Verantwoordingen DWARS-bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verantwoordingen DWARS-bestuur"

Transcriptie

1 Verantwoordingen DWARS-bestuur

2 Noortje Blokhuis (voorzitter) Bestuur en vereniging Binnen het bestuur heb ik in de eerste twee weken iedereen persoonlijk gesproken en dat in januari nog eens herhaald. Maar ook buiten evaluatiemomenten heb ik zeer intensief contact met alle bestuursleden. Het was in het begin een beetje puzzelen waar welke verantwoordelijkheden lagen met de nieuwe indeling van het bestuur, maar dit hebben we door het maken van duidelijke afspraken goed opgelost. Binnen de vereniging probeer ik veel aanwezig te zijn bij activiteiten waar veel leden aanwezig zijn. Ik heb veel plezier in het contact met onze leden en vind het belangrijk dat we een open bestuur zijn. GroenLinks In het contact met GroenLinks heb ik me kritisch, maar constructief opgesteld. Het contact met zowel de fractie als het partijbestuur is warm en dat zorgt voor een goede samenwerking. Maar waar nodig is DWARS natuurlijk dwars. Dat hebben jullie kunnen zien op het congres, waar we onder andere voor elkaar hebben gekregen dat GroenLinks de aanvullende beurs verruimt en verhoogt, xtc legaliseert, het vaderschapsverlof uitbreidt en de stemgerechtigde leeftijd naar 16 verlaagt. Media We hebben verschillende mooie kansen voor media optredens gehad: zo kwamen we met ons opiniestuk over 16-jarig stemrecht in Trouw, waren we verschillende keren op Radio 1 en zaten we bij samen met andere PJO's bij De Wereld Draait Door. Groene acties Tot slot heb ik aangegeven meer groene acties te willen voeren. Ik ben al heel erg tevreden over ons duurzaamheidsmanifest met Jan Terlouw, maar zou me in de laatste fase van dit bestuursjaar nog eens extra op onze activistische kant willen richten. Uiteraard alleen met instemming van de rest van het bestuur.

3 Bas van Weegberg (vicevoorzitter en politiek secretaris) Inhoudelijke commissies Sinds ons aantreden in oktober hebben er wat veranderingen plaatsgevonden bij de inhoudelijke commissies. - Niet mogelijk om bij alle commissievergaderingen aanwezig te zijn met één Politiek Secretaris - Contact tussen Politiek Secretaris en commissiepresidia nu veelal digitaal - Politiek Overleg is nu een keer in de zes weken om elkaar op de hoogte te houden - Commissies dienen memo s in voor Politiek Overleg - Commissies worden online gepromoot om meer mensen te trekken - Veel wisselingen van de wacht bij commissiepresidia: bij Onderwijs, Rechtsstaat & Justitie, Internationaal en Zorg Organisatie activiteiten De grootste inhoudelijke activiteit van de afgelopen zes maanden was het symposium over de toekomst van de arbeidsmarkt dat in januari plaatsvond. Ik was verantwoordelijk voor de inhoud en het programma van de dag. Onder anderen SER-voorzitter Mariëtte Hamer sprak op dit symposium. Verder ben ik bezig geweest met het organiseren van een pre-meetup voor de grote meetup van GroenLinks in de AFAS Live met Bram van Ojik. Met een grote opkomst was dit een succesvol evenement. Opiniestukken Als politieke jongerenorganisatie vinden wij dingen. Bijvoorbeeld dat het stemrecht verlaagd kan worden naar 16. Of dat het collegegeld gehalveerd kan worden. Of dat TiSA moet worden gestopt. Of dat er een duurzaamheidsministerie moet komen. Daarom heb ik over al deze onderwerpen opiniestukken geschreven. De eerste twee zijn reeds gepubliceerd (de één in Trouw en de ander samen met de LSVb op joop.nl), de laatste twee komen waarschijnlijk binnenkort online. Tevens heb ik als ghostwriter van Noortje bijvoorbeeld de brief als reactie op de brief van Mark Rutte geschreven en gemaakt.

4 Debatten en mediaoptredens Vanaf oktober heb ik deelgenomen aan verschillende debatten, schoolbezoeken en mediaoptredens. Samenwerking middenveldorganisaties Sinds oktober heb ik met verschillende organisaties in meer of mindere mate concreet samengewerkt. Onder deze organisaties vallen de LSVb, het ISO, het JOB en de jongerenvakbond FNV Jong. Bezoeken afdelingen Tot nu toe heb ik de tijd weten te vinden om de afdelingen Brabant en Rotterdam te bezoeken. Ik hoop een paar meer afdelingen aan dit rijtje toe te voegen de komende drie maanden. Vicevoorzitter Om onze voorzitter wat werk uit handen te nemen heb ik verschillende malen wat overgenomen of bijgewoond, zoals een vergadering van het partijbestuur of de Tweede Kamerfractie.

5 Emile van Krieken (penningmeester) Ik heb heel erg veel plezier tot nu toe als penningmeester van DWARS. Hier een update over de stand van zaken. Verbouwing In januari is dat eindelijk de verbouwing van de twee DWARS-zalen geweest. Wij hebben beide zalen geverfd en goed schoongemaakt. Bij de kringloop hebben we acht nieuwe kasten, een nieuwe tafel, nieuwe stoelen en een bank gekocht. Door al onze spullen in de nieuwe kast te gooien en met een betere inrichting van de bestuurskamer kunnen we weer zonder ons te schamen gasten ontvangen. Declaratieformulier Ik ben bijna klaar met een automatisch declaratieformulier waardoor declareren veel gemakkelijker wordt gemaakt, en waardoor het voor de penningmeester ook nog eens een stuk minder tijd gaat kosten om declaraties te verwerken. Tweede begroting Door de gigantische ledenstijging en het aantal gewonnen Tweede Kamerzetels, ga ik ervan uit dat er te weinig inkomsten zijn begroot voor Ik wil een soepele overgang naar 2018 garanderen, waarin we opnieuw een belachelijke inkomstenstijging zullen hebben. Daarom pleit ik ervoor dit jaar al te beginnen met plannen voor de besteding van dit geld en met verdere professionalisering die deze financiële toestand toestaat. Ik ga dus een grove tweede begroting samenstellen na 15 maart (aangezien de subsidie afhankelijk is van het aantal zetels), mede ook in het daaropvolgende bestuursweekend. Deze wordt op de inspraakavond gepresenteerd. Verbetering ledenbinding Een nieuw project wat ik op wil gaan starten is het in elkaar zetten van een boekje waarin nieuwe leden alles wat je kan doen bij DWARS mooi en overzichtelijk uitgezet krijgen. Hier ga ik na de verkiezingen aan zitten.

6 Pinapparaat, creditcard en webshop DWARS had vaak problemen met het regelen van betalingen bij evenementen. Cash is niet echt meer van deze tijd. Daarom heb ik een goedkoop pinapparaat aangeschaft die voor een redelijk tarief onze betalingen kan doen. Verder heb ik muntjes gekocht die we bij feestjes kunnen gebruiken. Ook hebben we eindelijk een creditcard zodat we makkelijker internationale betalingen kunnen doen. Als laatste gebruiken we de webshop nu veel waardoor financiële administratie een stuk simpeler is Het jaar 2016 is heel erg mooi afgesloten. Er gaat voor de verandering maar 3.526,- de reserves in. Bij het zomercongres wordt de jaarrekening gepresenteerd, met daarbij de input van de kascommissie.

7 Mark Louwrier (secretaris) Ook ik heb het erg naar mijn zin in het DWARS-bestuur. De noemenswaardigheden van mijn bestaan als secretaris volgen nu: DWARS-medewerker Sonja valt sinds eind oktober onder mijn verantwoordelijkheid en niet meer onder die van de penningmeester. Emile en ik hebben hiervoor gekozen omdat de medewerker zich veel bezighoudt met het ledenbestand en nieuwe leden en daarom meer contact met de secretaris heeft dan met de penningmeester. Daarnaast werkt Sonja sinds 1 maart negen in plaats van zes uur voor ons: vanwege de grote influx aan nieuwe leden komt dit erg goed uit. Op lange termijn is het de bedoeling dat ze ook financiële taken en archivering voor haar rekening neemt. Administratiesysteem Er is sinds januari een nieuw ledenadministratiesysteem. Wij gebruiken die van GroenLinks en tot nu toe bevalt dat prima: het is een stuk gebruiksvriendelijker dan het vorige systeem. Er hebben zich geen grote problemen voor gedaan en de privacy van de leden is geborgen gebleven. Website Onder mijn voorganger is de website vernieuwd. De samenwerking met internetbedrijf Goodday en met Etienne verantwoordelijk voor de inhoud op de website - verloopt zeer naar wens. En meer De overige werkzaamheden als notuleren, de nieuwsbrief in elkaar zetten en het ledenbestand en de mail beheren verlopen naar mijn inziens goed. Het spannendste de organisatie van het congres - komt er natuurlijk nog aan. We hebben met Groningen een mooie stad daarvoor uitgekozen. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met de afdeling een onvergetelijk congres kunnen organiseren.

8 Iris Nibbering (internationaal secretaris) Brussel Vlak na mijn aantreden is DWARS met GroenLinks naar Brussel geweest om het Europees Parlement te bezoeken. Arctisch manifest In november ben ik met verschillende PJO s naar Noorwegen geweest. Hierna hebben de JD en ik het initiatief genomen om een Arctisch Manifest te schrijven, welke uiteindelijk door elke PJO op de JOVD en SGPJ na is gesteund. Op 10 maart hebben wij deze onder andere overhandigt aan Minister Koenders. Buitenlandse reis Dit jaar wordt voor het eerst met een reiscommissie geëxperimenteerd, opdat er een uitgebreider programma kan worden neergezet en niet alle lasten enkel op de schouders van één persoon liggen. Daarnaast gaat het er dit jaar een record van 28 leden mee naar Hamburg. FYEG Het jaar begon met een kleine domper: een bid om de General Assembly, het congres van FYEG, in Nederland te hosten, werd afgewezen. In december was de Strategic Planning Meeting. De FYEG is inmiddels meer dan een jaar bezig met organisatorische en structurele vernieuwing. Relevant voor DWARS was dat we veel hebben gesproken over diversiteit en inclusiviteit en hoe de verschillende organisaties hier mee omgaan. Dit weekend heb ik ook de basis gelegd voor een bredere samenwerking in de regio: momenteel onderzoeken we met verschillende lidorganisaties of we over ruime tijd een activiteit samen kunnen organiseren. In januari ben ik naar de Westelijke Sahara geweest, waarover we op social media allerlei verhalen hebben geschreven en filmpjes hebben gedeeld over het conflict en de rol van Europa hierin. Achteraf heb ik bij de Commissie Internationaal hierover verteld. Op het moment sta ik in contact met verschillende organisaties en de JS om te kijken of we hier iets mee kunnen doen in Nederland.

9 FYEG is nauw bij onze campagne betrokken geweest. Zo heeft de OverDWARS veel stukken geschreven over de campagne die ook zijn verschenen in de Ecosprinter (de OverDWARS van FYEG). Veel dank voor iedereen die hieraan heeft meegewerkt! Tot nog toe zijn naar elke activiteit van FYEG een of meerdere leden van DWARS geweest en hebben zij allemaal aan terugkoppeling gedaan of gaan zij dit nog doen. Regionale samenwerking De afdelingen Rotterdam en Gent zijn bezig met het realiseren van een uitwisseling. Dit dient als experiment om te kijken of dit ook voor andere afdelingen mogelijk gaat worden. Samen met Jong Groen (Vlaanderen) ben ik op zoek naar fondsen voor een verder verloop. Israël-Palestina Samen met Ecolo J (Wallonië) heb ik een resolutie geschreven over Israël-Palestina. Dit is een gevoelig onderwerp bij sommige lidorganisaties en is daarom in het verleden al vaker een onderwerp van discussie geweest. De resolutie zal op het congres van FYEG, de General Assembly, in mei worden besproken. Jill Stein Het is heel tof dat we Jill Stein mogen verwelkomen! Ze komt twee dagen en samen met Bas en Emile werk ik aan een uitgebreid programma, met onder andere een collegetour. GroenLinks Het contact met GroenLinks is goed, maar niet uitgebreid. Op het moment zijn we voornamelijk in contact over Liverpool, waar er verschillende congressen gaan plaatsvinden. Vanuit DWARS zijn we met een delegatie van vier om het Global Young Greens-congres bij te wonen.

10 Fabian van Hal (Organisatie & Leden) Jullie hebben het vast gezien: we zijn de 2000 leden gepasseerd. Hier ben ik als bestuurslid organisatie & leden natuurlijk ontzettend blij mee. Ik kan me goed herinneren dat vlak na het congres we dicht tegen de 1400 aanzaten. De groei is dus gigantisch geweest. Ledenwerving Natuurlijk is het 'Jesse-effect' voor een groot deel hieraan te danken (dankjewel, Heilige Jessias). Mijn bijdrage bestaat eruit dat ik geprobeerd heb hier het beste uit te halen. Allereerst ben ik samen met een groepje enthousiaste DWARSers langs alle meetups geweest om daar nieuwe leden te werven. Dat was de week erna altijd te zien in de cijfers: we hadden een grote groei na de meetups. Ledenbinding Bij deze groei hoort natuurlijk bijpassend beleid: alle nieuwe leden moeten bijvoorbeeld gebeld worden. In het begin deed ik dat zelf, maar nu we honderd nieuwe leden per week hebben, heb ik daarvoor de hulp gevraagd van andere DWARS'ers (bedankt!). Nieuwe leden worden geïnformeerd over de organisatie, hoe je actief kunt worden, en worden natuurlijk netjes welkom geheten. Een andere maatregel die ik getroffen heb is het inlassen van extra nieuweledendagen: vorig jaar waren drie à vier nieuwe ledendagen genoeg, nu wil ik er dit jaar vijf à zes doen. Ook heb ik ze anders vormgegeven: in plaats van nieuweledendagen zijn het avonden geworden. De opkomst is nu ook veel groter, dus dat is een goed besluit geweest. MBO Aan het begin van het jaar wilde ik langs MBO-scholen gaan. Dat wil ik nog steeds. Mijn plan is om langs groene MBO-scholen te gaan. Het pakket hiervoor is bijna af. Als het mee zit kan dit bestuursjaar nog langs scholen worden gegaan, dat zou erg mooi zijn. Als dat niet meer zo is, dan zou dat jammer zijn, maar dan ligt er hoe dan ook een piekfijn pakket voor het volgende bestuurslid organisatie & leden. Wel heb ik afdelingen gesteund die gastlessen gaven aan MBO's door ze promotiemateriaal mee te geven of zelf mee te gaan.

11 Afdelingen Met hulp van Overijsselse DWARS'ers heb ik de afdeling Overijssel opgericht. Deze afdeling loopt prima, daar ben ik erg blij mee. Mijn plan is om dit jaar nog te kijken naar de afdeling Limburg. Andere potentiële afdelingen laat ik aan mijn opvolg(st)er. Ik contacteer (bellen, WhatsApp, Facebook) om de zoveel tijd afdelingen om te vragen hoe het gaat. Wanneer ze iets vanuit landelijk nodig hebben, zorg ik dat ze dat krijgen. Ten slotte Belangrijke zaken waar ik me nog mee bezig ga houden zijn het afdelingenweekend, de zomertour en de oprichting van de afdeling Limburg.

12 Etienne Goudriaan (Campagne & Communicatie) Wat een tijd heb ik gehad. Elke week weer recordaantallen nieuwe leden en enorme respons op alles wat je doet. Je kan minder geluk hebben! Natuurlijk heb ik dan ook enorm genoten het afgelopen half jaar. Website De nieuwe website ziet er veel professioneler uit en de event banners die Bas heeft ontworpen heeft passen goed in deze stijl. Ook de de paginabanners die bij de onderwerpen passen in plaats van de groene grassprieten maken de site een stuk vriendelijker voor het oog. Hierdoor zijn wij niet langer het lachertje van de PJO s maar hebben we nu echt een klasse site staan. De agenda is tijdens ons bestuursjaar steeds beter up-to-date geworden. De commissies zetten hun eigen activiteiten online en wij houden de andere events up-to-date. Toch zijn zeker nog wat verbeterpunten te vinden. Zo is de website nog niet altijd up-to-date en is de standpuntenpagina niet mooi. In het komende halfjaar wil ik daar beide nog wat verbetering in maken. Online media In het verleden waren de media van DWARS vaak onderverdeeld onder meerdere bestuursleden en daarom was er vaak geen eenduidig mediabeleid. Dat betekende ook dat hier veel minder uit gehaald werd dan het potentieel was. Dat is natuurlijk zonde en dit was dus één van mijn eerste prioriteiten voor het bestuursjaar. Ik ben dan ook voor het eerste bestuursweekend aan de slag gegaan met het uitschrijven van een mediabeleid. Ik denk dat ik samen met mijn medebestuursleden een grote slag heb gemaakt in online communicatie. We hebben een Instagram-account opgezet waar tijdens de campagne actief gebruik van is gemaakt, we hebben een Snapchat-account gemaakt om inkijkjes in het bestuur te geven en we hebben onze Facebook-likes verdubbeld. Ook van het Twitter-account wordt veel meer gebruikt zodat onze leden bij al onze sprekers en interessante avonden ook thuis wat meekrijgen van de onderwerpen die we bij DWARS bespreken. Campagne Een Tweede Kamercampagne kost altijd meer tijd dan je denkt. Daarom wil ik beginnen met mijn campagnecommissie, de afdelingen en alle vrijwilligers enorm te bedanken.

13 Zonder jullie hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Het was al de moeite zeker waard! We haalden namelijk al onze campagnedoelen met glans. Drie acties in de landelijke media? Check! Viral gaan met één van onze video s? De eerste video (Pokémon) was al raak. Ook de politici-dub-video in de laatste week bereikt bij het schrijven van deze tekst al meer dan mensen. Ook waren we in de laatste week voor de verkiezingen in bijna elke DWARS-stad wel op de Universiteit te vinden en hebben we duizenden jongerenflyers uitgedeeld. Ik kan eigenlijk niet anders dan enorm tevreden zijn met het resultaat. Of we ook de beste verkiezingsuitslag voor GroenLinks ooit halen en de grootste onder jongeren zijn? Dat is bij het schrijven van dit stuk nog niet bekend... Maar ik denk dat het ons gaat lukken! DWARS in de media Een fantastisch moment voor ons was natuurlijk het Terlouw-manifest. Naar ons weten was dit de eerste keer dat DWARS in De Wereld Draait Door was. Fijn dat een onderwerp dat ons zo dicht aan het hart ligt zoveel aandacht krijgt. Met een uitstekende woordvoering van Noortje en een bereik van meer dan mensen voor onze tweet kunnen we denk ik erg tevreden zijn. Daarnaast heeft onze Pokémon-video RTL Boulevard, de Volkskrant en de NOS gehaald. Ook hebben verscheidene persberichten in de campagne lokale media in Tilburg, Groningen en Amsterdam bereikt. Verder waren we regelmatig op de radio en in allerlei debatten door het hele land te horen. Ik denk dus dat we een prima bereik hebben gehaald en veel jongeren hebben kunnen overtuigen op GroenLinks te stemmen.

14 Tessel Wijne (Scholing & Activiteiten) TRAJECT2018 Afgelopen maanden heb ik met een hele sterke commissie TRAJECT2018 opgezet. Het openingsweekend is op april en het traject zal doorgaan tot eind oktober. We hebben 28 ambitieuze DWARS ers voor dit traject geselecteerd en hebben er heel veel zin in om met hen aan de slag te gaan. Qua aantal trainingsdagen is dit traject het grootste scholingstraject wat DWARS gekend heeft en ik ben dan ook erg blij dat ik hierin ondersteuning heb van een hele leuke en capabele commissie. Overige scholing Aan het begin van het bestuursjaar heb ik het DWARS Academy-trainingsweekend georganiseerd. Hierdoor hebben we nu een getrainde trainerspool die bezig is met het ontwikkelen van trainingen en ook al trainingen aanbiedt. Dit is iets wat op de lange termijn DWARS een professionele trainerspool gaat opleveren waardoor ook ons scholingsbeleid geprofessionaliseerd kan worden. Afdelingen is al meerdere malen duidelijk gemaakt dat zij gebruik kunnen maken van deze trainingen. Verder heb ik de kaderdag georganiseerd en ben ik bezig de Politieke Ontgroening op te zetten. Ten slotte regel ik trainers voor de politiek-overleg-trainingen. Lustrum Voor het lustrum heb ik de eerste maanden van mijn bestuur nog een lustrumboek afgemaakt waar Arie in zijn jaar al mee was begonnen. Dit is in goede samenwerking gemaakt met het bedrijf Goodday van het gewaardeerde DWARS-lid Joery. Bovendien heb ik het lustrumeindfeest georganiseerd en ben daar ook DJ was geweest. Over dit feest wordt nog steeds nagepraat en was heel gezellig vond ook GroenLinks. Activiteiten Overige activiteiten zijn de ledenborrels die ik vanuit het bestuur coördineer. Verder heb ik het gala georganiseerd en heb ik de organisatorische kant van het symposium op me genomen, het inhoudelijke deel werd verzorgd door Bas. Er zitten nog een aantal activiteiten in de pijplijn op dit moment, dus houd de website goed in de gaten.

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS! Zoekboekje 2016-2017 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS! Een bestuursfunctie bij DWARS Wil je je een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring opdoen? En

Nadere informatie

DWARS Begroting 2019

DWARS Begroting 2019 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhh Wintercongres 2018 Rotterdam DWARS Begroting 2019 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwarsdwars Begroting DWARS, GroenLinkse Jongeren 2018 2019 Boeknr. Post Budget Budget UITGAVEN 4010

Nadere informatie

In 2020 is dwars de grootste politieke jongerenorganisatie Van Nederland. - Gehoord in Rotterdam

In 2020 is dwars de grootste politieke jongerenorganisatie Van Nederland. - Gehoord in Rotterdam In 2020 is dwars de grootste politieke jongerenorganisatie Van Nederland - Gehoord in Rotterdam 2 Voorwoord Iedereen die wel eens op een DWARS congres geweest is, heeft het meegemaakt: het behandelen van

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Vind je het hartstikke leuk bij DWARS en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Als bestuurslid

Nadere informatie

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Als bestuurslid

Nadere informatie

Wintercongres 2018 Rotterdam. DWARS Beleidsplan Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwarsdwars

Wintercongres 2018 Rotterdam. DWARS Beleidsplan Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwarsdwars Hhhhhhhhhhhhhhhhhhh Wintercongres 2018 Rotterdam DWARS Beleidsplan 2019 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwarsdwars 0. Inleiding 3 1. Evenementen 4 a. Activiteiten 4 b. Scholing 4 c. Afdelingen 5 d. Internationaal

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Inleiding... 3 Taakverdeling en Communicatie... 4 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Politiek Secretaris en Campagneleider... 5 Communicatie binnen het Bestuur...

Nadere informatie

Bestuursplan Cramer I

Bestuursplan Cramer I Voorwoord Er staat een nieuw, fris bestuur klaar om de afdeling te dienen. Een van de kerntaken van de Jonge Democraten is het enthousiast maken van jongeren voor politiek. Dit jaar willen wij ook daar

Nadere informatie

Kandidaatstellingen bestuur en Overdwars

Kandidaatstellingen bestuur en Overdwars Kandidaatstellingen bestuur en Overdwars Lynn van Calmthout (24 jaar) Hoofdredacteur OverDWARS Lief DWARS, Dit congres wil ik me graag kandideren voor het hoofdredacteurschap van OverDWARS. Sinds de heroprichting

Nadere informatie

adrswadrswadrswadrswad NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Beleidsplan 2015 adrswadrswadrswadrswad NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

adrswadrswadrswadrswad NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Beleidsplan 2015 adrswadrswadrswadrswad NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN adrswadrswadrswadrswad NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Beleidsplan 2015 adrswadrswadrswadrswad NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Inhoudsopgave Inleiding 3 Interne organisatie 4 Externe samenwerking & profilering 9 Campagnes

Nadere informatie

Ontmoeten met ambitie

Ontmoeten met ambitie Ontmoeten met ambitie Handleiding activiteiten Inleiding PerspectieF is een organisatie van christelijke jongeren die politiek actief zijn. PerspectieF wil stimuleren dat ook andere jongeren zich aansluiten

Nadere informatie

Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Beleidsplan. Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwardwarsdw

Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Beleidsplan. Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwardwarsdw Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Beleidsplan 2018 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwardwarsdw 1 inhoudsopgave Inleiding Pagina 2 Interne organisatie Pagina 3 t/m 7 Externe samenwerking & profilering Pagina 8 t/m

Nadere informatie

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Najaar 2016 1 Inleiding Op het moment dat we dit plan schrijven, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van het zomeroffensief en de activiteiten van

Nadere informatie

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bestuur & overdwars informatieboekje 2019 kies voor een bestuursjaar bij dwars! hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bestuur & overdwars informatieboekje 2019 kies voor een bestuursjaar bij dwars! hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bestuur & overdwars informatieboekje 2019 kies voor een bestuursjaar bij dwars! hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kies voor een bestuursfunctie bij dwars! Tijdens het zomercongres op

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

adrswadrswadrswadrswadrs NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Beleidsplan 2014 adrswadrswadrswadrswadrs NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

adrswadrswadrswadrswadrs NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Beleidsplan 2014 adrswadrswadrswadrswadrs NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN adrswadrswadrswadrswadrs NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Beleidsplan 2014 adrswadrswadrswadrswadrs NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN Inhoudsopgave Inleiding 3 Interne organisatie 4 Externe samenwerking & profilering 9

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Najaarscongres 2016 Breda. Beleidsplan dwarsdwarsdwardwarsdw

Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Najaarscongres 2016 Breda. Beleidsplan dwarsdwarsdwardwarsdw Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Najaarscongres 2016 Breda Beleidsplan 2017 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwardwarsdw INLEIDING BELEIDSPLAN 2017 In maart 2017 gaat Nederland naar de stembus voor 150 nieuwe Kamerleden

Nadere informatie

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Lieve Brabantse (en Zeeuwse) Jonge Democraten, De eerste activiteit na de zomer en dan meteen een Afdelingscongres. En dit

Nadere informatie

Werkplan landelijk bestuur 2016/2017 Jonge Socialisten in de PvdA

Werkplan landelijk bestuur 2016/2017 Jonge Socialisten in de PvdA Werkplan landelijk bestuur 2016/2017 Jonge Socialisten in de PvdA Bovenste rij (v.l.n.r.): Edou Hamstra (bestuurslid leden), Simon Putman (bestuurslid politiek & scholing) Twan Wilmes (penningmeester &

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Jonge Socialisten in de PvdA

Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Jonge Socialisten in de PvdA Werkplan landelijk bestuur 2014/2015 Jonge Socialisten in de PvdA Van links naar rechts: Natasha Elfrink (bestuurslid politiek & scholing), Rolf de Goeij (bestuurslid politiek & communicatie), Bart van

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden Jaarplan 2019 PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden 1 Stadsdeel Amsterdam Centrum De politieke structuur van de stad /stadsdelen is gewijzigd.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

Beleidsplan Bestuur Brongers

Beleidsplan Bestuur Brongers Voltijd Vol Energie! Beleidsplan Bestuur Brongers 2017-2018 Beleidsplan Bestuur Brongers 1 Voorwoord Lieve leden, Inhoudsopgave Het gaat ontzettend goed met de Jonge Democraten (JD). We zijn groter en

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Intro 2 Campagnestrategie 3 Vorige campagne 3 Doel campagne 2019 3 Achterban 3 Doelgroep 3 Activiteiten 3 Landelijke campagne

Nadere informatie

Beleidsplan PINK Zuid-Holland

Beleidsplan PINK Zuid-Holland Beleidsplan PINK Zuid-Holland September 2018 - Augustus 2019. Bestuur Jordaans I Mark Jordaans - Voorzitter Fenna Deinum - Secretaris Marit Mol Lous - Penningmeester Daisy Ruiter - Bestuurslid Acties Sarah

Nadere informatie

JMA jaarkader. 2014-2015 concept

JMA jaarkader. 2014-2015 concept JMA jaarkader 2014-2015 concept INHOUDSOPGAVE Voorwoord...1 Hoofdstuk 1 - Doelen voor 2014-2015...3 Van ABP naar hernieuwde samenwerking Milieudefensie...3 Positioneringstraject...3 Criteria partnerships...3

Nadere informatie

Beleidsplan Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Bestuur Van Vugt I September 2016

Beleidsplan Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Bestuur Van Vugt I September 2016 Beleidsplan Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Bestuur Van Vugt I September 2016 Beste leden, Hierbij presenteren wij het beleidsplan voor de komende bestuursperiode. Als bestuur zijn wij gezamenlijk tot

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei

Kübra Ozisik. Marjolein Kolstein. Mei Kübra Ozisik Mei 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl @basisvoorbeleid BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 1. Inleiding 4 2. Resultaten 5 2.1 Respons 5 2.2 Bekendheid

Nadere informatie

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2017

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2017 Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2017 Inhoud Inleiding... 2 1. Verkiezingscampagnes... 3 2. Politieke vormings- en scholingsactiviteiten... 3 3. Informatievoorziening... 3 4. Ledenwerving... 4 5. Werving

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam

Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Parttime bestuursjaar bij Integrand Rotterdam Integrand verbindt en stimuleert ambitie Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht Jaarplan 2016 Werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht januari 2016 1 1. Inleiding In 2012 is de werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht van start gegaan. Elke tweede woensdag van de maand organiseren

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor Unicef vrijwilligers in de regio Leiden en omstreken. Allereerst de beste wensen voor een goed en gezond 2013!

Nieuwsbrief voor Unicef vrijwilligers in de regio Leiden en omstreken. Allereerst de beste wensen voor een goed en gezond 2013! Nieuwsbrief voor Unicef vrijwilligers in de regio Leiden en omstreken Beste Vrijwilligers, Allereerst de beste wensen voor een goed en gezond 2013! We hopen dat het een mooi UNICEF jaar wordt voor ons

Nadere informatie

JAARPLAN Christen-Democratisch Jongeren Appèl 2016

JAARPLAN Christen-Democratisch Jongeren Appèl 2016 JAARPLAN Christen-Democratisch Jongeren Appèl 2016 Voorwoord Waarde leden, Voor jullie ligt het nieuwe beleidsplan (jaarplan) van het CDJA voor het jaar 2016. Dit jaar hebben we gekozen voor een andere

Nadere informatie

Najaarscongres 2015 Den haag. Beleidsplan 2016

Najaarscongres 2015 Den haag. Beleidsplan 2016 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Najaarscongres 2015 Den haag Beleidsplan 2016 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwardwarsdw 1 INLEIDING BELEIDSPLAN 2016 Over enkele maanden is het 25 jaar geleden dat DWARS het licht

Nadere informatie

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân bestuur Meister I 2016/2017 Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Het beleid 3.1 Leden en promotie 3.1 Activiteiten

Nadere informatie

In 2009 is het bestuur 8 keer bijeengekomen voor bestuursvergadering. Op deze vergaderingen zijn met name de volgende zaken behandeld:

In 2009 is het bestuur 8 keer bijeengekomen voor bestuursvergadering. Op deze vergaderingen zijn met name de volgende zaken behandeld: Algemeen 2009 Het jaar 2009 stond in het teken van 30 jaar UNIFIL. Het bestuur is eind 2008 al begonnen met een aantal zaken voor te bereiden. Er waren contacten met een aantal organisaties zoals het VI,(Veteranen

Nadere informatie

JAARREKENING ASWA 2012/2013

JAARREKENING ASWA 2012/2013 JAARREKENING ASWA 2012/2013 INHOUDSOPGAVE Organisatie & Structuur... 1 Organisatie & Structuur... 2 Resultaten... 4 Financieel beleid... 5 Algemeen... 6 Samenvatting algemene resultaten... 7 Jaarrekening

Nadere informatie

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 06-09-2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Kandidaatstelling penningmeester... 4 Beleidsplan bestuur-heemskerk... 5 2 PROGRAMMA 19.30 Opening AAV 19.31 Installatie

Nadere informatie

Bètabanenmarkt bestuursjaar

Bètabanenmarkt bestuursjaar Bètabanenmarkt bestuursjaar 2018-2019 Vind jij de Bètabanenmarkt gaaf? Lijkt het je leuk om extra ervaring op te doen met het organiseren van een groot evenement? Solliciteer dan nu (voor 11 april) voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten 2012 2013 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NEWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie

Nadere informatie

Werkplan landelijk bestuur 2015/2016 Jonge Socialisten in de PvdA

Werkplan landelijk bestuur 2015/2016 Jonge Socialisten in de PvdA Werkplan landelijk bestuur 2015/2016 Jonge Socialisten in de PvdA Van links naar rechts: Martijn Otten (bestuurslid politiek & communicatie), Laura Jak (vicevoorzitter/secretaris), Lieke Kuiper (bestuurslid

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Notulen ALV 27-01-2015 4. Verantwoording bestuur 2014-2015 5. Halfjaarrekening 2015 6. Verkiezen nieuw bestuur 7. Sluiting Agenda

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7 Werkplan VUUR 16-17 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelen 4 Financiën 5 Commissies 6 Jaarplanning 7 2 Voorwoord Dit jaar heeft de Universiteit Utrecht een weer nieuwe koers ingezet. Tijdens de presentatie van

Nadere informatie

Kandidaatstellingen bestuur en overdwars

Kandidaatstellingen bestuur en overdwars Kandidaatstellingen bestuur en overdwars Lynn van Calmthout (24 jaar) - Hoofdredacteur OverDWARS Lief DWARS, Lynn hier, 24 jaar, afgestudeerd in de stedenbouw, en momenteel voornamelijk bezig met de digitale

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Stem- en Notulencommissieleden Merel

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Beleidsdoelen

Beleidsdoelen Beleidsdoelen 2017-2018 1) Digitalisering Komend jaar hebben wij plannen met betrekking tot de digitale ontwikkeling van de vereniging. Er zijn drie punten waar wij op focussen: 1. Digitale betalingen

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Stichting Nacht van de Fooi Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht contact@nachtvandefooi.nl www.nachtvandefooi.nl Beste geïnteresseerde, Dat

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Net iets meer: Verdieping, verbinding en vertier Datum: 22-01-2018 VOORWOORD Beste leden, Voor jullie ligt het derde beleidsplan van de A.S.V.A. Alumnivereniging,

Nadere informatie

MR Jaarverslag OBS De Watermolen

MR Jaarverslag OBS De Watermolen MR Jaarverslag OBS De Watermolen Voor schooljaar 2016-2017 Versie 1.01 Definitief 20 september 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Samenstelling MR 2016-2017... 1 Verkiezing OMR 2017-2018... 4 MR Werkplan...

Nadere informatie

Beleid Stichting De Peetfamilie 2015-2017

Beleid Stichting De Peetfamilie 2015-2017 2015-2017 Bestuur Stichting de Peetfamilie Sebastiaan Meijers Voorzitter Amarins Bellinga Secretaris Lisette Tas Penningmeester Emilie Buist Commissaris Fondsen Jolie Derkx Commissaris Gasten en Verpleging

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag 2016 2021 Stichting Droomdag Veenderveld 98 2371 TX Roelofarendsveen Beleidsplan Inleiding Het vorige beleidsplan van de Stichting Droomdag had geen einddatum. Hierin stonden

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2017 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

Profiel kandidaten bestuur

Profiel kandidaten bestuur Profiel kandidaten bestuur 2018-2020 Inleiding In oktober 2018 treedt het huidige bestuur na 2 jaar af. Daarom zijn we opzoek naar een nieuw bestuur. In onderstaande tekst vindt u de profielschets voor

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

AAV der Jonge Democraten Limburg

AAV der Jonge Democraten Limburg AAV der Jonge Democraten Limburg 11-1-2017 Notulen AAV JD Limburg 11 januari 2017 Opening 19:38 Dennis wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. Benoeming SNC Hans is benoemd. Vaststellen Agenda Jaarrekening

Nadere informatie

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Jobbeurzen De kerntaak van VDAB is werkzoekenden

Nadere informatie

S T A T U U T. aangenomen op het 6de EUCDW-congres 15 maart 1993 KÖNIGSWINTER - D. aangepast op het 7de EUCDW-congres 6 september 1997 ROME - I

S T A T U U T. aangenomen op het 6de EUCDW-congres 15 maart 1993 KÖNIGSWINTER - D. aangepast op het 7de EUCDW-congres 6 september 1997 ROME - I S T A T U U T aangenomen op het 6de EUCDW-congres 15 maart 1993 KÖNIGSWINTER - D aangepast op het 7de EUCDW-congres 6 september 1997 ROME - I aangepast op het 8 ste EUCDW-congres 26 november 2001 in BRUSSEL

Nadere informatie

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2015

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2015 Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2015 Inhoud Inleiding... 2 1. Organisatieopbouw... 3 2. Politieke vormings- en scholingsactiviteiten... 3 3. Informatievoorziening... 3 4. Ledenwerving: supporters...

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan Jaarplan 2017 www.kaalonederland.org Kaalo Nederland is een actieve organisatie van een aantal Nederlandse Somaliërs en initiator van verschillende wederopbouwprojecten. Kaalo Nederland heeft dankzij diverse

Nadere informatie

Evaluatie TKV2017 Campagne.

Evaluatie TKV2017 Campagne. Evaluatie TKV2017 Campagne. Deze evaluatie bestaat uit vijf delen. In de eerste drie delen vindt u de evaluaties terug van elk van de campagnekernteam leden: respectievelijk Durk-Jan Tabak (organisatie),

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Voorzitter b. Vice voorzitter/hr-manager

Nadere informatie

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO

Stichting Koningsdag Zierikzee. Dulve BD Zierikzee IBAN NL75RABO Stichting Koningsdag Zierikzee Dulve 50 4303 BD Zierikzee IBAN NL75RABO0300072473 www.koningsdagzierikzee.nl contact@koningsdagzierikzee.nl 06-30714396 JAARVERSLAG 2016 Inhoud 1. Bestuursverslag... 3 1.1

Nadere informatie

E e r w a a r d e l e d e n,

E e r w a a r d e l e d e n, 1 2015 2 E e r w a a r d e l e d e n, Als er geen ambitie heerst wordt er vaak gezegd dat men op de winkel past. Echter, een winkel draaiende houden is geen gemakkelijke klus, er komt veel bij kijken.

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2017

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2017 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2017 Stichting Nacht van de Fooi Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht contact@nachtvandefooi.nl www.nachtvandefooi.nl Beste geïnteresseerde, Dat

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten

Functieomschrijvingen bestuur Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Functieomschrijvingen bestuur 2013 2014 Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten Stichting Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) is een netwerk van ruim 3000 Nederlandse studenten die een studie in

Nadere informatie

Parttime bestuursjaar bij Integrand

Parttime bestuursjaar bij Integrand Parttime bestuursjaar bij Integrand Integrand verbindt en stimuleert ambitie 1 Inhoud 1. Voorwoord 2. Wat is Integrand? 3. Wat houdt een bestuursjaar bij Integrand in? a. Algemeen b. Voorzitter c. Vicevoorzitter/HR-manager

Nadere informatie

Actieplan schooljaar

Actieplan schooljaar Actieplan schooljaar 2019-2020 Inhoud actieplan Tur Ta Konta in t kort Agenda 2019-2020 Jubileumviering 25 september 2019 Rekenprogramma Begeleiding 1 op 1 Nieuwe tutoren Nestor tutoren KONTAkt app Reken

Nadere informatie

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012

DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 DOCTORS FOR MOZAMBIQUE STICHTING JAARREKENING 2012 Vastgesteld door het bestuur op 9 april 2013 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2012 5 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2012

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Infopakket bestuursfunctie

Infopakket bestuursfunctie Infopakket bestuursfunctie Inleiding Wellicht ken je Amsterdam United al van de #ITooAmUvA, wellicht ken je Amsterdam United van een van onze events zoals het Zwartepiet-symposium, of wellicht ken je Amsterdam

Nadere informatie

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden AEGEE-Leiden sponsormogelijkheden Introductie Door met AEGEE-Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE-Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Externe contacten. Interne contacten. Financiën. Conclusies en aanbevelingen Stichting Earlybirds fotografie Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Externe contacten Interne contacten Financiën Conclusies en aanbevelingen Voorwoord Earlybirds fotografie

Nadere informatie

Driejarenplan

Driejarenplan Driejarenplan 2016-2019 Inleiding Studiestichting Alias voor studenten Taal- en cultuurstudies is een stichting die afgelopen jaren veel gegroeid is op het gebied van professionalisering, financiën en

Nadere informatie

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Oud en Nieuw

BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING. Oud en Nieuw BELEIDSPLAN A.S.V.A. ALUMNIVERENIGING Oud en Nieuw Datum: 6 mei 2016 VOORWOORD Beste leden, Vorig jaar is er voorzichtig begonnen met het opnieuw tot leven brengen van de ASVA Alumnivereniging. Veel mensen

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 D66 Amsterdam Centrale Stad

Jaarrekening 2016 D66 Amsterdam Centrale Stad Jaarrekening 2016 D66 Amsterdam Centrale Stad Inhoudsopgave 1) Voorwoord 2) Balans 3) Staat van baten en lasten 4) Grondslagen voor waardering 5) Toelichting op de Balans en de Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Infographic: De uitslag

Infographic: De uitslag Infographic: De uitslag Korte omschrijving werkvorm Aan de hand van grafieken bespreekt u met de leerlingen verschillende aspecten van de verkiezingsuitslag. Leerdoel Kennis opdoen over peilingen en over

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Beleidsplan 2013/2014 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Doelstellingen 2013/2014 Bladzijde 6 Uitgaven Overige inkomsten PR Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Van idee naar congres

Van idee naar congres Van idee naar congres Voorstel voor de uitwerking van de resolutie ledendemocratie Ideeën leden en voorstellen Partijbestuur We kennen verschillende manieren waarop een idee in een congresbesluit vastgelegd

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

VIDIUS ZOEKT NIEUW BESTUUR

VIDIUS ZOEKT NIEUW BESTUUR VIDIUS ZOEKT NIEUW BESTUUR VOORWOORD Beste Utrechtse student, Momenteel is het vijfde bestuur van VIDIUS nog hard aan het werk om jouw belangen te behartigen. Gevraagd en ongevraagd laten wij horen wat

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Welke kansen bieden internet en sociale media (niet)?

Welke kansen bieden internet en sociale media (niet)? Welke kansen bieden internet en sociale media (niet)? Chris Aalberts Internet en sociale media hebben de wereld ingrijpend veranderd, dat weten we allemaal. Maar deze simpele waarheid zegt maar weinig

Nadere informatie

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden

AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden AEGEE- Leiden sponsormogelijkheden Door met AEGEE- Leiden samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE- Leiden biedt vele mogelijkheden tot sponsoring

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Begroting 2016 Inkomsten Ten opzichte van 2014 zijn de inkomsten van 2015 aanzienkijk lager uitgevallen en zijn deze voornamelijk afkomstig van geld verworven op beurzen. Met

Nadere informatie

EUROPESE AEGEE STEDEN

EUROPESE AEGEE STEDEN STRUCTUUR AEGEE-Amsterdam wordt geleid door het bestuur. De voorzitter, secretaris, penningmeester en de algemene bestuursleden doen een jaar lang van april tot april hun uiterste best om alles op rolletjes

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Beste geïnteresseerde, Dat je deze informatiebrochure nu voor je hebt liggen betekent dat je interesse hebt in een parttime bestuursjaar

Nadere informatie