzesteden bedoeld werd? 4 Waarom waren de mensen bang voor hekserij en de pest? 5 Wie was Floris de Vijfde? Wat is zijn bijnaam en waarom werd hij zo genoemd? Waar kunnen ouders en kinderen mee helpen? Heeft u thuis boeken, materiaal of afbeeldingen die met dit thema te maken hebben dan zouden de kinderen het fantastisch vinden om hiervan gebruik te maken. Uiteraard krijgt u het weer terug. Groepen 7 en 8 Titel: In de groepen 7/8 wordt na de voorjaarsvakantie gewerkt aan het thema de Gouden Eeuw. We besteden aandacht aan Rembrandt, de Statenbijbel, de Atlas Major, de Amsterdamse Grachten en de VOC/WIC. Nieuw is dat we starten met een online instaptoets. De kinderen in groep 7 en 8 beantwoorden een serie vragen over deze periode uit onze geschiedenis, waarna wij kunnen zien wat de kinderen al weten en waarover we nog moeten onderwijzen. In en om Amsterdam zijn genoeg mogelijkheden om met uw kind de glorie van de 17 e eeuw te ervaren. Denk aan het Rijksmuseum, waar veel schilderijen van Rembrandt en zijn tijdgenoten hangen. Of het Rembrandthuis, alwaar de kunstenaar zijn atelier had. Een tocht in een rondvaartboot is een prachtige opening voor dit thema We werken dit project samen met Kunstkrul. Deze organisatie komt op school lessen en activiteiten verzorgen. We gaan zingen, knutselen en spelen over de mensen uit de Gouden Eeuw. Ook brengen de kinderen een bezoek aan het Amsterdam Museum. Groep 8 op maandag 10 maart en groep 7 op dinsdag 11. Voorlopig gaan we er vanuit, dat we met het ov zullen reizen. Wilt u zorgen voor een opgeladen ov-chipkaart. We zoeken per groep nog twee ouders voor de begeleiding. Graag opgeven bij de leerkracht. Dit zijn de 5 vragen waarop de kinderen aan het einde van het thema een antwoord moeten hebben gevonden: Vragen: 1 Hoe heette Nederland in de 17 de eeuw en hoe werd het land bestuurd? 2 Wat betekenen de letters VOC en WIC? Waar(in) werd handel gevoerd? Wat wordt bedoeld met de Zwart Driehoek? 3 Waarom was Amsterdam zo belangrijk in de Gouden Eeuw? Waaraan kun je dat nog steeds zien? 4 Waarom was de Statenbijbel zo belangrijk voor de Nederlandse taal. 5 Wat is de atlas Maior van Blaeu? Waarom is deze zo belangrijk?

3 Foto-impressie van het afgelopen thema per groep. Thematitel groepen 1-2: Thematitels: Familie en Sprookjes Vraag: Wie is familie van jou? Welk sprookjesfiguur zou je willen zijn en waarom? Groep 1-2 a Nieuws uit groep 1/2 A Twee weken terug zijn we begonnen met het thema sprookjes. Elke week hebben we een ander sprookje. We hebben al Roodkapje, De wolf en de 7 geitjes gehad en aankomende week Hans en Grietje. We zijn begonnen met een poppenkastvoorstelling van Roodkapje. Na de voorstelling zaten de kinderen meteen goed in het thema. In de huishoek worden de sprookjes nagespeeld met alle attributen die bij de sprookjes horen. Dit is mooi om te zien. Hiernaast ziet u ook het kleine wolfje verstopt in de grote staande klok. De kinderen hebben de themawoorden gemaakt met de koppelletters.

4 Ook het dekbed van de wolf in oma s bed hebben de kinderen geborduurd. Dit was best een hele klus. Maar sommige kinderen vonden het borduren zo leuk om te doen dat ze er wel twee wilden maken. Hiernaast is ook te zien hoe ijverig ze er mee bezig zijn. Groep 1-2 b Helaas is juf Lotte niet op school deze week wegens ziekte. Ze vind het heel erg jammer maar heeft daardoor geen copy in kunnen leveren.

5 Groep 1-2 c In groep 1/2 C zijn we gestart met het sprookje De wolf en de zeven geitjes. In de huishoek speelden we met het wolvenpak van Max en de geitenhaarbanden en het geitenpak van Derya. De tweede week was het sprookje van Roodkapje aan de beurt. Groep 1 heeft het bos gevouwen en Roodkapje en de wolf er mooi bijgetekend. De laatste week zijn we beziggeweest met het sprookje van Pinokkio. We weten nu wat een marionet is en hebben de marionet goed bekeken.

6 Wiktoria leest het sprookje van Raponsje (Rapunzel Groep 1-2 d Groep 1-2 d heeft afgelopen periode het thema Familie en Sprookjes behandeld. Het themabord en de thematafel lagen vol met foto s van opa s oma s, vaders en moeders, broers en zusjes, etc. We leerden ook wat een stamboom is. Bij het thema Sprookjes hebben we het onder andere gehad over rijk en arm, lief en stout, stiefouders. Maar ook rekenopdrachten met stokjes n.a.v. het sprookje Hans en Grietje. Welk stokje is dikker-dunner-langer-korter-zwaarder-lichter etc. De themamuur met woorden, foto s en de praatplaat van Kleuterplein

7 De taalopdracht bij Familie, woorden stempelen. Dat ging goed zeg! Een techniek opdracht bouwen met behulp van een bouwtekening. Als de opdracht af is en bekeken door de meester een sticker plakken. Bij het juiste gezichtje, leukniet leuk of ik weet niet.

8 De samen opdracht. Wat is goed en wat is slecht. Het resultaat bij de taal stempelopdracht. Knap hoor!

9 Een foto aan het eind van de rekenles met stokjes die we op het plein vonden. Thema sprookjes, Hans en Grietje. Groep 3 Thematitel: Vogels in de winter Na de kerstvakantie zijn we met dit thema gestart. Het vogels zoeken met de verrekijker en tellen was een geliefde opdracht. Ook zijn er veel vogels getekend en geknutseld. Bij juf Charlotte is er hard gewerkt om pinda kettingen, vetbolletjes en potten te maken. Regelmatig zagen we kinderen tijdens het werken aan hun tafel naar buiten kijken en enthousiast roepen: Juf, juf, een koolmeesje! De 3 vragen: 1. Hoe overleeft een vogel in de winter? Hoe kan je helpen? 2. Wat is een standvogel? Wat is een trekvogel? 3. Hoe komt het dat een vogel zo ver kan vliegen?

10 Thema sprookjes Tot de voorjaarsvakantie werken we aan het thema Sprookjes. Dit thema wordt voor de vakantie afgesloten met het carnavalsfeest. Het thema leeft erg bij de kinderen. Er worden veel boeken en voorwerpen van huis meegenomen. De kinderen hebben in tweetallen woordvelden gemaakt over het thema. Wat weten ze al veel woorden over het thema. Maar hoe leg je nu uit wat fantasie is! Bij juf Charlotte zijn de kinderen druk bezig geweest met naald en draad. Er is een prachtig groepswerkstuk uitgekomen n.a.v. het sprookje de prinses op de erwt. De komende week werken we nog lekker verder aan de kaarten. De 3 vragen: 1. Welke sprookjes ken je? 2. Wanneer is een verhaal een sprookje? 3. Welke schrijvers van sprookjes ken je?

11

12 Groep 4 Thematitel: Vervoer. Foto s van afgelopen thema s: Na de kerstvakantie hebben wij gewerkt rond het thema vervoer. We hadden zoveel spullen mee dat het niet allemaal op de kast kon staan. Bij juf Charlotte hebben we allemaal van hout een vervoermiddel gemaakt. Vervolgens zijn we doorgegaan met het thema sprookjes. Hierbij zijn we op excursie geweest naar de Hermitage. Daar hebben we mooie dingen gezien, maar ook zelf mooie schilderijen gemaakt. Projectles voor het bezoek aan het museum. Welk sprookjesfiguur is dit?

13 Ik schrijf een sprookje met een aap die kan Onze kunstwerken

14 Groep 5 Thematitel: Nederland In groep 5 hadden we thema Nederland. Alle kinderen zijn aan de slag gegaan als vertegenwoordiger van een eigen provincie. Juf Charlotte had nog een hele grote houtenpuzzel van Nederland gemaakt en daarop hebben de kinderen hun provincie gelegd. De kinderen hebben daarna aan de gehele klas een presentatie gegeven over hun provincie. De vader van Sasha heeft ook een hele goede les gegeven over de landschappen in Nederland. Namens de hele klas nog bedankt! Het laatste thema wat we hebben gedaan was zintuigen en skelet. Kinderen hebben geproefd wat, zuur, zoet, zout en bitter is en hebben geroken aan geurtjes. We hebben zelfs een echt schedel van een dier bekeken en aangeraakt! Als afsluiting van het thema zijn we naar het museum Corpus in Leiden geweest. Alle ouders die dit mogelijk hebben gemaakt wil ik hier bij heel erg bedanken!

15 Groep 6 Thematitel: Wij en de hele klas hebben het afgelopen periode heel veel geleerd over Zuid-Nederland. Zeeland overstroomde in 1953! Er overstroomde ook een stuk van Noord-Brabant, na de ramp begonnen ze met het bedenken van een plan zodat het water nooit meer zal overstromen. Na 4 jaar hadden ze eindelijk een goed plan! De DELTA WERKEN!!! Na 12 jaar was het plan helemaal klaar. Sommige mensen vonden het plan niet ver genoeg gaan. Er moesten ook nog overloopgebieden komen. En we hebben ook geleerd hoe ze polders maakten en waarom. We weten ook wat boven en onder zeeniveau is. We hebben ook natuurlijk een les over gemalen en waarvoor molens zijn gemaakt gehad. De gemalen zijn gemaakt om water van een lagere plek naar een hogere plek te brengen. Molens waren vooral om het graan fijn te malen. We hebben ook geleerd wat het verschil tussen de bio-industrie en een biologische-boerderij is. We hebben ook geleerd waarom er zoveel mijnen zijn in Limburg, want er werd vroeger uit de mijnen heel veel steenkool gehaald voor de kachels. Wij hopen dat u veel van ons thema heeft geleerd. De vriendelijke groeten van groep 6 Dila en Riyaad. Wij de hele klas, hebben afgelopen periode aan het thema; Het menselijk lichaam, gewerkt. Wij mogen met kaarten werken van het MI thema, en bij elk thema krijg je 5 vragen en een soort toets over de 5 vragen en de woorden. Maar nu iets over het menselijk lichaam, u had al gehoord dat we met het MI thema werken. Eerst wisten wij nog niet precies wat de 5 zintuigen nou eigenlijk waren. Maar nu wel! 1: oren waar je mee kunt horen. 2: ogen waar je mee kunt zien. 3: een neus waar je mee kunt ruiken. 4: je mond waarmee je mee kunt proeven.

16 5: en je handen waarmee je kan voelen. Maar je hebt ook nog een 6 de zintuig, dat is. 6: iets verwachten wat er niet is. Maar nu gaan we het over de kaarten hebben van het MI thema. Je hebt natuur, samen, ik, getallen,doe, taal, muziek en kijk kaarten. Natuur: verdeel de dieren in gewervelde en ongewervelde dieren. Ik: een verhaal over iets wat je gebroken hebt. Doe: maak een skelet van watten staafjes. Muziek: je maakt een lied over de volgorde van tanden poetsen. Dit waren een paar kaarten van het MI thema. En aan het eind van het thema mag je je liedje laten horen aan de klas. Van dit allemaal hebben wij veel geleerd. Bedankt dat u, een kijkje nam in onze klas met het MI thema. Groetjes van groep 6. Suze en Femke

NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL. Wij zouden het leuk vinden als de kinderen materialen meenemen die met het thema te maken hebben

NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL. Wij zouden het leuk vinden als de kinderen materialen meenemen die met het thema te maken hebben 3 NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL muziek A.BEKEMASCHOOL kijk samen ik reken doe V VRAGEN I IK E EXPERIMENTEREN/ ERVAREN R RESULTAAT/REFLECTIE natuur techniek taal Volgende thema s Groepen 1-2 Titel: Familie

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL

NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL 1 NIEUWSBRIEF A. BEKEMASCHOOL muziek A.BEKEMASCHOOL kijk samen ik reken doe V VRAGEN I IK E EXPERIMENTEREN R RESULTAAT/REFLECTIE natuur techniek taal Volgende thema s Groepen 1-2 Titel: Post Vraag: Wat

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 25-09-2015

Nieuwsbrief 1 25-09-2015 Schoolgids De Wissel De schoolgids kunt u vinden op de website van de school: www.sbo-dewissel.nl Sponsorloop Komende vrijdag is het zover!! Onze sponsorloop voor het nieuwe schoolplein! Na een gezamenlijke

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

opdrachten voor een vrijetijdsticker

opdrachten voor een vrijetijdsticker Opdracht 1 Bezoek een museum, galerie of atelier in Zeeland Ga naar een museum, galerie of atelier, met je ouders, opa, oma of met vriendjes. Deelnemers herken je aan de Kinderkunstweekposter en het deelnamebordje.

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4

Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 bas Educatief materiaal bij de voorstelling Buurman en Buurvrouw, groep 3 en 4 In deze lesbrief staan een aantal ideeën die u na de voorstelling met de kinderen kunt doen. U krijgt deze lesbrief voorafgaand

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEKKRANT

KINDERBOEKENWEEKKRANT CBS Tamarinde 10/14/2016 Editie 2 KINDERBOEKENWEEKKRANT VOOR ALTIJD JONG Ook dit jaar hebben we in alle klassen weer veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. We hebben de Kinderboekenweek gezamenlijk

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Groeten van groep 3 en juf Anne Sophie en juf Marleen

Groeten van groep 3 en juf Anne Sophie en juf Marleen Nieuws uit groep 3 Wij zitten nu acht weken in groep 3! Dat is wel heel wat anders hoor dan de kleuterschool. We moeten nu echt hard werken; lezen, rekenen, schrijven en nog veel meer! De eerste weken

Nadere informatie

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik

Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Kinderdagverblijf programma Dit ben ik Week 5 Datum 27 t/m 31 januari 09.15 uur - Kring: Kern 0 1½ het gezicht van Puk. Spiegeltje in Puk zijn rugzak. Wat is dat nou? 09.20 uur - Voorleesboek: Kikker is

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. de Baarzen,nr.13 6 maart 2015. Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught,

NIEUWSBRIEF. de Baarzen,nr.13 6 maart 2015. Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught, NIEUWSBRIEF de Baarzen,nr.13 6 maart 2015 Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught, telefoon: 073-6563920 fax: 073-6568038 e-mail: info@debaarzen.nl website: www.debaarzen.nl redactie nieuwsbrief: nieuwsbrief@debaarzen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

Op een aantal dinsdagmiddagen hebben we samen muziek gemaakt met de muziekjuf van De Plantage. Tijdens deze lessen hebben we verschillende dingen

Op een aantal dinsdagmiddagen hebben we samen muziek gemaakt met de muziekjuf van De Plantage. Tijdens deze lessen hebben we verschillende dingen Op een aantal dinsdagmiddagen hebben we samen muziek gemaakt met de muziekjuf van De Plantage. Tijdens deze lessen hebben we verschillende dingen over muziek geleerd: noten lezen, liedjes zingen en natuurlijk

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha De Bron Nieuwsbrief 7, groep 1/2 April 2014 Wist u dat Mees al bijna jarig is? Op 18 april wordt hij 5! Als ik mijn ogen sluit en denk aan Golgotha We zijn begonnen met het oefenen van het Paasprogramma!

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

Hoe maak ik... Naam: Groep:

Hoe maak ik... Naam: Groep: Hoe maak ik... Naam: Groep: Inleiding Een spreekbeurt houden is niet niets! Je moet daar heel wat voor kunnen. Wat dacht je van: Goed kunnen lezen Goed kunnen begrijpen wat je leest Goed dingen kunnen

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Speciaal Basisonderwijs Merlijn, Lucasonderwijs Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709, Fax: (070) 3193592 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Van de directie

Nadere informatie

Klassennieuws oktober

Klassennieuws oktober Klassennieuws oktober Beste ouders/ verzorgers, De eerste weken van het schooljaar 2016-2017 zitten er al weer op. We hebben veel over graan, brood en de bakker geleerd. We zijn op bezoek bij de molen

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs (4-6 jaar) Deze lesbrief is te gebruiken bij de voorstelling Aardblij. Aardblij is een voorstelling met zang, acrobatiek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

Tijdsplanning werkstuk groep 5

Tijdsplanning werkstuk groep 5 Naam: Groep 5 Tijdsplanning werkstuk groep 5 Wat wanneer Aan de juf het onderwerp van maandag 21 januari 2013 mijn werkstuk doorgeven inleveren opdracht 1 maandag 28 januari 2013 inleveren opdracht 2 donderdag

Nadere informatie

Het Gouden Ei. De Voorstelling. Illustraties en tekst: Marijke Meyer

Het Gouden Ei. De Voorstelling. Illustraties en tekst: Marijke Meyer De Voorstelling Het Gouden Ei Illustraties en tekst: Marijke Meyer Inlichtingen en boekingen: Impresariaat Jongsma en Hartgring Kerkstraat 35b 2271CP Voorburg Tel.: 070-3867430 of 070-3871761 Fax : 070-3877277

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Samenlezen: leuk en leerzaam tegelijk!

Samenlezen: leuk en leerzaam tegelijk! Lesbrief Samenlezen: leuk en leerzaam tegelijk! Met samenleesboeken kunt u uw leerlingen op een andere manier laten lezen in de klas. Het belangrijkste kenmerk van een samenleesboek is, dat het een verhaal

Nadere informatie

Wij werken aan een nieuw thema! Familie! Beste ouder(s) / verzorger(s), De komende periode zijn we bezig met het thema Familie van Kleuterplein.

Wij werken aan een nieuw thema! Familie! Beste ouder(s) / verzorger(s), De komende periode zijn we bezig met het thema Familie van Kleuterplein. Wij werken aan een nieuw thema! Familie! Beste ouder(s) / verzorger(s), De komende periode zijn we bezig met het thema Familie van Kleuterplein. Met de kinderen werken, lezen, praten, zingen en spelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Februari 2014

Nieuwsbrief Februari 2014 Nieuwsbrief Februari 2014 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data:

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

Thema 1: Wie zijn wij?

Thema 1: Wie zijn wij? Thema 1: Wie zijn wij? Verhaallijn We zitten in een nieuwe groep en we moeten allemaal nog een beetje aan elkaar wennen. Op een ochtend vinden we een brief van een wezentje. Hij vraagt of hij in onze klas

Nadere informatie

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december schooljaar 2015-2016 aflevering 05 Dante is geboren! Sinterklaas 2015 Rijksmuseum Skateclinics Scholen6kamp Kleuterquote In deze Nieuwsflits: Dante is geboren! Juffrouw Mariëtte is op donderdag 29 oktober

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

02 Excursie groep1-2a Zaanse uurwerkmuseum

02 Excursie groep1-2a Zaanse uurwerkmuseum 01 Studiedagen en vakantie Volgende week donderdag begint de voorjaarsvakantie. De kinderen zijn op vrijdag 26 februari al vrij, dit is een studiedag. De kinderen worden op dinsdag 7maart weer op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016

Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Nieuwsbrief 17 10 juni 2016 Agenda 13 t/m 15 juni 15 t/m 17 juni 22 juni 1 juli Schoolkamp groepen 3, 4 en 5 Schoolkamp groepen 6, 7 MR vergadering, 19.30 uur Uitgifte nieuwsbrief 18 Het groene schoolplein

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie

HET. ik ik ik. en...ik BOEK

HET. ik ik ik. en...ik BOEK HET en...ik BOEK Wie ben? Wie ben? Mijn naam weten jullie inmiddels. Ik ben nu...jaar oud. Ik ben nu...cm lang. Ik heb een tekening van mezelf gemaakt. Zoals jullie kunnen zien, zijn mijn ogen...en mijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2C

Nieuwsbrief groep 1/2C Nieuwsbrief groep 1/2C Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2C voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Eline van Ee Simone Dreierink Wat gaan

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig

InfOventje. 12 september 2012. Ouderinformatie. Jaargang 16 nr. 2 IN DEZE INFO. Martien Wijdeven afwezig Jaargang 16 nr. 2 InfOventje 12 september 2012 Ouderinformatie IN DEZE INFO Martien Wijdeven afwezig Ouderpanel Gruitdagen Belangrijke data Estafettelezen Stage Nieuws uit de groepen Formulier estafettelezen

Nadere informatie

De zolder van opa Groepen 3-4-5

De zolder van opa Groepen 3-4-5 De zolder van opa Groepen 3-4-53 Inhoud 1 Kinderboekenweek 3 2 Op de zolder 4 3 De stoof 5 4 Het leesplankje 6 5 De Keulse pot 7 6 De tol 8 7 De foto 9 8 De koffiemolen 10 9 De schaatsen 11 10 Nog een

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Onlangs heeft u met uw klas een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum. Wij hopen dat u dit heeft ervaren als een leuk en leerzaam bezoek.

Onlangs heeft u met uw klas een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum. Wij hopen dat u dit heeft ervaren als een leuk en leerzaam bezoek. Beste docent, Onlangs heeft u met uw klas een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum. Wij hopen dat u dit heeft ervaren als een leuk en leerzaam bezoek. De leerlingen hebben in het museum onder andere

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender Nieuwsbrief week 42 Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van 14.15 tot 15.00 uur. Activiteitenkalender Vrijdagavond 14 oktober Toneelvoorstelling Niet Pluis over de Kinderboekenweek/projectweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 13 mei 2015

Nieuwsbrief 17 13 mei 2015 Nieuwsbrief 17 13 mei 2015 Inhoud Schoolreis groep 3 t/m 7 Uitslag eindtoets groep 8 Vraag van een ouder Nieuws uit groep ½ B Eerste openpodium Agenda Informatie /advertentie Fietslessen Scholierenverzekering

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas Er zijn weer zoveel leuke dingen gedaan deze periode, naast de vaste werkzaamheden. U leest er meer over in deze nieuwsbrief. Vergeet niet te kijken en te luisteren naar de libdub!

Nadere informatie

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders,

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, Groep 1/ 2: Piramidethema: MENSEN ( allemaal mensen). Vorige week hebben de kinderen de letter U van UK aangeboden

Nadere informatie

Wat een activiteiten hebben er de afgelopen twee weken plaatsgevonden.

Wat een activiteiten hebben er de afgelopen twee weken plaatsgevonden. 13 maart 2015 Voor in de agenda Download hier de jaarkalender voor het hele schooljaar 2014/2015 Maandag 30 maart: Optreden groepen rood en geel (betreffende kinderen krijgen uitnodiging mee) Donderdag

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

Verwonderen STICHTING KIND EN VOEDING. Groep 7 en 8

Verwonderen STICHTING KIND EN VOEDING. Groep 7 en 8 Verwonderen Groep 7 en 8 Leerdoel De kinderen: - Verwonderen zich over voedsel. - Denken na over smaak. - Ze leren de hoofdsmaken en zintuigen (opnieuw) kennen en ervaren. - Ontdekken wat de rol is van

Nadere informatie

Webboek. Taalontwikkeling spelletjes

Webboek. Taalontwikkeling spelletjes Taalontwikkeling Binnen het thema Grootte hebben we gekozen voor het boek de gele ballon. Dit is een groot boek met illustraties zonder tekst. De bedoeling is om op elke pagina een gele ballon te vinden.

Nadere informatie

Kanjerkrant maart 2015

Kanjerkrant maart 2015 Kanjerkrant maart 2015 Wat leuk dat u de Kanjerkrant van De Duinsprong bekijkt! In deze krant leest u over activiteiten in de groepen die te maken hebben met de Kanjertraining. In deze editie leest u onder

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8

Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8 Docentenhandleiding Rijksmuseum Groep 7-8 1 Inhoud Voorbereidende les Afsluitende les Aanvullend materiaal bij deze lessen staat op de website: Introductiefilmpje PowerPoint presentatie Werkbladen 2 Voorbereidende

Nadere informatie

Nieuwsflits schooljaar 2015-2016 30 september 2015

Nieuwsflits schooljaar 2015-2016 30 september 2015 Nieuwsflits schooljaar 2015-2016 30 september 2015 Belangrijke data 30 september Maandviering om 11.45 uur 2 oktober Groep 1-2 vrij 5 oktober Oudergesprekken groep 1-2 7 oktober Alle kinderen vrij (studiedag

Nadere informatie

allemaal mensen mijn lichaam Thema: Ter informatie:

allemaal mensen mijn lichaam Thema: Ter informatie: allemaal mensen mijn lichaam Thema: Bedenk eens hoe het was toen uw kind geboren werd. Hoeveel mensen hoorden toen tot zijn of haar kleine leventje? Nu uw kind op school zit en steeds meer deelneemt aan

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

WereldNieuws Jaargang 3 Nr. 2 26-9-2014

WereldNieuws Jaargang 3 Nr. 2 26-9-2014 WereldNieuws Jaargang 3 Nr. 2 26-9-2014 Beste ouders, Hierbij krijgt u het tweede WereldNieuws (maandelijks) van ons. Wekelijks ontvangt u al de WereldNieuwtjes. Het is de bedoeling om in ieder geval maandelijks

Nadere informatie

Grote Klus Thema : Cultuur

Grote Klus Thema : Cultuur Grote Klus Thema : Cultuur Bij cultuur horen : muziek drama beeldend dans erfgoed foto/film - literatuur Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met onze speciale cultuur viering. Als

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Tot slot maakt groep 1b een muziekoptocht door de wijk en de andere groep 1 heeft een voorstelling.

Tot slot maakt groep 1b een muziekoptocht door de wijk en de andere groep 1 heeft een voorstelling. Nieuwsbrief 24 Nieuws uit de Groepen- Zomereditie Onze groepen 1 waren de afgelopen periode in een feestelijke stemming. Hoe kan het ook anders, wanneer je werkt rond het thema feest : er zijn taarten

Nadere informatie

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen.

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. 2 INTRODUCTIE Het programma is gemaakt door het. Het gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. Een schilderij is gemaakt door een schilder. In het museum zijn ook voorwerpen te zien. Het

Nadere informatie

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015

Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Dit ben ik Naam: juf Alma van den Bergh School: o.b.s. de Torenuil Groep: 7a Datum: juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding blz. 2 Hoofdstuk 1: Mijn stamboom blz. 3 Hoofdstuk 2: Mijn tijdlijn blz. 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

De Branding : bruisend onderwijs, boeiende ontmoetingen

De Branding : bruisend onderwijs, boeiende ontmoetingen randingnieuws De Branding : bruisend onderwijs, boeiende ontmoetingen NIEUWSBRIEF NUMMER 23: 6 februari 2012 AGENDA: 6 feb. Inloopochtend 7 9 feb. Groep 8 Cito-eindtoets 10 feb. speelgoedochtend 14 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl Uit de wei vrijdag 2 oktober 2015 Uitnodiging juf Jikke

Nadere informatie

echte moppentappers hebben we er een mooie show van gemaakt.

echte moppentappers hebben we er een mooie show van gemaakt. April 2011 1 Nieuws van groep 1/2 A Het wordt al weer gezellig druk in de klas. Brian die is pas vier geworden en komt nu elke dag bij ons in de klas. Evie en Quinten zijn al vaak komen kijken en zijn

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd.

AGENDA JARIGEN. We wensen jullie alvast een heel fijne verjaardag! Hartelijk gefeliciteerd. 3 februari 2017 nummer 10 AGENDA Ma 6 febr juf Nellie afwezig Wo 8 febr studieochtend kleutergroepen (alle kleuters zijn vrij) Vr 10 febr 1 e rapport (wordt uitgesteld naar 14 februari, zie verderop in

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 17 jan. 2017 no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vorige week maandag zijn we het nieuwe kalenderjaar begonnen met een sing-in. Fijn om zo gezamenlijk

Nadere informatie

Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels Stichting Kinderpostzegels gemaakt door Eva Prince 10/10/15 voorwoord Ik doe mijn werkstuk over Kinderpostzegels. Want ik vind dat kinderpostzegels verkopen leuk is. Ik vind dat Stichting Kinderpostzegels

Nadere informatie