NeSECC UpToDate. September 2016 Nummer 6. Van de voorzitter:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NeSECC UpToDate. September 2016 Nummer 6. Van de voorzitter:"

Transcriptie

1 September 2016 Nummer 6. Van de voorzitter: Geachte collega s, beste leden, Ook deze up-to-date start weer met een voorwoord vanuit het bestuur. Hoewel er in de zomerperiode doorgaans niet veel bestuursactiviteiten plaatsvinden, staan we toch weer op scherp om dit najaar op een aantal beleidsterreinen stappen te zetten. Het bestuur is er in ieder geval klaar voor! PION : Allereerst nieuws vanuit het PION. Op vrijdag 17 juni heeft het PION een geslaagde wetenschappelijke dag georganiseerd in samenwerking met de Lifetec Group op de campus van de TU Eindhoven. Bijzondere aandacht was er voor de PhysioHeart opstelling, alsmede een aantal nieuwe projecten waaraan de Lifetec Group werkt. De dag werd afgesloten met een PION ledenvergadering waarin een bestuurswissel plaatsvond. Het nieuwe bestuur bestaat uit de volgende perfusionisten in opleiding : Voorzitter Sytse de Jong (Nijmegen) ; Secretaris Emma van der Put (Rotterdam) ; Penningmeester Maarten de Haan (Eindhoven); Algemeen lid Arne Doddema (Maastricht).Het bestuur dankt de terugtredende bestuursleden (Stefan Sandker, Daphne Mulders, Marloes van Hoeven en Lonneke Gelderblom-Griep ) heel hartelijk voor hun stimulerende bijdrage in de afgelopen periode! Een uitgebreid verslag van de PION-dag is verderop in deze nieuwsbrief te lezen. BelSECT : De besturen van beide verenigingen hebben vlak voor de vakantieperiode een gezamenlijke vergadering belegd in Antwerpen. Ter tafel kwamen onder andere de structuur van beide verenigingen, de plaats van de perfusionist in het zorgveld, en lopende ontwikkelingen in beide landen. Beide besturen vonden het een heel nuttige bijeenkomst, waarbij het voornemen uitgesproken is om in de toekomst in ieder geval een maal per jaar gezamenlijk te vergaderen. Teven gaan we de mogelijkheid onderzoeken om eens in de twee jaar een gezamenlijke wetenschappelijke dag te organiseren. Update BIG registratie : Zoals bekend heeft het bestuur vlak voor het zomerreces een pakket informatie aan het ministerie van VW toegezonden ter ondersteuning van ons verzoek om opgenomen te worden in artikel 36a van de wet BIG ( experimenteerregeling ). Naast een heel pakket aan NeSECC en Opleiding specifieke documenten werden brieven van zowel de NVT (2014 en 2016) als de NVA sectie cardio-anesthesiologie (2016) toegevoegd. De verwachting is dat het bestuur in de loop van dit najaar voor vervolgoverleg op het ministerie zal worden uitgenodigd. Update externe beoordelingscommissie : In juli hebben opnieuw twee in het buitenland opgeleide klinisch perfusionisten met goed gevolg de proeve van bekwaamheid afgelegd. Daarmee kan hun erkenningstraject binnenkort middels een bestuursbesluit worden afgerond. De doelstelling om nog dit jaar alle in het buitenland opgeleide, in Nederland werkzame klinisch perfusionisten te toetsen lijkt, met dank aan de betreffende commissie, te worden gehaald.

2 Update subcommissies : Zowel de subcommissie steriliteit hartlongmachines als de subcommissie visitatie zijn de afgelopen maanden meermalen digitaal bijeen geweest. De verwachting van het bestuur is dat beide commissies tijdig hun opdracht zullen afronden. Update overige beleidszaken : de eerste contacten met de TU Twente zijn inmiddels gelegd. De verwachting is dat in het najaar inventariserende gesprekken zullen plaatsvinden omtrent een eventueel opnemen van de masteropleiding tot klinisch perfusionist binnen het domein van technisch geneeskundige. Op 5 oktober wordt met het CZO een workshop georganiseerd waarop de opleiders/hoofden van afdelingen tezamen met hun lokale opleidingsacademie feedback kunnen krijgen op het CZO-proof zijn van hun opleidingsprogramma. Dit ter voorbereiding op de hervatting van de auditering vanaf 1 juli Wetenschappelijke dag op Vrijdag 11 november : Zoals bekend wordt op vrijdag 11 november een gezamelijke wetenschappelijke dag georganiseerd door de NeSECC, de NVT en de NVA. Het ochtendprogramma wordt door de drie verenigingen gezamenlijk ingevuld rond de thema s ECLS en Calamiteiten. Per thema zullen sprekers uit alle drie disciplines voordrachten verzorgen. Het middagprogramma wordt door de drie verenigingen separaat ingevuld zodat ook de eigen verenigingszaken aan bod kunnen komen. De uitnodiging hiervoor krijgen de leden binnenkort per digitale post toegezonden. Als locatie is een hypermodern bioscoopcomplex gekozen nabij Utrecht. Bij deze alvast de oproep aan een ieder om in de lokale personele planning rekening te houden met deze vrijdag 11/11/2016. De NVT vergaderde altijd al op vrijdag, voor de NeSECC is het een experiment om haar wetenschappelijke dag op vrijdag te plannen. Voordeel is dat er nu geen vrije zaterdag gebruikt hoeft te worden, nadeel is dat er op een reguliere werkdag zo veel mogelijk mensen uitgepland moeten worden voor het congres. Zowel de NVT als de NVA zullen via hun leden bij de ziekenhuizen aandacht vragen voor de planning op deze dag. Peter van den Barselaar voorzitter NeSECC

3 CALL FOR ABSTRACTS 17th European Congress on Extracorporeal Circulation Technology Palais des Congres, Parc Chanot, Marseille, France June, 2017 Sponsored by the Foundation European Congress on Extracorporeal Circulation Technology (FECECT) Abstract deadline: 09 January 2017, for more information and instructions for abstracts please check the FECECT website: For additional information, preliminary programmes and abstract forms please contact: FECECT secretarial office Pearl Buckplaats 37, P.O. Box CC Rotterdam, The Netherlands Phone: Fax:

4

5 PION themadag PhysioHeart model : 17 juni 2016 De perfusionisten in opleiding waren op vrijdag 17 juni van harte welkom bij de LifeTec Group op de campus van de TU/Eindhoven. Het ochtendprogramma bestond uit een aantal presentaties. Lars Mulder sprak namens de LifeTec Group over de verschillende aandachtsgebieden van het bedrijf. Naast de cardiovasculaire tak beschikken zij ook over een orthopedie tak. De cardiovasculaire tak heeft de focus op de gebieden cardiologie, hart chirurgie, vaat chirurgie, electrofysiologie, biomaterialen, regeneratieve geneeskunde en farmacologie. Zij zijn met name bekend vanwege het ontwikkelde PhysioHeart platform. Na deze uitgebreide introductie nam Marcel Rutten het woord over. Een uiteenzetting van de laatste resultaten van de vakgroep Cardiovasculaire Biomechanica volgde. Dankzij het PhysioHeart platform en de juiste meetmethoden kan men de kracht en elasticiteit van de linker ventrikel bepalen en voorspellen. De internationale gasten van HeartWare presenteerden het hvad systeem. Tot slot hield Martine Bol van onderzoeksinstituut CARIM een verhaal over de ontwikkeling van een VA-ELS patiënten model. Het doel hiervan is om alarmering af te laten gaan, zodra er te lage negatieve drukken ontstaan. Na een lunchwandeling van de campus naar het laboratorium van de LifeTec Group was het tijd om de witte lab jas aan te trekken. De laboranten waren nog hard aan het werk om het PhysioHeart model te prepareren voor het experiment. Pacemaker draden werden vaardig aangebracht en de laatste meetapparatuur werd voorbereid. De rechterventrikel is verantwoordelijk voor de bloedvoorziening van de coronairen. De linkerventrikel maakt output richting een slang waarvan de compliantie vergelijkbaar is met een aorta. Daarachter is een vloeistofkolom bevestigd, waarvan zowel de compliantie als de weerstand gereguleerd kan worden.

6 Voor de oxygenatie wordt een standaard kunstlong gebruik. Tijdens het experiment is een LVAD, ontwikkeld door de vakgroep Cardiovasculaire Biomechanica, ingezet. De echobeelden lieten duidelijk zijn dat bij een overmaat van ondersteuning de aortaklep niet meer opent. Tevens was er een afname van de zuurstofconsumptie van het hart, gemeten met een CDI. De themadag is afgesloten met Lars Mulder en de overige medewerkers van LifeTec Group tijdens een drankje. (opkomst 40%) De Trafalgar Pub was de locatie voor de Algemene Leden Vergadering van PION. De financiële stukken en de herziende versie van het Huishoudelijk Reglement zijn besproken en goedgekeurd. Daarnaast zijn Arne Doddema (Maastricht UMC), Emma van der Put (Erasmus MC), Maarten de Haan (Catharina Ziekenhuis) en Sytse de Jong (Radboud UMC) aangenomen om het nieuwe PION bestuur te vormen. De overdracht zal plaatsvinden in september 2016, zodat zij de introductie van de volgende groep KPio gaan organiseren. Aansluitend op de ALV is de dag afgesloten met een diner om na te praten over alle indrukken van deze dag en ideeën op te doen voor de toekomst. Lonneke Griep (namens PION-bestuur)

7 Dear Colleagues, For those perfusionists who are not staying for the entire EACTS congress but who would like to participate in the post graduate perfusion course on Sunday, I had to request - as we did last year - a separate fee. Same as last year, the registration fee for EACTS covers also the postgraduate fee which is quite high if one only wishes to stay for the Sunday only. The EACTS office has decided to ask a 100 Euro fee for perfusionists for the Sunday post-graduate course in perfusion which you can find on their on-line registration site. We look forward welcoming many of you over there! Leen Vercaemst EBCP

8 Het definitieve programma van de 16th European Conference on Perfusion Education and Training (ECoPEaT) Datum: 1 Oktober Locatie: Barcelona Vrij toegankelijk voor niet-leden. Vooraf registreren gewenst!

9

10 NeSECC UpToDate Hernieuwde kennismaking: Isala Klinieken Zwolle Door: Vincent Gijsen en Steven Eilander Op een prachtige nazomerochtend rij ik langs de Veluwe naar Zwolle toe. De ochtendzon komt op en het beloofd een prachtige warme dag te worden. Uniek voor september! Aangekomen bij het nieuwe Isala. Vooral nieuw omdat het al op 3 augustus 2013 in gebruik is genomen. Als ik het terrein oprijd van het Isala ben ik direct gegrepen door de architectuur. Het is heel organisch vorm gegeven met ook veel kleur. Zo in de volle ochtendzon is het prachtig. Wat wel opvalt is dat het gebouw heel breed gebouwd is en niet echt diep lijkt. Zeker een andere architectuur dan de meeste ziekenhuizen die ik ken die voornamelijk als geschakelde blokkendozen zijn gebouwd.

11 De architectuur lijkt erg op de bouw van het ING kantoor in Amsterdam Zuidoost en het Gasunie gebouw in Groningen. Misschien niet toevallig want het zijn dezelfde architecten! De filosofie achter de architectuur van het Isala is dat het meer een huis moest worden dan een ziekenhuis. De organische bouw en de groene omgeving moeten de genezing van de patiënt bevorderen. Wat heel duidelijk opvalt is dat voor het ziekenhuis de ruimte is genomen. Er zijn veel parkeerplaatsen en het terrein is ruim opgezet. De gebouwen staan in een U vorm om de parkeerplaats en garages heen. Bij binnenkomst in het ziekenhuis valt gelijk op dat er veel gebruik gemaakt is van planten. Nergens zijn overigens rechte hoeken te vinden. De gebouwen zijn duidelijke aangegeven door middel van een dierennaam en een nummer. Zo moet ik voor het operatiecomplex in Vlinder 3 zijn. Daar aangekomen word ik hartelijk ontvangen door Steven Eilander, 1 van de perfusionisten van de maatschap van ECCare. Dit is de maatschap die sinds sept 2009 de perfusie verzorgd in het Isala. Hartcentrum Op de 5 e verdieping van gebouw Vlinder 3 is het operatiecomplex gevestigd dat gedeeld word met de specialismen Neurologie en vaatchirurgie. Het operatiecomplex voor het hartcentrum bestaat uit 6 OK s waarvan 1 hybride operatiekamer. Hiervan worden er 3 permanent gebruikt en 1 incidenteel. En op termijn mogelijk uitbreiding naar 5 of zelfs 6. De operatiekamers zijn via een gang verbonden met de afdeling intensive care en medium care. De patiënten liggen hier met 2 op een kamer. Ook zijn er een aantal isolatieboxen beschikbaar. De maatschap ECCare bestaat op dit moment uit 7 perfusionisten. Helaas is het voor dit jaar niet gelukt een perfusionist in opleiding te organiseren.

12 Cardiopulmonale bypass Het hartcentrum van het Isala verricht zo n hartprocedures per jaar met de planning tot uitbreiding van dit aantal. Helaas zal uitbreiding niet zomaar gaan aangezien de huidige OK lay out al aan de maximum capaciteit zit. Hiervoor zal het nieuwe complex verbouwd moeten gaan worden. Dit zal waarschijnlijk ten koste gaan van de beschikbare ruimte voor opslag en kantoren nu. Een van de zaken die de perfusionisten niet toejuichen. Het zwaarte punt ligt vooral bij CABG en klepoperaties. Daarnaast worden regelmatig va-ecmo s gedaan en zijn er een aantal levitronix pompen aanwezig voor links of rechtsondersteuning. Een van de speerpunten van het Isala is de robotchirurgie en wordt er minimaal 1 keer per week geopereerd met behulp van de DaVinci Robot. Tevens vinden er regelmatig TAVI s plaats. De maatschap ECCare maken op dit moment gebruik van Terumo system 1 machines. Deze zijn inmiddels meer dan 10 jaar oud en staan op het punt om vervangen te worden. In 90% van de gevallen word er passief tepid bloedcardioplegie gegeven op basis van Calafiori. Ik wil Steven, Heleen, Sabine, Estrella en Ad hartelijk danken voor de gastvrijheid en de medewerking aan dit artikel.

13 Mededelingen Adres secretariaat: Het Halster JK MALDEN Controleert u aub uw gegevens in het webportaal. Via deze inlog op de nesecc website > Nieuwe penningmeester ( ongewijzigd): Peter Schouten Griegplantsoen LK Voorhout 11 nov 2016: wetenschappelijke dag NeSECC

NeSECC UpToDate. Maart 2017 Nummer 2. Van de voorzitter: Beste leden, beste collega s,

NeSECC UpToDate. Maart 2017 Nummer 2. Van de voorzitter: Beste leden, beste collega s, Maart 2017 Nummer 2. Van de voorzitter: Beste leden, beste collega s, In de vorige Up-To-Date heeft de secretaris een oproep geplaatst waarmee we aangeven hebben op zoek te zijn naar een kandidaat die

Nadere informatie

Jaarverslag NeSECC 2014

Jaarverslag NeSECC 2014 Jaarverslag NeSECC 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Bestuur NeSECC. 3. Financieel jaarverslag NeSECC. 4. Platform kwaliteit 5. Platform Opleiding 6. Commissie Behoud Registratie Erkend Klinisch Perfusionist.

Nadere informatie

NeSECC UpToDate. Januari 2016 Nummer 1. Geachte leden, beste collega s,

NeSECC UpToDate. Januari 2016 Nummer 1. Geachte leden, beste collega s, Januari 2016 Nummer 1. Geachte leden, beste collega s, De nieuwjaarsreceptie van het bestuur inclusief wetenschappelijk tintje vervalt zoals gebruikelijk in een jubileumjaar. Natuurlijk wenst het gehele

Nadere informatie

Reglement registratie als EKP voor in het buitenland opgeleide perfusionisten

Reglement registratie als EKP voor in het buitenland opgeleide perfusionisten Reglement registratie als EKP voor in het buitenland opgeleide perfusionisten Inleiding : Doel van de regeling is een toetsingskader te bieden waarmee in Nederland werkzame, maar in het buitenland opgeleide

Nadere informatie

NeSECC Nieuwsbrief. Juni 2015 Nummer 1.

NeSECC Nieuwsbrief. Juni 2015 Nummer 1. Juni 2015 Nummer 1. Beste NeSECC leden, Als voormalig secretaris heb ik u beloofd de informatievoorziening vanuit het bestuur te optimaliseren. Met deze eerste nieuwsbrief proberen wij daar vorm aan te

Nadere informatie

NeSECC UpToDate. Juni 2016 Nummer 5. Van de voorzitter: Geachte collega s, beste leden,

NeSECC UpToDate. Juni 2016 Nummer 5. Van de voorzitter: Geachte collega s, beste leden, Juni 2016 Nummer 5. Van de voorzitter: Geachte collega s, beste leden, Algemene ledenvergadering : De opkomst bij de ALV op 26 mei jongstleden was niet groot. De reden hiervan is niet geheel duidelijk,

Nadere informatie

NeSECC UpToDate. November 2015 Nummer 5. Beste leden,

NeSECC UpToDate. November 2015 Nummer 5. Beste leden, November 2015 Nummer 5. Beste leden, In deze nieuwsbrief sta ik achtereenvolgens stil bij de voortgang van de subcommissie Richtlijnen, de voortgang met betrekking tot het certificeren van in het buitenland

Nadere informatie

NeSECC UpToDate. April 2017 Nummer 3. Van de voorzitter: Beste leden, beste collega s,

NeSECC UpToDate. April 2017 Nummer 3. Van de voorzitter: Beste leden, beste collega s, April 2017 Nummer 3. Van de voorzitter: Beste leden, beste collega s, In deze Uptodate vanuit het bestuur weer een beknopte update van de zaken die spelen rond de beroepsvereniging. Bestuurlijk overleg

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017 www.iuscommune.eu INVITATION Ius Commune Masterclass 22 June 2017 Amsterdam Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers,

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Friday, 15 June 2018. This

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1

Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1 Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1 Id Naam Plaats Eindspecialisatie InstroomPersonen 1101001 Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 16 1101001 Universitair Medisch Centrum

Nadere informatie

NeSECC UpToDate. September 2015 Nummer 3. Editorial

NeSECC UpToDate. September 2015 Nummer 3. Editorial September 2015 Nummer 3. Editorial Na lange tijd verschijnt deze UpToDate. In een vernieuwde, meer eigentijdse vorm. Zoals in ons vak veranderingen plaatsvinden, was het ook tijd voor een verandering van

Nadere informatie

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda.

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda. 15 november 2010 Algemene Leden Vergadering Deze laatste Algemene Leden Vergadering van 30 oktober 2010 is goed bezocht. Voor een deel stond deze vergadering in het teken van de herregistratie. Ina den

Nadere informatie

Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering

Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie Sectie Cardio Anesthesiologie 14 en 15 november 2014 Hotel Arena Amsterdam Voorwoord Met veel genoegen

Nadere informatie

The training courses are only offered in Dutch.

The training courses are only offered in Dutch. Training courses NWO Academy Do you want to focus on the competencies we want to develop throughout the organisation, on what is important for your job and working in projects, or on strengthening your

Nadere informatie

Aantallen en uitkomsten van congenitale cardiothoracale chirurgie in Nederland

Aantallen en uitkomsten van congenitale cardiothoracale chirurgie in Nederland Aantallen en uitkomsten van congenitale cardiothoracale chirurgie in Nederland Congenitale cardiothoracale chirurgie is het onderdeel van de cardiothoracale chirurgie dat zich specifiek bezig houdt met

Nadere informatie

Welkom bij de Gezond & Zeker Innovatiedag 2018

Welkom bij de Gezond & Zeker Innovatiedag 2018 Welkom bij de Gezond & Zeker Innovatiedag 2018 ESF Project Ergocoaching de ergocoach van de toekomst in de academische ziekenhuizen Elly Waaijer Ellen Bos Stijl Ergocoach Nieuwe Stijl UMC s Februari 2018

Nadere informatie

Uitnodiging. Take In en Out. de cockpit en de zorg. Maandagavond 26 mei Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Amstelwijck

Uitnodiging. Take In en Out. de cockpit en de zorg. Maandagavond 26 mei Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Amstelwijck Uitnodiging Take In en Out de cockpit en de zorg Maandagavond 26 mei Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Amstelwijck Voorwoord Geachte collega, Uit grote medische dossierstudies blijkt dat een aanzienlijk

Nadere informatie

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2015 Het is een goed gebruik om jaarlijks openbaar verslag te doen van de werkzaamheden van de Cliëntenraad. Dat is ook in ons huishoudelijk reglement vastgelegd.

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Recente ontwikkelingen in de acute hartzorg

Recente ontwikkelingen in de acute hartzorg Recente ontwikkelingen in de acute hartzorg GEVOLGEN VOOR DE ORGANISATIE IN ZIEKENHUIZEN ROB VAN MECHELEN CONNECT 2012-2016 9-10-16 NVVC CONNECT 2016 1 Sterfte hartinfarct in Nederland 1970-2016 30 % Mortaliteit

Nadere informatie

Ouderavond 5VWO 27 september Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Ouderavond 5VWO 27 september Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs Ouderavond 5VWO 27 september 2018 1 Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs Aan wie richt u uw vragen dit jaar? Mentoren Dhr. H. Derks Dhr. R.M. Nijboer MSc

Nadere informatie

NHPR. Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Divisie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie.

NHPR. Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Divisie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. NHPR Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie Divisie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie Jaarverslag 2016 Inleiding De NHPR is een divisie van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie

Nadere informatie

Staat voor: Registratie, Transparantie en Kwaliteit. Benchmark Rapport. ICD procedures. Toelichting NCDR ICD Deelnemende ziekenhuizen

Staat voor: Registratie, Transparantie en Kwaliteit. Benchmark Rapport. ICD procedures. Toelichting NCDR ICD Deelnemende ziekenhuizen Benchmark Rapport ICD procedures Periode: 2010-2012 Peildatum: Datum 26 juli 2013 Ziekenhuis: Catharina Ziekenhuis Michelangelolaan 2 5623 EJ Eindhoven Toelichting NCDR ICD 2010-2012 Deelnemende ziekenhuizen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 1, 2015. In deze nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 1, 2015. In deze nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 1, 2015 In deze nieuwsbrief Resultaten van Meetbaar Beter Proefschrift: Emergency departments in the Netherlands. The influence of general practitioner cooperatives Kennis maakt

Nadere informatie

Transparant over uitkomsten van hartchirurgie (2)

Transparant over uitkomsten van hartchirurgie (2) Transparant over uitkomsten van hartchirurgie (2) De sterfte in de 3 grote zorggroepen per hartchirurgisch centrum in de periode 2012-2014 Elders op deze website vindt u de gemiddelde sterfte na hartchirurgische

Nadere informatie

Namens het NeSECC bestuur en de NeSECC studiecommissie

Namens het NeSECC bestuur en de NeSECC studiecommissie NeSECC Uitnodiging Het NeSECC bestuur en de NeSECC studiecommissie nodigen u van harte uit om een bijzondere najaarsbijeenkomst bij te wonen. Het programma is gevuld met een rijk pallet aan sprekers. Zij

Nadere informatie

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Juli 2012 Versie 2.

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Juli 2012 Versie 2. Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English Voorbeelden machtigingsformulieren standaard Europese incasso Examples of authorisation

Nadere informatie

-----------------------------------------------------

----------------------------------------------------- IN DIT NUMMER: Naamswijziging CZO Erkenningsaanvragen op juridische entiteit Samenvoegen Kamers Aanpassing diplomaregistratie Start Jos Rutting Cursus Toetsen in de praktijk Erkenningen Benoemingen -----------------------------------------------------

Nadere informatie

Healthy people want everything, sick people want only one thing. would love to see a Hospital Teacher

Healthy people want everything, sick people want only one thing. would love to see a Hospital Teacher Healthy people want everything, sick people want only one thing. would love to see a Hospital Teacher Consultant Education Sick Pupils Educational Service Centre University Medical Centre The Netherlands

Nadere informatie

Staat voor: Registratie, Transparantie en Kwaliteit. Benchmark Rapport. ICD procedures. Toelichting NCDR ICD Deelnemende ziekenhuizen

Staat voor: Registratie, Transparantie en Kwaliteit. Benchmark Rapport. ICD procedures. Toelichting NCDR ICD Deelnemende ziekenhuizen Benchmark Rapport ICD procedures Periode: 2010-2012 Peildatum: Datum 26 juli 2013 Ziekenhuis: Leids Universitair Medisch Centrum Albinusdreef 2 2333 ZA Leiden Toelichting NCDR ICD 2010-2012 Deelnemende

Nadere informatie

UpToDate. Van de Voorzitter: Juli Nr. 5. Beste leden, beste collega s,

UpToDate. Van de Voorzitter: Juli Nr. 5. Beste leden, beste collega s, Juli Nr. 5. Van de Voorzitter: Beste leden, beste collega s, In deze UpToDate aan het begin van de zomer vanuit het bestuur weer een beknopte update van de zaken die spelen rond de beroepsvereniging. Geregistreerd

Nadere informatie

Bijlage 1: Invulformulier voor bepalen wel/niet aanvragen ISF Player Transfer Request

Bijlage 1: Invulformulier voor bepalen wel/niet aanvragen ISF Player Transfer Request Aan Alle KNBSB-verenigingen in de Dutch National Softball League Van Competitiezaken Datum 9 oktober 2015 Onderwerp DNSL-procedure rondom een speelster die in het buitenland speelt of heeft gespeeld Dit

Nadere informatie

Vereniging voor Veiligheidsadviseurs Vervoer Gevaarlijke Stoffen. Jaarverslag Jaarverslag VVA

Vereniging voor Veiligheidsadviseurs Vervoer Gevaarlijke Stoffen. Jaarverslag Jaarverslag VVA Jaarverslag 2017 Vereniging voor Veiligheidsadviseurs Vervoer Gevaarlijke Stoffen Jaarverslag VVA 2017 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. DOEL 3. LEDENBIJEENKOMSTEN 4. BESTUUR 5. VOORDRACHTEN 6. LEDENMUTATIES

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Uitbreiding WIBN met elektrofysiologie

Uitbreiding WIBN met elektrofysiologie OPROEP OPROEP OPROEP - OPROEP De WIBN is op zoek naar nieuwe leden. Vind jij het leuk om met collega s uit heel Nederland te werken aan het vergroten van je eigen kennis en die van anderen op het gebied

Nadere informatie

Factsheet Indicatoren Acute en Electieve PCI registratie (NHR) Versie:

Factsheet Indicatoren Acute en Electieve PCI registratie (NHR) Versie: Factsheet Indicatoren Acute en Electieve PCI registratie (NHR) Versie: 2017.2 Datum Versie Mutatie Eigenaar 31-01-2017 2017.1 Eerste concept NVVC 11-10-2017 2017.2 Definitieve versie verslagjaar 2018 NVVC

Nadere informatie

in de Cardioanesthesiologie

in de Cardioanesthesiologie Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie Rondom nieuwe technieken in de Cardioanesthesiologie 13 en 14 november 2015 TU Eindhoven VOORWOORD Beste collega s, Met veel genoegen presenteren wij u het programma

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

Transparant over uitkomsten van hartchirurgie (2)

Transparant over uitkomsten van hartchirurgie (2) Transparant over uitkomsten van hartchirurgie (2) De sterfte in de 3 grote zorggroepen per hartchirurgisch centrum in de periode 2013-2015 Elders op deze website vindt u de gemiddelde sterfte na hartchirurgische

Nadere informatie

Ouderavond 5VWO 27 september Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs

Ouderavond 5VWO 27 september Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs Ouderavond 5VWO 27 september 2017 1 Deventer scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo en praktijkonderwijs Aan wie richt u uw vragen dit jaar? Mentoren Dhr. I.R.D. Joubert MA Dhr. drs. O.P.A.

Nadere informatie

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR:

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: INHOUD Introductie... 3 Beschrijving bijeenkomst... Achtergrond...4

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2017 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013

NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013 NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013 dinsdagavond 4 juni en woensdag 5 juni 2013 of maandagavond 25 november en dinsdag 26 november 2013 Skills center OSG te Houten www.nvic.nl Nederlandse

Nadere informatie

HIV/HCV FARMACOLOGIE VOOR APOTHEKERS MASTERCLASS OKTOBER 2016 - MAART 2017 UTRECHT MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl CONTENT Introductie... 3 Masterclass beschrijving... 4 Achtergrond... 4 Leerdoelen...

Nadere informatie

CATHLAB SYMPOSIUM 2-3 JUNI 2016 HART VAN HOLLAND NIJKERK

CATHLAB SYMPOSIUM 2-3 JUNI 2016 HART VAN HOLLAND NIJKERK CATHLAB SYMPOSIUM 2-3 JUNI 2016 HART VAN HOLLAND NIJKERK Voorwoord Beste collega, Wij heten u graag van harte welkom op donderdag 2 juni tijdens het 2de Cathlab Symposium, dat wij namens de WIL in samenwerking

Nadere informatie

Inlichtingen bij Doorkiesnummer Ons kenmerk Datum Dhr. O. Takx I EvdV/OT 14 oktober 2008

Inlichtingen bij Doorkiesnummer Ons kenmerk Datum Dhr. O. Takx I EvdV/OT 14 oktober 2008 Aan het ministerie van VWS Directie MEVA t.a.v. drs. Th.W. van Uum Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Inlichtingen bij Doorkiesnummer Ons kenmerk Datum Dhr. O. Takx 030-2985280 I080207 EvdV/OT 14 oktober 2008

Nadere informatie

THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN. 22 maart 2014. Evoluon, Eindhoven

THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN. 22 maart 2014. Evoluon, Eindhoven THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN 22 maart 2014 Evoluon, Eindhoven THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN De themadagcommissie van de Stichting stalige Nascholing voor Dermatologie

Nadere informatie

MASTERCLASS HIV/HCV FARMACOLOGIE VOOR APOTHEKERS JANUARI-JUNI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS.

MASTERCLASS HIV/HCV FARMACOLOGIE VOOR APOTHEKERS JANUARI-JUNI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS. MASTERCLASS HIV/HCV FARMACOLOGIE VOOR APOTHEKERS JANUARI-JUNI 2019 UTRECHT MEETING PROSPECTUS INTRODUCTIE Virology Education richt zich op het ondersteunen van de medische gemeenschap bij het ontdekken,

Nadere informatie

Een loopbaan bij het Thoraxcentrum Rotterdam. a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Een loopbaan bij het Thoraxcentrum Rotterdam. a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a Een loopbaan bij het Thoraxcentrum Rotterdam a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a Het ziekenhuis in een ziekenhuis Het Thoraxcentrum van het

Nadere informatie

NeSECC UpToDate. December 2015 Nummer 6. Geachte leden, beste collega s,

NeSECC UpToDate. December 2015 Nummer 6. Geachte leden, beste collega s, December 2015 Nummer 6. Geachte leden, beste collega s, De eindstreep van 2015 komt voor ons allemaal weer in zicht. Ook voor de beroepsvereniging is 2015 een jaar geweest waarin veel werk is verzet. Dat

Nadere informatie

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland 1. Londen In Londen kunnen gebruikers van een scootmobiel contact opnemen met een dienst

Nadere informatie

Yes/No (if not you pay an additional EUR 75 fee to be a member in 2020

Yes/No (if not you pay an additional EUR 75 fee to be a member in 2020 Meedoen aan dit evenement? Meld je eenvoudig aan Ben je lid? Ja/Nee Do you want to participate? Please apply Are you a LRCH member? Yes/No (if not you pay an additional EUR 75 fee to be a member in 2020

Nadere informatie

Het ochtendprogramma bestaat uit verdieping in elektrofysiologisch onderzoek, live ablatie en uitleg over MRI compatible ICD s.

Het ochtendprogramma bestaat uit verdieping in elektrofysiologisch onderzoek, live ablatie en uitleg over MRI compatible ICD s. WIBN wordt WIBEN! De werkgroep is uitgebreid met Elektrofysiologie. In 2013 wordt hier verder vorm aangegeven. Werkgroepleden WIBN Maria Brussen, Rijnstate Arnhem Saskia Elshout, VuMC A dam Anja Luijten,

Nadere informatie

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts Update Acute Intoxicaties Meet the Experts 2de Lage Landen Symposium Intoxicaties Vrijdag 13 september 2013 Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent Gesponsord door: Heymans Stichting Organisatie onder auspiciën

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis

Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis Jaarverslag 2015 Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis 1. Voorwoord. Het bestuur van de Stichting Vrienden van het Westfriesgasthuis brengt met genoegen het jaarverslag uit over het jaar 2015. Ondanks

Nadere informatie

Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam

Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam Ziekenhuis: positie op ranglijst plus plaatsnaam Percentage van de ondervraagden dat specialisme goed vindt Anaesthesie/pijnbestrijding Oss, Ziekenhuis Bernhoven 56 Rotterdam, Ikazia ziekenhuis 47 Nieuwegein/Utrecht,

Nadere informatie

Conferentie Eenheid van Taal

Conferentie Eenheid van Taal Conferentie Eenheid van Taal Het belang van eenduidige terminologie voor elektronische informatie-uitwisseling in de zorg Programma 30 maart 2009 Als de taal niet zuiver is, dan is hetgeen gezegd wordt

Nadere informatie

Ergocoach Nieuwe Stijl. Samenvatting vragenlijst onderzoek Evaluatie Ergocoach augustus 2018

Ergocoach Nieuwe Stijl. Samenvatting vragenlijst onderzoek Evaluatie Ergocoach augustus 2018 Ergocoach Nieuwe Stijl Samenvatting vragenlijst onderzoek Evaluatie Ergocoach augustus 2018 Doel en aanpak Doel: inzicht krijgen in de behoefte van de ergocoach ideeën verzamelen voor de ergocoach nieuwe

Nadere informatie

Stichting De Keerkring Jaarverslag 2013

Stichting De Keerkring Jaarverslag 2013 l Stichting De Keerkring Jaarverslag 2013 Stichting De Keerkring Postadres: Surinamestraat 23 9715 PP Groningen 06-50574973 keerkringgroningen@gmail.com www.dekeerkring-groningen.nl 1 Stichting De Keerkring

Nadere informatie

Welkom op de Ledenbijeenkomst van de. Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs

Welkom op de Ledenbijeenkomst van de. Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs Welkom op de Ledenbijeenkomst van de Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs Breukelen, 10 februari 2015 1 Programma 15:30 Opening 16:00 Wwft, consequenties voor Beleggingsondernemingen - AFM Anita

Nadere informatie

parking permit mymaastricht.nl how to apply for a parking permit in Maastricht mymaastricht.nl guidance document

parking permit mymaastricht.nl how to apply for a parking permit in Maastricht mymaastricht.nl guidance document mymaastricht.nl guidance document parking permit how to apply for a parking permit in Maastricht requirements you have a residence permit and a BSN number the car runs under your name your vehicle s registration

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Projectbemensing De bemensing van de projectstructuur ziet er momenteel als volgt uit:

Nieuwsbrief 1. Projectbemensing De bemensing van de projectstructuur ziet er momenteel als volgt uit: Het project InterRAI Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de direct betrokkenen bij het project InterRAI maar ook voor alle belangstellenden binnen de betrokken organisaties. Mogelijk is deze laatste groep

Nadere informatie

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam

AGENDA VVD-CONGRES. 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam AGENDA VVD-CONGRES 28 november 2015 Van Nelle-fabriek Rotterdam Aanmelden voor het VVD-congres Aanmelden via MijnVVD van 18 september tot vrijdag 20 november Aanmelden kan via MijnVVD vanaf vrijdag 18

Nadere informatie

Sonos neemt afscheid van kantoor en gaat werken in creatief atelier

Sonos neemt afscheid van kantoor en gaat werken in creatief atelier Sonos neemt afscheid van kantoor en gaat werken in creatief atelier Creatief atelier als werkplek Info Munchen Gepubliceerd op: 16 november 2017 Samenvatting Na een uitgebreide verbouwing opende Sonos

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 1) De Dutch Foot and Ankle Society is de werkgroep Voet en Enkel van de Nederlandsche Orthopaedische Vereniging 2) Het dagelijks

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957

JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 JAARVERSLAG 2016 Stichting Unie Van Vrijwilligers afdeling Ede. Opgericht: 6 november 1953 Stichtingsdatum: 22 november 1957 Doelstelling: Het bevorderen en verlenen van maatschappelijke hulp door vrijwilligers,

Nadere informatie

Secretariaat KNCV Sectie Farmacochemie P. Molenveld, Mercachem Postbus 6747 6503 GE Nijmegen Tel.: 024-3723355 e-mail: peter.molenveld@mercachem.

Secretariaat KNCV Sectie Farmacochemie P. Molenveld, Mercachem Postbus 6747 6503 GE Nijmegen Tel.: 024-3723355 e-mail: peter.molenveld@mercachem. JAARVERSLAG KNCV SECTIE FARMACOCHEMIE 2014 Bestuur KNCV Sectie Farmacochemie Prof. Dr. A.P. IJzerman (voorzitter) Medicinal Chemistry/LACDR Gorlaeus Laboratories Einsteinweg 55, 2333 CC Leiden P.O. Box

Nadere informatie

Afspraken omtrent overdracht medische verantwoordelijkheid na ontslag uit het ziekenhuis

Afspraken omtrent overdracht medische verantwoordelijkheid na ontslag uit het ziekenhuis Afspraken omtrent overdracht medische verantwoordelijkheid na ontslag uit het ziekenhuis Kennismaking Wie zijn wij? Wie zijn jullie? Werkwijze veranderbeweging: Waarom? Uit: Handreiking KNMG (2010): Verantwoordelijkheidsdeling

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Zorgen rondom IVF Boekaar, J.; Riemersma, M.

Zorgen rondom IVF Boekaar, J.; Riemersma, M. Zorgen rondom IVF Boekaar, J.; Riemersma, M. IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you wish to cite from it. Please check the document version below. Document

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst derdejaars en zij-instroom 4 maart Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs

Informatiebijeenkomst derdejaars en zij-instroom 4 maart Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs Informatiebijeenkomst derdejaars en zij-instroom 4 maart 2019 Deze slides en extra slides op student.uva.nl/gnk/az > Studieadviseurs Master geneeskunde Doel bijeenkomst: Informeren en vragen beantwoorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers,

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief 23 december 2016 Beste ouders/ verzorgers, Uitgaan na de kerstvakantie Niet vergeten: na de kerstvakantie komen alle kinderen met hun groepsleerkracht naar buiten om 14.00 uur. Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Klinische en wetenschappelijke update voor HIV-behandelaren Post-croi educatie 2015 meeting Prospectus www.virology-education.nl Inhoud Introductie... 3 Organiserend Comité... 4 Post-CROI symposium...

Nadere informatie

HOOFDSTUK VI. KWALITEITSVISITATIEREGLEMENT

HOOFDSTUK VI. KWALITEITSVISITATIEREGLEMENT HOOFDSTUK VI. KWALITEITSVISITATIEREGLEMENT Doel Artikel 61 De Commissie Kwaliteitsvisitatie heeft tot doel het bevorderen van de kwaliteit van de anesthesiologische praktijk in Nederland door middel van

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Symposium Kinderallergologie Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Geachte collega, Kinderartsen, dermatologen, KNO-artsen en diëtisten

Nadere informatie

Themadag. Vasculitis. Zaterdag 16 maart 2019 BluePoint Antwerpen België

Themadag. Vasculitis. Zaterdag 16 maart 2019 BluePoint Antwerpen België Themadag Vasculitis Zaterdag 16 maart 2019 BluePoint Antwerpen Themadag Vasculitis De Themadagcommissie van de Stichting stalige Nascholing voor Dermatologie en Venereologie (SNNDV) heet u van harte welkom

Nadere informatie

2nd BBS Newsletter. Geachte collega s,

2nd BBS Newsletter. Geachte collega s, 2 februari2016 2nd BBS Newsletter Geachte collega s, De Belgian Back Society (BBS) verheugt zich om u allen een prachtig nieuw jaar toe te wensen. U vindt in deze tweede nieuwsbrief vooral informatie betreffende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgesteld conform de Statuten van 7 maart 2013 Opgesteld n.a.v. goedkeuring van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 7 december 2017 Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Verslag: Jaarverslag 2014 Regio Utrecht Datum: 22 April 2015

Verslag: Jaarverslag 2014 Regio Utrecht Datum: 22 April 2015 Verslag: Jaarverslag 2014 Regio Utrecht Datum: 22 April 2015 Onderwerpen 1. Algemeen 2. Bestuurssamenstelling 2014 3. Verslag ledenaantallen 2014 4. Verslag activiteiten 2014 5. Financieel verslag 2014

Nadere informatie

hartchirurgie. Eerste deeladvies met betrekking tot de normen voor de dienst MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU ---

hartchirurgie. Eerste deeladvies met betrekking tot de normen voor de dienst MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU --- Brussel, MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU --- Bestuur der Verzorgingsinstellingen 11/06/92 NATIONALE RAAD VOOR ZIEKENHUISVOOR- ZIENINGEN Afdeling "Programmatie en Erkenning"o/ref. : NRZV/D/55-6

Nadere informatie

Bootcongres Wetenschappelijke voorjaarsvergadering Nederlandse Transplantatie Vereniging

Bootcongres Wetenschappelijke voorjaarsvergadering Nederlandse Transplantatie Vereniging Bootcongres 2017 Wetenschappelijke voorjaarsvergadering Nederlandse Transplantatie Vereniging programma patiëntenverenigingen donderdag 9 maart 2017 Theaterhotel Figi te Zeist georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

Call for proposals. Westerdijk Talentimpuls. Den Haag, maart 2017 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Call for proposals. Westerdijk Talentimpuls. Den Haag, maart 2017 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek 1 Call for proposals 2017 Den Haag, maart 2017 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek 2 Inleiding en doel Op 10 februari 2017 was het 100 jaar geleden dat in Nederland de eerste vrouwelijke

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

BUILDING G100. donderdag 19 juni 2014 Ministerie van Defensie Lunettenkazerne Vught

BUILDING G100. donderdag 19 juni 2014 Ministerie van Defensie Lunettenkazerne Vught BUILDING G100 donderdag 19 juni 2014 Ministerie van Defensie Lunettenkazerne Vught Uw gastheer ing. Roelof Schoonebeek teamleider werktuigbouwkunde Ministerie van Defensie Dienst Vastgoed Defensie Eerst

Nadere informatie

This appendix lists all the messages that the DRS may send to a registrant's administrative contact.

This appendix lists all the messages that the DRS may send to a registrant's administrative contact. This appendix lists all the messages that the DRS may send to a registrant's administrative contact. Subject: 1010 De houdernaam voor #domeinnaam# is veranderd / Registrant of #domeinnaam# has been changed

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 2017 MSP User Group NL ALV MSPug 20 april 2018; Locatie: Stadskasteel Oudaen, Utrecht

Verslag Algemene Ledenvergadering 2017 MSP User Group NL ALV MSPug 20 april 2018; Locatie: Stadskasteel Oudaen, Utrecht Kenmerk: MSPug-20180420-ALV Onderwerp: Algemene Ledenvergadering Plaats: Utrecht, Stadskasteel Oudaen Datum 20 april 2017 [ CONCEPT ] Aanwezig: Bestuur: Wilbert Wijns (voorzitter) Joyce de Jong (penningmeester)

Nadere informatie

Beroepsprofiel Klinisch Perfusionist December 2016

Beroepsprofiel Klinisch Perfusionist December 2016 Beroepsprofiel Klinisch Perfusionist December 2016 1 Versie: 2.0 Nederlandse Sociëteit voor Extra-Corporale Circulatie Secretariaat adres: Het Halster 47 6581 JK Malden 2016 Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Davide's Crown Caps Forum

Davide's Crown Caps Forum pagina 1 van 6 Davide's Crown Caps Forum A Forum for Crown Cap Collectors Zoeken Uitgebreid zoeken Zoeken Forumindex Crown Caps Unknown Caps Lettergrootte veranderen vriend Afdrukweergave Gebruikerspaneel

Nadere informatie

TRAPEZIO SERIE(S) Algemene informatie General information. De armaturen in de Trapezio serie kenmerken zich door hun trapeziumvormige

TRAPEZIO SERIE(S) Algemene informatie General information. De armaturen in de Trapezio serie kenmerken zich door hun trapeziumvormige Algemene informatie General information De armaturen in de Trapezio serie kenmerken zich door hun trapeziumvormige lichtkappen. Natuurlijk doet u dit gelijk denken aan de eeuwenoude pyramides in Egypte,

Nadere informatie

The training courses are only offered in Dutch.

The training courses are only offered in Dutch. Training courses NWO Academy Do you want to focus on the competencies we want to develop throughout the organisation, on what is important for your job and working in projects, or on strengthening your

Nadere informatie

VOORWOORD. Annelien van Groningen Voorzitter BPOA

VOORWOORD. Annelien van Groningen Voorzitter BPOA JAARVERSLAG 2018 VOORWOORD Na vijf jaar actief te zijn geweest als bestuurslid bij BPOA, nam ik in 2018 de rol van voorzitter over van Paul van Bakel. In die rol kan ik mij nog meer inzetten voor de belangen

Nadere informatie

Informatiefolder. ParC Dagcentrum

Informatiefolder. ParC Dagcentrum Informatiefolder ParC Dagcentrum Achtergrond Het Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) is een onderdeel van het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen. Het ParC wil de kwaliteit van leven voor de

Nadere informatie

Workshop B2. Verbeteringen Level-I Trauma Centrum HagaZiekenhuis Alexander Greeven (HagaZh) Flits: Pre-Hospital Triage Rogier van de Sluijs (UMCU)

Workshop B2. Verbeteringen Level-I Trauma Centrum HagaZiekenhuis Alexander Greeven (HagaZh) Flits: Pre-Hospital Triage Rogier van de Sluijs (UMCU) 19 e Nationale Spoedzorg Congres Galgenwaard Utrecht 8 november 2018 Workshop B2 Verbeteringen Level-I Trauma Centrum HagaZiekenhuis Alexander Greeven (HagaZh) Flits: Pre-Hospital Triage Rogier van de

Nadere informatie

DAY 06 APRIL Q-FACTORY

DAY 06 APRIL Q-FACTORY Conservatorium van Amsterdam PROGRAMMA www.consam.nl/aema OPEN DAY 06 APRIL 13.00-16.00 Q-FACTORY AMSTERDAM ELECTRONIC MUSIC ACADEMY WELKOM Van harte welkom op de Open Dag van het Conservatorium van Amsterdam

Nadere informatie

PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen

PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen PDF hosted at the Radboud Repository of the Radboud University Nijmegen The following full text is a publisher's version. For additional information about this publication click this link. http://hdl.handle.net/2066/104310

Nadere informatie

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Mei 2014 Versie 3.

Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels. Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English. Mei 2014 Versie 3. Voorbeelden van machtigingsformulieren Nederlands Engels Examples of authorisation forms (mandates) Dutch English Voorbeelden machtigingsformulieren standaard Europese incasso Examples of authorisation

Nadere informatie

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts Update Acute Intoxicaties Meet the Experts 1 ste Lage Landen Symposium Intoxicaties Vrijdag 24 juni 2011 Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent Gesponsord door: Heymans Stichting en NVKF&B Organisatie onder

Nadere informatie