Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling"

Transcriptie

1 Patiënteninformatie Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling rkz.nl

2 U heeft met de arts afgesproken dat u in dagbehandeling geopereerd zult worden, daarom zijn onderstaande richtlijnen van belang. Vriendelijk verzoeken wij u onderstaande informatie aandachtig door te lezen, evenals de folder Anesthesiologie. Belangrijk Voor een dagopname belt u een werkdag voor uw operatie, tussen en uur, met Operatieplanning. U hoort dan op welk tijdstip u wordt verwacht en waar u zich kunt melden. Bij een opname zijn veel mensen betrokken, zoals artsen en verpleegkundigen. Iedereen staat op het afgesproken tijdstip voor u klaar. Het is dan ook van belang dat u de gemaakte afspraak nakomt. Heeft u kort voordat u opgenomen moet worden twijfels of uw opname door kan gaan, (b.v. bij koorts, verkoudheid, wondjes e.d.) wilt u dan contact opnemen met Operatieplanning Mocht u door bijvoorbeeld ziekte, niet in staat zijn te komen, meldt u dit dan zo spoedig mogelijk bij Operatieplanning. Operatieplanning is op werkdagen telefonisch bereikbaar van uur en van uur, via Zorg ervoor dat er iemand in huis is als u thuis komt en dat u de eerste nacht niet alleen bent. Vanwege de ingreep zult u zich niet zo fit voelen als normaal. Voorbereiding thuis Om de dagbehandeling zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat u thuis een aantal voorbereidingen treft. U dient het volgende te doen: Regelt u van te voren het vervoer terug naar huis. De toegediende medicatie beïnvloedt de rijvaardigheid. U mag zelf niet terug rijden en niet zonder begeleiding naar huis.

3 Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Zorgt u ervoor dat er een contactpersoon bekend is als u wordt opgenomen. Deze persoon moet bereikbaar zijn gedurende de tijd dat u in het ziekenhuis bent, zodat wij contact op kunnen nemen als u naar huis gaat. AANTAL UREN VOOR OPNAME Tot 6 uur voor de opname 6 tot 2 uur voor de opname 2 tot 0 uur voor de opname DIT MAG U ETEN Alles Niets Niets DIT MAG U DRINKEN Normaal drinken WEL heldere dranken GEEN melkproducten GEEN koolzuurhoudende drank Niets, behalve een slokje water voor de medicatie

4 Voorbereidingen thuis op de dag van opname Tanden poetsen mag, alleen water niet doorslikken. Wij vragen u zich de dag van de ingreep te douchen of te baden. Scheer het te opereren gebied niet zelf. Er kunnen wondjes ontstaan. De operatie moet dan wegens vergrote kans op infecties worden uitgesteld. De kleur van de huid en de nagels geeft de anesthesist tijdens de ingreep belangrijke informatie over uw toestand. Gebruik daarom geen make-up of nagellak. U kunt het beste kleding dragen die ruim zit bij het operatiegebied en gemakkelijk is aan te trekken. Tijdens de operatie mag u om redenen van veiligheid en hygiëne geen sieraden (ook kunstnagels, ringen en piercings) dragen. U kunt het beter thuis laten. Let op! De oproeptijd is niet de operatietijd. Het kan voorkomen dat u nog een tijd moet wachten voordat u aan de beurt bent. Wat neemt u mee? Medicijnen die u gebruikt, in de originele verpakking. Een actueel medicatie overzicht. Vraag ernaar bij uw apotheek. Makkelijk zittende kleding voor in bed en om in naar huis te gaan, bijvoorbeeld een korte broek of een joggingbroek met T-shirt of pyjama. Pantoffels / slippers Sokken Eventueel wat toiletartikelen (denk aan een lenzen doosje / brillenkoker of een bakje voor uw kunstgebit) Eventueel een boek, tijdschrift of bv een ipod. Naam, telefoonnummer van contactpersoon. Wij adviseren u geen waardevolle spullen of geld mee naar het ziekenhuis te nemen. Helaas komt diefstal en verlies voor. Het ziekenhuis is hiervoor niet aansprakelijk.

5 Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Familie / partner Er is geen bezoekuur op de afdeling en geen ruimte om bij de patiënt naast het bed te zitten. Wij adviseren familieleden om naar huis toe te gaan en af te wachten op een telefoontje van de verpleegkundige. Eventueel kunt u beneden in de centrale hal plaatsnemen. Uw familielid / partner kan altijd telefonisch informeren hoe het met u gaat, via: Op de dagbehandeling U wordt opgenomen op de 2e etage, Afdeling Dagbehandeling. Voor uw eigendommen is beperkte kastruimte beschikbaar. Na aankomst op de afdeling krijgt u operatiekleding aan. De verpleegkundige stelt u enige vragen. De operatiekamers bevinden zich op de 6e etage. De verpleegkundige begeleidt u naar de voorbereidingskamer, daar krijgt u een infuus. Daarna gaat u naar de operatiekamer, waar u narcose of verdoving krijgt. Na de operatie komt u op de uitslaapkamer. U wordt aangesloten op apparatuur die uw polsslag en bloeddruk controleert. Als u pijn heeft, krijgt u een pijnstiller. Als u zich goed voelt, mag u terug naar de afdeling. Daar verblijft u nog enige tijd. Als u zich goed genoeg voelt, krijgt u eten en drinken. Het ontslag In sommige gevallen komt de arts nog langs. Bij uw vertrek krijgt u recepten en indien nodig een controle afspraak voor de polikliniek mee. Ook krijgt u van de verpleegkundige instructies mee voor thuis en een telefoonnummer wat u kunt bellen bij problemen. Laat u zich ophalen op de 2e etage, Afdeling Dagbehandeling en dus niet bij de hoofdingang. U mag niet zelf rijden na de behandeling, want er bestaat een kleine kans dat u zich onderweg onwel gaat voelen. U mag ook niet alleen met het openbaar vervoer reizen. Iemand moet u dus vervoeren en/of begeleiden. U mag wel alleen met de taxi.

6 Het is heel gewoon dat u zich na een operatie nog een tijdlang niet fit voelt. Het lichaam moet zich in zijn eigen tempo herstellen. Dat heeft tijd nodig. Vertrouwt u het niet, neemt u dan gerust contact op met de afdeling. Op de dag van opname tot uur Weer thuis Na thuiskomst kunt u rustig aan doen. U hoeft niet per se naar bed. U kunt zelf bekijken wat u prettig vindt. Vanwege de nawerking van de narcose mag u de eerste uur na de ingreep beslist geen alcohol drinken. Wanneer zich problemen voordoen in de dagen na de ingreep, kunt u altijd contact opnemen met Op de dag van opname In de avond of nacht; de spoed eisende hulp; De dag na opname tijdens kantooruren via het klantcontactcentrum met de desbetreffende poli; via Bereikbaarheid van het ziekenhuis Vóór en tegenover het ziekenhuis moet er voor parkeren betaald worden. In de directe omgeving, van het ziekenhuis kunt u op een aantal plaatsen onbetaald parkeren. Dit geldt niet voor de woonwijken. Het ziekenhuis is met openbaar vervoer ook goed bereikbaar. Wifi Het RKZ stelt een draadloos netwerk gratis beschikbaar voor het gebruik van internet. Het netwerk is te vinden onder de naam RKZ_Bezoekers. Het is via de gratis wifi-verbinding niet mogelijk te downloaden en audio- en videobestanden te streamen. Uw mening, onze zorg De beste manier om er voor te zorgen dat onze zorgverlening voldoet aan uw wensen, is door regelmatig het oor te luister te leggen. Het RKZ voert periodiek metingen uit naar uw tevredenheid. Maar ook uw zorgverzekeraar kan u benaderen voor onderzoek naar ervaringen in ons ziekenhuis.

7 Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Wij hopen van harte dat u aan de onderzoeken meewerkt. De informatie die hier uit voortkomt, is voor ons zeer waardevol. En u draagt op die manier een steentje bij aan het verbeteren van onze zorgverlening. Alvast heel hartelijk bedankt! Patiëntveiligheid Patiëntveiligheid betekent dat we ons uiterste best doen om de risico s voor onze patiënten tot een minimum te beperken. Maar dat kunnen wij niet alleen. Lees op de patiëntveiligheidskaart op pagina 8 wat u zelf kunt doen om hier een bijdrage aan te leveren. Vertrouwt u iets niet helemaal? Trek aan de bel! Rechten van de patiënt Tijdens uw opname gaat het erom een zo goed mogelijk antwoord te vinden op uw gezondheidsprobleem. Uw instemming en medewerking zijn daarbij van groot belang. Zowel het ziekenhuis als de patiënt hebben bepaalde rechten en plichten. Een aantal daarvan is vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Meer informatie over uw rechten en plichten vindt u op onze website Klachten Wij doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat onze zorgverlening voldoet aan uw wensen. Toch kan het voor komen dat iets niet naar tevredenheid verloopt. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u de klacht in eerste instantie bespreken met de betrokkene(n). Als u er samen niet uitkomt, kunt u ook terecht bij onze patiëntencontactpersoon. Meer informatie vindt u op onze website Meer informatie? Voor meer informatie en bezoektijden verwijzen wij u naar onze website :

8

9 Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling

10 Samenvattend Het is belangrijk dat u de volgende zaken thuis goed voorbereidt: U bent nuchter voor de operatie U heeft uw vervoer naar huis geregeld. Bij thuiskomst (overdag, de avond en de nacht) heeft u opvang U laat waardevolle spullen en geld thuis. Is er kort geleden een verwonding ontstaan in de buurt van het te opereren gebied, dan moet u contact opnemen met de des betreffende poli of Bureau Opname Wij wensen u een prettig verblijf in het ziekenhuis en een spoedig herstel toe.

11 Redactie: Afdeling Communicatie Vondellaan LE Beverwijk Foto: Robert Koelewijn - JuistInBeeld.nl T : +31 (0) W : rkz.nl /RKZ.BrandwondencentrumBeverwijk /RodeKruisZH /company/rode-kruis-ziekenhuis Zorg van de Zaak Het RKZ maakt deel uit van het Zorg van de Zaak Netwerk. HD NL

Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling

Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Aanvullende richtlijnen bij operatie in dagbehandeling Besloten is dat u in dagbehandeling geopereerd zult worden, daarom zijn onderstaande richtlijnen van belang. Vriendelijk verzoeken wij u onderstaande

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Acute Opname Afdeling. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Acute Opname Afdeling. rkz.nl Patiënteninformatie Acute Opname Afdeling rkz.nl U bent met spoed opgenomen op de Acute Opname Afdeling (AOA) van het te Beverwijk. Deze afdeling is opgezet om patiënten, die met spoed komen, snel en efficiënt

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Dagbehandeling Locatie Sportlaan

Dagbehandeling Locatie Sportlaan Dagbehandeling Locatie Sportlaan Informatie over Dagbehandeling U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Dag en tijdstip

Nadere informatie

Afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde 8 Midden dagbehandeling en kort verblijf

Afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde 8 Midden dagbehandeling en kort verblijf U wordt binnenkort opgenomen op de afdeling Keel-, Neus en Oorheelkunde (8 Midden) van het Erasmus MC. Wij willen uw korte verblijf zo prettig mogelijk maken en u de zorg geven die u nodig heeft. In deze

Nadere informatie

De afdeling Dagbehandeling

De afdeling Dagbehandeling De afdeling Dagbehandeling MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F0633-3415 april 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Afdeling Dagbehandeling

Afdeling Dagbehandeling Afdeling Dagbehandeling Inleiding Binnenkort komt u voor een dagbehandeling naar de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken bij een opname

Nadere informatie

Afdeling dagverpleging

Afdeling dagverpleging Afdeling dagverpleging Wat is dagverpleging? Dagverpleging is bedoeld voor patiënten die een onderzoek, behandeling of operatie ondergaan, waarvoor een korte (bed)opname met verpleegkundige zorg nodig

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Dagbehandeling

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen die geopereerd worden Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op de afdeling

Nadere informatie

Afdeling Dagverpleging

Afdeling Dagverpleging Afdeling Dagverpleging Inhoud Algemeen... 3 Wat zijn uw rechten en plichten als patiënt?... 3 Voorbereiding... 3 Opname... 4 Voorbereiding op de ingreep, de behandeling of het onderzoek... 4 Anesthesie...

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Opname op afdeling B3 Gynaecologie. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Opname op afdeling B3 Gynaecologie. rkz.nl Patiënteninformatie Opname op afdeling B3 Gynaecologie rkz.nl Inleiding U heeft in overleg met uw gynaecoloog besloten tot een opname. Daarvoor wordt u binnenkort opgenomen op afdeling B3, Verloskunde

Nadere informatie

Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling

Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling Welkom voor een dagopname op de kinderafdeling Locatie Westeinde Informatie voor ouders F0262-1011 mei 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding 4 Voorbereidingen thuis 5 Nuchter zijn 5 Vervoer 6 Ontharen 6 Voorkom infecties 6 Als u ziek of verhinderd bent 6 Wat neemt u mee? 7 Wat neemt u niet mee?

Nadere informatie

Afdeling Oogheelkunde (8 Midden)

Afdeling Oogheelkunde (8 Midden) U wordt binnenkort opgenomen op de afdeling Oogheelkunde. Deze afdeling bevindt zich, samen met de afdeling KNO en Kaakchirurgie, in gebouw H op de 8 e verdieping (8 Midden). Wij willen uw verblijf zo

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Antoniushove Informatie voor ouders F0076-3415 mei 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Dagverpleging. Algemeen

Dagverpleging. Algemeen Dagverpleging Algemeen Inhoudsopgave Inleiding...4 Voorbereidingen thuis...5 Als u ziek of verhinderd bent...6 Wat neemt u mee?...7 Wat neemt u niet mee?...7 De dag van opname...8 Dagverpleging van een

Nadere informatie

Het tijdstip waarop u verwacht wordt:

Het tijdstip waarop u verwacht wordt: Dagbehandeling 2 Met uw behandelend specialist is afgesproken dat u een onderzoek of kleine ingreep zult ondergaan. U wordt hiervoor opgenomen op de dagbehandeling. Op de afdeling dagbehandeling worden

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Verwijderen van marisken Behandeling met een operatie. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Verwijderen van marisken Behandeling met een operatie. rkz.nl Patiënteninformatie Behandeling met een operatie rkz.nl In overleg met uw chirurg wordt u binnenkort in het Rode Kruis ziekenhuis (RKZ) geopereerd aan zogenoemde marisken. Marisken zijn kleine huidflapjes

Nadere informatie

DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND

DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND DAGOPNAME FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Binnenkort wordt u verwacht op de afdeling Dagopname. Op deze afdeling worden patiënten opgenomen die in een korte tijd worden behandeld en dezelfde dag weer naar

Nadere informatie

Pacemaker behandelingen Dagopname volwassenen

Pacemaker behandelingen Dagopname volwassenen Pacemaker behandelingen Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag...-...-... wordt u op de dagbehandeling verwacht (route 165). Wanneer de datum van de ingreep nog niet bekend is, wordt u

Nadere informatie

DAGBEHANDELING 056-201011

DAGBEHANDELING 056-201011 DAGBEHANDELING U komt binnenkort voor een dagbehandeling naar het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. De vragen over de ingreep of behandeling heeft uw behandelend arts op de polikliniek al met u besproken.

Nadere informatie

Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis. Informatie voor patiënten

Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis. Informatie voor patiënten Niet langer dan 1 dag in het ziekenhuis Informatie voor patiënten 0 1 U wordt op:.(datum) om uur verwacht op het Dagcentrum, route 32 De behandelend specialist is:. Telefoon polikliniek: Één werkdag vóór

Nadere informatie

Het tijdstip waarop u verwacht wordt:

Het tijdstip waarop u verwacht wordt: Dagbehandeling 2 Met uw behandelend specialist is afgesproken dat u een onderzoek of kleine ingreep zult ondergaan. U wordt hiervoor opgenomen op de dagbehandeling. Op de afdeling dagbehandeling worden

Nadere informatie

Behandeling op de röntgen Dagopname volwassenen

Behandeling op de röntgen Dagopname volwassenen Behandeling op de röntgen Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling ...dag...-...-... wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. U wordt nog gebeld op... tussen 14.30 en 16.30 uur om

Nadere informatie

Algemene informatie dagbehandeling Oogheelkunde

Algemene informatie dagbehandeling Oogheelkunde Met uw behandelend oogarts heeft u afgesproken dat u binnenkort een behandeling zult ondergaan op de "Chirurgische Dagbehandeling". In dit boekje vindt u de informatie die u helpt u voor te bereiden op

Nadere informatie

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E

P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E Afdeling Short Stay algemene informatie P A T I Ë N T E N I N F O R M A T I E 2 Inleiding Binnenkort komt u voor een kortdurende opname naar de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht. In deze brochure

Nadere informatie

Dagbehandeling. Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen.

Dagbehandeling. Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Dagbehandeling Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Opnamedatum 2 Voorbereiding 2 Wat brengt u mee? 2 Eten en drinken voor de operatie (nuchter zijn) 2 Medicatie 3 Opname 3 Na de behandeling

Nadere informatie

Schouderoperatie (Neerplastiek) Nazorg Dagverpleging

Schouderoperatie (Neerplastiek) Nazorg Dagverpleging Schouderoperatie (Neerplastiek) Nazorg Dagverpleging Inleiding De behandelend arts heeft u doorverwezen voor een arthroscopie (kijkoperatie) in verband met uw schouderklachten. Deze operatie wordt ook

Nadere informatie

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten Afdeling B6 In deze brochure vindt u informatie over de gang van zaken op afdeling B6 van Gelre Apeldoorn. Op deze afdeling worden patiënten verpleegd voor traumatologie, vaatchirurgie, urologie, gynaecologie,

Nadere informatie

dagopname op de afdeling dagbehandeling

dagopname op de afdeling dagbehandeling patiënteninformatie dagopname op de afdeling dagbehandeling In overleg met uw arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Dagbehandeling in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Op de afdeling Dagbehandeling

Nadere informatie

Uw operatie in het Dagcentrum

Uw operatie in het Dagcentrum Uw operatie in het Dagcentrum Een ingreep in het Dagcentrum Dagcentrum alle aandacht We verwachten u binnenkort voor een ingreep waarvoor u 1 dag wordt opgenomen in het Westfriesgasthuis. U gaat dus nog

Nadere informatie

dagopname op de afdeling Dagbehandeling

dagopname op de afdeling Dagbehandeling patiënteninformatie dagopname op de afdeling Dagbehandeling In overleg met uw arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Dagbehandeling in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Op de afdeling Dagbehandeling

Nadere informatie

Operatieve Dagbehandeling Oogheelkunde, voor Kinderen Volledige narcose (Poortweg 4, 3e verdieping)

Operatieve Dagbehandeling Oogheelkunde, voor Kinderen Volledige narcose (Poortweg 4, 3e verdieping) Oogheelkunde Operatieve Dagbehandeling Oogheelkunde, voor Kinderen Volledige narcose (Poortweg 4, 3e verdieping) Inleiding In deze folder wordt kort weergegeven wat u moet weten over de oogoperatie van

Nadere informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie

Afdeling Short Stay. Algemene informatie Afdeling Short Stay Algemene informatie Inleiding Binnenkort komt u voor een kortdurende opname naar het Ommelander Ziekenhuis Groningen. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de

Nadere informatie

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Short stay. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Short stay U heeft met uw behandelend arts afgesproken dat u een paar dagen in Rijnstate Arnhem wordt opgenomen voor een onderzoek, behandeling of een operatieve ingreep. Hoewel u vanwege organisatorische

Nadere informatie

Borstamputatie. Ablatio

Borstamputatie. Ablatio Borstamputatie Ablatio In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten om een borstamputatie te ondergaan ter behandeling van een tumor in uw borst. Het doel van de operatie is om het tumorweefsel

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling 4-Zuid

Welkom op verpleegafdeling 4-Zuid Welkom op verpleegafdeling 4-Zuid Acute opname afdeling Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Opname 3 Visite van artsen 3 Uw verblijf 3 Ontslag 5 Rechten van de patiënt 5 Uw klacht 5 Uw vragen 6 Notities

Nadere informatie

Zorgpad Liesbreuk opname, operatie en ontslag binnen één dag

Zorgpad Liesbreuk opname, operatie en ontslag binnen één dag Zorgpad Liesbreuk opname, operatie en ontslag binnen één dag St ap 1: Ve rwi jzi ng va nw eg e ee n lie sb re uk Stap 1: verwijzing vanwege liesbreuk Stap 2: polikliniekbezoek opname operatie ontslag op

Nadere informatie

PATIËNTENINFORMATIE DAGBEHANDELING. SPIJKENISSE Medisch Centrum

PATIËNTENINFORMATIE DAGBEHANDELING. SPIJKENISSE Medisch Centrum PATIËNTENINFORMATIE SPIJKENISSE Medisch Centrum DAGBEHANDELING U komt binnenkort voor een dagbehandeling naar het SPIJKE- NISSE Medisch Centrum. De vragen over de ingreep of behandeling heeft uw behandelend

Nadere informatie

Dagopname. Dagcentrum

Dagopname. Dagcentrum Dagopname Dagcentrum Welkom in het dagcentrum Deze folder geeft u informatie over uw dagopname. U wordt binnenkort opgenomen op het dagcentrum. Een team van artsen, verpleegkundigen en andere professionals

Nadere informatie

Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen

Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen Lumbaalpunctie Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag...-...-... wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. U wordt nog gebeld op..... tussen 14.30 en 16.30 uur om door

Nadere informatie

Dagverpleging INFORMATIE OPNAME

Dagverpleging INFORMATIE OPNAME Dagverpleging INFORMATIE OPNAME Samen met de specialist hebt u besloten om opgenomen te worden op de afdeling: Dagverpleging. AFSPREKEN De afdeling Opname informeert u over de datum en tijdstip van opname

Nadere informatie

Cardioversie Dagopname volwassenen

Cardioversie Dagopname volwassenen Cardioversie Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag - - wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. Wanneer de datum van de behandeling nog niet bekend is, wordt u ongeveer

Nadere informatie

U wordt nog gebeld door een medewerker van bureau opname voor de exacte opnamedatum. U wordt voor de behandeling verwacht op de afdeling:

U wordt nog gebeld door een medewerker van bureau opname voor de exacte opnamedatum. U wordt voor de behandeling verwacht op de afdeling: Dagbehandeling Uw afspraak U wordt nog gebeld door een medewerker van bureau opname voor de exacte opnamedatum. U wordt voor de behandeling verwacht op de afdeling:...dag, datum:...tijd: Op de dag van

Nadere informatie

H.366333.1215. Laparoscopisch verwijderen van eileiders en/of eierstokken met cystes

H.366333.1215. Laparoscopisch verwijderen van eileiders en/of eierstokken met cystes H.366333.1215 Laparoscopisch verwijderen van eileiders en/of eierstokken met cystes 2 Inleiding Uw gynaecoloog heeft u een eierstok en eileiderverwijdering via een kijkoperatie geadviseerd. Op deze manier

Nadere informatie

Poliklinische operatiekamer

Poliklinische operatiekamer CHIRURGIE Poliklinische operatiekamer Kleine ingrepen onder plaatselijke verdoving U heeft een afspraak op de Poliklinische operatiekamer. Datum: Tijd: uur U mag zich melden op de afgesproken dag en tijd

Nadere informatie

Opheffen van een vernauwing in de plasbuis

Opheffen van een vernauwing in de plasbuis Opheffen van een vernauwing in de plasbuis Vanwege een vernauwing in uw plasbuis heeft u, samen met uw behandelend uroloog, besloten tot een operatie. Binnenkort wordt u voor deze operatie opgenomen in

Nadere informatie

H.331690.0715. Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen)

H.331690.0715. Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen) H.331690.0715 Verwijderen van pennen, schroeven, platen (volwassenen) 2 Inleiding In overleg met uw arts heeft u besloten dat u opgenomen wordt om pennen, schroeven of metalen platen die in uw lichaam

Nadere informatie

Uw operatie in het dagcentrum

Uw operatie in het dagcentrum Uw operatie in het dagcentrum Een goede voorbereiding is het halve werk 1. Uw operatie in het dagcentrum Belangrijke informatie Binnenkort wordt u behandeld in het dagcentrum chirurgie van het Westfriesgasthuis.

Nadere informatie

Afdeling B6 Chirurgie

Afdeling B6 Chirurgie Afdeling B6 Chirurgie In deze brochure vindt u informatie over de gang van zaken op afdeling B6 van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Op deze afdeling worden patiënten verpleegd voor traumatologie, vaatchirurgie,

Nadere informatie

H Laparoscopische baarmoeder en/of eierstokken en eileiders verwijdering

H Laparoscopische baarmoeder en/of eierstokken en eileiders verwijdering H.366326.1215 Laparoscopische baarmoeder en/of eierstokken en eileiders verwijdering 2 Inleiding U heeft samen met uw gynaecoloog besloten dat uw baarmoeder en/of eierstokken en eileiders, worden verwijderd

Nadere informatie

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen

Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen Welkom op de afdeling Dagbehandeling Locatie Dordwijk en Zwijndrecht Informatie voor volwassenen Albert Schweitzer ziekenhuis april 2015 pavo 1003 Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Introïtusplastiek. De ingang van de vagina ruimer maken

Introïtusplastiek. De ingang van de vagina ruimer maken Introïtusplastiek De ingang van de vagina ruimer maken Inleiding De gynaecoloog heeft met u besproken dat de ingang van uw vagina (schede) ruimer gemaakt gaat worden. Dit wordt een introïtusplastiek genoemd.

Nadere informatie

Vervanging van een pacemaker of ICD

Vervanging van een pacemaker of ICD Vervanging van een pacemaker of ICD Binnenkort wordt uw pacemaker of ICD vervangen op de afdeling Hartkatheterisatie in Rijnstate Arnhem. In deze folder vindt u informatie over deze ingreep. Neem altijd

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Amstelwijck

Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Amstelwijck Welkom met uw kind op de afdeling Dagbehandeling Locatie Amstelwijck Albert Schweitzer ziekenhuis Juni 2014 pavo 1004 Inleiding Binnenkort wordt uw kind opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op

Nadere informatie

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht

Welkom met uw kind op de afdeling ODZ. Locatie Zwijndrecht Welkom met uw kind op de afdeling ODZ Locatie Zwijndrecht Inleiding Binnenkort wordt uw kind opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis op de afdeling ODZ van locatie Zwijndrecht. De afkorting ODZ staat

Nadere informatie

Het vervangen van uw pacemaker

Het vervangen van uw pacemaker Het vervangen van uw pacemaker U bent onder behandeling bij de polikliniek Cardiologie van Maasziekenhuis Pantein, omdat u een pacemaker heeft. Binnenkort wordt uw pacemaker vervangen. In deze folder leest

Nadere informatie

Borstamputatie. Borstamputatie. Ablatio

Borstamputatie. Borstamputatie. Ablatio Borstamputatie Ablatio In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten om een borstamputatie te ondergaan ter behandeling van een tumor in uw borst. Het doel van de operatie is om het tumorweefsel

Nadere informatie

Longziekten. Patiënteninformatie. Mediastinoscopie. Slingeland Ziekenhuis

Longziekten. Patiënteninformatie. Mediastinoscopie. Slingeland Ziekenhuis Longziekten Mediastinoscopie i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Bij een mediastinoscopie onderzoekt de chirurg of langs de luchtpijp afwijkend weefsel of zieke lymfeklieren aanwezig zijn.

Nadere informatie

H.76020. 0314 Kind. Navelbreuk

H.76020. 0314 Kind. Navelbreuk H.76020. 0314 Kind Navelbreuk Inleiding In overleg met u is besloten dat uw kind wordt geopereerd aan een navelbreuk. Een navelbreuk is een breuk die door de niet voldoende gesloten of weer geopende navelring

Nadere informatie

Onderzoek van de bloedvaten (DSA/ seldinger) Dagopname volwassenen

Onderzoek van de bloedvaten (DSA/ seldinger) Dagopname volwassenen Onderzoek van de bloedvaten (DSA/ seldinger) Dagopname volwassenen Afdeling dagbehandeling .....dag...-...-... wordt u op verpleegafdeling 165 (dagbehandeling) verwacht. U wordt nog gebeld op..... tussen

Nadere informatie

Introïtusplastiek De ingang van de vagina ruimer maken

Introïtusplastiek De ingang van de vagina ruimer maken Introïtusplastiek De ingang van de vagina ruimer maken Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Uw gynaecoloog heeft met u besproken dat de ingang van uw vagina (schede)

Nadere informatie

U wordt nog gebeld door een medewerker van bureau opname voor de exacte opnamedatum. U wordt voor de behandeling verwacht op de afdeling:

U wordt nog gebeld door een medewerker van bureau opname voor de exacte opnamedatum. U wordt voor de behandeling verwacht op de afdeling: Kortverblijf Uw afspraak U wordt nog gebeld door een medewerker van bureau opname voor de exacte opnamedatum. U wordt voor de behandeling verwacht op de afdeling: dag, datum:., tijd:. Op de dag van de

Nadere informatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie Preoperatieve screening (POS) Onderzoek voorafgaand aan een operatie Inhoud 3 Inleiding 4 De preoperatieve screening (POS) 7 Voorbereiding op de operatie 9 Rondom de operatie 12 Uw POS-afspraak (zie achterzijde

Nadere informatie

Dagopname van kinderen en narcosevoorlichting voor kinderen en ouders

Dagopname van kinderen en narcosevoorlichting voor kinderen en ouders Dagopname van kinderen en narcosevoorlichting voor kinderen en ouders Kinderafdeling D3 U heeft een afspraak voor opname van uw kind op: Datum:... Tijd:... Inleiding Uw kind wordt binnenkort opgenomen.

Nadere informatie

Afdeling Kinderdagbehandeling

Afdeling Kinderdagbehandeling Afdeling Kinderdagbehandeling Locatie Zwijndrecht Albert Schweitzer ziekenhuis colofon februari 2015 pavo 0565 Inleiding Binnenkort wordt uw kind voor een dagbehandeling opgenomen in het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Chirurgie. Algemene informatie over de operatie. Afdeling: Onderwerp:

Chirurgie. Algemene informatie over de operatie. Afdeling: Onderwerp: Afdeling: Onderwerp: Chirurgie Inleiding Deze folder geeft u algemene informatie wanneer u een operatie moet ondergaan. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan

Nadere informatie

Sieraden. Bankpasjes en geld. Waardevolle bezittingen (zoals mobiel, ipad ed.) tijdens de operatie niet op de afdeling achter laten.

Sieraden. Bankpasjes en geld. Waardevolle bezittingen (zoals mobiel, ipad ed.) tijdens de operatie niet op de afdeling achter laten. Dagbehandeling U vindt de afdelingen dagbehandeling en Short-stay op de 3 e etage. De dagbehandeling bereikt u via route 67 en Short-stay via route 68. Met uw specialist heeft u afgesproken, dat u binnenkort

Nadere informatie

Algemene informatie rond de operatie bij een klinische opname op de kinderafdeling

Algemene informatie rond de operatie bij een klinische opname op de kinderafdeling Algemene informatie rond de operatie bij een klinische opname op de kinderafdeling Inleiding Deze folder geeft u enige algemene informatie wanneer uw kind een operatie moet ondergaan en wordt opgenomen

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling interne.

Welkom op de dagbehandeling interne. Welkom op de dagbehandeling interne www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling 5 Waar vindt u de dagbehandeling

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Perianale fistel. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Perianale fistel. rkz.nl Patiënteninformatie Perianale fistel rkz.nl Behandeling met een operatie In overleg met uw chirurg wordt u binnenkort in het RKZ geopereerd aan een perianale fistel. U wordt voor deze ingreep voor één

Nadere informatie

Dagopname vanwege een chirurgische ingreep

Dagopname vanwege een chirurgische ingreep Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Dagopname vanwege een chirurgische ingreep z Dagopname vanwege een chirurgische ingreep 1 Binnenkort komt u voor een dagopname

Nadere informatie

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten

Afdeling B6. Afdeling B6. De medewerkers. Afdelingshoofd. Zorgcoördinator. Verpleegkundigen. Afdelingsassistenten. Specialisten Afdeling B6 In deze brochure vindt u informatie over de gang van zaken op afdeling B6 van Gelre Apeldoorn. Op deze afdeling worden patiënten verpleegd voor traumatologie, vaatchirurgie, urologie, gynaecologie,

Nadere informatie

Afdeling Chirurgie en Dagbehandeling

Afdeling Chirurgie en Dagbehandeling Afdeling Chirurgie en Dagbehandeling Opgenomen worden in een ziekenhuis is niet prettig. U komt niet alleen in een andere omgeving terecht. Er staat ook een onderzoek, behandeling of operatieve ingreep

Nadere informatie

Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND

Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND Informatie over uw dagbehandeling FRANCISCUS VLIETLAND Welkom Binnenkort wordt u in Franciscus Vlietland opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een medische behandeling waarvoor u s ochtends

Nadere informatie

H Baarmoederverwijdering via de vagina

H Baarmoederverwijdering via de vagina H.85068.0219 Baarmoederverwijdering via de vagina 2 Inleiding U heeft samen met uw gynaecoloog besloten tot een vaginale baarmoederverwijdering. Wachtlijst U komt op de wachtlijst bij het Bureau patiënten

Nadere informatie

H Materiaal verwijderen

H Materiaal verwijderen H.218359.0416 Materiaal verwijderen Inleiding Er is bij uw kind bij een eerdere operatie, materiaal zoals schroeven, draad of een plaat op het bot gezet om dit bot goed te laten herstellen. In overleg

Nadere informatie

Soms vindt de patholoog, die het weefsel onderzoekt, dat niet al het tumorweefsel is verwijderd. Er volgt dan een tweede operatie.

Soms vindt de patholoog, die het weefsel onderzoekt, dat niet al het tumorweefsel is verwijderd. Er volgt dan een tweede operatie. Borstsparende operatie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten om een borstsparende operatie te ondergaan ter behandeling van een tumor in uw borst. Het doel van de operatie is om het tumorweefsel

Nadere informatie

Afdeling dagverpleging Chirurgie

Afdeling dagverpleging Chirurgie Afdeling dagverpleging Chirurgie Binnenkort wordt u verwacht op de Dagbehandeling. In deze folder leggen wij uit wat u kunt verwachten voor, tijdens en na de behandeling. Algemene informatie Dagbehandeling

Nadere informatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie

Opname bij geplande operatieve ingreep. Afdeling Patiënteninformatie 00 Opname bij geplande operatieve ingreep Afdeling Patiënteninformatie In deze folder vindt u informatie ter voorbereiding op uw ziekenhuisopname bij een geplande operatieve ingreep. Het kan gaan om een

Nadere informatie

Kijkoperatie aan de schouder

Kijkoperatie aan de schouder Kijkoperatie aan de schouder Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. 1 Inleiding U wordt binnenkort in het Albert Schweitzer ziekenhuis opgenomen voor een kijkoperatie aan uw

Nadere informatie

Vervanging van een pacemaker of ICD

Vervanging van een pacemaker of ICD Vervanging van een pacemaker of ICD Binnenkort wordt uw pacemaker of ICD vervangen op de afdeling Hartkatheterisatie in Rijnstate Arnhem. In deze folder vindt u informatie over deze ingreep. Neem altijd

Nadere informatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie

Onderzoek voorafgaand aan een operatie Preoperatieve screening (POS) Onderzoek voorafgaand aan een operatie Inhoud 3 Inleiding 4 De preoperatieve screening (POS) 7 Voorbereiding op de operatie 9 Rondom de operatie 12 Uw POS-afspraak (zie achterzijde

Nadere informatie

Chirurgische dagbehandeling met lokale anesthesie

Chirurgische dagbehandeling met lokale anesthesie Chirurgische dagbehandeling met lokale anesthesie In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op de Chirurgische Dagbehandeling (CDB) van het Radboudumc voor een kleine operatieve behandeling

Nadere informatie

H Liesbreuk

H Liesbreuk H.76005.0416 Liesbreuk Inleiding In overleg met u is besloten dat uw kind wordt geopereerd aan een liesbreuk. Een liesbreuk is een uitstulping van een stukje buikvlies door het lieskanaal. Om de breuk

Nadere informatie

Sedatie met Midazolam

Sedatie met Midazolam Sedatie met Midazolam Afdeling endoscopie gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Wat is sedatie met Midazolam? 3 Na de ingreep: wat merkt u van sedatie? 3 Eten en drinken 3 Heeft u diabetes? 3 Laat sieraden

Nadere informatie

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis 874366 Dagopname.indd 1 1 06-01-17 11:54 U wordt binnenkort voor een dagopname opgenomen in het Martini Ziekenhuis. Dagopname

Nadere informatie

Staaroperatie in dagbehandeling. Centrumlocatie

Staaroperatie in dagbehandeling. Centrumlocatie Staaroperatie in dagbehandeling Centrumlocatie Met uw behandelend oogarts heeft u afgesproken dat u binnenkort wordt geopereerd aan staar (cataract) op de afdeling "Chirurgische Dagbehandeling". In deze

Nadere informatie

Verwijderen van de sternumdraden

Verwijderen van de sternumdraden Cardiothoracale chirurgie Verwijderen van de sternumdraden www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CTC006 / Verwijderen van de sternumdraden / 10-10-2013

Nadere informatie

H.331700.1113. Operatie bij de ziekte van Dupuytren (kromtrekken van de vingers)

H.331700.1113. Operatie bij de ziekte van Dupuytren (kromtrekken van de vingers) H.331700.1113 Operatie bij de ziekte van Dupuytren (kromtrekken van de vingers) 2 Inleiding U heeft samen met uw arts besloten tot een operatie, waarvoor u één dag wordt opgenomen. De ziekte van Dupuytren

Nadere informatie

Deel 5. Operatie en ontslag

Deel 5. Operatie en ontslag . Operatie en ontslag Inhoud Voorbereiding op de operatie 1 Na de operatie 2 Terug naar de afdeling 3 Ontslag 5 De dag van ontslag 5 Vervolgafspraak 6 Ruimte voor vragen en aantekeningen 7 Patiënteninformatie

Nadere informatie

Informatie over het verpleegkundig en farmaceutisch opnamegesprek afdeling A5 Urologie

Informatie over het verpleegkundig en farmaceutisch opnamegesprek afdeling A5 Urologie Patiënteninformatie Informatie over het verpleegkundig en farmaceutisch opnamegesprek afdeling A5 Urologie rkz.nl Inleiding U heeft in overleg met uw specialist besloten tot een opname. Daarvoor wordt

Nadere informatie

Ingrepen rondom de anus

Ingrepen rondom de anus Ingrepen rondom de anus In overleg met uw arts heeft u besloten een operatie te laten verrichten ter behandeling van uw klachten rondom de anus. In deze folder leest u meer over de voorbereiding, de operatie

Nadere informatie

Tennisarm / Golfersarm

Tennisarm / Golfersarm Tennisarm / Golfersarm Algemeen In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten dat bij u een kleine operatie aan de arm wordt verricht. In deze folder leest u hoe de operatie in Bernhoven wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING

MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING MAAG-, DARM- & LEVERCENTRUM DAGBEHANDELING 331 Welkom Binnenkort wordt u in het Maag-, Darm- & Levercentrum van het Sint Franciscus Gasthuis opgenomen voor een dagbehandeling. Een dagbehandeling is een

Nadere informatie

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis 874366 Dagopname.indd 1 1 01-12-17 14:38 U wordt binnenkort voor een dag opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. We vinden

Nadere informatie

H.115801.0416. Besnijdenis (kind)

H.115801.0416. Besnijdenis (kind) H.115801.0416 Besnijdenis (kind) Inleiding In overleg met u is besloten dat uw kind een besnijdenis (circumcisie) ondergaat. Een besnijdenis is een operatie van de voorhuid van de penis. Hierbij wordt

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Anaal fissuur Kloofje of scheurtje in de anus. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Anaal fissuur Kloofje of scheurtje in de anus. rkz.nl Patiënteninformatie Anaal fissuur Kloofje of scheurtje in de anus rkz.nl In overleg met uw chirurg wordt u binnenkort in het Rode Kruis ziekenhuis behandeld voor een zogenoemde anaal fissuur. Dit is een

Nadere informatie

Actief slaap-apneu onderzoek

Actief slaap-apneu onderzoek Actief slaap-apneu onderzoek Binnenkort ondergaat u een actief slaap/apneu onderzoek. Deze folder geeft informatie over de operatie zelf, de voorbereiding en de periode na de operatie. Voorbereiding Wat

Nadere informatie

Orthopedie. Radiofrequente ablatie (RFA) van een afwijking in het bot

Orthopedie. Radiofrequente ablatie (RFA) van een afwijking in het bot Orthopedie Radiofrequente ablatie (RFA) van een afwijking in het bot Orthopedie Bij u is een afwijking in een bot gevonden, die behandeld kan worden met CT-geleide radiofrequente ablatie. Dit is een kleine

Nadere informatie