Bibliotheekagenda. najaar IJmond Noord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bibliotheekagenda. najaar 2014. IJmond Noord"

Transcriptie

1 Bibliotheekagenda najaar 2014 IJmond Noord

2 Bibliotheekagenda najaar 2014 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen, een nieuwe Bibliotheekagenda en het allerbelangrijkste: een hoop nieuwe activiteiten! In deze Bibliotheekagenda vindt u de activiteiten die Bibliotheek IJmond Noord u aanbiedt in de tweede helft van Het is een scala aan activiteiten. Van lezingen en literaire ontmoetingen tot workshops en informatiebijeenkomsten. U leest er in deze Bibliotheekagenda een korte omschrijving van. Meer informatie over deze activiteiten kunt u ook vinden op onze website U bent van harte uitgenodigd om mee te genieten van alle activiteiten! Voordelen met uw biebpas Behalve korting op de toegangsprijs van de meeste lezingen en workshops in deze Bibliotheekagenda, biedt het lidmaatschap van de bibliotheek nog meer voordelen. Op vertoon van uw bibliotheekpas krijgt u ook korting of iets extra s bij onder andere theaters, dierenparken, musea, pretparken en festivals. Denk aan Archeon, Attractiepark Slagharen, Museum Boijmans van Beuningen en nog veel meer! Kijk voor alle aanbiedingen op Geef eens een lezing cadeau! Heeft u er wel eens aan gedacht een lezing of andere activiteit aan iemand cadeau te doen? Een origineel idee voor een verjaardag, Sinterklaas, Kerst of gewoon zomaar!

3 Inloopspreekuur Visio Datum en tijd vrijdag 22 augustus, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk en vestiging Heemskerk Toegang gratis Koninklijke Visio verzorgt vanaf 11 juli regelmatig een inloopspreekuur in vestiging Beverwijk en in vestiging Heemskerk. Bezoekers kunnen binnenlopen voor informatie en advies bij slechtziend- en blindheid. Ook allerlei hulpmiddelen op het gebied van vergroting en verlichting (bij lezen erg belangrijk), mobiliteit, communicatie en verzorging kunnen worden bekeken en uitgeprobeerd. Overige data zie BUUV opening Datum en tijd woensdag 27 en vrijdag 29 augustus, uur op 27 augustus Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk op 29 augustus Toegang gratis BUUV is de sociale buurtmarktplaats in de IJmond, waar bewoners die iets voor elkaar willen doen met elkaar in contact komen. Tijdens de feestelijke opening wordt het BUUV prikbord geplaatst, wordt er uitleg gegeven over het gebruik en kunt u kennis maken met andere BUUV en. Meer informatie op Vlechtworkshop Spreker Ineke de Graaf, kapster Datum en tijd woensdag 3 september, ca uur Toegang 15,- per tweetal. Reserveren via of bij de klantenservice Met mooi gevlechte haren weer naar school zonder dat dit het ochtendritme door de war gooit? Kapster Ineke de Graaf laat zien hoe u snel strakke en mooie vlechten kunt maken. Daarna oefent u zelf met het door u meegenomen model (dochter, vriendin etc.).

4 Speel mee met Scrabbleclub Weerwoord Datum en tijd woensdag 17 september en 22 oktober, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, Café d Entree Toegang gratis Schuif gratis aan voor een spannend spelletje Scrabble in het gezellige Café d Entree. Wat doe je met die rottige Q en hoe haal je nou de meeste punten uit de Y? Leden van Scrabbleclub Weerwoord vertellen het u graag. De club scrabbelt om de week op dinsdagavond. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Cursus Ontdek het digitale web in 7 dingen Datum en tijd startbijeenkomst maandag 22 september, uur Duur afsluitende bijeenkomst maandag 12 januari 2015 Plaats bijeenkomsten in Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk Kosten 50,-; met bibliotheekpas 40,-. Meer informatie en aanmelden via obijmond@gmail.com. Maak samen met anderen kennis met diverse digitale toepassingen en programma s (Blogger, Google, YouTube en Picasa, social media en LinkedIn). Ook mediawijsheid (privacy, veiligheid, zoeken en copyright) komt aan bod. U bezoekt bijeenkomsten met andere deelnemers, maar het meeste werk doet u zelf thuis: huiswerk wordt gemaakt op een eigen blog. Coaches van de bibliotheek zijn veelvuldig bereikbaar voor vragen. Literaire ontmoeting met Arjan Postma Datum en tijd dinsdag 23 september, uur Plaats Kennemer Theater Beverwijk, Kleine zaal Toegang rang 1 16,-; rang 2 14,-; met bibliotheekpas 3,50 korting. Serieprijs voor 5 lezingen: 64,- ; met bibliotheekpas 57,-. Reserveren via Kennemer Theater, tel of Arjan Postma is freelance boswachter en bekend van De Wereld Draait Door. Hij laat geen kans onbenut om er op uit te trekken en weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. In zijn boek Buiten! tekent Postma zijn mooiste verhalen op. Verschillende dieren worden vanuit een heel ander perspectief dan gebruikelijk belicht en nieuwe natuurwetenswaardigheden passeren de revue.

5 Informatieavond Baanbrekend solliciteren Spreker Gerjan Apeldoorn, personal coach Datum en tijd woensdag 24 september, uur (duur: ca. 1 à 1,5 uur) Toegang 7,50; met bibliotheekpas 5,-. Reserveren via Solliciteren is bijna een vak en dat wordt vaak onderschat. Deze avond wordt aangegeven waar de baanbrekende mogelijkheden liggen. Het gehele sollicitatietraject wordt besproken, er worden tips gegeven en er is ruimte voor interactie. Aan de orde komen onder meer de keuze welke baan bij u past, hoe u de kans op een uitnodiging vergroot en hoe u een sollicitatiegesprek voert. Opfrisavond verkeerstheorie Spreker Jaap Bunk, politie Kennemerland Datum en tijd donderdag 25 september, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Toegang 7,-; met bibliotheekpas 5,-. Reserveren via Tijdens deze bijeenkomst zal er aandacht zijn voor de verschillende voorrangsregels, veranderingen in het verkeer en vervoersmiddelen en nieuwe regels rondom het rijbewijs. Is er een specifieke verkeerssituatie in Beverwijk en Heemskerk die u wilt bespreken? Geef het dan aan ons door! Mail naar info@obijmond.nl. Boekstart Baby Café Datum en tijd vrijdag 26 september, uur Toegang gratis Marije Bosman, diëtiste bij Viva Zorggroep weet alles van slechte eters en wat je daar aan kunt doen. Gratis inloop met koffie/thee voor ouders en grootouders.

6 Werken aan je persoonlijke effectiviteit Spreker Annelies Blom, Blomcoaching.nl Datum en tijd dinsdag 30 september, uur Toegang 8,50; met bibliotheekpas 6,-. Reserveren via Het lijkt wel alsof er voor alles een coach nodig is: relaties, loopbaan, gezondheid, geluk. Toch is dat niet zo gek. Het leven nu is ingewikkelder dan vroeger. Deze avond vertelt Annelies Blom hoe u uzelf kunt helpen in het vergroten van uw persoonlijke effectiviteit en hoe boeken u hierbij op weg kunnen helpen. Workshop genealogie voor beginners Spreker Marieke Dunselman Datum en tijd donderdag 2 oktober, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Toegang 12,-; met bibliotheekpas 10,-. Reserveren via Wie waren uw voorouders, hoe leefden ze, waar woonden en werkten ze? Of onderzoekt u liever de geschiedenis van een huis of boerderij, een militaire carrière, landsverhuizing, beroep of testament? Marieke Dunselman helpt u uw keus te bepalen, ze helpt bij het leggen van een goede basis en ze legt uit waar en hoe u de info kunt vinden. Kinderboekenweekfeest Datum en tijd zondag 5 oktober, uur Plaats Foyer Kennemer Theater Beverwijk Toegang gratis voor kinderen van 4-12 jaar Bibliotheek, theater en muziekschool vieren gezamenlijk feest in de Kinderboekenweek 2014! Daarom nodigen we je uit om op ons feestje te komen! Je kan in een parcours allerlei leuke verrassende activiteiten doen. Neem je vriendje of vriendinnetje mee en trek je feestkleding aan. Charlotte Dematons van De Gele Ballon is er ook bij en er zijn leuke boeken te koop.

7 Beginnen met internet Datum en tijd dinsdag 7 oktober, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Deelname 12,50; met bibliotheekpas 10,-. Reserveren via Wilt u leren internetten of kent u iemand die dat wel graag zou willen? Twee docenten helpen maximaal zes deelnemers in twee uur tijd geduldig op weg bij hun eerste stappen op het internet. Als u wilt kijken we na afloop samen met u hoe we de begeleiding voort kunnen zetten. Workshop Mindfulness Spreker Ria Tetteroo, preventiedeskundige Context Datum en tijd dinsdag 7 oktober, uur Toegang 5,-. Reserveren via of bij de klantenservice Maximaal 15 deelnemers. Tandenpoetsend de krant doornemen terwijl je intussen met handgebaren je kinderen naar school wuift. De mail lezen, terwijl je aan de telefoon zit. Voor je er erg in hebt doe je alles tegelijk, maar niets meer helemaal goed. In de workshop Mindfulness maakt u kennis met vaardigheden om te leven in het hier en nu. Heemskerkse bomen en hun verhaal Sprekers Nico Brantjes en Huub Huneker Datum en tijd woensdag 8 oktober, uur Toegang 7,-; met bibliotheekpas 5,-. Reserveren via Nico Brantjes en Huub Huneker zijn de schrijvers van het boek Heemskerkse bomen en hun verhaal. Een boekje, rijkelijk voorzien van foto s, gedichten en teksten over gebeurtenissen met bomen. Tijdens de lezing nemen beide heren u mee op een virtuele wandeling door Heemskerk langs verschillende van deze bomen.

8 Workshop over apps en kinderboeken: Wat app je? Spreker Bert Vegelien Datum en tijd donderdag 9 oktober, uur Toegang gratis Tijdens de Kinderboekenweek leert u aan de hand van een meegebracht prentenboek inhoudelijk selecteren. U krijgt informatie over vele apps voor kinderen. Interessant voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden. Meer informatie over de workshop op Lees dit boek! - Praten over de mooiste boeken Gespreksleider Tineke Opdam Datum en tijd woensdag 15 oktober, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, Café d Entree Toegang 3,-; met bibliotheek-/senz-pas 2,-. Kaartverkoop via en bij de administratie van het Centrum voor de Kunsten. Soms word je gegrepen door een verhaal en denk je: Dit boek moet iedereen lezen! Wat is er dan leuker om met een kop koffie in het leescafé over boeken te praten? Iedereen neemt zijn mooiste boek mee en vertelt waarom het zo bijzonder is. Raak je geïnspireerd door het verhaal van een ander, dan kun je aan het eind van (bibliotheek)boek ruilen. Autisme en puberteit - Lezing door een ervaringsdeskundige Spreker Jeffrey Bemelmans Datum en tijd dinsdag 21 oktober, uur Toegang 5,-. Reserveren via of bij de klantenservice Jeffrey (21) heeft het Syndroom van Asperger. Om mensen die met autisme te maken hebben te kunnen helpen, volgt hij een studie toegepaste psychologie. Hoe is zijn autisme van invloed geweest op zijn puberteit wat betreft sociale contacten, onderwijs en vaardigheden? Welke vaardigheden ontwikkelde hij in die periode? U krijgt tips en een beter beeld van wat autisme eigenlijk is.

9 De kracht van hypnotherapie Spreker Marjelle Termaten Datum en tijd donderdag 23 oktober, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Toegang 7,-; met bibliotheekpas 5,-. Reserveren via Hypnotherapie wordt ingezet om van kwalen af te komen of er makkelijker mee om te gaan zonder medicatie. Er zijn mooie praktijkvoorbeelden van mensen die enorm veel baat hebben bij hypnotherapie. Marjelle vertelt hierover en neemt een ervaringsdeskundige mee die veel baat heeft bij hypnotherapie. Ook kunt u meedoen met een oefening. Boekstart Baby Café Datum en tijd vrijdag 24 oktober, uur Toegang gratis, aanmelden vooraf niet nodig Anja Westra, jeugdbibliothecaris en mediacoach van de bibliotheek vertelt over de IPad voor ukkies. Gratis inloop met koffie/thee voor ouders en grootouders. Beginnen met internet Datum en tijd dinsdag 28 oktober, uur Deelname 12,50; met bibliotheekpas 10,-. Reserveren via Wilt u leren internetten of kent u iemand die dat wel graag zou willen? Twee docenten helpen maximaal zes deelnemers in twee uur tijd geduldig op weg bij hun eerste stappen op het internet. Als u wilt kijken we na afloop samen met u hoe we de begeleiding voort kunnen zetten.

10 Laat van je horen - Workshop blog- en columnschrijven Spreker Henk Asbreuk, schrijftrainer Datum en tijd woensdag 29 oktober en woensdag 12 november, uur (totaal 2 bijeenkomsten) Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Toegang 24,-; met bibliotheekpas 20,-. Reserveren via Eén van de motivaties van schrijvers: Wie schrijft die blijft. Levensverhalen, gedichten, een ingezonden brief, kort verhaal of roman, achter elke tekst zit het ego van de schrijver. Maar schrijven is ook gewoon een leuke, inspannend-ontspannende activiteit. Het wordt nog leuker als je weet hoe je beter kunt schrijven. Want: schrijven kun je leren! Dat geldt ook voor columns en blogs. Identiteitsfraude: Komt een vrouw bij de h@cker (Digiversity) Spreker Maria Genova Datum en tijd donderdag 30 oktober, uur Toegang 10,-; met bibliotheekpas 2,50 korting; digiversity passe partout (5 lezingen) 30,-; met bibliotheekpas 7,50 korting. Reserveren via of bij de klantenservice Het zal je maar gebeuren: iemand doet internetbestellingen uit jouw naam of laat jou opdraaien voor zijn verkeersboetes. Het lenen van iemands identiteit is tegenwoordig kinderspel. Maria Genova verdiepte zich er in en schreef er een boek over. Deze lezing is onderdeel van de Digiversity. Een serie van vijf lezingen voor mensen die nieuwsgierig zijn naar digitale ontwikkelingen. Nederland Leest Datum zaterdag 1 t/m zondag 30 november Plaats Bibliotheek IJmond Noord, alle vestigingen Het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten t Hart staat centraal tijdens Nederland Leest Het boek gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Het boek wordt tijdens de campagneperiode gratis verstrekt aan leden van Bibliotheek IJmond Noord (zolang de voorraad strekt).

11 Literaire ontmoeting met Elle van Rijn Datum en tijd dinsdag 4 november, uur Plaats Kennemer Theater Beverwijk, Kleine zaal Toegang rang 1 16,-; rang 2 14,-; met bibliotheekpas 3,50 korting. Reserveren via Kennemer Theater, tel of Elle van Rijn is naast schrijver columniste, scenarioschrijver en actrice. Haar nieuwste boek Overnight millionare gaat over Jerry die na een jeugd vol mishandelingen, stiefmoeders, opvanghuizen, pleeggezinnen en internaten ontdekt dat zijn biologische vader mogelijk Alfred Winkler is, een zakenman die miljoenen heeft nagelaten. Jerry zet alles op alles om via DNA-onderzoek vast te laten stellen dat hij Winklers zoon is. De geheimen van pensioen (AOW, pensioen, lijfrente) Spreker Gerrit-Jan Doorneweerd Datum en tijd woensdag 5 november, uur Toegang 10,-; met bibliotheekpas 8,-. Reserveren via Hoe krijg ik zelf meer invloed op mijn pensioenuitkeringen, beïnvloed ik wie er stiekem meesnoept uit mijn pensioenpot en kom ik er achter welke banken, adviseurs en verzekeringsmaatschappijen (wel) te vertrouwen zijn? En wat moet ik met mijn la vol verzekeringspapieren doen? Een lezing die u waardevolle ideeën biedt op grond waarvan u actie kunt ondernemen. Virtual Reality: de Oculus Rift (Digiversity) Spreker Charlie Vieillard Datum en tijd donderdag 6 november, uur Toegang 10,-; met bibliotheekpas 2,50 korting; digiversity passe partout (5 lezingen) 30,-; met bibliotheekpas 7,50 korting. Reserveren via of bij de klantenservice Deze 3D-bril maakt mensen over de hele wereld enthousiast en soms een beetje misselijk. De bibliotheek heeft er één in bezit en deze avond kun je ontdekken hoe het is om hem op te hebben. Deze lezing is onderdeel van de Digiversity. Een serie van vijf lezingen voor mensen die nieuwsgierig zijn naar digitale ontwikkelingen.

12 Gamen met je brein (Digiversity) Spreker Jan Jonk Datum en tijd donderdag 13 november, uur Toegang 10,-; met bibliotheekpas 2,50 korting; digiversity passe partout (5 lezingen) 30,-; met bibliotheekpas 7,50 korting. Reserveren via of bij de klantenservice Een computer aansturen met hersengolven? Is het al zover? Jazeker, de heren van GainPlay komen demonstreren hoe je kunt gamen met je brein door middel van bioreceptoren. Waar stopt dit? Deze lezing is onderdeel van de Digiversity. Een serie van vijf lezingen voor mensen die nieuwsgierig zijn naar digitale ontwikkelingen. Boekstart Baby Café Datum en tijd vrijdag 14 november, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Toegang gratis, aanmelden niet nodig Cathelijne Zevenbergen van Sterk in Gebaar leert je voorlezen met gebaren voor baby en peuter. Een workshop voor ouders en grootouders. Filmvertoning Een vlucht regenwulpen Datum en tijd dinsdag 18 november, uur Plaats Kennemer Theater Beverwijk, Kleine zaal Toegang 8,-; met bibliotheekpas 6,-. Reserveren via Tijdens Nederland Leest staat dit jaar Een vlucht regenwulpen van Maarten t Hart centraal. Deze avond wordt de gelijknamige film uit 1981 vertoond. De cast bestaat uit onder andere Jeroen Krabbé, Willeke van Ammelrooy, Rijk de Gooyer en Marijke Merckens. Voorafgaand aan de filmvertoning zal Corien Hildenbrant een inleiding verzorgen.

13 Lifehacking (Digiversity) Spreker Edo Postma Datum en tijd donderdag 20 november, uur Toegang 10,-; met bibliotheekpas 2,50 korting; digiversity passe partout (5 lezingen) 30,-; met bibliotheekpas 7,50 korting. Reserveren via of bij de klantenservice Meer dingen doen in minder tijd met meer plezier. Een paperclip als ritssluiting? Handiger gebruik maken van Outlook? Lifehackers uit de hele wereld willen hun tips met je delen en Edo Postma komt uitleggen hoe je daar van kan profiteren. Deze lezing is onderdeel van de Digiversity. Een serie van vijf lezingen voor mensen die nieuwsgierig zijn naar digitale ontwikkelingen. Google Glass (Digiversity) Spreker John Kivit Datum en tijd donderdag 27 november, uur Toegang 10,-; met bibliotheekpas 2,50 korting; digiversity passe partout (5 lezingen) 30,-; met bibliotheekpas 7,50 korting. Reserveren via of bij de klantenservice Heeft straks iedereen een Google bril op zijn neus staan? Glass Explorer John Kivit loopt er al een tijd mee rond en komt vertellen over wat je van deze Google Glass kan verwachten. En ja, je mag hem op. Deze lezing is onderdeel van de Digiversity. Een serie van vijf lezingen voor mensen die nieuwsgierig zijn naar digitale ontwikkelingen. Digitaal inloopspreekuur Datum en tijd iedere woensdag, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Toegang gratis Dit spreekuur is bedoeld voor mensen die willen leren om met de computer om te gaan, voor mensen die zich digitaal wel redden, maar even vast zijn komen te zitten en voor iedereen die meer wil ontdekken. U hoeft zich niet in te schrijven. U kunt gewoon binnenlopen met uw vraag of probleem. Tijdens het spreekuur kunt u oefenen en wordt u verder geholpen.

14 Inloop schrijfcafé Datum en tijd vanaf 2 september iedere 1e dinsdag van de maand, uur Toegang 10,- Het schrijfcafé is een plek waar elkaar en jezelf ontmoeten en het plezier in schrijven centraal staat. Elk schrijfcafé staat op zich, iedereen is welkom en schrijfervaring is niet nodig. Schrijven vanuit je hart is schrijven over wat er in je leeft. Laat je inspireren door creatieve opdrachten en laat de woorden zonder oordeel uit je pen vloeien. Laat je verrassen! Seniorencafé Datum en tijd vanaf 19 november iedere 3e woensdag van de maand, uur Plaats Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Beverwijk Toegang gratis, aanmelden niet nodig Kom naar de bibliotheek voor gezelligheid en informatie en ontmoet andere 55-plussers. De koffie en thee staat klaar. Er is elke keer een andere gratis workshop/lezing te volgen of een actueel thema te bespreken. Het thema van de eerste bijeenkomst is de sociale buurtmarktplaats BUUV ( Tablet café Datum en tijd vanaf 16 september iedere 3e dinsdag van de maand, uur Toegang gratis De tablet is immens populair. Onder het genot van een kopje koffie krijgt u tips om een tablet zo goed mogelijk te gebruiken. Per bijeenkomst is er een centraal thema, zoals nuttige apps, veiligheid en foto/film. Verder kunt u nieuwtjes en ervaringen uitwisselen met andere bezoekers.

15 Literaire ontmoetingen seizoen Bibliotheek IJmond Noord, het Kennemer Theater en The Read Shop Beverwijk presenteren opnieuw een serie literaire avonden. Bekende schrijvers lezen voor uit eigen werk en zorgen voor een levendige interactie met het publiek. In deze Bibliotheekagenda staan de twee literaire ontmoetingen die plaatsvinden in 2014 al genoemd (23 september: Arjan Postma en 4 november: Elle van Rijn). In 2015 bieden we u de volgende literaire ontmoetingen aan: 20 januari 2015 Franca Treur 17 februari 2015 Maarten van Rossem 24 maart 2015 Boekenborrel De literaire avonden vinden plaats in het Kennemer Theater, Kerkplein 1, 1941 HD Beverwijk. Kaarten voor deze lezingen zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater (telefoon ) of via Toegangsprijs per lezing: rang 1 16,- ; rang 2 14,- ; met bibliotheekpas 3,50 korting. Toegangsprijs Boekenborrel: 8,-; met bibliotheekpas 1,- korting. Serieprijs voor 5 lezingen: 64,- ; met bibliotheekpas 57,-. Foto s tijdens activiteiten Wij maken soms foto s bij activiteiten bestemd voor eigen publicaties (ook op internet) en om bijeenkomsten onder de aandacht te brengen van bezoekers. Wilt u aan ons doorgeven als u niet gefotografeerd wilt worden? Colofon Bibliotheekagenda najaar 2014 is een uitgave van Bibliotheek IJmond Noord. Het copyright van alle foto s in deze uitgave berust bij de betreffende fotograaf. Alle prijzen en informatie is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Vormgeving en realisatie: Mapa Marketing, Amsterdam.

16 Vestigingen en openingstijden Vestiging Beverwijk Kerkplein HD Beverwijk T Vestiging Uitgeest Dr. Brugmanstraat EN Uitgeest T Volwassenen Maandag Dinsdag Woensdag Vrijdag Zaterdag uur uur uur uur uur Maandag uur* Dinsdag uur* Woensdag uur* Vrijdag uur* Zaterdag uur * Tot uur zelfbediening Jeugd Maandag Dinsdag Woensdag Vrijdag Zaterdag uur uur uur uur uur Vestiging Heemskerk Maerten van Heemskerckplein EZ Heemskerk T Jeugdservicepunt Wijk aan Zee Dorpsduinen EG Wijk aan Zee T Maandag Dinsdag Vrijdag uur uur uur Meer informatie vindt u op Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag uur uur uur uur uur uur IJmond Noord

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 Agenda Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden u vanaf dit seizoen samen

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. najaar 2015. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. najaar 2015. IJmond Noord Bibliotheekagenda najaar 2015 IJmond Noord Bibliotheekagenda najaar 2015 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen en dus een nieuwe Bibliotheekagenda met

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw jaar en dus een nieuwe Bibliotheekagenda

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. voorjaar 2016. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. voorjaar 2016. IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2016 IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2016 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw seizoen en dus een nieuwe Bibliotheekagenda

Nadere informatie

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2018 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. najaar 2018 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) najaar 2018 1 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) najaar 2018 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden samen een aantrekkelijk en gevarieerd programma met cursussen en

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl nieuwsbrief Schooljaar 2015 2016 1 oktober 2015 nr. 6 Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl GAANDEWEG Opnieuw beginnen; een prachtig cadeau om elkaar te geven en elkaar te gunnen!

Nadere informatie

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders De bibliotheek biedt veel aantrekkelijke mogelijkheden. Of je nu komt om boeken of andere materialen te lenen, om mee te doen aan een activiteit

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Voorlezen en knutselen Elke eerste maandag en woensdag van de maand wordt er geknutseld en/of voorgelezen. Kinderen van 4-7 jaar en hun (groot) ouders

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden: WIJ Korrewegwijk Wat staat er op de agenda bij WIJ Ouder en Kind? De huiskamer van WIJ Ouder en Kind, is dé plek in de wijk voor ouders van kinderen van - 9 mnd tot 23 jaar. Een overzicht van de openingstijden:

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst. En het beste idee is... Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 6, 28-01-2015 Nieuwsbrief 2014-2015 NB 6, 28-01-2015 In dit nummer: Het beste idee 1 Carnaval 1 Schoolreis 2 Kinderen en hun sociale

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS

NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS NIEUWSBRIEF KINDERKRIEBELS Dag allemaal, Eindelijk is het zover!!! De eerste nieuwsbrief van Centrum KINDERKRIEBELS is er!! Vele van jullie zullen zich afvragen Centrum KINDERKRIEBELS wat is dat???? Hieronder

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl.

Nieuwsbrief. De Regenboog kleurt je leven. Leve het nieuwe Leven! Voor in uw agenda. De Regenboog. Arco Grisnigt AGrisnigt@H3O.nl. 4 maart 2016 Nieuwsbrief De Regenboog kleurt je leven Voor in uw agenda 8 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Noordendijk 10 maart thema bijeenkomst groep 1-2 Volkerakweg 24 maart paasviering 25 maart goede

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Les 9. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen

Thema Op zoek naar werk. Les 9. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk. Les 9. Het sollicitatiegesprek ntwoord geven op vragen Inleiding Maria heeft een afspraak met de manager voor een sollicitatiegesprek. Deze les gaat over het

Nadere informatie

PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS

PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS VRAGENLIJST: DEFINITIEF PROBIBLIO / BIEBPANEL 2015-4 ACTIVITEITEN EN SAMENWERKINGSPARTNERS AMSTERDAM, OKTOBER 2015 MAILTEKST Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: activiteiten en samenwerkingspartners

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

WIJKCENTRUM PANORAMA

WIJKCENTRUM PANORAMA WIJKCENTRUM PANORAMA Activiteiten 2017 In wijkcentrum Panorama kunt u terecht voor leuke, gezellige en leerzame activiteiten. Voor volwassenen, ouderen én kinderen. Voor alle activiteiten geldt: Aanmelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 d.d

Nieuwsbrief 10 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 10 d.d. 22-01-2019 Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Woensdag 23 januari 2019 Voorleesontbijt groep ½ t/m 8 Donderdag 24 januari 2019 Theatermiddag groep 5 en 7 GEANNULEERD

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hard tegen hard. Vechten voor je leven

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hard tegen hard. Vechten voor je leven Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Hard tegen hard Vechten voor je leven Lees hoofdstuk 1: Capuchon (blz. 5) In de 3de alinea staat: De chauffeur knikt naar hem. Wie is hem? De volgende zin is: Ze kent

Nadere informatie

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen

Wekelijkse inloopavonden familieopstellingen Subscribe Nieuwsbrief Transparant Juli 2014 View this email in your browser Beste lezer, Vol trots presenteren wij de vernieuwde nieuwsbrief van Transparant. Transparant maakt op dit ogenblik een positieve

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven.

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven. Nieuwsbrief 2 oktober 2015 Driejarigen groep Driesprong Even voor de zomervakantie heb ik u verteld over de ontwikkelingen rond een Driesprong op de Ceder. Een stap naar het integreren van onderwijs en

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Informatieavond groep 5-6

Informatieavond groep 5-6 Informatieavond groep 5-6 Welkom allemaal. Informatieavond groep 5-6 Schooljaar 2015-2016 8-9-2015 Informatieavond groep 5-6 Agenda Voorstellen Schoolmissie Gang van zaken in de groep Vakken en methoden

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Daarna laat Soumiya

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 2 juli 2015 Vakantiebieb-app Vanaf 1 juli is de VakantieBieb-app volledig beschikbaar: een app met e-books bestaande

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Inleiding heeft een afspraak met de manager voor een sollicitatiegesprek. Deze les gaat over het eerste deel van het

Nadere informatie

Mediaopvoeding: in gesprek over media. Justine Pardoen

Mediaopvoeding: in gesprek over media. Justine Pardoen Mediaopvoeding: in gesprek over media Justine Pardoen JUSTINE@OUDERS.NL Ouders Online Mijn Kind Online Mediaopvoeding.nl Bureau Jeugd en Media MEDIA EN ONZE AANDACHT STEEDS JONGER... WAAR GAAT HET HEEN?

Nadere informatie

Jouw klas in de bib.

Jouw klas in de bib. SCHOOLJAAR 2019-2020 Jouw klas in de bib. Ons gratis aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs in Haacht en Boortmeerbeek. Workshops, auteursbezoeken en lezingen op maat van kinderen en leerkrachten.

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Demet TV Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega.

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega. WELKOM bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega Zuidoost Fryslân WELKOM IN DE BIEB Welkom in de bibliotheken in Zuidoost Friesland.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips VoorleesExpress Samen met ouders aan de slag Praktische tips Samen met ouders aan de slag Ouders betrekken bij het voorlezen Je gaat straks via de VoorleesExpress twintig weken voorlezen bij een of meerdere

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema.

Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Aan de ouders van de kinderen van groep 1en 2: Nieuwbrief voor het nieuwe thema. Allereerst willen we alle ouders en kinderen een heel goed 2015 wensen. We wensen u veel gezondheid en geluk toe. We hopen

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Programma: Komt u ook?

Programma: Komt u ook? Woensdag 12 maart 2014 opent OBS De Delta haar deuren voor alle ouders van de school! Tijdens deze avond krijgt u als ouder de kans om lessen en presentaties te bezoeken die gegeven worden door de leerkrachten.

Nadere informatie

leren & ontspannen leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:44

leren & ontspannen leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:44 leren & ontspannen leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:44 leren en ontspannen_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:45 leren & ontspannen Er valt veel te lenen in Bibliotheek Den Haag, maar

Nadere informatie

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016

Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Nummer 6, 2 maart 2016 Schooljaar 2015-2016 Agenda 1 en 3 maart Oudergesprekken 4 maart Afsluiting thema Water 15 maart Studiedag, alle kinderen vrij 19 maart Open Dag 24 maart Paas/lente markt 25 maart

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober 38 e jaargang nr.07 ALGEMEEN NIEUWS: Afsluiting project Kinderboekenweek: De afsluiting van ons project Kinderboekenweek is op vrijdag 13 oktober. Alle

Nadere informatie

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur

Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Uitnodiging workshop dag vrijwilligers 21 oktober 15:30 uur 20:30 uur Beste vrijwilliger, In navolging van de succesvolle workshop dagen van voorgaande keren, organiseert het Vrijwilligers College op 21

Nadere informatie

De Driestroom Begeleiding bij zelfstandig wonen

De Driestroom Begeleiding bij zelfstandig wonen De Driestroom voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding bij zelfstandig wonen Begeleiding bij zelfstandig wonen Woont u zelfstandig of wilt u zelfstandig gaan wonen? Heeft u daar begeleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014

Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2014-2015 oktober 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Kinderboekenweek Alles in 1 afsluiting

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013

Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Producten aangeboden door de Openbare Bibliotheek Rijssen-Holten aan het Voortgezet Onderwijs 2012-2013 Voorwoord Uw school besteedt het komend schooljaar natuurlijk veel aandacht aan mediawijsheid en

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 7 januari 2016 Ben Tiggelaar over 'Mooi werk' Ben Tiggelaar, de schrijver van het bekende boek Dromen, Durven, Doen,

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN

ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN ZORGELOOS OP UITJE, VOOR OUDERS EN BEGELEIDING VAN AUTISTISCHE KINDEREN Inhoud: - Zorgeloos op uitje -Wat is autisme? - Wat houd een uitje precies in? - 15 TIPS om uw uitje tot een succes te maken Marinka

Nadere informatie

ACTIVITEITEN RONDEDANS

ACTIVITEITEN RONDEDANS ACTIVITEITEN In de RONDEDANS Dienstencentrum Rondedans Julianastraat 74 2316 NZ Leiden Tel: 071-7074200 E-mail: g.zanda@radiuswelzijn.nl Dienstencentrum Rondedans Weekoverzicht vaste activiteiten Maandag

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch 8 mei 2014 Bieb gesloten op Hemelvaartsdag Let op: donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, zijn de vestigingen van Bibliotheek 's- Hertogenbosch gesloten. Dank voor uw

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie