Zesde jaargang, nummer 3 November.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zesde jaargang, nummer 3 November."

Transcriptie

1 Zesde jaargang, nummer 3 November.

2 Easyriders Update Pagina 2 Het bestuur.. Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com Penningmeester Ronald Nelen penningmeester@easyridersalmere.com Bestuurslid Algemeen Toer Coördinatie Ilse Honing Peter Bonhof bestuurslid@easyridersalmere.com toercommissie@easyridersalmere.com Webmaster: Petra Lentjes webmaster@easyridersalmere.com Update Redactie: Ilse Honing Petra Lentjes redactie@easyridersalmere.com Easyriders Update verschijnt 3x per jaar digitaal op de website.

3 Easyriders Update Pagina 3 Van de Voorzitter... Hier het voorwoord van de Voorzitter van de EasyridersAlmere, Vrienden, Het is weer zover om jullie dit voorwoord te schrijven aan het einde van het motor seizoen. Ik denk dat het een mooi seizoen is geweest voor alle motor rijders in het land. Er zijn een hele boel dingen gebeurd in dit jaar met de club, dingen die wij hadden verwacht en dingen die we niet verwacht hadden. Ten eerste zijn we goed aan het motor seizoen begonnen met de eerste rit vanuit ons mooie club gebouw, maar daar kwam halverwege het seizoen een einde aan omdat ik de loods niet meer aan kon houden omdat er geen inkomsten meer binnen kwam om te blijven zitten. Daarom zijn we als bestuur op zoek gegaan naar een ander clubhuis en dat hadden we gevonden maar dat betekende dat de leden per jaar meer moesten gaan betalen. Wij als bestuur hebben daarom een voorstel naar de leden gestuurd om te kijken of er vanuit de club leden waren die dit voorstel zouden steunen maar dat voorstel heeft het niet gehaald er waren 21 personen akkoord en 7 niet en de rest heeft niet gereageerd. Wij als bestuur vinden het jammer dat het zo gelopen is omdat je als motorclub toch een eigen clubhuis moet hebben om het bestaansrecht te behouden. Maar dat betekend dat het bestuur weer opzoek moet naar een nieuw onderkomen wat niet makkelijk zal zijn. Ondertussen hebben we voor 3 maanden een onderkomen gevonden in Almere haven om daar de clubavonden en vergaderingen te houden. Er zijn bij de EasyridersAlmere een aantal leden bijgekomen en er zijn wat leden vertrokken. Wij als bestuur zijn blij met de leden die de EasyridersAlmere komen versterken en wij zijn bij dat ze er zijn. (van harte welkom) En andere gaan weg dat vinden we jammer maar wensen die gene nog een fijne tijd en bedanken die leden ook voor de tijd dat zij lid waren. Ik hoop dat we het komende jaar er weer leden bij mogen krijgen om steeds grote te groeien en er een mooie club van te maken samen. Wat wel een mooi vooruitzicht is dat het buitenland weekend weer vast staat en daar is ook een hoop tijd in gaan zitten maar toch gelukt. We gaan van donderdag 5 juni t/m 8 juni 2014 naar Giebringhausen in Duitsland, waar we een mooi onderkomen voor ons geregeld hebben. Kijk zelf eens op de site naar hoe mooi het onderkomen is. Wij hopen als bestuur dat er veel leden zich aanmelden voor dat weekend want het is een hele mooie omgeving om te rijden en te ontspannen.(doe is gek en ga mee). Ik als voorzitter van deze club wil een ieder bedanken die zich heeft in gezet om dit seizoen weer mogelijk te maken en hoop dat het volgend seizoen nog een betere zal zijn en we weer kunnen genieten van de tourritten en als leden onder elkaar. Met vriendelijke groet, Peter Lentjes, Voorzitter van de EasyridersAlmere.

4 Easyriders Update Pagina 4 Even voorstellen. Ik ben Ferry Schoon, getrouwd en heb 2 kinderen. Zoon van 5 jaar en een dochter van 1,5 jaar. Sommige hebben mij al gezien op een clubavond of tijdens de dijkenroute en was zelf even aanwezig met mijn kinderen bij de rit voor Art Loca. Ik zal even kort wat over mij zelf vertellen. Heb sinds 1999 mijn motorrijbewijs en heb diverse motoren gehad. Ben begonnen op een Honda Nighthawk 450 maar vond dat al redelijk snel niet genoeg vermogen hebben. Ben toen overgestapt naar een Kawasaki GPX 600 R ninja en heb deze enige tijd gereden. Wilden weer wat nieuws en kocht toen een Kawasaki ZZR 600. Dit is voor mij enige jaren de ideale motor geweest. Sportief maar je kon er ook heerlijk op toeren. Nadat mijn vrouw geslaagd was voor haar motorrijbewijs heb ik deze motor aan haar gegeven en ben toen heel lang zoekende geweest naar een motor waar op ik mijn prettig voelde. Heb toen op een Suzuki Intruder vs700 gereden waarmee ik onder uit ben gegaan, toen een Honda CBR 1000F, toen een Suzuki Freewind 650, toen heb ik een paar jaren zelf meerdere motoren tegelijker tijd gehad omdat ik geen keuze kon maken. Had toen een Kawasaki Zl 600, Kawasaki Er 5 en een Suzuki GSX 600F tegelijker tijd. Uit eindelijk werd mijn zoon in 2008 geboren en stopte mijn vrouw met motor rijden en heb toen alles verkocht. Na 3 maanden zonder motor dacht ik bij mijn zelf dit is het ook niet en heb toen een Honda Shadow vt 1100 gekocht. Deze was helemaal verbouwd en special paint. Uit eindelijk heb ik mijn huidige motor een Honda Varadero 1000 erbij gekocht voor het comfort. En heb de Honda shadow weer verkocht afgelopen jaar. Vond het na een jaar 2 motoren samen te hebben toch wel weer een beetje te veel van het goede. Dit dus even mijn motoren geschiedenis. Verder over mij zelf. Ik ben enige jaren beroepsmilitair geweest. vandaar dat ik met een ander hesje rond rijd als menig andere. Ik ben namelijk ook lid van de: Dutch Veterans Bikers Association. Dit is een groep motor rijdende veteranen die herkenbaar als veteranen rond rijden. Voornamelijk met Veteranendag en dan rijden we met 250 veteranen het Malieveld in Den Haag op. Na Defensie heb ik iets meer dan 5 jaar in de particulieren beveiliging gewerkt en ben nu sinds 7,5 jaar werkzaam bij Justitie. Werkzaam in de gevangenis als bewaarder. Doordat ik zelf maar ook mijn vrouw onregelmatig werken kan ik dus helaas niet altijd meerijden maar zal mijn best doen om zo veel als dat het mogelijk is mee te gaan. Hopende zo voldoende over mij zelf vertelt te hebben en als je nog vragen hebt kun je die altijd stellen op het moment dat ik een keer aanwezig ben bij een rit of laten we het hopen op een clubavond in een nieuwe locatie.

5 Easyriders Update Pagina 5 Beste Leden, Dit gaat hem worden van 5 juni t/m 8 juni gaan we naar Giebringhausen, wij denken dat we weer een mooi onderkomen hebben gevonden voor ons jaarlijks buitenland weekend. De kosten zijn 175,- dit is incl. verblijf, ontbijt en diner. Ook de lunch op de heenweg zit erbij in. Eventuele kosten voor drankjes onderweg of lunch tijdens de ritten in het weekend zijn voor eigen rekening. Meer informatie volgt nog, mocht je nog vragen hebben over de betaling neem dan contact op met onze penningmeester Ronald Nelen. Dus kijk op de website voor meer info en een link naar het onderkomen en om je inschrijven voor dit lang weekend. Namens het bestuur.

6 Easyriders Update Pagina 6 HET ADRES VOOR ALLES OP MOTOR GEBIED In- en Verkoop motoren Onderhoud en Reparatie Kleding en Accessoires Taxatie en Schadeherstel Outlet motorkleding Motor rijopleidingen Motor Centrum Almere De Binderij EJ Almere Op vertoon van de Easyriders Clubpas 10% korting op accessoires en kleding!

7 Easyriders Update Pagina 7 Agenda November 9 november Noord oost polder route. (Zie website). 9 november Afsluiting uitje. (Zie website). December 20 december Club avond/ fotoavond toerrit Art Loca. Locatie bij Art Loca. (meer info volgt) Januari Januari Jaar vergadering.(meer info volgt) Ja ik heb een idee! En dat wil ik graag delen met het bestuur en de andere leden van Easyriders. Mijn idee is namelijk: Inzender:

8 Easyriders Update Pagina 8 Om elf uur zit ik bij Ilse aan de koffie en Petra komt net na mij ook binnen. Na de koffie gaan we naar het huis van Angelina wat het verzamel punt is, als we binnen komen zit de huiskamer aardig vol dat beloofd een gezellige dag te worden. Om twaalf uur vertrekken we met drie auto s, Petra, Helma, Cisca en ik ( Lea) rijden mee in de auto van Ilse die dan natuurlijk onze chauffeur is de bestemming is geheim en zal ongeveer een uurtje rijden zijn. Het speculeren begon al voor we onderweg waren maar nu zijn we helemaal los. We rijden op de A1 richting Apeldoorn en er zijn al heel veel suggesties voorbij gekomen zoals Paleis het loo, bungie jumpen, speurtocht, puzzelrit per solex, (die bewaren we voor een andere keer) taarten of muffins maken, naar de sauna, pokeren, ideeën genoeg en hilariteit over wat we nou gaan doen en waar dat is? Het is Hoenderlo geworden op een camping waar Angelina en André staan we komen daar om klokslag één uur aan, als het damesclubje bij elkaar is gaan we via het restaurant naar een zaal waar de tafels al voor ons klaar staan. Op de tafel liggen freubel attributen zoals een scalpel en liniaal. Als iedereen een plek heeft gaat de meneer die ons een workshop gaat geven beginnen met uit te leggen wat we gaan doen. We gaan iets met glas in lood maken en mogen naar keuze een vaasje of een windlicht uitkiezen om te verfraaien. Ik heb eigenlijk zitten wachten op de koffie met een plakje cake of zo want ik maar ook de anderen hebben natuurlijk niet meer gegeten na vanochtend maar er komt geen koffie en dat vind ik echt een minpuntje voor de freubel meester maar goed ik heb een vaasje genomen en na wat hulp ben ik kleurtjes aan het uitzoeken om het te beplakken ik ben dol op freubelen dus ik vind het een schot in de roos, ze zijn er allemaal druk mee en al snel worden de vorderingen aan de anderen getoond en vliegen de complimenten over en weer.

9 Easyriders Update Pagina 9 De tijd zit erop en ik heb mijn vaasje gelukkig op tijd af gekregen. Ilse weer niet natuurlijk die krijgt wat plak spullen mee om het thuis af te maken ( ahum...). Dan gaan we eerst koffie drinken hèhè. daar waren we wel allemaal aan toe zeg! De volgende uitdaging is de midgetgolfbaan op de camping we zijn met een oneven aantal dus we hebben twee groepjes van vier en een van vijf en in die laatste zit ik met Ilse, Petra, Helma, en Cisca. Let The Games Begin!! Mijn team gaat echt voor de winst en is super fanatiek er worden een aantal Hole in one geslagen en we staan te juichen of we straks een gouden plak krijgen maar als het spel afgelopen is en de punten worden geteld en dit wil ik jullie niet onthouden... eerste plaats Petra, tweede plaats Helma, derde plaats Ilse, vierde plaats Cisca, En last but not least vijfde plaats Lea, jeeeeh wat een super team!! Geen prijs helaas! We gaan naar het camping restaurant we verrekken allemaal van de honger en bovendien begint het nu ook wel koud te worden buiten.

10 Easyriders Update Pagina 10 De tafel staat al gedekt en bij elke zitplaats staat een workshop succes,wel makkelijk iedereen gaat bij zijn eigen werkstuk zitten. Het is een beetje einde seizoen en dat merken we aan de menukaart, schnitzel champignonsaus, zigeuner schnitzel of een boeren schnitzel met spek champignons en nog wat, ik neem de laatste en kan bijna niet wachten tot het wordt voorgeschoteld. Dertien vrouwen aan een tafel daar hoef ik toch weinig aan toe te voegen er word druk gepraat en gelachen en uiteindelijk gegeten! Terug in Almere drinken we allemaal nog een bakkie koffie bij Angelina en rond een uur of negen gaan de meeste naar huis. Lieve Angelina en Joke ik vond het een heerlijke dag ik heb er echt van genoten een dikke kus voor jullie twee. Groetjes Lea.

11 Easyriders Update Pagina 11

12 Easyriders Update Pagina 12

13 Easyriders Update Pagina 13 (Ps. Ik zet ook de foto s in het foto album op de site dan kun je ze groot bekijken of downloaden)

14 Easyriders Update Pagina 14 Zaterdag 9 november. Dit is de dag dat het motor rij seizoen wordt afgesloten met een eind toerrit en s avonds met een gezellig uitstapje naar het Bowlings centrum in Almere. We worden om uur verwacht in het nieuwe bowlings centrum in Almere buiten. Iedereen is er, we zijn toch nog met 24 personen best een grote groep leden met echtgenoot/vriend(in). Het is een gezellig geroezemoes boven aan de trap, iedereen begroet elkaar en we wachten tot Ilse alles heeft geregeld. We worden naar een grote lange tafel gebracht en iedereen zoek een plaatsje om te zitten, we beginnen met een drankje en een stokbroodje met kruidenboter. We gaan beginnen met eerst spareribs eten en dan bowlen, wij doen het gewoon andersom. Iedereen had best wel honger maar het was geduldig wachten tot de spareribs werd geserveerd. Zo, wat een grote porties we kregen een groot bord met daarop een flinke portie spareribs. Ppppfff, dat krijg ik nooit op dacht ik, maar gelukkig heb ik een man die me altijd wel wil helpen om me bordje netjes leeg te maken. Ik begin onhandig met mes en vork wat geen succes is met spareribs, dus dan maar net als in de oertijd met de handen eten soms toch wel lekker als je, je niet aan de etiketten hoeft te houden. Het smaakte heerlijk en dat was te zien bijna iedereen had zijn bord netjes leeg gegeten of gedeeld met anderen die net effen iets meer lusten. Zo nu even uitbuiken en nog maar een drankje kan nog wel voor uur. Het was een gezelligheid en iedereen had het naar hun zin en zat vol van het eten.

15 Easyriders Update Pagina 15 Ilse komt terug met het bericht dat we baan 1 t/m 4 hebben, dus dat betekent schoenen halen iedereen en naar de banen. Daar was het even uitvogelen hoe de namen ingevoerd moesten worden en de strijd kon beginnen. Het was leuk om te ziet dat een ieder een eigen stijl had van gooien. Ik zelf bakte er niets van of er was iets met de banen of met de bowlingballen de meeste landen in de goot en aan mij lag het niet want in mikte toch op de kegels. Vreemd heel vreemd. En waarom kloppen die gaten ook niet. Of je duim zat vast omdat dat gat weer te klein was of de andere gaten waren te groot. Onmogelijk wie heeft die dingen heeft bedacht. Maar goed, er werd gelachen en gemopperd en gekreund en aan bemoedigd en gejuicht bij weer eens een strike.

16 Easyriders Update Pagina 16 En zoals altijd komt aan al het leuke een eind helaas. Dus weer schoenen wisselen op naar de lounge hoek bij de open haard. Daar word door onze voorzitter een plastic tasje tevoorschijn gehaald en hij had als verrassing voor de beste nr. 1 van elke baan een fles wijn of bier. Gefeliciteerd winnaars. En dat waren; baan 1 Ferry punten. baan 2 Joke punten. baan 3 John punten. baan 4 Helma -105 punten. Er werden in totaal 22 strike gegooid niet slecht voor een stelletje amateurs. Er was nog gelegenheid om na te borrelen, en aan gezien mijn batterijtje bijna leeg was besloten wij naar huis te gaan. Het was een zeer geslaagde avond en wil ook nog het bestuur bedanken die toch onze drankjes hebben betaald en de mensen van de organisatie die het hebben geregeld. Bedankt voor deze gezellige afsluiting. Groetjes Petra. (Ps. Ik zet ook de foto s in het foto album op de site dan kun je ze groot bekijken of downloaden)

17 Easyriders Update Pagina 17

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur:

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur: Vijfde jaargang, nummer 4 December 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur:

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur: Vijfde jaargang, nummer 2 Juni 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur:

Easyriders Update. Easyriders Update verschijnt 4x per jaar digitaal op de website. Bestuur: Vijfde jaargang, nummer 3 Oktober 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

8ste jaargang, nummer 1,

8ste jaargang, nummer 1, 8ste jaargang, nummer 1, juni 2015 EasyRiders Update Pagina 2 Voorzitter Ilse Honing voorzitter@easyridersalmere.com 06 10097016 Toercommissie Steven Heus toercommissie@easyridersalmere.com Penningmeester

Nadere informatie

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg

Mooie route door Friesland en veel gezien, maar weinig andere A112 onderweg De Elfstedentocht Nou daar gaan we dan, onze eerste automeeting met de A112. We hadden er veel zin in en natuurlijk veel te vroeg wakker. Dus door de polder scheuren in de vroegte met de net gepoetste

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2014

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2014 Activiteiten Walcheren december 2014 Hallo daar. Hier een verslag van het eethuis van gors. Vandaag 9-10-2014 was er weer een eethuis we hebben Mossels gegeten en veel heel veel gelachen en gepraat met

Nadere informatie

Vijfde jaargang, nummer 1 Februari 2012

Vijfde jaargang, nummer 1 Februari 2012 Vijfde jaargang, nummer 1 Februari 2012 Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972 Penningmeester

Nadere informatie

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND

WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND 1 van 10 18-11-2012 20:41 WEEKEND IN SYKE - DUITSLAND CB four weekend in Syke - Duitsland Oke hier een klein verslag van het weekend: Het uiteindelijke vertrekpunt zou dus hier bij mij zijn in zwolle,

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

1 van 13 18-11-2012 20:02

1 van 13 18-11-2012 20:02 1 van 13 18-11-2012 20:02 SLEUTELCAFE ANGEREN 9 MEI 2009 Geschreven door Arjan Verheul. Gisteren was het zover. Mijn eerste sleutelcafé. Ik was extra vroeg opgestaan omdat ik een druk CB500f programma

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2015

Nieuwsbrief Maart 2015 Nieuwsbrief Maart 2015 Tekst en opmaak: Ilse Smits Hallo lieve vrienden, Wat een prachtig weer al! Vandaar ook dat we al vanaf vorige week ÓPEN zijn :) Het was even doorwerken maar alles is er weer helemaal

Nadere informatie

Faux Pas Test (Volwassenen versie)

Faux Pas Test (Volwassenen versie) Faux Pas Test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door: A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Versie diagnosticus 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation om te tanken.

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014

Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014 Verslag Activiteiten Zomervakantie 2014 Maandag 28 juli 2014: een dagje dierenpark. Onze eerste activiteit was een dagje naar het dierenpark in Overloon. Iedereen ging gezellig mee, behalve Linda en Bas

Nadere informatie

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter

Ik Eet Het Beter. Een lekkere en gezonde lunch! Ik Eet Het Beter Een lekkere en gezonde lunch! Ik eet het beter Hallo, allemaal ik ben Gaby en zit in groep8. En ik ga jullie iets vertellen over wat we twee weken geleden hebben gedaan. Het was 20 maart toen we van de

Nadere informatie

Op 7 juli zijn we met groep 5, 6 en 7 op schoolreis geweest naar de Beekse Bergen.

Op 7 juli zijn we met groep 5, 6 en 7 op schoolreis geweest naar de Beekse Bergen. Op 7 juli zijn we met groep 5, 6 en 7 op schoolreis geweest naar de Beekse Bergen. We vertrokken rond 9.30 uur en waren rond 10.00 uur als eerste binnen. We hebben toen een plekje gezocht voor de tassen

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Oktober 2009, Editie nummer 12 Nieuwsbrief

Oktober 2009, Editie nummer 12 Nieuwsbrief Oktober 2009, Editie nummer 12 Nieuwsbrief Namens het bestuur Na de zomerstop van ongeveer 3 maanden zijn we op 2 september van start gegaan voor het nieuwe seizoen van 2009 2010. Op 5 september jl. hebben

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Oorkonde na 100 jaar weer terug Eric Pieters

Oorkonde na 100 jaar weer terug Eric Pieters Week 14, 2013 46e jaargang http://usvhercules.nl/argo Oorkonde na 100 jaar weer terug Eric Pieters Op bijgaande foto staat algemeen voorzitter Jon Bolte samen met Lodewijk Volgers, speler van de veteranen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Zesde jaargang, nummer 1 Maart.

Zesde jaargang, nummer 1 Maart. Zesde jaargang, nummer 1 Maart. Easyriders Update Pagina 2 Bestuur: Voorzitter Secretaris Peter Lentjes John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com 06 30438023 06 53725972

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Faux Pas test (Volwassenen versie)

Faux Pas test (Volwassenen versie) Faux Pas test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door : A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Deze versie voorleggen aan de participant. 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation

Nadere informatie

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort

Daarna gingen we naar de gymzaal. Daar stond een soort Het was een heel erg leuk bij ons op school, woensdag 10 december. Eerst kwamen er mensen in de klas uitleg geven en allerlei voorwerpen voor mindervalide laten zien. Zoals voorwerpen vaarbij je je pols

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Easyriders Update Vijfde jaargang, nummer 1 Maart 2011

Easyriders Update Vijfde jaargang, nummer 1 Maart 2011 Vijfde jaargang, nummer 1 Maart 2011 September Pagina 2008 2 Tweede jaargang, nummer 3 Bestuur: Voorzitter Secretaris Ilse Honing John Schaap voorzitter@easyridersalmere.com secretaris@easyridersalmere.com

Nadere informatie

Une Belle Histoire Nou, daar sta je dan. Met je goede gedrag, langs de snelweg in Belgie met een lekke achterband. Maar wacht, ik ga veel te snel. Vrijdagochtend zouden we met 14 Goodfellas vertrekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Toerweekend 10 t/m 13 Juni

Toerweekend 10 t/m 13 Juni Toerweekend 10 t/m 13 Juni Het toerweekend staat in 2010 gepland van donderdagavond 10 t/m zondag 13 juni. Dit jaar heb ik als toerbestemming m n oog laten vallen op de vulkaaneifel. In tegenstelling tot

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds.

7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011. We spreken inmiddels al effe Zweeds. 7 e bericht van zeevarenden Vrijdag 2-6-2011 We spreken inmiddels al effe Zweeds. We zitten inmiddels boven de 55 e breedte graad. Donker wordt het niet meer en de langste dag moet nog komen. Het is een

Nadere informatie

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij.

OCV trucks. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, april 2016 Verslag van de lenterit 2016. Een lange natte en winderige winter is net voorbij en iedereen is dan ook weer blij. Wat duurt dan zo n winterperiode

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Stalnieuws mei 2011 Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! 7 april is Jüpi 1 jaar geworden! 11 mei komt de veearts op bezoek om deze hengstenman íets minder mannelijk temaken waardoor

Nadere informatie

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan

Inleiding. Geschiedenis. De Bowlingbaan Inhoudsopgave: Inleiding Geschiedenis De bowlingbaan Ikzelf Slot Bijlage: folder van bowlingcentrum Tiel Computertekening van pindek van bovenaf gezien Computertekening van de bowlingbaan van bovenaf gezien

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13, november 2009

Nieuwsbrief 13, november 2009 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 13, november 2009 Redactie: Mariska Elfrink Mozaïeken Als we straks met z n allen in WoonMere wonen, beschikken we ook over een heel mooi terras waar we met z n allen kunnen

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359

MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 MAANDBLAD VAN BUURTVERENIGING DE GAGEL MEI 2012 NR. 359 IN DIT NUMMER: 2 INHOUD 3 GAGELLOOP 2012 4 MEDEDELINGEN UITNODIGING 5 VERJAARDAGEN 6 PAASMIDDAG 7 SPEELTUIN 8 ADRESSEN AGENDA MEI 2012 nr. 359 COLOFON

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief november Uitje van de maand december BOWLEN

No Distance. We make the difference. Hallo allemaal, Hartelijke groet, Team No Distance. Nieuwsbrief november Uitje van de maand december BOWLEN Nieuwsbrief november 2016 Hallo allemaal, In deze nieuwsbrief een terugblik op het uitje van november, maar ook informatie over het uitje van de maand december. Ook een kort verslagje over hoe de reünie

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Introductie: Brom en Bram

Introductie: Brom en Bram ! Activiteit 43 Brom, Bram en Brim Ontwikkelingsaspecten De kleuters doen ervaringen op met het onderscheiden van klanken (auditieve discriminatie). Materiaal kopies van de tekeningen van Brom en Bram

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van

Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van Het Rijksmuseum We gingen naar het rijksmuseum over de gouden eeuw. We vonden de nachtwacht heel erg mooi want hij is heel bijzonder omdat het van donker naar licht is geverfd en dat vind ik heel speciaal

Nadere informatie

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 Inhoudsopgave Pagina: 1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 3.1. 9 september: Huisduinen, Donkere Duinen 4 3.2. 20 september: Donkere Duinen 5 3.3. 27

Nadere informatie

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015

Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Jaarverslag SooSbaas 2014-2015 Door: Robbert Chartreuse van Dijk 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 SooS Verkopen... 4 Totale winst... 5 SooScom... 6 Mijn bestuursjaar... 7 2 Inleiding Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Maart 2013. Geerte, Annewil en Corrie zijn druk bezig geweest met de grote schoonmaak buiten. Na de schoonmaak was het even tijd voor andere energie.

Maart 2013. Geerte, Annewil en Corrie zijn druk bezig geweest met de grote schoonmaak buiten. Na de schoonmaak was het even tijd voor andere energie. Maart 2013 Bijna iedereen in het Thomashuis loopt te hoesten en te proesten. Griep is de vaste gast geworden. Met drankjes en honing in de thee wordt de griep weggejaagd. Geerte, Annewil en Corrie zijn

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Waarom is deze avond

Waarom is deze avond Waarom is deze avond Het doel Kinderen, vanavond ga ik jullie een verhaal vertellen wat mij lang geleden eens overkomen is. Of het iets goeds was, dat mij was overkomen? Ja het was iets goeds. Hoewel,

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010.

De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010. De familie Dolfing waren in Mhofu voor de 2e keer van 10 juli tot 31 juli 2010. We kwamen 10 juli aan in Johannesburg vanwaar we direct naar Pretoria zijn gereden. Daar hadden Roelie en Frits een heerlijk

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie