CITO GROEP. Uw Grafìmedia Partner. Amsterdam Haarlem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CITO GROEP. Uw Grafìmedia Partner. Amsterdam 020-624 11 90 Haarlem 023-531 21 39 WWW.CITOREPROGROEP.NL"

Transcriptie

1 J UI UI UI Lil

2 DEZE UITGAVE IS MOGELIJK GEMAAKT DOOR: A i iá CITO GROEP Uw Grafìmedia Partner Amsterdam Haarlem In 2013 bestaat de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade 90 jaar, een vereniging in de bloei van zijn bestaan waar constant hard gewerkt wordt om de vereniging up to date te houden, leden bij te scholen om te voldoen aan de huidige eisen die gesteld worden aan het reddingswezen en EHBO-verlening. Het Bestuur van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade is trots op haar leden en alle oud-leden die zich de afgelopen negentig jaar hebben ingezet. De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade: een vereniging om trots op te zijn!!! "Ik zou zeggen nog een goede wacht" Joop van de Pol redder van

3 Inhoudsopgave: De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade (VBR) 4 Algemene verantwoordelijkheden VBR 4 Organisatie. 4 Huisvesting. 5 Post "Parnassia".5 Beschikbaar materieel 6 Inzet materieel xx Toyota 6 Bewaken en beveiligen Bloemendaalse strand 8 Eerste hulp Bij Ongelukken (EHBO) 12 Samenwerking. 13 Inzetprotocollen 13 Overige activiteiten VBR 13 Hulpverlening bij activiteiten van derden 14 Het geven van zwemopleidingen 14 Praktijktrainingen en oefeningen 14 Weekendfeesten?? Publiciteit 16 Stichting Fondsenwerving VBR 16 Rotary 16 Jetski 16 Rabobank 16 MEDION Doelstelling van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade "De vereniging stelt zich ten doel het verlenen van hulp aan drenkelingen en het voorkomen van ongevallen te water, waarbij in de eerste plaats gedacht wordt aan het Bloemendaalse strand; het verlenen van hulp bij ongevallen in het algemeen alsmede het bevorderen van het zwemmend- en varend redden en het bevorderen van de zwemkunst." (uit de statuten)

4 De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade (V.B.R.) De De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade (VBR) is op 15 juli 1923 opgericht, en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD): 'Reddingsbrigades Nederland'. De gemeente Bloemendaal, verantwoordelijk voor het bijna zeven kilometer lange strand tot drie mijl buiten de kustlijn, heeft het beveiligen van dit gebied gedelegeerd aan de VBR. Van begin mei tot eind september is de VBR elk weekend met een ploeg aanwezig op reddingspost de 'Kentering', tijdens het hoogseizoen dagelijks. Bij grote drukte wordt ook de hulppost bij Parnassia bezet. De Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade is een van de weinige reddingsbrigades, die 365 dagen per jaar bemand is, twee vrijwilligers voeren dagelijks onderhoudswerkzaamheden uit, waardoor er tussen en uur altijd iemand aanwezig is. Hierdoor zijn wij altijd razendsnel inzetbaar, zeker met de uitbreiding van ons materieel met een jetski is dit erg verbeterd. Algemene verantwoordelijkheden VBR Het spreekt voor zich dat de VBR geen hulp meer kan bieden door iemand in een zwembroek en met een toeter op een drenkeling af te sturen. Voor snelle inzet en grote zoekacties, zo nodig in samenwerking met de Kustwacht, beschikt de VBR over modern varend en rijdend materieel en verschillende moderne verbindingssystemen. Al dit materieel moet direct inzetbaar zijn en gereed voor gebruik. Dit vergt niet alleen grote investeringen, maar ook veel onderhoud. De VBR heeft de verantwoordelijkheid en zorg voor de kust vanaf paviljoen Riche tot de gemeentegrens van Velsen: een kuststrook/strand van bijna zeven kilometer lang, en water tot drie mijl uit de kust. Deze verantwoordelijkheid heeft de VBR niet alleen in de zomer, maar ook in de winter, overdag en 's nachts. De grootste verantwoordelijkheid van de VBR is echter de veiligheid van haar leden. Met oud of niet-zeewaardig materiaal of met uitvallende verbindingen brengen wij anders hun leven in gevaar. Organisatie Eind 2012 was de samenstelling van het bestuur als volgt: R.P. Cloeck voorzitter R. Kooiman H Verzijlbergh vicevoorzitter S.M de Mol K.Wiegman secretaris B. van der Bruggen penningmeester R.R.Cloeck J. van der Zon 2e penningmeester bestuurslid zwembac bestuurslid opleiding/ veiligheid bestuurslid (Operationele Gereedheid)

5 De vereniging telt 150 leden waarvan ruim 80 actief betrokken zijn bij de stranddiensten. Omdat leden in gevaarlijke situaties afhankelijk van elkaar zijn, moet er onderling een groot vertrouwen zijn en moeten nieuwe leden in de groep passen. De VBR heeft vier ploegen die gedurende het seizoen in wisseldiensten draaien; in de weekends en in het hoogseizoen zijn zij elke dag aanwezig. Een ploeg bestaat uit zeven personen die elk een vaste functie hebben:» Algemeen Strandwacht Commandant» Post commandant» Assistent post commandant» 2 Vaste EHBO'ers» Centralist Als de post gesloten is, zijn er ruim 20 leden via p 2000 melders bereikbaar zodat de VBR binnen maximaal 20 minuten operationeel kan zijn. Dit betekent dat hun hulp het gehele jaar, dag en nacht, kan worden ingeroepen. Op zomerse dagen, bij grote drukte, zijn tot ruim 50 leden tegelijk inzetbaar voor assistentie bij EHBO, op boten, auto's, uitkijkposten en als lopende patrouilles. ingericht. De 'Kentering' is voorzien van een professionele meldkamer met mobilofoonnet voor de eigen eenheden en buurbngades, C 2000 voor de Centrale Post Ambulancevervoer (CPA), politie, KNRM (reddingsdienst voor de scheepvaart), de Kustwacht en een weerstation De moderne EHBO-ruimte bewijst elke zomer dubbel en dwars haar nut. De Reddingsbrigade is ook partner in de Veiligheidsregio Kennemerland Post Parnassia De post beschikt over een aparte goed uitgeruste EHBO-ruimte. In 2013 zal deze post na tien jaar vervangen worden. De post is van groot belang voor dit drukke familiestrand met vele vaste bezoekers en gezinnen uit de directe omgeving. Vooral de aparte EHBO-ruimte wordt door de strandbezoekers gewaardeerd. Ook dit jaar hebben de vaste "bewoners" de familie van der Kamp vele EHBO hulpverleningen verricht en zoek geraakte kinderen met hun ouders verenigd. Huisvesting De VBR heeft een permanente hoofdreddingspost de 'Kentering' (kop Zeeweg, top van het duin); daarnaast wordt aan het begin van het seizoen de verplaatsbare hulppost 'Parnassia'

6 Beschikbaar materieel Inzet materieel Inzet materieel van de VBR en van andere hulpdiensten ten behoeve van gerichte hulpacties: 34x Unimog 47x 178x Pasman 6 Toyota Land Cruiser 2x 29x Lopende patrouille 15x 35x Zodiac Pro x Jet ski Ambulance via CPA Trauma- en politiehelikopter Samenwerking met reddingsbrigades Zandvoort en IJmuiden Boten De VBR beschikte in 2012 over zes boten: - 2 Zodiac Pro 500 met 90pk motoren - 1 Zodiac Pro 500 met 130 pk (in bruikleen) - 1 Zodiac Pro 420 met 25pk motor - 1 bondsvlet met 15motor- - 1 rampenvlet met 15pk motor - 1 Kawasaki Jetski 350 pk Daarnaast staan voor de VBR bij Reddingbrigades Nederland nog 2 rampenvlets gereed voor inzet. De rampenvlets (met volledige uitrusting) zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken via reddingsbrigade Nederland ter beschikking gesteld aan de VBR. Vervoer over land Voor vervoer over het strand en de weg heeft de VBR de beschikking over: - 1 Mercedes Unimog, 4x4 (een betrouwbaar 'werkpaard'). - 1 'Pasman 6' Toyota Land Cruiser 200 ingericht als strandambulance met een Gestandaardiseerde brancard overzetbaar op een wegambulance. - 1 Jeep Wranger voor patrouille werkzaamheden ( beschikbaar gesteld door politie Haaglanden) -1 Kawasaki Mule Klein voertuig voor diverse werkzaamheden (geschikt voor jongere in bezit van brommercertificaat) Verbindingsmiddelen De verbindingsmiddelen zijn voor de VBR van groot belang. De vereniging beschikt in de meldkamer op de Kentering over twee basismobilofoons die directe verbinding hebben met centrale posten van: - Reddingsbrigades Nederland - Kustwacht (Marifoonkanaal 16) - Meldkamer 'Politie/Brandweer/ Ambulance via C boot-kanteltrailers, waarvan een behorende bij de rampenvlet.

7 wettelijke voorschriften voor het rijden met optisch licht en geluidsignalen stellen ook speciale eisen aan de chauffeurs van een hulpverleningsvoertuig,, onze chauffeurs zijn allemaal gekwalificeerd. Voor de mobiele eenheden beschikt de VBR over: - 4 waterdichte mobilofoons - 10 portofoons diverse gebruik - 8 waterdichte portofoons - 1 mobilofoon voor de post Parnassia - 4 mobilofoons voor in de vervoersmiddelen - mobiele telefoon - 3 speciale communicatiesets voor in helmen (jetski) Waterdichte mobilofoons voor de varende eenheden Het vraagt veel zorg om al dit materieel direct inzetbaar en gebruiksklaar te hebben. Elke dag, het hele jaar door, werkt een vaste ploeg aan onderhoud van het materieel.

8 Bewaken en beveiligen Bloemendaalse strand De zomer van 2012 was een matige zomer met slechts één mooie zondag. De top van het aantal acties en EHBO-hulpverleningen lag, net als andere zomers, in de maanden juli en augustus. Bij grote drukte op het strand wordt de kustlijn met de boot, auto en lopende patrouilles in de gaten gehouden. Er ontstonden dit jaar weer gevaarlijke muien. Gelukkig hebben wij een aantal op tijd ontdekt en kunnen afzetten. Er zijn hierdoor geen ongelukken gebeurd. In totaal vonden 224 grote acties en hulpverleningen plaats door varend en rijdend materieel en waren er 42 zoekgeraakte kinderen. Gemiddeld duurt het 1 uur om een kind terug te vinden en bij de ouders te brengen. De zoektochten met de Toyota en de Unimog gaan van Zandvoort tot IJmuiden. Soms blijkt dan het kind een paar honderd meter verderop aan het spelen, maar ouders zijn in de tussentijd in alle staten. De opvang van geëmotioneerde ouders is een soms zware taak voor de vrijwilligers. Zeker is dat door het beschikbaar stellen van polsbandjes door de verzekeringsmaatschappij Interpolis het aantal zoekacties sterk is verminderd en veel kinderen zijn zonder tussenkomst van de reddingsbrigade zo met hun ouders verenigd.

9 De (kite)surfers zorgen er voor dat het seizoen verlengd is van maart tot oktober. Daarom heeft de bemanning van de VBR beschermende pakken aangeschaft (veelal op eigen kosten). I I m In 2012 is er 39 keer hulp verleend op zee, voornamelijk aan catamaranzeilers en (kite) surfers die in moeilijkheden raakten op zware zee, meestal door materiaal pech. Nieuw zijn de stand up Paddling (dit is een soort surfplank waarop men zich staand met een peddel voortbeweegt), deze gaan in sommige gevallen soms heel ver uit de kust en hiervoor zijn wij 4x in actie geweest. «TE HUüV f / l

10 Redding catamaran 29 augustus 2013 Catamaran met gebroken mast. Om uur kwam via Henk van de Kamp van onze post Parnassia de melding dat er een catamaran met problemen zo'n 600 meter in zee voor de CAT club Bloemendaal. Met de Unimog 2.10 en de Jetski 2.40 over het strand naar Parnassia Jetski gelanceerd en was snel bij de catamaran ter plaatsen, een van de bemanningsleden bleek een verwonding opgelopen te hebben tijdens het omslaan en het andere bemanningslid klaagde over onderkoeling, bemanning en Cat naar het strand terug gesleept en de bemanning verzorgd op post Parnassia. De catamaran op een trailer geplaatst en om uur was alles weer opgeruimd.

11

12 Eerste Hulp Bij Ongevallen (EHBO) Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO) In 2012 hebben EHBO'ers in totaal 282 kleine hulpverleningen verricht aan strandgangers. Nu de strandpaviljoens met mooi weer hun dranken in plastic bekers serveren en op het strand diverse malen per dag het glas opruimen is het aantal snijwonden de laatste jaren aanzienlijk gedaald. Er ligt nog wel glas op het strand, maar veelal is dit afkomstig van strandgangers die zelf drank meenemen, maar het niet opruimen. De gewone wegambulances van de Centrale Post Ambulancevervoer zijn niet geschikt om op het strand te rijden. De Bloemendaalse Reddingsbrigade heeft de afspraak met de CPA dat het ambulancepersoneel bij ernstige gevallen door ons naar de plaats van het ongeval op het strand worden vervoerd en daar de eerste behandeling uitvoeren. Onze Toyota terreinambulance, de "Pasman 6", haalde dit jaar 63 mensen met een brancard van het strand waarvan er 47 door de ambulance van de CPA direct naar het ziekenhuis werden vervoerd. Een aantal patiënten verwezen wij door naar het ziekenhuis of de huisartsen post. Bij de VBR zijn de meeste leden in het bezit van een EHBO-diploma, 50 hebben de reanimatiecursus gevolgd. Dit jaar is er een speciale cursus gehouden: Gebruik van zuurstof bij drenkelingen. En natuurlijk zijn er de jaarlijkse EHBO- herhalingslessen voor de leden van onze brigade, een aanvullende cursus in de bediening van de AED en en speciale bijscholing betreffende overmatig drugs gebruik. Overzicht van de meest voorkomende EHBO-hulpverleningen in 2012: Totaal kleine EHBO behandelingen 282x O.a. 43x snijdverwonding in de voeten, hand of arm door glas- 45x kwallen- en insectenbeten 63x schaafverwondingen en splinters 41 x hulp aan-onwel door overmatig drankvdrugsgebruik 27x 1x 24x lx zeehonden Reanimatie Verwonding aan been of arm Lichaam aangespoeld 5x Poging zelfdoding voorkomen 224x Grote hulpverleningen diversen 4x As verstrooiing

13 Samenwerking Naast de samenwerking met Reddingsbrigades Nederland (KNBRD), de landelijke bond voor reddingsbrigades, wordt nauw samengewerkt met: «het gemeentebestuur van Bloemendaal» de Veiligheidsregio Kennemerland» Politie Kennemerland» Strandpolitie Duinrand» de Kustwacht uit Den Helder» de KNRM uit IJmuiden,, Zandvoort en Noordwijk Centrale Post Ambulancevervoer (CPA) in Haarlem de gemeente Zandvoort Reddingsbrigades van Zandvoort en IJmuiden Strandpaviljoenhouders Beveiligingsbedrijven Zwemvereniging Haerlem, gebruik van badwater voor bijscholing voor examens Inzetprotocollen Voor alle voorkomende hulpverleningen en ongevallen zijn inzet protocollen gemaakt, zodat ieder lid snel kan zien welke procedure men moet doorlopen bij een speciale gebeurtenis en dat er door een ieder op de zelfde wijze gehandeld kan en moet worden. Tevens zijn alle reddingsbrigades die behoren bij de Veiligheidsregio Kennemerland ( VRK) verenigd in het samenwerkingsverband de SRK (Samenwerkende Reddingsbrigades Kennemerland), hieraan nemen de reddingsbrigades uit Heemskerk, Wijk aan Zee, IJmuiden, Haarlem, Heemstede, Zandvoort en Bloemendaal deel. Zie Overige activiteiten VBR Hulpverlening bij activiteiten van derden De VBR heeft in 2012 bij verschillende evenementen geassisteerd:» Stille tocht en Dodenherdenking te Overveen» Letterloop in Bloemendaal centrum «Achmea -loop» Lions Heuvelloop (hardloopwedstrijd door de duinen en over het Kopje van Bloemendaal)» Nam Race: catamaran zeilwedstrijd van Zandvoort naar de Nam Boei bij Katwijk» elke zaterdag- en zondagavond bij de muziekfeesten op het Bloemendaalse strand, georganiseerd door de strandpaviljoenhouders.» Slam Fm Beachbreak

14 Hulpverlening bij activiteiten van derden Alle hulp bij activiteiten van derden verrichten onze leden zonder vergoeding. Met uitzondering van de Stille Tocht op 4 mei, al jaren een trotse plicht van de VBR, worden voor de overige activiteiten vergoedingen ontvangen die in de kas van de VBR en stichting Fondsenwerving vloeien en dienen voor de aanschaf van nieuw materieel. Deze zondagavond feesten die de paviljoenhouders sinds enige jaren organiseren waren in 2012 weer een enorm succes. Vele tienduizenden feestgangers genoten, ondanks de mindere zomer, van muziek, strand en zee. De VBR, aanwezig met ruim twintig, op de drukke avond zelfs meer dan veertig vrijwilligers, verzorgden de EHBO met o.a. lopende, rijdende en varende patrouilles. Deze zomer was er maandelijks overleg met de gebruikers van het strand: de gemeente Bloemendaal en Zandvoort, strandpolitie, strandpachters en watersportverenigingen. De Bloemendaalse Reddingsbrigade had bij dit overleg een vaste plek aan tafel. Op de zondagavonden is diverse malen hulp verleend, het aantal drugsgebruikers was gezien de grote aantallen bezoekers niet groot en lijkt af te nemen. Veel personen hebben wij zelf behandeld. De Zeemijl van Bloemendaal De VBR organiseert jaarlijks op de tweede zondag van augustus, de Zeemijl van Bloemendaal: een zwemwedstrijd/- prestatietocht over een hele (1852 meter) en een halve zeemijl. In 2012 deden er 159 zwemmers mee. Bij redelijk weer en met stroom mee was de snelste tijd 23 min. en 35 sec. Het geven van zwemopleidingen De VBR geeft lessen in reddend zwemmen. Van oktober tot maart geven leden (gediplomeerde zweminstructeurs) iedere zondagmiddag zwemlessen in het zwembad 'de Planeet' in Haarlem. Ook dit jaar haalde weer een flink aantal hun diploma. Met leden die in de zomer diensten draaien op het strand wordt geoefend in reddend zwemmen en tevens wordt hun conditie op pijl gehouden. Jeugdbrigade Ben je 11 jaar of ouder, dan is de JEUGD Reddingsbrigade van Bloemendaal misschien wat voor jouw In de zomerperiode wil de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade, de jeugd proberen enthousiast te maken voor het werk van de reddingsbrigade. Je kunt dan lid worden van de Jeugd Reddingsbrigade van de Bloemendaalse Reddingsbrigade Kinderen vanaf 11 jaar krijgen op zondagmiddag een cursus strandwacht en worden daarna door de leden van de reddingsbrigade meegenomen en getraind voor alle taken van de reddingsbrigade. Zeehonden De reddingsbrigade heeft in zijn statuten staan dat men er is voor het redden van mens en dier. Twee van onze leden zijn speciaal opgeleid voor de eerste hulp bij zeezoogdieren EHBZ, o.a. door het zeehondencentrum van Lenie van het Hart en het Dolfinarium in Harderwijk. Afgelopen seizoen is er aan 27 zeehonden hulpverleend, deze zijn door de zeehondenambulance allemaal naar Pieterburen vervoerd. Op initiatief van een van onze leden is een grote inzamelingsactie gehouden voor oude/gebruikte handdoeken voor het zeehonden centrum. Een succesvolle actie, er zijn duizenden handdoeken ingezameld, en naar Pieterburen gebracht. Nu nog komen er elke week handdoeken binnen. Ook is er 17x een dode bruinvis van het strand gehaald. Deze worden voor onderzoek doorgestuurd de Med. Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht.

15 Praktijktrainingen en oefeningen Tijdens het hoogseizoen wordt iedere woensdagavond geoefend om de nodige vaardigheden aan te leren en bij te houden, zoals: - branding varen - slepen van catamarans - richten van omgeslagen catamarans - redden en bergen van kitesurfers - varen met alle boten in formatie met zoekactie - alarmoefeningen met meervoudige calamiteiten - zoekacties in de duinen - rijden op het strand met 4x4 aandrijving en bediening van de brancard Er zijn dit jaar veel cursussen georganiseerd: - EHBO-opleiding voor nieuwe EHBO'ers - EHBO-herhalingslessen, - reanimatielessen met behulp van de AED. - een opleiding eerste hulp bij verdrinkingen door ambulancepersoneel - speciale eerste hulp behandelingen voor mensen onder de invloed van drugs en alcohol - speciale opleiding voor het varen en redden met een Jetski -oefening met KNRM, Reddingsbrigade Zandvoort, de Politie en ambulance dienst - Met de KNRM, en Kawasaki zijn verschillende Jetski's en redding materiaal getest en vergeleken. Enkele malen per jaar houden de overkoepelende bond, de Reddingsbrigade Nederland rampenoefeningen.

16 Publiciteit De VBR krijgt veel belangstelling van de media. Zo was er regelmatig bezoek van diverse tv-omroepen; ook de regionale en landelijke pers besteedde regelmatig aandacht aan onze acties. In de regionale pers verscheen in 2012 circa 25x iets over de VBR. Afgelopen zomer verzorgde Radio 538 een rechtstreekse uitzending van Ruud de Wild.NL vanaf het balkon van de reddingsbrigade Het was een komen en gaan van radiomensen, met de nodige aandacht voor de Bloemendaalse reddingsbrigade. De landelijke televisie komt graag op onze reddingspost als de drukte op het strand 'nieuws' is. Er waren dit jaar ploegen van de NOS, RTL 4, SBS, TV-NH. De Jeugdbrigade was indrukwekkend te zien bij het jeugdjournaal. We stonden in de Telegraaf, diverse malen in het Haarlems Dagblad, Haarlems Weekblad en in het weekblad Kennemerland Zuid en reportages in diverse tijdschriften en vakbladen. Een grote groep sponsors en donateurs maakt het mogelijk om het materieel betrouwbaar te houden. Speciaal voor dit doel is de stichting 'Fondsenwerving VBR' opgericht. De VBR is zo in staat om materieel tijdig te vervangen en hiermee de veiligheid van de bemanning en de kwaliteit van de geboden diensten te verbeteren. Jaarlijks moet de stichting gemiddeld C bij elkaar bedelen om de subsidie van de gemeente aan te vullen en aankopen van nieuw materieel mogelijk te maken. Sinds 2003 is Radio 538 onze hoofdsponsor. Jaarlijks krijgen wij steun van de Lionsclub Kennemerland. Zonder deze hulp en die van onze vele donateurs, de Pasmanstichting en andere grote en kleine sponsors zouden wij niet kunnen beschikken over betrouwbare boten, verbindingsmiddelen en auto's. Rotary Club Aan het eind van het jaar werden wij verrast door de Rotary club van Bloemendaal, die een goede doelen actie voor ons wilde opzetten. Er is, een avond georganiseerd met een cabaret optreden van Andermans veren in het voor deze gelegenheid beschikbaar gestelde Gemeentehuis van Bloemendaal. Deze prachtige actie leverde f op. Dit bedrag wordt gebruikt voor de vervanging van twee buitenboord motoren. Rabobank Het Stimuleringsfonds van de Rabobank heeft ons geld beschikbaar gesteld, waarmee wij 12 nieuwe zwemvesten konden aanschaffen. Deze, speciale zwemvesten hebben een asymmetrisch opblaas gedeelte, die speciaal ontwikkeld zijn naar aanleiding van een ongeluk waarbij een overlevingspak niet naar behoren omdraaide. Dit nieuw ontwikkelde zwemvest zorgt hier wel voor, ook bij het zware overlevingspak. Een geweldige aanvulling op onze eigenveiligheid. Bedankt Rabobank!!!

17

18 Medion Ook veel dank aan de firma Medion die ons een laptop ter beschikking stelde, die gebruikt wordt bij het geven van presentaties aan onze bezoekers, waaronder de veiligheidspresentatie bij het varen. Radio 538 Al negen jaar is Radio 538 onze trouwe hoofdsponsor die ons niet alleen financieel, maar ook met kleding ondersteunt. Ook maken ze regelmatig gebruik van ons leslokaal, om daar met klanten "merkendagen" te houden. De betrokkenheid van Radio 538 heeft ervoor gezorgd dat diverse andere bedrijven ons ook zijn gaan ondersteunen. En daar zijn we Radio 538 dan ook bijzonder dankbaar voor. In het najaar van 2011 hebben wij een donateursactie gehouden onder de inwoners van de Gemeente Bloemendaal voor de aanschaf van een jetski. Deze actie heeft tot een geweldig resultaat geleid. Dankzij de giften van de donateurs en een spontane bijdrage van de Gemeente Bloemendaal hebben we deze in 2012 kunnen aanschaffen. Het grote voordeel van de jetski ten opzichte van een boot is dat: je met weinig bezetting al snel een redding kunt uitvoeren. Met een boot heb je minimaal drie bemanningsleden nodig en bij de jetski kan je met één bemanningslid al uitvaren. Je bent wendbaar in de golven en als je omslaat stap je er zo weer op en kan je zonder veel schade weer wegvaren. In het eerste jaar heeft de jetski al 43 x hulp verleend, erg makkelijk bij de assistentie van kitesurfers De Jetski werd feestelijk overhandigd door Burgemeester Ruud Nederveen Strandrolstoel De strandpachters en de gemeente Bloemendaal hebben enkele jaren terug een strandrolstoel beschikbaar gesteld, waarbij de Reddingsbrigade de opslag en de uitleen regelt.. Het afgelopen jaar is er meer dan 25 maal gebruikgemaakt van de rolstoel, zelfs met de kerstdagen. Het is een welkome aanvulling voor het gastvrije strand van Bloemendaal.

19 Webcam Trots zijn we op de unieke beelden die onze website uitzend van het strand en de zee van Bloemendaal. Deze verbinding is, dankzij de firma Gamier media Streaming tot stand gekomen. Kijkers over de hele wereld volgen nu de prachtige beelden, zoals in de bedankjes in ons gastenboek te lezen is, zoals laatst een uit België en van de westkust van Amerika. Een prachtig stukje promotie van Bloemendaal aan Zee! www. reddingsbngade-bloemendaal.nl Website Op onze website kunt u alle informatie vinden over de Reddingsbrigade. Onze website beheerder houdt de website dagelijks actueel, met de laatste hulpverleningen en nieuwtjes, foto's enz. Een speciale tip is ons prachtige fotoboek over het negentig jarig bestaan. Dat mag u niet missen!!! Veder vindt u ons op Facebook en Twitter Voor Sponsoren en Derden; Bieden wij de mogelijkheid om gebruik te maken van onze accommodatie voor personeelsbijeenkomsten, klanten meetings, product presentaties. Ook is het mogelijk gebruik te maken van onze vergader mogelijkheden, waar vind je een mooier uitzicht dan op het strand van Bloemendaal en laatje door de zilte zeelucht vol stromen met nieuwe inspiraties ( zie de website) Bedrijven als, Radio538, RTL Nederland, ING, Viallis, Amstellease, ABN Amro bank, maken hier graag gebruik van. 2 augustus 2012 Kitesurfer in nood uur Door eigen waarneming blijkt een Kitesurfer 500 meter voor strandpaviljoen Lido in de problemen te zitten. Melding gemaakt en de Jetski 249 is door de van de politie naar het strand gebracht. Bij aankomst van de Jetski was de Kitesurfer erg in paniek en uitgeput, Kitesurfer achterop de jetski plaats laten nemen en direct naar de kant gebracht waarna hij door onze leden en de politie werd opgevangen. Omdat de Kitesurfer dacht dat hij bijna zou verdrinken heeft hij al zijn spullen afgegooid en losgelaten(trapeze, zeil, board) De Jetski is daarom terug de zee op gegaan om de materialen te zoeken, met succes werd bij de tweede branding de spullen gevonden. Nadat de Kitesurfer op onze post was bij gekomen van de schrik, is hij met zijn spullen naar huis vertrokken.

20 /lban : NL71 illige Bloemendaalse Red Fondsenwerving : ABNANL2A ' 'w bijdrage is heel hard nodi aast al onze leden van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade bedanken wij de emeente Bloemendaal, al onze Donateurs, de pasmanstichting, -,De Lionsclub Bloemendaal, Rotariedub Bloemendaal, Radio 538, Medion, Oolders-Omaco, Tekstkar, Facom, GZ kantoor artikelen,torenvliet, Buitenboordmotoren, Kawasaki, Rabo bank, Merks, Vialis, Dantuma,Marine trading international.new Zealand Auckland, Home Energy, Kennemerduinencamping de Lakens, de Bloemendaalse strandpachters. En al onze ander ondersteuners.

: Ruud Cloeck, Overtonstraat 38, 2024 XK Haarlem. : Han Verzijlbergh, Reitzstraat 19, 2021 TM Haarlem

: Ruud Cloeck, Overtonstraat 38, 2024 XK Haarlem. : Han Verzijlbergh, Reitzstraat 19, 2021 TM Haarlem Fiscaalnummer : 8057 74 634 Bestuurssamenstelling per 01-01- 2014 Voorzitter Vice- voorzitter/ Secretaris Penningmeester : Ruud Cloeck, Overtonstraat 38, 2024 XK Haarlem : Han Verzijlbergh, Reitzstraat

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Workshop Netwerk Brandweervrouwen 18 November 2016 Programma Welkom! se Reddingsbrigade Reddingsbrigades Taken reddingsbrigades RVR Regionale voorziening reddingsbrigades Nationale Rampenvloot

Nadere informatie

Je wordt niet zomaar een goede strandwacht. Je moet cursussen volgen om te leren hoe je iemand moet redden zonder dat je zelf in de problemen raakt.

Je wordt niet zomaar een goede strandwacht. Je moet cursussen volgen om te leren hoe je iemand moet redden zonder dat je zelf in de problemen raakt. informatie boekje 2 Heb je altijd al graag een strandwacht willen worden of ben je benieuwd naar het werk van een strandwacht? In dit boekje vertellen we je informatie over de Katwijkse Reddingsbrigade

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade Concept Begroting 2016 1 Inleiding Begroting 2016 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Basis presentatie voorlichting strand 2019 Programma Wat doet de ZRB? Stroming, Getij, Weer - Eb/Vloed - Muien, Oostenwind, Zoper Tips voor een veilig dagje strand Willem Wever Topdoks

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2014 1 Inleiding Begroting 2014 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Versie: 1.1 Datum: 23-09-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Begroting 2017 Versie 1.0 Mei 2016

Begroting 2017 Versie 1.0 Mei 2016 Versie 1.0 Mei 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Penningmeester Zandvoortse Reddingsbrigade Wilhelminaweg 32 2042 NP Zandvoort penningmeester@zrb.info Secretariaat Zandvoortse

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2015

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2015 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2015 1 Inleiding Begroting 2015 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 Nederland Egmond aan Zee STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 maandag 13 mei 2013 aanvang 19.30 uur Agenda Mededelingen Materieel Procedures Opleidingen, trainingen en oefeningen Dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Penningmeester Zandvoortse Reddingsbrigade Wilhelminaweg 32 2042 NP Zandvoort penningmeester@zrb.info

Nadere informatie

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014 Strandwachtbespreking Bewakingsseizoen 2014 maandag 26 mei 2014 Onderwerpen ter behandeling Mededelingen Strandwachtroosters Dagelijkse gang van zaken Aandachtspunten Protocollen en procedures Opleiden,

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2016-2017 Versie: 1.1 Datum: 24-10-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Infofolder: De geschiedenis

Infofolder: De geschiedenis Infofolder: De geschiedenis De geschiedenis Inleiding Zwemmen is altijd al een echte Hollandse volkssport geweest. Vroeger noemde men Nederlanders al "waterdoggen". Aangezien uit de feiten blijkt dat er

Nadere informatie

Beleidsplan Inhoud: Inleiding

Beleidsplan Inhoud: Inleiding Beleidsplan 2017-2021 Inhoud: Inleiding 1.1 Visie 1.2 doelstelling 1.3 strategie 2.0 huidige situatie 3.0 organisatie 3.1 bestuur 3.2 vrijwilligers 4.0 financiën Bijlage 1: begroting 2017 Bijlage 2: investeringsbegroting

Nadere informatie

Radiocommunicatieles strandleden

Radiocommunicatieles strandleden Radiocommunicatieles strandleden Reddingsbrigades: Bergen Egmond Schoorl Marc van Duin 2008 Aangepast voor VRB door R. Wolthuis 1 Welkom Reddingsbrigade Bergen Radiocommunicatieles nieuwe strandleden Even

Nadere informatie

Uithoornse Reddingsbrigade Nieuwsbrief: 44 september 2015

Uithoornse Reddingsbrigade Nieuwsbrief: 44 september 2015 Uithoornse Reddingsbrigade Nieuwsbrief: 44 september 2015 19 t/m 23 augustus : Sail Amsterdam 22 oktober : herfstvakantie gewoon zwemmen 22 oktober : met kleding aan zwemmen 29 oktober : proefzwemmen en

Nadere informatie

Inzetverslag strandfeesten 2018 Reddingsbrigade Bloemendaal

Inzetverslag strandfeesten 2018 Reddingsbrigade Bloemendaal Inzetverslag strandfeesten 08 Ingevuld door: Kimberley Datum: 8-, 9-, 0- en 0 Juni/Juli 07 Donderdag 8 juni 08 Tijd: 7.0 Slachtoffer 0 7.50 Leeftijd 5 Engeland Melding van bewaking, dat er persoon in elkaar

Nadere informatie

Radiocommunicatie les / gebiedskennis Reddingsbrigade Heerhugowaard

Radiocommunicatie les / gebiedskennis Reddingsbrigade Heerhugowaard Radiocommunicatie les / gebiedskennis Verbale en non-verbale communicatie Verbaal: Telefoon Communicatieapparatuur Face-to-face Collega s Badgasten Non-verbaal Kleding Houding Gedrag Organisatie 180 reddingsbrigades

Nadere informatie

Calamiteitenplan Versie 2.1

Calamiteitenplan Versie 2.1 Calamiteitenplan Versie 2.1 Reddingsbrigade Nederland Landelijk Bureau Dokweg 149 1976 CA IJmuiden Telefoon: 0255 545858 Fax: 0255-512 584 Email: info@reddingsbrigade.nl 1 Inleiding De werkzaamheden die

Nadere informatie

Reddingsbrigade AMSTELVEEN

Reddingsbrigade AMSTELVEEN Reddingsbrigade AMSTELVEEN LIFE SAFER 1 NOVEMBER 2015 lifesafer 1 LIFESAVER 1 JEROEN GUIDO ARIAN MAURITS TIANNA RENS STEFAN MIRTHE MARCO THIJS TIJMEN RENS BENJAMIN PRANAV JIKKE-JANNE BARBARA LAURA TON

Nadere informatie

Inzetverslag Luminosity 2019 Reddingsbrigade Bloemendaal

Inzetverslag Luminosity 2019 Reddingsbrigade Bloemendaal Ingevuld door : Lars van Geijlswijk Datum: 7/8/9/0 Juni 09 Donderdag 7-06-09 8:05 Slachtoffer 0 9:00 0 Telefonische melding vanuit dat zij een man hadden die verminderd aanspreekbaar was. BLD.0 is ter

Nadere informatie

Informatie van de Poolse ambassade en Reddingsbrigade Nederland voor de Poolse gemeenschap in Nederland om veilig van het water te kunnen genieten

Informatie van de Poolse ambassade en Reddingsbrigade Nederland voor de Poolse gemeenschap in Nederland om veilig van het water te kunnen genieten Informatie van de Poolse ambassade en Reddingsbrigade Nederland voor de Poolse gemeenschap in Nederland om veilig van het water te kunnen genieten Afgelopen week zijn 5 personen van Poolse afkomst omgekomen

Nadere informatie

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics

Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Veiligheidsreader 27 e studenteneditie van de Race of the Classics Zondag 29 maart tot en met zondag 5 april 2014 Inhoud Inleiding Veiligheid aan boord en in de havens s Avonds en s nachts Tips voor veiligheid

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EGMONDSE REDDINGSBRIGADE 2017

BELEIDSPLAN EGMONDSE REDDINGSBRIGADE 2017 Secretariaat: Jasper Corts p/a Schipper van der Plasstraat 4 1931EK Egmond aan zee EGMONDSE REDDINGSBRIGADE email : secretariaat@reddingsbrigade.info website : www.reddingsbrigade.info KvK inschrijving

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 En nu verder Bestuur URB Sep 2014 Bestuur Utrechtse vrijwillige brigade tot het redden van drenkelingen. Opgericht 21 januari 1918 Postbus 9922 KvK 40476125

Nadere informatie

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN

Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag BSN/RSIN Stichting strand in zicht, Voorne Maasvlakte. (Voorheen Stichting zeehonden centrum Voorne) Jaarverslag 2015-2016-2017 BSN/RSIN 8545.13.309 Postadres: Rietdijk 20, 3233 KE Oostvoorne. 1 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Concept Projectplan Zes Minuten Zones Gemeente Zijpe. Concept Projectplan AED s in de gemeente Zijpe

Concept Projectplan Zes Minuten Zones Gemeente Zijpe. Concept Projectplan AED s in de gemeente Zijpe Concept Projectplan Zes Minuten Zones Gemeente Zijpe Concept Projectplan AED s in de gemeente Zijpe Inhoudsopgave: 1. Inleiding..3 2. Doel.3 3. Samenwerking..3 4. AED s.4 5. Alarmeringssysteem.4 6. Trainingen..4

Nadere informatie

~ 121 ~ Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur.

~ 121 ~ Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur. Snel Inzetbaar Team 1998 Na het examen van het snel inzetbaar team (foto Els Kat) Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur.

Nadere informatie

Specialisten van de VRU. Waterongevallenbestrijding en brandweerduiken

Specialisten van de VRU. Waterongevallenbestrijding en brandweerduiken Specialisten van de VRU Waterongevallenbestrijding en brandweerduiken Het grootste deel van het brandweerwerk speelt zich af op het land, maar de brandweer heeft ook een natte specialisatie: waterongevallenbestrijding.

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2012

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2012 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2012 1 Inleiding Begroting 2012 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Beleidsplan Katwijkse Reddingsbrigade

Beleidsplan Katwijkse Reddingsbrigade Beleidsplan Katwijkse Reddingsbrigade 2016-2020 Inhoudsopgave 1 Doelstelling... 3 2 Missie en strategische richting... 4 2.1 Missie... 4 2.2 Kernwaarden... 5 2.3 Strategische richting... 5 3 Operationele

Nadere informatie

Activiteiten en financiering reddingsbrigades

Activiteiten en financiering reddingsbrigades A.7 1. Samenvatting voorstel Deze notitie geeft een overzicht van de reddingsbrigades in Hollands Midden, de activiteiten die men uitvoert en de wijze waarop de reddingsbrigades worden gefinancierd. De

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Mariëtte Middelbeek REDDERS LANGS DE KUST VERHALEN UIT DE REDDINGBOOT. Muitgeverij. marmer

Mariëtte Middelbeek REDDERS LANGS DE KUST VERHALEN UIT DE REDDINGBOOT. Muitgeverij. marmer redders langs de kust Mariëtte Middelbeek REDDERS LANGS DE KUST VERHALEN UIT DE REDDINGBOOT Muitgeverij marmer Schoolreis Ed Koopman / KNRM Enkhuizen / Donderdagmiddag 15:34 uur DE DRIEËNDERTIG KINDEREN

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Postbus 268-2100 AG Heemstede IBAN NL68INGB0000480207 - KvK V40594682 www.heemsteedsereddingsbrigade.nl

Postbus 268-2100 AG Heemstede IBAN NL68INGB0000480207 - KvK V40594682 www.heemsteedsereddingsbrigade.nl -2015 Nr Grootboek Werkelijk 2013 Inkomsten Verschil 2013- begroting Voorstel Voorstel 2015 500 Contributies 17.454,50 19.000,00-1.545,50 18.300,00 18.500,00 600 Subsidies 4.739,71 4.850,00-110,29 4.850,00

Nadere informatie

OEFENMIDDAG ALARMPLOEG

OEFENMIDDAG ALARMPLOEG Nederland Egmond aan Zee OEFENMIDDAG ALARMPLOEG Introductie Protocollen/procedures en Lokale bekendheid Oefenmiddag alarmploeg Programma oefenmiddag beginner (3 en 4) 12.45 uur aanwezig/verzamelen 13.00

Nadere informatie

OPLEIDING REDDER AAN ZEE

OPLEIDING REDDER AAN ZEE OPLEIDING REDDER AAN ZEE HISTORIEK STRUCTUUR, ORGANISATIE EN WERKING IKWV WETGEVING EN REGLEMENTERING AANSPRAKELIJKHEID PLICHTEN VAN DE REDDER STATUUT 1784: Oostende: eerste badendienst 2 de helft 19

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Openingswoord van de voorzitter Geachte lezer, Hierbij onze 2e nieuwsbrief van de EHBO vereniging Westerbork. In deze nieuwsbrief staan de activiteiten die geweest zijn en die

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO Alarmploeg

JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO Alarmploeg JAARVERSLAG 2017 Strand/EHBO In 2017 begon Kees Hagen op 15 mei als postcommandant op de zuidpost. In het hoogseizoen, waren het vervolgens Marco de Leeuw, Maarten Slingerland, die voor het eerst actief

Nadere informatie

Versie 4 januari 2013

Versie 4 januari 2013 Versie 4 januari 2013 STRAND - Wie is hoofdelijk aansprakelijk bij ongevallen veroorzaakt door brigadeleden? Kan dit ook de betreffende dagcommandant of meest ervaren brigadelid zijn? - Zijn personen die

Nadere informatie

E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur

E.H.B.O. vereniging Joannes de Deo Etten-Leur E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014 Publicatie verslag. Etten-Leur, 29 Juni 2015 M.A.M. van den Heykant Penningmeester EHBO vereniging Joannes

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) sinds 1824 Dit is een kort historisch overzicht van de Koninklijke Noorden Zuid Hollandsche Redding Maatschappij (KNZHRM), de Koninklijke Zuid Hollandsche Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen

Nadere informatie

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen

Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Evaluatieformulier Evenementenbeleid gemeente Cromstrijen Algemeen 1. Is het voor u voldoende duidelijk wanneer u een melding moet doen of een evenementenvergunning aan moet vragen? Graag een toelichting

Nadere informatie

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl.

Spreekbeurtpakket. Dierenambulance NHZ. Colofon SPOEDNUMMERS. Bezoek ons ook eens op www.dierenambulancehaarlem.dierenbescherming.nl. Colofon Deze brochure wordt aangeboden door: Dierenambulance Noord- Holland Zuid Generaal Spoorlaan 16 2025 NB Haarlem Kantoor 023-549 14 00 SPOED 023-524 68 99 Website www.dierenambulancehaarlem. dierenbescherming.nl

Nadere informatie

Daarom hebben Sociaal Zandvoort en de PvdA de volgende vragen aan het college.

Daarom hebben Sociaal Zandvoort en de PvdA de volgende vragen aan het college. Schriftelijke vragen van Zandvoort, 6 mei 2015. Aan het College van B&W Geachte College, Sociaal Zandvoort heeft een controle uitgevoerd naar de staat van brandkranen. Sociaal Zandvoort en de PvdA maken

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Het Rode Kruis kiest bij conflicten geen partij. Het kiest altijd voor de slachtoffers, tot welke zijde zij ook behoren.

Het Rode Kruis kiest bij conflicten geen partij. Het kiest altijd voor de slachtoffers, tot welke zijde zij ook behoren. Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Overal ter wereld handelt de organisatie volgens dezelfde zeven grondbeginselen: Menslievendheid Onpartijdigheid Neutraliteit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Statutaire doelstellingen van de stichting. 2. Huidige organisatiestructuur. 3. Hoofdlijnen van het beleid

Inhoudsopgave. 1. Statutaire doelstellingen van de stichting. 2. Huidige organisatiestructuur. 3. Hoofdlijnen van het beleid Inhoudsopgave 1. Statutaire doelstellingen van de stichting 2. Huidige organisatiestructuur 3. Hoofdlijnen van het beleid 4. Uitwerking van de hoofdlijnen in planning/acties 1. Statutaire doelstellingen

Nadere informatie

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1 AMERICAN TUKKERDAY 1 WELKOM BIJ DE AMERICAN TUKKERDAY Amerikaanse auto s, grote trucks, stoere motoren en the American lifestyle. Dit jaar vindt de twaalfde editie van de American Tukkerday plaats op 4

Nadere informatie

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer:

HeartHolidays HeartCare HeartSupport HeartSponsor STICHTING HEARTBEAT WENST IEDEREEN EEN BIJZONDER GELUKKIG EN GEZOND 2008! Verder in dit nummer: Pagina 1 Verder in dit nummer: HeartVilla 2 HeartDays - Team Hartrijden.nl 2 HeartSafe Tiel 3 HeartEvent 3 Steun Medel 4 Kerstkaart Cruit 4 Doneer per telefoon 4 Dam tot dam Loop en Fietstocht 5 Heartbeat

Nadere informatie

E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur

E.H.B.O. vereniging Joannes de Deo Etten-Leur E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2013 Publicatie verslag. Etten-Leur, 10 Juni 2014 M.A.M. van den Heykant Penningmeester EHBO vereniging Joannes

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015. Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015. Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2014/2015 Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2016. M.J. Meijer-Keizer penningmeester EHBO vereniging Brouwhuis Lid van koepelorganisatie: Vereniging EHBO

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes. 20 januari 2008

Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes. 20 januari 2008 Financieel jaarverslag 2007 en begroting 2008 Stichting Reddingsstation Wijdenes 20 januari 2008 Inkomsten Financieel is de Stichting Reddingsstation 2007 er heel goed uitgesprongen. Weliswaar zijn in

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

De Domburgse Reddingsbrigade wordt gesteund door:

De Domburgse Reddingsbrigade wordt gesteund door: De Domburgse Reddingsbrigade wordt gesteund door: Het jaarverslag is gedrukt door: Uw logo hier??? Neem contact op met het bestuur van de Domburgse Reddingsbrigade (bestuur@domburgsereddingsbrigade.nl)

Nadere informatie

Jaarverslag 2017/2018

Jaarverslag 2017/2018 Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2017/2018 Publicatie verslag. Helmond, 12 januari 2019. W.A.A. van Stiphout penningmeester EHBO vereniging Brouwhuis ANBI - erkenning G-57 Secretariaat: Penningmeester

Nadere informatie

Begroting 2018 & 2019

Begroting 2018 & 2019 draait volledig op vrijwilligers Begroting 2018 & 2019 1. Inleiding postadres Zoetermeerse Reddingsbrigade Vletkade 52 2725 AZ Zoetermeer bezoekadres Het Lange Land 10 2725 KZ Zoetermeer e-mail info@zoetermeersereddingsbrigade.nl

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken

Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang Haarlem en omstreken Secretariaat Theemsstraat 64, 2014 RZ Haarlem Tel 06 28940779 www.egelopvanghaarlem.nl egelopvanghaarlem@gmail.com Bankrekening NL82 TRIO 0254 5140 49 Kvk 54078512 Jaarverslag 2016 Stichting Egelopvang

Nadere informatie

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8

2. Werkzaamheden...5 2.1 Organisatieontwikkeling...5 2.2 Voorlichting en fondsenwerving...7 2.3 Activiteiten...8 JAARVERSLAG 2005 Inhoudsopgave 1. Bestuursverslag...3 1.1 Algemeen...3 1.2 Doelstelling...3 1.3 Bestuur...4 1.4 Comité van aanbeveling...4 1.5 Banden met Tastite...4 1.6 CBF-keurmerk...4 2. Werkzaamheden...5

Nadere informatie

E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur

E.H.B.O. vereniging Joannes de Deo Etten-Leur E.H.B.O. vereniging "Joannes de Deo" Etten-Leur Balans en resultatenoverzicht Publicatie verslag. Etten-Leur, 07-05-2019 M.A.M. van den Heykant Penningmeester EHBO vereniging Joannes De Deo, Etten-leur

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010

Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 Versie 1.0 April 2011 Jaarverslag 2010 & Jaarrekening 2010 01042011 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Secretariaat Zandvoortse Reddingsbrigade

Nadere informatie

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011

Stichting BIED EEN DIER EEN NIEUWE KANS JAARVERSLAG 2011 Stichting JAARVERSLAG 2011 dd 13-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Doel van de stichting... 4 Werkwijze... 4 Locatie... 4 Bestuursverslag... 5 Bestuursvergaderingen... 5 Financieel verslag...

Nadere informatie

Welkom bij de workshop Toezicht en het voorkomen van verdrinking

Welkom bij de workshop Toezicht en het voorkomen van verdrinking Welkom bij de workshop Toezicht en het voorkomen van verdrinking Waar gaan we het over hebben Waarom toezicht houden? Hoe zit het juridisch Gevaren in jouw bad Verdrinkingen Hoe houd je toezicht Waarom

Nadere informatie

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final

Veiligheidsreader. 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014. Versie: 26-9-2014 Final 9 e editie 14 oktober tot en met 19 oktober 2014 Versie: 26-9-2014 Final Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Veiligheid aan boord en in de havens p. 4 3. Veiligheid s avonds en s nachts p. 5 4. Tips voor

Nadere informatie

Projectplan Zes Minuten Zone Gemeente Stede Broec

Projectplan Zes Minuten Zone Gemeente Stede Broec Projectplan Zes Minuten Zone Gemeente Stede Broec Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doel... 3 3. Samenwerking... 3 4. AED s... 4 5. Alarmeringssysteem... 5 6. Trainingen... 6 7. Financiën... 6 8. Communicatie...

Nadere informatie

Verenigingsgegevens Inflatable Rescue Boat Lifesaving Netherlands Datum oprichting: 19 mei 2017

Verenigingsgegevens Inflatable Rescue Boat Lifesaving Netherlands Datum oprichting: 19 mei 2017 Jaarplan 2017-2018 Verenigingsgegevens Statutaire naam: Inflatable Rescue Boat Lifesaving Netherlands Datum oprichting: 19 mei 2017 Statutaire zetel: Gemeente Waddinxveen Kamer van Koophandel: 68809247

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2015

Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2015 Jaarverslag Stichting 3B-Bus 2015 Dit oudje wordt binnenkort ook vervangen. Inhoudsopgave Voorwoord 3 Verslag van de activiteiten 4 Financieel verslag 6 - Resultaten 2015 6 - Begroting 2016 6 - Aanschaf

Nadere informatie

Reddingstation Breskens

Reddingstation Breskens 1940 De oprichting van het reddingstation Breskens was eigenlijk een noodsprong. De reddingboot Maria Carolina Blankenheym lag sinds 1912 in Vlissingen gestationeerd, maar omdat deze strategisch gelegen

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 Zeeland Domburg

Jaarverslag 2008 Zeeland Domburg Zeeland Domburg 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave & colofon 2 Voorwoord 3 Strandwachtseizoen 4 Demonstraties 10 Opleiden en trainen 12 Strandwachtexamens 13 Evenementen 14 Materiaal 16 Totalen 18 Informatie

Nadere informatie

Reddingsbrigade Notwin 2013

Reddingsbrigade Notwin 2013 Reddingsbrigade Notwin 2013 Reddingsbrigade Notwin 2013 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Varend Redden afdeling van Reddingsbrigade Notwin. Jaarlijks brengen wij u door middel van een kort

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven

Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Beleidsplan Stichting Lotte s Leven Versie 1.0 - december 2012 2012-2013 Inhoud Opbouw van het beleidsplan 3 De interne organisatie 4 Werving van financiële middele 5 Wijze van fondsenwerving 6 Doelen

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester

Balans en resultatenoverzicht. Jaarverslag Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2018 Publicatie verslag. Nuenen juni 2019 M.G. Verberne penningmeester EHBO vereniging Nuenen c.a. Lid van koepelorganisatie: m.i.v. 2018 Nationale Bond EHBO.

Nadere informatie

Goed voorbereid op reis.

Goed voorbereid op reis. Goed voorbereid op reis. Al vanaf 0,95 per persoon per dag Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering 100% dochter ANWB Kortlopende Reis- en Annuleringsverzekering U gaat op reis. Maar voordat u vertrekt,

Nadere informatie

FAQ s ZES MINUTEN ZONE KOUDENHOVEN. 1. Wat is een zes minuten zone? 2. Waarom wordt een Zes Minuten Zone ingericht? 3. Hoe werkt een Zes Minuten

FAQ s ZES MINUTEN ZONE KOUDENHOVEN. 1. Wat is een zes minuten zone? 2. Waarom wordt een Zes Minuten Zone ingericht? 3. Hoe werkt een Zes Minuten In de nieuwsbrief van de wijkvereniging kon u vorige week lezen over de voortgang van de Zes Minuten Zone in Koudenhoven. We hebben u in die brief een uitgebreide uitleg beloofd naar aanleiding van de

Nadere informatie

ZEE VAARDIGHEID TEST (ZV)

ZEE VAARDIGHEID TEST (ZV) ZEE VAARDIGHEID TEST (ZV) Doel: Doel van de test is het vaststellen of de kandidaat voldoende kennis en technieken bezit, om veilig 1 als deelnemer van een groep een zeekajak tocht te ondernemen onder

Nadere informatie

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer!

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! I brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! Brandweer Veiligheidsregio Utrecht zoekt vrijwilligers Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken

Nadere informatie

Informatiefolder. Ons doel is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord.

Informatiefolder. Ons doel is het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord. Informatiefolder Reddingsbrigades Nederland de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD), is de overkoepelende organisatie van 183 reddingsbrigades in Nederland met in totaal

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Het uiteindelijke resultaat komt op een verlies van 338,39. Let op: De aantallen zijn (redelijke) schattingen. Tot op de Algemene ledenvergadering!

Het uiteindelijke resultaat komt op een verlies van 338,39. Let op: De aantallen zijn (redelijke) schattingen. Tot op de Algemene ledenvergadering! Heemsteedse Reddingsbrigade Financieel jaarverslag 2012 Voorstel Contributie 2014 Om gelijke tred te houden met de te verwachten stijging 9 March 2013 zwembadhuur en stijging van diverse kosten, wordt

Nadere informatie

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie...

Voorwoord Resultaten Fondsenwerving Cliënten Public Relations en communicatie Organisatie... Jaarverslag 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Resultaten 2016... 3 1.1 Fondsenwerving... 3 1.2 Cliënten... 3 1.3 Public Relations en communicatie... 4 2. Organisatie... 5 2.1 Doel van

Nadere informatie

Secretariaat: de heer R. van Rhijn, Beukenlaan AG Bergen op Zoom adres:

Secretariaat: de heer R. van Rhijn, Beukenlaan AG Bergen op Zoom adres: Secretariaat: de heer R. van Rhijn, Beukenlaan 26 4624 AG Bergen op Zoom. 0164 261576 emailadres: secretariaat@ehboonsbergen.nl EHBO Vereniging Ons Bergen is oorspronkelijk opgericht als EHBO vereniging

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 1. VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Bij het verschijnen van dit jaarverslag zijn we een heel jaar aan het werk op de tuin. In dit jaar zijn we met het Bestuur en de vaste vrijwilligers in een andere fase terecht

Nadere informatie

ZRB - PR & Communicatie

ZRB - PR & Communicatie ZRB - PR & Communicatie ALV 30 oktober 2015 PR & Communicatie 2015 Huisstijl Communicatie - Online Zichtbaarheid Voorlichting - Veiligheid - Pers & media Huisstijl Eenduidige uitstraling: print, online,

Nadere informatie

Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig

Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig Brandweer Nederland Samen sterk, samen veilig Met hart en ziel Brandweer Nederland staat voor 31.000 brandweermensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Die 24 uur per dag en 7 dagen

Nadere informatie

Vervoer gevaarlijke stoffen

Vervoer gevaarlijke stoffen Vervoer gevaarlijke stoffen binnen Defensie Edwin van de Ven Inhoud Defensie Uitzonderingspositie Defensie Voorbereidingen (Gereedstelling) We vertrekken. We doen ons werk. We gaan weer naar huis.. 2 Defensie

Nadere informatie

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april 1 In de afgelopen jaren werd altijd een overzicht van inkomsten en uitgaven per kalenderjaar gegeven. Als basis voor de rapportage werden de mutaties binnen het kalenderjaar gebruikt. Sommige betalingen

Nadere informatie

27 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 27 mei

27 mei 2015 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering 27 mei 1 Een lid van de vereniging is gestart met de opleiding tot kader instructeur. De kosten van het toelatingsexamen en 25% van de cursus kosten zijn voor rekening genomen van de vereniging. De resterende

Nadere informatie

Activiteiten zomer. Vier de Zomer in Banjaert. Nieuwsbrief 4 juni 2016

Activiteiten zomer. Vier de Zomer in Banjaert. Nieuwsbrief 4 juni 2016 Deze zomer in Banjaert: fietsmidweek, opa & oma kleindkindweek, speksteen bewerken en meer. Kunt u deze nieuwsbrief niet goedlezen? Bekijk dan de online versie Vier de Zomer in Banjaert Nieuwsbrief 4 juni

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014

Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis. Beleidsplan 2014 Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis Beleidsplan 2014 Purmerend, december 2013 1 Inhoud 1. De stichting Statutaire doelstelling Bestuursleden Beloningsbeleid Officiële gegevens 2. Strategie Missie

Nadere informatie

Jaarverslag De Noordwijkse Reddings Brigade is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen

Jaarverslag De Noordwijkse Reddings Brigade is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen Bosweg 4 2202 NV Noordwijk T 0620445745 E secretaris@reddingsbrigadenoordwijk.nl W www.reddingsbrigadenoordwijk.nl IBAN NL21INGB0000578829 KvK 40445272 Jaarverslag 2017 De Noordwijkse Reddings Brigade

Nadere informatie