(Dag)opname afdeling F0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "(Dag)opname afdeling F0"

Transcriptie

1 1/7 Kindergeneeskunde (Dag)opname afdeling F0 (jongeren/jongvolwassenen) Inleiding Binnenkort ga je naar het ziekenhuis voor opname, een behandeling of onderzoek waarvoor je één of meerdere dagen wordt opgenomen. Het kan ook zijn dat je acuut opgenomen moet worden, dan krijg je deze folder zodra je op de afdeling komt. Je verblijft op de afdeling F0. Dit is een afdeling voor kinderen en jongeren/ jongvolwassenen. De afdeling ligt helemaal achter in het ziekenhuis. In dit informatieboekje lees je wat je kunt verwachten en waar je aan moet denken. Naast informatie over opname, verblijf en zorg vind je gegevens over de voorzieningen die het ziekenhuis biedt. De medewerkers van het SKB willen je zo goed mogelijk helpen voor, tijdens en na je behandeling. Thuis Als je wordt opgenomen voor een operatie, dan heb je vooraf contact met een anesthesioloog (narcotiseur). Hij spreekt met je af of je nuchter moet komen of dat je nog mag ontbijten. Nuchter betekent dat je vanaf de nacht voordat je naar het ziekenhuis gaat niet mag eten, drinken en roken. Er wordt besproken welke vorm van narcose je gaat krijgen. Als je medicijnen gebruikt, overleg dan met de anesthesioloog wanneer je deze moet innemen. Als je wilt kun je van te voren op de afdeling terecht voor een voorbereiding zodat je goed geïnformeerd bent over de opname, behandeling of ingreep. Maak dan zelf via de afdelingssecretaresse een afspraak, telfnr: Dag van opname Op de dag dat je naar het ziekenhuis gaat vragen we je om thuis te douchen en eventueel je make-up, nagellak en mogelijke sieraden en piercings te verwijderen. Wat neem je mee naar het ziekenhuis? SKBpas. afsprakenkaart inschrijvingsbewijs zorgverzekering eventuele medicijnen die je gebruikt (in de verpakking) eventuele dieetgegevens naam en telefoonnummer van je contactpersoon thuis toiletartikelen ochtendjas pantoffels of slippers ondergoed en sokken gemakkelijk zittende kleding of pyjama zo nodig krukken, als dit met je arts is afgesproken tijdschriften of iets anders om te lezen of te doen

2 2/7 Handig om te weten Wij zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van jouw spullen. Je mag je mobiele telefoon op de afdeling gebruiken. Houd wel rekening met de omgeving en kamergenoten. Kijk verderop in de folder (bij ontspanning) wat we allemaal op de afdeling hebben. Bij een dagopname is het volgende belangrijk: neem een ouder of bekende mee en spreek af of hij bij je blijft en/of hoe laat je weer opgehaald kunt worden. Opname op de afdeling Op de dag van de opname word je op de afgesproken tijd bij afdeling F0 verwacht. De secretaresse ontvangt je en haalt een verpleegkundige die jouw deze dag zoveel mogelijk zal begeleiden. Opnamegesprek Op de afdeling heb je eerst een gesprek met een verpleegkundige. Je bespreekt onderwerpen die belangrijk voor jou en haar (de afdeling) zijn. Onder andere de reden van je opname en daarbij horende klachten, eventueel medicijn gebruik, allergie, dieet etc. Ze krijgt zo een indruk van je gezondheid/ziek zijn en wensen. Er wordt uitleg gegeven over de afdeling en wat je verwachten kunt. Zo mogelijk krijg je een rondleiding over de afdeling. Verder krijg je een polsbandje met daarop je naam en geboortedatum. Dit bandje moet je omhouden tot je weer naar huis gaat. Een operatie Kom je voor een operatie dan krijgt je een operatiejas en evt. een onderbroek die je aan moet trekken, waarna je in bed gaat liggen. De bloeddruk, polsslag en temperatuur wordt gemeten. Je krijgt (waarschijnlijk) een slaapmiddel en een pijnstiller. Nu moet je wachten tot de verpleegkundige wordt gebeld dat ze je naar de operatieafdeling kan brengen. Als je nog geen 15 jaar bent, mag één van je ouders in overleg met de anesthesist met je mee. Na de operatie Na de operatie, kom je eerst op de uitslaapkamer. Als je het prettig vindt (en je bent nog geen 15 jaar), komt één van je ouders bij je. Als alle controles goed zijn en je weer wakker bent, komt de verpleegkundige van de afdeling je ophalen. Je krijgt drinken en als het mag een lichte maaltijd. Ook op de afdeling blijft de verpleegkundige controleren hoe het met je gaat. Afspraken en adviezen voor thuis Bij een dagopname bepaalt de verpleegkundige wanneer je naar huis mag. Het kan zijn dat jouw arts eerst nog langs komt en soms vindt de arts dat je wat langer moet blijven dan met je was afgesproken. Als het nodig is komt de fysiotherapeut langs op de afdeling en geeft je instructies en oefeningen mee voor thuis. Voor eventuele medicijnen wordt een recept gestuurd naar de apotheek; je kunt deze medicijnen bij de apotheek in de centrale hal van het ziekenhuis of bij je thuisapotheek ophalen.

3 3/7 Er volgt een gesprek waarin je kunt vertellen hoe je opname is verlopen en waar je vragen of onduidelijkheden kunt bespreken. Wanneer je net geopereerd bent of nog niet ver kunt lopen moet je in een rolstoel worden opgehaald. Vraag degene die je ophaalt of hij een rolstoel bij de hoofdingang meeneemt. De huisarts krijgt via je arts een brief toegestuurd over je gezondheidstoestand. Bij veel ingrepen is het belangrijk dat je je aan bepaalde regels houdt. Deze adviezen staan in het informatie boekje over de operatie die je al van je arts hebt gekregen. Ze gaan over wat je wel en niet mag en waar je aan moet denken. De verpleegkundige neemt dit nog met je door. Heb je deze informatie niet, dan zullen evt. leefregels met je worden besproken. Je krijgt een afsprakenkaart mee waarop de controleafspraak op de polikliniek staat. Indeling van de kinderafdeling Het hangt af van je leeftijd en waarom je in het ziekenhuis bent, in welke kamer je wordt opgenomen. Onze afdeling is onderverdeeld in drie units: zalen, boxen en neonatologie. Kamers Op elke kamer staan twee of drie bedden. Wij proberen zoveel mogelijk iedereen bij leeftijdsgenootjes op de kamer te leggen. Jongens en meisjes kunnen bij elkaar op de kamer liggen. Box Een box is een eenpersoonskamer. Soms is het nodig dat je alleen in een kamer wordt verpleegd, bijvoorbeeld wanneer je rust nodig hebt of bij een besmettelijke ziekte. Of als je weinig weerstand hebt en beschermd moet worden tegen infecties van buitenaf. Er worden dan speciale maatregelen genomen waar iedereen die in de box komt zich aan moet houden. Dit staat op een gekleurde kaart op de deur. Neonatologie Op de afdeling neonatologie worden baby s verpleegd. Opgenomen geweest in een buitenlands ziekenhuis? Meld het ons! Door een opname of behandeling in een buitenlands ziekenhuis of wanneer je woont op een varkens- of vleeskalverenboerderij kun je besmet geraakt zijn met de MRSA-bacterie. Deze wordt ook wel ziekenhuisbacterie genoemd. Bij opname moet je dit melden en misschien word je dan in een box opgenomen, tot bekend is of jij die bacterie bij je draagt. Je wordt dan zo snel mogelijk getest op de MRSAbacterie. De uitslag is na vier tot vijf werkdagen bekend. Verblijf in het ziekenhuis Bezoek Bezoek van ouders, familie en vrienden of vriendinnen is vaak een leuke onderbreking van de dag in het ziekenhuis. Toch kan bezoek erg vermoeiend zijn voor jou en je kamergenoten. We vragen dan ook vriendelijk hier rekening mee te houden. Dat kan door niet meer dan twee bezoekers aan je bed te ontvangen. Je ouders, broers en zussen hebben de gehele dag de gelegenheid om op bezoek te komen. Voor overig bezoek gelden de volgende bezoektijden: tot uur, tot uur en van tot uur. Als je voor een dagopname in het ziekenhuis bent, mogen alleen je ouders blijven.

4 4/7 Ontspanning Voor ontspanning kun je naar de speelkamer. Hier zijn spelletjes, dvd's, tv, nintendo, computer, stripboeken etc. Op je kamer heb je de gelegenheid een computer te installeren, compleet met internet, zodat je je sociale contacten kunt onderhouden. Bij ieder bed is een eigen tv en dvd speler. Je kunt deze gratis gebruiken. Restaurant en winkel Wanneer je van bed of van de afdeling mag, vind je het misschien leuk om naar het restaurant of de winkel te gaan in de hal van het ziekenhuis. Laat het de verpleegkundige dan even weten. We willen graag overzicht houden over wie de afdeling verlaat en of dat verantwoord is. In het (personeels-)restaurant kunnen bezoekers tussen en uur tegen betaling een (warme) maaltijd gebruiken. Openingstijden van het restaurant zijn: Maandag t/m vrijdag tot uur Zaterdag, zondag en feestdagen: tot uur De winkel is geopend op maandag t/m vrijdag van uur en zaterdag en zondag van uur. Op feestdagen is de winkel gesloten. Eten en drinken Op iedere verpleegafdeling werkt een zorgassistent. s Morgens geeft zij je een menukaart zodat jij kunt kiezen wat je s avonds wilt eten. Als je een dieet volgt, is de menukaart hierop afgestemd. Er kan gezamenlijk in de speelkamer gegeten worden. Bij de broodmaaltijden wordt op het moment van delen gevraagd wat je wilt eten. Voorzieningen Niet roken In het ziekenhuis mag niemand roken. Alleen in een ruimte waar dat uitdrukkelijk staat aangegeven, mag worden gerookt. Bezoek mag hier niet roken. Op afdeling F0 is geen rookruimte aanwezig. Tolk Patiënten of ouders die geen Nederlands spreken, kunnen gebruik maken van de tolkentelefoon. Via het tolkencentrum komt de patiënt in contact met een tolk die zijn taal spreekt. De telefoon heeft een luidspreker waardoor meer mensen kunnen meeluisteren en meepraten. Veiligheid Het SKB heeft eigen beveiligingsmedewerkers in dienst. Zij zijn te bereiken via de receptie. Je kunt zelf of via een verpleegkundige contact met hen opnemen als: Je één van je eigendommen mist Je een voorwerp gevonden hebt Je een diefstal of vernieling wilt melden. Ondersteuning Naast verpleegkundigen en artsen kun je nog meer hulpverleners op de afdeling tegenkomen, zeker als je langer op de afdeling blijft. Hieronder lees je wat zij voor je kunnen betekenen.

5 5/7 Pedagogisch medewerker Een ziekenhuisopname is een indrukwekkende gebeurtenis. Een pedagogisch medewerker kan je in deze situatie begeleiden. Zij bereidt je voor op een operatie of onderzoek of geeft jou of je ouders een steuntje in de rug. Voor iedereen ziet dat steuntje er weer anders uit. De pedagogisch medewerker werkt samen met verpleegkundigen, artsen en orthopedagogen en neemt deel aan de patiëntenbespreking. Maatschappelijk werk, psycholoog of orthopedagoog Als je ziek bent kan dit niet alleen lichamelijke maar ook psychische klachten veroorzaken. Het is dan handig om hier met iemand over te praten die jou kan begeleiden. Je arts moet je hiervoor doorverwijzen. Dat gebeurt natuurlijk altijd in overleg met jou en je ouders. Het hangt van je situatie af of je beter naar een maatschappelijk werker, psycholoog of orthopedagoog kunt gaan. Onderwijs Moet je langere tijd in het ziekenhuis blijven? Dan kun je in het ziekenhuis les krijgen. Wij nemen dan contact op met de leerkracht van de ziekenhuisschool, die weer jouw eigen leerkracht benadert. Soms is een patiënt na een ziekenhuisopname, voor een langere periode niet in staat naar school te gaan. Er zijn dan mogelijkheden voor onderwijs aan huis. De leerkracht van de ziekenhuisschool zal dit met jou en je ouders bespreken. Cliniclown Geregeld komt de Cliniclown op de afdeling. Wij zullen je hier van te voren over inlichten. Lijkt het je geen leuk plan, dan kan je dit van te voren gerust aangeven. Afdelingssecretaresse Op onze afdeling werken secretaresses. Zij bedienen de telefoon en regelen afspraken voor patiënten, bijvoorbeeld voor de röntgenafdeling, laboratorium en poliklinieken. Zorgassistent De zorgassistenten zorgen ervoor dat alles er op onze afdeling goed uitziet en schoon is. Zij verzorgen ook het eten en drinken op de afdeling. Parkeerkaart Als U meerdere dagen in het ziekenhuis moet zijn, is er een weekkaart te koop. Hierdoor kunt U besparen in de parkeerkosten. Zie ook de folder Betaald parkeren.

6 6/7 Toestemming voor een behandeling door kind en/of ouders Volgens de WGBO (Wet Geneeskundige Behandelovereenkomst) mag een behandeling alleen worden uitgevoerd als daar toestemming voor is gegeven door kind en/of ouders. Wie deze toestemming geeft is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Om toestemming te kunnen geven moet een kind of jongere en zijn/haar ouders de informatie van de behandelaar krijgen. Deze bespreekt in begrijpelijke taal: het doel en de aard van het onderzoek of behandeling de te verwachten resultaten de mogelijke risico s eventueel alternatieve behandelingen. Jongeren van twaalf tot en met vijftien jaar zowel jijzelf als je ouders hebben recht op informatie zowel jijzelf als je ouders mogen in je medisch dossier kijken zowel jijzelf als je ouders moeten toestemming geven voor een onderzoek of behandeling wanneer jij en je ouders van mening verschillen, geeft jouw mening meestal de doorslag. De behandelaar moet dan wel zeker weten dat je alle informatie goed hebt begrepen. Jongeren vanaf zestien jaar Vanaf 16 jaar is de beslissing aan jou: alleen jij hebt recht op informatie; alleen jij beslist of je een behandeling wilt of niet; alleen jij mag je medisch dossier inzien. Als je dat fijn vindt, mogen je ouders ook geïnformeerd worden en meebeslissen. Meer over toestemming en informeren Naast rechten, heb je als patiënt ook plichten. Je moet de zorgverlener altijd voldoende informeren, zodat deze een goede diagnose kan stellen. Meer informatie over deze rechten en plichten voor ouders, patiënten en hulpverleners vind je op: (van Stichting Kind en Ziekenhuis) en in de folder De rechten en plichten van de patiënt, verkrijgbaar op de afdeling en bij Patiënteninformatie in de centrale hal. Voor niet ingrijpende onderzoeken en behandelingen wordt ervan uit gegaan dat toestemming wordt verleend. Buiten deze rechten hebben jij en je ouders de plicht om alle informatie die van belang is voor een goede diagnose en behandeling aan de hulpverleners te geven. Voor verdere informatie over de WGBO kun je kijken op internet bij (van de vereniging kind en Ziekenhuis) en in de brochure Uw rechten en plichten. Deze ligt op de afdeling en bij de patiëntenservice in de centrale hal.

7 7/7 Klachtenregeling We doen ons best om jouw verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Toch kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over je behandeling, de zorg of de organisatie rondom je opname. Als je een klacht hebt, is het prettig als je deze bespreekt met degene tegen wie de klacht gericht is. Dan kan hij proberen het probleem direct te verhelpen. Het is ook mogelijk om bij de klachtenfunctionaris een klacht in te dienen. Meer informatie leest u hierover in de folder: Hebt u een klacht, vertel het ons. Deze is te verkrijgen op de afdeling en bij de Patiëntenservice in de centrale hal. Geheimhouding en recht op privacy Alle medewerkers van ons ziekenhuis, dus ook artsen en verpleegkundigen, hebben een geheimhoudingsplicht. Alleen als je schriftelijk toestemming geeft, mogen zij gegevens aan derden verstrekken. Degenen die bij jouw behandeling betrokken zijn, mogen onderling gegevens opvragen en uitwisselen als dat voor je behandeling nodig is. Het recht op privacy houdt nog meer in. Alle (para)medische, verpleegkundige en verzorgende handelingen moeten worden uitgevoerd zonder dat anderen dat kunnen zien. Een vertrouwelijk gesprek met een zorgverlener dient in een aparte ruimte gevoerd te worden. Wij doen ons best om deze afspraken na te komen. Meer informatie staat in de folder De rechten en plichten van de patiënt verkrijgbaar op de afdeling. Adresgegevens SKB Streekziekenhuis koningin Beatrix Bezoekadres: Beatrixpark BN Winterswijk Postadres: Postbus GG Winterswijk T F info@skbwinterswijk.nl Website foldernummer: kin 221 versie maart 2014

(Dag)opname afdeling F0

(Dag)opname afdeling F0 1/7 Kindergeneeskunde (Dag)opname afdeling F0 (jongeren/jongvolwassenen) Inleiding Binnenkort ga je naar het ziekenhuis voor opname, een behandeling of onderzoek waarvoor je één of meerdere dagen wordt

Nadere informatie

(Dag)opname op de afdeling voor jongeren/jongvolwassenen

(Dag)opname op de afdeling voor jongeren/jongvolwassenen 1/7 Kindergeneeskunde (Dag)opname op de afdeling voor jongeren/jongvolwassenen Inleiding Binnenkort ga je naar het ziekenhuis voor opname, een behandeling of onderzoek waarvoor je één of meerdere dagen

Nadere informatie

Onderzoek naar allergie voor koemelk

Onderzoek naar allergie voor koemelk 1/5 Kindergeneeskunde Onderzoek naar allergie voor koemelk Inleiding Uw kind heeft verschijnselen die kunnen wijzen op een allergie voor koemelk. In deze folder leest u meer over deze allergie en over

Nadere informatie

Kinderen / jongeren met een eetstoornis (opname)

Kinderen / jongeren met een eetstoornis (opname) 1/8 Kindergeneeskunde Kinderen / jongeren met een eetstoornis (opname) Inleiding Je gaat naar het ziekenhuis voor een opname in verband met een eetstoornis. De kinderarts heeft bepaald dat dit voor jou

Nadere informatie

Circumcisie (besnijdenis) bij een kind

Circumcisie (besnijdenis) bij een kind 1/5 Urologie Circumcisie (besnijdenis) bij een kind Inleiding Uw zoon wordt behandeld omdat de voorhuid van de penis te nauw is. Bij een vernauwing van de voorhuid van de penis (phimosis) kan de voorhuid

Nadere informatie

Dagopname (bij operatie)

Dagopname (bij operatie) 1/12 Algemeen Dagopname (bij operatie) Voorwoord Wij heten u welkom namens alle medewerkers in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Wij realiseren ons dat een ziekenhuis voor de

Nadere informatie

Huilbaby. Kindergeneeskunde

Huilbaby. Kindergeneeskunde 1/5 Kindergeneeskunde Huilbaby Inleiding Uw kindje is op de kinderafdeling opgenomen in verband met aanhoudend huilgedrag. In deze folder vindt u informatie over de behandeling tijdens de opname. Doel

Nadere informatie

Dagopname (vanwege onderzoek of observatie)

Dagopname (vanwege onderzoek of observatie) 1/9 Algemeen Dagopname (vanwege onderzoek of observatie) Voorwoord Wij heten u welkom namens alle medewerkers in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Wij realiseren ons dat een ziekenhuis

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de dikke darm bij kinderen

Röntgenonderzoek van de dikke darm bij kinderen 1/5 Medisch beeldvormende technieken Röntgenonderzoek van de dikke darm bij kinderen Inleiding Bij dit onderzoek maken wij door contrastmiddel en röntgenfoto s de dikke darm zichtbaar. Uw kind krijgt contrastmiddel

Nadere informatie

Staaroperatie (Cataract)

Staaroperatie (Cataract) Oogheelkunde Staaroperatie (Cataract) Inleiding In overleg met uw behandelend oogarts ondergaat u binnenkort een staaroperatie. In deze brochure vindt u uitleg over staar en de gang van zaken voor, tijdens

Nadere informatie

Dagopname (vanwege onderzoek of observatie)

Dagopname (vanwege onderzoek of observatie) 1/10 Algemeen Dagopname (vanwege onderzoek of observatie) Voorwoord Wij heten u welkom namens alle medewerkers in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Wij realiseren ons dat een

Nadere informatie

Dagopname op de kinderafdeling

Dagopname op de kinderafdeling 1/6 Kindergeneeskunde Dagopname op de kinderafdeling Inleiding In deze informatiefolder staat beschreven wat een dagopname voor jou en voor uw kind inhoudt. De folder is verdeeld in twee delen: een deel

Nadere informatie

Jongeren in het ziekenhuis

Jongeren in het ziekenhuis Jongeren in het ziekenhuis Albert Schweitzer ziekenhuis Kinder- en tienerafdeling november 2013 pavo 0060 Inleiding Je hebt zojuist van de dokter gehoord dat je moet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Nadere informatie

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Short stay U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u een paar dagen in Rijnstate Arnhem wordt opgenomen voor een onderzoek, behandeling of een operatieve ingreep. Hoewel u vanwege organisatorische

Nadere informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie Afdeling Short Stay Algemene informatie Inleiding Binnenkort komt u voor een kortdurende opname naar het Ommelander Ziekenhuis Groningen. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de

Nadere informatie

Kinderafdeling. Kinderafdeling

Kinderafdeling. Kinderafdeling Algemeen Deze folder bevat informatie over de kinderafdeling van het Diaconessenhuis. Hier worden kinderen opgenomen tussen de 0 en 12 jaar. U vindt de kinderafdeling op de vierde etage van het ziekenhuis:

Nadere informatie

Verwijderen van de neusamandel

Verwijderen van de neusamandel 1/5 Keel- neus- en oorheelkunde Verwijderen van de neusamandel (bij kinderen, in dagbehandeling) Inleiding U heeft in overleg met de Keel-, Neus-, Oorarts (KNO-arts) besloten om de neusamandel van uw kind

Nadere informatie

Longgeneeskunde en Oncologie

Longgeneeskunde en Oncologie Longgeneeskunde en Oncologie U bent opgenomen op afdeling Longgeneeskunde en Oncologie van Gelre ziekenhuizen Zutphen. Opgenomen worden in een ziekenhuis is niet prettig. U komt niet alleen in een andere

Nadere informatie

Behandeling op de röntgen Dagopname volwassenen

Behandeling op de röntgen Dagopname volwassenen Behandeling op de röntgen Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling ...dag...-...-... wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. U wordt nog gebeld op... tussen 14.30 en 16.30 uur om

Nadere informatie

Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde

Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde Welkom op C10 Interne geneeskunde en Longgeneeskunde Welkom op verpleegafdeling C10 van HMC Westeinde. In deze folder vindt u informatie over uw verblijf op deze afdeling. Uiteraard kunt u bij vragen ook

Nadere informatie

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E Afdeling Short Stay algemene informatie P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E 2 Inleiding Binnenkort komt u voor een kortdurende opname naar de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. In deze brochure

Nadere informatie

Afdeling dagverpleging

Afdeling dagverpleging Afdeling dagverpleging Wat is dagverpleging? Dagverpleging is bedoeld voor patiënten die een onderzoek, behandeling of operatie ondergaan, waarvoor een korte (bed)opname met verpleegkundige zorg nodig

Nadere informatie

dagbehandeling bij kinderen

dagbehandeling bij kinderen patiënteninformatie dagbehandeling bij kinderen Binnenkort wordt uw kind voor een behandeling of ingreep opgenomen op afdellng Dagbehandeling, locatie F1. Wat kunt u thuis doen om uw kind voor te bereiden

Nadere informatie

Buisjeswijzer. Keel- neus- en oorheelkunde

Buisjeswijzer. Keel- neus- en oorheelkunde 1/5 Keel- neus- en oorheelkunde Buisjeswijzer Inleiding Uw kind heeft een trommelvliesbuisje laten plaatsen. In deze brochure krijgt u praktische adviezen aangeboden. Informatie over de ingreep zelf kunt

Nadere informatie

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen U wordt op:... (datum) om... uur verwacht op het Vrouw-Moeder-Kind centrum (2e etage). De behandelend specialist is:... Telefoon polikliniek:...

Nadere informatie

Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis. Informatie voor patiënten

Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis. Informatie voor patiënten Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis Informatie voor patiënten 0 1 U wordt op:.(datum) om uur verwacht op het Dagcentrum, route 32 De behandelend specialist is:. Telefoon polikliniek: Één werkdag vóór

Nadere informatie

Pacemaker behandelingen Dagopname volwassenen

Pacemaker behandelingen Dagopname volwassenen Pacemaker behandelingen Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag...-...-... wordt u op de dagbehandeling verwacht (route 165). Wanneer de datum van de ingreep nog niet bekend is, wordt u

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Dagbehandeling

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen die geopereerd worden Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op de afdeling

Nadere informatie

Dagbehandeling Locatie Sportlaan

Dagbehandeling Locatie Sportlaan Dagbehandeling Locatie Sportlaan Informatie over Dagbehandeling U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Dag en tijdstip

Nadere informatie

Afdeling Dagverpleging

Afdeling Dagverpleging Afdeling Dagverpleging Inhoud Algemeen... 3 Wat zijn uw rechten en plichten als patiënt?... 3 Voorbereiding... 3 Opname... 4 Voorbereiding op de ingreep, de behandeling of het onderzoek... 4 Anesthesie...

Nadere informatie

Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling

Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Besloten is dat u in dagbehandeling geopereerd zult worden, daarom zijn onderstaande richtlijnen van belang. Vriendelijk verzoeken wij u onderstaande

Nadere informatie

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen

Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen Dagopname van uw kind Informatie voor ouders en kinderen U wordt op:... (datum) om... uur verwacht op het Vrouw-Moeder-Kind centrum (2e etage). De behandelend specialist is:... Telefoon polikliniek:...

Nadere informatie

Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling

Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Patiënteninformatie Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling rkz.nl U heeft met de arts afgesproken dat u in dagbehandeling geopereerd zult worden, daarom zijn onderstaande richtlijnen van

Nadere informatie

Dagopname op de kinderafdeling (F0)

Dagopname op de kinderafdeling (F0) 1/7 Kindergeneeskunde Dagopname op de kinderafdeling (F0) Inleiding In deze informatiefolder staat beschreven wat een dagopname voor jou en voor uw kind inhoudt. De folder is verdeeld in twee delen: een

Nadere informatie

DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND

DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Binnenkort wordt u verwacht op de afdeling Dagopname. Op deze afdeling worden patiënten opgenomen die in een korte tijd worden behandeld en dezelfde dag weer naar

Nadere informatie

Circumcisie (besnijdenis)

Circumcisie (besnijdenis) 1/6 Urologie Circumcisie (besnijdenis) bij volwassenen Inleiding U wordt behandeld omdat de voorhuid van uw penis te nauw is. Bij een vernauwing van de voorhuid van de penis (phimosis) kan de voorhuid

Nadere informatie

Röntgenonderzoek van de dikke darm bij kinderen

Röntgenonderzoek van de dikke darm bij kinderen 1/5 Radiologie Röntgenonderzoek van de dikke darm bij kinderen Inleiding Bij dit onderzoek maken wij door contrastmiddel en röntgenfoto s de dikke darm zichtbaar. Uw kind krijgt contrastmiddel toegediend

Nadere informatie

Dagopname. Dagcentrum

Dagopname. Dagcentrum Dagopname Dagcentrum Welkom in het dagcentrum Deze folder geeft u informatie over uw dagopname. U wordt binnenkort opgenomen op het dagcentrum. Een team van artsen, verpleegkundigen en andere professionals

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D2

Welkom op verpleegafdeling D2 Welkom op verpleegafdeling D2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling D2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

Pacemaker implantatie

Pacemaker implantatie 1/6 Cardiologie Pacemaker implantatie Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen op de afdeling cardiologie voor het plaatsen van een pacemaker. In deze informatiefolder leest u welke zaken belangrijk zijn

Nadere informatie

Scheelzien. Oogheelkunde

Scheelzien. Oogheelkunde 1/5 Oogheelkunde Scheelzien Inleiding Scheelzien betekent dat twee ogen niet meer samen op één punt gericht staan. Er zijn verschillende manieren van scheel kijken. Zo kan het afwijkende oog naar binnen

Nadere informatie

Procedure Schildwachtklier bij borstkanker

Procedure Schildwachtklier bij borstkanker 1/6 Chirurgie / mammacare Procedure Schildwachtklier bij borstkanker Inhoudsopgave pagina Inleiding 2 Achtergrondinformatie 2 De procedure op de afdeling Nucleaire Geneeskunde 3 Procedure verwijderen van

Nadere informatie

Dagopname (bij operatie)

Dagopname (bij operatie) 1/10 Algemeen Dagopname (bij operatie) Inleiding Wij heten u welkom namens alle medewerkers in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Wij realiseren ons dat een ziekenhuis voor de

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Voor of tijdens deze opname heeft u

Nadere informatie

Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen

Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag...-...-... wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. U wordt nog gebeld op..... tussen 14.30 en 16.30 uur om door

Nadere informatie

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis 874366 Dagopname.indd 1 1 01-12-17 14:38 U wordt binnenkort voor een dag opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. We vinden

Nadere informatie

Onderzoek van de bloedvaten (DSA/ seldinger) Dagopname volwassenen

Onderzoek van de bloedvaten (DSA/ seldinger) Dagopname volwassenen Onderzoek van de bloedvaten (DSA/ seldinger) Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag...-...-... wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. U wordt nog gebeld op..... tussen

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling B2

Welkom op verpleegafdeling B2 Welkom op verpleegafdeling B2 Klinische Geriatrie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U (of uw naaste) bent opgenomen op de verpleegafdeling B2 van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D3

Welkom op verpleegafdeling D3 Welkom op verpleegafdeling D3 Locatie Dordwijk Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom op verpleegafdeling D3 U bent opgenomen op afdeling D3 van het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA)

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Waarom deze folder? U bent opgenomen op de algemene opname afdeling (AOA) van het Kennemer Gasthuis. Op

Nadere informatie

Besnijdenis (Circumcisie)

Besnijdenis (Circumcisie) 1/5 Chirurgie Besnijdenis (Circumcisie) bij volwassenen Inleiding U wordt behandeld omdat de voorhuid van uw penis te nauw is. Bij een vernauwing van de voorhuid van de penis (phimosis) kan de voorhuid

Nadere informatie

Het verwijderen van de blindedarm (appendectomie) bij kinderen

Het verwijderen van de blindedarm (appendectomie) bij kinderen 1/6 Chirurgie Het verwijderen van de blindedarm (appendectomie) bij kinderen Inleiding Uw kind is met een blindedarmontsteking opgenomen op de kinderafdeling FO. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

Informatie voor ziekenhuisopname. Afdeling Patiënteninformatie

Informatie voor ziekenhuisopname. Afdeling Patiënteninformatie 00 Informatie voor ziekenhuisopname Afdeling Patiënteninformatie U wordt binnenkort opgenomen in het ziekenhuis. In deze folder vindt u informatie ter voorbereiding op de opname. Inschrijving U bent bij

Nadere informatie

Dagopname (bij operatie)

Dagopname (bij operatie) 1/13 Algemeen Dagopname (bij operatie) Inleiding Wij heten u welkom namens alle medewerkers in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Wij realiseren ons dat een ziekenhuis voor de

Nadere informatie

Uw operatie in het dagcentrum

Uw operatie in het dagcentrum Uw operatie in het dagcentrum Een goede voorbereiding is het halve werk 1. Uw operatie in het dagcentrum Belangrijke informatie Binnenkort wordt u behandeld in het dagcentrum chirurgie van het Westfriesgasthuis.

Nadere informatie

Dagverpleging INFORMATIE OPNAME

Dagverpleging INFORMATIE OPNAME Dagverpleging INFORMATIE OPNAME Samen met de specialist hebt u besloten om opgenomen te worden op de afdeling: Dagverpleging. AFSPREKEN De afdeling Opname informeert u over de datum en tijdstip van opname

Nadere informatie

MRI (Magnetic Resonance Imaging) van de dunne darm

MRI (Magnetic Resonance Imaging) van de dunne darm Medisch beeldvormende technieken MRI (Magnetic Resonance Imaging) van de dunne darm Inleiding MRI is een methode om door middel van magnetische velden foto s te maken van het inwendige van de mens. Het

Nadere informatie

Verwijderen van de neusamandel

Verwijderen van de neusamandel 1/6 Keel- neus- en oorheelkunde Verwijderen van de neusamandel (bij kinderen, in dagbehandeling) Inleiding U heeft in overleg met de Keel-, Neus-, Oorarts (KNO-arts) besloten om de neusamandel van uw kind

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C2. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C2. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C2 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C2 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling C2. Bij Bureau Opname heeft u het

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C2

Welkom op verpleegafdeling C2 Welkom op verpleegafdeling C2 Locatie Dordwijk Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom op verpleegafdeling C2 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

Welkom op afdeling longziekten B22

Welkom op afdeling longziekten B22 Welkom op afdeling longziekten B22 Uw verblijf op afdeling B22 Verpleegafdeling B22 is een afdeling waar patiënten verblijven met een aandoening aan de longen en luchtwegen en daarvoor behandeld worden.

Nadere informatie

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten Afdeling B6 In deze brochure vindt u informatie over de gang van zaken op afdeling B6 van Gelre Apeldoorn. Op deze afdeling worden patiënten verpleegd voor traumatologie, vaatchirurgie, urologie, gynaecologie,

Nadere informatie

DAGBEHANDELING 056-201011

DAGBEHANDELING 056-201011 DAGBEHANDELING U komt binnenkort voor een dagbehandeling naar het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. De vragen over de ingreep of behandeling heeft uw behandelend arts op de polikliniek al met u besproken.

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding 4 Voorbereidingen thuis 5 Nuchter zijn 5 Vervoer 6 Ontharen 6 Voorkom infecties 6 Als u ziek of verhinderd bent 6 Wat neemt u mee? 7 Wat neemt u niet mee?

Nadere informatie

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1

Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 Cardiologie/neurologie AFDELINGSINFORMATIE P1 AFDELING P1 U bent of wordt opgenomen op de afdeling P1. In deze folder leest u meer over onze afdeling, hoe wij werken en hoe een dag ongeveer verloopt. De

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling D1. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling D1 Locatie Dordwijk Inleiding U bent opgenomen op afdeling D1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. Op uw kamer ligt een informatieboekje met daarin een aantal

Nadere informatie

De afdeling Dagbehandeling

De afdeling Dagbehandeling De afdeling Dagbehandeling MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0633-3415 april 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C3. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C3. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C3 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C3 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling C3. Bij Bureau Opname heeft u het

Nadere informatie

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes (kind)

Het plaatsen van trommelvliesbuisjes (kind) 1/6 Keel- neus- en oorheelkunde Het plaatsen van trommelvliesbuisjes (kind) Inleiding U hebt in overleg met de Keel-, Neus-, Oorarts, de KNO-arts, besloten om bij uw kind trommelvliesbuisjes te laten plaatsen.

Nadere informatie

Afdeling Kinderdagbehandeling

Afdeling Kinderdagbehandeling Afdeling Kinderdagbehandeling Locatie Zwijndrecht Albert Schweitzer ziekenhuis colofon februari 2015 pavo 0565 Inleiding Binnenkort wordt uw kind voor een dagbehandeling opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Dagopname kinderafdeling (E2)

Dagopname kinderafdeling (E2) KINDERGENEESKUNDE Dagopname kinderafdeling (E2) Een dagje in het ziekenhuis De medewerkers van de kinderafdeling heten u en uw zoon of dochter hartelijk welkom op afdeling E2. De ziekenhuissituatie is

Nadere informatie

kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING

kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING kwaliteitskeurmerk voor onze Kinderafdeling, in december 2008 door het Ruwaard van Putten Ziekenhuis ontvangen. KINDERAFDELING In deze folder geeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis u algemene informatie

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen Albert Schweitzer ziekenhuis april 2015 pavo 1003 Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C

Welkom op verpleegafdeling C Welkom op verpleegafdeling C Locatie Zwijndrecht Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder geven we u informatie over de gang van zaken op verpleegafdeling

Nadere informatie

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH)

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) www.nwz.nl Inhoud De gang van zaken op de EHLH 3 De ontvangst: wat willen wij van u weten? 4 Onderzoeken en controles 4 Triage (urgentie en volgorde vaststellen)

Nadere informatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie 00 Opname bij geplande operatieve ingreep Afdeling Patiënteninformatie In deze folder vindt u informatie ter voorbereiding op uw ziekenhuisopname bij een geplande operatieve ingreep. Het kan gaan om een

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding...4 Voorbereidingen thuis...5 Als u ziek of verhinderd bent...6 Wat neemt u mee?...7 Wat neemt u niet mee?...7 De dag van opname...8 Dagverpleging van een

Nadere informatie

Afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde 8 Midden dagbehandeling en kort verblijf

Afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde 8 Midden dagbehandeling en kort verblijf U wordt binnenkort opgenomen op de afdeling Keel-, Neus en Oorheelkunde (8 Midden) van het Erasmus MC. Wij willen uw korte verblijf zo prettig mogelijk maken en u de zorg geven die u nodig heeft. In deze

Nadere informatie

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Klinische Geriatrie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Klinische Geriatrie Klinische geriatrie is een medisch specialisme dat zich richt op de oudere mens. In deze brochure leest u meer over de lichamelijke, psychische en sociale problemen die in deze leeftijdsgroep

Nadere informatie

Opname op de kinderafdeling (F0)

Opname op de kinderafdeling (F0) 1/12 Kindergeneeskunde Opname op de kinderafdeling (F0) Inleiding In deze informatiefolder staat beschreven wat een opname voor jou en voor uw kind inhoudt. De folder is verdeeld in twee delen: een deel

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Acute Opname Afdeling

Acute Opname Afdeling AOA Acute Opname Afdeling In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de Acute Opname Afdeling. Mocht u na het lezen van de folder nog vragen hebben, stel ze dan gerust. De afdeling Op

Nadere informatie

Dagopname (vanwege onderzoek of observatie)

Dagopname (vanwege onderzoek of observatie) 1/10 Algemeen Dagopname (vanwege onderzoek of observatie) Voorwoord Wij heten u welkom namens alle medewerkers in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Wij realiseren ons dat een

Nadere informatie

Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND

Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Binnenkort wordt u in Franciscus Vlietland opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een medische behandeling waarvoor u s ochtends

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Afdeling E Kraam/gynaecologie

Afdeling E Kraam/gynaecologie U bent opgenomen op afdeling E, kraam/gynaecologie, van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling E maakt deel uit van het Centrum voor verloskunde en gynaecologie. In deze brochure treft u informatie

Nadere informatie

Dagopname kind. De opnamedag Op de dag van behandeling meldt u zich bij de afdeling opname.

Dagopname kind. De opnamedag Op de dag van behandeling meldt u zich bij de afdeling opname. Dagopname kind De medewerkers van de kinderafdeling heten u en uw zoon of dochter hartelijk welkom in het Moeder & Kind Centrum. De ziekenhuissituatie is misschien nieuw voor u. Wees daarom niet bang om

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling F

Welkom op verpleegafdeling F Welkom op verpleegafdeling F Welkom U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Zwijndrecht. In de folder vertellen we graag hoe de gang van zaken is op verpleegafdeling F en met welke

Nadere informatie

Uw opname. Zorg goed voor elkaar

Uw opname. Zorg goed voor elkaar Uw opname Zorg goed voor elkaar Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uw ziekenhuis, dat zijn wij 4 2. Voorbereiding op de opname 5 3. Uw verblijf 8 4. Uw behandeling 11 5. Naar huis of tijdelijk ander verblijf

Nadere informatie

Algemene informatie over de operatie

Algemene informatie over de operatie Algemene informatie over de operatie Urologie Beter voor elkaar 2 Inleiding Binnenkort ondergaat u een operatie. In deze folder willen wij u informeren over de gang van zaken rondom de operatie en de operatie

Nadere informatie

Dagopname op de kinderafdeling

Dagopname op de kinderafdeling 1/7 Kindergeneeskunde Dagopname op de kinderafdeling Inleiding In deze informatiefolder staat beschreven wat een dagopname voor jou en voor uw kind inhoudt. De folder is verdeeld in twee delen: een deel

Nadere informatie

Afdeling B Longziekten

Afdeling B Longziekten U bent opgenomen op afdeling B van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling B maakt deel uit van het Centrum voor longziekten. Deze folder brengt u op de hoogte van de gang van zaken op de afdeling,

Nadere informatie

Goed voorbereid op de dagopname van uw kind.

Goed voorbereid op de dagopname van uw kind. Goed voorbereid op de dagopname van uw kind www.nwz.nl Inhoud 3 afdelingen 3 Goede voorbereiding van uw kind is belangrijk 4 Voorbereiding op de dagopname en de ingreep 7 De dagopname 8 Uitleg over de

Nadere informatie

Opname op de afdeling dagbehandeling Wegwijzer voor volwassenen

Opname op de afdeling dagbehandeling Wegwijzer voor volwassenen Opname op de afdeling dagbehandeling Wegwijzer voor volwassenen Afdeling dagbehandeling Geachte mevrouw, mijnheer, Binnenkort wordt u opgenomen in Máxima Medisch Centrum voor een opname op de afdeling

Nadere informatie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling U van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling U maakt deel uit van het Centrum voor algemene chirurgie. Deze folder brengt u op de hoogte van de

Nadere informatie

informatie over verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

informatie over verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie informatie over verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Binnenkort wordt u opgenomen op de verpleegafdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis

Nadere informatie

Afdeling Dagbehandeling

Afdeling Dagbehandeling Afdeling Dagbehandeling Inleiding Binnenkort komt u voor een dagbehandeling naar de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken bij een opname

Nadere informatie

Opname bij Chirurgie

Opname bij Chirurgie Opname bij Chirurgie Inhoudsopgave Waar vind ik de verpleegafdelingen Chirurgie?...3 De planning van mijn opname en operatie...3 1. Vóór de opname...3 1.1 Pre-operatief onderzoek en intakegesprekken...3

Nadere informatie