Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke"

Transcriptie

1 Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 21 mei 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de komende maand. Deel 2, in een bijgevoegd document, bevat meer duiding en info over de komende activiteiten in onze gemeente Ondanks bloedheet weer, zeer goede opkomst voor vergadering Wijk Dorp-Centrum Het was bloedheet in het Cultuurhuis Safarken. Burgemeester Yves Deswaene van Lochristi was aanwezig met een presentatie hoe een Buurt Informatie Netwerk (BIN) werkt in Lochristi. Er worden vrijwilligers gevraagd om ook in Wachtebeke dit op poten te zetten voor de veiligheid van u en uw buren.

2 De presentatie van de gemeente over de buurtwerking werd duidelijk gewaardeerd en daarenboven werden ook nog informatieve vragen gesteld over andere thema s die leven in de gemeente. De resultaten van jullie reacties op post its worden nu verwerkt. Ze zullen als basis gebruikt worden voor het opstellen van de vragen die huis aan huis zullen bezorgd worden aan alle inwoners vanaf 12 jaar. We starten met de bevraging na de laatste buurtvergadering in het Zwaluwnest. Vanaf volgend jaar zijn er financiële middelen van de gemeente om de door jullie gekozen buurtwerken uit te voeren. We mochten in het Cultuurhuis gelukkig ook vrijwilligers noteren om mee te werken aan dit project. Drieke Henau van aan Z gaf ook een indrukwekkende lijst van zaken die ze dit jaar al in Wachtebeke willen van start laten gaan. Wachtebeke Leeft en Wachtebeke Geeft groeien verder. Dank u wel Wachtebeke! Dank ook aan onze gemeentelijke vrijwilligersfotograaf Frans Dhoore voor zijn sprekende foto s. - Tijdens de wijkvergaderingen wordt uitgelegd hoe wij in Wachtebeke welzijn en cultuur/amusement en veiligheid in de woonwijken hand-in-hand willen uitbouwen. De welzijnsorganisatie aan Z stelt zich voor en vanuit het gemeentebestuur brengen wij de opzet aan van het wijkonderzoek. Wij brengen altijd de koffie en de koekjes mee. Als jij een goed humeur en je interesse voor je woonwijk meebrengt, komen we samen een heel eind verder.

3 Je kan ook vragen stellen aan de leden van het College. Ben je geïnteresseerd om mee te werken, wens je meer informatie of heb je suggesties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Iedereen met een hart voor zijn woonwijk kan aan het project meewerken, of je dat nu doet als individuele burger of vanuit je betrokkenheid bij een vereniging of een lokale adviesraad. Wil je meer weten dan kan je contact nemen met: -Rudy Van Cronenburg, burgemeester, tel René de Pauw, communicatieambtenaar, tel Inge François, cultuurfunctionaris, tel volgende bijeenkomst maandag 23 juni om 19.30u.: vergadering Warandewijk in basisschool t Zwaluwnest, Zwaluwlaan 64.

4 Inwoners WARANDE en Groenstraat nu aan het woord! Op maandag 23 juni te 19u30 in het basisschool Zwaluwnest, Zwaluwlaan 64 staan de koffie en koekjes voor u klaar! Voor de inwoners van Zwaluwlaan, Groenstraat, Warande, Lijsterstraat, Merelstraat, Nachtegaalstraat, Mezenstraat, Ijsvogelstraat, Roodborststraat, Spechtstraat, Spreeuwstraat, Kievitstraat, Vinkenstraat, Nieuwstraat, Sperwerstraat, Verbeuldestraat, Sijslaan, Kruisbekstraat, Tortelduifstraat, Leeuwerikstraat,Sperwerstraat, Waterbosstraat, Maar ook andere inwoners kunnen zich hierbij aansluiten. Er zijn al 4 wijkvergaderingen doorgegaan op Overslag en Langelede Sluis, Molenhoek- Kalve, Dorp-Centrum waarover we zeer enthousiast zijn. We kregen erg veel reacties en voorstellen binnen en hebben inmiddels een ploeg van mensen die zich willen inzetten

5 voor de bevraging van alle inwoners uit hun wijk. Deze wijk, de wijk van de burgemeester, kan natuurlijk niet achterblijven. Alle politieke partijen van onze gemeente steunen dit initatief. WIJK inzicht zoekt medewerkers in alle Wachtebeekse wijken Ben je geïnteresseerd om mee te werken, wens je meer informatie of heb je suggesties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Iedereen met een hart voor zijn woonwijk kan aan het project meewerken, of je dat nu doet als individuele burger of vanuit je betrokkenheid bij een vereniging of een lokale adviesraad. Donderdag 22 mei te 19u30 gemeenteraad! Ditmaal in buurthuis Snoopy in de Schoolstraat op Overslag. Dit omdat de gebruikelijke locatie van de gemeenteraad, het Cultuurhuis niet beschikbaar is wegens voorbereidende werken voor de parlementsverkiezingen van 25 mei in het Cultuurhuis. De gemeenteraad speelt dus op verplaatsing. Benieuwd of er evenveel volk blijft komen als we op Overslag vergaderen. Ik durf te wedden van wel! De volledige agenda van de gemeenteraad in bjjlage, het iseen belangrijke raad met o.a. de budgetwijziging waarin geld wordt voorzien voor een aantal nieuwe investeringen en nieuwe inkomsten. Aanpassing meerjarenplan op de agenda, Streekpact Gent Rondom Gent , aankoop onroerend goed (2 percelen bouwgrond te Wachtebeke goedkeuring aankoop- en verkoopbelofte, aankoop van gewone aandelen F1 STORM, overeenkomst betreffende afstand van plantrecht van bomen, aanpassing arbeidsreglement (uurroosters personeel gemeentehuis, bibliotheek, cultuurhuis en recyclagepark) en wijziging, regularisatie/afschaffen van deel van buurtweg nr.29. Voldoende stof dus voor een leerrijke en boeiende raad. Iedereen welkom. VERKIEZINGEN VOOR VLAAMS, FEDERAAL EN EUROPEES PARLEMENT ZONDAG TUSSEN 8 EN 14u wordt u verwacht om in het Cultuurhuis Safarken, want alle stemlokalen zijn gevestigd in Cultuurhuis Safarken, op het Persynplein. Indien u nog wil melden dat u niet kan komen stemmen wegens verblijf in het buitenland, of wegens ziekte, kan u op het gemeentehuis terecht.

6 Maak er een uitstap van, gun de Wachtebeekse middenstand ook iets. We vragen ook om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen, om chaotische verkeerstoestanden te vermijden. Er moet voldoende plaats blijven om doorgang te verlenen aan ambulance of brandweer. Doe uw burgerplicht en kies uw vertegenwoordigers voor een periode van 5 jaar. Breng uw identiteitskaart mee, stembrief, en eventuele volmacht. Dank ook aan de vele mensen die er voor zorgen dat de stemming ordentelijk en correct verloopt. Bij het inkomen van het Cultuurhuis liggen er invulformulieren. U kan een formulier invullen of meenemen om je op te geven als orgaandonor. Doen! Verkeershinder door baggerwerken valt mee Er wordt een eerste evaluatievergadering gevraagd om eventuele bijsturingen te doen. Momenteel is de zone thv het suikerfabriek voor 95 % gebaggerd en starten wij, geheel volgens schema, met de baggerwerken opwaarts de Dambrug. De redenen dat er minder hinder is dan verwacht thv de Overledebrug is te wijten aan de volgende oorzaken:

7 Wij houden ons uiterst strikt aan het niet openen van de brug tussen 8 en 8.30 u Onze brugbediener is duidelijk gebriefd om zeer snel de brugbeweging uit te voeren Met dank aan onze vrijwilligersfotograaf Eddy De Smet voor de prachtige foto s. De werken in Moerbeke, en verder in de Moervaart richting Lokeren, duren tot eind augustus, met een onderbreking van 4 weken tijdens de zomervakantie. Deze werkzaamheden hebben tevens invloed op de dienstverlening van De Lijn. Buslijn 76 rijdt vanaf 12 mei tot en met 13 juli niet tot aan het zwembad van domein Puyenbroeck. De eindhalte van deze verbinding situeert zich tijdelijk in het dorp, nabij het Dr. J.Persynplein. Door de onvoorspelbare wachttijd ter hoogte van Overledebrug wordt het bustraject via Molenhoek, Kalve en Kalvebrug in de vermelde periode niet bediend. De Lijn excuseert zich bij zijn gebruikers voor deze hinder en voorziet de getroffen halteplaatsen van infobordjes. Info aan de bevolking: website Aan onze gemeentelijke website kunnen we niks meer toevoegen of wijzigen. Onze nieuwe website zal klaar zijn tegen 30 september. Ondertussen verwijzen we de inwoners en bezoekers naar een noodwebsite een site waar we, in de tussenperiode, alle dringende informatie op zullen plaatsen. Verder verwijzen we voor actueel nieuws naar het gemeentelijk infoblad en dit digitaal nieuwsbericht. We verontschuldigen ons voor dit tijdelijke ongemak. Op 24 mei komt de Mobiele Lijnwinkel opnieuw naar de zaterdagmarkt. Naast vaste verkoopspunten in grotere steden beschikt De Lijn in Oost-Vlaanderen ook over een mobiele Lijnwinkel. Dit mobiel verkoopspunt heeft een standplaats op de wekelijkse markt in centrumsteden zoals Dendermonde, Eeklo, Oudenaarde en Zottegem.

8 Op vraag van het gemeentebestuur was dit mobiele verkoopspunt vorig jaar in Wachtebeke aanwezig tijdens de dag van de mobiliteit. Op 24/05 houdt de Lijnwinkel opnieuw halt op onze zaterdagmarkt. In de Lijnwinkel op wieltjes kan iedereen terecht die informatie wenst over het aanbod, tarieven, reiswegen, belbussen tot zelfs reisadvies op maat. Busgebruikers kunnen er terecht voor het kopen van biljetten en lijnkaarten. Zeker een pluspunt voor de klant, want in voorverkoop zijn deze vervoerbewijzen veel voordeliger dan wanneer de reiziger een kaartje op de bus koopt. Ook het aanschaffen of verlengen van abonnementen is mogelijk. De Lijn heeft beloofd dat de Lijnwinkel ook in de toekomst nog op de Wachtebeekse zaterdagmarkt zal te zien zijn, indien de interesse groot genoeg blijkt te zijn. Daarom deze warme oproep aan onze inwoners: Breng op 24/05 een bezoek aan de mobiele Lijnwinkel. Contactbedrijvendag voor werkzoekenden in Cultuurhuis Safarken Vorige week ging in het Cultuurhuis Safarken een Contactbedrijvendag door met VDAB voor werkzoekenden. Gezien het te grote aantal ingeschreven werkzoekenden, wordt er gekeken of er nog nieuwe cursussen kunnen georganiseerd worden in Wachtebeke. Ook de mensen die nog geen job gevonden hebben krijgen nazorg. Maximaal 12 mensen van Wachtebeke en Moerbeke hebben deze cursus poetsen gevolgd in Wachtebeke en de cursisten hadden vorige week interviews met een 10 tal geïnteresseerde bedrijven en dienstencheque ondernemingen om hen in dienst te nemen. De gemeente en OCMW zijn enthousiast over deze arbeidsopleiding en bemiddeling van de VDAB. We zijn zeker kandidaat om bij ons nog meerdere opleidingen te laten doorgaan. De VDAB wil bij deze van de gelegenheid gebruik maken om de mensen van het Cultuurhuis en OCMW van harte te bedanken voor de goede zorgen tijdens de opleiding! Ze houden ons op de hoogte betreffende de tewerkstelling van de cursisten zoals beloofd! Foto s tijdens de interviews werkzoekenden die de opleiding hebben gevolgd in Wachtebeke met kandidaat werkgevers.

9 Wordt ORGAANDONOR! Sedert juni 2005 organiseert de FOD Volksgezondheid de jaarlijkse campagne Beldonor om alle burgers te sensibiliseren voor orgaandonatie. Onze gemeente Wachtebeke wil daaraan meewerken. Want ook dit jaar willen tientallen gemeentebesturen de actie Ik kies voor het leven herhalen op 25 mei aanstaande, de dag van de regionale, federale en Europese verkiezingen. Met deze actie willen we alle burgers tijdens de stembusgang aanmoedigen om hun wilsbeschikking voor orgaandonatie bij overlijden kenbaar te maken. Wij zorgen voor formulieren, die op de dag van de verkiezingen beschikbaar zullen zijn in het Cultuurhuis Safarken, het lokaal waar u uw stem uitbrengt. Doen!

10 OPROEP aan onze creatieve inwoners! Wie wil een nieuw LOGO ontwerpen voor onze gemeente en cultuurhuis? We werken volop aan de nieuwe website van de gemeente. Laatste prognose is dat de nieuwe website van start zal kunnen gaan eind september. Eén van de voorwaarden voor het opmaken van de website is dat we een nieuw fris logo hebben voor de gemeente. Een logo dat herkenbaar moet zijn en moet weergeven waar Wachtebeke voor staat. We willen jullie nu al kort voorstellen waarover het gaat. Meer, vollediger en concreter info volgt. In het gemeentelijk infoblad dat eind juni verschijnt zal een oproep staan om deel te nemen aan een wedstrijd die de kans zal geven aan iedere inwoner om een ontwerp te maken van ons nieuw logo van de gemeente. Een nieuw logo dat dan ook als basis zal dienen voor andere gemeentelijk instanties zoals het Cultuurhuis Safarken. Alle adviesraden werken mee en doen een oproep aan hun verenigingen en leden om deel te nemen aan deze wedstrijd. Bv. Cultuurraad, sportraad, beheersorgaan Cultuurhuis Safarken, GAOS, Verkeerscommissie, enz Ook zij zullen weldra communiceren over deze opdracht. Het winnende ontwerp krijgt een vergoeding van 250 euro en eeuwige roem in Wachtebeke. Indienen van de voorstellen tegen uiterlijk 31 juli. PS: onze huidige gemeentelijke website is nog wel toegankelijk voor het publiek maar kan niet meer aangepast worden, daarom verwijzen we tijdelijk voor recente informatie naar de noodsite : wachtebekenieuw.be Bij onze communicatieambtenaar Rene De Pauw kan je alvast meer info verkrijgen over het reglement en opdracht van de wedstrijd. Dank voor julie enthousiaste medewerking en creativiteit. Ook gemeente WACHTEBEKE hing de Regenboogvlag uit op zaterdag 17 mei 2014

11 In Brussel ging zaterdag de grote optocht door met deelnemers. In Wachtebeke was het iets bescheidener. We hingen de regenboog vlag op aan het gemeentehuis. Maar we steunen het idee ten volle. Bewustmaken! Elk jaar, op 17 mei, vindt deze dag plaats. IDAHOT ontstond in 2004 om beleidsmakers, sociale bewegingen, het grote publiek en de media bewust te maken van het geweld en de discriminatie die holebi s en transgenders wereldwijd ervaren. Deze dag groeide op tien jaar tijd uit tot de belangrijkste actiedag rond het holebi- en transgenderthema. Vanaf 3 mei nieuwe openingsuren Bibliotheek Vanaf 3 mei gelden de nieuwe openingsuren in het weekend. zaterdag 9.30u u en gesloten op zondag.

12 Vanaf 1 mei is de administratie van het Cultuurhuis Safarken overschakelen op de zelfde openingsuren voor het publiek als het gemeentehuis. Dwz. Maandag tot en met vrijdag u en maandagnamiddag van 14 tot 18.45u ( de namiddag openingsuren op di. en do. van 16 tot 17u45 komen te vervallen. Zwerfvuilactie op Overslag Alle leerlingen en het team van Sint- Laurens Overslag sloegen de handen in elkaar en gingen het zwerfvuil in de buurt van de school opruimen. IDM stelde ons wat vuilniszakken, prikkers en handschoenen ter beschikking. Het verzamelde zwerfvuil wordt opgehaald door IDM. De school van Sint-Laurens Overslag draagt zo haar steentje bij, bij de EUROPEAN CLEAN-UP WEEK! VELE HANDEN MAKEN PROPER WERK!

13 PERSONENALARM VOOR IEDEREEN BESCHIKBAAR! Bijna iedereen wil graag thuis blijven wonen, ook wanneer daar zorg of ondersteuning bij nodig is. Een personenalarm kan daarbij een goed hulpmiddel zijn. Door een druk op de knop kan men dag en nacht op eenvoudige wijze hulp inschakelen. Dit betekent dat er in noodsituaties snel iemand beschikbaar is om hulp te bieden. U hebt ten minste 3 contactpersonen nodig. Deze contactpersonen moeten over een sleutel van uw woning beschikken. In geval van nood, komt deze contactpersoon kijken wat er aan de hand is en zorgt ervoor dat de juiste hulp wordt ingeschakeld. De aan- en afsluiting van het toestel is gratis en wordt door een medewerker van het Wit Gele Kruis geplaatst. U betaalt een maandelijks van 9. Bent u meer weten over dit personenalarm, neem dan contact op met Drieke Henau van aan Z. Momenteel moeten de aanvragers nog 3 contactpersonen hebben. We zijn nog op zoek naar een eventueel vangnet om ook mensen die geen 3 contactpersonen hebben, aan te kunnen sluiten. In Assenede wordt dit bij voorbeeld gedaan door de plaatselijke brandweer. Inwoners kunnen steeds terecht voor informatie bij het SOCIAAL HUIS gratis nummer: Bereikbaarheid Het Sociaal Huis is te bereiken via het gratis telefoonnummer en dit elke werkdag van 9u-12u. Deze gratis infolijn is een telefonische wegwijzer doorheen de (ocmw)dienstverlening en wijst u de weg naar andere administratieve of sociale organisaties in en rond Wachtebeke. De sociale dienst : - Informeert u op een correcte en heldere manier - Verwijst u door of maakt een afspraak met de dienst die u verder kan helpen - Biedt indien nodig ondersteuning bij het bekomen van bepaalde premies of sociale voordelen - Biedt indien nodig administratieve hulp bij het invullen van allerlei documenten - Start indien nodig en in onderling overleg de gepaste dienstverlening op

14 Vragen over de kwaliteit van een huurwoning? Blijf er niet mee zitten! Heb je twijfels over nodige herstellingswerken of de kwaliteit van een woning die je huurt of verhuurt?! Woonwijzer Meetjesland geeft je deskundig advies en helpt je op weg in het vermijden of oplossen van probleemsituaties. Daarvoor werkt de gemeente samen met Woonwijzer. Huurders Als huurder kun je met elke vraag en klacht rond woningkwaliteit bij een adviseur van Woonwijzer terecht. Om de situatie te kunnen inschatten, wordt steeds een afspraak voor een huisbezoek gemaakt. Op basis van de vaststellingen ter plaatse, stelt de adviseur jou een geschikte aanpak voor. Voorrang wordt gegeven aan de minst ingrijpende stappen, zoals bijv. contact met de verhuurder. Ook het opstarten van formele procedures, zoals voor een ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring, verloopt best via het zitmoment van Woonwijzer. Wees je er wel van bewust dat een ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring slechts zelden recht geeft op voorrang bij toewijzing van een sociale woning. Verhuurders Ook verhuurders kunnen bij elke vraag over de kwaliteitsnormen, de huurwetgeving, de praktische uitvoering van werkzaamheden, de gevolgen van een ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring, bij Woonwijzer terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Verhuurders die dat wensen, kunnen bij de burgemeester een conformiteitsattest aanvragen om de goede staat van een woning te bevestigen. Die vraag wordt best via aangetekend schrijven of bij ontvangstbevestiging gesteld. Contact Aarzel niet om contact op te nemen met Woonwijzer Meetjesland: telefonisch: per op een zitmoment in Wachtebeke (gemeentehuis): o elke maandag van 16u30 tot 18u30 Inwoners van Wachtebeke kunnen zonder afspraak terecht bij een woonadviseur in het gemeentehuis.

15 in Elke maandag gratis bouw- en woonadvies het gemeentehuis van 16.30u tot 18.30u. Contact: Tineke Rollier Voorstelling van nieuwe contactpersoon in het OCMW Contactgegevens: Evelien Verheughe tel.: 09/ adres: Godshuisstraat 13, 9185 Wachtebeke. U kan voor een gesprek of met uw vragen langskomen tussen 9u00 en 12u00 en van 13u30 tot 16u30. WACHTEBEKE OP WEG NAAR FAIR TRADE GEMEENTE? In de maand juni trekt Oxfam-Wereldwinkels volop de kaart van biologische voeding. Eerlijke handel is niet alleen eerlijk voor producent of consument, maar ook voor het milieu en de

16 planeet waar we nog lang op willen leven. Tijdens de maand juni kan iedereen te koop lopen met zijn liefde voor fair trade en bio. Bij aankoop van 25 fairtradeproducten in de Oxfam-Wereldwinkel krijg je een biokatoenen draagtas met hippe print cadeau! Tot ziens in onze Oxfam Wereldwinkel, Dorp 54. Open zaterdag en zondag van 10-12u Wat is er te doen in Wachtebeke de komende weken? Onze beknopte agenda :

17 Dit is een agenda voor deze maand en volgende maand, voor zo ver de activiteiten aan ons zijn medegedeeld. Meer info over deze activiteiten kan u in ons bijgevoegd document : Uitkalender Wachtebeke: wat is er te doen in de komende weken? - donderdag 22 mei gemeenteraad in buurthuis SNOOPY te 19u30, iedereen welkom - Zaterdag 24 mei Gezinsbond : halvedag uitstap Bergen - zaterdag 24 mei: Schoolfeest Overslag vanaf 14u - dinsdag 3 juni 19u KVLV Fietsen, iedere week tot eind augustus - maandag 9 juni SK Wachtebeke SNEUKELTOUR BERICHT: komende activiteiten van lokale verenigingen worden in dit digitaal nieuwsbericht gepubliceerd. Van alle kleuren en overtuigingen. Maar ze moeten ons wel bezorgd worden. Wie zich nog NIET heeft opgegeven voor dit wekelijkse digitale bericht en het wenst te ontvangen stuur gewoon een mailtje naar info@wachtebeke.be Indien je het niet meer wenst ontvangen, stuur ook gewoon een mailtje naar info@wachtebeke.be

maandag 19 mei om 19.30u: vergadering Wijk Dorp-Centrum in Cultuurhuis Safarken, Dr. J. Persynplein 6, met burgemeester Yves Deswaene van Lochristi

maandag 19 mei om 19.30u: vergadering Wijk Dorp-Centrum in Cultuurhuis Safarken, Dr. J. Persynplein 6, met burgemeester Yves Deswaene van Lochristi Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 13 mei 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de komende

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 18 juni 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de komende

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 6 mei 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de komende

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 15 april 2014 Nieuwe vorm van het digitale nieuws Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 22 april 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 8 april 2014 Nieuwe vorm van het digitale nieuws Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: MAALTIJDEN AAN HUIS Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 16 december 2013. 18 december 2014. 25 juni 2015. 24 september 2015. Dit reglement treedt

Nadere informatie

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015

OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 OCMW Vilvoorde Activiteitenkalender LDC Far-West April-mei-juni 2015 Openingsuren De ontmoetingsruimte is elke weekdag open van 13.00u tot 17.00u. Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen Gezondheidsconsult

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

SociaAl huren in gent

SociaAl huren in gent SociaAl huren in gent Wat is een sociale huurwoning? Dit is een woning voor mensen met een beperkt inkomen en die aan een aantal voorwaarden voldoen. Een sociale huurwoning is een studio, appartement of

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 19 maart 2014 Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Nieuwe vorm van het digitale nieuws Het wekelijkse digitale nieuws ziet er,vanaf deze week, iets anders uit. Uw enthousiaste reacties

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 22 april 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis!

De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis! De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis! uw nie WGK_folder148,5x210_zorgencentra.indd 1 24/03/15 14:04 U wil zelfstandig thuis blijven wonen maar u wil er zeker van zijn dat u in een crisissituatie meteen

Nadere informatie

We geven de buurt een boost. Secundair onderwijs

We geven de buurt een boost. Secundair onderwijs We geven de buurt een boost Secundair onderwijs WAT GAAN WE DOEN? 2 We gaan werken rond het thema buurtboost. Buurtboost is een onderdeel van Opsinjoren. Een dienst van de Stad Antwerpen. Opsinjoren ondersteunt

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli-augustus-september 2015. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli-augustus-september 2015 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond

Aanvraag van ondersteuning voor sport- en bewegingsactiviteiten in het kader van Buurt beweegt gezond Sportdienst Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 fax: 09 266 80 10 sportdienst@stad.gent Botermarkt 1 9000 Gent Belangrijke informatie voor de

Nadere informatie

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke

Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke Gemeentelijk digitaal nieuwsbericht gemeente Wachtebeke 11 juni 2014 Deel 1 is het nieuws vanuit het College, gemeenteraad of overheidsinstanties en een beknopte opsomming van de activiteiten voor de komende

Nadere informatie

Speelplein De Pagadder

Speelplein De Pagadder Speelplein De Pagadder INFOBROCHURE ZOMERVAKANTIE 2016 Informatie speelpleinwerking in de zomervakantie 2016 Waar? Henri Storyplein Steenakker 250 9000 GENT Wanneer? Van maandag 4 juli 2016 tot en met

Nadere informatie

Vragenlijst. Uw bijdrage helpt te weten waar de noden van ouderen liggen zodat er beter op hen kan ingespeeld worden.

Vragenlijst. Uw bijdrage helpt te weten waar de noden van ouderen liggen zodat er beter op hen kan ingespeeld worden. Vragenlijst Beste mevrouw, meneer In het kader van mijn thesis Digitale vaardigheden van 65-plussers heb ik deze vragenlijst opgesteld voor zowel gebruikers als niet-gebruikers van internet Dit werk kan

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Aanvraag van een/de parkeerkaart(en) «BEDRIJF EN ZELFSTANDIGE»

Aanvraag van een/de parkeerkaart(en) «BEDRIJF EN ZELFSTANDIGE» Koekelberg - Per post : H. Vanhuffelplein 6 - Per fax : 02/414.10.71 - Per mail : bevolking@koekelberg.irisnet.be - Af te geven aan de Dienst Bevolking van het Gemeentehuis Aanvraag van een/de parkeerkaart(en)

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De gemeente Terneuzen wil graag goed contact met haar klanten. Het is daarbij belangrijk dat u weet welke kwaliteit u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie

INFORMATIENOTA VOOR VRIJWILLIGERS

INFORMATIENOTA VOOR VRIJWILLIGERS INFORMATIENOTA VOOR VRIJWILLIGERS Gemeentebestuur Wachtebeke www.wachtebeke.be Dorp 61 9185 Wachtebeke Een informatienota voor vrijwilligers? Het decreet over de rechten van vrijwilligers legt organisaties

Nadere informatie

PR-team, stand van zaken

PR-team, stand van zaken Beste deelnemer, Ditmaal ontvang je een update van het PR-team. Deze update staat voornamelijk in het teken van de kaartverkoop ten behoeve van ons thuisconcert op 24 mei a.s.. We vragen je deze dan ook

Nadere informatie

Breng een bezoek aan. het woonkantoor. in uw buurt. Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies

Breng een bezoek aan. het woonkantoor. in uw buurt. Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies Breng een bezoek aan het woonkantoor in uw buurt Voor uw vragen over: kopen of huren (ver)bouwen woonkwaliteit premies 1 In het woonkantoor kunt u terecht met uw vragen over wonen in Antwerpen. Alle (toekomstige)

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

Handleiding aanvraag Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP)

Handleiding aanvraag Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) Handleiding aanvraag Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) Dossier steunpunt handicap & arbeid: Aanvraag Vlaamse OndersteuningsPremie (VOP) INHOUD 1 VOP in het kort 2 De aanvraagprocedure 3 Verlenging/verhoging

Nadere informatie

Aanvraag studietoelage als persoon. ten laste

Aanvraag studietoelage als persoon. ten laste Aanvraag studietoelage als persoon Beste student, ten laste Wil je een aanvraag voor een studietoelage van de Vlaamse overheid indienen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan heeft KdG Stuvo met

Nadere informatie

Aanvraag tot ondersteuning van een jongerenproject

Aanvraag tot ondersteuning van een jongerenproject Aanvraag tot ondersteuning van een jongerenproject DIS/EOJ/22/01/2014 Internationale samenwerking Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 Internationalesamenwerking@waregem.be www.waregem.be

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

Brochure voor gastouders Kober kinderland

Brochure voor gastouders Kober kinderland Brochure voor gastouders Kober kinderland Kober kinderland Hooilaan 1 4816 EM Breda Tel: (076) 504 56 00 Pagina 1 van 6 Gastouderopvang via kober kinderland, werken in de kinderopvang en toch thuis! Welkom

Nadere informatie

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s),

H UURDERSKRANT NIEUWSBRIEF IN DIT NUMMER. Mei 2013. Beste huurder(s), Mei 2013 NIEUWSBRIEF H UURDERSKRANT IN DIT NUMMER Beste huurder(s), Tevredenheidsenquête: De resultaten van het onderzoek bij de huurders van SVK Regio Roeselare VZW (p. 2-6) Een onthaalbrochure voor nieuwe

Nadere informatie

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015.

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. OCMW LONDERZEEL REGLEMENT: WARME MAALTIJDEN IN DE ASSISTENTIEWONINGEN Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 september 2015. Aanpassingen vastgesteld bij besluit van de

Nadere informatie

Brochure voor gastouders Surplus Kinderopvang

Brochure voor gastouders Surplus Kinderopvang Brochure voor gastouders Surplus Kinderopvang Surplus Kinderopvang Voorsteven 48 4871 DX Etten-Leur Tel: 076-5039340 brochure gastouderbureau / gastouders januari 2011 1 Kinderopvang via het gastouderbureau

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee Vrijwilligersvervoer Rij met ons mee Op weg naar zorg Naar het ziekenhuis, de dokter of kine? Medische zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij zijn echt met je gezondheid bezig,

Nadere informatie

Welkom. bij OCMW Antwerpen

Welkom. bij OCMW Antwerpen Welkom bij OCMW Antwerpen 1 Onthaalbrochure_klanten.indd 1 25/08/15 16:52 2 Onthaalbrochure_klanten.indd 2 25/08/15 16:52 Inhoud Wat is een OCMW? 4 Waar is het OCMW? 4 Wie kan hulp vragen? 4 Hoe vraag

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. April, mei, juni 2016. LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST April, mei, juni 2016 LDC Far West, Duchéhof 104, 1800 Vilvoorde Centrumleider Far West Buurtbewoners, Ik ben Lore Tilley en vanaf februari heb ik de taak van Marijke

Nadere informatie

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten

Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs. voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten Handleiding ster 1: FairTradeAmbassadeurs voor trekkersgroepen van FairTradeGemeenten 1 Inleiding Word een 5 sterren FairTradeGemeente Een gemeente die de titel FairTradeGemeente behaald heeft, komt in

Nadere informatie

Een sociaal verhuurkantoor in de buurt, UW WONING ZORGELOOS VERHUURD!

Een sociaal verhuurkantoor in de buurt, UW WONING ZORGELOOS VERHUURD! Een sociaal verhuurkantoor in de buurt, UW WONING ZORGELOOS VERHUURD! Brochure voor eigenaars en verhuurders Het sociaal verhuurkantoor (SVK), ook uw partner? ZORGELOOS VERHUREN Als eigenaar of verhuurder

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2016 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Lokaal dienstencentrum Far-West Buurtbewoners, Ik nodig iedereen in de buurt uit om eens langs

Nadere informatie

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 Stadhuis Botermarkt

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Speelplein De Pagadder INFOBROCHURE

Speelplein De Pagadder INFOBROCHURE Speelplein De Pagadder INFOBROCHURE ZOMERVAKANTIE 2018 Informatie over onze speelpleinwerking in de zomervakantie 2018 Waar? Henri Storyplein Steenakker 250 9000 Gent Te bereiken met het openbaar vervoer:

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2

Voorwoord. Inhoudsopgave. Werk Informatie voor werkgevers 2 Mei 2014 Voorwoord In deze tweede digitale nieuwsbrief weer volop nieuws. Zo kunt u lezen over WeHelpen.nl; een nieuwe, laagdrempelige manier om hulp aan te bieden en te ontvangen. Zo kan iedereen een

Nadere informatie

Aanvraag studietoelage als persoon ten laste

Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Beste student Wil je een aanvraag voor een studietoelage van de Vlaamse overheid indienen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is dit document een

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN

PROGRAMMA OPEN TRAININGEN 1. Klantgericht verkopen in een reisbureau 13 september 2012 Hotel Van der Valk - Brasschaat 9u30-12u30 13 december 2012 Hotel Van der Valk- Oostkamp 9u30-12u30 Niet alleen de wereld verandert, maar ook

Nadere informatie

Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en) «ONDERWIJS»

Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en) «ONDERWIJS» Koekelberg - Per post : H. Vanhuffelplein 6 - Per fax : 02/414.10.71 - Per mail : bevolking@koekelberg.irisnet.be - Af te geven aan de Dienst Bevolking van het gemeentehuis Aanvraag van een virtuele parkeerkaart(en)

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle Dienstreglement Openbare bibliotheek LangemarkPoelkapelle 1. Welkom In de bibliotheek van LangemarkPoelkapelle kan iedereen terecht. Je vindt er o.a. boeken, strips, digitale bronnen en films voor alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT

NIEUWSBRIEF WOONWINKEL REGIO TIELT Van 4 tot 22 mei 2015 opent de demonstratiewoning gezond thuis haar deuren in de Deken Darraslaan 50 in Tielt. Volgende thema s komen aan bod in de woning: Gezond en kwaliteitsvol wonen Valpreventie Energievriendelijk

Nadere informatie

NAAR EEN INTEGRALE AANPAK IN SINT-PIETERS-LEEUW Inspiratiedagen AG I&I VVSG Gent 5/9/2016 Leuven 26/9/2016

NAAR EEN INTEGRALE AANPAK IN SINT-PIETERS-LEEUW Inspiratiedagen AG I&I VVSG Gent 5/9/2016 Leuven 26/9/2016 NAAR EEN INTEGRALE AANPAK IN SINT-PIETERS-LEEUW Inspiratiedagen AG I&I VVSG Gent 5/9/2016 Leuven 26/9/2016 Aanleiding De specifieke realiteit van de Vlaamse Rand: Een grote instroom van nieuwe inwoners

Nadere informatie

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte

Gemeente Opwijk. Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden. normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Gemeente Opwijk Contact Stratenplan Openingsuren E-loket Aanmelden normaal lettertype grootte medium lettertype grootte groot lettertype grootte Typ hier uw zoekterm Typ hier uw zoekterm zoeken Leven &

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden?

Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden? Verenigingen Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden? Het registreren van activiteiten voor publicatie op de digitale infoborden kan zoals hieronder beschreven. Let op: elke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/

NIEUWSBRIEF. 6de JAARGANG Nr. 1. Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden Turnhout. Tel:0494/ NIEUWSBRIEF 6de JAARGANG Nr. 1 Voorzitter Luc Dirken Bergbeemden 24 Tel:0494/65.38.28 luc.dirken@pandora.be Sophie Brouwers Bergbeemden109 b4 Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Secretaris Frans

Nadere informatie

Bevestiging ontvangst klacht Na ontvangst van een schriftelijk ingediende klacht ontvangt de indiener een schriftelijke

Bevestiging ontvangst klacht Na ontvangst van een schriftelijk ingediende klacht ontvangt de indiener een schriftelijke Klachtenprocedure Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage: 1. Het serviceformulier Goor, juli 2007 1.

Nadere informatie

Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Wat biedt de leefloonwet aan -25-jarigen?

Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Wat biedt de leefloonwet aan -25-jarigen? Als je op eigen benen staat en géén of bijna geen inkomen hebt, kan je een leefloon vragen bij het OCMW. Het OCMW geeft niet alleen geld maar helpt b.v. ook om een job te vinden, zodat je meer kansen hebt

Nadere informatie

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO

WMO. Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO WMO Mobiel blijven, óók met een beperking UNIT WMO 3 WMO Mobiel blijven, óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven

Handleiding Online Inschrijven Handleiding Online Inschrijven Kijk voor extra uitleg ook steeds naar de tekstvakken op de website! Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 2 2. Gebruikersmenu... 2 2.1. Home... 2 2.2. Kalender... 2 2.3. Inschrijven...

Nadere informatie

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628 WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS P13628 INHOUDSOPGAVE KARAKTERISTIEKEN CONCLUSIE WAARDE VAN ADVIES KARAKTERISTIEKEN ONDERZOEKSOPZET CONCLUSIE CONCLUSIES DE WAARDE VAN ADVIES

Nadere informatie

INTERNE KLACHTENPROCEDURE

INTERNE KLACHTENPROCEDURE INTERNE KLACHTENPROCEDURE WAARVOOR KAN JE BIJ ONS TERECHT? Het SVK zoekt woningen op de privé-huurmarkt en verhuurt ze door aan kandidaat-huurders. We werken met een wachtlijst en een puntensysteem voor

Nadere informatie

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3

Thuisdiensten. Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2. De Dinnerclub 3 Thuisdiensten Assist 1 at Home (poetsdienst) Uw maaltijd aan huis 2 De Dinnerclub 3 Assist at Home ( Poetsdienst aan huis) Interesse? Als klant/gebruiker: Het OCMW Waasmunster biedt zelf geen poetsdienst

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

Speelplein De Pagadder

Speelplein De Pagadder Speelplein De Pagadder INFOBROCHURE ZOMERVAKANTIE 2015 Informatie speelpleinwerking in de zomervakantie 2015 Waar? Henri Storyplein Steenakker 250 9000 GENT Wanneer? Van donderdag 2 juli 2015 tot en met

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

Ich bön d r väör dich!

Ich bön d r väör dich! Ich bön d r väör dich! Wie zijn wij? NaoberzorgPunt is een vereniging van betrokken inwoners en ondernemers in Roggel. Wij zijn een netwerkorganisatie en werken samen met de huisartsenzorg, ondernemersvereniging,

Nadere informatie

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden 19 Thuiszorgdiensten Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden ANNAH VOOR WIE? Alle inwoners van Anzegem met een zorgvraag. WAT DOET ANNAH? Ondersteuning bieden door het aanbieden van beperkte en aanvullende

Nadere informatie

Gesprekken voeren A2: voorbeeldopgaven

Gesprekken voeren A2: voorbeeldopgaven Gesprekken voeren A2: voorbeeldopgaven Voorbeeld 1 Informele gesprekken Kan eenvoudige alledaagse beleefdheidsvormen gebruiken om anderen te begroeten en aan te spreken. Kan in een vertrouwde situatie

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015

Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015 Aanvraag subsidie Wijk aan Zet oproep februari 2015 Gebiedsgerichte werking Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Keizer Karelstraat 1. 9000 Gent tel.: 09 266 82 49 fax: 09 266 82 59 Botermarkt

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE Aan de bewoners van dit pand: STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBAD DE BREEDE De winter is bijna ten einde en het zwemseizoen staat weer voor de deur. In de gemeente Eemsmond

Nadere informatie

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10

Aanmelding adoptie intrafamiliaal Pagina 1 van 10 AANMELDING VOOR DE ADOPTIE VAN EEN KIND VAN DE FAMILIE UIT HET BUITENLAND Met dit formulier start je de adoptieprocedure voor een kind van je familie dat in het buitenland verblijft. In te vullen door

Nadere informatie

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid

Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Aandacht voor zingeving bij leven, ziekte en gezondheid Dienst Geestelijke Verzorging Ik vind het best, ik vind het best, als je niet komt maar smst, of als je op het internet, een leuk gesprekje met mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6, maart 2011

Nieuwsbrief 6, maart 2011 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Nieuwsbrief 6, maart 2011 Steeds beter op de kaart Na de presentatie van de glossy in september is er weer genoeg gebeurd. In de gemeente Lopik is in

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden

Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden Aanvraag tot ondersteuning van een project in het zuiden DIS/AOPZ/18-06-2014 Internationale samenwerking Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 internationalesamenwerking@waregem.be

Nadere informatie

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN Je wil een cursus volgen, maar je wil eerst meer informatie krijgen. Welke vragen moet je stellen? Wat moet je doen? 1 Lees de tekst op blad 2 en maak de oefening op blad

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie augustus 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kinderfestival 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Sorteerstraatjes

Nadere informatie

31 mei Studiedag ++++++++++++ 1 juni Samenwerken op het plein. Nieuwsbrief

31 mei Studiedag ++++++++++++ 1 juni Samenwerken op het plein. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 24 mei 2013 Inhoud Mededeling 2 Oproep 2 Theatervoorstelling 2 Jubileumboek 2 Oud papier 3 Bereikbaarheid 4 Nieuwsbriefkopij 4 Agenda zesde klas leerlingen en ouders 5 Voor de volledige JAARKALENDER

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie