2017/32993 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2017/32993 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders"

Transcriptie

1 * * Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus GA Zaandam Telefoon PORTEFEUILLEHOUDER / (075) D. Straat ONDERWERP Start procedure afwijken bestemmingsplan 4 woningen Zuiddijk 255C Zaandam DATUM ONS KENMERK BIJLAGE(N) DOORKIESNUMMER Geachte leden van de gemeenteraad, Hierbij bieden wij u bijgaande stukken aan voor1: Kennisname Geheimhouding op grond van de Gemeentewet ja 1 N.V.T. bijlage Onderwerp: Start procedure afwijken bestemmingsplan 4 woningen Zuiddijk 255C Zaandam Wat wordt gevraagd Kennis te nemen van de start van een procedure tot afwijken van het bestemmingsplan met een goede ruimtelijke onderbouwing krachtens artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het project het bouwen van 4 woningen op de Zuiddijk 255C Zaandam, dossiernummer O en de daarvoor vastgestelde ruimtelijke onderbouwing. Toelichting Kernverhaal Burgemeester en wethouders zijn bereid mee te werken aan de ruimtelijke procedure die nodig is voor het realiseren van Bij stukken aangeboden voor besluitvorming of zienswijze zal de agendacommissie van de raad beoordelen wanneer en hoe agendering in het Zaanstad Beraad plaatsvindt. U ontvangt wekelijks een agenda van het eerstvolgende Zaanstad Beraad en wordt verzocht de stukken te bewaren en bij de betreffende agenda te voegen. Op stukken aangeboden voor kennisname volgt geen actie van de agendacommissie. Zonodig kunt u aanvullende informatie inwinnen bij de behandelend ambtenaar. Wenst u naar aanleiding van de informatie een politieke discussie met de wethouder en/of raadsfracties, dan kunt u bij de agendacommissie om agendering verzoeken mits onder vermelding van wat u vraagt aan wie inclusief een korte concrete toelichting.

2 2/6 vier appartementen op het adres Zuiddijk 255C te Zaandam. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan, omdat de appartementen zijn voorzien binnen de bestemming Erven. Verlening van een omgevingsvergunning voor afwijken van het bestemmingsplan is alleen mogelijk met toepassing van de uitgebreide procedure en met een goede ruimtelijke onderbouwing. Het college heeft daarbij onder meer overwogen dat het plan voorziet in een behoefte aan woningen, dat het ruimtelijk gezien goed past in zijn omgeving en dat aspecten zoals geur en geluid geen relevante impact hebben op het bouwplan. Aanleiding Op 19 juli 2016 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van vier starterswoningen op het perceel Zuiddijk 255C in Zaandam. De woningen worden gerealiseerd op het achtererf van het perceel. Daartoe wordt een bestaande houten schuur/garage gesloopt. Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan Zaandam Zuid. De woningen worden gebouwd binnen de bestemming Erven en dit is niet toegestaan. Om de gevraagde omgevingsvergunning te kunnen verlenen, is het noodzakelijk om de uitgebreide procedure tot afwijking van het bestemmingsplan te volgen. Voorwaarde hierbij is dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening en dat alle relevante belangen worden afgewogen. Ook moet aan de omgevingsvergunning een goede ruimtelijke onderbouwing ten grondslag liggen. Aan deze criteria wordt voldaan. In de bijgevoegde ruimtelijke onderbouwing is gemotiveerd waarom dit project ruimtelijk wenselijk en verantwoord is. Beoogd resultaat Realisatie 4 starterswoningen Kader Bestemmingsplan Zaandam Zuid ; Artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 Wabo en aanverwante regelgeving; Beleidsregels afwijken van bestemmingsplannen en beheersverordeningen Wabo Zaanstad 2010, zoals gewijzigd in werking getreden op 24 januari 2014; Bouwverordening Zaanstad 2008, laatstelijk gewijzigd 24 april 2013; Ruimte voor parkeren 2016, vastgesteld 14 juli 2016 en Uitvoeringsnota parkeren Zaanstad 2016, Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV), laatstelijk gewijzigd per 1 maart 2017 Structuurvisie Zichtbaar Zaans ; Woonvisie Zaanstad Zaans Mozaïek; Argumenten en afwegingen De ontwikkeling is in overeenstemming met gemeentelijke beleidsuitgangspunten Volgens de Structuurvisie Zichtbaar Zaans valt het betrokken perceel in het tuinstedelijk profiel. Bij het ontwerp van het plan is rekening gehouden met dit profiel. Daarnaast wordt in de

3 3/6 Woonvisie Zaans Mozaiek als een van de uitgangspunten geformuleerd dat gestuurd wordt op kwaliteit en gedifferentieerde woonmilieus. Door het realiseren van vier starterswoningen wordt hier invulling aan gegeven en wordt een bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave voor Zaanstad. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt is het bouwplan een wenselijke ontwikkeling Ten opzichte van de bestaande situatie waarbij een hoge dichte schutting langs het Sluispad staat met daarachter de schuur is het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse vanuit stedenbouwkundig oogpunt wenselijk. Met het bouwen van vier woningen op deze locatie wordt de gewenste verbetering gerealiseerd. De Zuiddijk is een historisch lint dat van belang is voor de geschiedenis van de Zaanstreek. Direct langs het kavel loopt het Sluispad, een langzaam verkeersverbinding. Hier ligt een van de zeldzame open plekken langs de Zuiddijk. Het is van belang deze kwalitatief hoogwaardige open ruimte te behouden. Dat is het geval met voorliggend plan. Daarnaast wordt het bouwplan op het achtererf gerealiseerd en in maatvoering ondergeschikt aan de woning aan de dijk. Het ontwerp van het bouwplan refereert aan de langgerekte droogschuur die in het verleden aanwezig is geweest op het perceel. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt is het bouwplan dan ook een gewenste ontwikkeling. Parkeervraag wordt afgekocht conform parkeerbeleid De parkeerbehoefte van het bouwplan is afgerond 2 parkeerplaatsen. Op grond van de parkeernota bestaat de mogelijkheid tot het afkopen van de parkeervraag als de initiatiefnemer de benodigde parkeerplaatsen niet kan aanleggen. Dat is hier het geval. Voor het afkopen van de parkeervraag is een overeenkomst gesloten met de initiatiefnemer. Milieuaspecten vormen geen belemmering voor het bouwplan Geen van de onderzochte milieuaspecten vormt een belemmering voor het bouwplan. Het perceel is gelegen in een gemengd gebied, maar er zijn geen bedrijven in de nabijheid die belemmerend werken voor het realiseren van het bouwplan. Qua geur en geluid wordt voldaan aan de streefkwaliteit respectievelijk de voorkeursgrenswaarde die geldt voor woningen. Voor wat betreft bodem is de locatie onderzocht en is geconcludeerd dat het aspect bodem geen belemmering vormt voor het toekomstig gebruik, te weten wonen zonder tuin. Het plan voldoet dan ook aan de eisen van een goede ruimtelijke ordening.

4 4/6 Energiebesparingsdoelstellingen Op 7 februari 2017 heeft het college het besluit Green deal Experimenten Aardgasloze wijken genomen. Voorts heeft de Raad op 16 maart 2017 in het kielzog van dit besluit de motie Gasloos bouwen bij particulier opdrachtgeverschap aangenomen. Daarin wordt het college opgedragen om zich tot het uiterste in te spannen om ook bij particulier opdrachtgeverschap aardgasloos bouwen als randvoorwaarde mee te geven; en alle mogelijkheden daartoe te onderzoeken en indien wenselijk daarbij aan te sluiten bij de Green Deal Experimenten aardgasloze wijken alsmede bij andere landelijke initiatieven daartoe. De Green Deal richt zich vooral op de bestaande gebouwvoorraad (in Zaanstad woningen). Maar de gemeente wil ook voorkomen dat met de nieuwbouwopgave ( woningen vanuit MAAK.Zaanstad) nog aardgasaansluitingen nodig zijn. Op dit moment is dit nog niet juridisch afdwingbaar omdat het in de wet nog niet is geregeld. De ambitie zal daarom juist in een zo vroeg mogelijk stadium bij gebiedsontwikkeling worden betrokken. Het nu voorliggende bouwplan bevindt zich in een te vergevorderd stadium om nog afspraken over aardgasloos bouwen als randvoorwaarde mee te kunnen geven. Het bouwplan voldoet wel qua EPC (energie prestatie) aan de wettelijke vereisten van het Bouwbesluit. Conclusie Gelet op het voorgaande kan geconcludeerd worden dat het project een ruimtelijke verantwoorde ontwikkeling is. Verklaring van geen bedenkingen Het project past in het vastgestelde beleid Afwijken van bestemmingsplannen en beheersverordeningen Wabo Zaanstad Het onderhavige project valt onder categorie 3 ( alle overige categorieën van gevallen ) en dat betekent dat een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist, tenzij de raad zelf aangeeft, op basis van de ter kennis aangebrachte aanvraag, dat een aanvraag anderszins politiek gevoelig is. Draagvlak Bij zijn bezwaren bekend tegen dit bouwplan. De buren van Zuiddijk nummer 259 hebben aangegeven te vrezen voor overlast en kortdurende verhuur aan verschillende personen en daarmee weinig tot geen binding met de buurt. Gebleken is dat in de aanvraag is opgenomen dat de woningen zijn bedoeld voor de verhuur in het hogere segment. Het is derhalve niet waarschijnlijk dat de woningen kortdurend zullen worden verhuurd. Om draagvlak te creëren, heeft de initiatiefnemer meerdere gesprekken gevoerd met de buren aan beide zijden van het kavel, de nummers 255D en 259, alsook de buren van 259b. Naar aanleiding van het gesprek zijn enkele aanpassingen doorgevoerd in het bouwplan, waarmee tegemoet is gekomen aan een deel van de bezwaren.

5 5/6 Hoewel de initiatiefnemer de vrees voor overlast en het gevoel van weinig binding met de buurt door deze gesprekken en aanpassingen helaas niet volledig heeft kunnen wegnemen, heeft initiatiefnemer zich ingespannen om draagvlak te creëren bij de directe omgeving. Aan de andere zijde grenst de nieuwbouw aan de openbare weg, en het terrein daar direct achter is in eigendom van Hoogheemraadschap. Het plan is besproken met het Hoogheemraadschap. Het Hoogheemraadschap heeft aangegeven geen bezwaar te hebben tegen het voorliggende plan. Financiële consequenties Het besluit heeft geen financiële consequenties voor de gemeente. Het project wordt voor rekening en risico van de initiatiefnemer gerealiseerd. Het te realiseren plan ligt geheel op het eigen terrein van de initiatiefnemer. Er is een planschadeovereenkomst gesloten met de initiatiefnemer, waarmee eventuele planschade volledig voor rekening komt van de initiatiefnemer. Voor het afkopen van de parkeervraag betaalt de initiatiefnemer 4.285,71. Juridische consequenties Er is niet gebleken van feiten of omstandigheden die wijzen op juridische risico s. Het vaststellen van de ruimtelijke onderbouwing geeft een juridische onderbouwing voor afwijking van het bestemmingsplan ex artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo. Tegen het ontwerpbesluit en de ruimtelijke onderbouwing kan door een ieder een zienswijze worden ingediend. Deze zienswijze(n) dienen betrokken te worden bij het definitieve besluit. Communicatie en traject Het ontwerpbesluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning wordt bekend gemaakt door publicatie in het Zaans Stadsblad en de Staatscourant. Het ontwerpbesluit wordt met de aanvraag en de ruimtelijke onderbouwing gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage gelegd. Daarnaast wordt het ontwerpbesluit gepubliceerd en beschikbaar gesteld op Opdrachtgever M. van Zon (075) m.zon@

6 6/6 Bijgaande stukken Ruimtelijke onderbouwing - Start procedure afwijken bestemmingsplan 4 woningen Zuiddijk 255C Zaandam 2017/34712 Bijlage 1.1 bij ruimtelijke onderbouwing (bodem) - Start procedure afwijken bestemmingsplan 4 woningen Zuiddijk 255C Zaandam 2017/34714 Bijlage 1.2 bij ruimtelijke onderbouwing (geluid) Start procedure afwijken bestemmingsplan 4 woningen Zuiddijk 255C Zaandam 2017/34715; Bijlage 1.3 bij ruimtelijke onderbouwing (natuur) - Start procedure afwijken bestemmingsplan 4 woningen Zuiddijk 255C Zaandam 2017/34716 Hoogachtend, burgemeester en wethouders van Zaanstad, dr. R.L. Vreeman, waarnemend burgemeester Digitaal ondertekend door waarnemend burgemeester dr. R.L. Vreeman op A.J. van den Berg, gemeentesecretaris Digitaal ondertekend door Berg, G. van den op

2017/34242 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/34242 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017034242* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 12-09-2017

Nadere informatie

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/53151 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017053151* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 09-01-2018

Nadere informatie

2017/32849 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders. De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus 2000

2017/32849 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders. De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein MZ Zaandam Postbus 2000 *2017032849* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl DATUM ONS KENMERK BIJLAGE(N)

Nadere informatie

2017/22939 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/22939 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017022939* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 30-05-2017

Nadere informatie

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders 20*2016140060* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 20-12-2016

Nadere informatie

2017/27471 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2017/27471 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2017027471* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 27-06-2017

Nadere informatie

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2016256849* 2016/256849 gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl

Nadere informatie

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders

2016/ gemeente Zaanstad Burgemeester & Wethouders *2016260692* Burgemeester & Wethouders De leden van de gemeenteraad Zaanstad Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl PORTEFEUILLEHOUDER 31012017 2016/260688

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Gewaamierkte documenten

Gewaamierkte documenten Ons kenmerk- 2014/140140 gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Gemeente Zaanstad De heer R. van Zonneveld Postbus 2000 1500 GA ZAANDAM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 1043253 behandeld door de heer T van Straaten doorkiesnummer +31 77 3599588 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp Ontwerp besluit omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning gemeente Zaanstad sector Omgevingsvergunningen De heer M. Stolk Prins Hendrikstraat 1 1561 ZG KROMMENIE Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 antwoord@zaanstad.nl

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Pagina 1/6 T

Pagina 1/6 T info@jampater.nl Hoveniers- en tuindersbedrijf VOF de Bruin-Stap De heer R. de Bruin Trambaan 4 1731 XS WINKEL Verzenddatum 6 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen,

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen, Aan de Gemeenteraad Raadsvergadering d.d. : 8 maart 2018 Commissievergadering d.d. : 20 februari 2018 Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder N. Heijink Programmaonderdeel : 801.

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L

Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L Ontwerpbeschikking d.d. 6 september 2012 Omgevingvergunning L20120260 Grietenij 22 verplaatsen van 24 spaceboxen (tijdelijk) en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (tijdelijk) Sjoerd van

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 941097 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 6 april 2016 hebben

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel. OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 910257 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 2 februari

Nadere informatie

niiiiiiiiiiiiiiri -2 JUNI 2015

niiiiiiiiiiiiiiri -2 JUNI 2015 niiiiiiiiiiiiiiri Ons kenmerk 2015/125656 NSTD gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Mevrouw E. den Outer Loodgieter 1 1567AJ ASSENDELFT Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen

Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Raadsvoorstel *Z0158AF9EC1* Aan de raad Documentnummer : INT-14-14647 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Inleiding Bij besluit van 2 december 2010 (2010/53460) heeft uw raad

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Z/16/ ONTWERPBESLUIT

Z/16/ ONTWERPBESLUIT ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit het bouwen een bouwwerken, mede op basis van de pilot Keurmerk garantiewoningen vastgelegd in de Crisis- en herstelwet en de activiteit

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl DATUM ONS KENMERK BIJLAGE(N) ONDERWERP O20150574 Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 39249] Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de functiewijziging en kleinschalige verbouwing van de gebouwen aan de

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T b.boerstra@live.nl De heer B.M. Boerstra Kreil 17 1768 BS BARSINGERHORN Verzenddatum 27 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Chris Nijhuis 1/5 T 088 321

Nadere informatie

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo, De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg 2 6276 PB Heijenrath Datum: 20 mei 2015 Behandeld door: de heer M. v.d. Venne Uw brief van: Onderwerp: verleende omgevingsvergunning Uw kenmerk: Dossiernummer: 20150011

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Odijkerweg 108

RAADSVOORSTEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Odijkerweg 108 1111111111111111111=111r 1111111111111w- NNW,Anommol Wir rammommen Gemeente Zeist RAADSVOORSTEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen Odijkerweg 108 Portefeuillehouder De heer S. Jansen Ronde Tafel N.v.t.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status

B&W-voorstel. Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1. 1) Status B&W-voorstel Onderwerp: (concept) ruimtelijke onderbouwing Eindhovenlaan 1 1) Status Het voorstel heeft betrekking op het uitoefenen van de collegebevoegdheden ter voorbereiding van een omgevingsvergunning,

Nadere informatie

*Z00B9741EA3* Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 6 november Algemene Zaken

*Z00B9741EA3* Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 6 november Algemene Zaken Advies B en W (openbaar) 1500 Afdeling ROVM zaaknummer Z-12-02915 registratienummer ADV-12-01088 opsteller advies mevrouw M.J.M. van Tilburg doorkiesnummer 010-5931815 directielid datum advies 7 september

Nadere informatie

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure

Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Beschikking omgevingsvergunning uitgebreide procedure Burgemeester en wethouders hebben op 22 november 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Van den Hoogenbouw b.v. voor het project:

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen.

Uw aanvraag is geregistreerd onder nummer WABO / OLO. In deze brief informeren wij u welke beslissing op de aanvraag is genomen. Mevrouw L. Braham Haagweg 121 2321 AA LEIDEN Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

Inhoud voorstel aan Raad

Inhoud voorstel aan Raad 2016/112134 Onderwerp Vaststelling Beheersverordening Inverdan Inhoud voorstel aan Raad Gevraagd besluit De beheersverordening Inverdan, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 522811 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum PM onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2014

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega

Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing Bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 Oudega Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning + bijgebouw Achterwei 31 te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3 gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.43.653 B&W beslisdatum 24 oktober 2017 Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen

Nadere informatie

(ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer (ONTWERP)Omgevingsvergunning Zaaknummer 1324956 1. Inleiding Op 1 december 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het bouwen van twee woningen en drie bergingen op het perceel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

Illllllllllilll Ons kenmerk: 2012/190904

Illllllllllilll Ons kenmerk: 2012/190904 Illllllllllilll Ons kenmerk: 2012/190904 gemeente Zaanstad Sector Bouw- en Milieuvergunningen Tennisvereniging Assendelft tn.v. de heer J.J.R. van de Ven p/a Dorpsstraat 138A 1566 AP ASSENDELFT Stadhuisplein

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1142109 Datum: 19 augustus 2014 Behandeld door: M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen project Solar Campus

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201512630 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het wijzigen van de bestemming Wonen-Linten en Groenvoorzieningen Veenweg ongenummerd ter hoogte

Nadere informatie

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk

datum ons kenmerk uw brief/kenmerk De heer R.S. Wullink Fraterwaard 5 6955 JH Ellecom datum ons kenmerk uw brief/kenmerk 2013-0725 behandeld door doorkiesnummer bijlage(n) M. Wientjes (026) 49 76 378 div. onderwerp ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Pagina 1/6 T

Pagina 1/6 T tomgroot@hotmail.com jeroenborst@breddels.nl Verzenddatum 2 mei 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk De heer T.N. Groot Westerweg 16 a 1733 EB NIEUWE NIEDORP Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Lisette

Nadere informatie

Verleende omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor het project Roemer Visscherstraat 50, te Amsterdam.

Verleende omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor het project Roemer Visscherstraat 50, te Amsterdam. Verleende omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor het project Roemer Visscherstraat 50, te Amsterdam. NL.IMRO.0363.E1310PBSTD-VG01 Het dagelijks bestuur van stadsdeel West maakt bekend dat zij

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerp van de omgevingsvergunning Vlietkade 1a t/m c Bodegraven, gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief

Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Bureau Planologie en Ruimtelijke Ordening. Datum uw brief Stadsontwikkeling Ingekomen stuk D20 (PA 15 mei 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 96 99 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp

ONTWERP. OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Dorpsstraat 20 in Lattrop-Breklenkamp Zaaknummer : WABO-2017-1420) OLO nummer : 3326517 Documentnummer : Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken op de aanvraag

Nadere informatie

*15.159324* 15.159324

*15.159324* 15.159324 omgevingsvergunning plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) plaatsen van een luchtkanaal, overkapping en luchtwasser (Fase 2) Beschikking 239368 *15.159324* 15.159324 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

Nadere informatie

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken.

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken. Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2015-083 Houten, 17 november 2015 Onderwerp: Verzoek om Verklaring van geen bedenkingen uitbreiden en wijzigen bedrijf Schonauwenseweg 8 Beslispunten: ^ 1. het Toetsingskader

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo)

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo) Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 23 april 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een werkplaats/garage. De aanvraag

Nadere informatie

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92.

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92. Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4356845 Aan : Gemeenteraad Datum : 26 maart 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T tomgroot@hotmail.com De heer T.N. Groot Westerweg 16 a 1733 EB NIEUWE NIEDORP Verzenddatum 28 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Lisette van Diest 1/5

Nadere informatie

Ontwerpbesluit. Omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit. Omgevingsvergunning Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 13 mei 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het verbouwen van een kinderdagverblijf naar 4 appartementen

Nadere informatie

Omgevingsdienst Rivierenland

Omgevingsdienst Rivierenland Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel V.O.F. Ondernemingsbedrijf CVZ t.a.v. de heer C. van Zoelen Achterstraat 62A 4011 ER ZOELEN Onderwerp Ontwerpbesluit Geachte heer Van Zoelen, Op 30 januari 2015

Nadere informatie

het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. het bouwen van een bouwwerk (vernieuwing van de Wilhelminasluis)

het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan. het bouwen van een bouwwerk (vernieuwing van de Wilhelminasluis) gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 antwoord@zaanstad.nl www.zaanstad.nl DATUM ONS KENMERK BIJLAGE(N) O20130318 diverse

Nadere informatie

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot.

Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan door een portaalkraan op de Industrieweg 11 in Oirschot. Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 27 juni 2012 Registratienummer: 2012/22 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Omgevingsvergunning voor het vervangen van een torenkraan

Nadere informatie

Besluit Wij zijn voornemens de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

Besluit Wij zijn voornemens de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel. OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 732894 behandeld door de heer R. Pilet doorkiesnummer 077-3599597 besluitdatum 26 januari 2016 onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 6 maart

Nadere informatie

M. Peterse 3479

M. Peterse 3479 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email M. Peterse 3479 marina.peterse@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 77941/118380 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. M.R.E. Bos Gerbrandylaan 13 2314 EX Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente

Nadere informatie

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela

Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela Toelichting bij de beleidsnotitie voor bijbehorende bouwwerken Gemeente Pekela 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Begrippen... 3 Het beleid uit 2005... 4 Vraagstelling... 4 Planologisch kader... 4 Juridisch

Nadere informatie

Onderwerp Besiuit omgevingsvergunning Glaskloksingel kavel 17 in HarnaschDolder in Delft

Onderwerp Besiuit omgevingsvergunning Glaskloksingel kavel 17 in HarnaschDolder in Delft Ontwerp Publiekszaken Bouw] en Milieutoezicht Retouradres : Publiekszaken, Postbus 78, 2600 ME Delft De heer G.J. Jurjens Hof van Azuur 20 2614 TB DELFT Phoenixstraat 16 2611 AL Delft Bankrekening BNG

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 80728 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Besluiten om nieuwe kaders

Nadere informatie

Concept beleidsregels

Concept beleidsregels Concept beleidsregels Bed & Breakfast en verhuur (boven)woningen in centrumgebieden voor recreatief gebruik Kaatsheuvel l Loon op Zand l De Moer INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Doel beleidsregels...

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan. Aan de Gemeenteraad Raad Status 14 mei 2009 Besluitvormend Onderwerp Vervangende nieuwbouw van een vrijstaande woning op het perceel Boelenswei 76 te Boelenslaan Punt no. 10 Te besluiten om 1. de voorbereiding/procedure

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting

Raadsvoorstel. Samenvatting Raadsvoorstel Onderwerp: Lijst Verklaring van Geen Bedenkingen Omgevingsrecht Indiener agendapunt: College van Burgemeester en wethouders Roerdalen Portefeuillehouder: C.T.G. Wolfhagen Gevraagd besluit:

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. E.N. Elstgeest Bakhuis Roozenboomstraat 5 2313 RC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor..

Maatschappelijk effect en doel van het voorstel. Voorstel. Basis. Gemeente Zeist. mimommomov immimmw' immumr =Nor.. mimommomov immimmw' immumr =Nor..amon RAADSVOORSTEL ONTVVERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN VOOR HET OpRICHTEN VAN ZES STUKS GARAGE UNITS ACHTER VAN DER HEIJDENLAAN 15 Gemeente Zeist Portefeuillehouder

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Tav: dhr. J. Schaminee Bevelandseweg 1 1703 AZ Heerhugowaard Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

ONTWERP Omgevingsvergunning UV ONTWERP Omgevingsvergunning UV 42868. Burgemeester en Wethouders hebben op 6 maart 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van het gebruik van een loods. De aanvraag

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening realiseren van een zonnepark en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 261760

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD

Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD Omgevingsvergunning uitgebreide procedure WBD1309454 Burgemeester en wethouders hebben op 16 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het project herbouw van de stal. De aanvraag

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: De heer E.F. Schneider

Nadere informatie

Van Spoorbrug tot Sluis Toelichting

Van Spoorbrug tot Sluis Toelichting Onherroepelijk Beheersverordening Van Spoorbrug tot Sluis Toelichting Van Spoorbrug tot Sluis Inhoudsopgave Toelichting Hoofdstuk 1 1.1 1.2 1.3 1.4 Uitgangspunten en achtergrond Achtergrond beheersverordening

Nadere informatie