Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch 8 mei 2014 Bieb gesloten op Hemelvaartsdag Let op: donderdag 29 mei, Hemelvaartsdag, zijn de vestigingen van Bibliotheek 's- Hertogenbosch gesloten. Dank voor uw begrip.

2 Ervaar het gemak van een inspirerende leeszomer! Ga je deze zomer op vakantie? Of blijf je lekker thuis? Waar je ook voor kiest, de zomerperiode leent zich bij uitstek voor het lezen van de mooiste boeken. Maak gebruik van ons Vakantiepakket en je bent verzekerd van je favoriete titels. Lees je liever van een scherm? Struin dan door onze collectie van ruim e-books. En download de VakantieBieb-app met toegang tot de populairste zomerboeken. Of lees eens met je oren via de LuisterBieb-app. Samen met de bieb wordt de zomer van 2014 een inspirerende leeszomer! Workshop: baby- en kindergebaren Communiceren met je kind als praten nog niet lukt? Dat doe je met gebaren, leuk en leerzaam! In mei presenteert de bieb in beide jeugdbiebs vier keer de workshop 'babyen kindergebaren'. Tijdens de gratis workshop lezen we samen boekjes, zingen we liedjes en leren we gebaren. Doe je mee? Stilzitten is uitgesloten! Workshop: 'durftevragen' voor zzp'ers en professionals Op maandag 26 mei vindt in het Groot Gasthuis de workshop 'Durftevragen' plaats. Tijdens deze workshop voor zzp'ers en professionals ervaren deelnemers dat hun hoofd vol zit met kennis, kennissen, mogelijkheden en verbindingen waarvan ze het bestaan bijna waren vergeten. Durftevragen maakt je hoofd en creativiteit (extra) wakker, zodat je zelf gemakkelijker dingen in beweging kunt zetten. Maar ook anderen helpt met hun vraagstukken. Door kennis, ideeën en diensten te delen en netwerken met elkaar te verbinden.

3 Inloopbijeenkomst voor ouders over dyslexie, AD(H)D en autisme Op woensdagochtend 14 mei opent stadsbieb Rosmalen haar deuren voor een gratis inloopbijeenkomst voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder dyslexie, AD(H)D en autisme. Van 10:00 tot 12:00 uur kunnen ouders en andere geïnteresseerden ervaringen met elkaar uitwisselen en geven deskundige vrijwilligers van oudervereniging Balans advies en ondersteuning. Prentenboek van het Jaar 2015 Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken uit 2013 gekozen die de Prentenboek TopTien compleet maken. Deze tien boeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die worden gehouden van woensdag 21 januari t/m zaterdag 31 januari Kom kennis maken met het Groot Gasthuis Op zaterdag 17 mei kunt u van tot uur kennismaken (en kennis maken) met het Groot Gasthuis. In en rondom de kapel van het GZG is rondom het thema 'oud wordt weer nieuw' van alles te doen. Zo kunt u op het buitenterrein samen met de Bossche Boeren bouwen aan een eetbare stadstuin. In de kapel is een creatieve markt waar hergebruik en zelf maken centraal staan, denk aan retrostoffen, vintage accessoires en zelfgemaakte kleding. Doe mee aan diverse workshops of sluit aan bij de rondleiding door het oude ziekenhuis.

4 Marelle Boersma toont plaats delict-locaties in Bossche binnenstad Als opmaat naar 'Juni - Maand van het Spannende Boek' presenteert Bibliotheek 's- Hertogenbosch op zaterdag 31 mei een gratis toegankelijke literaire ontmoeting met Marelle Boersma. De thrillerschrijfster van bestseller Vals alarm en recent Nobody toont deelnemers onder andere de plaats delicten in de Bossche binnenstad die een rol spelen in haar nieuwste boek. Het werk van Boersma wordt gekenmerkt door actuele onderwerpen, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen. Nieuw: App Bibliotheek Wise Uw boeken verlengen en reserveren met uw smartphone of tablet? Er is een nieuwe biebapp die dit heel gemakkelijk maakt: de Bibliotheek Wise App. Hiermee heeft u altijd en overal toegang tot de catalogus en Mijn bibliotheek. Laat u inspireren door de aanwinstenoverzichten, (persoonlijke) lees- en luisteradviezen en de waardering voot titels van anderen. Ook handig: u kunt via de app voortaan boeken reserveren en verlengen voor uw gezinsleden! Met korting naar Theater Artemis Bekdichtzitstil van Theater Artemis en Theater Antigone is op 15 en 16 mei voor het laatst te zien dit jaar. Over drukke, soms onhandelbare kinderen en hun onderlinge vriendschap. Vrijdag 16 mei is er speciaal voor kids vanaf 8 jaar om uur de Masterclass Wild Spelen met aansluitend Wild Friet Eten. Combiticket à 10,00 te koop aan de kassa. Biebleden krijgen twee kaarten voor de prijs van één. Beide avonden zijn er nagesprekken met makers, specialisten en ervaringsdeskundigen. Gratis toegankelijk voor kaartkopers.

5 Week van het Luisterboek De week van 19 t/m 25 mei 2014 staat in het teken van het Luisterboek. Deze gesproken boeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te 'lezen'. In de auto of trein, of tijdens het sporten of in bed. En voor veel blinden en slechtzienden is het luisterboek de enige manier om te lezen. Tijdens de week ontvangen biebleden bij de Servicebalie het Luistergeschenk, geschreven en gelezen door Renate Dorrestein (zolang de voorraad strekt). En maak kans op een Urbanears-koptelefoon door vóór 12 mei te stemmen op uw favoriete luisterboek. Gezocht: vrijwilligers die graag voorlezen Voor het opstarten van een voorleesgroep in Park Eemwijk en uitbreiding van de leesgroep in WoonZorgCentrum Nieuwehagen is Bibliotheek s-hertogenbosch op zoek naar vrijwilligers. Met een kleine groep (dementerende) bewoners worden wekelijks korte verhalen en gedichten gelezen. Spreekt u dit aan? Het doel van het voorlezen is in eerste instantie het bieden van een fijne en ontspannende activiteit, die aansluit bij de belangstelling van de bewoners. Voor ouderen met (beginnende) dementie die niet meer in staat zijn hun eigen verhaal of delen daarvan te vertellen, stimuleren voorgelezen fragmenten de herinnering. Workshop: Poëzie lezen en schrijven In juni verzorgt Neerlandica en docent Ceciel Boudewijn twee workshops rondom poëzie in De Bovenkamer. Op dinsdag 17 juni staat het thema 'geluk' in het werk van Marjoleine de Vos centraal. Deelnemers lezen gezamelijk enkele gedichten van De Vos en bespreken met elkaar wat het leven de moeite waard maakt. Op donderdag 26 juni laten deelnemers zich inspireren door het werk van Esther Jansma en beschrijven daarna een 'oud voorwerp' van henzelf. Voor deelname is ervaring met het lezen en/of schrijven van poëzie niet nodig.

6 Met korting naar de Tovenaar van Oz Na de succesvolle boekadaptaties Kruistocht in Spijkerbroek en Oorlogswinter brengt het Nationaal Jeugd Musical Theater dit seizoen het verhaal van De Tovenaar van Oz (6+) naar het theater. Deze voorstelling is te zien op zondag 18 mei in Theater aan de Parade. Biebleden ontvangen 5,- korting op de toegangskaarten. Reserveer viawww.theateraandeparade.nl of telefonisch o.v.v. Korting met je biebpas bij Bosch Ticket op (lokaal tarief). Foto: Wim Lanser Openbare Bibliotheek 's-hertogenbosch nieuws@bibliotheekdenbosch.nl - Klik hier om uw abonnement op deze nieuwsbrief te wijzigen. Copyright (C) HKA. Alle rechten voorbehouden.

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 2 juli 2015 Vakantiebieb-app Vanaf 1 juli is de VakantieBieb-app volledig beschikbaar: een app met e-books bestaande

Nadere informatie

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega.

WELKOM. bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n. Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega. WELKOM bij Bibliotheken Zuidoost Frysl n Appelscha Beetsterzwaag Gorredijk Haulerwijk Noordwolde Oosterwolde Ureterp Wolvega Zuidoost Fryslân WELKOM IN DE BIEB Welkom in de bibliotheken in Zuidoost Friesland.

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015

Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Dit is er te doen in... januari, februari en maart 2015 Voorlezen en knutselen Elke eerste maandag en woensdag van de maand wordt er geknutseld en/of voorgelezen. Kinderen van 4-7 jaar en hun (groot) ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch 27 november 2014 Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch stadsbiebs zijn op pakjesavond eerder gesloten Op vrijdag 5 december sluiten stadsbieb Centrum en stadsbieb Rosmalen om 16:00 uur hun deuren in

Nadere informatie

Voordelen van de bieb

Voordelen van de bieb Voordelen van de bieb Een abonnement van de bieb biedt jou eindeloos lees-, kijk- en luisterplezier. Naast boeken leen je ook gratis muziek, films, luisterboeken, tijdschriften en bladmuziek. Een keuze

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Vragenlijst onderzoek 2016-1 Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Geachte heer/mevrouw [ACHTERNAAM], Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het volgende onderzoek

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 9 juni 2016 De VakantieBieb is er weer! De vakantiebieb is het zomercadeau van de Bibliotheek en is 'open' van 1 juni

Nadere informatie

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD

Digitaal Handig(er) IJmond Noord. voorjaar 2016 IJMOND-NOORD Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 IJMOND-NOORD IJmond Noord Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 Agenda Digitaal Handig(er) voorjaar 2016 SeniorWeb en Bibliotheek IJmond Noord bieden u vanaf dit seizoen samen

Nadere informatie

Laat u verrassen en INSPIREREN!

Laat u verrassen en INSPIREREN! Laat u verrassen en INSPIREREN! De Nieuwe Bibliotheek De bibliotheek is tegenwoordig zo veel meer dan alleen boek-uitleen. Boeken blijven en ze blijven belangrijk, maar media als cd s, dvd s, cd-roms,

Nadere informatie

De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen

De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen De Bibliotheek voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen EEN KIND DAT 15 MINUTEN PER DAG LEEST, LEERT DUIZEND NIEUWE WOORDEN PER JAAR! 1 Wat kan de Bibliotheek betekenen voor kinderdagverblijven en

Nadere informatie

AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN

AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN AANBOD VOORSCHOOLS IN DE GEMEENTE WIERDEN VAN DE BIBLIOTHEEK WIERDEN SCHOOLJAAR 2009 2010 Aanbod Voorschools 2009-2010 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 1. Bibliotheekabonnement 4 2. Introductiebezoek 5 3. Lezingen

Nadere informatie

Taal vergroot je wereld samen met de Bibliotheek

Taal vergroot je wereld samen met de Bibliotheek Taal vergroot je wereld samen met de Bibliotheek Westfriese Bibliotheken jong geleerd, is oud gedaan Ruim 15% van de kinderen in Nederland loopt een risico op taalachterstand. Wie moeite heeft met lezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Een nieuwsbrief met nieuw speelgoed, nieuws over de voorleesdagen en het mamacafé.

Nieuwsbrief januari Een nieuwsbrief met nieuw speelgoed, nieuws over de voorleesdagen en het mamacafé. Nieuwsbrief januari 2015 Een nieuwsbrief met nieuw speelgoed, nieuws over de voorleesdagen en het mamacafé. E+I 15 Werkbank Bosch E+I 180 Ziekenhuis met balie, behandelkamer, röntgen, operatiekamer en

Nadere informatie

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015

Jeugd en ouders. augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders augustus t/m december 2015 Jeugd en ouders De bibliotheek biedt veel aantrekkelijke mogelijkheden. Of je nu komt om boeken of andere materialen te lenen, om mee te doen aan een activiteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til Nieuwsbrief obs de Dordtse Til 19 februari 2015 Nummer 7 Welkom Op 2 februari is Yelano Verhulsdonk begonnen op de peuterspeelzaal bij juf Annie en juf Inez. Op 12 februari is Siem Christ begonnen in de

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt.

Vanuit de Directie Namens het hele team wensen wij u een heel gelukkig Wij hopen dat het voor iedereen een SCHITTEREND jaar wordt. Jaargang 10 Nummer 10 11 januari 2019 Agenda Vrijdag 11 januari 2019 Woensdag 16 januari 2019 Vrijdag 18 januari 2019 Zondag 20 januari 2019 Maandag 21 januari t/m Vrijdag 1 februari Woensdag 23 januari

Nadere informatie

Aanbod voor zorgcentra 2015-2016

Aanbod voor zorgcentra 2015-2016 Pagina 1 de Bibliotheek voor ouderen Aanbod voor zorgcentra 2015-2016 Pagina 2 de Bibliotheek voor ouderen De Westfriese Bibliotheken willen lezen voor iedereen mogelijk én plezierig maken. Daarbij richten

Nadere informatie

Altijd blijven lezen en luisteren. Rijn en Venen

Altijd blijven lezen en luisteren. Rijn en Venen Altijd blijven lezen en luisteren Rijn en Venen Altijd blijven lezen en luisteren De Bibliotheek Rijn en Venen wil dat iedereen kan blijven lezen. Ook als lezen moeilijker wordt. Als professional in de

Nadere informatie

Leenwijzer Geniet met de bieb!

Leenwijzer Geniet met de bieb! Leenwijzer 2017 Geniet met de bieb! De Mariënburg Beek-Ubbergen Bemmel Beuningen De Biezantijn Elst Ewijk Gendt Hatert Heteren Huissen Kekerdom Lent Leuth Malden Millingen aan de Rijn Muntweg Ooij Oosterhout

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 7 januari 2016 Ben Tiggelaar over 'Mooi werk' Ben Tiggelaar, de schrijver van het bekende boek Dromen, Durven, Doen,

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

Zomervakantie 5,- VIER DE BIJ WORKSHOPS OF GRATIS

Zomervakantie 5,- VIER DE BIJ WORKSHOPS OF GRATIS VIER DE Zomervakantie BIJ WORKSHOPS 5,- OF GRATIS Van maandag 22 juli tot en met zondag 1 september kun je bij Cultura de zomervakantie vieren! Kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten. Bekijk

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd

Inhoud. Mijn leven. mijn vrije tijd Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Hobby... 4 Hoofdstuk 2 Contact... 6 Hoofdstuk 3 Lezen... 8 Hoofdstuk 4 Kijken... 10 Hoofdstuk 5 Spelen... 12 Hoofdstuk 6 Samen in een huis... 14 Hoofdstuk 7 Op bezoek...

Nadere informatie

Bibliotheek voor ouderen. Aanbod voor zorgcentra 2015. Bibliotheekaan-huis. Aan. De Kempen

Bibliotheek voor ouderen. Aanbod voor zorgcentra 2015. Bibliotheekaan-huis. Aan. De Kempen Bibliotheek voor ouderen Aanbod voor zorgcentra 2015 Bibliotheekaan-huis huis en toch bli- Aan gebonden De Kempen jven lezen? Bibliotheek voor ouderen Bibliotheek De Kempen wil lezen voor iedereen mogelijk

Nadere informatie

LEENWIJZER De beste plek om je leeshonger te stillen

LEENWIJZER De beste plek om je leeshonger te stillen LEENWIJZER 2019 De beste plek om je leeshonger te stillen Je bent welkom in onze 26 vestigingen: De Mariënburg Angeren Beek-Ubbergen Bemmel Beuningen De Biezantijn Doornenburg Elst Ewijk Gendt Groesbeek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 31 augustus 2015 Voorlezen Platvoetje en opening Heksenhuis Het voorlezen gaat weer van start! Vanaf 2 september wordt

Nadere informatie

Digitale prentenboeken. voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Digitale prentenboeken. voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Digitale prentenboeken voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Prentenboeken komen tot leven Digitale peuter- en prentenboeken voor op de computer en apps voor smartphone of tablet: er komen er steeds meer,

Nadere informatie

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje

Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Omdat onze vriendin niet alles meer onthoudt, helpen we haar een handje Vandaag is: Donderdag 24 december 2015 Medicijnen 2 x paracetamol met een slokje water en vermelden in de app u- Pedicure Ik moet

Nadere informatie

Nieuwe kleuters die bij start nieuwe schooljaar gaan beginnen in de kleutergroepen:

Nieuwe kleuters die bij start nieuwe schooljaar gaan beginnen in de kleutergroepen: Info, 3 juli 2015 Beste ouders /verzorgers, Het schooljaar loopt snel naar het einde toe. Het weer werkt gelukkig mee om de brug naar de vakantie te slaan maar er gaat nog wel het een en ander gebeuren

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

VRAGEN THEMA PARKEREN

VRAGEN THEMA PARKEREN VRAGEN THEMA PARKEREN 1. Waar kan ik zo goedkoop mogelijk parkeren in s-hertogenbosch? A. Alle parkeergarages en transferia in en om de stad hebben dezelfde tarieven. B. Aan de rand van de stad zijn er

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord

Bibliotheekagenda. voorjaar 2015. IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 IJmond Noord Bibliotheekagenda voorjaar 2015 Wat is er de komende tijd in Bibliotheek IJmond Noord te beleven? Alweer een nieuw jaar en dus een nieuwe Bibliotheekagenda

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo

2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo 2016 Ontmoeten & Activiteitenkalender Careaz Dr. Jenny Dinxperlo Zondag 03 januari Wat? Waar? Kosten Gehele dag Zondags-tref Koffie/ thee met iets lekkers Veensgracht 1 Aanmelden: Niet nodig Maandag 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015

Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015 Thema nieuwsbrief Karel in de lente April 2015 Beste ouders en/of verzorgers Tijdens de vorige thema s hebben de kinderen veel gedaan. Zo hebben ze uitstapjes gedaan, geknutseld, gezongen en de boekjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool 14 januari 20 15 Jaargang 6, nummer 4 Nieuws van de directie Inhoud Tanden poetsen 1 Lunchtips 1 Voorstelling 1 Website 1 Allereerst voor u allen de beste wensen

Nadere informatie

Als u met dementie te maken krijgt

Als u met dementie te maken krijgt Als u met dementie te maken krijgt - 2 - Als u met dementie te maken krijgt, is het fijn te weten dat QuaRijn diverse mogelijkheden heeft om u te ondersteunen. Bij u in huis Met wat hulp en ondersteuning

Nadere informatie

Agenda. Schoolafspraak. Nieuwsberichten. 1 juli 2016 - nummer 18 Jaargang 35

Agenda. Schoolafspraak. Nieuwsberichten. 1 juli 2016 - nummer 18 Jaargang 35 1 juli 2016 - nummer 18 Jaargang 35 Agenda 06-07 Inloop van 8.15 uur 8.30 uur 13-07 Kennismaking nieuwe groep om 11.30 uur 15-07 3 e Rapport mee naar huis Schoolafspraak Lege verpakkingen (drinken en knijppakjes)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het hele schoolgebouw is in kerstsfeer gebracht en overal branden lichtjes en proef je de warme gezelligheid.

Nieuwsbrief. Het hele schoolgebouw is in kerstsfeer gebracht en overal branden lichtjes en proef je de warme gezelligheid. Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 07 dec. 2016 Kerstfeest op KC De Troubadour Ook dit jaar vieren we natuurlijk het kerstfeest op de Troubadour. Het hele schoolgebouw is in kerstsfeer gebracht en overal

Nadere informatie

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening Digitale dienstverlening Rapportage Biebpanel Samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van het Biebpanel onderzoek naar de digitale dienstverlening, gehouden in oktober 2014. 31 januari 2015 Biebpanel:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch

Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch Nieuwsbrief Bibliotheek 's-hertogenbosch - 31 maart 2016 Arita Baaijens Nieuwe directeur BiEB Nieuw op Pressreader Samenwerking BiEB en Jureka De BiEB gaat een

Nadere informatie

de Bibliotheek aan den IJssel

de Bibliotheek aan den IJssel Onderzoek 3-2014 Digitale dienstverlening de Bibliotheek aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Samenvatting - onepager Website De website van de

Nadere informatie

LEENWIJZER 2018 De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft 26 vestigingen

LEENWIJZER 2018 De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft 26 vestigingen LEENWIJZER 2018 De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft 26 vestigingen De Mariënburg Angeren Beek-Ubbergen Bemmel Beuningen De Biezantijn Doornenburg Elst Ewijk Gendt Groesbeek Haalderen Hatert Heteren Huissen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 maart 2011, jaargang 4, nummer 3 Ontmoeting met Erik Vlaminck

Nieuwsbrief 15 maart 2011, jaargang 4, nummer 3 Ontmoeting met Erik Vlaminck 1 van 5 18-3-2013 18:10 Nieuwsbrief 15 maart 2011, jaargang 4, nummer 3 Ontmoeting met Erik Vlaminck Exclusief voor leden: gratis boekje over Kader Abdolah tijdens Boekenweek Winkler Prins online vanaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer12 12-07-2019 Bedankt! Het schooljaar zit erop; 6 weken vakantie staan voor de deur. Een mooi moment om iedereen te bedanken die, op welke

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

bieb april t/m juni 2016

bieb april t/m juni 2016 Te doen in en om de bieb april t/m juni 2016 Workshops, voorlezen, cursussen, elab themadagen, lezing, Taalcafé Wanneer en waar? Alphen aan den Rijn 09.30-11.30 uur Dinsdag 5 april, 3 mei en 7 juni Boskoop

Nadere informatie

"Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je:

Mijn Bibliotheek is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met Mijn Bibliotheek kun je: Registreer bij Mijn Bibliotheek "Mijn Bibliotheek" is dé online toepassing om jouw activiteiten in de bib van om het even waar te beheren. Met "Mijn Bibliotheek" kun je: ontleende materialen verlengen

Nadere informatie

Aanbod voor Zorgcentra 2014-2015

Aanbod voor Zorgcentra 2014-2015 de Bibliotheek voor Ouderen Aanbod voor Zorgcentra 2014-2015 Pagina2 De Bibliotheek voor Ouderen De Westfriese Bibliotheken willen lezen voor iedereen mogelijk én plezierig maken. Daarbij richten wij ons

Nadere informatie

Start school 2015-2016

Start school 2015-2016 24-06- 15 n ummer 20 Inhoud - - Start school 2015-2016 Begin van het nieuwe schooljaar starten we met de nadruk op de groepsdynamiek. Daarom zullen we o.a. in de eerste week nog niet starten met IPC, maar

Nadere informatie

Themabrief. Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015. PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids.

Themabrief. Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015. PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids. Themabrief Wij gaan op vakantie 11-05-2015-09-07-2015 PSZ Het Talent, De Wildestraat 38-40, Schiedam t: 06-42062584 e:pszhettalent@komkids.com Wat willen wij? Het laatste thema van dit schooljaar staat

Nadere informatie

Centrum voor Jeugd en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin Centrum voor Jeugd en Gezin N o v e m b e r 2 0 1 2 J a a r g an g 1, n u m m e r 2 Week van de Opvoeding voor veel ouders eerste kennismaking met het CJG Inhoud Week van de Opvoeding, terugblik Bereikbaarheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4

Nieuwsbrief nummer 2 23 september 2014 Pagina 1 van 4 Pagina 1 van 4 Inhoudsopgave Algemeen: Nieuwe Collega s Algemeen: Stagiaires SO: Kijkles gym SO: Kinderboekenweek Aerofitt Zutphen VSO Leerlingenraad Gebarentraining Ouderavond participatiewet Bijlage

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015

VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015 VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015 -Kalender -De Nationale Voorleesdagen 2015 KALENDER Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest, kinderen s middags vrij Dinsdag 9 december MR vergadering Donderdag 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Inhoudsopgave Voorwoord 1 Voorleeskring 2 Themacollectie 2 Wisselcollectie 3 Instellingsabonnement 3 Daisyspeler 4 Informatiebijeenkomst Anders lezen

Nadere informatie

Badwater 2016-2017 - Harderwijk - De Sypel - De Woelwaters

Badwater 2016-2017 - Harderwijk - De Sypel - De Woelwaters Herfstvakantie Zomer vakantie 32 Maandag 8 augustus 2016 19:00-20:00 Dinsdag 9 augustus 2016 Woensdag 10 augustus 2016 19:00-20:00 Donderdag 11 augustus 2016 Vrijdag 12 augustus 2016 19:00-20:00 Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 De vakantie is begonnen maar wij gaan deze zomer gewoon door met tal van activiteiten! Diverse bootcamps; er zijn nog enkele plaatsjes vrij! En onze zomerlessen die ook toegankelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat?

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat? In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2015 Wist u dat? Nieuws uit groep 1 & 2 Musical groep 8 Groepsindeling 2015-2016 Uitnodiging Feestelijk Overblijven Onderzoek continurooster Oud papier Zomerlezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Onze website

Nieuwsbrief. Onze website Nieuwsbrief Onze website Mei 2014 IN DIT NUMMER: Website 1 Data sportdagen en schoolreisje Bloesem op de Olmenhorst 1/2 De natuurclub gaat weer van start Sportservice Haarlemmermeer Olympia s kids tour

Nadere informatie

AANBOD 0 tot 4 jarigen

AANBOD 0 tot 4 jarigen AANBOD 0 tot 4 jarigen www.bibliotheekenschede.nl Boekstart Vanaf november 2010 zijn alle bibliotheekvestigingen in Enschede officieel van start gegaan met het project BoekStart. BoekStart is een samenwerkingsproject

Nadere informatie

Samen digitaal in Blankenberge

Samen digitaal in Blankenberge Programmaboekje Samen digitaal in Blankenberge Al voor het tiende jaar op rij organiseert LINC de Digitale Week in heel Vlaanderen. Ook in Blankenberge worden er van 22 tot 30 april gratis activiteiten

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

t Talent Nieuwsbrief Januari 2019 Niet vergeten: Voorleesontbijt TIP! 10 Minuutjes lezen met je kind Nieuw in deze nieuwsbrief: Centrum Jeugd en Gezin

t Talent Nieuwsbrief Januari 2019 Niet vergeten: Voorleesontbijt TIP! 10 Minuutjes lezen met je kind Nieuw in deze nieuwsbrief: Centrum Jeugd en Gezin t Talent Januari 2019 Nieuwsbrief Niet vergeten: Voorleesontbijt TIP! 10 Minuutjes lezen met je kind Nieuw in deze nieuwsbrief: Centrum Jeugd en Gezin Voorwoord Beste Ouder(s)/verzorger(s), We zijn inmiddels

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Extra aandacht vragen én geven

Extra aandacht vragen én geven SPECIAL September 2015 Extra aandacht vragen én geven Programma Week van Dementie Extra aandacht vragen én geven Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief. Als netwerk zijn we steeds op zoek

Nadere informatie

AGENDA nr. 4 JARIG NIEUWS

AGENDA nr. 4 JARIG NIEUWS AGENDA nr. 4 Zondag 18 oktober Zendingsdienst met Mercy ships Dinsdag 27 oktober Luizencontrole Zondag 1 november School-kerkdienst in de Hervormde Kerk Maandag 2 t/m vrijdag 10-minutengesprekken 6 november

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Dienstverlening aan senioren

Dienstverlening aan senioren Dienstverlening aan senioren In Bibliotheek Westland valt heel wat te beleven en vindt u informatie over allerlei onderwerpen. Maar wist u dat de bibliotheek u ook kan helpen als lezen niet meer zo vanzelfsprekend

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Toetsmaanden. Goed nieuws voor de bieb. Bijlage: In deze nieuwsbrief: Redactie Nieuwsbrief. Wim Verheijen Rudolf van den Bogaert

Toetsmaanden. Goed nieuws voor de bieb. Bijlage: In deze nieuwsbrief: Redactie Nieuwsbrief. Wim Verheijen Rudolf van den Bogaert In deze nieuwsbrief: Toetsmaanden Goed nieuws voor de bieb Project for Learning Even voorstellen Studiedag groep 1 t/m 3 Winterrapport Nieuwe neuzen Bijlage: Persbericht bibliotheek Familiedag carnavalsvereniging

Nadere informatie

jaargang nummer januari 2018

jaargang nummer januari 2018 jaargang 2017-2018 nummer 10 24 januari 2018 Belangrijke data 26/01 Bibittheater 29/01 Start Gouden Weken 05/02 Studiedag, kinderen vrij 06/02 + 08/02 Adviesgesprekken groep 8 08/02 Einde Gouden Weken

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

De Kattebel AGENDA! IVN bezoek groep1/2 en 3/4 IVN. Ik zorg goed voor: jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17

De Kattebel AGENDA! IVN bezoek groep1/2 en 3/4 IVN. Ik zorg goed voor: jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17 Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 15 5 juni 2015 nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

Haal Bint in huis. aanbod van Theatergroep Bint voor het onderwijs. maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Voor docenten, leerlingen en ouders.

Haal Bint in huis. aanbod van Theatergroep Bint voor het onderwijs. maakt lastige onderwerpen bespreekbaar. Voor docenten, leerlingen en ouders. Haal Bint in huis aanbod van Theatergroep Bint voor het onderwijs maakt lastige onderwerpen bespreekbaar Voor docenten, leerlingen en ouders. Haal Bint in huis Theatergroep Bint maakt lastige onderwerpen

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Berthy van Renselaar Schoolleider Ludgerschool

Berthy van Renselaar Schoolleider Ludgerschool 26 januari 2018 Jaargang 19 Ludgernieuws [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 1 Carnaval is het feestelijke begin van de vasten. Vasten is de periode van veertig dagen voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid

Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid Handig om te weten in de onbemande vestiging Leusden-Zuid Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 10.00-18.00 uur. De bibliotheek van Leusden Zuid is, op een aantal contacturen na, een onbemande bibliotheek.

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie