Quick Brown Foxes. We turn companies from advertisers into publishers. Handboek voor de jacht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Quick Brown Foxes. We turn companies from advertisers into publishers. Handboek voor de jacht"

Transcriptie

1 Quick Brown Foxes We turn companies from advertisers into publishers Handboek voor de jacht

2 Welkom in jouw bedrijf 02 Afkicken van corporate nonsens is lastig. Daarom is het onze plicht om je te helpen wennen aan een managerloos en departementloos bestaan. Allicht komt het wel goed.

3 De eerste dag heet bij ons ook gewoon de eerste dag 03 Welkom bij Quick Brown Foxes. En alvast bedankt om een ongetwijfeld boeiende carrière in het verzekeringswezen te laten schieten ten voordele van ons communicatiebureau. Wij hopen dat je opdrachten boeiender zijn, je collega s leuker, onze feestjes wilder en de koffie beter. Je moet alvast geen organigram memoriseren. Niet omdat we dat niet zouden willen. Gewoon, omdat we er geen hebben. Wat meteen extra mentale capaciteit creëert om te besteden aan het spotten van de espressobron en vooral om persoonlijk kennis te maken met iedereen die onze missie een warm hart toedraagt.

4 Hoe zou een communicatiebureau eruit zien als je het in 2015 zou starten en niet in 1915? 04 Precies om die vraag te beantwoorden, hebben we Quick Brown Foxes opgericht. Wij stellen vast dat we geen reclamecampagnes maken, geen flipchart met assenkruis bezitten en niet aan buzzwords doen. Of toch niet overdreven. Wij creëren Branded Content en helpen zo onze klanten om hun eigen missie te schrijven, hun eigen verhalen te produceren en te verspreiden via hun eigen media.

5 Wat ons bedrijf doet, is minder belangrijk dan wat jij ermee doet 05 Alle begrip voor de wenselijkheid om op familiefeestjes en straatbarbecues binnen een sociaal aanvaardbare termijn te antwoorden op de vraag wat je zoal doet als je niet op Facebook zit. Alleen zal je dat bij Quick Brown Foxes zélf moeten uitzoeken. Ja, wij flikken iets met Branded Content, Purpose Design en Storytelling. Maar daarbinnen is het de bedoeling dat je talent, je persoonlijkheid en je gameskills Quick Brown Foxes fundamenteel anders maken. Wie er is, moet een verschil maken, zoiets.

6 WTF is Branded Content, Purpose Design en Storytelling? 06 Mja. Nog een stukje voor de straatbarbecue. Branded Content zien wij als verhalende, entertainende, dienstgerichte communicatie voor merken of bedrijven. Waar reclame de leugen zo verleidelijk mogelijk verpakt, zal Branded Content de waarheid zo scherp mogelijk vertellen. Daarvoor heb je eerst iets als een missie nodig. Missies zijn dingen waarin je ontwerpt waarom je doet wat je doet. Welk doel je wil realiseren met welk middel.de missie van Quick Brown Foxes is: To turn companies from advertisers into publishers. Dus. Zeg dus niet: Deze week 3 worsten kopen + 1 gratis. Maar zeg: Laten we de duurzame, biologische veeteelt beschermen. En verkoop nog veel meer.

7 Een onwrikbaar geloof in de No- Asshole-Policy 07 Sommige bedrijven zijn in het bezit van een company car policy. Maar toen de policy s werden uitgedeeld, kozen wij voor een No-Asshole-Policy. Het feit dat jij deze tekst leest, is een afdoend bewijs voor de deugdelijkheid van ons beleid tegen de anus humanus. Zonder dank. We vinden het essentieel om samen te werken met mensen die wij leuk vinden, die elkaar leuk vinden en die onze klanten leuk vinden. Als wij elkaar namelijk onleuk zouden vinden, zou ons werk een flink eind weg zuigen. En de sfeer waarin de arbeid wild om zich heen schopt, ook. Een pooltafel heeft zijn grenzen. Onze onverbiddelijkheid inzake het bewaken van de No- Asshole-Policy niet.

8 De schaal van Ja 08 Elke zichzelf respecterende onderneming heeft een prestatie-index. Wij ook. Uiteraard. Alleen is die van ons toch wat anders dan die van bedrijven met een intranet waarop je een foto van de jarige van de dag zou ontdekken. Onze prestatie-index heet De Schaal van Ja. En niet onverwacht meet ze de mate waarin een ja, geen nee is. Dat zit zo: ja is een belangrijk woord voor een jonge onderneming als Quick Brown Foxes. Alleen met ja geraken we vooruit. Ja, misschien of ja, maar zijn interessant voor een genuanceerd essay over genetisch gemanipuleerde aardappelen. Wij moeten het doen met de volmondige Ja!

9 Hoezo geen baas? 09 Quick Brown Foxes is een bedrijf zonder managers. Ja, er zijn wel eigenaars natuurlijk. Dat zijn Simon, Yves en Jorrit. Maar van iedereen die je baas niét is, zijn zij het zéker niet. Wij werken gewoon allemaal samen als teamleden en iedereen heeft zijn of haar expertise, talent en verantwoordelijkheden. Ieders job is even belangrijk, maar sommige jobs zijn belangrijker. Zoals die van Ninja, onze office manager. Geen bazen dus. #alseenbaas kan uitzonderlijk wel.

10 Kan de mens wel overleven zonder departement? 10 Interessante vraag. Ze wordt te weinig gesteld. De meeste bedrijven hebben helaas meer departementen dan originele ideeën. Ze zetten mensen weg in kampen met indrukwekkende namen als Department of Digital Development. En dan krijg je in het beste geval ook digital development. Maar zeker niet meer. Wij vinden dat wat in een departement zit, niet functioneert. Daarom werkt Quick Brown Foxes met een modulair team van strategen, storytellers, hackers, designers, developers, data-analisten, art directors, copywriters en producers. Allemaal creatieve professionals zoals jij die begrijpen dat onze business vandaag vloeibaar is. Dat bedrijven losweken van het kortetermijndenken, dat marketeers losweken van reclame, dat creatieven losweken van reclamebureaus. En dat losweken een perfect bruikbaar werkwoord is.

11 Spreadsheetmentaliteit 11 Er is veel software die wij leuk vinden. Het meeste van Google. En alles van Call Of Duty. Maar er is ook zachtwaar die ons minder extatisch stemt. Excel bijvoorbeeld. Ach, het gaat niet om die vakjes. Wel om het hokjesdenken dat erachter zit. Te veel bedrijven worden geregeerd door cijfers, niet door ideeën en visie. Daarom geen spreadsheetmentaliteit bij ons dus, maar denkwerk, plannen, zinnen, beelden, ontwerpen, dialoog, tekeningen, schetsen, nota s en post-its.

12 Wij vergaderen niet en als we het wél zouden doen, dan zeker niet in meeting rooms die Melbourne of Proust heten 12 In sommige bedrijven vind je de hoogste vorm van creativiteit ter hoogte van hun vergaderzalen. Eindeloze brainstorms gingen vooraf aan een zwart magneetbord waarop vandaag Melbourne prijkt. Of Proust. Andere bedrijven investeren meer hersenactiviteit in het bedenken van originele namen voor vergaderzalen dan in het bedenken van sublieme ideeën voor hun klanten. Guess what. Wij hebben bij Quick Brown Foxes ook een paar kamers met een deur. Echt. Ons voorstel: de kleine van voor, de grote links.

13 Ons kantooreiland zou tenminste een strand, lauw bier en souvenirverkopers hebben 13 Wij veroordelen onze mensen niet tot een symbiose met iemand anders telefoontjes in een kantooreiland. Welkom in de zee van ruimte die we in C-Mine hebben. Ga vooral werken aan die tafel waar de lichtinval nét een poëtisch hoogtepunt kent. Of werk thuis, of nog beter: onze klanten zien ons liefst bij hén op kantoor werken. Slechts één regel hier. Op maandag en vrijdag werken we samen in C-Mine zodat iedereen met elkaar kan overleggen bij het begin en het einde van de werkweek. Ander voordeel: vrijdagavond zou vrijdagavond niet zijn als we samen geen pint gingen pakken.

14 Geld is niet iets dat wordt opgehaald. Het wordt verdiend 14 Geld ophalen. Hoe doé je dat? Voor het geld uit de muur rolt, moet iemand het erin stoppen. Meestal ben jij iemand. Net zo voor onze klanten. Laten we daarom afspreken dat we tienduizend euro gewoon ordinair veel geld vinden, ok? Zelfs als je uit een reclamebureau zou komen waar al eens een televisiespotje voor enkele honderdduizenden wordt gedraaid. Bijkomend: tienduizend is dus gewoon tienduizend. Niet 10K. Het is geld en het wordt niet meer als je er een letter achter gooit.

15 Hallo daar, start-uppende social media digital tech savvy innovators 15 Al ons spaargeld zit in onze centraal op de werkvloer opgestelde en automatisch aangestuurde bullshitdetector. Die is bovendien erg gevoelig afgesteld. Wees daarom voorzichtig met uitspraken als we moeten een eerste aanspreekpunt voor procesaansturing op deze gedachtenlijn organiseren. Ook om groeikansen te benutten is het verhogen van de innovatiegraad essentieel,is vrij delicaat. Dus laat de verbinding de schakel zijn naar iets moois! #not.

16 Een diensteneconomie vraagt servicedesign en servicemarketing 16 De markt verandert, dus waarom zou de reclamebusiness dan krampachtig blijven doen alsof Don Draper wél nog whiskey hijst en vrouwen op hun kont slaat? Is het omdat ze graag de problemen in stand houdt waarvoor zij de oplossing is? Wij hebben Quick Brown Foxes opgericht omdat we geloven dat in een diensteneconomie reclame een soort belasting is die je betaalt als je een slecht product of een rammelende service aanbiedt. Een diensteneconomie vraagt service design. En servicemarketing. De essentie is dat we niemands tijd kopen met onze content maar dat we content als een service beschouwen. Als een middel om gedrag te ontwerpen en mensen te helpen. En een fijn communicatiebureau mee op te bouwen. Welkom!

17 Quick Brown Foxes C-Mine Evence Coppéelaan 91 B-3600 Genk België Quick Brown Foxes - Hunting Season 2015

DE STAD EN MENSELIJKE AANDACHT

DE STAD EN MENSELIJKE AANDACHT DE STAD EN MENSELIJKE AANDACHT Eugene T. Gendlin Ph.D. Vertaling van The town and human attention, versie van 2010, bewerkt door Eugene T. Gendlin, beschikbaar op http://www.focusing.org/gendlin/docs/gol_2180.html

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal

De Klant. HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? Hoe vind je de verborgen klantvraag? De (interne) klant centraal Thema de klant Thema Hoe vind je de verborgen klantvraag? De Klant HRD: verandermanagers bij klantgerichtheid of buiten spel? De (interne) klant centraal Intro Feike Cats Beginnen in de top van de organisatie

Nadere informatie

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing geschreven met passie. Over Ivo Mijn visie: Klanten zien maar 2 soorten aanbieders. 1. Zij die eruit springen. 2. En de rest. De eenheidsworsten. De-voor-jou-vijf-anderenbedrijven.

Nadere informatie

UNICEF en kinderarbeid

UNICEF en kinderarbeid UNICEF en kinderarbeid Informatie voor een spreekbeurt of werkstuk Later als ik groot ben, wil ik lerares worden! Solange uit Benin Hallo, ik ben Solange en ik ben 10 jaar. Ik woon in Benin. Dat ligt in

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Voorwoord Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Natuurlijk maken wij ook wel eens fouten en als je er een constateert,

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website Hoofdstuk 15 Je Wervende Website 15.1 Je website is niet je visite kaartje! Klanten aantrekken dat wil je! Dit is de reden dat jij een website hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit

Nadere informatie

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing

IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing IVO OUWERKERK 10 columns over Sales & Marketing geschreven met passie. Over Ivo Mijn visie: Klanten zien maar 2 soorten aanbieders. 1. Zij die eruit springen. 2. En de rest. De eenheidsworsten. De-voor-jou-vijf-anderenbedrijven.

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

tips om een top manager te worden

tips om een top manager te worden 5 Gratis tips om een top manager te worden ebook voor managers die meer impact en betere resultaten willen. 2013 Frederike Mewe, psycholoog NIP 2 Welkom! Je bent jonge manager. Hiermee bedoel ik niet dat

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

1 Hoe je goed gevonden wordt

1 Hoe je goed gevonden wordt 1 Hoe je goed gevonden wordt Hoe komt het dat sommige mensen vaker worden gevraagd dan anderen? En is het zo dat de mensen die vaker gevraagd worden altijd beter zijn dan de mensen die niet voor nieuwe

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Terreinverkenning DOSSIER

Terreinverkenning DOSSIER DOSSIER Terreinverkenning Wat betekent het om vandaag leider te zijn? Wat is nodig om nu en in de toekomst organisaties te leiden? Langs alle kanten horen we dat we in complexe tijden leven, waar veranderingen

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

4.2013. Management en Consulting platform voor organisatieprofessionals. vrouwen geven zich bloot www.managementenconsulting.nl

4.2013. Management en Consulting platform voor organisatieprofessionals. vrouwen geven zich bloot www.managementenconsulting.nl 4.2013 Management en Consulting platform voor organisatieprofessionals vrouwen geven zich bloot www.managementenconsulting.nl Redactioneel attentie! In het najaar van 2012 gooide Illya Soffer (die van

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Welkom in de wondere wereld die Voys heet

Welkom in de wondere wereld die Voys heet Welkom in de wondere wereld die Voys heet voys Opgedragen aan onze lieve collega s. Dank dat jullie Voys zo n fantastische plek maken om te werken. 3 6 Inhoudsopgave pagina. Inhoudsopgave 7 Introductie

Nadere informatie