Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 27 oktober 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 27 oktober 2009"

Transcriptie

1 enlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp 27 oktober 2009 BO 1. Verzoek om vergoeding van planschade in verband met de realisering van een schoolcomplex en appartementen in De Drait Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade in verband met de bouw van een brede school met appartementen in De Drait. De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) heeft het voorheen geldende bestemmingsplan "De Drait" vergeleken met een vrijstellingsbesluit ex. art. 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening en het nieuwe plan, "De Drait Centrum". Het oude bestemmingsplan voorzag onder andere in de bouw van hogere (school- en verenigings)gebouwen. SAOZ is van mening dat de nieuwe bouw- en gebruiksmogelijkheden niet leiden tot een nadeliger situatie. Belanghebbenden heeft niet op het concept-advies gereageerd. Geadviseerd wordt om het advies van SAOZ over te nemen. 1. Het verzoek van belanghebbende om vergoeding van planschade in verband met de bouw van een brede school met appartementen in De Drait wordt afgewezen. 2. Belanghebbende wordt van het besluit in kennis gesteld overeenkomstig de concept-brief. FBI 2. Rekenkameronderzoek inhuur derden De rekenkamercommissie geeft aan onderzoek te gaan doen naar de inhuur van derden. Ze stuurt de onderzoeksopzet en vraagt om een contactpersoon. 1. Er wordt kennis genomen van de onderzoeksopzet inhuur derden. 2. De concerncontroller wordt aangewezen als contactpersoon voor dit onderzoek. FBI 3. Aansturing ICT en leerlingzaken De gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door haar platte structuur. Een bewuste keus voor korte lijnen. In de praktijk komt dat tot uitdrukking doordat als regel medewerkers direct leiding krijgen van één van de afdelingshoofden van de 13 afdelingen die de hoofdstructuur van de gemeente vormen. Binnen die context zijn er uitzonderingen. Op twee plaatsen bestaat de behoefte daar uitzonderingen aan toe te voegen. 1. De functie van coördinator sectie ICT wordt gewijzigd in de functie hoofd eenheid ICT. 2. De functie van senior beleidsmedewerker Samenlevingszaken, cluster leerlingzaken wordt gewijzigd in de functie hoofd eenheid leerlingzaken. 3. De OR wordt om advies gevraagd.

2 - 2 - Saza 4. Verzoek hondenschool Cunos Op verzoek van hondenschool Cunos heeft de gemeente in 2008 het project, waarbij gezocht werd naar een permanente locatie voor de hondenschool, ingetrokken. Vervolgens is de hondenschool illegaal gebruik gaan maken van een locatie in Drachtstercompagnie. De gemeente is gestart met de handhavingprocedure. De stichting verzoekt het college opnieuw medewerking te verlenen aan het realiseren van een permanente locatie. 1. In beginsel wordt medewerking verleend aan het huisvesten van hondenschool Cunos op het Bedrijvenpark Azeven-Noord onder voorbehoud van instemming van de Exploitatiemaatschappij. 2. Het handhavingtraject wordt qua strijdig gebruik en Wet milieubeheer tijdelijk opgeschort tot 1 december De stichting wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met wethouder Veenstra om de haalbaarheid van het project te toetsen. 4. Er worden niet opnieuw financiële middelen beschikbaar gesteld ten behoeve van het geschikt maken van een terrein. Ont. 5. Toepassing Leegstandwet voor tijdelijke verhuur van particuliere koopwoningen Er is door een particulier een aanvraag ingediend in het kader van de Leegstandwet voor een vergunning tot tijdelijke verhuur van een te koop staande woning in Drachten. De Leegstandwet biedt b. en w. de mogelijkheid tot verlening van een vergunning tot tijdelijke verhuur. Tot op heden zijn deze vergunningen alleen aangevraagd door corporaties voor de tijdelijke verhuur van te slopen of te renoveren huurwoningen. Dit is de eerste aanvraag van een particulier. De aanvraag voldoet aan de wettelijke eisen. Er wordt aan particulieren op grond van de Leegstandwet een vergunning tot tijdelijke verhuur van een koopwoning verleend voor de duur van twee jaar mits voldaan wordt aan de wettelijke eisen. Ont. 6. Ontwerp-bestemmingsplan "De Bouwen" Het voorliggende advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor het bestemmingsplan "De Bouwen". De systematiek van dit bestemmingsplan is opgezet conform het zogeheten Handboek voor bestemmingsplannen. Tevens is het bestemmingsplan opgezet volgens de verplichte landelijke Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen. Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan in het kader van het vooroverleg behandeld en is de inspraakprocedure afgerond. Er zijn zeven overlegreacties ontvangen. Inspraakreacties zijn niet ontvangen. Nu kan worden overgegaan tot het ter inzage leggen van het gewijzigde / aangepaste ontwerpbestemmingsplan. 1. Er wordt ingestemd met de inhoud van de gemeentelijke reactie op de 2. ingekomen overlegreacties, zoals opgenomen in hoofdstuk 7 van het bestemmingsplan "De Bouwen". 3. Er wordt ingestemd met de verwerking tot ontwerp-bestemmingsplan "De Bouwen".

3 Het ontwerp wordt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd. 5. De kennisgeving als bedoeld in punt 3 wordt langs elektronische weg beschikbaar gesteld en toegezonden aan de instanties van het Rijk, de provincie en het Wetterskip. Ont. 7. Vaststelling bestemmingsplan "Burmaniapark-Vrijburgh, plandeel Burmaniapark, eerste herziening" Het bestemmingsplan "Burmaniapark-Vrijburgh, plandeel Burmaniapark" is op 2 september 2003 vastgesteld door de gemeenteraad en op 13 januari 2004 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. Omdat er een bijzondere woonvorm wordt gerealiseerd aan het Carneool en omdat de voorschriften dienen te worden aangevuld is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Het plan heeft de planologische procedure doorlopen. Er zijn geen inspraakreacties of zienswijzen ontvangen. Het bestemmingsplan kan daarom ongewijzigd door de gemeenteraad worden vastgesteld. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan "Burmaniapark- Vrijburg, plandeel Burmaniapark" ongewijzigd vast te stellen. Pu. 8. Bouwvergunning perceel Hagewyk 57 in Drachten Op 21 augustus 2008 is bouwvergunning verleend voor de bouw van een uitbreiding van de woonwagen op het perceel Hagewyk 57 in Drachten. Er is nog steeds niet met de bouw begonnen. Als niet wordt begonnen met de bouw kan de vergunning worden ingetrokken. Op 14 mei 2009 is de voorgenomen intrekking schriftelijk aangekondigd en gelegenheid gegeven tot reactie. Er is niet gereageerd. De verleende bouwvergunning wordt ingetrokken. Pu. 9. De uitbreiding van een tuinhuis op het adres Bosschawei 27 in Boornbergum. Op 30 juni jl. is er een bouwvergunning aangevraagd voor de uitbreiding van een tuinhuisje op het adres Bosschawei 27 in Boornbergum. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan "Verlengde Bosschawei". Op grond van artikel 3.23 van de Wro kan het college ontheffing verlenen van de bestemmingsplanbepalingen. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan "Verlengde Bosschawei". Er zijn geen ruimtelijke bezwaren. Op grond van artikel 3.23 Wro kan de gevraagde ontheffing en bouwvergunning worden verleend. Pu. 10. Convenant routering transport LPG In de bebouwde kom van Drachten en Opeinde zijn in totaal vijf tankstations aanwezig waar LPG wordt verkocht. De bevoorrading met LPG geeft bij deze stations de meeste risico's. Om de risico's te beperken zijn met de transporteurs van LPG afspraken gemaakt over de te volgen routes. Deze afspraken zijn vastgelegd in een convenant. Dit convenant wordt jaarlijks geëvalueerd.

4 Met de LPG-transporteur Nefco wordt een convenant afgesloten voor de te volgen route naar het LPG-station aan het Blauwgras 2A te Drachten. 2. De evaluatie over 2009 wordt voor kennisgeving aangenomen. Pu. 11. Verzoek uitbreiding maatregelenlijst Subsidieregeling stimuleringsmaatregel duuzaamheid Op 28 augustus jl. is per mail een verzoek binnengekomen van Centrum Licht Architectuur (CLA) te Drachten. Het verzoek heeft betrekking op de maatregelenlijst die hoort bij de Subsidieregeling stimuleringsmaatregel duurzaamheid. Op deze subsidiabele lijst met maatregelen komt geen maatregel voor m.b.t. led-verlichting. CLA is teleurgesteld hierover en verzoekt het college om de lijst nogmaals te bekijken en de bedrijven van Smallingerland een mogelijkheid te geven zich zelf aan te melden. 1. De maatregel led-verlichting wordt toegevoegd aan de lijst subsidiabele maatregelen van de Subsidieregeling stimuleringsmaatregel duurzaamheid. 2. In Breeduit wordt de uitbreiding in subsidiabele maatregelen gepubliceerd. 3. Centrum Licht Architectuur wordt conform concept-brief op de hoogte gesteld. Pu. 12. Slaapunits op een perceel aan De Steven in Drachten t.b.v. gasboringen Vermilion Oil & Gas heeft een bouwvergunning ingediend voor de bouw van een boorput. Op basis van het vastgestelde handhavingsbeleid, mogen er zonder bouwvergunning bouwketen, kranen en steigers etc. op de bouwplaats worden opgericht. De bouwketen mogen echter niet worden gebruikt om in te slapen. Vermilion heeft nu bij de gemeente een verzoek ingediend, om in afwijking van het beleid toch medewerking te verlenen aan de slaapunits voor een viertal personen. 1. In afwijking van het handhavingsbeleid worden slaapunits voor vier personen gedoogd voor een periode van maximaal vier maanden. 2. Vermilion wordt via concept-brief geïnformeerd. 28 oktober 2009 Saza 13. Subsidie onderhoud Folgerster Loane 74, Drachtstercompagnie Voor het kerkje "Jezus Leeft", Folgerster Loane 74, Drachtstercompagnie wordt een onderhoudssubsidie gevraagd voor het onderhoud aan het dak op grond van de Subsidieverordening monumenten. 1. Er wordt een onderhoudssubsidie verleend van 2.265,-- voor het onderhoud aan het dak van het pand Folgerster Loane 74, Drachtstercompagnie. 2. Vaststelling van de bijdrage vindt plaats aan de hand van een overzicht van de definitieve kosten. 3. De subsidie wordt gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

5 - 5 - Saza 14. Subsidieverzoek Byzantijns Mannenkoor Het Byzantijns Mannenkoor geeft ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan op 27 november a.s. een lustrumconcert in de PKN-kerk "De Oase" in Drachten. In de organisatiekosten wordt een subsidie gevraagd. 1. Aan het Byzantijns Mannenkoor Friesland wordt een subsidie verstrekt van 500, Dit bedrag wordt gedekt uit het budget "incidentele subsidies amateurkunst en cultuur". Saza 15. Subsidieverzoek gospelgroep In His Name De gospelgroep In His Name is officieel opgericht op 12 augustus 2009 uit een samenvoeging van twee andere koren. Om naamsbekendheid te krijgen, wordt een concert opgevoerd op 1 november Hiervoor wordt een subsidie gevraagd. Daarnaast wordt gevraagd naar de mogelijkheden voor structurele subsidie. 1. De aanvraag voor een subsidie voor het concert op 1 november a.s. wordt afgewezen, omdat niet wordt voldaan aan de voorwaarden zoals aangegeven in de beleidsregels (doel van het concert is het promoten van het koor (zelf naamsbekendheid krijgen) en niet het promoten van de cultuur van Smallingerland. 2. Een aanvraag voor structurele subsidie kan vanaf het jaar 2011 worden gedaan. Pu. 16. Opleggen maatwerkvoorschrift Talant Zorg en ondersteuning ("Passiflora") De Akkers 5 in Drachten De inrichting van Talant Zorg en ondersteuning aan De Akkers 5 in Drachten ("Passiflora") valt sinds 1 januari 2008 onder het Activiteitenbesluit. Vlakbij de terreingrens van het bedrijf worden woningen van derden gerealiseerd. Het bedrijf neemt een geluidbeperkende maatregel (wal of scherm). Daarmee voldoet het bedrijf in de zogenaamde "representatieve bedrijfssituatie" aan de geluideisen uit het Activiteitenbesluit. Bij het snoeien met een heggenschaar en de aanvoer van grote hoeveelheden hout wordt echter ook dan niet voldaan aan de standaardeisen. Deze activiteiten vinden (samen) maximaal 12 dagen per jaar plaats. Het bedrijf verzoekt om maatwerkvoorschriften op te leggen waarbij die 12 dagen per jaar plaatsvindende activiteiten (de huidige bedrijfsvoering) ook na realisatie van de woningen kan worden voortgezet. 1. Er wordt een tweetal maatwerkvoorschriften opgelegd voor de inrichting van Talant Zorg en ondersteuning ("Passiflora") te Drachten. 2. Op grond van artikel 2.20 van het Activiteitenbesluit milieubeheer wordt opgelegd dat maximaal 12 dagen per jaar een langtijdgemiddeld beoordelingsniveau en een maximaal geluidsniveau mag optreden bij woningen van derden overeenkomstig het concept-ontwerpbesluit.

6 - 6 - Pu. 17. Het plaatsen van een zandspuitleiding op de locatie t.h.v. De Huchten 1, Drachtstercompagnie Op 24 september 2009 is door Das een verzoek om handhaving ingediend in verband met het zonder bouwvergunning en in strijd met het bestemmingsplan bouwen van een pijpleiding. Naar aanleiding hiervan is tijdens een controle op 24 september 2009 geconstateerd, dat er in opdracht van Poelman zandhandel B.V. zonder bouwvergunning een pijpleiding werd aangelegd van Ureterp naar Strandheem, Opende. De leiding loopt voor een deel door de gemeente Smallingerland en moet worden gebruikt om m 3 zand van Ureterp naar de plas Strandheem te transporteren. Poelman is verzocht om voor de pijpleiding alsnog bouwvergunning aan te vragen. De bouwaanvraag is 29 september 2009 ingediend. Het bouwwerk is in strijd met het bestemmingsplan "Buitengebied" en er kan alleen medewerking worden verleend d.m.v. een (tijdelijke) ontheffing van het bestemmingsplan. 1. De procedure om tijdelijke ontheffing te verlenen van de bestemmingsplanvoorschriften wordt gestart. 2. Indien geen zienswijzen worden ingediend, wordt er voor een periode van maximaal 1 jaar ontheffing verleend van de bestemmingsplanvoorschriften. 3. Er wordt een tijdelijke bouwvergunning verleend voor een maximale periode van 1 jaar. 4. De aanvrager wordt niet aangeschreven om de activiteiten te stoppen. 5. Het verzoek om handhavend op te treden tegen het in strijd met de Woningwet en het bestemmingsplan bouwen van een pijpleiding wordt afgewezen. Soza 18. Hulp bij het huishouden Met ingang van 1 januari 2010 wordt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gewijzigd. De voorbereidingen op deze wetswijziging zijn reeds van start gegaan. De komende weken zullen de cliënten worden geïnformeerd door middel van een brief. Er wordt ingestemd met de aanpak zoals verwoord in de toelichting. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 27 oktober 2009 Afd. Nr. Onderwerp Alg. 1. Vaststelling besluitenlijst - week ; conform vastgesteld Ont. 2. Verzoek planologische medewerking Oudeweg 76a te Drachten Een tweetal partijen heeft gevraagd naar de mogelijkheid om een bijzondere woonvorm te realiseren op het perceel Oudeweg 76a. Het perceel leent zich vanwege de geïsoleerde ligging niet voor een woonbestemming. Beide verzoeken zijn strijdig met de vigerende bestemming en het in procedure zijnde ontwerp van de integrale herziening van het bestemmingsplan "De Swetten", waarin het perceel de bestemming "maatschappelijke doeleinden" heeft.

7 Beide principe-verzoeken worden afgewezen. 2. De indieners worden op de hoogte gebracht van het besluit. Saza 3. Fusie OPO Smallingerland-Tytsjerksteradiel De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Smallingerland wil fuseren met het bestuur van het openbaar primair onderwijs Tytsjerksteradiel. Hierover dienen de beide betrokken gemeenten besluiten te nemen. De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de fusie van de beide schoolbesturen. PU 4. Vergaderstukken AB Servicebureau "De Friese Wouden" Op 30 oktober a.s. vergadert het algemeen bestuur van Servicebureau "De Friese Wouden". Voor het voorstel voor de verplichte afkoop van woninggebonden subsidies (BWS) is een collegebesluit nodig. 1. Er wordt niet ingestemd met het voorstel voor de verplichte afkoop woninggebonden subsidies (BWS). 2. Het AB wordt voorgesteld de niet direct benodigde middelen uit te keren aan de deelnemende gemeenten. 3. Het AB wordt voorgesteld een meerjarenoverzicht te laten maken van de benodigde middelen voor uitvoering van de BWS zodat jaarlijks kan worden verrekend. 4. Voor het overige wordt de vertegenwoordiger van het college gemachtigd te handelen naar bevind van zaken.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de notitie "Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009".

Besluit Ingestemd wordt met de notitie Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009. enlijst B&W Smallingerland - week 11-2009 Afd. Nr. Onderwerp 5 maart 2009 BO 1. Beheer van gevonden en verloren voorwerpen Het Burgerlijk Wetboek draagt de verantwoordelijkheid voor gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout

Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout College Onderwerp: V200901133 Wijziging bestemmingsplan t.b.v. verandering bouwvlak Oosterseweg 1, Elshout Collegevoorstel Inleiding: De heer Knippels heeft een veehouderijbedrijf aan de Oosterseweg 1

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Het plaatsen van een unit (max. vijf jaar) op het adres Overstesingel 5 te Drachten

Het plaatsen van een unit (max. vijf jaar) op het adres Overstesingel 5 te Drachten enlijst B&W Smallingerland - week 24-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 juni 2008 Ont. 1. Vaststelling uitwerkingsplan Vrijburgh, eerste fase Het Uitwerkingsplan "Vrijburgh, eerste fase van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp vrijstelling en bouwvergunning eerste fase t.b.v. verbouwen van een bestaand pand tot appartementen aan Zijhuizen 1-7 te Haarlem Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur J.R.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor strijdigheid bestemmingsplan

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management

Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management Samenvatting Het college vraagt de gemeenteraad het bestemmingsplan Studentenhuisvesting Hotel Management School Maastricht ongewijzigd vast te stellen. Om de verwachte groei aan te kunnen en om woonruimte

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE, COMMENTAAR EN WIJZIGING Bestemmingsplan Buitengebied, Weereweg 23 en 25a Tjuchem

NOTA ZIENSWIJZE, COMMENTAAR EN WIJZIGING Bestemmingsplan Buitengebied, Weereweg 23 en 25a Tjuchem NOTA ZIENSWIJZE, COMMENTAAR EN WIJZIGING Bestemmingsplan Buitengebied, Weereweg 23 en 25a Tjuchem Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Overzicht indieners zienswijze... 3 3. Zienswijze, commentaar en wijziging...

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit;

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit; ONTWERPBESLUIT Projectbesluit Bokt 19 en besluit reguliere bouwvergunning (10/1132/1111649) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven; gezien de op 1 april 2010 ingekomen aanvraag

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 12-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 18 maart 2010. BO 1. Beslissing op bezwaar kapvergunning Hunze

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 12-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 18 maart 2010. BO 1. Beslissing op bezwaar kapvergunning Hunze enlijst B&W Smallingerland - week 12-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 maart 2010 BO 1. Beslissing op bezwaar kapvergunning Hunze Uw college heeft een kapvergunning verleend voor de kap van acht berken en een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden)

[N.v.t.] : Burgemeester en Wethouders [N.v.t.] Uiterste behandeldatum (+ reden) B&W-voorstel Onderwerp Ontwerpbestemmingsplan De Leyens en Noordhove Zaaknummer -2012-000562 Documentnummer DOC-2012-003664 Versie Auteur Mw. L.M.H. Springeling l.m.springeling@zoetermeer.nl 079-3469815

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring.

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2009 Afd. Nr. Onderwerp 17 september 2009 BO 1. Bezwaar tegen weigering om ontheffing anti-speculatiebeding Er kan geen bezwaar worden gemaakt tegen de weigering van

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten)

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten) Agendapunt: 8 No. 94/'10 Dokkum, 8 november 2010 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Ee-Skieppereed 26 SAMENVATTING: Zoals u weet zijn de twee vigerende bestemmingsplannen voor het buitengebied sterk

Nadere informatie

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Nr. 60207/PUV Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Zwolle, Op 9 maart 2009 hebben burgemeester en wethouders van Zwolle een aanvraag om bouwvergunning ontvangen en in behandeling genomen

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Bijlage bij nr. 2006-151 BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Onderwerp Bezwaarschrift van Van Riet en Associees,

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen.

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2011 BO 1. Opleggen aanlijngebod hond, Houtlaan 74 in Drachten De hond waar het om gaat heeft iemand aangevallen, holt achter kinderen

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd.

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd. enlijst B&W Smallingerland - week 45-2008 Afd. Nr. Onderwerp 30 oktober 2008 BO 1. Bezwaar inzake planschade Van Haersmaplein 7 en 8 te Drachten Het betreft planschade, die verband houdt met het nieuwe

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1830905 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 9-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 maart 2016 Saza 1. 1596744 Voorbereidingskrediet uitbreiding scholen Oudega en Drachtstercompagnie Door de scholenfusies

Nadere informatie

C. Ortelee 3754

C. Ortelee 3754 Agendapunt commissie: 3.1 steller telefoonnummer email C. Ortelee 3754 Cees.Ortelee@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 707360/818557 portefeuillehouder C. Marchal onderwerp Bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 24 MAART 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O (16-04-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 16-04-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01)

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 januari Saza 1. Uitvoering herinrichting Sportpark Rottevalle

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 januari Saza 1. Uitvoering herinrichting Sportpark Rottevalle enlijst B&W Smallingerland - week 4-2008 Afd. Nr. Onderwerp 18 januari 2008 Saza 1. Uitvoering herinrichting Sportpark Rottevalle De aanbesteding van het herinrichtingsplan heeft plaatsgevonden en hoewel

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt

Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt College Onderwerp: V200900667 Wijzigingsplan Burgemeester Buijsstraat 22 te Herpt Samenvatting: Inleiding: Uw college heeft op 7 april 2009 ingestemd met het opstarten van de wijzigingsprocedure artikel

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

C. Evers 3678

C. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder M. Wijnen 4405/8116 onderwerp Bestemmingsplan Carolusdreef

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Subsidieverzoek Stichting "Vrienden van het kerkje Kortehemmen"

Subsidieverzoek Stichting Vrienden van het kerkje Kortehemmen enlijst B&W Smallingerland - week 11-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 maart 2008 FBI 1. Sturingsnota 2008 In de Sturingsnota worden jaarlijks de accressen voor lonen, prijzen, subsidies en belastingen berekend.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG.

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. RAADSVOORSTEL Agendanummer 6.1* Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: weigering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 14 JUNI 2016. Aanwezig: burgemeester B. van de Weerd, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen

Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen College Onderwerp: V200900253 Oprichten van 16 appartementen op de hoek Prins Hendrikstraat/Van Arckelstraat in Drunen Samenvatting: Inleiding: Op 18 december 2007 heeft Woonveste een aanvraag voor vrijstelling

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp P.J. IJnsen regelgeving 7 14 augustus 2017 Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning realisatie bedrijfswoning bij

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen.

OMGEVINGSVERGUNNING. daarom besluiten wij u de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen. OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Doesburg hebben op 15 mei 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen en geregistreerd onder nummer 2015OMG0038. Het betreft het plaatsen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven enlijst B&W Smallingerland - week 3-2009 Afd. Nr. Onderwerp 8 januari 2009 SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg ZuidOost Friesland heeft een pand verworven

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari /cor Z / René Radersma Aan dhr. H.S. Sietzema Het Zuid 41 9203 TB DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 12 januari 2018 17-0379/cor Z1987895/ René Radersma D 0512 581234 r.radersma@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 3 april 2017 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1905646 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie