Jaarkalender

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarkalender 2013-2014"

Transcriptie

1 Jaarkalender OBS De Watermolen Molenwerf WR Koog aan de Zaan info@obsdewatermolen.nl Skype directie.obsdewatermolen

2 Jaarkalender van obs. De Watermolen Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de informatiekalender van De Watermolen voor het schooljaar Naast alle belangrijke data van het jaar, vindt u in de kalender praktische informatie over het huidige schooljaar. De onderstaande onderwerpen worden behandeld: Schoolgegevens; Schooltijden; Schoolomgeving; Eten en drinken op school; Ouders in de school; Ouderbijdrage en schoolreisgeld; Hoe wordt u geïnformeerd?; Diversen; Bewegingsonderwijs; Tussenschoolse opvang; Activiteiten Jeugdgezondheidszorg. Namens het team van de Watermolen, Matthieu van Wijhe (directeur)

3 Schoolgegevens Openbare basisschool "De Watermolen" Molenwerf WR Koog a/d Zaan Tel: Website: directie@obsdewatermolen.nl Bankrekeningnummer: t.a.v. Stichting Watermolen Combi Directeur: Matthieu van Wijhe ( directie@obsdewatermolen.nl) Adreswijzigingen Mocht u van adres veranderen, of krijgt u een ander (mobiel) telefoonnummer of adres, wilt u dit dan via de mail doorgeven aan de administratie op het adres administratie@obsdewatermolen.nl Groepsindeling Groep Leerkracht werkdagen 1 /2 A Irene Groot maandag t/m vrijdag 1 /2 B José Glandorff maandag t/m dinsdag Myriam Bonte woensdag t/m vrijdag 3 Mara Ros maandag t/m vrijdag 3 lio Jacqueline Spittler Wisselende dagen 4/5 Patricia Brandt maandag t/m vrijdag (i.v.m. zwangerschapsverlof, zie jaarkalender) 4/5 Bianca Los Zwangerschapsvervanging 5/6 Femke de Waal maandag t/m woensdag Tessa Kieft donderdag t/m vrijdag 6/7 Sanne Roos maandag t/m vrijdag 8 Ingrid Gras maandag t/m vrijdag Directeur Intern Begeleidster Vakleerkracht gymnastiek Bapo-vervanging ICT-coördinator Administratie & conciërge Rug- & ib-zakondersteuning Groep-3-Voorbereidingsgroep Onderwijsassistent Matthieu van Wijhe op maandag t/m vrijdag Miranda Mulder op woensdag t/m vrijdag René Hooyschuur op maandag en donderdagochtend Miranda Mulder (zie jaarkalender) Gerard Sinkeler op dinsdagochtend Monique de Leeuw op ma t/m vrijdag Manouk Oud dinsdagochtend, woensdag & donderdag Mara Ros vanaf 1 april op maandag, dinsdag & donderdag Diana Kroonenburg (maandag, woensdag & vrijdag)

4 Schooltijden Schooltijden Middagpauze uur Maandag, dinsdag, donderdag uur uur Woensdag en vrijdag uur Zoals u in het schema ziet, gaan we op woensdag en vrijdag door tot uur. Zaan Primair, het bestuur waar De Watermolen onder valt, streeft er naar om naar een 5-gelijke-dagen systeem over te gaan. In de loop van het jaar ontvangt u hier meer informatie over. Pauze Kleuters Dagen tijd Woe & vrij 11:30-12:15 Ma, di, do 11:00-11:45 14:30-15:15 Groep 3 en 4/5 Dagen tijd Ma t/m vrij 10:15-10:30 Groep 5/6 t/m 8 Dagen tijd Ma t/m vrij 10:30-10:45 Studiedagen en Calamiteitendag In de kalender vindt u een aantal studiedagen. Op deze dagen zijn de leerlingen vrij en hebben de leerkrachten scholing. Om iedereen zoveel mogelijk ter wille te zijn, zijn deze dagen zo evenredig mogelijk over de week verdeeld en daar waar mogelijk gekoppeld aan andere vrije dagen. De Watermolen moet één calamiteitendag per jaar reserveren. De kinderen zijn in principe vrij, tenzij er door een calamiteit al eerder dat schooljaar een extra dag vrij is gegeven. Verlof en Verzuim Uw kind heeft een leerplicht. Dit betekent dat alle kinderen in Nederland verplicht naar school moeten. Uw kind is leerplichtig met ingang van de eerste dag van de maand, die volgt op de maand dat uw kind 5 jaar wordt. Het aanvragen van verlof voor uw kind is daarom aan strenge wettelijke regels gebonden. De directeur van de school is degene die het verlof wel of niet toekent. De regels voor het toekennen van verlof staan vermeld in de verlofwijzer van de gemeente Zaanstad. Een link naar de verlofwijzer vindt u op onze website onder het menu Verlofregeling. Als uw kind zonder reden afwezig is, ongeoorloofd schoolverzuim, meldt de school dit bij de afdeling leerplicht van de gemeente Zaanstad. Dit kan leiden tot boetes voor u als ouder.

5 Wanneer uw kind in geval van ziekte, een bezoek aan de dokter, of tandarts, niet op school komt, wilt u dit dan vóór 8:30 uur telefonisch bij de school melden. Wanneer uw kind zonder afmelding wegblijft, maken wij ons zorgen! Op tijd beginnen Om op tijd te starten met de lessen, gelden er de volgende afspraken: Van 8.15 uur tot 8.25 uur en van uur tot uur lopen er leerkrachten op het plein; De kinderen en ouders wachten op het plein tot ze naar binnen kunnen. Bij regen, kunt u uiteraard in de gang wachten; De kleutergroepen mogen om 8.20 uur naar binnen. Kinderwagens blijven op de gang. U wordt verzocht het niet voor de ramen te zwaaien. Over het algemeen maakt dit het afscheid voor de kleuters moeilijker; Voor de groepen 3 t/m 8 wordt om 8.25 uur en om uur de schoolbel geluid; De kinderen lopen rustig naar binnen; Bij binnenkomst in het lokaal gaan de leerlingen rustig zitten en eventueel met een activiteit aan de slag; De kinderen mogen tussen de middag niet eerder dan uur op het plein spelen; er is dan pas toezicht van een leerkracht; Om 8.30 uur en uur gaan de lessen beginnen. We verzoeken dan de ouders het lokaal te verlaten. De ouders van groep 5 t/m 8 vragen wij om buiten het lokaal afscheid te nemen; Jassen e.d. moeten in de luizentassen worden opgeborgen. Deze tas moet aan de kapstok worden gehangen; Skaten en fietsen op het plein vóór en na schooltijd en tijdens het binnenkomen en weggaan van de kinderen en ouders is in verband met de veiligheid niet toegestaan. Skaten, fietsen, steps en dergelijke mogen niet in de gang worden achtergelaten. Ziektevervanging leerkrachten Bij afwezigheid van een leerkracht vragen we vervanging aan bij het bestuur. Wanneer er geen invallers beschikbaar zijn, proberen wij zoveel mogelijk intern een oplossing te vinden. De directeur en ib-er vervangen geen groepen. Indien er geen vervanger beschikbaar is, hanteren we de volgende procedure: De eerste dag wordt de groep (indien mogelijk) opgesplitst. De tweede dag worden de ouders/verzorgers van de kinderen van de afwezige leerkracht voor schooltijd telefonisch verzocht hun kind thuis te houden. Aan het eind van de tweede dag worden de ouders/verzorgers van een andere groep schriftelijk verzocht hun kind de volgende dag thuis te houden. De tweede dag wordt de groep van de afwezige leerkracht opgevangen door een andere leerkracht. Dit rouleert totdat er een vervanger beschikbaar komt of totdat de afwezige leerkracht weer aan het werk gaat. Uiteraard worden de kinderen voor wie de ouders/verzorgers geen opvang kunnen regelen, op school opgevangen. Als er tijdens ziekte van een kleuterjuf een kind komt wennen, dan zal de ouder worden gebeld voor een andere afspraak.

6 Schoolomgeving Vervoer Om veiligheidsredenen verzoeken we de ouders zo min mogelijk gebruik te maken van hun auto bij het naar school brengen en/of ophalen van hun kinderen. Het is namelijk zeer gevaarlijk als er veel autoverkeer rond de school is. Onder schooltijd geldt een inrijdverbod voor auto s vanaf de brug op de Molenwerf. Het is niet toegestaan op het schoolplein te fietsen. De fietsen moeten in de fietsenrekken aan de oostkant van het schoolgebouw of bij de zij-ingang (bij het pad tussen Dynamica en De Watermolen) worden geplaatst. Door het beperkte aantal fietsenrekken verzoeken wij de kinderen die dicht bij school wonen niet op de fiets te komen. Ook verzoeken wij ouders om de fietsen zoveel mogelijk op een eigen standaard te plaatsen zodat de fietsenrekken voor de kinderfietsen beschikbaar blijven. Honden Honden mogen het schoolgebouw niet betreden. Wellicht ten overvloede, wijs ik u er op dat honden op het plein dienen te zijn aangelijnd. Dit geldt ook voor lieve honden. Rookbeleid Leerkrachten die roken, doen dit niet in het bijzijn van de kinderen. Wij verzoeken ook de ouders niet op het schoolplein te roken.

7 Eten en drinken op school Schoolmelk Er is voor kinderen de mogelijkheid om iedere dag melk of optimel te drinken. U kunt uw kind opgeven en afmelden via de website De kinderen kunnen ook een eigen beker drinken, of wat fruit mee naar school nemen. Gezonde tussendoortjes Als school streven wij naar een gezonde levensstijl en daarmee dus ook naar gezonde tussendoortjes. Wij verstaan hieronder: Een plak ontbijtkoek; Een mueslireep; Een evergreen, Liga of een Sultana; Een eierkoek; Vers fruit zoals een appel, banaan, druiven, aardbeien, peer, kiwi, ananas, mandarijn; Diverse soorten groente zoals, komkommer, kerstomaatjes, mini wortelen, radijsjes; Rijstwafels; Fruitdag Op woensdag en vrijdag hanteren wij een groente- en fruitbeleid. Dit houdt in, dat uw kind die dag alleen groente en/of fruit meeneemt. Dit mag natuurlijk ook op andere dagen. Mochten er specifieke redenen zijn waarom u hiervan wilt afwijken, dan vragen wij u hierover in overleg te treden met de leerkracht van uw kind, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Trakteren Tegenwoordig wordt door veel ouders gelet op gezonde voeding. Daar past snoepgoed niet in. Daarom willen wij u vragen een gezonde traktatie te bedenken in plaats van zoetigheden, zoals snoepjes en producten met kleur- en smaakstoffen. Onder het menu Links op de website, is een link te vinden naar en website, met ideeën over gezond trakteren.

8 Ouders in de school Medezeggenschapsraad (MR) In de Medezeggenschapsraad zitten drie ouders en drie teamleden. De directie is adviserend lid. De MR bespreekt zaken aangaande school, bewaakt het beleid en het proces van school en onderhoudt de contacten met het bestuur. De MR is bereikbaar via Ook hangt er een brievenbus bij de hoofdingang waarin u uw vragen kwijt kunt. De ouders in de medezeggenschapsraad: Berrit Dulleman; Irene Levinson (voorzitter); en Janaika Bree-van Tent Beking Teamleden in de MR: Mara Ros; Irene Groot; en Miranda Mulder Adviserend lid: Matthieu van Wijhe (directeur) Er is ook een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). In de GMR is een afvaardiging van ouders en leerkrachten van alle scholen vertegenwoordigd, vallend onder het bestuur van Zaan Primair. Ouderraad In de OR zitten ouders, die de school graag een handje helpen. De OR adviseert de MR en de directie gevraagd of ongevraagd over voornamelijk die aangelegenheden die de ouders aangaan. Ook verlenen zij medewerking aan binnen- en buitenschoolse activiteiten in overleg met en onder verantwoordelijkheid van de schoolleiding; De OR heeft geen wettelijke status en functioneert daarmee naast de medezeggenschapsraad (MR), het bestuur, het team en de directie. De OR verricht haar werkzaamheden in overeenstemming met de doelen, taken en bevoegdheden van bestuur, MR, team en directie. De OR is bereikbaar via or@obsdewatermolen.nl. Ook hangt er een brievenbus bij de hoofdingang, waarin u uw vragen kwijt kunt. De ouders in de ouderraad: Karin de Haas (voorzitter); Sonja den Daas (secretaris); Jenny Klerk (Penningmeester); Linda Pietersen; Ilonka Kruyt; Sonja Brandsma; Martine Bijleveld en Karin Moormann Bij de vergaderingen zijn ook altijd een of meer teamleden aanwezig. Dit zijn juf Irene, juf Patricia en/of de directeur.

9 Klassenouder Op school werken wij met klassenouders. Deze ouders hebben regelmatig overleg met de leerkracht over het organiseren van diverse activiteiten voor de groep. U kunt hierbij denken aan: Een excursie; ouders benaderen voor vervoersmogelijkheden en dergelijke; Diverse feesten; algemene assistentie voor de groepsleerkracht; doen wat nodig is op groepsniveau; Op verzoek van de ouderraad helpen bij de organisatie van activiteiten op schoolniveau; Andere ouders betrekken/vragen bij activiteiten; Zaken die zich in de loop van het jaar op groepsniveau of bouwniveau voordoen; zoals hulp bij de (eind-)schoonmaak en de techniektorens. De leerkracht benadert ouders aan het begin van het jaar met de vraag of iemand klassenouder wil worden. U kunt ook zelf bij de leerkracht aangeven dat u geïnteresseerd bent. De precieze regels en afspraken hierover vindt u op de site onder het menu `Hoe is het geregeld met `. Ouderhulp Veel ouders ondersteunen ons onderwijs. Zij helpen bij niveau-lezen, rekenen, creatieve activiteiten, enzovoorts. Daarnaast helpen ouders bij verschillende activiteiten. Via de nieuwsbrief, de memoborden bij de groepslokalen, via de groepsouders en over de mail kunt u zich opgeven voor de verschillende activiteiten.

10 Ouderbijdrage en Schoolreisgeld De kosten van feesten en activiteiten als excursies en projecten kunnen niet altijd vanuit het gewone schoolbudget worden betaald. Daarom wordt van de ouders een (vrijwillige) bijdrage gevraagd t.b.v. het ouderfonds. Van deze bijdrage worden diverse activiteiten voor kinderen gefinancierd, zoals het sinterklaasfeest, het kerstfeest, het paasfeest, diverse sportactiviteiten, de wandeltocht, kosten voor projecten, enzovoorts. De hoogte van de ouderbijdrage en de bestemming daarvan worden vastgesteld door de Stichting Combi en de school, met instemming van de medezeggenschapsraad. Op dit moment is de ouderbijdrage 24, - per kind. De hoogte van deze ouderbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld op de jaarvergadering van de ouderraad. De ouderraad legt verantwoording af van haar uitgaven tijdens de jaarlijkse ouderavond. Ook is er een jaarlijkse kascontrole. Naast de ouderbijdrage is er het schoolreisgeld. De kinderen van groep 1 t/m 5 gaan 1 dag op schoolreis en betalen 30. Groep 6 & 7 gaan één nachtje weg en betalen 30. Dit lage bedrag is mogelijk doordat groep 6 & 7 niet met de bus op kamp gaan, maar ouders helpen met rijden. De kinderen van groep 8 gaan 2 dagen op kamp. Dit kamp kost 66. De bijdragen worden op 3 momenten in het jaar geint. oktober januari april Groep 1 t/m Groep Aan alle ouders is een brief met het verzoek tot automatisch incasso voor de ouderbijdrage toegezonden door de ouderraad. Wij doen een nadrukkelijk verzoek gebruik te maken van de automatische incasso. Het innen van het schoolreisgeld en de ouderbijdrage is namelijk zeer tijdrovend. Ouders die principieel tegen automatisch incasso zijn, worden verzocht de ouderbijdrage en het schoolreisgeld zelf over te maken op rekeningnummer t.a.v. Stichting Watermolen Combi onder vermelding van de naam en de groep van uw kind.

11 Hoe wordt u geïnformeerd? Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden. Wij doen dat op de onderstaande wijze. Informatie-avond In het begin van het schooljaar worden tijdens de groepsinformatie-avond de ouders van alle groepen geïnformeerd over de werkwijze in de groep en over het lesprogramma. Ouderavond Eenmaal per jaar wordt een ouderavond gehouden. Het thema van deze avond verschilt per jaar. Rapportgesprekken Twee keer per jaar zijn er 10-minuten-gesprekken om over de vorderingen van uw kind te praten. Het derde 10-minuten-gesprek is facultatief. Kinderen die nieuw op school zijn Voor de ouders van nieuwe kinderen is er na ongeveer 4 weken een informatief gesprek met de leerkracht. Kijkavond Eén keer per jaar houden we een kijkavond. Op deze avond kunt u het werk van uw kind bekijken. De kinderen vertellen dan over hun werk en de leerkracht is aanwezig om vragen te beantwoorden. Nieuwsbrief Ongeveer een keer per twee weken komt er een nieuwsbrief uit. In deze brief staan zaken, die voor de betreffende periode van belang zijn. De nieuwsbrief wordt zoveel mogelijk digitaal verstuurd. Op uw verzoek is het ook mogelijk om de nieuwsbrief op papier mee te krijgen. Tijdens de informatie-avond zullen wij u vragen het bij ons bekende -adres te controleren. Het is mogelijk om met de leerkracht te mailen. Aan het begin van het jaar ontvangt u hierover een mail. Bij de informatie die er hier wordt uitgewisseld, moet u denken aan: Het doorgeven van bijzonderheden; zoals een update van de website en toetsen; Hulpvragen van ons bij bijvoorbeeld excursies, inzet techniektorens en dergelijke; Een berichtje van school in het geval wij graag met u af willen spreken.

12 Het is de bedoeling om ziekmeldingen via de telefoon door te blijven geven. Als u graag ergens met ons over wilt praten, doen wij dit bij voorkeur in een persoonlijk gesprek. Het maken van een afspraak over de mail kan uiteraard wel. Website Onze school heeft een eigen website ( Op de website kunt u alle informatie over de school terug vinden. Onze website wordt regelmatig bijgehouden. Tevens worden er foto s op de site geplaatst zodat u een goede impressie krijgt van hetgeen op onze school gebeurt. Ouders die bezwaar hebben tegen plaatsing van foto s waarop hun kind(eren) staan, kunnen dit kenbaar maken bij de leerkracht.

13 Diversen Informatie- en Communicatie-Technologie (ICT) Wij beschikken op school over een computernetwerk. In alle groepen en op de gang wordt gebruik gemaakt van diverse computerprogramma s. We hanteren een protocol voor het gebruik van internet op onze school. Dit protocol wordt met de kinderen besproken en is op onze website terug te vinden. Op De Watermolen wordt er gewerkt met het digitale schoolbord. Leerlingvolgsysteem Met behulp van het Cito-leerlingvolgsysteem houden we de ontwikkeling van uw kind bij. Door observaties en toetsen brengen wij deze voor ieder kind in kaart. In groep 3 t/m 8 worden de volgende toetsen afgenomen: rekenen en wiskunde, begrijpend lezen, technisch lezen en spelling. Bij de groepen 1/2 worden de Cito-toetsen voor taal en rekenen afgenomen. De kleuters die langer dan 6 maanden naar school zijn gegaan, mogen meedoen. De toetskalender kunt u op site terugvinden. Wij vragen u om tijdens de toetsmomenten geen afspraken te maken bij de tandarts, dokter en dergelijke. Podiumoptreden Er wordt drie keer een podiumoptreden gehouden door en voor de leerlingen. Natuurlijk bent u als ouder hierbij hartelijk welkom. De data en tijden kunt u terugvinden in de jaarkalender. Tussentijdse schoolverlaters Kinderen die vanwege een verhuizing, of een andere reden, de school tussentijds verlaten, krijgen een onderwijskundig rapport mee. Dit rapport is bestemd voor de school waar het kind naar toe gaat en beschrijft de ontwikkeling van het kind. Culturele activiteiten In de klassen zijn er diverse culturele en creatieve activiteiten. Alle groepen gaan minimaal een keer per jaar naar een culturele activiteit. Te denken valt aan onder andere aan een theatervoorstelling of film. Dit wordt door Fluxus georganiseerd. De groepen gaan hier onder begeleiding naar toe. Verder worden er op school natuurlijk creatieve vakken gegeven. In de onderbouw is daar meer tijd voor beschikbaar dan in de bovenbouw. Dit jaar zijn er, naast de creatieve activiteiten in de klas, ook drie creatieve middagen gepland die groepsdoorbrekend zijn. Hoofdluis Hoofdluis is een hardnekkig probleem dat zich op veel scholen en in veel gezinnen voordoet. Wij hebben op school een hoofdluisprotocol. Dit kunt u op de site terugvinden onder het menu Hoe is het geregeld met. Na iedere vakantie vindt er hoofdluiscontrole plaats. De exacte data vindt u terug in de jaarkalender. Om deze controle goed te kunnen doen vragen wij u om de kapsels op deze dag eenvoudig te houden, bijvoorbeeld liever geen vlechten en overmatig gebruik van gel.

14 Alle kinderen gebruiken een luizentas, waarin hun jas en gymspullen worden bewaard. Als uw kind bij ons op school komt krijgt het een luizentas. Wanneer de luizentas stuk is, kan er voor 2,50 een nieuwe luizentas worden aangeschaft. De luizentassen worden ook meegenomen naar de gymzaal. Drie keer per jaar worden de luizentassen meegegeven naar huis om te wassen. Als ouders kunt u meehelpen om een uitbraak van hoofdluis te voorkomen. Controleer uw kind(eren) minstens 1 keer per week op hoofdluis. Doe dit op het voorhoofd, het achterhoofd en achter de oren. Hebt u luis gevonden, behandel direct! Zorg er voor dat ieder gezinslid met hoofdluis gelijktijdig wordt behandeld. Pesten Kinderen krijgen in hun vroege jeugd veel te maken met invloeden van buitenaf. Naast het feit dat onze school een plek is waar het leren centraal staat, schenken we veel aandacht aan het sociaal-emotioneel functioneren van de kinderen. Want wie lekker in zijn/haar vel zit, kan beter leren. Na iedere vakantieperiode wordt het Pestprotocol doorgenomen met de leerlingen. Dit protocol kunt u terugvinden op de website van de school onder het menu Hoe is het geregeld met Daarnaast vindt er een activiteit plaats dat een positieve bijdrage levert aan het klimaat in de klas. Het kan bijvoorbeeld zijn dat we de klassenregels opstellen, een sociogram maken of aandacht besteden aan sociale media. Verjaardagen We maken van de verjaardagen van de kinderen op school natuurlijk iets feestelijks. Een jarige kleuter mag met zijn of haar vader en/of moeder naar school komen. De ouders blijven tot na de kring er gezellig bij. Er worden liedjes gezongen. Dan feliciteren alle kleuters van de groep de jarige. Daarna mag de jarige trakteren. Voor de kinderen van groep 3 t/m 8 wordt natuurlijk ook gezongen en ook zij mogen de kinderen trakteren. De kinderen mogen vervolgens na uur, met een vriend/vriendinnetje, langs de andere groepen. De afspraken hierover zijn te vinden onder het menu Hoe is het geregeld met. Gevonden voorwerpen Naast de ingang van de bovenbouw staat een kast met gevonden voorwerpen. De spullen die niet opgehaald worden, stellen we kort voor iedere vakantie ten toon. De spulletjes die niet worden opgehaald, worden weggegooid. De kleding die niet wordt opgehaald, wordt in de kledingcontainer gedeponeerd. Lege batterijen, printerinktpatronen en- cartridges: In de hal van de hoofdingang staan bakken waar u lege batterijen, inktpatronen en tonercartridges in kwijt kunt. Naast de bijdrage aan het milieu, levert het De Watermolen ook een kleine aanvulling op op ons budget. Buitenschoolse opvang Met veel plezier is FreeKids vanaf 25 februari 2013 aan de slag gegaan op OBS De Watermolen. FreeKids zorgt voor een aantrekkelijk activiteitenaanbod tijdens onze buitenschoolse opvang, dat aansluit bij het onderwijsprogramma. Bovendien houden leerkrachten en FreeKids-medewerkers nauw contact over leerlingen die mogelijk extra aandacht nodig hebben. Ook behoort voorschoolse opvang tot de mogelijkheden. Inschrijven kan via

15 Bewegingsonderwijs Groep 1/2 Het bewegingsonderwijs voor de kleuters bestaat uit gymlessen in het speellokaal van de school. De kleuters gymmen in hun ondergoed of sportkleding. Wij vragen de kleuters stevige gymschoenen voorzien van naam, met een stroeve zool (géén zwarte zool) en zonder veters te dragen. De gymschoenen worden op school bewaard. De kleuters douchen niet na afloop. Het gymrooster bij de kleuters verspringt per week. Wie precies wanneer aan de beurt is, is terug te lezen in de kalender. Tijd Maandag dinsdag Donderdag Week 1 13:30 1/2a juf Irene 14:30 1/2a meester Rene 1/2b juf Jose 1/2b juf Myriam Week 2 13:30 1/2a juf Irene 14:30 1/2b meester Rene 1/2a juf Irene 1/2b juf Myriam Groep 3 t/m 8 Voor de gymlessen in de groepen 3 t/m 8 moeten de kinderen gymkleding én schoenen (zonder zwarte zool) meenemen. Uit veiligheidsoverwegingen is het is niet toegestaan zonder gymschoenen in de sporthal te gymmen. De kinderen douchen na de gymles. Over het omkleden en douchen is een doucheprotocol opgesteld. Dit vindt u terug op onze site onder het kopje Hoe is het geregeld met. In de teamkalender is terug te lezen wanneer er van dit rooster wordt afgeweken. Dit is ook verwerkt in de jaarkalender voor ouders. Op maandagmiddag start groep 3 om met gym en op donderdag groep 8. De kinderen die overblijven lopen om met de juf mee naar de gymzaal. De kinderen die tussen de middag thuis een broodje eten, mogen meteen naar de gymzaal en gaan gelijk met de anderen mee naar binnen. Tijd Maandag donderdag 8:30 Groep 5/6 les van meester René Groep 3 les van meester René 9:15 Groep 4/5 les van meester René Groep 4/5 les van meester René 10:00 Groep 8 les van meester René Groep 5/6 les van meester René 10:55 Groep 6/7 les van meester René Groep 6/7 les van meester René 13:30 Groep 3 les van meester René 8 Juf les van juf Ingrid

16 Tussen Schoolse Opvang (TSO) De Watermolen heeft een goed georganiseerde overblijf. Hoe het een en ander werkt, kunt u hieronder lezen: Structurele opgave Ouders kunnen hun kinderen aan het eind van schooljaar opgeven om het volgende schooljaar gebruik te maken van de overblijf op de Watermolen. Dit is een structurele opgave voor één of meer dagen per week. Natuurlijk is opgave tijdens het schooljaar ook mogelijk. Ook is het mogelijk overblijfdagen te wijzigen. Met deze opgave gaan de ouders akkoord met de betalingsregels. Indien een kind een afgesproken keer niet komt overblijven, dan dient dat s ochtends bij de balie te worden gemeld. Dit verzuim wordt niet in mindering gebracht op de totaalrekening. Ziekmeldingen worden via de school verwerkt. Bij ziekte van een kind, vindt na één maand ziek zijn terugbetaling (of verrekening) plaats van de daarna verzuimde overblijfdagen. Indien een ouder geen gebruik meer wenst te maken van de overblijf op De Watermolen, geldt er een opzegtermijn van een week. Ouders van kinderen, die structureel overblijven kunnen indien er onvoldoende opvangkrachten zijn verplicht worden naar behoefte te helpen bij de overblijf. Zij ontvangen hiervoor de vrijwilligersvergoeding. Deze vergoeding wordt verrekend met de overblijfrekening van hun kind(eren). Incidentele opgave Kinderen kunnen worden opgegeven om incidenteel over te blijven. Hiervoor dient één week voor de overblijfdag een formulier incidenteel overblijven te worden ingevuld en ingeleverd. Het genoemde formulier wordt alleen bij de eerste keer in een schooljaar geheel ingevuld. Bij eventueel volgende keren kan worden volstaan met overblijfdag(en), volledige naam en groep van het kind. Kosten Structureel overblijven kost voor het schooljaar 2013/2014 1,75 per keer. Incidenteel overblijven kost dit jaar 2,50 per keer. Betalingsregeling Nadat een kind is opgegeven wordt het aantal overblijfdagen geteld. In het aantal getelde dagen wordt rekening gehouden met vakantiedagen. Het dan ontstane totaal aan overblijfdagen kan alleen nog wijzigen door omstandigheden de school aangaande (bijvoorbeeld nog niet gepland schoolreisje of andere uitvallende schooldagen). De ouders/verzorgers verplichten zich het totaal aantal overblijfdagen vermenigvuldigd met het vastgestelde bedrag per keer te betalen. Indien het nodig is dat een kind een keer extra overblijft dan dient het op dezelfde wijze te worden opgegeven als bij incidenteel overblijven. Rekeningen voor structurele overblijvers De voorlopige totaalprijs wordt één keer aangeboden. Betaling kan alleen door middel van een machtiging voor automatische incasso. Er wordt dan 8 keer een bedrag van de opgegeven bank- of girorekening afgeschreven. Teveel of te weinig betaalde bedragen, worden in het volgende overblijfjaar verrekend. Structurele overblijvers die incidenteel meer overblijven, krijgen de kosten daarvan doorberekend in het termijnbedrag.

17 Betaling door incidentele overblijvers Betaling kan alleen via automatische incasso. De machtiging daarvoor geeft u af bij de eerste keer overblijven in een schooljaar. De minimale betaling is 15, dat is voor 6 keer overblijven. De minimale betaling is ongeacht het aantal kinderen per gezin. Het tegoed kan worden meegenomen naar het volgende schooljaar. Hoe verloopt de overblijf? De kinderen melden zich bij de overblijfkrachten (bij de ingang van de onderbouw, aan de keukenbalie). Daarna gaan zij eerst bij redelijk weer stoom afblazen door 15 à 20 minuten buiten te spelen. Bij regen wordt er wel direct gegeten en gedronken. Afhankelijk van de grootte van de groep, wordt deze opgesplitst. De kinderen nemen zelf brood en drinken mee. De verwachting is dat het meegegeven eten gezond en verantwoord is. Het meenemen van koolzuurhoudende drank is niet toegestaan. Geef uw kind niet meer mee, dan het redelijkerwijze kan opeten. De kinderen gebruiken broodtrommels en bekers die zijn voorzien van hun naam. Zij blijven minimaal een kwartier aan tafel om te eten. Kinderen die snel zijn uitgegeten blijven aan tafel zitten. Er dient netjes gegeten en gedronken te worden. Hierop wordt toezicht gehouden. Tijdens het eten hebben de kinderen geen tassen op tafel. Alles wordt binnen opgegeten, zij nemen ook geen fruit mee naar buiten. Het is niet leuk voor andere kinderen als u uw kinderen snoepgoed meegeeft. Om onderscheid hierin te voorkomen, krijgen de kinderen tijdens de overblijf een snoepje. Na het eten kunnen de kinderen buiten spelen op het schoolplein of kunnen zij binnen spelen. Bij regen blijven de kinderen binnen en kunnen eventueel een film kijken. Kinderen die buiten spelen, blijven op het eigen schoolplein. Alleen kinderen uit groep 5 t/m 8 mogen voetballen op het veld, tegenover de Sprong. Geen enkel kind mag naar het winkelcentrum (ook niet om brood te kopen). Meegebracht speelgoed of andere spullen vallen niet onder verantwoordelijkheid van de Overblijf op de Watermolen. Van kinderen wordt verwacht dat zij zich goed gedragen. Indien wangedrag van een kind daartoe aanleiding geeft, zal dit worden doorgegeven aan de groepsleerkracht. De groepsleerkracht onderhoudt het contact met de ouders. Wilt u nog meer informatie dan kunt u een Overblijfboekje op school bij de overblijfmoeders vragen of op onze site kijken.

18 Activiteiten Jeugdgezondheidszorg Het preventief gezondheidsonderzoek (PGO) 5- jarigen Alle leerlingen die 5 jaar worden, worden met hun ouders/verzorgers uitgenodigd voor een PGO. Dit PGO wordt uitgevoerd door de doktersassistente en de jeugdarts. De dokters-assistente onderzoekt de zintuigen. Dit vindt plaats op school. Het medisch onderzoek door de jeugdarts vindt plaats op een GGD-locatie. Het preventief Gezondheidsonderzoek (PGO) groep 7 Alle leerlingen van groep 7 worden uitgenodigd voor een PGO op een GGD locatie. Het onderzoek wordt gedaan door een verpleegkundige. Hiervoor neemt de administratieve medewerker contact met u op. De spraaktaal screening 5- jarigen Bij alle 5-jarige leerlingen wordt een spraak-taal screening afgenomen. Deze vindt plaats op school en wordt door een logopediste gedaan. Ook hiervoor neemt de administratieve medewerker contact met u op. De leerkracht, IB-er, ouders/verzorgers kunnen altijd contact opnemen met de jeugdarts, verpleegkundige of logopediste voor een consultatie of een onderzoek. Centrum Jong Heeft u vragen over het opgroeien of opvoeden van uw kind? Bij Centrum Jong kunt u terecht om daarover te praten. U kunt bijvoorbeeld een afspraak maken met de jeugdverpleegkundige of jeugdarts die bij de school hoort. Zij kunnen samen met u en mogelijk ook met uw kind in gesprek gaan over dingen die met opgroeien en opvoeden te maken hebben: eten, slapen, bedplassen, groeien, te dun of te dik zijn. Maar ook zaken als gepest worden, verlegenheid of verdriet kunnen onderwerp van gesprek zijn. Een afspraak maakt u op: Bij Centrum Jong kunt u ook met een pedagoog praten. Want opvoeden is niet altijd makkelijk, het kan lastig zijn om daar met vrienden en familie over te praten. Bij deze pedagoog kunt u zonder verwijzing terecht. Er wordt geen dossier aangelegd, er zijn geen kosten aan verbonden. Via tel.nr kunt u een afspraak maken. U kunt ook online een vraag stellen aan de pedagoog, binnen twee werkdagen heeft u antwoord. Centrum Jong organiseert ook allerlei activiteiten als cursussen en thema-avonden en -ochtenden voor ouders. En natuurlijk trainingen voor kinderen zelf! Op vindt u de online-pedagoog en een overzicht van alle activiteiten en onderwerpen!

Informatieboekje

Informatieboekje Informatieboekje 2014-2015 OBS De Watermolen Molenwerf 3 1541WR Koog aan de Zaan 075-6352239 info@obsdewatermolen.nl www.obsdewatermolen.nl Twitter @obsdewatermolen Skype directie.obsdewatermolen Jaarkalender

Nadere informatie

Overblijf op de WaterMolen

Overblijf op de WaterMolen Inhoud Bestuurlijke en organisatorische opzet... 2 Doelstelling... 3 Aan - en afmelden... 3 Structurele opgave... 3 Incidentele opgave... 4 Kosten... 4 Betalingsregeling... 4 Rekeningen voor structurele

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink

Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Protocol TussenSchoolse Opvang RKBS De Rietvink Inhoud: 1.0 Inleiding 2.0 Hoe maakt u gebruikt van de overblijfvoorziening 2.1 Inschrijving 2.2 Kosten / automatische incasso 2.3 Aanmelden, afmelden 3.0

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te maken, treft u hieronder

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie

Informatiefolder. Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde

Informatiefolder.   Schooltijden. Hoofdweg AC Bellingwolde Informatiefolder Hoofdweg 77 9695 AC Bellingwolde 0597-532374 obswesterschool@sooog.nl Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2018-2019 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent dat kinderen van alle culturen en geloven welkom zijn.

De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent dat kinderen van alle culturen en geloven welkom zijn. KLEUTERGIDS WELKOM Geachte ouder(s)/verzorger(s), Welkom op de OBS de Crayenester. We stellen het op prijs dat u voor onze school heeft gekozen. De Crayenester is een openbare school, hetgeen betekent

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders,

Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, jaarboekje 2013-2014 Nieuwegein, 2 september 2013. Beste ouders, Dit is het informatieboekje voor het schooljaar 2013-2014. U vindt hierin gegevens die specifiek betrekking hebben op dit schooljaar. In

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteenbussum.nl info@hoeksteenbussum.nl September 2017 Informatie Kleuters

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe.

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe. 1 Beste ouders, Hierbij ontvangt u het informatieboekje en de kalender voor het komend schooljaar. Hierin vindt u alle belangrijke informatie die u dit schooljaar nodig heeft. Het informatieboekje is een

Nadere informatie

Informatiefolder

Informatiefolder O b s We s te rs c h o o l Informatiefolder 2016-2017 Algemene gegevens Deze informatiefolder geldt voor het schooljaar 2016-2017 en is bedoeld om u te informeren over een aantal praktische zaken. Uitgebreide

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM

BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Huishoudelijk reglement Tussenschoolse Opvang (TSO) BASISSCHOOL DE MEANDER OOTMARSUM Overblijfkrachten Duur van de activiteit De kinderen worden van 12.00 uur tot 13.05 opgevangen. Alle overblijfkrachten

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Beste ouder(s)/verzorger(s), Met dit boekje willen wij u informeren over de dagelijkse gang van zaken in onze kleuterbouw. Zeker voor de ouders van onze nieuwe kleuters belangrijk,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Openbare basisschool "Koningin Beatrix" Graafschapsstraat 2 4116 GE Buren Tel.: 0344 571263 schoolleider: Jacqueline de Fouw Email: info@beatrixschool-buren.nl Website: www.beatrixschool-buren.nl Geachte

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2016-2017 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Nieuws Flits 17 augustus 2015 Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Wij zijn uitgerust van de vakantie teruggekomen en hebben zin om weer te beginnen. Wij heten juf Karlijn hartelijk welkom. Zij is onze

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist

Informatieboekje kleutergroepen. Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist Informatieboekje kleutergroepen Damiaanschool Locatie Rozenstraat 21 3702 VM Zeist 1. Welkom op onze school! Hartelijk welkom op de Damiaanschool. Uw kind wordt binnenkort vier jaar en zal een plaatsje

Nadere informatie

WERELDKIDZ OP DREEF

WERELDKIDZ OP DREEF WERELDKIDZ OP DREEF 2017-2018 Contactgegevens Wereldkidz Op Dreef Laan van Vollenhove 1457 3706 EW Zeist t. 030-6959033 e. info@opdreef.net www.opdreef.wereldkidz.nl Ziekmelden Als een kind ziek is (of

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

augustus 2016 Beste ouders,

augustus 2016 Beste ouders, augustus 2016 1 2 3 4 5 6 7 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt.

Welkom. Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Welkom Met dit welkomst- en informatiepakket reiken we u de informatie aan die u nodig heeft wanneer uw kind bij ons op school komt. Verreweg de meeste informatie over de visie, het onderwijs, de samenstelling

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Regeling en reglement

Regeling en reglement Regeling en reglement 1.1 Regeling van de TSO op de Vennegötte te Lochem 1.2 Inleiding De overheid heeft wettelijk vastgelegd dat de Tussen Schoolse Opvang (TSO) vanaf 1 augustus 2006 onder de verantwoording

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent

Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Informatieboekje groep 1-2 Basisschool het Talent Basisschool Het Talent Asterstraat 35 5721 EE Asten 0493-670090 info@hettalent-asten.nl Beste ouders/verzorgers, Wij heten u en uw kind van harte welkom

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 b van basisschool De Duinsprong. In deze brief vindt u wat informatie over onze klas. Deze kunt u nog eens rustig nalezen. Heeft u nog vragen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

MAANDMEMO augustus 2016

MAANDMEMO augustus 2016 MAANDMEMO augustus 2016 Welkom allemaal! Na hopelijk een heerlijke zomervakantie zullen de schooldeuren aanstaande maandag weer opengaan. Afgelopen week hebben de medewerkers alles in de school klaar gezet

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe.

Beste ouders, In dit informatieboekje staat alleen de praktische informatie voor dit schooljaar. Wij wensen iedereen een goed schooljaar toe. 1 Beste ouders, Hierbij ontvangt u het informatieboekje en de kalender voor het komend schooljaar. Hierin vindt u alle belangrijke informatie die u dit schooljaar nodig heeft. Het informatieboekje is een

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. RKBS De Hofstee Informatieboekje schooljaar 2011-2012 RKBS De Hofstee Klassenorganisatie: Inloop: De kinderen mogen tussen 8.30 en 8.45 uur naar binnen. De kinderen mogen naar binnen gebracht worden, maar om hun zelfstandigheid

Nadere informatie

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4

1 Algemeen 3. 3 Administratie en betalingen 4 3.1 Administratie 3 3.1.1 Abonnement Tussenschoolse Opvang 4 3.2. Werkwijze Incidenteel overblijven 4 TSO REGLEMENT KULTURHUS HAAKSBERGEN 2015-2016 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Deelname 3 2.1 Aanmelden / Afmelden/ Opzeggen 3 2.1.1 Aanmelden TSO 3 2.1.2 Afmelden abonnementsdagen TSO 3 2.1.3 (Gedeeltelijke)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS

INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS INFORMATIEBOEKJE KLEUTERS O.B.S. De Pijlstaart Beste ouders, verzorgers, In dit informatieboekje treft u een aantal punten welke voor u belangrijk zijn. Als u na het lezen van dit informatieboekje nog

Nadere informatie

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014

TussenSchoolse Opvang. Praktische Invulling. Mei 2014. laatste update 1.3 14-10-2014 TussenSchoolse Opvang Praktische Invulling Mei 2014 laatste update 1.3 14-10-2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Rolverdeling 3 Spelen en toezicht 4 Locaties 5 Lunch 6 Hygiëne 7 Pedagogisch protocol 8 Medische

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

Ik ga naar de basisschool!

Ik ga naar de basisschool! Ik ga naar de basisschool! Informatieboekje voor groep 1 en 2 van Basisschool De Wegwijzer Welkom op de Wegwijzer! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede, leerzame en leuke tijd te geven.

Nadere informatie

Schooltijden en inloop Alle dagen gaan de deuren om 8:10 u. open. Om 14:00 u. zijn de lessen afgelopen.

Schooltijden en inloop Alle dagen gaan de deuren om 8:10 u. open. Om 14:00 u. zijn de lessen afgelopen. Afspraken over de goede gang van zaken met ouders We vinden het belangrijk om de organisatie van onze school op een prettige manier te laten verlopen. We stellen een goede samenwerking met ouders erg op

Nadere informatie

Informatie voor de groepen 1 en 2

Informatie voor de groepen 1 en 2 Informatie voor de groepen 1 en 2 Welkom op de Maximaschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een fijne tijd te geven. In het begin is het voor de kinderen erg wennen. Het gaat anders dan op

Nadere informatie

Informatieblad

Informatieblad Informatieblad 2017-2018 Groep 6 Tijdens de informatie avond die aan het begin van het schooljaar wordt georganiseerd informeren we de u, als ouder van deze groep, over allerlei zaken. Maar het is natuurlijk

Nadere informatie

1 september 2018 nummer 1

1 september 2018 nummer 1 1 september 2018 nummer 1 Belangrijke data: 3 september : eerste schooldag 12 september : opening thema 13 september ` : informatiemiddag 14.30-16.00 uur 13 september : bijeenkomst groep 7-8, aansluitend

Nadere informatie

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen

Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD. Algemeen Stichting TSO Noordwijkerhout verzorgt op de openbare jenaplan basisschool De Regenboog de Tussen Schoolse Opvang INHOUD Algemeen Inschrijven voor de Tussenschoolse Opvang ( verder te noemen TSO) Aanmelden

Nadere informatie

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN

KLEUTER INFORMATIE BULLETIN KLEUTER INFORMATIE BULLETIN Het kleuterinfo-bulletin wordt aan ouders van nieuwe kleuters meegegeven. Het bulletin bestaat uit de volgende onderdelen: Algemeen gedeelte Over de dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Overblijfgids 2010-2011

Overblijfgids 2010-2011 Overblijfgids 2010-2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Bereikbaarheid overblijfcoördinator... 3 Overblijfdagen en tijden... 3 Overblijfruimtes... 3 Spelmaterialen... 3 Kosten en mogelijkheden...

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers,

Geachte ouders/verzorgers, Geachte ouders/verzorgers, Dit boekje is een naslagwerkje waarin u alles kunt vinden over het overblijven op bs TaLente. Wij raden u dan ook aan deze informatie goed te bewaren. Overigens staat deze informatie

Nadere informatie

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND

Protocol Continurooster. OBS t MONTFERLAND Protocol Continurooster OBS t MONTFERLAND Inleiding t Montferland heeft vanaf 24 augustus 2015 een continurooster. Dit wil zeggen dat alle kinderen op school eten en pauzeren. Het eten gebeurt in de klas

Nadere informatie

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.

Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 0299-673148 E-mail: welkom@de balein. Kerkstraat 32 1483 BN De Rijp Onderbouw Grafterbaan 29 1484 EC Graft Bovenbouw Telefoon: 0299-671889 of 0299-673148 E-mail: welkom@de balein.nl Kleuterinformatie 2 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

De Zuiderpoort staat open!

De Zuiderpoort staat open! Geachte ouders/verzorgers, schoolkalender Voor u ligt de nieuwe schoolkalender voor het schooljaar 2015 2016. In deze kalender vindt u praktische informatie en de planning van dit schooljaar. Met vriendelijke

Nadere informatie

Samen je toekomst ontwikkelen

Samen je toekomst ontwikkelen 2018-2019 Samen je toekomst ontwikkelen Beste ouders en verzorgers, Graag willen wij u informeren over de plannen voor het nieuwe schooljaar. Voor u ligt daarom de ouderkalender 2018-2019. In deze kalender

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Informatiegids groep 1 en 2

Informatiegids groep 1 en 2 Informatiegids groep 1 en 2 Informatiebrief voor ouders van nieuwe leerlingen: Allereerst willen we u van harte welkom heten op OBS de Driehoek! We hopen, dat uw zoon/ dochter hier een heel fijne schooltijd

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl

2014-2015. Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl 2014-2015 Jaarkalender Faseschool Graaf Reinald Graaf Reinaldschool Top Naeffstraat 26 4207 MT Gorinchem www.graafreinaldschool.nl info@graafreinaldschool.nl Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Groepsverdeling

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Info boekje. Tussenschoolse Opvang

Info boekje. Tussenschoolse Opvang Info boekje Tussenschoolse Opvang 2 Overblijforganisatie De organisatie van de Tussenschoolse Opvang (TSO) van de St. Plechelmusschool bestaat uit ca. 21 overblijfkrachten, waarvan 2 coördinatoren. Verantwoordelijk

Nadere informatie

Jaargegevens cbs De Bron schooljaar Jaargegevens

Jaargegevens cbs De Bron schooljaar Jaargegevens Jaargegevens 2019-2020 In dit deel van de schoolgids vindt u de gegevens die elk schooljaar kunnen veranderen. In dit deel vindt u o.a. de schoolvakanties, de gymtijden, de bedragen van de ouderbijdrage,

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015

Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 Informatieboekje Marcusschool 2014-2015 De Marcusschool is een Vreedzame School Inleiding In dit boekje vindt u alle informatie die u nodig heeft als uw kind op de Marcusschool komt. Indien u meer informatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave schoolgids Deel A

Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inhoudsopgave schoolgids Deel A Inleiding... 2 Even voorstellen!... 4 Foto s... 4 Gymnastiek... 4 Informatievoorziening aan gescheiden ouders... 4 Medezeggenschapsraad (MR)... 5 Ouderraad (OR)... 5 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe ouders

Informatie voor nieuwe ouders Informatie voor nieuwe ouders oecumenische basisschool Volkerakweg 1 1628 XH Hoorn 0229-263254 www.hetspectrumhoorn.nl e-mail: info@hetspectrumhoorn.nl Van harte welkom op Het Spectrum Beste ouders, Uw

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Leerkrachten groep 1-2 De Kameleon 01-10-2017 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP ONZE SCHOOL... 2 2 WENBELEID... 2 3 DE EERSTE SCHOOLDAG... 2 4 BRENGEN EN HALEN VAN KINDEREN... 3 5 PARKEREN...

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Ook de schoolfotograaf is weer langs geweest. Wij zijn heel benieuwd of iedereen er weer mooi op staat.

Beste ouders/verzorgers, Ook de schoolfotograaf is weer langs geweest. Wij zijn heel benieuwd of iedereen er weer mooi op staat. Nummer: 18 20 mei 2016 Agenda: Dag Maandag 23-5 Dinsdag 24-5 Woensdag 25-5 Week 22 Activiteit OR-vergadering Gr. 7 & 8 naar een voorstelling Meester- en juffendag Start afname CITO-toetsen Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar

Groep 1 en 2 Schooljaar Groep 1 en 2 Schooljaar 2016-2017 In dit boekje hebben wij de praktische zaken, waar u als ouder van uw kleuter mee te maken krijgt, toegelicht. Mocht u vragen hebben of meer willen weten over de gang

Nadere informatie

Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!)

Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!) Nummer: 1 Agenda Dag Activiteit Ma 4-9-2017 1 e schooldag Di 5-9-2017 Luizencontrole (geen vlechten en gel a.u.b.) Woe 6-9-2017 Groepsfoto s voor de website (dit is niet de schoolfotograaf!) Do 7-9-2017

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

Augustus. Beste ouders, Beste ouder(s),

Augustus. Beste ouders, Beste ouder(s), Augustus Beste ouders, Beste ouder(s), 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Hierbij de kalender voor het schooljaar 2018-2019 In deze kalender vindt u informatie over de dagelijkse dingen, zoals studiedagen en feestdagen.

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2015-2016 Welkom op de St. Willibrordusschool Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open.

Nadere informatie

Afsprakenlijst voor in de klassenmap

Afsprakenlijst voor in de klassenmap Afsprakenlijst voor in de klassenmap Afsprakenlijst OBS de Springplank september 2015 Buiten het gebouw - Geen kinderen naar binnen zonder toestemming. - Om 8.35 uur gaan de deuren open. De leerkrachten

Nadere informatie

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander

Overblijfreglement. CBS Willem-Alexander Overblijfreglement CBS Willem-Alexander GELDIG VOOR HET SCHOOLJAAR 2013-2014. Geachte ouders/verzorgers, Voor u ligt het overblijfreglement van de Willem-Alexander school. Het is opgesplitst in drie delen.

Nadere informatie