Reddingsbrigade Notwin 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reddingsbrigade Notwin 2013"

Transcriptie

1 Reddingsbrigade Notwin 2013

2 Reddingsbrigade Notwin 2013 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Varend Redden afdeling van Reddingsbrigade Notwin. Jaarlijks brengen wij u door middel van een kort verslag op de hoogte van onze activiteiten met betrekking tot waterhulpverlening en veiligheid tijdens evenementen in Is het jaar waarin Reddingsbrigade Notwin 40 jaar bestaat en al 23 jaar actief is voor de watersporters rondom Hoorn op het Markermeer. Op gebied van waterhulpverlening is 2013 een bewogen jaar geweest. Afgelopen jaar kenmerkt zich door een groot aantal drenkeling gerelateerde inzetten en inzetten in samenwerking met de ambulancedienst. Veelal inzetten resulterend uit het varen van patrouilles rond Hoorn. Drie personen zonder bescherming te water door een omgeslagen zeilbootje, een meisje bij Schardam die haar hond achterna zwom en niet meer instaat was zelfstandig terug te komen en een watersporter die uit een band stuitert terwijl deze achter een jetski hangt en bewusteloos in het water terechtkomt zijn hier enkele voorbeelden van. De medische inzetten vinden ook plaats tijdens evenementbewaking zoals een bewusteloos geraakte zwemmer tijdens Ter Rede van Hoorn. Ook wordt Reddingsbrigade Notwin tijdens het evenement gealarmeerd voor een man met een hartinfarct aanboord van zijn zeilboot in de haven van Hoorn. Er zijn in 2013 daadwerkelijk weer een hoop levens gered door de vrijwilligers van Reddingsbrigade Notwin. In 2013 komt de Varend Redden ploeg 52 keer in actie, haast een verdubbeling van het rustige voorgaande jaar. Wij hopen dat u met interesse ons verslag zult lezen. Voor eventuele vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Namens Reddingsbrigade Notwin, V. Tigchelaar Voorzitter Commissie Varend Redden Reddingsbrigade Notwin

3 2 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag Taken Reddingsbrigade Notwin Reddingsbrigade Notwin vervult de waterhulpverleningstaak op en rondom het Hoornse Hop. Bij het uitvoeren van de deze taak wordt gebruik gemaakt van Reddingsboot Hayo. De Hayo (bouwjaar 2000) is een Rigid Inflatable Boat van ca 8m lang, voorzien van een 250pk YAMAHA buitenboordmotor. Eigenaar van de Hayo is Brandweer Hoorn. Ter assistentie van de Hayo wordt tevens veel gebruik gemaakt van Reddingsboot Rolf (bouwjaar 2008), een Rigid Inflatable Boat van 4,8m lang, voorzien van een 60pk YAMAHA buitenboordmotor. Eigenaar van de Rolf is Reddingsbrigade Notwin. Daarnaast beschikt Reddingsbrigade Notwin nog over een reddingsvlet van ca 4,5m. Deze vlet is bedoeld voor opleiding van de jeugd en inzet bij evenementen. Reddingsbrigade Notwin maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot. Hiervoor beschikt Reddingsbrigade Notwin over een Tinn Silver 550 Rescue welke in bruikleen is gegeven door Reddingsbrigade Nederland. Reddingsboot Hayo is zeven dagen in de week, 24 uur per dag inzetbaar voor incidenten op en rondom het Hoornse Hop.

4 3 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag Nevenactiviteiten In 2013 is Reddingsbrigade Notwin betrokken geweest bij meer dan alleen de hulpverlening op het water. Reddingsbrigade Notwin levert drie Reddingsbrigade Liaisons aan Veiligheidsregio-NHN, die bij grootschalige incidenten kunnen worden ingezet ten behoeve van informatieverstrekking of operationele aansturing van watereenheden of diverse andere Reddingsbrigade eenheden. De Liaison kan worden ingezet bij zowel water- als landgerelateerde incidentbestrijding. In 2013 zijn twee van de liaisons preventief ingezet in het pre-copi van Sail2013. Reddingbrigade Notwin maakt deel uit van de expertgroep van Reddingsbrigade Nederland die als taak heeft het nieuwe overlevingspak voor de Nationale Rampenvloot te ontwikkelen. Dit traject zal begin 2014 zijn afgerond. Reddingsbrigade Nederland is landelijk bezig met de opzet van de RVR (Regionale Voorziening Reddingsbrigades). De RVR zal er voor zorgen dat de samenwerking tussen de operationele diensten van de veiligheidsregio s en de reddingsbrigades als veiligheidspartner zal verbeteren. Sinds 2013 is het RVR convenant tussen de 14 reddingsbrigades uit Noord-Holland Noord en Veiligheidsregio-NHN ondertekend. Reddingsbrigade Notwin maakt deel uit van de stuurgroep van RVR-NHN. In 2013 is Reddingsbrigade Notwin net als voorgaande jaren weer actief bezig geweest met het oefenen van ijsreddingen op het Markermeer. Reddingsbrigade Notwin heeft een formele taak ten aanzien van evacuatie en hulpverlening bij overstromingsrampen. Hiervoor heeft Reddingsbrigade Nederland met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Nationaal Rampenfonds een overeenkomst gesloten. Bij overstromingen kan Reddingsbrigade Notwin worden ingezet in een rampgebied. Hiervoor heeft Reddingsbrigade Notwin de beschikking over Reddingsboot Harmen, een Tinn Silver 550 Rescue, welke sinds juni 2013 ter vervanging van één van de reddingsvletten door Reddingsbrigade Nederland in bruikleen is gegeven en deel uitmaakt van de Nationale Reddingsvloot. Eind 2013 is Reddingsbrigade Notwin door Reddingsbrigade Nederland in vooralarm geplaatst vanwege springtij in combinatie met extreem weer. Het vooralarm heeft niet tot een daadwerkelijke inzet geleidt.

5 4 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag Opleidingen De veiligheid van de leden van Reddingbrigade Notwin komt tijdens het uitvoeren van evenementen en de waterhulpverlening altijd op de eerste plaats. Om het gewenste niveau te behalen en behouden wordt er een grote hoeveelheid tijd geïnvesteerd in trainingen en opleiding. Onderstaande opleidingen dienen ieder jaar weer te voorzien in de juiste combinatie van theoretische- en praktische kennis. - AED - Reanimatie - EM (Elementair Medisch) - Vaarbewijs I en II - Basiscertificaat Marifonie - Zwemmend Redden / Life Saver diploma s Reddingsbrigade Nederland - Varend Redden / Lifeguard diploma s Reddingsbrigade Nederland Buiten de jaarlijks terugkerende opleidingen, wordt de alarmploeg geacht mee te draaien met de reguliere oefenavonden die tijdens het Varend Redden seizoen iedere vrijdag avond gehouden worden. Naast de opleidingen wordt er door de alarmploeg en rampeneenheid tevens deelgenomen aan grootschalige oefeningen georganiseerd door Reddingbrigades Nederland en door derden. In 2013 waren dit onder andere: - Search and Rescue oefening Nederlandse Kustwacht op het Markermeer. - Workshop Waterhulpverlening CoPi en ROT door Veiligheidsregio NHN - Regionale rampenoefening Den Oever. 14 Reddingsbrigades, SIGMA en Brandweer. - Grootschalige multidisciplinaire rampenoefening Samen Sterker in Reeuwijk

6 5 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag Acties Reddingsbrigade Notwin is in 52x in actie gekomen voor watersporters in problemen en heeft hulp geboden aan 70, op het water, in problemen geraakte personen. Dit aantal is exclusief de verrichte EHBO handelingen bij dagrecreanten op het Visserseiland rondom de reddingspost Vaartuig met motorstoring in haven kan niet meer remmen Rubberbootje met motorproblemen Rubberbootje met aanboord twee kleine kinderen krijgt problemen Scheepsbrand. Bruine vloot schip Arbeid Adelt stond in brand aan kade Oostereiland. (assistentie brandweer) Vermoeide surfer in problemen Groep surfers vermist/in problemen. Groep surfers bezig met sponsortocht is elkaar kwijt, vermoei en verdwaald Omgeslagen vaartuig, 3 drenkelingen. Drie mannen zijn met zeilboot omgeslagen en raken zonder bescherming te water. Zelf zijn ze niet in staat om hulp in te schakelen, Reddingsboot Rolf komt ze tegen tijdens patrouillevaart. Mannen onderkoeld Surfer in problemen voor de haven van Hoorn Drenkeling/Zelfmoord Visserseiland Reddingsbrigade wordt gealarmeerd om te assisteren bij zoektocht mogelijke drenkeling/zelfmoord Vaartuig met lijn in de schroef Jetski met opgezogen lijn Flyboarder in problemen voor haven van Hoorn/drenkeling Flyboarder in paniek voor haven van Hoorn Bootje op de keien door motorstoring Zeilboot 12m vastgelopen in het kleine havengat Zeilboot met motorstoring voor de haven van Hoorn Zeilboot maakt water Motorboot met motorstoring dreigt op keien te raken.

7 6 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag Drenkeling Schardam. Er komt een melding binnen van een drenkeling bij Schardam. Meisje is hond achterna gezwommen en raakt onderkoeld. Meisje is niet meer in staat terug te komen. Reddingsboot Hayo haalt drenkeling uit het water. Reddingsboot Simac Warder haalt later de hond uit het water. (alarmering door Kustwacht) Motorboot met motorstoring Dier in nood Motorboot met dronken bemanning Zeilboot met motorproblemen Drenkeling. Tijdens patrouille komt ziet Reddingsboot Hayo een man in een band achter een jetski hangen. Man stuitert uit de band vandaan en raakt te water. Man ligt bewusteloos in het water. Reddingsboot Hayo haalt drenkeling uit het water en alarmeert ambulance. Man op wervelplan overgedragen aan ambulance personeel en afgevoerd naar ziekenhuis. Man bleek zware hersenschudding te hebben. Personen op jetski hadden niet in staat geweest de persoon uit het water te krijgen of hulp in te schakelen Drenkeling/vermist persoon (assistentie aan buurtbrigade) Kanoër in problemen Hoornse Hop Vuurpijl gesignaleerd Hoornse Hop. (alarmering door Kustwacht) Surfer in problemen Catamaran in problemen Bewusteloze zwemmer/drenkeling. Zwemmer raakt in het water bewusteloos. Lid reddingsbrigade springt te water en haalt persoon naar de kant. Op de kant komt slachtoffer weer bij kennis en wordt doorgestuurd naar de huisarts Motorbootje met zeer jonge kinderen krijgt motorstoring met krachtige wind Vermoeide zwemmer/verminderd bewustzijn Hartinfarct aanboord van vaartuig Grashaven Zes zwemmers in problemen (vermoeid/pijn op de borst/onderkoeling/fysieke problemen) Vastgelopen binnenvaarschip vaargeul Schelphoek. (telefonische alarmering) Vaartuig met motorstoring. (alarmering via Kustwacht, assistentie aan buurtbrigade)

8 7 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag Milieu incident Hoornse Hop (alarmering door Kustwacht) Drenkeling Veermanskade Hoorn. (assistentie brandweer) Val aanboord van bruine vloot schip. Slachtoffer overgedragen aan ambulance Catamaran in problemen. Tuigage problemenbij windkracht 7. (alarmering via Kustwacht) Man overboord bij tweede catamaran in problemen. Vrouw te water. Overige opvarenden zijn niet in staat catamaran te varen door problemen aanboord. Reddingsboot Hayo is bezig hulp te verlenen aan andere catamaran maar staakt die en haalt eerst vrouw uit het water. (eigen observatie tijdens inzet) Derde catamaran in problemen. Gebroken mast. (eigen observatie tijdens inzet) Vaartuig in brand. (alarmering door Kustwacht, assistentie aan buurtbrigade) Vaartuig in problemen door afgebroken roer. (alarmering door Kustwacht) Vaartuig maakt water. Zeilboot is bij het verlaten van de haven op de keien terechtgekomen. Schipper vaart door en komt enkele kilometers buiten Hoorn tot de conclusie dat zeilboot lek is. Tegen die tijd staat de boot al vol water. Samengewerkt met Lima Delta Safety (alarmering via Kustwacht) Motorstoring motorboot. (telefonische alarmering) Assistentie politie bij geweldsincident/drenkeling. (alarmering door politie) Losgeslagen schip Oostereiland tijdens storm Stormschade Oostereiland. Grote hoeveelheden zand zijn weggespoeld onder straatwerk kade Oostereiland. Resultaat is zwevend straatwerk met daaronder gaten van ca. 60cm. Kade Oostereiland afgezet en situatie overgedragen aan politie en gemeente Assistentie charterschip tijdens storm Bruine vloot schip aan lagerwal Vermist persoon. (telefonische alarmering) Vaartuig maakt water. Ter plaatse bleek het te gaan om wrakstukken van een eerder gezonken zeilboot.

9 8 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag Evenementen Naast het vervullen van de waterhulpverleningstaak is Reddingsbrigade Notwin een vereniging die ieder jaar weer lezingen houdt en bijdraagt aan de veiligheid tijdens een groot aantal evenementen. Deze evenementen zijn voornamelijk gericht op Gemeente Hoorn echter wordt zo nu en dan, door collega reddingsbrigades, de hulp van Reddingsbrigade Notwin gevraagd Informatiemiddag waterhulpverlening Westerhaven Lezing veiligheid op het water Watersportvereniging de Karperskuyl Lezing Eerste Hulp aan Drenkelingen Rode Kruis Hoorn Informatieavond waterhulpverlening Jeugdbrandweer Hoorn Watervliegtuig Catalina en stichting Keep them Landing Hoorn Man Over Boord cursus - Hoorn De MOB cursus wordt gegeven aan een groep met zeilers die voorzien van eigen schepen les krijgen in het redden van overboord geslagen bemanningleden. Tijdens de cursus wordt zowel de praktijk als de theorie behandeld. De cursus wordt gegeven door leden van Reddingsbrigade Notwin Bewaking Expeditie Oostereiland - Hoorn Flyboarden in Hoorn, deel van evenement Expeditie Oostereiland Informatiedag Waterhulpverlening Reddingsbrigade Nederland - Hoorn Reddingsbrigade Notwin is gevraagd om een praktijkdag te verzorgen van een examen Lifeguard en Senior Lifeguard in Hoorn. Dit door middel van diverse in scene gezette hulpverleningen zowel op de kant als op het water Bewaking openwater zwemwedstrijden Spaarnwoude Reddingsbrigade Notwin zorgt voor de veiligheid van de zwemmers. Op uitnodiging van Reddingsbrigade Haarlem Twee Reddingsbrigade Liaisons ingezet in Pre-CoPi - Sail 2013 Den Helder Bewaking Outdoor Stereo Bij dit grootse muziek festival (ca 7000 bezoekers) heeft Reddingsbrigade Notwin de verantwoordelijkheid voor de veiligheid op de grens van water en land. De kerntaak ligt bij de veiligheid van baders en zwemmers. In nauwe samenwerking met politie Hoorn, GHOR, gemeente Hoorn, beveiliging en organisatie, zorgt Reddingsbrigade Notwin voor de bewaking vanaf het water en de kant Bewaking evenement Move2Cure Sloterplas Amsterdam Bewaking openwater zwemwedstrijden Gaasperplas Amsterdam

10 9 Reddingsbrigade Notwin, Hoorn Jaarverslag en Ter Rede van Hoorn Open water zwemwedstrijd met Europacup 10 kilometer en Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen in het Markermeer in Hoorn. Reddingsbrigade Notwin is verantwoordelijk voor- én coördineert de veiligheid van alle zwemmers tijdens de wedstrijden, de opbouw van de baan, verzorgt de communicatie rondom de veiligheids- en juryboten, zorgt voor duikassistentie en verzorgt in samenwerking met het Rode Kruis de EHBO. Bij dit evenement worden ca. 13 reddingsboten ingezet Bewaking vuurwerk tijdens kermis Hoorn. In nauwe samenwerking met het KLPD zorgt Reddingsbrigade Notwin voor de veiligheid op het water rondom dit evenement. Tientallen schepen worden op veilige afstand van het vuurwerkponton gehouden. Bij eventuele calamiteiten is Reddingsbrigade Notwin direct inzetbaar Waterweek Hoorn Organisatie en Coördinatie veiligheid European Masters Championships Eindhoven Vanwege de zeer goede ervaringen tijdens Ter Rede van Hoorn is Reddingsbrigade Notwin door de KNZB en de LEN gevraagd om de organisatie en de coördinatie van de Europees kampioenschappen op zich te nemen en Bewaking Havenconcerten - Hoorn Reddingsbrigade Notwin bewaakt de veiligheid rondom de havenconcerten in de Karperkuil Bewaking Triatlon - Almere Intocht Sinterklaas - Hoorn Reddingsbrigade Notwin draagt zorg voor de veiligheid van de toeschouwers langs het water bij intocht van Sinterklaas. Ook zorgt Reddingsbrigade Notwin voor de veiligheid van de vele boten die op dit evenement afkomen. Vanzelfsprekend zorgt Notwin ook voor een veilige aankomst van de Goedheiligman zelf Intocht Sinterklaas - Amsterdam Lezing Eerste Hulp aan Drenkelingen Rode Kruis Hoorn

Reddingsbrigade Notwin 2011

Reddingsbrigade Notwin 2011 Reddingsbrigade Notwin 2011 Reddingsbrigade Notwin 2011 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Search And Rescue afdeling van Reddingsbrigade Notwin. Door middel van dit verslag geven wij een opsomming

Nadere informatie

Clubblad De Boei maart 2015

Clubblad De Boei maart 2015 Clubblad De Boei maart 2015 Serious Rescue Algemene Ledevergadering Voorbereiding voor de examens Verslag Varend redden NOTWIN betekent: Vriend in Nood`. Reddingsbrigade Notwin is opgericht in 1973 en

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Workshop Netwerk Brandweervrouwen 18 November 2016 Programma Welkom! se Reddingsbrigade Reddingsbrigades Taken reddingsbrigades RVR Regionale voorziening reddingsbrigades Nationale Rampenvloot

Nadere informatie

Clubblad De Boei maart 2014

Clubblad De Boei maart 2014 Clubblad De Boei maart 2014 Examens Algemene ledenvergadering Verslag seizoen 2013 Herinneringen Gonnie NOTWIN betekent Vriend in Nood`. Reddingsbrigade Notwin is opgericht in 1973 en is aangesloten bij

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2016-2017 Versie: 1.1 Datum: 24-10-2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade

Zandvoortse Reddingsbrigade se Reddingsbrigade Basis presentatie voorlichting strand 2019 Programma Wat doet de ZRB? Stroming, Getij, Weer - Eb/Vloed - Muien, Oostenwind, Zoper Tips voor een veilig dagje strand Willem Wever Topdoks

Nadere informatie

Activiteiten en financiering reddingsbrigades

Activiteiten en financiering reddingsbrigades A.7 1. Samenvatting voorstel Deze notitie geeft een overzicht van de reddingsbrigades in Hollands Midden, de activiteiten die men uitvoert en de wijze waarop de reddingsbrigades worden gefinancierd. De

Nadere informatie

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016

Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Beleidsplan Reddingsbrigade Heerhugowaard 2015-2016 Versie: 1.1 Datum: 23-09-2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 3. Missie... 3 4. Beleid korte termijn... 4 4.1. Vereniging... 4 4.1.1.

Nadere informatie

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord (RVR-NHN)

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord (RVR-NHN) Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord (RVR-NHN) Jaarbericht 2015 Dokweg 149 t. 0255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl ING bank 7625 t.n.v. KNBRD 1976 CA IJmuiden f. 0255 51 25 84 www.reddingsbrigade.nl

Nadere informatie

Draaiboek Ter Rede van Hoorn Openwater zwemwedstrijden 2014

Draaiboek Ter Rede van Hoorn Openwater zwemwedstrijden 2014 Draaiboek Ter Rede van Hoorn Openwater zwemwedstrijden 2014 Inhoudsopgave... 0 Inhoudsopgave... 1 Ter Rede van Hoorn... 2 Inleiding... 3 Terrein... 4 Wedstrijdopzet... 5 Wedstrijdbaan... 5 Algemene wedstrijdplanning...

Nadere informatie

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord Jaarbericht 2014 Dokweg 149 t. 0255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl ING bank 7625 t.n.v. KNBRD 1976 CA IJmuiden f. 0255 51 25 84 www.reddingsbrigade.nl

Nadere informatie

DE BOEI CLUBBLAD REDDINGSBRIGADE NOTWIN HOORN MAART

DE BOEI CLUBBLAD REDDINGSBRIGADE NOTWIN HOORN MAART DE BOEI CLUBBLAD REDDINGSBRIGADE NOTWIN HOORN MAART 2013 NOTWINFO Notwin betekent Vriend in Nood`. Reddingsbrigade Notwin is opgericht in 1973 en heeft sindsdien vele actieve leden in Hoorn en omstreken.

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2014 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2014 1 Inleiding Begroting 2014 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord Jaarverslag 2013 Dokweg 149 t. 0255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl ING bank 7625 t.n.v. KNBRD 1976 CA IJmuiden f. 0255 51 25 84 www.reddingsbrigade.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2017

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2017 JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2017 Jaarverslag secretaris 2017 Blz. 1 Met dit verslag wordt u een overzicht gegeven van het jaar 2016 Bestuur De bestuurssamenstelling na de ledenvergadering in 2016 was

Nadere informatie

Uitvraagprotocol. Uitvraagprotocol ten behoeve van meldkamers die een incidentmelding kunnen ontvangen.

Uitvraagprotocol. Uitvraagprotocol ten behoeve van meldkamers die een incidentmelding kunnen ontvangen. Uitvraagprotocol Toelichting Uitvraagprotocol ten behoeve van meldkamers die een incidentmelding kunnen ontvangen. Wie o Naam melder en bereikbaarheidsgegevens o Roepletters/nummer schip o Naam schip o

Nadere informatie

DE BOEI CLUBBLAD REDDINGSBRIGADE NOTWIN HOORN MAART

DE BOEI CLUBBLAD REDDINGSBRIGADE NOTWIN HOORN MAART DE BOEI CLUBBLAD REDDINGSBRIGADE NOTWIN HOORN MAART 2011 NOTWINFO Notwin betekent Vriend in Nood`. Reddingsbrigade Notwin is opgericht in 1973 en heeft sindsdien vele actieve leden in Hoorn en omstreken.

Nadere informatie

Reddingsbrigade AMSTELVEEN

Reddingsbrigade AMSTELVEEN Reddingsbrigade AMSTELVEEN LIFE SAFER 1 NOVEMBER 2015 lifesafer 1 LIFESAVER 1 JEROEN GUIDO ARIAN MAURITS TIANNA RENS STEFAN MIRTHE MARCO THIJS TIJMEN RENS BENJAMIN PRANAV JIKKE-JANNE BARBARA LAURA TON

Nadere informatie

OEFENMIDDAG ALARMPLOEG

OEFENMIDDAG ALARMPLOEG Nederland Egmond aan Zee OEFENMIDDAG ALARMPLOEG Introductie Protocollen/procedures en Lokale bekendheid Oefenmiddag alarmploeg Programma oefenmiddag beginner (3 en 4) 12.45 uur aanwezig/verzamelen 13.00

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016

Zandvoortse Reddingsbrigade. Concept Begroting 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade Concept Begroting 2016 1 Inleiding Begroting 2016 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015

JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015 JAARVERSLAG VAN DE SECRETARIS 2015 Jaarverslag secretaris 2015 Blz. 1 Met dit verslag wordt u een overzicht gegeven van het jaar 2015 Bestuur De bestuurssamenstelling na de ledenvergadering in 2015 was

Nadere informatie

Richtlijn. ambulancezorg op het water

Richtlijn. ambulancezorg op het water Richtlijn ambulancezorg op het water Versie: 1.0, augustus 2009 Status: definitief Vastgesteld door: het Algemeen Bestuur Vereniging Ambulancezorg Nederland op 26 augustus 2009 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Je wordt niet zomaar een goede strandwacht. Je moet cursussen volgen om te leren hoe je iemand moet redden zonder dat je zelf in de problemen raakt.

Je wordt niet zomaar een goede strandwacht. Je moet cursussen volgen om te leren hoe je iemand moet redden zonder dat je zelf in de problemen raakt. informatie boekje 2 Heb je altijd al graag een strandwacht willen worden of ben je benieuwd naar het werk van een strandwacht? In dit boekje vertellen we je informatie over de Katwijkse Reddingsbrigade

Nadere informatie

Veiligheidsregio in vogelvlucht. Jos Stierhout

Veiligheidsregio in vogelvlucht. Jos Stierhout Veiligheidsregio in vogelvlucht Jos Stierhout Programma Welkom door Steven van de Looij Veiligheidsregio in grote lijnen Film 24 uur veiligheidsregio Bezoek meldkamer Dieper in de organisatie Onze programma

Nadere informatie

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord

Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord Regionale Voorziening Reddingsbrigade Noord-Holland Noord Jaarbericht 2016 Dokweg 149 t. 0255 54 58 58 info@reddingsbrigade.nl ING bank 7625 t.n.v. KNBRD 1976 CA IJmuiden f. 0255 51 25 84 www.reddingsbrigade.nl

Nadere informatie

GRIP 1, partyboot Egmond aan Zee 9 april 2017, gemeente Bergen

GRIP 1, partyboot Egmond aan Zee 9 april 2017, gemeente Bergen GRIP 1, partyboot Egmond aan Zee 9 april 2017, gemeente Bergen 1. Overzicht Incident 9 april 2017 Ongeval partyboot, Egmond aan Zee Gemeente Bergen GRIP 1 Omschrijving Op zondag 9 april 2017 krijgt het

Nadere informatie

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013

STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 Nederland Egmond aan Zee STRANDWACHTBESPREKING seizoen 2013 maandag 13 mei 2013 aanvang 19.30 uur Agenda Mededelingen Materieel Procedures Opleidingen, trainingen en oefeningen Dagelijkse gang van zaken

Nadere informatie

Inzetverslag strandfeesten 2018 Reddingsbrigade Bloemendaal

Inzetverslag strandfeesten 2018 Reddingsbrigade Bloemendaal Inzetverslag strandfeesten 08 Ingevuld door: Kimberley Datum: 8-, 9-, 0- en 0 Juni/Juli 07 Donderdag 8 juni 08 Tijd: 7.0 Slachtoffer 0 7.50 Leeftijd 5 Engeland Melding van bewaking, dat er persoon in elkaar

Nadere informatie

Stichting Reddingsstation Wijdenes

Stichting Reddingsstation Wijdenes Stichting Reddingsstation Wijdenes Jaarverslag 2013 1. Voorwoord In 2013 is er nogal wat gaande geweest rond KNRM-gelieerd Station Wijdenes. Begin 2013 was daar de oplevering van de afrit die het in noodgevallen

Nadere informatie

Stichting Reddingsstation Wijdenes

Stichting Reddingsstation Wijdenes Stichting Reddingsstation Wijdenes Jaarverslag 2014 1. Voorwoord Een jaar met hoge toppen en diepe dalen. Enkele zeer goed verlopen reddingsoperaties, een paar fantastisch grote bijdragen van bedragen

Nadere informatie

Mariëtte Middelbeek REDDERS LANGS DE KUST VERHALEN UIT DE REDDINGBOOT. Muitgeverij. marmer

Mariëtte Middelbeek REDDERS LANGS DE KUST VERHALEN UIT DE REDDINGBOOT. Muitgeverij. marmer redders langs de kust Mariëtte Middelbeek REDDERS LANGS DE KUST VERHALEN UIT DE REDDINGBOOT Muitgeverij marmer Schoolreis Ed Koopman / KNRM Enkhuizen / Donderdagmiddag 15:34 uur DE DRIEËNDERTIG KINDEREN

Nadere informatie

Crisismanagement Groningen. Basismodule

Crisismanagement Groningen. Basismodule Crisismanagement Groningen Basismodule Doel van de module Kennismaken met crisismanagement Groningen Inzicht krijgen in rollen en taken Beeld krijgen bij samenwerken in de crisis-organisatie Programma

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2015

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2015 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2015 1 Inleiding Begroting 2015 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft Koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum

Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum Hoe werkt het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende? Een zee van activiteiten Het Belgische gedeelte van de Noordzee is een gebied van 3600 vierkante kilometer, dit is vergelijkbaar met

Nadere informatie

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019

Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 Beleidsplan Utrechtse ReddingsBrigade 2014-2019 En nu verder Bestuur URB Sep 2014 Bestuur Utrechtse vrijwillige brigade tot het redden van drenkelingen. Opgericht 21 januari 1918 Postbus 9922 KvK 40476125

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering 2016 15-1-2017 1 Agenda Opening en mededelingen Terugblik Bestuurswisselingen Toekomstvisie Vooruitblik Rondvraag 15-1-2017 ALV 2016 2 Opening en mededelingen Jubilarissen: Frenk

Nadere informatie

Begroting 2017 Versie 1.0 Mei 2016

Begroting 2017 Versie 1.0 Mei 2016 Versie 1.0 Mei 2016 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Penningmeester Zandvoortse Reddingsbrigade Wilhelminaweg 32 2042 NP Zandvoort penningmeester@zrb.info Secretariaat Zandvoortse

Nadere informatie

Uithoornse Reddingsbrigade Nieuwsbrief: 44 september 2015

Uithoornse Reddingsbrigade Nieuwsbrief: 44 september 2015 Uithoornse Reddingsbrigade Nieuwsbrief: 44 september 2015 19 t/m 23 augustus : Sail Amsterdam 22 oktober : herfstvakantie gewoon zwemmen 22 oktober : met kleding aan zwemmen 29 oktober : proefzwemmen en

Nadere informatie

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018

Begroting 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 2019 Versie 0.3 Concept 11 april 2018 Zandvoortse Reddingsbrigade http://www.zrb.info bestuur@zrb.info Penningmeester Zandvoortse Reddingsbrigade Wilhelminaweg 32 2042 NP Zandvoort penningmeester@zrb.info

Nadere informatie

Reglementen. Ivar ONRUST

Reglementen. Ivar ONRUST Reglementen Ivar ONRUST 2 Toepassingsgebied Diverse reglementen S.R.K.G.T. B.P.R. R.P.R. Binnenvaart Politie Reglement Algemene binnenwateren Rijnvaart Politie Reglement Rijn, Waal, Lek, Pannerdensch kanaal

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018 14 september 2018 CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2018 Spoed? Bel 112 Politie geen spoed 0900 8844 Hoofd BHV Lekkodagen: Egbert Meindertsma 06-5140 7096 Contactpersoon Shantyfestival: Eric Harmsen 06-4415

Nadere informatie

BPR. Algemene Bepalingen. Instructie CWO 3 BPR

BPR. Algemene Bepalingen. Instructie CWO 3 BPR BPR Algemene Bepalingen Instructie CWO 3 BPR Het Binnenvaart Politie Reglement Bevat regelgeving voor alle binnenwateren behalve: Boven- en neder-rijn Lek Waal Westerschelde Eemsmonding Kanaal van Gent

Nadere informatie

Vaarbewijsopleidingen (VBO) PROEFEXAMEN WATERSPORT CERTIFICAAT

Vaarbewijsopleidingen (VBO) PROEFEXAMEN WATERSPORT CERTIFICAAT Vaarbewijsopleidingen (VBO) PROEFEXAMEN WATERSPORT CERTIFICAAT Met het Watersport Certificaat kunt u in binnen- en buitenland aantonen dat u conform de Nederlandse wet- en regelgeving in Nederland op alle

Nadere informatie

Infofolder: De geschiedenis

Infofolder: De geschiedenis Infofolder: De geschiedenis De geschiedenis Inleiding Zwemmen is altijd al een echte Hollandse volkssport geweest. Vroeger noemde men Nederlanders al "waterdoggen". Aangezien uit de feiten blijkt dat er

Nadere informatie

JAARVERSLAG Reddingstation Wijdenes

JAARVERSLAG Reddingstation Wijdenes JAARVERSLAG 2015 Reddingstation Wijdenes 1 Reddingstation Wijdenes - Jaarverslag 2015 1. Voorwoord 2015 is een dynamisch jaar geweest voor Reddingstation Wijdenes. Een jaar met mooie en minder mooie zaken.

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE Missie Visie Doelstelling

ALGEMENE INFORMATIE Missie Visie Doelstelling JAARVERSLAG 2013 ALGEMENE INFORMATIE Missie De s-gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade streeft ernaar haar overeengekomen taken zijnde preventieve en repressieve (strand)hulpverlening op een kwalitatief

Nadere informatie

Hulpverleningscijfers Inzetverslagen Evenementen Opleiding en oefening Materiaal Binding & verenigingsactiviteiten PR & Sponsoring

Hulpverleningscijfers Inzetverslagen Evenementen Opleiding en oefening Materiaal Binding & verenigingsactiviteiten PR & Sponsoring Hulpverleningscijfers Inzetverslagen Evenementen Opleiding en oefening Materiaal Binding & verenigingsactiviteiten PR & Sponsoring Verenigingsgegevens Statutaire naam : Vereniging Reddingsbrigade Paal

Nadere informatie

Woensdag. februari. Wat doet BOT-MI? Brandweerscheurkalender 2012

Woensdag. februari. Wat doet BOT-MI? Brandweerscheurkalender 2012 Woensdag 15 Wat doet BOT-MI? februari Het BOT-mi is een samenwerkingsverband van zes ministeries en de daaraan verbonden kennisinstellingen. Het heeft expertise in huis op diverse gebieden zoals het uitvoeren

Nadere informatie

Hulpverleningscijfers Inzetverslagen Evenementen Opleiding en oefening Materiaal Binding & verenigingsactiviteiten PR & Sponsoring

Hulpverleningscijfers Inzetverslagen Evenementen Opleiding en oefening Materiaal Binding & verenigingsactiviteiten PR & Sponsoring Hulpverleningscijfers Inzetverslagen Evenementen Opleiding en oefening Materiaal Binding & verenigingsactiviteiten PR & Sponsoring Verenigingsgegevens Statutaire naam : Vereniging Reddingsbrigade Paal

Nadere informatie

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2012

Zandvoortse Reddingsbrigade. Begroting 2012 Zandvoortse Reddingsbrigade Begroting 2012 1 Inleiding Begroting 2012 1. Algemeen De Zandvoortse reddingsbrigade (ZRB) is een op 27 maart 1922 opgerichte vereniging. De vereniging heeft koninklijke goedkeuring

Nadere informatie

Zeerecht GZV (4) Werk- en rusttijden. 4 op 4 af? 5 op 7 af 8 op 4 af? 4 op 8 af 4 op 8 af? 14 op 14 af? gzv-4. gzv-4. gzv-2 kzv-3

Zeerecht GZV (4) Werk- en rusttijden. 4 op 4 af? 5 op 7 af 8 op 4 af? 4 op 8 af 4 op 8 af? 14 op 14 af? gzv-4. gzv-4. gzv-2 kzv-3 Zeerecht GZV (4) Werk- en rusttijden 4 op 4 af? 5 op 7 af 8 op 4 af? 4 op 8 af 4 op 8 af? 14 op 14 af? gzv-2 kzv-3 1 Oefeningen gzv-3 Oefeningen Verplichte oefeningen: Brand Schip verlaten (evacuatie)

Nadere informatie

De Domburgse Reddingsbrigade wordt gesteund door:

De Domburgse Reddingsbrigade wordt gesteund door: De Domburgse Reddingsbrigade wordt gesteund door: Het jaarverslag is gedrukt door: Uw logo hier??? Neem contact op met het bestuur van de Domburgse Reddingsbrigade (bestuur@domburgsereddingsbrigade.nl)

Nadere informatie

Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht. Beleidsplan

Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht. Beleidsplan Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht Beleidsplan 2018-2023 Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van de. In dit plan zijn onze doelen voor de komende 5 jaar beschreven. Hendrik-Ido-Ambacht, januari 2018

Nadere informatie

Programma. Even voorstellen. Beeldvorming. De Calamiteiten coördinator VRGZ

Programma. Even voorstellen. Beeldvorming. De Calamiteiten coördinator VRGZ Programma Even voorstellen Beeldvorming De Calamiteiten coördinator VRGZ Even voorstellen Beeldvorming Gemeenschappelijke meldkamer Gelderland-Zuid Brandweer Meldkamer Ambulance Politie Calamiteiten coördinator

Nadere informatie

Informatiedocument. Pilot alarmering reddingsbrigades Noordzeekust door het Kustwachtcentrum juli t/m augustus 2011

Informatiedocument. Pilot alarmering reddingsbrigades Noordzeekust door het Kustwachtcentrum juli t/m augustus 2011 Informatiedocument Pilot alarmering reddingsbrigades Noordzeekust door het Kustwachtcentrum juli t/m augustus 2011 Opgesteld door: Reddingsbrigade Nederland Kustwachtcentrum KNRM Versie 05, 16 juni 2011

Nadere informatie

Calamiteitenplan Versie 2.1

Calamiteitenplan Versie 2.1 Calamiteitenplan Versie 2.1 Reddingsbrigade Nederland Landelijk Bureau Dokweg 149 1976 CA IJmuiden Telefoon: 0255 545858 Fax: 0255-512 584 Email: info@reddingsbrigade.nl 1 Inleiding De werkzaamheden die

Nadere informatie

Begroting 2018 & 2019

Begroting 2018 & 2019 draait volledig op vrijwilligers Begroting 2018 & 2019 1. Inleiding postadres Zoetermeerse Reddingsbrigade Vletkade 52 2725 AZ Zoetermeer bezoekadres Het Lange Land 10 2725 KZ Zoetermeer e-mail info@zoetermeersereddingsbrigade.nl

Nadere informatie

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014

Strandwachtbespreking. Bewakingsseizoen 2014 Strandwachtbespreking Bewakingsseizoen 2014 maandag 26 mei 2014 Onderwerpen ter behandeling Mededelingen Strandwachtroosters Dagelijkse gang van zaken Aandachtspunten Protocollen en procedures Opleiden,

Nadere informatie

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017

CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017 1 september 2017 CALAMITEITENPLAN LEKKODAGEN 2017 Spoed? Bel 112 Politie geen spoed 0900 8844 Hoofd BHV Lekkodagen: Egbert Meindertsma 06-5140 7096 Contactpersoon Shantyfestival: Eric Harmsen 06-4415 2202

Nadere informatie

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam

Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Les 5: Voorrangsregels Watersportvereniging Monnickendam Binnenvaartpolitieregelement (BPR) REGELEMENT TER VOORKOMING VAN AANVARING OF AANDRIJVING OP DE OPENBARE WATEREN Net als op straat zijn er ook op

Nadere informatie

Project Varen doe je samen!

Project Varen doe je samen! Project Varen doe je samen! Nederland: - 10.000 km recreatieve vaarwegen - ongeveer 1 miljoen watersporters - ongeveer 300.000 recreatievaartuigen + vele Duitse, Engelse, Belgische en Scandinavische watersporters

Nadere informatie

JAARVERSLAG Reddingstation Wijdenes

JAARVERSLAG Reddingstation Wijdenes JAARVERSLAG 2016 Reddingstation Wijdenes 1 Reddingstation Wijdenes - Jaarverslag 2016 1. Voorwoord 2016 is een jaar geweest voor Reddingstation Wijdenes waarin er veel is gebeurd. In juli van dit jaar

Nadere informatie

Licentieregeling Reddingsbrigade Nederland

Licentieregeling Reddingsbrigade Nederland Licentieregeling Reddingsbrigade Nederland Voorwoord Reddingsbrigade Nederland introduceert per 1 september 2015 de Licentieregeling. Door middel van de licentieregeling wil Reddingsbrigade Nederland een

Nadere informatie

Stichting Reddingsstation Wijdenes

Stichting Reddingsstation Wijdenes Stichting Reddingsstation Wijdenes Jaarverslag 2012 1. Voorwoord Tot nu toe bracht Reddingsstation Wijdenes 1 maal per jaar een financieel jaarverslag uit. Vanzelfsprekend rapporteert ook voorliggend jaarverslag

Nadere informatie

Clubblad De Boei september 2015

Clubblad De Boei september 2015 Clubblad De Boei september 2015 Nieuw zwemseizoen Reddingsvlet Antje Ter Rede van Hoorn Deen Jeugdsponsor Actie DE BOEI SEPTEMBER 2015 3 Reddingsbrigade Notwin 4 Redactie 6 Bestuur 7 Voorzitter 9 Zwembadzaken

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen Welkom Veiligheidsregio NHN Wet veiligheidsregios Bezuinigingen Regionalisering brandweer Praktijk Veiligheidsregio Noord-Holland

Nadere informatie

Het uiteindelijke resultaat komt op een verlies van 338,39. Let op: De aantallen zijn (redelijke) schattingen. Tot op de Algemene ledenvergadering!

Het uiteindelijke resultaat komt op een verlies van 338,39. Let op: De aantallen zijn (redelijke) schattingen. Tot op de Algemene ledenvergadering! Heemsteedse Reddingsbrigade Financieel jaarverslag 2012 Voorstel Contributie 2014 Om gelijke tred te houden met de te verwachten stijging 9 March 2013 zwembadhuur en stijging van diverse kosten, wordt

Nadere informatie

: Ruud Cloeck, Overtonstraat 38, 2024 XK Haarlem. : Han Verzijlbergh, Reitzstraat 19, 2021 TM Haarlem

: Ruud Cloeck, Overtonstraat 38, 2024 XK Haarlem. : Han Verzijlbergh, Reitzstraat 19, 2021 TM Haarlem Fiscaalnummer : 8057 74 634 Bestuurssamenstelling per 01-01- 2014 Voorzitter Vice- voorzitter/ Secretaris Penningmeester : Ruud Cloeck, Overtonstraat 38, 2024 XK Haarlem : Han Verzijlbergh, Reitzstraat

Nadere informatie

WAT TE DOEN BIJ CALAMITEITEN OF NOODSITUATIES?

WAT TE DOEN BIJ CALAMITEITEN OF NOODSITUATIES? 15 oktober 2013 WAT TE DOEN BIJ CALAMITEITEN OF NOODSITUATIES? 1. BRAND 2. BRAND OP EEN COLLEGAWINWERKTUIG 3. EXPLOSIEGEVAAR 4. ONGEVAL / LETSEL 5. DRENKELING 6. VERONTREINGING VAN OPPERVLAKTEWATER 7.

Nadere informatie

Beleidsplan Amsterdamse Reddingsbrigade ( ARB)

Beleidsplan Amsterdamse Reddingsbrigade ( ARB) Beleidsplan Amsterdamse Reddingsbrigade ( ARB) 2018 2023 1. Inleiding In dit beleidsplan legt de Amsterdamse Reddingsbrigade (ARB) haar beleidsvoornemens voor de periode 2017-2020 neer. Het door de ARB

Nadere informatie

Beleidsplan (samenvatting tbv ANBI)

Beleidsplan (samenvatting tbv ANBI) Beleidsplan 2017-2020 (samenvatting tbv ANBI) Verenigingsgegevens Statutaire naam: s-gravenzandse Vrijwillige Reddingsbrigade Datum oprichting: 28 februari 1950 Statutaire zetel: s-gravenzande (Gemeente

Nadere informatie

Reddingsbrigade Paal 13 Callantsoog & Groote Keeten. Jaarverslag 2011

Reddingsbrigade Paal 13 Callantsoog & Groote Keeten. Jaarverslag 2011 Reddingsbrigade Paal 3 Callantsoog & Groote Keeten Jaarverslag Inhoudsopgave Algemeen 3 Hulpverleningscijfers strandploeg / alarmploeg 4 Overzicht strandploeg 3 Hulpverleningsverslagen strandploeg Overzicht

Nadere informatie

December 2006. Overzicht organisaties en diensten mogelijk betrokken bij de rampenbestrijding

December 2006. Overzicht organisaties en diensten mogelijk betrokken bij de rampenbestrijding December 2006 Overzicht organisaties en diensten mogelijk betrokken bij de rampenbestrijding Overzicht betrokken diensten en organisaties Op basis van artikel 3, lid 5, onderdeel b van de Wet Rampen en

Nadere informatie

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13.

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13. Cursus BHV Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van 08.30 uur tot 13.00 uur CURSUS BEDRIJFSHULPVERLENING De cursus is bestemd voor personen,

Nadere informatie

Jaarverslag De Noordwijkse Reddings Brigade is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen

Jaarverslag De Noordwijkse Reddings Brigade is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen Bosweg 4 2202 NV Noordwijk T 0620445745 E secretaris@reddingsbrigadenoordwijk.nl W www.reddingsbrigadenoordwijk.nl IBAN NL21INGB0000578829 KvK 40445272 Jaarverslag 2017 De Noordwijkse Reddings Brigade

Nadere informatie

Ontruimingsplan Friendship

Ontruimingsplan Friendship Ontruimingsplan Friendship Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding... 2 2. Overzichtstekening... 2 3. Gebouw (schip), brandmeldinstallatie en hulpverlening organisatie... 3 4. Alarmeringsprocedure intern en

Nadere informatie

Crisisorganisatie uitgelegd

Crisisorganisatie uitgelegd GRIP Snelle opschaling, vaste teams, eenhoofdige leiding Wat kan er gebeuren? KNOPPENMODEL Meer tijd voor opschaling, maatwerk in teams en functionarissen GRIP 4 / 5 STRATEGISCH OPERATIONEEL / TACTISCH

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Reddingsbrigade Leidschendam en vooruitblik 2016

Jaarverslag 2015 Reddingsbrigade Leidschendam en vooruitblik 2016 Jaarverslag 2015 Reddingsbrigade Leidschendam en vooruitblik 2016 Ook 2015 was in zeer veel opzichten een bijzonder jaar. Zoals gebruikelijk zijn aan dit bestuurlijk jaarverslag de verslagen van de educatieve,

Nadere informatie

Opleiding waterhulpverlening. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Even terug: oude diplomalijn. Even terug: oude diplomalijn

Opleiding waterhulpverlening. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Werkgroep Opl. Waterhulpverl. Even terug: oude diplomalijn. Even terug: oude diplomalijn Opleiding waterhulpverlening Implementatie Opleiding Waterhulpverlening 22 febrauri 2012 Presentatie werkgroep Harry Vrielink Gerlof Wijnja Agenda Werkgroep "Implementatie opleiding waterhulpverlening

Nadere informatie

BELEIDSPLAN EGMONDSE REDDINGSBRIGADE 2017

BELEIDSPLAN EGMONDSE REDDINGSBRIGADE 2017 Secretariaat: Jasper Corts p/a Schipper van der Plasstraat 4 1931EK Egmond aan zee EGMONDSE REDDINGSBRIGADE email : secretariaat@reddingsbrigade.info website : www.reddingsbrigade.info KvK inschrijving

Nadere informatie

Datum , versie 1 BHV-EHBO-plan PKN-Kerk Wigboldstraat 3 in Ten Boer

Datum , versie 1 BHV-EHBO-plan PKN-Kerk Wigboldstraat 3 in Ten Boer Datum 16-10-2018, versie 1 BHV-EHBO-plan PKN-Kerk Wigboldstraat 3 in Ten Boer Inhoud: 1. Wat te doen bij calamiteiten in de kerk? 2. Wie zitten er in het BHV/EHBO-team? 3. Wat doet het BHV/EHBO-team? 4.

Nadere informatie

Veilig aan boord en op Zee

Veilig aan boord en op Zee Veilig aan boord en op Zee Bas den Braven KNRM station Dordrecht Programma. K. N. R. M.. Aan boord van het schip. Risico verhogend. Reddingsmiddelen. Man Over Boord ( MOB ). Onderkoeling. Schip verlaten.

Nadere informatie

Veiligheidsplan. bijlage evenementvergunning aanvraag

Veiligheidsplan. bijlage evenementvergunning aanvraag Veiligheidsplan bijlage evenementvergunning aanvraag De gemeente Geldermalsen wil, net als u, het evenement veilig laten verlopen. Daar hoort ook het onderdeel Veiligheid bij. Als u een vergunningsplichtig

Nadere informatie

Protocol Bedrijfsnoodplan en bedrijfshulpverlening

Protocol Bedrijfsnoodplan en bedrijfshulpverlening Bedrijfsnoodplan en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen Postbus 15458 1001 ML Amsterdam 020 5246080 Info@nvddierentuinen.nl Versie D2 van juni 2012 1. Inleiding Dierenparken moeten zijn voorbereid

Nadere informatie

Programma Opleidingen en Cursussen 2009-2010

Programma Opleidingen en Cursussen 2009-2010 Programma Opleidingen en Cursussen 2009-2010 Opleiding/Cursus Aantal dagen Kosten Klein vaarbewijs 1 (Start 09-02-10) 8 90 euro * Klein vaarbewijs 2 (Start 11-03-10) 8 90 euro * Marifoon Basis ** 4 50

Nadere informatie

~ 121 ~ Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur.

~ 121 ~ Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur. Snel Inzetbaar Team 1998 Na het examen van het snel inzetbaar team (foto Els Kat) Eerste vervolgles na de brand van de Porrelhoek in de noodlokalen die korte tijd beschikbaar werden gesteld door het gemeentebestuur.

Nadere informatie

Er zijn 3 TOB s georganiseerd. Waarvan 2 in het water hebben plaatsgevonden en 1 een lokaal in het Hooghuis stadion.

Er zijn 3 TOB s georganiseerd. Waarvan 2 in het water hebben plaatsgevonden en 1 een lokaal in het Hooghuis stadion. Jaarverslag 2014 1 Zwemmen 1.1 Examens Maart Junior redder 1: 13 geslaagd Junior redder 2: 16 geslaagd Junior redder 3: 15 geslaagd Junior redder 4: 20 geslaagd Zwemmend redder 2: 14 geslaagd Zwemmend

Nadere informatie

Format Veiligheidsplan (incl. calamiteitenplan) Gemeente Lingewaal

Format Veiligheidsplan (incl. calamiteitenplan) Gemeente Lingewaal Format Veiligheidsplan (incl. calamiteitenplan) Gemeente Lingewaal Inleiding Dit format is verplicht indien u bij vraag 2f van het aanvraagformulier evenementen, hebt aangegeven dat er meer dan 200 bezoekers/deelnemers

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Van het bestuur... 4 Bestuursamenstelling... 6 Jaarverslag Secretaris... 7 Jaarverslag Penningmeester... 8 Jaarverslag Technische Commissie (TC)... 14 Jaarverslag Bewakings

Nadere informatie

Aanbiedingsnota Veiligheid rondom stadseiland Veur-Lent

Aanbiedingsnota Veiligheid rondom stadseiland Veur-Lent Aanbiedingsnota Veiligheid rondom stadseiland Veur-Lent Nijmeegse Reddingsbrigade 2014 1 INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Samenvatting... 4 3. Wat heeft de Nijmeegse Reddingsbrigade te bieden?... 6 3.1 Verzorgen

Nadere informatie

Inzetprotocol. Reddingsbrigades en KNRM Lifeguards door het Kustwachtcentrum

Inzetprotocol. Reddingsbrigades en KNRM Lifeguards door het Kustwachtcentrum Inzetprotocol Reddingsbrigades en Lifeguards door het Kustwachtcentrum Opgesteld door: Reddingsbrigade Nederland Kustwachtcentrum Versie 2014-1.0 d.d. 1 mei 2014 Alarmering Reddingsbrigades en Lifeguards

Nadere informatie

JAARVERSLAG SECRETARIS 2013. 114001

JAARVERSLAG SECRETARIS 2013. 114001 JAARVERSLAG SECRETARIS 2013. 114001 In 2013 vierde de ERB haar 85 jarige bestaan. Een feestavond en een feestdag met activiteiten op het strand voor de leden zijn mooie herinneringen die overblijven. Ook

Nadere informatie

BHV 10 TIPS VOOR DE BHV ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER. 1. Zorg voor herkenbaarheid van de BHV ers.

BHV 10 TIPS VOOR DE BHV ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER. 1. Zorg voor herkenbaarheid van de BHV ers. 10 TIPS VOOR DE ER ALS DE BRANDWEER KOMT DE BEWONERS- HULPVERLENER Helpt de minderzelfredzame medebewoner vluchten. Is aanspreekpunt voor externe hulpdiensten. //////////////////////////////////////////

Nadere informatie

STICHTING REDDINGSSTATION WIJDENES

STICHTING REDDINGSSTATION WIJDENES Wijdenes STICHTING REDDINGSSTATION WIJDENES Gestrand zeiljacht tijdens zomerstorm. Augustus 2009 Beleidsplan 2012-2016 Wijdenes INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 SAMENVATTING... 3 1 INLEIDING... 6 2 BELEID...

Nadere informatie

Even voorstellen en. het zomerevenement 2010

Even voorstellen en. het zomerevenement 2010 Even voorstellen en. het zomerevenement 2010 Ik adem uit en glimlach.de Vega 1292 Chinook ligt veilig afgemeerd in de box van de Marina in Volendam. Het is altijd concentreren om het scheepje (zonder hulproer)

Nadere informatie

Jaarafspraken Gemeente Bergen Reddingsbrigaden 1 april 2013 tot en met april 2016

Jaarafspraken Gemeente Bergen Reddingsbrigaden 1 april 2013 tot en met april 2016 Jaarafspraken Gemeente Bergen Reddingsbrigaden 1 april 2013 tot en met april 2016 Bijlage bij dienstverleningsovereenkomst Gemeente Bergen Reddingsbrigaden In dit document is informatie en uitleg te vinden

Nadere informatie

Man overboord! Voorkomen en handelswijze. Man overboord! Veilig schip

Man overboord! Voorkomen en handelswijze. Man overboord! Veilig schip Man overboord! Voorkomen en handelswijze Man overboord! Als iemand aan boord deze kreet slaakt, is een nachtmerrie begonnen. Lijkt de situatie eerst nog overzichtelijk en kan iedereen nog lachen, al snel

Nadere informatie

Draaiboek (naam camping)

Draaiboek (naam camping) Draaiboek (naam camping) 1 DRAAIBOEK (Naam camping) Hieronder vindt u een voorbeeld van een draaiboek, die u kunt gebruiken als basis voor de vergunningaanvraag. Als u alle onderwerpen volgt heeft u aandacht

Nadere informatie